Walter-Fach-Kraft

Wrocław

Opinie o Walter-Fach-Kraft

Adam 2016-01-29 09:53
Mam niezwykle miłe wspomnienia związane z pracą w Niemczech przez firmę Walter Fach Kraft - Wrocław. Personel Walter ... jest bardzo zaangażowany we wszechstronną opiekę nad pracownikiem, wszystko było perfekcyjnie zorganizowane,
zarobki bardzo dobre. Czy potrzeba czegoś więcej?
5
Oferty Pracy
2016-01-31
Żródło: Gowork.pl
Frankfurt am Main
( )
Walter-Fach-Kraft Personal GmbH - Jesteśmy sprawdzoną niemiecką firmą z wieloletnim doświadczeniem na międzynarodowym rynku. Posiadamy 33 odziały na terenie Niemiec, rozwijamy również swoją działalność w Polsce. Dewiza Naszej firmy to rzetelność i wsparcie dla osób, które zatrudniamy. Uczciwość, obopólne zaangażowanie i zaufanie ma dla Nas ogromne znaczenie. Aby zadowolić Naszych pracowników dokładamy wszelkich
Tomek 2016-02-01 10:27
Bzdury piszesz.

Uciekles do lepszej pracy bez poinformawanie nawet kolegow z pracy i dziwisz sie ze firma tak reaguje. Sam jestes sobie winny. Ja jestem z pracy w tej firmie bardzo zadowolny wiec nie pisz bzur tylko po to zeby sie wyrzyc bo jestes klamca!!!
WalterFachKraft 2016-02-01 15:46
Jako pracownik firmy Walter-Fach- Kraft pragnę sprostować wpisy, które pojawiły się na forum. Uprzejmie wszystkich informuje,że każdy pracownik przed podjęciem pracy jest informowany o warunkach pracy, stawce godzinowej,koszcie zakwaterowaia. Wynagrodzenie jest wypłacane w terminie i wg przepracowanych godzin. Jakiekolwiek nieścisłości rozwiązywane są na bieżąco.
jozek 2016-02-07 12:24
Ja pracuje w tej firmie od 2 lat i jestem zadowolony. Wynagordzenie mam wypłacane na czas,na początku mojej pracy w de otrzymałem pomoc w znalezieniu mieszkania. W porównaniu z innymi niemieckimi firmami ta jest w porzo. Tak dla wiadomości zainteresowanych każda firma odciąga pracownikom kase za ubranie. dlatego najlepiej wziac ciuchy z polski.
Joanna 2016-02-11 08:36
Wczoraj kontaktowałam się z firmą i czekam na jakąś propozycję dla mnie i mojego męża. Szkolę język na jeszcze lepszy razem mężem. Pracowałam w Niemczech 11 m-cy na umowę zlecenie 2014-2015, chcę kontynuować tam pracę na niemieckiej umowie o pracę i rozwijać znajomość języka.
kooliber79 2016-02-20 09:53
pracowalem przz jakis czas w tej firmie, pozniej znalazłem inną prace u innego pracodawcy, ktory bezprawnie mnie wykorzystal, dlatego postanowilem zpowrtoem wrocic do walter fach kraft. Dziś pracuje na niemieckiej umowie o prace,mam ubezpieczenie i wyplate na czas. Jak ktos jest pracowity i gotowy do wyjazdu to polecam firme
Walter-Fach-Kraft Polska 2016-03-31 13:52
Szanowny Panie Josef.

