Panlink

Tczew

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 21 ocen.

Panlink
2 21 6 1

Opinie o Panlink

Wiktoria

@anonymous, czy pracodawca zgadza się, abyś wychodził z pracy wcześniej? Czy pomagając na innym stanowisku nie musisz mieć przeszkolenia? Napisz proszę, czy firma zatrudnia w oparciu o umowę o pracę. Jakie są relacje między pracownikami?

Rozpierdalacz

Praca jest spoko fakt kasa mogła byc lepsza ale robic trzeba wszedzie jak sie nie podoba to sie zwolnij proste ja zostaje pracuje 6 godz a nie 8 :)

MIejscowy
@Rozpierdalacz 23.07.2018 08:23

Prawda pracowąc trzeba wszędzie gdziekolwiek się pójdzie do pracy. A to że opinia może nie jest zbyt piękna o tym zakładzie cóz. Każdy zakład ma jakąs opinię lepszą lub gorszą. Tak to jest w takich zakładach gdzie ejst dużo ludzi i różne charaktery....

Anka
@Rozpierdalacz 23.07.2018 08:23

Mówisz że pracujesz 6 godzin zamiast 8? I co na to ludzie ? Nie burzą się o to do ciebie że pracują dłużej i zarabiają tyle samo?

anonymous
@Anka 23.07.2018 23:30

Poprostu wykonuje swoja prace szybciej a jak ktos poprosi o pomoc to ide do niego na stanowisko i pomagam ;)

Kamiss

Ja też pracowałem jak jescze na górkach była siedziba 2015 rok . Ludzie straszni tam atmosfera słaba bardzo słaba pieniądze masakra zakład pracy (usunięte przez administratora) normalny jeden drugiego by utopil w łyżce wody sami donosiciele projektu nikt nie wytłumaczył odradzam !!!

Pracownik
@Kamiss 19.08.2018 22:07

W każdym zakładzie są rózni ludzie tak to jest już jak jest dużo ludzi o róznych charakterach. A pracować trzeba.....

Wiktoria

@Jagna, czy możesz powiedzieć, od jak dawna nie pracujesz w firmie? Przez ten czas wiele rzeczy mogło się zmienić. W swojej wypowiedzi piszesz, że ludzie są przenoszeni na różne stanowiska, czy za każdym razem przechodzą szkolenie? @Tom, wspominasz, że wcześniej odpowiadała Ci kadra kierownicza, czy pomimo zmian zauważasz pozytywne aspekty pracy w tym miejscu? Może pracodawca oferuje wysokie premie?

Jagna
@Wiktoria 21.07.2018 00:49

@Wiktoria W firmie nie pracuję od dwóch miesięcy, na pewno nic się nie zmieniło chyba że zamowienia spadły itp. Jeżeli ludzie są przenoszeni to w kilka dni nie będą ekspertami z nowego stanowiska, a niektórzy mogą sobie zwyczajnie nie radzić, przecież człowiek to nie maszyna do zaprogramowania.

Jagna

W tej firmie dziwne są zasady BHP, kobiety obsługują paleciaki z dużymi i ciężkimi ładunkami i po co te normy jeżeli to nie jest przestrzegane ? Ciekawe co na to pan inspektor BHP, wątpię żeby był zadowolony. Obudzą się dopiero jak coś złego się wydarzy, generalnie nie polecam pracy w tej firmie. Patrząc na powyższe wypowiedzi, jako dawna pracownica mogę potwierdzić że faworyzowanie ludzi jest na porządku dziennym. O bublach jakie były puszczane na niektórych projektach to już nie wspomnę. Są też normalni ludzie w tej firmie, ale do niektórych trzeba uważać co się mówi, bo utopią w łyżce wody człowieka. Ogólnie są lepsze zakłady pracy w Tczewie i na pewno nie ma takiej nerwówki, że co chwila przerzucają ludzi z jednej linii na drugą i nawet porządnie się nie zaklimatyzujesz. Wiadomo ludzie tego nie lubią i wolą pracować w normalnej atmosferze. Jak tak dalej będą robić to pozostanie im ściąganie ludzi z Ukrainy. W finansach szału nie ma a normy coraz większe bo oni sobie wyliczają ilości i co jak się robi, a taki tuman jeden z drugim nawet styczności z praktyką na produkcji nie miał. Ogólnie nawet osoby z dobrym wykształceniem z tamtąd uciekają. Tam najdłużej wytrzymają tylko podlizywacze i informatorzy, a podobno ile związków się rozpadło przez tą firmę, eh szkoda gadać

anonim

(usunięte przez administratora)

