Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Stokrotka

Opinie o Stokrotka

Pracowałeś w firmie Stokrotka i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
robol - 2015-06-25 08:59:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dajek - 2015-06-24 20:17:13]:
mu mamy na kasie 1300 do max 1400 a z tego co wiem to z-ca kierownika 1400 z premią 1600 .
zdjecie uzytkownika
Cysia - 2015-06-25 10:12:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dajek - 2015-06-24 20:17:13]:
Jakie 2000 tys z choinki sie urwałeś bardzo dobry żart.
zdjecie uzytkownika
Stokrota - 2015-06-25 10:18:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mobbing w pracy, brak przerw,przerwy podpisuje kierownictwo podrabiając nasze podpisy 2 osoby na zmianie i jeszcze pretensje że nie dałeś rady wszystkiego zrobić oto praca marzeń w Stokrotce.
zdjecie uzytkownika
ona - 2015-06-25 12:33:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Stokrota - 2015-06-25 10:18:00]:
Tak mobbing jest i będzie jeśli z nim nic nie zrobicie.Są odpowiednie instytucje tylko ,że każdy się boi i woli pracować w takich warunkach niż się odezwać. Z tego co mi wiadomo 2 sklepy w Krakowie miały dość i powiadomiły PIP. Są pewne granice. A to ,że nie macie przerw lub kierownik je za Was podpisuje to niestety Wasza wina,bo na to pozwalacie. Obudzcie się w końcu.
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2015-06-25 20:25:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ona - 2015-06-25 12:33:22]:
No właśnie co z tymi przerwami ?Odkąd się zatrudniłam na ani jednej nie byłam z powodu braku personelu....Nie rozumiem upomnienia za brak wpisu na liście przerw skoro się na nie nie chodzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!i wymuszanie podpisów że byłam ....jadłam a w brzuchu pusto!!!
zdjecie uzytkownika
ona - 2015-06-26 10:55:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxxx - 2015-06-25 20:25:44]:
Przerwa Wam się należy!!! I wynika ona z Kodeksu Pracy. Zawsze jest zielona skrzynka i tam można skargę napisać .Ewentualnie można zawiadomić związki zawodowe jeśli się nie boicie.
zdjecie uzytkownika
ss - 2015-06-27 05:17:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ona - 2015-06-26 10:55:39]:
Zgłoś problem do k-regionalnego a jak nie będzie odzewu zielona skrzynka , PIP można tez do Związków .
Przestrzeganie kodeksu pracy jest prawem i obowiązkiem nie tylko pracownika ale i pracodawcy , tu konkretnie chodzi o kierowników .
Możesz jeszcze zgłosić problem do audytorki ale licz się że kierownicy będą się mścić .
Powodzenia . A tak na marginesie to jakim trzeba być kierownikiem - draniem żeby zakazać przerw .
zdjecie uzytkownika
Kosztówka - 2015-06-29 00:55:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po co ten cały zgiełk. Stokrotka jest to firma prywatna i panują w niej specyficzne prawa i zwyczaje.Jeżeli to komuś nie odpowiada to w Polsce nie ma przymusu pracy - wolna droga.Naprawdę nie jest to jakaś bardzo tragiczna firma i bardzo wiele znaczy tu człowiek czyli kierownik, koordynator.Jeżeli będziesz ok' dla firmy ( bez L4, urlopów na żądanie, zamian itp.) będzie Ci dobrze w tej pracy, pewnie lepiej niż w Biedronce lub innym unijnym markecie.Jest wiele osób, które pracują nawet i osiem lat w tej firmie na stanowisku sprzedawcy lub kasjera i nie szukają innej pracy, a to o czymś świadczy. Pozdrawiam z CH Plaza.
zdjecie uzytkownika
ona - 2015-06-29 08:23:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ss - 2015-06-27 05:17:56]:
Ja nie mam problemów z przerwami ale chcę pomóc! Tylko komu skoro wszyscy się boją. Zacznijmy mówić ,pisać.... Uwierzcie ,że wszystko da się załatwić a rko ani kierownik sklepu nie jest Bogiem, i nie ma tego stanowiska dożywotnio.
zdjecie uzytkownika
Baśka - 2015-06-29 10:58:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kosztówka - 2015-06-29 00:55:44]:
Piszesz ze bez L-4 a zastanowiłaś się że tym samym łamiesz przepisy kodeksu pracy . Poczytaj sobie dokładnie .
Ja też swoje L-4 wrzucam do szuflady i do roboty bo się boje że i te marne 1400 nie zarobię a co do urlopu na żądanie to jest takich dni 4 w roku i co nawet na pogrzeb dziadka nie poszłam bo nie można chodzić na już .
Ktoś pisał że to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i ja też tak uważam a zadowoleni tylko są ci co się OSZCZĘDZAJĄ i nie pracują takim tempem jak ja . Wychodząc z pracy jestem cała mokra i śmierdząca , kto pracuje to wie jak jest .
Zgiełk nie bierze się z niczego , a to jak oceniamy innych świadczy o na samych . Pracuje tu już ponad 10 lat i stykam się z różnymi ludźmi jedni są zadowoleni inni nie a wystarczy popatrzeć na ich zaangażowanie i wydajność i już wiem z kim mam do czynienia , wrzucanie wszystkich do jednego wora i twierdzenie że jak się nie podoba to droga wolna świadczy o braku wyobraźni i o niskim kryterium oceny dla innych - gdzie szacunek dla ludzi .
W tej firmie patrzy się na wyniki , tabelki i statystyki . Egzaminy robi się z Vademecum a powinno też z kodeksu pracy .
-WIDAĆ ŻE NIE JESTEŚ KASJEREM
zdjecie uzytkownika
Alojzy - 2015-06-29 16:56:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Baśka - 2015-06-29 10:58:05]:
Baśka musisz się częściej podmywać to nie będziesz smierdzieć.
Piszesz że 10 lat tu pracujesz i to " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; a jak mówili zeby nie kończyć edukacji na 6 klasie podstawówki to nie chciałaś słuchać.
ojjj baśka baśka
zdjecie uzytkownika
Nika - 2015-06-29 19:53:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz to od ciebie zaśmierdziało....
zdjecie uzytkownika
s - 2015-06-29 20:04:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Alojzy - 2015-06-29 16:56:55]:
no cóż alojzy, własnie dzięki takim prymitywom zawdzięczamy, że w tej firmie jest coraz bardziej nie do wytrzymania. Wymagania wobec pracowników nieustannie rosną, wynagrodzenia nieustannie po minimum. bierzesz L4 podpadasz, urlop to mega problem, dobrze, że ustawowo mamy zagwarantowany 14-dniowy, bo u nas dostajemy bez uzgodnienia kilka razy w miesiącu po 1 dniu urlopu i rób z tym człowieku co chcesz, nawet nie odpoczniesz. tez tak macie? czy to jest wogóle zgodne z prawem? przecież tu krzywo patrzą jak idziesz na przerwę, ale musisz się podpisać. I nieustannie zrypy bo nie zrobione wszystko co powinno byc robione, że niedokładnie warzywa przebrane, daty nie sprawdzone. A ja pytam kiedy??? przecież my naprawdę na większych obrotach juz nie damy rady!! I jeszcze takie niewyżyte chamy nami rządzą. ludzie zróbmy coś z tym. Ktoś ma jakieś konkretne propozycje, może na początek jakieś pismo do zarządu? Przecież większość z nas jest odpowiedzialna i naprawde pracowita, chcemy tylko normalnie pracowac za sensowne pieniądze i żeby się na nas nie darli ciągle, bo to jest nie do wytrzymania. wracam z pracy i płacze ze zmęczenia fizycznego i psychicznego
zdjecie uzytkownika
Z-ca - 2015-06-29 20:56:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Czy ktoś może mi powiedzieć coś więcej o etacie z-cy kierownika? Czy czeka mnie to samo, co kasjerki? mobbing i jałmużna?
zdjecie uzytkownika
To ja - 2015-06-29 21:28:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [s - 2015-06-29 20:04:22]:
ADRES MAILOWY DO PREZESA:
dariusz.kalinowski@stokrotka.pl
zdjecie uzytkownika
Baśka - 2015-06-29 23:21:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Alojzy - 2015-06-29 16:56:55]:
Wiesz co Aloizy nie wiem co jest gorsze smród czy głupota bo na smród lekarstwem jest woda , a na głupotę nie ma leku .
