logo Stokrotka Sp. z o.o.

Stokrotka Sp. z o.o.

Lublin

Opinie o Stokrotka Sp. z o.o.

ja 2017-09-02 20:30
nie ma związków już
1
Zuzanna 2017-09-06 11:48
@OLO, @pracownik, to rzeczywiście dość niewspółmierne do tego co można zaleźć w ofertach pracy Stokrotki. A jeśli ma się więcej niż jedno dziecko, jest większa szansa na taki pakiet?
X 2017-09-07 09:25
Ja mam trojke. Pracuje ja ( kasjer) I moj maz ( troche wiecej niz najnizsza krajowa)I nie mamy szans na wyprawke czy dofinansowanie do kolonii, malo tego talony zamiast paczek moje dzieci dostaja nizsze bo rodzice duuuuuzo zarabiaja ????
2
Konkretna 2017-09-09 10:30
Zdyskryminowana, tylko że Głusi tak na pierwszy rzut oka nie rzucają się w oczy. Niestety ty tak - wizualnie. Nie wiem oczywiście jak wyglądasz, ale moim zdaniem Twoja niepełnosprawność jest mocno widoczna, skoro nie dostałaś pracy. Może też chodziło o Twój komfort?Klienci bywają wredni, może kierowniczka obawiała się, że z powodu twojej choroby będziesz wyszydzana? A tak nawiasem mówiąc porażenie mózgowe to nie jest zwykły niedosłuch czy coś banalnego, to poważna choroba neurologiczna, a takich ludzi pracodawcy raczej nie szukają. No i czemu skoro masz umiarkowany stopień niepełnosprawności nie szukasz pracy w zakładzie pracy chronionej?
ABC 2017-09-10 12:40
Jestem obecnie kierowniczka małego marketu typowo osiedlowego. Duze miasto. Kiedyś z-ca kierownika Stokrotki
Szukam od dwóch miesięcy dwóch kobiet do sklepu, i nie ma konkretnych osób do pracy.
W ciągu dwóch miesięcy zgłosiło mi się tylko 8! Kobiet i dwie z nich konkretne, z doświadczeniem w handlu, ale nie chciały pracować za oferowaną stawkę.
Pozostałe sześć to: jedna z widocznym brakiem dwóch zębów na przedzie, dwie to babki ok 60tki. Pozostałe trzy - jedna studentka zaoczna, jedna matka małych dzieci a ostatnia z dużą nadwagą. No i kogo zatrudnić?
Nie ma ludzi do pracy...
2
aaaaaaa 2017-09-10 22:48
to placcie więcej to będziesz miała pracowników. a jak nie to zasuwaj za 2. milego wieczoru P. Kierownik
8
Konkretna 2017-09-11 10:14
ABC no niestety nie ma ludzi do pracy. Nie ma tych jakich chcielibysmy mieć. Wszyscy dobrzy pracownicy są za granicą. Pozostali tylko ci, których nikt nie chce zatrudnić, czyli głównie niepełnosprawni, starsze osoby czy właśnie młode matki albo ci co nie chcą pracować.
Siostra szuka w Krakowie do pracy w sklepie ludzi i płaci 1800 na rękę podstawy na początku i też nie może znaleźć normalnych osób do pracy. I też albo kobiety ok 60tki albo osoby z grupą inwalidzką się zgłaszają....
OLO 2017-09-11 11:43
i dalej będzie szukać jak nie zacznie płacić za tak ciężką prace przynajmniej 2500 zł na ręke ,kiedy pracodawcy zrozumieją że to dzięki pracownikowi ich firmy istnieją a tak to niech sami pracują od rana do wieczora bo nikt kto siebie szanuje nie będzie pracować za głodową stawke nawet ukrainki niechcą
8
Zdyskryminowana 2017-09-11 12:00
A co masz przeciwko starszym ludziom i niepełnosprawnym? I czemu wszyscy uważają że niepełnosprawni to ci najgorsi pracownicy? Skoro mam średnie i chce znaleźć pracę a w przyszłości pójść na zaoczne studia i pracować to w czym jestem gorsza od zdrowej osoby?
2
pracownica 2017-09-12 17:53
o jakich podwyższkach mówicie ???? kiedy one miały być bo u nas nic na ten temat nie wiadomo!!!!!!
