brak logo

Sygma Bank

Warszawa

Opinie o Sygma Bank

anonim 2009-01-28 11:26:26
Bardziej docenia się tu nowego pracownika który dostaje około 500pln
więcej niż doświadczony pracownik znający system i strukturę banku,
a potem trzeba jeszcze trzeba szkolić takiego łosia który na wstępie
dostał więcej!!!! Każdy tu łapie tylko doświadczenie i spada gdzie
pieprz rośnie
1
anonim 2009-03-26 11:44:54
Słowa kojarzące się z Sygma Bank (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... .
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej podobało mi się w Sygma Bank:
Najbardziej nie podobało mi się w Sygma Bank:
sb 2011-05-30 22:31:57
prawda!!
... 2012-07-11 15:43:24
Tak NOMI i OBI mają najgorzej raz że nie dostaniesz umowy o prace to obowiązków maż więcej niż paniusie siedzące w REALU. W OBI i NOMI to musisz by naganiaczem (obowiązek ciągłego chodzenia po placówce i naganianie sobie klientów do stoiska) a żeby dostać premie to w tych placówkach trzeba ię nieźle narobi a za taką samą ilość udzielonych kredytów w REALU dostają 6 razy większą kasę w premii. Dodatkowo opieka medyczna i inne plusiki a jak wprowadzają nowy produkt to wiadomo dodatkowa kaska a na NOMI i OBI powiedzą Ci że to twój obowiązek i musisz sprzedawać niezależnie od premii za całe 5.99 netto za godzinę jeśli jesteś studentem a jak nie to jeszcze mniej! ŻAL!! A żeby dostać awans na umowe o prac...NIE TO NIE REALNE! Wolą zatrudnić kogoś bez doświadczenia niż dobrego sprzedawce przenieść i awansować! Na Śląsku najgorzej!!
Kasia K. 2015-12-08 18:26:25
Pracowałam tam 5 lat na stanowisku Specjalisty ds.Windykacji. Niestety najgorsze opienie o banku nasuwają mi się jak przed oczami ujrze pewna kierowniczkę-karierowiczkę z Iłży o imieniu M... Cała jej rodzina i króliki tu znaleźli (aż do dziś) pracę , czyli ciepłe posadki. Pracował: jej brat rodzony, mąż, żona brata, koleżanki z Iłży. Cóż, nie dorobisz się i nie awansujesz jeśli nie donosisz, nie charujesz ponad normę (czyli ponad 10 h dziennie) plus nie wejdziesz w p..ę jej. Nie polecam ogólnie tego banczku, bo przekrętom i opłatom za nic doliczanym dłużnikom-nie ma końca. Praca za grosze i w stresie i hałasie.
2
Kasia K. 2015-12-12 14:06:21
Owszem o pieniądze, a co maja wspólnego pieniądze z zatrudnianiem członków swojej rodziny? Hę? Bo nie rozumiem. Wiele osób ta sławetna pani M. z Iłży zwolniła tylko dlatego,że były dla niej zagrożeniem. Target-jeste targetem , ale nieprzestrzeganie podstawowych norm lub przekraczanie ich jest karalne już. Omijajcie szerokim łukiem to g..no. Gorzej jak na produkcji w Biedronce.
2
MIMO 2015-12-12 14:10:35
Potwierdzam opienie powyższe. Pracuje się niemal w pampersach, bo z każdej minuty przerwy trzeba ostro się tłumaczyć. I JEST DIALER. Co oznacza,że non stop komputer sam ci wybiera połaczenia, w rezultacie masz 180 rozmów dzinnie !!! Szok? Nie, norma tam. No chyba ,że do kadr się starasz przejść -tam kawa i herbatka i śmichy na korytarzu. Co do pani z Iłży o imieniu Marta-potwierdzam. Wyjątkowa s..cz , która w wyścigu szcurów zdobyła złoto. masakra. Ale może ktoś wreszcie ją zwolni i ten bank odżyje???
1
Jak 2015-12-30 11:36:44
Człowieku daj se spokój , premii za ta promocję tego stanowiska pracy i tak nie dostaniesz :-D
Mała 2016-01-29 09:55:37
No właśnie ta firma porządna nie jest. I źle traktuje pracowników. Uciekajcie z krzykiem od tych ofert, bo to strata czasu. Biedronka -to lepszy wybór-uwierzcie, pracaowałam tam 7 lat w windykacji. potwierdzam wszelkie opinie powyższe. Jest dialer, jest 10 h pracy (równoważny systempracy), 2 soboty lub niedziele w m-cu !! Dramat. Zmarnowałam ładne 7 lat i jestem z niczym, bo nikt po windykacji nie chce cie zatrudnić w normalnej pracy. A ta sławetna pani z Iłży Marta G.-to już do historii banku przeszła. Perfidna , wyrachowana i mobbing stosuje. Rodzina i znajomi jej się wybijają. Dziwi mnie ,że nikt z zarządu z zagranicy jeszcze kontroli i ankiet jakichś nie zrobiła wśród pracowników. nie mówiąc jyuz o naciąganiu opłat dla klientów. Zenua.
