brak logo

Fundusz beta

Wrocław

Opinie o Fundusz beta

bibi 2009-10-29 22:30:26
...jestem prawonikiem "Funduszu" od wielu lat...ktoś narozrabiał i próbuje nabałaganić...tonący chwyta się brzytwy!!!
nie słuchajcie tego steku bzdur...
Głos 2009-11-06 00:28:07
PIP przychodzi i wychodzi...oficjalnie jest wszystko OK. Jedynym plusem tej firmy jest zgrany zespół dzięki, któremu ta firma jeszcze działa. Pracowałem i nie polecam. A to prezesowe "małe brutto" to mnie dopiero ubawiło...ZUS powinien dobrać mu się do skóry....skończyłyby się parówki z EPI ;)
eerrrrr 2009-12-08 13:52:59
to wszystko prawda, i dziwi mnie tylko że jeszcze ktoś broni tej firmy...
T 2009-12-16 13:32:28
Ludzie zamiast rozpisywac sie na tej stronie zacznijcie szukac sobie innej pracy bo ta firma juz zdycha. Wiem co pisze! Ja juz szukam pracy i radze zrobcie to samo.
Monika 2009-12-17 12:25:29
Jedyna rzecz jaka trzyma, tą "firmę" na powierzchni, to zespół zgranych ludzi we wrocławiu ,a nie jakiś stary pijak który jedynie roztrwania pieniądze.Nawet w tej firmie nie ma żadnego funduszu emerytalnego bo wszystko zostało przepite przez Prezesa!!! Odradzam tą firmę tylko, ze względu na tego [usunięte przez moderatora] ...
staszek 2009-12-23 15:08:13
Jestem pracownikiem Funduszu od jakiegoś czasu i mogę szczerze powiedzieć jak sprawy wyglądają. W tej firmie ja sikam najdalej, kiedyś najdalej sikał Ksawery z magazynu ale po ostatnich zawodach moja dominacja jest niepodważalna.
aaaaa 2009-12-23 15:44:11
żenujący opis. A po prostu nie chciało się Tobie pracować. Brak ładu w księgarni, brak tematyki. to ma być pracownik. Nie dziwie się że jest na wypowiedzeniu. Z ładnej księgarni po remoncie zrobiła maszkarę w sumie sama taką jest.

Ciekawe jak napisze o kolejnym pracodawcy.
żenada 2010-01-21 21:45:04
porada prawna - 100zł; zlecenie napisania pozwu sądowego - 100zł; założenie sprawy w sądzie o zniesławienie - 300zł; mina Pani [usunięte przez administratora dane osobowe]po przegranym procesie - BEZCENNE; Za całość zapłaci Pani [usunięte przez administratora dane osobowe]kartą MASTERCARD (o ile ma)
Marzena 2010-01-23 13:33:19
ale prawda zabolala [usunięte przez administratora dane osobowe]hehehe nie od dzis wiadome jest to,ze zawsze atakuje sie osoby piszace prawde. [usunięte przez moderatora] napisala co myslala i to co bylo prawda a [usunięte przez administratora dane osobowe]sie strasznie denerwuja... gratuluje pani [usunięte przez moderatora] szczerych wypowiedzi,a [usunięte przez administratora dane osobowe]moge tylko wspolczuc,ze tak nisko upadla! nie masz zadnego argumentu w rekach i dlatego obrazac probujesz innych ? ZALOSNE. panie [usunięte przez administratora dane osobowe]panskiej zonie nikt nie dorasta do piet bo nikt tak sie nie [usunięte przez administratora] jak ONA!!
RÓŻYCZKA 2010-01-23 13:40:56
Boże! Co tu wielkie Państwo [usunięte przez administratora dane osobowe]wypisują?! Czyli jednak coś w tym jet co napiała [usunięte przez moderatora]! [usunięte przez administratora dane osobowe]próbujesz odwrócić kota ogonem razem z [usunięte przez administratora dane osobowe]od swojej osoby?? Coś Ci nie poszło :) Głupotą nikt [usunięte przez administratora dane osobowe]nie dorówna :) Pozdrawiam
MARCIN SKRZYSZEWSKI 2010-01-23 14:06:04
Pisanie prawdy o kimś zawsze skutkuje atakami innych osób a oczernianie innych ludzi i to w tak [usunięte przez moderatora] i przepełniony bzdurami wyssanymi z palca sposób skutkuje wnioskiem z powództwa cywilnego o ściganie (prywatny akt oskarżenia z art. 212 &1 KK lub 216 &1 KK)
A tak poza tym gnój jest dobry ale w kupkach na polu a kto komu i w czym nie dorówna to już jest inna sprawa, bawcie się dalej na tej stronie, jak nie macie odwagi mówić wszystkiego prosto w oczy to chociaż ta strona was ratuje...
Mariusz .M 2010-01-23 14:25:39
O i tu sie zgadzam to może spotkajmy sie wszyscy ?
xxx 2010-01-23 15:50:53
Z panem to można się spotkać ale tylko w sądzie. Po przeczytaniu tego steku bzdur które pan [usunięte przez administratora dane osobowe]napisał tylko można powiedzieć ZACHOWNIE GODNE POŻAŁOWANIA!! Strona ta służy do wyrażania swojej opini na temat pracodwawcy,a tu poruszane są tematy nie związane z pracą co nie kiedy. Kontakty [usunięte przez administratora dane osobowe] są temtem nr 1 w FB. Również kontrowersyjne jest to,że po przez prywatne kontakty[usunięte przez administratora dane osobowe] ma lżej w pracy i jest na bieżąco z informacjami o których inni pracownicy nie mają pojęcia.. jak np o zwolnieniu. Tylko można się zgodzić z poprzednikami,którzy sie wypowiedzieli jak w tyłek [usunięte przez administratora dane osobowe]nie wejdziesz szybko stracisz prace. Osoba [usunięte przez administratora dane osobowe] pozostawia wiele do życzenia ale co może powiedzieć osoba mająca kompleks niższości...?? Takie osoby potrafią tylko obrażać bo nie mają godności ani kszty honoru. Panie [usunięte przez moderatora] z takimi to tylko do Sądu za oczernianie i zniesławianie osób trzecich może wtedy się nauczą kultury (w co osobiście wątpie). Pracownice księgarni.
Katarzyna 2010-01-23 19:43:05
Kiedyś miałam tę (nie) przyjemność pracowania w Funduszu Beta. Warunki pracy no cóż nie były najlepsze.. Bardzo dobrze orientuję się w sytuacji tej firmy. Po przeczytaniu tego wszystkiego włosy mi się zjeżyły na głowie!! Nigdy bym się nie spodziewała tego jaka jest [usunięte przez moderatora]!! Okazuje się,że rzeczywiście jest dwulicową osobą. Co do jej prywatnych kontaktów z pracownikami to przyznam szczerze,że nawet jeśli tak polubiła jedną ze swoich pracownic to dobrze, ale jeślli chce się faworyzować kogoś to niech to robi z każdym pracownikiem bo z tego co widzę opienię Pani [usunięte przez moderatora] ma już zszarganą.
Cieszę się,że już nie pracuję w tej firmie i mam święty spokój,a [usunięte przez moderatora] jak widać są siebie warte - swój do swego zawsze ciągnie :)
Pozdrawiam obecnych jak i byłych pracowników Funduszu Beta.
administracja 2010-01-24 11:05:03
Witam wszystkich
1) Jeżeli ktoś nie wie za co stracił pracę albo dlaczego jest "na wypowiedzeniu" proszę skontaktować się z centralą we Wrocławiu
2) Informacje o oczekiwaniach jakie FB ma wobec pracowników udziela Centrala ZSK albo Centrala Wrocław
3) Większość decyzji na które się skarżycie podejmuje Wrocław a nie [usunięte przez moderatora].
5) Wszystkie niejasności można rozwiać w bardzo prosty sposób pisząc maila do Wrocławia.
6) Prawo określa w jaki sposób nie wolno umieszczać w internecie danych osobowych dlatego FB złożył zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa. Więcej informacji udzieli centrala Wrocław
pozdrawiam
Danvill 2010-01-25 16:00:22
Skąd u Was tyle jadu ? Nie podoba się w FB ? To znajdźcie sobie lepszą pracę i udowodnijcie Panu [usunięte przez administratora dane osobowe]? xD Czy jak mu tam że stać Was na więcej. Mnie wyrzucono z tej firmy za obejrzenie archiwum gg ówczesnej kierowniczki [usunięte przez moderatora]. Ale co z tego ? Dzięki temu zyskałem nowy zawód i prace w której zarabiam tyle ile cała załoga Zamkowej razem wzięta :) Dlatego siedzenie tu i wypisywanie głupot z braku innego zajęcia jest dość śmieszne. A i faktycznie podpada to pod pewne paragrafy, dlatego niektórzy powinni się zastanowić dwa razy zanim chwycą za klawiaturę. [usunięte przez moderatora] gorąca pozdrówka i oby Cię w końcu docenili bo przecież gdyby nie Twoja odpowiedzialność i poczucie obowiązku to tak zwany oddział szczecin dawno utopił by się we własnym gównie. Co doskonale obrazuje przykład pana [usunięte przez administratora dane osobowe]i jemu podobnych "kierowników". Pozdrawiam :)
Koda,dxm,methcat.benzydamina 2010-01-25 19:09:53
Chce ktoś troche ? xD
anonim 2010-02-09 09:00:34
Bylam na spotkaniu w sprawie pracy w jednej z ksiegarn tej firmy. Zaproszono mnie do obskurnej ksiegarni w stargardzie szczecinskim zaproponowano mi prace jako kierowniczki ksiegarni. Pani ktora zeprezentowala firme przedtawiala sie jako dyrektorka calej sieci i na wstepnie mi powiedziala ze bedzie mi ciezko gdyz bede miala tylko minimalne wynagrodzenie i prowizje od sprzedazy towaru. Warunki w jakich mialam pracowac byly w straszym stanie, dziura w podlodze przy wejsciu do ksiegarni, sciany juz po pekane, umeblowanie ksiegarni tandetne. Jesli juz ktos tam pracuje to wspolczuje i odradzam innym zainteresowanym pracy w tej firmie!
Gość 2010-02-09 12:34:35
Firma ta prezentuje bardzo niski poziom kultury osobistej! Jeśli chodzi o atrakcyjne warunki pracy: niska płaca, wypłata zawsze po terminie oile przyślą w całości, [usunięte przez moderatora], nerwowa atmosfera pracy, aroganckie szefostwo, a dyrektorka boi się podejmować samodzielnych decyzji. sprzedawca lub kierownik księgarni traktowany jest jak niewolnik. Dziwne, że PIP jeszcze się nimi nie zajął!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
anonim 2010-02-10 10:59:43
Firma beznadziejna, pracownika traktują jak śmiecia .Wszystko jest w porządku dopóki nie upomnisz się o swoje. Nie płacą za urlopy, nie ma funduszu socjalnego,stawki są zmieniane bez wiedzy pracownika i dowiadujesz się gdy dostajesz wypłatę że masz obciętą o kilka set złotych. Wypłacane zlecenia tez są zmniejszane bez wcześniejszego powiadomienia Cię, a potem tłumaczy to dyrektorka niskimi obrotami księgarń!!! albo odsyła do kadr we Wrocławiu. Dlatego nie polecam tej firmy bo sam się przejechałem i zresztą nie tylko ja.
nie polecam 2010-02-10 11:27:22
omijajcie te firme szerokim lukiem!! brak szacunki dla pracownikow, prawie wcale sie juz tam nie zarabia, tylko smieszna podstawa (najnizsza krajowa) zero jakichkolwiek prowizji chyba ze dostana 200zł to juz jest duzo jak na ta firme... - smiechu warte!! wiekszosc jezdzi za podstawie samej. . nie polecam nie polecam nie polecam!!!!!!
szczesliwa 2010-02-10 12:50:28
Nie polecam pracy w tej firmie.
. Jak każdy z moich poprzedników zmierzam do tego, że Pani "pseudo Dyrektor" nie nadaje się do zarządzania. Tej Pani brakuje pofesjonalizmu, taktu, klasy, a przede wszystkim kultury.
NIe potrafi wspołpracować z innymi, boi sie podejmowac decyzje co świadczy jaki niski poziom sobą reprezeuntuje.Praca w Fundusz Beta daje duzo do zyczenia, ale kim sa kierowniczki bez zgranego i dobrego "Dyrektora"?? Jesli "pseudo Dyrektorka" nie umie zarzadzac cała siecia to jak ma dalej iść współpraca z takim "Dyrektorem"??
Pozdrawiam wszystkich tych, którzy zakonczyli tak jak ja wspołpracę z tą firmą i tych, którzy zamierzają to zrobić. A całemu Zarządowi życzę nowych pracowników, jeszcze więcej nowych ksiegarń, i obrotów, a przede wszystkim zmiany osoby zarządzającej, której tak ślepo uwierzyli.
urzednik skarbowy 2010-02-11 11:41:55
Zgodnie z prawem i nowa ustawa nie wolno zabierac podatku od zapomogi z funduszu socjalnego czyzby panie z ksiegowosci o tym nie wiedzialy wedlug prawa skarbowego za niewiedze trzeba placic to dla was przeczytajcie ustawe............W sprawie ograniczenia wydatkowania środków funduszu do usług krajowych 26 października 2004 r. rzecznik praw obywatelskich wystąpił ze skargą do Trybunału Konstytucyjnego (nr RPO/420078/02/VIII). Zdaniem rzecznika przepisy art. 2 pkt 1 oraz art. 8 ust. 2a ustawy o zakładowym funduszu świadczeń socjalnych w zakresie, w jakim uniemożliwiają pracownikom skorzystanie z usług świadczonych przez pracodawcę na rzecz różnych form wypoczynku, działalności kulturalno-oświatowej i sportowo-rekreacyjnej, jeśli są one świadczone poza terenem kraju, są niezgodne z art. 32 w związku z art. 2 Konstytucji RP.

W dniu 28 marca 2007 r. Trybunał Konstytucyjny orzekł, że art. 2 pkt 1 oraz art. 8 ust. 2a ustawy o zakładowym funduszu świadczeń socjalnych w zakresie, w jakim przepisy te uniemożliwiają pracownikom skorzystanie z usług świadczonych przez pracodawcę na rzecz różnych form wypoczynku, działalności kulturalno-oświatowej i sportowo-rekreacyjnej, jeśli są one świadczone poza terenem kraju, jest niezgodny z art. 32 w związku z art. 2 konstytucji.

Tym samym po ogłoszeniu wyroku otwiera się możliwość do finansowania ze środków ZFŚS usług świadczonych także poza granicami kraju.

Wypłata świadczeń

Dokonując wypłat z ZFŚS, należy mieć na uwadze, że na gruncie ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych wyłącza się z podstawy opodatkowania tylko niektóre przychody finansowane z tego funduszu, w szczególności:

- kwoty pomocy finansowej na zmniejszenie wydatków mieszkaniowych,

- zapomogi wypłacone w przypadku indywidualnych zdarzeń losowych, długotrwałej choroby lub śmierci pracownika bądź członka rodziny,

- wartość rzeczowych świadczeń okolicznościowych otrzymywanych przez pracowników i członków ich rodzin do wysokości nieprzekraczającej w roku podatkowym 380 zł,

- za zlecenia również wezma się odpowiednie instytucje i zostanie wszystko sprawdzone dokładnie nawet z przelewami bankowymi.
pracownik 2010-02-13 13:51:18
powiem wam tylko tyle jak wam się nie podoba to nikt was nie trzyma na siłę możecie pracować gdzie indziej to nie kamieniołomy a pozatym na gowork umieszcza się opinie o pracodawcy a nie swoje wywody na temat koleżanek z pracy
smiechu warte 2010-02-17 13:27:37
Firma Fundusz Beta ludzi tam się wogóle nie szanuje.Wypłata to zwykłe ochłapy za tą robote co tam sie robi bo nie można tego nazwac pracą.heh ogólnie polewka z tej firmy. Nikomu nie polecam chyba ze chce ktoś sobie napsuc krwi i zmarnować zdrowie.Warunki są gorsze jak w średniowieczu a o zasadach bhp to nie wspomne bo tam takich nie ma.
anonim 2010-03-01 22:58:54
Zgadzam się całkowiecie! Jedni wielcy [usunięte przez moderatora]!! Mydlenie oczu i tyle.Obiecują gruszki na wierzbie a w gruncie rzeczy nie daja nic! Wiem, bo miałam "przyjemnośc" pracować w tej jakże wielkiej firmie Fundusz Beta...Paranoja.....Ale przyjęli mnie a że nie miałam nic innego na oku to popracowałam trochę....
Jeśli chodzi o wynagrodzenie to miało być 1000 zł podstawy plus jak to sie tam mowiło 'atrakcyjny system prowizyjny".
Panie w sekretariacie we Wrocławiu miały "lekki bałagam" wiec i zdarzało sie ze różne karteczki z danymi ginęły etc.....
Wypłaty nie były wypłacane w terminie i ciągle coś i słuchanie jak to księgarie mają niskie obroty. Tylko słychać jak źle się pracuje i trzeba podnosić obroty księgarń. Nikt nie stara sie o pracownika i nie liczy się z jego zdaniem. Odradzam tutaj pracę.
Ale tak powaznie, to nie zawracajcie sobie nimi głowy...Nie warto....
pozdrawiam serdecznie ;)
Kiwi 2010-03-04 08:23:31
Standard pracy jest zenujacy! Stare komputery, stare samochody którymi wozi sie towar! Wiekszosc wspolpracownikow z ktorymi mialam do czynienia nadaja sie do spozywczaka łacznie z osobami na "wyzszych stanowiskach". Kierownicy/Dyrektorka sa na takim poziomie ze w innych powaznych instytucjach finansowych mogliby zostac kadra sprzatajaca.
NIE POLECAM. Ja sama sie zwolniłam!
anonim 2010-03-08 11:07:36
Już od roku czasu z rzędu nie ma bonów świątecznych w tej firmie, ciekawe na co spożytkowany jest Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych w tej firmie??? W tym roku odpis na jednego pracownika to 1 047,84 zł. Nikt w tej firmie nie zbiera oświadczeń o dochodach, więc jak przyznawane są ewentualne świadczenia z zfśs bo przecież nie z uwzględnieniem sytuacji materialnej, życiowej jak mawia ustawa!!
TO CHYBA SPRAWA DLA INSPEKCJI PRACY I EWENTUALNIE ZUS-U!!! MOŻE NAJWYŻSZE KIEROWNICTWO MA WYPŁACANE PREMIE Z TEGO FUNDUSZU!!
A CO Z NADGODZINAMI W TEJ PRACY - NIE WIEM CZY ONI WIEDZĄ CO TO KODEKS PRACY!!! A O ETYCE KIEROWNICTWA JUŻ NIE WSPOMNĘ!! I NIE BĘDĘ PODAWAŁA PRZYKŁADU O JEJ NIE STOSOWANIU!!!
ŻAŁOSNA FIRMA!!!!!
anonim 2010-03-11 09:42:00
witam. potwierdzam, pracowałem tam trochę wypłaty
z opóźnieniem i to marne. przyszłym pracownikom życzę powodzenia
w użeraniu się z [usunięte przez moderatora]!
ZŁODZIEJE 2010-04-05 00:11:35
To prawda zgadzam się z opinią osoby, która twierdzi, że to [usunięte przez moderatora]!!!!Ja też tam pracowałam, bardzo niska kultura osobista osób na stanowisku kierowniczym, atmosfera również nie najlepsza, wykorzystują jak się da. Nigdy nie bierzcie udziału w inwentaryzacji i nie podpisujcie się pod żadnym pozorem odpowiedzialności materialnej musicie potem za to wszystko zapłacić a wcale nie są to małe pieniądze!!! Nie dawno mnie zwolniono za to, że niby przyczyniłam się do dużego spadku obrotów w księgarni. Pracowałam długo, ale teraz cieszy mnie to, że nie będę musiała ze [usunięte przez moderatora] pracować!!!!
FB 2010-05-02 17:47:27
To co dzieję się w tej firmie nadaje sie do telewizji!! A Pani Dyrektor to powinna dostać oskara za swoją role przyjaciółki firmy FB!! [usunięte przez moderatora] psychiczny na każdym kroku, [usunięte przez moderatora], zastraszanie to praktyki stosowane w tym miejscu!!! Tym powinien się ktoś zainteresować!!! Chodź i tak nasza koleżanka z jednej księgarni interweniowała już w PIP, ale nic to nie dało!!!! Redukcja taniej siły roboczej do minimum, tysiące obowiązków i ..... minimalna płaca!!!! Jak w obozie, tylko,że w obozach ludzie dostawali minimalne racje żywnościowe, a tu głodowe wynagrodzenie!!! Ciekawe czy Pani Dyrektor przeżyłaby za te śmieszne pieniądze, które płaci swoim poddanym prezes!!! Ale dla niego liczy się tylko Pierwsze miejsce w tabelkach i wysokie zyski ze sprzedaży książek, a "wy biali murzyni"musicie realizować pragnienia swojego pana prezesa by mógł sobie wyjechać na wczasy gdzieś, za nasze pieniądze!!!
QQQQQ 2010-06-25 17:54:20
To prawda bardzo skąpa firma. Raczej nikłe szanse na awans, max pracy - wynagrodzenie niskie, wkład pracy nie proporcjonalny do wynagrodzenia. Sporo można się nauczyć jeśli, masz oczy i uszy szeroko otwarte. Pozdrawiam...
anonim 2010-07-28 08:44:12
Zgadzam się przedmówczynią co do stanu technicznego kilku księgarń i do tego że człowiek haruje i poświęca swoje życie dla księgarni a w zamian otrzymuję się wielkie [usunięte przez moderatora] Trzeba mieć mocne nerwy by móc wszystko udźwignąć na swoich barkach. Nie które z nas straciły pracę z dnia na dzień, ale mówiąc tak szczerze po co firmie trzymać tyle księgarń które i tak same straty przynosiły i były w stanach już totalnego rozkładu!! Mamy nadzieję że [usunięte przez moderatora] będzie umiała stanąć na wysokości zadania i wyprowadzi księgarnie na prostą , tego i jej i sobie życzymy :)
anonim 2011-05-06 11:27:09
Witam Forumowiczów,
szukam każdej osoby, która została pokrzywdzona w jakikolwiek sposób przez Firmę Księgarską \"Beta\" lub przez Fundusz Beta [usunięte przez moderatora]. Chodzi tu o jakąkolwiek próbę [usunięte przez moderatora], o niewypłacenie należnej płacy, manipulacje pracownikami i wszelkie inne krętactwa niezgodne z kodeksem pracy.
Proszę o kontakt na maila:
[usunięte przez moderatora] - proszę podać numer telefonu lub inny kontakt- odezwę się.
Pozdrawiam Wszystkich pokrzywdzonych przez tego człowieka.
pracownik 2011 2012-02-03 14:51:36
tragedia! omijac szerokim łukiem!!!!!!!!
50 pączków Greya 2015-02-18 02:05:04
Nie wiem czy to informacja potwierdzona, ale znalazłem taki zapis w internecie, że firma jest w upadłości. Ciekaw jestem co takiego tam się zadziało, że zmuszeni byli wykonać taki radykalny krok. Poza tym nigdzie nawet nie ma informacji o ich działalności, żadnego śladu co też jest dziwne ze względu na długość czasu jaki znajdowali się na rynku.
gość 2016-03-22 22:59:25
Widzę, że znowu poszukują do pracy, więc dla wszystkich zainteresowanych - nie ma po co fatygować się na rozmowę o pracę, szkoda czasu, nerwów i pieniędzy wydanych na bilet Facet proponuje takie warunki, że nie wiadomo czy śmiać się czy płakać. Ogólnie mówiąc krętacz i oszust. Prosto z mostu mówi, że wszyscy w firmie pracują na podwójnych umowach i jeśli nie masz na kogo wziąć zlecenia, to twój problem. Na okresie próbnym proponuje 1000 zł (!) przez trzy miesiące. A potem może dostaniesz więcej, tzn najniższą krajową. A facet ogólnie nieprzyjemny i podczas rozmowy wypytuje się o prywatne sprawy
ktoś 2016-06-02 07:41:00
Fundusz Beta ogłosił upadłość i ostatecznie został zlikwidowany w połowie 2014 roku. Właściciel ma sądowy zakaz prowadzenia działalności ale założył nową firm "firma księgarska beta" w której prezesem jest jego asystentka. Co do warunków zatrudnienia widzę że nic się nie zmieniło.
Zostaw swoją opinię o Fundusz beta - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fundusz beta