KiK POLSKA
2 563

Opinie o KiK POLSKA

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KiK POLSKA

Camaye

O.matko A ja tam chce isc do pracy Masakra juz się noje

anonymous
@Camaye 15.07.2018 23:31

Nie wszędzie jest tak strasznie jak to tu większość opisuje, także spróbuj a się przekonasz sama. Nie ma się co uprzedzać.

Małgorzata

Witam, Jestem kierowniczka jednego ze sklepow. Chwale sobie prace w Kik. Zadan wiele ale w pracy sie pracuje a nie spi. Gdy ktos mowi mi ze jest ciezko proponuje przejsc do lidla lub biedronki, tam 10 palet dziennie jest na rozgrzewke:) Kik sie zmienia i moze byc juz tylko lepiej:) Pozdrawiam Małgorzata

Zzzz
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

Kik się zmienia na lepsze? ???? Co ty kobieto gadasz wogole! Zapieprz za marne grosze, kierownik nie robi nic oprócz narzekania jaka to ona /on jest zmęczony. Brak słów. Nie polecam nikomu pracy tam!

PASSĘ

Ile zarabia kierownik? W tej firmie? Bo w najbliższym czasie mam rozmowe

Hłe hłe
@PASSĘ 07.07.2018 22:13

Takie niecałe 2 tys ????

Dużapracamalapłaca

Orientuje się któraś z Was, ile godzin/dni można pod rząd pracować w KIK?? Czy 7dni z rzędu to normalny grafik?

Kasia
@Złota_myszka 04.07.2018 10:26

Oczywiście że tak. U nas kierowniczka robi co chce bo trzyma sztame z regionalnym. To on się jej boi a nie ona jego i ona robi co chce. Przedstawia jemu tylko swoją wersję nawet jeżeli to nie prawda. A nas nigdy nikt nie słucha. Przydałoby się żeby regionalni nie spouwalali się tak z kierownikami sklepów i wysłuchali czasami pracowników to wielu rzeczy by się dowiedzieli.

Były pracownik

Każdy kto sie choć troche szanuje powinien trzymac sie z dala od takiego pracodawcy. Jako sprzedawca za głodową pensję trzeba wykonywać obowiązki za kierowniczkę, która sobie pracuje po 8 godzin do 17 a cala reszta parobków po 11 godzin. Ogrom obowiązków, jednocześnie stojąc na kasie (kolejki czasami do polowy sklepu) trzeba rozwieszać przymierzalnię,klipsować ubrania i biegać po sklepie robiąc porządki a i tak ciągle za mało i za wolno. Jednym słowem uciekać i trzymać sie z dala.

Robot123t
@Sroka 26.05.2018 00:14

Dokładnie tak jest! W Łodzi to samo ciągle telefon ale mocno zmęczona kierowniczka!

Zyczliwy

Pracownicy w Kik-u zwalniaja się dla tego że mają dość ciągłego wykorzystywania za nędzne wynagrodzenie które wynosi w dalszym ciągu 2300 brutto i nie chcą dawać podwyżek bo uważają że są nie potrzebne . Zazwyczaj na sklepie jest 2 jedynue na dostawie palet pozwalają żeby były 3 osoby na cały sklep .Muszą stać na kasie sprzątać klipsowac robić okulniki D-karty co tydzień i jeszcze w dodatku zwykły pracownik musi robić papiery rozliczeniowe rano . Do tego dochodzi regionalna która wpada co tydzień praktycznie i każe wszystko zmieniać i chodź by na sklepie byl błysk to jak .osi zawsze musi się czegoś doczepić bo tak jej każą . Żadnych premi żadnych dodatków i ciągle zakazywanie nadgodzin a jeśli się takowe zdarzają zamiast płacić każą sobie w przyszłym miesiącu za to odebrać wolne . Nie polecam pracy w tej firmie która czasami jest jak po prostu zwyczajny kołchoz . A klientów proszę o wyrozumiałość praca 11 h robiąc szybko i ciągle na nogach jest cholernie męcząca

Była:}
@Tralala 02.07.2018 19:46

Dokładnie nic dodać nic ująć....

Była

Jak to jest że w Kiku zwalnia sie pracowników co pół roku ??? Dziwna jest polityka firmy. Wyszkolić a po pól roku na bruk. !!!

Kkkkkkkk
@Była 30.06.2018 18:28

Jeszcze nie słyszałam żeby kik kogoś zwolnił a pracuje ponad 2 lata... Ciekawa sprawa... Chętnie się dowiem jaka była przyczyną zwolnienia?

Kakakka

Jak to jest że na jednym sklepie 2 osoby mają umowę na czas nie określony i mają takie samo stanowisko?? Czyli są zastępcami. Czy to jest legalne??

Ggyujj
@Kakakka 16.05.2018 16:12

Up up

Obiektywna

Kolejny wyzysk na pracowniku i przykład jak polacy się traktują nawzajem. W Biedronkach już ludzie poszli po rozum do głowy w KiK jeszcze nie, najmniej zarabiają ci na dole w sklepie, dlatego ludzie zmieniają się co kilka tygodni, nieco lepiej płacą kierownikom i te biedne dziewczątka troją się i dwoją jak utrzymać sklep. Natomiast od regionalnego w górę zarobki są bardzo dobre dlatego ci co na tych stołkach są nie przebierają w niczym i upodlają załogi sklepów jak mogą od regionalnego po przez rewizora na prezesie kończąc. Jestem w sprzedaży od kilkunastu KiK stawiam najniżej z wszystkich sklepów jakie są, gorzej jest chyba tylko w Korei

Rozczarowana
@Obiektywna 08.06.2018 11:08

W samo sedno! Dokładnie też mam takie zdanie na temat tej firmy! Źle traktują sprzedawców,a kierowniczka i zastępca to "chłopcy do bicia. Człowiek tam wychodzi na czworakach po 11paletach dostawy w zamian dostaje wielkie NIC. Ani premi sprzedażowej,ani świątecznej,ani zwykłej pochwały,bo wg nich zawsze jest źle i zawsze im za mało,bez względu na to jak bardzo by się człowiek starał.

Szkodaczasu

Nie polecam pracy w tej firmie. Czysty wyzysk, zarobki w stosunku do obowiązków śmieszne. Praca po 11 h, latanie w kółko do kasy, w międzyczasie rozładunek 7-8 palet, na co łącznie z rozłożeniem towaru i zaklipsowaniem ciuchów jest 3 dni. Na zmianie 2 osoby, co graniczy z cudem żeby wszystko zrobić na czas, o posprzataniu sklepu o powierzchni ponad 600 m, gdzie jedna osoba praktycznie nie schodzi z kasy, nie wspomnę. Ciągłe uwagi i opr* od regionalnej, człowiek dwoi sie i troi i mało i mało. System motywacyjny zerowy. Zero szacunku do pracownika, no chyba, że groźby nagany to motywacja.

Calineczkaxddd

Jak wyglada praca w Płocku?

Stała
@Róża 20.05.2018 22:09

Często załoga się zmienia z lenistwa....dziewczyny nie chcą pracować myślą że jak przyjdą to posiedza przy kasie jak w butiku. U mnie też mam wkoło rotację pracowników bo ciągle im nie pasuje....to samo może być tam....

Pracowita

Chciałabym zaczepic sie na wakacje w Lublincu? Macie moze jakiej info na temat stawek,obowiązków ? No i jak kierownictwo i personel ?

Takjest
@Pracowita 09.06.2018 16:54

Na wakacje w sklepie są pustki a towaru przychodzi bardzo mało więc kompletnie nie ma co robić i stoisz cały dzień a dzień z życia mija więc radzę przemyśleć

Parodia

Negatywne komentarze najczęściej tu trafiają w sedno. Wyzysk i jeszcze raz wyzysk.

Dużapracamalapłaca

Orientuje się któraś z Was, ile godzin/dni pod rząd można pracować w KIK? Czy 7dni pod rząd to normalny grafik?

Jaaaaa
@Dużapracamalapłaca 23.05.2018 16:21

Możesz ryc 10 dni pod rząd po 11h to nie jest to wymysł kika tylko przepisy prawa pracy

Zigg

Czy w Kiki w (usunięte przez administratora) jest Kasjerka,? Czy samemu mają się klienci kasować? Żenada. Obsługa widząc klienta zbliżającego się do kasy ucieka na zaplecze, albo biegnie pogadać z druga pracownica na drugim końcu sklepu. gratuluję obsługi i bałaganu jaki tam jest. !!!!

Kikiki
@Zigg 05.06.2018 11:50

Napisz do prezesa niej pozwoli zatrudnić więcej ludzi. Zrezygnuje z budżetu godzin. Pozwoli na więcej ludzi w ciągu zwykłego dnia na zmianie bo niestety ale w dwie osoby to ni (usunięte przez administratora) się nikt nie rozdwoi. A jak się nie podoba to do konkurencji i nie truj ludziom (usunięte przez administratora)

Pracoholik

Jakie są stawki w kiku ? Sprzedawca, zastępca kierownika ? Firma leci w kulki ze stawkami czy sa różne stawki zależne od sklepu i ,, umiejętności " obsady. Czy każdy sklep ma tak samo

Pracpwnik
@Pracoholik 16.05.2018 10:11

Pensje są różne. Nawet na jednym sklepie wśród sprzedawca są inne stawki. Tak to prawda że osoba nowo przyjęta ma lepsze pieniądze od tych co pracują kilka lat.

Byla pracownica

Pracownice kika czesto.te najglosniej placzace ze pracy jest tak duzo stoja oparte o lade I obmawiaja klientow. W sklepach jest za malo.personelu a co za tym idzie w wiekszosci jest taki.balagan ze szkoda gadac. Placa jest tam.nie adekwatna do obowiazkow. Kazdy pracownik.czy to kasjer czy kierownik musi umiec to samo bo w weekendy kazdy zostaje zdany na.siebie. Klienci daja w kosc bo przewracaja 10par identycznych gaci w nadzieji ze te 10moze beda inne. czasem na tej ramie jak.nie ma miejsca to ubrania upchane sa byle gdzie lacznie z koszami. Jakosc ubran jest srednia ceny za niektore towary wygorowane. Sezon w sezon to samo tylko inne kolory. W kikach najgorsze jest to ze ilosc stojakow musi byc parzysta I te stojaki sa tak nabite ze nie wlozysz tam reki. Place slabiutkie czy pracujesz 1miesiac czy 4lata 2300 I poganiaja cie jak burego osla. Najlepiej ustawione osoby to wbrew pozorom te ktore sie obijaja takie to nigdy sie nie zmecza a robote zrobi ten ambitniejszy ktoremu troche zalezy I troche wstyd przed klientami. Nie polecam mowie serio, pracowalam dlugo I nigdy prze nigdy bym tam nie wrocila

Karro

Czy ktoś chciałby się podzielić opinią o sklepie w Zamościu? Chciałabym się tam zaczepić na wakacje i byłabym bardzo wdzięczna za informacje :)

Xyz
@Karro 14.05.2018 21:56

Daj sobie spokój szkoda czasu i nerwów jeden wielki (usunięte przez administratora) ten kik po trzech dniach wypowiedziałam umowę

Była

Od roku nie pracuje już w kiku wchodzę z ciekawości na gowork żeby sprawdzić czy coś się zmieniło od tego czasu kiedy tam pracowałam i wiecie co to była najlepsza decyzja w moim życiu ze już nie pracuje w Kik. Trafiłam o niebo lepiej! Dziewczyny jak chociaż trochę się szanujecie to wiejcie stamtąd tam nikt cię nie doceni tylko patrzą jak cię wykorzystać.

????

Nie ma to jak kierowniczka która załatwia swoje prywatne sprawy w trakcie pracy albo często mówi pracownikom ze są po prostu głupi.

Znam się:)))))
@Znam wie lepiej 23.05.2018 13:42

Mądra dziewczynka:)))))

Nie polecaam

Nie polecam pracy w tej firmie. W pracy pranuje ciężka atmosfera, kierownik nosi się jakby był kierownikiem niewiadomo jak wielkiej korporacji, a prawda jest taka, że jest kierownikiem zwykłego gównianego sklepu, czyli praktycznie nikim ważnym. Na zmianie są dwie osoby, które muszą ogarnąć wszystko. Zarobki 2300 brutto, to chyba średnia kwota w porównaniu do obowiązków które ciążą na zwykłym pracowniku. NIE POLECAM

byly pracownik

sprzedawca zarabia 2300 brutto roboty jest ful na sklepie 2 osoby praca po 12 - 11 h dostawa , okulniki inne przeceny , obsługa klienta , papiery rano , informacje kasowe , wiecznie latanie po sklepie wszystko na raz najlepiej jak robisz szybko a i tak innym to za mało nie masz żadnych premii za odziez nie oddaja czekanie na jakiegos rewizora

Pfff
@anonymous 20.05.2018 12:20

Taaaa, trzy sklepy w danym regionie coś dostaną, a zaiwaniac jak murzyni mają wszyscy. Motywacja po wuju.

Mo-nia

do obecnych i byłych już pracownic - jeśli kiedykolwiek (a to raczej dość częsty proceder) nie dostaliście wypłaty w regulaminowym terminie 10go następnego mca, macie prawo żądać od pracodawcy odsetek. Jeżeli ustalony dzień wypłaty wynagrodzenia za pracę jest dniem wolnym od pracy, wynagrodzenie wypłaca się w dniu poprzedzającym. w praktyce oznacza to, że 10-go pieniądze powinny być na kontach pracowników, a nie dopiero wysyłane na nie :) potrzebujecie pomocy w tym, temacie, pomogę. dajcie znac

anonymous
@Mo-nia 14.05.2018 17:34

Pracuje w KIK prawie 3 lata również nie miała sytuacji by wypłata była później niż 10- go

Jak tam

Ile zarabia cały etat na REKE ? Bo u nas jest tak że cały etat ma prawie taka sama wypłatę na rękę co zastępca.... smiesz na sali . To już lepiej pracować na stanowisku kasjera niż zastępcy bo po co ..

byly pracownik
@Jak tam 31.01.2018 11:41

2300 brutto kasjer tak lepiej byc kasjerem

Niezainteresowana

Patrząc ze strony kierownika. Pracownicy też nie są dokonca fer. Człowiek daje im wszystko to Cie (usunięte przez administratora) jak tylko okaże się, że trzeba komuś powiedzieć odnośnie ich wolnej pracy. Każdy może zmienić robote. Jesli nie dajecie sobie rady to po co tam siedzicie ? Druga sprawa to nowa regionalna w którymś regionie. Straciła prawko, wleciała z poprzedniej roboty za mobing. Paniusia tylko wchodzi i zakupy robi. Nie zna VM. Nic ! A drze ryja na innych. Lepiej uciekajcie z kika. Ma swoje plusy. Ale nie wiem czy warto się zdzierac za taką kasę. Jedyne co w tym uwielbiałam to życzliwość dziewczyn z innych sklepów. Poza tym jeden wielki (usunięte przez administratora) Nie pozwalają Ci wyrabiać etatu, żeby zmusić Cię do delegacji. ( chociaż sami nie wiedzą czy jakieś będą) nagle konczy się miesiąc rozliczeniowy i co ? Cały sklep łącznie 200 niedogodzin które trzeba nadrobić. Ludzi jest na styk. Więc jak ktoś zachoruje to zaraz cały grafik się zmienia. Na jedną paletę ma się 30 min. A na rozlozenie calej dostawy 48h. Jedno wielkie nieporozumienie. Brak odzieży roboczej. Bhp to pewnie by plakalo jakby zobaczylo ile się dźwiga. Yhhh życzę powodzenia w robieniu kariery w sklepach kik. Jedynie co dadzą Ci na święta to możliwość wydania u nich kasy czyli 50% rabatu dwa razy w roku( oczywiście masz limit i tylko na swój rozmiar) i czasami 25% :) aż nie wiem co z takim rabatem zrobić. Oszczędzają jak mogą ;) życzę miłej pracy.

sally
@Niezainteresowana 29.04.2018 17:51

czy to ta z dolnegoslaska?

Jack

Jedyny minus jaki jest tej pracy to że pracownicy muszą chodzić we własnych ubraniach i nie ma służbowych.

Ann44
@Jack 04.04.2018 12:53

I uważasz że to jedyny minus tej.pracy ? ????????????????????

anabell

pewnie prezes o niczym nic nie wie

kik
@anabell 27.04.2018 05:25

To dookoła wszyscy wiedzą a prezes nie?!?!?!

Kkkk

Co to za nowe porządki hahahahahahahahaha

stefania

jak bzl może nie mieć prawo jazdy to jak dostała prace ??? chyba że za kierowce płaci dodatkowo prezes hehe

ciacho

a co to za BZL z dolnego śląska co nie ma prawo jazdy i jeździ z szoferem i prezes to toleruje żenada błahaha

Zostaw opinię o KiK POLSKA - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KiK POLSKA