W.KRUK S.A.

3 Dodaj opinię
W.KRUK S.A.
3 47 6 1

Opinie o W.KRUK S.A.

Przykra prawda

Przykre jest to, że nie szanuje się starych pracowników którym jeszcze się "chce pracować" Zawsze dawałam z siebie 100% bo mam zasadę, że obsługuje tak jak sama chciałabym być obsłużona. Czasami się zastanawiam czy "góry" nie chce wiedzieć o tym co się dzieje na dole czy nie dochodzi to do nich. Dziś ciężko o dobrego uczciwego i zaangażowanego pracownika. Długo w tej firmie pracuje i mogłabym pracować do emerytury bo lubię to co robię. Tylko kiedy dostaje przelew na konto to płakać mi się chce po prostu! Kilka razy miałam możliwość przejścia do (usunięte przez administratora) gdzie zarobki są duuuzo lepsze ale głupia wiezylam, że w końcu mnie docenia! Mnie i kilka dziewczyn którym zależy. Zawsze jak przychodził ktoś nowy pomagałam bo wiem jak to było kiedy ją przyszłam do pracy ("pooglądam sobie witryny") i nie chciałam żeby ktoś mówił że nie chciałam nauczyć czy pomóc. Czasami w ciągu 6 miesięcy 3 nowe dziewczyny przychodziły o trzeba było im trochę czasu poświęcić... Najchętniej porozmawiałbym z rms ale co to zmieni? Nic! Droga firmowe W. Kruk zainwestuje w wieloletnich uczciwych pracowników a nie podwyższajcir podstawę dla nowo zatrudnionych bo nikt nie chce przyjść! Jak słyszę tekst że nie dostanę podwyżki bo jeden parametr mam gorszy to mnie szlak trafia! Szukam póki co pracy dodatkowej bo nie stać mnie na pracę w tej firmie. Niedługo składam wypowiedzenie i zmykam (z bólem serca) do (usunięte przez administratora)! Tam są wymagania, szkolenia i testy ale i zarobki są dobre! A propozycja podwyżki przy złożeniu wypowiedzenia!? Trochę za późno nie uważacie Państwo?!

Dariusz
@Przykra prawda 17.01.2019 22:02

Z Twojej wypowiedzi widać, że lubisz swoje obecne miejsce pracy, jednak warunki zatrudnienia w Twojej ocenie powinny być lepsze. Mogłabyś napisać, czy są jakieś możliwości, pracując w firmie W.KRUK, aby dorobić do wynagrodzenia podstawowego? Są szanse na to, aby zostać po godzinach i przepracować większą ilość godzin, co przełoży się automatycznie na atrakcyjniejszą pensję danego miesiąca? Jestem ciekaw, jak to w rzeczywistości wygląda.

Były pracownik
@Dariusz 29.01.2019 10:30

Zależy od salonu czy pracuje po 8h czy 12h dzień na dzień. Gdyby każdy widzial jak ta praca wygląda na pewno nie byłoby pytania o nadgodziny.. Nawet jeśli takowe masz nie płacą za nie tylko oddają w następnym miesiącu - mniej godzin do przepracowania i tyle. Zapomnij o dodatkowych pieniądzach. Kiedyś miałyśmy 'nocke' czyli po 22 galeria zamknięta a my musialysmy wysprzatac i przestawić biżuterię w całym salonie po wizycie rms. W dzień nie ma czasu by otworzyć wszystkie gabloty i przenosić drogą biżuterię przy klientach. Siedzielismy prawie do 6 nad ranem. Dzień miałyśmy wolny po 'nocce' a później od nowa do pracy nic za to nie dostałyśmy dodatkowo w rozliczeniu przy wynagrodzeniu było to opisane jakoś dokladnie nie pamiętam bo już jakiś czas tam nie pracuje ale za takową nocke dostałyśmy na papierze z 12 zl BRUTTO. Więcej chyba nie muszę dodawać.

Aneta
@Dariusz 29.01.2019 10:30

nie, nie ma szansy na nadgodziny. Jedyna szansa to wyrabianie planów sprzedażowych, ale to nie zależy od jednego sprzedawcy, a harpią też nie ma co być, bo klient to widzi...

Dariusz
@Były pracownik 30.01.2019 16:22

Dziękuję za odpowiedź. Czytając Twoją wypowiedź, zastanowiło mnie jeszcze jedno. Mianowicie chciałbym dowiedzieć się, czy pracownicy, którzy zatrudnieni są w firmie W.KRUK, mają przyznane rabaty pracownicze na biżuterię, którą sprzedaje firma? Można liczyć na jakieś fajne rabaty dzięki, którym ceny są dużo bardziej atrakcyjne? Myślę, że byłby to całkiem ciekawy dodatek dla każdego z pracowników.

