logo Stokrotka Sp. z o.o.

Stokrotka Sp. z o.o.

Lublin

Opinie o Stokrotka Sp. z o.o.

Gospodarz 2017-01-06 21:06:16
A nie podpisywalas przy przyjęciu do pracy zgody na pracę w godzinach nocnych?
Żolo 2017-01-06 22:29:18
W carefourze i Auchanie talony na święta dostali po 600 - 700 złotych, a i tak zarabiają więcej od nas.
3
ANNA 2017-01-07 15:11:05
TO ZABIERAĆ SWOJE CZTERY LITERY DO INNEJ FIRMY A NIE WYPISYWAĆ JAK TO WSZĘDZIE JEST DOBRZE TYLKO W TEJ WREDNEJ STOKROTCE NAS OKRADAJA , OGARNIJCIE SIE !!!!!!!!
Magdalena 2017-01-07 18:21:22
Ja właśnie to uczyniłam i przeniosłam swoje cztery litery do firmy której zależy na pracowniku ,nie to co w Stokrotce!!!To Ty się ogarnij !Stokrotka już dawno spadła na psy !Wynagrodzenie minimalne co się wiąże z brakiem ludzi do pracy ,a wymagania takie jakby tam tłum personelu pracował !Może wazelinkę akurat mamy w promocyjnej cenie?
7
Ola 2017-01-07 18:49:44
Po co do gazety siatka? Pani ma poważny problem ze swoją osobą radzę zgłosić się do jakiegoś specjalisty...Powodzenia
2
Były zwiazkowiec 2017-01-07 19:13:07
WIĘKSZEGO CHUPA CHUPSA OD PANI PANI ANIU TO STOKROTKA NIEMA.PORAŻKA
3
ANNA 2017-01-07 19:48:36
bla bla bla , jak już zmieniłaś prace to po co się uwnętrzniasz o Stokrotce , ciesz się Dobrą Zmianą)))))))
3
Magdalena 2017-01-08 20:38:52
Bo chcę się podzielić z innymi swoim szczęściem i tym co w tej firmie zalegli z obawy przed zmianami powiedzieć...Srał pies tą Stokrotkę tam się tylko garba ,stresu i pożyczek aby godnie żyć dorobicie !Nie bójcie się zmian !Pracy w handlu jest pełno i na pewno na lepszych warunkach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Powodzenia nie bójcie się zmian :)
7
Mirabelka 2017-01-10 10:33:43
1. Praca w nadgodzinach
2. nie ma kogoś to musisz przyjść za tą osobę, co daje więcej nadgodzin
3. gazetki do późnej pory nocnej
4. nadgodziny wypracowane mają się nijak do liczby godzin wysyłanych centrali
5. Układy- masz popołudnia, w następnym tygodniu ranki? nie, masz popołudnia a za tydzień, też popołudnia
6. brak uwzględniania potrzeb pracownika, zgłaszasz że masz dentystę tego i tego dnia, możesz spokojnie wizytę odwołać, bo w tym czasie da wolne komu innemu
7. ciągła rotacja pracowników, co za tym idzie zbyt mało personelu.
8. Jak można zatrudnić kogoś na zajęte stanowisko przez osobę będącą na zl, z rozpisanym grafikiem?
1
pracownik 2017-01-10 12:50:18
Najprościej zadzwonić do centrali w każdej gazetce jest numer i powiedzieć co myslisz . Ci co roznosza gazetki muszą je wlozyc w bramę sa sprawdzani. A moze wywies informacje na bramie ze nie życzysz sobie ulotek u nas tak robia w blokach i tam gazetek nie wkładają.
Dobry Lekarz pl. 2017-01-10 19:50:47
EJJ!!!!STOP!Pomiatać to sobie możesz w swojej kuchni!!!!! Prawda Cię tak zdenerwowała?APT zarabia więcej niż pracownicy Stokrotki !Swoje cztery litery to niedługo wszyscy z tej firmy zabiorą !A Tobie polecam dobry sex w ramach relaksu jak nie pomoże validol,persen lub meliska do wyboru !
2
ANNA 2017-01-11 10:18:23
NO I DENERWUJE JAK KTOŚ JEDNAK JEST ZADOWOLONY . mOJE DROGIE FRUSTRATKI MATKI POLKI KTÓRE SĄ ZA KARE W STOKROTCE I NIC NIE MOGĄ ZMIENIĆ , JA LUBIĘ SWOJĄ PRACĘ I TYLE BO JAK BYM JEJ NIE LUBUAŁA TO NAPEWNO BY MNIE TU NIE BYŁO A JUŻ NAPEWNO NIE UŻALAŁABYM SIĘNAD SOBĄ I NIC NIE ROBIŁA. U MNIE W SKLEPIE ZARABIA SIE NORMALNIE I PREMIE TO NIE 20 ZLOTYCH A200 , ZANADGODZINY TEŻ DODATKOWO SIĘ MA KASE GRAFIK NA CAŁY MIESIĄC , I NIKT NIE ZMIENIA GO BEZ KONSULTACJI ,
Oburzona I 2017-01-11 10:54:03
Ja pracuję w stokrotce ponad rok i zawsze staram się dawać z siebie wszystko, a kierownictwu i tak ciągle mało. Wieczne pretensje o to, że albo za długo się zajmuję warzywami, a inni robią to szybciej. Tylko nie obchodzi ich to, że inni robią to wszytsko byle jak, na odpierdziel. Jak ja robię tak samo jak oni, też jest źle. Sami kierownicy nauczyli mnie, żeby samemu dorabiać fiszki, jak gdzieś brakuje, a potem są pretensje, że nie rozkładam towaru non stop, tylko chwilowo zajmuję się czymś innym. Jak rozkładam towar, a widzę że na półce jest ogromny bałagan, to przecież nie przejdę obok i nie zostawię tego! daję z siebie wszystko, gdzie inni np cokawałek wychodzą na fajka. I przez to wszystko kierownicy stawiaja mnie teraz jak najwięcej na kasie. Nie dość, że nie palę, do łazienki wyjdę może raz na 8 h, albo i wcale, to jeszcze łaskę robią koleżanki, że mnie na przerwę zamieniają! mam stanowisko starszy sprzedawca koordynator sali sprzedaży, dostawałam co miesiąc 200 zł premii uznaniowej, a teraz za grudzień nie dostałam ani grosza! I gdzie tu sprawiedliwość! Kierownicy wolą postawić osobę na sklepie, która robi wszystko na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A potem trzeba po nich poprawiać!!!A kierownicy to w nosie mają! Brak mi słów na to wszystko. Już pomijając fakt, że kiedy dostawałam awans z kasjera na koordynatora, kierowniczka ani słowem mi o tym ni poinformowała. Dowiedziałam się od zastępcy i ani słowa nie usłyszałam za co ten awas. Kiedy tylko zastałam tym koordynatorem, non stop stałam na kasie monopolowej. Szlak by trafił te całą stokrotkę
6
On 19800323 2017-01-12 14:53:35
chciałbym powiadomić o próbie pobicia do którego doszło 15.09.2016 w Krośnie przy ulicy Kisielewskiego. Kierownik supermarketu Stokrotka posunął się tak daleko ze chciał pobić pracownika grożąc, wymachując rękoma, krzycząc ze zabierze pracownika pogotowie, ze nie wstanie itp. poniżając, używając wulgarnych słów .Nie było to jednokrotne zachowanie tego kierownika. Odkąd pracowik zatrudnił się do Pracy supermarmarketu Stokrotka to Pan kierownik uwziął się na nim .Po zdarzeniu Pracownik zgłosił całe zajście na Policje .Pracował dalej cały czas sumiennie wykonując swoje obowiązki. Niespodziewanie wyższe kierownictwo tej sieci sklepów wręczyło mu wypowiedzenie z pracy.Sprawa nadaje się do Expresu Reporterów
6
Żolo 2017-01-13 10:05:18
Mobbing na poziomie sklepów to w Stokrotce norma . ale tak to jest, jak sie awansuje miernoty i obojętnie kogo , byle tylko ktoś sie zgodził być tym zastępcą . W naszym regionie już każdy może być kierownikiem, najgłupsze kasjereczki zrobili zastępcami , bo nikogo nie można było zatrudnić .
8
Stokro 2017-01-13 14:08:40
Dokładnie. Kierownikami zostają najciemniejsze masy. Mają zerowe pojęcie a ambicje że hoho w Siedlcach tak właśnie jest. Dama co z kochankiem zamyka się w biurze bez wstydu. Pijak i zastraszona Iwonka co zrobi wszystko żeby wejść im w d.... Żal po prostu.
3
Ewwva 2017-01-14 18:37:53
