Opinie o Selgros24.Pl (Selgros Pl Sp. Z O.O.) w Poznań

Selgros Cash&Carry to ogólnopolska sieć hal handlu hurtowego. Oferujemy pełne zaopatrzenie dla osób prowadzących działalność gospodarczą. Działamy w 15 polskich oddziałach, zatrudniając przeszło 4000 pracowników. PROFIL SPRZEDAŻY Selgros jest profesjonalnym partnerem dla wszystkich, którzy prowadzą działalność gospodarczą – w szczególności dla gastronomii, cateringu, hotelarstwa, handlu detalicznego, a także sklepów, kiosków czy stołówek oraz instytucji opieki społecznej i placówek oświatowo-wychowawczych. Naszymi głównymi atutami są przede wszystkim korzystne lokalizacje sklepów, a także przestronność hal sklepowych oraz bogata oferta asortymentowa w atrakcyjnych cenach. Godziny otwarcia naszych hal dostosowujemy do potrzeb klientów. Ponadto staramy się zapewnić jak najwyższą jakość i sprawność zakupów dzięki fachowemu personelowi oraz skomputeryzowanemu systemowi obsługi klientów. W naszej ofercie znalazły się artykuły spożywcze i przemysłowe specjalnie dostosowane do wymag

Branże: Przemysł spożywczy - pozostała działalność

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Selgros PL Sp. z o.o. w Poznań

baner wywiady
Zadowolony 112

Jezu ludzie czytam to co wy piszecie i w sumie to się zastanawiam czy ze mną jest problem czy z wami ??? Pracuje już prawie rok, tak wiem nie zawsze jest cudownie ale ogólnie jestem zadowolony. Zawsze coś się znajdzie co mogło by wyglądać lepiej ale też nie ma co przesadzać. Czytając wasze wpisy zastanawiam się czy tak źle trafiliście czy też wasze wymagania nie są zbyt wygórowane... Jasne można duzow wymagać od pracodawcy ale też trzeba dużo dawać z siebie a gorycz płynąca z waszych wypowiedzi jest wręcz potezna. Pytanie mam do was jedno jak dla was powinna wyglądać praca idealna??? Bo obawiam się że nigdy takiej nie znajdziecie bo zawsZe coś będzie nie tak to kierownik to dyrektor to współpracownik pieniądze zawsze będą za małe. Skończcie z tą polską mentalnością że wszystko jest złe tylko ja cacy

halawrocławkrakowska
@Zadowolony 112

To niedopuszczalne, tak nie może być, że szeregowy pracownik w miejscu pracy zaczyna czuć się niekomfortowo ponieważ jego przełożony, w sobie tylko wiadomym celu, zarzuca mu nieuczciwość. Dwukrotnie zostałam postawiona w sytuacji „słowo przeciwko słowu”. Moje słowo przeciwko słowu kierownika hali. Czekałam na konfrontację. Bo kilka osób powiedziało mi, że dojdzie do niej w obecności dyrektora hali. Nie doczekałam się, niestety, rozmowy z kierownikiem hali w obecności dyrektora hali. Takie rozmowy są bardzo trudne. I w tym przypadku najwidoczniej nie do przebrnięcia dla jednej ze stron. Za to doczekałam się innej rozmowy z dyrektorem hali. Gdy wróciłam do działu i powtórzyłam słowa dyrektora, bo ta rozmowa dotyczyła pracy działu, to usłyszałam od ludzi, że nie powinnam wierzyć w to, co usłyszałam. Teraz śmieję się z tego, ale wtedy, w pewnym momencie, sama nie wytrzymałam i powiedziałam w trakcie rozmowy z dyrektorem, że nie wierzę w to, co mówi. Po zachowaniu i wyrazie jego twarzy rozpoznałam, że nie spodziewał się takiej mojej reakcji na jego słowa, iż w Warszawie na dziale PT pracują dwie osoby i dają radę. To tylko dwa przykłady, opis tylko dwóch sytuacji, które nie powinny mieć miejsca. W pracy, od przełożonego, od pracodawcy, pracownik ma prawo oczekiwać uczciwości. Czy to jest zbyt wygórowane oczekiwanie? Zbyt wygórowane wymaganie? Teraz ludzie niech wiedzą, że na rozmowę z przełożonym należy chodzić ze sprzętem do nagrywania. A najlepiej poprosić oficjalnie, przed rozmową, o pozwolenie na nagrywanie wizji i fonii. Wówczas przestanie istnieć ryzyko, że przełożony potraktuje pracownika jak przysłowiowy ciemny lud co kupi wszystko. A pracownik nie będzie straszony konfrontacją. Straszony, bo wszystkie strony wiedzą, że z takiej rozmowy wychodzi cało tylko ta strona, która ma przewagę siły. A nie ta, która mówi prawdę. Teraz, z perspektywy czasu, gdy opowiadam o tym znajomym, o mojej pracy w Selgrosie, to mam niezły ubaw. Wtedy, a zwłaszcza po wręczeniu mi wypowiedzenia, czułam coś innego.