Roman
@Dariusz 06.02.2019 09:08

Nie naganiaj i nie broń firmy, firma Krzak a nie Kruk

Były pracownik
@Dariusz 06.02.2019 09:08

Rabat pracowniczy jest I to nie tylko do Kruka Ale i do wszystkich powiązanych marek które przejęła Vistulla. Do kruka jest najmniejszy rabat, czasami gdy są duże akcje rabatowe nie wiele więcej my mamy..

qwerty

Firma W.KRUK nie szanuje pracowników !!!!!!!!!!!!! Pracownicy zwalniaja sie jak grzyby po deszczu. Wynagrodzenie jest smieszne, nawet powiedziałabym symboliczne. Szefowie robią łaske pracownikowi, zatrudniając go w firmie i mam nawet wrazenie płacąc pensje. DZIADOSTWO !!!! Człowiek co drugi dzien słyszy ze na twoje miejsce jest wielu i ze jak sie nie podoba to droga wolna bo przyjdą nowi. Moje sugestie dla W.KRUK S.A.: Szanujcie pracownika i płaccie pensje bo ejsteście januszami biznesu. CHAMÓWA

W.KRUK S.A.
pracodawca
@qwerty 08.02.2019 19:12

Szanowny/a QWERTY Dziękujemy za przesłaną opinię. Stanowczo podkreślamy, że jedną z najważniejszych wartości wyznawanych w naszej organizacji jest wzajemny szacunek. Cenimy wszystkich naszych pracowników i dokładamy wszelkich starań, aby W.KRUK był przyjaznym miejscem pracy. Dlatego opisana sytuacja jest dla nas wyjątkowo niepokojąca. Prosimy o przesłanie szczegółów na adres: opinia@wkruk.pl.

zainteresowany

Czy może ktoś udzielić informacji na temat pracy w centrali ? zwłaszcza na stanowisko kupca ? zarobki? atmosfera? godziny? szacunek?

Nowy

Czy ktoś wie jak wygląda praca na magazynie?

Abc

Biżuteria w w sieci sklepów Kruk to szajs . Kupilam córce zawieszkę , która po roku czasu poprostu zluszczyla sie od strony przylegajacej do ciała . Miala byc srebrna a nawet nie była posrebrzana . Szok sprzedają szajs . Srebrna powloka schodzila jak folia pod nią material podobny do plastiku , a kosztowal ponad 100 zl . Mam zdjecia tego szajsu gdyby ktos chcial zobaczyc . Koszmar JAK TAK MOZNA !!!

Aneta
@Abc 21.08.2018 22:40

ma próbę 925? może rodowanie starło się, to normalka.

Kini

Tak sobie czytam te wszystkie wypowiedzi i naprawdę jest mi przykro , ze pracownicy w Polsce w salonach czuja się tak mocno niedocenieni . Może i racja , ze płaca za mała , ze długo trzeba pracować , ze patrzą na ręce , ze plany , ze trzeba sprzedawać dużo i opowiadać o nowościach . I trochę jestem zdziwiona , ze ludzie podejmują się takiej pracy .o myślą ze jakoś to będzie. Nauczę się , coś tam ktoś ode mnie kupi i będzie spoko . Praca sprzedawcy to bardzo ważna pozycja . Wymaga dobrej aparycji i nastawienia .dobrej prezencji , bo przecież ludzie najpierw kupują Ciebie a nie produkt . Nic wiec dziwnego , ze nie sprzedajecie , jeśli taka jest Wasza postawa. Wielokrotnie zdarzyło mi się wejść do sklepu z nastawieniem na zakupy więcej niż jednej rzeczy i nigdy , nigdy nikt ze sprzedawców nie potraktował mnie serio . Nie zapytał mnie nawet czego szukam , nie zaproponował niczego prócz podglądania sobie wystaw , a przecież macie zapasy w szufladach rzeczy które nie są wystawione . Absolutne zero zaangażowania . Nic wiec dziwnego ze nie sprzedajecie. Ludzie kupują Was i Wasze podejście do nas . Wiem co mówię , pracuje do najbardziej rozpoznawalnej marki jubilerskiej na świecie zagranica . Wszystko o czym tu piszecie , po prostu nie mieści mi się w głowie .