W Łodzi kierowniczka sama nie podejmie żadnej decyzji. O wszystkim musi wiedzieć regionalna. która też musi o wszystko zapytać dyrektorkę.
2
on 2017-01-16 16:46:57
ludzie jak czytam te wpisy to zal mi was ,ze dajecie tak soba pomiatac i tak sami nie umiecie sie docenic ja pracowalem chwilowo w stokrotce w tarnobrzegu i nikomu nie zaproponuje tam pracy, codo tego co tam sie dzieje to masz racje mirabelka co do wypisanych twoich pozycji zenada .pozdrawiam.
1
Ewwva 2017-01-16 17:42:21
Stokrotka w Łodzi Plantowa - skąd się wziełą ta kierowniczka ? Cały czas słyszymy , że teraz to już będzie lepiej , bo podwyżki, bo po audycie . Guzik prawda , 2-3 osoby na zmianie , wieczne pretensje , sprzeczne polecenia , straszenie naganami, zmiany w grafiku bez żadnego pytania. I to wieczne - to jest polecenie Oliwii!!!!!! Czy ty dziewczyno nie masz swojego rozumu ? I ty jesteś kierownikiem ? Za chwilę nikt w tym sklepie nie będzie chciał pracować i to dzięki temu , że tak się zachowujesz.
2
Rozczarowana 2017-01-17 12:09:30
Witam ! Jak czytam te wszystkie wpisy ,to stwierdzam fakt ,że we wszystkich Stokrotkach jest tak samo niezależnie od miejscowości.Szkoda ,że Firmę tak mało interesują pracownicy ,bo przecież to oni pracują na ich wynagrodzenie aby mogli w dostatku żyć
4
Ewwva 2017-01-17 12:19:46
Prezesom i dyrektorom to się nawet nie dziwię. Ale tym wszystkim pożal się Boże kierowniczkom i regionalnym już tak. Chłop ze wsi wyjdzie, wieś z chłopa nigdy
5
ONA 2017-01-18 10:47:15
Mam pytanie czy dostaliście już aneksy nowe ?
ONA 2017-01-18 10:50:42
Ale na aneksie niema mowy o jakiejś premii absencyjnej?
Dfj 2017-01-18 15:05:49
Mam pytanie. Nie ma u nas w Siedlcach imprezy firmowej więc dali nam bilety do kina. Moje pytanie czy osoby na macierzyńskim, wychowczym i zwolnieniu lekarskim z powodu wypadku nie mają prawa do takich biletów? Niestety nic nie dostałyśmy
l1 2017-01-18 17:39:52
Oczywiście ,że macie prawo , tylko nikt was nie poinformował o tym , a więc za ubiegły rok przepadły
Dft 2017-01-18 19:04:12
Ale na liście były osoby które mają urlopy i zwolnienia. Wychodzi na to że kierownictwo podzielili to między sobą. No nieźle. A gdzie można się dowiedzieć czy sklep dostała takie bilety dla konkretnych osób? Oj nie ładnie stokrotko Emilio.
1
l1 2017-01-18 19:58:37
Dział personalny na pewno takich informacji udzieli, ewentualnie Zielona Linia
☆☆☆☆☆☆☆ 2017-01-19 18:23:52
tak tu skamlecie i narzekacie na pensję ale czemu sprzedajeci eszanowni pracownicy Stokrotki starą i smierdzącą wędlinę??.. radziłbym Wam poczytac dzisiejszy artykuł na dzienniku wschodnim i komentarze pod nim. Czy tą wędliną karmicie równieź swoje rodziny??
5
Du...... A 2017-01-20 12:18:45
Bo nam karzą !!! A najwięcej skamlają takie pustaki jak ty. Wiecznie niezadowoleni klienci. Zmień sklep jak ci nie pasuje!!!
2
Du...... A 2017-01-20 12:19:09
Bo nam karzą !!! A najwięcej skamlają takie pustaki jak ty. Wiecznie niezadowoleni klienci. Zmień sklep jak ci nie pasuje!!!
2
andżej 2017-01-20 13:08:16
minimalizacja strat :) a właśnie czekam na aneks do umowy, a tu ani widu ani słychu, tylko papierki podpisywane na szybkiego bez możliwości przeczytania i nie wiesz co podpisujesz, czy zwolnienie z pracy, rezygnację z zaległego urlopu, czy nadgodzin które wyrobiłeś a nie chcą ich oddać , czy pożyczkę dla prowidenta :) praca w tym sklepie coraz bardziej przypomina mi sytuację z polskiego filmu "Dzień kobiet"
