mytaxi Polska sp. z o.o.
2 337 5 1

Opinie o mytaxi Polska sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Kłamca
 Opinia

Niedziela 11,2 km za 36.52PLN Nawet przy niższej stawce wychodzi 11 x 3 + 8 = 41 PLN Ktoś tu oszukuje !!!!!!!!!! Nawet nie wychodzi po 2pln Ludzie liczcie i nie dajcie się oszukiwać . Pełno jest takich

Pomocna?
Tak3Nie
Taxi
 Opinia
@Kłamca 26.05.2019 14:15

A gdzie do tego czas przejazdu jakieś światła itp

Pomocna?
TakNie
Krzaki
 Opinia

Proste liczenie Wisi 18 km za 39 PLN To nawet nie wychodzi po 2 PLN firma krzak

Pomocna?
Tak2Nie
qwe
 Opinia

zrobiłem dzisiaj lite z dopłatą 7 zł, 5 zł w plecy w stosunku do taksometru, prowizja 6 zł, w plecy na kursie 11 zł, normalnie lite nie biorę, bo nie pracuję za darmo, myślałem, że coś się zmieniło, nadal dno, to był mój ostatni lite

Pomocna?
Tak5Nie
Stop lite
 Opinia

Stop lite nie dla ryczałtów normalne uczciwe stawki .

Pomocna?
Tak5Nie
The end
 Opinia
@Stop lite 24.05.2019 18:35

Wszystko przemyślane dopłat a 7 zł i wchodzimy na wyższą opłatę nie 1 zł tylko 3 z hakim. Czas na zmiany, aby patrzeć jak kursy w taxi i pseudo dopłaty znikna

Pomocna?
Tak1Nie
Pomiot mybidy
 Opinia

Potrzeba jeszcze więcej murzynków dają 500 PLN Chyba nie ma chętnych na lajty . Zacznijcie płacić normalnie to nie będziecie tracić tych pseudo pasażerów .tu jest dziki kraj .za złotówkę dziady będą klękać. MIEJCIE SWOJ HONOR !!!!!

Pomocna?
Tak7Nie
praca u volksdeutscha
 Opinia
@Pomiot mybidy 24.05.2019 12:52

Zeby bylo jasne !!! Apel do wszystkich ubertaxiarzy: nie liczcie na cuda, poniewaz tradycyjnie myWyzysk sciemnia jakimis bonusami za 7 czy 11 zl.... Jak przekalkujecie, to ryczalty spadly jeszcze nizej, wiec prawie za darmo sie jezdzi. Zatem te jalmuzne maja to jakos podrasowac. Dlaczego tak sie dzieje ? Prawdopodobnie jakis chachment finansowy rochodzacy sie o podatki, wiec zamiast zrobic normalne stawki obnizyli ryczalty i dorzucili jalmuzne... Kurna mam nadzieje, ze jakis fiskus albo jakies prawo wreszcie dopadnie ich i nakarze stosowania praktyki taryfikacyjnej za kurs a nie narzucanie nam ich widzimisie (ryczzalty)... Ludzie, niech ktos sie wezmie za to.

Pomocna?
Tak3Nie1
Robert
 Opinia

Ludzie co wy na tej Taxi jeszcze robicie. Mój kolega kupił używaną honde jazz hybrydowa która zagazowal. Wszystko go kosztowało 26000. Jeździ na Uberze i dziennie robi po 500 złotych przychodu po prowizji... A poprzednio w MyTaxi z nim jeździłem to za 12h wychodziło 300 po prowizji.. To są jakieś jaja.... Po roku ta B klasę oddaliśmy i nic z tego nie mieliśmy.

Pomocna?
TakNie16
Nieposłuszny Driver
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Robert 21.05.2019 16:37

Fcuk fcukin uber ! Fcuk you !!!! szmaciarzu !

Pomocna?
Tak12Nie
Bodek
 Opinia
@Robert 21.05.2019 16:37

Szmaciarze bez honoru. Won na wioche z której tu przyjechaliscie . Nie psuć rynku.

Pomocna?
Tak12Nie
Raf
 Opinia
@Robert 21.05.2019 16:37

Licząc kurs średnio 15 zł to musi zrobić jakieś 45 sztuk dziennie żeby te 500 zł mu zostało

Pomocna?
Tak12Nie
Artur
 Opinia
@Robert 21.05.2019 16:37

Ubek i mytaxi jesteście siebie warci. Oby dwie aplikacje to wyzysk taksówkarzy. Kierowcy mytaxi od stycznia będziecie jeździli na stawkach ubeka, bez dopłat!

Pomocna?
Tak9Nie
LukaKrakow
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Robert 21.05.2019 16:37

Ile kursów po stawce dla biedaków trzeba wykręcić żeby zrobić taki obrót takie bzdury to możesz kolegom Nepalczykom opychać

Pomocna?
Tak7Nie
sebastian889
 Opinia
@LukaKrakow 21.05.2019 23:06

Może mnożniki dają zarobić.

Pomocna?
Tak2Nie
Szybki lopez
 Opinia
@Robert 21.05.2019 16:37

Dobry dekiel jesteś 500 to ty masz ale tygodniówki Uber bierze za 10-11 km 22 PLN Minus paliwo minus prowizja 25 % Jest lepsza fucha możesz dobrze zarobić po co ci jeździć Biuro mają na poznańskiej Oraz róg wspólna i Emilia plater. Powodzenia .

Pomocna?
Tak6Nie
Szybki lopez
 Opinia
@Artur 21.05.2019 22:16

To będziemy jeździć gdzie indziej

Pomocna?
Tak3Nie
dziadek
 Opinia
@Artur 21.05.2019 22:16

i też tak myślę że do tego to zmierza ja już mam nóż w plecach od kiedy powstał myuber z lajtem

Pomocna?
Tak4Nie
bylykierowca
 Opinia
@Szybki lopez 22.05.2019 19:52

uber nie da sie zarobic zrobilem kilka kursów zobaczylem ile wychodzi za kurs z gdanska do sopotu 18zl po odjeciu prowizji to jakas kpina a 90% kursów to 10zl po prowizji 7,5pln nie polecam ubera nei da sie zarobic

Pomocna?
Tak2Nie
Taxi
 Opinia

Nigdy nie będzie dobrze np w trójmieście tych gównozjadów jest całe mnóstwo i fakt chrzanią że dobrze na tym litrze wychodzą sami się poszukując, latają jak koty z pęcherzami nawet po 5-8 km żeby tylko litra wziąć za 15 czy 20 zł to powinni się leczyć ale głupich nie sieją tylko się rodzą a najgorzej że nie dadzą sobie nic powiedzieć, a faktycznie jak by solidarnie tego dziadostwa nie brać choćby przez kilka dni to nie zbiednieliby a pasażerowie ubotowi odeszli by i byłby spokój albo by zamawiał normalnie Widzę że tutaj też jest cenzura.

Pomocna?
Tak11Nie
Litry
 Opinia
@Taxi 20.05.2019 18:46

Dziady wożą dziadów

Pomocna?
Tak8Nie
Patolog-sklad
 Opinia

Podniecają się że więcej kursów Bo ludzie koszty mają i więcej jeżdżą ale kasy mniej Średnio 20procent miesięcznie w plecy . BIERZCIE ZLOTOWKE OD KAZDEGO ZLECENIA I ZOBACZYMY CZY BEDZIE DOBRZE . ODKAD ISTNIEJECIE NIE BYLO ZADNEJ KONKRETNEJ PROMOCJI DLA KIEROWCOW - MIESIAC BEZ PROWIZJI A NIE JAKIES DZIADOSTWO 5PLN ALBO ZA POLECENIE NOWEGO CZARNUCHA . BZDURA TOTALNA . PRODUKUJE SIĘ TYLKO PASAZEROW DZIADÓW . którzy i tak odejdą .

Pomocna?
Tak11Nie1
Dyzio
 Opinia
@Patolog-sklad 19.05.2019 14:03

Przecież tego lita się nie zlikwiduje.To nie myuber lecz kierowcy wożących tych biedaków dopłacają do tych kursów lecz nie mogą tego pojąć.Taksowka jest dla dobrze sytuowanych a biedota ma autobusy tramwaje i inne środki komunikacji w najgorszym wypadku wygodne buty Namiastki taksówkarzy wożących tą biedę opamiętajcie się.

Pomocna?
Tak11Nie1
Ulubiony dziad
 Opinia

Dla niedowiarków Wczoraj piątek 22 tak z ciekawości Około 15km za 46.98pln Z szafy wyszło 59 z groszem To chyba widać ile w plecy . . . Oczywiście ulubiony lite .

Pomocna?
Tak11Nie
Bodek
 Opinia
@Ulubiony dziad 18.05.2019 14:46

I przez takich ciekawskich jak ty lite żyje.

Pomocna?
Tak2Nie
Nieplacz
 Opinia

Jedno trzeba powiedzieć lite to (usunięte przez administratora) dla kierowcy Vogla - do M1. 54,80 PLN - hwd myshit Ktoś wziął i pojechał krzyż na drogę idiocie . Przez patałachów co biorą to (usunięte przez administratora) powstaje masa historii idiotycznych Jak tu jest super Wole postać i voucher z iiiiii wziąć w normalnej stawce . Lepiej mniej a treściwie .

Pomocna?
Tak12Nie
praca u volksdeutcha...
 Opinia
@Nieplacz 17.05.2019 15:46

Wszystkie faktury z przelewem wrzucam do folderu nawet nie przegladajac ich. Widze kwote ile mi Mybieda wisi do piatku az dostane przelew... To akurat ok. Tyle dobrego, ze przelewy sa w czasie... Ale !!!! Oprocz srajLite z ciekawosci zobaczylem wyciag z kursow. MASAKRA co oni nas łoją na szmal !!! Tak kosmicznych prowizji nie pobiera zadna normalna korporacja !!! Dlaczego ? Ano dlatego, ze istnieja we wspolnym szacunku miedzy soba czyli taksowkarze i ich zarzad, czy wlasciciel !!! Tam sie to kreci, bo kazdy chce zarobic i dodkonale wszystkie strony wiedza, ze bez zadnej z nich interes padnie. Jednak w naszej sytuacji myDziad niesamowicie kosi nas. Miala byc prowizja 1zl za kazdy kurs lite, a jest za kazdym razem prowizja 3zl !!!! Jest to jakas prowizja stala. A druga prowizja ? Przy kursie za 70 zl skubia nas na 10 zl, wiec nie ma co podniecac sie jaki to dobry kurs zlapalismy... Jezdza ubrowcy u nas, wiec cudow nie bedzie... A 90% z was moi koledzy, to tylko slinia sie za tym lite. Pytam kierowcow myBidy to mowia, ze swietnie na tym wychodza... Rany... Co za samodestrukcja.. Jak tu ma byc dobrze w naszym fachu z takimi patalachami ? Skad to przyszlo na taxi ? Szacun, ale to nie moi koledzy.. Jest ich coraz mniej, zapewniam.. Brak szacunku.

Pomocna?
Tak12Nie
Bodek
 Opinia

Brawo koleżanki i koledzy nasza solidarność się opłaciła. Jak zauważyliście Myuber dopłaca do każdego przejazdu lite 5 złościszy 'zawsze coś ' . Może zauważyli że nie robi się promocji kosztem swoich pracowników. Tak trzymać nie dajmy się ze szmacić.

Pomocna?
Tak14Nie1
Andrzej Patoleta
 Opinia
@Bodek 13.05.2019 10:12

Wczoraj spowodu deszczu ludzie lite musieli zamawiac taxi. Duzo zlecen lite nie doszlo do skutku. Szanujmy swoja prace, gdyby wiekszosc nie brała lite logicznym punktem wyjścia było by wycofanie lite. Jezdzimy najtaniej w europie, pijemy herbate z termosow gdzie niemiecki taksowkarz je lunch w restauracji. Tylko my mozemy zmienic ten wizerunek ale trzeba zaczac od siebie. Jesli juz ktos musi wziac lite niech wezmie kurs po miescie od 40 zl. Nie bierzcie kursow za miasto, tak samo tych po 12 zl bo to one nabijaja najwiekszy obrot MT. Nie biorac kursow po 12 zl wczesniej czy pozniej zrezygnuja z lite spowodu niezadowolenia klientow.

