logo Stokrotka Sp. z o.o.

Stokrotka Sp. z o.o.

Lublin

Opinie o Stokrotka Sp. z o.o.

Margaret 2016-07-07 22:32:43
Chyba Darek :-). Pozdrawiam koleżankę z sąsiedztwa :-) też pracuję w Szczecinskiej Stokrotce ale tylko 5 lat. Atmosferę też mamy super na sklepie. Wiadomo zdarzają się różnice zdań pomiędzy dziewczynami ale mimo to jest super. Życzę wam takiego samego zespołu jak ja mam.
IzzikSchizzik 2016-07-08 09:38:31
I MASZ KOBIETO ŚWIĘTĄ RACJĘ!!!!! DOSTAŁAM UMOWĘ PRÓBNĄ NA 3 MIESIĄCE I LOTA PO SKOŃCZENIU UMOWY CHOĆ KIEROWNIK NIE CHCIAŁ ŻEBYM ODCHODZIŁA. NIE PODOBA SIĘ TO IDE GDZIE INDZIEJ I TYLE W TEMACIE. TEŻ NIE WIEM PO CO NARZEKAĆ, BLUZGAĆ I SIĘ MĘCZYĆ. ZAŁOGĘ MIAŁAM ZAJE... ŚWIETNĄ(POZDRAWIAM NADBYSTRZYCKA!!!!) ALE SAMA PRACA I PIENIĄDZE TO - 1.WYZYSK I TO W PIECIOGWIAZDKOWYM STOPNIU , 2.ŚMIECHU WARTA ŻEBRANINA NIEADEKWATNA WCALE DO ILOŚCI ROBOTY I WYKONYWANYCH OBOWIĄZKÓW. WIEM, ŻE NIC TU OD KIEROWNIKA NIE ZALEŻY Z TYCH DWÓCH RZECZY, BO TAKIE SĄ "STANDARDY" W STOKRO - ZAPIER.... I KONIEC KROPKA!
IzzikSchizzik 2016-07-08 10:43:32
Igor, człowieku, czytam i czuję jakiego stresa masz. Po co tam siedzisz? Jeśli robota powoduje u ciebie takie napięcie to pomyśl o innej, dobrze ci radzę, bo stracisz zdrowie tylko.Jak zapieprzac to TYLKO za godziwe pieniądze! Jak słuchać upomnień to tylko takich, ta twardych i niepodważalnych faktach, a nie wyssanych wiadomo skąd. Z palca ;D .
1
IzzikSchizzik 2016-07-08 10:57:14
Ludzie!!! Nie siedźcie cicho, jeśli widzicie, że źle się dzieje. Jeśli robicie za dwie lub trzy osoby za 1,4tys , to myślicie, że ktos wasza pracę doceni i zapłaci za 2 etaty? Skąd u dorosłych ludzi takie dziecinne pomysły?! Siedzicie tam od lat, tyracie jak woły, a skargi tylko w socjalu lub na forum umiecie wymawiać. A góra siedzi i widzi - o! robią za 2 czy 3 osoby i nie odchodzą to znaczy, że 1.dają rade , 2.jest możliwe robienie ponad zwykly etat , 3.kasa jaka dostają wystarcza im na utrzymanie siebie i rodziny , 4.jesteśmy dobrym Pracodawcą, więc znów podwyższymy standardy stokro, dołóżmy im jeszcze kilka głupich obowiązków, a jeśli ich nie spełnią, to po premii. Przepraszam Was, ludziska, za to, ale naprawdę niezłe z was Robole. Niszczycie możliwość dobrej pracy w Stokrotce na przyszłość innym, którzy przyjdą po was!!!!!!!!! Będzie im jeszcze gorzej. Nie do buntu zachęcam, tylko do DOROSŁEGO MYŚLENIA, DO UCZCIWEGO TRAKTOWANIA SAMEGO SIEBIE. SZANUJ SIEBIE, A WTEDY PRACA BĘDZIE SZANOWAŁA CIEBIE.
