brak logo

Dom Pomocy Społecznej Budowlani

Warszawa

Opinie o Dom Pomocy Społecznej Budowlani

H 2014-01-08 21:08:17
Pracowac tam...to poprostu porazka....
ona 2014-01-29 22:19:42
zgadzam się z tą opinią praca w dps budowlani to kompletna porażka , pensja jest śmieszna szkoda czasu .....
Sylwia 2014-04-12 17:34:07
Skandaliczne warunki pracy !!! Praca ponad siły, bardzo niskie zarobki, coś wiem o tym bo tam pracowałam.
Bartek 2014-04-21 16:09:48
Skandaliczne to znaczy jakie i jak wygląda sprawa z zarobkami ??
GOŚĆ 2014-04-25 14:51:28
pojawiło się ogłoszenie od "budowlanych", odpowiedziałem na nie i zaproszono mnie na rozmowę w przyszłym tygodniu. Jeśli możesz, to napisz coś o tych warunkach i płacy, jaką ci oferowano.
5
GoŚć 2014-04-27 20:55:03
Też zostałem zaproszony na rozmowę..też jestem ciekawy płacy i warunków
Gość 2014-04-30 16:35:23
Po rozmowie śmiało mogę stwierdzić że to zwykłe zawracanie głowy i marnowanie czasu...a pensja cóż nieadekwatna do stawianych wymagań i tego dziwacznego ,, kwestionariusza"
zniesmaczona 2014-05-07 13:47:40
Ja z kolei po rozmowie mogę powiedzieć, że powinni zmienić treść ogłoszenia. Powinni napisać, że szukają zdrowych fizycznie jeleni do ciężkiej pracy a zarazem chorych na umyśle, którzy podejmą taką pracę za taką płacę. I jeszcze te sztucznie szczerzone uśmiechy podczas rozmowy. Ogólnie postawione warunki mogą zaakceptować tylko desperaci.
1
Gość 2014-05-10 20:20:43
Mocno napisane. Sam miałem zamiar wysłać ogłoszenie ale jakos tak wyszlo ze nie wyslalem. na to wyglada ze dobrze zrobilem.
była 2014-05-13 20:19:47
też tam pracowałam... słaba płaca, mnóstwo pracy, ale najgorsze są chamskie odzywki do pracowników ze strony dietetyczki, koordynatorki, pani psycholog, która zamiast pomagać mieszkańcom skupia się na kontrolowaniu innych pracowników... taka jest prawda!
obiektywna 2014-05-16 10:59:12
Te opinie to jakaś pomyłka. Napisały ją chyba osoby z którymi nie przedłużono umowy. Praca rzeczywiście jest ciężka - ale gdzie płacą za nic nie robienie? Płaca taka jak w innych dps-ach. A za dobrą pracę jest dodatkowo premia. Nie polecam pracy w dps osobom, które nie mają empatii i nie lubią ludzi w podeszłym wieku.
2
ciekawa 2014-05-19 20:51:48
ile tam można zarobić?
:) 2014-05-19 22:16:23
Uuuu...chyba jedna z wymienionych Pań zdenerwowała się ;)Praca jest baaaaardzo ciężka. I jakie nic nie/robienie?:) A kto rozdawał(o ile nic się nie zmieniło od kilu miesięcy) posiłki? (usunięte przez administratora)
ktoś 2014-05-26 15:20:15
tylko winny się tłumaczy
1
ktoś 2014-05-26 15:28:28
tylko winny się tłumaczy....
gość 2014-05-30 11:31:08
Teraz pytanie jaką empatie ma kierownik do pracowników skoro się ich wywala na same swięta Bożego narodzenia z pracy tłumacząc bariera językowa albo inne bezsensowne argumenty a pani psycholog podsłuchuje pod drzwiami i donośi do kierownika to jest dopiero empatia oczywiście wymagać od pracowników a nic od siebie nie polecam tej pracy dopóki nie zmieni sie kierownictwo i kadra zarządzająca mam nadzieje że za wszystkie krzywdy odpowie ( usunięte przez administratora )!!!!!!!!!