1
włocek 2017-09-15 09:49
Przecież w stokrotce to sami niepełnosprawni pracują Ci, którzy mają udokumentowane i Ci, którzy nie posiadają takie zaświadczenia, no i jeszcze teraz Ukraińcy w tej firmie jest wyzysk pracownika, prawie nigdy się nie wychodzi o czasie, a jak są wielkie akcje typu przyjeżdża dyrektor, żeby wszystko było na wysoki połysk, bo tak nie jest, na co dzień, bo brak ludzi do pracy, to jak nie można przyjść tego dnia do pracy, bo grafikowo ma się wolne, to wielki foch kierownika regionalnego.
Nadejdzie taki moment, że firma kopnie kierownika jednego i drugiego w cztery litery, bo jest się już za starym i są młode "ambitne osoby" na ich miejsce.
A na temat sklepu stokrotka we Włocławku można pisać książki i o kierowniku regionalnym i mobbingu który jest w tej sieci.
7
robol 2017-09-16 08:47
Przepraszam bardzo a kobiety około 60 nie nadają się do pracy, przecież jeszcze obowiązuje ustawa emerytalna do 65 roku życia u kobiet. To gdzie one mają pracować, Ja osobiście niedługo kończę 60 lat i w moim sklepie mogę dalej pracować i nikt nie skreśla mnie z listy, że będę miała 60 lat. Nikt nie patrzy na wiek tylko liczą się chęci do pracy. Przy takim nastawieniu do pracownika nigdy nie znajdziecie dobrego pracownika. Pozdrawiam i życzę udanych łowów na doskonałego pracownika za marne grosze przy tak ciężkiej pracy a wiem co mówię bo w handlu pracuję już 17 lat.
2
Konkretna 2017-09-16 10:22
Tak, wszyscy wiedzą, że w Stokrotkach pracują osoby z grupą inwalidzką . Ale nie spotkałam się z tym by były to osoby z widoczną niepełnosprawnością a tym bardziej z wadą wymowy czy defektem fizycznym.
Konkretna 2017-09-16 10:48
Do Stokrotek nie przyjmują na stanowisko kasjer a-sprzedawcy osób z wyższym wykształceniem. Niestety musisz szukać w innych firmach
Ania 2017-09-18 19:13
Nieprawda. Wykształcenie nie ma tutaj nic do rzeczy. Ja mając wyższe pracowałam na kasie i na kasie pracowała dziewczyna z podstawowym bez doświadczenia. Kierowniczka miała zawodowe a zastępcy średnie. Jak widzisz w tej firmie nie ma żadnej logiki.
2
OLO 2017-09-19 11:25
Litewska Maxima Grupa kupuje stokrotke
7
Ktos 2017-09-19 17:48
Potwierdzone info? I skad?
1
Zuzanna 2017-09-20 08:59
Myślę, że każdy ma prawo do pracy. I osoby po 60, i osoby niepełnosprawne i osoby innej narodowości. Nie powinno się nikogo w żaden sposób dyskryminować i w sumie to pewna wartość, którą pokazuje Stokrotka @włocek, @robol. Jest masa ogłoszeń o pracę - czy powstają nowe sklepy?
2
nika 2017-09-21 22:53
Wszystkich przyjmują jak leci bo za takie wynagrodzenie jak stokrotka oferuje to nie chce nikt przychodzić do pracy ja bym powiedziała do zapirdalania wyzysk pracownika bardzo duży kiertownictwo po zawodówce zapomniał wół jak cielęciem był a po szkoleniu i po kilku miesiącach pracy jako kierowniczka sklepu to już w piorka obrosła i nie obchodzi Ją pracownik tylko wymagania podwładnych bo trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] aby był efekt nie ważne żę są trzy osoby na zmianie żę klienci się skarżą że są kolejki na kasach bo nikt nie chce przyjść do pracy do stokrotki w Świdniku w Venusie bo kierowniczka mówi dacie radę , i we trzy na zmianie trzeba ogarniać cały sklep a kiedyś było więcej dziewczyn na zmianie bo nawet 5 dziewczyn a teraz tylko trzy i ma być wszystko na błysk
5
Jo 2017-09-23 10:10
Nika czy ty myślisz że to wymysł kierownictwa taka obsada? Kierownik również chciałby żeby było tak jak kiedyś -załoga pełna. .... "Full" pracowników do obsługi i pracy to że jest nas coraz mniej to nie ich wina.... Takie są zatrudnienia na sklepach i nikt nie jest z tego zadowolony. Centrala robi co chce.... A tak a propo to nie tylko kasjerzy pracują więcej. ...również pracownicy stoiska miesnego jak i całe kierownictwo- sprzątanie magazynier odźwierny sprzedawca itp i nikt nie widzi że pracujemy za darmo po godzinach żeby również ulżyć pracownikowi żeby robota była zrobioną....
3
Ciekawa bardzo 2017-09-23 22:19
Witam. Mam iść na rozmowę kwalifikacyjną do Stokrotki. Czytałam o tzw. szkoleniu wdrozeniowym. Mam pytanie czy po zrobieniu badań lekarskich od razu dostaję się umowę o pracę i wtedy jest to szkolenie wdrożeniowe? Czy najpierw szkolenie wdrożeniowe i dopiero umowa o pracę? I pierwsza umowa na okres próbny jest na ile? Czy po okresie próbnym wywalają i następny czy przedłużają? Proszę o pilną odpowiedź. Gdansk
Ciekawa bardzo 2017-09-25 22:56
Pliss niech ktoś odpisze
Jo 2017-09-26 16:37
Umowę Otrzymujesz przed rozpoczęciem pracy tego samego dnia zaczyna się szkolenie. Umowa na okres próbny jest na 3 miesiące lub 6 jak się sprwadzisz i zdecydujesz się zostać to umowa jest po tym okresie przprzedłużana
2
Ciekawa bardzo 2017-09-26 17:15
Umowa na czas określony 6 m-cy po okresie próbnym 3miesiecznym? Cieniutko
2
W imię klientów 2017-09-26 20:09
Ja nie narzekam na kierownictwo sklepu lecz na obsługe, szczególnie na jedną konkretna Panią która pracuje na dziale mięsnym, która ma krótkie włosy rude lub podobne do tego koloru, a problem z ta Pania jest taki, że pierwszy raz spotkałam się z tak powolną osobą w tym sklepie... Nie narzekała bym na kierownictwo tylko wkoncu wzięła bym się do roboty
TylkoNieDoStokrotki 2017-09-27 09:07
@Jo nie napisałaś jeszcze że bardzo często mimo umowy na 3 miesiące już po miesiącu a nawet po dwóch tygodniach zwalniacie pracownika, bo niby się nie nadaje. A prawda jest taka, że robicie tak chyba po to aby nie dawać bonów na święta, takie oszczędności w Stokrotkach????Pracowałam w Stokrotce w mazowieckim, umowa na 3 miesiące, po 3 tygodniach mnie zwolniono, bo niby za wolną itp. A inne osoby były dużo wolniejsze, no ale np miały grupę inwalidzka więc nie do ruszenia ????. W Stokrotkach tylko osób z grupą inwalidzką się nie zwalnia, mogą być wolne a i tak będą pracować dalej. Do nowych: nie zatrudniajcie się wtedy gdy wasz okres próbny wypada w okolice świąt bożego narodzenia albo w Wielkanoc, bo wtedy na bank was zwolnią aby nie dać bonów. Osoby z grupą inwalidzką będą wolne jak żółwie a i tak będą traktowane lepiej i przedłużane umowy. Żenada te Stokrotki
Qaz 2017-09-27 12:42
Marudzisz. Musialas byc bardzo slabym pracownikiem, skoro w dobie takich problemow ze znalezieniem ludzi do pracy, podziekowano ci juz po trzech tygodniach. Jasne, ze nowy pracownik potrzebuje czasu by sie wdrozyc, ale jesli jego nastawienie jest na anty i tylko sie oglada na innych, co robic by sie nie narobic, to niech szuka pracy gdzie indziej. Sama widze po naszych nowych pracownikach jak rozne maja nastawienie do pracy i jakie jest przez to moje nastawienie do nich. Robisz bledy, robisz wolniej, to nic, jesli jestes zaangazowany i chetny do nauki. Ale jesli chowasz sie przed robota i za przepustke od myslenia masz plakietke z napisem "ucze sie", to sie nie dogadamy.
2
Kelly 2017-09-28 16:35
Hmm mówicie umowa na okres próbny 3 miesiące...To czemu ja miałam dostać na 1 miesiąc??? Miałam dostać, ale zrezygnowałam bo dla mnie to dziwne. Nie we wszystkich Stokrotkach jest umowa na 3 miesiące okres próbny? Dziwne umowa na miesiąc....
3
ola 2017-09-29 09:03
Ja pracuje w mazowieckim w stokrotce u nas sytuacja była podobna, brak ludzi do pracy z 16 osób pracowało 9 a kierownictwo nic nie mogło zrobić aby pozyskać ludzi do pracy bo nikt za taką marną kase nie chciał przychodzić . Kierowniczka dawała nadgodziny ale nie na oddanie za wolny dzień tylko piedziesiatki albo setki a ktoś pisze ze wszyscy mają pracować za marne wypłatę i przedłużać czas pracy za fri .Wszystko można zrobić aby była dobra regionalna i dyrektor regionu to pieniądze na nadgodziny się znalazły i od sierpnia dostałyśmy podwyżkę 150zł . Jak już nie ma kto pracować to Góra w końcu myśli da parę złoty więcej ....
Kelly 2017-09-29 09:45
A u was pierwsza umowa na okres próbny jest na 3 miesiące? Bo ja dostałam na 1 miesiąc i nie przyjelam a z kolei w moim mieście wszystkie Stokrotki dają umowy na 3 miesiące
klient 2017-09-29 11:16
Polecam odwiedzić sklep w Toruniu na Lelewela i popatrzeć jak szefowa gna ochroniarzy do ustawiania towarów na półkach. Zapewne po to ochrona została zatrudniona - by ustawiać towar na pólkach? Zawsze ilekroć tam jestem to widzę taką sytuację, ciekawe co PIP na to???
2
Antek 2017-09-29 14:08
tak czytam te wasze narzekania... Radzę wam Szanowni pracownicy przeczytać ten artykuł
(usunięte przez administratora)nikt Was nie trzyma na siłę i zaznaczam że nie jestem pracownikiem Stokrotki
JA 2017-09-30 05:14
to jak nie jesteś pracownikiem to się nie wypowiadaj bo nic nie wiesz na ten temat a w stokrotce to zostali tylko ci co niechcą się zwalniać lub im dobrze bo nikt kto siebie szanuje to już tam nie pracuje
2
ty 2017-09-30 19:36
Tak jest ja bym powiedziała że pozostały tylko te osoby mocno zdesperowane które nie chcą już zmian lub boją się zmienić to nie jest już praca to jest obóz pracy
2
Zdziwko 2017-09-30 23:57
Hmm ludzi nie mają a zwalniają po okresie próbnym albo jeszcze przed zakończeniem
1
Bo 2017-10-02 20:02
Taa jasne, zwalniają;-) ludzi nie ma i każdemu przedłużają umowę, kto chce zostać po okresie próbnym
1
Oszukana 2017-10-05 20:01
Czemu Stokrotka daje umowę drugiego dnia pracy a pierwszy dzień pracy tzw wstępny jest bez umowy i bezpłatny?
Wysłali mnie na badania lekarskie, zrobiłam je, przyszłam do pracy i usłyszałam, że umowa będzie następnego dnia.
Trzasnelam drzwiami i wyszłam.
Takim to oszustem jest Stokrotka.
Pozdrawiam serdecznie z pewnego mazowieckiego miasta
1
Leło 2017-10-05 22:48
Na pewno kazali ci pracować bez umowy. Ale p......... kochana
1
HG 2017-10-06 11:51
U nas w sklepie zanim podejmiesz prace musisz miec umowe, tak jest w calej sieci.
2
KomunyParyskiejKrakow 2017-10-07 22:07
Jestem stałą klientką Stokrotki przy Komuny Paryskiej w Krakowie.
Jeśli chodzi o pracowników to niektórzy nadrabiają za innych i są bardzo mili,miedzy innymi taki wysoki szczupły Pan w okularach. Zaś jeśli chodzi o pozostały personel a dokładniej mówiąc o kierownictwo tego sklepu to z przykrością musze stwierdzić że ilekroć tam jestem na zakupach lub na poczcie to jedna z Pań kierowniczek taka blondynka najwyraźniej nie ma zapału do pracy bo tylko pląta się między regałami lub jej w ogóle nie ma czego nie można powiedzieć o pozostałych Paniach które zawsze sa na sklepie i widze ze pomagaja pracownikom. Ta Pani w czerwonych wlosach jest zawsze pomocna a do tego mila I uprzejma do klientow nawet jak stoi na kasie.
