Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Stokrotka

Opinie o Stokrotka

Pracowałeś w firmie Stokrotka i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kasjer-sprzedawca - 2016-04-03 02:11:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Najgorszy kierownii - 2016-03-12 09:23:24]:
Jak to? 300zł.premii miały być nieistotne czy jest się na l4?!Znów zmiany bo prawie cały personel stokrotki chce w końcu odsapnąć i rehabilituje się?Za takie stawki nikt nie będzie pracował a te fikcyjne podwyżki nikogo nie powaliły
zdjecie uzytkownika
sprzedawca - 2016-04-03 17:29:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O jakich wy rozmawacie podwyzkach w stokrotkach 300 zl najpirw niech dadza to co ci sie nalezy od nowego roku ,bo jeszcze nie wyrobili sie z podwyzka ,ktora ci sie nalezy od stycznia .
zdjecie uzytkownika
sprzedawca22 - 2016-04-03 18:26:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
300 zł. Podziału na każdego pracownika chyba o to chodzi heh bo zabierają 4 miesiące kasę z najniższej tzn podwyżki corocznej a jeszcze chcą dać 300 jest tu na pewno haczyk mowie wam 300 do podziału
zdjecie uzytkownika
sprzedawca22 - 2016-04-03 18:30:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W stokrotce na piśmie to możesz mieć nagane od kierownika a nie obiecana podwyżkę heh premie największą mają ale [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownikowi zwłaszcza w stokrotce w Tarnobrzegu " wejdziesz w d... i podpierdzielisz kogoś to dostaniesz premie " inaczej kierowniczka powie ze nic nie robisz tak jakby ona sama coś robiła hehehehe
zdjecie uzytkownika
ona - 2016-04-03 19:19:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tu macie racje odnosnie kierownika w starej stokrotce w tbg straszenie nagana to podstawa szczegolnie za przeterminowany towar ,ktorego kierownik nie ma pojecia zamowic ,a ty musisz go zakupic ,chyba pani kierownik jest nie do konca poiformowana ze nie ma takiego obowiazku zakupu towaru ewentualnie moze zakupic sama ,ale jeszcze dobrze by bylo gdyby znala obsluge kasy fiskalnej to moglaby sobie sama skasowac , a co do wlarzenia w d... uwielbia to ha ha.
zdjecie uzytkownika
ania - 2016-04-03 19:29:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A no troche wlazdupkow ma wokol siebie .
zdjecie uzytkownika
sprzedawca - 2016-04-03 20:06:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze powiedziane kierowniczka w Tarnobrzegu kocha dupowlazow a co do obsługi kasy to nawet nie wie jak to się robi ha ha i pomyśleć że dostaje ludzi z innych sklepów na szkolenia jak sama nie ma pojęcia jak obsłużyć kasę fiskalna !!!!!!!!
Zresztą są tez pracownicy zwłaszcza na mięsie stare wygi które wciskają ludziom stare wędliny metoda " świeże i dobrze się sprzedaje I jest naprawdę dobre " szkoda ze to stare wędliny
zdjecie uzytkownika
www - 2016-04-04 19:06:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dajcie kierowniczce wtbg spokoj,bo jeszcze sie zamknie w sobie i nawet po sklepie nie bedzie mogla spacerowac ha ha
zdjecie uzytkownika
ona - 2016-04-04 19:09:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czasami i z takich ''objetosci spadaja piorka.
zdjecie uzytkownika
ona - 2016-04-05 10:03:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sprzedawca - 2016-04-03 17:29:24]:
Wszystko jest zgodne z Kodeksem Pracy,radzę się zaznajomić z wynagrodzeniem brutto,które wynosi koło 2 tys brutto,wiem ,że to nie zbyt dużo za taką pracę ale niestety warunki minimalnego wynagrodzenia są spełnione,więc Pracodawca nie musiał podnosić pensji,pamietaj że na minimalne wynagrodzenie składaja się wszystkie składniki pensji
zdjecie uzytkownika
stokrotka ss 176 - 2016-04-05 13:20:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W stokrotce w Jastrzebiu jeszcze do niedawna pracowala kierowniczka K.K,ktora zwolniono,bo popelnila blad,ale najgorsze jest to,ze w zwolnieniu pomogla jej zastepczyni A.K,ktora to sama chciala byc kierownikiem.szkoda tylko,ze zapomniala,ze sama powinna wyleciec i to z hukiem,ale jak ktos wlazi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kabluje i ma szerkokie plecy u rko czy dyrektora to mozna wyciszyc sprawe,ale na uklady nie ma rady.Szkoda tej kierowniczki,bo kierownikiem w Stokrotce byla dopiero od sierpnia .dopiero wszystkiego sie uczyla,nawet na szkoleniu byla dopiero w marcu.