Jack

Wiesz. Akurat pracowałem na Safegate. I bez powodu nikt nie był zwalniany. Przewineło się tam mnostwo artystów. A Linia się kończyła i były wymuszone redukcje. Wyobraz sobie ze pracowalo tam na dwoch zmianach ponad 50 osób. A Jeżeli była taka sytuacja że ktoś się poplakal. To znaczy że ta osoba ma słabą psychikę, Bo nie przedłużenie umowy, to nie koniec swiata. W innych firmach też takie sytuacje się zdażają, jak nie gorsze...Co do Liderów w Panlinku. To najlepszy Był Waldek i jeszcze taka Iza która zapieprzała za pracowników :)

Ktoś.

Jak w każdym zakładzie ludzie przychodzą i odchodzą.

Kazik
@Jack 06.07.2018 15:43

Haha pracuje i wiem co tam się dzieje!!!! Każdy widział na własne oczy że z SG poleciała osoba bo nie była ulubienica liderki

Hana
@Kazik 06.07.2018 18:29

Masz rację o tym też słyszałam.

Tom
@Jack 06.07.2018 15:43

Zgadzam się że Waldek był stanowczym i dobrym liderem. Gdy ten facet był na Atlasie to był porządek i zawsze dało się z nim dogadać, jak czegoś nie wiedziałeś to chętnie pomógł i wytłumaczył. A potem gdy go zabrali na inny projekt to zaczął się robić (usunięte przez administratora)

Lolo

Mogę się wypowiedzieć na temat pracy w zakładzie PanLink bo pracowałem tam kilka lat, rzeczywiście zdarzają się przypadki faworyzowania ludzi i podział na gorszych. Najlepsza atmosfera była w czasie dojazdów do Gdynii i potem jeszcze przez jakiś czas w Tczewie. Bardzo dobrze wspominam (usunięte przez administratora) porządny gość na poziomie potrafiący uścisnąć dłoń nawet zwykłemu pracownikowi produkcji i z uśmiechem witał ludzi. Niestety zmienił się zarząd i pozbyli się dobrego człowieka bo stwierdzili że to stanowisko jest zbędne i odczekali kilka miesięcy i potem (usunięte przez administratora) czepia się o byle co, nie potrafi z kulturą rozmawiać z ludźmi, widać że za mało pracy ma i próbuje gwiazdorzyć he. Jeżeli takie osoby będą pracować jak ona to ludzie będą (usunięte przez administratora)i pójdą do pracy gdzie indziej. Dobre czasy w tej firmie już się skończyły, kiedyś zapewniali nas że robią wszystko aby człowiek wstając rano nie miał na myśli " o nie znowu muszę iść do pracy do tego (usunięte przez administratora)" tak było, ale niestety niektórzy kierowmicy w obawie przed utratą stołka przeszli na ciemną stronę i zaczęli mieć ludzi w (usunięte przez administratora) Pozytywną osobą która bardzo dużo pomogła firmie był pan (usunięte przez administratora) gość na poziomie również zachowywał szacunek do ludzi i potrafił rozmawiać z ludźmi. A odkąd jest nowy zarząd to niektóre projekty zaczęły się sypać np: statory, atlas kable, część ABB, i chyba safegate już nie istnieje wcale, ściągnęli za to projekt z Włoch bo wiadomo Włochom trzeba płacić euro, a Polakom zapłacimy mniej bo złotówka tańsza i w dodatku tych kabli we Włoszech robili sobie na spokojnie określoną liczbę, a w Polsce dążą do tego żeby człowiek (usunięte przez administratora)i teraz jeszcze chcą zatrudniają ludzi przez agencję ( podobno docelowo chcieli na umowie agencyjnej trzymać człowieka do 18 miesięcy ) ale wiadomo (usunięte przez administratora) i lizusy pewnie dostaną wcześniej, kiedyś było dużo takich przypadków że kto (usunięte przez administratora) i przy brygadziście się kręcił to dostawał szybciej, a ci co nie chorowali i robili sumiennie to potrafili miesiącami czekać. Generalnie jakieś mierzenie czasów na liniach i podwyżki normy dla niektórych, bo inni potrafili być nietykalni bo byli pupilami liderki i szła w zaparte że nie dadzą rady zrobić więcej produktu, a potrafili mieć tyle czasu wolnego że siedzieli noga na nogę i komórki w rękach, a inni musieli pracować i nikt się nie kwapił do pomocy. Jeżeli są zainteresowane osoby to chętnie udzielę więcej informacji. Pozdrawiam

Ttt
@Lolo 03.07.2018 10:54

To nie czasem projekt który Włosi ściągnęli z Żywca?

Lolo
@Ttt 06.07.2018 00:00

To chyba nie ten projekt, ale nie jestem pewny. Wiem że ludzie z zakładu jeździli na szkolenia do Włoch i potem Włosi przyjeżdżali tutaj szkolić.

Panlink

Zdecydowanie nie polecam pracy w tej firmie. Zwalniają wieloletnich pracownikow z dnia na dzień. Wszystko oczywiście robione jest "po cichu". Atmosfera w w biurze jest napięta i coraz więcej osób myśli o odejściu. Lepiej trzymać się z daleka.

PL
@Panlink 05.03.2018 09:20

Jakos sie ludzie ze starej ekipy zakładu trzymają moze nie wszyscy ale są....

Panlink
@PL 11.04.2018 20:20

Raczej nie powiesz, że po ostatniej sytuacji atmosfera się nie zmieniła. Nikt nie lubi się bac o swoją pracę.

Lolo
@Panlink 05.03.2018 09:20

Tak to prawda były takie akcje, pamiętam jak chłop odbierał nagrodę a niedługo po tym mu podziękowali. A kawałek swego życia tam facet przerobił.

anonimka

kiedyś około 2 lata temu była dobra atmosfera, przychodziłam do pracy z uśmiechem na twarzy, pełna chęci. Teraz jest to zwykły (usunięte przez administratora) To co teraz się wyprawia to przechodzi ludzkie pojęcie. Praca jest w sumie pół roku na liniach, potem jest przezucanie z jednej lini na drugą - tam gdzie jest robota, i tak jest ze wszystkimi liniami - cud że ten zakład na siebie zarabia. Jak jedna linia ma pracę to druga niema. Materiał jest zamawiany na styk - wystarczy że klient zwiększy zamówienie i następuje zastój spowodowany brakiem materiału... Ludzie z biur wolą zajmować się napisami na kuwetkach niż interesować tym co zrobić by był materiał i zamówienia, szukają wszędzie oszczędności bo zakład nie zarabia oraz jak (usunięte przez administratora). Zamówienia są "genialnie" rozdzielane - zawalają linie tak że bez pomocy ludzi z innych liń nie da się wyrobić, po czym następują spadki takie że dla ludzi jest mało roboty - i nastepuje przezucanie. jak szukacie spokojnej pracy to nie tu, zarobki do 1900. nadgodziny jak są to dadzą za nie kase a obetną premie.

Lolo
@anonimka 09.03.2018 18:30

Prawda potwierdzam jako były pracownik.

BezPoważania
@Lolo 03.07.2018 11:00

Od momentu zwolnienia (usunięte przez administratora)(naprawdę porządnego czlowieka; najlepszy szef, jakiego miałem) i (usunięte przez administratora)atmosfera w zakładzie zmienila sie o 180 stopni. Firma mówi, że nie ma pieniędzy na wypłacanie nadgodzin, bo prawie wcale nie przynosi zysków, wiec czlowiek chodzby chcial, to nie dorobi sobie do i tak niziutkiej pensji. Swoja droga jak moze nie miec pieniedzy? Jakos gdy oplacala dojazdy ludzi do pracy, wynajem dwoch hal produkcyjnych (Gdynia + Tczew) i dawala gdyńskim pracownikom 2-3x takie pieniądze (nie przesadzam), jak ludziom z Tczewa, to wszystko bylo ok... Ludzie potrafiący w tej firmie praktycznie wszystko są niedoceniani, a tępaki, które robia kilka lat jedną i tą samą czynność, ale dobrze (usunięte przez administratora)dostają podwyżki i umowy na stałe. Liderzy, ktorzy wogole nie wiedzą, co jest produkowane na ich działach, czy jak sie te rzeczy robi to juz w tej firmie chyba norma.(usunięte przez administratora) jesli chcecie szybko awansowac, to PanLink jest dla was.

Kevin Come Back
@anonimka 09.03.2018 18:30

Też kiedyś przychodziłem do tej firmy z przyjemnością i oczywiście pieniędzy ;) , ale teraz Tylko dla pieniędzy...Wiecie oby do 14:00 i dzida na obiad. Aż od czasu kiedy Poprzedni Dyrektor odszedł, sytuacja firmy zmieniła się diametralnie... Dla mnie atmosfera w pracy jest ważna, ale to co się w ostatnim roku działo to jakaś porażka. Szczególnie Pani S. Której chyba nie lubi 95% firmy... stara się zwerbować ludzi na ciemną stronę mocy, i nawet jej to się udaje, wystarczy obserwować z kim najwięcej rozmawia i spaceruje :-) , Myślę tez ze należy się jej dyplom za zasługi z nagrodą finansową na koniec roku ;) . A kolejnym krokiem awans na wyższe stanowisko, i pewnie to się sprawdzi. Zastanawia mnie też dlaczego ludzie którzy są odpowiedzialni za kontakt z klientem, dopuszczają do likwidacji dochodowych projektów. Ale zejdźmy na ziemię. Nie ma co liczyć na duże zarobki mimo niskiego bezrobocia, te strefy ekonomiczne są stworzone żeby przyciągnąć klienta tanią siłą roboczą, jak nie my to znajdą tańszych pracowników w innych państwach. Na koniec nie będę wiele się rozpisywać o zwyczajach i zachowaniach pracowników produkcji, kierownictwa, czy biur, bo ludzie są różni, ale w każdej z wymienionych stref, znajdą się porządni z zaangażowaniem i chęcią bezinteresownej pomocy, a o czarnych owcach to szkoda gadać, ich czas kiedyś przyjdzie...

Lolo
@Kevin Come Back 05.07.2018 21:16

Tak jak mówisz kiedyś tam się przyjemnie pracowało.

Zadowolony

Co wy chceta???? Tu je fajnie. ????

Były pracownik

Nie polecam pracy w tej firmie. Kadra kierownicza po hali buja się z rękoma w kieszeni. Dodatkowo ludzie są przerzucani z linii na linię. Duża faworyzacja ludzi. Kierownicy zawsze mają swoich (usunięte przez administratora)i pupili. Zarobki najniższe w Tczewie. Pani Dyrektor ściąga tylko znajomych do firmy aby mieli dobre ciepłe posadki. Najpierw zwalnia się ludzi a potem zatrudnia się swoich.

Lolo
@Były pracownik 22.04.2018 12:34

Prawda potwierdzam !

panlinkowiec

omijajcie ten zakład, (usunięte przez administratora) za byle co zwolnienia. agencyjni podwyzek nie dostali, a Ci przez firmę zatrudnieni tak - nie równe traktowanie.

alice in wonderland
@panlinkowiec 23.05.2017 16:10

Ty mówisz o podwyżkach, a na lini na której ja robię to nawet na nadgodziny sobotnie biorą tylko zatrudnionych przez panlinka. agencyjnych mają gdzieś. g. zarabiamy 1700 z premia i nie dadzą dorobić, jeszcze trochę i spadam z tego bajzlu.

Osoba
@panlinkowiec 23.05.2017 16:10

W żadnym zakładzie nie zwalniają za byle co. Musiał chyba coś przeskobać skoro zwolnili....

Wiktoria

@Panlink, w swojej wypowiedzi piszesz o jakiejś nieprzyjemnej sytuacji, jednak nie wyjaśniasz, o co dokładnie chodzi. Mógłbyś to przybliżyć? Dlaczego ludzie boją się o pracę? @PaniLinka, mobbing to poważny zarzut, czy faktycznie zastraszanie pracowników ma miejsce w firmie Panlink? Piszesz o tym, że niektórzy pracownicy są faworyzowani, jak to dokładnie wygląda? @Były pracownik, negatywnie wypowiadasz się o wysokości zarobków, czy zatrudnione osoby nie otrzymują żadnych premii ani dodatków?

PaniLinka

Co tu mówić, na niektórych liniach mobbing - jedni są faworyzowani a inni muszą za nich robić za zwyczaj za starszych wiekowo ludzi

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa bardzo ważną rolę. Czy tak samo jest w Panlink? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

ABC

100lat i wszystkiego dobrego dla najlepszego kierownika w PanLinku

zainteresowany

A jest tutaj ktoś z biura? Jak się pracuje np w HR lub kadrach? Pamiętam, że była tam taka (usunięte przez administratora), bardzo miła kobieta, bardzo przyjemna w kontakcie. Teraz została Pani (usunięte przez administratora)i chyba mają nową osobę w HR. Jak się tam pracuje w biurach?

Konik

Kiedy przenosicie się do Żywca?

CanbusABb

Czytam dziś te opinie o firmie i łezka się w oku kręci. Dawniej budowałem podstawy tej firmy i jeszcze jako Gargnas na Hutniczej bardzo cieszyliśmy sie z nowej Hali w Gdyni. A dziś w Tczewie jakiś (usunięte przez administratora) z tego zrobili. Wracajcie do Gdyni- tam byli ludzie młodzi którzy starali się by firma miała prestiż. RAZEM zbudowaliśmy cale linie ABB z Panem Grzegorzem - nie było kokosów ale byli ludzie. Z płaczem żegnałem Canbus. Pozdrawiam stara ekipę

...

Zarobić się nie da.. Na stanowisku kontlorela lub operatora produkcji 2 tyś z premią i nadgodzinami (dwie soboty oczywiście jeśli nowa Pani dyrektor wyrazi zgodzę na nagodziny ) to max trzeba uważać do kogo co się mówi co niektórzy ludzie potrafią wbić przysłowiowy nóż w plecy zgrywając przy tym najlepszych przyjaciół choć bywają też osoby które pomogą i nie kapują ogólnie praca dobra żeby zachaczyc się na chwilę kierownictwo zmienia się jak rękawiczki inżynierowie i technicy jakości jak i kontrolerzy bez żadnego wykształcenia lub w trakcie robienia większość to tluki którzy zachaczyli się po znajomości (np bo wujek załatwił a że mam zerowe doświadczenie to będę siedział i zgrywal inzyniera bo gdzie mnie wezmą starsi pracownicy mówią że też co niektórzy załapali się za czasów LRZ bo nie mieli kogo wziąć i tak zostali do dziś ) Ps: Najlepysz tekst kierowników- za miesiąc dostaniesz podwyżkę :) Ps2: Możesz być idiotą bez szkoły ale jak wiesz do kogo się podlizać to szybko awansujesz :)

ten

Przez jaką agencję pośrednictwa tam przyjmują

panlink
@ten 06.01.2017 15:38

work i trenkwalder

andy

umowy przedluzane co 2 tyg przez posrednika, masakra

...
@andy 22.02.2016 18:38

( usunięte przez administratora )prawda pracownicy agencyjni mają umowę przedluzaną co miesiąc nie wiem po co wypisujesz takie kłamstwa ...

Zostaw opinię o Panlink - Tczew

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Panlink