2
jagódka 2017-01-20 13:23:37
a jak mam 204 godziny to ile powinnam mieć z tego tytułu wolnych takich żeby mi oddali? bo oni jakoś dziwnie liczą
☆☆☆☆☆☆☆ 2017-01-20 21:01:47
nie kąsaj ręki która Cię karmi...
2
Du...... A 2017-01-20 22:49:41
Nie karmi :-)
3
Oleńka 2017-01-21 21:46:22
Pewnie że nie karmi tylko dziaduje !!!!...ciekawe jak długo pociągnie ?
1
Iza 2017-01-21 22:05:22
Ty jakaś nawiedzona jesteś czy dopiero się zatrudniłaś?!Stokrotka to największa pomyłka życiowa każdego kto był chwilowo w depresji !
5
najlepszy 2016 2017-01-22 18:56:15
Boże jak ja już nie mogę Was wszystkich wysluchiwac. Pier dzielicie jakieś glupoty. Wiadomo ,że raz jest lepiej a raz gorzej. Kazda stokrotka jest inna. Co rejon to inne zarobki i inna ilość etatów. Malo wiecie o stokrotce. Wiadomo , że im wiekszy obrót sklepu tym więcej etatów i wieksza pola premi. Przecież to jasne ,ze jak sklep nie zarabia to i etatow będzie mniej,bo po co więcej skoro nie ma dla kogo tych pracowników zatrudniać. Nie dbacie o sklepy,chodzi mi tu o porzadek, wizualizacje, a to bardzo przyciąga klientów. Tak jak i pracownicy,którzy powinni lubić swoją pracę a nie tacy co przychodzą opierdzielac się i narzekać jak jest źle i ciężko. Bronie stokrotki i będę bronić bo mi się dobrze tu pracuje juz parę lat i nie jako kierownik tylko zwykly kasjer!!!
3
aga117 2017-01-22 19:37:08
Już Cię lubię chociaż nie znam cały czas o tym mówię . Trzeba dbać żeby mieć .)))))))))))))))))
2
Sylwia 2017-01-22 22:16:55
My też tych bzdur wypisanych przez Ciebie nie możemy czytać !Jakie lepiej? w tej firmie jest coraz gorzej !!!Jak dwie kasjerki na zmianie mogą ogarnąć dostawy,kasę ,wypiek i porządek na sklepie?!!!Dobrze że Ty tak dużo Wiesz o pracy w Stokrotce i z całego serca o nią Dbasz "Panie kasjerze"???? ?!!!!!!Broń jej dalej a za dobre chęci wymienią Cię na lepszy model niebawem :)Z Najlepszego zostaniesz śmieciem bo tak robi stokrotka!Powodzenia kimkolwiek jesteś ,a na pewno nie jesteś kasjerem ani nawet kierownikiem !!!!!
3
Iza 2017-01-22 22:47:07
żeby mieć trzeba też dać !!!Dbać to trzeba o siebie i nie dać się wykorzystywać przez takie Stokrotkowo !!!!Najniższa krajowa a wymagania takie jakby się pracowało co najmniej w Delikatesach!!!Tylko w przeliczeniu co do pensji i ilości personelu coś szwankuje!!!
1
najlepszy 2016 2017-01-22 23:00:00
Mój wniosek jest taki ,że Ci co tu narzekają to pracują w najgorszych marketach i superketach stokrotki. W takich sklepach pracują pewnie same " MIMOZY" co oczekują Bóg wie czego . Nic z siebie nie dają a chcą brać garściami.
najlepszy 2016 2017-01-22 23:08:04
Dobrych pracowitych nie zwalniają. Poza tym jako kasjer mam ok 1700 -1800 , wiec zalezy mi na pracy i staram się jak najlepiej ją wykonywać. U nas dobrych pracowników się docenia. Jest praca wykonana to i jest premia przyznana. U nas to nie dostają tylko Ci co byli na l4 . A tak to kazdy dostaje jakąś część z puli. Pozdrawiam
Sylwia 2017-01-22 23:14:54
A co Ty na to ? Skoro taki pracowity Jesteś?Chyba za swoją pracowitość należy się też odpowiednie wynagrodzenie ?!

