Rowery kross (kross.pl - KROSS)

Na podstawie 6 ocen z 3 miesięcy

• Brzezice
  • Księstwo
  • Mchówko

3. Opinie o pracodawcach Przasnysz
  5. Opinie o Rowery kross (kross.pl - KROSS S.A.)

Opinie o kross.pl - KROSS S.A. w Przasnysz

Nie przegap nowości o Kross S.A.!

M

22.02.2020 22:26

pojawiła się oferta pracy na stanowisku specjalisty ds rozwoju platformy b2b, czy ktoś wie czy szukają kolejnej osoby do działu czy po prostu ktoś się zwolnił ? w zeszłym roku też była taka oferta
    Kross S.A.

23.02.2020 10:54

Rozwój sprzedaży internetowej na rynku polskim i na rynkach zagranicznych spowodował, że poszukujemy kolejnego specjalisty ds. rozwoju platformy B2B i rozwijamy zespół o kolejnego członka naszej drużyny. Szczegółowe informacje na temat zakresu obowiązków oraz wymagań jakie stawiamy przed kandydatami można odnaleźć w ogłoszeniu publikowanym na portalu pracuj.pl oraz na stronie www.kross.pl Zapraszamy do zapoznania się z naszym ogłoszeniem oraz do przesłania stosownych dokumentów. Pracodawca
    M

22.02.2020 22:23

pojawiła się oferta że szukają osoby na stanowisko specjalisty ds rozwoju platformy b2b, czy ktoś wie czy to jest kolejna osoba do działu czy ktoś się zwolnił, w zeszłym roku też było takie ogłoszenie

MaciejB

22.05.2026 10:34

Fatalne podejście tej firmy do klienta. Sprzedają chińskie bagażniki samochodowe na rowery, które oklejają własnym logo. Elektryka w bagażniku e-Move 2.0 była wadliwa produkcyjnie i doprowadziła do zwarcia elektrycznego w samochodzie. Auto było naprawiane w oficjalnym serwisie elektrycznym samochodowym. Wystawiona była ekspertyza i rachunek za naprawę. Firma Kross nie uwzględnia jednak tego dokumentu i nie ma zamiaru pokryć kosztów naprawy spowodowanej ich bublowatym sprzętem. Odradzam się w pełni świadomie zakupy produktów tej firmy.

21.03.2026 04:59

Pojawiła się oferta na Product Managera i zastanawia mnie ten nietypowy podział czasu pracy 3 dni w Przasnyszu i 2 w Warszawie. Wie ktoś czy firma jakoś wspiera pracowników w tych dojazdach np. zwracając koszty paliwa albo zapewniając nocleg na miejscu? Bo codzienne dojeżdżanie na takiej trasie to byłaby masakra 😅

27.03.2026 20:49

Serio robią tak że dają temat do opracowania, wyciągają pomysły i potem dziękują za udział? Ktoś to przerabiał na własnej skórze i może potwierdzić jak to wyglądało🙄

Zakup

20.03.2026 10:34

Brak wsparcia przy zakupie. Brak weryfikacji zakupionych różnych akcesoriów. Zakuiony rower miał być skręcony ustawiony, przyszedł rozlegulowany.
    Dorota

25.02.2026 07:12

Mam wrażenie, że w tej firmie nikt nie zdaje sobie sprawy, że zgodnie z Kodeks pracy przy 5-dniowym tygodniu pracy sobota jest dniem wolnym. Nie powinna być traktowana jak zwykły dzień roboczy. Jeśli ktoś pracuje w sobotę, należy się dzień wolny, a w razie jego braku – 100% dodatku. Nadgodziny też rozlicza się z dodatkiem – realnie 1 godzina powinna być liczona jak 1,5 godziny. Czyli za 8 godzin w sobotę powinno wyjść 12 godzin do rozliczenia, a nie żadne „odrabianie”, którego w Kodeksie pracy wprost nie ma.
    #Ksiegowa
    Lil trejder

07.03.2026 10:55

No co ty, nie w krossie. Przed startem sezonu przychodzi e-mail od najwyższych ze sobotę w sezonie to możesz mieć jedną wolną, jak chcesz więcej to musisz to uzasadnić

07.03.2026 21:57

Wiesz może z doświadczenia, jakie konkretnie "uzasadnienie" trzeba im podać, żeby kierownictwo w ogóle łaskawie zaakceptowało taki dodatkowy dzień wolny w sezonie 😉
    Olipek

26.02.2026 22:07

Dziś kupiłem w sklepie Kross w Przasnyszu gravela Esker 2.0 RS i jestem mile zaskoczony obsługą sklepu. Udzielili wszystkich niezbędnych odpowiedzi, ale także podzielili się swoją wiedzą. Poinformowali rownież o dużych upustach na wybrane produkty z których chętnie skorzystałem kupuj są ąc kilka rzeczy. Serdecznie polecam ten sklep
    #PracownikSklepu
    Ala

12.02.2026 12:19

Hejka, ile na start dostaje serwisant i na czym polegają premie za wyniki? W ogłoszeniu nie podają żadnych widełek.
    Trader

16.02.2026 14:10

Najniższa krajowa a premia może co kwartał jak dasz rade wyniki wykręcić, czasami wypłacają przed sezonem żeby ludzie sie nie zwolnili a potem ciezko to wypracowac cele z kosmosu i musisz miec autoryzacje na niektore sprzety

17.02.2026 01:13

Dasz info jak wygląda sprawa z tymi autoryzacjami na sprzęt, firma sama wysyła na szkolenia i za to płaci, czy wymagają tego już na wejściu za tę najniższą😕

12.02.2026 01:15

#Montazysta

12.02.2026 15:38

Dobra to musi być troll XD Z resztą już to widzę jak ktoś pracuje na kierowniczym za najniższą.

29.01.2026 10:54

@Anastazja Chyba trochę źle to zrozumiałaś. Te godziny nie są za darmo – one są co miesiąc rozliczane, ale firma chce, żebyśmy je odrabiali później, już po Nowym Roku, i to za inne pieniądze (przy wzroście najniższej krajowej). Do tego mówimy o 9–10 godzinach tygodniowo, często ponad normy czasu pracy, a jeszcze w soboty, gdzie każda sobota powinna być płatna 100%. Nikt tu nie szuka pretensji na siłę ani nie chce źle - po prostu ludzie, którzy piszą komentarze widocznie, oczekują tej samej sprawiedliwości, co każdy, kto codziennie przychodzi, pracuje i wykonuje swoje obowiązki. Chcemy być po prostu normalnie i uczciwie rozliczani.
    Gucci

30.01.2026 00:19

Niektórzy są tak oślepieni, że jeszcze się wypowiadają i nazywają to hejtem, a to jest sama prawda wystarczy spojrzeć na to wszystko logicznie. Kto nie jest oślepiony ten doskonale wie, że tak właśnie jest. Widać że tak jak kolega Adam jest zadowolony z odrabiania, więc moim zdaniem może jeszcze z dobrej woli pracować za darmo, bez wypłaty. Skoro mu to nie przeszkadza.

30.01.2026 11:14

No to jest bardzo dobre pytanie. No i w sumie to atmosfera chyba też musi cierpieć jak ty odrobiłeś wszystko a koledze umorzyli.

28.01.2026 17:06

#SpecjalistaDsPrawnych
    Kancelaria K.A

28.01.2026 17:31

Po więcej informacji i wsparcia prawnego zachęcam do kontaktu z Państwową Inspekcją Pracy – oferują oni bezpłatne porady z zakresu prawa pracy: W siedzibie Okręgowego Inspektoratu Pracy w Warszawie: poniedziałek: 9:00 – 18:00 wtorek – piątek: 9:00 – 15:00 W Oddziałach w Ciechanowie, Ostrołęce, Płocku, Radomiu: poniedziałek – piątek: 9:00 – 15:00 Telefonicznie: 801 002 419 – dla dzwoniących z telefonów stacjonarnych 459 595 419 – dla dzwoniących z telefonów komórkowych

29.01.2026 19:28

A jakie są przepisy jeśli okres rozliczeniowy jest roczny?
    Tesa

29.01.2026 13:50

Zachęcam do oglądania kanału na TT prawo po pracy. Jest tam dużo ciekawych materiałów odnośnie wspomnianych tu spraw. Może warto nagłośnić też tam tą sprawę.

22.01.2026 05:40

Nie wspominając już o drodze zawodowej niektórych kierowników na magazynie. Z dnia na dzień - z wózka widłowego prosto za biurko kierownika. O wykształceniu i kompetencjach lepiej nawet nie mówić. Kto pracuje tu dłużej, doskonale wie, o czym mówię. A potem takie osoby mają zarządzać ludźmi, motywować, rozliczać i wymagać wyników - i jeszcze oczekuje się, że „będzie dobrze”? Szacunek i autorytet nie biorą się z tytułu na drzwiach, tylko z wiedzy, doświadczenia i postawy wobec ludzi. A tego niestety u wielu obecnych kierowników zwyczajnie brakuje.
    Piotr

23.01.2026 05:52

To może zapraszamy do nas -przyjdź popracować w 2 stopniach, za najniższą krajową, z odrabianiem godzin za darmo. Zobaczymy, jak długo będziesz taki elokwentny. U nas „przestój” magicznie zamienia się w DW, bo tak jest wygodniej dla kierowników - papier się zgadza, a pracownik ma siedzieć cicho i oddać czas. I Ty serio próbujesz tu opowiadać o sprawiedliwości i logice? To nie są teorie ani „narzekanie”. To jest codzienność, którą ludzie łykają latami, bo ktoś wyżej udaje, że problemu nie ma. Więc zanim znów zaczniesz się mądrzyć, najpierw spróbuj przeżyć jeden miesiąc w tych warunkach. Bo z bezpiecznego miejsca każdy jest ekspertem. Na hali szybko by się okazało, kto naprawdę ma coś do powiedzenia.
    Anastazja

29.01.2026 09:57

O co chodzi z tym odrabianiem godzin za darmo? Bo te 100 godzin co padło wyżej to mega dużo 🙄 Przestoje tak macie odrabiać? Przecież jak zakład stoi to powinni wam to postojowe wypłacać, dziwne, że się na takie coś godzicie 🤔

28.01.2026 11:45

Oby nie było gorzej bo docierają informację że będą jeszcze większe zwolnienia. A w naszym regionie ciężko z pracą.
    #Montazysta
    Andrzej

28.01.2026 13:53

Weź człowieku, co ty mówisz. Już i tak zwolniono masę ludzi. Jeszcze trochę i to by musieli w biurach rękawiczki zakładać i fizycznie robić. Właśnie takie gadanie i plotki o zwolnieniach to przykład zastraszania ludzi - wystarczy rzucić hasło redukcje i niektórzy są w stanie zrobić wszystko dla firmy. A potem się do tego przyzwyczajają i robią z nami, co chcą, z uśmiechem i śmiechem z reszty.
    Leon

28.01.2026 06:14

Weszłam w te komentarze i nie dowierzam aż się czytać nie chcę. Pracowałem kilka lat na magazynie mój kierownik był o.k ale jakie tu bzdury piszą ludzi odrzucają błotem. Czy to wina kierownika magazynu że trzeba pracować 10 h a nie czasem planowania . Ja wychodzę z założenia jak komuś praca nie odpowiada czas na zmienić na lepszą . Pozdrawiam
    Piotrek

28.01.2026 08:31

Skoro już tu nie pracujesz, to po co się w ogóle odzywasz, skoro nie masz pojęcia, co się teraz dzieje? Zajmij się swoim życiem, a nie próbuj - jak twoi poprzedni koledzy kierownicy -manipulować i wciskać ludziom, że piszą bzdury. Bzdury to właśnie ty piszesz, bo gdyby było inaczej, nie byłoby tu tylu podobnych komentarzy.
    Marta

28.01.2026 09:26

Z ciekawości: w końcu piszesz jako kobieta czy mężczyzna? Najpierw „weszłam”, a potem „pracowałem”. Dobrze byłoby zachować spójność w wypowiedzi. Niech czytający twoją uwagę wiedzą czy wchodziłaś w d... kolegom twoim których bronisz jako koleżanka czy kolega ...
    Przyjaciel kierownika

28.01.2026 07:47

Widać, że u nas są różne sposoby na rozliczanie godzin. Jednym każe się wszystko odrabiać co do minuty, a innym wystarczy przynieść jajka jak kierownikowi magazynu i nagle minusy znikają, nic nie trzeba oddawać. Zasady są te same tylko na papierze - w praktyce wszystko zależy od tego, jak kto jest ustawiony u kierownika magazynu. I każdy, kto tu trochę pracuje, doskonale wie, jak to wygląda.
    Esmeralda

27.01.2026 21:05

Na obszarze magazynu najwyższy czas wziąć się za niektórych kierowników. Bo aż za dobrze widać, że nie wszyscy są traktowani tak samo. Są przypadki, gdzie swoi mogą przychodzić, o której chcą, spóźnienia są regularne, a potem magicznie robione są korekty w RCP i wszystko się zgadza. Bo to „córka kolegi”, bo „znajoma”, bo „sam ją tu załatwił”. praca zaczyna się od kawki i świecenia oczkami do kierowników I wtedy problem znika. A zwykły pracownik? Pretensje za każde odbicie, czepianie się minut, nerwowe komentarze i straszenie konsekwencjami.
    #AsystentSprzedazy
    Obserwatorka

27.01.2026 18:11

Kolejne (usunięte przez administratora) Za tą firmę powinny wziąć się urzędy - nie znajomi urzędnicy i kontrolerzy, którzy wychodzą po kontroli(usunięte przez administratora) Ludzie są (usunięte przez administratora) pracowników robi się (usunięte przez administratora) na każdym kroku. Wymyślają swoją politykę (usunięte przez administratora) Prokurator miałby dużo do roboty…
    Marta

27.01.2026 20:22

Trudno się z tym nie zgodzić. Jak tylu ludzi mówi to samo, to coś w tym musi być. To nie są pojedyncze przypadki, tylko codzienność, którą pracownicy znają aż za dobrze. Odrabianie godzin, straszenie, własne „zasady”, które z prawem mają niewiele wspólnego - to wszystko ludzie widzą i przeżywają na co dzień. Nikt tego nie pisze dla zabawy ani żeby komuś dokopać. Ludzie chcą po prostu normalnie pracować i być normalnie traktowani. A jeśli przez lata nic się z tym nie robi, to nic dziwnego, że coraz więcej osób uważa, że ktoś z zewnątrz powinien się temu w końcu przyjrzeć. Jeśli przez lata ignoruje się doświadczenie pracowników, narzuca odrabianie godzin, blokuje podwyżki, a wszystko przykrywa się gadaniem, że „tak musi być”, to nie ma co się dziwić tej frustracji. To nie są emocje bez powodu - to konsekwencja konkretnych decyzji i braku odpowiedzialności.
    Kolega

27.01.2026 09:27

Cześć pojawiły się ogłoszenia na doradcę klienta w sklepie, może ktoś napisać jakieś minimum , jakie zarobki , po ile godzin praca , ile sobót trzeba zrobić , kilka konkretów , z góry dzięki
    #DoradcaKlienta
    Lil trejder

27.01.2026 10:02

Minimum wiadomo, posypią krajową z jakąś premią, której na kwartał nigdy nie zobaczysz, chyba że przed sezonem powiesz że się zwolnisz. Praca w sezonie robisz po jakieś 200h za które nikt nie płaci bo w zimę nie wyrobiłeś normy godzinowej, rozliczają to RDR. Jako że mało czasu jest w lato żeby odrobić wszystko no to robisz wszystkie soboty 👌🤣 może z 1 wolna sobota się znajdzie przez cały kwartał. Na szkolenia jak bd jeździł trzeba podpisać parę papierów żebyś później hajs oddał.

23.01.2026 07:10

Może skoro firma tak chętnie szuka na drugim końcu świata, to warto tam też poszukać nowych kierowników - szczególnie na magazyn, a jednego również na montaż. Bo skoro od dłuższego czasu narzuca się odrabianie godzin, nie dba o podwyżki dla pracowników z wieloletnim doświadczeniem, a wyniki są słabe i chaos narasta, to problem ewidentnie nie leży w pracownikach, tylko w zarządzaniu. Może tamci nowi kierownicy bardziej by się starali, zamiast udawać, że wszystko gra.

24.01.2026 21:34

Tak w ogóle to jak tam z urlopami, da się w miarę normalnie dogadać czy marudzą za każdym razem, przy takim podejściu do odrabiania godzin to pewnie i z tym jest cyrk... 🙄
    Aniaa

26.01.2026 05:19

Niestety, ale dokładnie tak jak mówisz - z urlopami zawsze jest problem. A jak już się uda, to z ogromną łaską, albo trzeba obiecać, że przyjdziesz w sobotę, żeby odrobić. Urlop niby jest, ale w praktyce możesz go wykorzystać tylko wtedy, kiedy firmie pasuje - jakieś gorsze momenty, przestoje. I co najlepsze, często zamiast urlopu wpisują DW w grafik, żeby potem jeszcze to wszystko odrabiać

23.01.2026 06:37

Zamiast zatrudnić naszych mieszkańców i dać im godnie zarobić, najłatwiej ściągnąć tanią siłę roboczą z Kolumbii. Bo tak jest szybciej i taniej - kosztem ludzi, którzy tu mieszkają i pracują latami. I żeby było jasne: to nie jest atak na osoby z Kolumbii, tylko na politykę firmy, która woli omijać problem niskich płac i złych warunków, niż go realnie rozwiązać. Wszystkie te komentarze pokazują czarno na białym, jak wygląda sytuacja w tej firmie. Gdyby warunki były uczciwe, nie trzeba by było szukać pracowników na drugim końcu świata.
    Piotr

23.01.2026 06:42

Tyle ludzi zwolniono, a zamiast dać pracownikom te marne 10% podwyżki podstawy, zmotywować ich i w końcu docenić doświadczenie, firma woli szukać ludzi na drugim końcu świata. To pokazuje priorytety: nie utrzymać i nie szanować tych, którzy dźwigali firmę latami, tylko iść w najtańsze rozwiązanie. A potem zdziwienie, że morale leży, rotacja jest ogromna i atmosfera coraz gorsza.

22.01.2026 05:31

Bo prawda jest taka, że to wina obecnych kierowników. Kiedyś kierownik szedł za ludźmi, walczył o podwyżki, stał murem za zespołem. I co? Był „za dobry dla ludzi”, więc trzeba go było usunąć. A teraz? Aktualni kierownicy myślą tylko o sobie. Wolą siedzieć cicho, nie wychylać się i bać się o własne stołki, dlatego tak długo ich tu trzymają. Każdy pracownik ma już na ten temat wyrobioną opinię. Tylko pytanie: jak oni później mogą nam patrzeć w oczy? Czy naprawdę nie jest im wstyd manipulować ludźmi na każdym kroku, a potem jeszcze czegoś wymagać albo o coś prosić? W sporcie sprawa jest prosta: nie ma wyników, są złe relacje — zmienia się trenera. Tutaj powinno być dokładnie tak samo. Jeśli zespół nie działa, to problem nie jest w drużynie, tylko w tych, którzy nią zarządzają.
    #Magazynier

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Rowery kross (kross.pl - KROSS)?

Kontakt - Kross S.A.

Leszno 46 06-300 Przasnysz

Branża główna: Sprzęt sportowy

19.01.2026 13:02

W tej firmie nie takiego czegoś jak szacunek i poszanowanie pracownika za umiejętności i doświadczenie . Pracując powiedzmy 15 lat zarabia się mniej niż osoba nowo zatrudniona bez jakiegokolwiek doświadczenia która w żaden sposób nie dorównuje umiejętnościami osobie pracującej naście lat. Jest to wręcz upokarzające bo nie dość że więcej zarabia to trzeba jeszcze za niego robić...

22.01.2026 05:11

Nie, u nas to tak nie działa jak w biurach. To nie jest żadne „brutto = netto” ani księgowe sztuczki. Młodzi są zwolnieni z podatku, więc na rękę dostają więcej niż pracownik z 10–15 letnim stażem. I nie dlatego, że mają większe umiejętności — tylko dlatego, że tak skonstruowano system. A doświadczony pracownik? Zero realnych podwyżek, za to coraz więcej obowiązków. Trzeba zawijać rękawy, dźwigać, ogarniać robotę i jeszcze poprawiać po nowych, bo ktoś musi odpowiadać za wynik. To jest magazyn, a nie biuro. Tu się pracuje fizycznie, a nie rozmawia w teorii. Jeśli ktoś myśli, że realia są takie same jak przy biurku, to zwyczajnie nie ma pojęcia, jak to wygląda na hali.

22.01.2026 05:14

Zanim będziesz cokolwiek tłumaczyć innym, zejdź na halę i popracuj miesiąc w magazynie, a nie oceniaj z perspektywy biurka. Tu nie ma komfortu, klimatyzacji i „różnic podatkowych na papierze”. Tu się dźwiga, biega, robi normy i bierze odpowiedzialność, często za ludzi, którzy zarabiają więcej tylko dlatego, że są młodsi. Doświadczenie, staż i umiejętności nie mają żadnego przełożenia na pensję, a to jest zwyczajnie chore. Więc zanim będziesz mówić, że „to pewnie tak samo”, warto najpierw wiedzieć, o czym się mówi, bo w tej chwili kompletnie rozmijasz się z realiami.
    Pablo

15.01.2026 22:39

Ciekawe, kiedy ktoś w końcu przejrzy na oczy i zobaczy, do czego to wszystko prowadzi. Kierownik jednej linii montażowej jeszcze trzyma poziom, ale druga linia (kto tam pracuje, ten wie) i magazyn to już zupełnie inna historia - wszystko robione kosztem ludzi. Prezes i dyrektorzy powinni od czasu do czasu robić niezapowiedziane wizyty, żeby zobaczyć, co naprawdę się dzieje.
    #AnalitykBiznesowy

16.01.2026 16:30

No przecież ludzie pytają po to, żeby nie przychodzić i zobaczyć 😂Argumentów brakło czy jak? Bo tam brzmi twoja odpowiedz na pytanie.

16.01.2026 18:14

Tu już nie chodzi o wyniki ani tabelki, tylko o zwykły brak szacunku do ludzi. Presja, chaos i ciągłe dokładanie obowiązków stały się normą, a problemy zamiata się pod dywan. Na montażu lakierni i w magazynie wszyscy widzą, że to zmierza w złym kierunku, tylko na górze udają, że wszystko działa idealnie. Jeśli dalej będzie się oszczędzać na ludziach, a nie na złych decyzjach, to ta firma sama sobie podcina gałąź, na której siedzi.

14.01.2026 20:58

Praca w firmie Kross ujawnia poważne problemy organizacyjne, które w praktyce prowadzą do wykorzystywania pracowników i przerzucania na nich konsekwencji złego planowania po stronie firmy. Szczególnie dotyczy to sposobu rozliczania czasu pracy w okresach, gdy brakuje towaru, zleceń lub trwa tzw. martwy sezon. W takich momentach pracownikom masowo wpisuje się w grafiki dni wolne oznaczone jako „DW”. Nie są to dni wolne wynikające z wniosku pracownika ani uzgodnione wcześniej rozwiązanie, lecz efekt braku pracy po stronie firmy. Następnie godziny te są traktowane jako „minusowe”, które pracownicy muszą później „wyrównać”. W praktyce wygląda to tak, że gdy tylko pojawia się więcej pracy, pracownicy są zmuszani do pracy po 10 godzin dziennie przez wiele tygodni, a dodatkowo do przychodzenia w soboty. Ta praca nie jest traktowana jako nadgodziny ani jako praca w dniu wolnym, lecz jako „odrabianie minusów”. Oznacza to, że pracownicy wykonują realną pracę fizyczną bez dodatkowego wynagrodzenia – wyłącznie po to, aby zniwelować godziny, które powstały nie z ich winy, lecz w wyniku decyzji organizacyjnych firmy. W ten sposób czas wolny narzucony przez firmę zamienia się w dług godzinowy wobec pracodawcy. Pracownicy pracują po 10 godzin dziennie i w soboty (usunięte przez administratora) ponieważ słyszą, że „tak trzeba”, „tak działa system” albo „takie są zasady w okresie rozliczeniowym”. Ryzyko prowadzenia działalności – brak towaru, sezonowość, przestoje – zostaje całkowicie przerzucone na pracowników. Dodatkowym problemem są warunki pracy. (usunięte przez administratora) Widoczne jest również silne kolesiostwo wśród kierowników. Decyzje dotyczące organizacji pracy, przydziału obowiązków czy podejścia do problemów pracowników często zależą od relacji osobistych, a nie od jasnych i równych zasad. Osoby „z układów” mają łatwiej, a pozostali są pozostawieni sami sobie. Próby zgłaszania problemów kończą się zbywaniem, lekceważeniem albo przerzucaniem odpowiedzialności między przełożonymi.
    #SpecjalistaDsJakosci
    Szymcio

15.01.2026 13:00

Jak to czytam, to aż mi się wszystko przypomina… te same akcje z odrabianiem godzin, zabieraniem premii i udawaniem, że wszystko jest w porządku.Ja już na szczęście tam nie pracuję.
    Trader

15.01.2026 16:53

Potwierdzam, z wakatami robią to samo. Ponadto prace a zwłaszcza te dodatkowe wykonywane często są bez wcześniejszej weryfikacji, wyjdzie w praniu - zobaczymy co ludzie powiedzą. Jak już jest pożar i ludzie zaczynają mowic jak jest to zgłaszają posty do administratorów serwisu o naruszenia danych osobowych albo wrazliwych. Ostatnia akcja z pieczatka dyrektora, uzywana bez jego wiedzy, co tutaj wiecej mozna dodac o poziomie organizacji
    Jakub

15.01.2026 15:58

A jak wyglądają w tym roku zarobki na serwisie, montażu i magazynie? Jest coś więcej niż najniższa krajowa, czy dalej bez zmian?
    #Serwisant
    Magdalena

15.01.2026 15:48

Na montażu jest tak samo. Te same zagrania, to samo podejście do ludzi i te same problemy, które ciągną się od lat. Czytając te komentarze, człowiek dokładnie wie, o co chodzi.
    #SocialMediaManager
    Dominik

15.01.2026 14:31

Czytając te opinie, mam wrażenie, że cofam się o kilka lat. Dokładnie to samo działo się w czasach przedcovidowych: robienie minusów, odrabianie godzin, soboty za darmo i zabieranie premii i ciagle problemy. Człowiek miał wrażenie, że ciągle jest coś do oddania firmie, mimo że robił swoją pracę. Po tylu latach widać, że nic się nie zmieniło te same praktyki, to samo traktowanie ludzi. Nie każdy, kto rządzi, wie dokąd idzie, a kierownik najwyraźniej wciąż jest całkowicie zagubiony, ignorując zdrowie i czas pracowników. Nie zapomnę też tego nigdy: jak prezes miał chodzić po magazynie, to wielkie sprzątanie, trzeba było stać na baczność, a kierownictwo trzęsło się, żeby dobrze wypaść i zatuszować wszystko. To pokazuje, że firma wciąż zmusza ludzi do poświęcania swojego życia i zdrowia dla własnej wygody i pozorów, a za zmianę nikt się nie bierze.
    #Konserwator
    Kuba

17.12.2025 14:15

Szkoda czasu na firmę… Jak ktoś szuka stabilności to na pewno nie tutaj. 2 gwiazdki, ponieważ rowery są ok sam użytkuję. Zakład polecam omijać szerokim łukiem.
    xyz

01.10.2025 17:00

a jak wygląda praca w biurze ? lepiej niż w innych działach?
    Szymon

06.08.2025 23:44

Moim zdaniem firma nie jest taka zła jak niektórzy piszą. Pracowałem tam 3 lata i okej, może kokosów się nie zarabiało ale tragedii nie ma.
    Nikola

30.09.2025 11:54

Dobra czyli jednak chyba warto spróbowac swoich sil w firmie. Ciekawi mnie tylko skad te roznice zdan co do warunkow, jak ktoś ma doswiadczenie i pracuje jak nalezy pensja jest większa czy jak to wygląda
    Księgowy

30.09.2025 23:59

Może dlatego, że osób ma aspiracje związane z atrakcyjnym wynagrodzeniem, kluczowe znaczenie mają odpowiednie kwalifikacje oraz doświadczenie. Rozwój kompetencji to najlepsza droga do osiągnięcia oczekiwanych warunków pracy i płacy.
    klient 95

29.09.2025 18:13

kupiłem u nich 3 rowery za łączną wartość 48 tys zł 😃 jeden z nich oddałem ponieważ dziewczynie sie nie spodobał, no ale przetestowaliśmy go, zrobiliśmy sobie wycieczke 40km. Moze to duzo, ale dziewczyna nie była pewna. Nawet zadzwoniliśmy specjalnie do nich na support zeby sie zapytać czy to problem. Infolinia zapewniła nas ze przebieg 40km nie spowoduje dodatkowych kosztów. Oczywiście była to ściema. Oddałem rower o wartosci 12k i zostało mi naliczone coś ponad 900zł kosztów za rysy i przebieg, czyli ponad 8% wartosci roweru. Co do rys powiedziałem, że nie wiem kto je zrobił wiec moge zaplacic, ale nie za przebieg bo mnie wprowadzili błąd i poprosiłem o przesłanie kosztorysu za co KONKRETNIE mam zapłacic te ponad 900zł, bo obecnie w moich oczach jest to kwota wyjęta z tylnej czesci ciała bez żadnej podstawy. W odpowiedzi uzyskałem klasyczną sentencje na odwal sie, ze ich serwis w oparciu o amerykańskich naukowców wyliczył magicznie tą kwotę bla bla bla. Czyli z mojej perspektywy nadal jest to kwota losowana w lotto. Zero konkretów. Generalnie kupuje teraz motor w salonie Triumph i byłem na 3 jazdach testowych łącznie 6h 😊 Wiec wystarczy sobie porównać te dwie sytuacje zeby zrozumieć z jakim januszowaniem mamu tutaj do czynienia. BArdzo żałuje, że dwa pozostałe rowery które kupilem były juz mocno uzywane, bo bym oddał wszystko i straciliby 48tys a nie tylko 12. Natomiast obiecuje ze nie zostawie tam ani złotówki wiecej i bede propagował wiedze o tej sytuacje w świat. 1. Okłamanie klienta w sprawie przebiegu poprzez infolinie 2. Wyciąganie kwot za rysy z tylnej czesci ciała bez wyjasnienia konkretnie co za co i dlaczego tak jak im napisalem w mailu tak powtórze tutaj - strata wynikająca z tego ze nie bede korzystał z usług kross przekroczy wielokrotnie zysk który mają z naliczenia na mnie kar za przebieg.
    Były

04.08.2025 13:05

Ciekawe kiedy klimę włączą. Już nie pracuje, więcej zarobię na produkcji. Tymczasem konkurencja sukcesy za sukcesami Centrumrowerowe, Romet, Decathlon o wiele lepiej traktują ludzi.. może od tego zacząć?
    Aneta

13.08.2025 22:23

poważnie? a to ten dyrektor co ma cos wspolnego z miesiacami?
    Anetokajtek

28.08.2025 09:54

A pani wraz z Kajetanem pracujecie w tej firmie? Chętnie dowiemy się jak to wygląda naprawdę.. widzę próbujecie pomóc firmie czy z góry wam delegują? Przecież to widać co wy robicie… dajcie se spokój z tym cyrkiem ludzie. Chciałem się zatrudnić ale widzę że juz nikt nie chce u was pracować i sprzedawać rowerów składanych przez Kolumbijczyków, bo po prostu ludziom wstyd ..
    Quaestio

04.07.2025 10:07

Asystent AI

Może ktoś się wypowie, czy jako Kierownik Sklepu z doświadczeniem w branży rowerowej firma wymagała naprawdę aż tak dużo i czy wynagrodzenie było adekwatne do tych oczekiwań? Najważniejsze w tej ofercie było minimum 2 lata doświadczenia w zarządzaniu ludźmi i znajomość branży rowerowej. Z benefitów najbardziej wyróżniała się możliwość dołączenia do drużyny Kross Staff Team i testowania nowych produktów.
    #KierownikSklepu
    Fbi

21.08.2025 23:58

Tutaj żeby zostać kierownikiem musisz spełniać jeden z warunków : 1. kierownik regionalny to twój znajomy/znajoma 2. Powiedzmy mieć doświadczenie „na piśmie” w zarządzaniu Jak już cię zatrudnią to w zasadzie możesz robić co chcesz.
    CSI

22.08.2025 09:57

Dokładnie musisz się ziomkowac z regionalną bo inaczej będzie ciężko, dobry kolega korpo, ona podobno i tak tylko znajomych raczej zatrudnia, umiejętności Twoich nie sprawdza bo nie mają jak dosłownie i kim
    Jolkacolka

30.07.2025 12:48

Nie polecam pracy w tej firmie. Pierwsza sprawa godziny: rozliczenie roczne prowadzone niezgodnie (usunięte przez administratora) średnia tygodniowa ma być ok. 40h, niestety codzienność w Krossie kpi sobie z ludzi i ich życia: poza sezonem duże obcinanie godzin lub zamykanie sklepu na dwa dni w tygodniu a w sezonie praca po 12h bo godzinki trzeba odrobić. Kasa mierna, nawet na wyższych szczeblach to śmiech. Plany liczy ktoś kto nie ma pojęcia o marży i sprzedaży.. nie pytajcie o jakie parametry się opierają, (usunięte przez administratora)Na zebraniach (usunięte przez administratora)motywuje pracowników „proszę nie używać klimatyzacji, bo dużo to kosztuje, klima jest dla klientów nie dla was” jednocześnie chce aby pracownicy wykonywali pracę magazynowe (usunięte przez administratora) Najlepsze jest to że tak ogarnięci że nawet nie wiedzą że niektóre polecenia są niezgodne z prawem i wysyłają to w mailu. Brak hierarchii w firmie, pod nieobecność kierownika, ktoś kto zajmuje się zakupami w firmie przychodzi i rozkazuje pracownikom i pali sprzedaże 🤣 pani regionalna (usunięte przez administratora) zero profesjonalizmu. Chodzi (usunięte przez administratora) wprowadza obrzydliwą atmosferę. Próbuje negatywnie nastawić pracownika względem kierownika i odwrotnie. (usunięte przez administratora)które widzą dolary przed oczami, zajada ciebie dla swojego 6tys na rękę. Zero skrupułów. Ale karma wraca. Kolejna sprawa jest zatrudnianie serwisantów mimo obiecanek, nie ma szkoleń, czasem przyjedzie szkoleniowiec o 16 jak jest młyn na sklepie i rozkłada ręce że nic nie zdąży 🤣 zatrudnili Cię na sezon? Umowy raczej ci nie przedłużą. System działa w kółko, na kolejny sezon znowu zatrudniają kogoś bez doświadczenia i zwalniają po sezonie i znowu i znowu. Premię obiecywane na rozmowach rozmywają się o brak rzetelnych planów sprzedażowych, które są nieadekwatne do konkretnego sklepu. Kierownik i sprzedawca zasuwają na serwisie a serwis ma też sprzedawać, bo poza sezonem jest tylko jeden pracownik na sklepie. Wyobraźcie sobie że jesteście sami a tu tak: klienci, dostawa i rowery do wydania i na dobitkę ktoś chce raty.(usunięte przez administratora). Szkoda czasu i nerwów. Nie zasługujecie nawet na jedną gwiazdkę.
    Uwaga

05.08.2025 11:09

Nie do końca. Aby to, co zostało napisane, nie było pomówieniem, to musi być udowodnione. A jak udowodnisz sytuacje, które się wydarzyły sam na sam?
    agent FBI

08.08.2025 09:08

Ja też słyszałem podobno wykorzystają izraelskie technologie żeby namierzać podejrzanych
    P-sz

28.06.2025 13:15

Podobno znowu zwolnienia i 100 osób na bruk
    Aneta

03.07.2025 20:44

No dobra ale jaki jest sens xD Zwolnią, zatrudnią nowych znowu, po co, żeby też ich zwolnić. Jak im się to niby opłaca, chyba że faktycznie jest jakiś powód tego że te osoby poleciały
    Mars

01.08.2025 16:10

@Aneta z @Anastazją od maja się zastanawiacie czy do Krossa się przyjąć? 🙈
    Karolina

24.07.2025 13:21

Niestety muszę wystawić negatywną opinię na temat firmy KROSS. Zakupiłem(a😒 rower, który od początku miał wadę niezgodną z umową. Pomimo zgłoszenia problemu, odmówiono mi przyjęcia zwrotu, co jest niezgodne z moimi prawami jako konsumenta. Rower był już dwukrotnie reklamowany, a usterki wciąż się powtarzają, co świadczy o niskiej jakości produktu lub niewłaściwej obsłudze serwisowej. Zamiast pomocy — spotkałem(a😒 się z brakiem zrozumienia i utrudnionym procesem reklamacyjnym. Z przykrością stwierdzam, że doświadczenie z marką KROSS było bardzo rozczarowujące. Nie polecam, szczególnie osobom, które liczą na rzetelność i wsparcie po zakupie. Rower zakupiony 26.04.2025 i od tamtej pory 98% jest w serwisie z którym nie da się dogadać. Zrobiłam nim 3 przejazdy przy 3 zablokowało mi hamulce i przy próbie zwrotu chciano mi odjąć 1200zl że rower jest niesprawny z mojej winy
    Jacek

26.06.2025 11:45

Firma Kross nie szanuje klientów. Zamówiłem w poniedziałek rano ładowarkę do baterii a w piątek dopiero mają wysłać. Na infolinię pracownik mówi co dzień co innego. Nagrywają rozmowy i co to daje . Chcesz złożyć skargę to mówią że nie ma możliwości kontaktu telefonicznego z przełożonymi. Z chin przesyłka dochodzi prędzej niż z Kross. Ciekawe że na emaila mam już fakturę zakupu i przesyłka wysłana. A przesyłka sobie leży w magazynie. Tak się traktuje klientów w tej firmie. Oczywiście płatność od razu blikiem była .
    Grażyna

11.06.2025 21:12

Jak wygląda atmosfera pracy w księgowości w tej firmie?
    Zdołowana

26.06.2025 09:26

Odkąd przyszła nowa GK jest dramat. Ponieważ sama jest średnio rozgarnięta to tematy, których nie rozumie przerzuca na innych w dziale. Jest opryskliwa i mocno nieprzyjemna. Jest mobbing i zamordyzm. Jeśli zależy Ci na zdrowiu psychicznym to omijaj z daleka. Sprawdź KRS i zobacz ile sprawozdan finansowych ta spółka ma w plecy. Może zdążysz przeczytać zanim ekipa P. usunie wpis.

21.06.2025 00:49

Widzę, że atmosfera zależna od regionu w jakim się szuka :) Powiedzcie jakie zarobki ma doradca na sklepie na start i jaką umowę dają na początek?
    Dddddd

23.06.2025 22:25

Zazwyczaj uop 3msc. Jak wiesz co to rower to 4800 brutto, jak nie to najniższa krajowa
    Quo vadis Krossie?

25.08.2024 19:17

Od momentu zawieszenia premii w zeszłym roku kultura pracownicza w Kross zeszła na psy. "To wasza/nasza firma", "ktoś tu prowadzi biznes" słyszy się nagminnie co świadczy o próbie przesunięcia odpowiedzialności na pracowników - w imię Krossa za pół darmo i o tym, że pracownik ma rozumieć fakt, że podwyżki nie dostanie bo to się firmie nie opłaca. Po trzech latach SSW, firma obudziła się, że w prowadzeniu firmy chodzi o pieniądze, które zarabia się na czysto po odprowadzeniu wszystkich kosztów i podatków, a nie o ilość jak to miało miejsce na początkach tego działu. Ten brak kompetencji odbija się teraz na wszystkich. Rowery są produkowane coraz gorszej jakości, (usunięte przez administratora) wprowadzanie jakiś bezsensownych rozwiązań typu Booksy czy Compensa, Oshee na który jest największy nacisk. Zero konkretów dotyczących rowerów i ruchów, które mogą zwiększyć sprzedaż. O szkoleniach zwiększających kompetencje można zapomnieć bo tu pracownik szkoli pracownika z rzeczy, które są już dawno wprowadzone. Większość salonów nie ma klimatyzacji czyli warunki, które są dalekie od ludzkich przy letnich temperaturach. Stawki zdecydowanie poniżej rynkowych bo... "przecież nie macie tak dużo obowiązków" (usunięte przez administratora) Premia pomimo nie spełnienia warunków premiowania została wypłacona raz przed startem sezonu ewidentnie po to, aby ludzie zostali na sezon, po sezonie symbolicznych 10% nikt nie dostał. Pracowników obarcza się o brak wyników, a dzisiejszy stan firmy jest odpowiedzialnością ludzi zarządzających nią przez ostatnie lata. Na początku sezonu rowerów do sprzedaży nie było, a nacisk na sprzedaż wtedy była największa. Nie logiczne jest, aby wymagać sprzedaży bez stocku magazynowego. Rowery z nowej kolekcji nie podlegały przecenie mimo, że dilerzy mieli je taniej średnio po 700zł taniej. Obiecywane było, że polityka z dilerami zostanie wypracowana i nic się w tej kwestii nie zmieniło, mydlenie oczu. Teraz jak sezon się kończy rowerów niektórych znowu nie ma, a klienci są, a nacisk na wszystko tylko nie na sprzedaż, która spadła. Chcesz wyrównanie bo minimalna wzrosła? To nazywane jest to podwyżką, której nie ma jak Ci dać bo nie robisz wyników. Szkoda tylko, że nie ma zazwyczaj rowerów do sprzedaży, aby te wyniki robić. Chcecie odejść? Możecie mieć pewność, że (usunięte przez administratora)będzie o tym wiedzieć bo świat jest mały i zapyta Was o to przy okazji (usunięte przez administratora) Premia? Zgodziłeś się na taki regulamin! Tylko mało kto pamięta, że podsunięto nam pod nos dokument do podpisania, że zgadzamy się z automatu na każdą zmianę bo niby paper less. Można było nie podpisać, ale to oznaczało natychmiastową zmianę miejsca pracy. W dużym skrócie pokazałeś lojalność to ją wykorzystali, nie zauważyli, nie docenili i jeszcze Ty jesteś winien, że nie dostaniesz wyrównania/premii bo nie ma wyników na salonie, który jest Twój, ale nie jest Twoją własnością ;). Nie znajdziecie tutaj motywacji do pracy, ani odpowiedniej gratyfikacji pieniężnej za nią. Spotkacie się za to z (usunięte przez administratora), która nie potrafi złożyć roweru z kartonu(usunięte przez administratora) Jeżeli Wasze zdrowie psychiczne jest Wam miłe to omijajcie Krossa szerokim łukiem. XXI wiek, a innowacją w firmie jest zwrot robiony automatycznie i podzielona płatność w systemie. Sieć miała być zrestrukturyzowana, a w miejsce zamkniętych nierentownych salonów otwierane są kolejne. O fakcie, że Kross rozmawiał z właścicielem obiektu o zerwaniu umowy najmu salonu dowiadujesz się przypadkiem z "ulicy". Jest jakiś konkurs organizowany przez bank jak wystawiasz raty? Nie możesz wystawiać w tym banku rat bo to się dla Krossa nie opłaca. Zero premii, mniejsze zniżki pracownicze, zero możliwości zarobienia na zewnętrznych konkursach. Długo powstrzymywałem się od napisania komentarza tutaj, ponieważ praca tutaj nie zawsze tak wyglądała i lubiłem tutaj pracować. Dzisiaj zmuszam się żeby wstać z łóżka bo wiem, że idę do pracy w której nie mam wpływu na to jak będą wyglądać moje finanse. Osoby, które były przy decyzjach, które doprowadziły do takiego stanu firmy dalej są w Krossie(usunięte przez administratora) Jak się domyślacie ich pensje się nie zmniejszyły, a regulaminy premiowania ich nie dotyczą (usunięte przez administratora) Zarządzanie=Excel w tej firmie. To nie jest firma z pasją do rowerów tylko pseudo corpo bieda edition RS. Firma przestała mieć skrupuły wobec prawa, przepisów, które sama ustala, pracowników, a w tym mnie. Więc tak jak dawałem z siebie wszystko kiedy potrzebowali tak teraz dostaną ode mnie to samo co ja dostałem od nich czyli brak skrupułów. Nie polecam!
    Mike

27.02.2025 09:26

No piękny i profesjonalny pocisk na firmę. Wszystko co się dzieje opisane bez kolorytu. Niestety tak dzisiaj wygląda około 50% firm. W taki sposób są zarządzane jak opisałeś. Jest to zgroza i kompletny brak logiki w prowadzeniu firmy. Zaczyna się od " specjalisty od exela " on tam wie wszystko, ale poza słupkami nie widzi świata. Spec- exel to osoba mało elastyczna i kreatywna to taki dwu bitowy umysł A na marginesie to widzę że byłeś mocnym handlowcem z pasją któremu zależało. Pozdrawiam
    Deerhunter

09.06.2025 11:23

Brawo brawo, takich ludzi tam brakuje, Gdzie inspekcja pracy pytam.
    oskar

24.09.2024 03:27

Jako serwisant rowerowy pierw trzeba mięć doświadczenie, nie ma możliwość przyuczenia dla nowych chętnych nauki?
    Jagoda

07.06.2025 10:03

Jak to możliwe, że w tej samej firmie są takie różnice w zależności od tego w którym dziale pracujesz. Czyli jak coś lepiej startować do kadr. A polecacie jeszcze inne działy w których tez jest spoko atmosfera?
    Deerhunter

09.06.2025 11:18

Lepiej zgłosić ten bałagan do PIP

Zostaw merytoryczną opinię o Kross S.A.