KiK Textil Sp. z o.o.

Adres: Legnicka 21A, 53-671 Wrocław

NIP: 8971777132 REGON: 21685533 KRS: 0000394343

KiK Textil Sp. z o.o.
2 597 5 1

Opinie o KiK Textil Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Monika
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Witam,mam pytanie jak jest u was z przecenami? Bo u nas wcześniej co tydzien pogłębienie a teraz wszystko zalega. Klienci sie oburzają. Jak wasze sklepy wygladaja regionalni każą cos zmieniac? A.rewizję na Podkarpaciu jak wychodzą? Rewizor zadowolony? Z gory dzięki za info

Pomocna?
TakNie
Marlena
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Dziewczyny proszę powiedzcie mi ile teraz zarabia zastępca kierownika ?

Pomocna?
TakNie3
Aiwm
 Opinia
@Marlena 03.05.2019 10:17

2800 brutto

Pomocna?
TakNie
Marlena
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Aiwm 17.05.2019 21:30

Dziekuje za opdpowiedZ. Chodz powiem ze troche lipa jak zastepca zarabia 2800 a kasjer 2600

Pomocna?
TakNie1
Zzzz
 Opinia
@Marlena 20.05.2019 00:53

Tak niestety jest ????

Pomocna?
TakNie
Damian
 Opinia
@Aiwm 17.05.2019 21:30

Zastępca kierownika poza wymienioną przez Ciebie stawką brutto może liczyć również na ewentualne świadczenia dodatkowe? Mam tu na myśli premie bądź inne socjale, które zwiększyłyby poziom wynagrodzenia? Jakie wymagania należy spełnić, aby móc awansować na to stanowisko? Mam nadzieję, że pomożesz mi, odpowiadając na moje pytania.

Pomocna?
TakNie
KIK me
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Marlena 03.05.2019 10:17

3100 brutto to jakieś 2260 na rękę zależy od miasta stawki są różne

Pomocna?
TakNie
....
 Opinia
@Damian 21.05.2019 08:12

Jakie premie, jaki socjal? Nie ma czegoś takiego w tej firmie. Na Boże Narodzenie paczka z kawą i słodyczami do podziału dla wszystkich. Na taką premie jedynie możesz liczyć.

Pomocna?
TakNie
Aiwm
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Damian 21.05.2019 08:12

Zero premii zero socjalu

Pomocna?
TakNie
Mary1989
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Cześć☺☺Jutro mam rozmowę kwalifikacyjną w Kiku w Mielcu. Po tym co przeczytałam to zastanawiam się czy w ogóle przyjąć pracę, czy nie lepszym rozwiązaniem jest poczekać na inną ofertę☺☺

Pomocna?
TakNie
Noname
 Opinia
@Mary1989 15.05.2019 14:43

Jestem pracownikiem i gdybym przeczytała te opinie to też pewnie bym nie przyszła na rozmowę. Sytuacje, które są tu opisywane nie dzieją się na wszystkich sklepach???? Region w którym będziesz miała rozmowę jest naprawdę ok i nie masz czego się obawiać. Jeśli będziesz miała jakieś wątpliwości to zawsze możesz je przedstawić na rozmowie. Nie rozumiem ludzi, którzy składają cv są umówieni na rozmowę i nie przychodzą. To brak szacunku do drugiej osoby i jej czasu.

Pomocna?
Tak2Nie
Kaśka
 Opinia
@Mary1989 15.05.2019 14:43

Dziewczyno nawet się nie zastanawiaj praca nie warta zachodu. Na rozmowie kwalifikacyjnej wszystko pięknie ładnie nikt nawet nie wspomni o przymusowych delegacjach i inwentaryzacjach na których pracujesz zaw marne groszeto. Mobbing wiecznie pod.presja bo jezdzanie dyrektorzy masz stacna i sie klaniac a w miedzyczasie towar rozłożyć klientów obsłużyć i na bieżąco sprzątać. Zawsze wszystko zledobrze jednego dnia regionalna przyjedzie powie ze trzeba to przeniesc na drugarower stronę a na nastepny raz znowu trzeba przenieść tam gdzie bylo. A na koniec potraktują Cię jak cZłowieka drugiej kategorii bez powodu powiedzą ci dowidzenia i dadza wypowiedzenie. Palet 8 czasem.i wiecej ktore muszą byc rozlozone poukladane i zawieszakowane w 48h a najlepiej jakby wszystko bylo zrobione w jeden dzień. Nie polecam na twoimrower miejscu poczekalabym na lepszą ofertę kik nie jest wart szkoda zdrowia i nerwów .

Pomocna?
Tak8Nie
Mary1989
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Noname 15.05.2019 16:35

Na rozmowę jak najbardziej pójdę, zobaczę co mi powiedzą i sama wypytam się o pewne rzeczy☺☺

Pomocna?
TakNie
Ja
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Mary1989 15.05.2019 14:43

Też się dziwię tym wszystkim opiniom. Oczywiście jest różnie raz lżej raz ciężej. Oczywiście kasa mogłaby być większa ale cóż. Nie oszukujmy się , nie zawsze jest szamotanina. Nikt mi nie wmowi że nie ma przerw, ze się znecaja i wykorzystują, ludzie bez jaj. To nie jakiś (usunięte przez administratora) W każdym sklepie jest zapieprz ???? ale bardzo dużo zależy od kierownika sklepu. Jeśli jest fair wobec siebie i załogi to praca jest naprawdę spoko. Nie nie bronię nikogo nie jestem kiero nie jestem Z GÓRY. po prostu pracuje . Zawsze można się zatrudnić w butiku i stać przez 8 godzin na metrażu 4 na 4 m ✌

Pomocna?
Tak2Nie2
Pracownik
 Opinia
@Mary1989 16.05.2019 18:00

Pracuje 6 lat. Wszystko zależy od załogi od kierownika bo jak dziewczyny są super i się dogadujemy to nawet jakby tak plecy mniej bolały ???? wszędzie dobrze gdzie nas nie ma niestety

Pomocna?
Tak1Nie
Kerastas
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

A jak Wam podoba się nowy regionalny Pan Lukasz?

Pomocna?
TakNie
Ania
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Kerastas 13.05.2019 18:54

Który bo jest dwóch..

Pomocna?
TakNie
Kerastas
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Ania 14.05.2019 09:23

Guliański

Pomocna?
TakNie
Ja
 Opinia
@Kerastas 14.05.2019 21:50

Sprawia wrażenie sympatycznego ;)

Pomocna?
TakNie
Kerastas
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Ja 15.05.2019 18:12

Ciekawe czy ma żonę :))

Pomocna?
TakNie
Pracownik
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Co się dzieje z godzinami u was też każą schodzić z godzin do minimum??? ????

Pomocna?
Tak1Nie1
Karyna
 Opinia
@Pracownik 16.05.2019 12:36

Jasne, że tak... I to momentami jest po prostu nierealne żeby mieć tyle godzin na sklepie ile oni chcą.... Straty mają podobno spore no to na czym najlepiej zaoszczędzić? Wiadoma sprawa.

Pomocna?
Tak2Nie
Klient
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Będąc w jedynym z waszych sklepów byłam na zakupach z wózkiem z dzieckiem widziałam że była dostawą to jedna z pań powiedziała że to nie jest sklep dla rodzin to moje pytanie to dla kogo jest ten sklep odechciało mi się robić tam zakupy

Pomocna?
TakNie2
Szczera
 Opinia
@Klient 19.04.2019 15:42

No i miała rację. Ludzie chcą przejść A nie można bo wózek zastawia przejście

Pomocna?
Tak7Nie
Wlad
 Opinia
@Szczera 16.05.2019 00:14

ciebie mam chyba za młodu upuściła i ta choroba ciągnie się za tobą do chwili obecnej...?

Pomocna?
Tak1Nie
Grażyna
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Ile zarabia kierownik brutto?

Pomocna?
TakNie
sprzedawca
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

hej czy nadal są podwyżki w firmie coś słyszeliście? ile zarabia kierownik ? Mam propozycję przejścia na to stanowisko i nie wiem czy warto

Pomocna?
TakNie
Edyta
 Opinia
@sprzedawca 01.05.2019 17:09

Powiem tak: stawki na to stanowisko podobno są na prawdę atrakcyjne. W poprzedniej firmie byłam kierownikiem koło dwóch lat i zarabiałam dużo. Natomiast dużą część swojej pracy zabierałam do domu i pracowałam po godzinach. W tej chwili jestem zastępca w kiku i może kiedyś otrzymam awans od regionalnej na kierownika. Jak długo jesteś sprzedawca? I co już umiesz? Jak rewizje na Twoim sklepie? Pytam bo firma chce aby rewizja była wysoka.