6
IzzikSchizzik 2016-07-08 11:00:55
Moja załoga była NAJLEPSZĄ jaka miałam kiedykolwiek w pracy! Naprawdę trudno było mi podjąć ostateczną decyzję właśnie ze względu na Nich. Jesteście super Lublin Nadbystrzycka!!
jasiek 2016-07-08 23:16:38
Komuna to to nie jest, ale zastanawiam się kiedy pojawi się jakieś ogłoszenie pracy, wiecie? Dzięki za odpowiedź
IzzikSchizzik 2016-07-09 08:08:35
w lidlu na romantycznej chyba szukali i na jana pawła tam na końcu. Składaj do kauflanda, będzie się otwierał właśnie tam na jana pawła pod koniec roku, a placa tam podobnie jak w lidlu prawdopodobnie.
IzzikSchizzik 2016-07-09 08:19:33
Właśnie się zdziwiłam jakie 1,8tys z premiamii? kasjer? 1,4 z kawałkiem chyba i basta. lublin.
Margaret 2016-07-09 10:35:50
Tak , w zachodniopomorskim takie pensje mają kasjerzy. Z premią podstawową i uznaniowa kasjer ma ponad 1800 na rękę. Z-ca tu bierze na reke ok 2100. Sami widzicie że to niewielka różnica.
Igor 2016-07-09 11:40:14
Zarobki ww Stokrotkach nie są takie same wszędzie, są uzależnione od miasta.
jk 2016-07-09 14:37:26
@ Margaret powiem szczerze według mnie 300 złotych to jest jednak spora różnica. W skali miesiąca jednak sporo wiecej można za to kupić. Tak sądze..
Margaret 2016-07-09 22:44:57
Może i więcej się kupi,ale kierownik czy z-ca ma większą odpowiedzialność chociażby za sejf. Kasjer nie zrobi faktury, czy byle lepszego dokumentu. Kierownik czy z-ca ma mnóstwo obowiązków takich co zwykły pracownik typu kasjer nawet nie mysli. Wiec nie mów ,że te 300 zl różnicy to jest ok.
Zofia 2016-07-10 01:03:44
W skrócie, to nie RKO określa ile dni urlopu jest do wydania w każdym miesiącu. W skrócie: Ilość tych dni wynika z prostego wyliczenia: ilość dni wszystkich należnych urlopów na sklepie w ciągu roku, podzielone przez 11 miesięcy /bez grudnia/. Ponadto, Kierownik Sklepu nie ma zabieranej premii za nie wydanie urlopów, może nie mieć premii za wydajność, a to jest już inna kwestia.
gośc 2016-07-10 19:10:17
Przecież cały czas pojawiają się u nich oferty pracy chociażby na kierowników regionalnych marketów.
ola 2016-07-10 19:21:46
Upomnienie ważne jest pół roku pytałam kierownika.
Margaret 2016-07-10 19:22:55
Nauczcie się czytać ze zrozumieniem!!!
jk 2016-07-10 22:00:59
@ Margaret pisaliśmy o różnicy 300 złotych i faktycznie argumenty które podajesz - w kontekście obowiązków (wagi obowiązków i - a może przede wszytskim - odpowiedzialności) nie jest to duża różnica.
Igor 2016-07-11 15:02:34
Pracuje ktoś na Herbowej w Lublinie ?
ona*** 2016-07-11 20:48:22
Związki Zawodowe nie znajda wam etatów niestety ,bo problem z wolnymi wakatami jest w całej Polsce.
Jedyne co można zrobić to porozmawiać z Regionalnym i prosić o pozwolenie o nadgodziny bo są dobrze płatne. Dopóki Pracodawca nie zacznie godnie płacić za prace ,nie będzie miał Pracowników,to jest przykre ale niestety do braku ludzi przyczynił się Program 500 +
Igor 2016-07-12 13:37:05
Nadgodzin w Stokrotce nie ma bo firma wszelkimi sposobam,i szuka oszczędności ''musicie dawać sobie radę'' - to całe wsparcie odgórne. Prawda jest jednak taka że pracownicy sami pozwalają na to żeby mało zarabiać, bo jesliby nikt nie godził się na takie zarobki pracodawca musiałby je podnieść bo przecież sam by zza biurka nie wyszedł do pracy. A jak tymczasem Kowalski czy Kowalska dostają propozycję 1300 na rękę i się na to zgadzają to i tyle zarabiają.
3
IzzikSchizzik 2016-07-13 08:21:15
No wreszcie ktoś głową ruszył!! Właśnie dlatego odeszłam stamtąd, żeby pokazać, że takie pieniądze nie wystarczaja na życie a tym bardziej nie powinny być zapłatą za taką orkę, jaka jest praca w stokro. Powiedziałam to też dziewczynom, jak odchodziłam, że pracując tu dają do zrozumienia, że ta pensja im w zupełności wystarcza i że ilość obowiązków również jest do ogarnięcia. Jakby się ludzie zaczęli masowo zwalniać, to może komuś na górze dałoby to do myślenia. Ale ludzie wolą tam siedzieć i jęczeć po socjalach albo na forach i tyle. NIE BÓJCIE SIĘ! NAPRAWDĘ NIE JEST PROBLEMEM ZNALEŹĆ INNA PRACĘ.
2
aja 2016-07-13 16:25:52
każdy kwestie finansowe odbiera inaczej, od jakiejs kwoty trzeba zaczać. Wiadomo,ze na poczatek nie dostaniesz milionow i tyle ile bys chcial, ale pozniej podejrzewam,ze jak popracujesz troche to istnieje jakas szansa na podwyzszke czy jakies nadgodziny są placone?
pokemon 2016-07-13 21:08:12
Moja opinia jest jednak o sklepie w Krakowie przy ulicy Na Kozłówce 10.
Mianowicie fatalna obsługa wręcz bezczelne kasjerki,gburowaty ochroniarz ,który maca dzieci.Skandal każdy klient dla nich to złodziej i niszczyciel.Więcej nie zrobię tam zakupów!!!!!
Igor 2016-07-14 11:48:12
Jasne, to prawda że od jakiejś stopy finansowej trzeba zacząć, ale niech owa stopa będzie adekwatna do poziomu życia, i wzrostu cen... Wszyscy mówią że utrzymanie pracownika sporo kosztuje i firma musi minimalizować wydatki. Nikt jednak nie mówi o tym że i ów pracownik ma wydatki - aby świadczyć pracę dobrze musi być ubrany, odżywiony, wypoczęty, musi mieć za co dojechać do pracy, musi się zregenerować czasem, czyli musi też ponieść swoje koszty. Nadgodzin nie ma, firma szuka oszczęności wszelkimi sposobami i nie ma zgody na nadgodziny - ''macie sobie radzić''. Nie ma też czegoś takiego jak podwyżka po przepracowanym jakimś okresie... Zarabiasz wciąż tak samo. Wzrost średniej krajowej wiąże się z tym że owszem, dostajesz aneks z informacją o podwyżce ale w zamian za to inne opcje są ucięte tak że wychodzisz może z kwotą 40zł na plus.
2
były stokrociarz 2016-07-14 12:25:55
Z podwyżkami i aneksami do umowy to jeden wielki pic. Od stycznia do marca miałem 1750 brutto co od stycznia krajówka zmieniła się na 1850 brutto a aneks dali do podpisu w kwietniu i od maja łaskawie a pasku umieścili podwyżkę. Za 7 dni urlopu wypoczynkowego brutto 38,08zł .

Kantują na pensji i tyle. Konsultowałem to z osobami które rozliczają kadry w różnych firmach i same mi powiedziały, że to oszustwo....
