Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ZWC „Millano”

zdjecie uzytkownika
Werka - 2012-08-09 18:37:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Chciałabym się zapytać Was czy przyjmują do pracy na pakowanie, lub na produkcję w Millano? proszę o odpowiedz. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
DwaDwa - 2012-08-26 20:49:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przyjmowali przez HR w lipcu i teraz sporo osób chodzi na zmiany. Musisz się wybrać do HR i zorientować
zdjecie uzytkownika
niezadowolona - 2012-09-07 21:02:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak ja się zatrudniłam od razu chodziłam na wszystkie maszyny i nie było pobłażania! W 2- 3 tygodnie nauczyłam się wszystkiego, a niektóre osoby z HR-u pracują trzeci sezon i nadal nic nie umieją! Można Wam tłumaczyć 20 razy to samo, a Wy i tak nie słuchacie! A Wasze sprzątanie stanowisk pracy jest skandaliczne! Ciekawe czy w Waszych domach też tak sprzątacie!?
zdjecie uzytkownika
pracuś z HR - 2012-09-12 21:45:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to (usunięte przez administratora) do SOKOŁOWA. Tam będziesz mieć standardy i lajt. Chyba że tam jeszcze nie byłaś
zdjecie uzytkownika
CICHA - 2012-09-14 14:56:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
FAKT PRACUJE TAM O PEWNEGO CZASU I OBSERWUJE CO SIE DZIEJE,OSTATNIO JAK BYLA INSPEKCJA PRACY TO ROZMAWIAŁA Z PRACOWNIKAMI KTORZY KIEROWNICY WYBRALI,KIEROWNIK PRZED ROZMOWA MÓWIŁ ZEBY NIC NIE MÓWIC INSPEKTOROWI O PRACY W SOBOTY I NIEDZIELE,TAK PRAWDE MÓWIĄC GDYBY INSPEKCJA SPRAWIDZIŁA DOKŁADNIE GODZINNY PRACY(ILOŚĆ GODZ PRACY) I WARUNKI TO BY NAŁORZYŁA KARY NA ZAKŁAD!ZA NIEPRZESTRZEGANIE KODEKSU PRACY!trzeba pilnowac godz zeby za wszystkie dostac wynagrodzenie z tych kartek co sie dostaje od wypłaty nic nie wynika,a nadgodzinny niedzielne w nich wyszczególnione są jako tzw nagroda.
zdjecie uzytkownika
Gall - 2012-11-02 20:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie

A teraz trochę prawdy jak wygląda praca w Pomorzance w Słupsku . Firma jest ok dobrze się pracuje ale ludzie którzy są zatrudnieni tam na umowę to jakaś tragedia . Większość tych kobiet traktuje się jak brygadzistki (potrafią cię wyzwać, popchnąć, a jak się nie dasz i odpowiesz im kilka słów to zaraz konfidenty idą do brygadzistek.) czy to normalne?? Brygadzista oczywiście twierdzi że to ty jesteś najgorsza jako student.
Mało jest kobiet które naprawdę są bardzo w porządku. Praca nie jest lekka zależy przy czym ale da rade wytrzymać. Pamiętajcie że do pracy idzie się po to by pracować za siedzenie nie płacą!

Zastanówcie zanim pójdziecie do tej pracy....
zdjecie uzytkownika
mllano - 2013-03-11 09:56:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety ,ale muszę przyznać mojej poprzedniczce rację.Arogancja tej Pani przebija wszystkich,a stosowanie i tolerowanie mobingu jest tam chlebem powszednim.Również nie brak tam nepotyzmu (praca matki z córką na jednej zmianie)gdy w/w jest bryg.jest nie do pomyślenia w cywilizowanym kraju.To co cechuje tą Panią to plotkarstwo ,wścibstwo i skłócanie pracowników.Ludzie mają już dość .Przez takich ludzi nie chce się pracować.Doceniane są tylko te osoby,które donoszą. Trudno pracować w takich warunkach........................
zdjecie uzytkownika
sprawiedliwa - 2013-03-12 18:58:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytając poprzednie posty trochę się zdziwiłam. Pracowałam w tej firmie już 3 sezon i byłam na wszystkich zmianach i u wszystkich brygadzistek. Jakoś nie zauważyłam żeby "Pani (usunięte przez administratora)" była dla mnie nie miła czy wyzywała jakoś swoich pozostałych pracowników. Ta kobieta ma specyficzne poczucie humoru, to fakt ale nie odczułam żeby była złośliwa czy arogancka... A już na pewno nie bardziej niż "Pani (usunięte przez administratora)". czy "(usunięte przez administratora)". Osobiście zmiana Kierownika (usunięte przez administratora) najbardziej mi odpowiadała i nie powiem na nich złego słowa. U (usunięte przez administratora) też jest spoko, trochę gorzej u (usunięte przez administratora) ale to za sprawą brygadzistki do której mam jakiś uraz.
Jeśli chcecie rozpocząć prace w Millano to polecam, żadna agencja nie oferuje takiej stawki w Poznaniu jak w Millano ;) do zobaczenia w przyszłym sezonie.
zdjecie uzytkownika
szczera - 2013-03-13 09:17:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przed ostatnie wypowiedzi są nie słuszne pracuje już tam jakiś czas i nie ma wcale na co aż tak narzekać! Tzw Pani (usunięte przez administratora) jest ok nie rozumiem ludzi którzy się jej czepiają.... ona taka jest ma poczucie humoru i nic tego nie zmieni a osoby które jej nie znają to niech jej nie oceniają!!!! każdą osoba ma swój styl... a jeśli wam to przeszkadza to się zwolnijcie bo ta wasza niby "ZAZDROŚĆ" nie pomoże były byście ferr do wszystkich a nie gadały z jednymi a zaraz im (usunięte przez administratora) za plecami to było by inaczej ale tak tego wy nie zrozumiecie to nie na waszym poziomie ha ha wiec (usunięte przez administratora) do Auchan wystawiać towary na półkach albo sprzątać ulice bo do niczego innego takie miotły się nie nadają......
zdjecie uzytkownika
Czekoladka - 2013-03-19 15:50:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytając i zagłębiając się w wypowiedzi poprzedników uważam , że może komuś odpowiada taki stosunek kieroownika do pracownika
i jak to jedna lub jeden z osób które piszą, że Pani (usunięte przez administratora) ma taki po prostu humor. Ludzie opanujcie się wy to nazywacie humorem aroganckie traktowanie pracownika , sugerowanie kto jest lepszy, a kto gorszy nie traktowanie fer pracowników to nazywacie humorem!!!
Druga strona faktu owszem może zarabia sie tam odpowiednie pieniądze, ale ile człowiek musiu sie napracować nastać przy taśmie robić nadgodziny by mógł żyć w dobrych warunkach by zapewnić swojej rodzinie byt, a dzieciom lepszy start w dorosłośc! Jednak pieniadze to nie wszystko nam pracownikom MILANO chodzi
ogodne traktowanie pracownika , traktowanie go z szacunkiem wszystkich po równo, a nie faworyzację!
Pieniadze nie zastąpią na naszego zdrowia, nie przywrócą nam godności. Owszem zgadzam się z przedmowcami wspomniany przez którąś z Pań lub Panow Pan (usunięte przez administratora) jest osobą do której pracownicy mają zaufanie mogą się zwrócic o pomoc jest rzyczliwy , a przedewszystkim traktuje pracowników z godnoscią
i z szacunkiem nie wywyższa się tym, że jest kierownikiem, a zwykły szary pracownik motłochem, którym można pomiatać.
Fakt jest jeden nikt nie przywróci pracownikom utraconej godności jeśli nie nastąpi zmiana w firmie, na którą czeka większość pracowników! Większość chce być traktowana z należytym szacunkiem, ale jak widać nie wszyscy to rozumieją uważają , że to jest po prostu norma. No niestety humor pani (usunięte przez administratora), który okazuje
w stosunku do pracowników nie przypomina kabaretu. Jeżeli są osoby, które uważają , że takie odzywki są smieszne to sami nie wiedza co oznacza słowo humor . Opamietajcie się tak nie powinno być jesteśmu ludźmi,a nie maszynami, które się nastawia i robią wszystko nie mają serca i nie odczówają co się do nich mówi . Niestety humor Pani (usunięte przez administratora) wielu pracowników dotyka i nie uważają go
z pewnością za coś śmiesznego. A przeciez tak nie wiele trzeba by atmosfera pomiędzy kierownik ,a pracownik stała się przyjazna , aby pracownik czuł się doceniany w owej firmie, sami wiecie że tak nie jest.
Każdy ma prawo do własnego osądu i do własnej wypowiedzi niestety ja nie widze tego w kolorowych barwach lecz
w czarnobiałych.
zdjecie uzytkownika
wiki - 2013-03-19 15:52:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiem wam tak, syf kiła i mogiła, wszystko co dzieje sie w tej firmie jest z winy chorych psychicznie bab ze wsi które chodzą i rozsiewaja plotki zamiast wziąć się do roboty i cieszyc sie ze ktos ich z ta choroba przyjął wogóle do pracy. ja bym większosc pozwalnial, albo batem gnał na hali...takie osoby nie zdaja sobie sprawy ze istnieje cos takiego jak WŁASNE ŻYCIE I WŁASNE PROBLEMY, i wiecznie wtrącają sie do nieswoich spraw !!! oburzony jestem także niekompetencją kierowników i brygadzistek. pracuję w HRZE trzeci sezon i co roku jest tylko gorzej !!! chce pracowac i wykonywac swoją prace sumiennie, i nawet gdy to robie mimo lamania zasad bhp co jest tam codziennością, zawsze jest cos nie tak i innym to nieodpowiada. z przykrościa stwierdzam, ze ludzie nie szanuja pracy ani tymbardziej innych ludzi...ale kiedys musi nadejsc temu kres...motto millano : "bądź pipilkiem i kabluj na innych a będzie ci dane" oraz "niesprawiedliwość rządzi"
zdjecie uzytkownika
ona - 2013-03-19 16:13:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę że skoro masz takie mniemanie o innych to osobie tez tak myślisz, uważasz że ludzi nalezy batem do roboty gnać w którym ty wieku zyhesz średniowiecze już dawno się skończyło!!!
sugerujesz w swej wypowieedzi, ze ludzie ze wsi sa gorsi , a w czym są lepsi ludzie z miasta bo ja nie widze róznicy ! Wyobraź sobie, że ludzi ze wsi tez nauczyli czytać i pisać nie tylko ludzi ze wsi wiec zaczni pierw oceniać siebie a nie innych kto jaki jest. popatrz na siebie czyTy jesteś taka wspaniała i cudowna zanim zacznies oceniac innych!
zdjecie uzytkownika
czarna - 2013-03-19 18:57:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czytając wasze posty musze przyznać rację w firmie , o ktorejj jest mowa nagminnie łamane są przepisy BHP a o traktowaniu należycie pracownikw zapomnijmi. Owszem jest kilku kierowników , którzy traktują pracownika z szacunkiem, ale przyznaje rację Tym, którzy piszą, że jest Pani, która nie szanuje pracownika tratuje go jak przedmiot, a każdy z nas wie, ze tak nie powinno być. jESTEŚMY TYLKO LUDŹMI .
Czytając jedną z wypowiedzi mój wzrokj przykuło to jak ktos wypowiada się, że Pani (usunięte przez administratora) ma poprostu taki humor. Jeżeli nazywasz to humorem to jest to specyficzny humor nie kazdy tak jak Ty uważa, że jest to śmieszne . Dla mnie pewne kweste są odzewu kierownik do pracownika są niestosowne i nie namiejscu. Zgodze sie z poprzeniiem poprzedniczka że nie powinno poruszać się kwesti że ludzie ze wsi są gorsi w końcu my pracownicy wszyscy w tych wypowiedziach walczymy o jedno o dobre traktowanie pracownika. Każdy z nas wie jak naprawde jest i kazdy znas zrobił rachunek suumienia i wie co jest nie tak w tej firmie. Osobiscie nie uważam tego by odzywki kierownikas do pracownika z (usunięte przez administratora) se je wyczaśni były kwestia humoru. Owszem są kierownicy, ktorzy tratrują pracownika z należym mu szacyunkiem, ale są też tzw. (usunięte przez administratora) , ktore ślizgaja się po cudzej pracy sam nic nie robiac a oczekując wiel od innych pracowników.
Praca wykańcza wielu pracowników tej firmy . Nie idziemy do niej z przyjemnością lecz w obawie co przyniesie kolejne kilka godzin pracy. Co znów usłyszymy na swój temat. Dziwi mnie jedno, że sa pewni pracownicy nie będe wynmieniać z imion każdy wie o kogo chodzi, które siedzą jak kury na grzędzie i trzymają się swego stanwiska kurczowo, pomiatając i gardząc innymi. Odpowiedzcie na jedno pytanie czy tak pwinno być w naszej Polsce tak traktuje się pracownika.
zdjecie uzytkownika
dzikastokrotka - 2013-03-21 12:05:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak czytam te wszystkie posty,to jestem tak zazenowana,ze takich ludzi matka ziemia zrodzila,takich chwastow to sie tylko pozbywac..tacy ludzie wlasnie rozpierdzielaja atmosfere w pracy,bo przed Toba tylko slodko pierdza,a za plecami (usunięte przez administratora) jak tam ktos napisal..Wy chyba nie wiecie jak jest w innych firmach,jak tam kierownictwo traktuje swoich poddanych..nie wszyscy musza sie lubic,zazdroscicie stanowiska komus?co myslicie ze taka osoba Was po glowce poglaska?to jestescie w bledzie..nie na tym to polega..nie wszyscy jestesmy tacy sami,a jak nie potraficie tego zrozumiec,to jestescie tylko gburowatymi babami z klapkami na oczach,ktorym horyzonty zamykaja sie w pewnych rejonach i dalej ni rusz..zenuja mnie takie osoby jak Wy,falszywe,tchorzliwe babska,ktore nawet nie umieja tego zalatwic w inny sposob,ciekawe czy wszyscy pracownicy tak uwazaja..same siadziecie z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na krzeselkach,a hr-y za Was(usunięte przez administratora)..i to jest dobry stosunek czlowieka do czlowieka?!pss..to czemu sie nie zwolnicie albo nie przeniesiecie na inna zmiane?jak tak was to razi..bo na innych zmianach nie lepiej jest..ale znalazly sie obronczynie godnosci ludzkiej,o litosci..to jest smieszne..do czego ludzie sa jeszcze zdolni..kierownictwo od tego jest by pokazac ludziom,co maja robic i byc stanowczym,a nie nianczyc jakies zalosne kobiety i innych pracownikow..
Praca sama w sobie nie jest zla,daloby sie normalnie pracowac,gdyby nie wspolpracownicy,ktorzy tylko obserwuja Cie ciagle,aby kazdy Twoj blad wytknac w najlepszym dla siebie momencie..ale ludzie zamiast pracowac,wpieprzaja sie w nie swoje sprawy i pozniej jest jak jest,ludzie powinni wspolpracowac,a praca od razu by szla z gorki,tylko niektorzy tego nie rozumieja,a szkoda..
Nie tak zalatwiaja sprawy dorosli ludzie,a to jest wrecz dziecinada..
Jesli mialabym polecic ta firme,to owszem,placa jak placa,rzadko gdzie lepiej z tym,kierownictwo na poziomie,ogolnie w porzadku.. :)
zdjecie uzytkownika
m jak millano - 2013-03-22 09:02:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Normalnie nic tylko z kamerką wbijać i serial kręcić! Odcinków byłoby więcej niż w modzie na sukces... Ciągle jakieś intrygi, plotkarstwo i obłuda. Zamiast skupić się na pracy co niektórzy wciąż knują żeby innym życie zatruć. Opanowane do perfekcji robienie niewinnych, słodkich minek, a chwile później obrabianie ludziom (usunięte przez administratora) albo kablowanie. Skąd w nich tyle nienawiści i jadu?! Dobija mnie też taktyka utrzymywania się na stanowisku ściemniaczy, którzy w pocie czoła naginają, gdy patrzy kierownictwo, po chwili chowają się po kątach i przypisują sobie innych prace lub zwalają obowiązki na kolejne zmiany. Wazeliniarzy też nie brakuje. Nic dziwnego, że z roku na rok w firmie robi się coraz większy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nieprzyjemna atmosfera. Za kilka lat millano upadnie. Szkoda mi tych uczciwych chapaczy, co muszą się na co dzień męczyć z tyloma cwaniakami
zdjecie uzytkownika
Ratatuj - 2013-03-24 21:08:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wreszcie pokazane jest światło dzienne firmy Milano w Poznań -Przeźmierowo. Ludzie ne boją się już opisywać swojego pobyt w pracy z wymieniona kierowniczką pania (usunięte przez administratora) i jej najwspanialszą curónią Panią (usunięte przez administratora) Każdy z nas wie jak wyglada praca w owej wymienianej firmie. Mam jednak nadzieję, że szefostwo firmy czyta nasze posty i jest świadom tego że jego pracownicy wołają o pomoc. Po to by praca sprawiała nam przyjemnosc byśmy nie czuli się jak na egzekucji a pani (usunięte przez administratora) nie była naszym katem , by pupilki pani (usunięte przez administratora) zabrały się za pracę a nie scedowały ją na zwykłego szarego pracownika, który nie podporządkowuje się władzy wyżej wymienianej kierownik. Mam nadzieję że szefowie przeją na oczy i coś z tym fantem zrobią bo prędzej czy później firma się rozpadnie przez różne fakty , które wyjdą na jaw , a które pod presją Pani(usunięte przez administratora) są zatajane.
zdjecie uzytkownika
Tekla - 2013-03-25 17:48:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Owszem jest to sprawa na gorąco po prostu Życie w firmie Milano nie jest usłane różami co róż ktoś podkłada kolce :( Od dłuższego casu pracuje się tam coraz gorzej . Traktowanie praconika jest skandaliczne . Wyzysk pracownika przez kierownika oraz stosunek kierownik pracownik jest fatalny . Kierowniczka, która nagminnie jest wymieniaa w opisach nie liczy się z nam pracownikami . Owszem jest kierownikiem , ale jakiś szacunek nam pracownikom Milano się nalezy , informowanie swoich pracwoników że urlop to ja ci z (usunięte przez administratora) wypisze , że nie masz na co liczyć ty lepiej weś się za robotę a nie o urlopie myślisz lub (usunięte przez administratora) mnie obchodzi Twój jurlop to jest na miejsc u tak traktuje się pracownika jeżeli nik z tym nic nie zrobi to pracownicy nie wytrzymają nerwowo tego co się tam dzieje
zdjecie uzytkownika
Niki - 2013-03-25 21:29:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niestety ale musze przyznać racje nareszcie możemy pisać co się dzieje na tej zmianie.Bo my już psychicznie nie wytrzymujemy tego krzyku oraz tych pierdół którymi się zajmuje zamiast zająć się swoimi sprawami.Tak pupilki dostały urlop,a my nie jesteśmy pupilkami pani (usunięte przez administratora) bo nie opowiadamy jej o swoim życiu prywatnym.Kierowniku pani (usunięte przez administratora) chodzi za tobą i pokazuje czego ona nie potrafi ,a jak znikasz to wtedy pokazuje jaka naprawde jest.Każdy dzień zaczyna się tak samo.Na popczątku idzie się z nimi przywitać oraz dowiedzieć się nowych pierdół.
zdjecie uzytkownika
Tekla - 2013-03-25 21:40:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety przyznaje razcję tak jest ijeżeli się to nie zmieni to tak zostanie, a my wykończymuy się nerwowo
zdjecie uzytkownika
Ratatuj - 2013-03-25 22:11:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wreszcie zaczyna się coś dziać w tym kierunku może nastąp;ia jakies zmiany w tej firmie tego sobie i waz zyzczę
zdjecie uzytkownika
pracownica millano - 2013-04-02 10:04:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niezadowolona 2 - 2010-11-05 17:15:17

W 100% zgadzam się z wypowiedzią poprzedniczki...

HR'y to nieroby!
zgadzam sie -hr to nieroby!,wykorzystuja rencistów,niedbale wykonują prace
zdjecie uzytkownika
długoletnia prac. - 2013-04-02 11:00:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
olewka totalna,stos.prac.-kier.,brak org,krzesel,bryg.(usunięte przez moderatora) to pożal sie Boże,zalatwianie jakiegos glupiego zasw.-zenada(wczesnie!)
zdjecie uzytkownika
Czekoladowa panienka - 2013-04-07 13:17:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pomimo naszych próśb postów wysyłanych na tą stronę. Nadal nie ma pożądanych przez nas pracowników efektów. Wyżej wymieniana (usunięte przez moderatora) z dnia na dzień staje się coraz gorsza, a odzywki kierowane przez jej córkę są w stosunku do pracownika nie miłe i obraźliwie. Niech obie Panie wezmą się lepiej za pracę i za godne nas traktowanie to nikt z nas nie będzie miał pretensji !!!!!
zdjecie uzytkownika
batonik - 2013-04-07 15:47:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z poprzedniczką.Kierownictwo dobrze wie o tych wpisach i dziwimy się że nikt z tym nic nie robi o tym jak nas traktuje (usunięte przez moderatora).Przez ostatnie miesiące każdy dzień w pracy staje się obawą przed tym co usłyszymy na swój temat.Co wyżej wymieniona brygadzistka powie na nasz temat nie szanując nas i poniżając pracowników firmy Millano.
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2013-04-20 00:03:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez moderatora) to jest firma w której kierownictwo samo napędza wszelkie afery aby się tylko swoją AKTYWNOŚCIĄ przed szefem wykazać jacy to MY jesteśmy prężni HA HA HA a odnośnie organizacji pracy to należało by ich ROZPĘDZIĆ bo to jest total BRAK ORGANIZACJI i prężności niby kierownictwa
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZWC „Millano”
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski