logo Stokrotka Sp. z o.o.

Stokrotka Sp. z o.o.

Lublin

Opinie o Stokrotka Sp. z o.o.

goss 2016-07-19 22:45:24
Ja to bym się chętnie do nich załapał, ale wiecie czy mają teraz jakieś oferty pracy w Gdańsku? Dobrze, że umowa u nich jest w pełni respektowana, bo o dobre warunki pracy w dzisiejszych czasach jest dość trudno, a im się to udaje. A benefity pewnie się trafiają.
Włocławek 2016-07-20 08:42:47
Wreszcie dotarło do mnie,że na poprawę nie ma szans i złożyłam wypowiedzenie.Uwolniłam się od znęcającej się nad pracownikami,bezmyślnej kierowniczki i odetchnęłam z ulgą.To chora firma,od samej góry...
10
pani jadzia 2016-07-20 11:58:05
jak dla mnie najlepszy market, świetna alternatywa dla biedronki
marian 2016-07-20 12:19:52
dobre warunki ???
od prezesa spod biurka piszesz ???
Mieczysław 2016-07-20 22:53:32
Stokrotka to jest naigorszy sklep w Toruniu.
1
karmelowa l;ady 2016-07-21 11:48:28
@pani_jadzia w pełni się z tobą zgadzam, cenowo również jest bardzo korzystnie, a pewno jest więcej przestrzeni, nie jest tak klaustrofobicznie jak w "robalu", obsługa jest na pewno milsza.jest na pewno czyściej i jednak czuje się że to polski kapitał i polska jakość
GOŚĆ 2016-07-21 22:35:00
CZY NAGANA JEST WPISYWANA DO ŚWIADECTWA PRACY , BO ZAMIERZAM SIĘ ZWOLNIĆ BO NASZ RKO NISZCZY LUDZI , CHCEMY SIĘ ZWOLNIAĆ , I OWSZEM ALE DOPIERO PO 3 MIESIĄCACH MOŻNA ODEJŚĆ , JAKI PRACODAWCA BĘDZIE CZEKAŁ TYLE CZASU?
lelo 2016-07-22 20:52:21
to fakt , czuje się że to polska firma . Prowincją zajeżdża już od wejścia
2
ja 2016-07-25 18:41:42
Czyżby 106?
nina 2016-07-26 19:21:30
widzialam ogloszenie do pracy w stokrotce w tarnobrzegu czy ktos mi podpowie czy warto tam skladac cv slyszalam opinie ze odchodza tam pracownicy z dlugim stazem pracy cos tam chyba nie jest dobrze chyba ze kierownictwo zbyt wymagajace.
ruda1 2016-07-26 20:01:24
Pewnie ubranka robocze im się wytarły po tylu latach ,jak u nas,kupujemy sobie czerwone koszule w lumpeksach,żeby mieć w czym na mięsnym pracować,bo nie można się doprosić o nic,nawet woreczki do wędlin przynosimy czasem z domu,a ludzie po chleb z własnymi przychodzą...
2
Sprzedawca 2016-07-27 03:50:59
Jest ogłoszenie w Tarnobrzegu ale szczerze nie polecam tam się zatrudniać wielki bałagan a kierownicy pozjadali rozumy i traktują ludzi jak śmieci nawet magazyniera nie ma trzeba dźwigać napoje aż do bólu! !!!! A kierowniczka zależy która noga wstanie wiecznie naburmuszona i na fachu! !!! A towaru nawet nie tknie żeby pomóc dziewczyna zostały same malolaty ktore szanują swoje zdrowie więc kto ma rozum i się szanuje to w stokrotce w Tarnobrzegu już nie pracuje! !!!!!
1
Igor 2016-07-27 12:00:27
Na podwyżki pieniędzy nie ma bo firma biedna... Ale po 100 zł i inne nagrody dla klientów żeby tylko do stokrotki przychodzili to fundusze są (czytaj zrugą stronę paragonu...)
A im się w d***ch już poprzewracało, skarga do kierownika na koleżankę ''ta pani odstrasza, zróbcie coś z tym bo nie chce się stać w tej kolejce do niej'' A dziewczyna choruje na bielactwo i ma alergie...
Upomnienia nagany !!! Bo planogramy nie zrobione ! A że 3 kaserów siedzi non stop na kasie, że jeśli ten jeden zejdzie i na sklepie coś robi, jakość sprawdza, nabiał torawuje i wody/piwa bo gorąco, schodzi na potęgę wszystko, i nie ma komu zastąpić czy te planogramy zrobić, to już nikt nie wspomni. I tylko 'będę sprawdzał, konsekwencje wyciągał, upomnienia pisał, bo na tym czy tamtym sklepie jest tyle samo etatów i dają sobie radę. A pytasz w tych sklepach czy to prawda że sobie tak radzą i słyszysz ''chyba cię porabało, kto tak mówi ! Palety nie rozłożone, nie dotowarowane bo nie ma komu. Im sięchyba zdaje że sklepy są odcięte od świata i się nie komunikują między sobą, że ludzie się nie znają pomiędzy sklepami. Na przerwe nie ma jak zejść bo zaraz dzwonek na kase, 3+1... ale wpisywać się w zeszyt to głośno kierowniczki krzyczą, a żadna nie zmieni żeby można było na tą przerwę iść. niby bezrobocier a kartka że szukają do pracy już pożółkła ze starości, a wciąż aktualna.