W.KRUK S.A.
pracodawca
@Kini 25.11.2018 09:14

Szanowna KINI Dziękujemy, że podzieliłaś się z nami swoją opinią. Podzielamy Twoje zdanie, że w pracy doradcy ds. sprzedaży ogromne znaczenie ma osobiste zaangażowanie i profesjonalizm. W W.KRUK przywiązujemy bardzo dużą wagę do tego, aby nasi doradcy identyfikowali się z marką i wartościami, za które cenią ją Klienci – od prawie 180 lat! W naszych salonach pracuje bardzo wiele osób, które swoją pasją do biżuterii, sprzedaży oraz najwyższymi umiejętnościami w zakresie budowania relacji sprawiają, że nasi Klienci czują się wyjątkowo. Ci doradcy to osoby w różnym wieku i z różnym stażem pracy w naszej firmie. To po prostu wyjątkowi ludzie, którzy na co dzień tworzą zespół W.KRUK :)

Aneta
@W.KRUK S.A. 27.11.2018 12:09

przecież ta firma nie ma 180 lat i dobrze to wiecie, wartości tez już nie te.

Kk

Praca za najniższą krajową po 12 godzin, premie rzadkość przy takich planach sprzedaży.Duze wymagania idealny wygląd , paznokcie oczywiście za swoje pieniądze kupuje się ubranie do pracy nie ma dodatków do stroju pracowników, rabat 30 procent na zakupy przy najniższej krajowej ,duże wymagania regionalnych przy każdej wizycie testy sprawdzające , atmosfera ciężką , ciągła rotacja pracowników .

W.KRUK S.A.
pracodawca
@Kk 22.09.2018 18:23

Bardzo dziękujemy za opinię i informację zwrotną. W W.KRUK dokładamy wszelkich starań, aby doświadczenie wizyty w naszych salonach było dla naszych Klientów wyjątkowe. Dlatego nasi Doradcy Klienta dbają również o wysokie standardy dotyczące wyglądu. Fakt braku sformalizowanego stroju wynika z chęci stworzenia jak najbardziej komfortowego miejsca pracy. Jeśli chodzi o atmosferę i premie to nie wiemy, o którym z salonów Pan/Pani pisze, nie możemy więc się do tego odnieść.

kreczok
@W.KRUK S.A. 18.10.2018 10:41

Szanowny pracodawco, Żeby brak ubrania służbowego tłumaczyć w ten sposób to żenada. WKruk jest jedną z marek należącą do Vistula Retail Group, która to zrzesza marki odzieżowe Vistula, Wólczanka, Bytom. Nie można zaopatrzyć swoich pracowników w stroje służbowe mając takie marki? Pracownik ma kupić strój służbowy do wykonywania pracy w salonie za swoje pieniądze? Wstyd.

Ola

Taka- masz racje. Gdyby cala ekipa pracowala na plan i pozniej premia by byla na rowno dzielona. Wyeliminowalo by ta zawisc i kazdy by sobie pomagal, a nie konkurowal ze soba. Atmosfera u mnie tez jest okropna. Rowniez zastanawiam sie nad odejsciem a jestem na okresie probny. Dziewczyny ze starszym stazem chyba sie boja stracenia swojego stanowiska. Tez wiedza ze czym wiecej bede umiala tym lepiej bede sprzedawala i zabiore im klientow. Wtedy one beda mialy mniejsza premie. Meczaca jest ta walka miedzy nami... U mnie sa dwie nowe osoby, nie podoba nam sie ta atmosfera wiec szukamy powoli czegos innego.

W.KRUK S.A.
pracodawca
@Ola 06.10.2018 11:37

Szanowna Pani Aleksandro Bardzo dziękujemy za przesłaną opinię i udział w dyskusji. System premiowania w naszej firmie działa od wielu lat. Natomiast tworzenie pozytywnej atmosfery w miejscu pracy i relacje w zespole buduje się na co dzień. Dlatego niepokoi nas to, co Pani opisała. Będziemy wdzięczni za przesłanie szczegółów na adres: opinia@wkruk.pl

Kamil

Witam, czy ma ktoś pracował na magazynie w Krakowie ? jakieś opinie ?

Marek

Poszedłem dzisiaj do salonu W.Kruk w Galerii Łomianki by kupić pierścionek żonie. Właśnie z niego ktoś wyszedł, nie było innych kupujących więc sądziłem, że szybko dokonam zakupu. W salonie były za to dwie sprzedawczynie. Zauważyły mnie i bez żadnej reakcji powróciły do rozmowy. Obszedłem cały sklep szukając pierścionka z topazem i brylantami. Nie znalazłem a panie chyba czytały w moich myślach i wiedziały, że w sklepie nie ma tego czego szukam, bo nie odezwały się ani słowem.

