logo Stokrotka Sp. z o.o.

Stokrotka Sp. z o.o.

Lublin

Opinie o Stokrotka Sp. z o.o.

zebra 2017-08-20 09:46
Pracujcie w normalnym tempie a nie z wywieszonym językiem!!! Nie biegajcie i nie dźwigajcie ponad swoje siły!!!! Nie przejmujcie się jeśli nie zdążycie czegoś zrobić bo czasu za mało!!! Nie dajcie się wykorzystywać lecz pracujcie tak aby zachować swoją godność i zdrowie!!! To WAS pracodawca powinien szanować bo do pracy w handlu jest niewielu chętnych.Jesteście na wagę złota.Wy rządzicie i stawiacie warunki a nie pracodawca, bo bez was jego sklepy padną!!! Nie bójcie się powiedzieć NIE i powiedzieć MAMY DOSYĆ WYZYSKU!!!!
22
Zuzanna 2017-08-22 06:55
@stokrot czy te podwyżki i premie będą wkrótce dotyczyły wszystkich lokalizacji? Wiadomo coś w Warszawie na ten temat?
Ktos 2017-08-22 14:59
A co pana /panią obchodzi co pracownicy robią po pracy skończonej trochę bez przesady to są ludzie też
1
praktykantak 2017-08-23 10:16
Na praktykach też wyzysk niemiłosierny. Nie polecam.
2
Daisy 2017-08-26 09:32
W Tychach w Stokrotkach źle nie mają. Wyższe zarobki niż w innych miastach, nadgodziny płatne 100%. Plusem jest to, że osoby z grupą inwalidzką mogą tam znaleźć pracę.
Zdyskryminowana 2017-08-26 12:25
Mam porażenie mózgowe, ale lekkiego stopnia. Lekka wadą wymowy i lekko zdeformowane dłonie, umiarkowany stopień niepełnosprawności. Jestem całkiem sprawna fizycznie, biegam itp liceum ekonomiczne i....gdy byłam na rozmowie pani kierowniczka jednej z katowickich Stokrotek powiedziala mi, że gdyby nie widoczna niepełnosprawność to by mnie zatrudniła.
Tak wygląda zatrudnianie niepełnosprawnych w Stokrotkach, zatrudnią z grupą ale jak nie widać po tobie niczego.


5
Olo 2017-08-26 12:37
Dziwny temat bo u nas w sklepie wszystko jasne odnośnie podwyżek . Młodszy kasjer 80 Ś. Kasjer 100, koordynator sali 120, magazynier 150,
Konkretna 2017-08-26 16:00
Niestety handel rządzi się swymi prawami. Kasjer czy sprzedawca musi mieć dobrą prezencję albo przynajmniej nie wzbudzać sensacji swoim wyglądem.
Nie chodziło o dyskryminowanie ciebie tylko o dobro sklepu, aby klienci nie czuli się nieswojo i przestali odwiedzać stokrotkę.
Poza tym pracodawca dobiera też nowego pracownika do zespołu, może kierowniczka bała się, że nie zintegrujesz się z zespołem?
Nie wiem może Twoja choroba jest zbyt rzucająca się w oczy? No i niestety wadą wymowy dyskwalifikuje cię do pracy związanej z obsługą klienta. Szukaj pracy na produkcji może?
Do konkretna 2017-08-26 17:20
Jestem pracownikiem stokrotka twoja odpowiedź jest bardzo przykra co to jest może poszukaj pracy na produkcji????? Raczej Ty poszukaj jako zbieraczka puszek bo twój iloraz inteligencji jest bardzo niski ....... dno ...
3
Konkretna 2017-08-26 18:52
Niestety może i to przykre, ale taka jest prawda. Kasjerka, sprzedawca, przedstawiciel handlowy to stanowiska wymagające pewnych predyspozycji. Tutaj pierwsze wrażenie się liczy a widoczna choroba przekreśla taką osobę do takiej pracy.
Czy ty wiesz co to jest porażenie mózgowe wogole??
A co jest takiego złego w pracy na produkcji???
Zanim zostałam kierowniczka Stokrotki przez całe studia robiłam na produkcji na 3 zmiany.
Teraz pracuje w innej firmie, ale gdybym miała takiego kandydata do pracy z klientem to bym nie zatrudniła że względu na brak predyspozycji. I każdy by tak zrobił na moim miejscu.
PS 2017-08-27 18:57
Obecnie pracuję w jednej ze Stokrotek. Na caly sklep jest sześć kasjerów. Jesteśmy wykończeni fizycznie i psychicznie. Ostatnio była u nas Pani makroregionalna i stwierdziła,że ruszamy się jak muchy w smole. Ja się pytam jak mamy sie ruszać skoro już nie mamy siły zapierdzielać? Nie daj Boże jeszcze ktoś pójdzie na L4 to już w ogóle będziemy tam mieszkały. Jesteśmy na zmianach po dwie osoby. Jedna na kasie głównej,a druga dochodząca i weź popołudniu wszystko ogarnij. Towar,kasa, ogarnianie sklepu na wieczór. Jedna osoba zapierdziela za trzy i jeszcze ci powiedzą,ze sie ruszasz jak mucha w smole.
19
Taaa 2017-08-27 20:30
Wyzysk. A kierownik tylko patrzy jak cię uje**bać z grafikiem! Praca po 8-9 dni, czasem niektórzy cały miesiąc drugich zmian. Zero sprawiedliwości.
9
Stokrotkatkt 2017-08-27 21:10
Tylko nie osoby z niepełnosprawnością!!
Pracowała u nas w naszym sklepie dziewczyna z grupą inwalidzką.
Dla Stokrotki super sprawa, bo mieli za nią kasę, ale dla nas, pracownic to kicha, bo robiła po 7 godz i do domu, przeważnie siedziała na kasie, czasem tylko wykładała towar, który na sklep jej przywozilysmy pod same regały, zero dźwigania, a my zdrowe zapieprzalysmy aż nam łby odskakiwały. A pensja taka sama co tej inwalidki. Lubię niepełnosprawnych, ale skoro pracują nie w ZPCHr, tylko tam, gdzie my zdrowi to niech mają te same obowiązki i tyle samo godzin pracy co inni.
4
Ktos 2017-08-27 21:45
Cos mi sie wydaje, ze pracujemy w tej samej stokrotce ;) Czyzby jedna ze Szczecinskich?
olo 2017-08-28 13:40
ponoć jest inwestor tylko jak zobaczył w jakim stanie są sprzęty w sklepach to się przeraził bo będzie musiał sporo zainwestować ciekawe czy się zdecyduje?
2
olo 2017-08-28 13:40
ponoć jest inwestor tylko jak zobaczył w jakim stanie są sprzęty w sklepach to się przeraził bo będzie musiał sporo zainwestować ciekawe czy się zdecyduje?
1
Wroclawianka 2017-08-28 19:34
Witam serdecznie. Proszę o odpowiedź. Szukam pracy. Czy jeśli nie mam doświadczenia w handlu, a do tego wyższe wykształcenie - mam 32 lata, po ukończeniu studiów siedziałam z dziećmi w domu, przyjmą mnie do Stokrotki na kasjera-sprzedawce? Bo nie wiem, czy iść do mojej osiedlowej Stokrotki z CV? Muszę w końcu zacząć pracować.
2
HG 2017-08-28 21:23
Biora praktycznie kazdego jak leci ;)
2
Stokrotka 2017-08-28 21:29
Biorą każdego bo nikt nie chce tam pracować. U nas nawet nowi pracownicy szkolenia nie kończą bo w połowie pierwszego dnia rezygnują, gdyż ich zdaniem jest u nas za ciężko.