zdjecie uzytkownika
Igor - 2016-04-07 08:48:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć ! Cóż, prawda jest we wszystkim co piszecie, sklepy są traktowane mniejszościowo - jeśli na statystycznych 10 sklepów przydzielone zadanie wykona tylko 1, nikt się nie zastanawia dlaczego pozostałe 9 nie dało rady tylko ów 1 sklep jest traktowany jako wzorcowy i jest gadane ''skoro oni dali rade to i wy powinniście'' A to że sklep sklepowi nie jest równy... nikt zdaje się nie pamiętać. Cięcia etatów z kwartału na kwartał, oszczędności na każdym kroku. Nie wolno zgłaszać usterek tylko naprawiać je we własnym zakresie, zgłaszać tylko bardzo poważne i to za zgodą rko.
Co do pracowników - jest w tym wszystkim sporo waszej winy. Gdzie najwięcej pracownicy mają głosu ? W socjalnym albo na podobnych forach. Nikt się nie odważy głośno mówić o tym co jest nie tak, każdy się boi (bo gdzie ja potem znajde prace, a bo potem będą się mścić itd) Biedronki wiedziały jak zawalczyć o swoje. Dopóki Wy nie wezmiecie spraw w swoje ręce, dopóty będziecie traktowani jak tania siłą robocza.
zdjecie uzytkownika
ona - 2016-04-07 13:47:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Igor - 2016-04-07 08:48:06]:
Tu się zgadzam .Są związki zawodowe,które mogą i chcą bronić pracowników ,ale co z tego ,jeśli przyjdzie co do czego każdy się d..ą odwraca a chce by garstka chcących coś zmienić sama to zrobiła. Może ktoś w końcu doceni działania związków zawodowych.Pamiętajcie im więcej nas w związkach tym większe szanse wywalczenia lepszych warunków i pracy i płacy,tu nie wystarczą tylko chęci!!!
zdjecie uzytkownika
aaaaaa - 2016-04-07 18:58:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzien dobry. Szanowni przedmówcy ile moźe zarobić zastępca kierownika sklepu w Lublinie? Jest ogłoszenie o pracę. Prosiłbym o konkretnie informację
zdjecie uzytkownika
Igor - 2016-04-08 10:16:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aaaaaa - 2016-04-07 18:58:44]:
To kwestia sklepu a w nim tego czy parametry zostały spełnione (zrobiona sprzedaż itd.) Szału nie ma, między wynagrodzeniem kasjera a zastępcy jest coś około 200, może 250 zł różnicy. Przysłowiowej dwójeczki z przodu nie ma, za to zakres obowiązków jest nieograniczony, nie ma tłumaczenia ''nie miałem ludzi do pracy, nie dotartł towar... Radzę się zastanowić bardzo poważnie.
zdjecie uzytkownika
Igor - 2016-04-08 11:17:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakoś tak mnie naszło na czytanie opinii i informacji o Stokrotce, o pracy w niej itd. Wnioski - 99% to głosy niezadowolenia i rozczarowania. Sam jestem pracownikiem tej firmy od 10 lat. Poziom narzekania jest bardzo duży, i jest w tym sporo prawdy. Tylko głosy wołające o wsparcie skierowane są w niewłaściwym kierunku. Pracownicy nie robią nic żeby poprawić swój byt, narzekają między sobą, w socjalnym, na takich forach, lub wszędzie tam, gdzie można wyrazić swoją opinię ANONIMOWO. Koleżanki z Biedronek wiedziały jak zadbać w pewnym momencie o swoje. Nie bronię firmy ale i nie bronię pracowników. Uważam że takie imperium jak Stokrotka powinno lepiej płacić swoim pracownikom, zwłaszcza że wymagania są bardzo duże i rygorystyczne, ale uważam też że to pracownicy powinni zająć się nieco swoimi sprawami i zadbać o polepszenie warunków. Wiele tu skarg na kierowników i fakt, są tacy co nie powonni byli nigdy sprawować takiego urzędu. Ale i pracowałem z koleżankami/kolegami, którzy olewali sporo, podkradali, nie dbali komentując ''za taką kasę to ja pier****''. Śmiesznym wydaje mi się tłumaczenie że 'pracuję w Stokrotce bo nie mam wyjścia' Stokrotka to nie koniec świata, jeśli nie zgadzam się z jej wymogami - odchodzę. Za wynagrodzenie oferujące w Stokrotce można trafić na inną pracę (koło mnie stoi kiosk ruchu, znajomy właściciel wyjechał, kiosk sprzedał, pracownik tam pracujący zarabia 1300, 1350/m-cznie. czyli cośokoło zarobków pracownika Stokrotki) Bo wygląda to tak, pani X ma sporo do powiedzenia, że za dużo się od niej wymaga, że jest za ciężko, za rygorystycznie, że są zakazy, nakazy itd. Ża jest stres, kontrole, a zarobki to już masakra. Ale co owa pani X robi żeby poprawić swój byt ? Czy zgłasza coś gdzieś ? Nie. bo się boi że kto potem zatrudni kobietę w jej wieku, że do emerytury ma niewiele, że potem będzie potrzebowała dzień wolny a go nie dostanie, że ona nie ma już zdrowia na to. Ci młodsi nie podchodządo sprawy lepiej.
Moja rada - chcemy żeby było lepiej ? Wezmy sprawy w swoje ręce i zamiast się rozpisywać, zacznijmy działać ;)
zdjecie uzytkownika
aga117 - 2016-04-08 11:41:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Igor - 2016-04-08 11:17:13]:
Nareszcie ktoś myśli tak jak ja , kilka razy starałam się to tutaj pisać ale zawsze była ignorancja . No bo lepiej przecież ponarzekać to takie modne )) A ja pomimo wszystko jestem zadowolona ))) A dzisiaj dostałam wypłatę i humor od razu mam lepszy )))w końcu ))) No ale sama ,przepraszam wraz z moimi koleżankami ze stoiska mięsnego ZAPRACOWAŁAM .
zdjecie uzytkownika
sot - 2016-04-08 18:38:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aga117 - 2016-04-08 11:41:20]:
narzekanie to najłatwiejsza rzecz jaką można robić - wszystko inne jest o wiele trudniejsze, także ludzie nie korzystają właśnie z tych innych dróg ...
zdjecie uzytkownika
sprzedawca - 2016-04-08 22:01:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiadome nie powinno się narzekać ale to co się dzieje w stokrotkach to szok żadnej motywacji do pracy ciągły stres może wy macie normalnych kierowników ale są tacy którzy robią krzywdę pracownikom traktują jak śmieci bo mają więcej władzy choć co poniektórzy nie powinni wogole zajmować takiego stanowiska bo się nie nadają chcą żeby kablowac na innych wtedy możesz liczyć na premie albo uznanie kierownika heh żałosne są sklepy ze weźmiesz L4 bo jesteś naprawdę chory a kierownik ukarze Cię całym miesiącem albo dwoma na same 2 zmiany !!!!! Będzie Ci zucal kłody pod nogi fochy i ogólnie traktował jak powietrze
zdjecie uzytkownika
Zofia - 2016-04-08 22:08:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NIE POLECAM PRACY W TARNOBRZEGU kierownik pozjadal rozumy traktuje ludzi jak śmieci zresztą całe kierownictwo ma się za bóg wie kogo zlosne te panie są i pomyśleć że kiedyś tam byli normalni ludzie i się pracowało to teraz tam masakra niedługo to kierowniczka sama będzie pracowała bo zmienia ludzi jak rękawiczki !!!!! Ta stokrotke to powinni zamknąć za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i smród jaki tam jest !!!! Za wciskanie starych towarów wielka pani kierownik tak jest swoim ego zajęta ze nie widzi jak panie z mięsnego sprzedają towar po terminie a może żeby ograniczyć straty kierownik im tak każ robić !!!!!!! Kierownik żałosny nie ma pojęcia co się dzieje w tym sklepie wiele rzeczy pewnie ukrywa
zdjecie uzytkownika
gosia - 2016-04-09 08:25:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nareszcie ktos pisze prawde o stokrotce w tbg a co do zmiany pracownikow to prawda ,biora szybko i nie z tbg ,bo przy takich opiniach o sklepie to nie bardzo sa chetni ,jeszcze jak bedziesz szla na rozmowe to nie maluj ust na czerwono,bo kierowniczka nie wezmie cie pod uwage,nie mozesz wygladac lepiej niz ona ,no ale tylko w jednym jej nie dorownasz ha ha .
