logo Stokrotka Sp. z o.o.

Stokrotka Sp. z o.o.

Lublin

Opinie o Stokrotka Sp. z o.o.

Jasnowidz 2017-02-09 19:21
Co to miało być?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Lecz się Psycholu!!!!!!!
1
Wkurzonastokrotka 2017-02-09 23:01
ktoś coś słyszał o pitach? i aneksach?
X 2017-02-10 10:08
Potrzebuję namiar na Panią od związków. Dlaczgo nic teraz nie robią jak zaczęła się redukcja etatów ? Nie dość że najniższa krajowa bo premii 50 zl brutto jak tłumaczy kierownik było bardzo mało pieniędzy to teraz jeszcze zabiorą etaty atą samą robotę trzeba będzie robić a przyjdzie audyt i będzie kicha. Chyba teraz jest czas zeby pokazały że o nas walczą jak z podwyzkami się nie udało.
5
Szczecinianka 2017-02-10 17:07
I jak zwykle podwyżki tylko na papierze a na koncie mniej . Brawo "Stokrotka"
9
Jola 2017-02-10 19:07
To co zobaczyłam na swoim koncie po "podwyżkach"zamurowało mnie?!!!!! Stokrotka sobie jakieś jaja z pracowników robi! Kto im będzie za tak psie pieniądze charował !Na pewno nie ja zwlekałam ze zmianą pracy czekałam do dzisiejszej wypłaty i bardzo się zawiodłam! W tej firmie już mnie nic nie zatrzyma!
14
Sylwia 2017-02-10 19:53
I nie zapomnij podziękować za jałmużnę jaką nam dano w trosce ,aby nam się lepiej wiodło niż u konkurencji!
4
Lila 2017-02-10 20:29
To jest jakiś żart? Co to jest za wynagrodzenie?Gdzie jest ta podwyżka ?
10
aleee 2017-02-10 21:55
Dodatek nocny jak sama nazwa wskazuje jest to dodatek za pracę w nocy. Pisze Pan ze jest tak niski jest on naliczany ze stawki minimalnej dzielone przez godziny robocze do przepracowaniu i razy 20%, czyli np. 2000/168*20%=2,38
3
stokroć 2017-02-10 22:19
Pani ze zwiazkow zawodowych o która pytacie to Anna Wiśniewska. Ale nie sądzę że uda jej się cos wynegocjowac, o podwyzkach decyduje zarzad i wszystko przelicza by bylo jak najmniejszym kosztem. Motto stokrotki to pracuj jak najwięcej za jak naj mniej lub najlepiej za darmo. Na sklepach pracownicy mają wypłacane nadgodziny a w centrali w Lublinie nie, ludzie siedzą po godzinach i nic z tego nie mają ,ciekawe kiedy i tu zawita inspekcja pracy i to sprawdzi.
8
Margaret 2017-02-10 22:36
Ja aneks juz podpisalam w połowie stycznia. Rko chyba ma was gdzieś skoro nie interesuje się tym ,ze nie macie jeszcze aneksów z podwyżką.
1
Realistka 2017-02-11 10:55
Nie sądzę by ta Pani cokolwiek w te sprawie raczyla zrobić. To przecież ta Pani uważa że pracodawca nie musi dać więcej niż najniższa krajowa.Już się na tym forum w tej sprawie wypowiedzigła.
5
X 2017-02-11 11:48
To po co nam takie związki. Talony kolejny rok takie same, podwyżek brak, redukcja etatów a związki nic nie mogą ? W każdy normalnym zakładzie to związki zwołuja pracowników do protestu a nie czekają co będzie.
6
Stokrotka 2017-02-11 12:44
Ciesza się tylko kasjerki typowo kasowe.
Nie ukrywajmy-one dostały 300 zl więcej bo premi do tej pory nie dostawaly.
Na koncie przelew 1700-jakie chodzą dumne.