Ale dziś gorąco :D
14
ona 2016-07-27 18:00:18
Praca w tarnobrzegu u takiej kierowniczki bojacej sie gory,nie polecam lepiej idz ukladac kostke na ulicy niz daj sie ponizac komus takiemu.
kasandra 2016-07-27 20:48:23
a ja pracuję w stokrotce w Tarnobrzegu i to co tu jest pisane nic nie ma się do prawdy, jest super załoga wszyscy się dogadują , praca jak wszędzie trzeba robić ale najważniejsza jest atmosfera a atmosferę robią ludzie i w tym momencie tych 16 osób taką robi , a ta osoba co pisze to czysta zazdrość że tak można się dogadywać i nawet na piwo po pracy do naszej Bocianówki się wybieramy - więc jak by było tak że to te 16 osób poszło by na piwo razem - pomyśl
1
ala 2016-07-27 22:03:05
co za zgrane towarzystwo w tym tarnobrzegu szkoda ze to nie jest prawdziwe tylko pozazdrosc szkoda taka prace stracic ha ha
3
kasandra 2016-07-28 15:47:48
a zgrane to mało powiedziane to jest super towarzystwo a wam tylko zostało takie głupie wpisy dawać ale skoro humorek lepszy - to gratuluję
1
audyt 2016-07-30 21:43:38
Stokrotka ma niezły tupet chciała by być Delikatesami z najniższą krajową 2 osobową załogą na zmianie najlepiej z orzeczeniem BRAWO!!!!!Dlaczego nikt tam nie chce pracować nie muszę chyba pisać ...
9
aga117 2016-07-31 11:21:03
A lepiej nie będzie bo nasz kochany rzad wprowadził podatek o supermarketow i w następnym roku Stokrotka zaplaci 38 mln podatku . Wiec papa podwyzki BO IDZIE DOBRA ZMIANA
2
aaaaaaa 2016-07-31 14:16:44
No pewnie najlepiej nie płacić podatków, dostawcy niech dostarczają towar za darmo a Wy zatrudniajcie ludzi z orzeczeniem lub Ukrainców.. Skończycie jak alma jak tak dalej pójdzie....
6
aaaaaaa 2016-07-31 22:08:18
Po pierwsze zgodnie z zasadami netykiety nie pisz z włączonym klawiszem , to swiadczy o braku kultury. Po drugie podatek dotyka wszystkie sieci handlowe w Polsce i to jest w porządku, po trzecie z rynku zaczną znikać sieci które nie dbają o pracownika i dostawcę bo na dłuzszą metę nie mają szans placąc najnizszą kasę i ządając dodatkowych upustów od dostawców. Padł marcpol, padnie raczej alma, tesco się wycofa, lss społem zaczną znikać. Ale są i niezłe polskie firmy typu topaz czy piotr i paweł czy markety dino bo rynek nie znosi prózni. Odpowiedz sobie nawet po wpisach tutaj jaka jest przyszłość Stokrotek ....
1
Igor 2016-08-01 09:35:37
Tadaaam ! Stało się, wczoraj złożyłem wypowiedzenie. To był impuls. Troje kasjerów na zmianie, dwoje siedziało non stop (3+1) a ja z doskoku... Ogarnij warzywa, ogarnij nabiał, ogarnij pieczywo, daty, dziury, napoje... I jeszcze czepianie się kierowniczki że planogram nie zrobiony. Pytam kiedy mam go zrobić, odpowiedziała 'nie wiem, nie mój problem...' Siedziałem na kasie dalej ale nerwy mnie telepały. RKO przyjechał, niewiele myśląc napisałem wypowiedzenie i zaniosłem. Nie spodziewała się, spytała tylko czy kokosów szukam zamiast uczciwie pracować. powiedziałem że pracuję uczciwie ale nie dam się tak traktować. RKO spytał o co chodzi a kierowniczka że ''polecenia już nie można wydać pracownikowi bo zaraz widzisz, zwalnia się'' Więc opowiedziałem jaka jest sytuacja, ile zrobiłem, że praktycznie sam na sali jestem. I wiecie co ? Jak zwykli mawiać że ''droga wolna'' tak usłyszałem że firma nie chce tracić dobrych pracowników, że po co te nerwy i wypowiedzenia zaraz, że ciężko z pracą. Nagle okazało się że jestem firmie potrzebny i doceniany a to tylko nieporozumienie...
Ale postanowiłem, wypowiedzenie złożone.
Co do Was. Jesteście dorosłymi osobami, mającymi nie tylko swoje obowiązki ale i swoje prawa, a Wy zdajecie się o tym zapominać. Wyjdzcie z forów takich jak to i odważnie mówcie co Wam się nie podoba. Świadczycie ciężką pracę żeby Stokrotka zgarniała laury konsumenta i inne śmietanki. Kto napędza handel, zwierzchnicy ? Wy, z tych najniższych szczebli. Nie jest tak tragicznie na rynku pracy, jak ktoś chce pracować zawsze pracę znajdzie. A Wy siedzicie i narzekacie tu, i tu swoje żale wylewacie, a nazajutrz idziecie grzecznie i pozwalacie się traktować tak jak Wam to nie odpowiada. Jakbyście byli dziećmi w szkole i bali się odezwać bo nauczyciel nakrzyczy. Wbrew pozorom kierownik nie ma tak wielkiej władzy żeby się go bać, zwolni ? Na to musi mnieć niezbite dowody że coś jest nie tak, nakrzyczy ? Nie ma prawa podnosić głosu na pracownika, obrażać go bezpośrednio lub w podtekstach i macie prawo mu to powiedzieć, notatkę napisze ? Niech napisze, są jeszcze instytucje zewnętrzne od takich spraw. No chyba że boicie się że potem wolnego Wam nie da w dniu w którym prosicie, to już Wasza sprawa co jest dla Was ważniejsze... To prawda że zdarzają się sklepy gdzie atmosfera jest bardzo dobra, kierownicy fajni, ludzie zgrani, mam koleżanki co w Lublinie pracują na Herbowej i mówią że kierownik tam jest niesamowity. Ale to rzadkie przypadki, niestety. Trzeba być w życiu uczciwym, uczciwym wobec pracodawcy ale i uczciwym wobec siebie.

Uciekam. Powodzenia życzę :) !!
13
Magda 2016-08-01 16:01:11
Wiecie może jak jest w Lublinie w Stokrotce na ul. Nałkowskich? Jutro mam tam iść pierwszy dzień ale po opniach nie tylko na tym forum mam mieszane uczucia.. A jak jest z pracą w weekendy? Ile trzeba przepracowac w miesiącu?
tolek 2016-08-01 16:18:14
Kasandra chyba szesc, a nie szesnascie stokrotek w bocianowce widzialem bo dosc czesto tam bywam zawsze sobie tak mowicie w pracy prawde jak na forum .pozdrawiam.
2
Klient. 2016-08-02 09:04:43
W Sanoku sklep Stokrotka przy ul-Traugutta 9../a może market?????/działa na pograniczu totalnego prymitywu,jest nie czysto,na wejściu przytłacza zapach nie świeżego mięsa,luki na półkach,towaru brak,obsługa w sklepie w ordynarny sposób odnosi się do klienta .rzuca towarem do starszych osób,,i nie tylko....w kasach terminale nie działają poprawnie,za mało rąk do pracy,mocno ''z redukowana obsługa sklepu'''do minimum. OT kolejny kołchoz pracy-źle zarządzany,przez nie douczonych kierowników.Teoretycznie może TAK;ale w praktyce-wiele do życzenia......Najlepiej działa palarnia papierosów,,,,,nawet w 3 osoby można sobie pozwolić, na właśnie taką przerwę..po mimo kamer nikt,tego faktu nie zauważa,,każdy widzi ,co chce widzieć......prawda.?
P.S
Jestem stałą klientką tego sklepu i widzę właśnie te uchybienia,to nie jest ten sam sklep ,jak przed laty.
A szkoda-z poważaniem stała klientka....
Kaha 2016-08-02 09:36:06
Sami sobie jesteście winni psioczycie po kontach a jak przyjdzie co do czego to każdy boi się odezwać więc nie narzekajcie tylko zróbcie coś . RKO i kierownictwo źle was traktuje to idźcie do sądu w jedności siła a wy tylko biadolić potraficie . Wstyd bo zachowujecie się jak małe dzieci .
1
IzzikSchizzik 2016-08-04 21:19:49
BRAWO TY!!!! Czekałam z niecierpliwością , aż podejmiesz decyzję. Pisz, jak tam szukanie nowej pracy.
IzzikSchizzik 2016-08-04 21:20:49
To było do Igora :)
aja 2016-08-04 21:51:25
Nie wiem co tak naprawdę macie do obcokrajowcow jakoś czesc przyczepila sie do ukraincow, poza tym ze sa pracowicie to innym mankametow nie dostrzegam, powiedzcie jak jest z umowa na staanowisku Kierownika Sklepu, trzeba miec dzialanosc czy co?