Pomocna?
Tak19Nie
pawel
 Opinia
@Andrzej Patoleta 13.05.2019 10:34

dzisiaj w deszczu kurs za miasto - ryczałt 110,60 - taksometr 112. Straciłem 1zł i 40 groszy. Chyba się wychuśtam.

Pomocna?
TakNie19
prac u volksdeutcha
 Opinia
@Bodek 13.05.2019 10:12

Panie Bodek, ja bym sie tak nie podniecal. Zapewne brutto + prowizja myDziady + jakis podatek + jakies wymysly, to ciesz sie jak zostanie Ci 1,5 na czysto... Ludzie ruszcie wreszcie glowa !!!! Jezdzilem z Lite w piatek i sobote. Ani na jednym kursie nie wyszedlem do przodu !!!! Policzcie sobie kurs np 6 km, x 2 zl (bo taka powiedzmy jest wasza stawka) + wejsciowka 8 zl + poweidzmy 2 zl czasowki... Lacznie daje nam to 22 zl na zegarze, a przy Lite zapewne jakies 19.45. Powodzenia i szczescia tym ktorzy nocuja w autach i za rok ( bo przeciez teraz slepota tego nie widzi) jak posypie sie auto i nie bedzie kasy na jego naprawe !!! ZENADKA prosze panstwa... Bierzcie dalej lite, a najlepiej te w sczycie z korkami... Wiwat "youTaxi" bo na pewno nie "my" !!!!!

Pomocna?
Tak15Nie
Litte
 Opinia
@pawel 14.05.2019 17:25

Stary o czy ty piszesz Teraz właśnie zrobiłem lite Lite - 33,50 Z szafy - 40,40 Ursynów Idzie lite 13,05 ja stoję przylatuje srebrna octavia z miasta i stoi czeka będzie kurs .lux.

Pomocna?
Tak15Nie
Bodex
 Opinia
@prac u volksdeutcha 14.05.2019 18:18

Cisniemy ich dalej, nie poddawajmy się. Albo my albo oni. Tyle że oni bez nas będą musieli się zwinąć.

Pomocna?
Tak15Nie
Krzysztof
 Opinia
@pawel 14.05.2019 17:25

Czy chcesz nam oznajmić że miałeś kurs 51km. Bo ponoć mytaxi oblicza lite po 2zl za km. To policzyć ma 26km w 1 strefie po 2 zł i 25km w 2strefie to ile wychodzi 160zl. Nie liczeczasowkki tylko same km bo oni też nie liczą czsowki ani stref. Czy mytaxi cię zatrudnia do pisania takich dyrdymalow tylko jeleń uwierzy w go co napisales

Pomocna?
Tak15Nie
Krzysztof
 Opinia
@pawel 14.05.2019 17:25

Aha zapomniałeś dodać że zrobiłeś extra 3 zł i 60 gr bo przecież jeszcze nie policzyłem 5zl bonusa

Pomocna?
Tak11Nie
Tłusty MB
 Opinia
@Bodek 13.05.2019 10:12

To podobno 5 PLN brutto - jeśli to prawda to już niżej nie można upaść . . . Nie wiem jak to coś nazwać my...... Ale to coś traktuje kierowców prowadzących własne działalności jak Czerwony krzyż albo Monar lub chce mieć swoich wolontariuszy. Na podstawie tej platformy widać że nie warto się wysilać trzeba wszystkich traktować jak mięso armatnie.

Pomocna?
Tak13Nie
Nieposłuszny Driver
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@pawel 14.05.2019 17:25

No właśnie.... STRACIŁEŚ ! I nie ważne ile. Meritum sprawy jest takie, że straciłeś. A teraz szybka matematyka strat : 1. średnio 12 kursów dziennie, a na każdym 1,40= 16.80. 2. 6 dni pracy daje 100, 80gr. 3. 26 dni (czyli miesiąc pracy) daje 436.80gr 4. Przez rok tracisz ,,tylko'' 5241.60gr. A to już jest kwota, przez którą pewnego dnia naprawdę się wyhuśtasz. Zakładam, że nie jeździsz w niedziele, święta i w godzinach 22-6. Dla przypomnienia dodam, że w przewozach TAXI w te dni i godziny obowiązuje taryfa świąteczna lub nocna. A gdybyś jeszcze podał dwie rzeczy: 1. Ile kilometrów liczył ten ,,złoty strzał'' (w tym ile km w drugiej strefie taryfowej) 2. Czy nie zapomniałeś w tym podnieceniu (ekstazie) spowodowanym kwotą lite (110,60 pln) przełączyć taksometru na 3 taryfę po przekroczeniu granicy strefy 1-szej ? Suma sumarum: Usiądź spokojnie w fotelu. Przelicz, policz jeszcze raz i pójdź po rozum go głowy. Jak nie pójdziesz po rozum do głowy, to pójdziesz i znajdziesz mocny sznurek. Po co ? Po to, żeby się wyhuśtać.

Pomocna?
Tak14Nie
Nieposłuszny Driver
 Opinia
@Krzysztof 15.05.2019 08:03

Dobrze piszesz, bo na 99 % był to kurs do Modlina. Ne wierzę, że do Sochaczewa, czy Łowicza :-) Zresztą jaka różnica gdzie ? I tak trzeba wrócić do Warszawy. Na pusto dla jasności. Tymczasem w normalny dzień kurs z Warszawy (Centrum) do Modlina według taksometru przy taryfie 2zł/km wychodzi około 160 zł. Nic tylko gratulować Pawłowi takiego ,,sukcesu''. No i życzyć powodzenia w intratnym zajęciu, jakim jest wożenie pouberowskiego szlamu.

Pomocna?
Tak13Nie
Nieposłuszny Driver
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Bodek 13.05.2019 10:12

Zapomniałeś dodać, że 5 złociszy brutto.

Pomocna?
Tak12Nie
pawel
 Opinia
@Krzysztof 15.05.2019 08:03

33km. paragony do wglądu jeli ktoś bardzo chce. Mam ich więcej to był tylko przykład.

Pomocna?
TakNie14
pawel
 Opinia
@Nieposłuszny Driver 15.05.2019 17:47

centralny -cendrowice, 3 taryfa od Bielawy (granica)

Pomocna?
TakNie10
Krzysztof
 Opinia
@pawel 16.05.2019 02:19

Niestety nie wierzę w te bajki. Sama centrala mytaxi potwierdza że ich algorytm nie uwzględnia stref i czsowki. Uważam że nie jesteś kierowca taxi a albo pracownikiem mytaxi albo wynajętym trolle. Tylko ty otrzymujesz taliesuper kursy chyba w jako pracownik PR mytaxi. Sorry ale moje doświadczenie jest takie że na kursie lite za 60 70 zł w plecy jest ok 20 zl

Pomocna?
Tak13Nie
Nieposłuszny Driver
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@pawel 16.05.2019 02:19

Nic mi tu nie pasuje. Jeśli masz na szybie przynajmniej 2 zł to z Centralnego do Bielawy powinno być minimum 60 zł. (klamka, czas, km), a potem do tych Cendrowic też ok 20 km i już po 4 zł/km. To daje minimum 140 zł. Myślę, że zapomniałeś nam powiedzieć o czymś czego nie wiemy, albo nie chcesz tego powiedzieć. A dlaczego nie pojechałeś Puławską przez Piaseczno, tylko przez Konstancin ? Bo tak pokazuje Google w biurze myuber-a ? Ta opcja cenowo wygląda podobnie, czyli ok 65-70 zł do Piaseczna i około 20 km w drugiej strefie. Na bidę licząc 140 zł ,,nie wyjęte'' A ty sugerujesz, że to był ,,złoty strzał'' Może i był, ale we własną stopę. A co najlepsze, żaden szanujący się kierowca TAXI nie uwierzy w te banialuki. Oj, śmierdzi tu dobrze opłaconą propagandą.

Pomocna?
Tak13Nie
Go mymymy
 Opinia

Znowu w apce historię niestworzone informacje wyssane z palca Chcą znać cenę niech znają ale niech będzie uczciwa dla obu stron . Cieszą się że jeżdżą i windują rankingi No pewnie jak jest za pół ceny zawsze tak było i będzie ciekawe ilu zostanie pseudo pasażerów jak promocja się skończy Zawsze ktoś będzie tańszy z całym światem nie wygracie .

Pomocna?
Tak13Nie
Bodex
 Opinia
@Go mymymy 16.05.2019 15:05

Minister Emilewicz chwali, dobre. Może myuber pochwali się czyim kosztem jest tak :dobrze;

Pomocna?
Tak11Nie
Lite
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Lite, dziś koledzy pojechałem sobie za 2.2 zł km zamiast 3.6 zł i to 15km w drugiej taryfie mniej jak w dzień o 20gr;) po takich stawkach jak 2.2 zł bo tyle własnie wyszło w w/w kurs jeszcze nigdy nie jeździłem w nocy ręce opadają. Lite był spok kto chciał to rabatował sobie z 2.4 na 2 tak jak chcieli i było ok na ale w nocy po 2.2zł????!!!! Lipa straszna a było dobrze pazerne to takie.;)Stawki za km juz od dawnwna na taxi nie idą w górę 2.4max stosowana w korpo jest od wielu lat to nie teraz trzeba śmigać w nocy za 2.2 kur........ nie tędy droga tak się nie da pracować,nie w dzisiejszych czasach może 10 lat temu to by jakoś tam bylo ale chyba tez nie byłoby rewelacji. Jest drogo a oni płacą coraz mniej znacznie mniej. Ja tak dalej będzie to będziemy narzekać ta mytaxi tak samo jak teraz na przewozy. Można by ta pisać i pisać szkoda gadać ale fakt jest taki ze to naszym kosztem klient ma taniej.A było dobrze to zawsze coś się spier.....

Pomocna?
Tak13Nie
Litte
 Opinia

Dlaczego jest dużo kursów Mymydlo twierdzi że dużo klientów hahaha kierowcy odeszli i nie ma kto robić dotacja 5 .... Zapraszanie ciągle nowych (usunięte przez administratora)w Z tych notek wychodzi że zarabiamy już 200% normy Ciekawe kiedy będzie - LITE 2-

Pomocna?
Tak13Nie
WC piket
 Opinia

Co tu pisac na zachodzie kibel kosztuje 1 ,2 euro A tu po tyle to ludzie taxi jeżdżą Pod wieżą Eiffla kulka loda 2-3 euro . Dziady dziady i jeszcze raz dziady ale na portalach kreują się na biznesmenów .

Pomocna?
Tak16Nie1
Dyzio
 Opinia
@WC piket 14.05.2019 10:31

Najważniejsze to udawać że zarabia się niwadomo ile a potem chodzić po kolegach żeby dali papierosa bo na to przy tych zarobkach już nie starcza.

Pomocna?
Tak12Nie
Dyzio
 Opinia

No i mamy pierwszego przodownika pracy (jak za komuny w ZSRR) .W 48 godzin miał obrót 1250 zł. co daje 26.04 złotego za godzinę wysiłku.Ciekaw jestem jaką będzie miał minę kiedy zobaczy ile mu myuber zabrał prowizji szkoda że tego nie podali.Pozdrawiam wszystkich nawiedzonych

Pomocna?
Tak12Nie
Autobus zielony
 Opinia

Z góry dziękujemy za lite A nie skorzystamy zwłaszcza te poniżej krytyki które są skalkulowane 5pln śmiech na sali dobrze że nie 3,5 PLN no że nie wstyd robić coś takiego najpierw cię okradną a później dadzą Piątaka . Piątak dla cwaniaka kto to wymyśla Hamburg ??? Ale są cięcie co biorą wszystko . . Rykszą drożej kosztuje niż kurs lite . Drogie biuro zrezygnujcie z prowizji całkiem i pasażer będzie zadowolony . Kurs 9pln. A autobus 4,40 za osobę ZTM będzie strajk że traci pasażerów .