była 2014-07-15 21:20:18
to że nie jest to łatwa i przyjemna praca wiedzą wszyscy opiekunowie pracujący w tym DPS tylko że w innych placówkach kierownik jest wsparciem i pomocą dla swoich podwładnych i nie wykorzystuje kiedy mu jest wygodnie ponad siły swoich pracowników, promując p. pielęgniarki do nic nie robienia,współpracy i równości to w tym DPS nie ma i raczej nie będzie.Tam opiekunowie muszą zastąpić wszystkich tylko jak brak opiekunów to niema komu ich zastąpić reszta musi sobie radzić.ocenicie sami 112 pensjonariuszy a na zmianie bywa od 4-6 opiekunów gdzie 60 osobą potrzebna jest pomoc.do obowiązku opiekuna należy całkowita toaleta 2 razy dziennie,2 razy w ciągu dnia roznoszenie posiłków dla około 50 osób do pokoi,karmienie i podanie leków,pampersowanie,zmiana pościeli, sprzątanie po posiłkach,gdzie w soboty i niedziele niema p. pokojowych,zbieranie i wyrzucanie śmieci, zawiezienie na terapię, zajęcia i imprezy.gdzie w tym wszystkim czas dla mieszkańca.dziewczyny jesteście cudowne i nie dajcie się zniszczyć są inne lepsze miejsca pracy pozdrawiam,trzymajcie się.Była szczęśliwa że ma to za sobą.Ten dom to obóz pracy dla opiekunów za śmieszne pieniądze.Z czystym sumieniem nie polecam tej placówki.
1
,,,,, 2014-07-16 12:22:51
Może wkoncu ktoś weźmie sobie do serca te wszystkie słowa bo niestety ale taka jest prawda...opiekunowie są traktowani jak śmieci jak przez mieszkańców tak i kierownictwo które niestety na wszystko im pozwala...to poprostu zero szacunku dla opiekunow za ich ciężka prace....
2
../ 2014-07-18 13:31:50
Szacunek jest wtedy kiedy jest dobrze(chodzi o mieszkańców). Ale jeżeli odmówisz czegoś, bo musisz wykonać inną, ważniejszą sprawę, to już jesteś okropną opiekunką, nienadającą się do tej pracy i od razu jest telefon do kierownika.(usunięte przez administratora)
1
tori 2015-02-07 15:46:18
może i szansa jest, ale nie wydaje mi się, żeby lekarzy z drugiej strony aż tak bardzo interesowała praca na kilka godzin w takim miejscu jak dom pomocy społecznej. Jeżeli w Twoim przypadku jest inaczej to spróbuj o to zapytać już u źródła, a uwierz mi , że nie będziesz mia zbyt dużej konkurencji ...
2
Zainteresowani 2015-02-09 19:37:03
Posłuchajcie bieżących wiadomości z tego d.p.s-u - kuchnia niedawno wyremontowana za grube pieniądze poszła w dzierżawę, jest catering stawka była 11 zł na mieszkańca teraz jest 7 zł więc dla kogo jest lepiej nie mówić.
Kolejne absurdy - z zaopatrzeniowca,której stanowiska już nie ma awansuje się na terapeutę zajęciowego i wysyła na parogodzinny kurs by pani mogła zająć to stanowisko pani wychodzi na 5 min spacery z dwoma osobami,które i tak jej musi ktoś przygotować i podstawić pod drzwi wyjściowe.
kolejne to z kierowniczki kuchni robi się koordynatora personelu medycznego[ciekawi jesteśmy wykształcenia kierunkowego tej pani],gdzie do tej pory wystarczył kierownik działu opiekuńczo-terapeutycznego i świetnie sobie radził - w kontrolingu,no cóż znajomków trzeba gdzieś upchnąć-czekamy co z dietetyczką-może kolejny pomysł.Personelu medycznego jest tyle samo co było za to stanowiska kierownicze rosną w siłę,może W.C.P.R. tym zainteresować.
To my mamy lepszy pomysł może z ogrodnika zróbmy dyrektora bo ten nie bardzo sobie radzi -generuje sztuczne stanowiska za sporą kasę dla osób tak naprawdę
zupełnie nie potrzebnych bez których do tej pory jakoś się obywało,a nie pomyśli że mieszkańcy mu się postarzeli i potrzeba im więcej troski, uwagi i opieki.
Teraz dyrekcja da nam telefony służbowe za które cała odpowiedzialność spada na osobę , która będzie za niego w danej chwili odpowiadać jak nie daj panie upadnie to zostaniemy obciążeni kosztami.Zamiast pracować to będziemy telefony odbierać BRAWO kolejny genialny pomysł.Już rok czekamy i mamy obiecane przez Dyrekcję podwyżki których w tym domu nie było 7 lat - teraz wiemy dlaczego.
Może jeszcze jakieś ciekawe pomysły a rotacja personelu coraz większa ludzie uciekają stąd gdzie się da.
