Hotel Monopol Wrocław

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 99 ocen.

Opinie o Hotel Monopol Wrocław

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hotel Monopol Wrocław

Dziękuję

To co się w tym hotelu odpier.dala przekracza wszelkie normy. Wszystkie miejsca dostępne dla gości wypucowane na błysk, miejsca dla personelu, szatnie, magazyny zaniedbane, zasyfione. Perfekcyjna Pani Domu miałaby pełne ręce roboty, aż dziwne, że sanepid tak rzadko tam zagląda - państwo mogłoby zarobić ogromne pieniądze na takich miejscach - zaniedbanych tak bardzo jak to tylko możliwe. Później się dziwią, że pracownicy idą na l4, skoro wszędzie są tony kurzu, zacieki i grzyby. Poniżanie i wytykanie błędów pracownikom w każdym dziale jest na porządku dziennym, a na pochwały nie ma co liczyć - mobbing pełną gębą. Ludzie sprowadzają się do Wrocławia i przychodzą do pracy na pełen etat do PIĘCIOGWIAZDKOWEGO (serio [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] hotelu żeby pracować za najniższą krajową lub mniej, 7 czy 9zł za godzinę, zarobić 1900zł, z czego 1000 wydać na mieszkanie, 200 na rachunki i przeżyć miesiąc w jednym z najdroższych miast w Polsce za 700zł - i znajomi się dziwią, że nie chcesz z nimi chodzić na piwo do baru, na obiad do knajpy, czy na weekend do innego miasta, już o tygodniu nie mówiąc. No bo za co? Pójdziesz i nie będzie Cię stać na bułkę? 5 gwiazdek... chyba tylko z nazwy, bo to jak tam wygląda rzeczywistość nie zasługuje nawet na 3. Czy można być zadowolonym pracując w tym hotelu? Tak! Siedząc w biurze za komputerkiem za 5 tys miesięcznie, zapieprzając jako kelner wieczorami i dostając z napiwków drugą wypłatę lub siedząc po 12 godzin na recepcji i mając stawkę 11,50 na rękę. Pozostałe działy to pracownicy śmieciowi, którym jedyne co się należy to poniżenie i zrównywanie z błotem.

Iza

Czy we wszystkich oddziałach jest podobnie @Ex pracownik , ? Hotel jest 5 gwiazdkowy więc raczej poszukują załogi doświadczonej? Czy w sezonie letnim często prowadzony jest nabór?

czlowiek
@Iza 26.07.2017 14:55
Czy we wszystkich oddziałach jest podobnie @Ex pracownik , ? Hotel jest 5 gwiazdkowy więc raczej poszukują załogi doświadczonej...

Fakt, szukają ludzi z doświadczeniem, ale czy ktoś z doświadczeniem jest chętny pracować za 9zł za godzinę, mając ucinane premie o byle gówno w mieście, gdzie połowę miesięcznej wypłaty przepieprzasz na mieszkanie? Szczerze wątpię.

Nowa

Słyszałam, że zmieniała się kierowniczka we Wrocławiu - i jak teraz lepiej czy gorzej, ciężko się utrzymać ?

Ex pracownik

Ktoś kto tam chce pracować jako techniczny musi nie mieć jaj. Popychadłem musi być popychany przez bardzo młodą niby właścicielkę, której się wydaje , że jest bóg wie kim i na wszystkim się zna a tak naprawdę jest …zupełnie inaczej , marionetkę bez własnego zdania i nie dotrzymującego słowa kierownika, dziwnego starego kawalera z recepcji, no i już tylko pozostały trzy z których jedna to nie dość ,że chamska to jeszcze kapusta z tzw konserwatorek powierzchni płaskich. Zlecenia dostajesz sms -em od wszystkich 6 osób czasami naraz i wieczne pretensje, że nie reagujesz natychmiast. (zero koordynacji )Praca mega niebezpieczna bo na wysokościach (niejednokrotnie ponad 5m bez wymaganych badań wysokościowych , ciekawe co by było jakby ktoś spadł ), sprzęt słaby (drabiny to szrot a rusztowanie najtańsze z możliwych) , komputer, którym ogarniasz większość technologii na poziomie IBM 486. Technicy ogarniać muszą chodniki, okna, śmietnik, wynoszenie śmieci z pięter od konserwatorek p.p. itd ,nawet jak wiadomo ,że jest mnóstwo pracy przy utrzymaniu ruchu technicznego. (ostatnio zatrudnili uczniaka, który to czasami ogarnia)Poganianie w sensie, że wszystko powinno działać na wczoraj a tak naprawdę kupa gipsu i taniości udającego luksus, które ciężko ogarnąć bo nikt nie rozumie , że technologia wymaga czasu. (przecieków i zalań sufitów więcej niż w jakimś obiekcie basenowym) Jedzenie , które jest niby atutem ...śniadania ok. (resztki z pańskiego stołu) Obiady to przegląd widzi mi się pseudo kucharzy. Niejednokrotnie obrzydlistwo sklecone z resztek (szkoda wyrzucić dać plebsu w sensie). Zarobki bez nadgodzin to miernota. Bez premii 1900 a z premią, którą Ci nawet zabiorą za urlop na żądanie max 2200. I jeszcze jedno. Nie ma miejsca do zaparkowania auta. Laweta albo blokada jak nie zapłacisz codziennie za postój.

Mariano
@Ex pracownik 26.02.2017 19:48
Ktoś kto tam chce pracować jako techniczny musi nie mieć jaj. Popychadłem musi być popychany przez bardzo młodą niby właściciel...

A jako Porzadkowy pracownik coś wiesz na temat pracy ? Zarobków

Ex pracownik

Ktoś kto tam chce pracować jako techniczny musi nie mieć jaj. Popychadłem musi być popychany przez bardzo młodą niby właścicielkę, której się wydaje , że jest bóg wie kim i na wszystkim się zna a tak naprawdę jest …zupełnie inaczej , marionetkę bez własnego zdania i nie dotrzymującego słowa kierownika, dziwnego starego kawalera z recepcji, no i już tylko pozostały trzy z których jedna to nie dość ,że chamska to jeszcze kapusta z tzw konserwatorek powierzchni płaskich. Zlecenia dostajesz sms -em od wszystkich 6 osób czasami naraz i wieczne pretensje, że nie reagujesz natychmiast. (zero koordynacji )Praca mega niebezpieczna bo na wysokościach (niejednokrotnie ponad 5m bez wymaganych badań wysokościowych , ciekawe co by było jakby ktoś spadł ), sprzęt słaby (drabiny to szrot a rusztowanie najtańsze z możliwych) , komputer, którym ogarniasz większość technologii na poziomie IBM 486. Technicy ogarniać muszą chodniki, okna, śmietnik, wynoszenie śmieci z pięter od konserwatorek p.p. itd ,nawet jak wiadomo ,że jest mnóstwo pracy przy utrzymaniu ruchu technicznego. (ostatnio zatrudnili uczniaka, który to czasami ogarnia)Poganianie w sensie, że wszystko powinno działać na wczoraj a tak naprawdę kupa gipsu i taniości udającego luksus, które ciężko ogarnąć bo nikt nie rozumie , że technologia wymaga czasu. (przecieków i zalań sufitów więcej niż w jakimś obiekcie basenowym) Jedzenie , które jest niby atutem ...śniadania ok. (resztki z pańskiego stołu) Obiady to przegląd widzi mi się pseudo kucharzy. Niejednokrotnie obrzydlistwo sklecone z resztek (szkoda wyrzucić dać plebsu w sensie). Zarobki bez nadgodzin to miernota. Bez premii 1900 a z premią, którą Ci nawet zabiorą za urlop na żądanie max 2200. I jeszcze jedno. Nie ma miejsca do zaparkowania auta. Laweta albo blokada jak nie zapłacisz codziennie za postój.

celina

Hej, proszę mi powiedzieć czy ktos z Państwa uczestniczących w dyskusji rezerwował miejsce w Hotelu i mogłby mi polecic? Wybieram sie na weekend z mężem, suzkamy pokoju dwuosobowego.

Franek Koślawy

Jak pięknie napisane... nikomu nie szkodzi, w geście pełzania ,okazanie miłości do ludzi ...piękne słowa, cudne wspomnienia, zero żalu, zrozumienie w każdym calu...mistrzu piękności cóż sprawiło że po 4 latach opuściłeś te dobroczynne miejsce, tak piękne że wspomnienie powoduje takie przywiązanie, aż musisz zaglądać na forum o miejscu które Twe serce tak wzrusza ???

Krzysztof Figura

Piękne miejsce w pięknym Wrocławiu. Skrywa więcej tajemnic niż samo miasto. Hotel najwyższej klasy we Wrocławiu. Tania wersja Hiltona czyli OVO nie przebije tego miejsca, które posiada duszę. Znakomite miejsce żeby zdobyć doświadczenie, wzbogacić swoje CV. Z pewnością zdobędziesz prestiż. Pieniądze kwestia indywidualna. Pensje niezmienne od lat. Wypłaty zawsze do 10-tego. Umowa o pracę. Jakość świadczonych usług nieprzerwanie rośnie od czasu nowego zarządu. Menadżer Maciej jest ojcem sukcesu - dawno nie widziałem takiego zaangażowania, poświęcenia, oddania sprawie jednym słowem profesjonalista - zasługuje na szacunek. Potrafi rozwiązywać problemy rozmawia z pracownikami, czego powiedzieć o Pani dyrektor nie mogę, ponieważ mam nie najlepsze doświadczenia. Znam ludzi, którzy twierdzą, że z tą młodą Panią można współpracować i da się lubić. Polecam przekonać się samemu. Właściciele - biznesmeni z klasą, dużego formatu, profesjonaliści. Nie ma problemu, którego nie potrafią rozwiązać. Jeśli jesteś uczciwy i sumienny zawsze możesz liczyć na pomoc. Bardzo dobry kontakt. Pracowałem 4lata. Miejsce polecam! Warto pamiętać że nawał pracy, tempo, brak jasno określonego zakresu pracy, częste zmiany personalne, organizacyjne, niedocenianie przez "górę", podejmowanie decyzji przez pryzmat emocji ("góra"), a na koniec ekstremalnie nieprofesjonalna/nieuprzejma forma rozwiązania umowy mogą zdarzyć się wszędzie - takie uroki pracowania "dla kogoś". Jak chcesz mieć wszystko po swojemu - otwórz swój biznes i pokarz światu czy jesteś lepszym pracodawcą.

Europejczyk

Drodzy przyszli pracownicy odradzam ten Hotel a przede wszystkim dział służby pięter.Kierowniczka Anna W. to chyba przeszła przez Jugendamt i teraz mści się na ludziach.Umie o godz.12.00 dać umowę o pracę ,a o godz.15.00 zwolnienie i to z uśmiechem na twarzy.Te obiecane przez nią premie to można tylko sobie pomarzyć przez pierwsze trzy miesiące potem ucina ,jak to mówi 25% premii-czyli wypłatę.A ucina za wszystko-nawet za swoją nieudolność i lenistwo.Potem jak coś się w kasie nie zgadza to zwala na dziewczyny.Ale ma Anna też swoje zalety-LUBI DONOSICIELI i tych hojnie wynagradza.I już na koniec :jeżeli lubicie być poniżani , niesłusznie oskarżani i oszukiwani to takie wrażenia dostarczy Wam Hotel Monopol-dział służby pięter.

patrycja

jak 9zł za godzine to duzo i te wszystkie nadgodziny, to polecam. Tyra za nic. i brak szacunku do pracownikow kompletny. nic sie nie zmienilo i pewnie nic sie nie zmieni

prawdomówca

Ludzie , co wy za bzdury wypisujecie. Ogarnijcie się. W tym hotelu ludzi traktuje się jak psy. Ciągła rotacja pracowników w dziale służba pięter jest spowodowane zakłamaniem działu. Obcinanie premii bez powodu albo pani kierownik miała okres albo złamała paznokieć . Każdy kto ma inne zdanie wylatuje po kilku miesiącach ,anonimowe telefony z informacją zwolnij się bo i tak Cię zwolnią . Nie wykończy Was praca to wykończy atmosfera pupili szefowej. We Wrocławiu na prawdę jest dużo lepszych miejsc pracy gdzie nawet można zarobić. Szanujcie się.

Hogata

Uważam, że atmosfera w Hotelu zmieniła się o 180 stopni!!! Manager robi wszystko, co w jego mocy żeby wszystkie pokoje w Hotelu były sprzedane. Obydwie Restauracje są pełne gości, którzy na każdym kroku dostrzegają zmiany i są pozytywnie nastawieni do całej obsługi Hotelu. Wystarczy poczytać opinie na portalach np. Booking czy inne. Polecam jako miejsce do pracy!

pomocnik

witam, proszę mi dać znać czy atmosfera jest w porządku - chciałbym spróbować, pozdrawiam

ola

zofia nie tadeusz?

wiesiek

to prawda ze nastapiła zamiana kierowników (wrocław kato)?

Kolo

A nazwisko?

bhiut

Zofia

ano

jak ma na imię dyrektor ?

kiero-recepto

filozof....

njhgj

atmosfera beznadziejna... zadnych zmian

gosc

to jak z kierownikiem? kto to jest

gosc

Jaka jest atmosfera? Slyszalem ze sie bardzo poprawila

boa

napiwki średnie, pensje marne, restauracja prawie pusta to i napiwków nie ma

kat

chce wiedzieć z kim mogę pracować, zawsze można sprobowac wkrecic sie przez znajomych

jhgfdf

a co za róznica??? jak ci tak zalezy to idz na rozmowe i sie dowiesz..

Katrine

Odpowie mi ktos jak z tym szefostwem? Nigdzie nie jest to napisane

buha

nie warto

Mono

Halo wie ktos?

katrine

kto jest teraz dyrektorem i kierownikiem? duzo menagerow pracuje? jak warunki? warto aplikowac?

mordka

no jak ABW wjechało na gowork to robi się grubo:) weźcie się do roboty ludziska a nie narzekajcie!!!

Adam

Naprawdę "panie" Krzysztofie? Czy wiesz jakie koneksje posiada rodzina Likusów? Jeżeli jesteś sobie w stanie poradzić z wilczym biletem to gratuluję. Większość jednak nie może sobie na to pozwolić. ABW też nie dało rady

Krzysztof Figura

Jeśli macie odwagę pisać komentarze miejcie odwagę podpisać się imieniem i nazwiskiem.

krzysiek

bo to nie o zmiane szczebla dyrektorskiego chodzi ... tu problem jest gdzie indziej. Dyrektorem może byc nawet córka prezydenta i tak nic sie nie zmieni.... byle tylko obiecywac i wyzyskiwac i znow obiecywac ....

Pracownik

Jeżeli gastronomia to wszędzie tylko nie hotel monopol! Zmiana szczebla dyrektorskiego miała coś poprawić. Oczywiście tak się nie stało. Obiecali premię i oczywiście zwlekali, aż się okazało, że będzie 7 razy mniejsza i to tylko przy wyrobionym progu. Tyrasz jak wół za minimalną krajową! Nie znam miejsca gdzie zarabia się mniej. Ogromnie nie polecam! Ah i żeby nie było, już tam nie pracuję.

radek

no niestety ... prawda jaka jest każdy widzi..

mała

A miało być tak pięknie....:(

ciekawy

Zamienił stryjek siekierkę na kijek. teraz mamy w biurze wieśniaka lizusa, który jedyne co robi to podlizuje się do szefów - szczególnie jednego i zakompleksioną bekę z krakowa, której wydaje się , że pozjadała wszystkie rozumy. idealna para.. no i świetnie się bawią popijając drinki w barze... a chaos i bałagan jak był tak jest.....

Janka

co podnieśli te głodowe pensje dla żebraków ???

cichy

bo idzie ku lepszemu:)

drut

co tu tak cicho?

pokojowa

Pracowałam w tym hotelu. Nowa Pani Kierownik-Pani Anna M. okropna osoba! Człowiek który myśli że zjadłwszystkie rozumy i że jest najważniejsza w tym hotelu. Nic nie robiła tylko siedziała u siebie w biurze-wysługiwała się Paniami pokojowymi wydając im polecenia przez telefon bo przecież ciężko przyjść osobiście.Gdy coś było nie tak bo ona czegoś nie dopilnowała to oczywiście wina byla pokojowych nie jej.. Dużo braków w tym hotelu. Na recepcji wieczny przemiał osób..Rotacja niesamowita.Portier jeden na cały hotel. Pani Dyrektor wiecznie siedzi u siebie w biurze i nie widzi albo udaje że nie widzi co się dzieje.Zatrudniła swojego kochasia w hotelu i jest ślepo zafascynowana nim a nie interesuje sie wydarzeniami na około...a szkoda bo pracownicy robią co chcą. Nie dziwie się że ludzie non stop sie tam zmieniaja skoro traktuje się ich jak śmieci...a Pokojowa za prawie 200h przepracowanych w miesiącu dostaje 1300 zł,bo kierowniczka wiecznie premie ucina za totalne głupoty.

magda

Niestety mat nie ma , ale jakby Ci się nudziło w pracy to u kierowniczek są obrazki do kolorowania , moda dotarła także do biura Pani kadrowej :) , polecam

gość

(usunięte przez administratora) a mialo byc tak pieknie , na folderach i w internecie bajka a rzeczywistosć porażka..... nie wrócimy

bywalec

wiec powiem tak ... bywam w roznych hotelach na calym swiecie .... i pytam sie kto Wam dal te gwiazdki;p Pierwsze co rzuca sie w oczy po wejściu do recepcji mlodzi ludzie ja wiem ze znizki ze mniej kosztuja ale brak splendoru i kunsztu brak zaangazowania w wykonywana prace bo tak w starych szkolach uczono. Brak pasji! Chlopak portier chyba 3 12 robil bo ledwo na ovczy widzial a za recepcja glosne rozmowy kierowniczek nie wiem kto to byl ale jarmarczne opowiesci.....! Ludzie pracujecie w pieknym miejscu w miescie przyszlosci wykorzystajcie ten potencjal ...!SMUTNO I PRZYKRO...NIE WROCE

t

Kiedyś tam wrócę i zrobię porządek..póki co fajnie sie czyta to wszystko więdząc, że to przeszłość..

zainteresowany

Witam, coś się zmieniło w tym hotelu na lepsze? Bo wśród tych wszystkich komentarzy ciężko znaleźć pozytywny. Aplikuję na stanowisko recepcjonisty. Jakieś informacje z pierwszej ręki? Zmiany po 12h a jak wygląda to w rzeczywistości? Ile pracy na ile wolnego? Mozna prosić o jakieś info dotyczące zarobków? Najlepiej widełki - od ilu do ilu może wyciągnąć recepcjonista? pozdrawiam

gość

Nie ma potrzeby zatrudniać nowych pracowników , wystarczy 10 osób do pracy fizycznej i 20 kierowników . Oszczędności oszczędności oszczędności , jak brakuje im pieniędzy na środki czystości , nową zastawę , kosmetyki dla gości , pralnię , to powinni zamknąć hotel .

gość

Największy leser to jeszcze tam pracuje. Nikt nigdy nie wie gdzie ona jest, co robi i po co w ogóle przychodzi do pracy. Wszystkie swoje obowiązki zrzucić na pracowników to jej życiowe motto. Sama nie robi nic bo też nic nie potrafi poza tym że wazelina to jej drugie imię.

praca za miskę ryżu

"Znakiem firmowym braci [usunięte przez moderatora] są luksusowe hotele, w Krakowie (np. Copernicus), Katowicach i Wrocławiu (Monopol), należące do Holdingu Liwa, oraz restauracje. Zobacz z kim biznes prowadzi [usunięte przez moderatora] [usunięte przez moderatora] posiadają także cenne nieruchomości, w tym Dom Handlowy VitkAc w Warszawie czy Pasaż Handlowy Rynek 13 w Krakowie, który tworzą dwie zabytkowe kamienice. Poprzez spółkę Merkury kontrolują Przedsiębiorstwo Handlowo-Produkcyjne Polski Tytoń z Radomia, do 1997 r. należące do państwa. Przychody tej firmy ze sprzedaży w 2011 r. przekroczyły 2,4 mld zł, a zysk netto 2,1 mln złotych. Rodzina Likusów plasuje się na 29. miejscu na Liście 100 Najbogatszych Polaków 2013 z majątkiem 640 mln zł." Żeby pracownicy wiedzieli dlaczego są takie oszczędności

pracownica

Sam jesteś [usunięte przez moderatora] !!!! Może nie zarabiamy milionów Ale jesteśmy normalnymi ludźmi którzy szanują swoją pracę. Weź się lepiej za robotę sam a nie siedzisz tu i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] głupoty. Kuchnia jest normalna, pokojówki wcale się nie puszczają, restauracja Jest ok. Przyjdz jak masz odwagę i popracuj trochę a potem nas oceniaj.

Zostaw opinię o Hotel Monopol Wrocław - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hotel Monopol Wrocław