Praca w dużym sklepie spożywczym coraz bardziej zaczyna się opłacać. Sieć Lidl rusza z falą podwyżek. Atrakcyjne pensje przygotowane są także dla nowych pracowników dyskontu.
Podwyżki w Lidlu: dla pracowników sklepów

Od 1 marca 2017 Lidl zwiększa wynagrodzenia pracowników sklepów. Po podwyżkach pensja na stanowisku pracownika sklepu wyniesie 2550 PLN – 3300 PLN brutto na początku pracy. Już po roku pracy pracodawca gwarantuje wzrost płacy do poziomu 2750 PLN – 3500 PLN brutto, a po dwóch latach stażu pracy do 3000 PLN – 3800 PLN brutto.
1
Beata 2017-01-22 23:37:36
A tak to się ma w Biedronce .......Stokrotka kiedyś nagrodziła pracowników z kilkuletnim stażem?Tak skłamałabym gdybym napisała że nie po 10 latach pracy w Stokrotce otrzymuje się broszkę ...fajnie co..:(
Zarobki w Biedronce: minimum 2 300 zł brutto i umowa o pracę

Taka umowa gwarantuje pełen pakiet świadczeń socjalnych. Najniższa płaca w Biedronce wynosi 2300 złotych brutto. To kwota o ponad 10 proc. większa od krajowej płacy minimalnej. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, by kasjerzy zarabiali więcej. Pracownicy o co najmniej 3 letnim stażu otrzymują 300 zł więcej.

- Wynagrodzenie oczywiście rośnie w zależności od stażu, oceny pracy itp., w związku z tym zarobki wielu pracowników sklepów, w tym także kasjerów-sprzedawców, są wyższe od tej kwoty - mówi Anna Papka, starszy menedżer ds. relacji zewnętrznych w Jeronimo Martins Polska S.A. - Wszyscy pracownicy sieci Biedronka są także objęci systemem premiowym. W ciągu ostatnich ośmiu lat dzięki regularnym podwyżkom wartość minimalnej płacy podstawowej wzrosła w sieci Biedronka o ponad 50%. Pracownicy otrzymują ponadto jeden z najbogatszych pakietów socjalnych na rynku
1
pracownik 2017-01-23 08:49:19
Mialem nic już tu nie pisać ale szlak mnie trafił. U mnie w sklepie pracujemy po kilka lub nawet kilka nascie lat , mało kiedy jest jakieś L4, audyt ok, inwetaryzacja ok. Fakt budżet nam nie idze ale to norma. I ty powiesz ze pracują mimozy. Pensja najniższa krajowa plus teraz absencja. Jedyna motywacja w tej firmie sa kary bo nagrod nie ma . Premia do podziału śmiech 700-900 zł brutto podziel na pracowników przy czym kierownik nie moze dac więcej niz 100zl bo podobno system go nie puści. Szkoda mi tylko zastępców bo u nas są w porządku dziewczyny a podwyżki dostały podobno ze ho ho a opierdzel zbierają największy. U nas pracownicy z dlugoletnim stazem sami odchodzą mają dość czekania na "dobrą zmianę" a ci co przychodzą pożal się Boże.
Mam jeszcze pytanie może ktoś wie gdzie można sprawdzić na co poszly i ile było pieniedzy z funduszu socjalnego - talony wiem ale juz na wyprawki i wypoczynek u nas dostalo tylko 3 osoby a odprowadzane są od wszystkich. Jak to wygląda na waszych sklepach.


2
najlepszy 2016 2017-01-23 10:58:35
To tylko tak pięknie wygląda . W gazzetach wszystko można napisac. Ale już tego że zatrudniają na 3/4 a reszta czasu pracy to nadgodziny za które płacą dodatkowo to już nie napiszą. Chwalą się wysokimi zarobkami, które wynikają z nadgodzin. A Tak na marginesie to w biedronce wieczne przenoszenie z jednego do drugiego sklepu to nie zbyt fajne. Ale skoro Ci to odpowiada to zatrudnij się tam a nie narzekasz.
ivo39 2017-01-23 12:48:41
mam pytanie.Jezeli w gazetke trzeba byc w pracy do polnocy to czy nie powinnismy dostac za te 2 godz,pracy wiecej kasy?Przeciez jesli nie mieszkasz w poblizu,nie masz auta to ci taxi zostaje bo komunikacja o tej porze nie jezdzi.a na pasku o ile pamietam 2zł.Nikt mi nie mowil ze bede za 4zeta nocki zarywac.latem-rower ale zimą masakra
Ktoś 2017-01-23 13:38:50
Owszem to śmiesznie pieniądze jeśli chodzi o nocki,ale pamietaj ,że to dodatek nocny a nie nadgodziny. Taka kwotę dodatku to ustalilo nasze Państwo.
1
Ewwva 2017-01-23 23:42:30
Napisz kochany gdzie jest tak pięknie. Przynajmniej będziemy zazdrościć
najlepszy 2016 2017-01-24 10:59:39
Poczytaj sobie zeszłoroczny czerwcowy stokrotnik :-). O ile wiesz co to jest.
Zostaw swoją opinię o Stokrotka Sp. z o.o. - Lublin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stokrotka Sp. z o.o.