logo Stokrotka Sp. z o.o.

Stokrotka Sp. z o.o.

Lublin

Opinie o Stokrotka Sp. z o.o.

bb 2017-07-10 17:01
czy ktos moze napisac ile zarabia zastepca kierownika?bb
1
Iza 2017-07-11 01:20
Prawie tyle samo co kasjer ..Powodzenia :)
3
bb 2017-07-11 13:05
tzn? napisz mniej wiecej bo nie wiem czy jest sens isc na rozmowe :) a z tego co poczytalam na temat tej firmy to nie za bardzo
3
ja 2017-07-13 13:17
nie idź bo nie warto za te śmieszne pieniądze bo psychicznie wykańczają ,mają wielkie ciśnienie na kasę bo wiszą dla izby skarbowej duże pieniądze a z pracowników chcą zrobić robotów którzy by to wszystko ogarnęli za -1 za 10 a biuro rośnie w samozachwyt że niby jest pięknie na rozmowie kwalifikacyjnej jest co innego mówione a po podpasaniu umowy jest inny świat a jak dostaniesz wypłatę to niewiadome czy się śmiać czy płakać
9
ola 2017-07-14 19:14
a gdzie jest behapowiec? a co na to audytor? no jak się mają standardy firmy to firmę trzeba ukarać naganą?!?
4
wkurzona stokrotka 2017-07-16 18:59
facet od bhp jeszcze Ciebie ukarze za brak fartucha, czepka, czy butów. Buty musisz zakupić sobie sama, za ten dodatek który dostajesz co miesiąc, jakieś 30 zł, tylko że te buty powinnaś mieć już od 1 wejścia na stoisko, to gdzie tu logika?
Nie warto inwestować w tę firmę ani swojego czasu, ani zdrowia. Ile z siebie nie dasz to i tak będzie za mało. Uciekajcie z tych sklepów, pracy w handlu jest dużo, za podobne pieniądze. Inni pracodawcy was bardziej docenią :)
9
pi 2017-07-17 16:38
Całą drabinkę kierownictwa masz w lewym rogu arkusza wyników tajemniczego klienta lub audytu.
2
Sąsiad 2017-07-18 09:07
Stokrotka Włocławek ul.Kaliska
Mieszkam w bloku przy samym sklepie jestem stałym klientem sklepu i to co sie tam wyrabia od dłuższego czasu jest niedopuszczalne .Najlepszym przykładem jest dzień wczorajszy wracając ze spaceru z psem zobaczyłem dość ciekawą sytuacje po zamknięciu sklepu około godzi. 22 kilku pracowników pod drzwiami bocznymi sklepu piło alkohol .Sytuacja wielokrotnie się powtarza i nikt nic z tym nie robi .Wstyd wstyd i jeszcze raz wstyd ... Lepiej by się do pracy wzięli bo sklep jest brudny i zapuszczony ,a co do kultury niektórych pracowników aż brak słów,odechciewa się tam robić zakupów .
hyb 2017-07-18 11:50
następnym razem zadzwoń na straż miejską i tyle, zamiast wylewać swoje żale na forum. uwagi co do sklepu kieruj na kontaktową skrzynkę mailową stokrotki, tutaj piszemy o firmie jako pracodawcy, nie opinie o zakupach.
2
babcia 2017-07-18 12:44
A co wy na to że Tychy i Gliwice dostały podwyżki a reszta Stokrotek nie ?
Ntl 2017-07-18 18:44
Jest ktos tu moze kto pracowal jako kontroler jakosci w centrum dystrybucyjnym?
X 2017-07-18 23:40
Jakie podwyzki ?
babcia 2017-07-19 11:48
W Tychach i gliwicach dostały dziewczyny po 100zł
Margaret 2017-07-19 14:02
A co cie obchodzi co robią pracownicy po godzinach pracy?!!!!! Zajmij się sobą idealny człowieczku!!!
