brak logo

Ultra ochrona

Warszawa

Opinie o Ultra ochrona

poszkodowana 2013-11-01 11:56
zostaw jakis kontakt do siebie,maila bądź gg,myśle,że mozemy sobie nawzajem pomóc;)
znieSSmaczony 2014-04-03 10:53
nie ładnie panowie tak bruździć i hejtowac a potem posty usuwać i udawać ze niby się nic nie powiedziało. jak mówić ostro to trzeba mieć jaja powiedzieć po męsku co wam leży i gdzie to było i zostawić dla potomnych by pamiętali wasze słowa i wiedzieli gdzie iść bądź nie iść na rozmowę
jeszcze pracownik 2014-07-23 07:01
Pracuje w tej firmie z jakies 1,5 roku i moge powiedziec tylko tyle ze sa to zlodzieje i oszusci.zatrudniajac sie mialem 7zl na reke potem ucieli na 6.80.przezylem to jakos.na dwa miesiace musialem odejsc z tej firmy poczym jak wrocilem spowrotem to dali mi juz 6.50 jest to chore!na ich stronie pisze ze atrakcyjne wynagrodzenie!nie liczcie na to bo grosze dostaniecie!! Jak dla mnie jest to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyzysk.. Nic dziwnego ze ludzi im brakuje na obiektach,bo kto za taki psi grosz przyjdzie do pracy..ja robie w ciagu miesiaca z jakies 300-360h i to nie sa zarty!!za cos musze rodzine utrzymac!uciekajcie z tad!!!
1
bolek 2014-09-13 17:25
ULTRA OBORA i tyle w temacie
1
anja.seal@interia.pl 2014-09-15 13:52
Wrocław - Saturn Magnolia
Jakiś jąkający się Pan przez Telefon umówił się ze mną na rozmowę. Przyszłam w wyznaczonym dniu i godzinie a "ten" nawet nie raczył się pojawić. Po 20 minutach czekania zadzwoniłam do niego telefon oczywiście nie został odebrany. Specjalnie 50 km jechałam do Wrocławia na tą rozmowę, jakby mnie wcześniej poinformował że nie ruszy swojego tyłka i nie przyjdzie to przynajmniej nie straciłabym czasu i pieniędzy na dojazdy.

