Remondis Opole Sp. z o.o.
4 7 6 1

Opinie o Remondis Opole Sp. z o.o.

Były pracownik

Praca w Remondis Opole napewno nie dla ambitnych. Rób swoje i nie wychylaj się przed szereg. Premie? Wogole nieodczuealne. Kwestia 1%.... porażka! Nadgodziny? Napewno nie płatne, może kieeeeedys do odebrania. Duzo obiecywania, zero efektow! Nie polecam.

Paweł
@Były pracownik 02.11.2018 08:27

Napisałeś, że premie są według Ciebie nieodczuwalne. Czy możesz w takim razie dokładnie napisać, ile otrzymałeś premii w ostatnim czasie? Ile według Ciebie powinna w takim razie wynosić premia, może warto o tym powiedzieć. Na forum GoWork.pl zaglądają również właściciele firm.

Były pracownik

Dlaczego nikt z forumowiczów nie napisze prawdy że zatrudnienia są w agencji pracy, że nie pracuje się przysłowiowego 8 godzin jak czaruje znana wszystkim pani J.K. ubrania robocze dostaje się po innych pracownikach. Kierowcy donoszą jeden na drugiego do kierownictawa. A akcja zima to jedna wielka pomyłka. Nie polecam pracy w tej firmie 6 lat zmarnowało mi tylko nerwy pozdrawiam wszystkich którzy już nie pracują i mają święty spokoj.

Biuro
@Były pracownik 08.09.2018 19:13

A fakt.. Zapomniałem dodać iż zatrudnienie przez agencję to norma dla każdego. Według starych pracowników kiedyś przez agencję zatrudniali "niewyraźnych" tj. osoby lubiące alkohol w nadmiarze. Potem poszło z górki i firma waliła każdemu pracownikowi umowę przez agencje. Pani ta nie jest straszna tylko trzeba do niej odpowiednio podejść, a jej obietnice dzielić przez 5 jak nie więcej. Praca 8h i godny zarobek? Na pewno nie w tej firmie! Nadgodziny, soboty i można wyjść na swoje czyli zajechać się w robocie aż się odechciewa. Chociaż teraz nie można za długo pracować bo cięcia.

biurowiec

Praca jak praca - robić trzeba. Tylko najbardziej boli to, że pomimo sumiennego wykonywaniu swoich obowiązków + to co dokłada kierownictwo co nie należy do Twoich obowiązków nie dostaje się nic. Nadgodziny dla umysłowego? Zapomnij! Podwyżki? Firmy nie stać! Premia uznaniowa? Pracuj ciężko to może 1% więcej dostaniesz. Miałeś planowany urlop? Zadzwonimy Ci o 15 dzień przed urlopem żebyś go przesunął. Krótko na koniec: Plusy: są pracownicy na poziomie (z wyłączeniem kierownictwa) z którymi można się dogadać; wynagrodzenie na czas; kasa zapomogowo-pożyczkowa; można wywalczyć umowę o pracę na czas nieokreślony. Minusy: bardzo dużo pracy; brak przestrzegania BHP; ciągłe braki; brak płatnych nadgodzin; ulubione hasło jednego z kierowników "Jak Ci się nie chce robić to się zwolnij" - najczęściej wypowiadane gdy prowadzi się trzy tematy na raz, a kierownik dorzuca czwarty gdy sam sobie przegląda internety ;)

Dariusz

Większość ostatnich opinii pojawia się od strony klientów. Są one oczywiście ważne, ale wszelkie uwagi konsumenckie powinno się zgłaszać bezpośrednio w firmie Remondis. Forum Gowork to obszar w którym powinny znajdować się opinie o pracodawcy. Potencjalni kandydaci poszukują tu merytorycznych informacji na temat zatrudnienia w firmie Remondis. Czy możecie powiedzieć coś więcej na temat warunków zatrudnienia oferowanych przez pracodawcę? Wiecie jak przedstawia się kwestia benefitów pozapłacowych oraz wynagrodzeń?

Normalny2018
@Dariusz 13.07.2018 14:53

Ma Pan rację, opinii dużo, ale od klientów z trwałymi uszkodzeniami głowy i oczu! :-(

pracownik

Co niektórym przydal by się alkomat zanim dojdzie do tragedii

Normalny2018
@pracownik 16.02.2018 14:03

Picie, to jest życie! :D Bez picia, nie ma życia!

Klient

Nie wiem czy jakiś półgłówek czy jakiś inny baran? układał harmonogram wywozu odpadów dla mieszkańców Groszowice Il zabudowy jednorodzinnej. Jak można było zaplanować wywóz pojemników zielonych (szkło) na 21 listopada 2017r., a kolejny dopiero na 30 stycznia 2018r. Chyba jakiś imbecyl? mógł coś takiego zaplanować mając na uwadze święta w grudniu i styczniu. Jak się później dziwić, że ludzie pozbywają się nadmiaru odpadów wyrzucając je gdzie popadnie.

Normalny2018
@Klient 13.01.2018 14:01

Kretyn, to Ty! Czytać nie potrafisz baranie skończony!

anonymous

Kierowca obsługujący ulice Nysy Łużyckiej jest beszczelny robi na zlosc mieszkańcą a do tego używa wulgarnych słów zachowanie tego pana jest bardzo dziwne i daje do myślenia

Normalny2018
@anonymous 20.03.2018 12:41

Konfident! Był bity w szkole i kabluje przez net!

krysiaszuster@gmail.com

Kilka dni temu pojawiły się nowe czarne pojemniki na śmieci.Dawne zielone plastikowe zniknęły z poboczy na chodnikach.Gratuluję pomysłodawcy usytuowania w/w koszy,gdyż idąc od ratusza w kierunku ronda ulicą Ks,Opolskich po drodze kosza nie uświadczysz.Jeden usytuowany jest obok katedry,drugi schowany obok szkoły specjalnej przy Konopnickiej a trzeci na Wieczorka,.Chcąc wyrzucić co kolwiek należy sobie poszukać pojemnika na śmieci,bo w miejscach gdzie przemieszcza się najwięcej pieszych koszy na śmieci nie ma .Więc teraz śmiecie będą hulały po całym i tak już brudnym centrum w zależności od kierunku wiatru.To tyle na ten temat.Oddzielne pismo skieruję do Ratusza bo to co rok dzieją się takie rzeczy.Jako rodowita Opolanka mam negatywną opinię dotyczących jakże uciążliwych zmian.

Normalny2018
@krysiaszuster@gmail.com 31.03.2018 20:53

WON stąd, won z forum pracy! Lecz się chłopie, ale na nogi, bo głowa nie wytrzymała!

Anet1812

Po wizycie pracowników remondis zginął rower z pod bloku ale spokojnie nie załamuje się bo wszystko nagrał monitoring. Pozdrawiam pazernych panów i dozobaczenia na drodze sądowej!!!!!!

Normalny2018
@Anet1812 04.06.2018 19:36

Gdzie rower? Sprawa w jakim Sądzie się odbędzie? Na psy idź, a nie tu bzdury pisz! Brak słów.

Jowita12&

Jestem niezadowolona z firmy remondis. Nie dosc ze trzeba caly dzien spedzic przy telefonie z mysla ze moze sie uda w koncu połączyć ale nie nie da sie . Wkoncu jak pojedzie sie osobiscie zglosic wywoz bigbaga to czeka sie bardzo dlugo na wywoz. Ja juz czekam tydzien na samo wywiezienie. Nie mozna siesię dodzwonić. Jak dodzwoni sie wkoncu pod jaki kolwiek numer to pani po drugiej stronie powie remondis i na tym polaczenie sie konczy. Bardzo ale to bardzo nie polecam. Sa inne prywatne firmy ktore przywioza bigbag pod dom i go odbiora a remondis juz nie jest tak dobra firma jak kiedys

Normalny2018
@Jowita12& 18.06.2018 10:01

Kobieto leniwa jak nie wiem co, weź się rusz i wyjdź z domu. Bzdury napisane, zamiast opinii jak się w tej firmie pracuje, jakie zarobki itd.. Ręce opadają! Myśl, to nie boli!

Administrator

Zachęcam osoby, które są zatrudnione w Remondis Opole Sp. z o.o. o opisanie aktualnej atmosfery panującej w tej firmie. Jak w tym momencie wyglądają warunki pracy? Czy pracodawca organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?

Administrator

Podałby ktoś z Was jakieś rady odnośnie rekrutacji do Remondis Opole Sp. z o.o.? Na co zwrócić uwagę? Zapewne zainteresuje to osoby chcące się tam zatrudnić.

adam

Kolego pracowałem w remondis opole 8 lat,wszystkie warunki są uzgodnione w umowie i ludzie z którymi pracowałem byli zawsze otwarci ,na pomysły propozycje,nawet szef miał czas (nie miał ale wysłuchał..)by swojego pracownika wysłuchać,owszem można znaleźć ludzi mało bystrych ale zawsze praca w ekipie w której bylem wspominam z radością i życzę każdemu takich osób do współpracy teraz przyjacielu idź do firmy prywatnej i zobaczysz kim będziesz....

rkopisf

No i w tej firmie masz wszystko @frydz na piśmie, w umowie o pracę wszelkie warunki zatrudnienia są napisane i raczej doczepić się nie można ,bo jest też i premia

Dyr. Kac

Oszukali mnie na stawce przy zatrudnieniu. Trzeba wcześniej uzgodnić warunki finansowe na piśmie! Jest się tam trybem w wielkiej machinie.

Magda

Dlaczego uważasz, że Pani [usunięte przez moderatora] to oszust? Byłam tam na rozmowie, co prawda pracy nie dostałam - ale odniosłam wrażenie, że to bardzo elegancka i miła osoba.

pracownik

Remondis Opole to firma zarządzana przez dwóch oszustów [usunięte przez moderatora]były aferowiec ratuszowy którzy oszukują na wypłatach a wymagaj by człowiek pracował a o urlop nie pytał a o L4 możesz zapomnieć bo jak pójdziesz to już jesteś na czarnej liście , ale tak poza tym pracownicy większości OK ale jest paru kabli i donoszą do szefostwa

Zostaw opinię o Remondis Opole Sp. z o.o. - Opole

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Remondis Opole Sp. z o.o.