Polska spolka Walter-Fach-Kraft nie ma nic wspolnego z austriacka Firma Walterfachkraft. To tak jakby poszedl pan do niemieckiego mediamarkt z reklamacja czajnika z polskiego mediamarkt. Oferujemy prace w niemczech oraz w austri ale na dla walterfachkraft austria.
Z pozdrowieniami
Walterfachkraft Polska
mathiasssek 2016-04-25 16:15
moge powiedziec,ze solidna firma, nie to co polskie agencje. Zaczalem z nimi praca jakies dwa miesiace temu, do tej pory nie mialem zandych problemow, pracuje na niemieckiej umowie, od czasu do czasu zjezdzam do Pl, nadgodzin jest duzo,ale przeciez po to sie tam jedzie pracowac a nie obijac sie ,polecam
docentator 2016-08-08 12:18
witam wszystkich czytam wasze opinie i widzę samych szczęściarzy niestety ja nie miałem tyle szczęścia obiecywali w skrócie napisze wszystko po wyjeździe do stuttgardu zostałem sam dla siebie raz przyjechał jakiś koordynator tylko pomoc mi się zameldować i tyle z pomocy po
ich stronie zlali mnie z góry twierdząc ze nie jestem jedyny wiec musze sobie radzić sam we wszystkim(usunięte przez administratora)
7
Kukla 2016-08-24 09:15
Witam Serdecznie Panie Kancik, Chetnie odniose sie do Pana Wpisu jako osoba ktora zna doskonale Pana Sytuacje. Przyjechal Pan do pracy do Stuttagrtu jako spawacz. Po 3 godzinach zadzwonil pan do mnie ze potrzebuje 200 euro zaliczki. Mimo ze nie przeporacowal pan ani jednej godziny i nie mial konta w banku nawet polskim wsiadlem w tym samym dniu do auta i pojechalem 300 km azebny pryzwiezc Panu te pieniadze- wraz z Panem poszedlem do biura meldunkowego, do banku otworzyc konto, kupilem Panu karte Telefoniczna, poszlismy jeszcze zjesc a na koniec zawiozlem do domu u usmiechen na ustach. Po tygodniu pracy poklocil sie pan z meisterm firmy DB w ktorej pan pracowal poniewaz nie odpowiadalo Panu ze musi pracowac z "nie polakami". Pana kolejnym krokiem bylo po klotni nie pryzjscie na drugi dzien do pracy. Zadzwonil pan i zazadal ponownie zaliczi po czym bez informowania kogokolwiek zostawil Pan Brudne mieszkanie i uciekl. Pozwolilem sobie na opis PANA SYTUACJI poniewaz jest pan niepowazny. Nikt z naszej firmy nic panu nie Zrobil- wrecz przeciwnie - robilsimy dla pana duzo, wraz z obietnica splaty Pana ogromnych dlugow miesiac po miesiacu do innych Pana dluznikow. !! Nie mowiac o pomocy w splacie tak ogormnego zadluzenia!! Tak Sie nie robi Panie Anonimowy :) Tak to wyglada - na portalu gowork wylac bole anonimowo jak hejter :) Z pozdrowieniami. Zycze z calego serca doroslego podejscia do zycia oraz do ludzi nie mowiac o pracodawcy.
15
Tomek 2016-08-25 07:22
Nie wiem skad panu takie bzdury w glowie. Ja u nich pracuje od 3 lat jako kucharz i jestem bardzo zadowolony. Wyplata na czas, praca spoko. No chyba ze jestes hejterem- bo to w tym kraju normalne:)
3
Volkszt 2016-09-16 18:18
ojjjjj szkoda gadac beznadziejna firma
7
niewidomy 2016-09-16 18:44
dobra
1
novy 2016-10-10 23:34
Witam. Mam pytanie do osób które pracują lub pracowały przy komisjonowaniu w Bad Hersfeld. Jakie warunki w pracy, mieszkaniowe itd. Pozdrawiam.
poleczka 2016-10-11 11:32
Może wiecie czy niedługo pokażą się u nich jakieś oferty pracy? Chętnie bym się załapał, zwłaszcza, że oprócz podstawy dorzucają jeszcze jakieś premie, co jest bardzo dobrym znakiem na to sie teraz dzieje. Ważne jest to, że każdy dba o dobre relacje.
Olek 2016-11-23 17:30
Mógłbyś coś więcej napisać o pracy. Szukam oferty właśnie na kucharza/pomoc kuchenną ale z językiem u mnie słabo. Czy mam szansę na pracę? Zdarza się że pracuje się z Polakami i jakby co to koledzy pomogą zrozumieć polecenia przełożonego?
GONZO 123 2016-11-24 20:05
oo kurcze, jestem miło zaskoczony opiniami pisanymi przez Was. Chciałbym jechać z tej firmy jako operator wózka widłowego. No no muszę pomyśleć... dzięki za wszystkie wpisy i pozdrawiam serdecznie.
max 2016-12-30 10:21
witam serdecznie . rozglądam się za praca kierowca c+e w fabryce mercedesa , bmw lun inne max po 8-10 godzin dziennie. może ktoś podpowiedzieć na dany temat.dzięki, podzrawiam
1
Walter Fach Kraft Personal GmbH 2016-12-30 10:41
Dzien dobry Panu,
juz po Nowym Roku bedziemy miec ciekawe oferty dla kierowcow, praca oczywiscie na niemieckiej umowie + pelen etat. Jesli jest Pan zainteresowany i chce Pan poznac wiecej szczegolow zapraszamy do wyslania swojego CV na nasz adres info@walterfachkraft.pl

Pozdrawiamy
Walter Fach Kraft Personal GmbH
do pracujących 2017-01-02 13:32
Witam jak wygląda sprawdzenie języka bo tego nie jestem pewny zbytnio i jak jestem z innego miasta to muszę jechać do Wrocławia na rozmowę czy jak? z góry dzięki za odpowiedź
Emigrantka 2017-01-06 10:54
Ja bym chętnie wyjechała za pośrednictwem tej firmy do pracy w Bremen a słyszałam o nich dużo dobrych słów. Może ktoś wie co trzeba zrobić żeby umówić się na spotkanie? Martwię się o język , gdyż z tym mam problem. Czy mogę liczyć że organizują szybkie kursy?
gizmo 2017-01-06 21:34
Jeśli chcesz jechać do Bremy bez języka to zapomnij. Wczoraj dzwoniłem do biura, mieli ciekawą propozycję pracy w fabryce BMW w Bremen, niestety znajomość języka niemieckiego to podstawa, tego nie przeskoczysz. :))
Ecik 2017-01-22 19:46
Szukam pracy i proszę o kilka informacji na temat agencji. Ja słyszałem , że jest profesjonalista i można pracować.
inż. Elektryk 2017-01-25 19:41
Witam
Tak sobie czytam,czytam,i czytam... Jest takie stare powiedzenie "Gdzie dwóch polaków, tam cztery zdania" I chyba tak jest w rzeczywistości... Jestem inż.elektrykiem i mam pytanie. Czy ze słabą (tak to określę) znajomością języka, i tylko mowa, są szanse na znalezienie u was pracy? dodam tylko że mam około 20 letnie doświadczenie w tej branży i uprawnienia SEP E i D do 20kV (aktualne)
Inż elektryk 2017-01-25 21:57
Próbuję zostawić zapytanie, ale coś nie wchodzi
1
Walter-Fach-Kraft 2017-01-26 15:22 [pracodawca]
Szanowny Panie "inż. Elektryk",

wszystkie oferty pracy, jakie mamy do zaoferowania kandydatom posiadają wymóg znajomości języka niemieckiego minimum na poziomie komunikatywnym B2. Jest to wymóg pracodawcy,który ma umożliwić pracownikom kontakt z przełożonymi i swobodne życie na terenie Niemiec. Rekomendujemy więc podszkolić język i skontaktować się z nami za jakiś czas. Trzymamy kciuki!

