BRIDGESTONE

Poznań

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 529 ocen.

Opinie o BRIDGESTONE

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BRIDGESTONE

5hu78

Morwiak zacznij cos robić bo przychodzisz do pracy...

Ed
@5hu78 24.02.2018 15:47

wytrzeźwiał żul po piątku i powiedział co wiedział. hahaha

0708
@Ed 24.02.2018 18:59

Bo jak nie to będziesz niedługo smigal pomiędzy prasami

Radar

Lidl podnosi pensje od marca o ponad 9% a ZZ negocjują wielkie 4,5 % a na kolejne lata po 4% cóż można powiedzieć, jesteśmy "dumni" z naszych. Współczucie tylko dla tych, którzy płacą na nich skladki. https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/lidl-podwyzsza-pensje-pracownikow-od-marca-2018/8s9t27b

Kierownik z Bridgestone
@PGR Polanów 21.02.2018 07:25

Tak !!! PGR Polanów ma rację

PGR Polanów
@Nikt 23.02.2018 05:27

Tak tak bo Zenek królem jest a Runcajs moim idolem

Edyta

Widzę, że nadal Wasza uwaga skupia się na jednej osobie z firmy BRIDGESTONE. A jak wspominałam regulamin zabrania opisywania, tym bardziej w obraźliwy sposób jednej, konkretnej osoby. Szczególnie, że opisujecie dość prywatne rzeczy. Pamiętajcie, że tutaj zaglądają osoby, które interesują warunki pracy, więc tym powinniście się podzielić z nimi.

Rrr
@Edyta 21.02.2018 11:38

Nie piszą po nazwisku wiec nic nikomu nie zrobią a ty jak bronisz tak rumcajsa to pod biurko jak zwykle wam podobni

Ed
@Edyta 21.02.2018 11:38

a co na to wiecznie opluty i sepleniący SIP ??????

Vvv

Jak tam dzisiejsze rozmowy. Wiadomo cos?

nymous
@Optymista 19.02.2018 17:35

wiadomo, że wiadomo, ale nie dla Ciebie !

optymista
@nymous 19.02.2018 21:08

i właśnie takich prostaków nie powinno być w BSPZ!

opna

miałem niewątpliwą "PRZYJEMNOŚĆ" brać udział w rekrutacji (umowa o prace podpisana z pracodawcą) najpierw test psychologiczny później zręcznościowy (wkładanie kolorowych nakrętek na śrubki) - po przejściu pozytywnie tej weryfikacji rozmowa z przyszłym przełożonym - całość jakieś 3-4 godziny. Tak jak testy jestem w stanie zrozumieć (HR udowadnia, że ma przynajmniej co robić) tak rozmowa z przyszłym przełożonym kompletnie niemerytoryczna! Cały czas powtarzanie o czasie pracy (jak mantra), wizje zarobków, brak konkretów na temat pracy! Nawet nie przeczytał mojego CV a prowadził ze mną rozmowę która skończyła się koniecznymi konsultacjami z HR. W efekcie - propozycja pracy przez agencję pośrednictwa gdyż nie mam potrzebnych kursów UWAGA O KTÓRYCH NIE BYŁO MOWY W OGŁOSZENIU. Mieli oddzwonić - nie oddzwonili. Może i lepiej! Nie polecam!

PpppP
@ja 05.02.2018 09:28

A na zdjęciach fabryczka Stargard he he he

jaś
@Stop 16.11.2017 11:24

a autobus to jeszcze jeździ?

anonim

(usunięte przez administratora)

qqqq
@Hahaha.. 14.02.2018 22:30

a co któraś już zaciążyła? :D

Nie nasza sprawa

Ale im wszyscy zazdroszczą

H

Sokół a ty

iugbn

Morwik ciężko się pracowało wczoraj na nocce ?,Pewnie ta jego bujna fryzura robi główną robotę

ona
@iugbn 14.02.2018 19:01

pozdrawiam panie D.

Vcf
@iugbn 14.02.2018 19:01

Oj wczoraj to byla napewno orka;-) Oboje ticket zrobili

8521

Morwiak krąży będziem w ciąży, Nareszcie się doczekamy dziecka o imieniu BRIDGESTONE-LUXURY. które zostanie poczęte na pieleszach firmy, to będzie nasza wizytówka na całym świecie.

anonymous
@Curwing 13.02.2018 00:02

A na prezent dla pana młodego peruka pobrana z wizualizacji IRON MAIDEN

cur
@Curwing 13.02.2018 00:02

a dla idiot..... nowy mózg

Edyta

@Zrzeszony a co to miała być za pikieta? Co chcieliście na miej mówić? Czy związek zawodowy w firmie BRIDGESTONE w istotny sposób pomaga pracownikom? @zrzeszony a na kiedy są planowane wybory?

Zrzeszony

Hej panowie. Widac ze rura powoli mieknie. Miala byc pikieta i co? Znowu przełożona? Czyżby postraszyli was ze was pozwalniaja? Powiecie ze nie mogą, i co z tego, sprawy w sądach się ciągną mimo tego że wygracie to i tak was tu nie będzie. Cos mi się wydaje ze to koniec związku. Jak teraz nic nie zrobicie to juz nigdy. Pamietajcie ze jeszcze macie ludzi za sobą.

zrzeszony
@Zrzeszony 08.02.2018 13:32

czlowieku to własnie wybory pokażą jaka siła jest związku ile osób pojdzie głosowac a wlasnie tacy krzykacze jak Ty niszcza związek zawodowy. Negocjacje trwają cały czas a wybory nic do tego nie maja a kazdy kto pracuje dłużej wie jak trudne są to rozmowy jeszcze maja 2 miesiace na dogadanie takze nie ma sie co gorączkowac i po kazdych rozmowach zaraz dzwonic do osób w tych negocjacjach uczestniczących . Panowie troche opanowania

Zrzeszony
@zrzeszony 09.02.2018 10:00

Przecież budżet jest dawno ustalony i chociażby sie paliło to wiecej nie dadzą. Mieliscie twardo stac przy swoim a widać ze juz kolana miękną.

Iwka

Hej, tydzień temu wysłałam CV pocztą w sprawie pracy. Jak myślicie kiedy się odezwą?

Stanisławka
@Iwka 30.01.2018 14:08

Zanim tam pójdziesz zastanów sie dobrze dlaczego do pracy w tak ciężkich warunkach zdecydowali sie przyjmować kobiety. I uciekaj.

Stanisławka
@Iwka 30.01.2018 14:08

Zanim tam pójdziesz zastanów sie dobrze dlaczego do pracy w tak ciężkich warunkach zdecydowali sie przyjmować kobiety. I uciekaj.

Optymista

Czy ktoś ma potwierdzone info po dzisiejszym spotkaniu mediatora?

Jaja
@Optymista 01.02.2018 17:25

Strajki 24-godzinne trwają w piątek w wielu fabrykach samochodów w Niemczech, w tym Porsche, BMW, Audi i Daimlera. Protestują również załogi producentów części samochodowych, m.in. Schaefflera i SKF. Akcję strajkową zorganizował związek zawodowy IG Metall. Mercedes-Benz, fabryka w Berlinie-Marienfelde Mercedes-Benz, fabryka w Berlinie-Marienfelde /AFP Piątek to trzeci i ostatni dzień serii 24-godzinnych strajków ostrzegawczych zorganizowanych przez związek zawodowy IG Metall, który domaga się podwyżek i bardziej elastycznego czasu pracy dla 3,9 mln pracowników przemysłu metalowego i elektrotechnicznego. Według przedstawicieli związku w największej niemieckiej fabryce BMW w Dingolfing o godz. 5 rano od stanowisk pracy odeszło 13,7 tys. zatrudnionych, co oznacza, że w piątek nie zostanie wyprodukowanych 1600 aut. W fabryce BMW w Monachium od północy nie pracuje blisko 7 tys. osób. W trzech zakładach Daimlera i Porsche w Badenii-Wirtembergii do akcji przyłączyło się około 3,6 tys. pracowników nocnej zmiany - poinformowała w piątek rano rzeczniczka IG Metall w Stuttgarcie. Również w fabrykach Audi w Ingolstadt i Muenchmuenster produkcja stanęła na 24 godziny. W środę i czwartek w akcji protestacyjnej wzięło udział ok. 200 tys. osób zatrudnionych w ponad 100 firmach, w tym w zakładach Forda oraz producenta ciężarówek MAN. Oczekuje się, że do końca dnia w piątek ogółem w strajkach weźmie udział do 300 tys. osób w około 260 firmach.

qwer9876
@Jaja 02.02.2018 21:12

no a u nas zenek ogłosi w przyszłym tygodniu nadchodzacy kryzys jak zawszew czasie negocjacji podwyżki -) dobre

Edyta

@Zatrudniona czyli kobiety spokojnie są w stanie obsłużyć te maszyny i dają sobie radę w pracy? I czy od niedawna firma BRIDGESTONE zatrudnia kobiety? Ta łazienka z prysznicem została właśnie specjalnie stworzona dla nowych kobiet?

Edyta

@qqqq no właśnie, czyli nie jest tak, że w ogóle nie macie możliwości skorzystać ze stołówki, bo są zmiany, które się jak najbardziej załapią jeszcze na jej godziny otwarcia. @Nick-elback rozumiem, że już nie pracujesz w firmie BRIDGESTONE, a powiesz co dokładnie wcześniej słyszałeś na rekrutacji i Twoim zdaniem się nie sprawdziło? @Brawo dla pana można z tych pryszniców korzystać tylko po pracy? @Zatrudniona i czym zajmuje się kobieta w tej firmie?

Ewka
@Edyta 01.02.2018 10:07

a czy prysznice są koedukacyjne ?

Zatrudniona
@Ewka 01.02.2018 21:19

No bez jaj :D chyba że zechcesz to możesz do męskiej wskoczyć

Wiola

Ja pobieram 2000 zł z 500+ i mam gdzieś harować jak murzyn , niech inni robią .

Z
@Wiola 31.01.2018 15:21

Ojjjjjjjjj Viola ojjjj błysnęłaś noooo!!!

Murzyn
@Wiola 31.01.2018 15:21

Wiola tak ciągnij dalej ! Bravo ty

Optymista

Jak sytuacja z mediatorem? Ciągle cisza a luty już zaraz będzie. Od tygodnia wczasy????

Pfff
@Optymista 29.01.2018 20:02

1go lutego pierwsze rozmowy przy udziale negocjatora.

Vega

Czytając wpis Nick-elback ręce i nogi opadają! W jakim stanie musi być większość złogi? Kim są ludzie co zarządzają tą firmą ? Prawdo podobnie to ludzie pokroju analfabetów i komunistów. Ludzie utopi, utworzenie społeczeństwa pozbawionego ucisku i wyzysku klasowego . To mają we krwi i tak działają .

Zainteresowany

Witam. Czy może ktos cos powiedzieć o pracy w magazynie? Jak zarobki?atmosfera?widzialem ogłoszenie o pracę.

Nick-elback

Mam już dość tej firmy, tego korpobełkotu, że produkcja opon jest moją pasją, tych błaznów na stanowiskach liderów, mistrzów i najróżniejszych przydupasów, tego smrodu gumy, który rozsiewam gdy wracam z pracy do domu, pytania dzieci, czy pójdziemy pograć w piłkę, gdy padam z nóg po 7 dniach pracy, (+ wieczne nadgodziny), w której muszę biegać bo inaczej nie daję rady wykonać akordu, którego niby według polskiego kodeksu pracy już nie ma! Mam dośc odmawiania znajomym propozycji spotkań, bo w weekend pracuję, mam dość pozwalania traktowania mnie jak zło konieczne w tej firmie, dość nieuzasadnionych pretensji i złośliwości przełożonych, dość bezsensownego proszenia się o wolne, gdy naprawdę go potrzebuję, chociażby by pójść z synem do lekarza... Dość nieciekawych warunków pracy i traktowania mnie jak białego murzyna... Im dłużej tu pracuję, tym bardziej wydaje mi się, że to co wyprawia się w tej firmie to jakiś koszmar, obłęd i paranoja w jednym... Dlatego odchodzę do NORMALNEJ pracy. Z ogromnym żalem, że tak dałem się kiedyś oszukać, jaka ta firma jest świetna i wspaniała a atmosfera normalnie rodzinna...

Robson
@Brawo dla pana 27.01.2018 08:17

"Brawo dla pana" czytaj Rumcajs i jego propaganda sukcesu!! Koncz waść wstydu oszczędź!!

Domestos
@Brawo dla pana 27.01.2018 08:17

Swojego smrodu bezczelności i wazeliny, niczym nie zmyjesz.

Optymista

Czy jest określony z góry czas efektywności "MEDIATORA" w mediacjach z pracodawcą ? Czy możemy się nastawić na kolejne miesiące z wielką niewiadomą ???

brr
@Optymista 24.01.2018 16:59

Wiedza ogólnie dostępna , nie trać czasu swojego i innych.

Optymista
@brr 26.01.2018 19:23

Ogólnie dostepna lakoniczne informacje jest na stronie z 23 stycznia. Co do konkretów jak zwykle BRAK!!!

zainteresowany@

czy przez agencję jest ta sama stawka co bezpośrednio przez pracodawcę?

ja
@zainteresowany@ 20.01.2018 10:07

poczytaj starsze wpisy 4200 to może w 3 miesiące zarobisz

qqqq
@ja 25.01.2018 15:15

4200 BRUTTO bez problemu dostaniesz

Edyta

@caterpillar poland czyli raz na jakiś czas są jakieś prezenty na święta od firmy BRIDGESTONE. Ale zawsze paczka za 70 zł jest chyba lepsza niż nic, nie sądzisz? @Pomocny a w jakich godzinach Wy pracujecie, że nie możecie skorzystać ze stołówki pracowniczej? Bo taka dopłata do jedzenia i autobus do pracy to na pewno plus, bo odejmuje pewne koszty zawsze związane z pracą jak pieniądze na obiad i za paliwo na dojazd.

qqqq
@Edyta 24.01.2018 12:22

no pomyśl w jakich godzinach my pracujemy na 3 zmiany... stołówka jest czynna chyba do 15 czy 16

Tom

Celem uświadomienia, pracownik w takiej firmie to „koszt" a celem dobrego managera jest aby ten koszt minimalizować, więc nie spodziewajcie się podwyżek. ZZ już się poddał, co widać po obniżce względem pierwotnych ządań. Nic dobrego nie będzie :-(

Krzyś

A ile tam można wyciągnąć na produkcji?

Niedowiarek Tomasz
@... 23.01.2018 10:46

Yyyy...co to za firma??? Gdzie się znajduje....Z miłą chęcią odwiedzę i sprawdzę czy jest tak źle:-))))

Dark Age
@... 23.01.2018 10:46

Jak nikt się nie postawi, to szef myśli, że wam tam dobrze. U nas ludzie walczą o swoje (przynajmniej próbują). Chociaż Zenek i Rumcajs twierdzą że to wspaniałe miejsce pracy, to zdecydowana większość twierdzi inaczej. "Ciemny lud" już nie kupuje ich krzywych tekstów i ochłapów spod stołu!

Anonim

Witam, wiecie jak wygląda praca w Bridgestone dla osób studiujących zaocznie? Może coś w biurze, ile płacą, co ewentualne tam można robić?

Optymista

Czy są może jakieś nowe informacje co do "systemu wynagrodzeń" pomijając te z zeszłego tygodnia?

Biedra

a tymczasem- Jeronimo Martins Polska, właściciel sieci Biedronka, podnosi wynagrodzenia pracowników od stycznia 2018 r. Podwyżki wynoszą 550 zł brutto i to już czwarta podwyżka pensji w Biedronce w ciągu dwóch lat !!!

Solwok
@Biedra 02.01.2018 20:21

Patrząc na to co robili z pracownikami do niedawna nie mają wyboru, muszą poprawiać swój wizerunek a na działania czysto medialne jest już dla nich za późno.

Solwok
@Biedra 02.01.2018 20:21

Patrząc na to co robili z pracownikami do niedawna nie mają wyboru, muszą poprawiać swój wizerunek a na działania czysto medialne jest już dla nich za późno.

Eryk

Tak na marginesie :-) Przeciętne wynagrodzenie w sektorze przedsiębiorstw w grudniu 2017 roku wyniosło 4973,73 zł. Oznacza to wzrost o 7,3 procenta rok do roku - wynika ze środowych danych Głównego Urzędu Statystycznego. http://tvn24bis.pl/pieniadze,79/przecietne-wynagrodzenie-w-grudniu-2017-wynioslo-4973-73-zl-gus,807172.html

Nnn

No i wspaniała firma i zarząd na 20 lecie firmy dali kalendarze super prezent co nie tylko na co mi to

gazeta.pl
@Nnn 17.01.2018 16:24

cyt…. Początek roku to w wielu firmach okres przyznawania nagród i premii rocznych. Aż 37 proc. pracowników spodziewa się otrzymać na początku roku jednorazową premię lub nagrodę. Najbardziej czeka na nie kadra zarządzająca i menedżerowie średniego i niższego szczebla.

Pracownik

Panie i Panowie, w Bridgestonie pracuję 3 lata i na szkoleniach, które odbywały się co miesiąc słyszeliśmy, że jesteśmy najlepszą fabryką w Europie. Tak dobrą, że pomagamy i wspieramy fabryki z Europy Zachodniej, które mają słabsze wyniki. I tutaj można powiedzieć "Ok, jest dobrze z fabryka w Poznaniu", ale nie jest! Dlaczego? Ponieważ w zachodniej części Europy pracownicy zarabiają więcej, mimo, że robią słabsze wyniki. Kolega był na delegacji/szkoleniu w Hiszpanii i Włoszech. W Hiszpanii, przerwa śniadaniowa 30 minut, plus dodatkowe 30 minut przerwy na dodatkowy odpoczynek, za które to 30 minut pracodawca płaci. Lepsze maszyny, wentylacja, utrzymywanie względnie stałej temperatury, tak by nie była dokuczliwa dla pracowników. We Włoszech, na "wypiekaniu", wentylacja/rękawy odprowadzające parę i wysoką temperaturę. Najzabawniejsze jest to, że nasz pracodawca powiedział, że po przeliczeniu stawki pracowników w Hiszpanii i Włoszech ich wynagrodzenie jest na tym samym poziomie, co nasze. Rozumiecie? NA TYM SAMYM POZIOMIE! Czyli wychodzi na to, że w Hiszpanii i Włoszech ludzie pracują za 500 euro!!! W Niemczech sprzątaczka w korporacji dostaje ponad 1200 euro. Pomnóżmy to sobie razy 4. Podsumowując: Na zachodzie nie robią wyników. Najlepsza fabryka na Starym Kontynencie z Poznani pomaga tym, co nie robią wyników. Pracownicy z zachodu mają lepsze warunki pracy, oraz dużo wyższe wynagrodzenia za brak oczekiwanych wyników. Pozdrawiam!

Pfff
@Pracownik 17.01.2018 14:54

Zapomniałeś dodać ,że we Francji byłego dyrektorka z BridgePoznan który objął tam najwyższy stołek przywitano palonymi oponami i grafikiem strajków.Jak chcesz spier....ić firmę daj władzę polaczkowi...

Pracownik
@Pracownik 17.01.2018 14:48

Dodam, że po tych 3 latach na fabryce byłem/jestem świadkiem prawdziwych cudów i załamania czasoprzestrzeni. W tym samym czasie, gdy jest awaria maszyny i nic nie działa, masz robić wynik. Dlaczego nie osiągnąłeś wyniku? Bo maszyna miała awarię. Aha. A dlaczego nie ma wyniku? Bo maszyna miała awarię. Musisz się podciągnąć, jeśli chcesz dostać dodatek za wkład.

Optymista

Jakieś wieści co do ustaleń po dzisiejszym spotkaniu?

Optymista
@??? 12.01.2018 21:29

Na stronie Solidarności jest tylko stary artykuł. Nie ma jeszcze wiadomości po spotkaniu z 11stycznia.

???
@Optymista 13.01.2018 14:39

Koleżanki i koledzy!!!!! W dniu 11 stycznia 2018 roku odbyło się spotkanie negocjacyjne – VII TURA ROKOWAŃ. W toku rokowań Pracodawca nie przedłożył dotychczas takich propozycji, które umożliwiłyby osiągniecie porozumienia. W związku z tym został sporządzony protokół rozbieżności a strony nadal pozostają w sporze zbiorowym. Kolejny etap, to mediacje z udziałem mediatora. W piątek 12 stycznia br., strony uzgodniły i podpisały protokół rozbieżności. Podpisane zostało również porozumienie dotyczące uzgodnienia mediatora. Mediator musi być wybrany z listy mediatorów i zaakceptowany przez obie strony sporu. Strona związkowa przekazała pracodawcy pismo w którym zastał zaproponowany mediator. Strona pracodawcy do 16 stycznia odpowie, czy przyjmuje tą propozycję. Będziemy Was na bieżąco informować o dalszym przebiegu negocjacji.

Duża A

A czy ktoś może się podzielić opinią o pracy w SSC Bridgestone (biuro, księgowość) ?

Edyta

@Pomocny jak może nie obchodzić? A jakby te wszystkie osoby odeszły? To co by się stało? W jaki sposób byłam Wam ta informacja przekazana od BRIDGESTONE? Dostaliście nowe umowy lub aneksy do umów z nową stawką?

qqqq
@Edyta 09.01.2018 09:32

to dopiero propozycje, zaproponowali nowy niejasny system premiowy, negocjacje trwają

stargardziak

myślę że ktoś z was to przeczyta rzecz o stargardzie.handel dragami i ćpanie na porządku dziennym. dariusz w. były działacz pis kandydat na radnego .człek moralny. ps.rudy.ten ma z handlu więcej niż z pensji.nikt nie widzi.i ok.

Legg
@stargardziak 06.01.2018 17:53

Zgłoś na pały:-))))

HR

teraz już nawet praca dla pań jest.. tak źle z panami? czy kłania się polityka kadrowa? może restrukturyzację warto zacząć od HR wywalając wszystkich na bruk?

On

I co? Z rozmów znowu nic. Tylko kolejny termin uzgodniony. A miał juz byc protokół idt. Zaczyna to byc smieszne a raczej żenujące. Jak tak dalej pojdzie to liczba związkowców spadnie szybciej niz urosła.

Realista
@hm 06.01.2018 21:21

Negocjować ale co skoro wynik jest znany...

Łupież
@On 05.01.2018 19:15

Przecież to troll piszę !Nie dziwi mnie to że tak proste słowa piszą podobno wykształceni,raczej proste chłopy lub baby.

Nnn

Firma jest super na 20 lecie firmy nie dają ani grosza robią piknik z jedzeniem na kartki komuna się przypomina no A kasy nie dają bo wiadomo piknik na fakturę i można zarobić i się podzielić zyskiem bo nawet 50% załogi nie pojedzie

Ha

Czy wychodzac z rozmowy rekrutacyjnej znam jej wynik?

nareszcie zadowolony

Ja zwolniłem się jeszcze w grudniu. Od wczoraj pracuję za 2,5 tyś do ręki od pon do pt. na 1 zmianę. I żałuję, że tak długo tam przesiedziałem (ok. 5 lat). Latem ponad 30 stopni. Czasem nawet 40. Biegasz z wywalonym językiem bo plan trzeba zrobić. To Twoja wina, że maszyny się psują. To Twoja wina, że na czas czegoś nie dopilnowałes. A;e jak masz dopilnować skoro przy jednej z maszyn spędzasz 5 min bo nie wiesz czemu podczas wulkanizacji stanęła. A tzw kółko na prasach robisz w 10 - 15 min. 5 min tam i 5 minut tu - i nagle masz puste stoły i musisz biegać jeszcze szybciej aby podokładać braki. A potem pytanie = pewnie byłeś na papierosie skoro wpisujesz tyle notów. No ręce opadają. A coraz większe i cięższe opony będziecie produkować. Słowa zarządu na spotkaniu z brygadami. Konfekcja produkuje na potęgę ale duzy % tych wózków jest z oponami które są do naprawy. Bo przy takim tempie liczy się tylko wynik. Odkąd pamiętam i słyszałem z opowieści za grudzień nigdy nie było pełnego wyniku produkcji. Oficjalnie. Tak samo za lipiec. A wiecie dlaczego? Bo przecież wypłacają świateczne i wakacyjne z funduszu pracy. Pieniądze których nie daje firma a Wam się po prostu należą. Trzeba sobie odbić te wydatki i możecie stawać na uszach to oficjalnie w tych miesiącach i tak nie zrobicie planu. Ciesze się, że mam już to za sobą

HR

Czytanie w jak sposób pracownicy BRIDGESTONE są traktowani, aż łezka w oku płynie. Nie ukrywam że również tam pracuję,lecz nie myślałam co Polak drugiemu Polakowi potrafi zrobić. Zatrzymajcie to niewolnictwo.

anonymous

Czy ktoś sie orientuje jak wygląda praca w biurze bridgestone ?

jeszcze pracownik

Hej. Przyjąłem się tutaj 9 mcy temu. Z grupy 30 osób zostało nas kilkunastu na różnych działach. Czyli mniej niż połowa. Coraz większe wymogi. Na wulkanizacji plan produkcji ma się nijak do obecnej produkcji. W tzw transporcie bijesz się o wózki z kolegami bo prasy muszą iśc cały czas. dezorganizacja, chaos i syf. System po kilku miesiącach czyni Cię Zombie. Bo człowiek nie ma jak się zregenerować po 7 dniach pracy, kończąc nocką. dni wolnego?. Śpisz co najmniej 4 h bo szkoda dnia wolnego. A potem się przestaw bo znowu na 6 do pracy. I tak w kółko. Aby zarobić te ok 3,5 tys netto trzeba sprzedawać R-ki czyli być w robocie prawie non stop. A wiecie jak to wyniszcza organizm? Kto nie ma rodziny i zobowiązań niech się zastanowi nad pracą tam. Bo za te pieniądze i wymogi z kosmosu przy dezorganizacji i stale psujących się maszynach to nie ma sensu. A podejście do pracownika jak za PRL. Zero elementarnego szacunku ze strony przełożonych. Nie wierzyłem w opinie na forum. Ale po 9 miesiącach pracy w tym obozie potwierdzam wszystkie negatywne opinie w 100 %. Niebawem się zwalniam. Wolę pracować za 2300 netto, ale żyć normalnie i bez przesadnego ciśnienia w pracy. Każdy ma swoje granice.Pozdrawiam wytrwałych.

prawda
@jeszcze pracownik 02.01.2018 09:26

popieram. bez dodatków netto wychodzisz ok 2 tyś netto. Duzo za 7 dni pracy pod rząd? a jak wiemy chcą je zmienic niby kosztem wyższej podstawy. Niby...

y

https://www.msn.com/pl-pl/finanse/gospodarka/firmy-b%c4%99d%c4%85-zatrudnia%c4%87-ju%c5%bc-szykuj%c4%85-podwy%c5%bcki/ar-BBHuNDw?ocid=spartandhp

!
@y 30.12.2017 18:34

a w firmie obniżka !

pracownik
@y 30.12.2017 18:34

menadżery z bridżstona są 10 lat do tyłu, wg nich ciągle 200 osób czeka pod bramą na pracę

gulff

3 zmiany czyli po 8h ?

Ciekawy

Jak tam dzisiejsze rozmowy. Wiadomo coś?

lol
@Ciekawy 28.12.2017 17:45

co to za "mądry" człowiek wymyślił likwidację dodatków za niedziele i nocki na rzecz dodatku za uciążliwy system pracy? To jeden będzie robić we wszystkie niedziele i nocki i dostanie tyle samo co drugi co sobie siedzi w tym czasie w domu? Jak już mam iść w niedzielę czy nockę to chcę coś z tego mieć a nie że jakiś komunizm każdemu po równo

Robol
@Ciekawy 28.12.2017 17:45

Wyniki negocjacji dopiero jutro

Fakt

Super pomysł na przetrzymanie przed Świętami po padna puste słowa ze strony Solidarności" kolejne spotkanie odbędzie się ...." I po temacie ????

Zxc
@Fakt 22.12.2017 18:29

Luzuj, gdyby nie solidarność to juz dawno podpisał byś niekorzystny dla ciebie aneks

Fakt
@Zxc 23.12.2017 07:59

Cisza i cisza nadal cisza i cisza he

Wdupex

Zenek moim królem jest a rumcajs idolem

Robson

Ta firma to dno i dwa matry mulu,pseudo zarzad,"mistrzowie" z łapanki po wyrokach np:"gong majster"...smiechu warte to wszystko

Wazelina
@Robson 15.12.2017 16:45

Prosze nie obrazac mojego Pana ,Norberta on jest mondry bo był na szkoleniu w Japoni

Despasito
@Robson 15.12.2017 16:45

Gong master...ebłem ha ha ha

Blabla

Kiedy stajemy? To juz czas

Blabla
@Blabla 21.12.2017 09:57

Proponuje l4 miedzy swietami

DHL
@Blabla 22.12.2017 10:51

Kurierzy w DHL strajkują.

Zostaw opinię o BRIDGESTONE - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BRIDGESTONE