Jak dla mnie pracodawca jest niepoważny, aplikowalam o prace w biurze, jechałam przez pół miasta na rozmowę, która trwała około godziny, kiedy padło pytanie o przewidywane wynagrodzenie na tym stanowisku to usłyszałam, ze dowiem się jeśli w ogóle zaproponują mi to stanowisko xD totalnie pozbawione szacunku i nieprofesjonalne podejście.

@Kandydat

Brak szacunku i zacofanie w procesach rekrutacyjnych. Dobre firmy robią rekrutację zdalną i szukają pracowników . Na rynku są aplikacje do rozmów i testów zdalnych dla kandydatów, dobre HR szukają pracowników poprzez linkedin oraz polecenie, w ostateczności poprzez ogłoszenia gdzie zamieszczają formularze dla kandydatów z dodatkowymi pytaniami. Jeżeli dyrektorka HR nie zostanie zmieniona to niestety tracisz czas, bo wynagrodzenie jest niskie. Selgros to strata czasu, nie aplikuj.

Ateemm

Aplikowałem na Kierownika Działu Sp. Ktoś jest w stanie opisać czym zajmuje się osoba na tym stanowisku? W skrócie - praca na hali/praca w biurze, ewentualnie balans procentowy.

Maja

Serio tak jest z tymi ogłoszeniami i cv? Nie znasz nikogo kto dostałby się tu bezpośrednio bez agencji? Po co ta robią tak właściwie?

Tony Montana

Wszystkie negatywne opinie to absolutne kłamstwo. Pracowałem tam wiele miesięcy i było fantastycznie. Dyrektor jak i kierownicy hali super. Doceniali mnie i chwalili tak bardzo, że prawie obrosłem w piórka. Pan Stożek świetnie motywował do pracy. Kierownicy działów bardzo kompetentni. Można było dużo zarobić dzięki dodatkowemu przyjściu poza grafikiem w niedzielę handlową. Sama praca była lekka, łatwa i przyjemna. Polegała na wykładaniu towaru, który wózkowy szybko i z chęcią ściągnął specjalnie dla mnie z góry na palecie. Czasem trzeba było z ową leciutką paletą przejechać z punktu a do punktu b oddalonych od siebie góra o metr. Układałem np. słoiki, które nie były ciężkie, zgrzewki bananów to pryszcz, podobnie jak te z piwem i napojami oraz worki z innymi warzywami. Podstawowe narzędzia pracy były zawsze dostępne. Klienci byli przemili. Nikt mnie z niczym nie poganiał. Na rybach tak pachniało, że poczułem się jak w podróży życia po ciepłym morzu w kutrze rybackim, ale wkręciłem sobie że płynę luksusowym jachtem. Współpracownicy też bardzo mili i pomocni. Od czasu do czasu mogłem sobie z nimi pozwolić na tańce, hulańce, psoty i swawole. Nieraz mogłem dawać upust swojej bujnej wyobraźni i ułańskiej fantazji. Jak przychodziłem do pracy to wszyscy się cieszyli i ja się cieszyłem, że przebywam wśród takich cudownych osób. Nikt nikogo nigdy nie obgadywał. Było dużo benefitów, a ja miałem dużą satysfakcję. Upomnienie dostałem najwyżej raz za bardzo poważny błąd ewidentnie z mojej winy. Bardzo żałuję że odszedłem i wiele łez wylałem w poduszkę z tego powodu. Pracę wszystkim polecam.

Szukacz pracy.
@Tony Montana

Jak tak zachwalasz, to czemu nie podałeś swoich danych Tony?

Odradzam Selgros Nowy wpis

Nie wiem jak w Poznaniu ale we Wrocławiu w Selgrosie jest katastrofa traktowanie fatalne plotki zarobki tragedia więc naprawdę tylko wyjazd do pracy za granicę.

Marteczka Nowy wpis

Pracowałam w tym przybytku niedoli w centrali 2 lata temu przez 1,5 miesiąca. To co się tam działo przechodzi ludzkie pojęcie. zostałam przyjęta na inny dział a okazało się, że jednak pracownik zwalnia się z innego więc tam trafiam. Koleś który mnie szkolił po dwóch tygodniach dał nogę. Próbując się czegoś dowiedzieć albo próbować po swojemu (oczywiście robiłam błędy bo to jak dać małpie komputer i ma sobie klikać) zostałam wyzwana od góry do dołu. Kompletny brak kompetencji kierowniczki z chemii, pod który podlegalam i zapytała mi się po którymś razie czy napewno sama się zwolniłam z mojej poprzedniej pracy bo jestem głupia i sobie nie daje rady. Nagonka na mnie jako pracownika przez pracowników hal była na początku dziennym, dyrektorka też pozwala sobie na uszczypliwe uwagi w moim kierunku. Dodatkowo szkolenie, które miałam przed pójściem do biura, żeby zapoznac się z asortymentem polegało na tym, że zostałam tania siła robocza hali xDD wykladalam kilkanaście palet, fejsowalam towar no po prostu masakra. I oczywiście zawsze źle było "pani kierowniczce" działu chemii, starej wydze która wie lepiej nawet jak nie wie Żenada i dno mułu, stracone tylko 1.5 miesiąca pracy

Igor

Słabe wynagrodzenie. Panika kierownictwa przy pojawieniu się dyrektora na porannych obchodach. Zbiór plotkarstwo. Pracownik traktowany przedmiotowo, niczym szczotka na półce. Przy przyjęciu zaproponowano mi, ukrycie o niepełnosprawności. Takie osoby są dyskryminowane. Powód. Możliwość pracy na 2 zmiany+ 7,5 h czas pracy.

@Igor

I nasuwa się pytanie czy ją ukryłeś.. A dyrekcji to dlaczego tutaj tak z rana się obawiają, coś konkretnego może się przytrafić na tego typu wspominanym obchodzie czy o co chodzi? Odnośnie tych godzin pracy to przyjąłeś ofertę?

Igor

Nie.

Krecik Nowy wpis
@Igor

Zaproponowano Ci zatajenie niepełnosprawności? Przecież firma może mieć z tego tytułu profity. Przecież osoba z orzeczeniem może pracować zmianowo. Jakie 7,5h?

Pjongczan Nowy wpis
Klient

Struktura Koreańska. Słońce Narodu. Długo, długo nic. Kilku Generałów. Wielkie pole ryżowe i rolnicy. Zawsze z możliwością wymiany. Szkoda życia. Lepiej zbierz do Seulu.

logo firmy Spedytor / Spedytorka
logo firmy Lektor języka obcego
LINGUA MAGISTER Sp. z o.o
(4 opinie)
Aplikuj na wiele ofert
Użytkownicy czekają na odpowiedź 49 dni.

Jak wyglądają warunki zatrudnienia w Selgros24.Pl (Selgros Pl Sp. Z O.O.)?

Milena
Klient

Wielki jeden cyrk na kółkach i to nie przez ludzi tam pracujących a głównie przez dyrektorkę hali na ul.Marsa jest to osoba nie kompetentna oraz obdadywująca innych pracowników jest to osoba dwulicowa wiec jak to wyglądać, a dyrektorka w tej hali tak robi. Nie mówiąc już co się dzieje na wyjazdach z dyrektorką to już inna kwestia.można pisać książki z zachowań jak się nie powinno robić Cała Polska ją już dawno poznała jak nie to niebawem pozna. Potrafi wyrzucić pracownika dobrze pracującego bo ma w znajomych osób co chcą pracować. Tak było ostatnio na hali. Chore nie polecam iść chyba ze na chwile. A co do zarobków nie da ci podwyżki tylko obiecanki prędzej cię zwolnią. Wiec zobaczysz jak świnia niebo

Zainteresowany

Cześć, Aplikowałem na stanowisko przedstawiciela ds. HORECA. Czy ktoś mógłby mi pokrótce przedstawic czego mogę się spodziewać? W przyszłym tygodniu mam rozmowę kwalifikacyjną i chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej: - wynagrodzenie - ilość klientów obsługiwanych - benefity - auto służbowe jakie i czy jest możliwość użytkowania (GPS?) Z góry dzięki za pomoc.

@Zainteresowany

Cześć, jeśli jesteś po rozmowie to może ja bym chociaż się dowiedział jak to wygląda, Pozdrawiam

@Zainteresowany

wiadomo może czy mimo wszystko każdemu proponują inaczej? pytam, bo nie wiem czy jest sens o stawki się dowiadywać tak konkretniej. oprócz tego co wymieniłeś jeszcze jakieś tematu były poruszane?

RE BEKA
@Maja

Pani jest prawdopodobnie wynajętą osobą "na przeszpiegi" z działu hr/it. Gdyby pani rzeczywiście była zainteresowana pracą to już dawno by rozmawiała w kadrach czy z kierownikami, zamiast od wielu miesięcy wypytywać różne osoby kto co myśli.

IQ Dorota
Klient

Nieporozumienie ludzkie. Firma jak firma. Jednak strach, że arbuzy są niepokojone, bo prezes lubi ćwiartki? Obchody D.H rano, to paranoja podobna do K.L. Rotacja spowodowana brakiem kompetencji tzw: przelożonych. Akwarium strachu K.H. Orwell, Bareja pikuś. Zwolnienia z powodu (usunięte przez administratora) Czy polecam? Wola własna. Sekta zakompleksionych ego frankowiczów.

Opinia dot. Ogłoszenia o pracę

Mamy pytanie do obecnych pracowników, czy warto aplikować na stanowisko asystentki zarządu? Zakres obowiązków nie jest mocno rozbudowany. Niestety ogłoszenie ma błędy lub jest to celowe działanie HR. W benefitach mowa o możliwości korzystania z samochodu służbowego do celów prywatnych, ale w zakresie nie ma informacji o własnych podróżach służbowych. Pozatym dwa razy wymieniono dodatkowe dni wolne. Myślę o zmianie pracy, ale nie o stracie czasu.

Dociekliwy
@Opinia dot. Ogłoszenia o pracę

Dzwoniłem do Selgrosa i to był błąd w ogłoszeniu. od razu poprawili

@Dociekliwy

Cześć a skoro się kontaktowałeś to zatrudniłeś się może na tym stanowisku jakoś teraz? Jeśli tak to wiadomo jak obecnie z warunkami i jak praca w rzeczywistości tam wygląda? Dacie znać?

Jolka
@Maja

Tak czytam posty i prawdopodobnie ma Pani etat w IT w celu śledzenia postów. Tak się złożyło, że pracuje tam moja znajoma. Powiedziała, że na hali nie ma osoby o takim imieniu. Życzę dalszych wywodów????

Jak wyglądają warunki zatrudnienia w Selgros24.Pl (Selgros Pl Sp. Z O.O.)?

Zadowolony 112

halawrocławkrakowska

Vojsna
@halawrocławkrakowska

Trafna uwaga z tym pomyslem noszenia sprzetu do nagrywania.

moni
@Zadowolony 112

ja tez pracuje w selgrosie i jestem zadowolona i nie rozumiem wypowiedzi niektorych osob.uwazam ze w kazdej firmie sa rozne poglady na temat pracy ale jak komus nie chce sie pracowac to zawsze bedzie narzekal.moim zdaniem firma ma super socjal dla pracownikow od biedronek i innych lidlow itp. a wynagrodzenie w naszym kraju to w wiekszosci zakladow najnizsza krajowa bez premii wiec jak komus tak zle to otworz wlasna firme i badz panem i wladca bo ci sie nalezy.

Ara
@Vojsna

Polecam każdemu nagrywanie rozmów z przełożonymi. Wszyscy udają od początku do końca idiotów, łudząc się, że sprawę „jakoś da się załatwić lub zdusić w zarodku”

Izabela
@Ara

Jeju a próbował ktoś normalnie z nimi pogadać że takie macie odczucia czy nikt nic nie powiedział wprost? Szczerze powiedziawszy to mało rozumiem z tych waszych wypocin tutaj - o co właściwie chodzi z tym nagrywaniem, co ono by miało zmienić? Zastanawiam się nad aplikowaniem tu.

Obkuty
@moni

To zgrana płyta, żeby otworzyć własną firmę, jak się nie podoba. To tłumaczenie charakterystyczne dla zarządzania folwarcznego, z którego słyniemy w Europie.

Tony Montana

Szukacz pracy.
@Tony Montana

Jak tak zachwalasz, to czemu nie podałeś swoich danych Tony?

Karolina

A niby czemu miałbym nie napisać, nie można mieć innego zdania? Ciekawa jestem, co takiego jest nie tak, że tak krytycznie patrzysz na opinie inne od własnej?

@Kandydat

@Pracownik

Jak bardzo niskie? Bo chyba nie najniższa krajowa, co? Podasz jaką stawę dają teraz nowym?

Agnieszka

Naprawdę? A są do tego jakieś premie albo dodatki, benefity pozapłacowe? Cokolwiek co by polepszyło stawkę?

diana

czesc czy wiecie na jaka kategorie potrzebuja? Takie ogłoszenie znalazłam na (usunięte przez administratora) Asystent działu zamówień i planowania zapasu

Agata
@diana

A masz ogólnie jakieś doświadczenie jako asystent?

Pracujesz tam, że wiesz że są takie zachowania? Jeśli tak to przecież możesz to zgłosić gdzieś wyżej. Ja na twoim miejscu przynajmniej bym próbował.

smart
@Marek

Myślisz że ktoś się tym przejmie?

pracownik zewnętrzny

Totalny brak szacunku do pracownika, na dziale warzyw kierownik traktuje ludzi za nic zamiast rozmowy popychanie

Też pracownik
@pracownik zewnętrzny

Bo byłeś tzw. workiem, czyli wg kierowników, w hierarchii całej ekipy marketu na szarym końcu. Do najgorszej pracy i przynieś wynieś pozamiataj, ale już!! Jako work to trzeba tam ściemniać całą zmianę, wynosić odpady, udawać że nie potrafi się klikać na skanerze, robić ścianki i tyle. Wtedy masz spokój. Jak pracowałeś ładnie i wykazywałeś się, oni zamiast to docenić to jeszcze (usunięte przez administratora), rzucali po działach i zero dobrego słowa ani jakiejkolwiek życzliwości. Uważają lepiej pracujących worków za(usunięte przez administratora) i traktują z pogardą.

Ateemm

Obiektywny
@Maja

Maju, oczywiście że znam, czasami przyjmują nawet bezpośrednio ale tylko pracowników hali (na te najgorsze działy oczywiście). Dostać się bezpośrednio jest jednak trudno, bo mimo iż de facto każdy spełnia ich marne wymagania, to wiele aplikacji odrzucają i dobierają ludzi tylko wg. jakiegoś dziwnego, znanego tylko im "klucza". A po co co chwilę dodają ogłoszenia to nie wiem, (usunięte przez administratora)) a na innych niż typowo fizycznych stanowiskach to ludzie siedzą jak przyspawani, bo są lepsze pieniądze po prostu i lepszy "prestiż" takiej pracy i nie ma żadnej rotacji np. wśród kierowników.

Karolina
@Obiektywny

Zwykłych pracowników produkcyjnych przyjmują przez firmę a resztę przez agencję? Dobrze zrozumiałam? To się chyba kupy nie trzyma zbytnio?? Co z kierownikami…?

Łukasz dział warzywa owoce.

Witam ponownie firma Selgros to w skrócie 1.Tania siła robocza 2.Ciagle brak pracowników 3.Ciezkie dźwiganie.. (usunięte przez administratora)

@Łukasz dział warzywa owoce.

Oczywiście, że dźwiganie, tam nikogo nie obchodzi że masz już dosyć. Masz przerzucać tony bananów i pyrów aż kręgosłup wysiądzie. Twój dział jest najgorszy jeśli chodzi o charakter pracy. Jeszcze niektórzy poganiają i cisną cię jak cytrynę. Wiecznie będą tam brali ludzi bo kto rozsądny za takie śrubki będzie tyrał gorzej jak na produkcji? Szukają (...) do najcięższej roboty, taka prawda. I nawet są nadgorliwcy, zasuwają jak (...) myśląc że mają super pracę xD

@Łukasz dział warzywa owoce.

A kogo to obchodzi że masz dom do remontu. Jak chcesz więcej zarabiać to startuj na prezesa. Lubię robić zakupy w Selgrosie szczególnie na warzywach. Są miłe panie które zawsze pomogą. A ty ogarnij się bo wysokie oczekiwania ma każdy a tobie jak nie chce się pracować to twoja sprawa. A chcąc podwyżkę to trzeba się starać w każdej firmie tak jest. Dziwię się że w ogóle cię zatrudnili. Fakt dział warzywa nie należą do lekkich ale wszyscy na równi tam pracują wiem jestem tam częstym klientem. Jak ty za nic chciałeś dyrektorska pensje to po co zatrudniałes się w Selgrosie. Z pustego to i Salomon nie maleje. Ile dajesz tyle dostajesz.

Łukasz dział warzywa owoce.

Dzień dobry ostatnio nie dokończyłem opinie .Nie warto aplikować na stanowisko pracownik hali dział warzywa bo narobisz się więcej niż kobiety .Pensje dostajesz taką samą ale ty facet musisz dźwigać a kobiety sobie tylko towar lżejszy wykładają bo facet ma więcej siły . Rozumiem to to trzeba podwyższyć pensje.Ja ogólnie posiadam uprawnienia udt to potrzebuje specjalne przeszkolenie na tym samym stanowisku.Pozostali pracownicy jeżdżą bez uprawnień.Bony świąteczne są (usunięte przez administratora)Odradzam pracę tam osoba które posiadają uprawnienia udt na wózki .Praca woskowego za najniższą krajową ,wiele firm ,magazynów zatrudnia pracowników za pensje rozpoczynają się od 4do nawet 6000brutto.Masz uprawnienia udt nie zatrudnia się tutaj .

@Łukasz dział warzywa owoce.

Prawda, warzywa to jeden z najcięższych działów.

Łukasz dział warzywa owoce.

Witam praca za najniższą krajową , człowiek pracuje jak (usunięte przez administratora) ,bez perspektyw o podwyżkę .Brak ciągle pracowników.Prawda jest taka że pracujesz na pensje dyrektorów i kierowników którzy nic nie robią tylko w monitor się wpatrują .(usunięte przez administratora)

Mala
@Łukasz dział warzywa owoce.

Jak ciebie nie ma więcej niż jest to nie ubiegaj się o podwyżkę. Bierzesz ciągle L4 NN i UŻ to nie dziw się że masz mała wyplate. Po co się tam zatrudniles jak masz wysokie oczekiwania. Zastanów się nad tym co robisz i mówisz bo do oczerniania jesteś pierwszy a do roboty ostatni potrafisz dwie godziny siedziec i pić kawę a sklep sam ma się ogarniać puknij się w łeb i ogarnij

Etap 1
Etap 2

Zostaw merytoryczną opinię o Selgros PL Sp. z o.o. - Poznań

• Jak się pracuje w Selgros PL Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Selgros PL Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 43.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Selgros PL Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 29, z czego 3 to opinie pozytywne, 26 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy Selgros PL Sp. z o.o.?

Kandydaci do pracy w Selgros PL Sp. z o.o. napisali 2 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

gemius

Wyniki badania GEMIUS/PBI dla wybranych węzłów w Styczniu 2023r.

Ranking Użytkownicy
(real users)