4
Wroclawianka 2017-08-28 21:51
To szkolenie jest przed czy po podpisaniu umowy o pracę?
OLO 2017-08-28 22:13
przed rozpoczęciem pracy się podpisuje umowe dobrze się zastanów bo nie warto dla nich jesteś kolejnym numerkiem nie człowiekiem i pracownikiem nie doceniają pracowników i brak motywacj jest najgorszy bo cały czas ucinają "tak zwwaną premie " bo to jest marne 50 zł za byle co bo kierownik musi wykazać oszczędności bo on ma za to premie
5
Zuzanna 2017-08-30 10:25
@OLO, w ofertach pracy Stokrotki, oferują jednak spory pakiet socjalny - dofinansowania, zapomogi, itp. Czy to w jakiś sposób rekompensuje ten brak premii, o której tak wiele użytkowników wspomina?
gość 2017-08-30 16:24
Omijajcie tą firmę szerokim łukiem. Wyzysk i bardzo mała pensja.Pracownik jest śmieciem nic nie wartym
10
OLO 2017-08-30 17:19
musisz podać dochody swoje i męża jeśli masz i wtedy oni ocenią czy Ci należy się zapomoga a jeśli zarabiasz z mężem średio to o zapomodze zapomnij a na dziecko szkolne dają 100zł no i ewentualnie bony na święta za które i tak Ci odejmą przy wypłacie bo to jest tak że oni wliczają bony do wypłaty a nie oddzielnie jedno wielkie oszustwo
5
pracownik 2017-08-30 17:19
Pakiet socjalny zalezy od wysokosci dochodow w gospodarstwie domowym. Talony, wyprawka szkolna czy dofinansowanie do kolonii zalezy od dochodow niestety progi sa tak niskie ze przy dochodach dwoch osob nie ma szans na wyprawke czy dodatek do kolonii a I talony sa wtedy nizsze. Malo tego w tamtym roku po rozpatrzeniu wnioskow stwierdzili ze tak duzo bylo chetnych na wyprawke ze jeszcze obnizyli prog zeby mniej osob dostalo. To wszystko tylko tak pieknie wyglada na papierze.
2
Franek Stokrotnik 2017-08-30 18:18
Chcę poruszyć temat sprzedaży. Ostatnio po sklepie chodzili jacyś ludzie i robili zdjęcia. Najprawdopodobniej są to przyszli właściciele?. Z tego co wiem byli w innych sklepach i też robili zdjęcia. Interesował ich tylko wyposażenie sklepu,a to że sklep był wylizany od podłogi po sufit to ich nie obchodziło. Może ktoś wie coś w tym temacie?
Świdnica 2017-08-30 22:02
Czy ktos pracuje w stokrotce w Świdnicy i moze cos o niej napisac?
Tychy 2017-08-30 22:48
Czy ktoś pracuje w Stokrotkach w Tychach i może coś napisać jakie zarobki itp, atmosfera?
jola35 2017-08-30 22:52
Zgodze się z tą opinią.Szczera prawda????
1
S 2017-08-31 05:15
Zyski są szkoda że naszym kosztem.... Brak presji że strony pracowników na podwyżki... Gdzie są te niby związki... Polecam lekturę https:// m.money.pl/ wiadomosci/artykul/artykul,101,0,2359653.html?src01=6a4c8&src02=facebook_money
3
Xxx 2017-08-31 09:20
Ojj nie biorą każdego jak leci.
40latka która nigdy nie pracowała, bo zajmowała się dziećmi, czy osoba niepełnosprawna z jakims defektem nie są poszukiwanymi pracownikami.
Tak samo jak młode dziewczyny po studiach, które nie mogą znaleźć pracy i chcą na chwilę zarobić parę groszy.