Saye
@Marek 28.07.2018 17:55

Jak sie wchodzi to sie mowi dzien dobry, jesli potrzebujesz pomocy to podejdz i popros. Nie jestem ani klientem ani pracownikiem tej firmy ale bucow i wielkich panow nie trawie. Nie pozdrawiam

W.KRUK S.A.
pracodawca
@Marek 28.07.2018 17:55

Szanowny Panie Marku Bardzo dziękujemy za opisanie sytuacji i informacje zwrotną, mimo iż nie jest ona pochlebna. W naszych salonach dokładamy wszelkich starań, aby obsługa klientów była na najwyższym poziomie, przepraszamy więc jeśli poczuł się Pan nieprofesjonalnie potraktowany.

martaa

Teraz w.kruk ma ogłoszenie o prace na infolinii. Wie ktos jak to wygląda?

Jesień

Brak profesjonalnych szkoleń produktowych i z wiedzy jubilerskiej. Bardzo duży minus tej firmy. Osoby które już dłużej pracują są zmęczone tym że ciągle one muszą szkolić nowe osoby... Ileż można. Firma powinna odciążyć tych stałych pracowników i im pomóc inwestując w porządne szkolenia. Małe zarobki, brak socjalu nawet na święta bożego narodzenia. Nie wynagradza się pracowników z dłuższym stażem chociażby premiami półrocznymi. Brak chęci zatrzymania dobrych i lojalnych pracowników.

Taka

Bardzo male zarobki w porownaniu do obowiazkow (mega duzo papierologii) i odpowiedzialnosci materialnej. Osoby ktore pracuja duzej nie szanuja nowych pracownikow. Ciagla rotacja. Atmosfera nienajlepsza. Pracowalam tam miesiac i zrezygnowalam. Duzo osob nowo zatrudnionych tez zastanawia sie nad zmiana. Starzy pracownicy nie chca tym nowym osobom poswiecac czasu. Pozniej maja pretensje jak te nowe czegos nie umieja. Wiadomo kazdy roznie przyswaja wiedze. Ale jak ktos chce to temu opornemu w koncu wszystko wbije do glowy. Najgorsze jest to ze kazdy jest osobno rozliczany. Nie pracuje sie tam jako grupa. Wyscig szczurow. Atmosfera przez to tez jest okropna. Pozniej sie kazda wscieka ze ktoras ma wiekszy utarg zrobiony i ze bedzie miala wieksza premia... Firma powinna sie starac by atmosfera byla mila miedzy pracownikami. Przez ten dziwny sposob premiowania bardzo niszczy ta atmosfere. Ludzie sa falszywi, zawistni i ida po trupach do celu... Osoby na wyzszym stanowisku powinny cos z tym zrobic. Kazdy by sobie pomagal i z pewnoscia atmosfera i zyski bylyby lepsze :) przede wszystkim mniejsza rotacja by byla :) wplynelo by to bardzo dobrze rowniez na opinie firmy

Alicja

Pracował ktoś przy metkowaniu biżuterii w Krakowie? Proszę o opinię

anonim

(usunięte przez administratora)

KateWu

Mnóstwo firm aktualnie poszukuje i płaci o wiele lepiej. W.Kruk najnizsza krajowa. Zero bonusów. Szkolenia ? Zero szkolen. Brak opieki medycznej. Za to jest odpowiedzialność materialna! Cos zginie ? Płacisz! Ktos ukradnie ? Płacisz! Dużo chca od pracownika ale sami nic nie daja. Atmosfera zalezy od kierownika salonu. To jedyny plusik. Ogólnie odradzam. W biedronce i Lidlu placa wiecej plus benefity.

a.b.c.

Umowa o pracę na 3 miesiące, później na 3 lata. Najniższa krajowa czyli 1530 na rękę oraz premie, gdzie pracownica stwierdziła, że wyciągają ok 1800 zł, a ona przyszła jakby dorobić na wakacje. Fajnie jeżeli na wakacje, ale jak prowadzić życie z takiej pensji.. praca na wyspie w warszawskim centrum handlowym

