Rowery kross (kross.pl - KROSS)

2.5/5

• Brzezice
  • Księstwo
  • Mchówko

3. Opinie o pracodawcach Przasnysz
  5. Opinie o Rowery kross (kross.pl - KROSS S.A.)

Opinie o kross.pl - KROSS S.A. w Przasnysz

Nie przegap nowości o Kross S.A.!

Kross to porażka

11.07.2023 17:23

Niech nikt nawet nigdy nie próbuje się tu zatrudnić, firma krzak dziś jest jutro może jej nie być. W dzień wypłaty postanowili uciąć bez słowa premie zadaniowe które się należą. Człowiek planuje wakacje a tu nagle dowiaduje się że zostaje bez premii. Konsekwencje będą z tego wyciągane cały zarząd i polityka firmy to dno i kilo mułu. Uciekajcie jak najprędzej jak nie dostanę swojej premii też stąd uciekam i ani myślę wrócić...
    Premia

16.02.2024 00:09

Wypowiedź zasadna. Wtedy premie były zatrzymane. Słabo z decyzji Głównego Zwalniacza. Później niby oddali.Obecnie poobcinali co mogli i wszystko zrzucają na sprzedaż. Tam poszły zwolnienia. Podobno szykują się znów zmiany w dziale handlowym bo niby (usunięte przez administratora) pracowników. Zresztą kto w Kross idzie do(usunięte przez administratora) obecnie więc nie co się dziwić. Po sezonie ma być zmiana działu handlowego i zakupów. Starzy pracownicy są zdegustowani warunkami i wg Z łatwo ich zdobyć przez inne firmy. W takich warunkach bez perspektyw to Romet czy inne to lepsza perspektywa.
    Rozważam

04.02.2024 13:03

Na OLX pojawiło się ogłoszenie dla mechanika serwisu. W ogłoszeniu jest mowa o premiach miesięcznych, a tu widziałem opinie, że było różnie z tymi premiami. Jak to wygląda obecnie? Czy premie są wypłacane co miesiąc? Od czego zależy premia mechanika? Jaka jest atmosfera pracy w serwisie? Czy jest lepiej, czy gorzej niż ogólnie w całej firmie? Na jakie zarobki może liczyć mechanik z kilkuletnim doświadczeniem?
    Rozważam

06.02.2024 09:16

Tak nazywany jest dział serwisu? Czy możesz coś więcej napisać? Jak wyglądają zarobki, od czego zależy premia mechanika, jaka atmosfera panuje w dziale i firmie?

22.11.2023 15:40

podobno Kross jezdzi po wszystkich swoich dealerach i sciąga natychmiastowo kasę za niezapłacone FV ?

20.11.2023 11:02

Uwaga ma naciągaczy

21.11.2023 02:22

Arek, podany przez Ciebie numer ma bardzo złe opinie w Internecie. Podobno niby kancelaria prawna, która tylko wyciąga pieniądze na „koszty sądowe”, a potem kontakt się urywa. Czy zamiast posługiwać się jedynie numerem telefonu możesz podać jakieś dane firmy, abo możliwa była jej weryfikacja?
    Michał