Mamy dość takich zachowań w państwowej placówce, kochana dyrekcjo to nie prywatny folwark na którym jest wszystko wolno,e-mail o podobnej treści otrzymał W.C.P.R. może wreszcie zadziałają odpowiednie instytucje nadzorujące tę placówkę, bo tu marnuje się nasze pieniądze-podatników.Czas chyba na zmiany.
9
z 2015-03-02 15:58:34
Ja również miałam przyjemność pracować w tym DPS-ie za czasów kiedy nie było opiekunek tylko Panie pokojowe i to nie w liczbie ponad 20 jak teraz w przypadku opiekunek. I te Panie nie narzekały na pracę może to trzeba się zastanowić nad wykształceniem personelu "medycznego" bo może się pomylił z powołaniem.
A odnośnie podwyżek jak to zostało zauważone to jest budżetówka a nie prywatny dom pomocy gdzie dyrektor ma wpływ na podwyżki.
4
maya 2015-03-23 18:51:23
Czy ktos moze mi doradzic, jak mozna wplynac czy skontrolowac to tragiczne jedzenie, ktore staruszkow wykancza bo choruja. Do kogo napisac, zeby sprawdzili jakosc niedogotowanych potraw bez smaku?
:) 2015-04-14 22:11:07
Hmmm....a skąd wiesz, że są niedogotowane i bez smaku? Przecież posiłki są tylko dla mieszkańców ;) Poza tym każdy ma inne podniebienie a choroby to raczej"efekt" wieku. Nie przesadzajmy...
1
zainteresowana 2015-04-19 18:31:20
Hmmm....nie przesadzajmy. Dobry wpis jesli ma Pan/Pani cos wspolnego z ta firma cateringowa. Do zmiany warunkow kuchni doszlo bo bylo tanio. Nie przesadzam jesli starzy ludzie nie ciesza sia posilkami, nie czytaja juz co dostana, rozgrzebuja widelcem drugie danie i zostawiaja prawie cale na stole (niedogotowany raz i kasza,niedopieczone mieso,zupy bez smaku,mizeria ze skora).To starzy ludzie fakt, tak choruja bo sa starzy ale to co moga zrobic to mowic na ten temat. Proby petycji z ich strony nie przyniosly efektow. Skad wiesz? Jestem tam czesto i slucham cierpliwie co mowia.Oni nie wypowiedza sie w sieci bo to nie to pokolenie. Oczekuje kontaktu z osobami ktore maja podobne zdanie aby cos zaradzic a nie osob, ktore wypowiadaja sie w imieniu firmy Impel Catering Company. To tyle na temat poprzedniego wpisu.
2
Wawa 2015-07-11 09:14:42
Praca wiadomo że jest ciężka ale trzeba mieć trochę serca i zrozumienia. Narzekać to każdy potrafi, jak się komuś nie podoba to niech nie startuje na do pracy w domu opieki. Tutaj nie mieszkają ludzie zdrowi tylko ludzie którzy potrzebują pomocy a osoba która jest opiekunem ma za zadanie udzielić im tej pomocy jak najlepiej potrafi.
2
On 2015-07-31 00:27:13
Pielęgniarki w dps-ach to juz nie pielęgniarki... Rutyna je gubi. Zmiana opatrunku, insulina, roznoszenie leków...to cała ich "fachowość"-bez urazy.
EEEEEEE 2015-08-26 09:12:25
WYMAGANIA MAJĄ KOSMICZNE A PŁACA NAJNIŻSZA ZE WSZYSTKICH DPS-ÓW W WARSZAWIE CZASAMI NA RĘKĘ NAJNIŻSZEJ KRAJOWEJ NIE WEŻMIESZ NO I TRAKTOWANIE PRACOWNIKA JAK ŚMIECIA TO CODZIENNOŚĆ BUDOWLANYCH. TAM JEST DUŻA ROTACJA LUDZIE NAPRAWDĘ DOBRZY W TYM CO ROBIĄ ZNAJDUJĄ LEPIEJ PŁATNĄ PRACĘ I ODCHODZĄ,DOŚĆ MAJĄ PRACY W 4 OSOBOWYCH ZESPOŁACH NA 112 PODOPIECZNYCH GDZIE KAŻDEMU MUSISZ POMÓC W MNIEJSZYM LUB WIĘKSZYM STOPNIU NO I 50 OSOBĄ 3 RAZY DZIENNIE POSIŁKI MUSISZ ROZNIEŚĆ Z BEMARA I ŚMIECI ZEBRAĆ I WYRZUCIĆ BO TAM JESTEŚ OD WSZYSTKIEGO,I MIESZKAŃCÓW NA ZAJĘCIA POROZWOZIĆ NA KTÓRE ONI NIECHCĄ CHODZIĆ MÓWIĄ GŁOŚNO ŻE SĄ NUDNE,MUSISZ GODZINAMI NAMAWIAĆ.JA MIAŁAM TAM PRZYJEMNOŚĆ PRACOWAĆ CO PRAWDA KRÓTKO BO ZREZYGNOWAŁAM BO NAWET ŚNIADANIA SPOKOJNIE ZJEŚĆ NIE MOŻNA BO DZWONKI OD MIESZKAŃCÓW DZWONIĄ NA OKRĄGŁO DZIEŃ I NOC.LUDZIE CHYBA Z DESPERACJI GODZĄ SIĘ TAK PRACOWAĆ STAŁYCH PRACOWNIKÓW CO TAM DŁUŻEJ PRACUJĄ NALICZYŁAM CHYBA Z 5 OSÓB RESZTA TO ŚWIEŻO PRZYJĘCI, NA DYŻURACH POWINNO BYĆ NA TAKI OGROM PRACY 6 OSÓB A 4 SĄ WIĘC PRACUJĄ PONAD SIŁY,I JAK MIESZKANIEC SIĘ POSKARŻY A MIESZKAŃCY SĄ BARDZO ROSZCZENIOWI BO KIEDYŚ TO BYŁ EKSKLUZYWNY DOM DLA ELITY ALE TERAZ CZASY SIĘ ZMIENIŁY I SĄ WSZYSCY PRZYJMOWANI TAM BYLI NAUCZENI ŻE OPIEKUN TO SŁUŻBA I CZASAMI GRZECZNEJ ODMOWY NIE ROZUMIEJĄ WIĘC JESZCZE MUSISZ SIĘ WSZYSTKIM WŁADZĄ TŁUMACZYĆ CO ZŁEGO UCZYNIŁEŚ NIE DAJĄC SIĘ PONIŻAĆ.OPIEKUN W TYM DOMU TO ZAPRZECZENIE TEGO CZEGO UCZĄ NAS W SZKOLE OPIEKUNÓW BYŁA PONOĆ PRÓBA BUNTU TO SKOŃCZYŁO SIĘ UKARANIEM OPIEKUNÓW ZA ICH CIĘŻKĄ I NIEWDZIĘCZNĄ PRACĘ ALE CÓŻ TAKI ZAWÓD. TAKŻE DECYZJA NALEŻY DO CIEBIE DLA MNIE TO STRATA CZASU CHOĆ BARDZO FAJNI OPIEKUNOWIE NIEKTÓRZY TAM PRACUJĄ TACY Z POWOŁANIEM POTRAFIĄ W TAKIM NATŁOKU PRAC ZNALEŻĆ CZAS DLA MIESZKAŃCA I MYŚLĘ ŻE DLATEGO TEŻ TAM PRACUJĄ BO NAPEWNO NIE DLA PIENIĘDZY KTÓRE TAM BYŁY ŻADNE.
#### 2015-10-05 09:21:58
Koleżanko droga, która nadal pracuje w DPS-sie, robisz te same błedy i tutaj i w raporcie, /poza tym nie wierzę, że osobie niepracującej w danym miejscu chciałoby się pisać takie elaboraty/z Twoich wypowiedzi wychodzi na to, że DPS Budowlani to odbicie obozu pracy. Pracowałam tam, owszem, było ciężko/ ale płaca zawsze była powyżej najniższej/ jednak prawda jest taka, że nieciekawą atmosferę nakręca personel DOT swoim wiecznym niezadowoleniem, plotami etc. Nawet jak ktoś pozytywnie nastawiony przychodził do pracy to stęki i jęki niektórych opiekunek, pokojowych odbierały dobry humor. Zgadzam się, że mieszkańcy bywają bardzo roszczeniowi, często opiekunowie zbierają gromy za absurdalne, źle nakreślone sytuacje przez osoby starsze, ale wszystko można w miarę wyprostować. Poza tym trzeba postawić granicę opiekun-podopieczny bo niektórzy chodzą i opowiadają"co w trawie piszczy"lub zwierzają się z własnych problemów... Jak najbardziej jest wiele niedociągnięć ze strony kierownictwa ale zawsze można podrzucić jakiś pomysł aby ulepszyć pracę? CO tu dużo pisać...w każdej pracy są plusy i minusy. Gdyby jednak faktycznie zwiększyć ilośc opiekunów na zmianie to pracowałoby się zdecydowanie lepiej, a tak to tylko nerwówka i frustracja. Administracja, kierownictwo zajmuje baaaaardzo dużo etatów, ludzi do wykonywania swoich obowiązków, a tak naprawdę chodzi tutaj o podopiecznego, którym zajmuje się garstka zmęczonych opiekunów. I co z tego, że personel ma odpowiednie kwalifikacje jak w gonitwie obowiązków i czasami dziwnych wytycznych jest besztany za "niewystarczającą opiekę" ponieważ czas na jedfego podopiecznego nie pozwala wystarczająco wywiązać się z obowiązków. Tutaj idzie się na ilość nie na jakość i efekty są jakiue są.
nieależny 2015-11-04 23:26:25
Witam,
Sporadycznie bywam w tym domu. Mam wrażenie,że wiele z powyższych uwag personelu jest niestety prawdziwych. Panie opiekunki często dobrze i ciężko pracują, ale jest ich za mało. Na szczególna uwagę zasługuje długo już pracująca Pani mówiąca z obcym akcentem, rosyjskim. Kiedyś była zatrudniona na stanowisku pielęgniarki, bardzo troskliwa i z duża empatią do pensjonariuszy. Ale podobno Dyrekcja zmieniła jej stanowisko na opiekunkę. Nie wiem jaki był tego powód, ale uważam, że niesprawiedliwie, albowiem pracuje z wielki oddaniem. Czy Pan Dyrektor robi okresowo tzw. "obchody" w całym budynku aby poznać warunki pracy pracowników, pielęgniarek, opiekunek a zarazem warunki mieszkaniowe oraz opinie pensjonariuszy? w innych krajach tak bywa. Przy okazji należałoby zwrócić uwagę czystość w pokojach, nie wyrzucone śmieci, brudne podłogi, sprzątanie 1 raz w tygodniu, brudne ubrania pensjonariuszy (podobno w DPS-ach jest za mało pań sprzątających, może zredukować etaty administracyjne, a zwiększyć ilość pracowników do obsługi pensjonariuszy, bo oni sa tutaj najważniejsi?), zapach moczu w budynku, brak termomodernizacji budynków (zimno w zimie, gorąco w lecie). Jak swoje obowiązki widzi Pani gospodarcza, czy okresowo sprawdza czystość w pokojach, łazienkach? Co do Pani psycholog to praktycznie nie jest znana wśród części pensjonariuszy, na podstawie wyrażanych tutaj opinii sądzę że inaczej rozumie swoje powołanie. Może nie lubi swojej pracy? Szkoda,że opinia o tym domu jest taka niezbyt budująca, bo piękny budynek i teren ale trochę brak gospodarza i dobrej atmosfery wśród personelu, a to jest klucz do sukcesu i dobrej pracy całego personelu.
niezależny 2015-11-04 23:52:14
Niestety, ale mam wrażenie że Panie pielęgniarki nie znają aktualnych i nie stosują podstawowych procedur obowiązujących w opiece medycznej stacjonarnej - przyjmowanie i wydawanie leków, zabiegi, i itp procedury. Prawdopodobnie pracowały w ambulatoriach a nie w szpitalach. Może jako koordynatora medycznego należałoby zatrudnić pielęgniarkę która wiele lat pracowała i pracuje nadal na oddziałach zabiegowych. To jest odpowiedzialność za życie ludzkie. Niedopuszczalny jest nadzór nad ściśle określonymi procedurami medycznymi osób bez przygotowania fachowego.
1
pracownik 2015-11-07 08:13:41
Witam ludzie dajcie spokój temu domowi bo krzywdzicie osoby tam pracujące po co wyładowujecie swoje flustracje na publicznych forach a prawdą jest że robią to osoby z którymi nie zostały przedłużone umowy i które swoją pracą i podejściem do tej pracy sobie same na to zapracowały.Myślę że każdy kto chce spróbować tak ciężkiej pracy może sam się przekonać że w naszym Domu pracuje się dobrze p. Dyrektor jest bardzo w porządku robi co może żeby pracownikom pracowało się lepiej trwają remonty, bo jest tu troska żeby podopieczni godnie i w komfortowych warunkach dopełniali swoje życie,kto tego nie docenia i nie widzi jest ślepy.P.Kierownik DOT jest wsparciem dla swoich pracowników nikt tu nie jest zostawiony bez pomocy ale nikt chyba się nie dziwi że ma też wymagania powodowane troską o mieszkańca i jest osobą bardzo wyrozumiałą i potrafiącą docenić dobrych pracowników i krzywdzące są opinie o tym że pracownicy DOT pracują w złej atmosferze ,jesteśmy wsparciem dla siebie na wzajem bo mamy trudną pracę to jest fakt i nikt kto zna tą pracę temu nie zaprzeczy,a płaca jest jak w innych DPS każdy z nas powie że mogła by być lepsza ale takie mamy realia więc trudno tu kogoś winić.Proszę uwierzyć że w tym domu dzięki Dyrekcji, która stara się naprawdę zrozumieć pracownika pracuje się dobrze i proszę nas nie krzywdzić swoimi opiniami i dwa razy się zastanowić co się pisze.
interesowna 2015-12-24 21:23:27
Odwiedzam ten DPS przynajmniej parę razy w miesiącu i chodzą słuchy od paru osób że od nowego roku opiekunowie mają dostać koordynatora który nigdy w życiu nie pracował jako opiekun. Podobno to ma być jakaś pani z kuchni. Wyobrażacie sobie taką sytuację? Jak można obsadzać takie stanowisko kimś takim.
obs 2015-12-28 14:25:54
Z informacji od wieloletnich pensjonariuszy domu słyszałem, że w czasie poprzedniej Pani Dyrektor było znacznie, znacznie lepiej, niektórzy mówią żę o niebo lepiej. Obecny dyrektor,młody człowiek, kiedyś powiedział w czasie obiadu na stołówce, że jak komuś ( ze schorowanych osób, przebywających tam z konieczności, bo nie mają innego wyjścia) się nie podoba to może natychmiast opuścić dom opieki. To skandal!! Po takiej wypowiedzi powinien być natychmiast odwołany ze stanowiska za brak nie tylko zdolności organizacyjnych ale również brak empatii. Kierownika powinni oceniać rokrocznie pensjonariusze i personel, tak jak jest w wielu placówkach. Obecnie w pokojach, a szczególnie łazienkach jest brudno, na święta nie były prane firanki. Łazienki są sprzątane pobieżnie, i tylko raz w tygodniu. Czy dom był oceniany przez sanepid?? Panu dyrektorowi, Pani dyrektor i kadrze zarządzającej życzę aby w mieli więcej empatii i byli lepszymi gospodarzami. Oni też mogą być kiedyś w sytuacji podobnej do pensjonariuszy.
mloda35 2015-12-30 10:30:40
W jakim systemie pracuje się jako opiekunka w dps budowlani i czy latwo dostać ta prace
ttttt 2015-12-30 12:27:20
dyżury są 12 godzinne czyli dniówki i noce czy łatwo to zależy jakie masz wykształcenie i czy posiadasz wiedzę fachową bo dyrekcja i bezpośrednia przełożona są bardzo w porządku i na pewno nie sugeruj się wpisami na tym forum bo fajni opiekunowie tam pracują i jeśli chcesz pracować i nie boisz się tej pracy to jest miejsce dla ciebie złóż papiery na pewno się ktoś z tobą skontaktuje.
1
pipi 2016-01-12 19:05:07
Nie bede pisac że tam bywam ja tam niestety pracuje.Te ostatnie opinie o pani przełożonej napisała chyba ta pani z kuchni, albo ta pani z kawiarenki ,które dzieki pani przełożonej maja tam ciepłe posadki za niezłe pieniądze .pani przełoż z innych prac była zwalniana dyscyplinarnie a tutaj ,dryluje i puszy sie i nikt nie odważy sie sprzeciwic chociaż ma racje bo z premią może sie pożegnac.Wszystko akceptuje dyrektor i nieważne czy to słuszne czy nie. Przyjmuje na pierwszą umowe odrazu na 1 rok i nie ważne,że zatrudniają sie lenie i za moment idą na długie zwolnienie a kto za nich pracuje? ci co uczciwie pracują i nie za dodatkową premie!!! Też sie zastanawiamy jaką funkcje pełni ta pani z kuchni,bo z czystością faktycznie jest tam na bakier ale za to w palarni jest duży gwar .No ale na układy nie ma rady .Pracownik nie ma tam wsparcia od nikogo. Desperaci pracują nadal
iiiiii 2016-01-15 13:27:12
Niestety kolejny wpis osoby która chciała się lenić i się nie udało bo przełożona w porę ją rozgryzła,miła koleżanko była jak sądzimy, daj nam normalnie pracować bo od kiedy cię nie ma to jest spokój skończyły się ploty i szczucie jednych na drugich.Daj też spokój tym Panią jak piszesz z kuchni i kawiarenki przecież to nie ty płacisz im pensje a one też normalnie pracują zacznijmy wszyscy przyglądać się własnej pracy aby polepszyć godną starość naszym podopiecznym.Każdy w dzisiejszych czasach chce pracować i naprawdę ważna jest atmosfera w tej pracy a ty jest dobra ,przełożona musi wymagać od swoich pracowników bo od niej też ktoś wymaga i niema co się oburzać trzeba wziąć się do pracy.o umowach też decyduje ktoś inny takie wymogi a że są zwolnienia to już pretensja do lekarzy którzy je wystawiają. Na zakończenie to nie uważam się za desperata że tam pracuje i wszelkie uwagi są przez przełożoną natychmiast rozwiązywane i wsparcie jest duże i między koleżankami i od szefostwa, były nagrody na dzień pracownika socjalnego i bony na Święta i premie duże i tu widać szacunek Dyrekcji do nas i naszej pracy,więc prosimy kolejny raz dajcie nam spokojnie pracować nie krzywdzicie swoimi pretensjami,bo z jakiegoś powodu ktoś wam tych umów nie przedłużył.
ci 2016-01-15 13:34:44
koleżanko i jeszcze jedno drylować to można wiśnie z pestek,i puszy to się paw,a za pomówienia grozi kara więc ostrożniej dobieraj słowa.
.,.,.,., 2016-01-29 15:25:38
:) zastanawia mnie kto to pisał :)? Taaaaaak atmosfera rewelacja :) Żarty :)
Wewnętrzna wojna się toczy ale bronić trzeba własne ... Kolejna osoba odchodzi bo znalazła lepsze zajęcie. Gdyby w dps-sie bylo tak cacy to wszyscy trzymaliby sie posadek. Co do wykształcenia w dps-ie:) Czy srednie, czy wyzsze, czy z doswiadczeniem,czy bez to zadnej roznicy nie ma. Niech nie rozsmiesza mnie ten kto pisze, ze to jest istotne. Non stop potrzebuja do pracy bo wiekszosc ucieka z tej placowki. Jedno wielkie zaklamanie wisi tam w powietrzu.
P.s. Autorko....walisz błędy aż razi...
lllllll 2016-01-30 21:17:58
koleżanko daj nam spokój poszukaj winy w sobie bo wyleciałaś z kolejnego dps w swojej karierze i donos do wcpr nic ci nie dał prawda broni się sama a ty się lecz na nogi bo na głowę niestety za póżno.
1
Daniel- były pracownik 2016-02-05 20:31:21
Widzę, że temat ciągnie się i ciągnie... Ja pracując w Budowlanych nie czułem się komfortowo dlatego znalazłem inną pracę i jakoś jest mi teraz dobrze. Sama praca w Domu to kawał ciężkiej roboty, każdy to wie, kto kiedykolwiek pracował z ludźmi, do tego starszymi i schorowanymi mającymi żal do całego świata za swoje błędy w życiu. Najgorsze jest to co Wy wszyscy robicie, czyli jedno drugiemu na przekór... i po co ? Szanujcie siebie i swoją pracę, a jak ktoś ma czas na ocenianie innych to znaczy, że sam nie skupia się na swojej pracy. Od kontroli macie Kierownika, jaki by nie był, to zawsze może być gorszy. Jest wiele "niedociągnięć" w systemie pracy, w sposobach oceniania pracowników, czy nawet w samym systemie wynagrodzeń. No, ale jak komuś nie odpowiada taka praca, to może szukać sobie innej... praca jest.

Mi się bardzo nie podobało podejście do pracowników,do mieszkańców (oczywiście nie wszyscy), przełożonych do pracowników i pracownicy też nie byli, nie są sobie życzliwi i nie pomagają sobie.(jak już wspomniałem nie wszyscy)
Praktycznie tyrało się samemu, ustawianie chorych priorytetów pracy, każdy wie jak wygląda poranek i wie o co chodzi. Szkoda tylko, że zamiast tworzyć fajny zespół, który miałby coś do powiedzenia i który by się szanowało to robicie sobie pod górkę. Zgadajcie się razem i pomagajcie sobie wzajemnie to będziecie mieć lżej.
Podsumowując jak ktoś potrzebuje pieniędzy to chwyta się każdej pracy jaka by ona nie była, ale nie polecam tej pracy.
Jak już kiedyś to nieraz głośno powiedziałem, jak coś tutaj napiszę to tak, żeby każdy wiedział że to ja, bo po co się doszukiwać wśród personelu winy napisania postu.
Pozdrawiam wszystkich tam pracujących i zamierzających podjąć pracę w tym Domu i życzę powodzenia.
5
,,,,,, 2016-04-13 13:02:12
Każdy ma wybór. Nikt nikogo siłą nie zmusza do pracy zmianowej.
Marcy 2016-05-19 11:02:45
Na stronie UP jest ogłoszenie rekrutacyjne.
......... 2016-07-01 21:25:28
A skąd to słyszałeś?
I co na ten rozkwit ma wpływ? Rotacja niesamowita? :)
1111111 2016-07-01 21:29:40
No bez przesady....
Z całą świadomością ktoś podejmuje pracę w trybie 12h...
Poza tym są to dyżury 3-sporadycznie 4 w tygodniu więc czasu wolnego troche jest. Nie przesadzajmy...
Brzmi to jakby praca w obozie... Nikt siłą nikogo tam nie trzyma.
Żywo zainteresowana osoba 2016-07-07 18:14:08
Może ktoś się przyjrzy zarobkom Opiekunów. Od x lat nikt nie widział tam podwyżki. Pensja 1750 zł brutto gdzie najniższa krajowa to na daną chwilę 1850 zł. Ten DPS ma najniższe zarobki w całej Warszawie a za to koszt pobytu jako drugi z najdroższych.
Pytam się więc gdzie są te pieniądze które powinny być na podwyżki ? Może przydałaby się konkretna kontrola jak Dyrektor gospodaruje pieniędzmi. Opiekunowie pracują za grosze a wykonują najcięższą pracę która jest PODSTAWĄ funkcjonowania DPS`u.
Lepiej pakować pieniądze w śmieszne jakieś terapie dla ludzi którzy kompletnie nic z tego nie rozumieją. Albo najlepiej jak jedna Pani tam zostać TERAPEUTĄ po 2 tygodniowym kursie. Wyobrażacie to sobie ? Pani która kiedyś pracowała w zaopatrzeniu, teraz prowadzi kawiarnie i jest TERAPEUTKĄ. I jakie bierze za to pieniądze ? dużo większe niż opiekunowie. Nawet mieszkańca nie zawiezie do pokoju bo to już za duże wyzwanie jest. Kto wie najwięcej o tych ludziach którzy tam mieszkają ? OPIEKUNOWIE właśnie. A za swoją pracę dostają okruchy z pańskiego stołu bo większość zgarniają pseudo terapeuci po 2 tygodniowych kursach. Terapia która polega na oglądaniu jakiś głupich filmów w kawiarence - pożal się boże.
Może kierownictwo zacznie doceniać tych którzy najbardziej tam się starają.
Żywo zainteresowana osoba 2016-07-17 15:49:08
Do osoby wyżej - zarobki na umowie to 1750 zł netto i od tego są odprowadzane składki do zus-u. A jak wiadomo na daną chwilę najniższa krajowa to 1850 zł. To najniższa krajowa nie obowiązuje na ul.Elekcyjnej 6 w "Budowlanych" ?
Fakt faktem, że są premie bo gdyby ich nie było to chyba trzeba by było jeść chleb z wodą. Warunki pracy są dobre, ale ciężkie i tu nie ma się co przyczepiać bo wiadomo że w takiej placówce jest ostra harówka. Ale czemu Budowlani NIE DOSTALI podwyżki jak inne DPSy ? GDZIE JEST TA KASA SIĘ ZAPYTUJE ? CO SIE Z NIA STALO ?
TRUDNE PYTANIE PRAWDA ? Medal dla tego kto odnajdzie te pieniądze. Temu powinna się przyjrzeć jakaś instytucja kontrolująca.
Nescafe 2016-07-27 11:44:15
Odpowiedź dla Pani Janiny. W Budowlanych są 3 Panie Pielęgniarki. Pacjentów 110. Na zmianie pierwszej (7-19) są dwie Pielęgniarki. Na zmianie nocnej (19-7) pracuję tylko 2 opiekunów. Nie ma dźwigania, ale pracy jest bardzo dużo. Roznoszenie lekarstw, wsłuchiwanie się w "dolegliwości" mieszkańców i wszystko inne co tyczy się pracy Pielęgniarki.
zosia 2016-07-28 13:18:17
@Nescafe no w sumie całkiem typowo, jak na takie stanowisko pracy. A stawki są w porządku? Da się wyżyć?
Zostaw swoją opinię o Dom Pomocy Społecznej Budowlani - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dom Pomocy Społecznej Budowlani