Ja jestem jedną z tych,co to niby też kasjer ale zawsze siadam jako ostatnia.
Ganiam po całym sklepie i wykladam za trzech.
Mycie,szorowanie,frontowanie-wszystko na mojej głowie.
A na moim koncie 1720.Premia-50 zl.
Czy to tak serio?Czy mi się przysnilo?
4
Mariola 2017-02-11 18:16
to tak serio niestety! Zapierdzielasz za trzech ,a wypłatę dostajesz taką samą jak obiboki które mają wylane na wszystko i ludzie nowo zatrudnieni !Motywacja do pracy zerowa !!!!!Pracownik z kilkuletnim stażem dostaje takie samo wynagrodzenie co nowo przyjęty pracownik który nie ma zielonego pojęcia o standardach pracy w Stokrotce ,to jest przykre że tak jest doceniana kilkuletnia praca pracownika z doświadczeniem na tym samym poziomie z pracownikiem który przepracował tydzień!
14
Mariola 2017-02-11 18:35
Ty weż 5 kg.młotek i puknij się w czoło! I właśnie z takimi tępakami za takie samo wynagrodzenie przyszło nam pracować!!!!!
3
IS 2017-02-12 14:34
to samo pisano o mnie jak jeździłam po wszystkich niewolnikach stokrotkowych, teraz o kimś kto tam lubi pracować piszecie to samo, weźcie się zdecydujcie, bo widać sami nie wiecie czego chcecie, niewolnicy...
ANNA 2017-02-12 17:58
tO NIE WIDZIAŁAŚ CO PODPISUJESZ NA ANEKSIE , tam pisało że teraz premii uznaniowej będzie po 50 zł
Agnieszka 2017-02-13 19:14
Tak?Ciekawe w jakim podpunkcie to napisano?Ja w swoim aneksie tego nie mam ! Mało tego nie mam też informacji o mniejszym zarobku po podwyżkach ????!!!!!Gdybym była tego świadoma w życiu bym tego szachrajstwa nie podpisała tylko od razu wypowiedzenie dała !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
6
Szczecinianka 2017-02-13 22:23
Na aneksie nie ma mowy o wysokościach premii!
5
Paula 2017-02-14 21:31
Obiecywali podwyżki a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dali!!! Pulę premii uznaniowej pomniejszyli !!! Premię za nie chodzenie na zwolnienia ,urlopy na żadanie dali 200 zł a jak pójdziesz na urlop który ci się należy to ci pomniejszają chociaż nie było mowy o tym!!!
11
Stokrotka 2017-02-15 18:07
Dokładnie -z tymi urlopami to już przegięcie.
Wysyłają nas na niechciane,zaległe urlopy i jeszcze za to ucinaja premię.
7
burak 2017-02-18 19:23
Przyśniło Ci się,że Ty pracujesz więcej niż na kasie.Ty ganiasz a kasjer na 1 kasie nie może nawet ziewnąć, bo bez przerwy klient i groźba manka!!!!
1
Stokrotka 2017-02-19 08:17
Ha ha -serio? Biedactwo.Walczyć z ziewaniem to naprawdę poważna sprawa..
A mnie w tym czasie majtki lepia się do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo roboty jest tyle,ze wyć się chce.
I bardzo chętnie bym sobie poziewala..
I ja i ta ziewajaca dostalysmy po całe 50 zł premii.
Pozdrawiam.
burak 2017-02-19 10:08
I dobrze.Sprawiedliwość musi być!!!! To praca i to praca. Kasjer na pierwszej kasie pracuje tak samo jak TY która tylko patrzysz kiedy na papieroska się urwać!!!!
1
Stokrotka 2017-02-19 12:13
Nie opowiadaj.
Nie palę i nie wyrywam się na żadnego papieroska.
Pracuje uczciwie,ciężko i często rezygnuje z przerw,bo szkoda czasu a ciągle mam wrażenie, ze nie zdążymy z robotą.
Nie dyskryminuje pracy kasjerow z "jedynki "-to sa moje kolezanki,lubie je i szanuje.
Uważam tylko,ze jeśli kierownik goni po całym sklepie pracownika i i oczekuje od niego dużo więcej,niż jest w stanie -to powinien odpowiednio sprawiedliwie to ocenić premiujac-samymi 5 nie wyzywie rodziny.
2
burak 2017-02-19 21:51
No widzisz robisz krecią robotę.Ganiasz ponad swoje siły,nie chodzisz na przerwy i myślisz jeszcze że to dobrze! gdybyś pracował w normalnym tempie to byłoby bardzo dobrze.Więcej ludzi by zatrudnili i nie narzekałbyś.nadgorliwość jest szkodliwa dla reszty załogi i w efekcie dla Ciebie!!!
4
Stokrotka 2017-02-19 22:23
Jednak co prawda to prawda -burak to zawsze burak..
1
Burak 2017-02-20 10:39
Rób jak chcesz ale przynajmniej nie narzekaj !!!! Sam jesteś sobie winien!!!! Może teraz jak premia nie zależy już prawie od kierownika to zmądrzejesz!!! Przedtem latałaś bo dostawałaś dużo więcej od kasjera!!!Teraz nie musisz.Wybór należy do Ciebie.
3
Stokrotka 2017-02-20 15:36
No tak-bez wątpienia każda z nas ma swoją rację i ja kończę ta dyskusję, bo mija się z celem.
Pozdrawiam Cię Buraku :))
xx 2017-02-20 19:35
Po wypłatach widać napięcie między pracownikami. Tylko kasjerki mają jako tako zrekompensowane nowe warunki płacowe. Cała reszta mocno odczuła pogorszenie, a już zwłaszcza ci z zaległym urlopem (którego nie wykorzystali, bo najczęściej nie było jak!)
1
Daria 2017-02-20 20:03
Że niby co mi pomniejszą za urlop zawsze płacili?!o co tu chodzi?!
1
xx 2017-02-20 21:53
Urlop masz płatny, ale ucinają ci premię absencyjną. Co nie ma sensu, bo po pierwsze jest to urlop ustawowy, do tego nie wykorzystany. Moim zdaniem nie powinien się liczyć do tej premii.
7
Szczecinianka 2017-02-21 19:29
Nie narzekajmy teraz zamiast premii za dobrą pracę ,każdy może dostać list gratulacyjny wraz z uściskiem dłoni kierownika. Zapachniało głęboką komuną. Tylko z kogo robią durni z nas ciężko pracujących czy z siebie wymyślając takie brednie i publikując w top-info. Pozdrawiam towarzyszy Stokrotkowych.
7
xx 2017-02-21 20:52
o, a co się pojawiło w nowym topinfo, bo u nas nikt nie mówił o żadnych ciekawostkach?
Ola 2017-02-21 21:13
W karpaczu pracowałam sama na kasie bo szanowne damy z Wałbrzycha nic nie robią tylko siedzą w biurze i plotują wyzyskują puszczają po 22 a same wychodzą przed 22 zróbcie coś ztym.
2
Ola 2017-02-21 21:15
W karpaczu pracowałam sama na kasie bo szanowne damy z Wałbrzycha nic nie robią tylko siedzą w biurze i plotują wyzyskują puszczają po 22 a same wychodzą przed 22 zróbcie coś ztym.
ja 2017-02-21 21:15
Nie wierzę ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tyrałam w zeszłym roku bez urlopu bo sytuacja tego wymagała i teraz mam być za to ukarana pomniejszeniem premii absencyjnej?! TO JEST CHORE!!!!!!Jeśli to prawda ja z tym do TVN ruszę!!!!!!!!!!Co za Bydło tą firmą rządzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10
ja 2017-02-21 21:31
I bardzo dobrze robią!ja za te pieniądze też się już nie będę przemęczała!
5
Wkurzonastokrotka 2017-02-22 05:56
U mnie dziewczyny poszły na zaległe urlopy i za każdy dzień miały potrącone 10 zł od premii absencyjnej. Zachorujesz, pójdziesz na urlop zwykły czy nż, masz opiekę nad dzieckiem, za każdym razem potrącenia. Najlepiej nie iść na urlop, nie chorować w ogóle nie mieć dni wolnych, niedługo za te dni planowane będą potrącać bo nie ma cie w pracy, a jeszcze lepiej- będą kazać sobie płacić za wstęp do pracy. Ehhh zamiast lepiej jest coraz gorzej
8
Otylia 2017-02-22 19:35
Czy to co się dzieje jest zgodne z prawem?
1
oszukana 2017-02-22 19:47
A tak jeśli chodzi o psełdo premię regulaminową o której była mowa na stoisku mięsnym miała być po 200 zł jeśli nie jestęś na l4 nie wziołeś opieki ani UŻ a na pasku 190 albo 174 oszustwo choć nikt z nas nic takiego nie brał oszustwo i zakłamanie
7
Elżbieta 2017-02-22 20:40
Najlepiej to się zwolnić i poszukać pracy gdzie pracownika się docenia a nie kroi z pensji jak to robi stokrotka! Jak można po podwyżkach zarabiać mniej niż się zarabiało?! Dwa lata temu moja wypłata była wyższa niż obecna !
9
Jan Kowalski 2017-02-25 09:15
U nas jest również zabawnie, jak koś ma jakąś niepełnosprawność i przyznana do tego grupę ma też na zaświadczeniu lekarskim praca do 7 godzin lub po ewentualnej na prośbie u lekarza medycyny pracy w systemie 8-mio godzinnym. Jednak jest taki problemik gdy tylko zachodzi konieczność zostania w pracy trochę dłużej( na zlecenie kierownika głównego lub jego zastępcy) dochodzi wtedy do rozmowy. "Janie Kowalski możecie zostać po godzinach w pracy bo jutro ma być inspekcja BHP lub Koordynator Stoiska ma przyjechać (ktoś zapomniał o przebudowie), region ma przyjechać i dyrektor a sklep wygląda słabo trzeba pomalować trawę itp." A kowalski w obawie o swoje stanowisko i na wzgląd że może choć raz zasłużyć na szacunek i akceptacje przez szefostwo.Ofiarnie zostaje z nadzieja w końcu przestaną mnie traktować gorzej bo przecież tez się angażuje w firmowe sprawy(nic bardziej mylnego ). Praca wre efekty są już widoczne po pierwszej godzinie, ale nie pracownik podnosi sobie poprzeczkę z minuty na minute. Zaczyna zaskakiwać przełożonego świetnymi pomysłami i od razu są akceptowane przez kierownika. Samo zachwyt rośnie! Nadchodzi koniec pracy kierownik chwali pracownika no kowalski ale odwaliliśmy kawał dobrej roboty(mimo że większość prac kowalski właśnie zrobiła jego kiero tylko stał i gadał coś przez telefon między czasie wydając polecenia "tak zrób by było dobrze") Jan czuje zadowolenie i z tym samym entuzjazmem zadaje pytanie. Kierowniku to jak odbiorę te godziny bo nie wolno mi dopisać tych godzin mam orzeczenie. Tak mina kierownika pochmurniała i wypluwa tekst w rodzaju. Oj jakoś ci oddamy może kiedyś się będziesz mógł spóźnić jakoś damy rade co Kowalski a teraz spadaj już do domu. Mina pracownikowi spoważniała a może następnym razem mnie zaakceptują. KONIEC!
7
Jan Kowalski 2017-02-25 09:20
Trzeba się zebrać i zrobić protest zbiorowy ale na to trzeba mieć tez jaja.
5
gaga 2017-02-25 21:58
Jeśli chodzi o podwyżki to stawki zasadnicze tak wyglądają
sprzedawca-kasjer 2000
starszy sprzedawca -kasjer 2050
sprzedawca stoisko mięsne 2100
starszy -sprzedawca koordynator 2050
magazynier -sprzedawca 2150
premia 200 zł plus 150 plus 50 zł
zgadzacie się z tym?
2
X 2017-02-26 09:49
Premia 200 zl pod warunkiem, że nie będziesz na urlopie bo wtedy masz płacone za urlop a nie absencje czyli jesteś w plecy ok 10 zł za dzień -jak jesteś na L4 to nie dostajesz wcale, 150 zł - nie wiem co to za premia u nas nie ma, 50zł to pewnie mowisz o uznaniowej od kierownika dostaniesz albo nie. Poza tym się zgadza.Oczywiście wszystko brutto. Istne szaleństwo !
1
Nowa 2017-02-26 13:45
Pani Mariolu, ja pracuję od niedawna w Stokrotce, ale wcześniej pracowałam w innym markecie i przechodząc do Stokrotki miałam o wiele większe doświadczenie niż niektórzy co tam pracują kilka lat ale niestety i tak jestem traktowana jak tępak bez doświadczenia i choćbym nie wiem jak się starała to i tak dla kierownictwa i dla brygady jestem osobą, której trzeba zwracać uwagę.
3
?!? 2017-02-26 21:53
Ja do dziś tak mam kilka pomyłek i wpadek :) Pozwoliłem sobą pomiatać i teraz mam za swoje jestem w firmie nikim a potrafię nieraz więcej niż koleżanka koordynator co swój awans zawdzięcza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo wiedzy zero wrrrr.....Starasz się to jesteś zagrożeniem dla kiero więc cię gnoi. Próchnica sypie się z drzwi kierownictwa, boja się tylko o własny stołek. Komunikacja między personalna to jest tak żałosne że aż żal ale jak komuś się podwinie noga to już wszyscy wiedzą kto i co zepsuł. Tylko wartościowych informacji nie ma komu przekazywać. Jak masz jakąś uwagę co do funkcjonowania sklepu zostaw sobie bo taka informacja może po szkodzić tylko Tobie. Kierownicy komunikują się miedzy sklepami aby uniknąć kary od RKO jedzie do was malujcie trawę. Mam wrażenie że to wszystko żyje własnym życiem zero organizacji. Jak tu ma być dobrze.
3
Magda 2017-02-27 11:00
Praca w stokrotce to zwykła porażka. Kobiety pracują jak wół za gówniane pieniądze . Mi po pracy w stokrotce zostały tylko uszczerbek na zdrowiu bo czekam ma operacje kręgosłupa a jak leżałam bez ruchu w domu bo nie mogłam chodzić to jedyne co kierowniczka umiała powiedzieć to kiedy wrócę bo ile można chorować jak ludzi do pracy brakuje. Zero poszanowania pracownika i nawet panie w ZUS doradzaly by powiadomić PIP i domagać się odszkodowania ale w sumie czego się spodziewać jak kierowniczki po zawodowkach i cały zarząd pewnie nie lepiej.
2
Magda 2017-02-27 11:00
Praca w stokrotce to zwykła porażka. Kobiety pracują jak wół za gówniane pieniądze . Mi po pracy w stokrotce zostały tylko uszczerbek na zdrowiu bo czekam ma operacje kręgosłupa a jak leżałam bez ruchu w domu bo nie mogłam chodzić to jedyne co kierowniczka umiała powiedzieć to kiedy wrócę bo ile można chorować jak ludzi do pracy brakuje. Zero poszanowania pracownika i nawet panie w ZUS doradzaly by powiadomić PIP i domagać się odszkodowania ale w sumie czego się spodziewać jak kierowniczki po zawodowkach i cały zarząd pewnie nie lepiej.
2
Zostaw swoją opinię o Stokrotka Sp. z o.o. - Lublin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stokrotka Sp. z o.o.