Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Stokrotka

Pracowałeś w firmie Stokrotka i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ss - 2015-04-14 08:43:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiele się mówi i zwraca uwagę regionalny aby sztukówki nie stały cały dzień na magazynie a jednak stoją , czasami do 16,00 i dłużej.
Mam nadzieję że przeczyta to kierownik bo jak ja ganiam to jest tylko pyskówka.
Może ruszą się panie które pracują "tempem wypadającej macicy ".
zdjecie uzytkownika
ss - 2015-04-18 14:56:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Stokrotki są po inwentaryzacjach wiec zaczął się czas kontroli , ochrona obudziła się ze snu zimowego i próbuje udowodnić ze wszystkie braki to wina personelu. Robione są zakupy kontrolne a te są podstawą do robienia statystyk ,a ja się pytam gdzie jest w tym momencie ochrona jak dołem przepycha się koszyk .
Przeważnie ochroniarz stoi oparty albo o ścianę albo o kasę i podsłuchuje rozmowy, bo nudzi się chłopaczyna to co mu pozostaje,albo zasnąć z otwartymi oczami albo zająć się nasłuchiwaniem, W tym miejscu mogę też opisać monitoring jaki jest na sali ale naruszę tym samym bezpieczeństwo , tego nie chcę.

Kasjer ma obowiązki a jednym z nich jest sprawdzanie czy towar został wyłożony na kasę. Na sklepach jest trzy rodzaje koszyków i zapewniam że w jednym można wywieźć towar o małych gabarytach o tym też wie ochrona i zawsze stosuje tą sztuczkę dla mnie to zwykłe oszustwo bo jak inaczej nazwać działanie ochrony .
Kasy mają duże komory kasjer siedząc na krześle nie widzi koszyka , musi wstać żeby sprawdzić a jak jest niski to kładzie się na kasę bo innej możliwości nie ma , są lustra ale w nich też nie widać, z uwagi małą liczbę personelu wszyscy starają się jak najszybciej rozładować kolejki, nie należy zapominać o tym że ten sam kasjer musi jeszcze rozłożyć bieżącą dostawę , posprzątać sklep, posprzątać zaplecze ,dochodzi zestawienie 92 i wiele innych obowiązków a przez to pewnych czynności nie wykonuje zgodnie z zasadami .
Spowolnienie pracy następuje również przez słabo działający system , kasy ciągle się zawieszają lub są nie sprawne. Informatycy robią co mogą ale sprzęt mamy stary i cudów nie ma . Wyzywani są tylko przez kasjerów i kierowników od id.....ów . Znajomość kasjerów na obsłudze kasy też jest ograniczona jedynie co jest opanowane do perfekcji to taki pomarańczowy klawisz " enter", często używany przy logowaniu . Pracuje długo więc zauważył.. ze kasjer logując się na kasę wali w ten klawisz do momentu aż kasa wczyta kartoteki , czasami mam wrażenie że zaraz klawisze zaczną wypadać z klawiatury a taka Pani dalej wali w klawisze i co można zrobić - nic, to informatyk jest id.....tą-takie jest podejście do tematu.

NĘDZNE ZAROBKI ,okradanie sklepu przez klientów oraz brak personelu to jest nasza wizytówką
zdjecie uzytkownika
aga117 - 2015-04-18 21:08:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JEZU .Aż szkoda słów gdzie wy pracujecie ? Gdzie są te sklepy ? Normalnie w zupełnie innej firmie pracuje a niby też Stokrotka. A podwyżek nie dostałyście w tym miesiącu?
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2015-04-18 22:05:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie było podwyżek a coś wiesz?
zdjecie uzytkownika
ss - 2015-04-19 08:10:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A dostaliśmy a wiesz dla czego bo wzrosła minimalna i to nie jest podwyżka.
Chyba że ktoś uważa inaczej ,może ktoś wie jaka podwyżka objęła
kierowników II

Płaca minimalna w 2015 roku wynosi 1750 zł brutto. Po odliczeniu składek na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne oraz zaliczki na podatek dochodowy, w kieszeniach najmniej zarabiających pozostanie 1286,16 zł (niecałe 50 zł „na rękę" miesięcznie więcej niż w 2014 roku). W poprzednim roku płaca minimalna wynosiła 1680 zł brutto, czyli 1237,20 zł netto.
zdjecie uzytkownika
aga117 - 2015-04-19 09:14:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ss - 2015-04-19 08:10:59]:
No to my mamy wiecej .
zdjecie uzytkownika
Kazik - 2015-04-19 11:35:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy kierownicy dostali podwyżki?
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2015-04-19 11:42:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ss - 2015-04-19 08:10:59]:
ja nie mam płcy minimalnej tak że nie wiedziałam
zdjecie uzytkownika
złota - 2015-04-19 22:35:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastępca kierownika 1800 na rękę + premia której nigdy nie ma
zdjecie uzytkownika
81 - 2015-04-19 23:53:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
złota- 1800 netto bez premii -to masz lepiej, u nas chyba czekają aż się zrównamy z reszta personelu. Już niewiele brakuje. Tylko my nie zamierzamy na to czekać. Z tego co zdążyliśmy się zorientować w innych sieciach, mamy naprawdę najniższe zarobki na tym stanowisku. Za tak ciężką pracę, naprawdę sobie kpią. Jak pewnie pamiętacie nasz prezes premie obiecywał, no i co, jak to w stokrotce- obiecanki cacanki... Pewnie nie wyrobiliśmy, tzn za słabo się staramy. Ale skąd mają wziąć na podwyżki i premie, jak cały dochód idzie na dywidendy i kupowanie nowych sklepów/sieci, a to bardzo gruba kasa. Przy takiej polityce w tej firmie nie ma szans na uczciwe wynagrodzenie pracowników. Są zbyt pazerni
zdjecie uzytkownika
q - 2015-04-20 18:39:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1800 to ma pierwszy zastępca bo dwójka ma 2000 brutto
zdjecie uzytkownika
ss - 2015-04-20 19:16:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [81 - 2015-04-19 23:53:06]:
Tak myślałam ze moje kierownictwo II nie ma kokosów , dowiedziałam się ze mają 1500 pod pewnymi warunkami.
zdjecie uzytkownika
aa - 2015-04-20 19:24:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam pytanie to ile zarabia u was lider zmiany ?
zdjecie uzytkownika
q - 2015-04-20 19:54:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W naszej stokrotce nie ma lidera jest koordynator i na rękę ma średnio 1480
zdjecie uzytkownika
ss - 2015-04-20 20:28:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Super płaca a na waciki starczy? -ale pewnie średnia zarobków w Stokrotce to 5 tyś
zdjecie uzytkownika
e1 - 2015-04-20 23:28:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie tak. I wszyscy wiedzą kto robi tą średnią, a kto na nią robi. Co do wypowiedzi 81- swoistym poczuciem humoru jest dzielenie się zarządu z pracownikami sklepów swoją radością z nowych otwarć, czy kupienia innej sieci. Bo niby my mamy się też cieszyć, że zamiast zarabiać w miarę godziwe pieniądze, czy dostawania premii harujemy, żeby wszystkie tak ciężko wypracowane przez nas pieniące wydawali na siebie i na nowe inwestycje. Zastanawiam się tylko czemu mamy się cieszyć, co my z tego mamy, bo nie wiem jak za tą radosną informację mam kupić coś do domu, czy mojej córci rower. Skąd mają na to wszystko, skoro sklepy ledwo ciągną, są na granicy wydajności i trzeba co raz obcinać etaty. Stokrotka to jeden wielki wyzysk pracowników, z zastraszaniem i wykańczaniem fizycznym i psychicznym.
zdjecie uzytkownika
aa - 2015-04-21 10:08:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [q - 2015-04-20 19:54:59]:
Dziekuje za odpowiez a premia tez jest do tego czy juz z premia bo na rozmowie slyszalam cos innego V
zdjecie uzytkownika
ss - 2015-04-21 10:13:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydajność - jaka wydajność? obecnie to nie ma już wydajności bo ludzie pracują jak niewolnicy , rozejrzyjcie się ile u was osób chorych przychodzi do pracy bo nie okazują L-4 aby nie stracić pracy . Taka osoba nie będzie wydajna. Oczywiście są wyjątki ale to zależy od układów z kierownikiem .
zdjecie uzytkownika
stokrotka - 2015-04-22 08:10:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nagana za tajemniczego bo niepoleciłaś towaru nagroda nobla sie należy
zdjecie uzytkownika
ss - 2015-04-22 08:53:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [stokrotka - 2015-04-22 08:10:57]:
A kontak wzrokowy był i uśmiech? - pamiętaj że z to też jest " nagroda"
zdjecie uzytkownika
To ja - 2015-04-23 13:32:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [e1 - 2015-04-20 23:28:03]:
Nie martwcie się, żeby poprawić wydajność Stokrotka wdroży nowe rozwiązanie: dzwonki na stoisku mięsnym. To nic, że już i tak jest za mało osób, żeby zrobić to co trzeba na stoisku, ale oni uważają najwyraźniej, że pracownicy stoiska się nudzą i teraz w "wolnych chwilach" będą musieli chodzić na sklep, a jak podejdzie klient to zadzwoni.
zdjecie uzytkownika
jasiu - 2015-04-25 20:34:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem częstym bywalcem w stokrotce w Lubartowie, może nie każdy wie gdzie to jest ale mniejsza o to... Czy na tą Panią kierownik bądź na tego Pana kierownika które tam rządzi to nie wiem nie ma jakiegoś BATA. Tam przecież są łamane prawa pracowników co do ilości godzin pracy. I w ogóle to czy tam jakieś grafiki pracy obowiązują???!!! Bo idę rano po coś tam widzę dziewczyny z pierwszej zmiany..... Wracam z pracy zachodzę tam znowu po jakieś coś jest koło godz. 18 znowu widzę te same dziewczyny tak jakby na drugiej zmianie... Żeby zdarzyło się raz ale nie. Jest codziennie !!!!!!! czy ci ludzie to niewolnicy czy co... Zaczepiam jedną z dziewczyn pytam czego one tak tyrają a ona mi na to że kierowniczka ustala tak grafik, pytam o której kończy ona mi mówi że 21 czy 22 nie pamiętam dokładnie ale co jest najśmieszniejsze to ze na drugi dzień idzie n godzinę 6 rano i pracuje 12 godzin a później idzie znowu na rano..... Przecież tak nie można.... I w ogóle to grafik ustala się chyba na cały miesiąc w ich przypadku tak mi powiedział jeden znajomy którego żona pracuje w Stokrotce.... Ludzie wezcie wy coś z tym zróbcie bo zajedziecie te Panie.... Przecież tak nie można postępować z ludzmi oni też mają przecież rodziny dzieci .................
zdjecie uzytkownika
ss - 2015-04-27 09:26:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jasiu - 2015-04-25 20:34:20]:
Takie opinie to najlepiej wysyłać na zielona skrzynkę. Przeczyta to ktoś w centrali oraz regionalny, z praktyki wiem ze nie będzie lepiej tu tylko IP może coś w tej firmie zdziałać . Mamy też " Związki Zawodowe" które dbają o nas w szczególny sposób .
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-04-27 18:07:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
naprawdę mamy związki zawodowe??? A przepraszam gdzie one są, co robią? Dlaczego nic o nich nie słychać, nie wnoszą o godziwe wynagrodzenie dla pracowników - dla tych co najciężej pracują, czyli w sklepach? Dlaczego nie wstawiają się o podwyżkę dla pracowników sklepów, którzy nienagannie pracują przez dobre kilka lat, tylko jako pracownik z 6 letnim stażem zarabiam tyle co koleżanka pracująca od 6 miesięcy, czyli minimalną krajową! Znajoma niedawno została II z-cą i mówi, że jako nowo zatrudniona dostała więcej niż zastępca z kilkuletnim stażem. Cieszę sie razem z nią, ale to jakiś absurd jest! Dlatego pytam czy ktoś z Was naprawdę miał kontakt z tym zarządem? Ja myślę, że jeśli są w stokrotce jakieś związki zawodowe, to TYLKO na papierze, albo kilku wazeliniarzy, donosicieli, którzy dla siebie wywalczyli lepsza kasą a reszta ich nie obchodzi..
zdjecie uzytkownika
zoja - 2015-04-27 22:32:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy w Bychawie już się uspokoiło? było tak głosno a teraz cisza>?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stokrotka
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Stokrotka?
Zadaj pytanie