niekruk
@a.b.c. 13.08.2018 11:29

POTWIERDZAM . niestety najniższa krajowa na start. Nie ma co liczyć na więcej. Praca po 12 h , nawet jak zrobiona to trzeba udawać że się robi. praca na wyspie dramat . jest tyle ofert z etu naprawdę nie warto zaczynać . kierownik ciśnie o wyniki , bo jego ciśnie kierownik regionu , który nawet nie wie kto pracuje w salonie. zakres obowiązków od A do Z i jak nei ma kierownika to i za niego robisz za najniższa krajową . Zero dodatków. nie ma opieki medycznej , jedynie śmieszna doplata do karty multisport. zniżki na biżuterię ? a kogo stać przy najniższej krajowej żeby kupić złoto 30% TANIEJ . pracowałam ponad pół roku , premia jak jest to można wyżyć. Ogólnie nie polecam . Ciągle odchodzą ludzie , zreszta ogloszen jest mnóstwo ! i cigale się ktoś zmienia , kierownicy , sprzedawcy a i w centrali ciągle ktoś odchodzi ze nie wiadomo do kogo nawet pisać czy dzwonić i w jakiej sprawie co do kogo .

lalala

Przedstawię swoją opinię na temat pracy w firmie W.Kruk. Pracowalam tam rok. Odeszlam, poniewaz za malo zarabialam, a ze mam dzieci, to sami rozumiecie... no i zaczelam miec problemy z krazeniem - przez cale 12h sie stoi, nawet kiedy nie ma klientow, jest wszystko porobione,lsni, trzeba stac, krecic sie w kolko i udawac ze cos sie robi chociaz jest to juz 100 razy ulozone/poprawione/ometkowane. Firma W.Kruk placi za ,,stanie'' nie za siedzenie. usiasc mozna jedynie podczas 15 min przerwy albo po pracy czyli o 21.30. Pensja 1450 zl netto (2000 brutto) rowniez po okresie probnym. plany nie do wykonania. zeby cokowiek zarobic do podstawy trzeba zrobic 80% planu ktore przy planie 300 tys jest nie do wyrobienia niekiedy i pracuje sie za 1450 nawet kiedy sprzedasz za 100 tys. ubior caly na czarno, nie mozna nosic swojej bizuterii, nawet obraczki, wlosy spiete, identyfikator, paznokcie tylko w lekko pastelowym kolorze rozu lub bezbarwne, baleriny.kawa herbata cukier wszystko z wlasnej kieszeni. Co do kierownictwa zalezy od salonu, ale wszedzie jest GIGANTYCZNY wrecz nacisk na wskazniki, plany indywidualne, koszyk, ciagle pretensje ze malo malo malo, nie dolozono kartki okolicznosciowej, zatyczek czy czyścika do polerowania, to wszystko wplywa na koszyk, ale czasami klient zwyczajnie nie chce, jest to niemozliwie stresujace i frustrujące potem dla wszystkich gdy przez takiego jednego klienta ktory bierze tylko kolczyki bez niczego wiecej ty obrywasz. Dla firmy jestes tylko tabelka i liczba, nie czlowiekiem. odpowiedzalnosc materialna (w cenie sprzedazy dla klienta) i wszedzie kamery, podlaczaja sie zeby zobaczyc co sie dzieje w danej chwili w danym salonie i potem trzeba sie tlumaczyc, ze ktos np oparl lokcie na ladzie, a jest tego zakaz, trzeba stac prosto, bo to presizowy jubiler. Wystawianie kart stalego klienta, jesli za malo wystawiles, to oczywiscie pretensje. wszystko co robisz jest liczone oceniane i porownywane.Codziennie pisanie tabelek z wynikami, liczby, raporty, wychodzi sie grubo o 21.40 a do pracy na 8.30 , niekiedy 3,4 dni pod rzad, pensja jesli zrobisz 80% jest ok, zalezy ile wcisnales brylantow, za 100% dostajesz dodatkowo 100 zl minus podatek. ale jesli 80% czyli pierwszego progu nie ma, to ... nawet na wynajem mieszkania dla ludzi nie starcza. a gdzie zycie, dziecko, bilet miesieczny, jedzenie. grafiki tworzone niekiedy na 2 dni przed rozpoczeciem nowego miesiaca, ciagle zmiany, nic nie mozna zaplanowac, ludzie zwalniaja sie non stop, w sklepie w ktorym ja pracowalam bylo pare inwentaryzacji w miesiacu, bo tak ludzie odchodzili. procedur masa, wszystko trzeba znac na pamiec, testow masa,ciagle nowe promocje, ukladanie ekspozycji codzienne wg wytycznych, w zespole - wyscig szczurow, odbijanie klientow, bez przerwy obmawiania za plecami, i badania tajemniczych klientow. reklamacji dziennie masa. brylanty wypadaja, nieraz spisywalam takie zlecenia. kazdy doradca ma tez indyw plan miesieczny i dzienny, plus plan sprzedazy produktow dodatkowych czyli kartek okol np 30 na miesiac zatyczek do kolczykow, preparatow do zlota/srebra i od niedawno produktow fashion czyli torebek,portfeli plus plan na zakladanie kart stalego klienta, codziennie sa te wskazniki, procenty szczegolowo omawiane calemu zespolowi i kazdemu z osobna, wskazniki sa opisywane na tablicy na zapleczu. kazdy sprzedawca jest codziennie dokladnie zliczany co i jak i za ile sprzedal i czy zalozyl karte, czy wspominal o katalogu, o produktach fashion,czy sprzedal produkt dodatkowy jesli sprzedajesz ciagle 1 rzecz na paragonie i w dodatku tania, bez produktu dodatkowego i bez zalozonej karty stalego klienta to... sami rozumiecie... zaczyna sie rekrutacja czasami nawet mozna nie wiedziec ze ogloszenie juz widnieje, i ze lecisz, a juz jest prowadzony nabór i przychodza ludzie z cv a ty masz gały na wierzchu czasami po inwentaryzacji dopiero dostajesz wypowiedzenie, rowniez na porzadku dziennym , jesli utarg jest marny - codziennie trzeba mailowo tlumaczyc sie regionalnym dlaczego tak jest, jesli ekipa jest zbyt zzyta to trzeba pozwalniac bo nie ma w takim zespole rywalizacji a w pracy nie ma pogaduszek i przyjaciol ma byc tylko sprzedaz- reszta sie nie liczy, klotnie o klienta, zapisywanie na kartkach kto co gdzie...jesli ktos nie wierzy prosze sie zatrudnic i sprawdzic czy cos zmyslam, z tego co obserwuje, codziennie sa nowe ogloszenia z tej firmy, kazdy zwyczajnie ucieka bo za takie pieniadze a tyle obowiazkow i w takim stresie i wiecznych slowach ze zle, nikt nie wytrzyma, najsmieszniejsze jest to ze ludzie mysla ze tam sie wyciaga 2-3 tysiace i wzwyż bo to prestizowa firma... a tu 1450 zl, smiechu warte takze to moja opinia, jesli nie wierzycie, zatrudnijcie sie, sprawdzcie,nie polecam tej pracy za dużo wymagan za takie pieniadze, brak motywacji, zle samopoczucie w zespole,wszystko zle, wyscig szczurow, stres, wyczerpanie, niekiedy odwodnienie, pare 12stek pod rzad i.... smieszne pieniadze, i dodam ze rotacja niewyobrazalna

elwira
@lalala 10.11.2017 08:19

dzięki za opinie,,właśnie staram się do tej firmy ale muszę to sprawdzić solidnie. Jestem zaskoczona ,że taka firma o wysokiej renomie nie szanuje ludzi ,szkoda ,ze pracodawcy mają takie podejście ,ciekawe jak RMS,,,,,słyszałam ,ze fatalna

Ali
@lalala 10.11.2017 08:19

Zgadzam się w 100%,pracowałam w kruku 8miesięcy i to wszystko niestety prawda-Nie polecam

sruk
@lalala 10.11.2017 08:19

Szkoda życia na taką pracę.

rorom
@lalala 10.11.2017 08:19

wszystko co napisane to prawda, nie polecam pracy w tej firmie, zarówno w salonach jak i centrali (bardzo słabe zarobki, o podwyżkach można pomarzyć). Ludzie przychodzą na rozmowy o pracę bo sądzą, że tak renomowana firma nieźle płaci... a tu niespodzianka najniższa krajowa

Krukowa
@lalala 10.11.2017 08:19

Nie zgadzam sie z tą opinią! Zależy do jakiego salonu trafisz, wiadomo w wiekszych salonach większe wymagania. Ja pracuje od 3 lat, po dlugiej przerwie wychowawczej i daje rade. Kierowniczka naprawde spoko, bardzo pomocna, RMS również podchodzi do kazdego pracownika indywidualnie z kazdym rozmawia czego oczekuje. Mozna wiedziec lalala w jakim mieście pracowalas? Jeśli chodzi o stanie to wiadomo było już na rozmowie, że praca stojąca po 12 godzin, ale w moim i nie tylko moim salonie jak wszystko jest zrobione i nie ma klientów można odpoczywać na zapleczu. O podwyzkach wystarczy porozmawiać z kierownikiem i RMS, nigdy nie odmowili, a plany niestety trzeba wyrabiać żeby dostać premię. Od 3 lat nie było ani jednego miesiąca żebyśmy nie wyrobili 80% planu. Wiec podsumowując nie mogę narzekać! Wystarczy wybrać dobry salon :)