Pomocna?
Tak14Nie
Dyzio
 Opinia

Od chwili wprowadzenia lite ta firma to jedno wielkie dziadostwo Służy do przewozu darmowozami żebraków ( byłych klientów ubiera) którzy .nie mają pieniędzy na taxi a nie chce im się chodzić na piechotę lub jeździć komunikacją miejską.Trzeba jeszcze zobligować kierowców do wypłacania pasażerom premi za to że byli tak uprzejmi i zamówili myuber dawniej mytaxi

Pomocna?
Tak22Nie1
dziadek
 Opinia
@Dyzio 07.05.2019 12:58

i taki żebrak mnie ocenia a przez zawiść wiadomo jak bo przyzwyczajony do wolontariusza z ukrainy

Pomocna?
Tak21Nie
dziadek
 Opinia
@Dyzio 07.05.2019 12:58

ale jest przepaść w zachowaniu nawet wyglądzie między klientem z przed lite a tymi co teraz chcą śmigać furami za bilety MPT

Pomocna?
Tak21Nie1
Inco
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@dziadek 07.05.2019 21:55

W zleceniach Lite klient też jest lite . Mam wrażenie że stan pogłowia bardzo się zwiększył dzięki lite. Podobno rolnictwo ma problemy z pogłowiem trzody chlewnej dać tu my taxi i Lite i stan trzody,, podskoczy,,????

Pomocna?
Tak10Nie
Stary wyga ja już nie potrzebu
 Opinia

Mam nadzieję że ta platforma zdechnie Zobaczycie co będzie jak się zmieni nazwa Teraz mybida dopłaca do każdego kursu Lite około 10-15pln czyli jak ktoś mało kumaty to pisze ty dostajesz 28 PLN a pasażer lite płaci 18 PLN MYSLICIE ZE TA SYTUACJA BEDZIE TRWALA WIECZNIE. ZE ONI BEDA TAK DOKLADAC ???? cena niska dla królewiczów zostanie a my/wy. Będziecie jeździć za 1.30 z kilometra . Bo jak ich przyzwyczaja do niskiej ceny to już w górę nie pójdzie tylko czarny za kierownicą dostanie po dupce . Mybida swoją prowizje weźmie . JAK KIEROWCY NIE ZMADRZEJA TO BEDA ROBIC ZA 10-15 PLN ZA GODZINE . Polityka tej korporacji jest do ...... Pewnie swoje pensję też biorą lite minus 20%. Ludzie jak już bierzecie te śmieci to chociaż liczcie to czy wam się opłaca bo wszystko znika ale każdy nieeee ja nie biorę no co ty ........ Lite 12 zasysają aż iskry idą.......

Pomocna?
Tak15Nie
pawel
 Opinia
@Stary wyga ja już nie potrzebu 10.05.2019 12:34

Każdy widzi za ile jeździ. Nie sądze, że są desperaci którzy biorą LITE po 12 zł.

Pomocna?
Tak1Nie9
Nieposłuszny Driver
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@pawel 10.05.2019 14:36

Przykro mi, ale źle sądzisz. Przykład: Novotel na Żwirki Wigury (tam czekam). Idzie zlecenie lite z odległości 60m (właśnie Novotel). Nie pamiętam za ile. 12 może 16 zł. Na pewno mniej niż 20. Odrzucam, bo ja żadnych pro uberowskich na dodatek nielegalnych (lewych) w świetle prawa ryczałtów (umowa w I strefie taryfowej) nie biorę. I co ? Za 7 minut przyjeżdża Toyota eko myuber. Przykro mi jak patrzę na to zeszmacenie . Samoistną zagładę.

Pomocna?
Tak15Nie
pawel
 Opinia
@Nieposłuszny Driver 10.05.2019 15:45

To co opisałeś to istotnie patologia.

Pomocna?
Tak14Nie
Marcin.u
 Opinia
@pawel 10.05.2019 14:36

Tego jes full w centrum większość zleceń jest poniżej 20 PLN jest tego pełno Można nagrać filmik jak to znika Są ludzie co muszą robić na swoje kredyty wynajmy leasingi i mybida będzie się tym karmiła W wawie to głusi nawet latają z aplikacja to o czy my mówimy FIRMA JEST NIEUCZCIWA ROBIAC PROMOCJE ZA NIE SWOJE PIENIADZE A ODPOWIEDZ ZE MOZESZ NIE BARAC . ...TO JA MOWIE TO MOZECIE SIE ZWINAC Z RYNKU ..... BRAK CZASOWKI I BRAK STREF JAK JEST KOREK TO WOJ PROBLEM CENA JEST CENA 20 PLN NAWET JAK GODZINE BEDZIESZ STAL W KORKU TO GDZIE TU DEAL . NIE BRAC TEGO ALE WSZYSCY I WTEDY ZAMOWIA ZWYKLE A JAK NIE TO NIECH IDA DO UBOTOW Dopóki będą dziady co jeżdżą za darmo to nie będzie dobrze i tak w Polsce są jedne z najtańszych taksówek w uni to co jeszcze taniej wszystko drożeje ale trzeba taniej co za patologia .

Pomocna?
Tak14Nie
Pawel
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Marcin.u 11.05.2019 10:42

A masz świadomość, że to firma rozdaje karty ? Dla nas tylko 2 wyjścia. Ewakuacja albo akceptacja.

Pomocna?
TakNie12
Kazimierz.
 Opinia
@Pawel 11.05.2019 13:52

Ale umowę podpisałeś jaka po jakich stawkach ?? Czy zmiana umowy nie wymaga formy pisemnej . Dlaczego umawiają się na cenę bez twojej zgody . Mytaxi jest tylko pośrednikiem według definicji ma kojarzyć pasażera z kierowcą a nie decydować o stawkach Dlaczego robią promocje za twoje pieniądze . Jedziesz 3 km za 14 PLN i trwa to np. 45 minut to kto jest stratny ???? ODPOWIADAJAC NA PYTANIE tak mam świadomość i już dawno im podziękowałem to nie jest współpraca czy układ partnerski tylko jeżdżenie pana na plecach (usunięte przez administratora). Ale prowizja pobrana normalnie . Dlaczego biorą 5% plus VAT za obsługę przez aplikację a sunup 1% Są równi i równiejsi ?? Jak masz kurs za 20 PLN to policz sobie ile ci zabiorą tyle co Uber 25% Już nie mówiąc o lite gdzie cię doją z dwóch stron .???????????????? . ZBYT DUZA CALKOWITA PROWIZJA ,.

Pomocna?
Tak14Nie
Dyzio
 Opinia
@pawel 10.05.2019 14:36

Kolego.Musisz popatrzeć z jaką prędkością znikają te lite po 12 PLN.Ale nie ma się co dziwić skoro większość jeżdżących tu to ostatnia łapanka (karykatura taksówkarza).Ciekaw jestem za ile czasu zaczną płakać , że zajezdzili samochód i muszą iść zbierać butelki i puszki żeby mieli za co żyć.Grunt to 2.40 z kilometra i 0 wożenia żebraków.

Pomocna?
Tak12Nie
pawel
 Opinia
@Dyzio 12.05.2019 12:03

Po tym co napisałeś logiczne wydaję się, że nastapi samoistna selekcja. Ci co biorą Lite po 12 za chwilę nie będą mieli czym jeździć, więc pozostaną tylko jeżdżący po 2,4. Kwestia czasu, dlatego może nie mam sensu bić piany?

Pomocna?
Tak1Nie1
pawel
 Opinia
@Kazimierz. 12.05.2019 10:31

Ja jestem szmaciarzem po 2 złote, ale nie biorę Lite za 12. Wiem jakie zlecenia mi się opłacają i na takich jeżdżę. To, że firma pobiera prowizję też masz w umowie oraz to, że od płatności kartami jest TYLKO 1%. Otwiera się szansa dla rozczarowanych - ELE przechodzi na 3 złote więc może to jest dobry kierunek ewakuacji?

Pomocna?
Tak2Nie5
Arkadiusz.w212.
 Opinia

Nic dziwnego Większość za złotówkę to utopiła by w łyżeczce wody . NORMALNYCH LUDZI BRAKUJE . niestety ale trzeba się cenić bo tak to nic się nie osiągnie w każdej dziedzinie życia nawet jak marny kierowca.

Pomocna?
Tak11Nie
Inwestor Jan.
 Opinia

Zobaczcie Uber od tylu lat nie przynosi zysków Obrót wzrasta ale zysków brak Może tu ma być też taka polityka Robić obrót bez zarobku trzeba pozyskać inwestora ????????????????????

Pomocna?
Tak13Nie
Predator
 Opinia

Boże masakra tego się czytać nie da. Jak wam tak źle to idzcie do innej korporacji, kto wam kazał kupować auta wyższych klas na taksówkę. To ma jeździć A nie się lansowac po mieście. Ja wychodzę na swoje i jakoś nie mam z tym problemu, a co do ocen to tylko klient przy kliencie bądź miły nawet wejdź mu w (usunięte przez administratora) niech poczuje się jak Pan świata ... tyle jego

Pomocna?
Tak4Nie23
Dyzio
 Opinia
@Predator 08.05.2019 13:00

Chyba jesteś taksówkarzem od wczoraj . Liż im dalej rowek i rób się coraz większym śmieciem.Takich frajerów do wożenia tego tatalajstawa im potrzeba.

Pomocna?
Tak20Nie
Bodex
 Opinia
@Predator 08.05.2019 13:00

Ty kolego jesteś jednym z tych co to lubi jak go biorą na żywca od tyłu. Zrozum myuber umawiał się z nami że stawka 2.40 jest ok. I oni teraz tą umowę łamią każąc nam dopłacać do każdego przejazdu lite. I nie mów mi że mogę nie brać lite, bo zwykłych kursów jest jak na lekarstwo, klient nie jest idiotą jeżeli ma wybór bierze tańszą ofertę.

Pomocna?
Tak16Nie
Pawel
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Bodex 08.05.2019 14:13

Panie Bodex. Rozumiem że Pan robi zakupy tylko tam gdzie nie ma promocji i przecen ?

Pomocna?
TakNie14
Bodex
 Opinia
@Pawel 08.05.2019 18:23

Czytaj ze zrozumieniem . Napisałem . Jeżeli klient ma wybór bierze tańszą ofertę!!!

Pomocna?
Tak15Nie
dziadek
 Opinia
@Predator 08.05.2019 13:00

powiem ci kto nie kazał ale mówił w biurze wtedy jeszcze mytaxi że do roku będzie pan musiał zmienić auto bo stare a teraz w biurze myuber pewnie nie cisną bo starocie też widać dalej na mieście a w przeciwieństwie do ciebie dziadem nie jestem i stać mnie na eleganckie i wygodne stanowisko pracy jakim jest samochód dostosowany do jazdy po 2.40 a że w trakcie gry zmienia się zasady z taxi na uber to dlatego ci to pasuje bo jezdzisz zapewne tryplem dostosowanym do cen w lite

Pomocna?
Tak15Nie
Dziad
 Opinia
@Predator 08.05.2019 13:00

Dobry (usunięte przez administratora) jesteś właśnie przez takich cudaków Nikt nie będzie szanował tej pracy Lubisz lite i jest ok Lubisz pracować za darmo ok Zamiast iść do przodu tupiesz w miejscu Auto w gazie Kanapka i termos w bagażniku Czemu nie chcesz zarabiać normalnie lubisz dziadowac Co zarobisz na takich śmieciowych kursach 3 koła na czysto może 4 co to jest i jeździć 12h Nie wolisz zarabiać dobrze mieć znośny wóz wyglądać jak człowiek a nie w starych ciuchach i jak jest śniadanie czy obiad to zjeść jak człowiek w barze czy knajpie a nie kawa i kanapka z domu albo Orlenu. Dlaczego ten kraj idzie w dół zamiast gonić Europę . Może na krowie ich wozić będzie tanio albo rykszą Jak chcesz być wyrobnikiem gebelsa to powodzenia ale to nie tędy droga nic w życiu tak nie osiągniesz .

Pomocna?
Tak17Nie
pawel
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Bodex 08.05.2019 19:57

dokładnie o tym napisalem. jesli nie będzie miał wyboru w Maytaxi to bedzie szukał u innych. Jaki będzie efekt?

Pomocna?
Tak2Nie2
Bodex
 Opinia
@pawel 09.05.2019 08:49

Kolego promocji nie robi się kosztem swoich pracowników. A efekt jest taki że myuber szuka ciagle nowych jeleni , bo starzy kierowcy idą do wspomnianej przez ciebie konkurencji. A przykładem był ostatnio protest pod siedzibą myuber. A to skończy się spadkiem usług przez przewoźnika. I do kogo jak myślisz pójdzie klient?

Pomocna?
Tak14Nie
Inco
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Predator 08.05.2019 13:00

Sposób myślenia bardzo, bardzo słaby. Zresztą ktoś tu argumenty negujące twoją argumentację już przedstawił .Ja znam ten sposób myślenia , on wypływa z takiego myślenia przeciętnością . Co ciekawe gdy mi się zdarza brać kursy z my taxi staram się pogadać z klientami co sądzą o lite i czy korzystają . W większości jest oczywiście zachwyt , choć niektórzy zwracają uwagę że nie biorą lite bo łącza to z jakimś narzucaniem kierowcom niskich stawek. W tych rozmowach pojawiła się bardzo istotna kwestia ,otóż ci którzy korzystają lite twierdzą że kierowcy którzy je realizują nie postrzegali lite jako zleceń które odbiegałyby od innych, tzn mniej korzystnych dla nich. To oznacza że ci kierowcy albo tak skutecznie się oszukują albo naprawdę. ,, kleją ,, tak słabo .Dla mnie zgroza. W zasadzie to tyle bo kwestie o których więcej chciałem doskonale ,,Dziad,, opisał. Bardzo mi się podobało odwołanie do Gebelsa w wypowiedzi,,Dziada,,

Pomocna?
Tak15Nie
Dyzio
 Opinia
@dziadek 08.05.2019 20:55

Kolego popieram Cię bo patrząc na znikające z prędkością światła lity bez względu na wartość kursu niewielu jest tutaj taksówkarzy z prawdziwego zdarzenia szanujących siebie starających się żyć jak białi ludzie.

Pomocna?
Tak15Nie
pawel
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Bodex 09.05.2019 09:11

Likwidacja LITE które mnie jako szmaciarzowi który jeździ po 2 złote wychodzą jak dotąd w większości lepiej a niekiedy dużo lepiej z aplikacji niż z taksometru, spowoduje, że zaczniemy szukać zajęcia u konkurencji gdzie podstawą będzie 2,4. To też teoria bo 'markowe" korpo udzielają takich rabatów, że wychodzi 1,8. Nikt nie zmusi klienta do zamawiania Taxi za najwyższą stawkę.. A może zorganizować własna platformę i jeździć z pominięciem Mytaxi ? po 2,40 oczywiście.

Pomocna?
Tak1Nie15
Patryk
 Opinia

Szkoda gadać co za dziadostwo się tu zrobiło.

Pomocna?
Tak23Nie1
Inco
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Patryk 03.05.2019 10:14

My taxi jest wolnorynkowe . W każdą stronę ,,chodzi,, . To sarkazm . Kręcenie algorytmem w pełni odchodzi ,czyli jak patrzę na zlecenia terminowe lite to widać że niektóre tak podkręcone w dobrą stronę ,że z taksometru mniej wychodzi. Inne z kolei w du.... stronę i absolutnie odstające od taksometru. Ale ja o czym innym , otóż ja chciałem o wolnorynkowym podejściu taksowkarzy a więc jak to bohater mojej opowieści określił o taryfach koncertowych . Zjawiskiem powszechnym jest że po koncertach wielu taksówkarzy krąży w tych okolicach i organizuje polowanie na jeleni . Jeleń idealny to dla nich turysta zagraniczny określany również jako ,,how much,, . W takich warunkach rynkowych niedobór taksówek wielu tych asów stosuje mnożnik rynkowy , taki wynalazek ,,uberowy,, . Panowie jeśli nie chcecie byście przez tych jeleni byli uważani za k.....to miarkujcie mnożniki. Howmuch też człowiek. Mój bohater a więc ten który o tych swoich opowieściach opowiadał przeszedł stosowne doświadczenie bo jak się ujawnił pracował MLM , według niego w zdrowiu . Zdrówka panie M powodzenia na dobrej drodze, dres pan już ma na czapkę też czas przyjdzie.

Pomocna?
Tak11Nie1
dziadek
 Opinia
@Patryk 03.05.2019 10:14

mytaxi powinno zrobić zebranie iprzedstawić plan działania czego możemy się spodziewać jak mamy planować swoją działalność a tu nic ,jestem dzieckiem w piaskownicy????? czy przychodzą nowi z wiaderkiem i łopatką czy teraz jeszcze inwestują i zmieniają samochody ?????

Pomocna?
Tak14Nie
Bez szafy
 Opinia

Już zaczynają jeździć nieoznakowane tylko z aplikacja Super sprawa Będzie Meksyk w styczniu Najwyższy czas się żegnać

Pomocna?
Tak17Nie
Taxi
 Opinia

Nieposluszny driver dobrze napisał nauczyciel się u cioci liczyć to że kurs wychodzi 2, 3, czy 4 zł taniej to może i nie wiele ale w miesiącu mając takich kursów 200 czy 300 a może i więcej to sobie policzcie ile tracicie, a może nie umiecie policzyć to poproście dzieci z podstawówki oni liczyć potrafią. A tą kwotę trakcie a może przydała by się na np klocki, tarcze czy paliwo, ta kwota wam przepada a od kwoty za kurs myber zabierze swoją prowizję to też tracicie i to nie mało.