2
Jowita 2016-01-29 09:57:49
potwierdzam wszelkie opinie o windykacji powyższe !!!!!!!
2
Mirek 2016-01-30 16:05:41
O! Widzę, że opienie o Iłżańskiej mafii się pojawiły. Potwierdzam ! Ja tez doświadczyłem jej mobbingu. Nic nie robiła oprócz pier...nia przez telefon z braciszkiem zatrudnionym za ścianą. DNO !!! Pracownik ma się lepiej w LIDLU. Pampersy szykujcie bo z przerwy się trza rozliczyć co do minuty !
2
Mirek 2016-02-03 20:12:07
Nie błażnij sie bo w kadrach też szykuja zwolnienia. nie słyszałaś, łączą sie banki, także nie zachawalaj tak. A nie zwalniałem sie , bo mi cuda obiecywali. Zenada i dno roku. Ta Marta z Iłży i reszta królików. DNO dna.
2
Mirek 2016-02-04 11:34:14
tak, bo ludzi non stop zwalnia się :-) także sam sobie lunatyku odpowiedziałeś. To mieszalnia strasznia i praca w windykacji na DIALERZE. Nie polecam i nic tego nie zmieni.
Miron 2016-02-06 09:42:24
WOW ! umowa o pracę, szkoda żeby była na zlecenie. Nie kompromitujcie się już KADRY tutaj, bo aż żal mi Was .
3
Jolka 2016-02-09 10:37:21
Czyżby??? ja tam pracowałam właśnie na tym stanowisku tyle lat i nic. szok jakiś normalnie. Nie kompromitujcie się -jak ktoś tu słusznie napisał KADROWE.
Janko 2016-02-20 20:08:44
A co juz nikt do was nie chce przyjsc, że tu sie reklamujecie. ci , co czytaja i tak umieja wyłapać o co biega w sygmie. Także trud na nic. Raczej na innych portalach poreklamujcie swoje świetne oferty. Pozdrowienia dla Iłży i M. :-)
3
Orzeł 2016-03-07 21:04:16
płacą ale podstawe, premie jak sie trafiaja bardzo rzadko to 200-300pln .. brutto. Infolinia sprzedażowa - musisz brać nastepną rozmowę co 5 sek!!!- tj dopuszczalna przerwa między rozmowami, plany sa zawyżone, nawet pocztę służbową masz czytać na przerwach włąsnych, które planujesz przed ropoczęciem pracy każdego dnia a jest tego niecała godzina. Oczywiście internet jet wyłączony :( Mam tego dość
Ann 2016-03-08 15:58:41
Jestem obecnie Asystentem kredytowym z tym, że na umowie zlecenie...
Mam stawkę godzinna, czyli ile godzin tyle wynagrodzenia.
W każdej placówce jest inaczej. Wszystko zależy od KIEROWNIKA jaka jest atmosfera. Są wyniki- "Stać was na więcej". Nie ma wyników - "Aktywnie, musi być dziś karta!"
I tak całyy czas..
Jako pierwsza praca, można zdobyć świetne doświadczenie. Jako długotrwała praca jest nie wdzięczna. Plany są często nierealne, co za tym idzie duży stres.
Stars 2016-03-08 22:59:45
jak sa nierealne wyniki to je olej. Na tym właśnie polega ten chwyt - wynik nie jest do realizacji w trakcie 8 godzin pracy, stąd albo ryjesz nosem i pracujesz ponad 8 godz świątek piątek i niedziela i nie masz prywatnego życia. Plan którego nie da się zrealizować podczas dnia pracy aby dostać premie to plan ZAWYŻONY i tylko ludzie o mentalności niewolników będą pruli żyły aby zobaczyć grymas zadwolenia na twarzy swojego kordo, bo dali się wciągnąć w realizacje nieosiągalnego zadania; a premie dostaną chudziutkie. Wypasioną dostanie kordo za to , że jest dobry cerber
5
Teran 2016-03-09 22:52:54
harujesz / hetasz w sprzedaży tu premii nie oglądasz
5
sygmor 2016-05-12 22:51:52
nie polecam, na infolinii wyzysk i kiepska atmosfera,
mała 2016-06-02 09:41:13
Czy juz Marta z G z Iłży jest zwolniona? czy mamy petycję jakąś podpisać i zanieść do prawnika od mobbingu. Jeszcze nie wygasły nasze roszczenia .
kjk 2016-07-08 17:20:23
@ mała o jakich roszczeniach mówisz? Swego czasu poszukiwali Praktykant/ka w Obszarze Marketingu do Działu Programów Lojalnościowych i Komunikacji. Wiecie ile można zarobić na takim stanowisku?
Zostaw swoją opinię o Sygma Bank - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sygma Bank