BRIDGESTONE

Poznań

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 789 ocen.

BRIDGESTONE
2 789 6 1

Opinie o BRIDGESTONE

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Trelemorele

Ludzie serio tam za byle (usunięte przez administratora) zabierają premie? Masz prawo do chorobowego ,do urlopu na żądanie A za to po premi? Chcesz złożyć papier że nie będziesz brać nadgodzin (masz takie prawo na dziecko do lat 4) za to zabierają premie. To kuzwa masz przywilej Ale przez szantaż nie możesz . To jest jakiś (usunięte przez administratora) w którym nie wolno nic bo lecą po zasłużonej premii.

Nick.
@Trelemorele 14.09.2018 17:47

Dokładnie tak jak napisałeś. Nie polecam firmy. Odszedłem i to była najlepsza decyzja dla mnie i mojej rodziny.

Ffff

Czy to prawda z kasą na dojazdy i dodatkiem za soboty?

A_psikk
@Ffff 11.09.2018 09:54

Zgadza się, będzie kasa na dojazd do pracy i dodatek za przepracowane soboty Tak się zastanawiam, co na to związki zawodowe przecież nie tak dawno zakończyli negocjacje i stwierdzili że nie da się już nic wyciągnąć od pracodawcy , a tu taka niespodzianka pracodawca sam wyskoczył z propozycją wyżej wymienionych dodatków, oł szit ale jaja

Fffi
@A_psikk 11.09.2018 10:14

A jakies szczegóły?

marcin
@Fffi 11.09.2018 12:12

8zł brutto do godziny do 20 km 100 zł od 20km do 60km 250 zł powyzej 60km 350 zł od miejsca zamieszkania nie mylic od miejsc zameldowania ci co mieszkaja w pozniu a maja miejsce zameldowania w innym miejscu 100zł

Fffi
@marcin 11.09.2018 12:15

I od kiedy to?

Fafik
@Fffi 11.09.2018 12:25

Od 1 X

Tyg
@Ffff 11.09.2018 09:54

Przyczynek do tego, że zlikwidują autobus zakładowy. Tak sądzę. Chodź mogę się mylić.

plll
@marcin 11.09.2018 12:15

dodam,osoby z Poznania jeżdzace autobusem zakładowym dostaną bilet na takowy autobus +dodatek 50zł (50zł potrącone za bilet)

pracownik
@plll 12.09.2018 11:33

bardzo dobrze tyle lat zlotowki na dojazd nie tracili niech placa -)

Palec
@Ffff 11.09.2018 09:54

Racja. Teraz tych dodatków firma dała co wcześniej niby wywalczyła Solidarność na podwyżki. Zakład miał stanąć i już opaski były a z tej walki tyle co teraz firma po prostu rzuca w dodatkach. Dobre od firmy a co do Solidarności to powinni się z tego wytłumaczyć. Ja już się wypisałem bo ktoś nas sprzedał i oszukał na podwyzkach. Teraz wchodzi stała pensja na którą szybko zgodziła się Solidarność.

666
@pracownik 12.09.2018 19:33

Tyle lat nie płacili kto? Autobus jest dla wszystkich dla tych co pociągiem też i to z samego dworca .Do kogo pijesz ? do ludzi z Poznania ? Mieszkasz poza to musisz dojechać proste .A jak nie pasuje to przeprowadzka i pupa przestanie boleć .Płacz że autobus jest w Poznaniu to prymitywizm zwykła zawiść .A czy ja żądam wyrównania od pracodawcy kosztu wynajmu mieszkania który jest znacznie wyższy niż np w Gnieżnie ? .Opłata jest ok nic nie mówię ale takich tępych pracowników co jak żebrak płaczą o dojazd to bym obłożył podatkiem od wypróżniania się na terenie gdzie nie mieszkają

Grucha
@A_psikk 11.09.2018 10:14

Dadzą a później zabiorą za nie wypełnienie papierów. (usunięte przez administratora) taki nowoczesny

reznik

Koles pisze, ze ma 5 kola brutto plus dodatki a wy zebys dostal 3100 to sie ciesz. Jestescie jacys niepełnosprytni z grupa czy co? 5 kola brutto to jest 3550 zł NA REKE około. To dlaczego piszecie ze 3100 i wprowadzacie ciemnych ludzi w zamet? Pozniej taki (usunięte przez administratora) po zecie czyta i nie pojdzie bo za 3100 nie bedzie robil a 5 to jest to co wyzej napisalem plus dodatki hehehe.

Lolo
@reznik 17.09.2018 21:35

Ja po 11 miesiącach mam średnio 3250 na rękę więc niewiem skąd te kwoty. A na umowie mam 4200 brutto a nie 5000 brutto... 18.68 na godzinę brutto. W czasie szkolenia 3 miesięcznego masz 16.26 więc niewiem ile Wy byście chcieli tu zarabiać..

Edyta

@Nie warto, sporo czasu spędziłeś w BRIDGESTONE. Czemu masz zamiar odejść z firmy? Jakie Twoim zdaniem zmiany mogłyby w niej zajść, aby ten pracodawca był bardziej atrakcyjny zarówno dla obecnych, jak i przyszłych pracowników? @A_psikk, a może to był właśnie jeden z postulatów związków zawodowych, tylko zrealizowany nieco później, po dokładnym przemyśleniu. @marcin, brzmi to całkiem dobrze! Czy pracownicy są zadowoleni z takiego obrotu sprawy?

niedoszlypracownik

Mam pytanie odnosnie przyjec. Nie dosc, ze brakuje ponoc masowo ludzi to jeszcze jakies zabawy w rekrutacje? Bylem na tej calej rekrutacji i nie przeszedlem tego testu z tymi nakretkami. Bylem rozkojarzony, wiadomo w koncu mistrzostwa swiata w PN sa heh. Wyksztalcenie srednie, inteligentny gosc z klasa a tu taki numer. Myslalem, ze odgornie tam maja powiedziane, ze nie ma ludzi i tak robcie, zeby wszyscy przechodzili te smieszne testy. Szczegolnie po wykształceniu srednim. Pozniej sie zorientowalem o co chodzi z tymi nakretkami, ale bylo z pozno juz. Ponadto uwazam, ze to byle zle zorganizowane i za mało czasu na przygotowania. Jakby sie komus mocno spieszylo. Uwazam, ze ta pani by lepiej to wytlumaczyla niz ten gosc (wygladajacy jakby mu sie mocno gdzies spieszylo). Ponoc tylko swieta wielkanocne i boze narodzenie wolne. Co przez telefon nie zostalo powiedziane, czyli boze cialo, wszystkich swietych i pozostale male swieta w zaleznosci od grafiku. Lipa..

Koko
@niedoszlypracownik 28.06.2018 16:17

A co trzeba z tymi nakretkami robić możesz coś napisać wiecej

Koko
@niedoszlypracownik 28.06.2018 16:17

Po złożeniu papierów długo czekałeś na wezwanie na rozmowę i testy

niedoszlypracownik
@Koko 28.06.2018 17:14

Jesli zlozyles papiery to na bank oddzwonia, czekaj cierpliwie, bo tam potrzebuja ludzi. A jesli chodzi o te nakretki to nie wiem czy jestem upowazniony do pisania tego na forum. Wez sobie poszukaj lepiej w necie, bo jak ten gosc Ci bedzie tlumaczyl, to nic nie bedziesz wiedzial :d. Skoro kolesiowi po wyksztalceniu srednim pomaturalnym nie umial wytlumaczyc to wiesz.. Ale nie ma sie co dziwic, dopiero po studiach. Widac u niego bardzo małe doswiadczenie, tlumaczy dosc ogolnikowo, schematycznie jak kazdy student w sumie. A czy to jest potrzebne do czegos? Uwazam, ze nie, bo zapewne na produkcji czynnosci sie powtarzaja i szybko wpadniesz w rytm, aczkolwiek musisz to przejsc.

Jo
@niedoszlypracownik 28.06.2018 16:17

Te nakrętki to był test manualny skoro nakrętek w różnych kolorach nie umiałeś poukładać to niestety ale się po prostu nie nadajesz. Wykształcenie nie ma nic do tego bo ludzie po podstawówce taki prosty test przechodzą. Pozdrawiam.

qqqq
@Jo 28.06.2018 19:35

te kolorowe podkładki to było tak banalne że aż szkoda gadać, na prawdę zero filozofii ale widziałem że niektórzy się męczyli

niedoszlypracownik
@Jo 28.06.2018 19:35

Nie chodzi o nakretki, tylko o te strony plaska i wypukła. Jesli to tak dalej bedzie funkcjonowac to firma sie zamknie. Bo zaden młody nie bedzie pracowal w boze cialo itp. Nawet jak bedzie 10 tysiecy brutto to nikt nie przyjdzie. Czasy sie zmieniaja w koncu na lepsze. Młodziki tylko komputerki, gry, kto bedzie (usunięte przez administratora) w niedziele i swieta heh. Ja myslalem, ze to taki pic na wode z tymi testami, odgornie maja powiedziane, ze wszyscy maja zdac. Jeszcze tak nie jest, ale niedlugo juz tak bedzie. Starzy pracownicy przejda na emeryture. Przyszlosc firmy bezsensownym zachowaniem stoi pod duzym znakiem zapytania wedlug mnie, ale powodzenia.

niedoszlypracownik
@qqqq 28.06.2018 19:39

Tu nie chodzi o to czy to było banalne czy nie. Masz za coś płacone to musisz to wytłumaczyć, tak? Jak ty np jestes nauczycielem matematyki to masz mi nawet 5 godzin tłumaczyć dlaczego 2+2=4, poniewaz za to Ci placa. O to mi chodzi, czaisz? Fakt, ze to bylo banalne, ale to nie znaczy, ze ktos kto prowadzi szkolenie ma na to (usunięte przez administratora) bo to jest proste, tak czy nie

niedoszlypracownik
@niedoszlypracownik 28.06.2018 21:18

Jakby bylo 100 chetnych na 1 miejsce to co innego, a skoro nie ma to tak długo tłumaczyc panie kolego studencie az ktos zrozumie. Nawet 3 godziny, bo za to ci placa ;). Pozdrawiam

qqqq
@niedoszlypracownik 28.06.2018 21:18

no tak wytłumaczyć powinien masz rację, ale mi się wydaje, że instrukcję miałem na kartce napisaną choć to było kilka lat temu

bomb
@niedoszlypracownik 28.06.2018 21:10

Ty serio nie ogarnąłeś tej deski? wystarczyło położyć ją tak jak miałeś na rysunku i powkładać śruby a dalej nakretki,piszesz o sobie inteligentny i ogarniety,skoro tego nie dałeś rady to może masz problem z wyobraźnią przestrzenną?komputerki,gierki? niedziele i święta? w tym kraju jest od groma dni wolnych ustawowo(w uk masz wolne świeta ustawowo tylko boze narodzenie,niedziela wielkanocna+1maj) a za niedługo to wymyślą kolejny kryzys i roboty będzie 0,wiec synek Welcome to the real world,z takim podejsciem to moze szukaj na parkingu jako cieć lub

Nie warto
@niedoszlypracownik 28.06.2018 16:17

Ja po zawodówce i zdałem te testy za pierwszy razem.. jestem tu już ponad 10 lat i jeszcze troszkę i się zwalniam.

a_psikk

No cóż, stało się stała pensja czyli przysłowiowy gwóźdź do trumny fabryki, gdzieś usłyszałem, że te działania są tylko po to, aby nasi się zwolnili a ich miejsce będą zatrudnieni Ukraińcy, w momencie kiedy na Ukrainie działania wojenne nie pozwalają budować fabryki przeniosą Ukraińców do Polski i niedługo będzie to ukraińska fabrykaw Polsce! !!

Optymista
@a_psikk 06.09.2018 10:17

Niedługo to miesięczny Plan do wykonania podskoczy kilka procent i nie ma wybacz do pracy rodacy tzn. wschodniacy :)

Oko proroka
@Optymista 06.09.2018 17:16

Na razie 30tys. nie można wykonać, już jest -12tys. Broda w lipcu pisał, że nie ma zawirowań, w sierpniu przewidywana liczba odejść to 16 osób, a odeszło 35. Taki mały błąd.

sip
@a_psikk 06.09.2018 10:17

no trzeba naszemu przewodniczacemu podziekowac za stałe pensje dziwnym trafem od jakiegos czasu juz go nie widac ,, ciepła posada ,, załatwiona zeby wyciszyc znika teraz bedzie skarbnik z wielkim sip chodzic i opowiadac jak to bedziemy miec dobrze ,dobre jest to ze zwiazek ktory ma walczyc o prawa pracownika załatwil nam niewolnictwo w nowej formie jeszcze raz mozna podziekowac panu a. pisze z malej bo na nic wiecej nie zasługuje

kość
@sip 08.09.2018 12:57

Związki zawodowe nie powstały dla pracowników, tylko dla pracodawców, aby trzymać parobków krótko za pysk ;) Pozdro

sahu
@a_psikk 06.09.2018 10:17

z tym że wg ogłoszenia(chyba z olx) w wymaganiach "biegła znajomość j.Polskiego w mowie i piśmie) i prosze 95% sowietów na starcie odpada

Edyta

@naCsmierdzi, co to za komentarz? Jeśli chciałbyś napisać coś konkretnego o pracy w BRIDGESTONE - zachęcam. @Rumcajs, napiszesz coś więcej? Tak ogólna opinia niewiele mówi o pracodawcy i oferowanych przez niego warunkach. Jakbyś mógł ją rozwinąć - byłabym wdzięczna. @Darek Age, rozumiem, że pracujesz w firmie, której dotyczy ten wątek. Długo już jesteś z nią związany? Jak na przestrzeni tego czasu zmieniały się warunki w BRIDGESTONE?

Robert

Przyjalem sie w piatek [badania lekarskie itp] i zaczynam od 1 wrzesnia,dostalem 5tys brutto plus dodatki jako operator czyli oplaca mi sie..Co myslicie?

mixmax
@Robert 25.08.2018 10:01

przez pierwsze 3 miesiace wyciagnij kolo 3 tys to bedzie beardzo dobrze ;]

Rumcajs
@Robert 25.08.2018 10:01

Będziesz pan zadowolony...

Tor
@Robert 25.08.2018 10:01

Za taką pracę ? Pieniądze to nie wszystko..Próbuj, nic ci nie szkodzi.

niedowiarek
@Robert 25.08.2018 10:01

hhahaha. Nie pracuję ( dzięki Bogu) już od sierpnia. Zapomnij o dobrej wypłacie. I tak Ci za byle co zabiorą premię. Netto wyjdziesz średnio ok 3100 - 3300. Ale nie będziesz żył, chyba jako zombie. Mimo wszystko powodzenia.

petr
@Robert 25.08.2018 10:01

opłaca

kieras
@niedowiarek 26.08.2018 08:07

hahah dokładnie

Marycjusz
@Robert 25.08.2018 10:01

jako operator to może będziesz po roku haha. Na początek czeka Cię rowerek i jeżdżenie za wózkiem jak prywatna kur..

14lat bspz
@Robert 25.08.2018 10:01

Przestańcie siać propagandę 5000 po przeliczeniu na stałe pensję nie mają nawet pracownicy z 10 letnim stażem wiec napisał to ktoś z kierownictwa żeby było kłamstwo potwierdzone jak w mediach śmiech i żenada ze robicie coś takiego zamiast zdać ludziom zarobic

Jason
@14lat bspz 30.08.2018 13:12

Mój kumpel po 13 latach ma 3500 na rękę więc nie liczcie na cuda. A robota mega ciężka. W smrodzie palonej gumy.

Optymista
@Robert 25.08.2018 10:01

Witam Roberta marzyciela :) I jak twoja wspaniała podstawa ma się do rzeczywistości ? Nadal jest tak kolorowo jak napisałeś? Odezwij się po 10 października i podziel swoją opinią co do systemu wynagrodzenia jaki i premiowania he :)

Mojse
@Optymista 06.09.2018 17:12

Pewnie już sie zwolnił hahahaha

Darek Age
@Robert 25.08.2018 10:01

Jeżeli przyjąłes się 1 września to jeszcze nic nie dostałeś oprócz obietnic. 10 października napisz ile zarobiłeś i czy się opłacało, bo juz 10 listopada na pewno będzie mniej (nie będzie sztucznie zawyżonej premii)

naCsmierdzi

w brygstonie, ma się wolna sobotę jak w piątek się umiera :)

TOenek

3700 wypłaty z 40 nadgodzinani setkami na maszynie. Sram na to. Ja też ide na kulacza. Podobne pieniądze, mniej odpowiedzialbości, spokojniejsza robota, umowa o prace z Workiem. Okazuje się, że chłopaki od kulania szpul zarabiają więcej niż ci na maszynach.. Przecież to jest jakaś kpina.

TOJA

3400 wypłata kulacza, który toczy szpule. 3600 pracownika Bridgestone zateudnionego przez Work service, który lata jak porąbany między mieszankami i stabilizacją procesu. Do tego gdy nie ma kulacza sam se wymienia szpule. Ide na kulacza.

Tyv

Z tym Medicover to jakaś sciema ? Po co Bridgestone płaci pewnie grube siano tym nierobom z Medicover ? Ostatnio chcialem się zapisać do lekarza. Pani stwierdziła, że zgodnie z kartą i numerem żaden lekarz mi nie przysługuje bo nie ma tego w pakiecie. Przecież to jest (usunięte przez administratora) jakiś śmiech.

Optymista
@Tyv 02.09.2018 07:31

Ostatnio chciałem dostać się do neurochirurga i co mi powiedziano że nie ma w mieście żadnego z którym mają podpisaną umowę:) Co za patola śmiech na sali.

MonteCriz
@Optymista 06.09.2018 17:01

Ja chciałem do dermatologa. Też nie ma w pakiecie. Pojechałem na Kórnicką do przychodni, 20 min czekania w kolejce do gabinetu i po problemie. W PAŃSTWOWEJ SŁUŻBIE ZDROWIA ! Nie w prywatnej, gdzie niby jest szybciej i lepiej...

Jo
@MonteCriz 07.09.2018 13:29

Wystarczy wziąć pakiet specjalistyczny 1 za 5 zł i masz wszystkich specjalistów łącznie z wszystkimi badaniami albo za 25 specjalistyczny rodzinny 1 i masz całą rodzinę ubespieczoną wystarczy się spytać w hr. Jak idziesz z pakietem podstawowym to tak jest.

Edyta

@Rychu, co dokładnie masz na myśli pisząc o stałych pensjach? Czy w firmie odeszło się na przykład od premiowania pracowników, tylko została wyznaczona stała kwota miesięczna? Napisz proszę coś więcej. @Rumcajs, rozumiem, że pracujesz w BRIDGESTONE. Jak oceniasz tego pracodawcę? @Janek, może warto zwrócić pracodawcy uwagę na te kwestie? Bariera językowa na pewno przeszkadza w pracy - może warto zorganizować jakiegoś tłumacza albo kurs językowy?

Rumcajs
@Edyta 04.09.2018 22:26

Super firma

.

trzcina to kapuś

Operejszyn
@. 29.08.2018 19:30

Kto? Jaka brygada albo dział??

Rychu

Jakie są wasze opinie o stałych pensjach

Rumcajs
@Rychu 04.09.2018 20:07

Jestem zadowolony

Operator
@Rychu 04.09.2018 20:07

Ja jutro ide do HR z białą karteczką. Potem L4 i już mnie nie zobaczą. Pewnie trzeba będzie swoje odstać w dłuuuugiej kolejce

Ziemia jest płaska jak opona?
@Rychu 04.09.2018 20:07

Biorąc pod uwagę jak "firma" nas chce wy. Dy. maĆ stałą pensyją...mnożniki, dzielniki, uśrednienia, roczne przeliczenia i związków zawodowych na to przyzwolenia... po 16 latach czas złożyć wypowiedzenie i Ciao Bella :-))) Szanujcie operatorów...bo tak szybko...odchodzą ha ha ha!!!

Ryś
@Ziemia jest płaska jak opona? 05.09.2018 01:42

Niech AGVy dokładają mieszanki do leja i stabilizują procesy. Niech jeszcze same szpule wymieniają i same wkładaja opony do Tira hehehe.

Juras
@Ryś 05.09.2018 03:14

Jeżeli ten wózek agv na kogoś najedzie pewnie i tak firma nie bedzia chciala slyszec o rezygnacji z tych wózków, bo wiadomo przecież winny będzie operator, bo lewitowal, wszedl pod wózek. A wiadomo ze wózki automatyczne agv zawsze mają pierwszeństwo.

Szystyis

Koniec z tą firmą nie mam zamiaru ładować aut ręcznie i jeszcze na czas co kim ja jestem , maszyna która ma (usunięte przez administratora) i nic więcej ? Każdy pisze o fabryce a magazyn mysliscie że fajnie ładować ręcznie opony na tira dźwigać setki ton miesięcznie ? Nigdy więcej szukać innej pracy i tyle .

Janek

Chyba czas się zacząć uczyć ukrainskiego, bo firma nawet nie chce myśleć o rezygnacji z brego, które nie daje rady. Wychodzi na to ze to my musimy się dostosować do nich bo dogadać się z nimi po polsku jest naprawdę ciężko, a nie długo pewnie będą na każdym dziale. Pewnie za chwile w wymaganiach do przyjęcia do pracy będą wpisywać ze dodatkowym atutem będzie znajomość języka ukraińskiego.

Lester

Witam, czy w zakładzie występują warunki szkodliwe? Czy pracodawca daje odzież ochronną? Czy pracownicy noszą maski tam gdzie śmierdzi gumą?

Tiptop
@Lester 24.08.2018 16:33

Warunki szkodliwe ? Wszędzie unoszą się opiłki spalonej gumy, którą wdychasz. Opiłki maja do 2mm.pracodawca zapewnia odzież. Ale czy ochronną ? Ochronne są tylko buty twarde z twardą podeszwą i czubkiem. Do tego zwykła koszulka i spodnie. Maski tam gdzie śmierdzi gumą ? W całym zakładzie i poza nim śmierdzi gumą. Jak tam pracuje to nie widziałem nikogo kto by miał jakąkolwiek maskę. Na maszynach też tego nie ma. Jedynie okulary ochronne.

Dark Age
@Tiptop 24.08.2018 22:10

Z tymi opiłkami gumy 2mm to przegiąłeś, raczej chodziło ci o PM2,5 μm. Nie zmienia faktu, że węglowodory aromatyczne unoszą się w całej fabryce (tak, te od "raka"). Można je podziwiać na PCI przy prasach, taka czarna maź z oparów powulkanizacyjnych, które wdychamy. Obuwie ochronne i okulary firma daje, bo w razie wypadku od razu mają podkład, że "firma dba". A (usunięte przez administratora) wdychany i dziury w płucach i wątrobie wyjdą po latach; firmy być może już nie będzie, a my zostaniemy z ręką w nocniku...

anonim

(usunięte przez administratora)

Nick

To nie wina Japończyków tylko chciwych karietowiczów z Polski. Pracowałem przed Bridgestonem w 3 różnych firmach. W jednej dopóki byli Niemcy wszystko było pięknie, w drugiej gdzie byli Szwedzi wszystko było pięknie, w trzeciej gdzie byli Francuzi wszystko było pięknie. Zarządy się pozmieniały. Stery przejęli Polaczki, chcący sie wykazać i wszystko zaczęło się (usunięte przez administratora) Podobnie jak tutaj. To nie wina Japończyków tylko karierowiczów z Polski, krórzy obcinają pensje, tną koszty i redukują przywileje do zera. Podobnie jak na zachodzie Europy. Kto cie wydyma w Anglii ? Wiadomo, że nie Anglik, a w Holandii ? Wiadono, że nie Holender, a w Niemczech ? Przecież nie Niemiec. Tylko Polak Polaka wydyma. Elita zginęła w II wojnie światowej. Rządza nami niewiadomo jacy intelektualiści w cudzysłowie a Wy oczekujecie od jakiejś firmy cudów ? Wszędzie gdzie Polaczek po studiach doszedł do koryta zaczyna się (usunięte przez administratora) Tu takiego (usunięte przez administratora) jeszcze chyba nie ma aczkolwiek dobrze też nie jest....

-

Worek -korek po winie od głowy uniesionej do góry nie wiedzieć dlaczego, po korpus....

!

Worek -korek po winie od szyi po korpus....

Edyta

@Lester, rozumiem, że pytasz, bo jesteś zainteresowany pracą w BRIDGESTONE. Czy masz już doświadczenie w pracy w podobnej firmie? Jakie warunki zaproponowane przez pracodawcę byłyby dla Ciebie satysfakcjonujące? @Tiptop, a długo już pracujesz w BRIDGESTONE? Czy pracownicy podejmowali jakieś próby zwrócenia uwagi na te kwestie pracodawcy? Myślę, że warto, gdy chodzi o swoje zdrowie!

Fizyczniok

Cześć, powiedzcie panowie czy w firmie są nadgodziny? I czy one są dobrowolne czy przymusowe? Są płatne normalnie tak jak powinny być czy w kulki lecą?

WolnyFI

Firma chyba trochę upada co? Nikt nie chce tam pracować takie słabe warunki! Szef hr powinien za to dostać to samo co codziennie przynoszą pracownicy z tym że od pracodawcy

NIKT
@WolnyFI 25.08.2018 09:40

Podziękować Rumcajsowi!

Ciao bella

Jest jakaś lista kolejkowa do HR w celu zwolnienia się 10 października po pierwszej wspaniałej wypłacie miesięcznej ? Wpisalbym się tak na zapas

Wytłaczanie
@Ciao bella 24.08.2018 10:08

Nawet teraz musisz się na listę wpisać. Zresztą to widać po maszynach, że od groma maszyn stoi bo nie ma pracowników. Teraz zatrudnili nawet faceta 64 lata na jeden z trudniejszych działów w Bridgestonie. Ci powiem, że po zmianie wygląda jakby miał zaraz odlecieć. Masakra. Ukraińcy nawet tu robić nie chcą. Tą podwyżką 1.30 brutto do godziny strzelili sobie mocno w kolano. Ba, chyba nawet w 2 kolana. Ja też do października i dziękuje. Człowiek wychodzi tak stetrany po robocie, że nie ma nawet siły bzykać się ze swoją babą... Reklamują się co chwila na epoznan.pl.

Syndicate

Panowie czy w firmie działają jakieś firmy podwykonawcze?

Bbb
@Syndicate 23.08.2018 17:03

Tak dużo jest firm podwykonawczych na produkcji jakas firma brego.a naprawy jakieś tam konserwacje spawanie wózków do materiałów firmą Karsto ta firma ma siedzibę na terenie Bridgestone

Edyta

@F***** bez chorobowego, rozumiem, że ta premia była obiecywana wszystkim pracownikom, którzy spełnią warunki, tak? Długo już pracujesz w BRIDGESTONE? Czy na przestrzeni tego czasu, który spędziłeś w firmie, zachodzą w niej jakieś zmiany? @Kieras, @Byly RTB, jesteście w trakcie odchodzenia z BRIDGESTONE, tak? Czy ten pracodawca nie robił Wam w związku z tym żadnych problemów?

anonim

(usunięte przez administratora)

WMP

O kim piszesz?

Król R'n'R

Podobno ktoś za "Love me tender"

Karma wraca

Nosił wilk razy kilka ,ponieśli i wilka

Kieras

Witam szanownych obozowiczów ! ! ! nwm jak wy ale ja odchodzę,a wy siedźcie i wmawiajcie sobie, że lepszej pracy nie znajdziecie. Lepiej za trochę mniej ale normalnie żyć.Ja weekendy wole spędzać czas z rodziną niż stać jak taki łeb przy maszynie i się wkur... w ładne słoneczne dni.Pozdrawiam wszystkich mądrych którzy odeszli.

Byly RTB
@Kieras 20.08.2018 12:00

Ja też mam (usunięte przez administratora) odchodzę mam dość pracy w tych saharyjskich klimatach i na tych nowoczesnych maszynach

Frajer bez chorobowego

Rok temu obiecywali premię za brak chorobowego w okresie letnim .Dostało trzech z naszego działu .Mistrz tak uznał a teraz płacz że ludzie na chorobowym . Tak samo będzie z premią przy stałej pensji .Pazerność przekracza zdrowy rozsądek .Powiem nawet że to brak instynktu samozachowawczego po to szczuli ludzi żeby ich potem olać i śmiać się w twarz .Żal na to wszystko patrzeć

Zostaw opinię o BRIDGESTONE - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BRIDGESTONE