11.11.2023 12:03

Jestem wręcz oburzony sposobem w jaki moja reklamacja jest rozpatrywana. 26 września zgłosiłem uszkodzenie koła w swoim rowerze w salonie Kross w Markach. Panowie zrobili zdjęcia, przyjęli zgłoszenie i kazali czekać na decyzję. Po 3 tygodniach zadzwonili do mnie, żeby dostarczyć koło, które muszą wysłać do przedstawiciela, informując jednocześnie, że reklamacja jest w pełni zasadna - nie można było od razu wziąć tego koła i zapewne dzisiaj byłoby już wszystko załatwione? Co można ocenić na podstawie zdjęć? Informacja o zasadnej reklamacji, została potwierdzona na infolinii na którą dzwoniłem już wielokrotnie. Skoro według nich reklamacja jest zasadna, to powinni mi wysłać nowe koło. W żaden sposób nie mogę się dowiedzieć co się dokładnie dzieje z reklamowanym sprzętem i kiedy je odzyskam. Państwo na infolinii są totalnie niezorientowani w sprawie, jedyne co potrafią zrobić, to wysłać zapytanie do serwisu, na które i tak nie ma żadnej odpowiedzi, ponieważ takie zapytanie było wysyłane w mojej sprawie już kilkukrotnie. SPRAWA CIĄGNIE SIĘ JUŻ 1,5 MIESIĄCA! Jestem wściekły jak cholera. Nie mogę jeździć na rowerze od tak długiego czasu, a że strony Krossa próżno szukać jakiejkolwiek pomocy. Jestem zażenowany tym w jaki sposób firma Kross postępuje z klientami. Nie kupiłem roweru za grosze, zapłaciłem za niego 8000 zł. Był to najdroższy rower w ich ofercie. Zaufałem firmie Kross, która nie potrafi mi ani pomóc, ani zaopiekować się moją reklamacją, ani udzielić jakiejkolwiek informacji. To jest SKANDAL, że sprawa trwa już tyle czasu. Przy dokładnie takiej samej reklamacji, takim samym uszkodzeniu, w Decathlonie czeka się na rozwiązanie 3 DNI - a koło nie było firmy Decathlon. Kompletna tragedia ze strony Krossa. Nigdy więcej nie dokonam już u nich żadnego zakupu i zdecydowanie odradzam każdemu kto będzie się zastanawiał nad zakupem roweru w Krossie, żeby nie naciął się tak jak ja. W żadnej innej firmie takie sytuacje nie mają miejsca i sprzedawcy zawsze starają się wychodzić naprzeciw oczekiwaniom klienta, a tutaj mają klienta totalnie w (usunięte przez administratora).
    ssorK

15.11.2023 11:35

Akurat kwestia reklamacji u krossa to standard i takie potraktowanie klienta nie dziwi (niestety). Problem w tym że nikt z osób decyzyjnych w kross chyba nie wchodzi na takie portale, nie czyta opinii i chyba tam generalnie mają wywalone. Sprzedają produkt słabej jakości w dużych ilościach, ludzie kupują bo tanio i liczba się zgadza, więc po co się starać? Szkoda bo firma polska którą można fajnie rozwinąć, ale jak widać produkty słabe i podejście do klienta także. Panie Sosnowski, zrób pan tam rewolucję kadrową i zacznij od junora, bo ponoć nie dojeżdża.
    Góra

15.11.2023 18:44

Managerowie są tak odklejeni od klienta jak to tylko możliwe. Jak można zapewnić wysoki poziom obsługi klienta, skoro nikt nigdy nie bywał w sklepie rowerowym?
    Urzytkownik

26.10.2023 19:21

Przestrzeganie praw konsumenta to dla tej " firmy " zupełnie obca sfera. przestrzegam przed zakupem. Rower nawet fajny ale gwarant czyli " firma" kross nadal stosuje (usunięte przez administratora) metody czyli : kłam nawet jak prawo jest po stronie konsumenta. Ja zrobię z nimi porządek chociaż bym miał iść do sądu. Jeszcze raz przestrzegam przed tą " firmą "
    DOŚĆ

26.10.2023 11:31

Jako firma KROSS, podejście do pracownika zerowe, nawet podwyżki nie chcą dać bo mówią, że nikt nie dostanie, Kierowniczki regionalne mają gdzieś pracownika i nawet nie starają się aby porozmawiać o pracy czy dobrze idzie czy źle. od 1 stycznia wszyscy będą pracować za najniższą krajową w tej firmie. Mam nadzieje, że ta firma bardzo szybko zakończy swój żywot jeśli chodzi o sklepy własne. Karma wróci! Do wszystkich tych co chcą pracować w tej psudo firmie rowerowej, Nie traćcie swojego czasu na rekrutację! Pracownik serwisu/sprzedawca 4500brutto Kierownik 5500brutto odpowiedz sobie sam czy chcesz mieć wyzysk w pracy czy szukać coś normalnego :) Pozdro dla kumatych 420!
    Nicki

03.10.2023 16:02

Podobno kolejne zmiany w obszarze mkt? Czy będą nowe rekrutacje w związku z tym?
    Mk

20.10.2023 09:34

Najgorzej zarządzany dział firmy. Dużo się mówi o (usunięte przez administratora) choć ostatnio skład osobowy się zmienił.

01.09.2023 16:37

Trash

01.09.2023 18:30

Skąd info? Podobno premia będzie.
    XDDD

07.10.2023 16:11

Nie wychodzi. Pensja marna. Ogólnie praca na chwile jeśli ktoś chce zarabiać a nie za półdarmo pracować
    Bieda konferencja

15.09.2023 07:42

Hej Kross, Faktycznie macie problemy finansowe. Ta bieda konferencja to tylko potwierdza. Najgorsza konferencja od lat, po ilości gości można stwierdzić, ze przyszłość rysuje się w ciemnych barwach. Dobrze ze są tez inni na rynku…
    bz

17.09.2023 23:25

tak szczególnie przy takim traktowaniu pracowników i marnej obsłudze serwisowej, do tego bublach montażowych i fabrycznych

18.09.2023 09:47

Nie jestem pracownikiem KROSSa. W takim razie powiedz, którzy producenci w polsce się jeszcze dobrze sprzedają na rynku, oprócz krossa ?
    Ciekawy

24.08.2023 13:41

Czy w tym miesiącu oddali już premie czy nadal niewypłacone?
    Nie

25.08.2023 10:19

Dopiero we wrześniu, ale wtedy z wyrównaniem oczywiście.

22.08.2023 10:12

Jakich pytań można się spodziewać podczas procesu rekrutacyjnego w Kross S.A. na stanowisko Doradca Klienta?
    bz

23.08.2023 00:02

jeżeli nadal rekrutuje ten sam regionalny, to nie ma żadnego znaczenia jakie pytanie zada, można wcisnąć dowolny kit, ta osoba nie zna się ani na rowerach, ani na ich doborze dla klienta, za to świetnie patrzy w kamery.
    Katy

22.07.2023 10:40

Cześć, piszecie tutaj o ograniczeniach w dodatkach dla pracownika, redukcji etatów:/ Myślicie, jako pracownicy, że firma się jeszcze z tego podniesie? W końcu te działania mają na celu ją odbudować, że tak powiem. Mieszkam bardzo blisko, dobrze by było kiedyś tu jeszcze pracować, nawet jeśli teraz nie ma na to perspektyw;)
    Oszczędny

22.07.2023 19:57

Bardzo fajnie ze ktoś zaczął oszczędzać, ale dlaczego moje pieniądze a nie swoje? Nie żyjemy w Korei, żeby pracować ku chwale marki. Każdy pracuje dla pieniędzy. Każdy powinien wiedzieć co ma robić w pracy oraz ile za to zarobi. Jeśli na końcu ktoś zabiera mi część pieniędzy na które ciężko pracowałem przez cały miesiąc to nie nazwałbym tego oszczędnością, lecz kradzieżą. Jak teraz zmotywować pracownika do wykonywania zadań premiowych? Po co mam się starać, skoro i tak nie wiadomo czy dostanę za nie wynagrodzenie?
    Ryś

14.08.2023 13:43

Ja tez pracowałem w kilku firmach: wielkich międzynarodowych korporacjach, małych prywatnych firmach zatrudniających kilkanaście osób, a także w Kross - firmie która twierdzi, że jest firmą rodzinną, a poziomem biurokracji i zobojętnienia na pracownika przewyższa niektóre koncerny. Oczywiście, że w Kross pracuje sporo wspaniałych ludzi, z którymi wiele można zrobić, od których można się wiele nauczyć. Problemem jest organizacja pracy, która sprawia, że działy, które powinny ze sobą współpracować rywalizują nawzajem i przerzucają się winą. W przypadku problemów nie szuka się razem jakiegoś wspólnego rozwiązania dla zaistniałej sytuacji, a cała energię i czas poświęca się na szukanie winnego. Kolejnym problemem jest brak wspólnych celów: nawet jak w jakimś dziale powstaje wartościowy pomysł i rusza projekt, to inne działy zamiast pomóc, to w najlepszym wypadku nie przeszkadzają. Przecież taki projekt oznacza dodatkową pracę dla innych, więc po co się męczyć. Następnie historia się powtarza, projekt upada i zaczyna się poszukiwanie winnego. W takiej atmosferze nawet fajni ludzie nie pomogą - z nimi można fajnie pogadać po pracy, a w pracy wiecznie te same problemy.
    Nigdy wiecej

02.08.2023 10:58

Każdy kto ma trochę rozumu i ma większe możliwości niż mieszkaniec Przasnysza zwiewa z Krossa czym prędzej. Zostają Ci, którzy są odpowiedzialni za obecne położenie firmy jak guru zakupów MSz. Gorszego "specjalisty" jeszcze nie spotkałem. Kto to słyszał żeby firma ustawiała produkcję pod dyktando zakupów a nie odwrotnie. A ile śmieci/pomyłek w zamówieniach zalega na magazynie. I są to komponenty z których nic już nie da się zrobić poza opchnięciem ich za przysłowiową złotówkę, żeby za utylizację nie płacić. Na magazynie mówi sie, że takich (usunięte przez administratora) to i z 60% całego magazynu.. Ciekawe czy wiedzą o tym finansujący ten Januszex.
    Basia

03.08.2023 11:05

Kross swój sukces mierzy tym, ile potrafi wyprodukować a powinien tym, ile potrafi sprzedać. Tym samym należałoby przemyśleć co produkować, to co można sprzedać. Można założyć, że to do bólu oczywiste. Nie dla Krossa. Czekanie na cud, że będzie kolejna pandemia i sprzedamy wszystko chyba nie jest rozsądne. O wydawaniu pieniędzy na marketing już nie wspomnę.
    Pan

03.08.2023 12:55

Tym samym produkcja jest „na czysto”. Oni plan zrealizowali. To, że rynek odjechał w innym kierunku nie ma znaczenia. Poziom komunikacji pomiędzy działami sprowadza się do przepychania Excela. Jeśli sygnały z rynku zbiera marketing oparty o ludzi z branży spożywczej to ciężko oczekiwać dobrego dopasowania oferty i komunikacji. Nikt z branży już tam do pracy nie przyjdzie, żeby podpowiedzieć co robić. A nawet jak przyjdzie to nikt go nie zrozumie. Kross to nie jest firma rowerowa, to firma produkcyjna, aktualnie składająca pojazdy dwukołowe. Bez sentymentu. Bez tradycji.
    Przemo

10.06.2023 14:44

Czy wie ktoś, która agencja pracy rekrutuje do KROSS?
    Klasyka gatunku

12.06.2023 00:45

Po części na pewno tak jest. Żaden prezes nie postawi na nogi Krossa dopóki Pan Szlachetny będzie królował w Przasnyszu a syn właściciela będzie realizował swoje kolejne błyskotliwe pomysły. Szkoda tylko Dyrektora Sprzedaży, bez którego Krossa juz dawno by nie było. Szalchetny ( mierny ale wierny) i nowy CFO będą dalej pakować gotówkę w niezbywalny stock, a wina za słaby wynik i tak spadnie biednego chłopinę. Na miejscu Rometa już bym próbował go podkupić.
    Były Pracownik

18.07.2023 10:31

Nie ma sensu. Wystarczy poczytać co jest tutaj, w pandemii 80% etatu z przymusu, teraz brak premii, masowe zwolnienia w tamtym i tym roku, brak przedłużania umów, nowych rekrutacji tez 0, obowiązki po zwolnionych lub tych co sami odeszli przejmują inni pracownicy za ta sama lub mniejsza kasę(brak premii)
    Zawiedziony

12.07.2023 19:56

Firma Kross ma premiowy system wynagradzania z premiami zadaniowymi. Jednak pomimo wykonania przez pracowników zadań premie nie są wypłacane z powodu „trudnej sytuacji firmy”. Było tu o tym sporo komentarzy - wszystkie zostały usunięte.

11.07.2023 19:40

Masakra…w dzień wypłat informują o wstrzymaniu premii i nawet jaj nie maja żeby zadzwonić się ze wszystkimi pracownikami. Dramat i odradzam każdemu prace w tej firmie !!!

10.07.2023 22:10

Prawo pracy

11.07.2023 19:16

A może zainteresować tymi praktykami inspekcje pracy? Premia w Kross nie jest uznaniowa, lecz zadaniowa. Zadania zostały postawione, wykonane, rozliczone wiec według regulaminu wynagradzania należy się za nie zapłata. Pracodawca nie może zmieniać zasad wynagradzania (w tym premiowania) bez zgody pracownika. Na początek proponuje aby każdy wystawił wezwanie do wypłaty zaległej premii i dostarczył pismo za pokwitowaniem odbioru do działu kadr.
    Regulamin

11.07.2023 19:29

Niestety w regulaminie wynagradzania pracowników jest zapis o możliwości wstrzymania premii przez pseudo zarząd w razie złej sytuacji finansowej firmy. Ale racją jest ze premia jest ZADANIOWA a postawione zadania zostały wykonane i zatwierdzone systemowo. Myśle ze PiP chętnie by się temu przyjrzał.. (usunięte przez administratora)
    Kolejny pracownik krossa

11.07.2023 18:55

Obiecują złote góry, piszą jak to wspaniale firmie idzie, a tu nagle w dzień wypłaty firma nie ma na wypracowaną premie dla pracowników z całej Polski. Firma niestety to niepoważny żart.
    Andrzej

22.06.2023 13:27

Cześć, Kross składa rowery od zera? Włącznie z zaplataniem kół? Jak to wygląda naprawdę?
    Tasmowy

22.06.2023 21:43

Wszystko zależy kto co rozumie mówiąc od zera. Jeśli chodzi o koła, to w podstawowych modelach są nie tylko zaplatane, ale nawet obręcze są produkowane w Kross. Przy zaawansowanych rowerach montowane są koła „markowe” - niektore są zaplecione przez producentów. Ramy rowerowe tez są oklejane i malowane w Przasnyszu. Ale z każdą śrubką nie należy przesadzać - nikt nie składa np. tylnej przerzutki z pojedynczych części - przychodzi cała przerzutka od producenta.

05.07.2023 07:23

Tak rowery składane są od zera włącznie z zaplataniem kół oraz produkcją obręczy. W przasnyszu znajduje sie również laboratorium, oraz produkcja ram karbonowych.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Rowery kross (kross.pl - KROSS)?

Kontakt - Kross S.A.

Leszno 46 06-300 Przasnysz

Branże: Sprzęt sportowy

jak

27.06.2023 13:08

GREENBIKE zakupił z Krossa 3000 rowerów ? I teraz będą je sprzedawali w internecie na marży 2% ? :)
    Mateusz

04.07.2023 08:57

Dla fabryki dobrze bo sprzedali 3k rowerów, dla sklepów stacjonarnych gorzej bo greenbike ma rowery tańsze nawet o 1000 zł, więc klienci przychodzą do sklepów dobierają rower pod siebie i zamawiają z GB bo po co przepłacać.
    Kozaczek

22.06.2023 13:05

Zbliża się koniec miesiąca.. jak myślicie, kto poleci a kto sam odejdzie?
    Prawie Kandydat

19.06.2023 12:53

Dział HR trochę nieprofesjonalny :-) Mimo zapewnień o powiadomieniu wyników rekrutacji w ciągu jak to określił pan z działu HR "w ciągu tygodnia, max dwóch my zawsze odpowiadamy" po upływie trzech miesięcy cisz :-) Generalnie nie ma co żałować, bo propozycja pracy wyszła od Krossa, który opinie ma raczej słabe jako pracodawca, ale to tylko potwierdza że firma z profesjonalizmem nie ma za dużo wspólnego. Tyczy się to jak widać produktów i podejścia do ludzi. Dlatego Kross tutaj następna dwója, do poprawy!
    EndofKross

20.06.2023 18:57

@Prawie kandydat Weź pod uwagę, że ten człowiek z HR może już tam nie pracuje. Ostatnio Kross zwalnia na potęgę.
    Wasz pan

14.06.2023 22:37

Bardzo ciekawe rzeczy mówi się na korytarzach o marketingu. Ze niby jakieś pieniadze zle wydawane, ze faktury są za wysokie w porównaniu do efektów, ze może niegospodarność jakaś, ze ktoś od miesięcy chce się szybko ewakuować, ale ze ciężko, bo smród z kilku firm trochę się już nawarstwia… pieknie się to wszystko ogląda.
    Paweł

02.06.2023 18:17

Witam! Czy ktoś posiada wiedzę czy wszystkie rowery Kross sa produkowane w Polsce? Czy np. Esprity są z Chin?
    Były

02.06.2023 20:30

Kiedyś było tak, że tylko rowerki dziecięce (te najmniejsze) były importowane w całości. Reszta była składana na miejscu. Wiedzy aktualnej nie posiadam, ale wątpię aby coś się zmieniło.
    Obecny

05.06.2023 12:45

Potwierdzam wypowiedź wyżej, Esprity są produkowane w PL.
    Mały

01.06.2023 08:23

Co tam się wyprawia? Kiedy Kross w końcu zrozumie ze złe traktowanie ludzi i dystrybutorów oraz nierzetelność wpływa na biznes i postrzeganie na rynku? Czy naprawdę na samej gorze nie pracuje już nikt myślący tylko ładujący kabzę do kieszeni? Czy właściciel nie ma naprawdę żadnego wpływu na 4 muszkieterów którzy kładą na łopatki firmę? Może czas nich przywieźć na rowerze, ale tylko w jedną stronę? Tylko dyr. Sprzedaży to jakiś rozsądny chłop. Reszta pozoranci, nieroby i kombinatorzy. Knypek z marketingu to bije rekordy w wyciąganiu hajsu i interesach na boku, finansowy zagarnia na swoim poletku a syn właściciela tylko sie przygląda. Jakoś nie widziałem aby coś sie przez ostatnie dwa lata zmieniło, chyba ze na gorsze. Powodzenia Kross! Ps. Ciekawe kiedy usuną moj wpis!
    Prawy

26.05.2023 11:44

Dziś piątek i kolejny dzień czystek. Dają wypowiedzenia jak leci, zwalniają specjalistów a dyrektorzy póki co jeszcze się trzymają więc brawo za „sprawne odciążenie kosztów osobowych firmy”. Syn zarządza i dalej jest „pomysłowy” i w ramach pomysłów likwiduje stanowiska dając wypowiedzenia
    Prawy

31.05.2023 21:27

skoro będzie brakowało specjalistów, to pracownicy co zostaną będą obciążeni dodatkowymi obowiązkami i nie będą się wyrabiać albo co ostatnio w firmie jest modne, produkty będą usuwane z portfolio i nie będą dostępne dla klientów. Przecież „derektory” znają się na zarządzaniu a nie na produktach hahaha…
    Usuniety

24.05.2023 10:07

Prośba o update kogo już zwolnili
    Bejbik

31.05.2023 08:13

Sporo osób poleciało, a sporo odleciało. Od lipca to dopiero będzie podział-szykujcie się, szykujcie na boskie czasy Krossa. Chyba ta nazwa nie wziela się z potwietrza, a uduchowiona góra odleciała niczym Chrystus, w alternatywny świat. Dyrekorek z marketingu ze swoim klakierem stoją na straży niczym strażak Sam, tylko zamiast gasić pożary to sami je powodują. Rozwój produktu tez niczego sobie-wymyślają produkty których fabryka nie umie wyprodukować. Niby fajne chłopaki, ale jednak niesmak pozostaje bo nikt nie ocenia ich, tylko całą organizacje. Idźcie chłopaki do konkurencji bo tu nie ma czego szukac. Dyrektorek Książeczka niczym biała dama pojawia się i znika, ale to chyba normalne bo niedługo w Kross będą same duchy śmigać po fabryce. Zarząd odklejony, No cóż. Powodzenia w finansowaniu takiego badziewia.

26.05.2023 13:58

Walk of shame

28.05.2023 11:43

Mam nadzieje,ze chodzi, bo byłoby to upokarzające dla niego. Ale i tak najlepsze będzie jak będzie po biurze przemykał dyrektor marketingu lub finansów i będzie słychać szmer: dead man walking i te spojrzenia udające pewność siebie, a tak naprawdę strach będą mieli wypisany na twarzach. Powodzenia chłopcy, karma nadchodzi!
    Rita

28.05.2023 12:14

Oby tak było. To, że niski nadal jest mimo ataków agresji słownych, ogromnych kosztów które wygenerował i nadal generuje i braku skuteczności jest fenomenem. Nie wspomnę o wynikach ankiety zaangażowania starannie zamiatanych pod dywan.
    Powodzenia zaścianku

24.05.2023 00:21

Słabe te czystki. Głównym problemem tej firmy nie jest sprzedaż lecz zakupy. Nie rozumiem jakim cudem Szlachetny nadal w siodle. Dyrektor od strategicznych i Mizerny razem ze Szlachetnym umoczyli pieniążki Pana Z. w niesprzedawalnym stocku.I to duuuuuże pieniążki. Latorośl również sporo milionów przepuściła na swoje pomysły.. Fanem Fifiego nie jestem ale to nie on utopił Krossa.
    Trans

24.05.2023 08:30

To fifi zmienił portfolio rowerów i uznał ze potrzeba więcej transow, którymi i sprzedaż i dealerzy rzygali. Szlachetny przytakiwał, bo miał dobra pensje i nie chciał ryzykować. Fifi podejmował każda istotna decyzje i wydawał polecenia, tworzył stanowiska, kupował systemy nie po to by z nich ludzie korzystali, tylko dlatego ze na (usunięte przez administratora) zobaczył reklamę. To człowiek, któremu z zewnątrz można było wszystko wcisnąć, a wewnątrz nic nie można było przeforsować. Dobrze, ze go nie ma już, ale rada nadzorcza tez powinna zniknąć, bo od tego jest by nadzorować działania zarządu i działać na korzyść firmy, a jeśli dopuszcza się do mobbingu, malwersacji i rekordowego zadłużania firmy, to chyba nie wykonywała swoich zadań dobrze lecz tragicznie i jest współwinna obecnej sytuacji. Banda figurantów!

23.05.2023 22:44

yammer

24.05.2023 00:01

Zamienił firmę w zadłużony korporacyjny (usunięte przez administratora) samo0 jego odejście to nić, najważniejsze że razem z nim poleci pewnie reszta klakierów, którzy utopili tą firmę.
    Zakupy

24.05.2023 07:15

Jak jeszcze tam jestes to pogadaj z ludźmi na temat zakupów. I jak to bylo robione

23.05.2023 14:27

Wuhahaha

23.05.2023 17:41

No to teraz ciecie kolejnych kosztow przy samym gruncie, wymiana załogi sprowadzonej przez fLipa i równolegle cisnienie na wzrost sprzedaży. Miło tam macie, pomarzyć o takiej atmosferze w pracy. Trzymam kciuki aby firma nie flipnęła
    Iwona

23.05.2023 21:23

Oooo, będą zmiany. Ta, co jej teraz nie ma z marketingu, chyba wroci tylko po to by zdać sprzęt. Skończyły się czasy po dwóch dyrektorów w dziale. W końcu, niektóre gęby znikną. Pa-pa!
    Lewy

11.05.2023 08:05

Kross powinien się uczyć marketingu od innych. Rok temu Kross wypuścił słabe reklamy, ktorych nikt nie zobaczył i nie zapamiętał, a taki Storm podpisał Lewandowskiego i już zrobił więcej zamieszania, bez wypuszczania reklamy. Ale jak w marketingu jest więcej dyrektorkow w dodatku bez pomysłu na Kross, niż pracowników, to nie ma się co dziwić.
    Bialy

14.05.2023 19:49

2-3 lata temu był pomysł i kierunek nadany. Teraz jest taki chaos, chamstwo, oskarżenia o niestosowne zachowanie, podejrzenia o wypływ pieniędzy z marketingu… dużo tego. A jak się patrzy na rotacje to jest to naturalna konsekwencja powyższego. Są podejrzenia, ze dyrektorstwo marketingu (to prawda - dużo ich tam) trzymane jest po to by odciągać uwagę (skandalami) od innych problemów
    jak

24.04.2023 10:20

jak tam sezon ? sprzedaż w górę ?
    Realista

26.04.2023 22:19

Jasne… rynek nie nasycił się rowerami, ludzie kupują co dwa lata rowery. A co do krossa, to dystrybucja spada, dealerzy sprzedają rowery z zeszłego roku, a od krossa jakoś nie chcą kupować, bo po co? Zeby znowu słuchać kłamstw prezesa? Czy to ten rok będzie rokiem rowerów elektrycznych tak jak miał być 2021, 2022?
    Obs

04.03.2023 14:01

A co to w marketingu się wydarzyło??? Początkowo nie wierzyłam w plotki o (usunięte przez administratora)ale teraz patrząc ile osób odeszło, pojawiło się i odeszło z marketingu to wszystkie te historie składają się w jedna całość. W ciągu roku to kilkanaście osobę się tam przewinęło, marketing to faktycznie ma sporo pieniędzy skoro tyle wydają na rekrutacje.
    Rotator

23.04.2023 17:34

Jeśli rotacja pracowników jest zbliżona do częstotliwości zmian strategii to wszystko gra. Gdyby była jakakolwiek długofalowa wizja to może ktoś by się zastanowił nad utrzymaniem zespołu do jej realizacji. Dodatkowo taka rotacja daje wymówkę dla marnych wyników. Piękna pętla.
    Ktoś...

24.04.2023 12:01

Niestety, żadne decyzje nie zostały podjęte po takich zgłoszeniach. Nawet zgłoszenia (usunięte przez administratora), nie przyniosły żadnych skutków... Niektóre osoby mają po prostu zbyt duże plecy i są nietykalne. Sprawia to, że samowolka, która jest w tej firmie nie zmieni się szybko...
    Player11

20.03.2023 10:41

Kiedy Kross zrywa umowy z wszystkimi dealerami ?
    Nikt

07.02.2023 21:17

Kierownicy SSW jakie macie podstawy? 5000/5500/6000?
    WWO

20.02.2023 19:40

6 i to uważam, że mało jak na tle konkurencji
    Weeooo

20.02.2023 23:34

O co chodzi?
    Ktoś, ale nie wiadomo kto?

13.02.2023 11:04

Dzień Dobry Ostatnio pojawiło się ogłoszenie dotyczące stanowiska Senior Product Manager. Czy mogę prosić o wypowiedzenie się odnośnie pracy w dziele dot. wyżej wymienionego stanowiska? Jakich konkretnie linii produktów dotyczy i czy jest w ogóle sens zawracać sobie głowę, bo jak wspomniał ktoś tu wcześniej, z rynku dochodzą raczej negatywne opinie dotyczące kondycji firmy.
    Kros

14.02.2023 09:23

To prawda, potwierdzam. Mam takie same doświadczenia. Darcie się, brak jakichkolwiek hamulców, (usunięte przez administratora). Góra zamiata pod dywan, mimo najgorszego wyniku w badaniu zaangażowania, który cały czas się powtarza.
    Najlepszy pracodawca

14.02.2023 10:14

To juz nie ma aspiracji ogólnopolskich? Miało być tak pięknie... Wyniki zaangażowania pewnie sa interpretowane na tysiąće sposobów, zeby pokazać jak jest dobrze w tej oazie. 99% ludzi spoza Przasnysza trzyma tam pensja, a 99% ludzi z Przasnysza trzyma tam Przasnysz i brak innych mozliwości. Dobra wiadomość jest taka, że w obecnych czasach możesz wołać dowiolną wysokość pensji, Kross nie skusi już nikogo z branży i HR zgodzi sie na wszystko :-)
    Przasnysz stolicą Mazowsza

06.02.2023 16:10

Jak to możliwe, że właściciel pozwala Andrzejkowi tak rozwalać biznes? Przecież to jakby palić ognisko z pieniążków, a na swoje nazwisko i jego renomę mieć wywalone. Rozumiem, że latorośl ma pozwolenie na liczne i kosztowne błędy, ale że Endrju ? O co tu chodzi? Ktoś na kogoś coś ma?
    Moze

08.02.2023 10:50

Moze jest jakieś drugie dno? Jakieś większe pieniądze w grze? Nie od dziś wiadomo ze (usunięte przez administratora) nie zna się na rowerach. Można przypuszczać ze ma inne znajomosci ;)
    Nie sądzę

10.02.2023 07:41

Ma tyle znajomości a jak przychodzi co do czego i trzeba coś dla Krossa załatwić o okazuje się, że tych znajomości jednak nie ma. Poza tym na mieście to nazwisko nie jest dobrze kojarzone i jego obecność w Kross tylko nam szkodzi. O decyzjach i (usunięte przez administratora) nie wspominając.
    Czarny Afgan

07.02.2023 11:41

Ludzie Co się dzieję w Kross? Wchodzę na Gowork, a tu takie kwiatki. Z rynku też opinie nie są najlepsze odnośnie firmy i słuchy są nawet o rychłym upadku. Byłem na prezentacji kolekcji 2023 wielkie słowa, rozwój, nowe modele a na stronie bieda!

07.02.2023 11:46

Jak widać zle się dzieje. Co na to wszystko Państwo Sosnowscy ?
    Nikodem Pryzma

08.02.2023 17:37

Zastanawiam się co na to rada nadzorcza? Nie znam się, nie wiem do końca co taka rada robi ale pewnie kasę biorą sporą skoro tam takie gwiazdy managementu i chyba powinny kontrolować zarząd...

Zostaw merytoryczną opinię o Kross S.A.