Och Alojzy za dużo dopalaczy albo zielska bo coś mózg Ci wyżarło i nie potrafisz czytać ze zrozumieniem , a uczą tego w 2 klasie więc żeby mi dorównać zostało Ci jeszcze cztery lata .
zdjecie uzytkownika
Ponury Kosiarz - 2015-06-30 10:51:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Z-ca - 2015-06-29 20:56:56]:
Niestety tak. Czeka ciebie dokładnie to samo, a nawet więcej. Bo kasjerek regionalna się nie czepia, za to tobie będzie się obrywać przy każdej jej wizycie, że brudno (kurz na półkach a nie jakiś tam mega syf), że kolejki (5 osób w kolejce - kasjerka nie zadzwoniła po kolejną kasjerkę), że nie wyfrontowany sklep (o godzinie 16 - 5 godzin po frontowaniu wg procedur), że czemu siedzisz w biurze, skoro powinieneś działać na sklepie (a co chwila jakieś polecenia odgórne + robota z I zmiany no i wszystko spada na twoją głowę). A to wszystko i wiele, wiele więcej za pensję taką samą jaka ma magazynier, który generalnie ma wszystko w d*** i nie robi nic poza napojami, bo taki system pracy. Szczerze polecam to stanowisko (wrogom).
zdjecie uzytkownika
Ponury Kosiarz - 2015-06-30 11:20:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kosztówka - 2015-06-29 00:55:44]:
Może ja jestem jakiś niewdzięczny, albo nieświadomy raju w jakim jestem, więc oświeć mnie i pozostałych za co mam firmie na kolanach dziękować. Wydaje mi się, że w normalnym kraju to, że pracodawca płaci na czas, trzyma się - jako tako - ewidencji czasu pracy wg kodeksu, czy sponsoruje raz w roku imprezę integracyjną, albo daje talony na święta (na czym przecież nie traci bo robi sobie odpisy, podobnie jak na fundacji, która niesie pomoc pracownikom) to wszystko NIE JEST NICZYM NADZWYCZAJNYM - w normalnym kraju, a w takim chyba żyjemy, no chyba że to jest jakiś Królestwo Kapitalistycznego Zdziczenia, wtedy tak, klękajcie narody!
Natomiast...
wydawanie urlopów po 1 dniu to jest po prostu skur*****, bo urlop to ja bym chciał mnieć wtedy, kiedy sam to zaplanuję i przynajmniej tydzień. Po ch*** sie robi na początku roku te plany całoroczne, skoro potem i tak wszystko idzie po myśli i fantazji kierowniczki.
kłamstwem jest, droga kosztówko z 070 Lipowa, że w bieronce jest gorzej, bo socjal jest tam o niebo lepszy, a zarobki wyższe (kaserka na 3/4 etatu zarabia ok. 1500 natomiast u na na cały ok 1400 - widzisz różnicę? Przy czym organiacja pracy jest o wiele lepsza, bo tam nik się nie przejmuje czy końcówki sezonowe są ułożone zgodnie z planogramem i czy koncentrat pomidorowy pudliszki ma leżeć z prawej czy lewej strony dawtony i czy zachowana jest odpowiednia z góry narzucona liczba rzędów. W bierdronce jest jedna - jak najbardziej słuszna filozofia - towar ma być wystawiony dla klienta, klient ma znać cenę i ma być generalnie estetycznie. Tyle.
natomiast twierdzenie, ze jak ktoś nie chodzi na zwolnienia i nie bierze ur na żądanie to firma to doceni - g*** prawda! na zwolnienia nie chodzę, na żądaniu nie byłem nigdy, w pracy zaper**** że koszulka mi nie wysycha na plecach, a zarabiam dużo mniej niż 5 lat wstecz - to dopiero fenomen!
z jednym sie z tobą zgodzę - nie ma przymusu pracy, więc czesto słyszę, że jak mi się nie podoba to mogę złożyć rezygnację - kiedyś w końcu poddam się tej motywującej zachęcie. Generalnie z tego co ja zauważam z tej kilkuletnie pracy na sklepie, to ludzi wcale nie trzyma tu dobrobyt, jak ty mylnie sądzisz, ale ogólna niechęć do zmian w mysl zasady lepsza znana nędza niż zagadkowe szklane domy - przynajmniej wiadomo czego się spodziewać. Poczytaj o psychologii w pracy.
zdjecie uzytkownika
nowa - 2015-06-30 11:22:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słuchajcie, czy ktoś z was pisał może na zieloną skrzynkę? jeśli tak czy była jakaś odpowiedź? czy na wasze stokrotki też przyszły zmiany punktacji tajemniczego klienta? u mnie teraz weszło że stoisko mięsne ma na podejście do klienta 10 sekund. co wy na to ?
zdjecie uzytkownika
Kosztówka - 2015-06-30 11:25:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nika - 2015-06-29 19:53:36]:
Dobre :-)
zdjecie uzytkownika
Lusi - 2015-07-01 12:07:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nikomu nie polecam pracy w Stokrotce w Opolu przy ul.Wilsona
zdjecie uzytkownika
thief - 2015-07-02 00:20:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co to za firma ja sie pytam ??????
No wstalem dzis pozno ,bo wakacje ,patrze slonko swieci ,pogoda zajeeeeebiaszcza no to trzeba nad rzeczke .Naginam wiec do mojej galerii stokrotkowej w Lomzy ,bo tam zawsze z rana kociol maja i maja pifko za darmo (monitoring od lat nie dziala,co rzadko zdaza sie juz w sieciowkach ,a moze wogole ),wiec mysle sobie juz po drodze wziasc czteropaka w puszce czy takie zimniutkie buteleczki ,slinka mi cieknie na mysl sama .....i wchodze i co widze ......ze piwa nie ma bo,tzn jest ,ale cieple zaklejone jakims goownem ,bo koncesji nie maja .Srodek lata ,zeby piwa nie mozna bylo normalnie ukrasc w stokrotce ???No zimnego ,bo cieplego to mieli od metra .No pierwszy raz taka sytuacja.W najwiekszej stokrotkowej galerii w podlaskiem!!!
Jakis dyrektor powinien poleciec za taki brak profesjonalizmu

ps
wzialem wodke ,mieli zimna w lodowce ,ale mi szkodzi na sloncu ,nie wiem ile czasu wytrzymam
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-07-02 12:59:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W siedlcach w ubiegłym roku zmieniło się kierownictwo,przyszły dwie damy jedna myśli że jest ładna, ciągle z kochankiem w biurze siedzi oczywiście nie robiąc absolutnie nic,a druga główna podła wredna do granic,chyba nie lubią tego klepu po prostu.Jest jeszcze zastępca najpierw gnębiona przez te dwie france a potem jak przeniosły swoją wrogość na jedyną pracującą w sklepie Gosie to zrobiła sobie 10cz paznokcie i oczywiście każda praca jest beeee bo jeszcze sie paznokieć złamie.Mamy kilka osób z orzeczeniem, które nie mogą dżwigać a muszą robić 50kg paczki makulatury bo nie ma komu, muszą zostawać do 24 na gazetkach mimo że mogą pracować do 22,taka teraz władza w stokrotce. Pozatrudniali głąby na stanowisku żeby mogli się wykazywać swoją głupotą,za naszą pięknością I zastępcą stoi kasjerka jak coś trzeba w systemie zrobić bo ona sama to nic nie ogarnia.Dzwoni do magazyniera jak pieczywo wciągnąć bo nawet tego nie potrafi.Jednak miarka się przebrała teraz niech nasze mądre panie czekają na niespodziankę jaką im pracownicy szykują.Stokrotki trzymajcie się i życzę każdemu lepszej pracy
zdjecie uzytkownika
ruda - 2015-07-02 17:21:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy pracownik stokrotki ma możliwość wglądu w tak zwaną "ocenę pracownika"?Wiem,że ZK chce się mnie pozbyć,uwzięła się,cały czas szuka na mnie haka,ale nic nie może znaleźć.To ulubienica kierownika,trzyma palec głęboko wiadomo gdzie,więc nawet nie wiem jak się bronić,bo nic nie mogę powiedzieć.Co robić???
zdjecie uzytkownika
mama117 - 2015-07-03 09:43:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ruda - 2015-07-02 17:21:53]:
Pewnie że masz wgląd musisz to przecież podpisać
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stokrotka

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Stokrotka?
Zadaj pytanie
alert