1
ojh 2016-07-14 22:31:55
no tak z cala pewnoscia na poczatku swojje kariery zadowoej nie ma co chyba liczyc na kokosy prawda?:)
marian 2016-07-17 17:51:21
U mnie ,kadry brak ,klienci zostawiaja koszyki w kolejkach z zakupami i wychodza w trakcie zakupow
ale obrot mamy doojee bany ze szok ,oczywiscie ze zrobimy......my nie zrobimy ??Przeciez przychody stokrotce rosna jak na drozdzach rok do roku ,tylko liczba zatrudnionych pracownikow nie wzrasta proporcjonalnie z otwieranymi marketami ,wystarczy podebrac pare etatow tu i tam i chwalic sie nowo otworzonym sklepem ,nie wazne ze podbiera on klientow starym punktom.Przychodzi decyzja ze mamy zrobic obrot taki to a taki ,bo rok temu robilismy

I tak sie bawimy ,ze niby my pracujemy na premie (a wplyw zaden ),a oni ze niby nam chca jam wyplacac(a limity podnosza) ,tylko wszystko zalezy od nas ,jak nam na torebkach prezes napisal ......Dziekujemy ci panie Kalinowski ,za nagrody ,za wklad, jaki moze wniesc ekonomista w biznes spozywczy ,ja bym proponowal zwiekszyc obrot na jednego pracownika do 60 tys ,albo same automaty postawic na stanowiskach kasowych
3
r 2016-07-17 18:35:28
no nie wiem, ja tam u nich za długo w kolejkach nigdy nie stoję, ale widze inwestujecie w pracowników bo wielka rekrutacja jest na stoiska mięsne, dobry ruch
IzzikSchizzik 2016-07-18 18:44:21
Tak, najniższa krajowa w stokro dopiero od kwietnia jest liczona, nie od stycznia! jak przepracujesz cały rok styczeń - grudzień i odejdziesz to w plecy będziesz 300zł brutto. standardy stokrotki :DDDD
2
paróweczka 2016-07-18 23:01:55
qa może mi ktoś opowiedzieć o tych obiecywanych awansach na stoisku mięsnym dla sprzedawców... w jaki ja niby sposób mogę realnie awansować w takiej pracy?
Darek 2016-07-19 21:39:30
Piszecie że wypłata jest różna w zależności od miasta, ile płacą w Warszawie na stanowisku kasjer-sprzedawca?
goss 2016-07-19 22:45:24
Ja to bym się chętnie do nich załapał, ale wiecie czy mają teraz jakieś oferty pracy w Gdańsku? Dobrze, że umowa u nich jest w pełni respektowana, bo o dobre warunki pracy w dzisiejszych czasach jest dość trudno, a im się to udaje. A benefity pewnie się trafiają.
Włocławek 2016-07-20 08:42:47
Wreszcie dotarło do mnie,że na poprawę nie ma szans i złożyłam wypowiedzenie.Uwolniłam się od znęcającej się nad pracownikami,bezmyślnej kierowniczki i odetchnęłam z ulgą.To chora firma,od samej góry...
4
pani jadzia 2016-07-20 11:58:05
jak dla mnie najlepszy market, świetna alternatywa dla biedronki
marian 2016-07-20 12:19:52
dobre warunki ???
od prezesa spod biurka piszesz ???
Mieczysław 2016-07-20 22:53:32
Stokrotka to jest naigorszy sklep w Toruniu.
karmelowa l;ady 2016-07-21 11:48:28
@pani_jadzia w pełni się z tobą zgadzam, cenowo również jest bardzo korzystnie, a pewno jest więcej przestrzeni, nie jest tak klaustrofobicznie jak w "robalu", obsługa jest na pewno milsza.jest na pewno czyściej i jednak czuje się że to polski kapitał i polska jakość
GOŚĆ 2016-07-21 22:35:00
CZY NAGANA JEST WPISYWANA DO ŚWIADECTWA PRACY , BO ZAMIERZAM SIĘ ZWOLNIĆ BO NASZ RKO NISZCZY LUDZI , CHCEMY SIĘ ZWOLNIAĆ , I OWSZEM ALE DOPIERO PO 3 MIESIĄCACH MOŻNA ODEJŚĆ , JAKI PRACODAWCA BĘDZIE CZEKAŁ TYLE CZASU?
lelo 2016-07-22 20:52:21
to fakt , czuje się że to polska firma . Prowincją zajeżdża już od wejścia
ja 2016-07-25 18:41:42
Czyżby 106?
nina 2016-07-26 19:21:30
widzialam ogloszenie do pracy w stokrotce w tarnobrzegu czy ktos mi podpowie czy warto tam skladac cv slyszalam opinie ze odchodza tam pracownicy z dlugim stazem pracy cos tam chyba nie jest dobrze chyba ze kierownictwo zbyt wymagajace.
ruda1 2016-07-26 20:01:24
Pewnie ubranka robocze im się wytarły po tylu latach ,jak u nas,kupujemy sobie czerwone koszule w lumpeksach,żeby mieć w czym na mięsnym pracować,bo nie można się doprosić o nic,nawet woreczki do wędlin przynosimy czasem z domu,a ludzie po chleb z własnymi przychodzą...