Zdyskryminowana 2017-09-01 09:20
Oj przepraszam, Stokrotka to nie ekskluzywny sklep gdzie wymagana jest prezencja, to zwykły market. W markecie może pracować osoba z wadą wymowy i lekko zdeformowanymi dłońmi. W Carrefour pracują Głusi na kasach, nie mówią albo bełkoczą, a ja nie mogę normalnie pracować mimo iż tylko seplenie i mam lekko skrzywione dłonie?!
2
ja 2017-09-02 20:30
nie ma związków już
1
Zuzanna 2017-09-06 11:48
@OLO, @pracownik, to rzeczywiście dość niewspółmierne do tego co można zaleźć w ofertach pracy Stokrotki. A jeśli ma się więcej niż jedno dziecko, jest większa szansa na taki pakiet?
X 2017-09-07 09:25
Ja mam trojke. Pracuje ja ( kasjer) I moj maz ( troche wiecej niz najnizsza krajowa)I nie mamy szans na wyprawke czy dofinansowanie do kolonii, malo tego talony zamiast paczek moje dzieci dostaja nizsze bo rodzice duuuuuzo zarabiaja ????
2
Konkretna 2017-09-09 10:30
Zdyskryminowana, tylko że Głusi tak na pierwszy rzut oka nie rzucają się w oczy. Niestety ty tak - wizualnie. Nie wiem oczywiście jak wyglądasz, ale moim zdaniem Twoja niepełnosprawność jest mocno widoczna, skoro nie dostałaś pracy. Może też chodziło o Twój komfort?Klienci bywają wredni, może kierowniczka obawiała się, że z powodu twojej choroby będziesz wyszydzana? A tak nawiasem mówiąc porażenie mózgowe to nie jest zwykły niedosłuch czy coś banalnego, to poważna choroba neurologiczna, a takich ludzi pracodawcy raczej nie szukają. No i czemu skoro masz umiarkowany stopień niepełnosprawności nie szukasz pracy w zakładzie pracy chronionej?
ABC 2017-09-10 12:40
Jestem obecnie kierowniczka małego marketu typowo osiedlowego. Duze miasto. Kiedyś z-ca kierownika Stokrotki
Szukam od dwóch miesięcy dwóch kobiet do sklepu, i nie ma konkretnych osób do pracy.
W ciągu dwóch miesięcy zgłosiło mi się tylko 8! Kobiet i dwie z nich konkretne, z doświadczeniem w handlu, ale nie chciały pracować za oferowaną stawkę.
Pozostałe sześć to: jedna z widocznym brakiem dwóch zębów na przedzie, dwie to babki ok 60tki. Pozostałe trzy - jedna studentka zaoczna, jedna matka małych dzieci a ostatnia z dużą nadwagą. No i kogo zatrudnić?
Nie ma ludzi do pracy...
aaaaaaa 2017-09-10 22:48
to placcie więcej to będziesz miała pracowników. a jak nie to zasuwaj za 2. milego wieczoru P. Kierownik
6
Konkretna 2017-09-11 10:14
ABC no niestety nie ma ludzi do pracy. Nie ma tych jakich chcielibysmy mieć. Wszyscy dobrzy pracownicy są za granicą. Pozostali tylko ci, których nikt nie chce zatrudnić, czyli głównie niepełnosprawni, starsze osoby czy właśnie młode matki albo ci co nie chcą pracować.
Siostra szuka w Krakowie do pracy w sklepie ludzi i płaci 1800 na rękę podstawy na początku i też nie może znaleźć normalnych osób do pracy. I też albo kobiety ok 60tki albo osoby z grupą inwalidzką się zgłaszają....
OLO 2017-09-11 11:43
i dalej będzie szukać jak nie zacznie płacić za tak ciężką prace przynajmniej 2500 zł na ręke ,kiedy pracodawcy zrozumieją że to dzięki pracownikowi ich firmy istnieją a tak to niech sami pracują od rana do wieczora bo nikt kto siebie szanuje nie będzie pracować za głodową stawke nawet ukrainki niechcą
5
Zdyskryminowana 2017-09-11 12:00
A co masz przeciwko starszym ludziom i niepełnosprawnym? I czemu wszyscy uważają że niepełnosprawni to ci najgorsi pracownicy? Skoro mam średnie i chce znaleźć pracę a w przyszłości pójść na zaoczne studia i pracować to w czym jestem gorsza od zdrowej osoby?
2
pracownica 2017-09-12 17:53
o jakich podwyższkach mówicie ???? kiedy one miały być bo u nas nic na ten temat nie wiadomo!!!!!!
włocek 2017-09-15 09:49
Przecież w stokrotce to sami niepełnosprawni pracują Ci, którzy mają udokumentowane i Ci, którzy nie posiadają takie zaświadczenia, no i jeszcze teraz Ukraińcy w tej firmie jest wyzysk pracownika, prawie nigdy się nie wychodzi o czasie, a jak są wielkie akcje typu przyjeżdża dyrektor, żeby wszystko było na wysoki połysk, bo tak nie jest, na co dzień, bo brak ludzi do pracy, to jak nie można przyjść tego dnia do pracy, bo grafikowo ma się wolne, to wielki foch kierownika regionalnego.
Nadejdzie taki moment, że firma kopnie kierownika jednego i drugiego w cztery litery, bo jest się już za starym i są młode "ambitne osoby" na ich miejsce.
A na temat sklepu stokrotka we Włocławku można pisać książki i o kierowniku regionalnym i mobbingu który jest w tej sieci.
6
robol 2017-09-16 08:47
Przepraszam bardzo a kobiety około 60 nie nadają się do pracy, przecież jeszcze obowiązuje ustawa emerytalna do 65 roku życia u kobiet. To gdzie one mają pracować, Ja osobiście niedługo kończę 60 lat i w moim sklepie mogę dalej pracować i nikt nie skreśla mnie z listy, że będę miała 60 lat. Nikt nie patrzy na wiek tylko liczą się chęci do pracy. Przy takim nastawieniu do pracownika nigdy nie znajdziecie dobrego pracownika. Pozdrawiam i życzę udanych łowów na doskonałego pracownika za marne grosze przy tak ciężkiej pracy a wiem co mówię bo w handlu pracuję już 17 lat.
1
Konkretna 2017-09-16 10:22
Tak, wszyscy wiedzą, że w Stokrotkach pracują osoby z grupą inwalidzką . Ale nie spotkałam się z tym by były to osoby z widoczną niepełnosprawnością a tym bardziej z wadą wymowy czy defektem fizycznym.
Konkretna 2017-09-16 10:48
Do Stokrotek nie przyjmują na stanowisko kasjer a-sprzedawcy osób z wyższym wykształceniem. Niestety musisz szukać w innych firmach
Ania 2017-09-18 19:13
Nieprawda. Wykształcenie nie ma tutaj nic do rzeczy. Ja mając wyższe pracowałam na kasie i na kasie pracowała dziewczyna z podstawowym bez doświadczenia. Kierowniczka miała zawodowe a zastępcy średnie. Jak widzisz w tej firmie nie ma żadnej logiki.
2
OLO 2017-09-19 11:25
Litewska Maxima Grupa kupuje stokrotke
1
Ktos 2017-09-19 17:48
Potwierdzone info? I skad?
Zuzanna 2017-09-20 08:59
Myślę, że każdy ma prawo do pracy. I osoby po 60, i osoby niepełnosprawne i osoby innej narodowości. Nie powinno się nikogo w żaden sposób dyskryminować i w sumie to pewna wartość, którą pokazuje Stokrotka @włocek, @robol. Jest masa ogłoszeń o pracę - czy powstają nowe sklepy?
1
Zostaw swoją opinię o Stokrotka Sp. z o.o. - Lublin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stokrotka Sp. z o.o.