Action
3 197 6 1

Opinie o Action

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Action

Gałka

Fajna firma i szkoda, że zawsze znajdzie się niezadowolony człowiek!

anonymous
@Gałka 10.10.2017 10:16

(usunięte przez administratora)

Witja

Dziwi mnie podejście co po niektórych osób, które się tutaj wypowiadają. Pracuje w handlu od lat i nigdy się nie spotkałem z problemami związanymi z dostawą i czy złą organizacją pracy. Wiele zależy od osób które z sobą pracują i czy są zorganizowane. Tutaj kłania się również kompetencja managera sklepu. Sam byłem zks i wiem że wszystko da się ogarnąć. Jeśli chodzi o targety to jestem przyzwyczajony do realizacji na min 110%, i niech mi nikt nie mówi że się nie da, trzeba tylko chcieć. Na Kpi pracuję lata generując obroty na poziomie 80000 netto w tym odpowiednia jakość (jak ktoś wie o co mi chodzi). Złożyłem papiery na asystenta zobaczymy co z tego wyjdzie.

Olek

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy!

act
@K 07.06.2018 19:12

Nie zgadzam się z ta opinią, pracuje tu od 14 lat i ciągle awansuje, wiec to wszystko zależy od tego jakim jesteś pracownikiem

Arni

Nie polecam,niby niema normy ile orderow ma sie zrobić,ale na wszystko maja czas jaki z kosmosu,np na siłowanie 8minut,i nikt nie bierze z formanow pod uwagę ze czesto doki docelowe dla danego orderu sa full,ze trzeba potem jeszcze przewieźć na dok docelowy,pobrać puste kontenery,etc W konsekwencji jak sie nie wyrabiasz to ci zarzucają ze pewnie sciemniasz,chodzisz do kibla,na kantyne,etc i w konsekwencji robisz out dyscyplinarnie I jeszcze kwestia nadgodzin na 2 zmianie,tyrasz od 15 do 3 rano a godziny nocne( płatne 150%) przerzucania na wakacyjne z którego jeszcze podatek zabierają Nie polecam naprawdę

Action S.A.
@Arni 24.05.2018 23:26

witam, Ta opinia nie dotyczy firmy ACTION S.A. polskiej tylko firmy- sklepy Action.com- międzynarodowym dyskontem niespożywczym.

Witold

Po poważnych zmianach zawsze na początku jest trudno. Firma się rozwija i to jest ważne!

Prackwnik

Po wchłonięciu Sferisu przez Action ta praca to jeden wielki dramat. Wszystko się pozmieniało, nie żebym miała coś przeciwko zmianom ale uwierzcie mi, że jest dużo gorzej. Pracownicy nie są w żaden sposób doceniani, jedyne co potrafią napisać/powiedzieć to dlaczego plan nie został wykonany. Wcześniej ta praca była naprawdę fajna a na tę chwilę z dnia na dzień ludzi zwalniają i tak naprawdę nie wiadomo czego można się spodziewać....

Edyta

@Emilia, dlaczego tak uważasz? Uzasadnij swoją wypowiedź. Co sprawiło, że masz taką opinię o Action S.A.? @DS, napisałeś/aś, że w firmie "panuje kolesiostwo i awansy po znajomości". Jest to poważny zarzut. Zatem sprecyzuj bardziej swoją wypowiedź w tej kwestii? Dlaczego tak to odczuwasz? @Karolina, wysłałaś swoją aplikację oraz byłaś już na rozmowie o pracę?

Administrator

Wiesz jak wygląda wynagrodzenie w Action? Podziel się swoją opinią. Może okazać się cenna!

Pracownik
@Administrator 06.02.2018 09:18

Doradca klienta najniższa krajowa, premia jak wyrobi się target, a targety tak ustawiają że mało kiedy można wyrobić.kierownictwo brak szacunku do pracownika,nerwowa atmosfera.

Emilia

Ta firma to dno... !

Karolina

Podpowiedzcie mi coś o pracy dla doradcy klienta? Taka ofertę widziałam ostatnio.

DS

Odradzam prace w tej firmie, pracuje tam ponad 5 lat rzeczywiście przez pierwsze dwa lata to była praca marzeń, od jakiegoś czasu jednak wiele się zmieniło. Ogólnie w tym momencie panuje kolesiostwo i awansy po znajomosci. Premie przyznawane wg osobistych preferencji szefa działu mam tu na myśli czy szef kogoś lubi czy nie. Zgsdzam się ze Prezes potrafi być bardzo nieprzyjemny oraz ze w firmie panuje okropna atmosfera. Za mało pracy za dużo plotek i innych rozrywek. Dlaczego jeszcze tam pracuje? Jestem w trakcie szukania nowej pracy.