2
Tolerancja 2017-07-20 12:21
Narzekacie na płace i na warunki pracy. Jedno co potraficie to przeklinać, co drugie słowo na h albo k. Jesteście prostym ludżmi pozbawionymi wiedzy ogólnej!!! Jesteście bałaganiarzami. Wychodzicie z toalety
pozostawiając obsrane deki i muszle. Śmieci walają się po podłodze bo nie chce się wam wrzucić do kosza. Pokój socjalny po waszym posiłku wygląda paskudnie. Nie szanujecie współpracowników, obmawiacie ich, dogryzacie im ,często stosujecie mobbing wobec słabszych poniżając ich, donosząc do kierownictwa i swoim zachowaniem zmuszacie do odejścia z pracy. Narzekacie na płace ale krytykujecie tych którzy wyciągnęli do Was rękę ,popieracie tych którzy robili z Was niewolników na śmieciówkach za 5 zł/h. taką macie mentalność. Palicie papierochy i pijecie piwo w pracy!!!! Robicie bumelki bo zapijecie,zasługujecie tylko na dyscyplinarkę. Nie wiecie co to moralność i tolerancja. Jesteście zawistni. Zacznijcie reformy od siebie!!! Na co zasługujecie????? Należy Wam się coś????? Sami odpowiedzcie na to pytanie?????
4
ja 2017-07-20 15:10
ty a skąd ty tyle wiesz może jesteś jednym z tych co na kamerach siedzą i pracowników pilnują zamiast złodziei co codzienne wynoszą towar legalnie jakby to ich było , i jeszcze bezczelnie piszesz takie głupoty a przyjdź i popracuj i wtedy się wypowiadaj
6
Ania 2017-07-24 12:24
Właśnie złożyłam wypowiedzenie umowy o pracę firmie Stokrotka.To dla mnie najpiękniejszy dzień tego roku.Koniec ze skanowaniem na czas, koniec z czy reklamówkę doliczyć,koniec z tajemniczym klientem,koniec ze standardami firmy które nijak się mają do rzeczywistości,koniec z przerwami co chwila przerywanymi dzwonkami z kasy,koniec z rozpakowywaniem kilkunastu palet z jęzorem wywieszonym do pasa,koniec ze straszeniem regionalną i wizytacjami dyrektorów, koniec z audytami, które nie widzą rzeczy ważnych a widza co chcą widzieć, koniec z nocami ... i mogłabym wymieniać jeszcze długo z czym koniec.Pracowałam tutaj 2 lata. 2 lata za długo.
16
ja 2017-07-24 12:50
GRATULUJE ja to smo złożyłam dość upadlania pracowników ,dziewczyny czas na zmiane
11
Stokrotne nie dla Stokrotki 2017-07-24 19:48
Pieniądze nijakie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] totalny, kombinatorstwo i wyzysk.... Pracuję w stokrotce 1,5 roku i chciałabym odejść - szukam pracy i mam nadzieję, że już powoli kończy się moja "kariera" w tym miejscu. Sam kierownik jest całkiem ok, choć jak dla mnie zbyt pobłażliwy i dał sobie wleźć na głowę, szczególnie zastępczyniom. Facet zasuwa, w pokoju siedzi tylko wtedy jak przyjmuje dostawy, robi zamówienia i rzeczy niezbędne. Oprócz tego zasuwa z paletami (napoje, piwo, inne ciężkie artykuły), rozkłada mrożonki, tylko głowa mu podskakuje. Zastępczynie tylko WPIER*ALAJĄ (sorry, ale słowo "jedzą" nie jest w stanie tego zobrazować). Często, gęsto nie płacą za zakupy. Tzn biorą na mięsie jakąś kiełbasę, parówki, coś z garmażerki, etc. a potem nalepki z kodem kreskowym lądują w śmietniku, to samo z pieczywem - nawet nie starają się ukryć tego w trochę doskonalszy sposób lub są tak tępe i nie doceniają bystrego oka innych pracowników, którzy wszystko