Schindler Polska

2.4/5

• Jak się u nas pracuje?
  • Co jest dla nas ważne?
  • Co nas wyróżnia?
  • Proces rekrutacyjny

Jak się u nas pracuje?

Co jest dla nas ważne?

Co nas wyróżnia?

Proces rekrutacyjny

• Skierniewice
Łódź - Schindler Polska Sp. z o.o.

5. Opinie o Schindler Polska Sp. z o.o.

Opinie o Schindler Polska Warszawa

Nie przegap nowości o Schindler Polska Sp. z o.o.!

08.09.2020 15:00

Czy firma Schindler Polska w całości finansuje szkolenia dla pracowników?
    Maniek

23.09.2020 09:24

Zależy. Jeżeli jesteś jako pomocnik to Ci sfinansują SEP po okresie próbnym - pózniej jest możliwość pokrycia kosztów na kolejne kursy. Jak chcesz iść na konserwatora to musisz mieć już wyrobione uprawnienia na konserwację. Na montazystów z reguły wystarczy doświadczenie i SEP.
    Qwerty

25.07.2020 12:11

Schindler redukuje zatrudnienie Puls Biznesu https://www.pb.pl/schindler-redukuje-zatrudnienie

01.07.2020 14:47

Dzień dobry Państwu! Zastanawiam się nad wysłaniem CV na stanowisko Młodszego Kontrolera Finansowego. Czy ktoś może wie, jakie umowy są oferowane w tej firmie? Czy jest to jakieś centrum usług wspólnych czy normalna firma? Jak wygląda dział księgowości? Czy jest wyoutsourcowany do jakiegoś podwykonawcy? Jaka panuje atmosfera w dziale finansowym? Na jakie zarobki można liczyć? Dziękuję, pozdrawiam serdecznie. Kasia
    Karo

16.07.2020 21:18

Umowa o prace moralna firma dział księgowości na miejscu
    Niezła firma

10.07.2020 21:22

Zarobki są całkiem dobre choć zawsze może być lepiej.Konserwacja dźwigów serwis podejście do klienta na wysokim poziomie.To moja 3 firma dźwigowa więc mam porównanie.W tyle zostajemy za innymi firmami z samochodami 2 osobowymi.Fachowość i zgranie ludzi bardzo dobre.
    abc

15.04.2020 16:34

@Kandydat ale to każdego tak traktują czy jak to wygląda?

06.05.2020 06:34

Każdego

10.11.2019 15:10

Czy w Schindler Polska zawierane są umowy na zlecenie w okresie próbnym?
    Lis

19.01.2020 17:45

Nie słyszałem o takich przypadkach Umowa o prace
    Matka

19.11.2019 17:55

Dzień dobry, trochę nietypowo, ale może któryś z Panów zechce pomóc. Czy watro ukończyć technikum o profilu urządzeń dźwigowych? Jakie badania wykonywane są przez lekarza medycyny pracy? Syn zastanawia się nad tym profilem, ale ma pewne kłopoty ze zdrowiem i nie wiem czy taka praca jest dla niego. W szkole nie umieją mi odpowiedzieć na pytanie jakie kryteria zdrowotne powinien spełniać pracownik. Podobno zależy to od lekarza medycyny pracy do jakich specjalistów kieruje potencjalnego pracownika. Może jakiś praktyk odpowie? Będę bardzo wdzięczna.

19.11.2019 22:06

Brak leku wysokosci,sprawnosc fizyczna ,zamilowanie elektryczno-mechaniczne.
    mKa

08.01.2020 13:15

Jeżeli syn ma jakiekolwiek przeciwwskazania do pracy na wysokości, albo w perspektywie iluś lat może je mieć (np. pogłębiająca się wada wzroku), to proponowałabym coś bardziej "przyziemnego". to wąska branża, jak daleko zabrnie, ciężko się będzie kiedyś przekwalifikować.

06.09.2019 08:52

Czy to prawda że Schindler wykupuje polskie firmy dzwigowe?
    mn

02.01.2020 15:01

Prawdą jest że oferują wykupienie większych firm. Zazwyczaj jednak nie są one na sprzedaż, a warunki wykupu przez schindlera nie są wspaniałe. Sprzedaje ten kto ma inne inwestycje na oku.

