KiK Textil Sp. z o.o.
2 577 6 1

Opinie o KiK Textil Sp. z o.o.

Pracownica

Szkoda zdrowia i nerwów na znajomość z tą firmą. Zacofana niemiłosiernie. Brak komputera na zapleczu, wszystkie informacje zdobywa się drogą pantoflową dzwoniąc do innych sklepów. A i tak co sklep to inna wersja. Co chwila jakieś zmiany zasad. Dwie dziewczyny na zmianie na 500 metrach mają robić wszystko i jeszcze mieć czas na obsługę klientów. A i tak przyjedzie ci regionalna i powie że źle i za wolno. Towaru tyle że nie ma gdzie pchać a dosyłają jeszcze. Praca po 11 godzin za marne pieniądze. Nie polecam. Moje sugestie dla KiK Textil Sp. z o.o.: Czas się zastanowić czy idziecie w dobrym kierunku. Klienci naprawdę są niezadowoleni kiedy widzą tak przeładowany sklep i nie mają jak przeglądać np. Ubrań gdy stojaki są tak upchane, a na konsolach towar się wylewa. Pracownicy to nie roboty. A dwie osoby pracujące na tak dużych powierzchniach z tak dużą ilością zadań to wyzysk i nikomu to nie służy. Niby dewiza sklepu to klient naszym królem a tak naprawdę pracownicy nie mają dla nich czasu bo tyle jest do zrobienia. Pensje też marne za taką pracę.Zastanówcie się nad tym bo duzo tracicie. Można wiele zmienić na lepsze dla pracowników i wizerunku firmy. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Więcej osób na sklepie. Jakikolwiek system socjalny, z głową planowanie ilości dostarczonego towaru na sklepy. System komputerowy pozwalający na komunikację z centralą. Odbieranie mieli, kserowanie dokumentów

Lilka
@Pracownica 10.10.2018 09:38

Zgadzam się w 100%.Bez zastanowienia dostawy. Święta Bożego Narodzenia już w sierpniu. Puknijcie się w głowę.(usunięte przez administratora)pobudka.

Klient
@Pracownica 10.10.2018 09:38

Byłam dzisiaj w jednym sklepie w łódzkim. Biedne dziewczyny biegały z dostawą. Kartonów, że nie można przejść. A sprzedaż przed sklepem totalna porażka. Wszystko odbarwione. No i (usunięte przez administratora) też się zadowoli. Totalna porażka.

Kik

Nie polecam pracy (usunięte przez administratora) koszmar.

Ola

Nie polecam. Czytając opinie tutaj można od razu zrezygnować. Ale ja poszłam myśląc że nie może byc tak źle. Niestety było. 2 osoby na caly sklep gdzie masz do rozladowania towar(dekoracje itd), zrobienie przecen, zrobienie nowego towaru(klipsy,ubraniaitp) i obsluga klienta jest nierealna. Do tego multum papierów. A potem pretensje że nic nie jest zrobione. Regionalna jest po to by przyjechać pokiwac palcem a ty zap.... jak wół i noś i przenoś a ona bedzie stała obok i choć widzi ze ciężko Ci to nie pomoże tylko wspomni ze masz szybciej pracować. Żeby rozwiązać umowe to juz problemy, chca do ostatniego dnia twojej pracy maksymalnie Cie wykorzystać. Co trzeba przyznać ze nie ważne jakie stanowisko tam zajmujesz pracujesz jak na produkcji. Nawet kierownik jeżeli sie przykłada. A tekst regionalnej ze " kierownik i zastepca tworza duet a reszta nieważna" to juz przegięcie. Pieniądze za taka pracę nie są adekwatne do wykonywanych zajęć. Żadnej premii. Mam wrażenie ze pracują tam ludzie których sytuacja zmusila albo tacy ktorzy wielce wykształceni a nikt ich nie chce to kik przyjmie od razu :) nie wiem jak w innych regionach ale Wlkp nieciekawie. Fakt jest taki ze pracujesz caly czas przez 11 h. Bo przerwa nieplatna. To śmiech na sali. Omijać szerokim łukiem. Pozdro !

Rolcia

Zgadzam się z większością opinii. Pracuję w Kiku już 5 msc. I mam dosyć. Czytałam te opinie przed podjęciem tam pracy ale stwierdziłam, że chyba nie może być aż tak źle. I bardzo się myliłam. Etat 3/4 z możliwością wyrobienia nadgodzin. W jednym miesiącu miałam tylko kilka dni wolnych, dzień w dzień po 12h tylko po to żeby w następnym większość przesiedzieć w domu. I na co mi to było... Jeden jedyny raz przez ten czas dostałam kasę za nadgodziny. 50 zł więcej. Za około 30h nadgodzin. 1280 zł pensja. Śmiechu warte. Dwie osoby na zmianie a do rozładowania 7 palet. Do tego ogarnięcie syfu na całym sklepie, obsługa klienta. Potem problem, że towar na czas nie rozładowany. Masa dokumentów do zrobienia co dzień, co powinno być zadaniem kierowniczki bądź ksiegowej (której firma nie posiada, po co skoro są głupie pracownice na sklepie). A jak jeszcze jesteś w sklepie "biurowym" to już kompletna załamka. Siedź pół dnia i wydzwaniaj po wszystkich sklepach w regionie i zbieraj informacje bo tak się zachciało regionalnej.... A ona przyjdzie z kawką, porządzi co poprzestawiać, co nie pasuje królowej, a wy we dwie zapier... jak głupie. Powiedziano nam, że we wrześniu nie możemy wziąć urlopu, bo nowy rok szkolny, wzmożony ruch.. A pani kierowniczka dwa tygodnie urlopu, zaraz po niej 2 tyg urlopu pani zastępca. A nam wpisywała urlop w grafiku po jednym, dwóch dniach, bez naszej wiedzy. Bo musimy zejść z urlopu przed wrześniem. Ostatnio był problem jak przyszła regionalna na rewizje, bo są zbyt koleżeńskie stosunki na sklepie. Chyba powinnyśmy Pan, Pani do siebie mówić. Bo po imieniu to już zbyt koleżeńskie. Bez Twojej wiedzy oraz zgody wysyłają na zatowarowania, za całą noc inwentaryzacji płacą 13 zł. Nie za godzinę, a za całą noc, od 18 do 6 rano... :) Brak słów na to co ta firma wyprawia. Nie szanują pracownika którego mają, to nie będą mieć wcale. Ja już rozglądam się za inną pracą. I wszystkim, którzy tam zapieprz... (bo to normalna praca nie jest) polecam to samo.

Martaa
@Rolcia 25.08.2018 12:07

100%racja u mnie tak samo

omijaćkika
@Rolcia 25.08.2018 12:07

To co opisałaś, to 100% prawdy. Omijajcie tę firmę szerokim łukiem.

W.w
@Rolcia 25.08.2018 12:07

Zgadzam się z 100 % pracuje od 2 miesięcy i mam dość z każdym dniem na samą myśl, że mam iść do pracy robi mi się nie dobrze. Pracownicy są złe taktowani a jak ja jestem nowa to robie najgorsza robote.

Róża
@Rolcia 25.08.2018 12:07

Spiesz się dopóki masz 2 tygodnie wypowiedzenia, bo po pół roku pracy już jest miesiąc!

Klient

Co sie dzieje ze sklepem w Brze..zinach. Dziwny balagan sie tam zrobił ostatnio.

KieratIKatastrofa

Uciekajcie, omijajcie,nie aplikujcie Jeśli macie ochotę na wykańcAjącą pracę po 11, 5 h, wystarczy złożyć cv. Za 1660zl Kik gwarantuje: - niewolę, harówkę, upokarzAnie ,zajęte większość sobót, zero premii, brak benefitów,wieczne zmęcZenie, bóle kregoslupa, zero satysfakcji, przestarzały telefon firmowy,system pracy sięgający MistrZa (usunięte przez administratora). Nominuję tę firmę w kategorii Najgorszy Pracodawca .

KASIA.J

Witam. Chciałabym zapytać gdzie, u kogo można zgłosić fakt niestosownego (moim zdaniem) zachowania pracowników na sklepie? A może już tu napisze w czym rzecz. Robię zakupy w Kik w różnych miejscowościach,I co do jednego sklepu mam dużo zastrzeżeń . O ile widac że na sklepach personel często się zmienia i różnie bywa z porządkiem itd...moze to właśnie kwestia tego że nie ma stałych pracowników to od jakiegoś czasu obserwacja sklepu w J.... przeraża... Rozmawiałam z wieloma osobami i mają podobne odczucia do moich... Kiedyś w tym sklepie panował jakiś ład i porządek, kasjerki raczej pomagały chociaż wiadomo każdy ma lepszy czy gorszy dzień... Towaru zawsze było za dużo w tym sklepie (to też wypadałoby zmienić bo przejść nie idzie) Ale od jakiegoś czasu to totalny dramat.. Nie bywam często ale za każdym razem jestem rozczarowana coraz bardziej... Najpierw kasjerka która wisiała cały czas na telefonie (przynajmniej 5/6 moich wizyt w sklepie) i rozmawiała na tyle głośno że było słychać iż nie rozmawia na tematy służbowe a raczej z koleżanką czy też rodziną. Nawet kasujac klienta nie potrafiła przestać ... Na sklepie jedna dziewczyna i biedna sama robi... Teraz znowu jakas rotacja ludzi. Aż żałuję że się nie odezwałam to jednej Pani, (niestety nie wiem jakie ma Pani imię.. Krotkie włosy, okulary) która do młodej dziewczyny (kasjerki) powiedziała że tylko ma to być dobrze poukładane i szybciej bo jej w pysk da... Nie wiem czy to kierownik tego sklepu czy nie ale jeżeli tak to jest to słaba metoda motywacyjna. Osobiście bym tego tak nie zostawiła. Zróbcie coś bo tracicie klientów... Mam nadzieję że ktoś odpowie....

Kiero.
@KASIA.J 18.09.2018 16:22

Na drzwiach kazdego sklepu wisi nr do regionalnej , trzeba zadzwonic i poprosić o e mail do centrali. Gwarantuje ze zaareaguja szybko.

Róża
@Kiero. 20.09.2018 19:20

no to szok, tez bym zle sie poczuła bedąc tego świadkiem, ale to rzeczywistosc, klient zapomni,albo i tak przyjdzie bo tanio, takze nawet jak bedzie kolejna zmiana w personelu, to nikt się nie utożsamia z tym sklepem, nikt nie traktuje pracy tam przyszłościowo, a kierownik się panoszy bo jak nie ta to kolejna ofiara się znajdzie

Kiero.
@Róża 21.09.2018 15:30

@Róża. Wychodzę z założenia że kierownikiem się bywa, a człowiekiem się jest. Nie będę się rozpisywać jaki jest kik... Ale wiem jedno gdybym była świadkiem takiegio traktowania zareagowała bym na to odrazu i nie ważne czy byłabym klientem czy pracownikiem. Na takie zachowania i poniżania ludzi nigdy się nie zgodzę. Na szczęście trafił mi się region gdzie mamy spoko dyrektora i spoko regionalnych z każdym idzie sie dogadać , oczywiscie praca jest ciężka, i braki kadrowe i pare innych rzeczy ale lubię swój sklep swój region i to mnie w tej firmie trzyma ludzie z którymi się fajnie pracuję mimo że jest ciężko. Pokażcie mi dyskont w PL gdzie jest lekko .

