Centrum Medyczne Enel-Med S.A.

Adres: Słomińskiego 19 lok. 524, 00-195 Warszawa

NIP: 5242593360 REGON: 140802685 KRS: 0000275255

Centrum Medyczne Enel-Med S.A.
2 119 6 1

Opinie o Centrum Medyczne Enel-Med S.A.

Filtruj opinie po kryteriach:

Krzysztof
 Opinia

wszystko ok, musiałem trochę poczekać na termin ale raczej w normie, bo kilka dni. wizyta i lekarz w porządku

Pomocna?
TakNie2
Niezadowolona
Nazwa działu: IT
 Opinia

Jakość obsługi pacjenta pozostawia wiele do życzenia. Czas oczekiwania na termin konsultacji lekarskiej to jakaś kpina!!! Łatwiej jest umówić się na wizytę refundowaną przez NFZ !!! Na wyższy standard obsługi można liczyć tylko wówczas gdy zapłacimy niebagatelną stawkę za pakiet VIP !!!!!

Pomocna?
Tak2Nie1
Iza
 Opinia

Śmiech na sali, do dermatologa trzeba czekać 3 miesiące żeby się dostać, do ginekologa 1,5 miesiąca, do internisty dwa tygodnie. Ż A R T Szybciej na NFZ się można dostać. Pieniądze wydawane w błoto. Żenada

Pomocna?
Tak11Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
tromans
 Opinia
@Iza 28.01.2019 17:38

Iza nie wiem skąd takie terminy. Odpalam aplikacje elelmedu dziś o 13:17 i mam dwie wizyty dostepne na dziś, kilka na jutro , więc o jakich 3 miesiącach piszesz. Jestem z enelmedem od 2008 roku, mam wykupiony pakiet, i nie pamiętam, żebym dłużej niż kilka dni czekał na lekarza ( i to konkretnego, którego chce z imienia i nazwiska ). Na usg jamy brzusznej czekałem 3 dni, na tomografie 9 dni ( to najdłuższy okres gdy na coś czekałem. Dla porównania na NFZ tomografia za 4 miesiące, ortopeda 2 miesiące. Więc róznica jest

Pomocna?
Tak1Nie6
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ico
 Opinia
@tromans 30.01.2019 13:21

Bo masz status super vip albo vip i dlatego zawsze masz wizyty. W enel med jest nawet oddzielna linia dla vipow. Cala resztq masy czeka miesiacami.

Pomocna?
Tak7Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Klaudia
 Opinia
@Iza 28.01.2019 17:38

Potwierdzam powyższe. Mając mega wypasiony pakiet w poprzedniej firmie wszystkich lekarzy mieliśmy "od ręki". Obecnie już nie jako korpo, a płacąc za pakiet prywatnie, na moją reklamację dotyczącą czasu oczekiwania do lekarza otrzymałam odpowiedź od Specjalisty ds ubezpieczeń zdrowotnych "Średni czas oczekiwania na pierwszy wolny termin u internisty to ok. 2 dni, terminy u innych lekarzy w zależności od specjalności wahają się od tygodnia do ok. 2 miesięcy, co uzależnione jest od ponoszonych opłat". Śmiech na sali, potwierdzam!

Pomocna?
Tak6Nie2
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Justyna

Zweryfikowany użytkownik

 Opinia
@Ico 30.01.2019 16:37

Albo za każdym razem się zapisuje do innego lekarza, ale już jak Ci coś dolega i chcesz chodzić na kontrolne wizyty do tego samego to min 1,5 miesiąca trzeba się zapisywać. Ja do mojej ginekolog która prowadzi mi ciążę wspólnie ustalamy 3 następne wizyty bo sam lekarz tak radzi żeby się dostać w odpowiednim tygodniu.... Dziś wypadła mi wizyta u okulisty chciałam przełożyć i następny termin do tej samej lekarki jest na 07.05.2019... 3miesiace....

