brak logo

Geco

Kraków

Opinie o Geco

wspaniała firma cd 2010-06-01 14:26
Oczywiście wypowiedz powyżej należy traktować dokładnie na odwrót :D

ps. zanim ktoś pojedzie na rozmowe polecam porozmawiać z kimś na przerwie koło 10:45 ;)
gecownik 2010-06-13 23:21
Firma, której kierownik produkcji nie wie co jest produkowane i jedyne czym w przypływie energii się zajmuje to utrudnianiem życia pracownikom przez montowanie kolejnych zamków do drzwi i pomysłami racjonalizatorskimi. I chyba sam już nie wie co zrobić żeby dniówka zleciała. OZIP robi co może ,ale ze względu na brak kwalifikacji i doświadczenia ich decyzje wprowadzają chaos.Niestety zarządzający firmą nawet w połowie nie wiedzą, co się w niej dzieje i jakie błędy popełniane są przez kierownictwo. Częsty brak części powoduje przestoje na montażu, a w konsekwencji nadrabianie straconego czasu w soboty. Brak doświadczonego działu kontroli jakości(kontrola jakości tylko z nazwy) i testowania powoduje niską jakość produktów. Firma ma chyba dużo pieniędzy skoro stać ją na wypłacanie pensji handlowcom którzy nic nie sprzedają, ale potrafią we czterech myć auto przez parę godzin. Duża rotacja pracowników produkcyjnych powoduje tylko stratę czasu na ich szkolenie. Pracownicy przyjmowani w okresie letnim, mogą się liczyć z tym, że będą[usunięte przez administratora]przez kilka miesięcy a w końcu, kiedy się ich wyszkoli w okresie zimowym i tak zostaną zwolnieni.O planowaniu urlopu można tylko pomarzyć, nie wiadomo czy się dostanie i kiedy.Ogólnie to polecam tylko jeśli ktoś chce pracować w firmie gdzie wszystko jest tylko na niby…pensja też.
ha,ha! 2010-09-23 19:25
pozdro dla klejar ;) dla najlepszego działu, który wie co to ciężka praca,nie to co na kablach. HA,HA!
utah 2010-10-05 19:35
Firma która specjalizuje się w [usunięte przez administratora] pracownika. Zarobki najniższe z możliwych a przy calkowitym oddaniu firmie najniższe z możliwych + 5% premi
anonim 2011-08-27 13:29
Praca jak praca, nic nadzwyczajnego. Zarobki jedne z najniższych z jakimi się spotkałem. Firma stawia na ciągłą rotację pracowników, gdyż kierownictwa i zarządu nie interesuje, że pracownikom jest źle i prędzej czy później znajdą coś lepszego. Firma nie przewiduje żadnych podwyżek ale utrzymuje darmozjadów którzy nic nie robią. Zła organizacja pracy, w tygodniu niema co robić, a w weekendy trzeba zasuwać. Gdzie prezes ma oczy? hmmm... Nie widzę rozwoju tej firmy. Ogólnie nie polecam, zresztą itak już chętnych na prace niema.
1
potencjalny pracownik 2012-10-14 12:24
Firma cagle się ogłasza, że poszukuje ludzi. Czyżby się tak rozwijała ? Nie sądze. Może dlatego, że ludzie uciekają stąd? Opinie napisane powyżej nie stawiaja firmy w zbyt dobrym świetle. W sumie miałem składać aplikację, ale nie zrobie tego po przeczytaniu opinii. Kryzys szaleje pracowników brak. Takie absurdy tylko w POlsce.
1
nick 2012-12-10 10:06
dziadostwo a nie firma
3
Arkady 2013-01-02 17:38
Pracowałem w GECO prawie półtora roku i zrezygnowałem tylko dlatego że wyjeżdżam z kraju. Podobało mi się, atmosfera była OK, jak ktoś przyszedł do pracy pracować to na pewno się tam odnajdzie, bumelantom może być ciężko. Firma traktowała mnie zawsze uczciwie.
1
do Arkady 2013-01-02 19:17
a ile tam zarabiałeś człowieku? przyznaj się tylko szczerze, podaj konkretną kwotę...
q 2013-01-24 15:37
1028 zł netto za 172 godziny
myron 2013-01-30 15:51
Jakiś czas temu byłem na rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie na stanowisko elektronika do spraw testów. Zaoferowana stawka to 11zł/brutto na godzine co w przeliczeniu daje jakies 1300 zł w skali miesiaca...porażka.
1
Error001 2013-02-09 08:51
Pracowałem w tej "firmie" 3 miesiące nie polecam zarobki to jakaś komedia nie opłaca sie nawet wstawać podziwiam ludzi pracujących tam po parę lat, uciekłem przy pierwszej nadarzającej się okazji.
1
Gorg 2013-05-06 22:06
Witam,