Róża
@Kiero. 23.09.2018 23:02

Tak, ja to rozumiem, jakbyśmy miały takie 3 dziewczyny jakie my byłyśmy z moja kierownik i jeszcze jedną dziewczyną nie byłoby problemów, chętnie pracowałyśmy po sobie i na drugi dzień bo każda dawała z sb tyle ile miała sił, ale niestety, zastępca się panoszyła strasznie, umywała ręce po swojej zmianie, błędach i brakach, kierowniczka powoli na zwolnienie szła, więc i ja się zmyłam i doskonale mnie zrozumiała i nie zatrzymywała, ale powiedziała ze regionalny wspaniałomyślnie chce dać 100 podwyżki, ale bez niej to nie byłoby to samo, a czekała już tylko na wizytę u doktora i zwolnienie... Więc poleciało kilka łez i się rozstaliśmy, a teraz siedzę w wygodnej, miłej i spokojnej pracy i mam przynajmniej regularne miesiączki a nie tak jak to było podczas pracy w kiku(stres i wysiłek robią swoje)...

Mariila

Witam.Od niedawna pracuje w tej firmie,jest to najgorszy pracodawca z jakim mialam okazje pracować zero socjalu pensja praktycznie minimalna zero poszanowania pracownika a nie wspomnę o przerwie na ktorej robia nas w balona pracujemy 11i pół godz.a placa za 11 godz.Nie polecam szukam innej pracy zadna Niemka nie przyjdzie do pracy za 400 euro na socjalu ma 850e

Mala

Witam. Ja robie zakupy (okazyjnie) na pomorzu w Kiku , jak w tym sklepie wyglada to jest dramat, towaru napchane ile sie da, przejsc między regalami nie można bo nastawiane po 10 ogromnych palet z kolejnym towarem, pracownicy pożal sie boże, podsumowując jeden ogromny (usunięte przez administratora) przeciez ten ich towar mozna dokladac sukcesywnie, niech wisi czy tez lezy na regalach po pare sztuk zeby mozna bylo swobodnie obejrzeć zainteresowanemu. Sklep moze bylby ibnie najgorszy ale ten haos odstrasza. To tyle w temacie. Pozdrawiam

Róża
@Mala 21.09.2018 09:15

Niestety nie można, taka jest polityka w sklepie że na zapleczu nie moze byc towaru prócz tego z gazetki, zaklejonego oczywiście, chociaz wszedzie sa kamery i na zaplecze rzadko wychodzi sie ze sklepu to takie zabezpieczenie przed kradzieżą przez pracowników... Także wszystko trzeba ładowac na siłe na sklep;/

mala
@Róża 21.09.2018 15:24

To jakas dziwna "polityka" sklepu, bo nie spotkalam się z zadnym tak zabalaganionym sklepem, te ostreczowane (w duzej ilosci) czarna folią palety sprawiają ze na sklepie jest straszny balagan. Wyglada to jak magazyn , jakies zaplecze a nie sklep.

Tak oto ja

Pracowalam-nie polecam...ostatnio byłam w jednym z Kikow na Śląsku(nie będę wymieniać miasta).towaru na wieszakach tyle że jak obracałam w jedną stronę to z drugiej ciuchy spadały na ziemię...ludzie wy tam na gorze-opamietajcie się!!dajcie klientom przeglądać to co macie na stojakach!!!towaru tak napchane że masakra-odechciewa się zakupów i mierzenia...niektóre panie za kasą jakby za karę....a już nie wypowiem się o koszach z przecenami czyli Redu....rzeczy szklane poprostu wpieprzone do koszy-corka o mało włos nie rozcielaby sobie dłoni....

mordziatki

Plusem jest fakt, że wypłaty zawsze na czas oraz świetna atmosfera- na tym kończą się zalety pracy w tej firmie. Zawsze są jakieś nadgodziny ale po co za nie płacić skoro można w następnym miesiącu pracować o kilka godzin mniej- i tak w kółko, nadgodziny, wolne, nadgodziny, wolne... Towaru jest tyle, że łamią się wieszaki i na gondolach nie ma gdzie to wciskać ale kontrolowanie tego w systemie zajmuje chyba zbyt dużo czasu, więc towaru przychodzi z każdą dostawą więcej i więcej- przez to sklep wygląda jakby zawsze był bałagan.

Ja

Tragedia w XXI wieku. Pracowałam ponad pół roku. Przemial jak w rzeźni! Dziewczyny nie wytrzymują Mca jak widzą ten (usunięte przez administratora) Kierownik dramat uważa że jest Mussolinim. Nikt nie ma prawa mieć własnego zdania i go wypowiedzieć bo będzie zwolniony. Ciasteczkuje się z kierownikami na zapleczu a nawet kawę wylicza i srajtasme. Obgaduje własnych pracowników na innych oddziałach. Dziewczyny za niego zasuwaja on sobie jeździ na szkolenia i inne pierdoly. Wieczne pretensje. Przekupywal nowa dziewczynę żeby nie odeszła a starym obiecał podwyżkę i nie dostały bo nie prosiły!!!cyrk na kółkach. Tylko obserwowanie kto z kim rozmawia i o czym. Nikomu nie polecam

Smuteczek

Zacofane, średniowieczne miejsce. Szkoda zdrowia, nerwow. Szczerze uwazam ze mozna by bylo zasuwać tak jak tego wymagaja ale gdyby pensja dawala odpowiedniej motywacji. Pensja to zal i smutek. I wyzysk.