Pomocna?
Tak1Nie
sprzedawca
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Edyta 01.05.2019 18:04

nasz kierowniczka też zabiera dużo pracy do domu :( grafiki jakieś zestawienia.Nie wiem czy to dobra oferta bo inne firmy podobno też dużo płaca a są tam premie sprzedażowe a u nas nie ma.Chyba się jeszcze namyślę,Rewizje mamy dobre ale tu nie chodzi tylko o rewizje ale o całokształt .Ale dzięki za info

Pomocna?
TakNie
Dwadwa
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Ile macie na swoich sklepach redu? U mnie na sklepie jest dużo i się nie sprzedaje. Ciekawe kiedy pozowolą to pogłębiać? Wie coś ktoś?

Pomocna?
TakNie1
sprzedawca
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Dwadwa 02.05.2019 17:38

chyba nigdy :) u nas też stojaków redu więcej niż normalnego towaru.Pytamy,pytamy i nic.Nasz BZL mówi ę zabierze na nowe otwarcia ale nie wiemy kiedy.Fajnie byłoby to pogłębić bo i klienci się pytają kiedy w końcu ceny się ruszą.Nauczyli się przez te kilka lat ,że co jakiś czas ceny obniżamy i przychodzą specjalnie po te towary . Są mega rozczarowani i wychodzą .A potem tłumacz się człowieku czemu obrotu nie ma ,koszyk spada godziny ucinają ....ech kikowska rzeczywistość

Pomocna?
Tak1Nie
Gregory
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Wałbrzych, Podzamcze. Pani kierowniczkadwulicowa i załamana, jak przyjeżdża regionalny to wchodzi w (usunięte przez administratora) A jak wychodzi to mu obrabia, że to człowiek idący po trupach do celu, że w poprzedniej pracy był zwykłą swinią a tu dostał się dzięki koledze który go wciągnął a w zamian mu (usunięte przez administratora) obrobil, klimat straszny tak to do wszystkich zdrobniale i wszystko w superlatywach, a jak co do czego to nóż w plecy i tłumaczy się, że regionalny kazał a ona nic nie może. Dno!!!

Pomocna?
TakNie
sss
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Gregory 26.04.2019 16:55

a tak się składa że Twoja kierowniczka ma dużo racji bo takiego własnie mamy regionalnego......dużo pozorów mało konkretów o oby jego 4 litery były bezpieczne.....tak własnie po trupach do celu.Więc się nie dziwię że się go boi bo może być nastepna w kolejce.Pozdrawiam wszystkich z jego cudownego dolnośląskiego regionu

Pomocna?
TakNie
Fryta
Nazwa działu: Handlowy
 Rekomendacja
@Gregory 26.04.2019 16:55

Ja uważam, że jeżeli kierowniczka tak postępuje i jesteś ok to powinnaś rozmawiać z kierownikiem regionalnym na takie tematy a nie na forach wypisywać. A może to pani kierownik sklepu po trupach do celu doszła ? Ja osobiście pracuje z kierownikiem regionalnym i uważam że,jeżeli jego by nie było to mnie też!!! współpraca z nim jest wspaniała każda jego wizyta odbywa się w miłej atmosferze nie ma strach i stresu że coś nie tak itd.a atmosfera w sklepie jest taka jaką sobie stworzycie i wy jesteście winne tego jeżeli kierowniczka tak podchodzi a wy nie reagujecie to tak macie niestety . Uważam ,że jeżeli któraś z was by zadzwoniła i porozmawiała z BZL to na pewno by reagował na problemy które w tym sklepie są.Polecam zadzwonić do BZL i porozmawiać!!! On zawsze pomoże!!! Pozdrawiam

Pomocna?
Tak3Nie
rozbawiona
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Fryta 28.04.2019 20:39

was coś łączy ??? jakaś niezdrowa relacja ??? wspaniała współpraca ......hmmmmmmmm, wypowiedź brzmi trochę dziwnie jak na podwładną kierownika regionalnego. Widzę że na dolnym śląsku wesoło

Pomocna?
Tak1Nie
pracownik
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Fryta 28.04.2019 20:39

oooo czyżby nasz lizus się odezwał ?? z miasta oddalonego dosłownie kilka chwil od Wałbrzycha ?

Pomocna?
TakNie
Byla pracownica
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Ja zostalam zwolniona z firmy bo kierowniczka chciala do pracy swoja koleżankę. Przyszłam do pracy dzien jak codzien przyjechal regionalny i wręczył mi wypowiedzenie zapytalam dlaczego? A on ze nie musi podawac mi powodu. Dramat. Nie spodobalam sie kierowniczce wiec do widzenia i nikogo nie obchodzilo jak ja pracuje. Nawet zadnej rozmowy nic. A kierowniczka smiala mi sie prosto w twarz nie polecam mazury.

Pomocna?
Tak6Nie1
Smieszek
 Opinia
@Byla pracownica 22.04.2019 08:04

U mnie było podobnie. Z tym, ze kierowniczka bardzo starała się o to by się mnie pozbyć bez powodu. Wszystko zwalala na innych nigdy na siebie. Stosowała dziwne zagrywki wśród pracowników. Kłamała każdej na każdą udając przy tym święta. Zero wiedzy na temat kierowania ludźmi. Jak prosiłam o urlop w wybranym terminie zaproponowała mi l4, bo one nie da mi urlopu... Kierownik takie rzeczy proponuję... Robi sobie co chce pół dnia stoi i gada ze znajomymi przez telefon albo normalnie. Na sklepie zachowuje się jak baba ze wsi... drze buzię że aż wstyd... jest niemiła dla klientów... Dziewczyny mają już dość jej zachowania, bo ma się za Boga... Bo jak to mówi do znajomych... No słuchaj przecież jak nie mogę jak ja tu wszystko mogę... W sobotę do pracy nie przyjdzie... Przed świętami też nie... A jechać gdzieś na np inwenture zapomnijmy bo ona jako jedyna nie pojedzie nigdzie bo nie haha żałosne serio...

Pomocna?
Tak2Nie
Paja
 Opinia
@Smieszek 23.04.2019 20:59

Kierownicy chyba tak mają(usunięte przez administratora)zwala na innych.

Pomocna?
Tak3Nie
Mimi
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Byla pracownica 22.04.2019 08:04

To z Kika zwalniają? ???? Zapraszamy do Warszawy tutaj dopóki się sama nie zwolnisz to nikt cie nie wywali.. Mozesz się spozniac , nic nie robić , nie przychodzić do pracy ... Cały zakres czego nie wolno w Warszawie .

Pomocna?
Tak1Nie
Były pracownik
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Byla pracownica 22.04.2019 08:04

Haha nie wierzę. Ja zostałam dokładnie tak samo potraktowana. Bez słowa wyjaśnienia. Zrywamy umowę i do widzenia. Kik nie jest dla pracowników tylko dla kierowników.

Pomocna?
Tak2Nie
Kamila
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Witam, czy istnieje jakiś inny numer do centrali w której urzeduje mam wrażenie sama sekretarka ? Pani ciężka w kontakcie, zero jakiejkolwiek pomocy z Jej strony. W innych firmach bez trudu można znaleźć przydatne numery bezpośrednio do osób które pracują, a tutaj? Dość że, jeden numer to Jeszcze ciężko się skontaktować - nie wspominając o pomocy

Pomocna?
TakNie1
k
 Opinia

Z braku laku pracuję w Kiku. To co wymyśla kierownik regionalna jest jednym słowem PORAZKA. Tysiąc rzeczy jej sie nie podoba, a na ogromnym sklepie 500m max 3 osoby w weekend. Nocne rewizje (no przecież to pracownicy są złodziejami), tysiące podpisów, zresztą, długo wymieniać momenty bo na każdym kroku jest się sprawdzanym. Robienie dokumentów, OD CZEGO JEST KIEROWNIK I ZASTĘPCA? Następna sprawa, palet 13, jak to rozładowac i rozłożyć żeby wielmożnym państwu sie podobało? Kierownictwo by najchętniej widziało biegających pracowników z pięcioma rękami. Do tego obsłuż klientów, gdzie większość z nich nadal nie zdaje sobie sprawy że taki Kik to biedronka i nie jestem w stanie odpowiedzieć na pytanie "czy zostały jeszcze takie żółte nożyki do cięcia papieru" bo zwyczajnie nie ogarniam całego asortymentu. Najczęściej przyjmują na 3/4 etatu bo im szkoda płacić nadgodziny. Na samym końcu tylko dodam że zniżka pracownicza jest żałosnie niska jak na centrum chińskie z nazwą Kik...

Pomocna?
Tak21Nie
Była pracownica
Nazwa działu: Handlowy
 Rekomendacja
@k 30.11.2018 14:42

Wszystko to prawda, a żeby było lepiej u nas w sklepie w grudniu gdzie jest największa masakra, w sklepie pracowały łącznie 4 osoby, bo dwie załatwiły sobie lewe zwolnienia na dzieci. Dwie osoby na zmianie gdzie dostawa 9 palet i non stop latanie do kasy bo kolejka co minutę. Aaaa no i jeszcze stos okólników, bo przecież końcówka roku to najlepszy moment na promocje i zawalanie pracowników robotą.

Pomocna?
TakNie
Wlad
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@k 30.11.2018 14:42

U mojej żony na sklepie o powierzchni krotnie większej niż 500m2 jest góra 5 osób na zamknięcie... wierzę w to, że KIK może nie jest idealnym pracodawcą bo takich nie ma, ale proponuję spróbować sił w innej znanej sieci sklepów odzieżowych to zobaczycie co to jest praca niewolnicza! Jak pisałem góra 5 osób na zamknięcie w wielkometrażowym kolosie podczas dnia 3-4 osoby... I standard wciskanie klientom towaru coraz gorszej jakości, pilnowanie złodziei, pilnowanie wskaźników, żeby broń Boże nie przekroczyć któregoś, ciągłe audyty zewnętrzne, a to wszystko za mniej jak minimalna krajowa bo pracownicy pracują na niepełne etaty.

Pomocna?
TakNie
pracownik
 Opinia

czy ktoś dostał podwyżkę stażową o których tak było głośno początkiem roku?? było mówione od 1 stycznia a miesiąc się kończy i ani widu ani słychu

Pomocna?
Tak3Nie
Pracownik
 Opinia
@pracownik 30.01.2019 15:00

A kogo miała dotyczyć ta podwyżka?

Pomocna?
TakNie
bambam
 Opinia
@Pracownik 30.01.2019 17:37

rzekomo wszystkich, bo ja tez byłam zapewniana ze po nowym roku podwyżka będzie...

Pomocna?
Tak4Nie
Nic
 Opinia
@bambam 31.01.2019 11:25

A tu jak zawsze wielki NIC dla kierowników

Pomocna?
Tak4Nie
kik...
 Opinia
@pracownik 30.01.2019 15:00

Wzrosła najniższa krajowa i to o takie "podwyżki" chodziło.

Pomocna?
Tak5Nie1
Paja
 Opinia
@pracownik 30.01.2019 15:00

Tak niektóre sklepy dostały

Pomocna?
Tak1Nie
Damian
 Opinia
@Paja 03.02.2019 17:03

Ile lat należy mieć przepracowane w firmie KiK Textil, aby móc zostać wybraną osobą, która otrzyma podwyżkę od pracodawcy? Wysokość podwyżki stażowej uzależniona jest od tego, jak długo pracujemy już u tego pracodawcy, czy może zupełnie inaczej wyglądają jej warunki? Proszę o sprecyzowanie informacji na ten temat, gdyż tylko wtedy czytelnicy wątku będą mogli ocenić, czy jest to dla nich atrakcyjna zmiana wprowadzona przez pracodawcę.

Pomocna?
TakNie
pracownik
 Opinia
@Damian 05.02.2019 08:09

Nic nie jest uzależnione od tego ile tu pracujesz... podwyżki stażowe to tylko nazwa bo siedzę prawie od początku a dostałam taka sama kwotę podwyżki jak dziewczyny które są np. rok więc jakie to jest stażowe bo nie rozumiem..... poczekam na pana W i się zapytam osobiście

Pomocna?
Tak2Nie
Była pracownica
Nazwa działu: Handlowy
 Rekomendacja
@pracownik 07.02.2019 11:04

Mi mówiły dziewczyny jak zaczynałam pracę, że po 3 przepracowanych miesiącach jest podwyżka 100 zł brutto, ale ja osobiście nic takiego nie dostałam, jedynie teraz w styczniu tą podwyżkę najniższej krajowej.

Pomocna?
TakNie
Lola
 Opinia

Jak to jest z tym wysylaniem na inwentaryzacje na inne sklepy do innych miast? Mam prawo odmówić?

Pomocna?
TakNie
Była pracownica
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Lola 20.03.2019 22:34

Wysyłają np na delegację do innych sklepów, tak na prawdę mogą Cię wysłać gdziekolwiek w regionie, możesz się wykręcić, że nie możesz np, że Ci nie pasuje tego dnia, ale jak będziesz non stop odmawiać, to się nie zdziw jak Cię zwolnią pewnego dnia i powiedzą że się za mało angażujesz albo coś. Co do inwentaryzacji, to tak samo, mogą na cały region wysłać bo z każdego sklepu musi być jedna osoba. Skończysz w środku nocy i sobie wracaj do domu na własna rękę, ewentualnie hotel, za to już chyba kasę oddają, ale dokładnie nie wiem.

Pomocna?
TakNie
Klient
 Opinia

Przychodzę co tydzień w sobota do Kika, i wiecznie są tam kartony. Kiedyś myślałam że to wszechobecny sy f, o którym się tu pisze....,alez nie!!! Byłem w tym samym Kiku we wtorek i ku mojemu zaskoczeniu, kartonów nie było i był porządek . Moje pytanie co za de bił wysyła towar na sobotę, kiedy jest najwięcej klientów na sklepie. Nie ukrywam, że często w sobotę nic nie kupuje, bo jestem zfrustrowany tym że ciężko dostać się do regału. Mam możliwość chodzenia na zakupy tylko w sobotę. To taka uwaga od klienta, który zostawia trochę pieniędzy w tym sklepie, a mógłbym zostawić więcej.

Pomocna?
Tak5Nie
Pracownik
 Opinia
@Klient 13.02.2019 07:17

Skoro odwiedza Pani sklep tylko w sobotę,to skąd Pani wie, że wtedy jest najwięcej klientów??? Myślę, że nie skłamię pisząc, że kartony uprzykrzają życie również pracownikom. Nikt nie chce pracować w (usunięte przez administratora) ale dostawa nie znika w ułamku sekundy. Zastanowił się ktoś kiedyś dlaczego towar jest w tak śmiesznie niskich cenach. Coś za coś . My robimy co możemy, dziękujemy za zakupy ale trochę empatii nie zaszkodzi.

Pomocna?
Tak8Nie
Pracownik
 Opinia
@Klient 13.02.2019 07:17

Jako pracownik również jestem zirytowana że sama potykam się o te pudła i chyba nigdy nie rozumiem jak można palety rozkładać na środku sklepu... bo to że dostawy się zmieniają i czasem wypada na piątek to już jakoś przywyklam.

Pomocna?
Tak3Nie
Sroka
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Klient 13.02.2019 07:17

A jakie są problemy by wózkiem z dzieckiem czy wózkiem z innego sklepu przejechać przez alejeke jak. Jest tyle kartonów czyja wina sprzedawcy bo przy 11 paletach które musi zrobić przez dwa dni

Pomocna?
Tak5Nie
Aaa
 Opinia
@Klient 13.02.2019 07:17

U nas również dostawy w piątki, w sobotę wykładamy towar. Jako pracownicy też nie jesteśmy z tego zadowoleni.. mógłby się w końcu ktoś zająć dostawami. Niech przychodzi towar zgodnie z zamówieniem tego czego jest brak, a nie pół palety basiców które i tak nie ma gdzie zawiesić.

Pomocna?
Tak6Nie
Niania
 Opinia

cd...Nie wiem czy pan Mariusz wie co wyrabiają jego Regionalni ( oczywiście nie wszyscy bo cześć jest ok) rozmawiają ustalają tylko Z P Waldemarem a czy on rozmawia z Kierownikami nie... Narzucając swoje regulaminy i swoje widzimisię a przecież mamy jeden regulamin a nie 5 tys innych bo każdy Regionalny sobie... czy wie ze praca na sklepie to min 3 osoby żeby ogarnąć sklep umyć odkurzyć i jeszcze coś zrobić z wytycznych .. na dostawach powinno być przynajmniej 5 osób tak przez 3 dni później 3 wystarczy ( na mały sklep) .. czy zdaje sobie sprawę jak klienci potrafią nam naubliżać i jeszcze skargę złożyć a czy to nasza wina ze dostając 12 palet towar jest w kartonach na całych alejkach i nie ma jak przejść bo tego jest za dużo... porcelana, szkło, świece, plastik deco.. a ciuchy czasami do stojaków brakuje tyle tego 3 rola i jeszcze mało... a Rejonowy pisze szybko układać sprzątać bo On jeździ i jemu się oberwie jak będzie nie uporządkowane.. nie jest mu dziwne ze takie rotacje ?? ze ludzie uciekają bo jak sprzedawca przyjdzie do od razu musi wszystko a w umowie ma kasjer sprzedawca nie zastępca czy kierownik... zero socjalu i jeszcze ta śmieszna karta go fit... siłownie to mamy przy dostawie i cały tydzień po... Niech Pan Panie Mariuszu jeździ żeby nikt nie wiedział to Pan zobaczy jakie są realia i jak ciężko pracujemy .. a nie zaraz z centrali cynki bo Dyrektor jedź .. nikomu nic nie mówić i jeździć... porozmawiać z Kierownikami a nie wchodzić i wychodzić bo trzeba rozmawiać z podwładnymi Oni pracują na pensje wszystkich w Firmie... Chciałam tez dowiedzieć się od Pana czy Pan wie jakie praktyki stosują co nie którzy Rejonowi.. jakim są ludźmi i co czynią innym...( wymyślają dziwne argumenty ) jednych zwalniają a innych z polecenia zatrudniają bo :swoi" Tak jak to było z tą Rejonowa która straciła prawo jazdy... wszyscy wiedzieli Tylko nie Pan ..dopiero po miesiącu doszło do Pana bo tu ktoś napisał .. wiec proszę się zastanowić gdzie jest problem tak Naprawdę....bo Kierownik mając 4 pracowników czy nawet 6 nie jest Bogiem i nie dokonuje cudów bez uszczerbku na zdrowiu czy zdrowiu pracowników... okólniki tak średnio po 10 grubych do tego dk pogłębienia podręcznik nowe ułożenia gondoli... może Ci co to ustalają to przyjdą w tym czasie robić to co My i zobaczymy jak to im się spodoba...aa i jeszcze oczywiście Panie z centrali na szkolenie tak na 1 albo 2 dni...hm dzwoni telefon i dowiadujesz się ze ktoś z centrali będzie na szkolenie tylko masz go do dostawy nie dawać może cienkie okólniki zrobić ale nie przemęczaj go i on tylko 8 g... czy to sprawiedliwe,,NIE... niech przyjdzie poprowadzi zmianę gdzie tylko podpisy i stres do tego dostawa okólniki pogłębienia nowe koncepty... Rewizja musi być ok bo inaczej Rewizor obniży procenty i Regionalny premii nie dostanie a ktoś się liczy z tym ze na jednych sklepach nie ma zastępcy ze papiery robi kierownik bo dziewczyny coś tam pomogą ale w umowie nie maja pracy na stanowisku z-k czy kierownika i za takie pieniądze nie będą tego robić bo i tak jest dużo do zrobienia. Był okres na samym początku że chciało mi się pracować ale teraz to tylko nerwy stres i zszargane zdrowie fizyczne i psychiczne.. nie mam już mocy wstawać do pracy... biorę leki i jakoś muszę dać rade ale to już kwesta czasu ... Pozdrawiam Pana Mariusza oby zrobił coś na korzyść szarych Pracowników Tych na samym końcu... w nich siła... niech czuja się doceniani... PIP powinien zając się tym tematem warunków i praca jak jest dostawa bo palety są tak składane że czasami strach folie rozcinać...brudne ubrania ręce włosy bo takie to wszystko brudne a firma nawet za pranie czy na rzeczy nie daje a powinna...Pani z BHP to tylko regułkę klepie i tyle... Zanim podejmiecie prace to upewnijcie się czy chcecie pracować w KIku za taka mała pensje z dużymi wymaganiami ...bez premii dodatków...(teraz na próbę jest Go fit- tak jak byśmy nie miały siłowni przy dostawach i zmianach)

Pomocna?
Tak67Nie
Rampampampam
 Opinia
@Niania 21.01.2019 14:15

Uderzone w sedno !! Tak jest te regionalne pozal się panie Boże wymagań mają tysiące ,ciągle ponaglenia , histeria i krzyki i ciągłe żale że inni robią szybciej a wy mniej ! Daj cię spokój z tym kikiem ! Dziewczyno zmień pracę nie daj się zapomnij ja zrobiłam to samo!

Pomocna?
Tak19Nie
pracownik
 Opinia
@Niania 21.01.2019 14:15

Moja jakieś zbiorowe przeprosiny dla góry od nas białych murzynów za to że nie jesteśmy robotami i czasami nie chuuuuu nie da rady sie wyrobić .....

Pomocna?
Tak3Nie
159
 Opinia
@Niania 21.01.2019 14:15

cala prawda podpisuje sie pod tym !!!!

Pomocna?
Tak5Nie
Bylaobecna.
 Opinia
@Niania 21.01.2019 14:15

Czyżby Astra? Najcięższy sklep w Polsce - centrala "za rogiem".

Pomocna?
TakNie
Cggvc
 Opinia
@Niania 21.01.2019 14:15

Pan Mariusz to żyje w innym świecie Kika. W centrali za biurkiem siedzi. Wyjedzie raz na ruski rok. Jak on jeździ sklepy nic nie robią tylko sprzątają. Ja proponuję żeby przyjechał na cały dzień do jednego sklepu i zobaczył jak wygląda praca. Ten pan żyje w świecie abstrakcji. W Kiku pracują magicy, co 9 palet rozladuja w trzy dni w trzy osoby na zmianie. Trzeba ściągnąć z palety sprawdzić cenę, ilość sztuk, wyłożyć na półkę i zawieszakowac, zabezpieczyc. Należy przy tym utrzymać porządek, prowadzić sprzedaż, zrobić inwentaryzacje nosów, okolniki. Panie Mariuszu my pracownicy nie jesteśmy robotami tym bardziej magikami. Jeśli ktoś zdoła wyciągnąć towar w trzy dni tzn. że oszukuje i nie robi tego jak należy. Proszę otworzyć oczy, a może lepiej przyjść i popracować jeden lub dwa dni i sprawdzić na co i ile czasu trzeba poświęcić.

Pomocna?
Tak13Nie
hela
 Opinia
@Niania 21.01.2019 14:15

Chyba każdy kto pracuje w KIKu ma dość, 2 umowy to max, tu nie ma co siedzieć dłużej praca wykańcza fizycznie i psychicznie. Wszystko co napisałaś święta prawda i to o wizytacji o których nikt nie wie żenada, co 10 min telefon gdzie są i gdzie jadą no król ma zawitać i na baczność naprawdę żenada. Ja też za chwilę zmywam się z kika, tobie też radzę nie warto się męczyć człowiek ma jedno życie.

Pomocna?
Tak8Nie
Była pracownica
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Niania 21.01.2019 14:15

Zgadzam się w 100%, człowiek się stara jest na każde zawołanie, nawet jak masz dzień wolny to musisz się liczyć z tym, że za chwilę zadzwonią i każą przyjść do pracy na 12h. Nic zaplanować nie możesz bo wiecznie coś z pracą, albo jak masz według grafiku 6-8h wstawione, to co do czego musisz zostać 12h bo ktoś nawalił. Nie wspomnę już o tym, że grafik się co chwilę zmienia i to praktycznie z dnia na dzień, poza tym wysyłanie na delegacje do innych sklepów, gdzie na rozmowie o pracę regionalna nawet nie raczyła o tym wspomnieć. Jak się nie zgadzasz na delegacje czy prowadzenie zmiany to po pewnym czasie mogę cię wywalić z roboty tak jak mnie. Zostałam zwolniona nagle bez podania konkretnej przyczyny, regionalna podała tylko głupi argument, że za małe zaangażowanie i niechęć do prowadzenia zmiany. Jaka k****wa niechęć jak normalnie prowadziłam zmiany? Nie wspomnę o tym, że wiecznie jakieś zmiany na sklepie, zmiana ustawień itd. dostawy na początku po 9-10 palet i macie rozładować do południa, kartony stały przez cały czas dopóki spora część towaru nie poszła na przerzuty. Jak powiedziałam regionalnej, że klienci narzekają na brak miejsca i mówią, że jest w sklepie nawalone wszystkiego to zamiast wziąć to do siebie, to oburzona wielce i kazała mi pokazać w którym miejscu jest niby nawalone. Pensja żałosna, ciągle tylko wszystko źle, za mało zrobione. szanowny Pan Mariusz wpadł sobie z wizytą w grudniu, gdzie jest największy ruch i największy (usunięte przez administratora) na sklepie i cykał fotki, żeby tylko mieć za co (usunięte przez administratora) a potem do nas pretensje, że jest (usunięte przez administratora) na sklepie, no bo przecież klienci bałaganu nie robią, co nie? Aaa no i jak czegoś nie wiesz i nie umiesz czego zrobić to to jest Twoja wina, a nie kierowniczki, że Cię tego nie nauczyła. Polecam omijać Kik szerokim łukiem, w ogóle nie szanują swoich pracowników.

Pomocna?
Tak1Nie
Sylwia
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Witam, Czy ktoś wie ile zarabia pracownik na cały etat?najniższa krajowa czy więcej? Bo od swojej Pani Kierownik nie mogę się dowiedzieć. Z góry dzięki;)

Pomocna?
Tak12Nie
Zuza
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Sylwia 18.02.2019 18:56

Każdy ma inną stawkę na jednym sklepie cały etat 3 kadjerow i każda ma inną stawkę paranoja

Pomocna?
Tak3Nie
Jezz756
 Opinia
@Sylwia 18.02.2019 18:56

cały etat 25000 brutto na całym dolnym Śląsku

Pomocna?
TakNie1
1
Baba Jaga
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Jezz756 20.03.2019 17:18

Warmińsko-mazurskie 2500 cały etat

Pomocna?
Tak1Nie1
Anonim
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Sylwia 18.02.2019 18:56

W Łodzi 2600 brutto ;)

Pomocna?
Tak1Nie1
Płaca nieadekwatna
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Jezz756 20.03.2019 17:18

OMG...nieźle 2250zl..kielce.

Pomocna?
TakNie1
Patrycja
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Witam, czy w firmie kik stosuje się oddawanie pieniędzy za kupione rzeczy z przeceny przez pracowników ? Czy to uważa się za szkodę dla firmy wyrządzoną przez pracowników?

Pomocna?
Tak1Nie2
1
Pracownik
 Opinia
@Patrycja 14.03.2019 17:33

Że jak? Oddawanie pieniędzy za kupienie rzeczy z przeceny przez pracowników? Kto ci kazał jakieś pieniądze oddawać za co i dlaczego

Pomocna?
TakNie
Patrycja
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Pracownik 16.03.2019 20:49

Tak, przedmiotów zakupionych poniżej 4 zł poprzedzających stwierdzeniem iż jest to szkodą dla firmy

Pomocna?
TakNie1
Patrycja
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Patrycja 16.03.2019 22:01

Czy mógłby się ktoś udzielić w tym temacie? Czy w ogóle kik mógł coś takiego zastosować, jeśli tak to na jakiej podstawie? Czy jest to ustalone odgórnie??

Pomocna?
TakNie
Nini
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Patrycja 26.03.2019 17:44

Nie ma takiej możliwości by pracownik zwracał pieniądze za swoje zakupy nawet poniżej 4 zl... Zgłoś to do centrali.

Pomocna?
TakNie
Patrycja
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Nini 03.04.2019 09:04

Dziękuję za odpowiedź. Tylko z kim próbować kontaktować się? Kto by mógł cokolwiek doradzić w tej sprawie??

Pomocna?
TakNie
Patrycja
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Patrycja 04.04.2019 11:55

I czy Komuś udało się skontaktować z Dyrektorem Kulikiem? Jeśli tak to w jaki sposób??

Pomocna?
TakNie
MIMI
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Zgadzam się z opiniami na temat REGIONALNYCH ,fałszywi ludzie ( przynajmniej ja na takich trafiłam)inaczej z tobą rozmawiają,a jak przyjdzie co do czego to potrafią Cię zmieszać z błotem.Poprzeczka coraz wyżej stawiana .To chyba była pomyłka żeby zatrudnić się w KIK.Pracowników po 2 ,3 na zmianie w dniu towaru,to jakiś obłęd,bo nie wolno nadgodzin robić .I weź tu ogarnij towar,papirologię i (usunięte przez administratora) który robią klienci,to jakiś MATRIX.Ale co my możemy zwykli szarzy pracownicy.Firma to jakieś średniowiecze,zamiast się rozwijać to sie zatrzymała, Świat taki skomputeryzowany a tu stosy papierów do zrobienia ,wszystko powinno być w komputerze a nie okólniki,pogłębienia,spisywanie,metkowanie,wysyłanie,jakaś masakra. A ty zesraj się a nie daj się ,bo góra musi być zadowolona .Człowiek wypompowany po 11 godz.przychodzi do domu to nawet mu się gadać nie chce.PIP powinien wziąć firmę za dupę,bo to co się dzieje to ludzkie pojecie przechodzi.Zbyt mało ludzi na sklepach a jeszcze etaty obcinają ,bo mówią ,że za dużo.JUŻ TERAZ NIE IDZIE ROBOTY PRZEROBIĆ A JESZCZE JAK LUDZI ZABIORĄ TO CAŁKIEM BĘDZIE (usunięte przez administratora) ,KIŁA I MOGIŁA.Niech ci na górze się zastanowią co robią,bo ludzie to nie roboty!!!!!!

Pomocna?
Tak23Nie2
Zdenerwowana
 Opinia

Dziś mialabyc promocja w sklepach Kik do minus 70%przy kasie od przecenionych cen jeszcze do minus 25%godzina 9 ludzie czekają na otwarcie aby kupić ciuszki z wyprzedaży po czym zostają poinformowani ze zadzwoniła Pani kierownik kazała zakończyć promocje która się nawet nie zdążyła odbyć to jest rzenada robią z ludzi (usunięte przez administratora) co to za firma tak jak traktują nas zaczniemy traktować ich z czasem ludzie przestaną tam kupować kwestia czasu jak tak można a najśmieszniejsze jest to ze szyldy plakaty na sklepie wiszą a ulotki od dwóch tygodni klienta rozdawane to jest w porządku co tam siedzi za dyrekcja która w dzień wyprzedaży kończy promocje do uwagi się nadaje ???? Moje sugestie dla KiK Textil Sp. z o.o.: Jak coś ogłaszacie jakaś promocje czy wyprzedaż na przyszłość to się dobrze zastanówcie wcześniej a nie kończcie wyprzedaż w dzień rozpoczęcia wyprzedaży Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Nic sam siebie niech poprawi

Pomocna?
Tak13Nie
bambam
 Opinia
@Zdenerwowana 07.02.2019 12:53

Firma pozal się Boże ... Współczuję tylko pracownikom bo oni są nie winni a słuchać pretensji i świecić oczami będą właśnie oni... Firma jest tak śmieszna że szkoda słów... Moje dzieci są bardziej słowne i ogarnięte niż ci na górze :/

Pomocna?
Tak20Nie
Huehuehue
 Opinia
@Zdenerwowana 07.02.2019 12:53

Wstyd wstyd wstyd

Pomocna?
Tak6Nie
TAJEMNICZA..
 Opinia
@Zdenerwowana 07.02.2019 12:53

Myślę że regionalny powiedział że nie mogą dawać rabatu bo na innch sklepach z tego co wiem mimo że znikły oszyldowania mogły dawać te 25% jeżeli jakiś klient wiedział że to będzie i go chciał.. Pretensje proszę kierować do Kierowników Regionalnych za to że źle przekazują informacje pracownikom...

Pomocna?
Tak14Nie
Zuza
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@bambam 07.02.2019 14:26

O tak.to prawda niewiem w ogóle co to za logika rej firmy normalnie ludzie tam nie pracują chodzi o tych wyżej pracownikcy przez nich wysluchuja obelg od ludzi i muszą słuchać i oczami świecić ta firma to dno którą wiecznie oszukuje i rabia pracowników na kasie najlepiej by chcieli żeby za darmo pracowali ja sama sobie współczuję że tam jeszcze jestem bo to (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak5Nie
szkoda gadac
 Opinia

kik w Kaliszu byłam dzisiaj na wyprzedażach -25 % .... na stojakach i na całym sklepie (usunięte przez administratora) nie z tej ziemi . Pani blondynka w krótkich wlosach z meskim glosem chichra się przez telefon zamiast zabrać się za pracę np mogłaby zająć się cenowkami na stojakach gdzie na czterech stojakach wisi cena od 4 zł i na stojakach nie ma nic w tej cenie. robicie z ludzi (usunięte przez administratora) takimi promocjami .

Pomocna?
Tak25Nie
bbbb
 Opinia
@szkoda gadac 08.02.2019 00:16

tak to prawda. popieram. na sklepie panuje wszechobecny bałagan jest brudno i chaos na każdym dziale. coś się zepsuło na tym sklepie już od bardzo dawna. ale towar ogólnie sam w sobie fajny zwłaszcza dekoracje

Pomocna?
Tak18Nie
Zirytowany
 Opinia
@szkoda gadac 08.02.2019 00:16

Ludzie czy Wy macie problem czytania ze zrozumieniem?! To forum o pracodawcy, o warunkach pracy itp itd a Wy tu piszecie o bałaganie na sklepie !!

Pomocna?
Tak7Nie1
haha
 Opinia
@Zirytowany 09.02.2019 16:38

niestety prawda w oczy kole. A to co ja wypisuje i gdzie pisze to jest moja sprawa . kik w Kaliszu wygląda gorzej niż chińskie centrum

Pomocna?
Tak20Nie1
ok
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@haha 09.02.2019 21:24

na stojakach z przecena jest taki kosmos ze nawet nie chce się tego oglądać.

Pomocna?
Tak8Nie1
xx
 Opinia
@ok 23.02.2019 00:36

Na pewno pracownicy cały dzień stali przy stojakach i robili bałagan, zrzucali na podłogę ubrania, deptali po nich, łamali wieszaki, rzucali wszystko na stojak( może rabacik za zaciągniętą rzecz)i w ogóle nie zależało im na porządku. Z obserwacji wiem jakie instynkty w klientach wzbudza promocja, czasami nie zdążymy posprzątać stojaka a już wszystko zaczyna się od nowa. Musiałby tam ktoś stać przez cały dzień , zaniedbując kasę, dostawy i przeceny. Dla porównania proponuję wycieczkę do reserved rano lub innej taniej sieciówki , na ich tle nie wypadamy najgorzej.

Pomocna?
Tak16Nie
lol
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@xx 23.02.2019 08:25

zapraszam na szkolenie do Ostrowa może się czegoś nauczycie ....

Pomocna?
Tak11Nie1
Xx
 Opinia
@lol 25.02.2019 00:49

Brawo Wy , Przodownicy pracy. My pracować na pewno nie umiemy ale oddam Wam honory, ktoś przecież MUSI być pierwszy.

Pomocna?
Tak1Nie
Była pracownica
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@szkoda gadac 08.02.2019 00:16

Akurat z tym to prawda, albo na stojaku cena 29,99, a wisi coś o wiele droższego, ale to jest też raczej wytyczna kierownika regionalnego, że ma być cena od 4,00 albo OD jakiejkolwiek innej ceny, a może wisieć wszystko. Co do cichrania się pracownic, tak to też się zdarza, tylko że w tej firmie są równi i równiejsi i zależy kto ma u kogo chody, temu wolno wszystko, a jak zwykły szary człowiek normalnie pracuje to go (usunięte przez administratora) pod byle pretekstem.

Pomocna?
TakNie
Zmarnowana
 Opinia

To co się dzieje ostatnio na sklepach to jakiś totalny obłęd... Ale wniosek jest jeden - jeżeli nadal będą tak traktować pracowników to Ci, którzy pracują rzetelnie a są nienagradzani odpowiednio za to- odejdą, bo pensja i traktowanie pracowników jest śmiechu warte. Zostaną tam ludzie zdesperowani, którzy nie będą w stanie sprostać oczekiwaniom pracodawców... Pracy i obowiązków coraz więcej... Kontroli coraz więcej... Coraz częściej zastanawiam się czy to nie nadaje się do Państwowej Inspekcji Pracy. Firmo Kik obudź się. Ludzie to nie roboty. Ludzie to nie nieomylne maszyny stworzone wyłącznie do pracy i pomiatania. Teraz myślicie, że jest spoko... Ze się układa... I obroty się zgadzają. Ale prowadzicie się na dno z takim podejściem do ludzi. Ile jeszcze będzie ok? Ile ludzie będą w stanie wytrzymać? Nawet coraz więcej klientów rezygnuje z zakupów w sklepach Kik - bo wiecznie brud, (usunięte przez administratora) wiecznie kartony na sklepie, kasjerki układające coś na kolanach brudne i zmęczone, towaru multum aż boją się dotknąć coś z półek żeby wszystko nie runelo. Nie ma szans na swobodne przemieszczanie się między stojakami... A na sam koniec odwołują promocje, o której trabią od 2 tygodni. Wstyd. Rewizor nieuprzejmy. Dyrektorzy VKL i BZL również. Z jakiej okazji w takim bądź razie kasjerzy za parę groszy więcej niż najniższa krajowa maja się jeszcze do ludzi uśmiechać stresując się kiedy wjedzie następna kontrola. Mobbing utajony poparty śmiesznym przepisami firmy. Tyle w temacie.

Pomocna?
Tak57Nie
Pracujaca
 Opinia
@Zmarnowana 07.02.2019 20:52

Zgadzam się z Tym i to BARDZO!!!! Zastanawiam się pracując tu czym kierują się BZL i VKL zlecając zadania i oczekując ich wykonania kosztem stresu nerwicy i oczywiście inne pozostałe zadania tez na już. Czy myślą ze strachem.. presja psychiczna są w stanie coś zyskać..???? Pewnie tak bo dużo pracowników boi się tego co będzie później ..krzyki obraźliwe słowa i zwolnienie ..Jak ktoś ma dzieci na utrzymaniu to nic się nie odzywa pracują z tą sytuacja ponad siły.. jest to jedna forma Mobbingu.. ale cóż ..do gara trzeba włożyć ...Zastanawiam się też czy Ci tam na gorze wiedza co to ciężka praca bo siedzieć w biurze czy jeździć po rejonach to nie praca fizyczna i słuchania poleceń z forma Mobbingu ... Oni jeżdżą i tylko każą a bo im pensja spanie jak się ktoś przyczepi ..a Pensje to maja dzięki Szarym Pracownikom bo tak to by żaden sklep się nie otworzył nie rozładował towaru czy poukładał... Myślę że powinna się Inspekcja Pracy Tym zająć jakie panują warunki w całym KIKU ... Wstydził by się jeden czy drugi Dyrektor..Waldek Czy Mariusz... a zapomniałam Kulig nie musi wiedzieć wszystkiego.... Waldek rozdaje Karty tak jak mu BZL powie tak robi...(.BZl jeden na drugiego nadaje - obłuda i fałsz..)szkoda że nikt nie docenia pracowników czy BZL którzy są w porządku i starają się jakoś pomagać pracownikom niż tylko ich Mobbingować .. Panie Waldku niech Pan się obudzi i pozwalnia złych BZL ... a nie pan ich trzyma ..Bo jak w końcu ktoś rozpęta Burze to żadne tłumaczenie firmy nie obroni .. Dla mnie to (usunięte przez administratora) ... Dobrze ze jeszcze chwile i już mnie tu w Obozie nie będzie... Ludzie obudźcie się i napiszcie każdy z osobna do PIP co tu się wyprawia Może KIK w końcu się zmieni i znikną Fałszywi dwulicowi i bez serca BZL cz nawet VKL.....

Pomocna?
Tak20Nie
1
Jola
 Opinia

Praca brudna i ponizajaca nic więcej nie można powiedzieć Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zwiększyć wynagrodzenie

Pomocna?
Tak16Nie
Małgorzata
 Opinia

Witam, Jestem kierowniczka jednego ze sklepow. Chwale sobie prace w Kik. Zadan wiele ale w pracy sie pracuje a nie spi. Gdy ktos mowi mi ze jest ciezko proponuje przejsc do lidla lub biedronki, tam 10 palet dziennie jest na rozgrzewke:) Kik sie zmienia i moze byc juz tylko lepiej:) Pozdrawiam Małgorzata

Pomocna?
Tak27Nie
Jola
 Opinia
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

Haha rozbawila mnie pani ????

Pomocna?
Tak21Nie
Lili
 Opinia
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

Wiele palet ale i wynagrodzenie inne. Na dzień dobry w biedronce 3000 brutto plus pełen socjalne. Nie pracuje się cały dzień. Po pracy można jeszcze spotkać się z rodziną. W kik pracujesz od świtu do nocy. A co do wynagrodzenia najniższe bez premii, socjalu. Nawet na święta śmieszne czekoladki.

Pomocna?
Tak42Nie
Pracownik
 Opinia
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

Hahahahahahahaha

Pomocna?
Tak12Nie
fuck
 Opinia
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

buahahahahaha, buahahaha smiechu warte, zaraz padne normalnie

Pomocna?
Tak15Nie
barba 1
 Opinia
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

no musisz być jedyna w swoim rodzaju pewnie masz wylizana już cala karierę od początku lub bardzo zdesperowana jakims wieloletnim zobowiązaniem dlatego musi ci się podobac

Pomocna?
Tak17Nie
barba 1
 Opinia
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

zdesperowana kierowniczka wylizala już sobie droge i pewnie ma zobowiązania na kolejne lata wiec będzie jej pasować wszystko

Pomocna?
Tak13Nie
Srarba1
 Opinia
@barba 1 20.01.2018 13:51

Barba1 co Ty masz z tym lizaniem? Kolejny już post...Jakiś ukryty talent czy zamiłowanie? Marnujesz się z takim językiem zarobisz karierę w lodziarni.

Pomocna?
Tak8Nie
anonymous
 Opinia
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

hahaha od razu po tekście który przeczytałam P.Małgorzaty mam dobry humor kierownikiem może i jesteś ale większość za ciebie w tym rozkładanie palet np !!! robią pracownice na pewno więc nie pie*** farmazonów pracowałam pare miechów w kiku i wiele słyszłałam i widziłam a pani udaje że robi wiecznie papiery :)

Pomocna?
Tak24Nie
Zzzz
 Opinia
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

Kik się zmienia na lepsze? ???? Co ty kobieto gadasz wogole! Zapieprz za marne grosze, kierownik nie robi nic oprócz narzekania jaka to ona /on jest zmęczony. Brak słów. Nie polecam nikomu pracy tam!

Pomocna?
Tak22Nie
Niezależna
 Opinia
@Lili 22.12.2017 15:50

Proponuje porozmawiać z jakim kolwiek pracownikiem biedronki!!! Szybko się przekonasz ze to co piszesz to bzdura!!

Pomocna?
Tak6Nie1
Biedroneczka
 Opinia
@Lili 22.12.2017 15:50

Hahaha śmieszna jesteś !! Zapraszam do biedry!!!

Pomocna?
Tak7Nie
Hh
 Opinia
@anonymous 21.01.2018 11:07

Nie kradnij w nowej pracy pamiętaj madziu:)

Pomocna?
Tak6Nie
Ja
 Opinia
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

Fakt. Nie ma co porównywać pracy w spożywcze do kika ale przez moje kilka lat pracy zmienia się ale mam wrażenie że na gorsze. Dobrze że dziewczyny na sklepach fajne

Pomocna?
Tak2Nie
Kierowniczka
 Opinia
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

Może z tym ze będzie lepiej to nie do końca się zgodzę, ale ja tez lubię swoją prace, jak mam wolne to nie mogę wysiedzieć i już bym chciała iść do pracy, ale to kwestia zgranego teamu i atmosfery w pracy :) jak się ma fajny zespół to praca nawet na palecie może być przyjemna! Współczuje tym co na sklepach mają kierowników-udawaczy (robienie dokumentów trwa 15 minut :D)

Pomocna?
Tak7Nie
ściema
 Opinia
@Kierowniczka 10.01.2019 00:59

Sprawdzanie anulacji, zwrotów, wpisywanie list kontrolnych, informacji z raportowaniem przez mde, wprowadzanie dkart, okólników , ewidacja czasu pracy, itd. też trwa 15 minut i też jest ściemnianiem ???

Pomocna?
Tak2Nie
Ted
 Opinia
@Kierowniczka 10.01.2019 00:59

Nie wiem co bierzesz kobieto,ale zmien dostawce bo ten cie oszukuje.Typowa gadka dla sekciarzy,więc przestań Sekciaro bzdury opowiadać

Pomocna?
TakNie
P
 Opinia
@ściema 12.01.2019 09:44

Nie robi się tego codziennie zaś codzienne dokumenty trwają jak najbardziej 15 min tym bardziej że dokumenty nie tylko robi kierownik w zależności kto prowadzi zmianę

Pomocna?
Tak5Nie
Niania
 Opinia
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

droga Małgorzato to napisz gdzie taki super piękny sklep jest??? Nik nie pisał że śpi w Kiku a chyba niedługo to tak będzie, jak tyle zmian bez sensu i ciągle nie zadowolenie.. gratuluje Ci ze tak dobrze grasz i pewnie pracownicy boja się coś powiedzieć albo ciągle ich zmieniasz.... NIE WIERZE W ANI JEDNO TWOJE SŁOWO TO CO PISZESZ TO TYLKO PROWOKACJA I WCHODZENIE W DU... REGIONALNEMU/NEJ.. zobaczymy jak dostaniesz po (usunięte przez administratora) to co wtedy napiszesz.... Rozbawiłaś mnie do łez.....hahahahahahhaha.....

Pomocna?
Tak3Nie
Xxx
 Opinia
@Niania 22.01.2019 15:53

Ej dziewczyny po co ta agresja. Nikt nas tutaj na poważnie nie będzie traktował jak będziemy obrzucać się mięsem. Mamy narzędzie do zakomunikowania niezadowolenia , do wymiany poglądów osób w tej samej sytuacji, może jeśli nie ma nikogo, kto wysłucha nas w pracy , ktoś kompetentny przeczyta co nas boli i może nie zmieni się nic radykalnie z dnia na dzień ale będzie bardziej cywilizowanie. Mam taką nadzieję. Wymieniajmy się argumentami i pomysłami nie epitetami. Coś wreszcie zróbmy razem zamiast narzekać na sytuację. Chętnie sama poczytam o dobrych rozwiązaniach, bo co nam po narzekaniu. Same piszecie, że pracujemy na tą firmę, miejmy swój merytoryczny wkład w jej organizację albo dalej oblewajmy się pomyjami,jak tam sobie chcecie. Tak tylko proponuję. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak5Nie
Juh
 Opinia
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

Nie wiem czy zauwazyliscie ale odpowiadacie na opinie z 2017 roku. Nawet nie wiadomo czy ona nadal pracuje a mieszacie ja z blotem. Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie
Kierowniczka
 Opinia
@Ted 19.01.2019 11:14

O matko co za hejter :( to ze Tobie się zle w życiu układa i nie lubisz swojej pracy to już nie moja wina ???? na moim sklepie kazda z dziewczyn przychodzi uśmiechnięta, a dziewczyna która przyszła z LPP kilka miesiący temu mówi ze u nas się relaksuje :) Firma nie jest idealna i żali czasami nie ma końca, a i okólników potrafią (usunięte przez administratora) ale wszystko da się przeżyć ????????‍♀️

Pomocna?
Tak3Nie
Damian
 Opinia
@Kierowniczka 23.01.2019 21:36

Ostatnie Wasze wpisy dodane w tym wątku nie mówią zbyt wiele o tym, jak wygląda obecnie praca w firmie KiK Textil. Chciałbym dowiedzieć się, czy od nowego roku wprowadzono jakieś zmiany w warunkach zatrudnienia pracowników? Byłbym wdzięczny za odpowiedź na temat tego, czy wprowadzono może podwyżki wynagrodzenia? Niektóre firmy od nowego roku zdecydowały się na takie zmiany, więc ciekawi mnie, jak to wygląda w przypadku tej firmy.

Pomocna?
Tak1Nie
Kierowniczka
 Opinia
@Damian 28.01.2019 08:52

Podwyżki były, głownie dla sprzedawców, od nowego roku jeszcze pojawiły się benefity w postaci karty ok system

Pomocna?
TakNie
PoZiomka
 Opinia
@Damian 28.01.2019 08:52

Od nowego roku pojawiły się podwyżki o zawrotne 100 zł brutto, nie słyszałam nic o benefitach, a sama tak pracowałam jeszcze do niedawna

Pomocna?
TakNie
ex pracownik Poznań
 Opinia
@Ja 08.01.2019 22:00

Może i kierowniczka zadowolona bo jak sa premie to tylko dla nich. A i jeszcze wyjazdy które organizują oczywiście tylko dla kierowników a kasjerki zapierdzielają. Na dostawy potrafią( kierowniczka) ustawić sobie 2 dziewczyny byle nie (usunięte przez administratora) z dostawą i siedzieć pół dnia na zapleczu i pierdzielić przez telefon z innymi wielce zapracowanymi Mimozami. Kasjerzy muszą potrafić ogarniać wszystko, począwszy od dostawy, konwoju, prowadzenie zmiany, zamawianie towaru, robienie przeceny, wysyłanie zamówień, robienie dokumentów etc. - a wypłata nie drgnie. Czysty wyzysk ludzi a jak się odezwiesz to wielkie halo. Firma musi popracować nad kontrolą kierowników, moja ex kierowniczka wiecznie miała nadgodziny pomimo że pracowała od pn do pt po 8 godzin a 16 potrafiła wyjść już do domu.

Pomocna?
Tak2Nie
Jaaa
 Opinia
@Srarba1 21.01.2018 01:59

Srarba lubi po prostu lizać. Szuka rozumu jezorem ale słabo jej idzie heh:)

Pomocna?
Tak1Nie
Gdko
 Opinia
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

Może i jest ciężej w Lidlu i biedronce ale zarobki są 2 razy takie jak w kiku. Tez byłam kierownikiem sklepu Kik. Nic nie masz do gadania decydują za Cb i nawet Cię o tym nie informują. Co bzl to inne reguły nie wiadomo kogo słuchać. A wpadnie Ci cały drektorek i opiszę Cię od najgorszej strony. Ludzie to nie roboty. A wypłata kierownicza jest mniejsza niż kasjera w biedronce Lidlu czy Dino. Otwórzcie oczy.

Pomocna?
TakNie
Zniesmaczona
 Opinia

KiK Brzesko ! Totalna tragedia sklep ten otworzył się rok temu w naszym mieście byłam tam parę razy i za każdym razem wrażenie jedno ... co za bałagan tam panuje. Przejścia wąskie, zastawione zazwyczaj nierozpakowanymi kartonami co utrudnia dostęp do półek. Towar zarówno na wieszakach jak i na półkach aż się wylewa. Ciężko cokolwiek znaleźć na półkach/wieszakach. Gdy chce się obejrzeć towar na wieszaku po prostu spada (doładowany na maxa). Ubrania leżące na ziemi nie dodają uroku temu miejscu. Z tego co zauważyłam to są po 1/2 Panie na zmianie. Cały czas są to inne dziewczyny. Mam wrażenie jakby pracowały tam za karę. Wyglądają jakby cały czas były przemęczone lub po prostu złe. Krzyczą na siebie jeśli chcą zawołać koleżankę do pomocy na kasie. Klient przy większych zakupach nie ma co liczyć na dodatkowy rabat. Bardzo nie spodobało mi się zachowanie krótko-ściętej blondynki, która poproszona na kasę bezczelnie jadła przy mnie kanapkę. Trochę kultury jeśli wychodzisz do klienta. Ogólnie nie polecam sklepu ciężko się tam odnaleźć i cokolwiek kupić.

Pomocna?
Tak8Nie
Gość
 Opinia
@Zniesmaczona 29.11.2018 21:17

Jak są we dwie to może nie ma kiedy nawet zjeść ?

Pomocna?
Tak24Nie
Zniesmaczony
 Opinia
@Zniesmaczona 29.11.2018 21:17

To jest forum opinii o pracodawcach, a nie placówkach handlowych. Ogarnij się kobieto

Pomocna?
Tak8Nie
Nieznajoma
 Opinia
@Zniesmaczona 29.11.2018 21:17

Sam klient jest temu winny!!! przychodzi na zakupy robi totalny (usunięte przez administratora) gdzie mu się podoba odkłada towar pracownicy nie są w stanie tego ogarnąć po każdym kliencie !!!już nie wspomnę o rzeczach ciuchach gdzie idzie przez sklep i jeszcze beszczelnie kopie !!! A dostawy nie zależne są od pracowników tylko odgórnie przychodzą i na takich sklepach niestety tak to wygląda !!!

Pomocna?
Tak16Nie
KTO MOŻE UCIEKA
 Opinia
@Zniesmaczona 29.11.2018 21:17

Tam pracuje się, jak się nie ma wyboru. Firma koszmar, która i tak ma słowa klientow w nosie. I nigdy nie zmieni sytuacji. Patologia.

Pomocna?
Tak17Nie
Gal
 Opinia
@Zniesmaczona 29.11.2018 21:17

A ja uważam że w tym sklepie jest o niebo lepiej niż było jeszcze kilka miesięcy temu. Jedyne co bym zmieniła to więcej osób w pracy. Ciężko prosić którąś z pań o pomoc w ściągnięciu ubrań z górnych wieszaków jak zwykle jedna czy dwie dziewczyny kasują przy kasie albo są zajęte inną pracą albo biegają po sklepie od kasy do kartonów

Pomocna?
Tak6Nie
Kleo
 Opinia
@Zniesmaczona 29.11.2018 21:17

To proszę napisać do Wrocławia na ul Legnicka, aby dostawy były mniejsze bo sklep nie jest z gumy, a dziewczyna jadła kanapkę bo może właśnie była na przerwie, która należy się jej jak psu buda. Klienci zrozumcie, że w sklepach pracują ludzie tacy jak Wy, a nie roboty, które są na wasze udlugi

Pomocna?
Tak13Nie
Pracownjca
 Opinia
@Zniesmaczona 29.11.2018 21:17

Dwie na zmianie wszystko do zrobięnia nawet nie ma czasu iść na przerwę, a wy klientki trochę szacunku do sprzedawczyni,bo jak przyjdziecie do sklepu to myślicie że taka pracownica to ma może was na rękach nosic co. trochę szacunku do pracownic które są zabiegane i zawalone robota

Pomocna?
Tak11Nie
Poli
 Opinia
@Zniesmaczona 29.11.2018 21:17

To może raczej należy zgłosić wyżej nadmiar towaru, przez który na sklepie faktycznie jest ogromny bałagan. To nie pracownik specjalnie go robi. Jest dostawa, którą trzeba wyłożyć na już za bardzo zatowarowany sklep. A sklep wygląda tak dlatego, że bez głowy zamawiany jest towar. A co do złego zachowania pracownika, to trochę wyrozumiałości. Życzę spokojnego Nowego Roku

Pomocna?
Tak5Nie
Kikowa...
 Opinia
@Zniesmaczona 29.11.2018 21:17

Przyjdz popracowac co najmniej przez miesiąc, wtedy zrozumiesz czemu je się kanapki w biegu!

Pomocna?
Tak10Nie
Gość2
 Opinia
@Zniesmaczona 29.11.2018 21:17

O co chodzi z tymi rabatami za większe zakupy? Kiedy ktoś idzie do Biedronki czy innej spożywki i zostawiam tam kilkaset złotych to dostaje rabat? Pyta w ogóle o rabat? Pracowałam w Kiku i kilkaset razy słyszałam "a może jakiś rabat skoro tyle kupujemy" przy paragonie za mniej niż 100 złotych. Może od razu za darmo wszystko? Jeśli chodzi o to jedzenie to prwda, że dziewczyna mogła być na przerwie, czasami zdarza się sytuacja, że trzeba kogoś ściągnąć na sklep na przerwie bo jest potrzebny. Ja w takim wypadku załatwiałam sprawę czasem też z przysłowiową kanapką w ręce i wracałam na socjal. Przetowarowanie sklepów to częsty problem, ale przecież nie ekspedientki za to odpowiadają.

Pomocna?
Tak2Nie
MA
 Opinia

Pracowalam troche ponad pol roku, zwolnilam sie i nie zaluje. To byla najlepsza decyzja jaka moglam podjac. Praca w tej sieci to zart. Dwie osoby na zmianie na ogromny sklep kiedy trzeba rozlozyc towar, obsluzyc mase klientow, posprzatac, w miedzy czasie pilnowac porzadku, lapac (usunięte przez administratora) i kasowac. Wynagrodzenie to smiech na sali. Trzymaja ludzi ciagle siedzacych na l4 przez co w dni wolne jest sie sciaganym do pracy. Przerzucanie po innych sklepach. Jedyne co dobrze wspominam z pracy w tym miejscu to Pani kierowniczka, ktorej jednoczesnie jest mi szkoda ze nadal tkwi w tym miejscu.

Pomocna?
Tak10Nie
Radar
 Opinia

Jednym słowem unikać tej firmy jak najdalej!!!

Pomocna?
Tak11Nie
Damian
 Opinia
@Radar 17.01.2019 12:14

Chciałbym dowiedzieć się, dlaczego w swoim komentarzu sugerujesz, aby unikać firmy KiK Textil? Czytelnik czytający Twój wpis mam rozumieć, aby unikać pracy w tym miejscu, czy może nie korzystać z produktów, które oferują? Proszę, abyś uzupełnił swój wpis. W obecnej formie nie wnosi niczego sensownego do dyskusji. Może zechcesz więc rozwinąć swój komentarz?

Pomocna?
Tak1Nie
Logika
 Opinia
@Damian 20.01.2019 17:10

Jest to forum o pracodawcach. Wniosek nasuwa się sam.

Pomocna?
Tak5Nie
Marysieńka
 Opinia

Witam mam pytanie czy w kiku kierownik ma roczne premie za prowadzenie sklepu?

Pomocna?
Tak10Nie
159
 Opinia
@Marysieńka 20.01.2019 22:14

Zastanów sie gdzie ty chcesz iść Byłam tam kierownikiem i uciekłam przy pierwszej lepszej okazji

Pomocna?
Tak6Nie
Gregory
 Opinia

Uwaga WAŁBRZYCH na kierowniczke katarzyne, codziennie zmienia bez pytania grafik bo zawsze kogoś brakuje, ucina wypracowane godziny ,pilnować grafików bo nie wiesz kiedy z grafiku zginie Ci 10/20 godzin przepracowanych, Kłamie, ze nadgodziny będą płatne po czyk okazuje się upssss do odebrania jako wolne, którego nigdy nie można odebrać bo nie ma tam kto pracować!!! Kobieta bez honoru i zasad, tylko jej stołek sie liczy !! Traktuje pracownice jak pionki do roboty!!!! dno!!!

Pomocna?
Tak5Nie

Zostaw opinię o KiK Textil Sp. z o.o. - Wrocław

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KiK Textil Sp. z o.o.

  • KiK Textil Sp. z o.o.
  • Legnicka 21A
    53-671 Wrocław
  • http://www.kik.pl/

Oddziały »
×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny