Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Stokrotka

Opinie o Stokrotka

Pracowałeś w firmie Stokrotka i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Tola - 2016-05-13 20:44:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dyrektorzy jeżdżą to zawsze jest meil ze jedzie albo telefon ze jada także wtedy jest szał na sklepie kierowniczka nawet bierze się do roboty i wtedy praca się kręci na maxa nawet rko dają znać ze dyrektorzy jeżdżą !!!! Wtedy sklep jest idealnie przygotowany i dla dyrektora jest ok ciekawe jakby nikt nie dał znać ze jedzie dyrekcja połowa ludzi napewno by nie siedziała na stanowiskach !!!!!
zdjecie uzytkownika
aia - 2016-05-14 17:51:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tola tu masz racje,a praca wstokrotce to porazka nie polecam sama zrezygnowalam inie zaluje, jak dyrektor jedzie to wszyscy na bacznosc,nie w kazdym sklepie kierownik jest kasjerem,bo co jezeli nie zna obslugi kasy.Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Gocha - 2016-05-14 21:17:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aia - 2016-05-14 17:51:29]:
Tola o czym ty piszesz?? Jakie połowa ludzi nie siedziałaby na na stanowiskach? U nas jest tak mało ludzi na zmianie, że takie teksty to śmiech. Podobnie jak te o telefonach i że nagle bierzemy się do roboty i sklep jest super. Brednia. Rozbawia mnie również wipisywane tu, że kierownik nie siedzi na kasie. Ciekawe która z nas miała by zastąpić kierowniczkę. Nie wiem jakich kierowników wy macie, ale u nas cała ekipa naprawdę zasuwa. Niestety w wypłacie nie widzimy podziękowania.
zdjecie uzytkownika
ala - 2016-05-15 13:20:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba nie mowimy tu o siedzeniu na kasie tylko o obsludze kasy fiskalnej,ze kierownik nie zna obslugi a to sa dwie rozne rzeczy,a mnie rozbawia toze dajesz sie wykorzystywac za grosze jednak doceniasz wszystkich tylko nie siebie zenada.
zdjecie uzytkownika
Ela - 2016-05-16 10:54:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wracam do tematu
Jak się odwołać od decyzji RKO o przeniesienie na inny sklep
Pomocy !!!
Dlaczego Ci ludzie nas nie szanują i rujnują nam życie.
Pracowałam na jednym obiekcie 7 lat .A On przychodzi i z sarkastyczny uśmiechem już tu nie pracujesz. Poświęciła tej firmie 7 lat mojego życia zero dyskusji czemu Oni tego nie doceniają .(Doradzicie "nie wiem" Zielona linia,RDO.Prezes,rozmowa ,pismo)
zdjecie uzytkownika
Tola - 2016-05-16 12:48:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest właśnie cała stokrotka myślę że z prezesem musisz porozmawiać albo najlepiej zgłosić się do związków zawodowych może oni Ci pomogą co w tej sytuacji zrobić ktoś chciał się ciebie pozbyć i przesunęli Cię na inny sklep. Jednym słowem Ci współczuję ale nie poddawaj się i próbuj szukać pomocy powodzenia
zdjecie uzytkownika
p - 2016-05-16 23:26:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nic nie możesz zrobić bo umowę masz podpisaną z Lublinem a nie konkretnym sklepem w którym pracowalas
zdjecie uzytkownika
hh - 2016-05-17 09:45:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ela - 2016-05-16 10:54:37]:
Ela tak jest jak na stanowiskach zasiadają pampersiarze nie szanują wtedy nikogo nie liczy się doświadczenie i umiejętności tylko układy . Moja rada olej to wszystko i szukaj innej pracy ,na Stokrotce świat się nie kończy.
zdjecie uzytkownika
Ela - 2016-05-18 10:57:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poszukuje kontaktu do Związków Zawodowych. Morze tam mi pomogą?
zdjecie uzytkownika
Alkaaaa - 2016-05-18 11:52:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ela - 2016-05-18 10:57:36]:
wydaje mi się, że związki nic tu nie poradzą, masz umowę o pracę podpisaną ogólnie ze Stokrotką a nie masz konkretnego miejsca wykonywania swojej pracy, tj. konkretnego sklepu.
zdjecie uzytkownika
aga 117 - 2016-05-19 00:07:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ela - 2016-05-18 10:57:36]:
WEJDZ NA FACEBOOK pANI ANNA WIśniewska szefowa związków w tychach
zdjecie uzytkownika
Ela - 2016-05-19 10:20:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aga 117 - 2016-05-19 00:07:37]:
Poproszę o link bo nie mogę znaleźć ktòra to Pani
zdjecie uzytkownika
ona *** - 2016-05-19 13:16:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ela - 2016-05-18 10:57:36]:
Witam,niestety związki nie bardzo mogą pomóc chyba ,że będą wiedziały o okolicznościach przeniesienia i sytuacji na danym sklepie,w umowie nie ma Pani przypisanego miejsca pracy tylko miasto( choć nie zawsze).Prawda jest taka,że może Pani być przenoszona na dowolną placówkę.
Proszę o kontakt awisniewska_mzzp@o2.pl ,może coś się uda zrobić.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
MAGDA - 2016-05-20 04:34:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, mam pytanie. Wie ktoś czy jest możliwość wzięcia pożyczki bez oprocentowania w stokrotce? W różnych zakladach jest możliwość wzięcia 10 tys. A u nas w firmie? Wie ktoś coś?
zdjecie uzytkownika
ona *** - 2016-05-20 09:12:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [MAGDA - 2016-05-20 04:34:40]:
Witaj,tak w wielu zakładach pracy można dostać pożyczkę bez oprocentowania,ale dzięki temu że istnieje PKZP czyli Pracownicza Kasa Zapomogowo Pożyczkowa,u nas też istnieje ale przy związkach zawodowych i pożyczki są udzielane do wysokości wkładów ,pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
oli - 2016-05-24 01:51:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tola - 2016-05-16 12:48:57]:
Poszukaj troche bliżej bo może to nie wina rko tylko twoich kierowników którym byłaś nie na ręke a nie wiedzieli co z tobą zrobić to podsóneli pomysł rko a on za nich załatwił problem
zdjecie uzytkownika
magda - 2016-05-28 23:34:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam potrzebuje maila na zieloną skrzynkę bo nasz ks nie chce nam podac
zdjecie uzytkownika
ola - 2016-05-29 18:22:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skarga na zieloną skrzynkę nic nie daje bo dostaje ją regionalny i jak zechce to analizuje problem a jak nie to czyta to kierpnikowi i wspólnie z nim radośnie komentuje .
zdjecie uzytkownika
ania - 2016-05-29 18:50:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ola tu masz racje rzeczywiscie czyta to z kierownikiem i maja z czego sie posmiac jak masz problem popros o rozmowe telefoniczna lub ustna z wazniejszym niz kierownik regionalny, bo ja pracowalam w sklepie gdzie kierownik regionalny pil kawe i posmial sie w biurze i pojechal na tym jego praca sie konczyla.
zdjecie uzytkownika
ola - 2016-05-30 13:00:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Stokrotce we Włocławku na ul. Żytniej to upomnienie dostaje się nawet za dobry humor w pracy!!!!!!!!Bo RKO ma zły dzień - to JAKIM PRAWEM PRACOWNIK może się śmiać???????To jest chory człowiek psychicznie może ktoś by się zainteresował tą Panią?????
zdjecie uzytkownika
ula - 2016-05-30 14:36:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze ze za humor a nie towar po terminie,ktory musisz zakupic, bo bo pracujacy w biurze bezmozg zamowil.
zdjecie uzytkownika
ola - 2016-05-30 15:04:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Idź z tym do inspekcji pracy ,nie możesz kupować takiego towaru . Możesz jeszcze zgłosić to do sanepidu ze taki towar kupiłaś w tym sklepie
zdjecie uzytkownika
ula - 2016-05-30 16:45:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiesz co moge ich towar i ich stokrotki''olac;; bo wlasnie sie zwolnilam i nie zaluje, zaluje tylko,ze dalam sie tak dlugi czas ponizac i nie musze chodzic pod dyktando niemyslacego kierownika.
