Selgros Cash&Carry

Bytom

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 45 ocen.

Opinie o Selgros Cash&Carry

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Selgros Cash&Carry

Paulina

@anonimowa widzę, że jeszcze nikt nie odpowiedział na Twoje pytania. Czy zdecydowałaś się na przyjęcie tej oferty pracy? Jeśli tak, to bardzo pomocne mogą być informacje o tym jak wyglądają początki pracy w Selgros Cash&Carry, szczególnie z perspektywy osoby, która dopiero rozpoczyna karierę zawodową.

anonimowa

Witam, zlozylam CV przez Internet do selgrosa, zadzwoniła do mnie Pani i ogolnie wszystko ok. Ucze sie takze bylaby to moja pierwsza taka praca. Jak to teraz wyglada? Czy cos uleglo zmianie? Pytam, poniewaz po tych opiniach tutaj trochę sie przestraszylam i nie wiem czy jest sens podejmowania współpracy.

Paulina

@zrg mam wrażenie, że mnie z kimś mylisz. Nie jestem w żaden sposób związana z Selgros Cash&Carry. Jednak zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie. Jakie są Twoje doświadczenia w tym zakresie?

A..a

Pracowałam w Selgrosie w Bytomiu od samego początku przez 7 lat, bywało różnie, ale ogólnie mam miłe wspomnienia. Jedynym mankamentem było to iż praktycznie z zarobkami stało się w miejscu, nowi pracownicy przychodzili i mieli taką samą stawkę jak my którzy pracowaliśmy już kilka ładnych lat...

Paulina

@Sel rzeczywiście, zwykle dużo łatwiej przychodzi mówienie o negatywach. A jakie Ty widzisz dobre strony pracy w Selgros Cash&Carry?

Bartek

Pracowałem na hali w Bytomiu- paranoja i złodzieje, kierownicy hali do jednej klatki, albo od zaraz do RPA ! Pozdrawiam

Paulina

@sel rozumiem, że nie zgadzasz się z opinią @Jarek. Możesz powiedzieć jak Ty oceniasz firmę Selgros Cash&Carry jako pracodawcę? Zależy nam na rzetelnych i merytorycznych wpisach, które pomogą osobom, które na wątek trafiły szukając informacji o swoim potencjalnym miejscu pracy. Co powinny wiedzieć przed przesłaniem swojego CV?

Sel
@Paulina 03.08.2017 12:42
@sel rozumiem, że nie zgadzasz się z opinią @Jarek. Możesz powiedzieć jak Ty oceniasz firmę Selgros Cash&Carry jako pracod...

Pracowac trzeba wszędzie nikt nie dostanie kokosow na poczatek zawsze jest czas na to zeby zobaczyc jak wyglada praca i albo pracuje dalej albo skladam wypowiedzenie po 3 m-cach, nikt nie przwiazal siłą do Selgrosa ludzie ogarnijcie sie zmieniajac prace nie srajcie do gniazda bo tak bedziecie robic za kazdym razem obojetnie jaki to bedzie Pracodawca. Szkoda ze nikt nie napisze o dobrych stronach pracy .

zrg
@Paulina 03.08.2017 12:42
@sel rozumiem, że nie zgadzasz się z opinią @Jarek. Możesz powiedzieć jak Ty oceniasz firmę Selgros Cash&Carry jako pracod...

Paulina jak masz na na prawdę imię Ewa czy Hanka?

minn

a ile zarbia kierowca

2
@minn 23.04.2017 19:51
a ile zarbia kierowca

Malo

On

Pracowałem tez tam. Zarobki na serio marne-najniższa krajowa

Bartek

Syf i malaria na tej hali....

Paulina

Selgros Cash&Carry stawia również na młodych ludzi! Jeżeli zastanawiacie się, czy warto podjąć pracę w owej firmie, zachęcam do odwiedzenia strony internetowej http://www.selgros.pl/praca-w-selgros

Sofia

Częściowo się zgadzam

Jakub

Po 7 miesiącach pracy mogę już coś powiedzieć, a więc: - całe te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] razem z kierownikami hali trzeba zalać gnojem. - wypłaty to nawet nie podstawa - kierowniczka z działu chemia do zakładu zamkniętego się nadaję - pracownicy to sami donosiciele - Panie w dziale kadr do tego samego bagna - ochrona to sami niewidomi, albo emeryci - premia i tak Ci zostanie zabrana co miesiąc, coś na pewno na Ciebie znajdą. Także tym którzy nie zgadzają się z moją opinią zapraszam do pracy u nas w Bytomiu. POZYTYWNE KOMENTARZE NA TEJ STRONIE WYPISUJĄ PANIE Z DZIAŁU KADR !!! - potwierdzone informacje. Pozdrawiam Jakub

Mak

w Bytomiu jest fajnie, bo pracownicy bzykają się w kiblach dla klientów :) Jak chcesz znaleźć kochanka, lub kochankę to tam w czasie pracy można poużywać :)

@wiedzacy

oj znam wielu takich ...zwalniają się już 12 lat. Lecz, gdie im będzie tak dobrze? Inteligencja, Francja elegancja. ZZ założyli i udają, ze bronią pracowników- pytam przed czym. Langustynki- jak tylko mogą to jumają.

dodo

-3-nie masz racji osobiście słyszałem o zabraniu premi tylko zmieniła się treść brak wpisu do książki i nie mów o pomówieniach jak nie wiesz co to znaczy złóż cv a potem zobaczymy

juta

Czy wiecie że w selgrosie za rozladowany wóz pani kierownik z chemii odbiera premie

Luk19/R/20

moim zdaniem a spedzam tam wiecej czasu niz w domu... skuli moich obowiazkow wiec powiem tak organizacja do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownicy do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jedynie tam pracownicy sa spoko i kasjerki sa tez fajne a kierownicy mysla ze sa tam Bogami ... wspolczuje organizacji pracy a rowniez pozdrawiam pracownikow selgros Bytom naprawde jestescie spoko a kierownicy do wymiany...:)

Justyna

Brawo ! Wreszcie na teren hali wkroczyła Inspekcja Pracy, szacunek dla tego kto odważył się i napisał całą prawdę. Kierownicy hali zostali ukarani wysokimi mandatami. To wreszcie My pracownicy Selgros Bytom wygrywamy w walce o szacunek w pracy. P.S. Gazeta Wyborcza wraz z programem UWAGA(TVN) przygotowuje piękny materiał na temat pracy w tym markecie :) Gratulacje

Anonim

Na początku wszyscy byli dla siebie mili w pracy. Dysponenci zarówno jak i kierownicy. Z czasem się to zmieniało - zmieniali się pracownicy,kierownicy i tak jest do dziś. Z taka zmiana że atmosfera jest nie do zniesienia. Widza to klienci - czepia się do wszystkiego dyrektor nie wspominając o kierownika hali...nie dziwne że jest coraz mniej składanych podań i coraz mniej hurtownikow przyjezdza-tu nikt nikomu nie idzie na rękę....pracownik jest nie szanowany..pytanie -jak tak dalej bedzie-to kto będzie pracował w tej firmie? A kto kupował????

anonim

(usunięte przez administratora)

pracowik

Ty tam na serio pracujesz???? Bo ja pracuje od lat i to co piszesz to jakaś kpina

sel
@Jarek 28.01.2016 22:09
2000 czego..., kto Ci naopowiadał takich rzeczy. Pracuje tam 12 rok i takie pieniądze to mają kierownicy działów po 10 latach p...

12 rok w hali a w listopadzie 2016 mineło 10 lat nikt siłą nie trzyma nikogo jak się nie podoba i za mało zarabia to złożyć wypowiedzenie a pisać bzdety a dalej pracować to jest żałosne i żenada

po co ci to

Czytam i niedowierzam. Te komentarze w większości to komentarze prostaków, nierobów i obiboków. Nasi pracownicy, wiedząc o tym jakie jest w Sel poszanowanie kodeksu pracy i jego restrykcyjne przestrzeganie nie pisaliby takich bzdur...rzeczywiście wynagrodzenia pozostawiają wiele do życzenia- na każdym ze stanowisk. Jednak, wychodzisz do domu punktualnie, masz od 8-11 dni wolnego w miesiącu. Nie sądzę też aby byli tam głupi ludzie, ja takich nie znam, są ludzie niezadowoleni...ale pracują po 14 lat. Skąd rotacja, przecież czasem ktoś chce zmiany i podziwiam takich, że nie mają obaw przed zmianą, czasem ktoś coś zarypie ( pracownicy często kradną), czasem przyjdzie na cyku ( chlają i żrą nie swoje), dziewczyny rodzą dzieci, ludzie odchodza na emerytury. Nie ma tu ludzi doskonalych, kierownicy sa rozni, ale ciśnienie nie pojawia się z ich glupoty tylko z oczekiwan jakie wyplywają z poznania...co do ludzi, pracownicy podpieprzają kierowników a potem im tjutjają do uszka, kierownicy jak glupki idą im na rekę, a potem my pracownicy plotkujemy miedzy sobą obrabiajac sobie wzajemnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e ten wyklada serwis w ciągu godzin pracy, ten chodzi szczać co 1h. obiektywnie mam dobrego kierownika a i tak zdarza mi się narzekać...to ludzka zawiśc po prostu.

Kierownik

Praca w Selgros Bytom to same niespodzianki, byłem ta kierownikiem jednego z działów. Typowa fizyczna praca tylko inaczej płatna po 5 latach kierowania ludzmi i działem możesz liczyć na 1900 złoty. Kierownicy hali typowi wieśniacy, na rozmowie kwalifikacyjnej super... potem możecie sie zdziwić. Człowiek tam jest tylko pomiotem. Nie dajcie się nabrać na te ich oferty pracy, bo to nie przypadek, że jest ich, az tak dużo na stronie internetowej. Odszedłem w momencie gdy skończyłem studia i dostałem lepszą oferte pracy. Pozdrawiam wszystkich podopiecznych i zdeptanych fizycznie oraz psychicznie przez Kierownika Hali WOJCIECHA TYLCZA, który zniszczy wszelkie wartości w człowieku. Pozdrawiam Marcin Kubacki ps. Jakimś cudem komuś udaje się usuwać złe komentarze na temat tej firmy !!!

kos

Marne wypłaty są na czas-zawsze 10tego

lol

Wisi u nich dziesiątki ofert pracy-bo ludzie od nich uciekają po pierwszej wypłacie :)

anonim

(usunięte przez administratora)

pracowik

Brdziej trafnej opinii nigdy nie slyszalem :) Brawo dla Ciebie bo to wszystko prawda Pracuje 8 rok, ale szukam innej pracy bo to co sie dzieje jest nie do opisania

kos

Selgros, to totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Zero poszanowania dla pracownika, zapierdzielasz za 1250zł, premie i tak Ci zawsze zabiorą,bo znajdą na to sposób. Dupna pani kierownik głupsza niż ustawa przewiduje-ludzi traktuje jak śmieci. Siedzi i tylko obserwuje, kogo by tu zjebać. Brak jakichkolwiek praw pracownika, urlop bierzesz kiedy oni ci pozwolą, urlopy na żądanie- też. Opieke na dziecko także planujesz-bo musisz wiedzieć kiedy twoje dziecko zachoruje :) Pani dyrektor chodzi po hali i czeka na pokłony do samj podłogi-a kierownicy chcą się posrać ze strachu. Noż kurde, totalne przegięcie........

B
@kos 23.04.2015 06:42
Selgros, to totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Zero poszanowania dla pracownika, zapierdzielasz za 1250zł, pre...

Cała prawda-potwierdzam !!!

zawiedziona

Zastanawia mnie dlaczego ludzie się poddają...? Nie starają nic zmienić...?! Czy w Poznaniu wiedzą jak się traktuje ludzi w selgrosie/ pracowników (czy pracownik to też człowiek?!!!!) ...?! chyba tak ale nic ich to nie obchodzi...! Rozumie że są ciężkie czasy ale jeżeli zgodzimy się z tym, pozwolimy odebrać sobie szacunek do samych siebie to co nam zostanie?!!! NIC!!! Mogą zabrać nam premie ale nie pozwólmy żeby nam odebrali szacunek do samych siebie!

Oferty Pracy

PRACOWNIK DZIAŁU PRZYJĘCIA TOWARU Selgros Cash&Carry 2014-10-31 Żródło: Gowork.pl Gdańsk (pomorskie)   POSZUKUJEMY OSOBY DO PRACY W GDAŃSKU NA STANOWISKU:     PRACOWNIK DZIAŁU PRZYJĘCIA TOWARU Wymagania: -    Wykształcenie min. zawodowe, -    Doświadczenie w pracy przy przyjęciu towaru, -    Podstawowa znajomość zasad związanych z gospodarką magazynową, -    Umiejętność obsługi komputera, -

zawiedziona
@Oferty Pracy 02.04.2015 23:12
PRACOWNIK DZIAŁU PRZYJĘCIA TOWARU Selgros Cash&Carry...

Myślałby ktoś że czasy niewolnictwa się już skończyły, niestety nie w selgrosie! Całkowity brak szacunku dla pracownika!!! A gdyby nie zwykły pracownik to tych wszystkich kierowników by nie było!!!

rski

Cześć, dla wszystkich zainteresowanych pracą w takiej branży, Selgros właśnie ogłosiła nową ofertę pracy. Ci którzy już pracują, możecie skomentować i ocenić czy warto?   POSZUKUJEMY OSOBY DO PRACY W ŁODZI NA STANOWISKU:     PRACOWNIK DZIAŁU OBSŁUGI KLIENTA - KIEROWCA W... http://www.gowork.pl/praca_podglad,5743780?keywords=&region=

zawiedziona

Najgorsze jest to że mają nas za nic!!!! Jakie oni mają wykształcenie?! Zresztą... inteligencja jest wrodzona, albo jesteśmy inteligentni albo mamy studia za świnie albo jesteśmy kretynami ale mamy plecy i znajomości... dokładnie tak jak kierownicy w selgrosie :)

inteligencyja wrodzzono
@zawiedziona 30.11.2014 17:34
Najgorsze jest to że mają nas za nic!!!! Jakie oni mają wykształcenie?! Zresztą... inteligencja jest wrodzona, albo jesteśmy in...

Aleś ty głupio...

zawiedziona

Selgros to po prostu żenada! Tyle powiem, ludzi tam mają za nic i nic dla nich nie znaczymy. W jednej chwili jest dobrze a w następnej lądujesz z ręką w nocniku. Nigdy nie wiesz kiedy nadejdzie twoja kolej...

witam

ja powiem tak to co sie dzieje w zakladach pracy to nie jest wina pracodawcow tylko naszego cholernego systemu stworzonego przez nasz rzad kochany a pierwsze prawo do pracy maja emeryci co maja 3tys

być albo nie być...

Witam byłam na rozmowie zastępca kierownika działu, atmosfera na rozmowie super, wynegocjowałam 2 tys. na rękę, szkolenie poza miejsce zamieszkania, pierwsza rozmowa z jakimś kierownikiem, po paru godzinach tel. że druga rozmowa na dzień następny, drugiego dnia rozmowa z dyrektorem i podsumowanie "to kiedy chcę Pani zacząć prace?" wychwalili mnie....niedowierzanie....tylko ja mam aktualnie pracę i boję się, że trafie gorzej....choć nic na to narazie nie wskazuje.

była

Ogólnie to jest tak, jeśli nie masz grupy to tak czy siak Cię zwolnią. Moja bliska osoba została w ten sposób potraktowana, pracował za 4, ale szukali na niego haka i już bez ostrzeżenia, bez okresu wypowiedzenia go zwolnili. A żeby urlop sobie zaplanować w tym burdelu to najpierw miał głos najdłużej pracujący albo przydupas, a pracownik był na szarym końcu. Gdy przyszło co do czego zawsze było na tego robola... aa no i nie zapominajmy o zmianach, które tam są bo jest ich 75 możliwości !! od 4:40 do 21:40 i pracuje się 8 h i 20 min. a gdy przyszło do wybierania nadgodzin to zawsze problem bo NIE. Więc ogólnie jedyną rzeczą którą polecam z tego jest Selgrosiada.

gosc

Szanse są zerowe. Możesz pracować 500 lat a o wyższej pensji zapomnij

anonim2

I jak dostałeś prace w Bytomiu?

gość

Jest jeszcze gorzej Najniższa krajowa, pracujesz za 3 bo zwolnienia...

cv

Byłem na rozmowie na stanowisko prac. biurowego. Zarobki 1300 netto. koniec końców kierownik jednej z hal, który m. in. przeprowadzał rozmowy zaproponował mi stan. Lidera grupy reprezentantów firmy. Po namyśle stwierdziłem że 2 zł brutto za każda pozyskana karte klienta to smieszny pieniadz a po zsumowaniu zarobku miesiecznego w optymistycznym wariancie to 2100 netto, z czego 35 proc. to premia której można nie dostac. Ogólnie poziom rekrutacji słaby - zrobili spęd ludzi na jedna prawie godzinę.

anonim

Byłem zatrudniony na stanowisku zc-kierownika a raczej powinno sie to nazywać wykładacz z większą pensją hehe. Odbyłem jakieś ich dziwne szkolenia pracowałem tam 5 dni i szkolenie miałem 6-stego dnia z ludźmi którzy pracowali tam juz przynajmniej 3 miesiące masakrka.Egzaminy zdałem a potem mnie rzucali po różnych działach jak ..... i uczyli mnie samych pierdół które wczesniej wyniosłem z poprzedniej firmy, ogólnie wielka selekcja pracowników wystarczy być przydupasem i tam jesteś nie polecam tej firmy

anonim

ten market to patologia (usunięte przez administratora)

anonim

nie polecam głównie za sprawą kierownictwa i dyrektora które jest nieprzychylne pracownikowi i troszczy się tylko o siebie w tym markecie zwykły pracownik jest traktowany bez szacunku jakby był kimś gorszy o zarobkach szkoda gadać nędzne grosze a o podwyżce nie ma mowy wogóle załatwić coś bez problemów graniczy z cudem

anonim

Fakt marne zarobki. Człowiek który pracuje (nie ściemnia) u nich jest człowiekiem obijającym się. Obowiązków dokładają ale pensji nie podwyższą, przed rekrutacją mówią co masz robić a potem okazuje się że masz kilka funkcji. 10 kierowników rządzi 1 pracownikiem mimo że masz przydzielonego kierownika. Potem ty masz ..... bo nie wykonujesz poleń kierownictwa. Kierownik się wyprze danego ci polecenia lub je zmienia na jego dobre a ty dostajesz ostrzeżenie. Zero przeszkoleń (pomijam BHP bo to przed podpisaniem umowy masz) resztę znajdź sam i wszystko się domyśl sam. Dla bezrobotnych (długi okres czasu) dobry start dla jakiegoś dochodu ale na dłuższą metę nie polecam. Nie za taką pensję.

bytomianka

Marne zarobki, traktują ludzi gorzej niż źle

Zostaw opinię o Selgros Cash&Carry - Bytom

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Selgros Cash&Carry