(usunięte przez administratora)Prezes narzuca swoją wolę i nie przyjmuje do siebie krytyki. W przeciągu tygodnia potrafi wrócić, storpedować swoje pomysły i zrzucić całą winę na pracowników. Wynagrodzenie poniżej stawek rynkowych, duże obciążenie psychiczne. Odradzam
Jak dużo osób pracuje w DBMS sp. z o.o.?
Czyli z Twojej wiedzy wynika, że nawet z nowym rokiem nie mieli podwyżek? Czy po odejściu już nie masz kontaktu z pracownikami?
Jestem bardzo zadowolony z jakości wdrożenia systemu i kontaktów. Polecam firmę DBMS oraz osobę Pana Adriana Kuligowskiego. Interesy z nim to czysta przyjemność :). Generowanie leadów stało się sprawniejsze.
Będziemy piętnować Twoje wpisy, sam piszesz i sam odpowiadasz. I to jest taki przypadek. Jak chcesz kogoś pochwalić wysłać mu premię, a nie coś reklamujesz. Dostał?
Wykorzystuję system DBMS do zarządzania kontaktami oraz do automatyzowania komunikacji. Platforma bardzo pomaga w rozwoju mojego nowego projektu i usprawnia codzienne działania. Bardzo doceniam fakt, że wszystko jest czytelne i proste w obsłudze, a także fakt otrzymywania szczegółowych raportów z wysyłek. Dziękujemy zespołowi wsparcia za okazaną pomoc.
To jest właśnie wpis Pana męża Prezesa. Ciekawe czy Prezes wie że firma jest niewyplaclna a Prezes udaje wiarygodnego lekarza...
Czy w DBMS sp. z o.o. poza podstawowym wynagrodzeniem obowiązują jeszcze jakieś świadczenia dodatkowe?
Na stronie firmy widnieją różne ogłoszenia o pracę. Moją uwagę przykuła oferta na stanowisko Opiekuna klienta biznesowego. Zastanawiam się, w jaki sposób można osiągnąć górną granicę widełek (7000 zł netto), która została ukazana w ogłoszeniu? Poza tym, w jakich godzinach pracuje się od poniedziałku do czwartku, a w jakich w piątek, ponieważ widzę informację, że firma oferuje szybszy weekend. ;-)
Dzień dobry, co możecie powiedzieć o pracy w firmie DBMS? Widzę, że dużo ludzi odchodzi, a Pan Prezes cały czas szuka nowych pracowników na LinkedIn. Z czym to może być związane?
Czy firma posiada ubezpieczenie, karty podarunkowe, paczki świąteczne?
Jak dużo osób pracuje w DBMS sp. z o.o.?
Dlaczego coraz mniej? są jakieś redukcje etatów czy pracownicy odchodzą sami z jakiegoś powodu?
No ale i tak zaległości wypłacić musi. Czy teraz wypłaty są w terminie? Są widoki na jakąś poprawę w nowym roku?
Jeżeli ktoś pyta czy są tu karty mulisport lub czy są prowizje to dziś zostały zwolnione kolejne 4 osoby. Więc nic nie ma i niedługo nie będzie pracowników.
Z tego co się orientuje na system jest ogrom reklamacji i zero zainteresowanych. Kontakty nieaktualne od lat
Jestem klientem wieloletnim spółki. Jestem Agentem Ubezpieczeniowym i musze przyznać, że niezmiernie dziwią mnie ostatnie opinie, gdyż zespół tej firmy wydaje się być zmotywowany i chętny do pomocy. Widać, że morale jest dobre. Jestem zadowolony z odpowiedzi jakie uzyskuję. Tymczasem widać, że ktoś uwziął się i sieje sensacje XX. Jeśli te zarzuty są poważne, to są w Polsce instytucje które w takich sytuacjach pomagają. Proszę skonsultować się z prawnikiem i nie marnować swojego czasu panie Pracownik i Anonim.
Nie ma takich klientów. Nikt wiele lat nie współpracuje z tą dziwną firmą. Bo ta firma (usunięte przez administratora) klientów. Więc jesteś trolem Prezsa, może jak się tu posze mężem prezesa.
Staż w DBMS to bardzo ciekawe doświadczenie oraz szansa na zdobycie nowej wiedzy, a także wspaniała przygoda w cyfrowym świecie. Pierwszy raz w praktyce zetknęłam się tu z tematem digital marketingu oraz analizy danych. Codziennie stawiam czoła nowym wyzwaniom, a dzięki wsparciu zespołu wiem, ze podołam realizacji zadań. Jako studentka kierunku niezwiązanego z analizą danych, staż umożliwia mi poszerzanie swoich horyzontów oraz sprawdzenie się w nieznanej dotąd dziedzinie. Bardzo doceniam również możliwość pracy zdalnej, ponieważ studiując stacjonarnie nie dałabym rady pogodzić pracy z nauką. Podsumowując, jestem bardzo zadowolona z odbywanego stażu, ponieważ czuję, że czas poświęcony na pracę tutaj oraz pozyskiwanie nowych umiejętności, są inwestycją w moją przyszłość.
Grunt to czerpać satysfakcję z wykonywanej pracy. Na firmowej stronie jest interesujące mnie ogłoszenie na stanowisko konsultanta ds. sukcesu klienta w DMSales, ale brakuje informacji o zarobkach. Napisz proszę, ile mogę zarobić i jak w DBMS przebiega rekrutacja?
@julia porozmawiajmy za kilka tygodni. Na początku każdy jest zmanipulowany ????
@anonim komentarze znikają, a szkoda. Każda opinia to wartość dodana dla osób, które chcą mieć styczność z tą firmą i z kadrą
w 100% pełna zgoda. Pracownicy są oskarżani o (usunięte przez administratora) obrażani etc forma (usunięte przez administratora)większości zespołu jest w stanie agonalnym. (usunięte przez administratora)
Niestety nie. Obrażania ludzi i brak szacunku jest na porzadku dziennym.
Jakoś nie sądzę, że porządek powinien mieć tego typu wydźwięk... Nie wiem na ile w tym prawdy ale skąd takie coś miałoby się tutaj w ogóle brać?
Prawdy jest w tym wiele. Ludzie są wypaleni, od zeszłego roku, lawina odejść wieloletnich pracowników. Prezes, lub raczej były prezes patrząc w KRS, zmienia zdanie każdego dnia, oczywiście winni są temu pracownicy. Każdy, kto odchodzi w jego oczach jest najgorszy, choć wcześniej był uznawany za super członka zespołu. Premii brak, pensja spóźniona, benefity nie istnieją. Kiedyś to było dobre miejsce do rozwoju, teraz to brak szacunku i wieczne pretensje o wszystko.
Jak zwykle bywa, prawda nie jest tak niejednoznaczna. Praca w technologicznej firmie, która wymaga ciągłej nauki nie jest dla wszystkich. Faktycznie jest wymagająca, choćby pod kątem ciągłego uczenia się. Niestety nie wszyscy nadążają nad zmianami. Innym zwyczajnie nie chce się, bo szukają czegoś innego. Normalny proces. Obecny kryzys zaostrza wymagania. Fajnie było siedzieć na etacie i pobierać kaskę, bo i tak prezes - albo były prezes przyniósł deal lub załatwił kasę. Jak zaczyna się weryfikacja wyników i obowiązków to uciekamy w zwolniania, wypelenie etc... normalka rynkowa. Natomiast komunikacja poniżej świadczy tylko o tym, że ze strony np. Twojej nie było chęci nawet rozmowy o sobie z przełożonymi. To wyobrażenie o mitycznym prezesie i przypisywanie mu cech najgorszych jest niczym innym jak rozgrzeszeniem się z własnych problemów, które się posiadało. To tez normalne w Polsce. Pracownicy mają wiele do powiedzenia na publicznym forum anonimowo, niż odwagi w rozmowie z drugim człowiekiem. No ale na tchórzostwo nie ma rady. Do dialogu potrzebne są dwie strony, a nie gowork.pl
Słuchacie, co się dzieje z kartami multisport? Zostaliśmy info na siłowni, ze karty zablokowane
Na forum w ostatnim czasie posypały się komentarze pracowników/byłych pracowników/anonimów. Opinie w większości są negatywne rownolegle, by utrzymać równowagę pojawiają sie opinie klientów. Nie jest tego dużo, ale opinie są Ok. Czy firmy zostały o nie poproszone czy nie tego nie wiemy. Czy opinie są wiarygodne tego nie wiemy. Natomiast co do opinii o pracodawcy nie polecam. W firmie złe się dzieje, ludzie odchodzą masowo. Nikt nie wypowiada się pozytywnie. Ci którzy zostaja ostatkiem sił próbują ratować tonący statek jednocześnie szukając innej alternatywy. Ludzie mega fajni trzymają się razem nawet po odejściu
Nikt sobie z przyjemnością kaski nie pobiera, tylko wykonuje swoją pracę. Od rozmów są podsumowania tylko, gdy ktoś ma inne zdanie, dialog kończy się fiaskiem, conajwyzej sie usłyszy, ze jest X osob na Twoje miejsce... Firma ma szczęście do ludzi, choć atmosfera od dawna nie sprzyja. A szkoda.
Tak, ludzie doświadczeni, wykształceni, na poziomie. Z przykrością stwierdzam, ze wymagania w stosunku do tych ludzi są blednie kierowane, zmieniane kilka razy w ciągu dnia. Oczekiwania blednie wyrażane bądź w ogóle. Podczas spotkań ludzie są (usunięte przez administratora) obarczani za decyzje kadry zarządzającej. To co dzieje się wewnątrz jest bardzo słabe.
Cynizm i ironia …. Nie wiem kim jest kolega z Radomia, ale poziom rozmów na spotkaniach z zarządem jest dokładnie taki… pozdrawiam Pana, który zarządza i napisał ten komentarz
(usunięte przez administratora)Kiedy trzeba to potrafi obiecać gruszki na wierzbie i śliwki na sośnie, ale nie daj Bóg jak znajdziesz innego pracodawcę. Katastrofa, zaczyna oczerniać twoją osobę wśród pracowników, zarządu, zdarzały się też ataki i wypominki w wiadomościach prywatnych, coś w stylu pijanego chłopaka piszącego do byłej dziewczyny jak to mu zrujnowała życie...
Nie raz. Pełnomocnik zarządu od miesięcy, lat wpada w spiralę oskarżeń, podejrzeń. Nie da się funkcjonować w takim toksycznym środowisku.
czy ktoś wie czy multisport został opłacony już przez dbms? pracownicy zapłacili, a nie mogą korzystać. Podobno konta poblokowane?
Socjal w dbms? Nie istnieje.
Ciekawe, że go work sam generuje pytania i odpowiedzi
A ktoś ogólnie z szefostwem o tym gadał? By coś zmienić? Jaka była reakcja na pytania?
Czemu ktos podpisuje sie jako HR skoro HR to od pół roku nie ma? Prawda jest, że ma żadnych dodatkowych rzeczy prócz pensji, nawet Multisport wyłączony... Firma pokazuje sie jako IT tylko standardow zatrudnien IT nie ma - brak opieki, brak premii świątecznych, brak ubezpieczenia. Jedynie praca zdalna ale to dziś standard.
multisportu nie ma, mimo, ze pracownicy za niego zapłacili, szkoda, ze swojej części nie zapłaciła firma... ludzie dowiedzieli się na siłowniach, ze maja poblokowane karty
@kierownik może to pytanie było złe kierowane wcześniej. Pytanie do @kierownika czy opłacone już zostało konto multisportu?
Od kilkunastu miesięcy współpracuję z DBMS sp zoo w zakresie usług IT i analizy danych. Trochę pod wpływem impulsu chciałbym podzielić się relacją dotyczącą pracy w tym miejscu. Otóż, w zakresie prac technicznych proces jest poukładany i znana jest ścieżka rozwoju. Zespół biznesowy stara się tworzyć związane z konkretną potrzebą wymagania i kierownictwo nadzoruje przebieg pracy w sposób na tyle wystarczający, aby wspierać w przypadku kiedy to jest wymagane. Atmosfera w pracy jest dobra między kolegami jak również osobami zarządzającymi. Oczywiście przydałoby się, więcej spotkań na żywo, ale miejmy nadzieję, że to się wydarzy. Wiem jedno nie potwierdzam, o agonii. Oczywiście, ze pracy są emocje, ale nie takie, aby temu nie można było zaradzić. Natomiast słyszałem o podwykonawcy z Radomia, który sporo kasy przepalił na reklamy. Pewnie nikt nie jest zadowolony, jak robi się inwestycje i nic z tego nie ma. W przypadku techniki, relatywnie prosto zweryfikować kompetencje. Tymczasem freelancerzy od marketingu ... to już inna bajka
Współpracownik jest chyba Prezesem, cytuję: atmosfera jest dobra między kolegami. Nie potwierdzam o agonii. A słyszałem, że jest jakiś lud z Radomia przyszedł i wyjadł moje ogórki. (usunięte przez administratora) jeden. Łapcie go. Tak pod wpływem impulsu chciał się podzielić swoimi bzdetami: Prezes, aaa nie Mąż Prezes. Sam pisze sobie opinie i sam na nie odpowiada. Jak chcesz tu pracować to sam oceń co się tu dzieje.
Jak czytam te opinie, komentarze, to rzeczywiście widzę tutaj tok rozumienia "Prezesa" z tylnego fotela. Wyobrażenie, składnie zdania czy odpowiedzi. Widać pełnomocnik zarządu się już kręci i gubi się w oparach obłudy.
Absolutnie pracodawca niegodny polecenia. Brak szacunku do pracowników, niewypłacanie wynagrodzeń na czas. Prezes zmienny , wydający polecenia, których później nie pamięta, zmienia decyzje, upokarza ludzi.
Anonim, chyba nie o tej firmie piszesz , bo prezesem jest kobieta. Opinia napisana przez Trola internetowego, jakich wiele na tym portalu
Żona prezes tylko widnieje w KRS. Nikt jej nie widział i nigdy nie była w firmie ale prowadzi firme zdalnie chyba ze szpitala. Polecam sprawdzić krs i potem gdzie realnie pracuje pani prezes. Bo Google mówi, że to szpital i prywatny gabinet. To chyba definicja słupa. Mąż Nie prezes bywa, często i im więcej bywa tym więcej ludzi odchodzi. Nawet osoby pracyjące od lat odchodzą. To prawdopodobnie najgorszy pracodawca na świecie.
Dlatego z rozpędu każdy prezesem nazywa męża Pani, której nikt nie widział na oczy Z tego co widze przelała się czara goryczy
DBMS był firmą godną polecenia... do czasu. Były premie, konkurencyjne pensje, szkolenia, wypady integracyjne i świetna atmosfera. Firma się rozwijała, dużo się działo, można się było wiele nauczyć i mieć świadomość brania udziału w fajnych tematach. Pracowało się naprawdę dobrze! Z biegiem czasu coś zaczęło się zmieniać, pojawił się chaos, dezinformacja, natłok sprzecznych obowiązków, opóźnienia w pensjach, czyli wszystko to, o czym tu już napisano. Wiadomo, w żadnym miejscu nie jest idealnie, ale szacunek do ludzi, szanowanie ich pracy i zaufanie powinno być podstawą, tu tego zdecydowanie brakowało. A, gdy dołożymy do tego częste zmiany zadań i brak porządnego feedbacku, droga do odejścia jest prosta. Padło w opiniach stwierdzenie, że wystarczy przyjść i porozmawiać, a nie pisać opinie na forum, tylko czy zawsze udało się rozmawiać? Nie raz odejście z pracy kończyło się krzaskiem drzwiami i szybkim pakowaniem swoich rzeczy, albo wręcz przeciwnie ciszą bez słowa dziękuję. Ryba psuje się od głowy i choć są osoby, które mają jeszcze siłę, aby to wszystko jakoś działało, to bez zmian w zarządzaniu, będą rezygnować tak, jak teraz.
Czy w DBMS sp. z o.o. wypłacają dodatkowe nagrody dla pracowników?
Współpracę z DBMS rozpoczęliśmy blisko 2 lata temu, przez ten czas udało nam się zrealizować wiele projektów, które do tej pory wspierają nasz dział handlowy. Osoby odpowiedzialne za realizację po stronie DBMS wykazują się profesjonalizmem oraz partnerskim podejściem do współpracy. Rekomendujemy firmę do współpracy. Dziękujemy za wsparcie Pana Łukasza jest to bardzo zaangażowany człowiek w sprawy firmy.
Wysłałem zgłoszenie o zastrzeżenie danych.Ile czasu trzeba czekać na rezultat i jak to sprawdzić, że firma ich nie posiada? Niech was pomorek.....
Czy w DBMS sp. z o.o. są paczki/bony świąteczne?
Hej przyjaciele z DBMS sp z O.O. Macie moje dane z ogolnie dostępnej bazy danych. Wydzwaniacie do mnie bez mojej zgody. No to macie problem. Nie ma takiej ogólnie dostępnej bazy danych. Piszę w waszej sprawie do inspektora ochrony danych osobwocy, Będzie kara. Szykujcie się. Nie daruję.
A ja myślę że jednak kara by się przydała. Sprzedają i pozyskują dane osobowe. Ja się na to nie zgadzałem.
Wylewanie żółci ma uzasadnienie. Po żądaniu informacji o swoich danych nie otrzymałem żadnej informacji zwrotnej. I jak przypuszczam ten formularz służy tylko temu żeby zebrać więcej danych. Szukajcie sobie naiwnych, też zgłosiłem sprawę do urzędu.
Jak się pracuje w DBMS sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy DBMS sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 15.
Jakie są opinie pracowników o pracy w DBMS sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 8, z czego 2 to opinie pozytywne, 4 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!