zdjecie uzytkownika
poznanianka - 2016-05-31 18:13:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej a jak praca w poznańskiej stokrotce ? czy ktoścos moze podpowiedzieć ?
zdjecie uzytkownika
ZOFIA - 2016-06-02 19:46:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
( usunięte przez administratora )
TERAZ UDAJA ZE DOLOZYLI DO PODSTAWY ZEBY ZABRAC CALA PREMIE UZNANIOWA ,NIE MAM JUZ SILY SIE WOJOWAC Z PRACOWNIKAMI I TLUMACZENIA IM ,ZE JAK JEDEN DZIEN DOBRY NIE POWIE ,TO NIE MAJA PREMI ,LUDZIE TO NIE MASZYNY ZEBY JAK PAPUGI POWTARZALY WYUCZONE REGULKI ...JEEE ,BAC TO NIECH ZYJE WOLNOSC ,KAMIEN Z SZYJI ,CZEGO I WAM ZYCZE
zdjecie uzytkownika
ola - 2016-06-06 13:05:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ZOFIA - 2016-06-02 19:46:11]:
Też uważam że ludzie to nie maszyny a obecnie wprowadzono jeszcze rozdawanie różnych naklejek, albumów i dodatkowych informacji które trzeba przekazać klientowi oprócz dziękuję i zapraszam ponownie , jeszcze reklamóweczka .
A nad głową wisi stoper i odmierza czas i w takiej miłej atmosferze z uśmiechem na twarzy pracujemy codziennie a przez głośniki słychać "niema wody na pustyni ..... itd"
A może tak wpadłby ktoś na pomysł i zebrał te wszystkie informacje do kupy i puścił przez radio a zostawił tylko zwroty grzecznościowe .
Trzeba zacząć nam usprawniać pracę a nie tylko wymagać .
zdjecie uzytkownika
igor - 2016-06-06 15:18:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pytanie - jak długo ''ważne'' jest upomnienie ? Słyszałem że rok, ale upomnienie nie może być traktowane na równi z naganą. Ktoś coś wie ?
zdjecie uzytkownika
ola - 2016-06-06 16:19:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [igor - 2016-06-06 15:18:30]:
upomnień możesz mieć dwa bo już każde następne jest naganą -dotyczy tej samej sprawy . Nagana znika z dokumentów po roku .
zdjecie uzytkownika
Igor - 2016-06-06 21:18:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ola - 2016-06-06 16:19:07]:
Tak tak, ale chodzi mi o to ile prawnie ważne jest upomnienie pierwsze, przez jaki czas, nagana rok, a upomnienie ?
zdjecie uzytkownika
Madlen - 2016-06-07 04:31:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Upomnienie pierwsze to 3 msc. Kiedys dostalam za TK bo nie zaproponowalam reklamowki. LoL
zdjecie uzytkownika
Igor - 2016-06-07 20:23:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Madlen - 2016-06-07 04:31:20]:
Też mi się zdawało że 3 m-ce, choć kierowniczka z innego sklepu mówi że rok, jak nagana, i po roku znika z papierów.
zdjecie uzytkownika
pan - 2016-06-08 12:09:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za granica jesli pracownik, nie spelnia wymagan pracy to i tak nie moga go zwolnic, dopiero jak on sam bedie chcial byc zwolniony to sie zwalnia!! nie ma czegos takiego!! jak jestes niewygodny to bedzie inny! nie ! jest solidarnosc, daje sie kolejne szanse i dba o to zeby mimo niedociagniec pracownik nie byl bez pracy skoro sam sie nie zwalnia, jest chroniony, sa solidarni i ludzcy a tego nie mozna powiedziec o kierownikach w polsce !! zenada i ciemnogrod bez ludzka glupota.
zdjecie uzytkownika
nie - 2016-06-08 22:48:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pan - 2016-06-08 12:09:15]:
A za którą granicą?
Z granicą za jedną godzinę pracownik dostaje 12 euro u nas 12 zł za godzinę.
Merci kosztuje 3,25 euro a u nas ok 14,00 zł to ile my możemy za jedną godzinę pracy kupić tych czekoladek a ile nasi sąsiedzi tak wyliczać mogę w nieskończoność
Jaki jest z tego wniosek ?
Pracownicy z granicą dzielą się na tych którym zależy na pracy i wykonują ją solidnie a każde potknięcie w pracy odbierają osobiście i nigdy nie dopuszczają do tego i tych co nie chcą pracować i pobierają socjal .
U nas nie ma socjalu więc niektórzy pracują bo muszą a praca jest dla nich męczarnią najchętniej to by poszli na socjal .
Gdyby wynagrodzenie było odpowiednie wszyscy by byli zadowoleni i dbali o pracę
zdjecie uzytkownika
zuza - 2016-06-09 19:06:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Teresa - 2016-04-23 20:27:31]:
Są takie premie sama je daje bo na 11 pracowników mam 260 zł brutto do podziału za cały miesiąc po "niby " podwyżkach to coraz mniej mam kasy na podział dla pracowników a pracują uczciwe na to !!!! ale cóż prezes , czy dyrektor musi mieć kasę na wakacje za naszą ciężką prace to Oni kasę zgarniają a nie pracownicy co im się należy!!!!!!!!!!!!!!!Mamy nowego RKO i masakra!!!!! Wyzysk brak szacunku dla pracowników!!!! Dlatego cały sklep zbiorówkę wypowiedzenia daje!!! Niech pracują sami!!!!!Jak tak wszystko się ich zdaniem da!!!!
zdjecie uzytkownika
zuza - 2016-06-09 19:08:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Teresa - 2016-05-08 21:59:42]:
A kierownik to robocop??? pewnie że musi ale nie musi pracować na wszystkich stanowiskach bo przyjął się na jedno!!!!!!!!!!!!!!!!A nie na wszystkie!!!
zdjecie uzytkownika
mantasuona - 2016-06-09 19:45:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak wam się podoba nowa rejonowa beata?
zdjecie uzytkownika
ania - 2016-06-10 21:29:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a na jakie wojewodztwa jest ta nowa regionalna/
zdjecie uzytkownika
Igor - 2016-06-11 09:40:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Igor - 2016-06-07 20:23:24]:
Kurcze wszyscy mówią że upomnienie ważne jest rok, nawet to pierwsze :(
zdjecie uzytkownika
klient - 2016-06-11 16:04:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robilem zakupy w stokrotce w tarnobrzegu nie wiem skad biora ta obsluge ale kasjerka policzyla mi jakis kosmos, a jak jej zwrocilem uwage to w celu wyprostowania tej pomylki poproszono kierownika, ktory moim zdaniem byl jeszcze bardziej nie ogarniety niz pani na kasie wiecej nie zrobie tam zakupow i nie polecam czy gora nie wie co sie tam dzieje to nie jest pierwszy raz jak skarza sie klienci na obsluge.Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
ania - 2016-06-11 20:11:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tam nawet kierownik jest nie doksztalcony do obslugi kasy fiskalnej i tak dobrze wlazi w d... kirownikowi regoinalnemu, bo poza stokrotka to raczej ciezko mu bedzie o prace oby do emerytury w stokrotce ha ha .
zdjecie uzytkownika
ula - 2016-06-12 16:36:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do emerytury w stokrotce chyba na wozku ha ha
zdjecie uzytkownika
Sprzedawca - 2016-06-15 11:57:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ULA ta stokrotka tyle nie będzie działała żeby kierownik miał emeryturę bo ja zamkną! !! Brud na sklepie nieziemski na półkach towary po terminie się sprzedają co chwile nowa załoga bo jak ktoś nie wlezie kierowniccze w .... to długo nie pracuje w tym sklepie poza tym ze kasjerka albo naburmuszone stoją na kasie albo niedouczone zwłaszcza nowe ale kto ma je nauczyć jak kierownictwo też nie umie na kasie !!!! Kierownik ma dobre plecy zmiana rko i biurowe lecą na bezrobocie w końcu ktoś powinien się za ten sklep wziąść
zdjecie uzytkownika
ania - 2016-06-18 21:11:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ula tu przyznam ci racje,robie zakupy w tym sklepie od czasu do czasu i rzeczywiscie na kasach porazka oczywiscie mowimy o stokrotce w tarnobrzegu obok sklepu sezam, ale z tego co zdazylam zauwazyc to kto ma do siebie jakis szacunek to juz tam nie pracuje a wydaje mi sie,ze tam kierownik jest niedouczony do obslugi kasy to co dziwic sie pracownikow,a co do kasjerek to po ich minach widacz ze chyba sa tam za kare nie polecam tego sklepu.
zdjecie uzytkownika
Kręt - 2016-06-20 12:31:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiesz co, no czytam to tak i powiem Ci, że wiadomo przecież, że jest raczej różnie, że nie da się ogarnąć za bardzo aby wszędzie było dobrze i że ludzie czasami przecież zachowują się dziwnie, bo mają np. gorszy dzień, ale to nie powód od razu do narzekania
zdjecie uzytkownika
Ania - 2016-06-21 23:51:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po podwyżkach skorzystali tylko nowo zatrudnieni i Ci co za swoją "sumienną "pracę dostawali minimalną premię.Po podwyżkach starsi pracownicy mają wylane ,po co mają się starać ?zero motywacji ....!!!!Pensja z-cy kierownika to jest hit magazynier zarabia więcej !!!Stokrotkowe motto..nie przyj do awansu bo marnie na tym wyjdziesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!10 zł.więcej od kasjerki !!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Igor - 2016-06-23 02:26:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słuchajcie mam pytanie - jak Wam audyty wychodzą, jakość dla klienta ?
zdjecie uzytkownika
Z-ca zachód - 2016-06-23 15:45:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
U nas bylo w zeszłym miesiącu 76,8% gdzie mielismy ciężki miesiąc . Zazwyczaj mamy 82%-86%.
zdjecie uzytkownika
ola - 2016-06-24 23:00:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ania w stokrotce wtbg szybko doszli do awansu ale marnie wygladaja jeszcze gorzej niz przed awansem chyba nie oplaca sie awans wstokrotce.pozdrawiam tych na dorobku ha ha, ale nigdy sie wzbogacisz i nie dorobisz czyjas krzywda.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spotkanie miało miejsce dzień czy dwa po osobistym złożeniu cv. Kierownik , Pan K. zrobił na mnie wrażenie osoby miłej, a przede wszystkim otwartej. To duży plus, bo nie tylko praca się liczy , ale tez osoby nade mną. Poszło szybko, sprawnie, wyszłam w lepszym nastroju, niż weszłam.
Pytania: Tradycyjne i zupełnie normalne, bez głupot z wnikaniem w to, co niepotrzebne. Dlaczego chcę tu pracować? Jakie były moje obowiązki w podobnych miejscach?
zdjecie uzytkownika
Sprzedawca - 2016-06-25 14:17:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Audyt w Tarnobrzegu zawsze powyżej 83 % bo audytor od dłuższego czasu wpada tam w ostatnim tygodniu w każdym kwartale więc zawsze jest dobrze dziwne to nie ????? Sprzątają sklep po nocach bo wiedzą kiedy będzie więc cos tu jest nie tak! !!!!
zdjecie uzytkownika
Kasjer - 2016-06-25 14:22:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
OLA w Tarnobrzegu panie awansujace myślałem że będą zarabialy duzzzzeee pieniądze a tu zonk okazuje się że nie dość że nie mają czasu podrapac się po tyłku to wyglądają marnie :) a i kasa jest niska teraz po niby podwyżkach zarabiają tyle co kasjerka z premia heheh

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Stokrotka!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stokrotka
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert