KiK Textil Sp. z o.o.

Adres: Legnicka 21A, 53-671 Wrocław

NIP: 8971777132 REGON: 21685533 KRS: 0000394343

KiK Textil Sp. z o.o.
2 587 6 1

Opinie o KiK Textil Sp. z o.o.

Marysieńka

Witam mam pytanie czy w kiku kierownik ma roczne premie za prowadzenie sklepu?

Małgorzata

Witam, Jestem kierowniczka jednego ze sklepow. Chwale sobie prace w Kik. Zadan wiele ale w pracy sie pracuje a nie spi. Gdy ktos mowi mi ze jest ciezko proponuje przejsc do lidla lub biedronki, tam 10 palet dziennie jest na rozgrzewke:) Kik sie zmienia i moze byc juz tylko lepiej:) Pozdrawiam Małgorzata

Jola
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

Haha rozbawila mnie pani ????

Lili
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

Wiele palet ale i wynagrodzenie inne. Na dzień dobry w biedronce 3000 brutto plus pełen socjalne. Nie pracuje się cały dzień. Po pracy można jeszcze spotkać się z rodziną. W kik pracujesz od świtu do nocy. A co do wynagrodzenia najniższe bez premii, socjalu. Nawet na święta śmieszne czekoladki.

Pracownik
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

Hahahahahahahaha

fuck
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

buahahahahaha, buahahaha smiechu warte, zaraz padne normalnie

barba 1
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

no musisz być jedyna w swoim rodzaju pewnie masz wylizana już cala karierę od początku lub bardzo zdesperowana jakims wieloletnim zobowiązaniem dlatego musi ci się podobac

barba 1
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

zdesperowana kierowniczka wylizala już sobie droge i pewnie ma zobowiązania na kolejne lata wiec będzie jej pasować wszystko

Srarba1
@barba 1 20.01.2018 13:51

Barba1 co Ty masz z tym lizaniem? Kolejny już post...Jakiś ukryty talent czy zamiłowanie? Marnujesz się z takim językiem zarobisz karierę w lodziarni.

anonymous
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

hahaha od razu po tekście który przeczytałam P.Małgorzaty mam dobry humor kierownikiem może i jesteś ale większość za ciebie w tym rozkładanie palet np !!! robią pracownice na pewno więc nie pie*** farmazonów pracowałam pare miechów w kiku i wiele słyszłałam i widziłam a pani udaje że robi wiecznie papiery :)

Zzzz
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

Kik się zmienia na lepsze? ???? Co ty kobieto gadasz wogole! Zapieprz za marne grosze, kierownik nie robi nic oprócz narzekania jaka to ona /on jest zmęczony. Brak słów. Nie polecam nikomu pracy tam!

Niezależna
@Lili 22.12.2017 15:50

Proponuje porozmawiać z jakim kolwiek pracownikiem biedronki!!! Szybko się przekonasz ze to co piszesz to bzdura!!

Biedroneczka
@Lili 22.12.2017 15:50

Hahaha śmieszna jesteś !! Zapraszam do biedry!!!

Hh
@anonymous 21.01.2018 11:07

Nie kradnij w nowej pracy pamiętaj madziu:)

Ja
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

Fakt. Nie ma co porównywać pracy w spożywcze do kika ale przez moje kilka lat pracy zmienia się ale mam wrażenie że na gorsze. Dobrze że dziewczyny na sklepach fajne

Kierowniczka
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

Może z tym ze będzie lepiej to nie do końca się zgodzę, ale ja tez lubię swoją prace, jak mam wolne to nie mogę wysiedzieć i już bym chciała iść do pracy, ale to kwestia zgranego teamu i atmosfery w pracy :) jak się ma fajny zespół to praca nawet na palecie może być przyjemna! Współczuje tym co na sklepach mają kierowników-udawaczy (robienie dokumentów trwa 15 minut :D)

ściema
@Kierowniczka 10.01.2019 00:59

Sprawdzanie anulacji, zwrotów, wpisywanie list kontrolnych, informacji z raportowaniem przez mde, wprowadzanie dkart, okólników , ewidacja czasu pracy, itd. też trwa 15 minut i też jest ściemnianiem ???

Ted
@Kierowniczka 10.01.2019 00:59

Nie wiem co bierzesz kobieto,ale zmien dostawce bo ten cie oszukuje.Typowa gadka dla sekciarzy,więc przestań Sekciaro bzdury opowiadać

P
@ściema 12.01.2019 09:44

Nie robi się tego codziennie zaś codzienne dokumenty trwają jak najbardziej 15 min tym bardziej że dokumenty nie tylko robi kierownik w zależności kto prowadzi zmianę

Radar

Jednym słowem unikać tej firmy jak najdalej!!!

Damian
@Radar 17.01.2019 12:14

Chciałbym dowiedzieć się, dlaczego w swoim komentarzu sugerujesz, aby unikać firmy KiK Textil? Czytelnik czytający Twój wpis ma rozumieć, aby unikać pracy w tym miejscu, czy może korzystać z produktów, które oferują? Proszę, abyś uzupełnił swój wpis.

ciekawska

Co się dzieje w tym dziale kas? Mają braki że o nic nie można się doprosić ?

Zkierownika
@ciekawska 09.01.2019 09:08

Obijają się, trzeba to gdzieś zgłosić bo tak się nie da pracowac

ciekawska
@Zkierownika 11.01.2019 00:04

Ciekawe ile jest takich sklepów które muszą o coś prosić, odsyłają i mówią dzwońcie jutro, a jutro znow to samo, za co im płacą :/

Karyna
@ciekawska 09.01.2019 09:08

Nie ma działu kas, podobno sie posypał...

Kowalska

Nie polecam panie z swidnicy nie mile nie.uprzejme wprowadzaja jakie limity na kupno Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Wymienic zaloge z swidnicy

sss
@Kowalska 07.01.2019 13:44

a najgorsza taka chuda wysoka w krótkich blond włosach-masakra!!! chodzi i się wydziera po sklepie.....kochana to klienci sprawiają że masz pracę .Szkoda że nikt z wyższego kierownictwa tego nie widzi ......lepiej niech się zajmą porządkiem bo bałagan na sklepie że ho ho

Ja
@Kowalska 07.01.2019 13:44

Że jakie limity? Hahaha

Mg
@sss 07.01.2019 20:14

Ooo ciekawe jakos nigdy Siebie nie słyszałam :-)

Mg
@Kowalska 07.01.2019 13:44

Oby każdy Kik miał taką miłą załogę jak w Świdnicy to by było super :-)

Mg
@Ja 08.01.2019 21:50

Jakies plotki z limitami od kiedy w sklepach limity są im zależy na odsprzedaży a nie żeby się kisło w sklepie nie po to wyprzedaja po 2zl czy 0,40 gr na logiczny rozum.

Ola
@Kowalska 07.01.2019 13:44

Jestem klientką kik w Świdnicy od początku jego istnienia i jestem zadowolona z obsługi. Panie mile, uśmiechnięte, zawsze pomocne. A o żadnych limitach nigdy nic nie słyszałam.

Nowak
@Kowalska 07.01.2019 13:44

Wydaje mi się zeby podjąć jaką kolwiek dyskusje, najpierw proponuje nauczyc się od podstaw poprawnego słownictwa ( o pisaniu już nie wspomnę ) ????

sss
@Mg 09.01.2019 10:18

uderz w stół.............może jest problem ze słuchem ?? Proszę posprzątać lepiej bo naprawdę niedługo tam już nikt nie zajrzy a o klientów się dba a nie ich zniechęca ....a wielu już się zniechęciło

Okolnik

Jak wygląda u was sprawa z okolnikami? Wyrabiacie się?