OJ 2017-10-08 12:56
Nie polecam tej pracy.
Pracowałam półtora roku w jednej z tyskich Stokrotek niekoniecznie na najniższym stanowisku i wykonczyli mnie psychicznie.
Płaca? Najniższa krajowa plus śmiesznej wysokości premia, pełno pracy ponad 8 godz, wyzysk, brak szacunku do pracownika.
Teraz podobno jest lepiej, ale nie wierzę by wiele się zmieniło.
Obecnie pracuję w innej sieci sklepów i jest o niebo lepiej pod każdym względem.
2
OJ 2017-10-08 15:13
A pensja z-cy kierownika niewiele wyższa a odpowiedzialność ogromną.
4
Zuzanna 2017-10-09 10:10
@OJ, rozumiem, że jesteście wzburzeni i wiele rzeczy z warunków pracy wam tutaj nie odpowiada ale musicie pamiętać, że to jest forum Stokrotki w Lublinie. Jest to market o wielu lokalizacjach, z tego względu warto pamiętać, żeby pisać w prawidłowym miejscu - może to zaciemniać cały obraz firmy, gdy piszą tutaj wszyscy z każdej placówki.
aga117 2017-10-09 19:29
Droga Zuzanno Wiemy że to wszystko Lublin , czasami trzeba pomyśleć o innych sklepach w których nie ma wszystkich etatów zamiast 20 jest 10 i wszystkie standardy wymyślone w Lublinie są nie do przejścia .











1
JA 2017-10-10 00:21
A gdzie jest Świdnik i galeria venus tam to jest wyzysk i gnębienie pracownika przez podwładne mobing na każdym kroku ,co nie dacie rady we trzy przecież dacie , i wszystko musi być na błysk na już i tak szybko szybko ze szybciej się nie da . Nie da się stworzyć dobrej atmosfery w pracy jak wszystko trzeba robic biegiem i po łebkach aby było zrobione i nie da się wszystkiego dobrze zrobić trzema osobami na sklepie i trzema na stoisku mięsnym w końcu coś się posypie i wtedy będzie bol , a może trzeba zmienić kierowniczkę i zastępcę to coś z tego będzie bo one myslą tylko o sobie a pracownika traktują gorzej niż murzyna . Drogie Panie pójdźcie w końcu po rozum do głowy ?????
4
pracownik 2017-10-10 18:52
Witam. Ten problem dotyczy również Lublina.Motto firmy:mało płacić a wymagać coraz więcej.
1
aaaaaa 2017-10-10 22:26
a ile w Stokrotce już pracuje Ukraińców??
1
Kim 2017-10-11 19:31
@JA ???????????? chyba jesteś źle poinformowana jeśli chodzi o galerie venus, pracowałam tam swego czasu w i panuje tam bardzo mila atmosfera, chyba, że psuje ja osoba taka jak ty????. Kierowniczki ludzkie zapierniczaja z pracownikami i jeśli ktoś jest z nimi fair i nie pracuje na odwal zawsze pomoga. Chyba ze jest inaczej jak w twoim przypadku widocznie nie jestes stworzona do takiej pracy????
5
kicia 2017-10-12 03:08
Zgadzam się kierowniczki w venusie są spoko czasami tylko mają gorsze dni jak każdy , pracowałam tam kilka miesięcy da się wytrzymać bywało gorzej ,ale cisnąc muszą bo góra wymaga jak napisał ktoś wyżej motto firmy dziad czyli stokrotki to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] aż padniesz a kasy ni ma zbyt wiele
2
Pracownik kasy 2017-10-14 23:13
Coś wiadomo jak wygląda urlop z umowy na czas próby na konkretną umowę? Wypłacaja czy wysyłają na urlop? I kiedy się dowiem czy zostanę przyjęta na dłużej?
Zostaw swoją opinię o Stokrotka Sp. z o.o. - Lublin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stokrotka Sp. z o.o.