mimo woli wiele widzą. kolejną sprawą odnośnie kierowniczek jest ciągłe PIER*OLENIE przez telefon z psiapsiółkami lub innymi pseudo zastępczyniami o [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] maryni, o tym ile wypiły w weekend, o tym ze pies ma sraczkę itp. Kierowniczki mają niezliczoną ilość przerw które pracownik jest w stanie zauważyć (bywa ze po 5-6 razy siedzą, jedza i pija kawkę) - pracownik tych wszystkich przerw nie zliczy bo zasuwa na sklepie a kierowniczka w tym czasie zjada moze 10 bułeczkę...lub pali kolejnego papierosa... pierwsza fajka przed sklepem z samego rana, druga zaraz po kawce, potem przez kolejne 6 godzin jakies 5-6 papierosków i na sam koniec zmiany, tzn jakieś pół godziny przed zakończeniem pracy, kolejna (kiedy przychodzi druga zmiana - trzeba wyjść na fajkę z zastępcą kier II zmiany). kierownik drugiej zmiany ledwie przyjdzie do pracy i za chwilę leci bo juz go ssie głód nikotynowy i tak średnio do 45minut/godzinkę jest papierosek. Szkoda ze zwykły pracownik nie ma tylu przerw lub choćby jednej 40 minutowej bo pewnie same papieroski pożerają tyle czasu - nie licząc tego ile czasu zabiera jedzenie. Ja się pytam czemu do jasnej anieli nie ma w pokojach kierowników kamer? niech ktoś kontroluje to, ile czasu poświęcają na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przez telefon. Czemu my zwykli ludzie mamy zostawiać telefony najlepiej w szatni a kierowniczki czasami nie odklejają komórki od ucha. Dlaczego pokój socjalny sprzątany jest przez nas szaraków a państwo kierownictwo mimo że ze wszystkiego korzysta to nie tknie nawet palcem tylko jeszcze bezczelnie podrzuci brudne gary do zlewu w momencie kiedy odbębniasz swoją kolej sprzątania??? Czy my jesteśmy służbą? Dlaczego mam zmywać z kibla ślady gówna pani kierownik a ona nie robi tego samego za nas? Dlaczego kiedy nie piję piwska lub innego ulubionego napoju ww dam (po pracy pod sklepem jak ostatnie obszczymury) - spisuję na straty swoją potencjalną premię uznaniową? DLACZEGO nikt z "góry" nie interweniuje? Zielona skrzynka - chyba jest tylko dla picu, z tego co wiem nikt nie reaguje i nie sprawdza co się dzieje na tych sklepach, nikt nie interweniuje, mają wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie możesz mieć normalnego urlopu bo w dniu kiedy go zaczynasz już dzwonią czy możesz jutro ( albo dziś na popołudnie) przyjść do pracy (odmowa nie jest dobrze widziana, to w sumie pytanie retoryczne). I najlepiej żeby pracowali sami z grupą inwalidzką plus 3 osoby które mog [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za tych wcześniej wymienionych bo przecież normę trzeba wyrobić - wtedy byłoby git. I te posrane audyty, pani z kijem w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] która myśli ze posiadła całą wiedzę tego świata. Regionalny - jestem tu dla was, mozecie ze mną rozmawiac, jestem od rozwiązywania waszych problemów (chyba umów) - perd*lenie o szopenie. OMG a myślałam ze praca w stokrotce to będzie coś normalnego, może bez szału ale też bez takiego cyrku.
13
Jol40 2017-07-24 19:49
Ja jestem na okresie próbnym i zastanawiam się co robić jestem przerażona????
3
ja 2017-07-24 21:52
niepolecam jak możesz to się mocno zastanów i uciekaj chyba że niemasz nic innego
2
Wyzysk 2017-07-25 12:10
Pracujcie w normalnym tempie a nie z wywieszonym językiem!!! Nie biegajcie i nie dźwigajcie ponad swoje siły!!!! Nie przejmujcie się jeśli nie zdążycie czegoś zrobić bo czasu za mało!!! Nie dajcie się wykorzystywać lecz pracujcie tak aby zachować swoją godność i zdrowie!!! To WAS pracodawca powinien szanować bo do pracy w handlu jest niewielu chętnych.Jesteście na wagę złota.Wy rządzicie i stawiacie warunki a nie pracodawca, bo bez was jego sklepy padną!!! Nie bójcie się powiedzieć NIE i powiedzieć MAMY DOSYĆ WYZYSKU!!!!
11
Mila 2017-07-29 08:00
Pracowałam w stokrotce na stanowisku zastępcy kierownika i popieram wszystkie tu posty Panuje tam wyzysk pracownika i słabe są warunki Podczas pracy zdarzył się mi wypadek BHP stwierdził iż to z mej winy co prawdą nie było gdyż zgłaszany wcześniej sprzęt nawalił ale by przyszedł ktoś i go naprawił czy wymienił nie było komu bo trzeba ciąć koszty Odeszłam stamtąd i przynajmniej mam lepszą pracę i szanują pracownika dlatego mówię i ostrzegam wszystkich Jeżeli macie inną propozycję to choćby płacili wam mniej to nie podpisujcie umowy ze Stokrotką
6
wyzyskiwana 2017-07-31 17:36
już mniej płacić nie mogą
6
Alojzy 2017-07-31 20:57
A ty myślisz że jak ktoś siedzi w biurze to nic nie robi? U nas kierowniczki latają jak szalone, ogarniają kasę, mięso i jeszcze pełno swojej papierkowej roboty. Mam wrażenie, że ludzie którzy się tu wypowiadają są upośledzeni i to w znacznym stopniu...
3
028 2017-08-01 13:51
Może u Was coś robią, bo tu żrą darmowe ciasto i piją kawkę główna i jej uposledzona prawa ręka z kochankiem. Innych upośledzonych nie ma
4
Samanda 2017-08-03 11:50
Czy są u was uwagi do zeszytów ? Jak coś zrobicie nie tak ?
1
ONA 2017-08-05 10:29
Ludzie uciekajcie z tej tonoącej stokrotki bo przyjdzie taki dzień że przyjdziecie do pracy a tu zamknięte bo jest bankructwo i nie dostaniecie swojej ciężko zarobionej wypłaty ,rozglądnijcie się dookoła i dokładnie się przyjżyjcie co się dzieje po sklepach jak wy wszyscy jesteście przemęczeni ale prezesi mają się dobrze
3
Ania 2017-08-05 11:29
Tak zgadza się ta firma to taki marketowy Titanic. Niby wielka i napuszona swoimi >standartami<(pisownia oryginalna zaczerpnięta z kartki o obowiązkach pracownika wiszącej na tablicy przy grafiku) ale nieuchronnie płynąca ku zgubie. Poczytajcie ten link http://www.kurierlubelski.pl/strefa-biznesu/a/wlasciciel-stokrotki-ma-zaplacic-prawie-195-mln-zl-zaleglego-podatku,11750094/
2
Karolina 2017-08-06 22:27
Witam wszystkich!
Ostatnio jest wiele ofert pracy w Centrum Dystrybucji w Lublinie. Czym to jest spowodowane? Niskimi wynagrodzeniami? Ile tam można zarobić, jasne, uzależnione jest to od stanowiska. Na jakim stanowisku można zarobić najwięcej? Ktoś z Was tam pracuje? Jaka jest atmosfera itd.?
Proszę o info. Dzięki. Pozdrawiam!
Tolerancja 2017-08-07 08:46
Narzekacie na płace i na warunki pracy. Jedno co potraficie to przeklinać, co drugie słowo na h albo k. Jesteście prostym ludźmi pozbawionymi wiedzy ogólnej!!! Jesteście bałaganiarzami. Wychodzicie z toalety pozostawiając obsrane deki i muszle. Śmieci walają się po podłodze bo nie chce się wam wrzucić do kosza. Pokój socjalny po waszym posiłku wygląda paskudnie. Nie szanujecie współpracowników, obmawiacie ich, dogryzacie im ,często stosujecie mobbing wobec słabszych poniżając ich, donosząc do kierownictwa i swoim zachowaniem zmuszacie do odejścia z pracy. Myślicie ze jesteście lepsi od tych którzy pracują wolniej od Was a nie przychodzi Wam do głowy ze jesteście tylko naiwni i w efekcie dzięki wam jest taki wyzysk pracownika. Narzekacie na płace ale krytykujecie tych którzy wyciągnęli do Was rękę ,popieracie tych którzy robili z Was niewolników na śmieciówkach za 5 zł/h. taką macie mentalność. Palicie papierochy i pijecie piwo w pracy!!!! Robicie bumelki bo zapijecie,zasługujecie tylko na dyscyplinarkę. Nie wiecie co to moralność i tolerancja. Jesteście zawistni. Kierownictwo w firmie jest jak ekonom, który tylko goni pracownika żeby tyrał ponad swoje siły i najlepiej bez przerwy śniadaniowej. Chcielibyście żeby było lepiej a swoim zachowaniem sprawiacie że jest gorzej !!! Wasza prostota jest pzrerazająca!!!Na co zasługujecie????? Należy Wam się coś????? Sami odpowiedzcie na to pytanie?????
1
JA 2017-08-07 09:13
to jest tak że Tolerancja =Stokrotka jesteś najsłabszym pracodawcą a twój statek tonie ....
4
Jack Foxx 2017-08-07 18:23
Karolina na kompletacji zarabiaja najwiecej nawet do 2700 netto natomiast bez zapierdzielania do spokojnie 2100 netto. Z tego co wiem to co raz mniej osob szukaja...
stokrota 2017-08-07 21:33
mniej osób szukaja bo postanowili że zaoszczedzą.Teraz będziemy dwa razy szybciej pracowac aż padniemy. Maja długi w urzędzie skarbowym i dopóki nie znajdą inwestora strategicznego beda tylko ciąc koszty!!!! statek tonie
2
pracownik z warszawy 2017-08-08 20:12
witam
ostatnio slyszalam jak regionalna mówila do kierowniczki ze od wrzesnia maja dac podwyżki maja dac wszystkim po 150 zl brutto czy ktos cos moze tez slyszal
1
ona 2017-08-08 20:30
co ty za bzdury piszesz chyba że etaty będą likwidować oni już ledwo dyszą a jeszcze od nowego roku najniższa krajowa idzie w góre i co myślisz że coś dadzą pracownikom niższego szczebla obudzcie się i uciekajcie z tej firmy bo ona tonie
4
Asia 2017-08-08 23:26
Witam ile zarabia zastępca kierownika oraz kierownik sklepu. Pozdrawiam
ola 2017-08-09 18:00
NIECAŁE 2000 NETTO I JAK BĘDZIE ŁASKAWY RKO to można dostać premie którą on wymyśla i daje ale to trzeba się dobrze starć a najlepiej naokrągło pracować ale czy da?
4
Zuzanna 2017-08-11 11:34
Na pewno na wyższym stanowisku niż sprzedawca trzeba bardziej się starać i wkładać więcej pracy @ola. Pytanie tylko czy taki pracownik ma motywację do tego, żeby więcej firmie dawać. Na pewno w tym przypadku jest nią podwyżka. Czy kierownicy w Stokrotce mogą na nią liczyć?
1
Marcelina 2017-08-11 21:33
Chcę w imieniu pracowników sklepów bardzo podziękować zarządowi, centrali i wszystkim innym pracownikom mającym wpływ na działanie sklepów. Szczególnie za wy..b..ne w kosmos planogramy, za setki cen zmieniających się codziennie, za absurdalne polecania...wyślij ankietę, przelicz coś tam , termin do godziny 10( wiadomośc z operacji wysłana punkt 8) Sezon urlopowy w pełni, braki personalne, L-4... Zastanówcie się, załogi sklepów są okrojone do minimum, nikt nie chce przyjść do pracy za guzik warte pobory. Straszycie nas audytem, jak TK wyjdzie słąbo, bo podłoga brudna to każecie wyciągać konsekwencje. od nas rządacie, sami niewiele dajecie. Przyjechał do mnie jakiś mądrala z centrali i pyta dlaczego schematów nie stosuję przy układaniu grafiku, a niby jak? dwa wakaty na mięsnym trzy na sklepie. Całą centralę zapraszamy do sklepów, niech zobaczą co próbują wdrażać, niech poprowadzą sklep w/g tych schematów, którymi nas obdarzają. Jeśli przetrwają tydzień bez złożenia wypowiedzenia, to wystawię im list pochwalny w HRM.
10
dobry duszek 2017-08-12 14:01
Nie polecam pracy w stokrotka koszalin glowny kierownik mily do czasu okresu probnego po tym okresie same popoludniowki nie liczy sie slowo nowego pracownika tylko pracownikow z dluzszym starzem jednym slowem nowy pracownik nie moze nic bo i tak bedzie inaczej mozna sie skarzyc na stalych pracownikow a kierownik nic z tym nie robi kierownik powinien byc sprawiedliwy bez strony do czasu az nie rozwiaze sporu ale w koszalinie tak nie ma najlepiej sie wogole nie odzywac jak ktos chce zaryzykowac i isc tam do pracy to zycze powodzenia moze akurat cos sie poprawi
2
milykasier 2017-08-13 17:45
u nas kierownik mowil ostatnio ze beda podwyzki od wrzesnia czy wy cos moze wiecie ?
ssss 2017-08-13 20:31
Mówi że będą podwyżki żebyście mu z pracy nie uciekli
1
gosia 2017-08-13 20:32
Tak będą na świętego Dygdy
1
Pracownik 2017-08-14 16:24
Niestety muszę potwierdzić. Premia? Wynagrodzenie za nadgodziny czy pracę w nocy? Zapomnij. Jeszcze na wypłacie Cię wydymają bo dostaniesz marne grosze.
5
PREZES 2017-08-18 13:08
nie pie ic tylko do roboty brac się bo nowego auta potrzebuje no i podatek trzeba zaplacic
PREZES
3
worsow 2017-08-18 16:43
a my dostałyśmy w wawie po 150 brutto hahahahahahahahaha a wy dalej tyrajcie
2
stokrot 2017-08-19 13:27
My też dostaliśmy od września po 150 zł plus 200 zł do premii.A wy dalej tyrajcie
1
dyzio 2017-08-19 13:46
nie ciesz sie bo za taką tyraninę powinieneś zarabiać 3500 zł
5
zebra 2017-08-20 09:46
Pracujcie w normalnym tempie a nie z wywieszonym językiem!!! Nie biegajcie i nie dźwigajcie ponad swoje siły!!!! Nie przejmujcie się jeśli nie zdążycie czegoś zrobić bo czasu za mało!!! Nie dajcie się wykorzystywać lecz pracujcie tak aby zachować swoją godność i zdrowie!!! To WAS pracodawca powinien szanować bo do pracy w handlu jest niewielu chętnych.Jesteście na wagę złota.Wy rządzicie i stawiacie warunki a nie pracodawca, bo bez was jego sklepy padną!!! Nie bójcie się powiedzieć NIE i powiedzieć MAMY DOSYĆ WYZYSKU!!!!
4
Zostaw swoją opinię o Stokrotka Sp. z o.o. - Lublin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stokrotka Sp. z o.o.