Brak szacunku do ludzi.
1
bolek 2014-10-08 09:22
Brak opinii bo nic się nie zmieniło bieda i nędza dla pracowników.
1
kati 2014-10-24 08:59
Zgadzam się z tobą, lecz stawka 6,50 to chyba w Warszawie niestety w rzeczywistości jest to około 3 złote plus dodatki i wychodzi max. 6,00 złotych /h tragedia.!!!!.
Brak urlopów, brak l4, brak ubezpieczenia wypadkowego co więcej można powiedzieć brak perspektyw.
1
Pracownik 2014-11-03 07:31
Nigdy nie przejdziesz na umowę o pracę w tej firmie.
Andrzej 2014-11-08 10:04
W nowej hali Selgros w Lublinie tam są jaja
4
były pracownik 2014-11-10 11:23
Warunki w tej firmie są tragiczne, stawki bardzo niskie dla pracowników nie licząc kadry zarządzającej osobiście uważam iż nie warto inwestować tutaj swojego czasu praca bardziej dla osób zdesperowanych.
Umowy są tak skonstruowane że nawet prawnik nie potrafi ich zrozumieć, firma odprowadza składki od 5 zł miesięcznie oraz płaci grosze podatku.
Sam fakt powinni dać uczciwą stawkę godzinową a i tego nie robi.
1
JACCC 2014-11-13 19:52
Jakie profesonalne usłgi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Gdzie ? możesz podać kilku zadowolonych klientów ?
były pracownik 2014-12-15 21:49
NIE IDZICIE TAM. Nie warto pracować w tej firmie , niby stawka na markecie 8 zł ale na umowie zlecenie , którą zresztą dostałem po ponad miesiącu jest 4,96 brutto. Ciekawe co by na to powiedzieli w skarbówce . Atmosfera fatalna , brak szacunku dla człowieka , jak się rozchorujesz i chce dwa dni wolnego to straszą ze jak nie przyjdziesz to tracisz całą miesięczną pensję , sam byłem świadkiem takiej sytuacji. Poza tym jest miesiąc wypowiedzenia ( na umowie zlecenie !!!!!) , zakaz konkurencji przez 6 miesiecy .
2
Olaf 2014-12-22 03:22
Czy oszukano was byłych pracownikow ultra na pensje odpiszcie
były 2015-01-13 14:33
oczywiście, że oszukano, nie wypłacono pensji za cały miesiąc, po ponad roku udało się odzyskać pieniądze po rozprawach sądowych i interwencji komornika.
norbert 2015-01-20 10:31
ultra to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dowodzi nimi dyr a.lew.....nie wypłacił mi pieniedzy za przepracowane godz.w saturnie brakowało mu na święta pajac
1
nieznajoma 2015-02-12 12:48
Ja jakoś pracuje w tej firmie i nie narzekam stawka 6,5 to dużo jak na firmę ochroniarską najpierw popatrzcie ile zarabia się w innych firmach i jaki jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a potem wypowiadajcie się na temat stawek w ochronie.A co do wolnego można sie dogadać z dowódcą jak się jest w porządku do nich nie nawala się pracy i wykonuje się dobrze wszystkie obowiązki wtedy idą na rękę,
pracownik 2015-02-27 18:58
Najgorsza firma w Polsce.Skończone chamstwo,krętactwo i złodziejstwo.Olsztyn jest tego dobitnym przykładem.
Zastraszanie młodych pracowników.Po zwolnieniu się i rozliczeniu z firmą do tej pory nie otrzymałem pieniędzy za moje dwa dni pracy.Dyrektor regionalny nie odbiera telefonów,w firmie oprócz pani sekretarki nie ma z kim rozmawiać.Tak wygląda w rzeczywistości prawda o tej firmie.Nie polecam nikomu pracy w tej Firmie.To co dzieje się w Olsztynie to dziki zachód.Pan prezes jest pewnie bardzo dumny z tej placówki.
1
Lukas 2015-03-10 13:33
A może tak "kolego" opisać twój profesjonalizm z nazwiska, wybitnym pracownikiem raczej nie byłeś, nie byłeś nawet średniakiem... Widać jak anonimowość dodała Ci odwagi.
tak czy inaczej - powodzenia na nowej drodze życia.
były 2015-03-13 09:01
Ty mówisz o profesjonalizmie,sądzę że Ty nie wiesz co te słowo oznacza.Jeszcze biorąc pod uwagę Twoje doświadczenie w tej profesji.Po ukończeniu szkoły poszedłeś do ochrony pracować,powód prosty i oczywisty, nie byłeś zbyt inteligentny i nie nadawałeś się do innej pracy.I zapewne będziesz robić w ochronie do emerytury bo nigdzie indziej nie nadajesz się do pracy,taka jest prawda.Licz kółka pracownikom ile robią na sklepie i nie zapominaj codziennie sprawdzać lodówki czy nie ma tam telefonów komórkowych.Powodzenia.
obywatel 2015-04-06 18:15
