Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Stokrotka Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Stokrotka Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
KS SS - 2013-09-07 19:37:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam... zastanawiam się dlaczego , tak wielu pracowników Stokrotki tak bardzo narzeka na kadrę kierowniczą? same złe słowa, same obelgi , zero pozytywów...Ludzie, przecież nikt Wam na drodze do kariery nie staje, proszę startujcie na kierowników, macie takie prawo i możliwości.
Dlaczego nikt z Was nie zakosztuje tego dobrobytu bycia KS jakiejkolwiek Stokrotki. Czy mi się wydaje, czy po prostu strach Wam nie pozwala. Łatwo się na kimś wiesza psy, ubliża , ma za chama i nieroba.
Ciekawe jak Wam pójdzie zarządzanie kadrą na sklepie, jak zniesiecie AOS, audyt, wizyty ludzi z centrali i oczywiście poniesiecie konsekwencje podjętych decyzji- czasami łącznie z naganą... Zapraszam startujcie na KS, dostaniecie awans i większe pieniądze, ciekawe jak Was wtedy ocenią Wasze własne koleżanki od plotek.Bo przecież całe 8 godzin nie robicie nic innego tylko pracujecie. Nikt nie pali, nikt nie dzwoni, nikt nie opowiada koleżance plotek z osiedla. A może jednak czasami warto spojrzeć na siebie??? jestem KS .. i tez mogłabym tutaj ponarzekać z kim pracuję, ale to zostawię dla siebie. Szanujcie siebie i innych, zawsze można przecież zmienić pracę.. nie jesteście przyspawani do Stokrotki...
zdjecie uzytkownika
Igor - 2013-11-03 11:59:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Całkowicie się zgadzam z kolegą wypowiadającym się powyżej, ale może to dlatego że mamy stanowiska podobne... Czytam to wszystko i mam mieszane uczucia... Jestem z-pcą kierownika w jednej ze stokrotek w Lublinie. Startowałem od kasjera więc znam wszystkie stanowiska. I wiem że nie jest dobrze. Ani na niższych stanowiskach, ani na wyższych. Kadrze podstawowej wydaje się że przychodzi do pracy na plotki i ploteczki, ludzie są niechętni do pracy, do wysiłku, do czegokolwiek. Tłumaczą to ''bo za takie pieniądze''. Fakt, wynagrodzenie jest skandaliczne. Ale kto zmusza kogo do takiej pracy za takie pieniądze ? Pani X nie dostała wolnego wtedy kiedy chciała, więc przynosi L4... Zmieniając grafik tak, aby ktoś pracował, panie są niezadowolone i oczywiście psy na kierowniku wieszają bo zabrał wolne a wstawił dzień pracujący. Ale żadna się nie zastanowi że koleżanka na bezczelnego wzięła L4 i musiał za nią ktoś przyjść. A później narzekacie Państwo że jedna na stoisku i jest Wam ciężko. Podziękujcie koleżankom za to... Szatnia zamknięta, socjalny zamknięty - owszem. Bo inaczej kadra pracownicza zbierała by się tam na plotach i ploteczkach. Mało to razy kierownik rozganiał towarzystwo ? Kolejka na kasie się tworzy a panie kasjerki w socjalnych lub w szatni zamknięte rozmawiają na całego, i wcale nie są na przerwie. Co do grafika, to różne sklepy są czynne w różnych godzinach więc i o różnych porach kończą pracę. Nie macie Państwo pojęcia o wielu rzeczach. Ludzie widzą tylko minusy, zakazy i nakazy. Są nieodpowiedzialni i sami ściągają na siebie wiele nieprzyjemności. A co do spraw kierowniczych, wymagania i oczekiwania są kolosalne, etaty cięte w ramach oszczędności, obowiązki które jeszcze 2, 3 lata temu wykonywały 3 osoby, teraz spadają na jedną. Masa papierkowej roboty, zestawień, kontroli, słynnych planogramów (...) Nas też z tego rozliczają i bądźcie Państwo pewni że nie jest to kurtuazyjna rozmowa przy kawie. Prawda jest jedna, nie ma 2 takich samych sklepów, to że w jednej stokrotce kierownicy piją kawę 8h nie znaczy że jest tak gdzie indziej, w moim sklepie kierownik tyra w paletach jak wszyscy inni, siedzi na kasie i się zdarza że pracuje na mięsie. Wszystkich nas to dotyczy że zarobki są złe, że polityka firmy wyznaje zasadę, jak najwięcej za jak najmniej. Moja wypłata (z-pcy kierownika) jest czasem o 100, 150 zł większa od magazyniera. Kochani Państwo - nikt z kierowników nie będzie Was głaskał, pozwalał na wszystko, nie kierował do pracy, pozwalał na palenie co pół godziny, na plotki z koleżankami, na obijanie się o regały tylko dlatego że mało zarabiacie. O tym wiecie przy zatrudnianiu., I z tego co wiem raczej nie ma problemów w złożeniu wypowiedzenia. Słyszałem od przedstawiciela handlowego coś, co mi się spodobało - sytuacja w sieci Stokrotka teraz przypomina sytuację, jaka panowała na Titanicu po uderzeniu w górę lodową... Pozdrawiam wszystkich !!!
zdjecie uzytkownika
Igor - 2013-11-03 12:00:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [KS SS - 2013-09-07 19:37:49]:
Zamawia kierownik, a to że towar nie przyjeżdża to już nie jego wina....
zdjecie uzytkownika
Życzliwy - 2013-11-21 19:29:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taki mały (usunięte przez administratora). Jeden pracownik jest od wszystkiego- zajmuje się kasą, towarem, rozładunkiem, załadunkiem, wożeniem, noszeniem, dźwiganiem, sprzedażą, sprzątaniem całej powierzchni sklepowej i wieloma innymi rzeczami niezależnie od stanowiska. Jesteś kasjerką- to co z tego? Zapieprzasz na warzywach przerzucając worki z ziemniakami. Sprzedajesz surówki i sałatki. Myjesz podłogę i lodówki. Nie szkolą z bhp. Szkolenia są niepłatne, a pracownik pozostawiony jest sam sobie. Stawka głodowa, nikt nigdy mi nie zaproponował pracy za takie pieniądze, nawet dzieci z gimnazjum mają więcej pieniędzy z roznoszenia ulotek. Moja noga tam więcej nie postanie nawet jako klienta. Nie polecam stanowczo.
zdjecie uzytkownika
kasjerka - 2013-11-25 19:56:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich, jeżeli istnieje to bardzo bym chciała porównać nasze zarobki, tj. chodzi o województwa, o nie wydaje mi się,że w każdym kasjerka ma taką samą podstawę, w podlaskim a przynajmniej w moim sklepie to 1600 zł, czy mogę prosić o jakieś konkrety....a jak sprawa wygląda z talonami będzie tyle co w poprzednim roku wiecie może coś?
zdjecie uzytkownika
blee - 2013-11-26 12:11:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Igor - 2013-11-03 11:59:18]:
hahaha pani KS mydlić oczy to Pani może ale swoim podwładnym ja pracowałam w tym syfie 3 lata i wiem o czym mówię i nie należałam do grupy osób odpoczywających bo takich na tym sklepie jest najwięcej co bidulki dzwigac nie mogą tylko ja zapiepszałam za 3 a przed świętami ze zmęczenia zasłabnąc mi sie zdarzało bo już sił nie miałam i pracowałam nie chodziłam na zwolnienia ani nie narzekałam,konkurs na najszybsza kasjerke w moim byłym sklepie do mojego odejścia nikt mnie nie dogonił tajemniczy prosze bardzo na 100% to co mało robiłam czy może za słabo się starałam a pytanie dlaczego odeszłam to Pani powiem z braku szacunku wielkiej kadry kierowniczej do ludzi nawet tych którym na pracy zależało
zdjecie uzytkownika
Asia - 2013-11-30 17:57:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Serio w stokrotce zarabia się tylko 1600 netto? Nie ma żadnych premii, czy nadgodzin? Możecie powiedziec, czy trzeba zwracac za róznice kasjerskie?
zdjecie uzytkownika
wika - 2013-12-02 14:17:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Asia - 2013-11-30 17:57:23]:
1600 brutto moja droga, premie są, ale to zależy od bardzo wielu czynników,tajemniczy klient, inwentaryzacja, wynik audytu, itd...nadgodziny baaardzo rzadko.A jeżeli się pomylisz stojąc na kasie to musisz dołożyć niestety.
zdjecie uzytkownika
Asia - 2013-12-03 23:24:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co za tajemniczego klienta może grozić, jak obsłużę go dobrze, to dostanę więcej premii? Dają w ogóle jakis socjal, bony na święta?
zdjecie uzytkownika
NIEZŁY KWIATEK - 2013-12-11 07:10:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W TYM PRZEDŚWIĄTECZNYM CZASIE, PEŁNYM NIESPODZIANEK I RZYCZLIWOŚCI CHCIAŁBYM ŻYCZYC WŁAŚCICIELOM ''STOKROTKI'' (usunięte przez administratora) TO JESZCZE TAKI MIŁY GEST NA ŚWIĘTA W ZAMIAN ZA UCZCIWĄ PRACĘ. OT PARADOKS. JESZCZE RAZ (usunięte przez administratora) NIE MIŁYCH ŚWIĄT.
zdjecie uzytkownika
karina - 2013-12-26 22:08:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
NIEZŁY KWIATEK, to niezadowolony jestes z pracy w stokrotce? Co wam dali na święta, jakies fajne paczki, zrobili wigilię, dali bony?
zdjecie uzytkownika
QueenD - 2014-01-07 01:50:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
polecam market stokrotka, super obsługa, zarówno na kasach jak i na mięsie!
zdjecie uzytkownika
karina - 2014-01-07 09:45:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to może ktoś napisać jak docenili ludzi na święta? Czy w sylwestra i wigilię stawka za prace była większa, mozna było sobie wybrac w jaki dzień chce się pracować, czy narzucali z góry lub pracował każdy?
zdjecie uzytkownika
ukli - 2014-01-07 19:11:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Karina o czym Ty piszesz, jaki wybór, kiedy chce się pracować, w promocji dostało się Wigilię i sylwestra na popołudnie. Taka nagroda :)
zdjecie uzytkownika
karina - 2014-01-07 23:42:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To kto był na rano w takim razie? Płacili za to jakos więcej? W ogóle ile godzin było w sylwestra, bo chyba krócej czynne było, nie?
zdjecie uzytkownika
ola - 2014-01-12 22:59:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w Stokrotkach nie ma czasu na sikanie a co dopiero na śniadanie a nie wpisz się na przerwę na której nie byłeś...hohoho ....afera na całego!!!(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Kaja - 2014-01-14 17:09:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wiecie co, to, jakie są warunki pracy zależy chyba od tego, jacy ludzie i kierownicy pracują na sklepie. Ja od kilku miesięcy pracuję jako kasjerka i czasami na sklepie i muszę powiedzieć, że pomimo niewielkich zarobków jestem zadowolona - kierownik i zastępcy bardzo mili, pomocni, pracownicy też,nie ma problemu z wychodzeniem na przerwę, do toalety czy na papierosa, żadnego mobbingu nie ma.
zdjecie uzytkownika
kamila - 2014-01-16 14:58:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dokładnie, stokrotka, stokrotce nie równa, inne atmosfery i kierownictwo, jedynie warunki w miare te same, może drobne różnice zależne od regionu.
zdjecie uzytkownika
AA1 - 2014-02-28 12:51:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale pracujecie w największej firmie w lublinie. To jest coś jak się nie ma pracy
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-04-18
Żródło: infopraca.pl
Warszawa
(mazowieckie)
Obecnie do supermarketów poszukujemy kandydatów na stanowisko:
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
YYY - 2014-03-01 21:34:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JAKIE KIEROWNICTWO TAKA ATMOSFERA. ZATRUDNI NIEROBA,ZNAJOMKA ALBO Z GRUPĄ I Z 30 PRACOWNIKÓW PRACUJE MOŻE 8.JESZCZE DOSTANIE CI SIĘ ZA NICH.I TO TY USŁYSZYSZ ŻE NA TWOJE MIEJSCE JEST 10 CHĘTNYCH.USTANIESZ NA CHWILĘ TO OD RAZU WIDZĄ,A JAK STOI NIERÓB I PROWADZI PRYWATNĄ ROZMOWĘ ZE ZNAJOMKIEM CZY LUBYM TO KIEROWNICTWO JESZCZE SIĘ PRZYŁĄCZY I TOBIE ZWRÓCI UWAGĘ ŻE NIC NIE ROBISZ.TAK DLA ,,ZASADY''. W UMOWIE NAPISANE KASJER SPRZEDAWCA TO NA KASĘ ŁASKA.MAGAZYNIER FAKTURZYSTA TO TYLKO FAKTURZYSTA GRUPOWY POD OCHRONA.ZASTĘPCY BRAK WSPARCIA SZCZEGÓLNIE JEDNA PANI.STOKROTKA PRZASNYSZ TO ''ZAKŁAD PRACY CHRONIONEJ''.
