Incom Group

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Incom Group S.A.

Opinie o Incom Group Wrocław

Nie przegap nowości o Incom Group S.A.!

Incom Group S.A.

19.05.2023 11:54

Miło nam, że odwiedzasz nasz profil firmowy na portalu gowork.pl

W tym miejscu możesz podzielić się konstruktywną opinią o współpracy z Incom Group S.A..

Pisząc swoje spostrzeżenia pamiętaj proszę aby:

- Twoje uwagi nie były obraźliwe, krzywdzące, wykluczające lub wprowadzające w błąd,

- podawane informacje były możliwie najbardziej obiektywne i uczciwe,

- ocenione zostały merytoryczne aspekty pracy,

- opinia była jak najbardziej rzetelna, odpowiedzialna i mająca odzwierciedlenie w rzeczywistości.

Jednocześnie informujemy, że wszelkie wpisy zniesławiające, kłamliwe i uderzające w dobro firmy Incom Group S.A. lub jej pracowników będą monitorowane, a ich autorzy będą pociągnięci do odpowiedzialności cywilnej lub karnej.

Wywiadu udzielił/aMonika Sikora

22.06.2023 15:11

Czym zajmuje się Państwa firma? Co jest głównym filarem Państwa biznesu? W jakim mieście/jakich miastach działacie?

Jesteśmy jednym z 6 największych dystrybutorów w branży IT i elektroniki użytkowej w Polsce, działamy na rynku od 33 lat. W ofercie mamy produkty i rozwiązania od ponad 250 dostawców, które dostarczamy do wszystkich sektorów gospodarki – edukacji, przemysłu, biznesu, instytucji publicznych, finansowych - poprzez sieć naszych partnerów handlowych na terenie całego kraju. Główna siedziba firmy mieści się we Wrocławiu, tutaj też pracuje zdecydowana większość naszego zespołu, ale mamy także dynamiczną grupę handlową w Bielsku-Białej.

Jak wyglądały początki firmy? Skąd pomysł na działalność w tej branży?

Firma została założona w Niemczech, w 1987 r., a w 1990 r. główna siedziba została przeniesiona do Wrocławia. Krótko potem Incom został największym autoryzowanym dystrybutorem w centralnej i wschodniej Europie marki Seagate – światowego producenta rozwiązań do przechowywania danych. Na przestrzeni kolejnych lat firma budowała swoje portfolio wprowadzając komputery, serwery, peryferia, akcesoria, elektronikę użytkową, oprogramowanie, a z czasem rozwiązania dedykowane konkretnym branżom, np. monitory interaktywne czy druk 3D dla edukacji. Incom jest również właścicielem marki ADAX, jednej z najstarszych rodzimych marek komputerowych. Pod jej brandem produkowane są komputery stacjonarne, serwery, a także komputery typu All-In-One.

Jak prezentuje się Państwa otoczenie biznesowe – kontrahenci, konkurencja, branża?

Branża informatyczna jest jedną z najbardziej dynamicznie rozwijających się gałęzi przemysłu, a co za tym idzie, jedną z najbardziej wymagających. Firmy działające na tym rynku muszą umieć dostosowywać się do ciągłych zmian, innowacji czy nowych technologii w sposób niezwykle szybki i elastyczny. Firmy, czyli pracujący w nich ludzie. To powoduje spore wyzwania, ale również niezwykłe możliwości rozwoju osobistego pracowników. Ze względu na atrakcyjność i przyszłościowy charakter tej branży, z jednej strony cechuje ją spora konkurencyjność, a z drugiej mnogość opcji kreowania indywidualnej koncepcji działania w oparciu o coraz ciekawsze, czasem nietypowe lub niszowe rozwiązania.

Jak wygląda struktura Państwa firmy?

W Incom Group zatrudniamy ponad 150 pracowników i ciągle szukamy nowych, kreatywnych i angażujących się osób. Organizacja firmy skupia się wokół skoncentrowanych na rozwoju i realizacji sprzedaży działów: Handlowego, Marketingu, eBiznes, Zarządzania Produktami oraz Produktów Zaawansowanych i Marki ADAX. Te zespoły są również najbardziej liczne i najszybciej rozwijające się. Efektywna sprzedaż i procesy finansowe, serwisowe czy logistyczne wspierane są przez działy: Analiz, Kontrolingu i Zarządzania Ryzykiem, Serwisu, Logistyki oraz zespołów administracyjnych i księgowych.

Jakie plany związane z zatrudnieniem macie Państwo w 2023 roku?

Systematycznie rozwijamy działy sprzedażowe i okołosprzedażowe, ponieważ ciągle pojawiają się w naszej firmie nowe pomysły biznesowe. Aktualnie toczą się rekrutacje do działów Product Managerów, Handlowego, Marketingu i Analiz. Warto jednak na bieżąco śledzić ogłoszenia publikowane przez Incom, ponieważ regularnie pojawiają się ciekawe propozycje rozwoju zawodowego w naszej firmie. Szukamy osób ambitnych, umiejących budować relacje, pozytywnych i nastawionych na osiąganie sukcesu. Stawiamy na ludzi lubiących grę zespołową i chętnie identyfikujących się z celami firmy.

Jak przebiega rekrutacja w Państwa firmie? Kto odpowiada za rekrutację?

Uważamy, że proces rekrutacyjny powinien być krótki i efektywny. Nie jesteśmy zwolennikami złożonych, wieloetapowych rozmów. Spotkanie z kandydatem od początku prowadzone jest przez menadżera działu, do którego prowadzona jest rekrutacja. Jeśli rozmowa przebiegnie pomyślnie, w ciągu kilku dni kandydat zapraszany jest na drugą, po której – w zależności od jej wyniku - przedstawiana jest mu oferta pracy.

Jak wygląda proces wdrożenia nowego pracownika w Państwa firmie?

Nowy pracownik wdrażany jest do organizacji kilkuetapowo i kompleksowo. W pierwszej kolejności przechodzi szereg szkoleń, które mają przybliżyć mu organizację firmy, portfolio produktowe oraz zapoznać go z systemami wspierającymi pracę. Zapoznaje się również z kulturą organizacyjną firmy, panującymi zasadami i dostępnymi udogodnieniami. Następnie wchodzi w etap wdrożenia szczegółowego do pracy w dziale docelowym, gdzie poznaje specyfikę swoich zadań, oczekiwania, zasady, mechanizmy, narzędzia itp. W ciągu około 2-3 tygodni jest przygotowany do pierwszych zadań na swoim stanowisku.

M.D.

18.01.2026 22:27

Najgorsza rozmowa rekrutacyjna na jakiej byłem. W ogłoszeniu brak wymogu znajomości języka, nikt nie powiadamia, że rekrutujący jest anglojęzyczny. Jeden z rekrutujących ciągle przewraca jakieś papiery niezainteresowany rozmową. Anglojęzyczny rekruter bardzo sympatyczny. Drugi, Polak,(usunięte przez administratora)W firmie (usunięte przez administratora), bardzo formalnie i sztywno. Każde drzwi „opestkowane” jak w Pentagonie. Brak (usunięte przez administratora), pani umawiająca spotkanie nie wspominała, ze na wjeździe do firmy jest szlaban i że trzeba zameldować się u portiera. Nie mogłem znaleźć drzwi wejściowych do firmy, w żaden sposób nie są oznaczone, więc wypadałoby podać w mailu instrukcje jak się dostać. Firma nie wraca ani z feedbackiem, ani z info czy wybrali kogoś innego, ani chociażby z podziękowaniem za rozmowę. Choć zdecydowanie w mojej głowie podczas rozmowy wszystko krzyczało, że to nie jest dobre miejsce do pracy, więc nie żal, to kultura organizacji nakazywałaby chociażby wracać z jakąkolwiek informacją, skoro ktoś poświęcił czas i paliwo.

Jeremy Clarkson

14.03.2025 09:49

Nie wypłacają premii, gdy nie byłeś obecny, nawet jeśli przyczyna był wypadek samochodowy i pobyt w szpitalu. Żal mi kolegi, a firmę oceńcie sami
    Kandydatka

15.06.2024 17:01

Nigdy nie brałam udziału w gorszej rekrutacji niż w tej właśnie firmie. Trwała ona ponad miesiąc. Ostatni etap rekrutacji był przekładany kilkukrotnie. Finalnie zamiast dać znać po kilku dniach o efekcie rekrutacji odezwali się meilowo na moje ponaglenie ze nie są zainteresowani bo wybrali kogoś innego. Szkoda czasu. Przy rozmowie również udało mi się podsłuchać narzekania pracowników na papierosie, wiec atmosfera również tam chyba jest nie zaciekawi

18.06.2024 15:09

Szanowna Pani, proces rekrutacji jest złożony i czasochłonny. Składa się on z kilku etapów, których efektem jest wybór jak najlepszego dla danej organizacji kandydata. W tym czasie badane są: doświadczenie zawodowe, umiejętności, wiedza, kompetencje miękkie i cechy charakteru. Niekiedy potrzeba nawet kilku miesięcy zanim wyłoni się osobę, która spełnia wszystkie wymogi i jest idealnym kandydatem. Stawiamy na najlepszych! Tym niemniej zawsze dążymy do optymalizacji czasu, w jakim odbywa się rekrutacja. Trudno nam się odnieść do tego konkretnego przypadku, ponieważ zgłoszone przez Panią zastrzeżenia są anonimowe.

06.11.2024 22:23

Ciekawe, ja muszę przyznać, że rozmowy rekrutacyjne jedne z lepszych na jakichkolwiek byłem - same konkrety Pomijając już fakt, że nie rozmawia się z jakąś rekruterką tylko z osobami, które są doświadczone i długo pracują w firmie.

Byly

03.09.2024 16:53

Nie polecam tej pracy w firmy. (usunięte przez administratora) Ogromne wymagania w stosunku do słabej płacy , ciągłe życie w stresie i zero wdzięczności za wykonywaną pracę. Trzymać się z daleka od tej firmy!
    Irmina

03.08.2024 09:29

Generalnie fajnie, że firma sama odpisuje tu na wpisy, ale jakoś nie ma konkretów poza marketingowymi sloganami. Ja licze że jednak odpowie jakiś wiarygodny pracownik. Macie info czy można dorabiać tu nadgodzinami? Czasami chociaż...

11.08.2024 09:40

Nie ma takiej możliwości, nikt tu za nadgodziny nie płaci
    Patka

06.04.2024 13:32

Dzień dobry, widziałam aktywna ofertę dla Handlowca IT i po przeczytaniu niektórych komentarzy zastanawiam się czy atmosfera się może nie poprawiła? spełniam wymogi i rozważam aplikacje. Ciekawa jestem jednak zarobków. Czy znacie widełki?
    Incom Group S.A.

08.04.2024 14:39

Jeżeli spełnia Pani wymogi wskazane w ogłoszeniu to serdecznie zachęcamy do złożenia swojego CV. Na ewentualnej rozmowie kwalifikacyjnej przekażemy Pani wszystkie informacje.
    Obserwator

29.05.2023 18:26

Jak mówi powiedzenie "wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma" ale trafiasz gdzie indziej i to powtarzasz po czasie. Wielu ludzi się przewinęło ale nie bez powodu wielu jest teraz w topowych firmach IT na rynku a zaczynali tutaj. Jeżeli przychodzisz i jesteś od początku roszczeniowy, stawiasz warunki i oczekujesz złotych gór to daj sobie spokój. Pozycje w każdej firmie trzeba sobie wypracować. Nie dostaniesz najlepszych grup produktowych lub Klientów od ręki. Pokaż, że sobie radzisz a z czasem pojawią się takie możliwości, w końcu ktoś awansuje lub zmieni pozycje czy odejdzie i pojawi się szansa dla kogoś, kto już jest tu chwile i jest obyty z systemami, pracą i workflow. Nie wszystko otrzymujesz wszędzie od razu. Firma ceni ludzi którzy chcą pracować (choć może często nie w sposób werbalny), myślą przy tym i są lojalni i takim osobom się tu dobrze wiedzie. Zarobisz, wypłata jest zawsze od lat na czas pierwszego dnia roboczego, jest luxmed i MultiSport za przystępne pieniądze, niektórzy pojeżdżą po świecie lub na różne konferencje. Brakuje trochę szkoleń, czasami ciężko się dostać do kogoś żeby pogadać, czasami są podejmowane błędne decyzje, czasami plany są duże i nie doszacowane ale tak jest wszędzie. Nie ma miejsca gdzie są tylko same plusy i jest kraina mlekiem i miodem płynąca. Nie można porównać tego miejsca do Google jeżeli chodzi o warunki pracy czy innych typowych korpo ale też nie jest tak źle jak przedstawiają to wszystkie tylko same negatywne komentarze. Jak się uparło w polskiej mentalności, komentarze zostawiamy tylko te negatywne gdy jesteśmy na kogoś źli, często w emocjach, pozytywne czy neutralne rzadko kiedy zatem obraz wykreowanej tu rzeczywistości jest za mocno przekłamany.
    Handlowiec

09.05.2023 23:54

Jako handlowiec muszę powiedzieć, że nie jest tutaj zbyt wesoło. Szefostwo jest cholernie nerwowe i często zachowuje się toksycznie, co zrobiło już wiele szkody w morale całego zespołu. A co do podwyżek i awansów, to jakoś tego nie widać. Nie wiemy, czy nasza praca jest w ogóle doceniana, ani czy istnieje jakaś perspektywa rozwoju kariery. A brak motywacji i perspektyw nie napawa optymizmem, żeby dać z siebie wszystko. Ogólnie rzecz biorąc, uważam, że szefowie powinni bardziej przyłożyć się do poznania branży IT i zrobić coś, żebyśmy wszyscy czuli się bardziej zmotywowani i docenieni. Wtedy nasza praca byłaby bardziej efektywna i przyjemniejsza.

Wywiadu udzielił/aByły pracownik

09.05.2023 15:23

Na jakim stanowisku pracowałeś/aś i na czym ono polegało?

Pracowałem na stanowisku Product Managera. Do moich zadań należała realizacja wyznaczonych planów sprzedażowych (obrót i zysk), współpraca i negocjacje z producentami, pozyskiwanie nowych dostawców, tworzenie oraz realizacja strategii cenowej i marżowej produktów, zarządzanie rotacją w poszczególnych kategoriach produktowych. Inne obszary, którymi się zajmowałem, to m.in.: planowanie wewnętrznych i zewnętrznych działań sprzedażowych i marketingowych, monitorowanie i analiza rynku i konkurencji, tworzenie raportów dla dostawców i Zarządu, organizacja oraz przeprowadzanie szkoleń dla Działu Handlowego i Partnerów firmy czy współpraca z innymi działami sprzedażowymi w zakresie realizacji celów biznesowych.

Czy miałeś/aś możliwość pracy zdalnej? Jeżeli nie, z czego wynikała ta decyzja?

Początkowo miałem taką możliwość, po czym zostałem wykluczony z grona osób, którym przysługiwała praca zdalna.

Co było powodem zakończenia współpracy z firmą?

Mógłbym wymienić tysiąc powodów, ale w dużym skrócie głównym powodem było fatalnie wynagrodzenie, zbyt niskie względem wysokich wymagań, a to dodatkowo przyprawione całkowitym brakiem szacunku wobec pracownika.

Jakie są widełki wynagrodzeń na tym stanowisku?

Podstawa to 6-12 tys. brutto na umowie o pracę, natomiast widełki premii były całkowicie dowolne - od zera do kilkunastu tysięcy miesięcznie.

Jak długo pracowałeś/aś w tej firmie?

Ponad półtora roku.

Czy poleciłbyś/poleciłabyś pracę w tej firmie swojemu przyjacielowi? Uzasadnij swoją odpowiedź

Absolutnie nie, powody wymieniłem w poprzedniej odpowiedzi, dotyczącej niskich stawek i nieprzyjemnego stosunku do pracownika.

Jakie były możliwości rozwoju na Twoim stanowisku / w Twoim dziale? Z czego to wynikało?

Nie było żadnych możliwości rozwoju. Powodem była płaska struktura firmy.

Jak wyglądały szkolenia w Twojej firmie? Czy były zaplanowane i jak często się odbywały? Jakich obszarów/ tematyki dotyczyły? W przypadku braku szkoleń, jak myślisz, z czego to wynikało? W jakich obszarach chciałbyś być szkolony i dlaczego?

Startowe szkolenia mogę określić jako skrajnie ogólnikowe i niepotrzebne. Dodatkowych szkoleń nie było.

Jak oceniasz atmosferę panującą w firmie? Jak myślisz, z czego to wynikało?

Atmosfera wśród project managerów była dobra. W stosunku do szefostwa odczuwało się głównie skrajny strach.

Jak oceniasz warunki i ustalenia z pierwszego dnia pracy względem przestrzegania tych ustaleń przez pracodawcę? Jeżeli pracodawca nie przestrzegał warunków, opisz dokładnie o jakie warunki chodziło i co nie było przestrzegane.

Mogę ocenić, że ustalone warunki w miarę pokrywały się z rzeczywistością.

08.05.2023 23:41

Pracując w tej firmie, czułem się bardzo źle. Mimo że miałem dobrych ludzi w swoim zespole, atmosfera w firmie była straszna. Zarządzanie było chaotyczne, a szefowie byli niekompetentni i nie potrafili zarządzać ludźmi. Wymagania były bardzo wysokie, a wynagrodzenie niskie. Czułem się wypalony zawodowo i czułem, że jestem tylko narzędziem do robienia kasy dla firmy. Jestem zdecydowanie przeciwny pracy w tej firmie i odradzam ją wszystkim. Wiem, że na rynku są lepsze miejsca pracy, gdzie pracodawcy szanują swoich pracowników i oferują godne wynagrodzenie. Więc jeśli masz wybór, nie wybieraj tej firmy, chyba że jesteś desperacko potrzebujący pracy.

25.04.2023 11:06

Czy urlop w Incom S.A. jest płatny 100%?
    fdscds

25.04.2023 14:19

Urlop jest płatny i pracownikowi przysługuje wynagrodzenie takie jakie otrzymałby gdyby w tym czasie pracował.
    Dany

26.04.2023 22:33

Na umowie nic takiego nie ma, tak sobie wymyślili i tyle. Także chorowanie czy niespodziewane przypadki nie wchodzą w grę ;)

03.03.2023 18:33

Witam. Jakie są wynagrodzenia w firmie na stanowisku specjalisty? Czy można zarobić min 5000 netto?
    neu

28.12.2022 08:53

Praca w Incom w mocnym skrócie to na początku obiecywane złote góry szkolenia a po kilku msc okazuje się ze wcale tak kolorowo nie jest. Stara kadra brak zmian i zaufania do pracownika. Nie polecam pracy w tym miejscu
    Ex pracownik

03.02.2023 13:32

Szkolenia? Tak, rozmowy z pracownikami na temat tego co robią oto szkolenia. Jeśli szanujesz swój czas- nie aplikuj. :)

06.09.2022 21:06

Pierwsze komentarze o Incomie przeczytałem jak zaczynałem pracę i czytam je do dnia dzisiejszego, czyli już ładnych kilka lat, bo jest się z czego pośmiać. Oczywiście firma ma swoje zasady, które jednym pasują, innym nie - jak wszędzie. Ludzie są różni - jak wszędzie. Działy lepsze i gorsze - jak wszędzie. Też mam swoje zastrzeżenia - jak każdy, ale mam też doświadczenie w innych firmach i nigdzie nie jest idealnie. Przez te lata zmieniło się jednak bardzo dużo i to na plus i wierzę że będzie się zmieniać dalej. Wszystkim tym którym jest tak źle polecam jedno: zwolnijcie się! :) Przecież nikt nikogo na siłę nie trzyma. Wszystkim tym, którzy odeszli życzę powodzenia, bo przecież wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma. :) A osobom które zastanawiają się czy spróbować: polecam, bo każde doświadczenie uczy. Na koniec dla wszystkich tych których zapewne rozwścieczy dość pozytywny wpis dodam, że nikt mi za niego nie zapłacił, nie pracuje w kadrach, ani nie stanowię kadry managerskiej. Pozdrawiam :)

08.09.2022 10:42

Ta wiedza to zapewne z autopsji. :) A myślałem że jest tak źle, że nie ma co liczyć na premię. :D
    MP

24.01.2023 12:33

No przecież Jolanta cały czas się wypowiada, a czytając jej wypowiedzi - nie ma opcji że nie jest pracownikiem i to na kierowniczym stanowisku, bo właśnie takie ma pojęcie...
    Marcinek67

18.01.2023 21:50

(usunięte przez administratora) podejście to jak nie powiedzieć nic, plany sprzedażowe brane na oko, „kierownictwo” zatrzymało się w czasach „jest praca to trzeba się jej trzymać wiec zrobimy z tobą co chcemy” Nie zapominajmy o bazach klientów dla handlowców, 1000 firm które nie chcą nic kupić to na miły początek. A „kierownictwo” naciska od pierwszych dni. Chcesz tracić czas śmiało idź.
    tom

07.11.2022 09:38

a mi sie fajnie tu pracowalo- wieki temu ale fajnie - pozdrowienia dla Pana Grahama , jesli jeszcze tam jest :))
    tom

07.11.2022 10:05

moze dlatego ze rozmowa kwalifikacyjna z Panem Grahamem byla jedna z najlepszych jakie mialem ( a mialem ich kilka) i byl to jeden z moich pierwszych zawodowych etapow- raz tylko spotkalem sie na rozmowie o prace (pozniej, ale to juz nie w Polsce), ze ktos tak zywo byl zainteresowany mna jako rozmowca i pod tym wzgledem wielki szacun dla Pana Grahama, a wieki temu to jakies 15 lat podejrzewam.

17.03.2022 09:54

Zuzia

03.04.2022 00:02

Pieprzysz. To, ze trzeba wywieszać takie kartki świadczy tylko o Was. Banda gówniarzy, niedorobionych cycków mamuś i tatusiów, z błędnym poczuciem samozajebistości, nie potrafiących wody po sobie w kiblu spuścić. Tfu. R Przyszłość Narodu KJ mać. Rynek pracy pokaże Wam środkowy palec. Dinozaury mają to do siebie, ze każdy o nich wie. O Was miernoty nikt nie będzie nawet pamiętał.
    Wyciekły pies

06.09.2022 19:59

Obawiam się, że jest to komentarz osoby która była wcześniej opisana jako "dinozaur". Skoro u kadry zarządzającej opinia o swoich byłych/obecnych pracownikach wygląda w taki sposób, to szczerze współczuję, ludziom którzy tam pracują lub pracowali.
    Hercules

09.08.2022 21:33

Nie polecam pracy w tej firmie. Wszystko to, co opisywane jest w opiniach, to prawda. Kadra zarządzająca to osoby bez kompetencji i co najgorsze bez ambicji. Jak można pracować przez 15 lat na tym samym stanowisku i nie dokształcać się, nie rozwijać... Szkolenia? Jakie szkolenia...pierwszy tydzień wdrożeniowy to szkolenia produktowe/ sprzedażowe i na tym koniec. Brak zaufania do pracowników, kary pieniężne na niewylaczony z zasilania monitor... Żenada. Procedury jakby to co najmniej był Pentagon....incom to firma w której poszczegolne działy ze sobą nie współpracują... A to chyba przez znaną szerszemu gronu panią o dość chamskim śmiechu, która szczuje, mobbinguje i obrabia tyły wszystkim. Kto pracował w incom ten wie... A później zdziwienie, że PM nie współpracuje...
    Jadwiga

02.09.2022 00:14

Tak ta firma chce pracownika wyszkolonego w cenie ucznia do mentoringu ????
    Hercules

05.09.2022 17:59

Jeśli Pani szanowna skończyła szkołe X lat temu i od tej pory się Pani nie dokształca i nie edukuje, to trudno Pani wybór. Ja należę do tych, którzy chcą osiągnąć wiecej i oczekuje od pracodawcy tego, ze bedzie takze we mnie inwestował - zwlaszcza jeśli mi to zdeklarowal podczas rozmowy rekrutacyjnej, a pozniej podczas przedstawiania warunkow. to tyle.
    K

14.04.2022 21:46

Prezes celowo gasi pracownikom światło w toaletach aby nie siedzieli za długo, więcej dodawać nie muszę.

26.10.2021 13:47

Czy organizowane są wyjazdy, imprezy, spotkania integracyjne w Incom S.A.?
    Xxx

26.10.2021 21:51

Aktualnie nie ma takich imprez
    Wysoko

24.01.2022 21:29

Zdarzało się czasem

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Incom Group?

Kontakt - Incom Group S.A.

Mokronoska 6 52-407 Wrocław

Branża główna: Elektronika, hardware i akcesoria
    Mateusz

04.11.2020 16:59

A ciężko się tam dostać na managera?
    Anonimowy

07.11.2020 18:39

Nie ma takich szans. Na stanowiskach kierowniczych siedzą dinozaury :)
    Gosias

08.11.2020 00:27

Spróbować możesz, przecież Dinozaury już raz wyginęły :)

08.09.2020 11:50

Czy w obrębie jednego działu w Incom S.A. są wewnętrzne rekrutacje na liderów?

09.09.2020 21:24

Nie niestety nie...tutaj(usunięte przez administratora)są osoby które pracują już jak dinozaury i ich nie przesuniesz. Pracują po kilkanaście lat bez kompetencji, ani menadżerowie ani dział hr nie ma kompetencji, tylko prezes
    Jogi

15.04.2020 12:44

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje teraz pracowników? Jak nastroje i zarobki?

17.04.2020 18:38

Na nastroje nigdy nie licz w tej firmie
    koras

10.03.2020 10:06

Mam pytanie , czy jako Operator maszyn produkcyjnych faktycznie zarobki sa od 3700 do 5000 ? Czy jak zwykle ta najznisza kwota......
    Nova

19.02.2020 15:44

Byłam dziś na rozmowie kwalifikacyjnej w firmie Inkom we Wrocławiu. I jestem zdziwiona poniższymi komentarzami. Mam wrażenie, że osoby aplikujące na stanowisko handlowca nie słuchały dokładnie opisu swoich przyszłych zadań lub nie otrzymały tak dokładnych danych, jak ja. Osoba rekrutująca bardzo dokładnie zakres obowiązków. Przedstawiła większość trudności z jakimi można się spotkać (było ich sporo...) oraz zalet. Doceniam szczerość i domyślam się, że praca jako handlowiec w tej firmie jest bardzo ciężka, stresująca i wyczerpująca. Nie wiem, jak to się przekłada na wynagrodzenie, ale jedno jest pewne, tam się ciężko pracuje i nie ma mowy o plotkach przy kawie. Pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia w szukaniu pracy.
    Nik

19.02.2020 19:25

Być może w firmie Inkom rzeczywiście tak jest. Byłaś w innej firmie
    Nova

19.02.2020 19:45

@Nik, dzięki Tobie zauważyłam, że zrobiłam literówkę w nazie firmy - dzięki. Opinia pisana świeżo po rozmowie z rekruterem zrobiła swoje ???? Ale doprecyzuję, że jednak byłam w Incom Group S.A. Jak dla mnie, to sama rozmowa sugeruje, że tam jest ciężka praca. Mam nadzieję, że przekłada się to na wynagrodzenie. Pozdrawiam
    Biurowa

18.02.2020 15:34

Pracowalam na gorze, w biurze, nie jako pracownik fizyczny. Problem jest w Incom z managerami. Knują coś za plecami szefa i zrzucają wine na swoich pracowników. Mają bardzo małą wiedzę, niestety stopują pomysły ludzi, którzy są pod nimi, tym samym działają na niekorzyść firmy. Wartościowi ludzie sie zwalniają, bo są gnębieni albo widzą, że spotkali się ze ścianą.

18.02.2020 18:20

Do tego cały czas mobinguja pracowników jakby nie umieli inaczej, jak do ludzi. Niektórzy się zwalniają a niektórych zwalniają, wszystkim wychodzi na dobre. Jak najwiecej chce stad uciekać. Niepolecam.

05.02.2020 20:27

grr

06.02.2020 21:59

„Pracownik nie jest winien swemu pracodawcy służalczości i posłuszeństwa. Jest mu jedynie winien usługę, za którą otrzymuje zapłatę, będącą nie łaską, lecz zasłużonym wynagrodzeniem…” – Ludwig von Mises Jak widać po wpisach to raczej stosuje się: Dziel i rządź (divide et impera) to zasada podboju i podporządkowywania sobie ludów - stosowana przez Rzymian

14.01.2020 01:30

Pracowałem w Incomie jakiś czas. Odeszłam z powodów prywatnych. Dział na którym pracowałem był ok. Jak robiło się swoje to nikt się nie czepial. Problem był z logistyka(biura) bo im nigdy nic nie pasowało ale to jak ktoś ma "miękka (usunięte przez administratora) to popłacze się i ucieknie a ja będzie robił swoje i ignorował co tam marudza to nie będzie to przeszkadzało w pracy. Ekipa ogólnie zgrana. Z kierownikiem da się dogadać. Wypłata zawsze na czas. Praca nie należała ani do ciężkiej ani do lekkiej. Raz zapierdzielales że nie miałeś czasu na nic a raz przez cały dzień udawałem że coś robisz. Ogólnie ja dobrze wspominam tamten okres. I chętnie nawet bym wrocil jakbym miał taką możliwość. A to co piszą to często gęsto jest to powyżej magazynu stanowiska. Bo tam to oni chcą kawkę i najlepiej leżeć (usunięte przez administratora) do góry i nic nie robić a jak już coś trzeba to wielkie ale...
    Byly pracownik

29.11.2019 08:24

Praca w incom to strata czasu. Negatywna atmosfera, podejrzenia, brak zaufania do pracowników, straszenie zwolnieniem powodują ciągły stres. Zamiast zajmowac się sensowną pracą należy wykonywać szereg procedur, które niczemu nie służą. Pracownicy muszą się ciągle tlumaczyc i pilnowac, chwilowa rozmowa z kims na sali jest wyłapywana, a pozniej jestes z niej rozliczany. Nie polecam. Nie ma sensu.
    Mistrz

03.12.2019 06:25

Haha i na siku ze stoperem puszczają ???? jak 2 to już po Tobie ????, kawa i herbata w przydziale miesięcznym to 1 łyżka i 2 saszetki, do tego 3 krople mleka, A jak za dużo gadasz to plaster na usta , nie byle jaki - ze Sponge Bobem ! Mi się to podoba !! pracuje dekadę i jeszcze zostanę bo lubię - widocznie jestem debilem który się zna na swojej robocie, dostaje wypłatę na czas i premie (czyt wyżej znam ...) i nie gram w czasie pracy i nie oglądam filmów tylko zapierd.. bo wiem po co , jak Wam tak zle to się pozwalniajcie zamiast pisać takie pierdoły ... incom jest dla tych co chcą pracować a nie siedzieć na (usunięte przez administratora) Jak Pracujesz to rozwijasz się i zarabiasz, jak jesteś leniem to narzekasz i lepiej faktycznie jak już Cię nie ma .......

03.12.2019 10:58

Jeśli nie szanujesz siebie i chcesz tracić czas na taka firmę i praca to całe twoje życie to tam zostań i się mecz. Ja nie chce Dział Hr sprawdza ile jesteś na przerwie, jesteś rozliczany ze wszystkiego Niestety na skargi na menedżerów kierownik HR nie reaguje bo tak jej wygodnie
    Stłamszony

08.11.2019 01:04

Cześć Wsparcia przełożonych nie ma, rozwijasz się sam. Jedyne co możesz usłyszeć, to to że coś zrobisz źle. Albo nic nie usłyszysz, co w sumie jest lepsze i mniej stresujące. Nie dajcie się zwieść obietnicami gigantycznych premii - zazwyczaj ile wynegocjujesz jako podstawę, tyle zobaczysz, choć tutaj ponoć sporo zależy od grup produktowych jakie dostaniesz i "widzimisię" pseudo managerów układających plany. Te są raczej z tzw czapki, często nie mają odniesienia do sytuacji na danych grupach, nawet jeśli czasami zostanie coś obniżone w tym planie. Panuje zarządzanie przez dominowanie, wywołanie strachu, poniżanie, udowadnianie że nie masz racji, albo odpalantowanie kogoś, wmawianie że powiedział co innego, niż powiedział. Po partnersku i szczerze rzadko ktoś podpowie. O dlugofalowym planowaniu nie wspominając. Amosfera na tyle dobra, na ile z powyższym sobie radzą pracownicy. Więc coś jest w tej sztucznosci o której ktoś pisał i sztywności. W dość krótkim czasie pracy tam były też z sytuacje oszukiwania szefa przez niższy szczebel kierownikow i przez to jeszcze durniejsze pomysły miał szef. Razem skleja się to w ta fatalna atmosfere. Obiecywanego na rozmowach socjalu, które "lada moment" ma być, nie ma i pewnie nie będzie. Tak samo niezbyt dobrze widziane są choroby. Lepiej być i dogorywać, żebrać o wcześniejsze wyjście do lekarza, niż przynieść zwolnienie. Niektórzy już po nim do pracy nie wracali na długo. Podejrzliwosc w Incomie to chyba pierwsza zasada.
    Stłamszony

08.11.2019 20:19

Skupiacie się na ludziach mówiących o problemie, a nie na problemach bo nie ma problemów, jak się zdyskredytuje ludzi którzy o nich mówią, gratki :) Już nie muszę się tłumaczyć i udowadniać rzetelności. Pracuję gdzie indziej, jestem o wiele spokojniejsza i zadowolona z pracy, czuję oddech, jak wielu mi znanych pracowników i pracowniczek, którzy byli w Incomie, a teraz są gdzie indziej. Ale nie zaprzeczam też, że całkiem sporo się nauczyłam.
    Ciekawy

13.11.2019 18:12

Rozumiem. Czy ktoś z was informował o problemach dział HR, żeby zmienić sytuacje?

08.11.2019 09:23

Wiecie czy Incom S.A. udostępnia laptop i telefon do pracy zdalnej?
    pomocny

08.11.2019 12:08

incom nic nie udostepnia nikomu. jesli zastanwiasz sie czy warto zaaplikować to nie warto przez pesudo managerow, ktorzy pracuja kilkanascie lat to jest ich jedyna praca takze nie trać czasu
    Odpowiedź

08.11.2019 14:46

Tak, udostępnia. Komputer raczej szrotowy. Ale na 95% nie dostaniesz pracy zdalnej :)

12.08.2019 11:04

Zatrudnilem sie tutaj i myslalem ze te negatywne opinie pisze ktoś złośliwy... ale nie. Sztywna atosfera, negatywne emocje, spina o bele co. Szkoda czasu. Naprawde szkoda czasu i nerwow. A poziom zarzadzania w tej firmie,managerow i ich kompetencje to zart. Niestety kiepski.
    Exprac

05.12.2018 23:07

Nie znam drugiej takiej firmy.. Z tak sztywną atmosferą, absurdalny i zakazami i spiną.
    Czerwony kapturek

04.02.2019 22:27

Hahahha trafione w 10! Spina dzień w dzień.. Drugiej takiej firmy nie znam.
    rtw

02.07.2019 20:09

brak benefitów
    Expracownik

03.10.2018 15:31

Szkoda czasu i zdrowia dla tej firmy. Serio, nie polecam. Zgadzam się z każdą negatywna opinia na temat incom group. Inne firmy w tej branży prosperuja o wiele lepiej. Wszyscy w branży się dziwią jak mogłam wytrzymać tutaj az tyle lat. Każdy kto rozważa pracę w incom niech lepiej zrezygnuje(usunięte przez administratora)
    Jaskółka

07.02.2019 19:29

A jednak większość pozytywnych wpisów jest w trakcie pracy. Po prostu kolejne polecenie służbowe :) ha ha ha! Incom... Żal

07.05.2019 10:52

Edward, daj spokój, serio :) Ciągle uważasz, że praca w tej firmie ma sens? Dla mnie żaden! już niedługo i nareszcie uciekam!

04.04.2019 11:22

Ciężka atmosfera. To zdecydowany minus. Plus brak wykorzystywania kompetencji pracowników. Z założenia mniej wiesz od tutaj managerów.
    zadyszka

08.02.2019 11:33

Ile ludzi tyle opinii, pracowałem u konkurencji i wiem, że wcale nie mają lepiej
    aniołek

05.02.2019 14:38

Różne rzeczy się słyszy, ale mi mimo wszystko się dobrze pracuje, a mam tez doświadczenia z pracy u konkurencji i tu jest o wiele lepiej
    zgodny

04.01.2019 11:18

Zdziwiłbym się jakby każdy był zadowolony ze swojej pracy, takie firmy się chyba nie zdarzają. Ja należę do tej usatysfakcjonowanej części, pozdrawiam :)
    zgodny

22.01.2019 09:30

O dziwo dla mnie plusem jest atmosfera :) z paroma osobami złapałem bardzo fajny kontakt i zwyczajnie się lubimy, przez co i praca jest przyjemniejsza i szybciej leci. Nawet wczorajszy blue monday nie był taki zły.
    POLECAM

02.01.2019 11:29

Mam to szczęście, że zawsze interesowałam się pracą w tej branży, więc nie nudzi mnie to. Firma rozwijająca, podniosłam swoje kompetencje i zdobyłam sporo doświadczenia. Dobrze mi się tu pracuje i gdy myślę, czy jest to firma, którą można polecić to odpowiedź nasuwa się oczywista ;)
    Pracuś

02.11.2018 20:33

Interesujące jest to, że pozytywne wpisy są głównie w czasie pracy, a negatywne po południu. :)
    worker

28.12.2018 11:33

Cóż za spostrzegawczość. Przez takie osoby jak Ty aż strach się wypowiadać pozytywnie ;) więc może zostawię swój komentarz dla siebie bo raczej by Ci nie przypadł do gustu.

Zostaw merytoryczną opinię o Incom Group S.A.