Remondis Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 71 ocen.

Opinie o Remondis Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Remondis Sp. z o.o.

PEPE

huuuuuuuuuu , opinia krakowskiego remondisu . Lipa mafia luzików składajonca sie z kierownika luzika i jego brata dyspozytora .po odmowie wolnego za nadgodziny dostałem wypowiedzenie i wypłate za miesiąc przepracowany w wysokosci 1.970 zł na renke w tym były 4 pracowite soboty tak zwane nadgodziny setki i 17,5 nadgodzin piedziesiont procent przy umowie 2450 brudto,jazda samochodami z nielegalnymi przeglondami (nie sprawne co zostanie zgłoszone w poniedziałek) kture odbywajom sie w stacji diagzotycznej PRO-GUM. KOSZMAR TAM TRZEBA KAMIKADZE A NIE KIEROWCÓW.

Karolina

@Był pracownik, być może wymagania i warunki wynagrodzeń w innych punktach są inne. Może też zależy wszystko na jakim stanowisku jesteś zatrudniony? Obecnie poszukują Kierowców do Krakowa i Częstochowy. Ktoś z Was aplikował? W ofercie napisali, że oferują umowę o pracę.

LEKARZ

FIRMA NIEPROFESJONALNA. ZAWIERA UMOWĘ NA ODBIÓR ODPADÓW, KTÓREJ NIE DOTRZYMUJE, A PO REKLAMACJACH... ZRYWA UMOWĘ Z NIEWYGODNYM KLIENTEM. TRZYMAJCIE SIĘ Z DALEKA OD REMONDIS, JEŚLI NIE CHCECIE MIEĆ PROBLEMÓW Z SANEPIDEM Z POWODU ZBYT DŁUGIEGO PRZECHOWYWANIA ODPADÓW MEDYCZNYCH W SWOICH GABINETACH !

Były pracownik

Nie polecam tej firmy nie zależnie w jakim mieście. Obiecują dużo i na tym się kończy. Kierowca z uprawnieniami na ciężarowe zarabia w granicach 2400 netto ale najlepsze jest to że nie jesteś tylko kierowcą ale również tzw. pracownikiem placowym,mechanikiem i co tylko sobie zażyczy kierownik czyli jak zrobisz swoje to idziesz na plac sortować śmieci lub inne zajęcia bo trzeba oszczędzać. Dodatki są ale jako obowiązki .... Omijajcie z daleka

ktoś
@Były pracownik 26.01.2017 12:04
Nie polecam tej firmy nie zależnie w jakim mieście. Obiecują dużo i na tym się kończy. Kierowca z uprawnieniami na ciężarowe za...

Najgorsze co jest w tej firmie to ludzie i polityka personalna. Ludzie zatrudnieni po znajomościach, nie wiadomo co oni robią na co dzień, ale wypasione samochody służbowe to mają. Jeden donosi na drugiego, mobbing, robienie z niewinnych ludzi kozłów ofiarnych. I to w całej grupie. Kiedy zarząd stale bredzi o "oszczędnościach", pupile są nietykalni. Paranoja. Stanowczo odradzam.

erf

hmm nie widze juz ngidzei tej oferty od nich w sumie..ale znalalzem inna na stanowisko pracownika sortowni w Krakowie oferta jest skierwonana do panow do 40 lat oraz m ile widziane Prawo jazdy kat. B

lol

a stanisława z zuo już posuneli

kierowca

Nie polecam tej firmy obojętnie w jakim mieście.Słabe stawki typu 14zł.brutto prawdziwa nędza.

Kierowca

.. to ci podziekują po wakacjach .

miro
@Kierowca 01.09.2015 11:50
.. to ci podziekują po wakacjach .

Pan holodi chyba z wewnątrz firmy jest mocno związany w sieci znajomości i wspiera działalność jednej wielkiej rodziny

Kierowca

Rekrutacja to i jest bo czas urlopów jest, co bedzie dalej ... ???

usługobiorca, bo nie mam wyboru

Śmieci ,to jak im pasuje , to mogą wywieźć, jak wystawisz przed bramę. Wielka łaska prezesa, a jak przechodzi to nawet kobiecie nie powie dzień dobry. U nas prezes Polak, ale rzadko spotyka się takiego dżentelmena...

buaha

Tak zostało tam tylko parę osóh, granie na zwłokę. Dobra firma ale taki lans znajomości, a z nich największa chuda stara wazeliniara Pani H.Z

Qwerty
@buaha 28.04.2015 11:31
Tak zostało tam tylko parę osóh, granie na zwłokę. Dobra firma ale taki lans znajomości, a z nich największa chuda stara wazeli...

Buaha nie tylko Pani H czyli Helena jest wazeliniarą lecz każdy do każdego "och ach " a tak naprawdę każdy każdego za plecami obgaduje. Znajomosci są i były w tej firmie. Dużo ludzi pracowało w poprzednich w tych samych firmach wiec czemu sie dziwić że jest "koleżeństwo". Czemu trzymać starych wypiedziałych w stołek pracowników? Moze czas "odświeżyć" załoge wnoszących nowe pomysły i chęci do pracy.

wątek

Prawie 1700 netto kierowca/ładowacz, czy taki etat w świetle prawa w ogóle istnieje?

kierowca

1.990 zł netto kierowca

anonim

(usunięte przez administratora)

separ

oczywiście , że to może nie jest nic nowego , ale na większą skalę może się z tego zrobić problem. Może w naszym kraju tego aż tak bardzo się nie respektuje , ale w innych wszystko ma swoją drogę formalną, tak samo jest z zatrudnieniem . Nie mniej uważam , że akurat w tej kwestii niewiele się zmieni

apo

pracuje w Remondis ponad dwa lata w biurze , nie jest żle choć tyłka nie urywa z tego co widziałem w wawie ,łodzi czy na śląsku znajomości sie przydają i w sumie cała górka to jedno wielkie kolesiostwo. Jak sie wychylisz to dostaniesz po łepetynie to pewne. Mysle że niemcy nie do końca wiedza co sie dzieje w polskich oddziałach. Z drugiej strony wiem ze to z centrali z niemiec ida naciski na ciecie kosztów. Remondis sie nie kończy bez obaw. Przetargi idą dobrze raz lepiej raz gorzej tylko wawa dała ciała ale to juz zupłnie inna bajka

frania may

czy to prawda że w remondis przyjmowani są kierowcy tylko po znajomości ? nie chodzi mi tylko o bydgoszcz. Bo słyszałem że tak, ale jak to wygląda na prawdę?

znajomy

REMONDIS umiera.

krakra
@znajomy 01.10.2014 18:23
REMONDIS umiera.

Umierająca firma nie ogłasza się i nie przyjmuje nowych pracownikow

przeds

Ja tez bylem na rozmowie tego dnia.Jak Twoje wrażenie?

anonim

(usunięte przez administratora)

Robson

Idę na spotkanie 28.07.2014 na stanowisko przedstawiciel handlowy.Proszę napiszcie mi jak obecna sytuacja w Ramondis.

ech

Pracowałem w biurze w Centrali, pensje na poziomie 2-2,5 tyś netto, dla osób bez poparcia i jak niby za to wyżyć w takim mieście, co chwilę się ktoś zwalniał.

och
@ech 08.02.2014 11:09
Pracowałem w biurze w Centrali, pensje na poziomie 2-2,5 tyś netto, dla osób bez poparcia i jak niby za to wyżyć w takim mieści...

A ja z poparciem mam 5,2 tyś

mateos 88

W TRÓJMIESCIE TEZ KLIKA W GDYNII W ODDZIALE PRACOWAŁEM NIECAŁY MIESIAC CENTRALA W WARSZAWIE ZADECYDOWAŁA ZE ZA DUŻO LUDZI ZA MAŁO PRACY:) OBIECYWALI ZŁOTE GÓRY. ZAWRACANIE GITARY . NIE POWAŻNA FIRMA. MAM NADZIEJE ZE PRZEGRAJA WSZYSTKIE PRZETARGI W POLSCE I WYRZUCĄ TEN CAŁY REMONDIS .ZA TAKA PRACE PŁACĄ GROSZE .NIE POLECAM NIKOMU .NIEMIECKA FIRMA A BAŁAGAN I ZERO SZACUNKU DO LUDZI .

Zuza

również nie polecam, klika, klika i jeszcze raz klika, wykorzystają człowieka a później się pozbywają jeśli nie jesteś z nadania, niemiła atmosfera w pracy, [usunięte przez moderatora], wyzysk zwykłego pracownika a dyrektorzy i prezesi traktują firmę jak prywatny folwark,właściciel tego grajdołu powinien się zainteresować swoją firmą, bo towarzystwo się rozpasało i wyprowadza pieniądze z firmy często kosztem zwykłych ludzi

...

Witam bylem kierowcą(ładowaczem) we wrocławskim oddziale firmy Remondis i jak myslalem ze bedzie to praca na stale bo jak mi powiedzial dyrektor tego odziału potrzebuje dwoch kierowcow na jednej smieciarce gdyby jeden poszedl na urlop lub sie rozchorowal musi byc drugi w zastępstwie i jeden ładowacz ogolnie trzy osoby w jednym aucie.Firma zatrudniła mnie odrazu na umowe o prace na narazie na 3 miesiace pozniej przeciagneli mi jeszcze na miesiac po czy kolejnej juz nie dostalem jak to tlumaczyli nie sprawdzilem sie jako kierowca a tak naprawde zatrudnili mnie w szczycie sezonu urlopowego kiedy brakowalo im pracownikow.Kiedy objezdzilem im wszystkie urlopy poprostu mi podziekowali i zamiast kierowcy ktory zarabia srednio 2900 brutto a jest dwoch plus ladowacz 2000 brutto zostal jeden kierowca i na moje miejsce zatrudnili drugiego ladowacza.Tak wiec nie polecam pracy w tej firmie gdzie dyrektor jest mily potrafi zalagodzic sytuacje i duzo obiecuje przed podjeciem pracy a pozniej pracownik jest niemile rozczarowany.Zarobki tak jak pisalem 2900 brutto kierowca,ładowacz 2000 brutto za 8/9 godzin dziennie w samym wroclawiu,praca od poniedzialku do piątku od 6:00 do nawet 21:00 jesli ktos pracuje w remondisie jezdzac po wsiach pod miastem.

koko

klika totalna szczególnie z panami z miejscowości Wy...... ów ale to jest tylko część tych ....... i kierownictwo które udaje że wszystko jest ok z tymi panami

Badyl

Witam wszystkich,szukam roboty możecie opisać sytuacje w firmie?

gość

Remondisem to niech się zainteresuje inspekcja pracy . Kierownicy obstawają się kolegami albo rodzinami. Pracownicy mają lewe uprawnienia ale nikt na to nie patrzy. Jakiego, trzeba mieć haka na pana dyrektora jeżeli przy takim dużym "UBYTKU" paliwa na sortowni nikt kary nie poniósł a wszyscy wszystko wiedzą. Kierownicy też kombinują jak tylko mogą. Starszy pan kierownik Sz doczeka się kiedyś jak wyjdą jego machloje np. z paliwem od scani lub z handlowaniem różnymi "RZECZAMI" a młodszy pan kierownik [usunięte przez moderatora] też taki cichociemny jeszcze swoje pokaże. Pozdrawiam

Jurek

Złom jest mój to proszę was nie [usunięte przez moderatora] mi się !!!

ktoś

Układy są, mnie tylko dziwi co się dzieje z towarem który ma trafić do utylizacji ( ZUO)zamiast trafic na sortownie lub na Dąbrowę a trafia za bramę czemu nikt nie sprawdzi dwóch ala kierowników. A pan dyrektor [usunięte przez moderatora] tylko przymyka na to oko. Czemu?

ktoś

Układy w tej firmie są nie do przebicia. Dziadostwo do kwadratu. Jedyny plus cienka pensja na czas i umowa o pracę.

marcin

ciekawe na jakim stanowisku pracujesz skoro tak myslisz??? bo chyba nie kierowca smieciarki??? żenada

smerf

Znam ich obu. Dwa [usunięte przez moderatora]

adi

a tam jest pewna kobieta którą nazywają czopek, ponoć jak czopek wchodzi czechonskiemu...... ale się jej chyba opłaca..

Marek

anonim - 2011-11-25 11:30:42 No to dawaj stary. Znam tego gościa. On jest chyba z Marek.ten gość to piesek czechonskiego który nie jest lepszy. wszyscy wiedzą w jak podstępny sposób pan dyrektor został dyrektorem... ale i na niego przyjdzie pora....

KS

A jak wygląda sytuacja w Krakowie?

kierowca

Jaki pan taki kram.

św.Mikołaj

Pierwsze delikatne opady śniegu i zima zaskoczyła drogowców z Remondisa.

j.k.

Mam pytanie: czy ktoś wie coś na temat pracy w Remondisie w dziale windykacji? Bo mam rozmowę i się zastanawiam czy to nie strata czasu i pieniędzy na bilet. Dzięki za odpowiedź.

anonim

to oczywiste że parol nie jest żadną rodziną z dyrektorem.Jeżeli ktoś by rozmawiał z jednym i drugim to napewno by takich wniosków nie wysuwał.Dyrektor to facet z klasą i z dobrym wyksztalceniem, człowiek który potrafi złożyć sensowne zdanie i normalnie się wypowiedzieć a nie jak juz może słyszeliście parola \"często gęsto \" trzy razy w trzech zdaniach a nawet \"często gęsto,najczęściej\"to świadczy tylko o jego rozumie i używaniu poprawnej polszczyzny.Ale to jeszcze nic, jest lepszy hit parol mianował swojego kolegę [usunięte przez moderatora] na swojego zastępcę który niczym szczególnym nie różni się od niego samego, chyba że jedynie wiekiem ale broń boże inteligencją

M

nie bronię Dyrektora ale [usunięte przez moderatora] to z pewnością nie jego rodzina. Wiem ze tak najlepiej to sobie wytłumaczyć - "no bo jak kogoś takiego można zatrudnić"? - ale [usunięte przez moderatora] to nie jego rodzina

anonim

No witam wszystkich. Widzę że temat wywołał spore zainteresowanie, nawet samego parola ( niezła gwara ). Sory za ten filmik na You Tube, nie miałem sumienia go zamieszczać ,bo on wtedy sikał na mrozie i jak by wszyscy zobaczyli te pomarszczone 5 centymetrów to by było już przegięcie i wstyd dla wlaściciela. No każdy nosi to co natura podarowała. dzisiaj kilka słów o początkach kariery w remondisie i o ekonomi ( nie będę ci andrzeju wyjaśniał co to ekonomia ,zapytaj kogoś niech ci wytłumaczy). Dwa lata temu kieronik rozpoczął swoją działalność od telefonu do jednego z kierowców z propozycją aby ten donosił na pozostałych. Za dobre informacje oferował po 200 zł. Kierowca [usunięte przez moderatora] nie zgodził się a wręcz się oburzył za taką propozycję. Długo nie trzeba było czekać w obecności kierownika jego kolega o kryminalnej przeszłości tak stłukł [usunięte przez moderatora] ze złamaniem szczęki włącznie. Następnie [usunięte przez moderatora] został wyrzucony z roboty. Zatrudnił się w innym dziale w tej firmie, ale dzięki staraniom parola wyleciał i stamtąd. Przy okazji podpierdalania [usunięte przez moderatora] pan kierownik tak zupełnie przypadkowo, niechcący podjebał magazynierkę i ona też wyleciała. Dobrze być kierownikiem i mieć samochód służbowy. Od maja do września, 13 razy był slużbowym samochodem na mazurach. na miejscu samochód służbowy służył synowi kierownika do nauki jazdy, jak twierdzi sam zainteresowany nie spodziewał się ile można wycisnąć z tej Astry. Zabierał tam również swoich kolesiów ,upijali sie a potem służbowym po lasach do CPN po gorzałę bo zabrakło.Ale nie wszystkich parol traktuje źle, tych co przywożą wędlinki, warzywka, rybki,wódeczkę a nawet całe świnie( zabite oczywiście) traktuje całkiem dobrze. Na tym dzisiaj kończę ale się napewno jeszcze odezwę z jeszcze ciekawszymi niusami.

parol

PAROL. Morze i mam wykształcenie podstawowe i chuj wam do tego. Pżyczepiliśta sie do do mnie jak żep. Zajmijta sie swojom robotom , a mnie dajta spokuj.

precz z dupkiem

znam tego dupka,dyrektor to jego rodzina dał mu pracęi to za dużą pęsję a to prostak bez szkoły z kupioną maturą i pewnie czas zgłosić to do prokuratury. parol posłuduje się zfałszowanymi dokumentami,i tym trzeba zająć się.

anonim

No to dawaj stary. Znam tego gościa. On jest chyba z [usunięte przez moderatora]

anonim

Co wy wiecie o układach i klikach ? [usunięte przez moderatora] kim są ci ludzie? dochrapali sie jakiegoś stanowiska i się trzymają. Nie znam ich ale za to dobrze poznałem niejakiego [usunięte przez moderatora] ( akcja zima). Jaki trzeba miec układ żeby z wykształceniem podstawowym pełnić funkcję kierowniczą? Kierownik ,ktury załatwia swoje potrzeby fizjolologiczne miedzy samochodami na placu ( dla zainteresowanych niebawem filmik na you tube) widocznie nie wie co to łazienka. Kierownik ktury na pracownika (kierowca miał trochę inne zdanie niz on ) nasyła na mieście bandziorów , na co jest kilku świadków. Raz dyrektor pozwolił mu wystąpić przed kamerami polsatu, człowiekowi o takim ilorazie inteligencji.[usunięte przez moderatora] . Oceńcie sami. Na tym dzisiaj kończę ale mam jeszcze wiele ciekawych informacji o panu kierowniku. Niebawem się odezwę.

xxx

Nie jest tak źle w remondisie, pracowałam w gorszych firmach

rekrut

Czytałem Wasze opinie, byłem na rozmowie o pracę na Księgowego, kobieta z którą rozmawiałem zapewniała mnie, że nie zależnie od wyniku rekrutacji zadzwonią w piątek... Niestety nie zadzwonili do dzisiaj, to świadczy tylko o samej firmie!

anonim

anonim - 2011-04-15 16:44:47 ktos - 2011-04-15 16:33:13 masz absolutna racje najwieksza klika to od r szywały i szachowicze zero liczenia sie z ludzmi [usunięte przez moderatora] na kazdym kroku za psie pieniadze w koncu kontrola PIP by sie tam przydala atmosfera??? pelna strachu ze jak zbyt głośno wypowiesz swą opinnię to pierwszego ewentualnie piętnastego dnia miesiąca dostaniesz wypowiedzenie boś z poza rodziny nie wazelinujesz nie cukrujesz to wylatujesz ot to cała polityka zakładu na Zawodziu w Warszawie Brak tylko napisu nad bramą [usunięte przez moderatora]

anonim

ktos - 2011-04-15 16:33:13 masz absolutna racje najwieksza klika to od r szywały i szachowicze zero liczenia sie z ludzmi mobbing na kazdym kroku za psie pieniadze w koncu kontrola PIP by sie tam przydala atmosfera??? pelna strachu ze jak zbyt głośno wypowiesz swą opinnię to pierwszego ewentualnie piętnastego dnia miesiąca dostaniesz wypowiedzenie boś z poza rodziny nie wazelinujesz nie cukrujesz to wylatujesz ot to cała polityka zakładu na Zawodziu w Warszawie

ktos

no wlasnie ja o tej pomocy i pozniejszym [usunięte przez moderatora] mowie

ktos

masz absolutna racje najwieksza klika to od r szywały i szachowicze zero liczenia sie z ludzmi mobbing na kazdym kroku za psie pieniadze w koncu kontrola PIP by sie tam przydala

Zostaw opinię o Remondis Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Remondis Sp. z o.o.