zdjecie uzytkownika
ula - 2016-04-14 10:39:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak teraz pracuje sie w sanoku na gieli po tych wszystkich zmianach bo znowu tam potrzebują zastępcy proszę o info
zdjecie uzytkownika
niezdecydowana - 2016-04-20 11:09:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma.
Tak czytam Wasze opinie i sama nie wiem co o tym sądzić. Jutro mam pierwszy etap rekrutacji i zastanawiam się czy warto. Aktualnie pracuję w BIEDRONCE, ale powiem Wam szczerze, że tylko Wam się tak wydaje, że mamy w niej kolorowo.

"Od kwietnia br. wynagrodzenia pracowników podnosi także sieć Biedronka. Tym rozpoczynającym pracę na stanowisku kasjer sprzedawca do 2 250 zł z 2 000 zł brutto, a zatrudnionym trzy lata do 2 450 zł z 2 200 zł brutto."

2450 po przepracowanych 3 latach? Nie wierzcie we wszystko co piszą. Pracuję prawie 6 lat i jakoś na aneksie, który właśnie dostałam w ramach tych podwyżek ja tej kwoty nie widzę. Zastanawiałyśmy się z koleżankami skąd oni biorą te kwoty i jedyne logiczne wytłumaczenie jest takie, że to musi być średnia wszystkich płac (kasjerów, kierowników sklepów i rejonowych). To samo tyczy się Lidla. Znajome, które tam pracują też zachodzą w głowę, skąd te kwoty.

Nigdzie nie ma lekko. W Biedrze też nie. Również potrafi być kilka wersji grafików w ciągu tygodnia, zapieprzamy ile wlezie, a nawet dziękuję nie usłyszymy, też był moment, że musieliśmy dany produkt polecać na kasie, też mamy regułki, które klientów doprowadzają do szewskiej pasji, a jeszcze potrafią na to odpyskować.

Może nie mamy najniższej krajowej, ale praca nie jest lekka, ani pod względem fizycznym, ani psychicznym. Pod tym względem w każdym markecie jest tak samo. Pokrywanie zwolnień urlopami - TAK. Gorsze traktowanie kasjerów, którzy mają coś do powiedzenia i nie dają się traktować jak szmaty - TAK. Donoszenie KS - TAK. Jednym słowem wracamy powoli do tego co było kiedyś, a żeby zamknąć nam usta dają podwyżki.
zdjecie uzytkownika
ona - 2016-04-21 12:11:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [niezdecydowana - 2016-04-20 11:09:53]:
Tak wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.....Po ukazaniu się artykułu o podwyżkach mających miejsce w Lidlu i w Biedronce pracownicy Stokrotki ulegli frustracji. Nie dziwię się.
Jednak po opinii niezdecydowanej coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu ,że kwoty ,które zostały podane w artykule nie są dokładne. Miło ,że ktoś na forum napisał z innej sieci. Pokazuje to jak kłamliwe pojawiają się artykuły mające na celu zniszczenie konkurencji.Każda firma handlowa boryka się z brakiem etatów i artykuł ,ten spowodował ,że teraz wszyscy pójdziecie pracować do innej sieci ,bo przecież teoretycznie jest tam lepiej! Ale moi drodzy tylko teoretycznie,rzeczywistość jak pisze niezdecydowana jest inna.Nie taka różowa!Prawda jest taka,że osobiście znam kilka osób ,które przeszły do Biedronki i niestety po jakimś czasie wracają do Stokrotki. Czyli okazuje się że u konkurencji wcale nie jest tak super! I sprawdza się powiedzenie ,wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Może kiedyś będzie lepiej. Miłego wszystkim
zdjecie uzytkownika
ola - 2016-04-21 21:51:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CHYBA RACZEJ NIE ZNASZ TAKIEGO PRZYPADKU ,ZEBY KTOS WROCIL DO STOKROKI W TARNOBRZEGU HA HA .
