Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Stokrotka

Pracowałeś w firmie Stokrotka i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
laura 21 - 2014-12-30 11:54:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O jakich zmianach piszecie, bardzo proszę o odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
tykon111 - 2015-01-04 20:27:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jakoś tak w tych sklepach brudno, nie pomalowane, lubię zakupy tam robić ale jest po prostu nieodmalowane , nie odświeżone, personel mówi że nie ma na to wpływu bo decydują dyr... a oni oszczędzają i tyle w temacie.
zdjecie uzytkownika
waldek - 2015-01-07 17:36:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam , Pracuje w Stokrotce już dość długo dziwne jest dla mnie rozliczanie godzin dziennych i nocnych inna sprawa to dlaczego w tej firmie niewypełnia sie wniosków o urlop w kazdej innej firmie to wymóg .to bardzo ciekawe
zdjecie uzytkownika
a - 2015-01-07 19:36:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Stokrota to specyficzna firma co chwile wymyslaja ja tu nie dac zarobic malo realne cele inwentaryzacja jak ja zrobic jak teresin robi sobie co chce, wiem niby sa"ankiety":-) Dzielenie premiami zenada co to za premia 50 zl brutto? W wiekszym miescie to mozna zarobic choc pewnie tez bez przesady.
zdjecie uzytkownika
Beti - 2015-01-07 20:38:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cycu - 2014-08-09 22:49:20]:
wlasnie odeszlam z Stokrotki w Libiążu, wiecej towaru tam sie wyrzuca do kosza niz sprzedaje, zamiast przecenic mleko, to lepiej kilka zgrzewek wyzucic do kosza, a pracownik chetnie by je kupil, a mu nie wolno.. Pracujac tam musialam zostawac po godzinach, za ktore nie mialam zaplacone, a przy zmianie gazetki wychodzilysmy nawet o pierwszej w nocy.. Nieraz kierownizka z menadzerwm wywozili mieso osobowym samochodem przy temperaturze 21-stopni po godzinie 20-tej.. gdzie szlo nikt tego nie wie.. Zabrano nam premie za to ze rozmawialysmy o swoich prywatnych sprawach, a tego nam nie wolno robic. Ale dzieki bogu juz tam nie pracuje i odradzam wszystkim ta Firme...!!!
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-01-08 17:08:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Właśnie dlaczego nie ma wniosków urlopowych???? Pewnie dlatego że to kierownik decyduje komu i kiedy wstawić urlop, sami o tym nie możemy decydować co oczywiście nie jest zgodne z prawem,w PIP powiedziała babeczka że tak nie wolno robić,ale jak widać kierownictwo czuje się bezkarne, no ale jaka firma taka załoga, A tak w ogóle to dadzą nam podwyżki tzn, najniższą krajową na umowie , wiecie coś o zmianach jakie miały być z nowym rokiem??????
zdjecie uzytkownika
b - 2015-01-09 19:06:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piszecie ze kierownictow wywozi towar jakos tego nie widze ze kierownik decyduje o urlopie pracownika a to nie prawda na sile nie moze cie wyslac na urlop u nas kierowniczka pyta kto kiedy chce urlop i wtedy daje nic na sile. Owszem gora nalega zeby kady pracownik jak naj szybciej zszedl z urlopow i w ten czas sa wydawane urlopy ale nie na sile kierownik nie ma tu nic do powiedzenia!robi co musi No i nadgodziny gazetka do pierwszej moze byc ale ze kierownik nie oddaje pozniej nadgodzin nie chce mi sie wierzyc!
zdjecie uzytkownika
elan - 2015-01-09 23:03:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
do "b"
- "ze kierownik decyduje o urlopie pracownika a to nie prawda na sile nie moze cie wyslac na urlop" - może i nie może, ale u nas nagminnie to robi, wpisujemy niby kiedy kto chce, ale i tak dostajemy tak, jak jemu pasuje;
- "No i nadgodziny gazetka do pierwszej moze byc ale ze kierownik nie oddaje pozniej nadgodzin nie chce mi sie wierzyc!" - nie wiem gdzie pracujesz, ale jeśli na twoim sklepie nadgodziny są oddawane to się ciesz, bo z tego co wiem jesteście wyjątkiem, więc powstrzymaj się od zdziwień i niedowierzań bo to bardzo irytuje
zdjecie uzytkownika
Xxx - 2015-01-09 23:42:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Elan ma rację! Kierownik wpisuje urlop jak jemu wygodnie i nie mamy nic do gadania,a godzin nie oddają! Niestety takie rzeczy się dzieją w STOKROTKACH w całej Polsce,ale pewnie są wyjątki. Dzięki ciężkiej pracy szarego pracownika sklepy funkcjonują a taki właśnie szarak jest najgorzej traktowany i opłacany. Ludzie pracują bo muszą ale może coś się zmieni ,będzie możliwość odejścia z tego syfu i pewnie większość z nas tak zrobi! Tego nam wszystkim życzę!
zdjecie uzytkownika
b - 2015-01-10 10:54:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to w takim razie nasza stokrotka jest wyjatkowa panoje w niej swietna atmoswera zarowno na poziomie pracownik pracownik jak i z kadra kierownicza. Naj wiekszy problem to wynagrodzenie jak w calej sieci za tak ciezka prace kasa planogram rano fiszki oczywiscie stop hit usmiechac sie caly czas, Ciekawie sie robi jak wpada audyt rko czy dyrektor czepiaja sie strasznych glupot nie widza ze wszyscy sie staraja,a kierownicy biegaja z podkulonym ogonem strasznie sie to oglada!
zdjecie uzytkownika
Xxx - 2015-01-10 14:57:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokładnie! Jak by taki krawaciaż tydzień w sklepie popracował to może by nas docenili!
zdjecie uzytkownika
kaja lublin - 2015-01-11 11:10:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słyszałam że w stokrotkach znowu są zwolnienia aż 300 osób ciekawe bo już teraz nie ma kto pracować no ale może krawaciaże będą teraz wymyślać np. planogramy i sami ich układać bo przecież trzy czy cztery osoby na zmianie to zledwością obsłużą klienta bo prawdopodobnie on jest najwazniejszy
zdjecie uzytkownika
kaja lublin - 2015-01-11 11:10:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słyszałam że w stokrotkach znowu są zwolnienia aż 300 osób ciekawe bo już teraz nie ma kto pracować no ale może krawaciaże będą teraz wymyślać np. planogramy i sami ich układać bo przecież trzy czy cztery osoby na zmianie to zledwością obsłużą klienta bo prawdopodobnie on jest najwazniejszy
zdjecie uzytkownika
Mirkoss - 2015-01-14 15:26:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [kaja lublin - 2015-01-11 11:10:23]:
Mnie zwolnili ze stanowiska magazyniera. Urlop miałem co chwile przez szefową wyznaczany , szefowa twierdziła, że ona musi ten urlop do końca roku wykorzystać. Gdy zostało mi jeszcze pare dni urlopu, szefowa wręczyła mi wypowiedzenie, oczywiście naściemniała mi, że to moja wina że na mnie były skargi, chociaż ani razu o nich nie słyszałem, dowiedziałem się o tych skargach w dniu wypowiedzenia. Migdy nie zrobię już zakupów w Stokrotce.
zdjecie uzytkownika
Mirkoss - 2015-01-14 15:36:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [jola żeby to umilić nowymi zjebanymi pomysłami - 2014-12-06 20:09:51]:
Jak się nazywała twoja RKO. Niejaka Ewa K.? Jeśli tak, to mieliśmy tę samą RKO. Która dowoziła nam służbowym autem towar ze innych stokrotek. Oprócz głównej dostawy, mieliśmy towar także od niej. Potem nei było miejsca na magazynie. Przywoziła nam ten towar z kartonach. Połowa produktów, była po terminie. Szefowa, nie zawsze pozwalała mi sprawdzić tego towaru.
zdjecie uzytkownika
Mirkoss - 2015-01-14 16:15:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tak - 2014-12-22 02:43:08]:
Stokrotki w Obornikach, musiały mieć plakietki z imieniem i nazwiskiem, podkreślam, na plakietce, było podane nazwisko. W sąsiedniej Biedronce pracownicy mają podane tylko imię.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-01-15 17:04:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W kazdej stokrotce na plakietce jest imie i nazwisko
zdjecie uzytkownika
123 - 2015-01-15 17:23:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem ile w tym prawdy ale kierowca dzisiaj przywiozl do nas nastepujac informacje rzekomo maja zwalniac po 2 osoby z kazdej stokrotki.
zdjecie uzytkownika
blondi - 2015-01-15 22:50:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2015-01-15 17:04:43]:
to nie prawda ze na plakietkach jest nazwisko jest tylko ime i literka z nazwiska!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Mirkoss - 2015-01-16 12:12:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [blondi - 2015-01-15 22:50:43]:
Ale tak było w Obornikach przez jakiś czas, serio! Potem to zmienili. Nie powinno być nazwiska, to jest niezgodne z ochroną danymi osobowymi. Kasjer w stokrotce, to nie policjant
zdjecie uzytkownika
redi - 2015-01-16 14:17:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zawsze mozna znalezc inna prace jak tak nagle wystapia zwolnienia... ja skorzystalam ze strony rekrutacyjnej rewolucji, po zarejestrowaniu sie masz duzo ofert jest z czego wybierac wiec polecam ;)
zdjecie uzytkownika
Xxx - 2015-01-21 21:03:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Proponuję związki zawodowe,ale nie tu na forum ale na prawdę,może ktoś wie jak je założyć lub przystąpić do nich jeśli będziemy walczyć to ktoś dostrzeże że stokrotka bardzo żle traktuje swoich pracowników, i w naszej firmie widać właśnie jak Polak Polakowi .....
zdjecie uzytkownika
aga117 - 2015-01-22 13:37:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Xxx - 2015-01-21 21:03:57]:
W stokrotce istnieją związki zawodowe .Jest to w Tychach można się zapisywać z innych stokrotek
zdjecie uzytkownika
ona - 2015-01-22 21:52:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastępca kierownika zarabia tyle co kasjer. Zarobki nie są adekwatne do wykonywanej pracy.
zdjecie uzytkownika
joanna - 2015-01-24 17:25:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W stokrotce w łodzi na ul.Gorkiego kierownictwo poniża pracowników.Pani kierownik nic nie pomaga,tylko siedzi w swoim kantorku i czyta książki.Pracowników traktuje jak śmieci.Nie liczy się tam praca,tylko ploty.Zainteresujcie się proszę co się dzieje tam.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stokrotka
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Stokrotka?
Zadaj pytanie
x