Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Stokrotka

Pracowałeś w firmie Stokrotka i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Iwcia - 2015-03-05 11:38:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem sama na mięsie do godz. 11.00. Mam wyłożyć mięso do lad, pilnować porządku, w międzyczasie obsługiwać klientów z uśmiechem na twarzy, każdemu polecać towar z listy polecanych i ten, któremu ucieka data. W międzyczasie również mam zrobić 3 rodzaje zestawień na mięsie no i przecenić mięso i wędliny, których na ogół jest dużo. Czy jedna osoba jest w stanie robić tyle rzeczy na raz ? W biurze na ogół jest 2 kierowników. Czy w waszych stokrotkach też są takie sytuacje ? Jeśteśmy już koszmarnie zmęczone taką pracą. Oczywiście kierownictwo uważa, że to nic takiego. Odpiszcie jak jest u Was.
zdjecie uzytkownika
zastępca 2 - 2015-03-06 08:42:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mnie się już beczeć chce jak mam iść do tej pracy...Teraz jesteśmy w rankingowej czołówce sprzedaży a ciągle dostajemy ochrzan,bo to źle zrobione,bo audyt źle wypadł-i jak to za mało ludzi? W innych sklepach tak samo pracują.. Dziewczyny wkurzają się jedna na drugą,że ten robi więcej,a ten mniej za tą samą kasę.A prawda jest taka ,że każdy robi ile może ,żeby było zrobione! Ale nikt tego nie docenia i przez to atmosfera coraz gorsza i nerwy coraz większe.Za dużo obowiązków na jednego-od sprzedawcy zaczynając,a na kierowniku kończąc..PRACODAWCO! NIE JESTEŚMY ROBOTAMI TYLKO LUDŹMI!!! Nie żyjemy dla pracy tylko praca ma nam pomagać w życiu! Sfrustrowani będziemy pracować coraz gorzej!!! A najpewniej-wcale :( bo musi być lepsza robota za tak niską płacę!
zdjecie uzytkownika
ten - 2015-03-06 16:37:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo nie miła obsługa klienta na stoisku mięsnym w zamościu przez panią Barb...
Reszta załogi jak i kierownictwo wporządku tylko brać przykład z tak miłego i cudownego personelu buziaki dla wszystkich kobiet z stokrotki w zamościu ul.piłsudskiego
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-03-06 22:50:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Osoby najwięcej pracujące muszą zarabiać na całą zgraję w Lublinie. Ci mają wciąż nowe pomysły jak jeszcze nas wykorzystać i wycisnąć ostatnie soki. LUDZIE !!!!! Obudżcie się, my już dalej tak nie mamy siły harować. To jest skandal ! Czy nikt nad tym nie panuje ?
zdjecie uzytkownika
baba - 2015-03-09 10:33:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pracująca - 2015-03-03 17:17:37]:
Witam
Pracodawca(kierownik) ma do końca stycznia zrobić plan urlopów i na pewno go robi tylko powinien go skonsultować z pracownikiem,na pewno coś takiego wypełniacie.Jeżeli podejście do tego jest takie że "byle wpisać "to niema się co dziwić że potem tak to wygląda.Pracodawcę czytaj kierownika obowiązuje taki plan i musi go przestrzegać.Jest też wiele przepisów w kodeksie pracy mówiących o możliwości zmian w tym planie tak ze strony pracownika jak i pracodawcy.Proponuje poczytać więcej w kodeksie pracy
zdjecie uzytkownika
baba - 2015-03-09 10:41:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zastępca - 2015-03-03 12:57:16]:
odpowiedz pod nick baba
zdjecie uzytkownika
malgorzata 6543 - 2015-03-13 10:20:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam , mam pytanie odnosnie lidera zmiany Czy w waszych sklepach jest takie stanowisko ? Z czym wiaze sie ta praca i jakie sa zarobki ?
zdjecie uzytkownika
zosia - 2015-03-14 15:03:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gosia, nie pchaj się w to bo będziesz jakby zastępcą kierownika ale za niskie pieniądze. Nie idz do Stokrotki.
zdjecie uzytkownika
malgorzata6543 - 2015-03-16 07:20:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zosia dziekuje za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-03-16 23:05:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie macie wypłaty w marcu. Mnie się chciało śmiać i płakać jednocześnie. Za co my tam pracujęmy ja się pytam ? No szok po prostu za taką harówkę dsostać 1250 zł na rękę. ćzy to jest normalna firma ?
zdjecie uzytkownika
bazyl - 2015-03-17 21:14:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracownik - podpisywaliśmy zakaz ujawniania zarobków, więc się narażasz ;) a tak przy okazji to czuę sie doceniona, bo dostałam 60 złotych więcej - musisz się jeszcze bardziej starać! Nie szkodzi, że nam potem wypłaty braknie na leczenie. Ale stokrotka ma to gdzieś, bo jak nas już całkiem wykończy to nas zwolni i już. Moim zdaniem płacą nam tyle, bp sobie na to pozwalamy, tesco, biedronka, nawet lidl na część etetu płaci więcej. Nie sądzicie, że powinniśmy się wreszcie skrzyknąć, bo wynagrodzenie w stokrotce jest naprawdę poniżające zwłaszcza, że to jest naprawdę ciężka fizyczna praca w bardzo nerwowej atmosferze.
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2015-03-18 11:53:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [joanna - 2015-02-15 13:38:41]:
Ja też jestem pracownicą Stokrotki z Gorkiego i jakoś nie zauważyłam tego poniżania pracownic przez kierownictwo.Kierowniczki i liderki pracują na równi z nami - wykładają towar, fejsują sklep a dodatkowo odwalają pracę biurową której nie robimy my. Jeśli obecne kierowniczki uważasz za poniżają i wykorzystują personel to niewiele wiesz jeszcze o życiu.
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2015-03-18 12:03:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pracująca - 2015-03-03 17:17:37]:
Też tam pracuję ale nikt z kierownictwa nigdy nie kazał mi nic kupować z przymusu bo kończy sie data. Jeśli coś się przeterminuje jest wyrzucane - to chyba normalny proces.
zdjecie uzytkownika
Ela - 2015-03-18 13:27:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stokrotka na Ujescisku ul. Piotrowska na dziale miesnym super personel. Od koordynatorki do pracownika. Miłe ,pomocne nawet jak nie potrzebuje mięsa to i tak kupię bo potrafią zachęcić. Pani Miła -super sprzedawca!
zdjecie uzytkownika
beata - 2015-03-23 09:42:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedys zamawialam miesko od znajomych dostawcow z miasta ,rozowe ,swieze
teraz przywoza mi jakas padline ,ktora po otwarciu wyjezdza na zaplecze ,bo na sklepie smierdzi ,ze pracownicy prawie zygaja

nasza zaloga juz nie robi zakupow w sklepie ,takze te talony to mozecie sobie w buty wsadzic ,pojda na taki towar na ktorym macie najmniejsza marze ,ktora zreszta tak troskliwie ukrywacie

jak mi sie chlodnia zepsula do miesa przed wigilia , to uslyszalam od BOS ze priorytetem bedzie ok 10 dni naprawa ,wspolczuje klientom ,ten niezapomniany smak kiszonego miesa przed swietami

i tak jest zawsze ,cos sie zepsuje ,to jutro ,pojutrze ,musicie sobie dac rade,tylko my mamy byc zawsze gotowi na teraz

w duuupie z tym wszystkim,1280 zl bo talony -miazga ,mieszkanie 400(na szczescie nie wynajmuje ),woda 120 ,prad 100 ,telefon 50 ,dojazdy 80 ,internet 50

zostaje 5 stowek na szalenstwo zakupow ....90 funtow ,120 euro ,dobra kurtka,dwie pary butow mozna wybierac co kto sobie zyczy ,kupa kasy
zdjecie uzytkownika
marija - 2015-03-25 00:28:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [magda - 2015-02-19 14:50:14]:
Chciałam tylko potwierdzić, że to wszystko co piszą pracownicy, którzy jeszcze pracują albo pracowali to wszystko prawda. To co dzieje się w tej firmie tego nie da się opisać. A wiem co piszę bo pracowałam tam kilka ładnych lat. Najpierw nabawiłam się nerwicy, potem anemii bo z nerwów przestałam jeść a na koniec problemy z kręgosłupem od dźwigania. Powiem krótko nie warto chyba, że lubicie jak się ktoś nad wami psychicznie znęca a 10 macie przelew na konto jałmużny. Starzy pracownicy zwalniają się a na ich miejsce przychodzą nowe osoby, które wytrzymują dzień, dwa a potem więcej nie pojawiają się w pracy. Pozdrawiam:(
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2015-03-25 08:15:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nijak - 2015-02-19 00:49:37]:
to poszukaj sobie innej roboty jak ci tu nie pasuje
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2015-03-25 08:28:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marija - 2015-03-25 00:28:21]:
A uważasz że w handlu zarobisz kokosy albo praca ekspedientki polega tylko na staniu i ładnym wyglądaniu ? Otóż nie ! Praca ta to ciężka praca fizyczna i jeśli wybierasz taki zawód to licz się z jego konsekwencjami z tym że wysiądzie ci kręgosłup, nabawisz się żylaków albo nerwicy bo klienci zwłaszcza w obecnych czasach potrafią dać do wiwatu bo uważają że płacą i wszystko im się należy.
zdjecie uzytkownika
aa2 - 2015-03-25 11:42:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [beata - 2015-03-23 09:42:09]:
No i fajnie
zdjecie uzytkownika
Diana - 2015-03-27 04:35:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracująca - 2015-03-03 17:17:37]:
Dobrze że masz urlop bo ja wykorzystuje urlop w czasie choroby , nie chodzę na L-4 bo boje się utraty pracy. Kierownik ma mnie gdzieś , na moje miejsce jest 10 innych osób . W Stokrotce jest system szybkich zwolnień dość często stosowany, i bardzo nieuczciwy .
Daję się dwie nagany a później pracownik zwalnia się sam - prawda?!!-kochana kadro kierownicza.
tu się nie zwalnia za złą pracę tylko czy się kogoś lubi lub nie.
Wydajność w pracy jest nie brana pod uwagę bo w większości to zatrudnia się osoby z orzeczeniem o niepełnosprawności .
Chociaż nie raz się zastanawiam nad tym jak to jest , na zmianie jest dwie osoby z orzeczeniem i jedna nie i to ona obrabia cały sklep plus kierownik.
zdjecie uzytkownika
nowy pracownik :) - 2015-03-27 10:03:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam , wlasnie dostalam prace w stokrotce i tak czytajac wasze wypowiedzi zastanawiam sie czy ja podjac z jednej strony obawy z drugiej chec poznania i powiem szczerze ze chyba sprobuje moze to glupie ale rzeczywiscie sama pracuje w handlu juz ladne pare lat i mysle ze atmosfere w pracy tworza ludzie a wiadomo ile ludzi tyle charakterow mysle ze nie mozna wrzocic kazdej stokrotki do jednego worka . druga strona jest tez to ze nie kazdy nadaje sie do pracy w sklepie jakkolwiek by nam sie nie wydawalo to praca w sklepie jest naprawde ciezka . Pewnie teraz spadna na mnie ciezkie gromy bo tak naprawde nie znam polityki stokrotek ale lubie wyzwania i niech sie dzieje wlasciwie to ciekawe co napisze po pol roku pracy ? Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
beata - 2015-03-27 14:33:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowy pracownik :) - 2015-03-27 10:03:27]:
za miesiac sie przypomnij,a nie za pol roku
co Ci zaproponowali, polowe etatu ??
zdjecie uzytkownika
nowa - 2015-03-27 16:57:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracująca - 2015-03-03 17:17:37]:
Nikt Cię chyba siłą nie trzyma???? Jak Ci się chce robić, to robotę znajdziesz wszędzie, chyba że tylko stękać umiesz i stąd t.woje problemy z szefostwem? Ja tam nie nazekam
zdjecie uzytkownika
Zamkowa - 2015-03-28 00:58:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co powiecie na obecną falę zwolnień na święta w Stokrotce. Jaka to miła dla rodziny firma, a jakie miłe ma priorytety.Zbierają dla biednych dzieci razem z PCK ( bardzo niepewna obecnie firma mająca gdzieś ludzi )Może byście pozbierali kasę dla po cichu zwolnionych sprzedawcach, którzy mają nie zapłacone świadczenia za gaz, prąd, lekarstwa itp.Niech Bóg ma Was w swej opiece zwalniani bo częto jest to bardzo dramatyczna decyzja ( chciałbym wymienić nazwiska i imiona zwalnianych - ale to pewnie nielegalne)Wierzę, że winni kiedyś dostaną niebawem nagrodę od losu w postaci wizyty lekarskiej np. na onkologi
zdjecie uzytkownika
ss - 2015-03-28 07:16:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odpowiadam" Nowej" . Brawo !!!moje gratulacje najlepiej powiedzieć jak Ci się nie podoba to się zwolnij. Tak właśnie się szanuje ludzi w Stokrotce.
Procuję bardzo długo i uwierz ze nie ma osób zdowolonych w tej firmie i to nie z racji tego ze polski "lud"tylko narzekać potrafi. Normy jakie tu wprowadzono są nie do osiągnięcia. Jak analizowałam pracę kasjera którą ma wykonać w ciągu zmiany to nie ma szans żeby to zrobić dokładnie,
A trzeba też wziąć pod uwagę ze pracują tu też ludzie faworyzowani przez kierownictwo tzw donosiciele za których trzeba zrobić robotę , oni nie narzekają. Mi brakuję kierownika -profesionalisty który zna się nie tylko na cyferkach ale potrafi stworzyć odpowiednią atmosferę ,uważam że u mnie to własnie główny kierownik ma bardzo duży wpływ na to co się dzieje, a jest źle . Mam nadzieję że będzie lepiej i zastanawiam się co zrobić żeby było lepiej,chociaż nie wiele mogę .
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stokrotka
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Stokrotka?
Zadaj pytanie