logo Stokrotka Sp. z o.o.

Stokrotka Sp. z o.o.

Lublin

Opinie o Stokrotka Sp. z o.o.

j. 2017-02-06 20:15
Alex, już się tak nie rozpędzaj. W tak wielu sklepach sprzedawcy muszą polecać produkty przy kasie, że na nikim to nie robi wrażenia.

Kasjerka w Rossmannie, na stacji paliw, w aptece, w saloniku prasowym. Serio uwłacza to twojej godności? Ja jako klient to zlewam, rzadko jest na wystawce coś ciekawego. Ale do kasjera nic nie mam, po prostu, taka praca.
2
Ktoś 2017-02-06 21:32
Juz od niedawna w biedronce jest aktywna. Najpierw odświeżacz powietrza,potem plyn do do płukania. Więc jak widać nawet w tak "dobrej sieci "(jak uważają co poniektórzy wyżej w komentarzach) nagabywuja klientów.
1
j. 2017-02-07 13:58
Ktoś: Najwyraźniej polecanie towarów przy kasie jednak się sprawdza i przynosi wyniki, skoro tyle sieci to stosuje. Mi też się zdarza wywrócić oczami, gdy na stacji paliw znów mi polecają energetyka lub hotdoga, a w aptece pani recytuje formułkę o suplemencie diety z magnezem. Podobnie olewam pytania o te wszystkie karty moja biedronka, moja skarbonka, a może naklejkę, a może kuponik. Teraz nawet w małych sklepikach się spotkasz w polecaniem towaru przy kasie, bo termin, bo mało chodliwy, albo właściciel tanio kupił całą paletę jakiegoś towaru. Nie uciekniemy od tego.
3
Ryszard 2017-02-07 19:16
Straszna praca, poganianie, ciągła zmiana grafików!!! Praca we wszystkie weekendy często po pracy cały dzień w sobotę trzeba przyjść na całą niedzielę!!!Przerwa śniadaniowa dla pracujących od godz.6 tej nie wcześniej niż o 12 tej a często dopiero o 14tej.Przemęczony głodny i zmuszany do szybkiej obsługi kasjer skazany jest na manko które pokrywa z własnej kieszeni. Dźwiganie ciężkich rzeczy na akord przyczynia się do uszkodzenia kręgosłupa!!!! Rotacja i ciągły brak personelu,bo nikt nie chce pracować w takich warunkach!!! Niskie wynagrodzenie a wymagania wygórowane!!! Brudny sklep a część socjalna dla pracowników gorsza niż publiczna toaleta !!!! Brakuje środków do mycia rąk,papieru toaletowego!!!! śmierdzące mopy i wszędzie kurz.Zimą praca w pobliżu drzwi wejściowych w temperaturze niższej niż 14 stopni.Kasjerzy poubierani w szaliki i kilka warstw odzieży!!! Nie wolno napić się ciepłego napoju!!!! Kierownictwo często w obecności starszych pracowników obśmiewa pracę nowo przyjętych!!! Nie dajcie się wykorzystywać!!! Szukajcie lepszych warunków pracy!!! Nie polecam najgorszemu wrogowi
10
pracownik 2017-02-07 19:41
Słuchajcie mam pomysł zamiast narzekać umówmy się z przedstawicielem związków np. w Siedlcach ( jest dużo sklepów i w okolicach też),Lublin u siebie, pomorze u siebie itd i pogadajmy co trzeba załatwić bo jak narazie to związki sobie a my sobie i nic z tego nie wychodzi. My nie wiemy co robią zwiazki a związki nie wiedzą czego my oczekujemy.
6
fili 2017-02-09 14:32
Nam również placa za nadgodziny:)
Mikk 2017-02-09 17:57
Fili opowiedz coś więcej, płacą powyżej pewnego pułapu, tzn. jak wyrobicie ileśtam nadgodzin, czy jak? Bo u nas tylko oddają w postaci dni lub godzin wolnych, ale z drugie strony nie nazbierałam ich jakoś super dużo...
Nadia 2017-02-09 18:24
W Biedronce nikogo nie nagabują !!!!Robiłeś kiedyś Ktosiu zakupy w Biedronce?Tam towar leży przy kasie ale nie jest wciskany klientowi!W Stokrotce jest nachalnie wciskany klientowi za wszelką cenę !!nawet za przekupstwo znaczkowe ,co jest nienormalne!!! ale co ma zrobić kasjer jak dostaje upomnienie za małą sprzedaż aktywnej ?!Kombinuje bo pracy potrzebuje a nie jest jego winą ,że nikt nie chce kupować towaru o 10 groszy tańszego!
