brak logo

AGENCJA PRACY CZASOWEJ TEMPUS A ANETA KRÓL

Warszawa

Opinie o AGENCJA PRACY CZASOWEJ TEMPUS A ANETA KRÓL

tempusa IT SUCKS !! 2014-09-08 02:59
Mam negatywne zdanie o tej zakłamanej wykorzystującej prawo i ludzi "Agencji Pracy Tymczasowej", Ponieważ Mnie i moich dwóch znajomych po przepracowaniu 9 dni jako pracownicy magazynu DHL w Warszawie na ulicy Osmańskiej starając się chwaleni przez pracowników bezpośrednio zatrudnionych przez DHL, robiąc przez pierwsze dwa dni od 23:30-07.30 zgodnie z podpisaną umową ze"6, 7 godzin, z możliwością przedłużenia do 8" tylko o te przedłużenie nikt się nas nie pytał, trzeciego dnia nam zaproponowali pracę 24godziną i wyższą stawkę z 8.50zl na 15zł od godziny 5:30 do 5:30 i żeby później przyjść na 23:30 i że będziemy robić do godziny 3:00 nad ranem i będziemy mieli transport do domu a się okazało że kierownik zmiany dostał informacje że musimy robić do 7 i robiliśmy łącznie 3 razy przez 24/h robiliśmy.Przez 5 dni robiliśmy nadgodziny trzy dni normalnie i ostatniego dnia pracując od godziny 5:30 o godzinie 16:30 dostaliśmy wywiedzenie powód był taki że za mało godzin przepracowanych w ciągu 7 dni roboczych i do tego jeszcze nie dostaliśmy wypłaty podliczając 85zł,76.50zł,360zł(za dobę),360złzł,360zł,63,75zł i 3x68zł około 1510zł niewypłaconych za robociznę ponieważ wśród wszystkich podpunktów umowy zostało nie zauważone że wypłatę można dostać po 10 dniach przepracowanych minimum po 8godzin.Rozmawiając po wypowiedzeniu z dyspozytorem Dhl'u powiedział nam że to często się dzieje przez to że osoby odpowiedzialne za przyjęcia pracy w tej firmie kurierskiej że są ugadani z firmą "TEMPUS A" i podpisujemy umowę z agencją a nie firmą dla której pracujemy/pracowaliśmy. JEDNYM SŁOWEM FIRMA ROBIĄCA W CH***A I NACIĄGAJĄCA LUDZI POSZUKUJĄCYCH DARMOWEJ SIŁY ROBOCZEJ, NACIĄGAJĄCEJ PRAWO.Powiadamiając Państwową inspekcję pracy mieszczącą się w Warszawie na ul. Lindleya 16 dowiedzieliśmy się że dużo zgłoszeń podobnych lub takich samych i nic nie mogą z tym zrobić bo działają zgodnie z prawem, pracownica PIP podpowiedziała nam że możemy pozwać tą oto agencję pracy do sądu za wprowadzenie w błąd osoby i ewentualnie za nie zrozumiałą umowę i dodała że najlepiej jakbyśmy mieli prawnika a skąd wziąć na niego.LUDZIE UWAŻAJCIE NA TĄ AGENCJE BO TAM LUDZIE NIE PRACUJĄ TYLKO INNE OSOBY KTÓRE SĄ SAMI WIECIE
8
Ktoś 2015-03-16 09:33
Radzę uważać na p Anetę Król lubi donosić do Urzedu Skarbowego z obywatelskiego obowiązku i jeszcze się tym szczyci na forach internetowych.
11
poranny dhl 2015-03-30 17:08
Dają umowę zlecenie na 3 miesiące , po miesiącu ją rozwiązując z powodu małej ilości zamówień przez klienta.
Oczywiście za badania już nie zwrócą a i za odzież roboczą potrącą!
Niegodni zaufania !!!