Były pracownik
@lalala 10.11.2017 08:19

W rzeszowie podobnie jest.Ludzie omijajcie ta firmę.

anonymous
@lalala 10.11.2017 08:19

zgadza się w 100%

Karolina

Rozumiem Wasze niezadowolenie z powodu zaistniałych sytuacji, jednak celem tego forum jest poznanie opinii dotyczących warunków pracy w firmie W.Kruk. Dlatego zachęcam głównie pracowników firmy do wypowiedzi w tym temacie. @Firma wykanczajaca ludzi Czy próbowaliście znaleźć jakieś rozwiązanie tego problemu z inwentaryzacjami? Być może poprzez rozmowę z przełożonymi udałoby się coś zaradzić?

Anita

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje? Podpowiedzcie na jaką umowę można liczyć na początek?

Firma wykanczajaca ludzi

Uważajcie na każdej inwenturze, jeśli czujecie że coś jest nie tak od razu dawajcie znać i nie podpiaujcie papierów. Po zakończeniu współpracy firma W.Kruk nadal wysyła natychmiastową zapłatę rozlicznych inwentur. Każdemu inna kwotę byle jeszcze coś wymusić. Ludzie nie kradną biżuterii ani klienci, ani sprzedawcy. Te inwentury źle przeprowadzane ciągną się miesiącami. A Marcelinie w ciągu 5 msc, było 3 kierowników i długi czas bez. 1 kierowniczka uciekła na L4 , 2 zle zrobila inwenture( bo nikt nie raczył jej wyszkolic) i pomieszala stany, 3 niecogarnila już nic. Byli pracownicy ponoszą konsekwencje nieudolnej firmy.

anonim

(usunięte przez administratora)

Obserwator :)

ZNAM Panią Magde od lat. I wszystko co tutaj jest napisane to stek bzdur i klamstw. Tekst powyżej został napisany przez osobę która właśnie do takich osób należy zaklamana dwulicowa kobieta która idzie po trupach do celu i z każdego czlowieka który stanie jej na drodze robi potwora. Zakłamanie w dzisiejszych czasach sie szerzy najlepiej obsmarowac kogoś na portalach społecznościowych lub stronach internetowych nie mając odwagi upublicznic swojej osoby;) Ja z całego serca polecam Panią Magda bo jest to prawdomowna i lojalna osoba na której zawsze można polegać. Pozdrawiam

Kacha

Stanowczo odradzam kupowanie biżuterii w Kruku. Kupione złote kolczyki na prezent dla mamy po dwóch tygodniach użytkowania złamały się na pół. Reklamacja nie została uwzględniona bo podobno to wina użytkowania. Nie wiem jakie w takim razie było to złoto skoro po dwóch tygodniach się łamie. Katastrofa. OMIJAĆ STANOWCZO

aqnia
@Kacha 14.05.2018 13:53

Tak jest zgadzam się z tą opinią,banda oszustów.Sklep internetowy to porażka.Ani towaru ani zwrotu pieniędzy,Omijać ten sklep szerokim łukiem.

zuzanna
@aqnia 11.07.2018 22:41

Na zwrot pieniędzy rzeczywiście trzeba długo czekać, nie odpowiadają na @, nie odbierają telefonów .

Małgorzata
@Kacha 14.05.2018 13:53

Nie kupujcie w sklepie internetowym. Pomimo obecności kolczyków na stronie nie mam ich - po miesiącu prób otrzymania informacji, pod koniec juz nawet nie odpisywano na maile i naprawdę NIKT NIE ODBIERA TELEFONÓW na infolinii. Po interwencji u dyrekcji dostałam zwrot pieniędzy. Ponieważ otrzymałam mail, ze inny przedmiot ponownie pojawił się w sprzedaży jeszcze raz podjęłam ryzyko. Niestety to samo- już 16 dni bez informacji, zakup w okresie "weryfikacji". Ile można weryfikować dostępność w sklepie. To jedna wielka pomyłka

Firma krzak

W.Kruk ucz się od firm konkurencyjnych ,nie dorastasz im do pięt. Wykorzystujesz ludzi , dajesz marne ochlapy , które śmiesz nazywać pensja. A inwenture to śmiech, zacofanie ,zakłamanie. Brak narzędzi do wykonania inwentury, są robione na kartkach , nie ma skanerów. Firma nie idzie do przodu. Wstyd mi że tam pracowałam. Odradzam wszystkim ludziom pracy w tym miejscu. Jak się zwolnijcie będą was nękać zalegymi inwenturami.