4
Jasnowidz 2017-02-09 19:21
Co to miało być?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Lecz się Psycholu!!!!!!!
1
Wkurzonastokrotka 2017-02-09 23:01
ktoś coś słyszał o pitach? i aneksach?
X 2017-02-10 10:08
Potrzebuję namiar na Panią od związków. Dlaczgo nic teraz nie robią jak zaczęła się redukcja etatów ? Nie dość że najniższa krajowa bo premii 50 zl brutto jak tłumaczy kierownik było bardzo mało pieniędzy to teraz jeszcze zabiorą etaty atą samą robotę trzeba będzie robić a przyjdzie audyt i będzie kicha. Chyba teraz jest czas zeby pokazały że o nas walczą jak z podwyzkami się nie udało.
5
Szczecinianka 2017-02-10 17:07
I jak zwykle podwyżki tylko na papierze a na koncie mniej . Brawo "Stokrotka"
9
Jola 2017-02-10 19:07
To co zobaczyłam na swoim koncie po "podwyżkach"zamurowało mnie?!!!!! Stokrotka sobie jakieś jaja z pracowników robi! Kto im będzie za tak psie pieniądze charował !Na pewno nie ja zwlekałam ze zmianą pracy czekałam do dzisiejszej wypłaty i bardzo się zawiodłam! W tej firmie już mnie nic nie zatrzyma!
14
Sylwia 2017-02-10 19:53
I nie zapomnij podziękować za jałmużnę jaką nam dano w trosce ,aby nam się lepiej wiodło niż u konkurencji!
4
Lila 2017-02-10 20:29
To jest jakiś żart? Co to jest za wynagrodzenie?Gdzie jest ta podwyżka ?
9
aleee 2017-02-10 21:55
Dodatek nocny jak sama nazwa wskazuje jest to dodatek za pracę w nocy. Pisze Pan ze jest tak niski jest on naliczany ze stawki minimalnej dzielone przez godziny robocze do przepracowaniu i razy 20%, czyli np. 2000/168*20%=2,38
3
stokroć 2017-02-10 22:19
Pani ze zwiazkow zawodowych o która pytacie to Anna Wiśniewska. Ale nie sądzę że uda jej się cos wynegocjowac, o podwyzkach decyduje zarzad i wszystko przelicza by bylo jak najmniejszym kosztem. Motto stokrotki to pracuj jak najwięcej za jak naj mniej lub najlepiej za darmo. Na sklepach pracownicy mają wypłacane nadgodziny a w centrali w Lublinie nie, ludzie siedzą po godzinach i nic z tego nie mają ,ciekawe kiedy i tu zawita inspekcja pracy i to sprawdzi.
8
Margaret 2017-02-10 22:36
Ja aneks juz podpisalam w połowie stycznia. Rko chyba ma was gdzieś skoro nie interesuje się tym ,ze nie macie jeszcze aneksów z podwyżką.
1
Realistka 2017-02-11 10:55
Nie sądzę by ta Pani cokolwiek w te sprawie raczyla zrobić. To przecież ta Pani uważa że pracodawca nie musi dać więcej niż najniższa krajowa.Już się na tym forum w tej sprawie wypowiedzigła.
5
X 2017-02-11 11:48
To po co nam takie związki. Talony kolejny rok takie same, podwyżek brak, redukcja etatów a związki nic nie mogą ? W każdy normalnym zakładzie to związki zwołuja pracowników do protestu a nie czekają co będzie.
6
Stokrotka 2017-02-11 12:44
Ciesza się tylko kasjerki typowo kasowe.
Nie ukrywajmy-one dostały 300 zl więcej bo premi do tej pory nie dostawaly.
Na koncie przelew 1700-jakie chodzą dumne.
Ja jestem jedną z tych,co to niby też kasjer ale zawsze siadam jako ostatnia.
Ganiam po całym sklepie i wykladam za trzech.
Mycie,szorowanie,frontowanie-wszystko na mojej głowie.
A na moim koncie 1720.Premia-50 zl.
Czy to tak serio?Czy mi się przysnilo?
