Port Lotniczy Wrocław S.A.

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 38 ocen.

Port Lotniczy Wrocław S.A.
2 38

Opinie o Port Lotniczy Wrocław S.A.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Port Lotniczy Wrocław S.A.

Paulina

09.07.18 leciałam z Wrocławia do Dublina z dwójką dzieci (9lat i 5mcy). Kazano iść mi do odprawy bagażowej w związku z tym że miałam wózek,dalej czekała mnie juz normalna odprawa przy której nikt mi nie pomógł kazano złożyć mi wózek z dzieckiem na ręku gdyż chcieli go włożyć na taśmie do skanowania. Nikt mi nie pomógł, mało tego wózek rozłożyli mi na części gdyż nie mieścił się do skanera. Dziwne inne lotniska mają przyrząd ręczny do skanowania tu jak widać średniowiecze. Po odprawie już u góry okazało się ze nie ma wind. Sama z 2dzieci z wózkiem i maleństwem miałam zejść po schodach. Ciekawe kuźwa jak? Dopiero gdy zawróciłam się do odprawy Pan kazał mi czekać na kogoś z obsługi w celu uzyskania pomocy. Pan spytał czemu wózka wcześniej nie dałam przy odprawie na pokład.Odpowiedzialam mu że jak to miałoby się odbyć 2h z dzieckiem na ręku i dwoma bagażami .... Żenada by nowe lotnisko nie miało wind do samolotow dla osób niepełnosprawnych i matek z małymi dziećmi.

Irek

Jak ktoś lubi to co robi to zawsze będzie zadowolony!!

Zadowolny pracownik

Mi się tam dobrze pracowało, kierownictwo super a praca interesująca. Nie wiem skąd tyle negatywnych opinii. Pozdrawiam ;)

Natalia

@Ela czy możesz wypowiedzieć się na temat pracy w Port Lotniczy Wrocław S.A., jak wygląda rekrutacja i wdrożenie na stanowisko pracy z twojej perspektywy. @anonymous co rozumiesz pisząc "wszystko prawda" ? Mógłbyś rozwinąć swoją opinię. @Ela, @anonymous zostawiając informacje na forum pamiętajcie, że mogą to być tylko informacje prawdziwe. Na wątek zaglądają także kandydaci szukając odpowiedzi na nurtujące pytania powstałe w momencie zainteresowania firmą Port Lotniczy Wrocław S.A. jako potencjalnym pracodawcą, dlatego informacje powinny być merytoryczne. Zapraszam do dyskusji.

Andrzej

po lekturze opinii mam wrażenie, że stworzy liści sobie niezłe piekiełko w firmie.

Ela
@Andrzej 08.05.2018 16:34

To nie oni sobie stworzyli piekiełko to łysy jezusek z pryszczami na głowie i pani, którą zna połowa funkcjonariuszy straży granicznej i paru z SOLu i bóg raczy wiedzieć kto jeszcze. Gdyby ona wiedziała, że ludzie ją mają za zero bezwzględne to może jej samoocena by trochę spadła, a tak niech w swoin mniemaniu będzie panią wice kierownik. Zero bezwzględne jest zastępcą zera totalnego. To jak w dziale ma być dobrze, jeżeli na czele stoją takie osoby??? Nie pozdrawiam lecz odradzam

lolo

Oj tam oj tam,wszyscy tak gadają a prawda jest taka , kto wybrzydza to nie (usunięte przez administratora) ;))))

LORD

Od jutra to ja Wam dopiero dokręcę śrubę, będziecie chodzić jak w zegarku...

anonymous

Hej, Wszystko prawda z wyjątkiem tego, że pani wice kierownik (ze szczerbą hahaha, dobre) nie ma życia prywatnego. Przecież bardzo dobrze zna ją połowa funkcjonariuszy straży granicznej...

Były już pracownik

Cześć Nie bójmy się powiedzieć masakra. Pani kierownik to totalne zero wbite w ambicję, chodzi nadęta jak głupia gęś i jakby jej ktoś kij włożył w (usunięte przez administratora) oprócz kija na nic nie może liczyć...bo z taką aparycją....ależ wybaczcie, a czy brakującą górną czwórkę sobie już wstawiła, czy dalej się prezentuje ze szczerbą??? Pan kierownik, łysy, z pryszczami na głowie jezusek? Również kompletne zero, ale się nosi jakby coś sobą prezentował. Totalna ignorancja zarządzania ludźmi.... Ktoś to toleruje...tylko w jakim celu? Stanowczo odradzam

"Zadowolony pracownik "

