brak logo

ZWC „Millano”

Poznań

Opinie o ZWC „Millano”

Katarzyna 2015-11-19 06:26
Jako studentka mozesz pracowac praktycznie tylko przez agencje wiec stawka nie jest za wysoka , jesli przejmie Cie firma to mozesz liczyc na niezle zarobki powyzej 2500 zl.
1
Misia 2015-11-19 13:25
Witaj Katarzyno, Wiem, że HR zajmuje się pośrednictwem pracy w Millano. Obecnie na razie nikogo nie szukają. Ale kolega pracował w lipcu i HR oferował tylko 11 zł brutto/ h, a teraz niby ta stawkę podwyższyli do 18 zł brutto, choć w to nie wierzę... dlatego chciałam zapytać o stawkę? wiem też ,że w Amazonie płaca 14 zł brutto/h.
hania 2015-11-20 03:40
Tak do swiat wielkanocnych mamy ekstra stawke, nie jest zle praca lekka i przyjemna.
Misia 2015-11-20 15:12
Kolega pracował w Millano w lipcu, stawkę miał 11 zł brutto, więc niską.
A praca dość ciężka, dużo dźwigania, podczas zmiany kilka ton łącznie...
A ta extra stawka to właśnie 18 zł brutto/ h ?
zenek z kopydlowa 2015-11-21 04:14
Jestes studentka, chcesz byc inteligetna a tak dziecinne pytania zadajesz. Zadzwon do HR, a udziela Ci potrzebnych informacji.
xxx 2015-11-29 14:00
olejcie milano , przecież na ręke masz 1700zł a jak cos oferują jakieś premie to to ściema , dadzą premie a uwalą od wynagrodzenia i jesteś w czarnej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie pracuje tam i nikomu nie polecam tam pracować, każdy tam patrzy na ciebie jak by cie miał zaraz sprzedać za czekoladę, a hr jak by za jakąś kare robili ,
1
zza biurka 2015-12-08 03:03
Na w4 wkrotce pojawi sie nowy kierownik
1
w2 2015-12-17 18:23
Ok
ikl 2016-01-02 15:03
Lepiej dac sobie spokój z ta praca lepiej zatrudnić się w takim lidlu itp. i bez nocek i ma się więcej w takim markecie niż w takim milano a socjal tu żaden i w dodatku dojazd z ogrodów masakra ja bynajmniej jak znajde cos lepszego i w Poznaniu to odejde stad.
4
lol 2016-01-05 12:14
witam mam pytanko czy firma tez pracuje w takie swieta jak jutro w trzech kroli
Gary 2016-01-07 12:10
tak pracuje sie tutaj praktycznie w każdy wolny dzień od pracy
lol 2016-01-07 16:46
czemu tak jest wszyscy maja wolne a czekolada pracuje lepsza kasa za te dni jest czy chodza tylko wybrani
jakob 2016-01-08 11:13
Witam, praca jak najbardziej dla studentów. Zarobki korzystne w stosunku do nakładów pracy. Polecam
zza biurka 2016-03-07 18:24
Wazne info kierownicy maja zakaz stosowania mobingu zmuszajacego pracownika do pracy w nadgodzinach lamiacych kodeks pracy czyli np sobota III Zm, niedziela II i III Zm a w niektorych przypadkach takze I Zm
1
misiiiooooo 2016-03-09 01:15
kaska kiedy mi zrobisz wwwwwccczasie jazdy
mlody 2016-03-09 01:21
tez znam ta pania kasie z szamotul po imprezie lubi dydka jak pszczulka miod
kolezanka 2016-04-03 11:47
Ja pozdrawiam p Hanie operator co pracowała kiedyś w terawicie wazna osoba w niej była bardzo ja lubiłam szkoda ze wtedy odeszła dobrze się z nia pracowało także serdecznie ja pozdrawiam i na pewno jest doceniona i lubiana przez współpracowników w obecnej firmie .
czarna 2016-04-08 12:07
Ekipa z Olszynowej szczególnie brygadzistki młode i pupile ich czyli młode siksy . Powiem tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam i tyle i brak szacunku do starszych osób. Depresji idzie się nabawić przez te k....., widać że matki ich porządnie nie wychowały i życzę im w przyszłości takiego samego traktowania
2
mloda2222 2016-04-08 12:20
Ekipa y Olszynowej szczególnie te młode siksy które tak się podlizują brygadzistek . Zero szacunku do starszych pracowników, depresji idzie się przez te k... nabawić. Szefostwo powinno szczególną uwagę zwrócić żeby pracować zespołowo a nie żeby moja matka wracając z pracy brała tabletki na uspokojenie, bo jakaś gówniara nią pomiata bo jest lizuską brygadzistek . Żenada . Nie radzę tam nikomu pracować
5
kruczek 2016-04-11 23:09
P. Hania jest lubiana????? predzej wredna, chamska i wiecznie nie zadowolona
ona 2016-04-17 20:02
TO CZEMU JEJ NIE ZWOLNIA NIKT PO TERAWICIE PO NIEJ NIE PŁAKAŁ TYLKO ODETCHNELI ZE JEJ TAM NIE MA I DOBRE Z 10 LAT TEMU JA SAMA ODESŁAM Z TERRAWITY DO LPSZEJ FIRMY ZA LEPSZA KASE I MAM TERAZ MAM WIECEJ OD NIEJ BO W WRIGLEYU PRACUJE
niepełnosprawna 2016-04-19 12:33
Mam do Państwa pytanie, jaka jest praca na produkcji w Millano,mam zamiar się tam przyjąć, ale nie wiem jakie są zarobki i jaki jest dojazd z Rataj do tej firmy, proszę o informację, z góry dziękuję
4
była pracownica 2016-04-30 16:46
Daj sobie spokoj z millano płaca grosze najnizsza krajowa lepiej zatrudnić się w markecie i ma się więcej bez nocek i takiego dojazdu z rataj musisz jechać na ogrody i z ogrodów autobusy wiec jak na 6 rano to nocnymi musisz dojezdzac no chyba ze masz auto wiec ci odradzam gra nie warta swieczki ja pracowałam w tym syfie ale dostałam się do lepszej firmy i w Poznaniu pracuje
niepełnosprawna 2016-05-03 09:07
Była pracownica, dzięki bardzo za odpowiedz, już wszystko rozumiem,szukają głupich a mocnych, pozdrawiam.

kama 2016-05-23 15:02
Nie dziwie się ze ludzie odchodzą z tej pracy jak mało płaca bo kobiety pracujące na produkcji tak normalnie nie maja 2 tys zł na reke żeby to mieć musza przychodzić w soboty a socjal tu żaden ja pracuje w unilewerze i mam na trzy zmiany 2700zł na reke i bez nadgodzin wiec się dziwie ze jeszcze ludzie tam pracują.
kama 2016-05-23 15:04
Nie dziwie się ze ludzie odchodzą z tej pracy jak mało płaca bo kobiety pracujące na produkcji tak normalnie nie maja 2 tys zł na reke żeby to mieć musza przychodzić w soboty a socjal tu żaden ja pracuje w unilewerze i mam na trzy zmiany 2700zł na reke i bez nadgodzin wiec się dziwie ze jeszcze ludzie tam pracują.
KAMA 2016-06-22 19:03
Pracowałam w milano wiec wiem jak płacili i do dzisiaj czasem utrzymuje z niektórymi kontakt a gdyby było super to nikt by nie odszedł.
kama 2016-07-03 18:35
Ja odeszłam bo stwierdziłam ze za mało płaca w millano i dojazd masakryczny autobusem a teraz mam lepszy bo w Poznaniu pracuje i w unileverze 15 minut autobusem a każdy idzie gdzie lepiej płaca bynajmniej moje podejście było takie dopóki jestm młoda bo potem człowiek się zasiedzi i musi pracowac teraz jestem zadowolona .
lilka 2016-07-13 20:04
Ja również pracowałam w milano i tez odeszłam tylko ze ja się dostałam do nivei sa i zarobki sa super i bogaty socjal co w milano mogłabym pomarzyć o takim zarobku i socjalu także dziwie się ze młoda wiara jeszcze tam pracuje ja milano odeszłam 5 temu i z niektórymi osobami się spotkałam głównie z dziewczynami .
Liza 2016-08-29 12:11
Ja tam nie narzekam. Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Ponoć niedługo ma się zmienić system wynagradzania na korzystniejszy da pracowników. Pożyjemy-zobaczymy.
Pytam 2016-10-24 11:45
jaka jest teraz stawka godzinowa? Ile płacą? Ile się zarobi miesięcznie? Jaka premia? I jaka szansa na jej uzyskanie?
Kasia2 2016-11-09 15:14
Najniższa stawka to coś ok. 2050 . Z tego co wiem, zaraz się to zmieni i to na lepsze. Ja nie narzekam. Po próbnym dostałam podwyżkę. Praca nie jest ciężka. W weekendy sobie mogę jeszcze dorobić. Najważniejsze, że mam darmowy dojazd, bo odpadł mi koszt benzyny z Pniew.
W5 2016-11-10 22:29
2050zł to chyba z weekendami bo podstawa jest niższa o kilka stówek, więc proszę pisać prawdę.
4
Amazuś 2016-11-16 10:37
Jaką stawkę za godzinę obecne oferuje HR w Millano? czy płacą dodatek za pracę w sobotę i niedzielę?
zza biurka 2016-11-22 15:25
Wkrotce beda aneksy z podwyzka od 1.11 .
3
robot 2016-11-25 19:52
jaka podwyzke wieksza podstawa mniejsza premia wychodzi na to samo no ale ladnie wyglada aneks i znowu wszyscy zadowoleni .....
3
NIKT WAZNY 2016-11-27 13:06
Witam. Czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda praca na produkcji??
W pośrednictwie pracy powiedziano mi, że trzeba zebrać z taśmy słodycze i zapakować do kartoników.
Czy tak to dokładnie wygląda?? Może mi ktoś to powiedzieć. Z góry dziękuje
pikuś 2016-11-28 00:20
jak poprawisz swoją matematykę to jednak zobaczysz podwyżkę, zresztą poczekaj do 10
1
Nikt Ważny 2016-11-29 14:10
Witam, ponawiwiam pytanie. Jak wygląda praca przy pakowaniu?? Czy jest to po prostu wkładanie w kartoniki, czy owijanie?? Czy ktoś mi może to dokładnie opisać?? Pozdrawiam
1
obiektywna z milano 2016-12-01 12:31
NIE POLECAM !! zeby zarobić 2500zł trzeba być 30dni w pracy!! masakra jak robot,magazynierzy maja duzo wiecej i operatorzy takze,a to my wykonujemy najgorszą pracę,jeden wielki wyzysk,zyski miliony,własciciel ma wiele milionów a zarobki tragiczne,atmosfera straszna jak w ulu,zero docenienia traktowanie jak smiecie,jedna z najgorszych film w poznaniu i okolicach,brygadzistka kasia jest największym jełopem i wredną brzydką krową
5
NIKT WAŻNY 2016-12-01 14:00
Czy ktoś mi opowie o tej pracy. Czy trzeba zawijać czekoladę w folię, czy jak dokładnie wygląda tam praca na produkcji. Proszę pilnie o odpowiedź, o dokładny opis. Czy tą czekoladę zawija się ręcznie, czy pakuje się cukierki do kartoników( tak mi powiedziano w pośrednictwie) Czy może ktoś mi to dokładnie opisać?? Pozdrawiam
1
OLA 2016-12-11 12:08
A TE 2500ZŁ TO NA REKE CZY BRUTTO TO JA MAM W NIWEI ZE SOBOTAMI 3500ZŁ NA REKE A BEZ SB NA 3 ZM PONIZEJ 3 TYS ZŁ WIEC TO JEST WYPŁATA A NA SWIETA DOSTAŁAM 1500ZŁ WIEC PODZIWIAM WAS ZE W TAKIEJ FIRMIE ROBICIE.
niunia 2016-12-12 22:01
Jak bym miała 3 tys na rękę to nie siedziała bym na forum, więc powodzenia bajeczko
ola 2016-12-13 20:45
Ja się tylko pytam bo ja porównuje swoje zarobki do innych firm jak płaca bo się interesuje a ja pracuje we wyborowej na produkcji kiedyś zakład mieścił się na malcie a od kilku lat w Janikowie za ul bałtycka w Poznaniu a gdybym się nie interesowała zarobkami tobym skończyła w takim zakładzie jak ty tylko odeszłam 12 lat temu do wyborowej.
1
iza 2016-12-15 14:25
Przeciez to jest prawda ze w nivei wyborowa czy Wrigley bądź unilever lepiej zarabiają pracownicy na produkcji bo 2 maja przed wypłata a nawet 3 przed wypłata np. w Wrigley czy wyborowa i to bez nadgodzin a tu żeby mieć 2500zł na reke to wszystkie weekendy trzeba być w pracy żeby to mieć a bez nadgodzin koło 1600zł wiec super jest w milano jak chcecie to piszcie prawde ze jesteśmy murzynami za miske ryzu robimy mechanicy operatorzy robia za inne stawki ale i tak w porównaniu do tych firm zarabiają mniej.
1
pracownica 2016-12-18 13:47
Ja osobiście nie polecam pracy na produkcji bo wypłata jest niska bez sb i niedziel jako zwykła pracownica ma się 1500zł na reke z sb i ndz 2 tys zł i powyżej praca jest dobra ale dla operatorów i do mechaników ale nie dla kobiet na produkcji z tego samej się nie utrzymasz ogólnie nie polecam a socjal to kiepski tak jakby nie istniał wiec sama prawda ja na razie pracuje ale szukam innej pracy lepszej płatnej.
3
izi 2017-06-10 22:54
Również nie polecam pracy w tej firmie na produkcji zarobki sa fatalne żeby bez sb i ndz nie było 2 tys zł na reke to masakra
2
obcy 2017-06-24 21:27
Dziś w Millano impreza jubileuszowa.Ale jak zawsze dla tych z górnej półki bo plebsu zbyt wiele i koszta narosną ale do roboty to cheja .
4
Jolka 2017-07-10 14:02
A to, że masz we wrześniu Piknik firmowy to Ci jakoś umknęło :)?
1
Millano 2017-07-15 21:14
Pracuje już kilka lat więc co nie co mogę rzec.
Jeżeli chodzi o produkcje
Plusy:
- stabilność zatrudnienia, pracy to tu jest od groma
- pensje płacone zawsze na czas
- jak ktoś chce pracować to się odnajdzie
- firma się rozwija

Minusy:
- przez to że pracy jest sporo, trzeba pracować w weekendy, i nie ważne że w tygodniu charujesz jak wół, jak nie będziesz chodzić w weekend to czeka Cię rozmowa z kierownikiem, chodzisz w weekend to jest ok, mimo że mniej zrobisz bo po prostu nie ma sił
- na produkcji panuje totalny bałagan, nie wiem czy ktoś z góry sobie zdaje z tego sprawę, BHP nie istnieje, ciężko się w takich warunkach pracuje
- planowanie produkcji też kuleje bo co chwilę robimy co innego, nie konczac jednego zaczynamy drugie co powoduje ww balagan
- niskie pensje powodują braki na stanowiskach
- socjalu brak, kasa na święta to trochę mało jak na taką firmę
- niby jedna firma ale produkcja traktowana inaczej niż reszta jeżeli chodzi o dni wolne itd.
- właściciel inwestuje w maszyny a nie w ludzi co prędzej czy później może wyjść na szkodę firmy
3
Zostaw swoją opinię o ZWC „Millano” - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZWC „Millano”