logo Stokrotka Sp. z o.o.

Stokrotka Sp. z o.o.

Lublin

Opinie o Stokrotka Sp. z o.o.

IzzikSchizzik-alias-ubawpopachy 2016-12-19 15:30:38
Diagnoza z autopsji?? Wesołych i spokojnych świąt wszystkim :)) (i po co płacić abonament i TV oglądać, to, co się tu dzieje, jest przezabawne)
marlenka 2016-12-19 19:13:03
czy ktoś zna konkretne kwoty podwyżek dla zastępców???? u nas RKO milczy
Stokrotka 2016-12-19 19:50:20
O jakich premiach stałych w ogóle mowa?
U mnie czegoś takiego nawet nie ma.jest premia regulaminowe,co miesiąc inna i to są grosze i jest uznaniowa.Ale też marne 100.Więc o co kaman z tą premią stała?
Margaret 2016-12-19 20:10:55
Przeciez od kilku msc jest premia stała 150 zł,która zawsze jest doliczana do podstawy. Nawet jak pójdziesz na zwolnienie to i tak ją dostałeś. Teraz od stycznia mają być 4 różnie premie. Regulaminowa,uznaniowa,stała,absencyjna. Niewiem ile mozna dostac maksymalnie w jednej bo tego w aneksie nie ma.
ona*** 2016-12-20 12:27:59
Nie wiem skąd masz takie informacje. Premia regulaminowa zostaje zamieniona na premię absencyjną więc siłą rzeczy wszystkich tych premii nie będzie .
Od stycznia będzie więc premia absencyjna i nagroda uznaniowa.
1
Wal sie idz do biedrony 2016-12-21 22:12:14
Wal si ę
KASJER 2016-12-21 22:21:48
RkO ma być w każdym sklepie powoli i do was dojedzie ale jakie podwyżki to jest niestety spowodowane ustawą PIS o najniższej krajowej więc skoro sprzedawca kasjer musi zarabiać minimum 2000 pln to i inni dostaną adekwatnie w innym wypadku był by bunt i zwolnienia. Prawda Jest taka że firma nie wychyliła się zbytnio :) z hojnością a stworzyła nowe narzędzie kar dla biorących L4. Teraz każdy będzie się bał iść na zwolnienie i tak wygląda poprawa warunków pracy rodacy ... GDZIE TO ZMIERZA.
6
Ona*** 2016-12-22 19:05:23
Tak wzrosnie od stycznia minimalna płaca zasadnicza. Ale prawda jest taka ze Pracodawca nie musiał do tego nic dodawac. Żadnej premii. A to że zlikwidował premię regulaminowa a wprowadzil absencyjna to może być plus. Nie wszyscy wypracowywali premię regulaminowa. A co do chorowania to wydaje mi sie ze jeśli ktoś będzie chory to bedzie chorował bo zdrowie ważniejsze. A co do krotkich zwilnien często były kombinowane i dopiero krzywdzące dla innych Pracowników.Wszystko ma swoje plusy i minusy.
Życzę w takim razie spokojnych,zdrowych i pogodnych Świąt
4
Stokrotka 2016-12-22 21:23:53
Nie miałam nigdy żadnej premi stałej. Premua regulaminowa i uznaniowa.czy oprócz tego dostawaltscie jeszcze coś innego ?
colo 2016-12-27 18:13:48
Nikomu nigdy nie polecę pracy w tym szambie ja się uwolniłam mam nową ,gdzie mają szacunek do pracownika .Tychy to porażka ,stary Azet to dno kierowniczka nie musi już zwalniać tylko dziewczyny same uciekają .
2
colo 2016-12-27 18:29:58
Gratulacje dla dziewczyn Wielkie Szapo ba za wypisanie się ze tzw Związków zawodowych jedna wielka ściema .
2
colo 2016-12-27 18:52:32
Zawiedziony były związkowiec napisałaś prawdę pojechałaś równo duże brawa Pani B.R zamiast nawijać z panią Anią niech się wcześniej budzi z letargu ,a nie się biere za robotę na godzinę przed tzw .pojściem do domu ,a trzymała nas najdłużej 22 15 albo do 22 20 ,bo jeszcze w oficerkach z papierosem musiał być obchód .Pani delegat związków ,a gdzie nasze dzienne nadgodziny w innych sieciach by to było nie do pomyślenia odbijane są karty .
4
Marek 2016-12-27 20:15:06
Witam
Pracowałem na stanowisku zastępcy kierownika w nowo otwartym sklepie w Grodzisku Mazowieckim.
Otworzyliśmy 01.12.2016 z 1/3 stanu załogi, który był potrzebny do normalnego funkcjonowania sklepu. Rekrutacja pracowników wyglądała następująco - na 4-5 dni przed otwarciem zostało zatrudnionych 5-6 pracowników, reszta na 2 dni lub w trakcie otwarcia. Sklep ten wymagał zatrudnienia i przeszkolenia około 25 pracowników. Żaden z zatrudnionych nie był w żaden sposób przeszkolony ze standardów pracy w tej firmie. Oczywiście od początku wymagało się od nich perfekcyjności w tym co robią. Na dzień przed otwarciem wjechało około 15 palet z towarem suchym, tak że nie było się jak ruszyć jeszcze przez tydzień po otwarciu. Kierownictwo ( Pani Aneta kierownik reg. i pani Aneta p.o. kierownik sklepu, bo w między czasie zwolniono kierownika sklepu) wymagało od nas pracy na najwyższych obrotach i wypełnianiu w 100 % obowiązków wynikających z pracy w sklepie - na zmianie było 3 kasjerów, 3 osoby na stanowisko mięsne i kierownik zmiany. Gdy przyszło do zmiany gazetki sklepowej pani kierownik spytała co takiego robiliśmy na sklepie, ze ona nie wiedziała czy ma sklep otworzyć. W danym dniu było 4 ludzi na sklepie i 2 osoby na stanowisku mięsnym, które nie miały najmniejszego pojęcia o tym co mają robić. Pracowaliśmy od 13 do 01:30. Niektórzy z tych pracowników mieli na 11 godzinę na drugi dzień do pracy. Nie wyobrażam sobie pani Anetko aby jak to pani nazwała "warszawka" przyjeżdżała przez cały następny rok i abyście mieli kolejnych pracowników za 2300 brutto.
9
zenada 2016-12-29 17:09:53
witam
odkad jest nowa kierowniczka w stokrotce w Toruniu na Broniewskiego jest zleeeeeee
ekapedietki lataja od kasy do warzyw na piekarnie i na nabial wykladaja towar a i tak jest zle
a tmoswera jest zawsze na pieta kiedy byla p. Malgosia bylo owiele lepiej niz obecnieco chwile zmienia plan przychodzenia do pracy nie informoje nikogoz pracownikow ciagle jest straszenie p.Regionalna jak pracujemy po 12 h to mamy przerwe 15 minutowa a i jeszcze 5 minutowa
aaaa 2017-01-02 21:52:33
Aż tak źle? Mam tam rozmowę na zastępcę. Tylko 2300 brutto na takim stanowisku?
Wrocławianin 2017-01-02 22:14:52
Ludzie, kopnijcie w cztery litery te wasze kierowniczki, olejcie tę firmę, zgłoście do PIP, praca jest i to lepiej płatna, a oni niech Ukraińców zatrudnią, co będą chować się za półkami, a agencji trzeba zapłacić 30 zł za godzinę,
2
Gospodarz 2017-01-03 10:29:01
Teraz podobno 2500 brutto plus premia za budżet którego praktycznie nigdy nie wyrabiasz. Dla porownania na sklepie kasjer 2000 plus 200 lub więcej za absencje. Różnica 300 zł lepiej się zastanów na jakie stanowisko chcesz. A pani ze związków niech nie mówi że to jest sukces bo nie musieli dac absencji. Nie musieli ale zabrali całą resztę.Na jedno wyszło.
7
Ollo 2017-01-03 19:34:58
Hej mam pytanie potrzebują na zastępców i kierownika do Torunia może wiecie na jaki sklep
ona*** 2017-01-04 14:45:27
Witam
NIe napisałam że to jest sukces tylko ,że to może być plus. To jest różnica. Tak zabrali jedną premię ale dali drugą. Prawda jest taka ,że każdy teraz będzie pracował na siebie a nie tak jak do tej pory jeden zawalił a reszta była bez premii.
A to ,że napisałam ,że nie musieli dać to prawda. Bo skoro zwiększyła się minimalna płaca zasadnicza to Pracodawca nie ma niestety obowiązku dać premii. Tylko kto by wtedy pracował. Niestety dopóki będzie taki Kodeks Pracy jaki jest i takie Prawo to nie ma co liczyć na cud!
1
wróżka 2017-01-05 00:15:52
No i co z tego?Co to ma być za podwyżka?Tu zabiorą tam dodadzą a pensja zamiast do góry cofa się !!!Czy ktoś cofnął się do pasków z wynagrodzeniami?Zarabiamy coraz mniej po tych "Podwyżkach"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie ma ludzi do pracy za takie marne wynagrodzenie .wszędzie już lepiej płacą i nie mają takich chorych wymagań !Stokrotka zwalnia nie wiadomo dlaczego stałych pracowników "kierowników" z kilkuletnim stażem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a na ich miejsce szkoli ludzi którym do handlu było daleko i nie wiadomo jak długo pociągną za takie pieniądze!przestałam rozumieć politykę Stokrotki ....!!!!!!!Upadek się zbliża ?Odprawy mniejsze to by się zgadzało ...ojjjj jak najdalej od tej firmy!!!!
11
Żelo 2017-01-06 13:58:34
Kierownicy z klkuletnim stażem to sami się zwalniają , bo nikt nie będzie pracował za takie pieniądze z takimi wymaganiami. I nie pieprzcie , że wszędzie jest tak samo , bo nie jest. U nas przede wszystkim nie ma szacunku do pracowników . Większość RKO w tej firmie to ludzie , którzy za nic mają innych . Jesteśmy dla nich tylko robolami do roboty. Oni myślą, że mają strasznie wysoką funkcję i są szalenie ważni.
10
Jagoda 2017-01-06 17:35:56
Znajoma we Freszu ma ponad 2tys.na rękę ...Stokrotka ze swoimi podwyżkami wystawia się na śmieszność ! Nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie pracował za taką jałmużnę!
6
gosc 2017-01-06 17:57:16
jak to u was jest w sklepach z matkami co mają małe dzieci do 4 lat.bo jest kodeksie pracy ze nie mogą pracować do 23 a w rzeczywistości ja pracuje nawet do 23-30
2
Gospodarz 2017-01-06 21:06:16
A nie podpisywalas przy przyjęciu do pracy zgody na pracę w godzinach nocnych?
Żolo 2017-01-06 22:29:18
W carefourze i Auchanie talony na święta dostali po 600 - 700 złotych, a i tak zarabiają więcej od nas.
2
ANNA 2017-01-07 15:11:05
TO ZABIERAĆ SWOJE CZTERY LITERY DO INNEJ FIRMY A NIE WYPISYWAĆ JAK TO WSZĘDZIE JEST DOBRZE TYLKO W TEJ WREDNEJ STOKROTCE NAS OKRADAJA , OGARNIJCIE SIE !!!!!!!!
Magdalena 2017-01-07 18:21:22
Ja właśnie to uczyniłam i przeniosłam swoje cztery litery do firmy której zależy na pracowniku ,nie to co w Stokrotce!!!To Ty się ogarnij !Stokrotka już dawno spadła na psy !Wynagrodzenie minimalne co się wiąże z brakiem ludzi do pracy ,a wymagania takie jakby tam tłum personelu pracował !Może wazelinkę akurat mamy w promocyjnej cenie?
5
Ola 2017-01-07 18:49:44
Po co do gazety siatka? Pani ma poważny problem ze swoją osobą radzę zgłosić się do jakiegoś specjalisty...Powodzenia
2
Były zwiazkowiec 2017-01-07 19:13:07
WIĘKSZEGO CHUPA CHUPSA OD PANI PANI ANIU TO STOKROTKA NIEMA.PORAŻKA
2
ANNA 2017-01-07 19:48:36
bla bla bla , jak już zmieniłaś prace to po co się uwnętrzniasz o Stokrotce , ciesz się Dobrą Zmianą)))))))
3
Magdalena 2017-01-08 20:38:52
Bo chcę się podzielić z innymi swoim szczęściem i tym co w tej firmie zalegli z obawy przed zmianami powiedzieć...Srał pies tą Stokrotkę tam się tylko garba ,stresu i pożyczek aby godnie żyć dorobicie !Nie bójcie się zmian !Pracy w handlu jest pełno i na pewno na lepszych warunkach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Powodzenia nie bójcie się zmian :)
5
Mirabelka 2017-01-10 10:33:43
1. Praca w nadgodzinach
2. nie ma kogoś to musisz przyjść za tą osobę, co daje więcej nadgodzin
3. gazetki do późnej pory nocnej
4. nadgodziny wypracowane mają się nijak do liczby godzin wysyłanych centrali
5. Układy- masz popołudnia, w następnym tygodniu ranki? nie, masz popołudnia a za tydzień, też popołudnia
6. brak uwzględniania potrzeb pracownika, zgłaszasz że masz dentystę tego i tego dnia, możesz spokojnie wizytę odwołać, bo w tym czasie da wolne komu innemu
7. ciągła rotacja pracowników, co za tym idzie zbyt mało personelu.