1
anty cwaniak 2015-05-22 01:30
Ponieważ straszysz w umowie karami etc, wiec dziewczynko zapoznaj sie z tym "Pracodawcy często wykorzystują umowę-zlecenie jako zamiennik umowy o pracę, który stanowi dla nich niższy koszt. Jeśli z treści umowy wynika konieczność wykonywania obowiązków osobiście, odpłatnie oraz w warunkach nadzoru oraz w miejscu i o czasie wyznaczonym przez zleceniodawcę, to faktycznie mamy do czynienia z wykonywaniem umowy o pracę. Jeśli mimo to pracujemy na mocy umowy-zlecenia, to takie działanie pracodawcy może być podstawą do ukarania go grzywną w wysokości od 1000 do 30 000 zł na mocy art. 281 Kodeksu pracy, a także do powództwa o ustalenie stosunku prawnego w formie umowy o pracę, co wiąże się z dodatkowymi prawami dla zatrudnionego.
1
tadeo 2015-06-03 22:40
dno, muł i wodorosty..omijać szerokim łukiem bo sie narobicie a nie zarobicie
sus urs 2015-11-26 16:31
Czytając te nie pochlebne opinie aż robi mi się słabo. Wczoraj przeszłem całe te testy czy sie nadaję do tej pracy dzisiaj dostarczyłem właśnie do tej agencji zaśw o niek.i pozostało mi badania zrobić. Jak podrzuce te badania to mam niby podpisac już umowę zlecenie na 3 miesiące a potem normalnie umowa o pracę. Ale czytając kolejne komentarze mam kolejne obawy co do tej agencji
3
sus urs 2015-11-26 20:23
TO PYTANIE KIERUJE DO BYŁYCH PRACOWNIKÓW.Czy jeżeli dostarczyłem tej agencji moje zaświadczenie o niekaralności to czy mogę je odzyskać i czy również mogę się wycofać tego całego przyjęcia do pracy (bo żadnej umowy jeszcze naszczęcie nie podpisałem) ?
1
student 2016-03-29 14:53
Ludzie omijajcie ich!!! Oni szukają niewolników a nie pracowników!!! NAprawdę odradzam. Jeszcze nikt nie kazał mi nigdy przychodzić do pracy i zapieprzać ZA DARMO przez pierwsze kilka godzin tylko po to, żeby oni zdecydowali czy się nadaję do fizycznej harówki... Jeszcze raz uważajcie!
3
monik 2016-04-14 15:01
NIE PODPISUJECIE umowy z nimi. NIby jest praca ( robicie badania na sswoj koszt itp) pozniej okazuje ze tej pracy nie ma a tak NAPRAWDE to AGENCJA zarabia na dotacjach bo dostają za kazda podpisana umowe.
1
slakon 2016-05-17 20:34
hah, ale o co chodzi bo oni w tym momencie nikogo nie potrzebują ? Jestem w stałym kontakcie z nimi i też czasami korzystałem z poręczycielstwa ale teraz pusto z ofertami
Wyportkowany 2016-11-04 20:44
Uważajcie! ta agencja ma umowy z firmami, które potrzebują darmowej siły roboczej! Potrafią nie dać wypłaty jeśli firma, do której idziesz po kilku dniach uzna cię za niepotrzebnego. Takie firmy bez podania przyczyny mówią, żebyś więcej nie przychodził. I koniec. Przepracowałeś dwa czy trzy dni i np. na fajrant mówią ci, że już koniec twojej pracy. Dzwonisz oczywiście do tempus-a z zapytaniem, o co kaman. Miła pani Ania albo pani Marta współczuje ci oczywiście, " ależ nie mam pojęcia, czemu tak się stało, ble ble..." i dalej "oczywiście otrzymasz swoją kasę za te przepracowane dni... ble ble..." I na tym się kończy. Nie zobaczysz pieniędzy. Każdego dnia odpadają 2, 3, 4 osoby. Dobrzy są? No pewnie! Kilka tysięcy w miesiącu firma zaoszczędza. Może z takiego działania jeszcze ktoś coś ma? Nie polecam tej agencji.
Powiem więcej: odradzam, jeśli ktoś nie chce tyrać za friko. Ale wybór należy do Was.
Pozdro.
3
Polak 2017-06-12 10:16
Pracowało się w DHL Oświęcim. Minęło tyle lat, a praca dla Tempusa to jest katorżnicza praca ponad siły dla niemieckiego okupanta. Złe zdanie o agencji i o pracodawcy. I nie za te pieniądze. Niech sobie banderowców zatrudnia w obozach koncentracyjnych.
Zostaw swoją opinię o AGENCJA PRACY CZASOWEJ TEMPUS A ANETA KRÓL - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AGENCJA PRACY CZASOWEJ TEMPUS A ANETA KRÓL