BRIDGESTONE

Poznań

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 617 ocen.

BRIDGESTONE
2 617

Opinie o BRIDGESTONE

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BRIDGESTONE

Jack

Czy firma zewnętrzna składająca się w wiekszości z ludzi z Ukrainy przejmie wszystkie działy w firmie. Na razie weszli na wulkanizację i wygląda to kiepsko ze wzgledu na brak komunikacji przynajmniej jeśli chodzi o linie operator pras a transport, prasy stoją na brak towaru. Teraz jest tak że jeżeli firma zew. czegoś nie dowiezie na czas to zawsze wytłumaczeniem Ukraińca jest to że czegoś nie zrozumiał i jest wszystko okej. Były zapewnienia że ludzie którzy nie potrafią się porozumięć po polsku nie będą u nas pracować, jak narazie wygląda to trochę inaczej. Nasza firma jak zwykle próbuje pokazać że był to wspaniały pomysł jak zresztą bimi. Jest żle a pewnie będzie jeszcze gorzej.

   
I tyle.
@Tom 22.06.2018 17:33

To jest pomysł. Jak Ukraińcy wejdą na konfekcje to się chyba przyjmę znowu tylko po to żeby to zobaczyć.

   
Prawda

Jak byście nie próbowali wybielić tej firmy. Ile reklam itp. byście nie wymyślili nie zatrzymanie żadnego młodego normalnego człowieka w tej firmie. Po pół roku uczestnictwa w tym (usunięte przez administratora) opowieści z palarni frustracji starych pracowników nikt przy zdrowych zmysłach nie zostanie tam dłużej jak rok może dwa. Ale jak nie wierzycie idźcie spróbujcie...

   
Kierownik z Bridgestone

Może napiszcie coś pozytywnego o firmie a nie ciągle narzekacie

   
Tom
@I tyle. 22.06.2018 17:22

W Antoninku u Niemca na wakacje pracownicy dostają drugą wypłatę, na święta Wielkanocne i Wigilijne połowę wypłaty. Dodatkowo na okrągłą rocznicę każdy dostał 6.5 tysia brutto. A u nas ? Dają nadgodziny do przepracowania i proszą byś oddawał erki kosztem przyjścia do pracy

   
.

Długi, ty nie jesteś żadnym kierownikiem z Bridgestone i nigdy nie będziesz...przestań się podszywać rolniku

   
Przestań bluźnić!
@. 21.06.2018 18:29

Kierownik z Bridgestone

   
y

wie ktoś czy z ta wyplata za maj był dodatek wakacyjny?

   
Zatrudniona
@bolo 15.06.2018 11:56

A Twoim zdaniem maja zgodzić się na niekorzystne warunki które będą obowiązywać przynajmniej kilka lat tylko po to żeby jak najszybciej dostać jednorazowo 1200 BRUTTO?? poza tym pamiętaj te pieniądze nie przepadają więc nie wiem w czym problem

   
Edyta

@Adam na jednym z dużych portali z ofertami pracy, znalazłam dwa ogłoszenia z BRIDGESTONE. Szukają aktualnie Magazyniera i Operatora Maszyn do Produkcji Opon. Czy poszukujesz pracy w tym charakterze czy interesuje Cię inne stanowisko? Jeśli odbędziesz rozmowę kwalifikacyjną, koniecznie daj znać na forum jak przebiegła. Będzie to wskazówka dla osób, które w przyszłości będą aplikować do tej firmy.

   
Piotr1467

Ile dają netto średnio na start bez nadgodzin a ile później? I czy ciężko się dostać?

   
Nikt
@Unibridgeleverstone 11.06.2018 18:28

Podobno na imprezie kulinarnym hitem ma być zupa Romana !

   
Adam

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

   
RenaT
@Akurat 07.06.2018 12:42

Masowo ? Raczej grupowo xD

   
już odchodzę

Hej. Nigdy nie udzielam się na forach, ale chciałbym przestrzec przed tym kołchozem. Przepracowałem tutaj 2 lata. Właśnie jestem na wypowiedzeniu z czego się cieszę. Na każdym dziale jest źle. Ja pracowałem na wulkanizacji. No dobra, pracuję dalej, ale jeszcze tylko 2 tygodnie. Najpierw masz zapał. 3 tyś + kuszą. Ale 7 dni pod rząd. Kończysz nocką i masz uwaga aż 2 dni wolnego. Więc albo spisz pół dnia boś zmęczony, albo spisz mało bo szkoda Ci wolnego. Za to cały dzień czujesz się jak flaki w oleju. Ale ok. Na to się pisałem. Ale nie pisałem się na temp w okolicach 50 stopni przy prasach. Nie dość, że gorąco, to maszyny psują się notorycznie. Biegasz jeszcze szybciej aby była tzw ciągłość produkcji. Cykle wulkanizacyjne skrócone do minimum. Wzrost temp jeszcze bardziej powoduje skrócenie tego czasu. Jesteś mokry cały. Poobijany. Mechanicy usuwają awarię, która ciągle powraca. Czemu? Bo maszyny są stare. Za to Ty masz wykonać plan, bo jak nie to zadzwoni "góra'. Ale kiedy potrzebujesz pomocy bo masz kilka awarii naraz albo opony gdzieś staną w drodzę na transporterze to wtedy nikt nie odbiera telefonu. Za to ważne jest aby zbierać papierki... Bo zabiorą premię. Jakbyś naprawdę zawsze miał na to czas. Ważne jest aby na tzw transporcie przewieźć dużą ilość wózków. Aby prasy "szły". Nieważne, że plan ma się nijak do ilości pras na których idzie tzw dany rozmiar. Ludzie biją się o wózki, podkradają sobie towar, zamykaja niepełne, bo przeciez jak stanie prasa to bedzie telefon z góry i zero premii. Nieważne, że nie ma miejsca na wózki pełne bądź puste. Nieważne, że rozładowują się baterie w skanerach i nie ma na co je wymienić. Nieważne, że jeżdzisz milion razy z oponami na kontrolę jakości bo są zatrzymania. Masz przewozić coraz więcej i więcej. I to wszystko w smrodzie palonej gumy i w nieziemskich temperaturach. Nieważne że ciągle chodzisz brudny bo tzw maszyny mikujące pylą i wysmarkujesz czarne gluty z nosa. Masz robić wynik. masz zbierać papierki. masz dorzucać opony spod pras, kiedy od kilku tygodni transporter staje po kilka razy dziennie i nikt nie potrafi go naprawić. A opony coraz cięższe. Pretensje o wszystko. I nieważne, że robisz więcej niż inni. Szef Cię lubi? Dostajesz większą premię od tych którzy naprawdę pracują lepiej. Niesprawiedliwośc na każdym kroku. + firma zewnetrzna. Ukraińcy którzy nie mówią po polsku. Przeszkadzają, zajezdzają drogę i zaczynają się problemy bo nie dowożą materiałów na czas pod prasy. Dajcie spokój. Raz na 4 tygodnie 3 dni wolnego po nockach i wtedy jest ten weekend wolny. Po podwyżce zarobki mniejsze niż przed, A jeszcze chcą nam podnieść normy... Masakra. Ja rezygnuję. Szkoda, pleców, płuc, nerwów i znajomych których tracisz bo ciągle siedzisz w pracy. Za 3400 netto? Kołchoz .....Żałuję , że nie zdecydowałem się odejść wcześniej.2 lata wyjęte z życia i zmiana w zombiee.... Pozdrawiam wszystkich . Opinia subiektywna jak każda. Ale może komus pomoże podjąć decyzję czy warto. Poczytałem opinie przed przyjściem tutaj. Myślałem, że tylko ludzie leniwi i niezdolni do pracy plują jadem, bo są niezadowoleni. Przepraszam, mieliście rację.

   
Tererere
@Pracownik 05.06.2018 12:51

Tak. Ale ptzed podwyzka bylo 40 proc premii. Po podwyzce czyli ok 92 gr netto premia wynosi 20 proc. Z czego aby ja doatac musisz zrobic wieksze normy. Niekiedy o 100 proc wieksze. Czyli obnizka pensji. Przyklad ? Pi podwyzce zarabiam mniej. Odchodze

   
nareszcie

W maju zwolnilo sie 108 osob. Dzisiaj bede 109.

   
Mmm
@Jjj 05.06.2018 08:37

Ja jestem jednym z tych 108

   
Może tak a może nie:)

Witam. Zastanawiam się nad wysłaniem CV. Mam pytanie do tych którzy pracują/pracowali: skąd jeździ autobus zakładowy? (O ile taki jeszcze istnieje) zabiera z jednego miejsca czy są po drodze jakieś przystanki?

   
Nie zadowolony
@Może tak a może nie:) 08.04.2018 23:10

Zaopatrzyć się w pasy musisz jeżdżąc autobusem Jeżdżą jak osobowym kiedyś specjalnie wytne orła i będę skarżył ich o odszkodowanie

   
Open mind

Wiara nie idźcie do tego syfu szkoda zdrowia . Cele coraz wyżej szansę rozwoju fakt są ale po paru latach . Lepiej zarobić te parę setek mniej a pracować w normalnym systemie Tzn w dzień i bez łikendów Szanujcie się bo oni szanują pracownika tylko na początku.

   
Darek

Kierowcy jeżdżą jak by jeździli owobowka. A konkretniej miota autobusem jak szalony ,skąd wy ich bierzecie ? Rusza u hamuje tak że gdy stoisz musisz się trzymać oburacz. W przeciwnym wypadku można wyrypac na pysk . Nie polecam Praca w takim trybie zmianowym to żadna rewelacja nie dziwi mnie to że jest taka rotacja

   
Oceniacz

Jak ktoś idzie do pracy w tej branży to chyba wiedział co robi? Po co to marudzenie teraz?

   
jak zwykle
@Oceniacz 18.05.2018 18:21

Tak. wiedział co powiedzieli na tzw szkoleniu. W praniu wyszło zupełnie inaczej. A pensja po podwyżce taka sama jak przed. Tylko, że normy większe. (usunięte przez administratora)

   
Marq

Witam. Ktos moze cos powiedziec wiecej na temat pracy na stanowisku laborant? Zmiany? Pensja? Atmosfera? Z gory dziękuję

   
Maria-awaria

Komu trzeba loda zrobic zeby miec mniejsza norme?

   
Sto
@Maria-awaria 07.05.2018 09:58

Patykowi z BME

   
Stiff

Halo halo! Chcę zacząć pracę od lipca w Bridgestone. Jestem młody, ogarnięty i chętny do pracy. Warto składać tam papiery? Jakie warunki tam panują?

   
Niedowiarek Tomasz
@Stiff 02.05.2018 09:03

Nie zaczynaj...idź do normalnej pracy od pon.-pt. szkoda kumpli, rodziny, wolnych sobót i niedziel...

   
robi

witam jestem ze strzałkowa czy jezdzi jakiś autobus roboczy prosze o info

   
PejkA

Na jakiej stronie można się zapisywać na 20lecie firmy ?

   
U
@PejkA 05.05.2018 23:00

Www.frajer.pl

   
Wrrr

Dziewczyno Ty przychodzisz do pracy a nie żeby pisać wiadomości. Tiket nie zrobiony bo do jednej ręki przyrosniety telefon. Chyba firmy Ci się pomyliły, to nie telekomunikacja. A jak już nie dajesz rady z tiketem to trzeba coś zrobić. Czyli dzwonisz po zmieniacza. Nie ma dnia by Ci się maszyna nie popsuła,ciekawe. Jak nie dajesz rady to się zwolnij,trener wszystkiego za Ciebie nie zrobi.

   
Fan
@Wrrr 21.04.2018 08:12

Może wyszkolmy Marie-AWARIE na zmieniacza !!! To będzie sobie sama maszynę naprawiała. Albo dajmy jej tiket 50 opon, to zawsze będzie miała 10 na gókę hahahah. I nie czepiajmy się dziewczyny.

   
Guma

Taka firma i 3000tys śmiech na sali to jednak niewolnictwo się nie skończyło

   
Zatrudniona
@p 25.04.2018 17:40

Żałosny jesteś

   
opna

miałem niewątpliwą "PRZYJEMNOŚĆ" brać udział w rekrutacji (umowa o prace podpisana z pracodawcą) najpierw test psychologiczny później zręcznościowy (wkładanie kolorowych nakrętek na śrubki) - po przejściu pozytywnie tej weryfikacji rozmowa z przyszłym przełożonym - całość jakieś 3-4 godziny. Tak jak testy jestem w stanie zrozumieć (HR udowadnia, że ma przynajmniej co robić) tak rozmowa z przyszłym przełożonym kompletnie niemerytoryczna! Cały czas powtarzanie o czasie pracy (jak mantra), wizje zarobków, brak konkretów na temat pracy! Nawet nie przeczytał mojego CV a prowadził ze mną rozmowę która skończyła się koniecznymi konsultacjami z HR. W efekcie - propozycja pracy przez agencję pośrednictwa gdyż nie mam potrzebnych kursów UWAGA O KTÓRYCH NIE BYŁO MOWY W OGŁOSZENIU. Mieli oddzwonić - nie oddzwonili. Może i lepiej! Nie polecam!

   
botaniq
@opna 16.10.2017 08:45

a praca w świątek, piątek i niedzielę na III zmiany zero życia rodzinnego sklepy można było zamknąć ale BRIDGESTONE musi pracować w niedzielę jeść nie trzeba ale opony produkować już tak

   
Pracownica

Remigiusz najprzystojniejszy i najfajniejszy z tej calej chołoty facetow !

   
Aa
@Ciekawy 21.04.2018 08:10

Dziady laska:)

   
Wojtek

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

   
nik
@Wojtek 23.04.2018 19:37

Cały czas. Jak 3 miesiące wytrzymasz to jak dla mnie powinieneś dostać specjalną nagrodę bo żadko kto tyle tu wytrzymuje z młodych. Ogółem jakby nie patrzeć to 1 na 15. Także składać papiery możesz.

   
Małgosia

Mogę się wypowiedzieć odnośnie rozładunku na firmie Bridgestone Poznan (magazyn Kobylnica) : po wcześniejszych ustaleniach jaki magazyn , data i godzina dostawy - mogę stwierdzić że wszystko w jak największym porządku : sprawnie , fachowo i miło. Ze swojej strony - jako przewoźnika międzynarodowego - firmę Bridgestone - polecam.

   
Zdegustowany zz

Pensja miesięczna stała wchodzi w życie to chyba jedyny przypadek na swiecie.gdzie podwyżka stała sie obniżka pensji :) szukajmy innej roboty tu dobrze juz było...

   
mały Kierownik
@Kierownik z Bridgestone 05.04.2018 17:01

Pasję do smrodu, sadzy i gumy możesz realizować w prawie wszystkie weekendy, w święta, w nocy. Jak ci mało, to możesz zostać po godzinach lub przyjść wcześniej. Pamiętaj, rodzina to nie wszystko!

   
Zainteresowany

Jestem zainteresowany w firmie Bridgestone. Słyszałem dobre i złe rzeczy. Z przewagą tych drugich. Większość informacji dostarczyła mi mija siostra, której koleżanki mąż pracuje w Bridgestone. Rozumiem, że bywa ciężko, że każdy by chciał więcej zarabiać. Ale najbardziej zaintrygowała mnie kwestia zwolnień lekarskich. Mianowicie, w poprzednich firmach, w których pracowałem, zwolnienie lekarskie było czymś normalnym dla szefa. W sensie, że człowiekowi zdarza się rozchorować, to z powodu klimatu, obciążającej pracy, osłabienia organizmu, jakiejś kontuzji itp. I nie było z tego powodu żadnych konsekwencji. Jak mówiła moja szefowa, "wolę, żeby jeden pracownik zdrowiał tydzień w domu, niż 5, bo ten jeden nie dba o zdrowie i zaraża". Moje pytanie: Czy to prawda, że w w/w firmie nie można chorować, ponieważ ponosi się różne "kary" z tego powodu?

   
blink
@Zainteresowany 25.03.2018 20:44

Mnie zwolnili po tym jak byłem na L4 tylko cztery dni , ale co zrobić nie wolno chorować ;]

   
marcin

Witam, czy orientuje się ktoś jak wygląda praca na stanowisku Technolog Opony? Rozmowa kwalifikacyjna, zarobki? Ktoś coś wie? Z góry dzięki

   
Lukaszwww

Witam , jak wygląda praca na magazynie? Dzwonili do mnie sprawie pracy i chciałbym się dowiedzieć co i jak wygląda tam

   
Aaaaa
@Lukaszwww 26.03.2018 17:27

Praca trzyzmianowa czterobrygadowa. Pierwsze kilka miesięcy ładujesz ręcznie na tiry opony. Zimą musisz naparzać w czapce. Latem wykręcasz koszulkę. Jakieś 20-30ton dziennie.. Jak przeżyjesz początek zaczynasz jeździć wózkiem. Dalej ładujesz auta, aż do końca życia :)

   
Mis1997

Witam. Przeprowadzilem sie z malej miejscowosci z kujawsko pomorskiego do poznania . Czy w tej firmie przyjmuja nowych ludzi na produkcje? Jak tam sie pracuje ile dni w tygodniu i po ile godzin? Pytam sie poniewaz przeprowadzilem sie do poznania bo u nas nawet ciezko o te 2000 tysie na reke.Za wszystkie komentarze z góry dziekuje.

   
Jupik1
@Mis1997 25.03.2018 15:49

To wracaj do swojej wioseczki i żyj szczęśliwie bo w bridgestonie sie zacharujesz

   

Zostaw opinię o BRIDGESTONE - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BRIDGESTONE