brak logo

ZWC „Millano”

Poznań

Opinie o ZWC „Millano”

ikl 2016-01-02 15:03
Lepiej dac sobie spokój z ta praca lepiej zatrudnić się w takim lidlu itp. i bez nocek i ma się więcej w takim markecie niż w takim milano a socjal tu żaden i w dodatku dojazd z ogrodów masakra ja bynajmniej jak znajde cos lepszego i w Poznaniu to odejde stad.
5
lol 2016-01-05 12:14
witam mam pytanko czy firma tez pracuje w takie swieta jak jutro w trzech kroli
Gary 2016-01-07 12:10
tak pracuje sie tutaj praktycznie w każdy wolny dzień od pracy
lol 2016-01-07 16:46
czemu tak jest wszyscy maja wolne a czekolada pracuje lepsza kasa za te dni jest czy chodza tylko wybrani
jakob 2016-01-08 11:13
Witam, praca jak najbardziej dla studentów. Zarobki korzystne w stosunku do nakładów pracy. Polecam
zza biurka 2016-03-07 18:24
Wazne info kierownicy maja zakaz stosowania mobingu zmuszajacego pracownika do pracy w nadgodzinach lamiacych kodeks pracy czyli np sobota III Zm, niedziela II i III Zm a w niektorych przypadkach takze I Zm
1
misiiiooooo 2016-03-09 01:15
kaska kiedy mi zrobisz wwwwwccczasie jazdy
mlody 2016-03-09 01:21
tez znam ta pania kasie z szamotul po imprezie lubi dydka jak pszczulka miod
kolezanka 2016-04-03 11:47
Ja pozdrawiam p Hanie operator co pracowała kiedyś w terawicie wazna osoba w niej była bardzo ja lubiłam szkoda ze wtedy odeszła dobrze się z nia pracowało także serdecznie ja pozdrawiam i na pewno jest doceniona i lubiana przez współpracowników w obecnej firmie .
czarna 2016-04-08 12:07
Ekipa z Olszynowej szczególnie brygadzistki młode i pupile ich czyli młode siksy . Powiem tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam i tyle i brak szacunku do starszych osób. Depresji idzie się nabawić przez te k....., widać że matki ich porządnie nie wychowały i życzę im w przyszłości takiego samego traktowania
4
mloda2222 2016-04-08 12:20
Ekipa y Olszynowej szczególnie te młode siksy które tak się podlizują brygadzistek . Zero szacunku do starszych pracowników, depresji idzie się przez te k... nabawić. Szefostwo powinno szczególną uwagę zwrócić żeby pracować zespołowo a nie żeby moja matka wracając z pracy brała tabletki na uspokojenie, bo jakaś gówniara nią pomiata bo jest lizuską brygadzistek . Żenada . Nie radzę tam nikomu pracować
7
kruczek 2016-04-11 23:09
P. Hania jest lubiana????? predzej wredna, chamska i wiecznie nie zadowolona
ona 2016-04-17 20:02
TO CZEMU JEJ NIE ZWOLNIA NIKT PO TERAWICIE PO NIEJ NIE PŁAKAŁ TYLKO ODETCHNELI ZE JEJ TAM NIE MA I DOBRE Z 10 LAT TEMU JA SAMA ODESŁAM Z TERRAWITY DO LPSZEJ FIRMY ZA LEPSZA KASE I MAM TERAZ MAM WIECEJ OD NIEJ BO W WRIGLEYU PRACUJE
niepełnosprawna 2016-04-19 12:33
Mam do Państwa pytanie, jaka jest praca na produkcji w Millano,mam zamiar się tam przyjąć, ale nie wiem jakie są zarobki i jaki jest dojazd z Rataj do tej firmy, proszę o informację, z góry dziękuję
4
była pracownica 2016-04-30 16:46
Daj sobie spokoj z millano płaca grosze najnizsza krajowa lepiej zatrudnić się w markecie i ma się więcej bez nocek i takiego dojazdu z rataj musisz jechać na ogrody i z ogrodów autobusy wiec jak na 6 rano to nocnymi musisz dojezdzac no chyba ze masz auto wiec ci odradzam gra nie warta swieczki ja pracowałam w tym syfie ale dostałam się do lepszej firmy i w Poznaniu pracuje
niepełnosprawna 2016-05-03 09:07
Była pracownica, dzięki bardzo za odpowiedz, już wszystko rozumiem,szukają głupich a mocnych, pozdrawiam.

kama 2016-05-23 15:02
Nie dziwie się ze ludzie odchodzą z tej pracy jak mało płaca bo kobiety pracujące na produkcji tak normalnie nie maja 2 tys zł na reke żeby to mieć musza przychodzić w soboty a socjal tu żaden ja pracuje w unilewerze i mam na trzy zmiany 2700zł na reke i bez nadgodzin wiec się dziwie ze jeszcze ludzie tam pracują.
kama 2016-05-23 15:04
Nie dziwie się ze ludzie odchodzą z tej pracy jak mało płaca bo kobiety pracujące na produkcji tak normalnie nie maja 2 tys zł na reke żeby to mieć musza przychodzić w soboty a socjal tu żaden ja pracuje w unilewerze i mam na trzy zmiany 2700zł na reke i bez nadgodzin wiec się dziwie ze jeszcze ludzie tam pracują.
KAMA 2016-06-22 19:03
Pracowałam w milano wiec wiem jak płacili i do dzisiaj czasem utrzymuje z niektórymi kontakt a gdyby było super to nikt by nie odszedł.
kama 2016-07-03 18:35
Ja odeszłam bo stwierdziłam ze za mało płaca w millano i dojazd masakryczny autobusem a teraz mam lepszy bo w Poznaniu pracuje i w unileverze 15 minut autobusem a każdy idzie gdzie lepiej płaca bynajmniej moje podejście było takie dopóki jestm młoda bo potem człowiek się zasiedzi i musi pracowac teraz jestem zadowolona .
1
lilka 2016-07-13 20:04
Ja również pracowałam w milano i tez odeszłam tylko ze ja się dostałam do nivei sa i zarobki sa super i bogaty socjal co w milano mogłabym pomarzyć o takim zarobku i socjalu także dziwie się ze młoda wiara jeszcze tam pracuje ja milano odeszłam 5 temu i z niektórymi osobami się spotkałam głównie z dziewczynami .
Liza 2016-08-29 12:11
Ja tam nie narzekam. Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Ponoć niedługo ma się zmienić system wynagradzania na korzystniejszy da pracowników. Pożyjemy-zobaczymy.
Pytam 2016-10-24 11:45
jaka jest teraz stawka godzinowa? Ile płacą? Ile się zarobi miesięcznie? Jaka premia? I jaka szansa na jej uzyskanie?
Kasia2 2016-11-09 15:14
Najniższa stawka to coś ok. 2050 . Z tego co wiem, zaraz się to zmieni i to na lepsze. Ja nie narzekam. Po próbnym dostałam podwyżkę. Praca nie jest ciężka. W weekendy sobie mogę jeszcze dorobić. Najważniejsze, że mam darmowy dojazd, bo odpadł mi koszt benzyny z Pniew.
W5 2016-11-10 22:29
2050zł to chyba z weekendami bo podstawa jest niższa o kilka stówek, więc proszę pisać prawdę.
6
Amazuś 2016-11-16 10:37
Jaką stawkę za godzinę obecne oferuje HR w Millano? czy płacą dodatek za pracę w sobotę i niedzielę?
zza biurka 2016-11-22 15:25
Wkrotce beda aneksy z podwyzka od 1.11 .
3
robot 2016-11-25 19:52
jaka podwyzke wieksza podstawa mniejsza premia wychodzi na to samo no ale ladnie wyglada aneks i znowu wszyscy zadowoleni .....
3
NIKT WAZNY 2016-11-27 13:06
Witam. Czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda praca na produkcji??
W pośrednictwie pracy powiedziano mi, że trzeba zebrać z taśmy słodycze i zapakować do kartoników.
Czy tak to dokładnie wygląda?? Może mi ktoś to powiedzieć. Z góry dziękuje
pikuś 2016-11-28 00:20
jak poprawisz swoją matematykę to jednak zobaczysz podwyżkę, zresztą poczekaj do 10
1
Nikt Ważny 2016-11-29 14:10
Witam, ponawiwiam pytanie. Jak wygląda praca przy pakowaniu?? Czy jest to po prostu wkładanie w kartoniki, czy owijanie?? Czy ktoś mi może to dokładnie opisać?? Pozdrawiam
1
obiektywna z milano 2016-12-01 12:31
NIE POLECAM !! zeby zarobić 2500zł trzeba być 30dni w pracy!! masakra jak robot,magazynierzy maja duzo wiecej i operatorzy takze,a to my wykonujemy najgorszą pracę,jeden wielki wyzysk,zyski miliony,własciciel ma wiele milionów a zarobki tragiczne,atmosfera straszna jak w ulu,zero docenienia traktowanie jak smiecie,jedna z najgorszych film w poznaniu i okolicach,brygadzistka kasia jest największym jełopem i wredną brzydką krową
6
NIKT WAŻNY 2016-12-01 14:00
Czy ktoś mi opowie o tej pracy. Czy trzeba zawijać czekoladę w folię, czy jak dokładnie wygląda tam praca na produkcji. Proszę pilnie o odpowiedź, o dokładny opis. Czy tą czekoladę zawija się ręcznie, czy pakuje się cukierki do kartoników( tak mi powiedziano w pośrednictwie) Czy może ktoś mi to dokładnie opisać?? Pozdrawiam
1
OLA 2016-12-11 12:08
A TE 2500ZŁ TO NA REKE CZY BRUTTO TO JA MAM W NIWEI ZE SOBOTAMI 3500ZŁ NA REKE A BEZ SB NA 3 ZM PONIZEJ 3 TYS ZŁ WIEC TO JEST WYPŁATA A NA SWIETA DOSTAŁAM 1500ZŁ WIEC PODZIWIAM WAS ZE W TAKIEJ FIRMIE ROBICIE.
niunia 2016-12-12 22:01
Jak bym miała 3 tys na rękę to nie siedziała bym na forum, więc powodzenia bajeczko
ola 2016-12-13 20:45
Ja się tylko pytam bo ja porównuje swoje zarobki do innych firm jak płaca bo się interesuje a ja pracuje we wyborowej na produkcji kiedyś zakład mieścił się na malcie a od kilku lat w Janikowie za ul bałtycka w Poznaniu a gdybym się nie interesowała zarobkami tobym skończyła w takim zakładzie jak ty tylko odeszłam 12 lat temu do wyborowej.
1
iza 2016-12-15 14:25
Przeciez to jest prawda ze w nivei wyborowa czy Wrigley bądź unilever lepiej zarabiają pracownicy na produkcji bo 2 maja przed wypłata a nawet 3 przed wypłata np. w Wrigley czy wyborowa i to bez nadgodzin a tu żeby mieć 2500zł na reke to wszystkie weekendy trzeba być w pracy żeby to mieć a bez nadgodzin koło 1600zł wiec super jest w milano jak chcecie to piszcie prawde ze jesteśmy murzynami za miske ryzu robimy mechanicy operatorzy robia za inne stawki ale i tak w porównaniu do tych firm zarabiają mniej.
1
pracownica 2016-12-18 13:47
Ja osobiście nie polecam pracy na produkcji bo wypłata jest niska bez sb i niedziel jako zwykła pracownica ma się 1500zł na reke z sb i ndz 2 tys zł i powyżej praca jest dobra ale dla operatorów i do mechaników ale nie dla kobiet na produkcji z tego samej się nie utrzymasz ogólnie nie polecam a socjal to kiepski tak jakby nie istniał wiec sama prawda ja na razie pracuje ale szukam innej pracy lepszej płatnej.
4
izi 2017-06-10 22:54
Również nie polecam pracy w tej firmie na produkcji zarobki sa fatalne żeby bez sb i ndz nie było 2 tys zł na reke to masakra
4
obcy 2017-06-24 21:27
Dziś w Millano impreza jubileuszowa.Ale jak zawsze dla tych z górnej półki bo plebsu zbyt wiele i koszta narosną ale do roboty to cheja .
5
Jolka 2017-07-10 14:02
A to, że masz we wrześniu Piknik firmowy to Ci jakoś umknęło :)?
1
Millano 2017-07-15 21:14
Pracuje już kilka lat więc co nie co mogę rzec.
Jeżeli chodzi o produkcje
Plusy:
- stabilność zatrudnienia, pracy to tu jest od groma
- pensje płacone zawsze na czas
- jak ktoś chce pracować to się odnajdzie
- firma się rozwija

Minusy:
- przez to że pracy jest sporo, trzeba pracować w weekendy, i nie ważne że w tygodniu charujesz jak wół, jak nie będziesz chodzić w weekend to czeka Cię rozmowa z kierownikiem, chodzisz w weekend to jest ok, mimo że mniej zrobisz bo po prostu nie ma sił
- na produkcji panuje totalny bałagan, nie wiem czy ktoś z góry sobie zdaje z tego sprawę, BHP nie istnieje, ciężko się w takich warunkach pracuje
- planowanie produkcji też kuleje bo co chwilę robimy co innego, nie konczac jednego zaczynamy drugie co powoduje ww balagan
- niskie pensje powodują braki na stanowiskach
- socjalu brak, kasa na święta to trochę mało jak na taką firmę
- niby jedna firma ale produkcja traktowana inaczej niż reszta jeżeli chodzi o dni wolne itd.
- właściciel inwestuje w maszyny a nie w ludzi co prędzej czy później może wyjść na szkodę firmy
11
zza biurka 2017-08-11 10:19
Wkrótce beda duze zmiany na W4 i W5 bedzie troche mniej kierowników.Pozdrowionka
1
ola 2017-08-13 16:31
To czemu ludzie tzn dziewczyny nie szukają prac za lepsze pieniądze np. kimbal unilever itp. tam jest 2 przed wypłata bez zadnych nadgodzin najwyżej sa 4 bryg system ale jak ci przypadnie wolne to masz je ja odeszłam z milano dawno temu do nivei i mam o wiele większe pieniądze niż w tym smiesznym milano i bogaty socjal a i dodam ja się dziwie ze takie milano ma ludzi do pracy bo za 2 tys zł na reke już nie chcą ludzie pracować na początek i to bez nadgodzin.
S 2017-09-08 22:24
Przychodzi czasami czas, kiedy należy zabrać głos w sprawach godności wobec drugiego człowieka w pracy. Jako pracownik Hr-u pojmuje swój obowiązek, napisania tego, co dzieje się obecnie w firmie. Kwestią najważniejszą, którą chciałbym poruszyć, jest sama organizacja. Planowanie produkcji w firmie Millano jest w mojej ocenie na całkowitym marginesie podstawowych zasad BHP. Zbyt mało przestrzeni jest nie tylko problemem dla wygodnej pracy, ale też dużym niebezpieczeństwem dla samych pracowników. Nowa linia produkcyjna, na której miałem okazję ostatnio pracować, jest tego przykładem. Tzw. Flow-packi, które mają za zadanie spakować czekolady, powinny przede wszystkim pracować wolniej. Jeżeli już pazerność szefa i całych mało trzeźwiąco myślących władz jest tak duża, to zwracam się z prośbą, aby przyszli na przynajmniej 4 godziny na wyżej wymienione stanowisko. Jeżeli 3 osoby mają pakować czekolady, jedna zaklejać kartony i jedna odkładać na paletę, to proszę się nie dziwić, że nikt nowy do pracy się nie przyjmuje. W takim tępię na załączonych obrazkach z kamer, można zobaczyć, czym jest to stanowisko. Moja rada dla władz firmy jest krótka. Znaczne podniesienie stawek na każdym stanowisku, racjonalne planowanie produkcji i w szczególności spojrzenie na pryzmat osób, które mają w umowie słowo PAKOWACZ. Wschodnio-azjatycka strona nie zastąpi polskiej jakości. Piszę o tym, nie wrzucając wszystkich do jednej grupy. Na koniec ciekawy cytat, pewnie dla wielu już znany. Ludwig von Mises powiedział: Pracownik nie jest winien swemu pracodawcy służalczości i posłuszeństwa. Jest mu jedynie winien usługę, za którą otrzymuje zapłatę, będącą nie łaską, lecz zasłużonym wynagrodzeniem.
7
olka 2017-09-15 23:21
Zapraszam do pracy rpc bebo firma produkcyjna niemiecka miesci się w poznaniu obecnie przyjmą panie na produkcje jeśli mogę pomoc to proszę wejść w ta strone na firme i się wszystkiego dowiecie jeśli chodzi o wynagrodzenia to sa dużo wyższe niż u was .
Ania:) 2017-09-16 06:22
Nadal jest system czterobrygadowy?
Nadal jest dojazd we własnym zakresiezakre?
OLKA 2017-09-17 11:04
W RPC BEBO ZAKŁAD MIESCI JEST W POZNANIU I TAM OD ZAWSZE SYSTEM 4 BRYG ALE NIE JEST ZLE WAZNE ZE 2 PRZED WYPŁATA I BEZ ZADNYCH NADGODZIN I SOCJAL.
pln 2017-09-18 16:09
To trzeba zmienić prace np. do unilevera do kimbala itp. wystarczy poczytać gdzie jest zapotrzebowanie albo do tej firmy rpc bebo .
izka 2017-09-18 16:20
Ja to się dziwie ze laski w miare młode do 40 lat jeszcze w tam pracują ze nie szukają w innych firmach pracy za lepsze pieniazki bo w tych wyżej co ktoś napisał unilever itp. o wiele lepiej płaca od milano a milano to poziom terawity co sb i ndz nadgodziny co z tego ze 2 przed wypłata ale za ile godzin a zarobek liczy się bez nadgodzin i trochę odpoczynku tez człowiek chce.
Zostaw swoją opinię o ZWC „Millano” - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZWC „Millano”