Anonimowy123

Generalnie kiedys bylo spoko,kiedy istnial Sferis, odkad Action przejal wszystko to krag wzajemnej adoracji. Ludzi zwalniaja z dnia na dzien, czasami nawet dyscyplinarnie bez powodu. Zrobi raczej slabe na dzisiejszy dzien vs konkurencja. Raczej omijac

Zycieostrejakmaczeta

Biuro AB oszukuje na kazdym kroku a na godzinach najbardziej. Nie wyplacaja chorobowego i godzin wakacyjnych, urlopowych. Chcecie zaoszczedzic nerwow to dajcie sobie spokoj. Taka wielka firma Action a taki wielki (usunięte przez administratora) Nie polecam. Moj staz 4 lata w holandii , nie jestem leserem.

Action S.A.
@Zycieostrejakmaczeta 13.02.2018 10:12

WITAM, TA OPINNIA DOTYCZY ACTION Z HOLANDII, A NIE SPÓŁKI ACTION S.A. Pozdrawiam

Pedro

Nikt nie mówi, że firma jest idealna, ale nie narzekajmy. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, lepiej pracować nad poprawą tego co szwankuje niż szukać nowej pracy, tak sadzę.

Ja tu tylko stoję

Pracuję tam kilka lat. Początki były wyśmienite, a teraz to jest wielka żenada. Wspomnę o zarobkach.... A może lepiej nie... Poza tym napewno w holi mozna gorzej trafić. A powiedzenie polak polakowi polakiem w kazdej firmie jest aktualne. Dla początkujących (poza wiekówką) jest to jakiś w miarę rozsądny początek. Ale radzę wkładać między bajki historie o stałych kontraktach itp. Po przejsciu na kontrakt zarobki SPADAJĄ . To chyba ewenement na skale światową.

Byłem, zobaczyłem, odszedłem

@Miron, to chyba są nawet coś tam udowadniał :) Zgadzam się, że kiedyś rewelacyjna firma do pracy i rozwoju, obecnie dno.

Miron

Odnoszę wrażenie, że niektórzy pracownicy postanowili za wszelką cenę oczerniać firmę. @Antoni Sadzę, że takie wrzucanie oskarżeń, bardzo poważnych nie zostało przemyślane? Jeśli masz dowody zgłoś tak gdzie trzeba ale nie oskarżaj bezpodstawnie tak nie można!!

Grażka

Każdą firmę można oskarżyć o różne sprawy. Najgorsze jest to, że osoby zadowolone nie piszą swoich opinii.

Moralniak

W ubiegłym roku odbył się pierwszy etap konkursu EBA, w którym Action została najlepszą polską firmą w sektorze Import/Eksport. Natomiast jako krajowy reprezentant, uplasowała się w pierwszej dziesiątce wśród firm zagranicznych. Może warto pamiętać gdzie pracujemy i docenić to?

Byly Action

Nalezy za wszelka cene unikac pracy w Actionie. Moze za czasow prosperity bylo ok ale za moich (czyli 2016/2017) dramat!!! Kolejno: 1/ Prezes traktuje ludzi jak smieci. Dosłownie. Teksty w stylu "jestes pierwszy do zwolnienia" albo "ja Was wypierdole jeszcze w kwietniu, nie bede czekal do maja" to norma. Tlumaczy sie to jego charakterem ale ludzie... jak tak mozna? 2/Masowe odejscia, dysfunkcja wspolpracy miedzy dzialami, wyscig szczurow - norma 3/ Agresja miedzy wspolpracownikami, duzo chamstwa, rotacja ludzi jak na froncie wschodnim 4/ Generalnie patologiczna atmosfera, rodem z Titanica. Na plus w miare byly pieniadze i rozpoznawalna marka pracodawcy, jesli ktos sobie dobrze wynegocjowal na starcie. Natomiast cala reszta... Chociaz jak teraz widzimy, cala branza przezywa kryzys, od Actiona sie po prostu zaczelo

Byly Action

Nalezy za wszelka cene unikac pracy w Actionie. Moze za czasow prosperity bylo ok ale za moich (czyli 2016/2017) dramat!!! Kolejno: 1/ Prezes traktuje ludzi jak smieci. Dosłownie. Teksty w stylu "jestes pierwszy do zwolnienia" albo "ja Was wypierdole jeszcze w kwietniu, nie bede czekal do maja" to norma. Tlumaczy sie to jego charakterem ale ludzie... jak tak mozna? 2/Masowe odejscia, dysfunkcja wspolpracy miedzy dzialami, wyscig szczurow - norma 3/ Agresja miedzy wspolpracownikami, duzo chamstwa, rotacja ludzi jak na froncie wschodnim 4/ Generalnie patologiczna atmosfera, rodem z Titanica. Na plus w miare byly pieniadze i rozpoznawalna marka pracodawcy, jesli ktos sobie dobrze wynegocjowal na starcie. Natomiast cala reszta... Chociaz jak teraz widzimy, cala branza przezywa kryzys, od Actiona sie po prostu zaczelo

Natali

Action rozwija się i mają sporo nowych ofert pracy.

Henry

Czy dowiem się coś więcej o pracy dla specjalisty ds.produktu? Jakie wymagania trzeba spełniać na początek? W jakich widełkach może być wynagrodzenie na tym stanowisku? Czy w firmie jest dodatek socjalny?

Action
pracodawca
@Henry 07.04.2017 18:01

Witam, Wszystkie wymagania są zapisane w ogłoszeniu na ww. stanowisko. Przede wszystkim oczekujemy od Kandydata wielozadaniowości i kreatywności, na tym stanowisku masz możliwość współtworzenia i rozwoju działu. Wiedza i umiejętność jak budować relacje z dostawcą będzie dużym atutem. Znajomość języka angielskiego lub niemieckiego jest wymagana. Jeżeli chodzi o wynagrodzenie, to te kwestie dopiero poruszymy na rozmowie kwalifikacyjnej, na która serdecznie zapraszam. Dla pracowników mamy bogaty wachlarz benefitów takich jak Opieka Medyczna, Ubezpieczenie na życie, Karty Multi Sport jak również na terenie firmy dostęp do Siłowni, Sali do squasha i Sali Muzycznej. Zapraszam do udział w rekrutacji. Pozdrawiam Dział Szkoleń i Rekrutacji.

Iza

Action to moje miejsce pracy z którego jestem bardzo zadowolona, ale niestety niektórzy nie mogą tu pracować. Restrukturyzacja objęła chyba niezbyt pracowitych. Może dorabiają sobie u konkurencji robiąc takie wpisy? Czasami trzeba przewietrzyć firmę.

...
@Iza 23.03.2017 13:51

Szkoda komentować...

Iza

Action to świetnie rozwijająca się, nowoczesna firma. Praca tu daje mi satysfakcję i dziwię się niektórym osobom wypowiadającym się na tym forum. Zawsze można zmienić pracę i nie będzie powodów do narzekania. Myślę, że takie osoby mogą być inspirowane przez konkurencję!!!

Restrukturyzacja
@Iza 20.03.2017 12:04

Szczerze - tak prześwietnie, że po dwóch m-cach okresu próbnego postanowiłam nie doczekać do końca, tylko skrócić swoje męki i pracę tam. Złożyłam wypowiedzenie. Jednym z powodów była zła, bardzo nieprzyjemna atmosfera i odczuwalna presja "restrukturyzacji". Moim zdaniem ta firma potrzebuje gruntownych zmian. Patrząc na historię i na to, że jej prezes zbudował ją od zera to wielka szkoda. Nie wiem czy się podźwigną, życzę tego, ale niech o sobie nie wypisują bzdur jakie tam są cudowne perspektywy rozwoju, bo to nie jest prawda, niestety. Co ciekawsi ludzie uciekają. To też zauważyłam. W ciągu tego krótkiego okresu pracy odeszło kilka osób z jednego działu.

były

Oj tam, oj tam. Czepiacie się. Ojciec Piotrka handlował jajami, i co i jest Action. Niechaj nikt nie mówi, że niema kariery.

Edyta

@Nie polecam dlaczego uważasz, że to najgorszy dział? Skąd takie stwierdzenie?

Małpa

W każdej firmie, również w tej są błazny udające małpy, w przenośni i dosłownie...

Galapa

Witam, mam informacje, że w Action jest fajna praca. Słyszałem, że pracują tam fajni ludzie Chciałbym pracować w dziale rozwoju sieci franczyzowej i mam pytanie jakie mogę otrzymać zarobki? Jakie mogę mieć pytania na rozmowie, główne wymagania? Dziekuję.

Jęzorek

Bardzo chcę dostać się do pracy w Action w dziale eksportu z językiem niemieckim i angielskim tylko nie wiem czy mają takie zapotrzebowanie.

Er
@ACTION 30.01.2017 09:39

"Specjalista ds. Exportu" - hm, to jakieś pomieszanie języka polskiego z angielskim (albo "Specj. ds. Eksportu", albo "Export Specialist" chyba). Niech się tam nauczą ojczystego języka ;-).

Zostaw opinię o Action - Zamienie

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Action