zdjecie uzytkownika
sprzedawca - 2016-04-22 06:31:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokładnie do stokrotki w Tarnobrzegu napewno nie wracają wręcz ludzie z niej uciekają i to widać a i słychać na mieście co się tam dzieje wczoraj na własne uszy usłyszałem jak panie rozmawiały ze sobą ze co się tam stało w tym sklepie taka wymusza ludzi a i teraz to tam JEST WIĘCEJ KIEROWNIKÓW JAK PRACOWNIKÓW o wcale nie prawda że jest dobrze ponieważ panie pracują na 3/4 etatu tylko nieliczne mają cały etat zresztą co tu pisać jak sprzedają stare mięso i towar na półkach przeterminowany!!!! A kierownicy są beznadziejni i mobinguja ludzi
zdjecie uzytkownika
jola - 2016-04-22 08:27:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a mi sie wydaje ze zatrzeslo sie w stokrotce
inne firmy faktycznie podnosza zarobki ,a stokrotka przesuwa premie z jednej strony na druga i udaje ,ze dokonala podwyzki zarobkow

nic sie nie zmienilo ,a jesli juz to jakies kosmetyczne zmiany o 20 zl
u nas az regionalny musial przyjechac zeby wytlumaczyc nam jak mamy dobrze i ile nam sie zmienia,bo ludzie by chyba kierowniczce nie uwierzyli ze te zapowiadane podwyzki to jakies zebracze gorsze
emperia jako grupa szczyci sie wynikami stokrotek ,a jest najwieksze dociskanie pracownika kolanem w calym kraju
place na poziomie egzystencjalnym i zadnej szansy na poprawe sytuacji
zdjecie uzytkownika
klientka - 2016-04-22 18:39:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odnosnie stokrotki w tarnobrzegu to widze pania ze stokrotki w innej pracy ,ktora sama odeszla i nie zauwazylam ,by jej bylo jakos szkoda wrecz przeciwnie robie tam zakupy jest poprostu zadbana ,usmiechnieta i raczej chyba nie zaluje,dosc czesto robie zakupy wstokrotce ,bo mam po drodze i w poprzednim tygodniu sama slyszalam jak kolezanki na sklepie ''obgaduja'' jedna druga nie ladnie i to nazywa sie kolezanka ,a dla pani szacunek za odwage gratuluje izycze powodzenia i wytrwalosci pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Igor - 2016-04-23 16:55:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ola - 2016-04-21 21:51:42]:
Tak, to poniekąd prawda, choć w mojej pracują 2 panie po Bieronce i obie mówią że owszem, roboty jest więcej ale za to wypłata jest solidniejsza (same tam już nie pracują z powodu cięć)To zależy i od sklepu, w Stokrotkach też się róznie zarabia a to jedna sieć - przecież w W-wie panie w Stokrotce (a tak, są tam Stokrotki) nie zarabiają tyle ile panie w takim Lublinie, bo inaczej nie miało by to sensu otwierać tam sklepu.
Ja zaś popełniłem zbrodnię przeciw firmie - jestem po operacji i dodtałem zwolnienie lekarskie na 3 tygodnie (z pobytem 4). Wielki FOCH i obraza że L4 mam. nie pomaga że to operacja... Od razu jak znalazł panie kierowniczki mają przykład kogoś tam kogoś tam co miał proszę Was akurat to samo i nie był na L4, już po 3 dniach pracował.... Wygląda na to że masz do pracy 6-14, pędzisz na operację do szpitala po pracy, i szybciutko tego samego dnia do domu żeby nazajutrz znów iść do pracy. Żałosne to jest, serio, zatarły się gdzieś granice między kierownikiem a człowiekiem.