05.01.2020 17:57

A jednak kupili.
    MieszkajiecGdybi

10.07.2019 20:13

Firma SCHINDLER od miesiąca nie jest w stanie naprawić windy na ul Konwaliowej co było pokazane dziś w materiale TVN uwaga. Wstyd. Może czasem warto odpuścić jak nie ma się pojęcia o czymś.
    art

12.11.2019 20:54

to po (usunięte przez administratora) biorą kase za konserwacje
    Michu

14.11.2019 21:33

Widzę , że nie tylko ja to zauważyłem.
    Kielce

02.08.2019 15:47

Przedstawiciele na drogach nachalni wulgarni, nagrywarka osoby publiczne jestem ciekaw jak jest w oddziałach. Czekam na przeprosiny. I ukaranie sprawcy bądź też zadość uczynienie

04.08.2019 15:06

O czym ty piszesz, gościu?
    Klient

13.12.2018 17:12

(usunięte przez administratora) Rynek wchłania najlepszych a panowie w garniturach maja plany i kolorowe prezentacje na kazdy kryzys. (usunięte przez administratora)
    Smutna prawda

05.01.2019 19:07

Nie zgodzę się z tym co piszesz bo żadna firma nie zwalnia osób z doświadczeniem a w Schindlerze jeżeli Twoja opinia odbiega od wizji dowodzącego to wylatujesz.

06.01.2019 08:51

Tak się dzieje w każdej korporacji, to żadna tajemnica ani rewelacja
    Sch do wiadomości 2014

21.09.2018 21:54

OTIS 19.10.2014 10:12 Witam. Proponuje walczyć o swoje pensje. W otis na start podstawa to 4000 brutto dla konserwatora ze wszystkimi uprawnieniami( jedynka plus schody) a do schodów jest specjalna brygada wiec nie ma co się martwic ze rzucą cie na coś czego na oczy nie widziałeś. Samochód za który zabierają ci 198 zł miesięcznie a w zasadach użytkowania jest jasno napisane ze masz go do dyspozycji w święta , chorobę, urlop itp. Pakiet medyczny. Multi sport za 18 PLN. Premia od wymiany czesci od 0 do 2500 tys.( 900 premi robisz z palcem w ....). Dyżury w noce/święta/ weekendy są w domu pod telefonem. Jeżeli nie masz zglzen to dostajesz za każdą godzine siedzenia w domu 5 PLN. Gdy musisz wyjechac to dostajesz tzw setki ( czyli srednie podwojne wynagrodzenie za godzine pracy licząbe z podstawy) czyli jakies 40-50 PLN. Łatwo policzyc ze jak masz 8 reklamacj to 400 brutto za osiem godzin pracy dostajesz do reki. A tez nie możesz pracowac wiecej niz osiem godzin w ciągu dnia wiec dyzury są podzielone na cztery osoby czyli od 7 do 15 np. Andrzej. Od 14 do 22 np Pioterk a nastepnego dnia Od 7 do 15 Jurek a14 do 22 Tomek. Noce zalezy od brygady jedni po jednym dniu a wyjazdów jest jeden. A w brygadach gdzie jest mniej reklamacji to po całym tygodniu i srednio do 2-3 zgłoszen w tygodniu. Noce płatne są 5 PLN za czuwanie i setki za wyjazd. Sa takze kontrole lecz jeżeli potrafisz zapamietac trzy zasady po 8 czynosci tzn. otworz drzwi sprawdz czy kabina jedzie , wcisnij stop zamknij drzwi potem otworz drzwi sprawdz czy kabina sie nie przemiescila i tak dalej to nie masz co sie martwic. Jeżeli nawet uwalisz to nie ty pierwszy i ostatnni. A i tak jeżeli nie jestes tumanem to premi ci nie zabiorą. Proponuje składac CV i jezeli lubicie ta prace to nie dajmy sie wykorzystywac bo wiele firm zatrudnia ludzi z odzysku po marne grosze i pieniądze pod biurkiem dzieki temu zaniza cene za konserwacje. Łatwo policzyc ze jezeli pracoenik by musial dostac pensje 6000 brutto plus samochów to juz kwota 100 PLN za dzwig była by nierealna. A liczba dzwigów w OTIS na montera zależy od wysokosci urzadzen jeżeli masz dzwigi do 6 przystanków wyjdzie nawet 110 urządzen lecz gdy masz wyzsze tradycje litencje to 70 a nawet 35.
    Kons

31.12.2018 04:21

Obecnie wyższa podstawa (4500-5800 w zależności od uprawnień i umiejętności), większa stawka za czuwanie i niższe opłaty za samochód (ok 90 PLN)
    konserwa

02.01.2019 17:20

Gdzie takie stawki w schindlerze czy otisie?
    zainteresowany

25.12.2018 18:12

Witam. Jakie wynagrodzenie konserwatora w Warszawie? 1 rok doświadczenia jako pomocnik, świeże uprawnienia konserwatora urz. Dźwigowych.

26.12.2018 10:25

Zadzwoń do kadr i zapytaj
    idzi

26.12.2018 20:12

4-4,5 brutto podstawy + premie (realnie 25-maks 30 % od podstawy.)

10.12.2018 11:15

Jakimi samochodami jeżdżą konserwatorzy 2 czy 5 osobowymi?
    paweł

05.12.2018 12:11

Jakie zarobki na konserwacji w Warszawie?
    Kolega

28.11.2018 17:24

Firma w porządku. Dają dobre narzędzia pracy i można dobrze zarobić. Atmosfera w oddziałach terenowych świetna i ludzie są super. Nie pracuję w centrali więc na ten temat niczego nie napiszę. Pracuję w dziale sprzedaży urządzeń.
    Wredna bestia

01.12.2018 18:53

I narzędzia jak nie walczysz to masz dwa wkrętarki i trzy klucze więc masz masz małą wiedzę
    Kondekk

05.11.2018 19:59

Witam Prośba o info co do potencjalnego wynagrodzeniaRegionalnych Kierowników Montażu
    Dark

06.11.2018 09:17

Na ostateczną kwotę składa się wynagrodzenie podstawowe, premie i inne świadczenia motywacyjne - do tego kwestia Twojego doświadczenia i kwalifikacji - więc pewnie najlepiej skontaktować się z działem HR: [email protected] lub (22) 549 21 00.

29.10.2018 12:46

Obecnie firma poszukuje Regionalnych Kierowników Montażu w Poznaniu i Gdańsku ( https://www.pracuj.pl/praca/schindler;kw ) Konserwatorów i monterów też.
    Nadzieja umiera ostatnia

14.09.2018 20:46

Zablokowano wpisy? cisza jak na cmentarzu, pewnie w firmie nic się ciekawego nie dzieje :) Jak obstawicie? Wszechmogący wróci w poniedziałek czy Dziewczyna ratownika go wyciągnie z bagna za uszy?
    Wiara czyni cuda

14.10.2018 21:27

@anonymmouse Ciekawą tezę lansujesz. Aż się płakać chce jaką to ofiarą stał się Wszechmogący i jego Apodstołowie - cała firma chlipie po kątach z żalu buuuhhhhah A propos Wszechmogącego... wstąpił na niebiosa - chyba tam łatwiej będzie go upilnować ;)
    Bob budowniczy

20.10.2018 14:05

Chwasty to nadal siedzą na stolikach i myślą komu jeszcze życie zatruć lub kogo jeszcze wywalić. Z tego co słyszałem to najwięcej jest w pyrlandii.

27.09.2018 18:59

Jak widzę duża rozbieżność między opinią Starego i Marka. Może ktoś jeszcze się wypowie w sprawie ''Na jakie wynagrodzenie w Warszawie może liczyć pomocnik konserwatora z zamiarem zrobienia uprawnień dźwigowych? Dodam że nie mam doświadczenia w pracy przy urządzeniach dźwigowych. Posiadam dużą wiedzę z zakresu elektryki, oraz umiejętności mechaniczne. Z góry dziękuję za szczere odpowiedzi.'' Pozdrawiam
    Jan

29.09.2018 18:27

Do 3500 brutto podstawy na więcej nie licz a tak szczerze jak chcesz zacząć pracę w dźwigach to lepiej idź do mniejszej firmy tam nauczysz się o wiele więcej różne sterowania wymiany lin itp a nie 1 sterowania i resetownia

29.09.2018 19:12

Do tej podstawy są jakieś premie?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Schindler Polska?