Witam serdecznie , chciałbym co nieco odpowiedzieć o tej " ciekawej " pracy . Jestem byłą/byłym pracownikiem ( A Może jednak pracującym ) portu lotniczego i każda negatywna opinia która jest napisana poniżej jest prawdziwa. Na każdym kroku każdy jest wykorzystywany i mobingowany . Szefostwo to jakieś nieporozumienie. Ludzie którzy są odpowiedzialni za obsługę pasażerską nie mają o tym żadnego pojęcia , na swoje stanowisko na pewno nie zapracowali ciężka pracą... ( pozdrawiam panią i pana którzy są kierownikami obsługi pasażerskiej ) Ich podejście do ludzi którzy są pod nimi to coś w rodzaju niewolnictwa , brak poszanowania jakiej kolwiek osoby , obrażanie pracowników , opinia ludzi pracujących i pasażerow się dla nich nie liczy ( typu co zrobić żeby było lepiej ). Krótka podsumowując nic o nich dobrego powiedzieć się nie da . Kilka słów może o supervisorach czy może jak ktoś wcześniej wspomniał "superkretynach" bo po części to prawda .Są to osoby które nawet znają się na swojej pracy , są bardzo zestresowni i boją się zarzucić jaki kolwiek pomysł lub inicjatywe żeby poprawić komfort pracy ( są bardzo zmobingowani ). Ludziom którzy pracują tutaj już np . Rok lub dwa przypominają rzeczy które robi się codziennie ( czy napewno wiesz jak zrobić to i to ). Ze wszystkich " superkretynow " jednego jedynie można nazwać supervisorem , pewnego pana który bardzo dobrze wykonuje swoja prace , jest rzetelny, uczciwy i zawsze każdemu pomoże . ( jedyna osoba nadająca się tak naprawdę z kierownictwa do pracy na porcie i zarządzania ludźmi ). Co do osob pracujących nie mam nic do zarzucenia ponieważ większość ludzi dobrze wykonuje swoją pracą , atmosfera jest naprawdę okej lecz zdarzają się osoby które lubią obgadywać innych Ale to chyba w każdej pracy tak jest . Przerwy są w miarę regularnie więc nikt nie narzeka lecz jest kilka rzeczy które warto wspomnieć a mianowicie godziny pracy i sama stawka. Godziny pracy to jakieś nieporozumienie , 12,14 a czasami i więcej w ciągu dnia . Dlaczego tak jest , odpowiedź jest prosta ponieważ kierownictwo nie ma swojego życia i uważa że my też nie powinniśmy go mieć , godziny w grafiku są zmieniane w każdej chwili bez naszej zgody i nie mam możliwości że coś zostanie zmienione ( typu przecież możesz przyjść na 3 zamiast na 4 co masz ciekawego w nocy do roboty ). Co do stawki jaka tutaj placą to uważam że jest to absurd . Lotnisko międzynarodowe a płacą najniższą krajową i to z wielkim bólem bo my to tutaj nic nie robimy i wg jesteśmy najgorssi. Obowiązków mamy naprawdę sporo ale żadnego przełożenia nie ma , zero motywacji do pracy , obrażanie i wyzysk na każdym kroku a wystarczyło by chociaż czasami powiedzieć że dobrze sie wykonuje swoją pracy i przedewszystkim podnieść stawkę np . Do 15 zł netto . Warto dodać że podczas rozmowy kwalifikacyjnej zostają udzielone informacje że zbiegiem czasu dostaniesz umowę o pracę i będzie możliwość awansu . Nie jest to oczywiście prawda tylko jedno wielkie kłamstwo . Prawda jest to że potrzebują osób którymi jest jest łatwo manipulować ( ponieważ jest łatwiej rzadzic prostymi ludźmi ).Prawda jest także to że można awansować wyżej Ale biorą tam tylko same proste i fałszywe osoby . Osobom które mają coś do powiedzenia są podkladane kłody pod nogi i próbują się pozbyć tych właśnie ludzi . Podsumowując to nie polecam pracy tutaj nie ze względu na ludzi tylko na osoby zarządzające tym portem . Tak jak wcześniej wspomniałem MOBING , obrażanie każdego , pokazywanie swojej wyższości i brak poszanowania wobec drugiego człowieka . Omijajcie to miejsce szerokim łukiem szczególnie osoby młode Myślace że ta praca będzie dla nich fajna . Dostaniecie tylko depresji Mam nadzieję że i opinia będzie pomocną Ps. Zwracam się z uprzejmą prośbą do kierownictwa zajmijcie się swoimi sprawami i swoim życiem a jak nie to polecam znaleźć sobie dobrego psychiatrę i pomyśleć nad tym jakim się jest się człowiekiem bo kiedyś może sie tak zdążyć ze inni będą was traktować jeszcze gorzej niż wy nas . Pomyślcie o tym ;)

Zadowolony pracownik
@"Zadowolony pracownik " 01.05.2018 14:13

Ps. Wkradł się mały błąd w zdaniu . Kilka słów może o supervisorach czy może jak ktoś wcześniej wspomniał "superkretynach" bo po części to prawda . Są to osoby które nawet NIEEEEE znają się na swojej pracy*. xD

Natalia

@Alex, w swoim poście napisałeś na temat godności osobistej. Jest to wartość konstytucyjna przyznana każdemu człowiekowi bez względu na wszystko. Zatem Twój wpis odnośnie odbierania godności osobistej jest poważnym oskarżeniem wobec przełożonych. Jak odczuwasz odbieranie Tobie godności osobistej oraz w jakich sytuacjach ma to miejsce? Ważne, by takie oskarżenia udowadniać, bo na forum mogą być tylko informacje prawdziwe. @anonymous, co dokładnie masz na myśli pisząc o niewolnictwie? Jakie sytuacje na to wpływają? Relacje pracowników z przełożonymi są bardzo istotne. Zatem w jakich sytuacjach oraz w jaki sposób odczuwasz złe traktowanie przez przełożonych? W jaki sposób odczuwasz manipulację, wymuszanie oraz szantaż, o którym piszesz? @zenuła, dlaczego uważasz, że nie ma chętnych do pracy oraz co na to wpływa? Uzasadnij bardziej szczegółowo swoją wypowiedź.

Chętny

Jeśli ktoś jest niezadowolony z pracy to niech zwolni miejsce dla innych chętnych!!

zenuła
@Chętny 04.01.2018 19:30

wypisz wymaluj tekst z roboty! szkoda tylko, ze tych chetnych cos nie widac i pozostali musza robic w pojedynke robote za kilka osob.... jakos nie widze, by walili drzwiami i oknami.....

Jerzy

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać? Idealnych firm nie ma!!!

anonymous
@Jerzy 18.03.2018 13:32

tak, jestem pewien! ani jednej pozytywnej strony! manipulacja, wymuszanie i szantaż na porządku dziennym , ciagle zmianianie grafiku bez twojej zgody i wiedzy i na wszystko jest jedna odp " jak ci sie nie podoba, to sie zwolnij"

anonymous

podpisuje sie pod opiniami!! praca tam to czyste niewolnictwo, nikt tam na dluzej nie zostaje, bo kazdy ma dosc zlego traktowania! kierownictwo pomiata ludzmi, uwaza ich za zlo konieczne, ciagle dokladanie obowiazkow za te same pieniadze, zmuszanie do nadgodzin, za ktore potem maja wielki problem by zaplacic, tak jest w calym budynku, we wszystkich dzialach, samo za siebie mowi ciagly brak personelu i ciagla rotacja ludzi

Niki

Pracowałam w Porcie kilkanaście lat.Niestety to wszystko co tutaj zostało napisane to prawda. Bardzo złe warunki pracy,a wspominane kierownictwo obsługi pasażerskiej nadaje się tylko i wyłącznie do wymiany.Nie posiadają żadnej wiedzy co do kierowania i zarządzania zespołem ludzi.Potrafią tylko wyśmiewać,skłócać ze sobą ludzi,pomiatać nimi,szykanować i mobbingować. Nie masz tam żadnych praw,a jak ci się coś nie podoba to się zwolnij,nikt Cię na siłę tu nie trzyma-takie słowa padają,a jak chcesz odejść to robią Ci wielki problem.Wspominana tutaj Pani zastępca powinna ZOSTAĆ JUŻ DAWNO ZWOLNIONA.Czasami miałam wrażenie,że ta osoba cierpi na schizofrenie - co innego mówi,co innego robi,a za 5 minut jest jeszcze zupełne co innego. Faktycznie można tam oszaleć,ale to wiedzą tylko te osoby ,które pracowały w dziale obsługi pasażerskiej. Często grafik ulega zmianie,i nawet nikt Cię nie zapyta czy możesz przyjść,Ty nie masz żadnych praw,nawet nie wiesz,że grafik pracy został zmieniony - Ty masz się logować do maila i codziennie sprawdzać maile - bo nic innego nie masz do roboty podczas dnia wolnego. Nie masz prawa mieć życia rodzinnego-bo wspominana zastępna go nie ma ,więc Ty też nie masz prawa go mieć.Zmuszanie ludzi do zostawania po godzinach, a póżniej skrupulatne rozliczanie każdej nadgodziny ,dlaczego tak długo byłaś w pracy...Jakaś masakra... Jedyny przyjazny dział to kadry i pomocna PANI BASIA I ALA. Te dziewczyny trzeba chwalić,zawsze pomogą ,doradzą,zawsze się znajdzie jakieś wyjście z podbramkowej sytuacji. Panowie PREZESI, szacun,nie wiem czy komuś udało się przez taki długi czas nie dawać ludziom podwyżki,nawet tej inflacyjnej...Udało się po 7 latach wyżebrać brutto 250 zł, i to strajkiem... Praca byłaby fajna,gdyby nie zarządzali nimi tak nieudolni i chamscy ludzie... Odradzam tam pracy... Co innego na rozmowie rekrutacyjnej a co innego tak naprawdę robisz,a robisz wszystko....i nie masz prawa się odzywać. Pozdrawiam Wszystkich Byłych Pracowników....Wszędzie lepiej....

Alex
@Niki 30.01.2018 10:27

To jest skandal, który od lat trwa i ma się całkiem dobrze, niestety. Podobnie jest w niektórych korporacjach, gdzie człowiekowi odbiera się godność osobistą poprzez prymitywnych managerów, którzy dla kariery zrobią wszystko. To są często takie współczesne obozy pracy, które niszczą ludziom poczucie wartości. Próby zmian podejmowane przez pracowników są ignorowane, a nawet jeśli coś dojdzie do PIP-u, to nic nie daje bo to jest jedna (usunięte przez administratora) dlatego nikt z prezesów się nie boi o swoje stanowisko. W tym miejscu zadam pytanie: czy trzeba się bać, żeby być człowiekiem dla drugiego człowieka? Czy tak ma traktować Polak-Polaka? Kim są Ci ludzie, którzy pokazują studentom takie chamstwo i wyzysk w pracy? Czy chodzi o to, żeby ich przyzwyczajać, że tak niby wygląda świat i trzeba się bać pracodawcy i siedzieć cicho? Nigdy! Ludzie mają ogromną wartość i nikt nie ma prawa im jej odbierać. W tym kraju od wieków, ktoś próbował zniszczyć godność ludzi i mam wrażenie, że proces ten ciagle trwa, tylko forma się zmienia :-/

szok! bardzo nie miłe rozczarowanie

po pracy w takim miejscu człowiek się spodziewa pracy i ludzi na poziomie... nic bardziej błędnego... wścibscy ludzie, zazdrość, ploty, atmosfera ciężka i nie do zniesienia, szefowie poza czubkiem własnego nosa nic nie widzą, wykorzystują ludzi , mobing, naciskanie i wymuszanie robienia nadgodzin, nie zapytają nawet czy możesz zostać dłużej, tylko żądają i decydują za Ciebie, przepraszam bardzo ale jesteśmy w pracy, to nie czasy niewolnicze!!! pieniądze to jakaś jałmużna i jeszcze myślą, że powinieneś ich po rękach całować za to śmiech na sali

Alex
@szok! bardzo nie miłe rozczarowanie 20.05.2017 15:50

To jest skandal, który od lat trwa i ma się całkiem dobrze, niestety. Podobnie jest w niektórych korporacjach, gdzie człowiekowi odbiera się godność osobistą poprzez prymitywnych managerów, którzy dla kariery zrobią wszystko. To są często takie współczesne obozy pracy, które niszczą ludziom poczucie wartości. Próby zmian podejmowane przez pracowników są ignorowane, a nawet jeśli coś dojdzie do PIP-u, to nic nie daje bo to jest jedna (usunięte przez administratora) dlatego nikt z prezesów się nie boi o swoje stanowisko. W tym miejscu zadam pytanie: czy trzeba się bać, żeby być człowiekiem dla drugiego człowieka? Czy tak ma traktować Polak-Polaka? Kim są Ci ludzie, którzy pokazują studentom takie chamstwo i wyzysk w pracy? Czy chodzi o to, żeby ich przyzwyczajać, że tak niby wygląda świat i trzeba się bać pracodawcy i siedzieć cicho? Nigdy! Ludzie mają ogromną wartość i nikt nie ma prawa im jej odbierać. W tym kraju od wieków, ktoś próbował zniszczyć godność ludzi i mam wrażenie, że proces ten ciagle trwa, tylko forma się zmienia :-/

Czarna 1111

Odradzam pracy w szczególności na dziale obsługi lotniska. Z każdej strony mobbing i chamstwo. Tym miejscem powinna zająć się inspekcja pracy. Pracownicy pracują po kilkanaście dni bez ani jednego dnia wolnego, brak przerw dobowych. Pracownicy posiadają dwa odrębne grafiki by w dokumentach nie było śladu o drugim grafiku który jest niezgodny z przepisami czasu pracy. Są wykorzystywani do celów niezgodnych z ich kwalifikacjami. Są traktowani jak niewolnicy Portu Lotniczego. Polecam omijać to miejsce szerokim łukiem, chyba że ktoś chce się wykończyć psychicznie.

frog

zarzad lotniska powinien byc usuniety za takie warunki pracy i tak niekompetentny management

AUTENTYCZNIE

pracowałem/pracuję przy obsłudze pasażerów, pracuję jeszcze, gdyż mam tu pewien cel, który praktycznie już zrealizowałem, (cel, który przekracza bariery umysłowe zarządzającymi wrocławskim lotniskiem) gdyby nie to dawno już bym odszedł z tego tragicznego miejsca, które wydaje się tak przyjazne na pierwszy rzut oka... minimalne wynagrodzenie to nie najgorsza rzecz tej "instytucji" praca po 12 h, tragiczna atmosfera, wieczny pośpiech, popędzanie przez niekompetentnych supervisorów, choć szczerze, bardziej pasuje im tytuł super kretynów... poważnie, nie wiem co oni (supervisorzy) musieli zrobić i komu, żeby dojść do takiego stanowiska w takim miejscu... czasem zastanawiam się jakim cudem dotrwali do swojego wieku w życiu, mając na myśli ich niekompetencje, bowiem przy ich poziome inteligencji selekcja naturalna środowiska, w którym żyjemy powinna dawno zrobić swoje smutne, ale prawdziwe nie życzę nikomu źle, ale to jest tragiczne, jacy ludzie rządzą obsługą pasażerską... najlepsze jest to, że mimo ciągle zgłaszanych skarg przez pracowników, kierownictwo nic z tym nie robi, kierownictwo po prostu wie jaka jest sytuacja i zamiast rozwiązać ten problem wolą zwalniać pracowników pod byle pretekstem i zatrudniać nowych, "nieświadomych" murzynów do ganiania na ich posyłki omijać to miejsce z daleka wszystkie powyższe wpisy (oprócz jednego pozytywnego z 2009 roku) są jak najbardziej autentyczne nie polecam, nie pozdrawiam

pytajacy
@AUTENTYCZNIE 12.10.2017 11:07

AUTENTYCZNIE jakie są wymaganie na to stanowisko?

Bu Bu

Mysle o pracy w sol ochrona.Jakie sa tam warunki.

nie_wiem

Temu miejscu to nawet Stwórca nie pomoże

dorota

nie polecam pracy w tym miejscu, oferuja prace za smiesznie male pieniadze, fatalna atmosfera, brak personelu, ciagly problem z grafikiem, wydzwanianie w wolne dni do ciebie bys przyszedl, bo nie ma komu, nie mozesz sobie nic zaplanowac, bo ciagle albo musisz zostac dluzej albo przyjsc w dzien wolny, ogromnym minusem jest praca w swieta, port jest czynny cala dobe 365 dni w roku, wiec wszystkie swieta, sylwestra, dni ustawowo wolne musisz pracowac!!! uwaga, za to nie dostaniesz wcale wiekszej wyplaty, oferuja stawke 12zł brutto, w wiekszosci przyjete osoby to studenci, osoby uczace sie, ktore maja po 18-20 lat, zero doswiadczenia, checi do pracy,sa tylko po to by byc, zero jakiejkolwiek inicjatywy ze swojej strony, w calym porcie i w kazdym dziale jest dokladnie tak samo, ludzie zamiast zajac sie praca to plotkuja, sa zlosliwi, donosza, szefostwo to nieporozumienie, nie masz czasu nawet na wc czy spokojnie zjesc, bo ze wzgledu na brak personelu musisz robic za 10-ciu, czesto chodze glodny w pracy cala zmiane, bo nie mam czasu zjesc czegokolwiek jednym slowem wyzysk, nie polecam, godziny pracy sa nieludznkie, zmiana jest na 4 rano, wiec musisz wstac, 2-2.30 by dojechac na czas... co za tym idzie zero zycia priv, bo po takim wstawaniu godz 18-19 jestes nieprzytomny i jedyne o czym marzysz , to spanie.... pieniadze, ktore oferuja nie sa adekwantne do wykonywanej pracy

NieTęsknię

Powiem tak... Stanowisko młodszego agenta obsługi. Zmiany po 12 godzin, kilka dni z rzędu, świątek, piątek, dzień, noc, bez znaczenia. Wszystko oczywiście na umowę zlecenie za minimalną stawkę, a wymagań coraz więcej i więcej. Wiecznie "brakuje ludzi". Nie ma czasu pójść do toalety, zjeść, już nie mówiąc o "przerwie". Czasami się uda… A czasami dopiero co zacząłeś jeść, wpada ktoś z kasy z oburzeniem, dlaczego nie widzisz, co się dzieje na kontroli, dlaczego nie biegniesz na pomoc. Oczywiście jak już pójdziesz „pomóc”, to już nie wrócisz… Wiadomo, że wszędzie są ludzie w porządku i ci mniej w porządku. Niestety pracownikami zarządzają w większości ludzie, którzy się do tego nie nadają. Oczywiście ci sami uważają, że wszystko zrobiliby lepiej od ciebie. Przez to nerwowa atmosfera - wieczny pośpiech, rób wszystko szybciej, ale dalej miej wszystko pod kontrolą, pamiętaj i sprawdzaj 100 rzeczy na raz. Zatrudniani są studenci (wiadomo – taniej). Ale to nieważne – najlepiej, żebyś pracował cały tydzień, po 12 godzin. Co tam studia. Ba! Co tam życie osobiste? W Porcie nie ma na to miejsca. Tu się musisz poświecić. Co to znaczy, że nie możesz jutro przyjść do pracy, mimo że nie masz wtedy zmiany. Mamy problem, potrzebujemy osoby, masz rzucić wszystko i przyjść. Dajemy ci przecież aż minimalną stawkę i niesamowitą możliwość rozwoju w prestiżowej firmie. Istotna jest też wzajemność. Każemy ci zostać dłużej? Masz zostać. Masz problem z grafikiem, potrzebujesz coś zmienić, bo dyspozycyjność ustalałeś na miesiąc do przodu? Coś ci wypadło, bo jesteś człowiekiem? Zapomnij. To my wymagamy, nie ty. Ty tu nie masz nic do gadania. Na wszystko jest odpowiedź: "taka specyfika pracy”. Jak się nie podoba… przecież nie musisz tu pracować. „Oferujemy ciekawe zadania realizowane przez zgrany zespół”. Ach. Ostatnie określenie dla tego zespołu to zgrany. Atmosfera tragiczna. Poziom emocjonalny szkoły podstawowej, każdy każdego obgaduje, pełno złośliwości (nawet dlatego, że nie zgodziłeś się na ostatnią chwilę uratować wszystkich i przyjść do pracy). Żenada. Samo stanowisko? Dobre określenie to „przynieś, podaj, pozamiataj” – generalnie rób wszystko, czego ktoś inny robić nie chce, ale z uśmiechem na ustach i z wdzięcznością za taką życiową szansę. Na przykład… agent obsługi to nie tylko agent. To także parkingowy. Co z tego, że na drugim końcu budynku są ludzie za to odpowiedzialni. Co z tego, że brakuje ludzi, że nie ma cię kto zamienić, żebyś mógł wreszcie pójść siku, Nie. Ty pójdziesz pilnować parkingu, naprawiać szlabany wyjazdowe, kierować ruchem przed terminalem, mimo że nie masz do tego uprawnień. Naprawdę. Ktokolwiek się zastanawia… Taki kelner zarobi więcej. Nalata się, ale nie będzie musiał stać na mrozie pilnując szlabanu i (usunięte przez administratora) obelg na cały port, na swoją osobę (za wykonywanie swoich obowiązków…) i na kierownictwo, które widzi wszystko w telewizorkach, ale udaje, że jednak nie widzi. Rotacja pracowników mówi sama za siebie...

NFW

Niestety potwierdzam to co było wspomniane o tej "instytucji" zmianu po 12h przez 5, 6 dni z rzedu to standart. Jeśli chodzi o sprawe nadgodzin to pracownik nie miał nic do gadania tak naprawde była komenda "masz zostać i tyle" sytuacje gdzie "kierowniczka" wyżywa sie na podwładnych żeby poprawić sobie humor to tez normalne sam nie raz tego doświadczyłem. Zgodze się że osoby które zajmuja kierownicze stanowiska sie do tego nie nadaja. Zostałem zwolniony bo uwaga "za duzo zarabiałem" oficjalny powód nie wykonałem rozkazu przy pełnym terminalu ludzi gdzie moim zadaniem było ogarniecie tłumu aby nikt sie nie spóźnił na samlot a rozkazem bylo przestawienie śmietnika bo stoi krzywo. Nie jest to smieszne lecz wręcz żałosne. Młodzi ludzie nie poskarża się bo stierdzaja że to nic nie da albo nie wiedza co zrobic maja czesto od 18-20 lat sa studentami i chca sie utrzymac. Kiedyś poprosiliśmy kierownika o podwyżke o uwaga 2zł brutto zeby dostawać te 10 zł netto w odpowiedzi uslyszelismy ze nie potarfimy dysponowac pieniedzmi i ze jesli on by wykupil najwyzszy pakiet cyfry plus tez by mu nie starczylo, a nasza praca jest porównywalna z praca w jeden z siedzi fast food gdzie wymagano od nas znajomosci co najmniej 1 jezyka obcego znajomosci przepisów celnych, przepisów bezpieczeństwa jak i linni lotniczych ktore operuja z tego lotniska. Nie polecam nikomu pracy w tym miejscu jesli sie nie zmieni caly zarzad wraz z dowodzacymi działem obslugi pasazerskiej. Na odchodne jak się zwalniałem ( umowa zlecenie ) nasluchalem sie jaki to nie byłem złym pracownikiem jak to ja sie do niczego nie nadawałem, ze co ja sobie wyobrazam ze smie zmieniac prace, i co smieszne dowiedzialem sie ze na umowe zlecenie mam 3 miesiace wypowiedzenia a przez dlugi czas pracy tam slyszalem srednio raz dziennie ze jak sie nie podoba to nie przychodz. Z calego serca odradzam. Nie polecam nie pozdrawiam

ech...

Ciekawi mnie jedno...gdyby zostalo naglosnione przez media-"praca i traktowanie pracownikow na Wroclawskim lotnisku" to czy cokolwiek zmienilo sie w mysleniu pracodawcy i kierownictwa? Pamietam jak pare lat temu bylem za granica i musialem spedzic ponad 24 godziny na lotnisku bo byl strajk pracownikow obslugi lotniska...W ciagu godziny czy dwoch mowila o tym cala Europa,w kazdych wiadomosciach ale chodzilo glownie o czekajacych pasazerow a nie strajkujacych pracownikow I udalo im sie...ktos przeliczyl ze jeden dzien strajku nieporownywalnie przynosi wiecej straty niz zatrudnienie dodatkowych pracownikow i podniesienie stawek... I nie mowiac o opini takiego lotniska w Europie czy na Swiecie Tylko ze tam byly zwiazki pracownicze i odpowiednie osoby ktore szybko zaeragowaly a w Polsce gdy pojdziesz do PiP to moze okazac sie ze narobisz sobie jeszcze klopotow nie mowiac o stracie czasu...

PLW

Pracowalem na Lotnisku na barze przez niecaly rok. Szefowa niby po studiach, nie umiala do konca wytlumaczyc na rozmowie na czym polega praca, jakala sie i wygladala na nie pewna i zamknieta w sobie; polecila szkolenie mnie kolezankom ktore juz tu pracowaly. Jesli chodzilo o zalatwienie u niej czegokolwiek, np. zamowien, kierowala do kogos innego, ogolnie zalatwienie u niej czegokolwiek graniczylo z cudem... Zbierala dyspozycje na grafik, ktory jak sie okazalo potem (przez przypadek) byl pisany (i jest dalej) przez dwie jej ulubione pracownice. Nigdy nie mowila co ma na mysli, jedynie umiala karcaco zmierzyc czlowieka wzrokiem i tyle. Ciagle obgadywanie za plecami, plotki, wsciubianie nosa w nie swoje sprawy przez jej "ulubienice" psulo atmosfere w pracy. Potrafila zadzwonic na bar, gdy wkoncu udalo mi sie usiasc na chwile, ze na sali jest brudna filizanka i dlaczego blaty sa nie starte... Gdy przychodzila przy duzej kolejce, wchodzila sobie normalnie na bar (nie, nie do pomocy) i mowila co mam zrobic. Nawet nie myslalem co do mnie mowi bo bylem zajety praca. Stanela wiec sobie przy wyjsciu z baru i tak stala i stala i stala... i nie pomagala- tylko mierzyla mnie wzrokiem i robila glupie miny... Zalosna postawa, brak jakiejkolwiek klasy, w niektorych momentach jej ego i pewnosc siebie siegaly sufitu, sluchanie sie plotek "ulubionych" pan sprzatajacych i tych dwoch kolezanek z baru praktycznie decydowalo o calej jej ocenie pracownika. Masakra. Nie polecam pracy z nia na barze. Nie moze kierowac zespolem na BARZE osoba, ktora NIE UMIE OBSLUZYC EKSPRESU DO KAWY no ludzie!! Na dodatek jak sie zwalnialem powiedziala mi "No trudno." ... -.-

Natalia

@Anonim czyli wychodzi na to, że firma Port Lotniczy Wrocław S.A. nie przedłuża umów, a pracownicy dalej pracują? Jak pracownicy są zmuszani do nadgodzin? Co gdyby się nie zgodzili na dodatkowe godziny? Jeśli chodzi o mobbing, to poważne oskarżenie. Pamiętaj, że mobbing zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników. Jeśli tak było to czy zgłosiłaś to gdzieś? Czy ktoś też odczuł mobbing w tej firmie? @wykorzystuja i zle traktuja ludzi, nie polemac teg nie można na forum nikogo obrażać. Proszę o przeczytanie regulaminu forum http://www.gowork.pl/regulamin zanim jakiś komentarz zostanie zamieszczony.

Anonim

Odradzam!! Jeżeli zastanawiasz się czy podjąć zatrudnienie w Porcie Lotniczym we Wrocławiu to zrezygnuj. Wszystkie powyższe opinie są niestety prawdziwe, nieważne w jaki sposób napisane, ważne że są szczere. PLW S.A. powinna zająć się Państwowa Inspekcja Pracy oraz inne organy Państwowe. Urzędnicy z PIP, którzy kontrolują tę firmę niestety sprawdzają tylko dokumenty, w jaki sposób mają zatem zweryfikować, iż wielu pracownikom brakuje ważnej umowy o pracę lub wypracowują nadgodziny (oczywiście płatne), ale są do nich zmuszani bądź jest ich przesadnie za dużo np. 220h. Grafiki są przerabiane, tak by wyglądały na prawidłowe. W razie problemów umowy są sporządzane wstecz. Nie chcę już wspominać o braku przestrzeganiu bezpieczeństwa i higieny pracy w innych obszarach. Jeżeli chodzi o mobbing to również prawda, nie dotyczy on jednak tylko kadry najniższego szczebla. Mobbingowani są kierownicy oraz specjaliści. Jak Ci się coś nie podoba to możesz odejść, ale pamiętaj że będziesz tego żałować (to przecież taka prestiżowa firma). Oczywistym jest fakt, iż z różnych przyczyn nie każdy może odejść, weźmy pod uwagę wiek lub sytuację rodzinną/ zdrowotną. Na lotnisku pracuje wiele wspaniałych i profesjonalnych osób, które są wykorzystywane lub degradowane na niższe stanowiska. Na ich miejsce obsadzają kierowników, którzy są bezwzględni w prowadzeniu ostrej polityki firmy. Zarobki są przerażająco niskie, Związki zawodowe walczyły kilka lat o podwyżki dla pracowników... udało się je podnieść o śmieszną kwotę, w związku z biegiem lat nadal więc są bliskie najniższej krajowej. Dobrze zarabiają tylko kierownicy i specjaliści, którzy podlizują się sztucznie Prezesom. W żadnym wypadku nie powinni zarządzać innymi ludźmi, nie posiadają do tego odpowiednich kompetencji. Wspominana w wielu komentarzach kierowniczka jest żałosna. Przypisuje sobie sukcesy osobom jej podległym. Prawdziwa karierowiczka po trupach, niestety póki co nadal jest zastępcą jednego z największych działów w firmie. Bardzo źle jest również traktowana Służba Ochrony Lotniska... Ogólnie wszyscy boją się o swoje posady, atmosfera w pracy jest tragiczna, lament i płacz ukryty pod uśmiechem w stronę pasażerów! Bardzo przykra sytuacja, przedsiębiorstwo tak pięknie wypromowane i o tak wspaniałym potencjale, ma tak niewyobrażalną na dzisiejsze w Europie czasy tajemnicę. Temat godny dla UWAGI lub innych programów.

tragedia, to malo powiedzaine

kiepskie miejsce pracy , warunki pracy sa fatalne, brak czasu na wyjscie do wc, ciagly kontroling, jak by mogli to by do kibla za toba weszli, za wszystko dostajesz opier...ol , nie licza sie w ogloe z prawami pracownika, kasa to smiech na sali, godziny pracy to 4 rano, wiec musisz wstac w srodku nocy , ok 2.30 , co z atym idzie zero, totalne zero zycia priv, szefostwo to ludzie, ktorzy w oczach maja tylko cyferki, brak szacunku dla czlowieka caly port tak ffunkcjonuje, nie wazne w jakim dziale bedziesz, atmosfera jest tragiczna, ludzie sie wyzywaja i kabluja na siebie na wzajem bardzo duza rotacja personelu, ludzie ciagle odchodza, wszedzie jest niedobor pracownikow, a kierownictwo nawet nie mysli o tym by dac cos od siebie wiecej, od ciebie beda zadac i zmuszac cie do nadgodzin i pracy za 5ciu, ale w 2 strone? kur...a zapomnij, kopa w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ci jeszcz dadza na do widzenia

Natalia

@ryku widzę, że nie byłeś zadowolony z pracy w tej firmie. O jakim wykorzystywaniu mówisz? powiedz coś więcej. Naprawdę trzeba było robić nadgodziny?Czy były one płatne?

Zostaw opinię o Port Lotniczy Wrocław S.A. - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Port Lotniczy Wrocław S.A.