Xc

Opole Opole. Jest tu ktoś z Opola? Szukają tam pracowników. Jak tam ekipa w Opolu? Ktoś coś wie?

m
@Xc 23.08.2018 08:36

sama z chęcią bym sie dowiedziała

Magnolcia

Uwazam ze powinno sie dochodzic swoich praw I zglosic do Pip.

Igaaaaa

Nie pracuje tam już od dwóch lat i widzę że się nic nie zmieniło. Zero socjalu, zero podwyżek i nadal po dwie osoby na zmianie. Czasem zaglądam do Kika- tam się tylko twarze zmieniają- że względu na olbrzymią rotację. W ciągu piętnastu lat mojego doświadczenia pracy w handlu to Kik był największa porażka.

Małgorzata

Witam, Jestem kierowniczka jednego ze sklepow. Chwale sobie prace w Kik. Zadan wiele ale w pracy sie pracuje a nie spi. Gdy ktos mowi mi ze jest ciezko proponuje przejsc do lidla lub biedronki, tam 10 palet dziennie jest na rozgrzewke:) Kik sie zmienia i moze byc juz tylko lepiej:) Pozdrawiam Małgorzata

Jola
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

Haha rozbawila mnie pani ????

Lili
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

Wiele palet ale i wynagrodzenie inne. Na dzień dobry w biedronce 3000 brutto plus pełen socjalne. Nie pracuje się cały dzień. Po pracy można jeszcze spotkać się z rodziną. W kik pracujesz od świtu do nocy. A co do wynagrodzenia najniższe bez premii, socjalu. Nawet na święta śmieszne czekoladki.

Pracownik
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

Hahahahahahahaha

fuck
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

buahahahahaha, buahahaha smiechu warte, zaraz padne normalnie

barba 1
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

no musisz być jedyna w swoim rodzaju pewnie masz wylizana już cala karierę od początku lub bardzo zdesperowana jakims wieloletnim zobowiązaniem dlatego musi ci się podobac

barba 1
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

zdesperowana kierowniczka wylizala już sobie droge i pewnie ma zobowiązania na kolejne lata wiec będzie jej pasować wszystko

Srarba1
@barba 1 20.01.2018 13:51

Barba1 co Ty masz z tym lizaniem? Kolejny już post...Jakiś ukryty talent czy zamiłowanie? Marnujesz się z takim językiem zarobisz karierę w lodziarni.

anonymous
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

hahaha od razu po tekście który przeczytałam P.Małgorzaty mam dobry humor kierownikiem może i jesteś ale większość za ciebie w tym rozkładanie palet np !!! robią pracownice na pewno więc nie pie*** farmazonów pracowałam pare miechów w kiku i wiele słyszłałam i widziłam a pani udaje że robi wiecznie papiery :)

Zzzz
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

Kik się zmienia na lepsze? ???? Co ty kobieto gadasz wogole! Zapieprz za marne grosze, kierownik nie robi nic oprócz narzekania jaka to ona /on jest zmęczony. Brak słów. Nie polecam nikomu pracy tam!

Niezależna
@Lili 22.12.2017 15:50

Proponuje porozmawiać z jakim kolwiek pracownikiem biedronki!!! Szybko się przekonasz ze to co piszesz to bzdura!!

Biedroneczka
@Lili 22.12.2017 15:50

Hahaha śmieszna jesteś !! Zapraszam do biedry!!!

Aneta

Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda praca w Warszawie w Kiku bo w środę mam rozmowę o pracę ale sądząc po opiniach lepiej sobie chyba odpuszczę . Dziękuje za informacje :)

Zła

Jeżeli ktoś z osób decyzyjnych to przeczyta, a przede wszystkim główny zainteresowany, to zwracam się z prośbą... Albo zatrudnijcie większą ilość osób na sklep, albo zapłaćcie ludziom, którzy już z Wami zostają godne pieniadze. Bo to jest poprostu śmieszne co tu się wyprawia. Przy 5 etatatach, które godziny i tak trzeba wyrobić, mamy schodzić z godzin żeby jakieś tabelki się zgadzały, a robota na sklepie: od kilku okólników, d karty, dostawy, gazetki, podrecznik i klientow kasować po 2 na zmianie???! a potem sie dziwia ze im obroty spadaja i pretensje, wezcie sie obudźcie, bo jako pracodawca macie najgorsze warunki, a złych opinii i tak łatwo nie poprawicie. Zadbajcie o ludzi to ludzie Wam odpłacą lepsza pracą itd...

Walentyna

Na taki sklep powinno być min 10 osób zatrudnionych. Ludzie przychodzą,odchodzą i tak w koło. Grafik jest zmieniany co najmniej 5 razy w miesiącu.. Dlaczego ? Dlatego że któraś z szanownych koleżanek pójdzie na L4 i jest problem ...A dlaczego jest problem ?..Bo jest za mało ludzi zatrudnionych na sklep..Ale co tam zawsze któras przyjdzie i tak powstają oszczędności w ludziach. ... Kierownikami są tzw ludzie z "łapanki" bądź z przysłowiowej "ulicy " ... Jest to praca 12 godzinna na nogach (żylaki gwarantowane) ... Jeśli nie musicie to nie idzcie tam do pracy : (

Karolina
@Walentyna 16.08.2018 21:59

Zgadzam się w zupełności a grafik to potrafił sie 5×w tygodniu zmieniać ????

Zigg

Czy w Kiki w (usunięte przez administratora) jest Kasjerka,? Czy samemu mają się klienci kasować? Żenada. Obsługa widząc klienta zbliżającego się do kasy ucieka na zaplecze, albo biegnie pogadać z druga pracownica na drugim końcu sklepu. gratuluję obsługi i bałaganu jaki tam jest. !!!!

Kikiki
@Zigg 05.06.2018 11:50

Napisz do prezesa niej pozwoli zatrudnić więcej ludzi. Zrezygnuje z budżetu godzin. Pozwoli na więcej ludzi w ciągu zwykłego dnia na zmianie bo niestety ale w dwie osoby to ni (usunięte przez administratora) się nikt nie rozdwoi. A jak się nie podoba to do konkurencji i nie truj ludziom (usunięte przez administratora)

Aaa
@Zigg 05.06.2018 11:50

swietna uwaga Pokazująca jak pracują te wszystkie paniusie narzekające na place.:-D

Gosia
@Zigg 05.06.2018 11:50

Nie ma kasjerek są sprzedawczynie!!! A to różnica nic Ci się nie stanie jak poczekasz minute my nie stoimy i gadamy tylko mamy milion innych rzeczy do pracy w między czasie zapraszam do pracy na jeden. Dzień to się przekonasz

PASSĘ

Ile zarabia kierownik? W tej firmie? Bo w najbliższym czasie mam rozmowe

Baba Jaga
@PASSĘ 07.07.2018 22:13

Dowiesz się na rozmowie

Hłe hłe
@PASSĘ 07.07.2018 22:13

Takie niecałe 2 tys ????

Kikowa
@Hłe hłe 08.07.2018 18:24

Prawie 2 tysiące zarabiam jako kasjer, więc raczej niemożliwe . :)

Hłe Hłe
@Kikowa 18.07.2018 19:18

Aż żałuję, że wyrzucam na bieżąco paski z wypłatą, przesłałabym Ci na maila.

Była:}
@Kikowa 18.07.2018 19:18

Chyba nie w kiku???

Niezależna
@Hłe hłe 08.07.2018 18:24

Ale pierdoly piszesz!! Żal mi was wszystkich, siedzicie na forum i wypisujecie takie bzdury, nie dziwcie się ze mało zarabiacie jak nic z siebie nie dajecie!!! Z jakiej racji mialybyscie dostać więcej!!??? Wasza postawę niestety widac również na sklepach przy klientach. Zobaczcie co piszą na forach innych sieciowej!! Wszędzie jest masa roboty. Jak wam Kik nie pasuje to się zwolnijcie i zróbcie miejsce komuś komu zależy. Same tworzycie takie przykre atmosfery na sklepach a potem oczekujecie ze ktoś będzie miły dla was!!! Żenada!!!

Wolna

KiK - no cóż firma specyficzna, w XXI wieku brak skrzynek mailowych na sklepach, brak skanerów, kopiarek do dokumentów, do komunikacji służą mocno przestarzałe telefony komórkowe gubiące co chwila zasięg, którymi nawet przyzwoitego zdjęcia nie da się zrobić a panie z Centrali lubią prosić o przesłanie im fotki jakiegoś dokumentu bo "zaginął". :-) Dostawy raz w tygodniu (towar stoi na ofoliowanych na czarno paletach) i nie daj Boże wizyty kogoś z "góry" w tym czasie, bo okazuje się, że jakimś mega cudownym sposobem kartony powinny zniknąć w tempie ponad dźwiękowym wręcz, bo przecież nie mogą stać na sklepie. Ludzi do pracy coraz mniej, bo płaca marna, ciągle niezadowolenie elity z samej góry, obowiązków dużo, jakichkolwiek benefitów brak. Zarządzający są ślepi i glusi na argumenty, że inni pracodawcy płacą lepiej, dbają o doświadczonych pracowników. Podwyżki - nierealne marzenie, tu uprzywilejowani są szeregowi pracownicy bo gwarantuje im to wzrost najniższej krajowej ale już kierownicy sklepów lub ich zastępcy mogą sobie pomarzyć, chyba, że należą do grona ulubieńców VKL. W ogłoszeniach rekrutacjach dumnie pisze się o szkoleniach, haha, dobre. Żadnych profesjonalnych szkoleń nie ma! Dla kierowników sklepów wprowadzono program trainne, żenująco niedopracowany, bałagan totalny. Mądrzejsi kierownicy trzymają się od niego z daleka. Problemów w tej firmie się nie rozwiązuje lecz zamiata pod dywan lub usuwa (najczęściej ludzi z nimi związanych). Najlepsi niestety odchodzą sami lub są zwalniani - nie pasują, bo chcą coś poprawić, zmienić i wtedy robi się głośno a tego "Góra" bardzo nie lubi. Do władzy dorywają się osoby, którym bardzo daleko do prawdziwych menagerów, idą po trupach do celu. Zakłamani, obłudni, bezwzględni. Reasumując jeśli nie musicie, macie inne możliwosci to raczej nie kierujcie swoich kroków do tej firmy. Niestety KiK nie zmienia się na lepsze a szkoda.

anonymous
@Wolna 30.07.2018 15:02

Opis sytuacji jaka występuje w tej firmie to strzał w dziesiątkę. Póki co pracuję jeszcze w tej firmie, lecz mam nadzieję że nie długo. Zwykła wykańczalnia , aby wytrzymać parę lat w tej firmie trzeba mieć albo kredyty albo kogoś na utrzymaniu lub być głupim. To nie jest praca na długo, zbyt ciężko i nerwowo. Stojąc, biegając po 12 godzin z końca sklepu na początek do tego latanie z kartonami, nikt kto szanuje swoje zdrowie, długo tego nie wytrzyma. Ja się poddaję

Madzia
@Wolna 30.07.2018 15:02

Potwierdzam...KiK nic a nic nie zmienia się na lepsze,problemy faktycznie zamiatane są pod dywan i bezapelacyjnie dobrych pracowników,którzy mają jakiś pomysł i inicjatywę wyrzuca się-bo tu nikt nie może,,myśleć'',natomiast nic nie potrafiące kierowniczki i zastępczynie trzyma się bo latają na każde skinienie regionalnego-zapewne nie myślący personel jest lepszy :) Pracowałam tam jeszcze do niedawna i szczerze mówiąc nie polecam,nie chodzi o to że trzeba się narobić,bo w każdej pracy trzeba robić ale ta niby sztuczna miła atmosferka a za plecami obgadywania itp. sprawy,a robią to osoby które powinny być wsparciem dla pracownika (kierowniczka i zastępczyni-uważają się za niewiadomo kogo). Co do szkoleń to szczerze mówiąc nie było żadnego,bo niby kto miał je przeprowadzić jak sama kierowniczka nie zna zasad VM-u,oczywiście wyjazdy są ale na przymusowe inwentaryzacje i zatowarowania a jeśli nie pojedziesz to możesz pożegnać się z tą pracą,bo np. taka Pani kierownik i zastępczyni nigdzie tyłka nie ruszą bo albo dziecko albo mąż,kurcze każdy ma rodziny dzieci,mężów ale niektórych priorytety są ważniejsze... W zasadzie jakby Pan regionalny mający pod opieką np. (usunięte przez administratora) zebrał wszystkich byłych pracowników to myślę żeby w końcu otworzył oczy na to co w sklepach się wyprawiało i nadal wyprawia... Ogółem praca za marne pieniądze nieadekwatne do wykonywanych obowiązków,jeśli nie musicie to odpuśćcie sobie pracę w tym miejscu,szkoda czasu i zdrowia.

Wolna
@Madzia 31.07.2018 01:55

Myślisz, że regionalni nie wiedzą co się dzieje na sklepach??? Wiedzą doskonale i nie tylko oni, i co z tego? Przede wszystkim ma nie być rozgłosu i nikt nie kiwnie palcem żeby cokolwiek zmienić, ci, którzy próbowali, z tego co wiem, już nie pracują lub też lada chwila nie będą pracować niestety.

Była Kik
@Wolna 30.07.2018 15:02

@Wolna Super opisane, 100% się zgadzam

Gosia
@anonymous 30.07.2018 23:07

Wszystko się zgadza latasz po sklepie jak. Szalona milion rzeczy do. Roboty czasem zostajemy we dwie i potem pretensje kierowniczki i zastępcy zaznaczam że same nic nie robią tylko chowają się za. Filar lub koniec sklepu i rozmawiają z najbliższymi przez tel zrób to zrób tamto a sama tyłka nie ruszy tylko cały dzień przy mobilnym stoi i wiecznie zmęczona a człowiek (usunięte przez administratora) za marne grosze...

Marysis
@Gosia 31.07.2018 16:43

Jestem kierownikiem i obraz kierownika jaki kreujecie opisami jest dla mnie bardzo krzywdzący. Nie stoję przy mobilnym 8 godzin, nie rozmawiam przez telefon z rodziną i na pewno nie chowam się za filar i na końcu sklepu, bo praca samą się nie wykona. Nie idealizujcie swojej roli aż tak bardzo, bo narzekać potrafi każdy, każdy też może obsmarować drugą osobę ogólnikami. Prawda jest taka, że wśród kierowników i sprzedawców mogą się trafić czarne owce a za atmosferę odpowodpowiadają wszyscy zatrudnieni. Same tworzycie bariery.

I co?
@Marysis 01.08.2018 08:16

Marysis i co ci to daje to bycie kierownikiem, masz 500 zl brutto wiecej od szeregowego pracownika, o niczym tak naprawde nie decydujesz, jestes wylacznie chlopcem do bicia za stan sklepu (ktory przeciez zawsze jest do bani, bo w tej firmie nie wolno chwalic). W cv to moze fajnie wyglada to bycie kierownikiem, ale tak naprawde to guzik mozesz, poza zbieraniem opr.