8. Jak można zatrudnić kogoś na zajęte stanowisko przez osobę będącą na zl, z rozpisanym grafikiem?
pracownik 2017-01-10 12:50:18
Najprościej zadzwonić do centrali w każdej gazetce jest numer i powiedzieć co myslisz . Ci co roznosza gazetki muszą je wlozyc w bramę sa sprawdzani. A moze wywies informacje na bramie ze nie życzysz sobie ulotek u nas tak robia w blokach i tam gazetek nie wkładają.
Dobry Lekarz pl. 2017-01-10 19:50:47
EJJ!!!!STOP!Pomiatać to sobie możesz w swojej kuchni!!!!! Prawda Cię tak zdenerwowała?APT zarabia więcej niż pracownicy Stokrotki !Swoje cztery litery to niedługo wszyscy z tej firmy zabiorą !A Tobie polecam dobry sex w ramach relaksu jak nie pomoże validol,persen lub meliska do wyboru !
1
ANNA 2017-01-11 10:18:23
NO I DENERWUJE JAK KTOŚ JEDNAK JEST ZADOWOLONY . mOJE DROGIE FRUSTRATKI MATKI POLKI KTÓRE SĄ ZA KARE W STOKROTCE I NIC NIE MOGĄ ZMIENIĆ , JA LUBIĘ SWOJĄ PRACĘ I TYLE BO JAK BYM JEJ NIE LUBUAŁA TO NAPEWNO BY MNIE TU NIE BYŁO A JUŻ NAPEWNO NIE UŻALAŁABYM SIĘNAD SOBĄ I NIC NIE ROBIŁA. U MNIE W SKLEPIE ZARABIA SIE NORMALNIE I PREMIE TO NIE 20 ZLOTYCH A200 , ZANADGODZINY TEŻ DODATKOWO SIĘ MA KASE GRAFIK NA CAŁY MIESIĄC , I NIKT NIE ZMIENIA GO BEZ KONSULTACJI ,
Oburzona I 2017-01-11 10:54:03
Ja pracuję w stokrotce ponad rok i zawsze staram się dawać z siebie wszystko, a kierownictwu i tak ciągle mało. Wieczne pretensje o to, że albo za długo się zajmuję warzywami, a inni robią to szybciej. Tylko nie obchodzi ich to, że inni robią to wszytsko byle jak, na odpierdziel. Jak ja robię tak samo jak oni, też jest źle. Sami kierownicy nauczyli mnie, żeby samemu dorabiać fiszki, jak gdzieś brakuje, a potem są pretensje, że nie rozkładam towaru non stop, tylko chwilowo zajmuję się czymś innym. Jak rozkładam towar, a widzę że na półce jest ogromny bałagan, to przecież nie przejdę obok i nie zostawię tego! daję z siebie wszystko, gdzie inni np cokawałek wychodzą na fajka. I przez to wszystko kierownicy stawiaja mnie teraz jak najwięcej na kasie. Nie dość, że nie palę, do łazienki wyjdę może raz na 8 h, albo i wcale, to jeszcze łaskę robią koleżanki, że mnie na przerwę zamieniają! mam stanowisko starszy sprzedawca koordynator sali sprzedaży, dostawałam co miesiąc 200 zł premii uznaniowej, a teraz za grudzień nie dostałam ani grosza! I gdzie tu sprawiedliwość! Kierownicy wolą postawić osobę na sklepie, która robi wszystko na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A potem trzeba po nich poprawiać!!!A kierownicy to w nosie mają! Brak mi słów na to wszystko. Już pomijając fakt, że kiedy dostawałam awans z kasjera na koordynatora, kierowniczka ani słowem mi o tym ni poinformowała. Dowiedziałam się od zastępcy i ani słowa nie usłyszałam za co ten awas. Kiedy tylko zastałam tym koordynatorem, non stop stałam na kasie monopolowej. Szlak by trafił te całą stokrotkę
6
On 19800323 2017-01-12 14:53:35
chciałbym powiadomić o próbie pobicia do którego doszło 15.09.2016 w Krośnie przy ulicy Kisielewskiego. Kierownik supermarketu Stokrotka posunął się tak daleko ze chciał pobić pracownika grożąc, wymachując rękoma, krzycząc ze zabierze pracownika pogotowie, ze nie wstanie itp. poniżając, używając wulgarnych słów .Nie było to jednokrotne zachowanie tego kierownika. Odkąd pracowik zatrudnił się do Pracy supermarmarketu Stokrotka to Pan kierownik uwziął się na nim .Po zdarzeniu Pracownik zgłosił całe zajście na Policje .Pracował dalej cały czas sumiennie wykonując swoje obowiązki. Niespodziewanie wyższe kierownictwo tej sieci sklepów wręczyło mu wypowiedzenie z pracy.Sprawa nadaje się do Expresu Reporterów
5
Żolo 2017-01-13 10:05:18
Mobbing na poziomie sklepów to w Stokrotce norma . ale tak to jest, jak sie awansuje miernoty i obojętnie kogo , byle tylko ktoś sie zgodził być tym zastępcą . W naszym regionie już każdy może być kierownikiem, najgłupsze kasjereczki zrobili zastępcami , bo nikogo nie można było zatrudnić .
7
Stokro 2017-01-13 14:08:40
Dokładnie. Kierownikami zostają najciemniejsze masy. Mają zerowe pojęcie a ambicje że hoho w Siedlcach tak właśnie jest. Dama co z kochankiem zamyka się w biurze bez wstydu. Pijak i zastraszona Iwonka co zrobi wszystko żeby wejść im w d.... Żal po prostu.
2
Ewwva 2017-01-14 18:37:53
W Łodzi kierowniczka sama nie podejmie żadnej decyzji. O wszystkim musi wiedzieć regionalna. która też musi o wszystko zapytać dyrektorkę.
2
on 2017-01-16 16:46:57
ludzie jak czytam te wpisy to zal mi was ,ze dajecie tak soba pomiatac i tak sami nie umiecie sie docenic ja pracowalem chwilowo w stokrotce w tarnobrzegu i nikomu nie zaproponuje tam pracy, codo tego co tam sie dzieje to masz racje mirabelka co do wypisanych twoich pozycji zenada .pozdrawiam.
Ewwva 2017-01-16 17:42:21
Stokrotka w Łodzi Plantowa - skąd się wziełą ta kierowniczka ? Cały czas słyszymy , że teraz to już będzie lepiej , bo podwyżki, bo po audycie . Guzik prawda , 2-3 osoby na zmianie , wieczne pretensje , sprzeczne polecenia , straszenie naganami, zmiany w grafiku bez żadnego pytania. I to wieczne - to jest polecenie Oliwii!!!!!! Czy ty dziewczyno nie masz swojego rozumu ? I ty jesteś kierownikiem ? Za chwilę nikt w tym sklepie nie będzie chciał pracować i to dzięki temu , że tak się zachowujesz.
2
Rozczarowana 2017-01-17 12:09:30
Witam ! Jak czytam te wszystkie wpisy ,to stwierdzam fakt ,że we wszystkich Stokrotkach jest tak samo niezależnie od miejscowości.Szkoda ,że Firmę tak mało interesują pracownicy ,bo przecież to oni pracują na ich wynagrodzenie aby mogli w dostatku żyć
4
Ewwva 2017-01-17 12:19:46
Prezesom i dyrektorom to się nawet nie dziwię. Ale tym wszystkim pożal się Boże kierowniczkom i regionalnym już tak. Chłop ze wsi wyjdzie, wieś z chłopa nigdy
5
ONA 2017-01-18 10:47:15
Mam pytanie czy dostaliście już aneksy nowe ?
ONA 2017-01-18 10:50:42
Ale na aneksie niema mowy o jakiejś premii absencyjnej?
Dfj 2017-01-18 15:05:49
Mam pytanie. Nie ma u nas w Siedlcach imprezy firmowej więc dali nam bilety do kina. Moje pytanie czy osoby na macierzyńskim, wychowczym i zwolnieniu lekarskim z powodu wypadku nie mają prawa do takich biletów? Niestety nic nie dostałyśmy
l1 2017-01-18 17:39:52
Oczywiście ,że macie prawo , tylko nikt was nie poinformował o tym , a więc za ubiegły rok przepadły
Dft 2017-01-18 19:04:12
Ale na liście były osoby które mają urlopy i zwolnienia. Wychodzi na to że kierownictwo podzielili to między sobą. No nieźle. A gdzie można się dowiedzieć czy sklep dostała takie bilety dla konkretnych osób? Oj nie ładnie stokrotko Emilio.
l1 2017-01-18 19:58:37
Dział personalny na pewno takich informacji udzieli, ewentualnie Zielona Linia
Zostaw swoją opinię o Stokrotka Sp. z o.o. - Lublin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stokrotka Sp. z o.o.