4
Mariola 2017-02-11 18:16
to tak serio niestety! Zapierdzielasz za trzech ,a wypłatę dostajesz taką samą jak obiboki które mają wylane na wszystko i ludzie nowo zatrudnieni !Motywacja do pracy zerowa !!!!!Pracownik z kilkuletnim stażem dostaje takie samo wynagrodzenie co nowo przyjęty pracownik który nie ma zielonego pojęcia o standardach pracy w Stokrotce ,to jest przykre że tak jest doceniana kilkuletnia praca pracownika z doświadczeniem na tym samym poziomie z pracownikiem który przepracował tydzień!
13
Mariola 2017-02-11 18:35
Ty weż 5 kg.młotek i puknij się w czoło! I właśnie z takimi tępakami za takie samo wynagrodzenie przyszło nam pracować!!!!!
3
IS 2017-02-12 14:34
to samo pisano o mnie jak jeździłam po wszystkich niewolnikach stokrotkowych, teraz o kimś kto tam lubi pracować piszecie to samo, weźcie się zdecydujcie, bo widać sami nie wiecie czego chcecie, niewolnicy...
ANNA 2017-02-12 17:58
tO NIE WIDZIAŁAŚ CO PODPISUJESZ NA ANEKSIE , tam pisało że teraz premii uznaniowej będzie po 50 zł
Agnieszka 2017-02-13 19:14
Tak?Ciekawe w jakim podpunkcie to napisano?Ja w swoim aneksie tego nie mam ! Mało tego nie mam też informacji o mniejszym zarobku po podwyżkach ????!!!!!Gdybym była tego świadoma w życiu bym tego szachrajstwa nie podpisała tylko od razu wypowiedzenie dała !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
6
Szczecinianka 2017-02-13 22:23
Na aneksie nie ma mowy o wysokościach premii!
5
Paula 2017-02-14 21:31
Obiecywali podwyżki a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dali!!! Pulę premii uznaniowej pomniejszyli !!! Premię za nie chodzenie na zwolnienia ,urlopy na żadanie dali 200 zł a jak pójdziesz na urlop który ci się należy to ci pomniejszają chociaż nie było mowy o tym!!!
10
Stokrotka 2017-02-15 18:07
Dokładnie -z tymi urlopami to już przegięcie.
Wysyłają nas na niechciane,zaległe urlopy i jeszcze za to ucinaja premię.
6
burak 2017-02-18 19:23
Przyśniło Ci się,że Ty pracujesz więcej niż na kasie.Ty ganiasz a kasjer na 1 kasie nie może nawet ziewnąć, bo bez przerwy klient i groźba manka!!!!
1
Stokrotka 2017-02-19 08:17
Ha ha -serio? Biedactwo.Walczyć z ziewaniem to naprawdę poważna sprawa..
A mnie w tym czasie majtki lepia się do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo roboty jest tyle,ze wyć się chce.
I bardzo chętnie bym sobie poziewala..
I ja i ta ziewajaca dostalysmy po całe 50 zł premii.
Pozdrawiam.
burak 2017-02-19 10:08
I dobrze.Sprawiedliwość musi być!!!! To praca i to praca. Kasjer na pierwszej kasie pracuje tak samo jak TY która tylko patrzysz kiedy na papieroska się urwać!!!!
1
Stokrotka 2017-02-19 12:13
Nie opowiadaj.
Nie palę i nie wyrywam się na żadnego papieroska.
Pracuje uczciwie,ciężko i często rezygnuje z przerw,bo szkoda czasu a ciągle mam wrażenie, ze nie zdążymy z robotą.
Nie dyskryminuje pracy kasjerow z "jedynki "-to sa moje kolezanki,lubie je i szanuje.
Uważam tylko,ze jeśli kierownik goni po całym sklepie pracownika i i oczekuje od niego dużo więcej,niż jest w stanie -to powinien odpowiednio sprawiedliwie to ocenić premiujac-samymi 5 nie wyzywie rodziny.
2
burak 2017-02-19 21:51
No widzisz robisz krecią robotę.Ganiasz ponad swoje siły,nie chodzisz na przerwy i myślisz jeszcze że to dobrze! gdybyś pracował w normalnym tempie to byłoby bardzo dobrze.Więcej ludzi by zatrudnili i nie narzekałbyś.nadgorliwość jest szkodliwa dla reszty załogi i w efekcie dla Ciebie!!!
4
Stokrotka 2017-02-19 22:23
Jednak co prawda to prawda -burak to zawsze burak..