Wolna
@Marysis 01.08.2018 08:16

Firmę tworzą ludzie i oni decydują o atmosferze pracy i zasadach współpracy. Zarówno wśród pracowników sklepów (sprzedawców, zastępców kierowników, kierowników sklepów) jak i na wyższych stanowiskach są osoby, które wiedzą po co przychodzi się do pracy jak i takie, które podpisały umowy o pracę chyba przez pomyłkę. Najbardziej oczywiście jest to widoczne i nieakceptowalne jeśli dotyczy stanowisk kierowniczych, menadzerskich lub jeszcze wyższych, wszak przykład idzie z góry a w KiK jest to coraz częściej przykład niestety zły. Dotyczy to zarówno jakości wykonywania obowiązków jak i traktowania podwładnych. Nikt tu nikogo nie oczernia ale też nie idealizuje, czytam tu raczej wypowiedzi osób, które mają pecha pracować z kierownikami, którzy kompletnie nie nadają się do pracy na tym stanowisku w Kiku. Kim bowiem jest tu kierownik sklepu? Przepraszam jeśli kogokolwiek urażę, ale nie taki jest mój zamiar, po prostu kierownik sklepu jest w tej firmie nikim. Nie ma żadnej "władzy", zgodnie z założeniami firmy nie może nawet decydować o tym z kim chciałby lub nie współpracować. A jeśli u kogoś jest inaczej to tylko dobra wola regionalnego (lub brak czasu :D) i niestety jest to "nielegalne". Owszem pensja kierownika sklepu jest nieco wyższa ale ta różnica topnieje niestety. W zamian za parę groszy staje się przysłowiowym chłopcem do bicia, który nie jest poważnie traktowany przez Górę. Uśmiechy podczas wizytacji, czasem jakieś zdawkowe rozmowy, niby wszystko ładnie a potem przyjeżdża regionalny i bomba wybucha - (usunięte przez administratora) na sklepie, brak podstaw VM itp. Pytania o konkretne przykłady pozostają często bez odpowiedzi, bo chodzi o czepianie się dla samego czepianie. Kierownik sklepu wychodzi na idiotę, a to widzą i słyszą pracownicy i jak to ma się do autorytetu kierownika czy morale na sklepie? Współczuję, naprawdę. Niestety ale na zmiany na lepsze nie ma co liczyć i wie o tym każdy kto ma oczy i uszy otwarte. Szkoda, bo firma jeszcze do niedawna miała fajny potencjał.

Marysis
@I co? 01.08.2018 22:12

Nie mam problemu z byciem odpowiedzialnym za powierzone mi czynności. Nie jestem właścicielem lub udziałowcem firmy i nie ja podnoszę konsekwencje złej sprzedaży, na którą nie mam wpływu. Nikt mnie też do tej pory nie bił, co więcej nie zwyzywał i ja też nie zamierzam tak robić. Nie lekceważę swojej pracy i nie dam się zdołować komuś, kto nie rozumie mojego przekazu. Pozdrawiam

Były pracownik
@Wolna 30.07.2018 15:02

3 lata mnie tam już nie ma, a widzę, że nic się nie zmienia. Wstyd tam pracować i mieć ich w CV....firma porażka. Ze mnie zrezygnowali, pomimo, że spelnialam swoje obowiązki w 100%, ale miałam umowę terminowa i było mnie poprostu łatwiej zwolnić. Początkowo byłam zdruzgotana i pełna poczucia niesprawiedliwosci, ale ostatecznie nie żałuję, że tak się stało. Teraz pracuje u normalnego pracodawcy, angażuje się jak zawsze i jestem doceniona. Oczywiście nie ma nic za darmo, jest to obarczone ciężka praca, ale widać efekty. Natomiast KIK TO PORAŻKA.....

Nowa

Mam pytanko a wiem że tu mi pomożecie ???? W jednym mieście widziałam ogłoszenie na kierownika i moje pytanko jest takie,, jakie głowie obowiązki należą do kierownika,, bo dość dużo słyszałam że tam wszyscy wszystkim się zajmują? Pomożecie mi.. Z góry dziękuję

Była Kik
@Nowa 02.08.2018 21:24

Robisz wszystko. Nie polecam

Laleczka
@Nowa 02.08.2018 21:24

To co sprzedawca (jak wszędzie) + robota papierkowa, pilnowanie dokumentów itp

Wyzysk
@Nowa 02.08.2018 21:24

Kierownik zapierdziela na równi ze sprzedawcą, a dodatkowo zbiera opierdziel za wszystko i wszystkich.

anonymous
@Wyzysk 08.08.2018 04:58

Jasne. Brednie i nic więcej

Gosia
@Wyzysk 08.08.2018 04:58

To niech się weźmie też do roboty a nie stoi 8godz przy mobilnym i dzwoni po rodzinie

Kamil

Witam Wszystkich może ktoś wie lub ma znajomych w Warszawie ? jutro idę na rozmowę kwalifikacyjna na zastępce kierownika może wiecie ile taka osoba zarabia mnie więcej..?

KikSyf
@Kamil 30.07.2018 12:32

Kochani omijajcie tę firmę wielkim łukiem.Burdel, (usunięte przez administratora) totalne wykorzystywanie pracownika.

Mo-nia

do obecnych i byłych już pracownic - jeśli kiedykolwiek (a to raczej dość częsty proceder) nie dostaliście wypłaty w regulaminowym terminie 10go następnego mca, macie prawo żądać od pracodawcy odsetek. Jeżeli ustalony dzień wypłaty wynagrodzenia za pracę jest dniem wolnym od pracy, wynagrodzenie wypłaca się w dniu poprzedzającym. w praktyce oznacza to, że 10-go pieniądze powinny być na kontach pracowników, a nie dopiero wysyłane na nie :) potrzebujecie pomocy w tym, temacie, pomogę. dajcie znac

Jaaaaa
@Mo-nia 14.05.2018 17:34

Pracuje w tej firmie już ponad 4 lata i nigdy nie było sytuacji ze nie dostałam wypłaty na czas. Nieznajomość prawa działa na naszą niekorzyść niestety .... w takim przypadku możemy żądać wypłaty odsetek za każdy dzień zwłoki. Ale to już nie wolno trzęść portkami tulk o głosić sprawę do pip

Onaa
@Mo-nia 14.05.2018 17:34

Też pracuje już jakiś czas i do tej pory pieniądze były zawsze 10-tego na moim koncie. Po co szukać dziury w całym...

anonymous
@Mo-nia 14.05.2018 17:34

Pracuje w KIK prawie 3 lata również nie miała sytuacji by wypłata była później niż 10- go

Anty Mo-nia
@Mo-nia 14.05.2018 17:34

Jak można pisać takie bzdury?! W pracy bywa różnie, to fakt. Ale to że Kik nie płaci na czas to wymysł? Po co ktoś pisze takie rzeczy? Pracuję w tej firmie parę lat i nigdy nie spóźnili się z wypłatami! Jeśli dziesiąty wypada w sobotę lub niedzielę pieniądze ZAWSZE są w piątek. @Mo-nia nie opowiadaj takich farmazonów! I co, zgłosił się do ciebie ktoś z pracowników z prośba o pomoc? Nie sądzę... Piszesz nieprawdę! Fajnie tak kłamać???

Delegacje
@Mo-nia 14.05.2018 17:34

Jeśli chodzi o wypłaty, to faktycznie były wypłacane na czas. Niestety, problem pojawia się przy wypłatach delegacyjnych. Byłam na kilku i do tej pory (minęło kilka miesięcy od pierwszego wyjazdu) nie otrzymałam pieniędzy.

Wash &go

KIK (usunięte przez administratora)!!!!! __________________ Jak powinien prezentować się kierownik sklepu odzieżowego?, większość z Państwa bez namysłu powie że schludnie,czysto. To polecam się przejść do Kika w (usunięte przez administratora) i zapoznać się np w ramach reklamacji towaru,z tamtejszą kierowniczką sklepu (usunięte przez administratora). Pani kierownik (usunięte przez administratora) ,czy Pani wie że głowę się myję zamiast spłatać podklejone tłuszczem włosy w koko_warkoczyk(czy co to tam jest na tej głowie)????? To uświadamiam że wygląda Pani tak że zbiera na wymioty..

Nicka
@Wash &go 02.03.2018 17:21

Czemu ludzie są dla siebie tacy okropni. Zamiast zająć się swoim życiem lepiej obrażać innych ludzi, albo wypisywać takie głupoty na forum. Pewnie osoba która to napisała urosła w swoich oczach. Brawo ty. Szkoda ze nikt nie pomyśli jaka może być tego przyczyna. Tyle nienawiści na tym świecie. Mi się zbiera na wymioty czytając takie wpisy. Powodzenia w życiu

Myję włosy i zęby
@Nicka 04.03.2018 13:39

Znam ową kierowniczkę z tymi włosami. Wyrządziła mi wiele krzywdy, okazywała swoją wyższość, krzyczała zamiast spokojnie tłumaczyć, zmieniała grafik w ostatniej chwili po kilkanaście razy w miesiącu. Ona nigdy się nie przejmowała tym,czy mnie czymś urazi. Nią i wpisem o niej też się nie przejmujcie. To zły człowiek jest. Dla niej tłuste włosy to mały pikuś .Robi milion razy gorsze rzeczy .

Yyyyybsnsm
@Myję włosy i zęby 05.03.2018 16:31

(usunięte przez administratora) wczesniej P-sl?

;)
@Wash &go 02.03.2018 17:21

Czy chodzi o O-cę? Do niedawna była tam kierowniczka o takiej fryzurze.

Zainteresowana

Czy ktoś wie, dlaczego zmienia się kierownictwo w (usunięte przez administratora)? Znalazłam ogłoszenie o naborze na stnowisko kierownika sklepu. Jestem ciekawa, co takiego się stało, że etat się zwolnił. Warto aplikować?

Hmm
@Zainteresowana 20.07.2018 09:26

Warszawa?

Zainteresowana
@Zainteresowana 20.07.2018 09:26

O-ca

Aguuniaaa
@Zainteresowana 20.07.2018 09:26

Oczywiście ze wiem .Pani kierownik z wiecznie brydnym włosami ,wyglądających jak brudne od smalcu fuuuuuujjj zawsze więcej gadała niz robiła. Zaliczyla dwie kiepskie rewizje i nie zostala jej przedluzona umowa. Moze w koncu znajdzie czas na mycie :)

Zainteresowana
@Aguuniaaa 23.07.2018 22:57

A co z pozostałymi osobami z zespołu? Szukają też szeregowych pracowników. Czyżby wraz z kierowniczką poleciała jej zastępczyni?

Ddd

Witam Kik (usunięte przez administratora)to jakaś porażka. A największą porażką tego sklepu jest jego kierownik, która (usunięte przez administratora) robi . Zachowuje się jakby była kierownikiem korporacji A jest tylko kierownikiem gownianego sklepu na zadupiu. Do tego wygląda jak kocmoluch.

Nescafe
@Ddd 21.07.2018 13:49

To Ty jeszce nie widziałaś kierownika z (usunięte przez administratora), osoba nie zna sie na niczym, towar uklada według swojego widzi mi się, potem przyjeżdża kontrola i wszystko trzeba na nowo układać

KiK Textil Sp. z o.o.
pracodawca

Szanowni Państwo, zapraszamy do zapoznania się z zakładką FAQ, gdzie możecie znaleźć więcej informacji na temat roli Pracowników w KiK. Życzymy miłej lektury!

Zostaw opinię o KiK Textil Sp. z o.o. - Wrocław

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KiK Textil Sp. z o.o.