Firma jak każda inna, warunki pracy dobre a nawet bardzo dobre, ze względu na to iż budynek jest nowy, zadbany i czysty pracuje się stosunkowo komfortowo. Zarobki niewygórowane no i ciężko o podwyżkę ile wynegocjujesz na początku za tyle będziesz robił gdyż o podwyżkach można raczej zapomniec. Chyba nie jest jednak aż tak źle, gdyż jest tam grupa ludzi, która pracuje już od wielu lat a przecież nikt ich tam na siłę nie trzyma. Trzon firmy stanowią elektronicy i chyba tylko oni są w stanie negocjowac swoje stawki. Sympatyczne szefostwo mocno nakierowane na rozwój no i wiecznie skonfliktowany OIZP. Ten dział jest całkiem oddzielnym tematem tej firmy ale kierownicy zmiany są niepodważalnym dowodem, że można się tam jednak rozwinąc no i awansowac, Firma posiada jeden slaby punkt ale to pozostawię bez komentarza...

Pozdrawiam
5
rozbawiony 2013-06-02 17:59
Doświadczenie mówi jedno: robota w tej firmie to taka dziecinada. Wszyscy niczym dzieci w piaskownicy wyrywają sobie zabawki by udawać, że coś robią a tak na prawdę nic się nie dzieje :) Pewnie gdyby dzień dziecka wypadłby w dniu roboczym każdy dostałby po pączku ;)
1
rozbawiony 2013-07-21 17:26
Na początek umowa na 3 miesiące stawka 9 zł brutto, później bez zmian... Pracując tak jak ja 5 lat dostaniesz max 10 zł brutto :)
2
rozbawiony 2013-07-27 17:11
Tak, dostaniesz umowę na rok, klejną na rok, a później na stałe.
Jak nie będziesz spożywać alkoholu w pracy to Cie nie wyrzucą.
Zależy im przecież na taniej sile roboczej...
1
rozbawiony 2013-09-10 19:17
To zależy czy chcesz pracować na montarzu czy w biurach...
Na montarzu od 6:45 do 14:45, w biurach od 8 do 16.
Nadgodziny są w soboty jak jest duzo roboty. jak cie potrzebuja to za toba chodza a jak nie to maja cie gleboko w [usunięte przez administratora]
ha! 2013-09-17 12:28
to niezła firma, co trzyma niepotrzebnych pracowników i jeszcze im płaci!
1
nowy 2013-09-27 20:46
Czyżby zmiana formy ogłoszenia na pracuj.pl świadczyła o tym, że do G_CO nie chce już przyjść ? Przecież to taka prężna i rozwojowa "fabryka". Buhahahha
zbyniu 2014-01-25 18:45
Bedom płyty bedzie piniondz :)
1
bary 2014-04-02 11:14
Mnie zastanawia aktualność tych ofert pracy w Geco, bo sa na stronie od zeszłego roku, cos mi sie wydaje, że dawno kogoś powinni juz znaleźć.
loka 2014-04-06 13:17
wiele firm robi tak, że wstawia oferty pracy a potem zapomina o nich całkowicie. Zadzwoń do nich i zapytaj o aktualność
Gondor 2014-04-07 21:03
Hejka potrzebuje info kto jeszcze został w Geco ( moze na maila) najbardziej chciałbym wiedziec o Serwis i SMD
baltek 2014-04-16 22:21
Jak wygląda praca w biurze konstrukcyjnym jako konstruktor? jaka atmosfera i zarobki?
dziękuję za odpowiedź
pozdrawiam
sandro 2014-05-30 16:21
Może za mało doprecyzowałem, chodziło mi o Elektronika w dziale wdrożeń, ktokolwiek wie coś na ten temat?
1
wiktor 2014-06-02 18:15
popieram pytanie, też interesuje mnie dział wdrożeń, mm nadzieje, ze ktoś ma aktualne informacje na ten temat, z góry dzięki za odpowiedz! :)
rozbawiony do łes 2014-06-03 21:47
Czy chciałbyś, aby Twoja Kobieta była szczęśliwa, a Twoje życie rodzinne ukojeniem dla skołatanych nerwów?
Czy chciałabyś aby Twój Mężczyzna Cię rozpieszczał i miał czas tylko dla Ciebie?
Nie ma sensu marnować życia na kasie w supermarkecie! Przyślij swoją ukochaną „drugą połówkę” do nas! W GECO czeka na nią stanowisko
Montera układów elektronicznych
Region: małopolskie
Miejsce pracy: Cholerzyn (pow. krakowski)
Nr referencyjny 8/2014


Jeśli zaś jesteś singlem, przyjdź sam. Dla nas będziesz równie atrakcyjny, a Twoje życie zmieni się na lepsze!
1
smerf maruda 2014-06-12 21:56
Elektronik w dziale serwisu- będziesz naprawiał uszkodzone sterowniki które wróciły na gwarancji.

Elektronik w dziale testów- Będziesz testował i ewentualnie naprawiał sterowniki które dopiero co zostały wyprodukowane. Taka kontrola jakości.


Elektronik w dziale wdrożeń. Będziesz testował prototypowe sterowniki które jeszcze nie trafiły do produkcji i robił do nich testery. Więc żyłka majsterkowicza jak najbardziej wskazana.

Konstruktor elektronik- Będziesz projektował nowe sterowniki.

Atmosfera w pracy jak najbardziej OK. Większość ludzi uprzejmych i życzliwych.
2
GG 2014-07-25 11:51
Obecnie poszukują magazyniera niby wszystko fajnie bo praca po 8h na dwie zmiany ale na początek tylko najniższa krajowa a po okresie próbnym 13,5/h brutto plus premia od 5-25 % ..tylko pytanie czy te 25 jest osiągalner, niby nie jest żle ale fajerwerków tez nie ma..
2
maniek 2014-08-07 05:33
czy to nie jest tak, że narzekacie mimo tego, że zarobki nie są niskie, bo Polacy tak mają, że lubią narzekać? byłem na rozmowie, było bardzo miło i przyjemnie, ale mimo wszystko mam pytanie do was - czy nie jest tak, że firma po okresie próbnym zwalnia pracowników? czy te premie 25 proc. są osiągalne? jaka jest atmosfera w pracy? będę wdzięczny za opinie. pozdrawiam
hm 2014-08-19 22:39
skoro byłeś tylko na rozmowie , czy możesz coś wiedzieć faktycznie o zarobkach? ogólnie firma w temacie zarobków przyjęła standardy chińskie , " na miskę ryżu dziennie"
3
guzik 2015-02-16 01:44
to trafialiście póki co na naprawdę dziwne oferty pracy. Ja idąc do Geco czy innych firm, zawsze na pierwszym etapie rozmowy kwalifikacyjnej otrzymywałem informacje na temat pieniędzy które w firmie można zarobić. Oczywiście często są to grosze toteż nie dziwie się że trafialiście na takie które chciały to ukryć jak najdłużej
2
Poszukujący 2015-03-04 09:51
WITAM, czy ktoś może wypowiedzieć sie o pracy w biurze konkretnie w księgowości jaka panuje tam atmosfera, zarobki czy są możliwości rozwoju
wujek 2015-09-03 21:37
W biurze piją kawę za darmo, nie to co na produkcji.
3
Były pracownik 2016-01-04 10:54
Witam. Jestem były pracownikiem tej firmy. Jeśli chodzi o prace (ja pracowałem na produkcji) to ogólnie monotonia, ludzie ci co najniżej na stanowiskach w porządku natomiast jeśli chodzi i kierownika OiZP to nadąsany kiero którego o wolne trzeba się prosić i z wielką łaska nie zawsze wyraża zgodę. Jeśli chodzi o kierownika wyżej to w momencie rozmowy po okresie próbnym na wiadomość że nie chcę już dalej u nich pracować to tak jak bym mu nie wiem co zrobił bo jak to ja mogę się zwolnić a nie on mnie, nawet nie usłyszałem do widzenia tylko wyszedł. Jeśli chodzi o zarobki to szału nie mam na początek najniższa po okresie próbnym +5%, jeśli nie mam nadgodzin to trochę ciężko, nadgodziny 100% płatne. Księgowa bardzo miła i pomocna. System dwu zminowy 6/14 14/22
3
Takie życie 2016-08-12 12:06
Szkoda, był bardzo pomocnym kolegą, załatwiał sprawy znacznie, znacznie szybciej niż Artur.
Tak że jak widać nie warto być za fajnym :(
7
życzliwy 2016-08-14 07:41
Praca bardzo słabo płatna i socjale beznadziejne- nie polecam nikomu. Lepiej szukać cierpliwie dalej innej pracy
11
Pracownik 2016-10-04 16:33
Ukraina już tam pracuje
6
brk_nck 2016-10-07 21:23
Radze uwazac co sie pisze w sieci i na kogo. Nie ma czegos takiego jak anonimowosc. Kazdego mozna wysledzic, a za niektore komentarze mozna miec problemy albo sprawic problemy tym ktorzy jeszcze pracuja. Zreszta moim zdaniem kikka ostatnich komentarzy zakrawa o jakas hiperbolizacje wszystkiego co sie dzieje w firmie.
Polecam komentowanie na spokojnie. Tak aby nie robic sobie i innym krzywdy.
5
były pracownik 2016-10-27 12:00
Praca w tej firmie to porażka lepiej być na bezrobociu jak tam pracować ci kierownicy to jakieś chore na głowę
8
Jonasz 2016-12-20 18:30
Praca w Geco to porażka. Zero perspektyw na rozwój, zarobki najnizsze z mozliwych. Do tego ludzie sa podzieleni na tych lepszych i tych gorszych. "Góra-lepsi" ma zapewnione wszystkie dobra, ekspres do kawy, mleczko itp. oraz przedewszystkim parking pod firmą. Natomiast "produkcja" musi sie zadowolić wodą z dystrybutora i parkować w haszczach, w blocie. A sprobój zaparkować pod firma to zaraz Pan parkingowy Sławek Cie przepędzi... Z okazji zblizających się świąt życzę wszystkim na produkcji zmiany pracy bo każda będzie lepsza. A "górze" smacznej wigilii w sali konferencyjnej. Nie musze dodawać że produkcja jest pomijana przy takich okazjach :( warstwy społeczne miały rację bytu za Chrobrego a nie w 21 wieku. Droga dyrekcjo, drogi zarządzie ogarnijcie się.
16
Ja 2017-03-23 12:26
Polska dla polaków !!!
Ha! ha! ha! 2017-03-25 11:43
Rzeczywiście - "dla polaków", a nie łaska napisać "dla Polaków"?
Idąc tropem Ja napiszmy - "Anglia dla Anglików!!!" albo "Niemcy dla Niemców!!!"
I co? chyba trochę łyso powinno Ci być?
3
Kafka 2017-04-04 20:14
Przepraszam za mały off-topic, ale drogi użytkowniku Ha! ha! ha! - idąc tropem poprawnej polszczyzny pisanej, po postawieniu znaku zapytania powinieneś kolejne zdanie rozpocząć wielką literą.
Pozdrawiam.
PS Ksenofobia to zdecydowanie jakaś odnoga patologii.
on 2017-04-05 12:12
zgadzam się z opinią "ja", czyż Anglia nie stwierdziła właśnie -"Anglia dla Anglików" , a " USA dla USA"
tendencja zdaje się odwracać w całej Europie , ale to widzą Ci co choć odrobinę interesują się otaczająca nas rzeczywistością ,
pokolenia walczące w kolejnych wojnach , powstaniach ginęły za Polskę dla kogo ?jak myślisz Panie "ha,ha,ha"
dla Ukraińców ,Arabów może jeszcze innych nacji?
ale wracając bliżej Nas , wpis jak sądzę tyczył się zatrudnienia obcokrajowców ,
z tego co wiem Polska jest w UE , a ktoś tu nie jest ,
Polacy ponieśli koszty integracji i ponoszą , ktoś inny za Nas tego nie zrobił , a korzyści czerpać chce ,
często przyjmuje postawy wrogie wobec Polski -Polaków ,
gościnność życzliwość tak , ale Polska " first"
Komplemęciarz 2017-05-19 08:03
Kpina!
1
Janek 2017-05-27 11:08
Pracą w tej firmie to PORAŻKA niepolecam
1
Wojtek 2017-06-03 16:16
Możliwości rozwoju - fakt, nie za szybkie. Ale są i się zdarzają (co, po 2 miesiącach chcesz awansować? ) Płaca? Minimalna.
Ale czego się spodziewać po robocie Chińczyka? Pracuję tam już ponad dwa miesiące - negatywne komentarze ludzi mnie przestraszyły na początku. Ale brygadziści są spoko ludźmi, pomagają rozwiązywać problemy. Praca spokojna, nikt Ci jej nie utrudnia specjalnie, można pewne rzeczy robić po swojemu.

Atmosfera w pracy 4.5 / 5 - ludzie są spoko. Siedzisz, robisz, przy okazji gadasz, śmiejesz się lub słuchasz muzyki z telefonu. Kierownictwo nie wtrąca się do roboty zwykłym pracownikom. Czasem coś pozmienia, ale nie jest to jakieś okropne - w końcu ich firma, nie nasza :)

Łatwo narzekać, zwłaszcza w Internecie, ale na prawdę szanowni państwo - mocno przesadzacie. Praca fajna, polecam.
7
Adam 2017-06-07 21:55
Organizuja oni jakies staze czy praktyki na programiste embedded czy elektornika?
1
talib 2017-07-07 12:42
kolego Wojtku , co takiego możesz wiedzieć po 2 mies pracy?
bardzooo ciekaweeeee
5
Zostaw swoją opinię o Geco - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Geco