Kontakt - Schindler Polska Sp. z o.o.

POSTĘPU 12A 02-676 Warszawa

NIP:7810002069

Branża główna: Instalacje budowlane

LinkedinIcon

28.09.2018 16:16

Tu znowu ja. Czy ktoś mi może powiedzieć na jakie wynagrodzenie może liczyć pomocnik konserwatora z zamiarem zrobienia uprawnień konserwatora. Nie mam doświadczenia przy urządzeniach dźwigowych, mam dużą wiedzę z zakresu elektryki, szybko się uczę. Jak to wygląda na jaką stawkę mogę liczyć na początek jako pomocnik a na jaką po zrobieniu uprawnień? Liczę na szczere odpowiedzi. Bo jak narazie to ktoś dodaje jakieś bezsensowne komentarze o żabce i skorpionie aby komentarze o płacy nie były na 1 miejscu listy. Dzięki za szczere odpowiedzi.????

25.09.2018 16:11

Bez przesady z jednego źródła słyszałem że jak jesteś ogarnięty i widzą w tobie przyszłego konserwtora to możesz wyciągnąć razem z premią do 5tysiecy brutto jako pomocnik czyli ponad 3,5tysiąca na rękę. 4tys brutto wraz z premią to chyba standard poniżej którego się nie schodzi pracując jako pomocnik.

27.09.2018 18:55

24.09.2018 17:31

Staryy

25.09.2018 11:34

2k netto , jak ja zaczynałem jako pomocnik miałem 1600 brutto ale to inne czasy były :)

25.09.2018 16:09

my

23.09.2018 18:29

To przeczy prawom fizyki - kupa zawsze spada w dół.
    Nikt

19.09.2018 15:24

Nie wiem dlaczego dopiero teraz skoro od czasu dobrej zmiany na korytarzach słychać było o 10 plus.
    Maja

16.07.2018 18:40

Czy w ostatnim czasie firma wprowadziła jakieś zmiany? Może odbywały się kursy lub szkolenia podnoszące kwalifikacje? Jak oceniacie aktualną sytuację, czy Schindler to pracodawca godny polecenia? Czy od początku zatrudnienia firma oferuje umowę o pracę? @sch, a czy możliwe jest uzyskanie premii, albo dodatkowe godziny, by dorobić?
    Robotny

18.09.2018 13:49

Dodatkowe godziny to są tylko na montażu żeby się wyrobić w czasie.
    zainteresowany

07.09.2018 14:44

jakie jest wynagrodzenie handlowca w firmie + jakie są warunki pozostałe tel., auto, benefity?

10.09.2018 09:11

Se zadzwoń i się zapytaj
    Szczery

22.08.2018 16:05

6500 brutto
    Specjalista

26.08.2018 13:08

Masz inne informacje ostatnio chłopak z Otisa odszedł bo nic mu nie podnieśli
    Jeszcze Otisiak

27.08.2018 17:49

Widocznie nie chcieli go zatrzymać i było m na ręke , że odchodzi
    Dźwigowy maestro

26.08.2018 14:36

Schindler płaci dobre pieniądze, składajcie CV a sami się przekonacie, wiadomo że pracownikom nie do końca na rękę żeby ludzi było dużo w firmie i sciemniaja

26.08.2018 14:40

4500 netto daje Schindler podstawy teraz jako konserwator w Warszawie
    Schindlerak

24.08.2018 14:32

U nas się nie narzeka, wszyscy jesteśmy zadowoleni
    Szczery

19.08.2018 06:33

Schindler to lider na rynku.jesli chodzi o wynagrodzenia dla konserwatorów

20.08.2018 08:06

Hm, ciekawe, bo jakoś na gowork nie ma ofert z schindlera
    Jeszcze Otis

22.08.2018 07:23

A jaką stawkę daje firma, konserwatorowi z 1+H, na początek ?
    Heniek

05.08.2018 13:09

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje? Interesuje mnie na jaką umowę można liczyć na początek?

10.08.2018 12:26

Otis prowadzi rekrutację, zatrudniają wszystkich i nawet niezłą stawkę można wystartować...takie majż braki kadrowe, że biorą każdego kto ma ochotę do pracy
    Dzwigowiec

05.08.2018 10:52

Ile mozna dostac na start u was z uprawnieniami 1 + schody ruchome ? Samochod sluzbowy do prywatnego korzystania? Ile urzadzen na rejonie? Jak z namierzaniem, inwigilacja - jak to u was wyglada?
    Kwazimodo

05.08.2018 10:49

Ile osob przeszlo do was z firmy na O? Bo to chyba duza grupa.
    Zainteresowany

05.07.2018 19:33

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutację?
    AdiWawka

10.07.2018 20:58

Panowie, jeżeli się orientujecie, to ile mniej więcej może dostać młodszy konserwator przechodzący z innej firmy ?
    sch

15.07.2018 10:11

Jakieś 4000 ~4500 brutto

19.04.2018 02:57

prawie 10 lat w Firmie

26.04.2018 12:05

Jeżeli dobrze kojarzę, "pracowałeś" w Firmie parę tygodni i wyleciałeś ponieważ nie nadajesz się nawet do takiej roboty. Życzę powowodzenia w znalezieniu tej wymarzonej pracy :)
    Czaro

05.07.2018 19:32

Ja pracuje 7 lat i zgadzam się z konserwatorem z 7 letnim stażem. Może trochę przesadził z narzędziami, do te są na start ale nie uzupełniane w przypadku zużycia.
    Radek

29.03.2018 20:15

Panowie czy jest tu ktoś, kto pracuje na montażu? Jak wyglądają zarobki i system pracy? Ma się samochód także do celów prywatnych? Jakie autko ma montażysta? Pieniążki to jest podstawa i premia od dźwigu, czy jak to wygląda?
    Rad

30.04.2018 15:56

Pomocnik też ma samochód. Zarobki około 4,5 tys na rękę. Czasem 3 z hakiem a czasem 6 tys. Wszystko zależy od odbioru urządzeń. Czasem jednego miesięca odbiór będzie jednego urządzenia, a czasem 5. Monter ma więcej niż pomocnik, ale nie wiem dokładnie ile. Samochód ma się prywatnie także. Pomocnik najczęściej ma samochod po serwisie. A monter to jak wyżej traffic.
    Jaszczuk

16.05.2018 06:57

A jakie wynagrodzenie podstawowe wchodzi w grę, dla pomocnika i dla montera?
    konserwator z 6letnim stażem

10.05.2018 21:32

Rozwój o którym się tak mówi w firmie to fikcja. Szkolenia, uprawnienia ok. Brak możliwości awansu jeśli pracujesz na "zadupiu". Firma dba tylko o ludzi z Wawy. O wszystko trzeba prosić i się upominać, zawracać (usunięte przez administratora) telefonami żeby coś ruszyło. Liczą się tylko słupki i zadowolone buźki na spotkaniach integracyjnych. Szkoda że tak późno to zauważyłem. Ludzie cały czas odchodzą do konkurencji która dba o pracownika. Jedyne plusy to dobre narzędzia, benefity, telefon i auto. Ogólnie zawsze można liczyć na pomoc innych konserwatorów którzy chętnie służą radą. Jeśli jesteś z wawy - ok. Inne miasta - nawet nie podchodź. Chcieliście być liderem na rynku, a strzelacie sobie w stopę. NIE POLECAM.
    Zadowolony

12.10.2016 20:27

Firma całkowicie rodzinna osoby z zewnątrz nie mają szans na rozwój zero zainteresowania ze strony przełożonych podejście do pracownika jak do psa nie pasuje to sobie zmień. Bez znajomości w firmie odradzam Karierę pensję ciut większe niż w na kasie.
    Andrzej Rybak

19.04.2018 03:43

Wszystko się zgadza.
    Carlos

17.03.2018 23:31

10 lat w zawodzie. Uprawnienia 1 z hydraulikami. Na jakie wynagrodzenie mogę liczyć w Warszawie ??
    anonymous

25.03.2018 20:54

zawsze najlepiej samemu spróbować i się przekonać
    Schndlr

25.03.2018 22:58

Dokladnie tak, kazdy moze dostac inna stawke :) rozmowa o prace nic nie kosztuje, warto sie wybrac, pogadac, ponegocjowac i przyjac oferte albo nie. Ja tak zrobilem zmieniajac firme.

Zostaw merytoryczną opinię o Schindler Polska Sp. z o.o.