brak logo

Wakat Agencja Pośrednictwa Pracy

Warszawa

Opinie o Wakat Agencja Pośrednictwa Pracy

Marcin 2011-03-07 11:27
No cóż, po ostatniej historii z \"agencją Wakat\" (celowo nie nazwę tego firmą) zastanawiam się, czy to rzeczywiście jest firma, czy po prostu kilku wesołków zabawiających się cudzym kosztem. Aplikowałem na ogłoszenie zamieszczone na Gumtree - oferta na stanowisko asystent ds. szkoleń. Na moją aplikację nazajutrz otrzymałem w odpowiedzi SMS z prośbą o kontakt w sprawie oferty pracy. Na moją grzeczną replikę, iż to raczej ja oczekuję kontaktu, co jest chyba powszechnie przyjętym standardem, otrzymałem odpowiedź, cytuję: \"Z przykroscia z naszej strony wiecej kontaktu nie bedzie a pana dane usuwamy\" (gramatyka i składnia zachowane w oryginale\" Moja opinia - trzymać się od wesołków z daleka :)
2
Kandydat 2012-06-06 17:57
Identyczna sytuacja. Na grzecznego maila zwracającego uwagę na brak profesjonalizmu, otrzymałam mniej grzeczną odpowiedź, zawierającą literówki. Żenada. Nie jest to poważny partner do współpracy. Nie polecam.
2
Jerzy 2013-07-29 11:20
Cześć,
wiem ,że działają bardzo długo i kiedyś ja miałem a ostatnio znajoma ma od nich pracę.
Przykro patrzeć na uwagi odnośnie czyjegoś wieku. A może Ty tego wieku "starego dziada" w ogóle nie dożyjesz? Nie myślisz o tym?
1
Artur 2015-02-24 13:20
Miernota i brak profesjonalizmu. Byłem z nimi umówiony na rozmowę, wziąłem wolne z pracy a na godzinę przed rozmową facet zadzwonił do mnie i powiedział, że niestety ale stanowisko o które się ubiegam jest już obsadzone i nie może się ze mną spotkać, ewentualnie mogę od biedy przyjechać to porozmawiamy sobie o przyszłości:D hahhahahah Nie wiem co autor miał na myśli. Użyłbym tutaj bardziej dosadnych słów lecz na forum nie wypada się tak wyrażać. Żałosne podejście do kandydata i totalny brak profesjonalizmu i myślenia. Zdecydowanie odradzam współpracę z tą firmą. Szef tej firmy (bo chyba to z znim przyszło mi się kontaktować)jest pozbawiony jakiejkolwiek logiki i szacunku do ludzi-wnioskuję, że mając podpisane kontrakty z kilkoma większymi firmami na zapewnienie pracowników nie zwraca uwagi na stosunek do pojedynczego człowieka - więc może to typowy przemiał bez ładu i składu.
Nie mi to oceniać ale zdecydowanie odradzam tę pseudo rekrutacyjną firemkę...
2
Jan 2015-02-24 21:14
Hej nie bądź tak pewny swego. A może dowiedzieli się czegoś o tobie, czego nie umieściłeś w życiorysie? I tu leży przyczyna rezygnacji z rozmowy z tobą. Dobrze popatrz na to co napisałeś w cv i uderz się w serce. Może oferta nie była aktualna tylko dla ciebie? Wiem, że ta agencja jest bardzo drobiazgowa i wymagająca, a niektórym to nie odpowiada.
romek 2016-05-12 12:28
Wydaje mi się, że u nich to mocno stawiają na relacje ze swoimi klientami - i tymi obecnymi i tez potencjalnymi, bo widziałem ogłoszenie pracy jako Specjalista ds. obsługi kontraktów - j. niemiecki, j. francuski lub j. angielski.
Ktoś 2017-05-23 12:33
Potwierdzam brak profesjonalizmu w prowadzeniu procesu rekrutacyjnego. Pan o "starszym głosie" , który prowadził ze mną wstępną rozmowę nie był uprzejmy nawet osobiście się przedstawić... Nie padły żadne (!) pytania odnośnie dotychczasowego doświadczenia zawodowego w kontekście oferty pracy na którą za ich pośrednictwem została wysłana moja aplikacja (przez Pracuj pl.). "Rekruter "był jedynie zainteresowany rokiem ukończenia studiów... (?). Nazwę firmy dla której prowadzi rekrutację wyjawił z dużym ociąganiem po moim dwukrotnym zapytaniu. Firma mieni się być agencją pośrednictwa pracy w zw. z czym powinna być w 100% perfekcyjna , tymczasem jawi się być kiepskim hunterem co dziwi w kontekście długiej obecności na rynku oraz dużej konkurencji innych, profesjonalnych agencji.
Zabrakło również jakiejkolwiek informacji zwrotnej odnośnie dalszego przebiegu mojej rekrutacji (mija miesiąc od rozmowy).
Zdecydowanie nie polecam!
Agnieszka 2017-05-24 13:35
@Ktoś dziękujemy za Twoją opinię. Czy ktoś jeszcze ma podobne doświadczenia z Wakat Agencja Pośrednictwa Pracy? A może właśnie macie zupełnie inne spostrzeżenia na temat tej Agencji?
Czekamy na Wasze komentarze.
Zostaw swoją opinię o Wakat Agencja Pośrednictwa Pracy - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wakat Agencja Pośrednictwa Pracy