Margaret 2016-08-11 14:30:26
Cicho się zrobiło. Nikt już nie ma nic do powiedzenia?
k 2016-08-12 12:03:09
To taka cisza przed burzą .
Plru 2016-08-12 12:51:41
Ja tam uważam, że wszystko tutaj jest na swoim miejscu, generalnie bardzo mocno polegałbym na tej firmie, naprawdę świetna sieć sklepów, moim zdaniem warto
Kaha 2016-08-12 16:56:01
Tak ,tak cały czas polegamy i niedługo w dziurawych butach będziemy chodzić .
3
kierownica 2016-08-13 11:34:48
co wy macie ostatnio takie rotacja na stanowiskach kierowniczych?
Reri 2016-08-14 09:57:16
Nikt nie chce ponosić odpowiedzialności za takie grosze . Proste
2
yoasia 2016-08-14 12:12:00
@kierownic fakt to trzeba przyznać że oprócz stanowisk kierowniczych stricte to mnóstwo w sieci jest ogłoszeń o prace w stokrotce na zastepców kierowników sklepów - to bardzo intrygujące - czyżby jakieś rewolucje w kadrach zarządzających albo rotacje?
nina 2016-08-14 14:13:30
No moze ktos w koncu wezmie sie za kierownictwo na podkarpaciu bo tam ludzie odchodza nawet z dlugim stazem z powodu niedouczonych kierownikow .pozdro.
nina 2016-08-14 14:14:22
No moze ktos w koncu wezmie sie za kierownictwo na podkarpaciu bo tam ludzie odchodza nawet z dlugim stazem z powodu niedouczonych kierownikow .pozdro.
rolek 2016-08-14 14:25:41
nie panikuj,. widze że w wielu lokalizacjach są obecnie w tej firmie ogłoszenie i rekrutacje także na stanowiska kierownicze, wszystko idzie ku lepszemu
pola 2016-08-14 17:04:20
aha , już się boję bo nadchodzi lepsza zmian .
trghre 2016-08-14 17:21:14
skoro na lepse to chyba nie ma się co bac prawda?:D kazda zmiana jest dużym plusem tylko dokładnie to nie wiem w sumie czego ona się będzie tyczyc tutaj
pola 2016-08-15 15:13:20
może być inaczej ale czy lepiej ? kierownicy uciekają nie bez powodu ale kogo to obchodzi -nikogo .
ffff 2016-08-15 15:34:29
@ pola no faktycznie kierownicy uciekają, bo na chwilę obecną widze że poszukują na stanwoisko zastępcy keirownika sklepu, wiec w tym co piszesz na pewno cos musi być. Ale widze ze kierownika sklepu poszukują akurat do miejscowości Piła .
jodła 2016-08-16 19:17:08
@fff a sądzisz że dostaniesz się do nich na stanowisko tak wysokie kierownicze do p-racy?doświadczenia w pracy o podobnym charakterze – najchętniej w branży FMCG wymagane
stokrotka 106 2016-08-18 16:35:45
Zwolniłam się dwa tygodnie temu,nerwy mi puściły na dobre.Poszłam do lewiatana,za takie same pieniądze,narobić też się trzeba,ale psychicznie jestem jak na wakacjach,totalna odmiana,polecam.
4
michalina 2016-08-18 19:57:51
Moze i te same pieniądze masz ,ale i tylko 4 dni w msc. wolnego. Więc nie mów że jest lepiej.
myk 2016-08-18 21:13:20
Widać to po rekrutacji, że poszukują ciagle sprzedawców, ale chyba w każdej stokrotce jest troche inaczej?
ania 2016-08-21 17:01:20
W kazdej jest inaczej,ale w zadnej nie licz na kokosy,praca jak praca ale psychiczne wyczerpanie ja sie sama zwolnilam ale nie zaluje,i pracuje juz w innym i odpoczywam psychiznie nigdy wiecej stokrotki .Pozdrawam.
3
korba 2016-08-21 19:03:29
w każdym markecie jest ciężko, trzeba mieć odpowiednie predyspozycje do takiej prac. ciekawei mnie natomiast dlaczego jednoczesnie tak wiele szukacie sprzedawców na działy mięsne w wielu lokalizacjach
1
baśka 2016-08-26 11:08:20
A szczególne predyspozycje muszą mieć kierownicy bo to od nich zależy jak działa sklep . Kombinowanie z ECP to już mają tak opanowane że wystarczy poprzestawiać odpowiednio oznaczenia W i DW i wiadomo o co chodzi . Słowo " predyspozycje " rozbawiło mnie do łez bo kto na to patrzy ,liczą się układy !!!!!!!!
Zostaw swoją opinię o Stokrotka Sp. z o.o. - Lublin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stokrotka Sp. z o.o.