Schindler Polska

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 228 ocen.

Opinie o Schindler Polska

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Schindler Polska

Kadrowa
użytkownik zarejestrowany

Schindler Polska ma ofertę pracy dla specjalisty od spraw pracowniczych i płac. Możecie podpowiedzieć jak się pracuje? Trochę jestem zniesmaczona wpisami na forum, zastanawiam się czy aplikować. Z tą dyspozycyjnością to grubo ktoś przesadza, niemożliwe

Nick
@Kadrowa 4 dni temu
Schindler Polska ma ofertę pracy dla specjalisty od spraw pracowniczych i płac. Możecie podpowiedzieć jak się pracuje? Trochę j...

Dyspozycyjność dotyczy wyłącznie konserwatorów

Młoda
użytkownik zarejestrowany

Chyba niektórzy przesadzają z tą dyspozycyjnością 24/7. To nawet w szpitalu tak nie jest. Po co tak pisać.? Chcecie odstraszyć innych chętnych? Ktoś boi się konkurencji, że go mogą zastąpić? Pracy starczy dla wszystkich bez obaw. Ale czy Schindler potrzebuje ludzi?

Nick
@Młoda 2 tygodnie temu
Chyba niektórzy przesadzają z tą dyspozycyjnością 24/7. To nawet w szpitalu tak nie jest. Po co tak pisać.? Chcecie odstraszyć...

Do biura, pewnie, ludzi nie potrzebuje, ale na konserwację i montaż to pewnie paru by z chęcią przyjoł

Emigrant

Witam od 10 lat jestem zatrudniony w Schindler.uk Jednak coraz czesciej myśle o powrocie do polski .moje pytanie cozy warto zamienić schindler .uk an Schindler.pl

Jurand
użytkownik zarejestrowany

Taki charakter pracy dlatego dyspozycyjność jest ważna!!

Darecki
użytkownik zarejestrowany

Słyszałem sporo dobrego o firmie, jak idzie w górę w branży. To chyba warto tu pracować?. Może podpowiecie czego oczekuje firma od kandydata na konserwatora?

Jack Strong
@Darecki 17.08.2017, 11:53
Słyszałem sporo dobrego o firmie, jak idzie w górę w branży. To chyba warto tu pracować?. Może podpowiecie czego oczekuje firma...

Fachowości i bezwarunkowego, niemal niewolniczego, oddania oraz 24 godzinnej dyspozycyjności

siergiej

szukaja konserwatorow do warszawy?

Lajkonik
użytkownik zarejestrowany

Schindler Polska poza dobra pracą daje swoim fachowcom dobre zarobki. Sądzę, że nie ma się co czepiać jakichś drobiazgów.

Tabaluga
@Były tydzień temu
na 3200zł brutto pełna dyspozycyjność 7/24h samodzielność i kreatywność, lojalność

Niewieże, to niemożliwe żeby gdzieś takie stawki jeszcze były

Tabaluga
@Tabaluga tydzień temu
Niewieże, to niemożliwe żeby gdzieś takie stawki jeszcze były

Miało być : nie wierze, oczywiście

Fachura
użytkownik zarejestrowany

Dla dobrego fachowca są tu dobre zarobki więc nie ma co szukać innej firmy. Zawsze znalazło by się coś do czego można się przyczepić. Po co to robić, jak jest dobrze to pracuję a jak źle szukam innej roboty!

Kapiszon
@Fachura 10.07.2017, 10:52
Dla dobrego fachowca są tu dobre zarobki więc nie ma co szukać innej firmy. Zawsze znalazło by się coś do czego można się przyc...

I tak czymać, kolego, tak czymać.

cerber

Makarena 2017-07-07 07:42 Z ciekawości zapytam - a jaką masz podstawę? Premia przecież nie jest stała i zależy m.in. od wyników sprzedaży napraw. Jeśli konserwator nie ogranicza się tylko do zrobienia wpisu w dzienniku konserwacji, ale dba o urządzenia i potrafi uzasadnić klientowi konieczność wykonania napraw to jest w stanie wypracować zarobki na podanym przez Ciebie poziomie. Pozdrawiam EI WRO i KAT

Makarena ooo Makarena
@cerber 07.07.2017, 08:04
Makarena 2017-07-07 07:42 Z ciekawości zapytam - a jaką masz podstawę? Premia przecież nie jest stała i zależy m.in. od wynikó...

To sama pensja. U nas są jeszcze pracę dodatkowe. Goła podstawa to ok 5200brutto. Łącznie z duzurami robotami premia da się przekroczyć 8000 netto. Słyszałem od kolegów ze i 10. Mi się 10 nie udało przekroczyć;)

Młoda
użytkownik zarejestrowany

Jak tu się można dowiedzieć o firmie jak opinie są tak różne?

cerber

Witam, Pracowałem w firmie Schindler Polska przez kilkanaście miesięcy, odszedłem z własnej woli, bo skusiły mnie lepsze warunki finansowe - z perspektywy czasu wydaje mi się, że chyba już bym tego nie zrobił. Benefity dotyczą wszystkich pracowników, jeśli ktoś tylko chce się dokształcać to może liczyć na wsparcie. Oczywiście standardem jest pakiet medyczny i karnet sportowy na preferencyjnych warunkach. Co do warunków finansowych to uważam, że są na przyzwoitym poziomie - mam tu na myśli przede wszystkim konserwatorów, ale z tego co mi wiadomo to również w montażu można liczyć na uczciwe pieniądze. Praca konserwatora nie jest lekka, ale żeby zarobić takie pieniądze w innych serwisach to naprawdę trzeba się nieźle narobić - wiem, bo mam porównanie . Narzędzia pracy (sprzęt PPE, narzędzia, elektronika, samochody) to kolejny duży plus - firma dba o komfort i bezpieczeństwo pracy. Bardzo dobrze wspominam też ludzi. W okresie wdrożenia mogłem liczyć na duże wsparcie. Pozdrawiam ekipę z serwisu, back office, magazynu i call back'u.

Makarena
@cerber 06.07.2017, 15:49
Witam, Pracowałem w firmie Schindler Polska przez kilkanaście miesięcy, odszedłem z własnej woli, bo skusiły mnie lepsze warun...

Z ciekawości o jakich pieniądzach mówisz? W innym koncernie mam ok 7500 brutto z premia. Chociaż słyszałem że ostatnio koncerny lubią zatrudniać konserwatorow w cenie kasjera z Lidla ( 3500 brutto) .

Maja
użytkownik zarejestrowany

@ja12 wspominasz o wywiadzie. Czy masz na myśli ten, który znajduje się tu na gowork.pl? Właśnie zapoznałam się z jego treścią i w związku z tym mam do Ciebie pytanie. Mógłbyś się odnieść do wymienionych w wywiadzie benefitów? W swoim komentarzu piszesz, że "dział HR jest mocno rozbudowany bez korzyści dla pracowników". Natomiast w wywiadzie przedstawiciel firmy wymienia między innymi takie benefity jak dofinansowanie nauki, nauka angielskiego, opieka medyczna, Fundusz Świadczeń Socjalnych. Jak wygląda to w chwili obecnej?

ja12

Kiedyś to była spoko firma. Teraz kadra zarządzająca tj. towarzystwo wzajemnej adoracji. Liczą tylko benefity dla siebie. Prezes chce się podlizać dyrektor HR i wykonuje jej polecenia a ona ma wizję najlepszą dla swojego działu. Dział HR mocno rozbudowany bez korzyści dla pracowników. Jeśli chodzi o wywiad to trochę za ten wywiad zapłacili więc jest taki ile kosztował.

ja12

Kiedyś to była spoko firma. Teraz kadra zarządzająca tj. towarzystwo wzajemnej adoracji. Liczą tylko benefity dla siebie. Prezes chce się podlizać dyrektor HR i wykonuje jej polecenia a ona ma wizję najlepszą dla swojego działu. Dział HR mocno rozbudowany bez korzyści dla pracowników. Jeśli chodzi o wywiad to trochę za ten wywiad zapłacili więc jest taki ile kosztował.

Mona
użytkownik zarejestrowany

Spoko firma bez sensacji prowadzi swoją działalność.

Młoda
użytkownik zarejestrowany

Tak mało wpisów o aktualnej sytuacji firmy, jak się tam ludziom pracuje, szkoda. Myślę sobie, że pewnie jest dobrze i nikomu nie chce się pisać. Grzyby było inaczej to pewnie wpisów byłoby dużo więcej.

anonymouse

Tak dzwon na recepcje Powiedzą Ci coś wiecej na ten temat

Młoda
użytkownik zarejestrowany

Interesuje mnie praca dla "ambasador Innowacyjności 2017 - Program Stażowy Schindler " Czy ktoś słyszał coś więcej o takiej pracy?

nowy?

jak wyglada kwestia "kasowa" na stanowisku doradca techniczno-handlowy? Może ktoś podrzucić ile w rzeczywistości sie zarabia ? Są targety? jakie auto? jak wyglada sytuacja z home office?

Maja
użytkownik zarejestrowany

@Nie zadowolony z Schindler proszę o zamieszczanie w tym wątku tylko komentarzy dotyczących pracy w Schindler Polska.

Nie zadowolony z Schindler

Jesli szukacie pracy jako monter wind to polecam ELevator Plus, praca w Szwajcarii za bardzo dobra kase..( usunięte przez administratora )

niezadowolony
@Nie zadowolony z Schindler 20.04.2017, 13:17
Jesli szukacie pracy jako monter wind to polecam ELevator Plus, praca w Szwajcarii za bardzo dobra kase..( usunięte przez admin...

Jestem tu od kilku miesięcy. Do dnia dzisiejszego mam rozpaprane kilka wind zawsze coś brakuje niepasuje , trzeba czekać na częsci żeby skończyć. Nie skończysz nie dostaniesz kasy. Chora atmosfera ale może ktoś lubi to zapraszam.

Natalia
użytkownik zarejestrowany

Schindler Polska to fajna firma i już złożyłam cv, myślę, że dobrze zrobiłam?

Kris

Witam. Na jakie wynagrodzenie może liczyć pomocnik montera, a na jakie wynagrodzenie samodzielny monter w mazowieckim?

Iza
użytkownik zarejestrowany

@Komserwa Myślę, że ktoś inspiruje takie osoby jak Ty do pisania opinii negatywnych o Schindler Polska. może Twoja nowa firma chce utrącić konkurencję? Wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma, ciekawa jestem kiedy Twoja nowa firma będzie złym pracodawcą.

Maja
użytkownik zarejestrowany

@Daniel czym przejawia się ten brak szacunku, o którym wspomniałeś? W wywiadzie przedstawiciel firmy wspomina o licznych benefitach w firmie. I właśnie małej rotacji pracowników, co może wskazywać na trochę inną sytuację niż przedstawiasz.

Komserwa
@Maja 14.03.2017, 11:24
@Daniel czym przejawia się ten brak szacunku, o którym wspomniałeś? W wywiadzie przedstawiciel firmy wspomina o licznych benef...

Pracuje w innej firmie niż schindler ale w środowisku ogólnie znanym faktem jest że biuro nie szanuje tam konserwatorow. Szkoda tylko że nie wiedzą że dzięki nim żyją, bo wiekszosc konserwatorow mogła by wykonywać ich zadania. Natomiast jak by Panie z biura poszły na dźwig naprawić usterkę to by się zakrztusily i nic nie zrobiły. Niewiele firm z tej branży zdaję sobie sprawę jak ważnym ogniwem są konserwatorzy.

Daniel
@Maja 14.03.2017, 11:24
@Daniel czym przejawia się ten brak szacunku, o którym wspomniałeś? W wywiadzie przedstawiciel firmy wspomina o licznych benef...

A co mają wspólnego benefity z tym jak się traktuje ludzi i w jaki sposób się do nich odnoszą pracownicy biurowi i kierownictwo. Widzę Paniusiu ,że masz zawężony tok myślenia i nie za bardzo masz co robić bo siedzisz i monitujesz wpisy - ale dobrze ,trzeba dbać o dobry wizerunek firmy :).A benefity dostają nieliczni,czyli tacy ,ktorzy często goszczą w biurze.....

Maja
użytkownik zarejestrowany

@Daniel co sprawia, że masz właśnie taką opinię o firmie?

Daniel
@Maja 14.03.2017, 11:01
@Daniel co sprawia, że masz właśnie taką opinię o firmie?

Odpowiedź jest prosta ,brak szacunku do pracowników ,

Maja
użytkownik zarejestrowany

Jakimi kanałami Państwo rekrutują i jakie są niezbędne kwalifikacje? W jaki sposób motywują Państwo swoich pracowników? Na te i więcej pytań odpowiedź znajdziecie w wywiadzie z Dyrektor firmy Schindler Polska. Zachęcam do zapoznania się z jego treścią. http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,97080,wywiad-monika-majcher @oferent czy znalazłeś tam odpowiedzi na nurtujące Cię pytania?

Oferent
użytkownik zarejestrowany

Złożyłem cv i czekam na rozmowę. Czy ktoś może podpowiedzieć jak przebiega cała rekrutacja? Czy to jest jedno spotkanie czy coś więcej? Jacy ludzie pracują? Czy atmosfera jest fajna? Wiem że dbają o ludzi i firmę. Na jakie zarobki na początek mogę liczyć?

Karol

ktoś wie, ile oferują na tego młodszego specjalistę IT?

zainteresowany

ten specjalista ds. windykacji fajnie się zapowiada... wysłałem CV, ale na razie nie ma odpowiedzi.. ktoś może wie czy to jeszcze aktualne?

Kandydat

Szukają do instalacji - byłem na rozmowie. Ludzie na poziomie.

Piko

Podobno fajni ludzie tu pracują - czy są jakieś oferty dla kierowników?

Daniel
@Piko 13.02.2017, 21:24
Podobno fajni ludzie tu pracują - czy są jakieś oferty dla kierowników?

Podobno :) ??? Ja myślę ,że od paru dobrych lat nic się tu nie zmieniło wręcz jest nawet coraz gorzej.

Nick

zaje... imprezka była w Jonowie P., ze 300 ludzi świetnie sie bawiło, chyba najlepsza ze wszystkich dotychczasowych :)

Lotniarz
użytkownik zarejestrowany

Schindler poradzi sobie bez tak cennego pracownika jak Ty "doświadczony"

doświadczony
@Lotniarz 01.02.2017, 15:13
Schindler poradzi sobie bez tak cennego pracownika jak Ty "doświadczony"

Pewnie, ma Ciebie.

Lotniarz
użytkownik zarejestrowany

Po przeczytaniu wpisu myślę, że dobrze że już nie pracujesz . Z takim frustratem praca nie idzie dobrze.

doświadczony
@Lotniarz 29.01.2017, 11:17
Po przeczytaniu wpisu myślę, że dobrze że już nie pracujesz . Z takim frustratem praca nie idzie dobrze....

Praca idzie dobrze, gdy jest dobrze zorganizowana, zespół dobrze przygotowany do wypełniania obowiązków i posiadający wszystkie do tego narzędzia, a atmosfera koleżeńska. To decyduje o tym, czy pracuje się dobrze i efektywnie, czy nie. Tutaj tego nie było, a opinia pracownika lizusa i oportunisty tego nie zmieni, niezależnie od tego, jak bardzo w to wierzy.

Lotniarz
użytkownik zarejestrowany

Super firma i tylko trzeba się cieszyć taka możliwością pracy

doświadczony
@Lotniarz 23.01.2017, 19:41
Super firma i tylko trzeba się cieszyć taka możliwością pracy

Jeżeli to jest dla Ciebie "super firma" to mogę Ci tylko serdecznie współczuć. Ja mam wrażenie straconego czasu. Byłem w call backu i nie dość, że niczego wartościowego się nie nauczyłem, to jeszcze nie poznałem nikogo, kto byłby wart bliższego poznania, bo w tym akurat dziale pracują same kmioty i podsrywajki.

doświadczony

Z mojego punktu widzenia nowego pracownika bez znajomości/rekomendacji: 1. Szkolenie wstępne - brak, 2. Współpraca między nowym pracownikiem, a tymi, którzy już tam byli - traktują, jak potencjalne zagrożenie na zasadzie "pozbądźmy się go, tak na wszelki wypadek", nie palą się do pomocy, 3. Stanowisko pracy (wyposażenie typu loginy i konta w systemach, ale także brulion i długopis) - długopisu firmowego używałem przez tydzień, bo potem ktoś mi go zajumał, brulionu się nie doczekałem. Systemy działają tak sobie, tzn. czasem informacje się zapisują, a czasem nie, a informatycy mają to w nosie, 4. Koordynatorka pracy działu - bardzo młoda dziewczynka preferująca spychologię. Działa w myśl zasady - nawet jeśli to moja wina, to zrobię tak, żeby obciążyć winą za niepowodzenie kogoś innego. Często trudno się było doszukać logiki w jej wywodach. Ma problem z przekazywaniem informacji, bo przekaz jest niespójny i nieuporządkowany. Podsumowując, nie jest to miejsce do pracy dla osoby oczekującej konkretnego wdrożenia i pracy na dłuższy okres czasu. Wg mnie to zwykły "biurwoland", w którym preferuję się osoby "po znajomości".

Młoda
użytkownik zarejestrowany

Mam złożyć swoje cv na stanowisko w dziale finansowym. Słyszałam, że są dobrą firmą ale chciałabym dowiedzieć się jeszcze kilka szczegółów. Jaka jest atmosfera w firmie? Czy zarobki są na starcie niższe od normalnych? Czy są jakieś dodatki socjalne?

Daniel

No co Ty to w Trójmieście lepiej płacą niż w Wrszawie ha ha

gorffen

Poszukuję obecnie osób na stanowisko Konserwatora Wind w Trójmieście. Wymagane uprawnienia UDT. Umowa o pracę - stawka podstawowa 4-5 tys. na rękę podstawy + prowizje. Kontakt: gorffenwarszawa@gmail.com

Ostatni Sprawiedliwy

Szczerze nie polecam firmy. Zero możliwości rozwoju, brak szkoleń technicznych, pracę może wykonywać średnio rozwinięta małpa (wykształcenie podstawowe» wystarczające). Plus to ludzie pracujący, bardzo mili i towarzyscy. Proces rekrutacji jak na stanowisko dyrektora. Wynagrodzenie dla zwykłego pracownika jak na firmę szwajcarską żenada (2,5 tys). Jeśli ktoś chcę można spróbować, ale po kilku miesiącach przekonacie się sami. Radzę omijać łukiem jest wiele lepszych firm na rynku.

elo

konserwatorów powierzchni płaskich

Poszukiwacz
@elo 03.11.2016, 20:09
konserwatorów powierzchni płaskich

A to nie dajesz sobie rady i Ciebie zwolnili?

Poszukiwacz

Szukaja u was konserwatorow?

werty
użytkownik zarejestrowany

moom' poważnie tyle czasu czekałeś na odpowiedz? a moze ostatnio aplikowales do nich? moze mieli tyle cv,ze dopiero teraz wpo takim czasie system je wygenrerował faktycznie to troche sieszne:) a teraz suzkaja pakrtykanta,widziales?

moon
@werty 12.10.2016, 20:34
moom' poważnie tyle czasu czekałeś na odpowiedz? a moze ostatnio aplikowales do nich? moze mieli tyle cv,ze dopiero teraz...

Tak jak napisałam: aplikowalam jednen raz, a odpowiedź dostałam po kilku miesiącach, gdy już zadomowiłam się w innym miejscu :)

Zadowolony

Firma całkowicie rodzinna osoby z zewnątrz nie mają szans na rozwój zero zainteresowania ze strony przełożonych podejście do pracownika jak do psa nie pasuje to sobie zmień. Bez znajomości w firmie odradzam Karierę pensję ciut większe niż w na kasie.

moon

Gratuluję sprawności systemu rekrutacyjnego! Jakież było moje zdziwienie, gdy dostałam ostatnio od nich wiadomość mailową z podziękowaniem za udział w rekrutacji - mamy lipiec, a aplikowałam w listopadzie 2015.

1234rowery

Witam!Czy obecnie pojawiające się OFERTY związane są Falą odejść czy to tak zwany zamierzony rozwój, może ktoś podpowie jaki klimat tam teraz panuje? Dziękuję

Wiem

Do Thyssena szukaja konserwatorów. Podobno niezle placa.

12345 marian

Na jaką podstawę brutto można liczyć w Warszawie z 1+H na stanowisku konserwatora

mareczek
@12345 marian 19.10.2015, 14:13
Na jaką podstawę brutto można liczyć w Warszawie z 1+H na stanowisku konserwatora

1600 netto na początku moim zdaniem w markecie na kasie się tyle zarabia a nie w dźwigach.

adek22222

Masz rację za takie pieniądze to ch... kłaść można. Cieć na budowie pracuję 12h i ma 7zł na godzinę i się nie narobi jak wół.

marian

Widzę że szukają konserwatorów w Warszawie jest ogłoszenie w necie ciężko się dostać i na jaką podstawę brutto można liczyć z uprawnieniami 1+H

Zostaw opinię o Schindler Polska - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Schindler Polska