brak logo

CPL Jobs Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o CPL Jobs Sp. z o.o.

mireda 2012-03-07 11:52:33
Uczestniczyłam w rekrutacji dla klienta firmy CPL Jobs od września 2011 r. Najpierw klasycznie: mail z informacją o firmie oraz rekrutacji, która powinna potrwać nie dłużej niż 4 tygodnie. Następnie rozmowa telefoniczna z przedstawicielem agencji, potem rozmowa via Skype z prezesem firmy a na początku listopada spotkanie z nim w siedzibie CPL Jobs. Nazajutrz dostaję informację o tym, że dostałabym tę pracę o ile poczekam jeszcze 6 tygodni czyli do początku stycznia 2012 r. i cisza ... Przed świętami pytam co się dzieje i dostaję informację od CPL, że firma jeszcze nie ma biura we Wrocławiu, święta, blabla. Piszę maile ponaglające co 3 - 4 tygodnie i zawsze jest jakaś wymówka, ale nie ma ani razu jasnej odpowiedzi: "tak" lub "nie". W sumie cały proces trwałby 6 miesięcy gdybym jeszcze czekała. Nie jestem sfrustrowana, bowiem - zapewniam - na brak pracy nie narzekam, ale uważam, że takie sytuacje nie powinny przydarzyć się jakiemukolwiek kandydatowi.
Uważam, że CPL Jobs to nieprofesjonalna agencja, a jej etyka działań jest na kiepskim poziomie.
4
Ddfgyhujik 2012-11-23 23:35:06
Dramatyczny poziom konsultantów,nieprofesjonalni.
6
cherri 2014-06-23 19:41:26
Rekrutację do CPL Jobs Wrocław oceniam negatywnie, wielkokrotne podkreślanie braku doświadczenia (dlaczego więc zaprosili na rozmowę?), podkreslanie że praca jest frustrująca, spóźnienie rekrutera na rozmowę... niestety ale tak przeprowadzona rozmowa powoduje bardzo negatywne opinie i niechęć do pracodawcy. Więcej profesjonalizmu i przyjaznego podejścia do ludzi życzę Pracodawcy.
4
Richel 2014-08-05 20:26:07
Odradzam. Zero reakcji po wysłaniu CV, chociaż odpowiadałem stawianym wymaganiom. Oczekiwałbym, że firma da mi lakoniczny feedback, tymbardziej że piszę w CV formułkę o wyrażeniu zgody na korzystanie z moich danych również dla innych rekrutacji. P.S. Pracę dostałem, ale bezpośrednio przez ogłoszenie od pracodawcy.
karina 2014-08-21 21:10:22
Nie polecam. Zenada i brak profesjonalizmu
1
Kolp 2014-09-01 12:12:39
Również nie polecam Warszawskiego Biura. Szkoda czasu. Po rozmowie zero informacji czy w ogóle i co dalej. Domniemuje, że skoro nie dzwonili to nie byli zainteresowani współpracą, ale mogli dać info, żeby człowiek nie myślał.
jrma 2015-03-03 14:30:28
Wysłałem cv i zero odzewu. Najgorsze jest to, że oferta na którą wysłałem cv i list jest ciągle przez nich wystawiana. Dali by chociaż informację typu nie spełnia Pan wymagań albo coś w tym stylu (chociaż to była oferta dla człowieka po studiach i żadnych wielkich wymagań tam nie było także nie wiem czy nie byłem odpowiednim człowiekiem na dane stanowisko czy oni po prostu olewają ludzi).
1
mariusz 2015-03-04 20:04:15
Wyslalem swoje CV do CPL Jobs Sp. z o.o. Po jakims dluzszym czasie zadzwonila do mine pani z dzialu rekrutacji. Ma name imie Maria nazwiska nie bede podawac bo na stronie CPL Jobs w zakladkach z ofertami widnieja jej dane. Rozmowa zostala przeprowadzona nieprofesjonalnie. Po pierwsze brak szacunku do czlowieka. Rozmawiajac ze mna smiala sie do sluchawki i prowadzila rozmowe nie tylko ze mna ale z kolegami po fachu. W sluchawce bylo wszystko slychac. Moim zdaniem szacunek kazdemu sie nalezy, juz pomijm fakt ze ta pani jest duzo ode mnie mlodsza. Niech prezesostwo powaznie sie zastanowi kogo zatrudnia.
mariusz 2015-03-04 20:14:06
Wiekszosc firm dziala teraz w ten sposob ze wystawiaja oferte kilkakrotnie aby pozbierac jak najwiecej CV. W ten sposob buduja sobie baze na ktorej w pozniejszym czasie operuja lub sprzedaja nasze dane innym firma. Wiec nie licz na cud ze dostaniesz w takich firmach jak CPL Jobs prace bez znajomosci i ukladow. Nawet to ze w ofertach nie maja okreslonych zbyt wysokich oczekiwan. Nie poddawaj sie i szukaj pracy nadal. Wiekszosc rekruterow ma gorsze kwalifikacje i mierna wiedze dlatego w ten sposob z ludzmi inteligentnymi pogrywaja.
1
Skakanka 2015-07-21 15:58:53
Brałam ostatnio udział w rekrutacji przez Cpl Jobs i wspominam to bardzo dobrze. Konsultanci pomogli mi przejsc przez rekrutacje, przygotowali do rozmów i mysle ze w duzej mierze dzieki jednej Pani dostałam prace w fajnym miejscu. Nie wiem skad te opinie, ale chyba sa oprzesadzone.
4
mononoke 2015-08-31 00:19:22
czy ktoś mógłby podać (w przybliżeniu), jakie są zarobki w tej firmie na stanowiskach typu: 1)młodszy specjalista ds. obsługi klienta + język 2) młodszy specjalista ds. księgowości (+ język) i jak się pracuje? Jaka jest atmosfera? Czy przyjmują rzeczywiście absolwentów tuż po studiach, bez doświadczenia, czy jednak wybierają starszych i już z czymś w CV?
Będę wdzięczna za każdą opinię :)
mononoke 2015-08-31 09:51:35
Dzięki za opinię i rady :) Jak się uporam ze studiami, to chyba najlepiej będzie po prostu zaryzykować i zgłosić się z CV :)
A w kwestiach finansowych ma ktoś może jakieś sugestie?
3
zooza 2015-09-04 20:01:12
ja tez aplikowalam wielokrotnie na jedno stanowisko, ale jedna z konsultantek napisala mi maila, ze nie moga zaproponowac mi tej pracy bo moje dane widnieja w bazie danych klienta dla ktorego szukaja ludzi, moze u was tez tak bylo? :P
mysle, ze to spoko, ze napisala mi maila, przynajmniej wiem na czym stoje, widac przekroj konsultantow u nich szeroki ;))
zdziwiony 2015-09-17 15:52:13
To oni w ogole odpowiadaja na CV?? WOW, poważnie? Nie zliczę na ile ich ofert coś wysłałem, zero odzewu. A oferty wciąż wiszą...
3
konsalida87 2015-11-10 14:54:36
EDCF7 chcesz pracować w CPL Jobs czy chcesz wziac udział w rekrutacjach jakie prowadzą? Z tego co wiem, pracują oni dla innych Klientów zagranicznych a do siebie zatrudniają ludzi od rekrutacji. Ja tam brałam udział w procesie do firmy HP i byłam super zadowolona. Jednak konsultantka (Paulina?) była super profesjonalna i miła i we wszystkim mi pomogła. Ostatecznie zrezygnowałam bo odstałam robotę w CS.:D
1
konsalida87 2015-11-10 15:19:53
Moze sie nie nadajesz po prostu na dane stanowisko. Agencje pracy nie maja obowiązku odpowiadać na każde CV.
Arek 2016-03-15 02:45:16
Nie polecam tej agencji. Byłem w bardzo zaawansowanym procesie 2 miesiące temu i...obiecali poinformować o decyzji, jednak do dzisiaj nie otrzymałem odpowiedzi. Żenada i strata czasu.
gościu 2016-03-21 15:13:31
A ja z kolei mam bardzo dobre pozytywne doświadczenie. Wszystko od początku do końca przeprowadzone bardzo profesjonalnie. Oczywiście zależy od tego na jakiego przedstawiciela firmy się trafi ale ja mając kontakt z kilkoma osobami z CPL nie mogę powiedzieć złego słowa.
3
remina 2016-05-06 09:38:28
generalnie to poszukiwani w tej firmie są pracownicy władający rożnymi językami, @Azn, szukają aktualnie ze znajomością języka niemieckiego, holenderskiego czy francuskiego
1
Kate 2016-11-17 12:30:08
Komentarz odnośnie CPL JOBS POZNAŃ.
Komunikacja na poziomie niedostatecznym.
Zostałam umówiona na wizytę z pracodawcą, poszłam na spotkanie i okazało się, że w firmie nikt nic nie wiedział o moim przybyciu.
Zmarnowałam tylko swój czas, patrzono na mnie jak na kogoś z kosmosu.
Próbowałam się dowiedzieć co się stało, okazało się, że "to wina pracodawcy", "przepraszamy".

Dziękuję bardzo za taki poziom rekrutowania. Nie polecam.
2
Fudji7 2016-11-26 12:44:53
Już myślałam, że tylko mnie tak traktują.
Mam wrażenie, że ta firma robi sobie tylko badania rynku, ile osób na jakie role aplikuje - nigdy nie odpowiadają, mimo że te same ogłoszenia ciągle wiszą i jakże mocno zapraszają do aplikowania.

Cóż, jak dla mnie - skoro są fejkowe ogłoszenia, to i zapewne cała firma jest jednym wielkim fejkiem i oszustwem.
Zostaw swoją opinię o CPL Jobs Sp. z o.o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CPL Jobs Sp. z o.o.