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Adam
 Opinia
@Klaudia 01.02.2019 11:28

W swoich ostatnich wypowiedziach skupiacie się na ocenie pakietów, które oferuje firma Centrum Medyczne Enel-Med. Mnie natomiast zaciekawiła jedna kwestia. Mianowicie, czy pracownicy, którzy pracują w tej firmie niezależnie od stanowiska, mogą liczyć na ciekawe rabaty przy zakupie abonamentu dla siebie bądź rodziny? Pracodawca daje możliwości zakupu pakietów w korzystniejszej cenie niż dla reszty klientów? Mam nadzieję, że odpowiesz.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Klaudia
 Opinia
@Adam 06.02.2019 11:27

Nie pracuje w Enel-Med, więc nic nie wiem na ten temat. Jestem ich Klientem, nie pracownikiem...

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Uzo
Nazwa działu: IT
 Opinia
@Adam 06.02.2019 11:27

Nie pracownicy nie maja zadnych zniżek ani bonusow. Do niedawna nie wszystkim tez prsyslugiwala opieka medyczna. Stan na styczen. 2019

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wtemacie
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Uzo 20.02.2019 17:03

Tak, mają możliwość zakupienia pakietu, jest on w bardzo niskiej cenie a i zakres jest szeroki. W końcu to ich miejsce pracy :)

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
JD
 Opinia
@tromans 30.01.2019 13:21

Szczerze to zazdroszczę, ja na usg muszę 2 miesiące czekać

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
eliza
 Opinia
@tromans 30.01.2019 13:21

no chyba raczej nie, ja na rezonans magnetyczny w warszawie mam mieć w lipcu a umawiałam się w listopadze. tez jestem w (usunięte przez administratora)od paru lat i widzę pogorszenie usług. Do endokrynologa tez wizyt nie ma, trzeba czekać 2-3 miesiące lub jak się zwolni, lub jest do jednej Pani doktor ale ona akurat jest słąbym lekarzem i ten kto był to wie, że nie warto.

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lidi
 Opinia
@tromans 30.01.2019 13:21

Pracownik rnelnedu czy co? Potwierdzam. Bardzo długie terminy skierowanie w trybie pilnym na usg nerki i dróg moczowych z bólem nerki czas oczekiwania 2 tyg. Leków do badania nie powinno się przyjmować...mówi to coś Panu? Nie życzę ostrego bolu nerki. Pozdrawiam obrońcę enelmedu

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aa
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@tromans 30.01.2019 13:21

Własnie zapisałam się do kardiologa... 6 tygodni czekania.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wojtek
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@tromans 30.01.2019 13:21

Zgadzam się z tym co napisała Iza. Wcześniej byłem w Lux-med i dzisiaj podjołem decyzję że tam wracam. W porównaniu do Enel-medu to niebo, a ziemia. Żonie z chorym dzieckiem (14miesięcy, dziecko ma gorączkę), każą jechać przez całą warszawę(godzina w jedną bez korków) bo niekwalifikuje się na wizyte domową. Chociaż oddział jest pod domem tam nigdy nie ma lekarzy ,a terminy właśnie pediatra za tydzień. Obsługa ma cię gdzieś. Najlepiej żebyś nie dzwonił i tak wogóle nie zaś Rafał głowy. Pod domem mam też NFZ i takich problemów nie ma, czyli płace w enel-med, a dziecko leczy się w NFZ bo tam szybciej. To głupie dlatego wracam do lux-medu z całą rodziną i odradzam każdemu enel-med bo to dno i dwa metry mułu.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Janka
 Opinia

do pediatry zawsze szybko się dostajemy, lekarz jest w porzadku. bylismy tez u ortopedy z bioderkami, też nie czekalismy długo. jak na cenę pakietu to naprawde nie można narzekać

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik wymęczony
 Opinia

Garść prawdy z drugiej strony lustra. Centrala siedzi daleko i podsyła coraz to nowsze rozwiązania. Oddział stara się sprostać ilości pacjentów ale za co ? za nic. Zarobki Recepcji poniżej krytyki stawka 15 - 17 brutto max. Szkoleni dwa tygodnie z takiej ilości wiedzy że głowa paruje. Człowiek siada do obsługi i zielenieje ze stresu, Pacjenci słusznie zirytowani brakiem kadry wylewają to na Recepcję, Recepcja co chwila odpada z powodu niskiej płacy, presji oceny, presji pacjenta i presji lekarza. To bardzo odpowiedzialne stanowisko a opłacane poniżej tych na kasach w sklepach. Ludzie po roku dostają tylko ocenę i jak się wykłócą to 1 zł podwyżki, w zamian dokłada się im kolejne obowiązki i koło się zamyka. Jeśli trafisz na fajnego kierownika to jeszcze da się przeżyć jeśli nie to Depresja murowana. Oddział zajmuje się Reklamacjami bo firma do dziś nie widzi potrzeby posiadania takiego działu, kończy się przepracowaniem pracowników i tym że na Reklamacje nie da się terminowo odpowiedzieć, bo oczywiście trzeba pozbierać materiał i dopytać wszystkich stron. Paranoi ciąg dalszy, odwołanie grafików lekarza ? nic lepszego na początek dnia, CC nie obdzwoni bo zawaleni więc oddział mając braki kadrowe musi jeszcze odwołać wizyty i znaleźć termin wolny, a żeby nie było w tym czasie stoi kolejka wściekłych pacjentów bo jeden Recepcjonista musi dodatkowo się zająć odwołaniem. Aby cyrk był jeszcze zabawniejszy enel do odwołań pacjentów dał Recepcjom telefon komórkowy z lat 90 i szanowni Państwo proszę spróbować wysłać z tego archetypa wysłać jeszcze sms, i lepiej nie przekręć numeru telefonu i nie pomyl się w treści. Praca daje kopa i wiedzę w przyspieszonym tempie, JEdnak kosztem zdrowia. (usunięte przez administratora)Pracownicy mają mieć jednolity wygląd ale za swoje pieniądze, mają być elastyczni ale za nadgodziny nie płacą, mają wspierać ale ich nikt nie wpiera. Powodzenia dla tych co jeszcze tam walczą.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Any
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Pracownik wymęczony 06.03.2019 11:48

Od roku już tam na szczęście nie pracuję, ale w pełni się zgadzam z Twoją opinią pracuję się tam fatalnie. Wygląda na to że nic się nie zmnieniło przez ten czas. Tylko z tego co pamiętam jeżeli się miało nadgodziny to odbierało się je w inny dzień, w przeciwnym razie muszą zapłacić.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Magda93
 Opinia

Wykupiłam pakiet SILVER w Warszawie ponieważ chciałam być otoczona opieką lekarską i bez problemu dostać się do lekarza. Niestety się zawiodłam. Na endokrynologa czas oczekiwania 4 mies, na ginekologa 2 miesiace, na badanie ginekologiczne 1 miesiac, na okuliste 2 miesiace a na badanie okulistyczne 4. Dostać się do lekarza internisty graniczy z cudem. Jednym słowem masakra. Oczekiwanie jak na NFZ a płaci się niemałe pieniądze. Nie polecam.

Pomocna?
Tak2Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maomao
 Opinia

w Enel-Med "nie da się nic". Już 3 tygodnie czekam na umówienie wizyty u neurologa, bez echa. Lekarze są niemili i niekompetentni, recepcja zwykle bezradna, pielęgniarka pobierała mojemu kilkumiesięcznemu dziecku krew bez rękawiczek. Problem na każdym kroku :(. Gorzej niż w NFZ

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gonia
 Opinia

Mi Enel Med pasuje, mam pakiet od lat, chodzę do lekarza pierwszego kontaktu oczywiście, ale też stomatologa i endokrynologa, zdarzyło mi się nawet do okulisty. zawsze kultura, czysto, jak trzeba przełożyć wizytę to też bezproblemowo. skierowania na badania i same badania ok. polecam

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Warszawa
 Opinia

Merytorycznie Zalety - oddziały w dobrze skomunikowanych lokalizacjach Wady - niskie wynagrodzenia - brak szkolen - haos i problemy z decyzyjnoscia - nieplatne nadgodziny - brak mozliwosci rozwoju - nielatwa praca z pacjetem - system ktory ciagle sie wiesza Benefity - czesciowo odplatna karta ok system - opieka medyczna z ktorej mozna korzystac poza godzinami pracy - od 2 lat sa po 4 praliny na swieta

Pomocna?
Tak24Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wtemacie
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Warszawa 28.08.2018 20:27

Nieprawda. Pracownicy recepcji, call center i inne grupy mają obowiązkowe szkolenia przed zaczeciem pracy jak i online w trakcie. Tak jest już od dłuższego czasu. Kompletnego laika nie rzucą zeby udzielał informacji. Pracownik.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
CC
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Wtemacie 24.02.2019 00:01

Pracuje obecnie w enel Tak maja 2 tygodnie szkolenia. Trudno sobie wyobrazic prace na tym systemie i obsluge wszystkich pacjentow bez szkolenia wstepnego. Ale po tym zero {0} szkolen rozwojowych mysle ze autorowi raczej o to chodzilo. Hr dba tylko o lekarzy reszte ma gdzies. Zreszta ciezko w tej firmie mowic o Hr bo jedyne co robi to konkursy o bilety na mecze.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
PLM
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@CC 08.03.2019 11:02

Potwierdzam, żadnych szkolen poza wstepnym stanowiskowym... i tak najlepszy jest intranet co dzien czytam o sukcesach pochwalach troche tak jak wiadomosci tvp. Zero merytoryki i prawdy. czytajac te opinie mam 2 prosby do admina zamiast usowac opinie o pracy w firmie prosze usunac wszystkie niezwiazane z tematem. Czyli dotyczace opieki i pakietow w enel.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Manolo
 Opinia

jestem pacjentem, jeśli chodzi o obsługę i moje wrażenia to jestem na tak, wszystko w normie. zapisali mnie tam gdzie mi pasowało, termin też ok, lekarz w porządku. mogę polecić to miejsce Lubię atmosferę w Centrum Medyczne Enel-Med S.A. za: profesjonalizm lekarzy

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kaja
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Lubię atmosferę w Centrum Medyczne Enel-Med S.A. za: Długość oczekiwania na wizytę u specjalistów w Trójmieście. Do neurologa np. ponad miesiąc, do kardiologa podobnie ,do internisty w Gdyni tydzień. A ja potrzebuję lekarza dzisiaj !!!! Za tydzień prawdopodobnie już będę zdrowa ( albo nie ) Na echo serca też długo się czeka .I tak można długo wymieniać. Tej firmie chodzi tylko o ilość płacących abonamenty A kolejki jak w państwowej służbie zdrowia .Skandal !!!

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Scala
 Opinia

Cóż.... byłam 2 dni temu na wizycie u ginekologa-endokrynologa (mam niedoczynność tarczycy). Pani Doktor przepisał mi 2 badania TSH i FT4 (skierowanie elektroniczne). Bezpośrednio po wizycie zalogowałam się na konto, żeby przeczytać zalecenia po wizycie. Było widoczne skierowanie na 2 badania i przepisane leki. Dziś okazało się, że zlecenie na badnie FT4 zniknęło.... ktoś je usunął? Błąd systemu? To już 2 taka sytuacja w Enel-med.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ON
 Opinia

wizyta do internisty najbliższy termin za 1,5 tygodnia !!!!! ŻENADA

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
qwerty
 Opinia

wszystko w normie, czasem trzeba poczekać na wizytę jak wszędzie, ale ogólnie duży plus bo lekarze są profesjonalni a obsługa sympatyczna

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
nie
 Opinia

beznadziejna, brak wizyt u lekarzy przy najwyższym pakiecie

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Grosz
 Opinia

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmienic podejscie do klienta

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tośka
 Opinia

ja korzystam juz kilka lat z pakietow enel medu i nie narzekam. chodze i do stomatologa i ginekologa, okulisty - zawsze mam wizyty jak potrzebuje. wszedzie czasem trzeba poczekac, ale tu specjalisci naprawde są dobrzy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rozgoryczony
 Opinia

Dramat. Osoby bez abonamentu mogą przebierać w terminach wizyt. Natomiast posiadając najwyższy abonament termin wizyty dostępny dla mnie jest za 2,5 miesiąca i to na zadupiu Moje sugestie dla Centrum Medyczne Enel-Med S.A.: Bierzcie przyklad z centrum medyczne damiana. Oni jakos potrafia zapewnić usługi swoim klientom.czas oczekiwania na wizyte to gora tydzień

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zdzislaw
 Opinia
@Rozgoryczony 27.12.2018 14:10

Niestety potwierdzam powyższe. Umówić specjalistę nawet w najdroższym pakiecie nie jest łatwo. Sprawdzam dostępność gastrologa czy reumatologa i do końca maja terminów brak. Na plus fakt, że wielu specjalistów w enelmed jest naprawdę dobrych. Drugi plus mobilna aplikacja, ciągły monitoring czy zwolniła się wizyta i dzięki temu, że dużo pacjentów rezygnuje w ostarniej chwili, to łapie wizyty z dnia na dzień. Ale w prywarnej opiece chyba nie o to chodzi. Co gorsze, sprawdzałem luxmed, medicover i lim- też czas oczekiwania na specjalistów długi ( w luxmed nawet bardzo długi )

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Katka
 Opinia

Nie korzystania z usług tej firmy, personel jest niekompetentny i niemiły. Lekarz nie chce przyjąć pacjenta z gorączką.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lusie
 Opinia

Kiedyś było lepiej. Lepsi lekarze i więcej terminów wolnych. Moje sugestie dla Centrum Medyczne Enel-Med S.A.: Proszę otworzyć więcej placówek. W Wawrze w Warszawie nie ma żadnej... Lubię atmosferę w Centrum Medyczne Enel-Med S.A. za: Obsługa kompetentna i miła

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anna1210
 Opinia

Usługi medyczne w Enelmed są na bardzo niskim poziomie. Gabiety nie są wyposażone w podstawowy sprzęt. Lekarze badają pacjenta jedynie dotykając (czyli jak to miało miejsce kilkanaście lat temu). Lekarka u której byłam nastraszyła mnie, że grożą mi straszne konsekwencje zdrowotne i przepisała leki, przy czym tego samego dnia udałam się prywatnie do lekarza, który posiadał niezbedny sprzęt i dokładnie mnie przebadał i stwierdził że wszystko jest w porządku, co w przeciągu kolejnych 2 dni potwierdził jeszcze inny lekarz do ktróego się udałam z uwagi na okoliczność, że miałam dwie skrajnie różne diagnozy. Tak więc nie polecam wydawać nawet 50 zł miesięcznie na tą opiekę w tej firmie.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Firma
 Opinia

Nie polecam. Najgorsza opieka w Warszawie.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nick
 Opinia

Opieka medyczna fatalna. Obsługa przez lekarzy w pośpiechu w niemilej atmosferze, opóźnienia i wiecznie odległe terminy do specjalistow. Nie polecam.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gdańsk
 Opinia

"Opieka medyczna" w enel med to istny dramat, mając wykupiony pełny pakiet usług każa mi czakac 3 miesiące na wizytę u specjalisty, trzy miesiące!!!,

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
wolt
 Opinia

Z perspektywy byłego pracownika centrali bardzo słaby poziom zarządzania - chaos decyzyjny i komunikacyjny, rozmyte granice odpowiedzialności i kompetencji, a czasem ich brak. HR bardzo konformistyczny - reprezentował tylko swój interes i zawsze przyjmował dla siebie wygodną pozycję. Na dużych spotkaniach często dochodziło do sytuacji, gdzie źle mówiło się o nieobecnych pionach. Pracownicy nie byli szanowani, powszechnie mówiło się, że jak nie ten, to inny. Wyjątek w tej regule stanowili lekarze. O sukcesach rzadko kto wiedział, o popełnionym błędzie - większość. Jedynym plusem w tym wszystkim były ciekawe projekty, które pasjonatów mogły trochę dłużej przytrzymać w tym miejscu. Ogólnie radzę przeczytać wszystkie opinie i mocno się zastanowić przed podjęciem pracy - szczególnie w operacyjnym i marketingu tej firmy.

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Patrycja
 Opinia
@wolt 24.10.2018 12:41

Czy po okresie pracy w firmie Centrum Medyczne Enel-Med S.A. możesz stwierdzić, że nabyłeś niezbędną wiedzę i umiejętności, które w przyszłości mogą przydać Ci się w dalszym rozwoju? Będzie to dobre miejsce pracy dla osób, które cenią sobie zdobywanie nowych doświadczeń?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
wolt
 Opinia
@Patrycja 26.10.2018 08:50

Patrycja, odpowiedź już padła. Nie polecam nikomu ze względu na opisane już przyczyny. Jacek Santorski celnie określa takie miejsca, jako "kulturę folwarku", gdzie "informacje przestają przepływać między działami, zamiast tego krążą donosy, fachowcy idą w odstawkę, tworzy się dwór".

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Patrycja
 Opinia
@wolt 28.10.2018 19:36

Czy mógłbyś napisać, jak wyglądają zarobki, które oferuje Centrum Medyczne Enel-Med S.A. zatrudnionym pracownikom? Aby móc starać się o pracę w tym miejscu, należy mieć jakieś specjalne wykształcenie, czy osoby bez studiów również mają szansę, aby aplikować? To dość istotna kwestia dla innych osób aktywnie poszukujących pracy w tej dziedzinie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rozczarowana
 Opinia
@wolt 24.10.2018 12:41

Zgadzam się!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rozczarowana
 Opinia
@Rozczarowana 08.12.2018 12:55

W dodatku moja opinia została całkowicie usunięta z tej konwersacji. Brawo HR. Rozumiem, że lepiej ukryć...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Patrycja
 Opinia
@Rozczarowana 20.12.2018 15:25

Opinia mogła zostać usunięta przez administrację portalu, ponieważ najprawdopodobniej łamała któryś z punktów regulaminu obowiązującego na forum gowork.pl. Przed dodaniem wpisu dobrze jest zapoznać się z regulaminem, aby na przyszłość tego typu sytuacje nie miały miejsca. Masz może jakieś informacje o pracy w firmie Centrum Medyczne Enel-Med? Wciąż brakuje informacji na ten temat, dlatego może Ty coś wiesz? Odpowiedz proszę.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
karol
 Opinia

Posiadając pakiet Enel-med w Warszawie mogę stwierdzić, że to totalna porażka, od 2 miesięcy nie mogę zarejestrować dziecka do neurologa!!!! Za co płacimy tyle pieniędzy???? to jest po prostu zdzierstwo. (usunięte przez administratora) wam pęknie tyle brać pieniędzy od ludzi, którzy naprawdę potrzebują pomocy specjalistów. Wszędzie kłamstwo!!!! Szczerze, nie polecam nikomu pakietów w Enelmedzie.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
PACJENT
 Opinia

Jeżeli chodzi o Wrocław to totalna porażka. Mam wykupiony abonament dla całej rodziny. W umowie jest napisane, że na internistę i pediatrę czekam do dwóch dni natomiast na pozostałych specjalistów do ośmiu. Dzisiaj chciałem zarejestrować córkę do gastrologa i alergologa to niestety w tym roku nie ma miejsca. Szok, jak w NFZ tyle, że płacę co miesiąc!!!!!!!!! Odmawiam.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Patrycja
 Opinia
@PACJENT 09.11.2018 22:42

Nie wiem, czy wiesz, ale temat, w którym odpowiedziałeś, dotyczy opinii o pracy placówki Centrum Medyczne Enel-Med w miejscowości Warszawa. Jeżeli chciałbym wypowiedzieć się na temat tej placówki w miejscowości Wrocław, to zachęcam, abyś utworzył taki temat i rozpoczął dyskusję. Czy ktoś korzystający z placówki w Warszawie może napisać, jak wyglądają terminy w przypadku tego miejsca? Również należy tak długo czekać?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paweł
 Opinia
@Patrycja 15.11.2018 12:04

W Warszawie jest dużo gorzej. Żona i syn mają abonament. Termin wizyty u okulisty dla 7 miesiecznego chłopca posiadającego abonament - kwiecień 2019. Jak zadzwonilem, żeby dowiedzieć się o najszybszy możliwy termin "z ulicy" - jutro 18.30. Kpiny z klientów wykupujących abonament. Dziś stracili dwóch, bo wolę raz na jakiś czas zapłacić za szybką wizytę niż opłacać co miesiąc a terminy jak z nfz.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Patrycja
 Opinia
@Paweł 20.11.2018 17:36

Wiesz może, czym spowodowana jest taka sytuacja, że osoba nieposiadająca abonamentu w placówce Centrum Medyczne Enel-Med ma zaoferowany szybszy termin wizyty od osoby, która ten abonament posiada? Jest to trochę niezrozumiałe, więc może będziesz w stanie odpowiedzieć, dlaczego tak jest?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paweł
 Opinia
@Patrycja 21.11.2018 11:11

Dla mnie też jest to niezrozumiałe. Pani przez telefon dlugo nie była w stanie mi wytłumaczyć dlaczego tak jest ani wskazać osoby która by to wyjaśniła. Mogę się jedynie domyślać, że moja rodzina jest już stałymi klientami a o takich się nie dba jak o nowych. Ale jak widać na naszym przykładzie - w ten sposób traci się też klientów.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Patrycja
 Opinia
@Paweł 26.11.2018 14:49

Na oficjalnej stronie internetowej firmy Centrum Medyczne Enel-Med została umieszczona informacja, że z okazji "black friday" firma zorganizowała wydarzenie pod nazwą "black frident". Czy zarówno Ty, jak i któryś z Twoich znajomych korzystaliście może z tej promocji? Rzeczywiście kwota podana na stronie była kwotą za całość zabiegów, które zostały w tej ofercie wymienione? Proszę o odpowiedź, jak to wygląda.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kasia
 Opinia
@Patrycja 21.11.2018 11:11

Osoby z ulicy to osoby komercyjne i będą musiały za tą wizytę zapłacić ok 130 zł, zarobek dla firmy... pakietowi pacjenci mniej się firmie oplacaja więc na wizytę swoją muszą poczekac... komercyjne wizyty likwidują się chyba 24 godz przed terminem wizyty i wtedy może wskoczyć pacjent pakietowy w to miejsce

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bea
 Opinia

Ilu konsultantów, tyle sprzecznych informacji. Na infolinii 90% konowałów, którzy nie słuchają co do nich mówi się. Moje sugestie dla Centrum Medyczne Enel-Med S.A.: Szkolenia pracowników infolinii

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rozczarowana
 Opinia
@Bea 15.11.2018 13:30

To nic nie da. Oni mają archaiczny system a operacyjny i marketing wrzucają im bzdury do mówienia. A oni przestają w ciągu tych 2 minut myśleć.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zawiedziona
 Opinia

Strata czasu, w centrali trzebaby wg mnie wymienic wiekszosc kadry zarzadzajacej aby cokolwiek sie zmienilo. Rok spedzony w biurze uwazam za stracony. Zmiana goni zmiane brak jak dla mnie strategii, brak mozliwosci rozwoju, brak szkolen, ewentualnie praca dla studentow zeby miec cos w cv. Wszystko ponizej prawda.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rozczarowana
 Opinia
@Zawiedziona 03.12.2018 18:58

Zgadzam się w 100% procentach!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rozczarowana
 Opinia

Z perspektywy byłego pracownika i osoby, która pracowała w kilku miejscach a Enel Med miał być kolejnym miejscem w dążeniu do celu stwierdzam, że nigdy i nigdzie nie spotkałam takiego chaosu, braku kompetencji d(usunięte przez administratora)Środowisko, które w łatwy sposób ukrywa brak swoich kompetencji, nie zna absolutnie żadnych szczegółów na temat poszczególnych działów. Nie jest żadnym autorytetem, a tym samym liderem. Ludzie, którzy są pasjonatami i chcącymi co kolwiek zrobić zmienić są z góry skreślani, a proces decyzyjny i bariery nie dają szansy na nic. Ludzie, którzy co kolwiek mogą zrobić albo odchodzą albo są wyrzucani pod przykrywką zgodności z prawem pracy. Dział HR zajmuje się tylko opiniowaniem wniosków i prowadzeniem rekrutacji na najniższe szczeble. Nie wspiera w trudnych sytuacjach, a dyrektor HR bagatelizuje niepokojące objawy w poszczególnych działach. Szkoda mi tylko ludzi, którzy byli w moim zespole, którzy stali się mi bliscy. Tylko za to mogę tej firmie podziękować.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Centrum Medyczne Enel-Med S.A. - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centrum Medyczne Enel-Med S.A.

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl
Po weryfikacji zgłoszenia otrzymasz możliwość bezpłatnego spotkania z Panią Joanną, która jako ekspert doradzi Ci co możesz zrobić, jako osoba pokrzywdzona.

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.
×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny