Opinie o KiK POLSKA

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KiK POLSKA

Sroka

Czy w was w kiku też jestescie czasem obserowane przez Pana dyrektora jak pracujecie? Zaznaczam Pan dyrektor siedzi w aucie i patrzy kto co robi... Żal nad zalem

Taka Ja.
@Sroka 21.01.2018 21:01

Przez kierownika regionalnego owszem. Cyganicha (usunięte przez administratora). potrafi w samochodzie pod sklepem stać nawet do 3 godzin. Zresztą jest to osoba która nie posiada żadnej wiedzy, więc praca w roli ciecia idealnie do niej pasuje.

Taka Ja.
@Sroka 21.01.2018 21:01

Dlaczego blokowane są odpowiedzi?

Terazja

To ile sprzedawca zarabia?

Idę dalej

W kilku na (usunięte przez administratora)są coraz poważniejsze problemy personalne. Nazwijmy problem po imieniu,nikt za żenujące pieniądze nie chcę pracować w tej firmie. Kasjer dostaje 2200 brutto,zero premi,zero socjala,zero jakichkolwiek bonów na święta. Pani (usunięte przez administratora) więcej daje nowym osobą bo 2400 brutto (oczywiście prosi o dyskrecję)niż ma jakikolwiek doświadczony pracownik, zatrudniony np od roku. I zaczynają się saporty z (usunięte przez administratora) Ludzie przychodzą na rozmowę o pracę,i wychodząc mówiąc w prost że za 1570 nie podejmą się pracy gdzie przez 12 h nie możesz nigdzie usiąść oprócz przerwy,gdzie robisz po 2 osoby na zmianie bo nie ma więcej kto. Każda rozsądną osoba ucieka z kika,bo nie ma żadnych pozytywnych argumentów by zostać. Ba-jest na (usunięte przez administratora)kij gdzie dziewczyny od dwóch miesięcy pracują przy zepsutych i otwartych drzwiach,bo pracodawca nie potrafi ich naprawić. Nie polecam.!!!!

Baba Jaga
@barba 1 20.01.2018 08:09

Absolutnie tak nie uważam. Trzeba ludzi szanować i przede wszystkim nie krzyczeć , bo to świadczy źle o takim kierowniku. Tacy kierownicy żyjący tylko pracą i nie szanujący ludzi nie powinni piastowac takich stanowisk. I nie jestem żadnym kierownikiem tylko normalnym pracownikiem.

Gość
@Baba Jaga 20.01.2018 21:00

Niestety, inteligencja nie zawsze idzie w parze z poziomem wykształcenia, o czym zapewne wiele z nas się przekonało na własnym podwórku. Co z tego, że kierownik ukończył studia, skoro nie potrafi się podpisać? Bywają też sytuacje odwrotne- człowiek po szkole zawodowej zagiąłby jednym paluszkiem magistra (pożal się Boże). Ważną kwestią jest natomiast sposób odnoszenia się do pracownika - konstruktywna krytyka (a nie wylewanie pomyj), motywowanie do pracy (a nie mobbing), tworzenie miłej atmosfery (a nie obmawianie za plecami), budowanie zespołu (a nie nastawianie jednego przeciwko drugiemu). Ja doświadczyłam zachowania z nawiasów. Tego typu kierownicy nie nadają się do zarządzania personelem. Ba, nawet miotły było by szkoda w takiej sytuacji :)

Małgorzata

Witam, Jestem kierowniczka jednego ze sklepow. Chwale sobie prace w Kik. Zadan wiele ale w pracy sie pracuje a nie spi. Gdy ktos mowi mi ze jest ciezko proponuje przejsc do lidla lub biedronki, tam 10 palet dziennie jest na rozgrzewke:) Kik sie zmienia i moze byc juz tylko lepiej:) Pozdrawiam Małgorzata

Srarba1
@barba 1 20.01.2018 13:51

Barba1 co Ty masz z tym lizaniem? Kolejny już post...Jakiś ukryty talent czy zamiłowanie? Marnujesz się z takim językiem zarobisz karierę w lodziarni.

anonymous
@Małgorzata 21.12.2017 21:17

hahaha od razu po tekście który przeczytałam P.Małgorzaty mam dobry humor kierownikiem może i jesteś ale większość za ciebie w tym rozkładanie palet np !!! robią pracownice na pewno więc nie pie*** farmazonów pracowałam pare miechów w kiku i wiele słyszłałam i widziłam a pani udaje że robi wiecznie papiery :)

AA

Czy ktoś pracuje w Oświęcimiu w kik? bo zastanawiam się czy złożyć sobie podanie ale zastanawia mnie jedno średnio co 3 miesiące są ogłoszenia o pracę i ciekawe czy nie przedłużają umów czy osoby same odchodzą???

barba 1
@SZCZAŁA 19.01.2018 19:53

brawo popieram i to samo się dzieje w (usunięte przez administratora) tylko zachwala prace kierownik i jej piesek

Byla
@Klient 20.01.2018 04:58

Stala zaloga to 3 osoby reszta sie mieli jak w mlynku .Sklep istnieje rok a sprzedawcy co chwile inni .Ale co sie dziwic. Kierowniczka powinna miec przede wszystkim umiejetnosci kierowania zespolem i potrafic stworzyc atmosfere a tak niemila osoba dka klientow nie powinna mieć nic do czynienia z usługami

anonim

(usunięte przez administratora)

Róża

o matko, jak dobrze,że mi wypowiedzenie podpisała kierowniczka, która też zaraz przyznała się,że się stamtąd zwija, jeszcze namawiała,żeby zostać,że grafik mi bd ustalać żeby mi się bardziej opłacało,że regionalny mi stówkę podwyżki chce dać,ale mimo to zrezygnowałam i nie miałam problemów, nie licząc tego,że świadectwo pracy przyszło później niż powinno... Coś musi człowieka jednak trzymać w tej pracy, albo atmosfera fajna, albo satysfakcjonująca praca, albo wynagrodzenie ok, a tam niestety NIC z tych rzeczy się nie zgadza...

barba 1
@Róża 18.10.2017 09:57

niestety nic z tych rzeczy

Zkikawziete

Mowia, ze trawa jest zawsze bardziej zielona tam gdzie nas nie ma... Otoz moi mili, w Kiku trawa zielona nie jest bynajmniej. Pracownikow na sklepie minimum, byle sie tylko zmiany zazebialy. Jedna chora I leci na leb na szyje caly ten syf. Masz dzien wolny, telefon dzwoni wciaz I wciaz, bo tego ni ma, to nie zrobione, a w ogole to przyjdz do pracy osiemdziesiaty dzien, bo komus innemu z wyzszego stanowiska leniwego tylka sie nie chce ruszyc. Pieniadze zenujace, wymagania kolosalne, o braku jakiegokolwiek socjalu nie wspominajac. Nie polecam nikomu, kto nie lubi robic za niewolnika.

barba 1
@Zkikawziete 18.10.2017 11:18

cala prawda o kik kierownikach i donosicielach

Rega

Przestrzegam!!!!! Nie idźcie tam do pracy!!! To (usunięte przez administratora) i harowka za krajowa!!! Nie szanują prywatności, zmieniają grafiki nawet kilka razy w tygodniu, wydzwaniaja grożąc konsekwencjami nie przyjścia do pracy. Robisz kilka rzeczy na raz. Kasa, dostawa, okolniki, d- karty, papiery, podręcznik, ściany, koncepty ..wszystko na wczoraj!!! Nie ma za to premii. Nie zdążysz zrobić jednych wytycznych a już dają Ci następne. Gdy ktoś daje l4 albo wypowiedzenie potrafią wcisnąć 3- 4 dni po 12h bez znaczenia czy masz 1/2;3/4; czy cały etat. Wszędzie ludzie uciekają.. ...wystarczy spojrzeć na ilość ogłoszeń o pracę. Kręgosłup siada już po kilku miesiącach. Praca tylko na stojąco w ciągłym biegu. .. Nie dajcie się wykorzystywac; nie pchajcie się ten syf!!!

barba 1
@Rega 23.10.2017 23:42

tak to sa idealne słowa potwierdzam z opolskiego jest identycznie

KKKIIKK

Leczcie się wszyscy na głowę. Bzdury wypisujecie, bo nie nadawaliście się do pracy, zwolnili co po niektórych i wylewacie tu swoje żale. Firma może nie jest liderem jeżeli chodzi o płace i benefity, ale do jasnej cholery każdy jest na umowie o pracę, godziny są rozliczane co do minuty, wypłata na czas, możliwość awansów, więc zamknijcie te swoje żalące się i narzekające buźki bo się tego czytać nie da! Jak ktoś chce dorobić może pojechać na wsparcie, nowe otwarcie i zawsze jakaś kasa dodatkowa wpadnie. Firma jest w ciągłej fazie rozwoju, inwestuje się duże pieniądze na otwarcia, reklamy, sprzęt itp. W ciągu 5 lat wielu sprzedawców zostało kierownikami, a kierownicy sklepów - regionalnymi i w dalszym ciągu firma stawia przede wszystkim na rozwój swoich pracowników. Narzekacie na kierowników, na regionalnych a w 90% to są naprawdę super ludzie, a same nie potraficie w gonie sprzedawców zbudować przyjaznej atmosfery, więc o czym tu mowa. Pozdrowienia dla wszystkich pracowników KIKa. Nie zrażajcie się tymi opiniami, nie jest super i pięknie ale jeżeli jesteś pracowity/a i cierpliwa to bardzo szybko przeskoczysz wyżej.

barba 1
@KKKIIKK 08.08.2017 23:31

chyba jesteś zauroczona swoim kierownikiem i lubisz (usunięte przez administratora)

barba 1
@KKKIIKK 08.08.2017 23:31

ja takich nie kojaze czy trzeba ze swieca szukac ?

Rega

Na (usunięte przez administratora) że nic nie potrafi i cała swoją robotę przerzuca na kierowników i pracowników. Żadnej pomocy nie udzieli bo nie potrafi. Jak gdzieś jedzie na sklep to zabiera ze sobą podlizusow... do pomocy.Brak kompetencji do wykonywania tego zawodu. Później zdziwiona że pracownicy się zwalniają. Porażka.

barba 1
@Rega 09.01.2018 22:19

podobna sytuacja jest w kik (usunięte przez administratora) i dalej tak będzie bo wyżej nikogo nic nie interesuje ważne ze się kreci i jest kasa jelonki robia za 3

była pracownica

nie polecam nikomu pracy w tej firmie, na rozmowie obiecują lekką pracę, a w rzeczywistości haruje się po 12 godzin dziennie za najniższą krajową, obiecują podwyżki których nie dają, przyjeżdża towar nie ma nawet wózka czy paleciaka, palety trzeba nosić ręcznie, przesuwać po podłodze nie można bo "podłoga się niszczy" w dodatku kartony po 30 kg, 2 osoby na zmianie, wszystko ma być wyłożone w 24 godziny. ta firma zatrudnia na stanowiska kierownicze osoby które zupełnie nie nadają się do współpracy z ludźmi i nie znają kodeksu pracy, wieczny mobing, czepianie się o wszystko, gdy zgłasza się problem kierowniczce regionalnej obiecuje porozmawiac z kierownikiem a koniec końców nie robi nic bo jest tak samo fałszywa, wieczne obrabianie (usunięte przez administratora) pracownikom, wyszukiwanie kozła ofiarnego po którym się jedzie za wszystko, zwalanie na zwykłych pracowników obowiązków kierownika i zastępcy a gdy się sprzeciwi to czekają aby się o cos przyczepic, przy skladaniu wypowiedzenia potrafia grozic, na wszelkie dokumenty czeka się w nieskończoność

barba 1
@była pracownica 18.12.2017 19:29

potwierdzam cala prawda nic ująć dodac można jeszcze wiele mobbing to idealne slowo

OoOoOoO

Chciałam wypowiedziec się na temat namysłowa, pracowałam tam krótko, praca hardkorowa a pieniądzę marne i szczerze tylko zastępca i inni sprzedawcy poświęcali mi czas na tłumaczenie wielu rzeczy, bo kierowniczka tak chaotycznie tłumaczy że szkoda gadać nie polecam, wiecznie byłam zielona jak coś do mnie gadała. Z drugiej strony dobrze że człowiek domyślny to durzo mógł sam skojarzyć co z czym.

gość
@OoOoOoO 28.02.2017 18:27

Kierowniczka (usunięte przez administratora) Potwierdzam- nie potrafi tłumaczyć.

barba 1
@OoOoOoO 28.02.2017 18:27

takie samo podejście jest (usunięte przez administratora)

Pracownik

Na pudelku szukali zenady roku. Kik powinien dostac 1 miejsce. Juz nie chce mi sie pisac o tym co sie dzieje w sklepach bo wszedzie w negatywnych opiniach to jest a te pozytywne zaklinaja rzeczywistosc. 4lata pracy psu w ####. 2l na 3/4 1040zl na rękę. Przez ten czas 11nadgodzin. Osob na sklepe zatrudnionych 5. 600m2 powierChni. 2 na zmianie. Regionalny przy zatrudnieniu mowil raz.na 3m dociagnac mozna do calego etatu. Smiech na sali. Pracy ogrom! Ja jestem pracowita wiec spoko ale jak zaczelam pracowac po 4'albo5dni pod rzad tak po 12godz to cos peklo. Kik na swojej stronie chwali sie ze to byl ich rok. Akcje charytatywne koknursy itd. Drogi kiku kobiety roku to pracuja dla zas za glodowe.stawki. dział personalny spi. Nie potrafią zrobic nawet aktualizacji adresu. Wyplata na koncie 10jest. Ale rozliczyć delegacje to dla nich kosmos 3'4miesiace czekasz na pieniądze. I takie sa fakty. Czlowiek rok czasu pracuje bez premii i podwyzki zeby na swieta dostac 5czekoladek Ferrero Rocher. Podwyzki owszem sa ale nie uznaniowe a tylko gdy rzad podniesie najnizsza krajowa. Wtedy to juz mus. Smiac sie chce i plakac. Najlepsze sa zatowarowania. Robisz7dni po 12h. Zero zludzien ze dostaniesz 10zl za godz bo jestes poza miejscem zamieszkania. Zamiast tego masz o polowe mniejsza dniowke. Kobiety otworzcie oczy isnieje cos takiego jak zwiazek.zawodowy. nie wierze ze nie ma ani jednej osoby w polsce ktora nie dalaby rady zszerzyc pracownikow. Jeszcze do klientow jedno slowo. To ze doradzamy i pomagamy to nasza dobra wola bo w kiku jest samoobsluga!! Pracownice ktore sa na sklepie.maja co robic okolniki przeceny dostawy sprzatanie. Troche wiecej wyrozumialosci mniej gderania! Zarabia sie tam najnizsza krajowa a nie kokosy jak wielu sie wydaje. Kierowniczki jak trafisz. Moja mama mawia po to ma.kolwal kleszcze zeby gi zelazo w rece nie palilo. I tak jest w pracy. Kierownik robi to co jemu najbardziej odpowiada a murzynem jestes ty. Za malo personelu. Za malo godz na sklep. To glowne bolączki. Brak komputera na sklepie ludzie 21wiek.

barba 1
@Pracownik 02.01.2018 13:06

no i to jest ta prawda która przeszłam slowo w slowo bym napisala to samo nie zmieniłabym nic dodam ze ciagle poszukiwane sa do pracy jelenie i pieski donoszące pani kierownik

Ja

Pracuje w kik kilka miesięcy. Praca bardzo ciężka nie można ani nawet nie ma gdzie usiąść przez 10 lub 11 godzin. Syf i kurz na wszystkich polkach nie mówiąc co się dzieje pod wieszakami. Przerwa 15 minut na 8 godzin jak dłużej pracujesz np 11 to 45 min ale tylko 15 platne haha . Sklep otwarty 12 godzin ale tak naprawdę w pracy jestes na pol godziny przed otwarciem i pol godziny po zamknięciu czyli łatwo sobie policzyć . żenada nie wypłata . żadnych premii . Ciągle wymagania . nie polecam !!!!! W ogóle się dziwie że tyle e tam wytrzymałam na szczęście tylko do jutra ????

Misiu
@Antynierób 02.01.2018 21:16

Ustosunkowalam sie do tego ze pracuje sie ponad 12godz lub 12. Uwierz ze na niektoeych sklepach jest taki zapierdziel ze jesz kanapke w biegu i bie jestes nawet 10min na przerwie. Nie mowi sie o tym jak powinno byc a o tym jak jest. Skoro tak ci dobrze w kik to siedz tam do starosci az peknie ci kregoslup albo dostaniesz przepukliny. Ludzie odchodza i to nie dlatego ze chca. Teraz o prace na umowe nie tak latwo. Nie kazdy daje sobia pomiatac za 2200 jak tobie odpowiada praca ponad sily to brawo ty. Jak ktos nie ma ambicji to zostanie i będZie cieszyl sie jaknie glupi z kilku czekoladek na swieta. Skomentowalam pare postow bi po to jest forum aby rozmawiac na rozne tematy. Teraz zlozylam wypowiedzenie i chodze na rozmowy i wiesz co jak widza ze oracowalam w.kiku to kazdy mowi ze.nie dziwi sie ze ludzie odchodzą. Klienci tez widza 10palet i trzy zlane potem osoby. W moim sklepie 2lata nie bylo, klimy w lato 37stopni w sklepie. Pracodawca jest zobowiazany zapewnic ci wode. Owszem stac mnie zeby sobie kupic, ale skoro to twoje prawo to powinno byc respektowane. Drogi antynierobie nie rozumiem.dlaczego odbierasz wszystko tak osobiscie. Powiedzmy sobie szczerze praca w kik to nie bajka. Ja pracowalam na pelnym gazie dawalam z siebiee 120procent regionalny kierownik byli ze mnie zadowoleni. Uwierz ciezka praca tak ale nie w takich warunkach i nie za takie wynagrodzenie. Szanuje kolezanki z innych sklepow ze dalej tam pracuja ale troche mi ich szkoda. Bo stac wnie miejscu potrafi kazdy ale ww zyciu chodzi o to zeby isc do przodu

barba 1
@Ja 03.01.2018 10:45

no wlasnie sedno to jest na piec

Ciekawa

Czy w kilku coś się poprawiło na lepsze?

Pracownik

A jest w kiku coś takiego jak stażowe?

abc
@Pracownik 10.01.2018 11:50

Niestety nie ma czegoś takiego

Jutro
@Pati... 19.01.2018 15:27

Ogólnie nie polecam

Terazja

To ile teraz jest brutto na pelny etat?

Nick254544

Kto usuwa komentarze?

Tez
@Nick254544 18.01.2018 14:54

Nie wiem kto Ale ja kiedyś napisałam 2 i też zostały usuniete

Nowa

Wie ktoś może coś na temat podwyżek? Podobno mają być ale nikt nie wie albo nie chce powiedzieć ile.

Klient klient 1234

Jestem klientem tej firmy. Jedno co na pewno się rzuca w oczy to tylko dwie osoby na zmianie, pełno zlodzieji na sklepie, a biedne kasjerki nie wiedzą co lepsze czy obsługiwać klienta czy rozkładać dostawę czy obserwować złodzieja czy może pomagać Panią znaleźć majtki albo inne rzeczy, bo każdy klient życzył by sobie być obsługiwany. Na prawdę za dużo pracy jak na dwie osoby. Bądź za mało pracowników na taki zakres obowiązków.

Zaaaaaaccccc

Kolejne podwyżki dla sprzedawców? A reszta to co? Pełni jakąś charytatywną służbę w kiku?!?

Ja
@Zaaaaaaccccc 09.01.2018 08:15

Coś wiecej??

Zac

Kolejne podwyżki dla sprzedawców?!?!?! A reszta to co? Jest w kiku na jakieś (usunięte przez administratora) służbie charytatywnej?!?!

A

Tyle sie tu mowi o, kierownikach. Kierowniczka (usunięte przez administratora) wymiata ! Tak niewychowanej osoby dawno nie widzialam. Wszystko jest jej ciezko, pracuje tylko od 8-16, dziewczyny nie raz siedza po 13 godzin, zmeczone, kierowniczka wiecznie na zapleczu. Klnie jak szewc zarówno do dziewczyn jak i przy klientach. Szok po prostu,ze taka osoba jest "kierownikiem". Panie sprzatajace sa, bardziej wychowane i kulturalne od niej.

Ciekawa

Witam czy ktoś może napisać coś o kik w Kaliszu? Bo chciałabym złożyć tak podanie o pracę Ale po przeczytaniu opinii mam mieszane uczucia :)

Obiektywny

O to właśnie chodzi Jest DEMOKRACJA !! Każdy może pracować gdzie chce , każdy ma prawo do szukania innej pracy lepiej płatnej wygodniejszej , przecież firma was nie trzyma na siłę , rozumiem doskonale że w sklepach Kik jest jak jest i nie wszystko jest cacy jak w wielu innych firmach , cóż tak jest w DEMOKRACJI że firmy stają się waszym PANEM a wy jesteście tylko drobnicą którą można wykorzystać jest to smutne ale prawdziwe nie tylko duże firmy wykorzystują wiele firm tzw prywaciarzy również jadą po ludziach np na budowach nie wypłacają kasy lub wypłacają w ratach tłumacząc się że nie mają. Do wpisów poprzednich pań widzicie jakie jesteście myślicie że jestem jakąś osobą z centrali to mnie śmieszy najbardziej , a tak naprawdę jestem osobą aktualnie bezrobotną szukającą pracy i wiem jak ciężko jest znaleźć pracę za godne pieniądze w miarę na dogodnych warunkach. Pracowałem już w kilku firmach i powiem że w każdej było coś do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie ma chyba idealnej pracy i nie będzie chyba że pozakładacie sobie własne działalności gospodarcze i zobaczycie jak to naprawdę jest jak się tyra po ile godzin i ile się ma weekendów wolnych owszem niedziele są wolne ale tak to się tyra po 6 dni w tygodniu nie kiedy więcej niż po 12 h, Jeśli się chce coś mieć to trzeba pracować najlepiej dla siebie.

Do nieuka
@Obiektywny 26.04.2017 13:41

Jakiej (usunięte przez administratora)demokracji (usunięte przez administratora)? Chyba co się(usunięte przez administratora) z wolnym rynkiem, który u nas jest znikomy. Wróć do szkoły, niech ci przypomną definicję obu sformułowań.

Misiu
@Obiektywny 26.04.2017 13:41

Firma twoim panem? Czlowieku troche godnosci. Szanujmy sie. Ludzie pracuja i chca byc, za prace docenieni finansowo. Nikt nie trzyma na silestanowisko i dlatego ludzie sie zwalniaja rotacja pracownikow niebywala. Chlopie praca jest wazna ale godnosc i prawa czlowieka sa wazniejsze

Nowa

Witajcie.Mam prośbę chcialabym złożyć podanie do nowego sklepu na kierownika.Czy może mi ktoś powiedzieć jakie warunki ,zarobki ,odpowiedzialność itp.Dziekuje

Tak
@Nie 21.12.2017 16:08

@Nie, Weź idź z tego forum, bo bzdury piszesz, puknij się w to co masz na szyii i nie komentuj już nic, proszę...

Nie
@Tak 29.12.2017 21:08

A kim ty jesteś istotko aby mnie wyganiać z tego forum. O naiwności kocmołuchu ,(usunięte przez administratora) ????

Asia

Hej ile można zarobić jako zastępca i kierownik i czy warto aplikować :)

Pracowik
@Asia 28.12.2017 20:50

Niewarto poczytaj opnie ;)

Nie
@Asia 28.12.2017 20:50

Miliony zarobisz dziewczyno:))

Dlaczego?

Idę dalej piszesz o Kiku na Młynie?, akurat znam te dziewczyny Osobiście najbardziej podziwiam kierowniczkę za to że jeszcze daje tam radę i wierzy w tą firmę.. Pracowałam z nią przez 5 lat i uważam że niepotrzebnie związała się z firmą Kik . Wracaj do nas????????

Zla

Nawet na swieta w kiku cie nie docenia! Wszedzie gdzie sie pytam to premie dostaja a tu nic! Tylko od cholery roboty na juz okolniki zasrane itp.nie wiem jak wy ale ja czuje sie podle, wykorzystana,niedoceniona.mam dosc tej roboty! Wieje stad.niech szukaja innego jelenia!czlowiek sie stara (usunięte przez administratora) i po co ja sie pytam?

500+
@Zla 19.12.2017 10:40

Idź do LPP albo Inditexu, Biedronki, Lidla... Przed świętami zprdl, a pierwszy dzień po świętach na 5:00 bo wyprzedaź, więc siedź w domu i nie narzekaj.

Róża

Dziewczyny zapracowane przed świętami, chyba nawet nie mają czasu na forum zajrzeć, coś na święta dostałyście? Chociaż może po 1 osobie dodatkowo na sklep w ciągu dnia?

Pracownik
@Róża 15.12.2017 17:46

Hahahaha skomentuje to tak.zwalniam sie od przyszlego roku.zenada.nic null zero.beka z kika.

Pracownik
@Róża 15.12.2017 17:46

Tylko w cholerę okólników a co bo jeszcze mało pracy

anonim

(usunięte przez administratora)

hehehe

Kik to nie praca. To stan umysłu :)

Pracownik

Dziewczyny czy w tym roku beda wkoncu jakies premie swiateczne czy tylko te nieszczesne czekoladki plus kosz slodyczy na 6 osob ....wiecie cos?

anonymous
@Pracownik 06.12.2017 22:36

W tym roku tylko krzywo wydrukowana kartka czarno biala z zyczeniamna zwyklym papierze. Na tyle sklepow to za duze kwoty na kalendarze adwentowe i kosze slodyczy...

qwerty

czyli nie ma szans na cały etat i jest do wyboru 1/2 oraz 3/4 etatu? i ile wtedy można zarobić jako sprzedawca ? i jak to wygląda z godzinami pracy - bo widzę, że piszecie 11 czy 12h zmiana a jeśli sklep czynny jest tylko 10h to wtedy nadgodziny za darmo czy jak ?

KikNie
@qwerty 29.11.2017 01:18

Sklep jest otwarty od 9 do 21 w centrum handlowym lub wolnostojacy od 9 do 20 gdzieniegdzie.przychodzisz na 8.45 wychodzisz 21.15.nadgodziny wyplacaja ci co 3mce lub daja ci wiecej wolnego i ci nie wyplaca wtedy.mozesz miec w mc nawet 160 i wiecej nadgodzin niezaleznie czy jestes na pol etatu czy 3/4.szczerze to odradzam.narobisz sie jak glupia a na swoje nigdy tam nie wyjdziesz.nie pakuj sie tam jak chcesz zyc w spokoju ;)

Omg
@qwerty 29.11.2017 01:18

haha, jezeli sklep czynny jest 10h to pracujesz po 10h, na logike. NO ludzie, nie robcie sami z siebie takich idiotow.

KiK POLSKA
pracodawca

Szanowni Państwo, zapraszamy do zapoznania się z zakładką FAQ, gdzie możecie znaleźć więcej informacji na temat wyjazdów służbowych i organizacji pracy w KiK. Życzymy miłej lektury!

ANONIMOWA
@anonymous 24.11.2017 22:08

Nie wiem po jaką cholerę wrzucanie tu teksty i podstawiacie swoje bajki że strony o fantastycznej pracy i zarobkach w Kiku. Może i przyjdą do Was do pracy ale szybko stamtąd zwieja.

ona
@KiK POLSKA 24.11.2017 12:45

Hahahah nie walcie ściem z tymi zakładkami tylko wypowiedzcie się jak jest !!!! a jak jest to wszyscy wiedzą Panie w centrali tez nie mają o niczym pojęcia w ogóle

Mlodzik

Dzięki dziewczyny, chciałam złożyć CV do nowego sklepu w(usunięte przez administratora), ale podziekuje :) (usunięte przez administratora) Ciężko tu o dobra robotę, ale cenniejsze jest dla mnie moje zdrowie ;)

Martitaa

Gdzie niby jest ta zakladka FaQ ? Bo jej tu nie widze

anonymous

Pracowałam w KIK od lipca 2016 do października 2017. W tym czasie przeszłam ze swoją kierowniczką otwierać nowy sklep. Brak ludzi do pracy to notoryczny problem firmy, a jak ktoś już zacznie i przekona się jaka to ciężka praca fizyczna i psychiczna to szybko szedł na zwolnienie i odchodził. Nigdy nie miałam powodu by narzekać na kierowniczkę. Jako zwykły sprzedawca trzeba było robić wszystko i najlepiej na wczoraj, bo wymogi firmy. Gdy został otwarty nowy sklep było nas 5 pracowników i kierownik. Wiele razy robiłam to co jest w obowiązkach zastępcy kierownika - włącznie z chodzeniem po drabinie. Praktycznie nigdy nie było słychać pochwał od regionalnej czy (usunięte przez administratora). Żadnych dodatków, żadnych premii. Na święta jedynie kosz słodyczy do podziału na wszystkich. A pieniądze śmieszne. Delegacja aż płakać się chce - ten dodatek 30zł i stawka za nadgodziny. Powód zwolnienia kierownika - "pracownicy chodzą na zwolnienia". Na jakiekolwiek zaświadczenie trzeba czekać, bo personalna we Wrocławiu i też nie ma człowiek pewności czy na właściwy sklep wyślą. Pieniądze powinny być 10-tego na koncie a u nich potrafią być 10-tego po 17-tej dopiero. Ja po mojej ostatniej dostawie byłam na zwolnieniu lekarskim. Umowa zakończyła się sama - ale teraz ile problemów mam z centralą. Żeby doprosić się o sprawdzenie należności czekam od 11 listopada. Nie wiem skąd oni biorą pracowników ale chyba z przypadku. Personalna nie ma zielonego pojęcia o co pracownikowi chodzi, czego on potrzebuje. Dokumenty wysyła z wielkim opóźnieniem tak jakby robiła łaskę i grała na czas. Masakryczne podejście firmy - centrali. Nie polecam firmy KIK jako pracodawcy. Wyzysk człowieka. Osoba tam pracująca zaczyna odczuwać problemy psychiczne, bo centrala narzuca wszystko nie biorąc pod uwagę możliwości sklepu. Nic tylko wszystko ma błyszczeć, być poukładane, przecenione i zrobione na czas.

anonymous
@anonymous 23.11.2017 13:11

Samo sedno

Alicja

Pracuje od kilku miesiacy miesiacy. Bylam chetna i zdeterminowana do pracy. Kiedys juz pracowalam w handlu 3 lata. Stanie 12 godzin, odejmujac przerwe i siusu,czyli 11 godzin to spora przesada! Po calym dniu mam dosc wszystkiego,wracam do domu i ide spac wykonczona, a gdzie tu jeszcze jakies obowiazki domowe. Do ekipy nie narzekam,mam super zespol, płaca tez mnie zadowala, ale na prawde nie wiem dlaczego nie mozna ustawic krzesel,lub chociaz takich stolkow barowych przy kasach? Moze przedstawiciele KIK sie do tego ustosunkuja? Takie krzesla ulatwilyby prace i zmniejszyly rotacje pracownikow. Zastanawiam sie bardzo nad odejsciem z tej firmy.

hahah
@Alicja 17.09.2017 23:09

Smiechu warte!!!!

mucha
@hahah 18.09.2017 21:58

Prosta kobieto, wystarczy wstawić krzesła do obsługi kasowej, ak nie ma ludzi to i tak musimy pracować na sklepie !

Malina

Zastanawia mnie tylko jedna rzecz dlaczego oni nic z tym wszystkim nie robią więcej negatywnych opinii niż pozytywnych.

Róża
@Malina 18.11.2017 22:55

Niestety myślę,że mało który pracownik powie regionalnemu jak on widzi sprawę, bo w sumie regionalny też ma mało do gadania na górze... a zawsze znajdzie się ktoś zdesperowany kto musi podjąć jakąkolwiek prace, albo pracuje tam od dawna i boi się zmian

Zawiedziona

WITAM. Nierozum dlaczego kierowniczka (usunięte przez administratora) dyskryminuje kobiety które chcą pracowac A mają dzieci. Od razu są na przegranej pozycji. Kierowniczka jest bardzo niemiła wredna i chamska dla klientów. Tak nie powinno być. Pozdrawiam

Klient

Ja jako klient nie lubię tego bałaganu na sklepie. Jest bardzo ciasno towar wylewa się z koszy. Wózkiem nie można przejechać. Na stojakach z towarem jedno dotkniesz a pięć bluzek spadnie. Ogólnie nie przemyślane zamawianie towaru. Podczas dostawy mnóstwo kartonów porozrzucane po całym sklepie. Bałagan, bałagan i jeszcze raz bałagan. Zróbcie coś z tym. Klient.

Jola
@Klient 19.11.2017 17:12

To nie od nas pracowników sklepu zależy ile towaru przychodzi na sklep. Czasami jest to 10 palet a czasami 2. A kartony na sklepie są bo jakoś musimy ten towar wyłożyć chyba...

Pracownik kik

Kik jest zacofany! W tych czasach zeby wszystkie papiery dokumenty wprowadzac recznie przez kalke to jest nienormalne! Sa komputery od tego helloooooo.moze niech kik zainwestuje w komputery przeciez sie tak rozwija.sklep za sklepem otwieraja a jest jak w sredniowieczu.pol dnia spedzac dniowke w papierach.katastrofa!

klient
@xyz 15.11.2017 13:38

Czy ktos z was wie jak jest w kiku w Pucku???

Puck-ma-moc-
@klient 16.11.2017 11:24

W Kiku (usunięte przez administratora) pracuje moja siostra. Nie przyzna się, ale wraca do domu styrana jak wol. Stara się nie narzekac, bo zawsze była dzielna. Ale w tym sklepie wieczna bieganina. Towaru więcej niż w sklepie powinno być aby estetycznie wyglądac. Ludzie(usunięte przez administratora) to typowi malomiasteczkowcy podekscytowani tym ze jest nowy, duzy sklep (usunięte przez administratora) gdzie kupia taniej jak na "Manhattanie" i wlewaja sie tabunami do sklepu, robia balagan a srednia ich wieku to 60. Sa i ludzie, ktorzy przystana i pomysla jak tych dziewczyn im zal bo na srodku sklepu stoi 8 palet towaru, a ludzi mnostwo. Taki zal zlapal mnie jak zobaczylam moja siostre w tym sklepie, ukladajaca cos na kolanach, podrywajaca sie zeby leciec do kasy. Jak powiedziała ile zarabia myślałam że zartuje... załogę mają super (usunięte przez administratora), kierowniczka uwielbiają wszyscy i personel i klienci Ale... co dalej? Tak w 21 wieku wygląda europejska sieciowka? Wchodze czesto na gowork bo niedlugo wracam z zagranicy na stale do Polski. Myslalam o kiku ale siostra nie powie zlego slowa. Weszłam tu... I nie zaluje. Muszę tylko siostrę z tego wyciagnac.

anonim

witam wiecie jak wyglada praca w kiku w tczewie? zastanawiam sie nad praca tam....

ty

Ja pracuje od ok roku w kiku i tez nie narzekam ,praca jak wszedzie trzeba pracowac ,nikt nie idzie do pracy zeby siedziec i sie lenic .A jaka jest atmosfera to tylko zalezy od kierownika sklepu

mo_nia

eśli nie macie wynagrodzenia 10go na koncie, możecie domagać się odsetek bo zgodnie z regulaminem wynagradzania kasa powinna byc w tym dniu, nie poźniej. pytałam o to Inspekcję Pracy. Podobnie z wypłacanymi nadgodzinami w terminie późniejszym (bo panie w kadrahc sie nie wyrabiają). czesto zapominaja, czegoś nie doliczają i wypłacają później. Od tego też należą się odestki za spóżnienie. Przestroga i dobra rada: jeśli coś wam wypłącą za dużo,nie mogą wam tego potrącić bez waszej zgody https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-potracenie-nadplaconego-wynagrodzenia-za-prace-z-biezacej-wyplaty jeśli się nie zgodzicie, pracodawca może jedynie isc do sądu. tylko czy pókjdze? :) paniętajcie, że gestii firmy leży nadzorowanie rzetelnego i bezbłędnego obliczania świadczeń należnych pracownikom. nic nie musicie

ThereIsNoPlaceLikeKik

Nikomu nie polecam pracy dla firmy KIK. Ani pracowitym - Bo wasza ciężka praca na pewno w innej firmie będzie bardziej doceniona niż w tej i pod względem finansowym jak i godności - w KIKU zwykłe dziękuję nie przejdzie żadnym regionalnym, dyrektorom czy kierownikom przez gardło. Nie polecam też leniwym - najzwyczajniej nie dacie sobie rady. Jak już wcześniejsze komentarze na to wskazały- wszystko powinno być zrobione na wczoraj - okolniki, d-karty, info kasowe, dostawy, gazetki, dokumenty, zaległe przeceny, czystosc, obsługa klienta, ornung na magazynie i można wymieniac w kółko. Najlepiej jakby było na dodatek tylko dwoje pracownikow na sklepie, żeby przyoszczedzic. Żadnej premii, żadnych podwyżek, na święta zamiast dodatkowej kasy - kalendarz adwentowy. Śmiechu warte. A wiecie kogo wypatruja na wyższe stanowiska? Ludzi którzy chętnie się dopasuja tylko żeby mieć więcej kasy, czyli tzw. "Choragiewki". Na całe szczęście na pomorzu zmienił się kierownik regionalny, bo poprzedni to była tragedia. Młodzi karierowicze prosto po studiach, którzy ponizają zwykłych pracowników nawet jeśli są oni bardziej doświadczeni i starsi od nich. Straszenie, że "rewizor może w każdej chwili Was skontrolować" to norma dzienna. Ta praca nie ma nic wspólnego z miłą atmosfera - wręcz przeciwnie - bardziej męczy psychicznie przez uczucie wiecznej presji niż fizycznie. Zostaje zadać sobie pytanie czy za 1450 zł warto? A no i plus kalendarz adwentowy. Śmieszy mnie fakt, że firma się rozwija, otwierają się nowe sklepy a oni zamiast zadbać o dobrych pracowników żeby chcieli w tej firmie zostać, szukają dalej a tymczasem starzy się zwalniają. I tak bedzie... poza tym regionalni nie wiedzą że obieg informacji w mieście jak i w Internecie jest szybszy niż pasek w tvn24 i opinia na temat traktowania pracowników rozchodzi się w prędkością swiatla. Będą otwierać nowe sklepy a kto będzie dla nich pracowac? Za takie podejście do pracowników, w końcu nikt im nie zostanie. Koniec końców dobrze by było gdyby prawa pracowników, kodeks pracy był kontrolowany przez wyższe instancje. Do łamania prawa dochodzi nagminnie. I też to prawda z oszukiwaniem na wyplacie. Pracowników, którzy pracują już długo dla tej firmy - przeliczcie sobie godziny na cały rok, polecam to zrobić. Koniec końców - nie polecam nikomu jak na wstępie zaznaczylam. W Biedrze i maku dostaniecie więcej pieniędzy. A tu przedkłada się mentalność Niemców i ich odwieczny brak szacunku dla pracy polakow na ich korzysc. Pozdrawiam.

xyz
@No to zadna zmiana dla was 10.11.2017 22:19

Macie na myśli P. Mariusza? Przecież P. Mariusz to był najlepszy regionalny, bardzo dobrze że awansował, bo zasłużył na to i ja się bardzo cieszę, że dalej pod Niego podlegamy :)

Xyz
@xyz 11.11.2017 12:16

Ciekawe w czym najlepszy

mila

Czy kik w Krotoszynie podlega pod Wrocław/ Szukam kontaktu z kierownikiem regionu! W krotoszynie towar z nowej gazetki sprzedaje sie dzień przed.

Pomocna
@mila 08.11.2017 10:19

Na drzwiach sklepu powinien być numer do kierownika regionu.

Normalna
@Pomocna 09.11.2017 20:10

Na drzwiach przed kik-iem dla mądrzejszych jest podany telefon do regionalnego kier.wystarczy czytać, a nie pisać głupoty...

Dagmara

Czy pracując w Kiku na czesc etatu mozna podjac prace na umowe zlecenie w innej fimie nie konkurencyjnej dla nich lub tez konkurencyjnej? Chodzi mi czy podpisuje sie jakies pismo lojalnosciowe itp?

Ja

(usunięte przez administratora)? To aż wstyd pisać takie rzeczy znając nasza historie. Zastanówcie się. A praca jesli jest dobry kierownik- tak jak wszedzie- jest spoko☺ jak się ktoś nie wyrabia, leni i pracuje na sile to się nie dziwię ze Mu ciężko i ze to (usunięte przez administratora). Także ja nie narzekam☺

Kasia

Czy miał ktoś taką sytuację, że nie chciała mu kierowniczka przyjąć wypowiedzenia umowy?

OLO
@Kasia 08.11.2017 15:54

Jak może nie przyjąć wypowiedzenia? ! Każda kierowniczka ma obowiązek je przyjąć!

Zostaw opinię o KiK POLSKA - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KiK POLSKA