Nick
@Okolnik 06.01.2019 14:41

Z niczym nie można się wyrobić

Kierowniczka
@Okolnik 06.01.2019 14:41

U mnie na sklepie wszystkie do końca stycznia zrobione od tygodnia

rescue

Byłam kierownikiem KIK w zachodniej PL. Nigdy nie zapomnę szkolenia z zakresu czasu pracy w centrali we Wrocławiu. Pani Kadrowa, która jest znana z nieodbierania tel od 12 do 13 - lunch of course, i z córki, która zagrała 3 sek w jakimś filmie, którego nikt nie widział - objawiła filozofię tworzenia grafiku na sklepie: w sklepie nie opłaca się pracować po 4-8h, bo szybko zleci - lepiej 12 h. Powiedziała to kobieta, która wstaje z fotela tylko do wc lub kuchni. Stanie na nogach przez 12 h dla kogoś kto nie jest przyzwyczajony to fizyczny horror. I myślę, że zarówno centrala jak i RKS powinny spróbować owego MIODU. Organizacja pracy: wczesne średniowiecze. PLUS - brak durnych maili :) Pozdrawiam Was Żuczki serdecznie. Wszystkie. Bo kobity fajne na sklepach.

GG
@rescue 06.01.2019 20:59

Tej Pani juz dawno nie ma

Ja

Co z podwyżkami? Wiadomo coś?

Martyna

Rozpoczynając pracę w kik nie byłam przygotowana na tak ciężką pracę. Sama praca w handlu jest ciężka ale tutaj nadmiar obowiązków jest nie do przerobienia. Kumulowanie okólników, podręcznika, wyprzedaży, gazetek i black shopping days przy 2 osobach na sklepie było wykańczające. Drogi Panie Dyrektorze chyba jest szansa na to, żeby lepiej zorganizować naszą pracę ( może wysłać okólniki o tydzień wcześniej) a nie wysyłać ponaglenia, my naprawdę nie jesteśmy robotami + przy ciągle zmieniającym się personelu tylko 2-3 osób na sklepie wie co robi, reszta albo nie rozumie co się do nich mówi albo ślizga się plecach 2-3 osób. Są tacy ludzie, którzy chcieliby tworzyć tę markę ale mają też życie prywatne i nie są w stanie sprostać wygórowanym wymaganiom a klienci to widzą i omijają nas szerokim łukiem, idą do konkurencji, gdzie pudełka nie stoją w przejściu ( bo jak inaczej zmieścić 13 palet zanim zostaną włożone) i gdzie towar nie wylewa się z każdego stojaka. Proszę wziąć pod uwagę , że w okresie Bożego Narodzenia konkurencja zatrudnia dodatkowe osoby i codziennie jest ich na sklepie 4-5, kasjerzy nie biegają po sklepie tylko obsługują, w tym okresie 1 osoba stale kasuje a często pomaga jej druga. Przy 2 osobach na zmianie nie jest się w stanie zrobić nic ponad obsługę i sprzątanie. Proszę o więcej etatów, doświadczeni pracownicy nie wytrzymują psychicznie i fizycznie, przychodzą nowi i po trudach szkolenia ich i pracy za dwie osoby odchodzą, wtedy zabawa zaczyna się od nowa a dla firmy dwie osoby na zmianie to dwie osoby, nie ważne jak doświadczone. Słowo do Was koleżanki i koledzy. Zanim załatwicie sobie lewe l4 w grudniu, bo macie życie, to pomyślcie o tych , którzy przez Was nie będą go mileli, bo będą musieli przyjść za Was do pracy, do której Wy beztrosko sobie wypoczęci wrócicie. Szanujcie się ludzie i Wesołych Świąt

BP
@Martyna 30.11.2018 23:06

Megaaaa ! Idealnie opisane realia firmy!

nickt
@Martyna 30.11.2018 23:06

szanowna Martyno użycie na publicznym forum słów lewe L4 podchodzi pod paragraf. Nie jesteś taka anonimowa jak Ci się wydaje. Segundo nikt za nikogo do pracy nie przychodzi. I bez tej obłudy z Źyczeniami..

Martyna
@nickt 27.12.2018 23:52

Próba wywarcia na mnie presji oraz pewnego rodzaju zastraszenia nie zmienią faktu, że napisałam prawdę. Widocznie trafiłam w czuły punkt. Odnąsząc się do drugiego argumentu, to oczywiście można się przyczepić do sformułowania 'przyjście za kogoś do pracy'. W takim razie będąc bardziej precyzyjnym miałam na myśli sytuację, w której osoba będąca wpisana w grafik nie stawia się w miejscu pracy aby wywiązać się z umowy a w zamian za taką osobę do pracy przychodzi inny pracownik, który powinien mieć dzień wolny. Pracownik taki otrzymuje wynagrodzenie za pracę ale jego plany się zmieniają a okres regeneracji po ciężkiej pracy zostaje skrócony. Tekst z obłudą to już ewidentne 'wsadzanie szpili', mam nadzieję że ta forma wyładowania się pomogła i zaspokoiła chęć destrukcji osób o odmiennych opiniach. Życzenia były jak najbardziej szczere.

ja
@Martyna 30.11.2018 23:06

Pracuje już kilka lat, zgadzam się z każdym zdaniem... jest ciężko coraz ciężej w standardach naszej pracy nic się nie zmienia. Od początku taka sama etatyzacja choć obroty większe i pracy dużo więcej, na zmianie nie więcej niż dwie osoby w normalny dzień... przychodzą nowi po dwóch dniach mają poważne problemy z plecami l4 do końca okresu próbnego i tak w kółko aż w końcu po pół roku poszukiwań ktoś się znajdzie na dłużej... ale pojawia się problem kasy, kokosów nie ma chociaż ostatnio wpadło kilka podwyżek to wciąż nie są miliony. Czasami mam ochotę po prostu wyjść i już tam nigdy nie wrócić ale cóż wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :D

Grubas
Zweryfikowany użytkownik

Trochę małe stoisko z ubraniami dla nas z rozmiarem "S" jak słoń, chodzi mi oczywiście o duże rozmiary dla mężczyzn, natomiast gratuluję obsługi, Pani Kasia z Rybnika wprost rewelacyjna, z powodu braku odpowiedniego rozmiaru sama zadzwoniła do sklepów z Waszej sieci z zapytaniem, nawet jej o to nie poprosiłem, można, można, pozdrawiam Grubas

Zniesmaczona

KiK Brzesko ! Totalna tragedia sklep ten otworzył się rok temu w naszym mieście byłam tam parę razy i za każdym razem wrażenie jedno ... co za bałagan tam panuje. Przejścia wąskie, zastawione zazwyczaj nierozpakowanymi kartonami co utrudnia dostęp do półek. Towar zarówno na wieszakach jak i na półkach aż się wylewa. Ciężko cokolwiek znaleźć na półkach/wieszakach. Gdy chce się obejrzeć towar na wieszaku po prostu spada (doładowany na maxa). Ubrania leżące na ziemi nie dodają uroku temu miejscu. Z tego co zauważyłam to są po 1/2 Panie na zmianie. Cały czas są to inne dziewczyny. Mam wrażenie jakby pracowały tam za karę. Wyglądają jakby cały czas były przemęczone lub po prostu złe. Krzyczą na siebie jeśli chcą zawołać koleżankę do pomocy na kasie. Klient przy większych zakupach nie ma co liczyć na dodatkowy rabat. Bardzo nie spodobało mi się zachowanie krótko-ściętej blondynki, która poproszona na kasę bezczelnie jadła przy mnie kanapkę. Trochę kultury jeśli wychodzisz do klienta. Ogólnie nie polecam sklepu ciężko się tam odnaleźć i cokolwiek kupić.

Gość
@Zniesmaczona 29.11.2018 21:17

Jak są we dwie to może nie ma kiedy nawet zjeść ?

Zniesmaczony
@Zniesmaczona 29.11.2018 21:17

To jest forum opinii o pracodawcach, a nie placówkach handlowych. Ogarnij się kobieto

Nieznajoma
@Zniesmaczona 29.11.2018 21:17

Sam klient jest temu winny!!! przychodzi na zakupy robi totalny (usunięte przez administratora) gdzie mu się podoba odkłada towar pracownicy nie są w stanie tego ogarnąć po każdym kliencie !!!już nie wspomnę o rzeczach ciuchach gdzie idzie przez sklep i jeszcze beszczelnie kopie !!! A dostawy nie zależne są od pracowników tylko odgórnie przychodzą i na takich sklepach niestety tak to wygląda !!!