Karolina

@Małgosia Serdecznie dziękuję Ci za to, że postanowiłaś podzielić się z nami swoimi spostrzeżeniami na temat pracy w W.KRUK. Na pewno pomożesz w ten sposób osobom, które zastanawiają się, czy warto rozpocząć pracę w tej firmie. Czy oprócz stałej pensji oferują jakieś dodatki pozapłacowe?

Małgosia

Pracowałam w W.Kruk dwa lata.Atmosferę wspominam bardzo dobrze, praca przyjemna, fajny produkt. Gdyby nie słaba pensja to myślę, że nadal bym tam została. Przez dwa lata z tego co pamiętam nie było podwyżki, plany mój salon wyrabiał a i tak pensja była w granicach 1800zł. W grudniu był dobry miesiąc to ok 2300 udało się zarobić. Z tego co wiem, w innych markach jubilerskich można dużo więcej zarobić. Regionalna zmieniła się z gorszej na lepszą, więc to na plus zdecydowanie. Ja będę pracę w W.Kruk dobrze wspominać, gdyby tylko więcej płacili to nie byłoby źle. Atmosfera w salonie zależy tak naprawdę od miejsca gdzie się trafi, uogólniać nie można. Pozdrawiam Krukersów :))

Karolina

@Krukowa Twoje uwagi na temat pracy w W.KRUK S.A. na pewno będą przydatne dla innych użytkowników forum - zatem bardzo Ci za nie dziękuję. Pracujesz tam już dosyć długo, więc pewnie wiesz, czy ten pracodawca oferuje swoim pracownikom jakieś dodatkowe benefity pozapłacowe? A może prowadzą obecnie rekrutację?

Karolina

@katastrofa Rozumiem, że wynagrodzenie oferowane przez firmę W.KRUK nie spełniają Twoich oczekiwań, ale pamiętaj, że to jest już jednak kwestia indywidualna. Jak długo tam pracowałaś? Może za jakiś czas pracodawca by Cię docenił i zaproponował podwyżkę? @Sandra9 Wnioskuję, iż musisz być zainteresowana pracą w W.KRUK. Czy planujesz w najbliższym czasie złożenie u nich CV?

Sandra9

Jak wygląda praca w wkruku? Ciężko jest się dostać? Jakie wynagrodzenie?

Karolina

Czy ktoś z obecnych na forum użytkowników posiada wiedzę na temat tego, jak prezentuje się aktualna sytuacja w firmie W.KRUK? Czy warunki zatrudnienia są korzystne? Prowadzą teraz jakieś rekrutacje? Jeśli posiadacie konkretne informacje o tym pracodawcy, to nalegam, byście podzielili się nimi z nami. Wasze uwagi mogą okazać się pomocne dla tych, którzy chcą do nich aplikować.

katastrofa
@Karolina 20.05.2018 11:08

Zarobki dużo poniżej 2000zł. Firma pomimo iż nie ma pracowników , o starych nie dba ,nowych werbuje, ale pracownicy szybko orientują się że wypłata poniżej godności ludzkiej ....obiecanki cacanki na rozmowie kwalifikacyjnej.

Kruczanka

Ja pracuję już kilka dobrych lat. kiedyś biżuteria była lepsza, atmosfera również. Hmmm dużo bym mogła narzekać. Kiedyś gorsze pieniądze były, teraz ciut lepiej ale wyścig szczurów i każdy szuka haka na każdego. Ale puki co nie zmienię pracy bo pracę jako pracę lubię, obsługę klienta również (choć czasem mam ochotę przywalić jednej z drugim tabletem;) ) Mam fajną kierowniczkę. Już się przyzwyczaiłam do wielu rzeczy w tej firmie i wiem czego się spodziewać. Mam sporą wiedzę i chęci do pracy. Jak ktoś chce przyjść i mieć wszystko a nie dawać nic od siebie to niech nie składa tu cv. Gdyby było tak źle to nie pracowałabym prawie 10 lat :) Więc polecam normalnym chętnym do pracy ludziom tą firmę :)

Paula
@Kruczanka 16.05.2017 16:04

a ile zarabiasz?

Kruczanka
@Paula 21.05.2017 15:54

2000-2400 zł

Kopciuszek
@Kruczanka 16.05.2017 16:04

Witam !!! Jestem chętna do pracy i chciałabym się więcej dowiedzieć o pracy w Kruku . Chciałabym dać z siebie jak najwiecej tylko nie wiem na co zawracają uwagę

Zakosia
@Paula 21.05.2017 15:54

Brutto?

Zostaw opinię o W.KRUK S.A. - Kraków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie W.KRUK S.A.