1
Burak 2017-02-20 10:39
Rób jak chcesz ale przynajmniej nie narzekaj !!!! Sam jesteś sobie winien!!!! Może teraz jak premia nie zależy już prawie od kierownika to zmądrzejesz!!! Przedtem latałaś bo dostawałaś dużo więcej od kasjera!!!Teraz nie musisz.Wybór należy do Ciebie.
3
Stokrotka 2017-02-20 15:36
No tak-bez wątpienia każda z nas ma swoją rację i ja kończę ta dyskusję, bo mija się z celem.
Pozdrawiam Cię Buraku :))
xx 2017-02-20 19:35
Po wypłatach widać napięcie między pracownikami. Tylko kasjerki mają jako tako zrekompensowane nowe warunki płacowe. Cała reszta mocno odczuła pogorszenie, a już zwłaszcza ci z zaległym urlopem (którego nie wykorzystali, bo najczęściej nie było jak!)
1
Daria 2017-02-20 20:03
Że niby co mi pomniejszą za urlop zawsze płacili?!o co tu chodzi?!
1
xx 2017-02-20 21:53
Urlop masz płatny, ale ucinają ci premię absencyjną. Co nie ma sensu, bo po pierwsze jest to urlop ustawowy, do tego nie wykorzystany. Moim zdaniem nie powinien się liczyć do tej premii.
6
Szczecinianka 2017-02-21 19:29
Nie narzekajmy teraz zamiast premii za dobrą pracę ,każdy może dostać list gratulacyjny wraz z uściskiem dłoni kierownika. Zapachniało głęboką komuną. Tylko z kogo robią durni z nas ciężko pracujących czy z siebie wymyślając takie brednie i publikując w top-info. Pozdrawiam towarzyszy Stokrotkowych.
4
xx 2017-02-21 20:52
o, a co się pojawiło w nowym topinfo, bo u nas nikt nie mówił o żadnych ciekawostkach?
Ola 2017-02-21 21:13
W karpaczu pracowałam sama na kasie bo szanowne damy z Wałbrzycha nic nie robią tylko siedzą w biurze i plotują wyzyskują puszczają po 22 a same wychodzą przed 22 zróbcie coś ztym.
2
Ola 2017-02-21 21:15
W karpaczu pracowałam sama na kasie bo szanowne damy z Wałbrzycha nic nie robią tylko siedzą w biurze i plotują wyzyskują puszczają po 22 a same wychodzą przed 22 zróbcie coś ztym.
ja 2017-02-21 21:15
Nie wierzę ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tyrałam w zeszłym roku bez urlopu bo sytuacja tego wymagała i teraz mam być za to ukarana pomniejszeniem premii absencyjnej?! TO JEST CHORE!!!!!!Jeśli to prawda ja z tym do TVN ruszę!!!!!!!!!!Co za Bydło tą firmą rządzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
8
ja 2017-02-21 21:31
I bardzo dobrze robią!ja za te pieniądze też się już nie będę przemęczała!
5
Wkurzonastokrotka 2017-02-22 05:56
U mnie dziewczyny poszły na zaległe urlopy i za każdy dzień miały potrącone 10 zł od premii absencyjnej. Zachorujesz, pójdziesz na urlop zwykły czy nż, masz opiekę nad dzieckiem, za każdym razem potrącenia. Najlepiej nie iść na urlop, nie chorować w ogóle nie mieć dni wolnych, niedługo za te dni planowane będą potrącać bo nie ma cie w pracy, a jeszcze lepiej- będą kazać sobie płacić za wstęp do pracy. Ehhh zamiast lepiej jest coraz gorzej
8
Otylia 2017-02-22 19:35
Czy to co się dzieje jest zgodne z prawem?
1
oszukana 2017-02-22 19:47
A tak jeśli chodzi o psełdo premię regulaminową o której była mowa na stoisku mięsnym miała być po 200 zł jeśli nie jestęś na l4 nie wziołeś opieki ani UŻ a na pasku 190 albo 174 oszustwo choć nikt z nas nic takiego nie brał oszustwo i zakłamanie
6
Elżbieta 2017-02-22 20:40
Najlepiej to się zwolnić i poszukać pracy gdzie pracownika się docenia a nie kroi z pensji jak to robi stokrotka! Jak można po podwyżkach zarabiać mniej niż się zarabiało?! Dwa lata temu moja wypłata była wyższa niż obecna !
9
Zostaw swoją opinię o Stokrotka Sp. z o.o. - Lublin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stokrotka Sp. z o.o.