Pomocna?
Tak17Nie
Buhhhhhhhhaaaaaa
 Opinia

1 i 3 maj dla mytaxi to normalny dzień buhhhhhhhhaaaaaa Może nową konstytucję napiszą Ale to jest syfilis nowy rok i sylwester też będą normalnymi dniami Gratulacje dla nowych kierowców co będą brać lite Dużo nowych w biurze buhhhhhhhhaaaaaa

Pomocna?
Tak17Nie1
Inco
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Buhhhhhhhhaaaaaa 30.04.2019 15:02

Oczywiście że kalkulują na podstawie taryf jak w dzień powszedni ale panowie przecież dają bonusy (5albo i 10 zl). Ktoś tu już napisał, że (usunięte przez administratora)bonusy. Wziąłem jeden lite żeby to sprawdzić no i oczywiście wniosek jest jeden,, zachodzą nas od tyłu i dobierają się do 4 liter,,, ulubiony sport my taxi. Z tym sylwestrem i Nowym Rokiem to bym nie przesadzał jak tak się będzie działo to towarzystwo(kierowcy) się rozpierzchnie do innych miejsc. Pogratulować. Stoję trochę na postoju i widzę że w Krakowie ostro niektórzy jeżdżą z my taxi. Chłopcy,, zarobieni,, są.

Pomocna?
Tak16Nie1
Kierowca
 Opinia

Ciekawe dlaczego w innych krajach nie ma lite i ryczałtów jeśli nie wierzycie to sami się przekonajcie zmniejszając mapę i kursorem zaznaczyć np. Berlin, Monachium, Madryt, Rzym czy Wiedeń, lub inne miasta w różnych krajach i wygląda że tylko Polaka można uznać za istotę którego da się rżnąć a on jeszcze będzie zadowolony.

Pomocna?
Tak21Nie
Władysław
 Opinia
@Kierowca 26.04.2019 23:53

Bo tam zrobili porządek z Uberem itp. W Imperium (usunięte przez administratora)tylko byłe komuchy i ich rodziny oraz cwaniaki zarabiają. Reszta wegetuje.

Pomocna?
Tak15Nie
dziadek
 Opinia
@Kierowca 26.04.2019 23:53

Tak to prawda klient mi mówił że w niemczech rozmawiał z kierowcą mytaxi i powiedział że jak by tak zrobili jak u nas to odeszli by do konkurencji i byłoby po mytaxi w niemczech

Pomocna?
Tak15Nie
dziadek
 Opinia
@Kierowca 26.04.2019 23:53

klient mówił że jechał w niemczech mytaxi rozmawiał z kierowcą który powiedział że coś takiego jak lite nie może mieć miejsca bo kierowcy odeszli by do konkurencji

Pomocna?
Tak15Nie
Bodex
 Opinia
@Władysław 27.04.2019 14:35

W Hiszpanii taksiarze okazali się bardziej krewcy, uber musiał się wynieść bo po prostu nie mieli życia.

Pomocna?
Tak15Nie
Nieposłuszny Driver
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Kierowca 26.04.2019 23:53

Bo w innych krajach kierowcy TAXI się szanują. Przykład z dnia dzisiejszego około godz 6 rano : jeb...ny ryczałt- lite za 50 minut. Kurs Surowieckiego (Ursynów) na lotnisko Okęcie. Wartość kursu 19 zł z groszami. Zniknęło w 1 minutę. Normalnie to wychodzi 22-23 zł. Jakiś (usunięte przez administratora) Polak to łyknął. Ale co tam? Przecież to tylko 3- 4 złote mniej niż z taksometru. No właśnie... ,,Tylko'' 3 zł mniej. Policzmy to w skali miesiąca. I niech to będzie 10 kursów dziennie po 3-4 zł mniej. Szanujcie się szmaciarze i nie róbcie za 1,60 za kilometr dla myuber i mybolec. Szanujcie się !

Pomocna?
Tak16Nie
Nowy
 Opinia

Nowych kierowców potrzeba Chyba nowych wariatów.... Co nie potrafią liczyć

Pomocna?
Tak16Nie
Kierowca
 Opinia

Dzisiaj nie branie kursów lite i ryczałtowych naprawdę działa sami pasażerowie po drugim razie zmieniają na TAXI tylko właśnie nie brać tego dziadostwa a sami się domyśla że trzeba zmienić. Widocznie dzisiaj logowanie się w większości normalni kierowcy a nie śmieciarze nawet ci za 2 zł gdyby nie brali to sami pasażerowie przyszli by po rozum do głowy albo odeszli do np ubiera ale za takimi to myślę że nikt by nie płakał.

Pomocna?
Tak15Nie
art
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Kierowca 21.04.2019 16:17

moge jeżdzić po 2,4 ale rapid tylko może po 2zł. lite nie biorę bo pierwszym dniu policzyłem. Ludzie zrzućmy się jakoś i zróbmy swoja aplikację

Pomocna?
Tak15Nie
artur
 Opinia
@Kierowca 21.04.2019 16:17

proponuję nakłaniać klientów do płatności gotówka lub kartą w TAKSÓWCE bo przez aplikacje chcą jeszcze 5% cwaniaczki

Pomocna?
Tak15Nie
Vat
 Opinia
@artur 28.04.2019 21:38

5 procent i do tego jeszcze dochodzi 23% VAT Także wszystko jest na fakturach dobrze zakamuflowane

Pomocna?
Tak15Nie
Bida
 Opinia

Jest mnóstwo innych Firm gdzie nie trzeba jeździć po 1,60 PLN Dziękujemy mybieda .

Pomocna?
Tak17Nie
artur
 Opinia
@Bida 27.04.2019 13:09

zabawne jeszcze zestawienie robią. kwota za kurs jest brutto ale już prowizja jest w netto aby tak nie raziło

Pomocna?
Tak15Nie

Zostaw opinię o mytaxi Polska sp. z o.o. - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mytaxi Polska sp. z o.o.