Sprzedawca 2016-07-27 03:50:59
Jest ogłoszenie w Tarnobrzegu ale szczerze nie polecam tam się zatrudniać wielki bałagan a kierownicy pozjadali rozumy i traktują ludzi jak śmieci nawet magazyniera nie ma trzeba dźwigać napoje aż do bólu! !!!! A kierowniczka zależy która noga wstanie wiecznie naburmuszona i na fachu! !!! A towaru nawet nie tknie żeby pomóc dziewczyna zostały same malolaty ktore szanują swoje zdrowie więc kto ma rozum i się szanuje to w stokrotce w Tarnobrzegu już nie pracuje! !!!!!
Igor 2016-07-27 12:00:27
Na podwyżki pieniędzy nie ma bo firma biedna... Ale po 100 zł i inne nagrody dla klientów żeby tylko do stokrotki przychodzili to fundusze są (czytaj zrugą stronę paragonu...)
A im się w d***ch już poprzewracało, skarga do kierownika na koleżankę ''ta pani odstrasza, zróbcie coś z tym bo nie chce się stać w tej kolejce do niej'' A dziewczyna choruje na bielactwo i ma alergie...
Upomnienia nagany !!! Bo planogramy nie zrobione ! A że 3 kaserów siedzi non stop na kasie, że jeśli ten jeden zejdzie i na sklepie coś robi, jakość sprawdza, nabiał torawuje i wody/piwa bo gorąco, schodzi na potęgę wszystko, i nie ma komu zastąpić czy te planogramy zrobić, to już nikt nie wspomni. I tylko 'będę sprawdzał, konsekwencje wyciągał, upomnienia pisał, bo na tym czy tamtym sklepie jest tyle samo etatów i dają sobie radę. A pytasz w tych sklepach czy to prawda że sobie tak radzą i słyszysz ''chyba cię porabało, kto tak mówi ! Palety nie rozłożone, nie dotowarowane bo nie ma komu. Im sięchyba zdaje że sklepy są odcięte od świata i się nie komunikują między sobą, że ludzie się nie znają pomiędzy sklepami. Na przerwe nie ma jak zejść bo zaraz dzwonek na kase, 3+1... ale wpisywać się w zeszyt to głośno kierowniczki krzyczą, a żadna nie zmieni żeby można było na tą przerwę iść. niby bezrobocier a kartka że szukają do pracy już pożółkła ze starości, a wciąż aktualna.


Ale dziś gorąco :D
6
ona 2016-07-27 18:00:18
Praca w tarnobrzegu u takiej kierowniczki bojacej sie gory,nie polecam lepiej idz ukladac kostke na ulicy niz daj sie ponizac komus takiemu.
kasandra 2016-07-27 20:48:23
a ja pracuję w stokrotce w Tarnobrzegu i to co tu jest pisane nic nie ma się do prawdy, jest super załoga wszyscy się dogadują , praca jak wszędzie trzeba robić ale najważniejsza jest atmosfera a atmosferę robią ludzie i w tym momencie tych 16 osób taką robi , a ta osoba co pisze to czysta zazdrość że tak można się dogadywać i nawet na piwo po pracy do naszej Bocianówki się wybieramy - więc jak by było tak że to te 16 osób poszło by na piwo razem - pomyśl
1
ala 2016-07-27 22:03:05
co za zgrane towarzystwo w tym tarnobrzegu szkoda ze to nie jest prawdziwe tylko pozazdrosc szkoda taka prace stracic ha ha
1
kasandra 2016-07-28 15:47:48
a zgrane to mało powiedziane to jest super towarzystwo a wam tylko zostało takie głupie wpisy dawać ale skoro humorek lepszy - to gratuluję
1
audyt 2016-07-30 21:43:38
Stokrotka ma niezły tupet chciała by być Delikatesami z najniższą krajową 2 osobową załogą na zmianie najlepiej z orzeczeniem BRAWO!!!!!Dlaczego nikt tam nie chce pracować nie muszę chyba pisać ...
2
aga117 2016-07-31 11:21:03
A lepiej nie będzie bo nasz kochany rzad wprowadził podatek o supermarketow i w następnym roku Stokrotka zaplaci 38 mln podatku . Wiec papa podwyzki BO IDZIE DOBRA ZMIANA
Zostaw swoją opinię o Stokrotka Sp. z o.o. - Lublin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stokrotka Sp. z o.o.