Port Lotniczy Wrocław S.A.

Adres: Graniczna 190, 54-530 Wrocław

NIP: 8960006282 KRS: 0000086071

Port Lotniczy Wrocław S.A.
2 40 6 1

Opinie o Port Lotniczy Wrocław S.A.

Filtruj opinie po kryteriach:

Anonim
 Opinia

Odradzam!! Jeżeli zastanawiasz się czy podjąć zatrudnienie w Porcie Lotniczym we Wrocławiu to zrezygnuj. Wszystkie powyższe opinie są niestety prawdziwe, nieważne w jaki sposób napisane, ważne że są szczere. PLW S.A. powinna zająć się Państwowa Inspekcja Pracy oraz inne organy Państwowe. Urzędnicy z PIP, którzy kontrolują tę firmę niestety sprawdzają tylko dokumenty, w jaki sposób mają zatem zweryfikować, iż wielu pracownikom brakuje ważnej umowy o pracę lub wypracowują nadgodziny (oczywiście płatne), ale są do nich zmuszani bądź jest ich przesadnie za dużo np. 220h. Grafiki są przerabiane, tak by wyglądały na prawidłowe. W razie problemów umowy są sporządzane wstecz. Nie chcę już wspominać o braku przestrzeganiu bezpieczeństwa i higieny pracy w innych obszarach. Jeżeli chodzi o mobbing to również prawda, nie dotyczy on jednak tylko kadry najniższego szczebla. Mobbingowani są kierownicy oraz specjaliści. Jak Ci się coś nie podoba to możesz odejść, ale pamiętaj że będziesz tego żałować (to przecież taka prestiżowa firma). Oczywistym jest fakt, iż z różnych przyczyn nie każdy może odejść, weźmy pod uwagę wiek lub sytuację rodzinną/ zdrowotną. Na lotnisku pracuje wiele wspaniałych i profesjonalnych osób, które są wykorzystywane lub degradowane na niższe stanowiska. Na ich miejsce obsadzają kierowników, którzy są bezwzględni w prowadzeniu ostrej polityki firmy. Zarobki są przerażająco niskie, Związki zawodowe walczyły kilka lat o podwyżki dla pracowników... udało się je podnieść o śmieszną kwotę, w związku z biegiem lat nadal więc są bliskie najniższej krajowej. Dobrze zarabiają tylko kierownicy i specjaliści, którzy podlizują się sztucznie Prezesom. W żadnym wypadku nie powinni zarządzać innymi ludźmi, nie posiadają do tego odpowiednich kompetencji. Wspominana w wielu komentarzach kierowniczka jest żałosna. Przypisuje sobie sukcesy osobom jej podległym. Prawdziwa karierowiczka po trupach, niestety póki co nadal jest zastępcą jednego z największych działów w firmie. Bardzo źle jest również traktowana Służba Ochrony Lotniska... Ogólnie wszyscy boją się o swoje posady, atmosfera w pracy jest tragiczna, lament i płacz ukryty pod uśmiechem w stronę pasażerów! Bardzo przykra sytuacja, przedsiębiorstwo tak pięknie wypromowane i o tak wspaniałym potencjale, ma tak niewyobrażalną na dzisiejsze w Europie czasy tajemnicę. Temat godny dla UWAGI lub innych programów.

Pomocna?
Popieram
 Opinia
@Anonim 26.08.2017 13:57

Dobrze powiedziane !!! Zgadzam się w 100%

Pomocna?
piotroo7
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Anonim 26.08.2017 13:57

To co piszecie to tragedia,jednak napiszę do biedronki.

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia

Moje stanowisko to mlodszy agent obslugi pasazerskiej. To nie jest staz tylko w zasadzie praca na umowie zleceniu na czas nieokreslony. Obowiazki sa takie jak juz pojawily sie w odpowiedziach czyli wlasciwie wszystko co dotyczy szeroko rozumianej obslugi pasazerow plus czesto spelnianie innych pomyslow przelozonych (tak jak ktos napisal "niebiescy" sa od wszystkiego). Glowna wykonywana praca to pomoc w przygotowaniu do kontroli czyli wyreczanie sluzb ochrony w kontaktach z pasazerami, a dokladniej tlumaczenie co trzeba zrobic po polsku i po angielsku oraz czesto przesuwanie bagazy po tasmach zeby usprawnic kontrole. Ogolnie praca wymaga ogromnej odpornosci na prace w stresie i podzielnosci uwagi oraz umiejetnosc "obchodzenia sie z ludzmi". Kierownictwo jest ciezkie, ale wszystko da si przezyc, zwykly pracownik rzadko ma z nimi doczynienia. Odpowiadajac na kolejne pytanie, mozliwosc awansu jest wlasciwie iluzoryczna. Teoretyczna mozliwosc awansu do obslugi kasy lotniska lub salonu vip, ale w praktyce to sie prawie nigdy nie zdaza. Na tym stanowisku zawsze obowiazuje najnizsze wynagrodzenie krajowe, bez wiekszej stawki za godziny nocne czy nadgodziny. To wazna informacja dla potencjonalnych pracownikow w kontekscie faktu, iz bardzo czesto pracuje sie w nocy i najczesciej 12 h. Jedynym fajnym elementem jest darmowy dojazd i powrot do pracy w godzinach nocnych (23-5), lecz w pozostalych godzinach dojazd do pracy trwa bardzo dlugo. Mimo wszystko warto wspniec o plusach tej pracy. Na pewno ludzie (wiekszosc) sa naprawde ok i milo sie z nimi pracuje (zazwyczaj). Dodatkowo samo otoczenie pracy jest ciekawe, poznajesz ludzi z calego swiata, w trakcie wykonywania obowiazkow np mozesz zobaczyc wiecej niz normalny czlowiek. Mozna wyniesc z tej pracy naprawde duzo przydatnych w zyciu rzeczy jak odpornosc na kryzysowe sytuacje, umiejetnosc dostosowywania sie do naglyxh sytuacji , rozwoj jezykowy czy po prostu znajomosc z fajnymi ludzmi. Podsumowujc moje zdanie, jest to calkiem fajna praca na poczatek studiow dla studenta , zeby cos zarobic w ciekawym otoczeniu. Oczywiscie nie jest dla kazdego, gdyz pomimo niewielu wymagan, duzo osob moga zniechecic liczne minusy tej pracy. Nawet polecam sprobowac jesli np kogos interesuje praca na lotnisku, ale ze wzgledu na miedzy innymi bardzo niskie zarobki i brak mozliwosc awansu nie radze pracowac tutaj dluzej niz np pierwsze 2 lata studiow. Dla nie-studentow stanowczo odradzam.

Pomocna?
TORCIK
 Opinia
@Pracownik 18.02.2019 02:46

MŁODY CZŁOWIEKU ... CO TY MOŻESZ WIEDZIEĆ O PRACY W STRESIE ... ZAPRASZAM DO WROLOTU I ZOBACZYSZ CO TO JEST KUR... PRACA W STRESIE

Pomocna?
piotroo7
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@TORCIK 22.02.2019 22:12

(usunięte przez administratora) to wszystko i niech kierownictwo samo (usunięte przez administratora)są takie czasy,że można coś wybrać i nie jęcz.

Pomocna?
TakNie
Cezary
 Opinia

Pracownicy nie piszą bo jak myślę to dobrze się pracuje. Czy jakieś braki pracowników występują czy nie ma szans?

Pomocna?
Sławek
 Opinia
@Cezary 10.10.2018 19:21

O, ja też chciałbym wiedzieć coś o brakach w kadrze, bo jestem zaitneresowany!

Pomocna?
TakNie
xyz
 Opinia

I źle i dobrze. Źle? Po pierwsze przyznaję rację komentującym dział obsługi pasażerskiej, mocne 2/10. Mam wrażenie, że wielce Pan i Pani z góry wywierają taką presję na sprv, że ci boją się powierzać obowiązki niebieskim, bo nie daj boże ci coś spartolą. A jak już trzeba faktycznie wykonać coś wykraczającego poza obszar obowiązków, to nie wiadomo czy śmiać się czy płakać. Studenci są od wszystkiego; od przygotowania pasażerów do kontroli bezpieczeństwa, przez przepychanie kolejki "bydła" przy kontroli paszportowej, noszenie durnych słupków po całym lotnisku, po stanie na minusowym mrozie na dworze i pomaganie pasażerom trafić do przystanku autobusowego, bo przecież "Trzeba się hartować! ;)" (wg Kiero). Kiedy coś się zepsuje, niebiescy są pierwsi żeby wysłać ich tam do improwizacji. Ogólna organizacja słaba, płacą mało (o wiele, wiele za mało), a na Panią Blond sprv choleryczkę-panikarę brakuje słów. Wysługuje się młodymi jak tylko może. Dobrze? Elastyczny grafik, jak się czasem pochorujesz i nie przyjdziesz to nikt cię za to nie zje, nie ma określonych godzin "do wyrobienia" w miesiącu. Możesz zamieniać się godzinami pracy z innymi. Dojazd taxi za free na poranne godziny pracy (3-4 rano). Spoko przerwy, zwykle fajna atmosfera między pracownikami.

Pomocna?
dokładnie
 Opinia
@xyz 28.11.2018 14:38

W punkt.

Pomocna?
Niebieski=parkingowy
 Opinia
@xyz 28.11.2018 14:38

Niebiescy zajmują się również parkingami, bo przecież firma, której za to płacą ma za dużo obowiązków i/lub ma to gdzieś. Skoro niebiescy odwalają czyjąś robotę, to może trzeba znaleźć kogoś, kto będzie odwalał robotę za nich? W Porcie tylko ci na górze mają dobrze. Najlepiej, rzecz jasna, wykorzystuje się studentów, dać im umowę śmieciową i oczekiwać w zasadzie czegokolwiek, bo wszystko można podciągnąć pod zapis w umowie „obsługa pasażerska”. Obsługa parkingu? Hmm w końcu pasażerowie korzystają z parkingu, więc czemu nie. Może zaczna wyręczać wszystkich pracowników, bo jakby nie patrzeć całe lotnisko zajmuje się obsługą pasażerską.

Pomocna?
Mirosław
 Opinia
@Niebieski=parkingowy 25.12.2018 18:10

Na jakim stanowisku pracujesz i co należy do Twoich obowiązków? Piszesz o zatrudnianiu studentów. Jak długie są takie staże i czy można później liczyć na dłuższą współpracę i podwyższenie wynagrodzenia? A inni pracownicy Portu Lotniczego? Jakie jest Wasze zdanie na temat pracodawcy?

Pomocna?
TakNie
Agnieszka
 Opinia

Fatalna i gburowata obsługa. Zero życzliwości i uprzejmości.

Pomocna?
Robert
 Opinia

Idealnie to nie jest nigdzie. Wiem tylko, że wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma!!

Pomocna?
Paulina
 Opinia

09.07.18 leciałam z Wrocławia do Dublina z dwójką dzieci (9lat i 5mcy). Kazano iść mi do odprawy bagażowej w związku z tym że miałam wózek,dalej czekała mnie juz normalna odprawa przy której nikt mi nie pomógł kazano złożyć mi wózek z dzieckiem na ręku gdyż chcieli go włożyć na taśmie do skanowania. Nikt mi nie pomógł, mało tego wózek rozłożyli mi na części gdyż nie mieścił się do skanera. Dziwne inne lotniska mają przyrząd ręczny do skanowania tu jak widać średniowiecze. Po odprawie już u góry okazało się ze nie ma wind. Sama z 2dzieci z wózkiem i maleństwem miałam zejść po schodach. Ciekawe kuźwa jak? Dopiero gdy zawróciłam się do odprawy Pan kazał mi czekać na kogoś z obsługi w celu uzyskania pomocy. Pan spytał czemu wózka wcześniej nie dałam przy odprawie na pokład.Odpowiedzialam mu że jak to miałoby się odbyć 2h z dzieckiem na ręku i dwoma bagażami .... Żenada by nowe lotnisko nie miało wind do samolotow dla osób niepełnosprawnych i matek z małymi dziećmi.

Pomocna?
oko
 Opinia
@Paulina 17.07.2018 11:47

Ależ windy tam są i trudno ich nie zauważyć.

Pomocna?
Km
 Opinia
@Paulina 17.07.2018 11:47

A co to sie ma do pracy na lotnisku. Kobieto przestań narzekać

Pomocna?
Loki
 Opinia
@Paulina 17.07.2018 11:47

Co za bzdury, windy sa zarówno po odprawie jak i przy każdej bramce!!! Pani to chyba okulary powinna sobie kupić, poza tym ma pani pretensje o to ze sobie sama nie radzi??? Skoro sobie pani nie może z dzieckiem i wózkiem poradzić to po co pani sama leci????trzeba było siedzieć w domu a nie narzekać i mieć pretensje do innych ze się jest bezradnym...

Pomocna?
anonymous
 Opinia
@Paulina 17.07.2018 11:47

Dokładnie tak,sierota jakaś płacze jak to jest jej źle, zapraszam na kolej tam Pani na pewno pomogą ;)))

Pomocna?
Były pracownikk
 Opinia

Nie polecam, złe warunki pracy, bardzo niskie zarobki, w każdym dziale braki personelu co rażąco wpływa na jakość obsługi, kierownictwo się warzywa na ludziach, zmusza do nadgodzin i pracy ponad możliwości, jedna osoba musi robić to co normalnie powinno 5!!! W dziale obsługi pasażerskiej kierowniczka delikatnie mówiąc bardzo nie miło odzywa się do podwładnych, wywyższa się i co 5 min zmienia zdanie co powoduje haos, odnosi się wrażenie ze ma jakieś problemy emocjonalne, brak chętnych do pracy i ciągła rotacja personelu mówi sama za siebie, zespół praktycznie się ciagle zmienia, wstawanie w środku nocy do pracy za śmieszne pieniądze i złe traktowanie personelu jak na takie miejsce to kpina,nie dziwie się ze ledwo t hula

Pomocna?
Bartosz
 Opinia

Czy firma w ogóle potrzebuje pracowników? Jakieś wymagania na początek?

Pomocna?
Irek
 Opinia

Jak ktoś lubi to co robi to zawsze będzie zadowolony!!

Pomocna?
Zadowolny pracownik
 Opinia

Mi się tam dobrze pracowało, kierownictwo super a praca interesująca. Nie wiem skąd tyle negatywnych opinii. Pozdrawiam ;)

Pomocna?
Natalia
 Opinia

@Ela czy możesz wypowiedzieć się na temat pracy w Port Lotniczy Wrocław S.A., jak wygląda rekrutacja i wdrożenie na stanowisko pracy z twojej perspektywy. @anonymous co rozumiesz pisząc "wszystko prawda" ? Mógłbyś rozwinąć swoją opinię. @Ela, @anonymous zostawiając informacje na forum pamiętajcie, że mogą to być tylko informacje prawdziwe. Na wątek zaglądają także kandydaci szukając odpowiedzi na nurtujące pytania powstałe w momencie zainteresowania firmą Port Lotniczy Wrocław S.A. jako potencjalnym pracodawcą, dlatego informacje powinny być merytoryczne. Zapraszam do dyskusji.

Pomocna?
Andrzej
 Opinia

po lekturze opinii mam wrażenie, że stworzy liści sobie niezłe piekiełko w firmie.

Pomocna?
Ela
 Opinia
@Andrzej 08.05.2018 16:34

To nie oni sobie stworzyli piekiełko to łysy jezusek z pryszczami na głowie i pani, którą zna połowa funkcjonariuszy straży granicznej i paru z SOLu i bóg raczy wiedzieć kto jeszcze. Gdyby ona wiedziała, że ludzie ją mają za zero bezwzględne to może jej samoocena by trochę spadła, a tak niech w swoin mniemaniu będzie panią wice kierownik. Zero bezwzględne jest zastępcą zera totalnego. To jak w dziale ma być dobrze, jeżeli na czele stoją takie osoby??? Nie pozdrawiam lecz odradzam

Pomocna?
lolo
 Opinia

Oj tam oj tam,wszyscy tak gadają a prawda jest taka , kto wybrzydza to nie (usunięte przez administratora) ;))))

Pomocna?
LORD
 Opinia

Od jutra to ja Wam dopiero dokręcę śrubę, będziecie chodzić jak w zegarku...

Pomocna?
anonymous
 Opinia

Hej, Wszystko prawda z wyjątkiem tego, że pani wice kierownik (ze szczerbą hahaha, dobre) nie ma życia prywatnego. Przecież bardzo dobrze zna ją połowa funkcjonariuszy straży granicznej...

Pomocna?
Były już pracownik
 Opinia

Cześć Nie bójmy się powiedzieć masakra. Pani kierownik to totalne zero wbite w ambicję, chodzi nadęta jak głupia gęś i jakby jej ktoś kij włożył w (usunięte przez administratora) oprócz kija na nic nie może liczyć...bo z taką aparycją....ależ wybaczcie, a czy brakującą górną czwórkę sobie już wstawiła, czy dalej się prezentuje ze szczerbą??? Pan kierownik, łysy, z pryszczami na głowie jezusek? Również kompletne zero, ale się nosi jakby coś sobą prezentował. Totalna ignorancja zarządzania ludźmi.... Ktoś to toleruje...tylko w jakim celu? Stanowczo odradzam

Pomocna?
"Zadowolony pracownik "
 Opinia

Witam serdecznie , chciałbym co nieco odpowiedzieć o tej " ciekawej " pracy . Jestem byłą/byłym pracownikiem ( A Może jednak pracującym ) portu lotniczego i każda negatywna opinia która jest napisana poniżej jest prawdziwa. Na każdym kroku każdy jest wykorzystywany i mobingowany . Szefostwo to jakieś nieporozumienie. Ludzie którzy są odpowiedzialni za obsługę pasażerską nie mają o tym żadnego pojęcia , na swoje stanowisko na pewno nie zapracowali ciężka pracą... ( pozdrawiam panią i pana którzy są kierownikami obsługi pasażerskiej ) Ich podejście do ludzi którzy są pod nimi to coś w rodzaju niewolnictwa , brak poszanowania jakiej kolwiek osoby , obrażanie pracowników , opinia ludzi pracujących i pasażerow się dla nich nie liczy ( typu co zrobić żeby było lepiej ). Krótka podsumowując nic o nich dobrego powiedzieć się nie da . Kilka słów może o supervisorach czy może jak ktoś wcześniej wspomniał "superkretynach" bo po części to prawda .Są to osoby które nawet znają się na swojej pracy , są bardzo zestresowni i boją się zarzucić jaki kolwiek pomysł lub inicjatywe żeby poprawić komfort pracy ( są bardzo zmobingowani ). Ludziom którzy pracują tutaj już np . Rok lub dwa przypominają rzeczy które robi się codziennie ( czy napewno wiesz jak zrobić to i to ). Ze wszystkich " superkretynow " jednego jedynie można nazwać supervisorem , pewnego pana który bardzo dobrze wykonuje swoja prace , jest rzetelny, uczciwy i zawsze każdemu pomoże . ( jedyna osoba nadająca się tak naprawdę z kierownictwa do pracy na porcie i zarządzania ludźmi ). Co do osob pracujących nie mam nic do zarzucenia ponieważ większość ludzi dobrze wykonuje swoją pracą , atmosfera jest naprawdę okej lecz zdarzają się osoby które lubią obgadywać innych Ale to chyba w każdej pracy tak jest . Przerwy są w miarę regularnie więc nikt nie narzeka lecz jest kilka rzeczy które warto wspomnieć a mianowicie godziny pracy i sama stawka. Godziny pracy to jakieś nieporozumienie , 12,14 a czasami i więcej w ciągu dnia . Dlaczego tak jest , odpowiedź jest prosta ponieważ kierownictwo nie ma swojego życia i uważa że my też nie powinniśmy go mieć , godziny w grafiku są zmieniane w każdej chwili bez naszej zgody i nie mam możliwości że coś zostanie zmienione ( typu przecież możesz przyjść na 3 zamiast na 4 co masz ciekawego w nocy do roboty ). Co do stawki jaka tutaj placą to uważam że jest to absurd . Lotnisko międzynarodowe a płacą najniższą krajową i to z wielkim bólem bo my to tutaj nic nie robimy i wg jesteśmy najgorssi. Obowiązków mamy naprawdę sporo ale żadnego przełożenia nie ma , zero motywacji do pracy , obrażanie i wyzysk na każdym kroku a wystarczyło by chociaż czasami powiedzieć że dobrze sie wykonuje swoją pracy i przedewszystkim podnieść stawkę np . Do 15 zł netto . Warto dodać że podczas rozmowy kwalifikacyjnej zostają udzielone informacje że zbiegiem czasu dostaniesz umowę o pracę i będzie możliwość awansu . Nie jest to oczywiście prawda tylko jedno wielkie kłamstwo . Prawda jest to że potrzebują osób którymi jest jest łatwo manipulować ( ponieważ jest łatwiej rzadzic prostymi ludźmi ).Prawda jest także to że można awansować wyżej Ale biorą tam tylko same proste i fałszywe osoby . Osobom które mają coś do powiedzenia są podkladane kłody pod nogi i próbują się pozbyć tych właśnie ludzi . Podsumowując to nie polecam pracy tutaj nie ze względu na ludzi tylko na osoby zarządzające tym portem . Tak jak wcześniej wspomniałem MOBING , obrażanie każdego , pokazywanie swojej wyższości i brak poszanowania wobec drugiego człowieka . Omijajcie to miejsce szerokim łukiem szczególnie osoby młode Myślace że ta praca będzie dla nich fajna . Dostaniecie tylko depresji Mam nadzieję że i opinia będzie pomocną Ps. Zwracam się z uprzejmą prośbą do kierownictwa zajmijcie się swoimi sprawami i swoim życiem a jak nie to polecam znaleźć sobie dobrego psychiatrę i pomyśleć nad tym jakim się jest się człowiekiem bo kiedyś może sie tak zdążyć ze inni będą was traktować jeszcze gorzej niż wy nas . Pomyślcie o tym ;)

Pomocna?
Zadowolony pracownik
 Opinia
@"Zadowolony pracownik " 01.05.2018 14:13

Ps. Wkradł się mały błąd w zdaniu . Kilka słów może o supervisorach czy może jak ktoś wcześniej wspomniał "superkretynach" bo po części to prawda . Są to osoby które nawet NIEEEEE znają się na swojej pracy*. xD

Pomocna?
Natalia
 Opinia

@Alex, w swoim poście napisałeś na temat godności osobistej. Jest to wartość konstytucyjna przyznana każdemu człowiekowi bez względu na wszystko. Zatem Twój wpis odnośnie odbierania godności osobistej jest poważnym oskarżeniem wobec przełożonych. Jak odczuwasz odbieranie Tobie godności osobistej oraz w jakich sytuacjach ma to miejsce? Ważne, by takie oskarżenia udowadniać, bo na forum mogą być tylko informacje prawdziwe. @anonymous, co dokładnie masz na myśli pisząc o niewolnictwie? Jakie sytuacje na to wpływają? Relacje pracowników z przełożonymi są bardzo istotne. Zatem w jakich sytuacjach oraz w jaki sposób odczuwasz złe traktowanie przez przełożonych? W jaki sposób odczuwasz manipulację, wymuszanie oraz szantaż, o którym piszesz? @zenuła, dlaczego uważasz, że nie ma chętnych do pracy oraz co na to wpływa? Uzasadnij bardziej szczegółowo swoją wypowiedź.

Pomocna?
TakNie
Chętny
 Opinia

Jeśli ktoś jest niezadowolony z pracy to niech zwolni miejsce dla innych chętnych!!

Pomocna?
Hehe
 Opinia
@Chętny 04.01.2018 19:30

Nie ma chętnych!

Pomocna?
zenuła
 Opinia
@Chętny 04.01.2018 19:30

wypisz wymaluj tekst z roboty! szkoda tylko, ze tych chetnych cos nie widac i pozostali musza robic w pojedynke robote za kilka osob.... jakos nie widze, by walili drzwiami i oknami.....

Pomocna?
Jerzy
 Opinia

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać? Idealnych firm nie ma!!!

Pomocna?
anonymous
 Opinia
@Jerzy 18.03.2018 13:32

tak, jestem pewien! ani jednej pozytywnej strony! manipulacja, wymuszanie i szantaż na porządku dziennym , ciagle zmianianie grafiku bez twojej zgody i wiedzy i na wszystko jest jedna odp " jak ci sie nie podoba, to sie zwolnij"

Pomocna?
anonymous
 Opinia

podpisuje sie pod opiniami!! praca tam to czyste niewolnictwo, nikt tam na dluzej nie zostaje, bo kazdy ma dosc zlego traktowania! kierownictwo pomiata ludzmi, uwaza ich za zlo konieczne, ciagle dokladanie obowiazkow za te same pieniadze, zmuszanie do nadgodzin, za ktore potem maja wielki problem by zaplacic, tak jest w calym budynku, we wszystkich dzialach, samo za siebie mowi ciagly brak personelu i ciagla rotacja ludzi

Pomocna?
Niki
 Opinia

Pracowałam w Porcie kilkanaście lat.Niestety to wszystko co tutaj zostało napisane to prawda. Bardzo złe warunki pracy,a wspominane kierownictwo obsługi pasażerskiej nadaje się tylko i wyłącznie do wymiany.Nie posiadają żadnej wiedzy co do kierowania i zarządzania zespołem ludzi.Potrafią tylko wyśmiewać,skłócać ze sobą ludzi,pomiatać nimi,szykanować i mobbingować. Nie masz tam żadnych praw,a jak ci się coś nie podoba to się zwolnij,nikt Cię na siłę tu nie trzyma-takie słowa padają,a jak chcesz odejść to robią Ci wielki problem.Wspominana tutaj Pani zastępca powinna ZOSTAĆ JUŻ DAWNO ZWOLNIONA.Czasami miałam wrażenie,że ta osoba cierpi na schizofrenie - co innego mówi,co innego robi,a za 5 minut jest jeszcze zupełne co innego. Faktycznie można tam oszaleć,ale to wiedzą tylko te osoby ,które pracowały w dziale obsługi pasażerskiej. Często grafik ulega zmianie,i nawet nikt Cię nie zapyta czy możesz przyjść,Ty nie masz żadnych praw,nawet nie wiesz,że grafik pracy został zmieniony - Ty masz się logować do maila i codziennie sprawdzać maile - bo nic innego nie masz do roboty podczas dnia wolnego. Nie masz prawa mieć życia rodzinnego-bo wspominana zastępna go nie ma ,więc Ty też nie masz prawa go mieć.Zmuszanie ludzi do zostawania po godzinach, a póżniej skrupulatne rozliczanie każdej nadgodziny ,dlaczego tak długo byłaś w pracy...Jakaś masakra... Jedyny przyjazny dział to kadry i pomocna PANI BASIA I ALA. Te dziewczyny trzeba chwalić,zawsze pomogą ,doradzą,zawsze się znajdzie jakieś wyjście z podbramkowej sytuacji. Panowie PREZESI, szacun,nie wiem czy komuś udało się przez taki długi czas nie dawać ludziom podwyżki,nawet tej inflacyjnej...Udało się po 7 latach wyżebrać brutto 250 zł, i to strajkiem... Praca byłaby fajna,gdyby nie zarządzali nimi tak nieudolni i chamscy ludzie... Odradzam tam pracy... Co innego na rozmowie rekrutacyjnej a co innego tak naprawdę robisz,a robisz wszystko....i nie masz prawa się odzywać. Pozdrawiam Wszystkich Byłych Pracowników....Wszędzie lepiej....

Pomocna?
Zgadzam się!!
 Opinia
@Niki 30.01.2018 10:27

„wspominane kierownictwo obsługi pasażerskiej nadaje się tylko i wyłącznie do wymiany.Nie posiadają żadnej wiedzy co do kierowania i zarządzania zespołem ludzi.Potrafią tylko wyśmiewać,skłócać ze sobą ludzi,pomiatać nimi,szykanować i mobbingować. (...) Wspominana tutaj Pani zastępca powinna ZOSTAĆ JUŻ DAWNO ZWOLNIONA.Czasami miałam wrażenie,że ta osoba cierpi na schizofrenie - co innego mówi,co innego robi,a za 5 minut jest jeszcze zupełne co innego.” Podpisuję się rękami i nogami! Kierownictwo chyba niestabilne psychicznie. Wymagania jak stąd do Krakowa, a sobą nie reprezentują nic oprócz nazwy stanowiska. Najchętniej to by chyba wszystkich pozwalniali, ciekawe kto by wtedy realizował te ich pomysły... za które i tak nie umieją ponieść konsekwencji, bo nie potrafią przyznać się do własnych błędów i zwalają winę na swoich pracowników... (strach przed prezesem?) Profesjonalizmu i kultury osobistej zero, bezczelność, chamskie komentarze wkraczające w strefę prywatną, pomiatanie pracownikami i traktowanie ich jak g... na zasadzie „jestem twoim kierownikiem, a ty moim niewolnikiem”. Ogólnie nie mają szacunku do ludzi, ani swoich pracowników, ani nawet klientów (=pasażerów). Bardzo mnie ciekawi, jak dotarli do miejsca, w którym są dzisiaj.

Pomocna?
Alex
 Opinia
@Niki 30.01.2018 10:27

To jest skandal, który od lat trwa i ma się całkiem dobrze, niestety. Podobnie jest w niektórych korporacjach, gdzie człowiekowi odbiera się godność osobistą poprzez prymitywnych managerów, którzy dla kariery zrobią wszystko. To są często takie współczesne obozy pracy, które niszczą ludziom poczucie wartości. Próby zmian podejmowane przez pracowników są ignorowane, a nawet jeśli coś dojdzie do PIP-u, to nic nie daje bo to jest jedna (usunięte przez administratora) dlatego nikt z prezesów się nie boi o swoje stanowisko. W tym miejscu zadam pytanie: czy trzeba się bać, żeby być człowiekiem dla drugiego człowieka? Czy tak ma traktować Polak-Polaka? Kim są Ci ludzie, którzy pokazują studentom takie chamstwo i wyzysk w pracy? Czy chodzi o to, żeby ich przyzwyczajać, że tak niby wygląda świat i trzeba się bać pracodawcy i siedzieć cicho? Nigdy! Ludzie mają ogromną wartość i nikt nie ma prawa im jej odbierać. W tym kraju od wieków, ktoś próbował zniszczyć godność ludzi i mam wrażenie, że proces ten ciagle trwa, tylko forma się zmienia :-/

Pomocna?
szok! bardzo nie miłe rozczarowanie
 Opinia

po pracy w takim miejscu człowiek się spodziewa pracy i ludzi na poziomie... nic bardziej błędnego... wścibscy ludzie, zazdrość, ploty, atmosfera ciężka i nie do zniesienia, szefowie poza czubkiem własnego nosa nic nie widzą, wykorzystują ludzi , mobing, naciskanie i wymuszanie robienia nadgodzin, nie zapytają nawet czy możesz zostać dłużej, tylko żądają i decydują za Ciebie, przepraszam bardzo ale jesteśmy w pracy, to nie czasy niewolnicze!!! pieniądze to jakaś jałmużna i jeszcze myślą, że powinieneś ich po rękach całować za to śmiech na sali

Pomocna?
Alex
 Opinia
@szok! bardzo nie miłe rozczarowanie 20.05.2017 15:50

To jest skandal, który od lat trwa i ma się całkiem dobrze, niestety. Podobnie jest w niektórych korporacjach, gdzie człowiekowi odbiera się godność osobistą poprzez prymitywnych managerów, którzy dla kariery zrobią wszystko. To są często takie współczesne obozy pracy, które niszczą ludziom poczucie wartości. Próby zmian podejmowane przez pracowników są ignorowane, a nawet jeśli coś dojdzie do PIP-u, to nic nie daje bo to jest jedna (usunięte przez administratora) dlatego nikt z prezesów się nie boi o swoje stanowisko. W tym miejscu zadam pytanie: czy trzeba się bać, żeby być człowiekiem dla drugiego człowieka? Czy tak ma traktować Polak-Polaka? Kim są Ci ludzie, którzy pokazują studentom takie chamstwo i wyzysk w pracy? Czy chodzi o to, żeby ich przyzwyczajać, że tak niby wygląda świat i trzeba się bać pracodawcy i siedzieć cicho? Nigdy! Ludzie mają ogromną wartość i nikt nie ma prawa im jej odbierać. W tym kraju od wieków, ktoś próbował zniszczyć godność ludzi i mam wrażenie, że proces ten ciagle trwa, tylko forma się zmienia :-/

Pomocna?
Czarna 1111
 Opinia

Odradzam pracy w szczególności na dziale obsługi lotniska. Z każdej strony mobbing i chamstwo. Tym miejscem powinna zająć się inspekcja pracy. Pracownicy pracują po kilkanaście dni bez ani jednego dnia wolnego, brak przerw dobowych. Pracownicy posiadają dwa odrębne grafiki by w dokumentach nie było śladu o drugim grafiku który jest niezgodny z przepisami czasu pracy. Są wykorzystywani do celów niezgodnych z ich kwalifikacjami. Są traktowani jak niewolnicy Portu Lotniczego. Polecam omijać to miejsce szerokim łukiem, chyba że ktoś chce się wykończyć psychicznie.

Pomocna?
frog
 Opinia

zarzad lotniska powinien byc usuniety za takie warunki pracy i tak niekompetentny management

Pomocna?
AUTENTYCZNIE
 Opinia

pracowałem/pracuję przy obsłudze pasażerów, pracuję jeszcze, gdyż mam tu pewien cel, który praktycznie już zrealizowałem, (cel, który przekracza bariery umysłowe zarządzającymi wrocławskim lotniskiem) gdyby nie to dawno już bym odszedł z tego tragicznego miejsca, które wydaje się tak przyjazne na pierwszy rzut oka... minimalne wynagrodzenie to nie najgorsza rzecz tej "instytucji" praca po 12 h, tragiczna atmosfera, wieczny pośpiech, popędzanie przez niekompetentnych supervisorów, choć szczerze, bardziej pasuje im tytuł super kretynów... poważnie, nie wiem co oni (supervisorzy) musieli zrobić i komu, żeby dojść do takiego stanowiska w takim miejscu... czasem zastanawiam się jakim cudem dotrwali do swojego wieku w życiu, mając na myśli ich niekompetencje, bowiem przy ich poziome inteligencji selekcja naturalna środowiska, w którym żyjemy powinna dawno zrobić swoje smutne, ale prawdziwe nie życzę nikomu źle, ale to jest tragiczne, jacy ludzie rządzą obsługą pasażerską... najlepsze jest to, że mimo ciągle zgłaszanych skarg przez pracowników, kierownictwo nic z tym nie robi, kierownictwo po prostu wie jaka jest sytuacja i zamiast rozwiązać ten problem wolą zwalniać pracowników pod byle pretekstem i zatrudniać nowych, "nieświadomych" murzynów do ganiania na ich posyłki omijać to miejsce z daleka wszystkie powyższe wpisy (oprócz jednego pozytywnego z 2009 roku) są jak najbardziej autentyczne nie polecam, nie pozdrawiam

Pomocna?
pytajacy
 Opinia
@AUTENTYCZNIE 12.10.2017 11:07

AUTENTYCZNIE jakie są wymaganie na to stanowisko?

Pomocna?
TakNie
Bu Bu
 Opinia

Mysle o pracy w sol ochrona.Jakie sa tam warunki.

Pomocna?
TakNie
nie_wiem
 Opinia

Temu miejscu to nawet Stwórca nie pomoże

Pomocna?
dorota
 Opinia

nie polecam pracy w tym miejscu, oferuja prace za smiesznie male pieniadze, fatalna atmosfera, brak personelu, ciagly problem z grafikiem, wydzwanianie w wolne dni do ciebie bys przyszedl, bo nie ma komu, nie mozesz sobie nic zaplanowac, bo ciagle albo musisz zostac dluzej albo przyjsc w dzien wolny, ogromnym minusem jest praca w swieta, port jest czynny cala dobe 365 dni w roku, wiec wszystkie swieta, sylwestra, dni ustawowo wolne musisz pracowac!!! uwaga, za to nie dostaniesz wcale wiekszej wyplaty, oferuja stawke 12zł brutto, w wiekszosci przyjete osoby to studenci, osoby uczace sie, ktore maja po 18-20 lat, zero doswiadczenia, checi do pracy,sa tylko po to by byc, zero jakiejkolwiek inicjatywy ze swojej strony, w calym porcie i w kazdym dziale jest dokladnie tak samo, ludzie zamiast zajac sie praca to plotkuja, sa zlosliwi, donosza, szefostwo to nieporozumienie, nie masz czasu nawet na wc czy spokojnie zjesc, bo ze wzgledu na brak personelu musisz robic za 10-ciu, czesto chodze glodny w pracy cala zmiane, bo nie mam czasu zjesc czegokolwiek jednym slowem wyzysk, nie polecam, godziny pracy sa nieludznkie, zmiana jest na 4 rano, wiec musisz wstac, 2-2.30 by dojechac na czas... co za tym idzie zero zycia priv, bo po takim wstawaniu godz 18-19 jestes nieprzytomny i jedyne o czym marzysz , to spanie.... pieniadze, ktore oferuja nie sa adekwantne do wykonywanej pracy

Pomocna?

Zostaw opinię o Port Lotniczy Wrocław S.A. - Wrocław

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Port Lotniczy Wrocław S.A.

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.