KTO MOŻE UCIEKA
@Zniesmaczona 29.11.2018 21:17

Tam pracuje się, jak się nie ma wyboru. Firma koszmar, która i tak ma słowa klientow w nosie. I nigdy nie zmieni sytuacji. Patologia.

Gal
@Zniesmaczona 29.11.2018 21:17

A ja uważam że w tym sklepie jest o niebo lepiej niż było jeszcze kilka miesięcy temu. Jedyne co bym zmieniła to więcej osób w pracy. Ciężko prosić którąś z pań o pomoc w ściągnięciu ubrań z górnych wieszaków jak zwykle jedna czy dwie dziewczyny kasują przy kasie albo są zajęte inną pracą albo biegają po sklepie od kasy do kartonów

Kleo
@Zniesmaczona 29.11.2018 21:17

To proszę napisać do Wrocławia na ul Legnicka, aby dostawy były mniejsze bo sklep nie jest z gumy, a dziewczyna jadła kanapkę bo może właśnie była na przerwie, która należy się jej jak psu buda. Klienci zrozumcie, że w sklepach pracują ludzie tacy jak Wy, a nie roboty, które są na wasze udlugi

Pracownjca
@Zniesmaczona 29.11.2018 21:17

Dwie na zmianie wszystko do zrobięnia nawet nie ma czasu iść na przerwę, a wy klientki trochę szacunku do sprzedawczyni,bo jak przyjdziecie do sklepu to myślicie że taka pracownica to ma może was na rękach nosic co. trochę szacunku do pracownic które są zabiegane i zawalone robota

Poli
@Zniesmaczona 29.11.2018 21:17

To może raczej należy zgłosić wyżej nadmiar towaru, przez który na sklepie faktycznie jest ogromny bałagan. To nie pracownik specjalnie go robi. Jest dostawa, którą trzeba wyłożyć na już za bardzo zatowarowany sklep. A sklep wygląda tak dlatego, że bez głowy zamawiany jest towar. A co do złego zachowania pracownika, to trochę wyrozumiałości. Życzę spokojnego Nowego Roku

Kikowa...
@Zniesmaczona 29.11.2018 21:17

Przyjdz popracowac co najmniej przez miesiąc, wtedy zrozumiesz czemu je się kanapki w biegu!

Aneta

Witam. Jestem stała klientka kika w Lesznie bardzo fajne dziewczyn tam pracuja zawsze uśmiechnięte i chętnie pomogą coś dopasować. Mają zawsze estetycznie poukładane towar i dostępny dla nas klientów czego nie mogę powiedzieć o innych miastach jak np. Wschowa czy Głogów. Polecam sklep w Lesznie nie daleko dworca.

Pusta Netka
@Aneta 07.12.2018 00:07

Aneta, k..., to jest forum o pracodawcach, a nie vademecum galerii handlowych!

Stała klientka kika
@Aneta 07.12.2018 00:07

Witam, sklep w Lesznie jest mały i bardzo mało asortymentu tam jest. Kasjerka która tylko stoi na kasie i nic poza tym nie robi. A we Wschowie jest tak duży asortyment że naprawdę podziwiam tam dziewczyny że ogarniaj wszystko i dają radę a i też znajdą czas aby pomóc klientowi w wyborze. Wiele razy widziałam jak dziewczyny układały a jakaś baba poszła porozwalała i poszła i nic nie kupiła a potem mówiła że bałagan. Stała klientka Wschowy

Kleo

Ludzie w dzisiejszych czasach nie potrafią szanować innych ludzi, a tym bardziej ludzkiej pracy. Ważny jest klient nie my pracujący w Kik-u, przychodzą, rozealaja wszystko i wszędzie, posprzątasz, odwrócisz się i już jest bajzel, nawet nie potrafią towaru odnieść na miejsce, coś okropnego, a potem maja pretensje że jest bałagan, jakby mieli trochę kultury w sobie było by zupełnie inaczej

Sonia

Proszę fundację help&hope wspierają a dla pracowników co mają na świta za ciężka pracę i wysiłek jedna paczkę na cały personel nawet nie wiadomo jak podzielić się taka paczka to jest straszne zeby w dzisiejszych czasach nie dać pracownikom za tak ciężka pracę premi na święta.

Asia

Z TĄ paczka to pojechali na całego! U nas lepiej bo jedna była na 5 osób. Dla tej firmy to powinien być WSTYD że taka paczke dają. I jeszcze bardziej powinno być WSTYD dla tych co przekazują je pracownikom.

Jdhhs

W dziale kas to chyba epidemia!!!!. A może strajk??? Wszyscy na l4.

W

Dlaczego jest tak, że beznadziejne ' nie mające znaczenia SKARGI wiecznie niezadowolonych klientów , o durna reklamowke, czy za kartony w alejach są tak wyjasniane , tak rozpamietywane, A te postulaty wyżej i niżej nie są nawet komentowane. Nawet nie ma podjęcia tematu. Nawet kasjerka nie może być uj..ana nadmiarem obowiązków z których chce się wywiązać, A pancia jest oburzona bo kasjerka nie tak spojrzala... Góra sama doprowadza do.tego że pracownik czuje się jak shiet. Pozwala nas obrażać, nami pomiatac, wiecznie klient nawet najbardziej chamska, rzucający obelgi i tak ma rację. Po co.te podziękowania papierków jak nawet nie potrafią stanąć w obronie swojego pracownika którego tak ponoć szanuje.

Świąteczny Aniołek

Przyszła "paczka" świąteczna dla pracowników. Jedna do podziału na 6 osób. Drogi kikusiu to d*** (szlachetna podstawa pleców) dzieli się na pół a nie pracownicy sklepów. Żałosne.

Skrzat
@Świąteczny Aniołek 17.12.2018 13:42

Taka nagroda za rok (usunięte przez administratora)!!!!!

malinka324
@Świąteczny Aniołek 17.12.2018 13:42

W Lublinie Kawa i czekolada żałosne.

Wykonczom

Praca w kiku to istna tragedia. Pracownik ma zadania, których nie da się zrobić będąc w 2 osoby na zmianie. Za dużo wymagają, za mało płacą. To zabawne, gdy masz przed sobą 10 stron a4 do wykonania i tylko 2 ręce. Klienci też mają dość tego ciągłego haosu. To jest istna hipokryzja, jak dyrektorzy i inni z "wyższych sfer" traktuje zwykłych pracowników "rolobi". Pracujecie proszę po 11h na stojąco i to jeszcze na pełnych obrotach. I proszę podawać na kartkach od wypłat za ile nadgodzin mamy zapłacone. A nie jeszcze oszukujecie nas na godzinach, myśląc że nie potrafimy liczyć? Litości... Ps. Do wszystkich, którzy myślą o pracy w kiku.... Run away????????????

Zyta

Byłam w Niemczech w Kiku. (usunięte przez administratora) większy niż w Polsce. Niemki z nas zieją, że za niecałe 500 euro pracujemy. Prezes i Dyrektorzy w Polsce są tylko pionkami to z Niemiec idą takie wytyczne. Jak przyszłam do pracy to myślałam sobie Niemiecka firma, rozwinięta na poziomie zachodnich firm... A tu co? Brak komputera, raporty na kartce trzeba pisać. Telefon z czasów 2000 roku. Brak magazynu w systemie. Towar się przyjmuje na kartce, a przy kasie żeby policzyć kasę na koniec dnia trzeba pisemnie, bo nie można użyć kalkulatora.. Wydaje mi się że Kika wymyślił Niemiec ze wsi niemieckiej. Skończył pewnie podstawowke trybem zaocznym, bo innego wytłumaczenia nie mam. A tak ogólnie to praca sama w sobie bardzo przyjemna, gdyby tylko to wszystko unormowac, unowoczesnic było by ok. Pozdrawiam wszystkich zkikowanych, którym się chce pracować-bo tacy to już chyba na wyginięciu.

Marzena

Cześć dziewczyny, orientuje się może czy w naszej firmie jest coś takiego jak karta Multisport?

rozbawiona
@Marzena 11.12.2018 13:56

Rozwal w 2 osoby 9 palet to bedziesz miała multisport :D

Ciekawska

Coraz bliżej święta... Coraz bliżej święta... Już nie mogę się doczekać tych świątecznych... Czekoladek!! Takie słodkie uwieńczenie całorocznej charówki za marne grosze. W stresie, niepewności i nawale obowiązków, bo regionalna zmienia koncepcje co tydzień, a okólniki przychodzą w kosmicznych ilościach. No ale jaka firma takie paczki na święta dla pracowników.... W kiku niestety dno.

Ewcia
@Ciekawska 10.12.2018 11:02

To nagroda za listopadowy black weekend! Kiedy ludzi bylo jak mrówek, kolejki przez pół sklepu i za przeproszeniem nogi do (usunięte przez administratora) wchodzily.

Lenkaa
@Ciekawska 10.12.2018 11:02

A regionalna przyniesie koszyk słodyczy i podziel po równo bez pretensji 6 osób. I dostaną te, które pracują miesiąc, i te które pracują sześć lat. Brak podziękowania dla dlugoletniegopracownika. Żeeeennnnaaaddaaa

Ewcia

Ręce opadają!! Zero organizacji w tej firmie. Ma być dostawa a nikt nie wie kiedy. Takie przekładanie z dnia na dzień. Czy kik mysli że pracownicy będą codziennie stali na baczność w blokach startowych? Trzeba zmieniac swoje plany z dnia na dzień. To przecież okres przedświąteczny. Gdyby "wroclove" nie wiedzial my też mamy swoje życie prywatne. I za co to wszystko? Za najniższą krajową?

Róża

dziewczyny a może strajk? Skrzyknijcie się w kilka sklepów, a któregoś pięknego dnia rano, zadzwońcie do regionalnych i powiedzcie,że nie otwieracie sklepu bo strajkujecie a razem z Wami...jeszcze kilka innych sklepów, albo nasyłajcie inspekcje pracy, bo tak to nic się nie zmienia, prócz pracowników, zastepcy i kiero juz chętniej zostają bo i kasa lepsza,chociaż i tak nie proporcjonalna do ilości pracy i stresu, rossman, deichman to też niemieckie sieciówki, też są wymogi,ale zarobki i profity lepsze, nie może tak być, zaraz orać w Was będą...

Pusta Netka
@Róża 06.12.2018 18:33

Przerabiane w innych sieciach - do narzekania wszyscy solidarni, ale jak coś trzeba zrobić, to się nagle ludzie za 30 zł netto miesięcznie sprzedadzą i siedzą cicho, albo jeszcze na innych donoszą... Jedna nie przyjdzie, druga usłyszy o gruszkach na wierzbie i już zacznie słoiki zbierać. Polska "solidarność" została tylko na sztandarach

.......
@Róża 06.12.2018 18:33

A co im zrobi inspekcja pracy? Wszystko jest zgodne z przepisami, no może poza brakiem kurtek czy polarów, gdy zimno a stojaki trzeba wystawiać na dwór. Nikt nie zastrajkuje bo się boją, wystarczy że regionalna dyscyplinarką postraszy. Szkoda ale taka prawda.

Pysiulka

Hej.ja mam pytanie odnośnie wyjazdów na inny sklep.czy my musimy się na to zgadzać? I czy jak odmowimy są jakieś konsekwencje?

Róża
@Pysiulka 06.12.2018 13:00

W umowie podpisujesz,że się na to zgadzasz...

rozbawiona

Gwiazdor przyjdzie do pracowników Kauflanda. Dostaną paczki z produktami spożywczymi oraz bony na zakupy w sklepach tej sieci o wartości do 550 zł. Bogaty pakiet świadczeń socjalnych przed gwiazdką otrzymają pracownicy Biedronki. Paczki dla dzieci przygotowaliśmy w trzech wariantach. Z kolei paczki dla dorosłych zawierają praktyczne akcesoria kuchenne. Paczki uzupełniliśmy słodyczami - wymienia dyrektor ds. komunikacji w Jeronimo Martins Polska S.A. Dodaje też, że pracownicy dostaną karty przedpłacone do wykorzystania na dowolne zakupy w sklepach Biedronka i drogeriach Hebe. Kwota ich zasilenia zależy od dochodów. Biedronka zaprasza też pracowników na przyjęcia świąteczne. W tym roku Lidl rozda 16 400 paczek pełnych świątecznych słodkości dzieciom pracowników. Z kolei swoim pracownikom przekaże bony o wartości pokrywającej pewną część bożonarodzeniowych wydatków. KIKUSIU, A CO TY DASZ SWOIM PRACOWNIKOM NA SWIETA? BOMBONIERKĘ NA 5 OSÓB DO PODZIAŁU? 20 OKÓLNIKÓW? :D :D :D

klient caloroczny

KIK WOLSZTYN- co 3 mce nowe pacownice, tragedia kad oni je biora z lapanki. Wywalaja (usunięte przez administratora) laski ktore w tym roku tam praxowaly i mialy swietny kontakt nie tylko z facetami ale tez z babkami z dziecmi. Bardzo jestem zmartwiony ze nie ma takiej brunetki pracowala tam od kwietnia zawsze mila serdeczna pomocna taka osoba to skarb a jej podziekowala kierowniczka , miala na imie jakos Malwina , bardzo sympatyczna.Kierowniczka wyglada jak dresiara, ta mala tam to przegiecie paly na calego jakos krysia marudzi i bardzo nie mila.. tragedia Moje sugestie dla KiK Textil Sp. z o.o.: Wywalcie ta kierowniczke zatrudnia jakies osoby niepelnosprytne ani dzien dobry ani do widzenia. Kierownicka niech zostanie p. Marta. Marta Ania i Malwina to byly babki na poziomie reszta to dno i z lapanki....tragedia

Zniesmaczony
@klient caloroczny 30.11.2018 13:51

Chłopaku Malwiny, to tak nie działa...

k

Z braku laku pracuję w Kiku. To co wymyśla kierownik regionalna jest jednym słowem PORAZKA. Tysiąc rzeczy jej sie nie podoba, a na ogromnym sklepie 500m max 3 osoby w weekend. Nocne rewizje (no przecież to pracownicy są złodziejami), tysiące podpisów, zresztą, długo wymieniać momenty bo na każdym kroku jest się sprawdzanym. Robienie dokumentów, OD CZEGO JEST KIEROWNIK I ZASTĘPCA? Następna sprawa, palet 13, jak to rozładowac i rozłożyć żeby wielmożnym państwu sie podobało? Kierownictwo by najchętniej widziało biegających pracowników z pięcioma rękami. Do tego obsłuż klientów, gdzie większość z nich nadal nie zdaje sobie sprawy że taki Kik to biedronka i nie jestem w stanie odpowiedzieć na pytanie "czy zostały jeszcze takie żółte nożyki do cięcia papieru" bo zwyczajnie nie ogarniam całego asortymentu. Najczęściej przyjmują na 3/4 etatu bo im szkoda płacić nadgodziny. Na samym końcu tylko dodam że zniżka pracownicza jest żałosnie niska jak na centrum chińskie z nazwą Kik...

klient caloroczny

Ktoś na namiar na tą laskę z Wolsztyna z kika? Wie ktoś czy gdzies pracuje w handlu chetnie bym przyszedl do takiego sklepu jak ktos jest mily i serdeczny?

Gliwice

Byłam na rozmowę o pracę do kika... najgorsza rozmowa o prace jaka przeszłam . Pani regionalna kazała na siebie czekać i weszłam prawie godzinę później niż byłyśmy umówione. Jeżeli chodzi o wymiar etatu to nie bardzo chciała dać cały etat , mówiąc że daje to zazwyczaj osobie która się stara i wtedy podnosi jej etat ... ze wszystkim co powiedziałam miała inne zdanie nawet jak kazała mi mówić o sobie to przerywała co chwilę, komentując co ona o tym myśli. Nie chciała mi powiedzieć jakie są zarobki , tylko powiedziała że więcej niż najnizsza krajowa , nie ma żadnych premii ani nic na święta... A i juz wspominala czy zgodzilabym się jakby chcieli odsyłać mnie do innych sklepów.. mam nadzieję , że nie zadzwoni do mnie i nie będę musiała tam pracować .

Zostaw opinię o KiK Textil Sp. z o.o. - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KiK Textil Sp. z o.o.