Opinie o Emantic Sp. z o.o.
Nie uwierzę ze człowiek nawet stażu nie będzie mógł sobie u nich ogarnąć. jak dla mnie spoko ze po tyle lat sie pracuje bo stabilnej pracy szukam a nie skakania z firmy do firmy. jest tu ktoś kto o staż sie starał i mógłby polecić?
Był kiedyś zwany przez wszystkich "Student" ale nie wyrobił atmosfery i kwoty jaka był gwarantowana na tym stanowisku (zlecenie, godzinowe). Tam nie ma tyle roboty by ktokolwiek był potrzebny. Szukaj dalej - mówię szczerze.
Jak mowa o umowach to co nie ma tu wcale opcji na umowę o pracę? Bo jak każdy ma zlecenie to zakładam że nie ma chętnych do długotrwałego zatrudnienia. Nawet jak roboty mało :P
Jedyna umowa o pracę jest dla jednego pracownika od dekad i tylko on ją ma. Wszyscy inni mieli na zlecenie/dzieło, a po upadku JVC prezes wszystkim powiedział wprost - albo idziecie na B2B albo się żegnamy. Dzisiejszy rządzący nie zmienia tego bo ma wygodnie - żadnych dodatkowych opłat, żadnego ryzyka utrzymania stanowiska, obowiązków PIPu dla takich umów. To zaplecze dusigrosza.
To tym bardziej ciekawe ze pod taka restrykcje niektórzy sie podporządkowali. Oferowane warunki musiały być w takim razie raczej konkurencyjne?
Bo zlecenie na okres próbny to ja jeszcze rozumiem ale na okres całego zatrudnienia już nie... Może wystarczy użyć odpowiednich argumentów i jednak da się wynegocjować normalną umowę?
Nie - to nie ta firma. Nie potrzebują nikogo na umowę o pracę. Od samego początku to kwestia składek, zobowiązań jako pracodawcy. Każdy handlowiec to B2B, każdy pracownik to zlecenie. Pamietajmy, że umowa o pracę to jest jeszcze brutto-brutto dla pracodawcy, której ci płacić nie mieli i nie mają zamiaru - "tniemy koszty".
To nie pierwsza firma gdzie widzę ze na umowę o pracę nie chcą brać i tak jak piszesz chodzi o te koszty właśnie. mimo to jak teraz sie przyjmiesz to nie zwolnią z byle powodu?
To tu w zasadzie nie ma pracy chyba skoro 5 osób robi? ja dopiero firmy z okolicy przeglądam a wy tak usilnie interesujecie sie pracą u nich. powiecie mi dlaczego wam tak zależy?
I to mnie dziwi. Firma nie zatrudnia, dryfuje, a ciągle ktoś próbuje rzekomo tak złożyć dokumenty. Trollowanie na najwyższym poziomie. Poszukaj lepiej BITO w tej samej lokalizacji, Selgros lub jak masz aspiracje to Porsche...
a czemu akurat te firmy przytaczasz w zestawieniu z Emanticem? Sledze ten watek od jakiegoś czasu i też ciekawi mnie przypływ komentarzy. Ciekawe czy będzie tylu chętnych gdy poważnie będą kogoś szukać
Skoro już tak przemądrzasz sie przy każdym wpisie to nie trzymaj ludzi w niepewności tylko wyjaśnij z łaski z temat. :D zabawnie sie to czyta bo wpadłem zobaczyć opinie o emantic a tu takie przepychanki
Tak tu sie ktoś zali na warunki ze wygląda to jakby na firmę już całkiem sie uwzial, mam nadzieję ze ktoś jeszcze kto zna prawdziwe warunki sie wypowie bo mam w planach złożenie dokumentów. Jakie macie porady co do tego żeby dobrze sie pracowało?
Nie ma tu więcej osób które negatywnie ocenialyby warunki w firmie? jak tak czytam zdaje mi sie ze chyba głównie jedna osoba tu taka jest a co z reszta? Dla innych warunki sa ok i to już zależy od tego kto jak sobie zapracuje?
Które słowa o firmie zdaja sie być tak wielkie ze poddajesz je krytyce? Najłatwiej też nazwać kogoś anonimowo motłochem… dziwna kultura wypowiedzi
Gdzie ty widzisz nazwanie kogoś anonimowo motłochem? Znam tych co tam pracują, nie próbuj tworzyć niezdrowej historii w oparciu o brak jakiejkolwiek wiedzy o tym miejscu, co mnie zajęło ponad dekadę. Obecnie poza starą ekipą jest tam jak dobrze słyszę tylko jedno "zero". Naprawdę niektórzy są zdrowi nieposkładani umysłowo, że nawet czytać nie potrafią ze zrozumieniem. Współczuję twojemu otoczeniu...
Tutaj były handlowiec roztacza wizję końca firmy a sama firma na swej stronie zachęca do tworzenia przyszłości razem z nimi. W dodatku są namiary do kogoś od spraw technicznych no i do regionu północ oraz południe. Czy to możliwe że firma funkcjonuje jednak lepiej niż tu ostatnio opisywano?
Widać, że umiesz czytać - strona w tej formie jest od początku i nic się nie zmienia. Namiary są na numery dwóch handlowców i dział obsługi którego odbiorcą jest w tym samym miejscu i ma pod ręką dwa telefony. Obudź się.
Tak czytam ze nikt nie chce pracować i odchodzą ale nie znalazłam oferty pracy. Co się stało konkretnie, że maja jedynie dwóch handlowców????
Bo nie ma ofert pracy - firma jest już w takim stanie, że nie stać jej na pracownika. Dziwi mnie, że mimo tylu tematów nadal ktoś pyta o pracę tutaj.
Oficjalnie wciąż działa. Pytanie ile osób tam jeszcze robi i co ich tam trzyma skoro ani umowy o pracę tam już nie ma według twych wcześniejszych słów ani dobrych zarobków?
Miałam podobnie jak poprzednik, że ofert nie mogłam się doszukać żadnych a ciekawa byłam czy nie przyjmują może na obsługę klienta na jakaś słuchawkę. Czy wiecie? mam doświadczenie i szukam zatrudnienia w okolicy, do Połczyńskiej byłoby mi po drodze
To jaki jest zakres obowiązków takiego informatyka? Po prostu czytam te wpisy i zaciekawiła mnie wizja pracy skoro jest jeden komputer, na którym na spokojnie można byłoby lecieć z hotspota. Dodatkowo ciekawe jest to, że praca bywa tu odradzana ostatnio a na stronie ofert brak, nie ma rotacji?
Zastanawiam się, czy czytasz te wszystkie dotychczasowe wypowiedzi, czy trollujesz (patrząc po nicku). Dodatki, premie - było już wcześniej mówione. Poczytaj dokładnie - dowiesz się. Nigdy nie było i nie ma żadnych premii nawet w czasach świetności firmy. A to, jaka była pensja - dokładnie nie wiem, bo to nie była moja działka, ale była zbyt niska by miała racje bytu, skoro w tej chwili tej osoby już tam nie ma.
Czy ostatnia z opinii sugeruje, by nawet nie pchać się na handlowca? A coś o dziale IT może wiecie? mignęła mi w opiniach wzmianka o informatyku. Ale szczegółów nie znam. przyjmują ich do siebie teraz? jeśli tak to na jakich warunkach?
Nie, handlowców nie potrzeba bo nie mają kasy - nie pchaj się. Dziwi mnie, że ktoś kto jest handlowcem pyta o dział IT. To już zaczyna być podejrzane, bo nie miesza się dwóch systemów walutowych jak to mawiał nasz Warehouse Manager. IT robią zewnętrznie po znajomych, bo IT po odejściu naszego znajomego po prostu nie istnieje. Szefostwu szkoda kasy na wszystko. Nawet zredukowali liczbę wyjazdów handlowców w trasy, chociaż chcą by pomagać pracownikom i podtrzymywać relacje... ale "zdalnie", co po prostu się nie sprawdza. A co do IT - tam po prostu go nie ma - wszystko to jeden komputer i biuro zrobione na parterze, które nawet na komórkowym internecie dało by radę.
Na co się nastawić w trakcie rekrutacji w Emantic Sp. z o.o.? Umieścili kilka ogłoszeń na Pracuj.pl.
Nieeee, nie zamieścili żadnego ogłoszenia. Albo to inna spółka o podobnej nazwie. Tam się nic nie dzieje, a jeśli nawet - warto przygotować się na odporność przeciwko wciskaniu kitu o podwyżkach, rozwoju i niezwykłej atmosferze, bo tego na pewno tam nie było, nie ma i niestety (mimo życzliwości i osobistemu brakowi urazy) nie będzie. Po latach spędzonych za kółkiem i wielu wizytach na miejscu w biurze uważam, że lepsza atmosfera była u partnerów, bardziej życzliwych i otwartych.
Cos się w firmie pozmieniało może? ciekaw jestem warunków względem tych ostatnich opinii. one są w zasadzie z października, a wkrótce jest luty. czy atmosfera się poprawiła? I czy rzecz jasna były już może jakieś podwyżki?
Nie żartuj. Ostatnie newsy wskazują tylko na to, że jedynym partnerem jest sieć Pxxx i NIC poza tym. Partnerzy z Niemiec się wycofali, wszyscy inni przeszli na produkty Chińskie, a zapowiadana od dawna maszyna do wydruku etui praktycznie nie istnieje - nie na ten rynek i tymi zasobami. Jak wiadomo mi z oficjalnych źródeł - Prezes i 3 osoby na krzy(usunięte przez administratora). Nic się nie zmieniło, nie zmieni i nie ma zamiaru zmienić. Równia pochyła jak mówią osoby "blisko" :(
Mimo tego poprzedniego wątku oraz odradzania współpracy jakoś nie widziałem, żeby tamto ogłoszenie, do którego jedna Pani się odnosiła, było ponawiane. To tak w sumie ile osób jest teraz na dziale i jak się pracuje w tym roku? I co powiecie o tych Skodach z opisu, jakie dają? Skonkretyzuje ktoś zasady ich użytkowania?
Oni w tej chwili chyba nie będą w ogóle oddzwaniać, wiesz c chyba warto sobie darować - z uwagi na poprzednie opinie oraz z uwagi na obecny stan firmy. Poszukaj innej, lepiej płatnej pracy, gdzie nie tylko atmosfera ale i szanse rozwoju będą lepsze.