zdjecie uzytkownika
ttt - 2014-03-05 11:28:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [YYY - 2014-03-01 21:34:09]:
pracować chcieli by tylko na rano i to najlepiej od 8 do 16 jak w biurze na popołudnie nie chcą a kierownik oczywiście idzie im na rękę bo przyjdzie taki nierób i popłacze się i ma załatwione ranki
zdjecie uzytkownika
Smutna 44 - 2014-03-10 16:41:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapraszam wszystkich do pracy w Kauflandzie po tygodniu zatęsknicie za stara dobra Stokrotką.Wszędzie dobrze gdzie was nie ma.....
zdjecie uzytkownika
mąż - 2014-04-03 22:57:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy płacą w stokrotce wczasy pod gruszą ???
zdjecie uzytkownika
Była stokrotka - 2014-04-04 12:54:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w Stokrotce i bardzo się cieszę, że już mam z grzywki ten syf. Kobitki, które dojeżdżały do pracy często gęsto wracały po drugiej zmianie do domu piechotą, ponieważ ostatni autobus zdążył odjechać, a niestety jak kogoś byłoby stać na wożenie tyłka taksówką nie zapierniczałby ponad siły w takim miejscu. Prezesostwo Stokrotki najwyraźniej ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] swoich pracowników, oraz próbuje skłonić ich do całkowitego podporządkowania się pracy kosztem życia osobistego, bo w Stokrotce życie osobiste pracownika nie istnieje. Jak ktoś pójdzie na l4 to harujesz za niego i nie masz co liczyć na oddanie dnia wolnego, ponieważ Stokrotka wypłaca (pożal się Boże) nadgodziny i z góry zakłada się, że pracownikowi to pasuje. Nie bierze się pod uwagę faktu, że ogromna część pracowników woli jednak mieć dzień wolny, ponieważ też nie raz ma swoje plany, choćby miało to być zaleganie przed telewizorem. jeśli więc jedna osoba zawali, cierpią na tym inni, za to jeśli Tobie coś wypadnie i koniecznie potrzebowałbyś zamienić się zmianom z inną osobą, to nie ma takiej opcji, ponieważ (podobno) grafik jest współzależny od osób logujących się danego dnia na kasie. Pracowałam w innych sklepach i jakoś nikt nigdy nie robił problemu, aby zamienić się z koleżanką, która przecież robi to samo co Ty (mowa o sytuacjach wyjątkowych, bo przecież są tacy, których nie zadowoli żaden grafik)... Ja osobiście przez ostatnie miesiące w Stokrotce pracowałam wiecznie na drugie zmiany. Pierwsze zmiany miałam może z pięć razy w miesiącu (jak dobrze poszło) W przeddzień nowej gazetki, gdy trafiła się druga zmiana nie było opcji wyjść ze sklepu przed północą... Jest tragedia. Nikomu nie polecam pracy w Stokrotce, bo trzymają się tam jedynie kobiety, które mają dzieci na utrzymaniu, albo lizidupy. Premię zobaczysz jak świnia niebo, więc jeśli masz ochotę zapierniczać za najniższą stawkę, nie masz rodziny i znajomych i nie zalezy Ci na dniu wolnym, a przede wszystkim jeśli jesteś wołem roboczym i nie straszna Ci codzienna porządna harówka to zapraszam do Stokrotki... aaa... I pamiętaj, żeby nigdy, ale to nigdy nie planować niczego ważnego, bo w 90% na pewno nie wypali.
zdjecie uzytkownika
aaa - 2014-04-06 19:13:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gonia tylko do roboty szczególnie jedna.taki sam pracownik jak kasjerka a ma sie za kierowniczke i wprowadza swoje rzady myslisz ze cos zdziała my i tak sie nie dam sama zapiepszaj
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
30 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stokrotka Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x