zdjecie uzytkownika
ania - 2016-04-23 19:26:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiscie zwolnienie chorobowe w stokrotce to wielka strata dla ciebie ,bo nie wezmiesz premii od kierownika przez trzy miesiace to jest twoja kara ,chyba ze dobrze sie podlizesz to dostaniesz nawet z twoim chorobowym to mozesz zgarniesz jakies 26 zl za miesiac,a operacjeodlozysz na pozniej ,bo w stokrotce moga cie zredukowac za chorobowe ,albo dostaniesz po powrocie kare same drugie zmiany zenada.
zdjecie uzytkownika
Teresa - 2016-04-23 20:24:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co wy tu piszecie za bzdury? U nas w stokrotce jest co msc przydział ok 4500 zł na premie uznaniowe dla pracowników , a jest ich 28. Tak więc każdy może dostac po 200 zł na msc. ,ale wiadomo ,że jedni dostają 300 inni 100 lub 50, wszystko zależy od zaangażowania danego pracownika. Skad wy bierzecie te premie w wysokości 26 zł??????
zdjecie uzytkownika
Teresa - 2016-04-23 20:27:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz kasjer dostanie 1850 brutto + 150 premii gwarantowanej+ premia uznaniowa+ premia regulaminowa. I będzie miał wiecej wyplaty niż kierownik!
zdjecie uzytkownika
sprzedawca - 2016-04-23 21:02:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Takie realne premie po 25zl są w stokrotce w TARNOBRZEGU tam kierownik takie premie daje duże i nie wiem skąd ty bierzesz tak duże premie do podziału bo w tbg to nawet 1000 zł nie ma do podziału a kierownik tak właśnie szanuje ludzi ze daje ochlap po 25zl i jeszcze wielce pani jest obrażona jak mówisz ze nic premi nie było bo 25zl to poniżenie pracownika a jeśli chodzi o chorobowe to fakt zachorujesz to odrazu jesteś skreślony w pracy bo jak mogłeś przynieś l4 inni biora urlop a nie chorobowe a po szpitalu to na drugi dzień powinnaś być w pracy albo szykuje się na brak premii obraze kierowniczki a nawet możesz się obawiać o zwolnienie bo w stokrotce nie możesz zachorować !!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
ola' - 2016-04-23 21:17:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
'Teresa'' skad ty wzielas te kwoty chyba pomylily ci sie zera ,albo chyba z samej Warszawy ,bo ja pracowalam w stokrotce i dostawalam premie od kierownika max 30 zl i za godziny nocne 2.42 zl za jedna godzine wiec nie wypisuj bajek , bo powiedzmy sobie jasno wyzysk za najnizsza krajowa ,a sa tez sklepy ktore nie maja nawet aneksow z podwyzka od nowego roku.
zdjecie uzytkownika
ula - 2016-04-23 21:31:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A tu ''Sprzedawca masz racje co do tarnobrzega ,bo niestety tam pracowalam dobrze ,ze nie trwalo to dlugo, ale sa to fakty zamiast chorobowego dostawalas urlop z powodu twojego wymyslonego katarku, a premia to szkoda sie wypowiadac, bo musialas sie jeszcze starac o te 25 zl pilnowac po godzinach swoich polek bo jezeli cos ci na nich sie przeterminowalo to musialas zakupic a nie to kierownik wreczal ci nagane takie sa niestety fakty . ,
zdjecie uzytkownika
Igor - 2016-04-24 11:32:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Teresa - 2016-04-23 20:27:31]:
Pozwolę się nie zgodzić z tym że jedni mogą dostać 300 inni zaś 100 ;) Kierownik w takim przypadku musiałby informować RKO o tym i uzasadnić mu to czym tak wybitnym się ktoś wykazał że aż 300 zł dostał. Są możliwe tzw. nagrody i jest to na pasku napisane, że pracownik dostał nagrodę (poza premią uznaniową) ale w dzisiejszych czasach nie stosuje się już takich sposobób nagradzania, bądz też są to wyjątkowe wyjątki (...) ;) Premie są rozdzielane w zależności od pracy (lub od zaangazowania w lizanie (CENZURA) ('',) )ale rozbieżności między kwotami nie mogą być tak duże. Trudno mi też uwierzyć w kwotę przydziału na sklep, 4500 ??? Pracuję ponad 10 lat, znam sporo kierowników, sporo osób z centrali, mam rozeznanie jak to wygląda, nie spotkałem się z takim przypadkiem lub nawet zbliżonym do tego. Odkąd sięgnę pamięcią zawsze pracownicy żartowali że ''co m-c kierownik daje na bilety''. Być może Wasz sklep osiągnął jakiś wytyczony cel lub w kwartale był #1 we wszystkich możliwych kategoriach i stąd taka kwota do podziału.
zdjecie uzytkownika
Igor - 2016-04-24 11:41:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Teresa - 2016-04-23 20:24:25]:
Wiesz, pomijając już premie (jak to szumnie brzmi...) Gdzie do cholery jakiś syndrom człowieczeństwa ? Jeśli jest wyrazne zwolneinie ze szpitala, informacje o leczeniu, wiadomo że była to operacja, przepisane leki którę muszę bac regularnie co 2 godziny, to jak mozna komuś mówić 'wielkie halo, opier****a się w domu a inni muszą pracować. Są przypadki i przypadki. Jakbym poszedł na L4 bo mnie rzęsy bolą to rozumiem frustracje kierownicze, ale kurcze... Nikt nie wie co go spotka za tydzień i takie reakcje. I to bezustanne porównywanie ludzi do ludzi, sklepy do sklepów: abo ten miał to samo i nie był na L4, a bo skoro tamten sklep dał rade to i wy musicie. Czy racownicy Stokrotki są produktami z fabryki, zaprogramowanymi na taki sam system działania, że wszyscy wszędzie powinni funkcjonować na takich samycgh obrotach i reagować tak samo ? Przecież ludzie są różni. Trudno chwilami uwierzyć że to się dzieje na serio.
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-04-24 16:00:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
We Włocławku pół sklepu na zwolnieniu,jedna osoba nawet się nie kryje,tańczy w teledyskach(!),druga,zatrudniona na zastępstwo co tydzień przynosi L4,bo ją paluszek albo nóżka boli.Ja rozumiem jak ktoś naprawdę chory,to idzie na zwolnienie,ale ludzie,ogarnijcie się...
zdjecie uzytkownika
Igor - 2016-04-24 19:59:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2016-04-24 16:00:45]:
L4 w Stokrotkach to plaga jak na razie nie do ogarnięcia. Ludzie chodzą z 3 powodów: 1) są na serio chorzy 2) traktują pracę jako zło konieczne, byle się załapać gdzieś i tyle, przy L4 i tak mało co tracą, 3) chodzą, bo są zmęczeni pracowaniem i za siebie i za tych którzy chodzą bo paluszek zabolał. Miałem takie koleżanki co przy rannej zmianie obczajały grafik, zgłaszały że potrzebują wolne tu i tu, usłyszały że nie bardzo się da, przynosiły L4 jeszcze tego samego dnia popołudniu i mały wolne wtedy kiedy chciały. Rodzi się też bunt i u tych co poważnie do tego podchodzą bo każdy wreszcie ma dość i chce odpocząć. A nie było by tego przy dobrych zarobkach bo by zalezało bardziej wtedy. Teraz do głosu dochodzi też komfort psychiczny. Panie idą na L4, zarobią mniej ale potem mówią że choć odpoczęły psychicznie. Te kontrole koszyków klienta... Nie dość że z jednej strony wydadność szybkości na kasie, pamiętaj o dziękuję dzień dobry do widzenia siateczka, pamietaj o aktywnej sprzedaży, pamietaj o uśmiechu i kontakcie wzrokowym to i bądz czujna bo przy kontroli koszyka możesz wpaść, koleżanka wpadła, pan z ochorony zewnętrznej przeprowadzający ową 'kontrolę koszyka' zważył ileś tam cukierwów i dołożył sobie więcej. Dziewczyna tego nie wyłapała a cukierków było raptem 3. Efekt - upomnienie.
zdjecie uzytkownika
sprzedawca - 2016-04-24 20:30:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za mało ludzi problem z dniami wolnymi ale przede wszystkim WYKAŃCZANIE PSYCHICZNIE PRZEZ KIEROWNIKÓW dlatego ludzie uciekają na l4 to prawda żeby odpocząć od tego co się tam dzieje polecanie koszyki kontrolne dzień dobry kasowanie ma czas itd psychicznie można paść a jeszcze urlop nie jest dla ciebie tylko wtedy kiedy kierownikowi się spodoba to daje urlop STOKROTKA WYKAŃCZA LUDZI a weź 1 w życiu l4 bo jesteś chory to cie znienawidza na całym sklepie bo kierownik zrobi akcje ze jak mogłeś wziąść chorobowe totalna porażka w tej firmie nie wolno chorować i nawet RKO tak mówią !!!!!! Porażka
zdjecie uzytkownika
Teresa - 2016-04-25 04:35:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tu zdjęć wstawić nie da rady. Ale jak chcesz IGOR i wszyscy co nie wierzą to podajcie maila to wam przesle zdjecie kwitka z wyplaty lub zdjęcie z pokoju socjalnego gdzie wisi kartka z premią do przydziału dla pracowników!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Igor - 2016-04-25 09:42:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Teresa - 2016-04-25 04:35:45]:
Tu nie chodzi o to żeby słać na meile scany, faky są takie jakie są, w której Stokrotce pracujesz ?
zdjecie uzytkownika
sprzedawca - 2016-04-25 11:05:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie napewno nie pracujesz na Podkarpaciu a tym bardziej w Tarnobrzegu takich pieniędzy nie ma i nigdy nie było tu ludzie robią za najniższą krajowa a jeszcze jak powiesz ze nie żadnych premi to kierowniczka ci odpowie ze ciesz się ze możesz tu wogole pracować
zdjecie uzytkownika
ona - 2016-04-25 15:31:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Swieta racja w tarnobrzegu to rzeczywiscie ciesz sie ze pracujesz ,bo lepiej ci nigdzie nie bedzie tekst kierownika ,jeszcze nie probuj nic sie odzywac ,jaka trzeba miec niska samoocene wlasnej wartosci ,kierownikowi to wystarczy premia 600 zl dla wszystkich pracownikow ,bo o wiecej nie prosi gory ,bo by zwolnili zenada .
zdjecie uzytkownika
nick - 2016-04-25 18:07:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W lubelskim też "premia" 700zł na cały sklep i nigdy nie było dużo więcej nawet jak wyrabialiśmy wszystkie wskaźniki ale co region to pewnie inna pula. Podwyżki demotywujące do pracy ale cóż jaka płaca taka praca.
zdjecie uzytkownika
sprzedawca - 2016-04-25 18:29:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Tarnobrzegu to kierownik nawet nie wpadł nigdy na pomysł żeby poprosić górę o podwyżki dla ludzi bo sam się boi o swoją gruba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] eby czasem nie wyleciał a daje jednej osobie 200zl a reszta po 25zl bo tylko na niektórych może liczyć reszta się nie nadaje według kierownika do pracy jakim trzeba być człowiekiem żeby takie rzeczy mówić prosto w twarz ludziom a później się dziwić że nikt nie chce pracować kierowniczka otoczył się samymi pracownikami którzy boją się choć słowo odezwać bo boją się o pracę !!!!!!
zdjecie uzytkownika
p - 2016-04-29 10:27:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sprzedawca - 2016-04-25 18:29:27]:
Tak jest wszędzie w Siedlcach też .
zdjecie uzytkownika
Teresa - 2016-04-29 15:07:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A na zachodzie premia 4,5 tysiaca. Proponuje przeprowadze.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spotkanie miało miejsce dzień czy dwa po osobistym złożeniu cv. Kierownik , Pan K. zrobił na mnie wrażenie osoby miłej, a przede wszystkim otwartej. To duży plus, bo nie tylko praca się liczy , ale tez osoby nade mną. Poszło szybko, sprawnie, wyszłam w lepszym nastroju, niż weszłam.
Pytania: Tradycyjne i zupełnie normalne, bez głupot z wnikaniem w to, co niepotrzebne. Dlaczego chcę tu pracować? Jakie były moje obowiązki w podobnych miejscach?
zdjecie uzytkownika
kasa - 2016-04-29 21:17:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale rada , chyba premia liczona we Franku Gwinejskim.
Twoje zadowolenie proporcjonalne do zajmowanego stanowiska
zdjecie uzytkownika
Teresa - 2016-04-30 04:24:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież pisałam, że w województwie zachodniopomorskim takie są pule do podziału. Nie moja wina ,ze pracujecie w stokrotkach ,które są nie opłacalne.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Stokrotka!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stokrotka
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert