Zacznę od tego że nic co proponują w reklamach dotyczące zatrudnienia nie jest zgodne z prawdą. Elastyczny grafik aby móc połączyć pracę w innymi obowiązkami? Zapomnij. Mimo podanej dyspozycyjności będąc studentką dostawałam dni które zaznaczyłam że kategorycznie nie mogę bo mam wtedy zajecia. Przy próbie zmiany tego, chociażby na inny dzień było wywracanie oczami i mówienie że dyspozycyjność jest tylko dla nich a oni nie muszą się do tego dostosowywać. Serio? To po co takie kłamliwe reklamy i zapewnienia na rozmowie rekrutacyjnej. Wiecznie naburmuszona personalna, obrażona ze musi wykonywać swoje obowiązki. Później problem do pracowników nie przychodzących danego dnia do pracy-proponuje stosować się do podawanej dyspozycyjności bo nikt pracy w takim miejscu nie będzie stawiał ponad studia. Kolejna kwestia to stosunek pracowników wyższych stanowiskiem do innych. Awansując na kierowników narcystycznych ludzi z niespełnionymi ambicjami popełniacie największy błąd. Darcie się na pracowników jest na porządku dziennym. Rozumiem że cyferki muszą się zgadzać ale tu nie pracują roboty tylko ludzie. Proponuję Pani Izie przyjrzeć się jak wielka jest rotacja pracowników. I nie to nie jest wina samych pracowników, tylko jednak coś skłania ich do zwolnienia. Mało jest pracowników ze stażem wyższym niż 5 lat. W praktycznie każdej restauracji takich osób można policzyć na palcach jednej ręki. Praca sama w sobie nie jest zła, czasami tylko wymagająca fizycznie. Zależy na jakich współpracowników i kierownictwo się trafi.
Jaka jest stawka godzinowa w 2021? proszę o szybką odp!
Hej, minął już miesiąc od Twojego wpisu i niestety nikt Ci nie odpowiedział na to na jakie wynagrodzenie można liczyć w firmie. Czy dowiedziałeś się tego z innego źródła? Jeśli już coś wiesz to napisz tutaj, proszę.