Firma razem z kierownikiem z Gdyni i Gdańska to wielka jedna pomyłka.Brak kompetencji pracowników (zatrudniani z ulicy),kierownika,afery na każdym kroku(kradzieże,mobbing,molestowanie),umowy "śmieciowe",przenoszenie nieudolnych pracowników co "du..liżą" na inne miejsca by ucichły sprawy.Traktują pracowników jak zło konieczne i źle traktują jak odchodzą.Jedno się mówi drugie się robi razem z dyrektorem co przyjeżdża tak jak mu się chce.Firma to wielkie jedno nie porozumienie i nie wiem kto z nimi podpisywał umowy ale są beznadziejni oprócz pojedynczych jednostek,które się marnują na takim miejscu "wegetują".Odradzam pracy w Gdańsku a tym bardziej w Gdyni z kierownikiem co nic nie potrafi załatwić,kłamie w żywe oczy i jest mało rozgarnięty jak na osobę co powinna być autorytetem tym bardziej wśród pracowników.
zainteresowany 2015-04-17 15:07
a ile daja na reke w selgrosach na kazdym stanowisku?
maniek 2015-04-27 14:31
Witam. Ja pracuje w selgrosie warszawskim od 2 lat. Bywają zgrzyty jak w każdej firmie, ale jeśli nie przychodzisz na bani nie spóźniasz się i widać ze nie chcesz popracować miesiąc tylko zależy ci na pracy, to dowódcy nawet pomogą ci jeśli chodzi o prywatne problemy a jeśli chodzi o grafik, to w żadnej poprzedniej ochroniarskiej firmie nie bylo możliwości aby tak elastycznie go dopasować. Nawet na fajka można wyjść jak malo ludzi na kasach. Mam juz powyżej 50 lat a dowódcy mimo ich mlodego wieku obchodzą się z nami z szacunkiem. Pensja jest zawsze na czas, choć stawka nie jest wygorowana, 7zl na reke. Ale w moim wieku nie spodziewam się kokosow. Przykro slyszec, iz dzieje się tak jak piszecie w Olsztynie, ale obiekt obiektowi nie jest równy.Pozdrawiam.
GOSC 2015-05-19 19:00
PRACOWAŁEM TAM BANDA ZŁODZIEJI, WYDUSZĄ Z CIEBIE KAŻDY GROSZ I NIE WYPŁACĄ PENSJI
Honor 2015-05-19 19:05
W ULTRA OCHRONIE PRACUJE SAMO BYDŁO NIE LUDZIE, PATOLOGIA SPOŁECZNA NAJNIŻSZE GATUNKU, LUDZIE KTÓRZY POTRZEBUJĄ PIENIĘDZY NA SZYBKO BY SOBIE KUPIĆ DENATURAT. PENSJA WYNOSI MNIEJ NIŻ 5 ZŁ NA GODZINĘ, DODATKOWO JAK COŚ ZGINIE TO POTRĄCAJĄ Z PENSJI, STRASZĄ SĄDAMI, ŻĄDAJĄ ZADOŚĆUCZYNIENIA, MOBBING, WYZWISKA TO CODZIENNOŚĆ W TEJ FIRMIE
honor 2015-05-26 18:56
Honoru to Ty nie masz za grosz...
O czym Ty mówisz? 5 i mniej złoty, denaturat, odpowiedzialność materialna, kultura osobista?
Pracuję na jednym z obiektów - praca jak to praca w ochronie, szału nie ma, ale wypłata na czas, elastyczny grafik, a płaca dużo, dużo wyższa niż piszesz. W sumie tyle co w konkurencji.
Po co ta agresja i nienawiść, straciłeś pracę, poszukaj czegoś innego.
tomekd 2015-05-31 14:41
Ktoś się orientuje co w selgrosie Lublin .Jaka tam atmosfera i zarobki i czy pensja na czas.
1
smyk 2015-08-03 14:36
Faktycznie po co ta zawiść. Jak widze jak inni traktuja prace to dziwie sie ze dostaja wyplate.Ja popracowalem dwa miesiące i przeszedlem do konkurencji. Tydzien wczesniej powiedzialem ze rezygnuje i...zdziwko, problemu nie bylo, kasa się zgadzala, wystarczylo uprzedzić kilka dni wczesniej. Pracuje w solidzie, niby stawka wyższa, ale rygor i wymagania nieporównywalnie wyższe. Gdybym wiedzial ze tak będzie bym wcale nie odchodzil zwlaszcza ze ponoć stawkę ppodnieśli. W sumie to z chęcią bym wrócił.
były 2015-09-14 13:39
Najbardziej złodziejska firma ochrony w Olsztynie,bez żadnych wątpliwości.
1
optimus prime 2015-09-19 23:30
Totalna porażka ta ULTRA.Nawet ubioru porządnego nie mają tylko stare powycierane koszule!To nie może nazywać się AGENCJĄ OCHRONIARSKĄ to banda starych pedałów wykorzystujących ludzi na maksa.
1
tomek 2015-09-23 13:24
FIRMA ULTRA w RADOMIU TOTALNA POMYŁKA
Monika 2015-09-26 12:26
Jeśli chcesz pracować za 6 zeta netto,to proszę bardzo.Praca nie jest tam ciężka ale i zarobki cienkie.No chyba że chcesz być niewolnikiem pracy to coś tam zarobisz wtedy.Ja pracowałam w RADOMIU i tam ludzie dymają nawet po 16/h na dobę żeby dobra wypłata w miarę wyszła.
Monika 2015-09-26 12:27
Jeśli chcesz pracować za 6 zeta netto,to proszę bardzo.Praca nie jest tam ciężka ale i zarobki cienkie.No chyba że chcesz być niewolnikiem pracy to coś tam zarobisz wtedy.Ja pracowałam w RADOMIU i tam ludzie dymają nawet po 16/h na dobę żeby dobra wypłata w miarę wyszła.
ksawery 2015-09-28 19:27
ULTRA to tylko szampon jest dobry z serii ULTRADOUX!

1
dydek 2015-09-28 19:40
Nie wymagają tam zbytnio i dlatego stawka niska.Idźcie do BIEDRONY czy TESCO to zobaczycie WOJSKOWY DRYL za niewiele większe pieniądze!
lolek 2015-10-04 00:00
Potwierdzam opinie o obiekcie w Olsztynie. Wielka rotacja w ludziach. Wielka niesprawiedliwość w traktowaniu pracowników. Są równi i równiejsi. Jeden pracownik może siedzieć cały czas na monitoringu od kiedy zacznie przerwe i rozmawia z drugimi z monitoringu o pierdołach. Gdy wchodzi się na monitoring to zawsze jest wielki problem. Wyzwiska, poniżanie i ubliżanie to codzienność z ust "dowódców" tak sami siebie nazywają. Jeden nieudolny ma problem napisać na komputerze meldunek i jego błędy ortograficzne to kpina. Drugi jest wielkim szefem który myśli że jak wydrze ryj to jest wielki. Płaca w Olsztynie 6,5zł na ręke. Pracowałem tam jeszcze na początku 2015r. Widać gołym okiem że ci tzw dowódcy nie wiedzą że za takie ich zachowanie czeka ich tylko sprawa w sądzie o Mobbing. Polecam :)
Ok 2015-10-29 20:31
Do Lolek sadze ze się myślisz bo pracowałem kiedyś w tej ochronie i dobrze wspominam ludzi miła atmosfera i nie ciężka praca zastanawiam się skąd takie twoje opinie się wzięły?
1
Ok 2015-10-29 20:35
Do Lolek jak się nazywasz wogle? Pracujesz tam jaka prace wykonujesz? Ze taką niesprawiedliwości mówisz
neckam 2016-01-09 02:40
tak firma aby znalesc barana,wypłata ok na czas ale nie raz mniejsza wypłata stawka niby taka jaka mowia a nie jest taka wiec nie pracujcie tam
bylo ok 2016-05-31 11:02
A teraz PROSZĘ o chwilę spokoju. Pracowałem tam- we Wroclawiu. Stawki od 7 do 10 w zaleznosci od obiektu na ktorym przyjdzie nam pracować. Na poczatek przeważnie umowa zlecenie ok 7-7,50 /h. Jesli masz zaswiadczenie o niepełnosprawności lub jesteś emerytem duza szansa na umowe o prace za ok 1600 netto. Jeśli twoj szef oraz szef obiektu bedą zadowoleni z Twojej pracy mozesz negocjować podwyżkę i pewnie ją dostaniesz. Możesz również otrzymać umowę o pracę. Wszystko zależy od Ciebie , na ile szef uzna że jesteś mu niezbędny. Dbaj o higienę , bądź punktualny , kulturalny , wykonuj polecenia sumiennie a nie będzie żadnych problemów, ale raczej nie licz na szybką podwyżkę. Wykaż się kreatywnością w usprawnianiu systemu ochrony , entuzjazmem , wysoką dyspozycyjnością , interesuj się swoją pracą także po godzinach a szybko dostaniesz podwyżkę lub awans. Taka moja rada z doświadczenia , ale jak bedziesz nawalać to faktycznie mogą Cię nieźle wykręcić na siano.
Mariusz 2016-08-11 11:32
Nie dajcie się ludzie oszukać.
1. Odchodząc z pracy nie otrzymasz wynagrodzenia.
2. Zawsze ci będzie brakować od 20zł do 100zł wynagrodzenia
3. Firma zatrudniając nie może prowadzić kart prac przy umowie cywilno prawnej. Prowadzenie karty pracy jest zarazem podchodzącą drogą do umowy o pracę gdzie można się jej domagać. Ale są tak cwani że na karcie pracy nie ma żadnej pieczątki jak wypełniacie je.
4. Dowódcy nie posiadają żadnych uprawnień. na 100 osob może 10 jest z uprawnieniami.
5. ......
9
Ana 2016-08-15 10:06
Daj spokój, przecież to bez sensu tak zaczynać kolego
Zuzanna 2017-05-15 16:06
Chętnie usłyszymy więcej od obecnych pracowników firmy. Dotychczasowe opinie pokazują zupełnie różny obraz firmy ( np. komentarz @Mariusz oraz wpis @bylo ok). Z czego wynikają te różnice? Jak Ty oceniasz Ultra ochrona jako pracodawcę?
timo 2017-05-16 16:10
Potwierdzam jako ex menadżer w tej firmie.

Powiem Wam: uczcie się, inwestujcie w siebie, a kiedyś to Wy będziecie takiej firmie jak ultra mówić co i jak ma robić. Wtedy wielki "dyrektor" będzie za Wami biegał, żeby ich z obiektu nie wyganiać, godzin nie ciąć, a kilka lat wstecz, szeregowemu pracownikowi w innym mieście, to ręki nie uważał za stosowne podać. Na ostatniej pensji też oczywiście oszukał.

Karma?
4
Tomcio 2017-05-20 06:18
Inteligentni ludzie używają argumentów, a nie epitetów. Wnioski na Twój temat zatem bardzo łatwo wyciągnąć.
4
eM 2017-05-20 12:10
Zadanie matematyczne "just for you" kolego "menedżer'. Są w nim pewne uproszczenia, ale liczb nie oszukasz.

Na obiekcie pracuje 20 osób. Tygodniowo powinny przepracować 40 godzin. Czyli zgodnie z kodeksem 800 godzin.
Obiekt wymaga:
3 osób 24x7,
4 osoby 17 h x 6 dni,
jedna 13 h x 5 dni,
w sobotę 8h,
w niedzielę 11h dla 4 osób.

To daje 1029 godzin tygodniowo. W tym 196 nocnych.

Stawki wahały się w granicach 6-8 zł na godzinę.
Stawka, którą wg płacy minimalnej powinni zarabiać ludzie to w tamtym czasie było około 11 zł.

Zatem firma płaciła ludziom od 6174 zł do 8232 zł tygodniowo. Gdyby (tak jak przecież powinna) płaciła wszystkim zgodnie z kodeksem (150%,200% nadgodziny i okoł 2zł za godziny nocne), to wydałaby ponad 13,5 tysiąca w tydzień. Czyli w jeden tydzień oszczędzała od blisko 5,5 tysiąca do 7,5 tysiąca na swoich pracownikach. To w skali roku daje od 275 do 380 tysięcy oszczędności.

Ile średniorocznie tracił jeden pracownik?
Ilu obiektów to dotyczyło?
Jak to świadczy o organizacji?
Ile pracownicy stracili na świadczeniach, które też ich ominęły? (ubezpieczenia, dodatki urlopowe, itd.)


4
Kismet 2017-07-04 10:29
Pracowałem w firmie ochrony Ultra na umowe zlecenie po czym po przepracowaniu 119 godzin  zrezygnowałem z powodu konfliktu z psychicznym szefem ochrony i poinformowałem o tym dyrektora firmy. W tym czasie wypełniłem kwestionariusz ale umowy do ręki nie dostałem. Wypłatę dostałem 10.05.2017 na konto, trochę mnie oszukali ale nie w tym problem. 3.07.2017 dostałem pocztą od firmy Ultra dwa egzemplarze umowy zlecenia z prośbą o podpisanie jednej i odesłanie im. Mam mętlik ponieważ na umowie zlecenia jest napisane że zawarta jest na okres określony od 4.04.2017 do 31.05.2018 a przecież ja już tam nie pracuję dłuższy czas. Druga sprawa jest taka że w tejże umowie jest wzmianka o powstrzymywaniu się od konkurencji na okres 6 miesięcy od rozwiązania umowy i o przewidzianych karach. Co mam w takiej sytuacji zrobić?
Obserwator 2017-07-06 10:26
Ultra to NAJGORSZA FIRMA OCHRONY !!!
3
Były 2017-07-11 15:38
najgorsze co może być nie polecam
2
Zadowolony pracownik 2017-07-15 13:10
Forum nierobów i frustratów.
Ultra 2017-07-17 14:31
Wow. Jeden zadowolony z ultry. Ile ci zapłacili za napisanie nieprawdy?? Biuro ultry mało lepsze, panuje w nim totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Serdecznie nie polecam tej pseudo firmy!!
1
Zostaw swoją opinię o Ultra ochrona - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ultra ochrona