Zespół Walter Fach Kraft
Fachmach 2017-02-19 08:47
Odradzam wyjazd za pośrednictwem tej firmy.
2
Ted 2017-02-19 17:55
To jest super agencja a jaki wybór prac , można zawsze cos znaleźć.
1
Marta 2017-03-01 13:40
@Fachmach co takiego spowodowało Twoje niezadowolenie?
nikoś 2017-04-04 21:29
Nie wiem czym się tak podniecasz.Może i mają dużo ofert,ale ja nie jestem zadowolony z ich usług.bardzo się rozczarowałem
3
andrusy 2017-04-05 08:30
Czy trzeba posiadać własne auto na wyjazd do pracy z agencją walter fach kraft? W jaki sposób sprawdzany jest poziom języka? I co z kontem w banku? Pozdrawiam
Lukas 2017-04-05 08:39
Interesuje mnie praca z ostatniej oferty " ŚWIETNA PRACA! Elektryk przemysłowy-wysokie zarobki+dieta+mieszkanie Stuttgart" może ktoś ma więcej informacji? Czy dodatkowo do pensji dochodzi dieta i mieszkanie bez dopłat? Jak sie pracuje z tą agencją? Słyszałem że są ok!
Henry 2017-04-12 12:11
Walter-Fach-Kraft to bardzo fajna agencja, potrafią organizować pracę. Na wyjeździe można zarobić niezłą kasę, warunki mieszkaniowe są całkiem fajne. Pisanie bzdur, że nie ma gdzie prać rzeczy to taka dziecinada. Trzeba dorosnąć i dopiero wyjeżdżać do pracy!!
1
Emilia 2017-05-03 14:07
To jest fajna agencja, zawsze mają dużo ofert ale niestety zawsze można spotkać ludzi nieszczęśliwych, oskarżających firmę za wszystko. Praca za granica nie jest lekka.
2
Emilio 2017-07-14 09:48
Jak przejrzałem ofertę pracy firmy Walter-Fach-Kraft to aż chce mi sie wyjechać natychmiast. Proszę o kilka wskazówek.
1
Netleders 2017-08-06 23:15
W Coesfeld jest fajnie przy komisjonowaniu ciuchow.
Kamil1988 2017-08-07 18:17
Jedzie teraz ktoś w sobotę albo niedzielę do Coesfeld?
Chętnie się z kimś zabiorę. Zachodnia Polska
1
pawzuch 2017-08-09 15:09
Dobra praca w Coesfeld?
Emil 2017-08-13 20:37
Widziałem fajną ofertę pracy na produkcji przy PORSCHE- wysoka pensja+premie, mieszkanie od zaraz w Zella-Mehlis. Czy może ktoś ma więcej informacji i mógłby coś podpowiedzieć? Wydaje się ciekawa i atrakcyjna. O samej agencji słyszałem sporo dobrego!
Ulricht 2017-08-22 18:25
Dlaczego tak mało wpisów na forum? Firma na urlopie czy też dobrze się pracuje i nikomu nie chce się pisać?
Marta 2017-08-24 15:12
@Emil jedyne co mogę Ci powiedzieć o ofercie to tyle co jest w ogłoszeniu, czyli że oferują stałą niemiecką umowę o prace na czas nieokreślony, mieszkanie w dogodnej lokalizacji oraz pokrycie 60 % kosztów wynajmu, ubezpieczenie socjalne oraz zdrowotne, płatne urlopy i premie świąteczne i wiele innych. Zajrzyj tutaj http://www.gowork.pl/praca_podglad,6698333?keywords=®ion=. A czy ktoś pracuje z Walter-Fach-Kraft i mógłby odpowiedzieć użytkownikowi @Emil.
Elwira 2017-09-03 19:42
Szukam pracy za ich pośrednictwem i wiem, że mają opinię dobrej agencji. Działają na rynku już od 20 lat!
Opinka 2017-09-12 11:49
Opisujecie dokładnie co Walter-Fach-Kraft obiecywał ale ja mam pytanie czy to było zapisane w umowie lub w jakimś innym dokumencie? Wydaje się, że to dorośli ludzie podpisują umowę a podstawowych spraw nie pilnujcie. Przecież każdy czyta opinie o agencjach.
Erstnings Family 2017-09-12 23:00
Nie, było opisane w ogłoszeniu na portalach, jest opisane na ich facebookowej stronie.
Ogólnie odradzam firmę Walter Fach Kraft. Pięknie wszystko opisują, obiecują.
Najzwyklejsza praca (usunięte przez administratora)
Marta 2017-09-14 13:06
@Elwira i jak udało się agencji Walter-Fach-Kraft znaleźć dla Ciebie pracę? Możesz powiedzieć jak wszystkie etapy wyglądają w tej firmie? Na pewno zaciekawi to osoby, które oglądają ich oferty pracy (http://www.gowork.pl/praca/walter-fach-kraft;pr).
Walter-Fach-Kraft 2017-09-14 14:35 [pracodawca]
Pani Marto, jeśli chce Pani dowiedzieć się więcej o etapach zatrudnienia w naszej firmie, zachęcam do zapoznania się z naszym blogiem, gdzie znajdzie Pani wszelkie niezbędne informacje: http://walterfachkraft.de/blog_pl/2017/08/30/5-krokow-ktore-d…wymarzonej-pracy/ Pozdrawiamy serdecznie
wlkp 2017-09-18 12:01
Witam,
chciałem zapytać czy jest możliwa praca w Niemczech przez Waszą agencję bez znajomości języka niemieckiego?
Walter-Fach-Kraft 2017-09-18 16:54 [pracodawca]
Nie posiadamy ofert bez znajomości języka niemieckiego.
Walter-Fach-Kraft 2017-09-19 08:14 [pracodawca]
Witam,

nie wiemy co spowodowało Pana/Pani niezadowolenie, wszyscy zatrudnieni w Erstings Family są zadowoleni ze współpracy. Jeżeli pojawiają się jakiekolwiek niedogodności rozwiązujemy je natychmiast, cały czas będąc otwartymi na potrzeby pracowników. Zachęcam do zapoznania się z listem od naszego pracownika, który zatrudniony jest w tym magazynie od ponad roku:

http://walterfachkraft.de/blog_pl/2017/07/12/pracownicy-o-nas-pracownik-magazynu-coesfeld/

W razie jakichkolwiek pytań jesteśmy do dyspozycji.

Pozdrawiamy serdecznie
Zostaw swoją opinię o Walter-Fach-Kraft - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Walter-Fach-Kraft