DLM Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o DLM Sp. z o.o.

nick. 2017-05-03 16:31
z takim nastawieniem do pracownika to lepiej, zeby sobie szefostwo samo na siebie robilo :) tez tam szlam jako do miejsca, gdzie bede zarabiac. minelo juz sporo czasu odkąd tam nie pracuje, a w dalszym ciagu czytam o nich opinie i tylko się utwierdzam w przekonaniu, ze cieszę się, że tam mnie juz nie ma. Moi drodzy - lepiej znalezc firmę, do której nam się będzie z uśmiechem chodziło na ustach. Jak to powiedział Richard Bronson - opiekuj się swoimi pracownikami, a oni wtedy z frajdą będą opiekować się Twoim biznesem :) tu jest wrecz przeciwnie. Pozdrawiam
16
Neron 2017-05-07 17:51
Ja uważam, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Ludzie często chwalą się super zarobkami a w rzeczywistości bywa rożnie.
2
nowy 2017-05-12 13:00
Cześć,
jestem zainteresowany pracą o stanowisku Kierowca - Magazynier, jaki rodzaj umowy jakie zarobki?
nowy 2017-05-12 13:00
Cześć,
jestem zainteresowany pracą o stanowisku Kierowca - Magazynier, jaki rodzaj umowy jakie zarobki?
Waldi 2017-05-15 09:23
Czy jesteście pewni , że o DLM nie można powiedzieć dobrych rzeczy? Wszędzie są jakieś kłopoty ale to w sumie jest normalne. Pracuję tu już długo, bywało różnie ale nie jest źle. Jeśli sądzicie, że w innych firmach będą płacić za leserkę to błąd. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
1
Wrona 2017-05-18 10:07
Fajnie mi się pracuje i myślę, że niektórych zdenerwował @Waldi
haha 2017-05-18 15:23
@Zuza @Neron @Waldi ile Wam płacą za wystawianie takich opinii?
14
Niezadowolona 2017-05-20 11:14
Jeżeli ktoś chce być sprzedawcą to z calego serca nie polecam. Miałam zacząć tam prace, ale zrezygnowałam...
Rozmowa o prace przebiegła naprawdę super i bylam miło zaskoczona, które minęło gdy zobaczylam umowę...
Na ogłoszeniu była kwota netto+premia. Na rozmowie byla podana taka sama kwota + premia wiec jako tako sie upewniłam. No i to był wielki błąd, bo gdy przyszło do podpisania umowy to się okazało że kwota podana na ogloszeniu byla tylko brutto gdzie na czysto jest to różnica ponad pięćset złotych. Na zapytanie dlaczego jest taka suma, dostalam oodpowiedź że kwota z ogloszenia bedzie ale z premią.(usunięte przez administratora) Ponadto więcej sobót pracujących niż wolnych, wiec psie pieniądze za spedzanie prawie całego miesiąca w pracy, bo sklep czynny do 18.
Naprawdę nie polecam!!!!
13
Wrona 2017-05-25 12:04
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, i zawsze można oskarżyć firmę o całe zło tego świata. Każda firma stoi na pracy swoich pracowników. Piszecie że rozmowy dotyczą innej pracy a inna jest na umowie, to po co podpisujecie takie umowy?
Joanna 2017-05-30 13:37
@Niezadowolona rozumiem, że zapisy na umowie nie zgadzały się z treścią oferty pracy. Wspominasz, jednak że sama rozmowa o pracę była super. Jak oceniasz jej przebieg?
@Waldi a jakie są Twoje doświadczenia z pracy w DLM? Chętnie poznamy bliżej zarówno plusy pracy w firmie jak i to co warto jeszcze zmienić.
Mr T 2017-06-11 07:59
Włoska robota to to samo?
Jak wygląda praca na stanowisku PH?
Wrona 2017-06-11 14:07
DLM nie ma wcale długiej listy ofert pracy jak piszą niektórzy. Rotacje zawsze były, są i będą tym bardziej teraz kiedy nie jest problemem przenieść się w drugi koniec Polski. Różne są powody zmian nie tylko finansowe. Ale myślę sobie, że takie wietrzenie kadr dobrze robi.
doświadczona 2017-06-12 12:55
wietrzenie kadr dobrze robi? jak budować dobry, solidny zespół, jak co chwila ktoś się zwalnia albo oni sami kogoś zwalniają? proszę się nie wygłupiać pisząc takie brednie... rotacje są, owszem, ale nie tak notorycznie. w kółko pojawiają się te same oferty pracy, regularnie. to nie świadczy zbyt dobrze o pracodawcy.
15
Rozbawiona 2017-06-13 14:10
Myślałam, że to forum dla ludzi szukających pracy :D i to nie Biedronka żeby lajki kupować
Ważna 2017-06-18 21:13
Ile może zarobić w takiej firmie jak DLM ekspedientka?
nikt ważny 2017-06-23 17:22
Ludzie Kochani! Serdecznie Wam dziękuję za te wpisy! :-) Teraz przynajmniej wiem, że mam podziękować za spotkanie rekrutacyjne.
Pozdrawiam.
14
Waldi 2017-06-23 20:19
Dziwię się, że niektórzy po bardzo krótkim kontakcie z firmą DLM wystawiają jej opinię i to negatywną !!!!
dt 2017-06-30 15:57
Coś w tym jest....
1
Wandzia 2017-07-01 12:37
Nikt nie zna prawdziwych powodów niezadowolenia niektórych osób z pracy w firmie. Wiem natomiast jedno i to z całą pewnością , że DLM jest wielokrotnie nagradzaną firmą m.in. Certyfikatem Wiarygodności Biznesowej czy Rzetelnej Firmy oraz Gazel Biznesu i e-Gazel .
Wiki 2017-07-05 11:20
Może niektórzy mają powody by być niezadowolonym ale to jeszcze nie znaczy, że firma jest zła! W pracy mogą zdarzyć się różne sytuacje i wystarczy pracować nad ich poprawą. Myślę, że jak każdy zajmie sie swoim będzie lepsza atmosfera
1
Ważniak 2017-07-14 23:14
Firma nie dostaje nagród za nic, muszą mieć jakieś podstawy żeby wręczać nagrody. Wydaje się, że Pekaes zaczyna naprawiać swój gorszy czas i trzeba mieć nadzieję, że będzie już tylko lepiej. Bardzo wiele zależy w firmie od pracowników, to oni wypracowują zyski.
1
bg 2017-07-17 15:40
Tak to prawda że praca po 10 a nawet 13 godzin, ale nie praca jest tu najgorsza(usunięte przez administratora) Ciągła rotacja uniemożliwia osiągniecie zadowalających wyników, .Bałagany na hurtowniach uniemożliwiający znalezienie produktów ciągle nie zgadzające się stany...
8
Wrona 2017-07-18 22:16
Wszyscy wiemy, że dyrekcja czy też kierownicy są od tego żeby ścigali i pilnowali pracy pracowników. Zawsze będą po drugiej stronie ale tak być musi, ktoś to musi robić. Obyśmy przyjmowali krytykę w celu rzeczywistej poprawy pracy to myślę, że będzie dobrze.
mądryposzkodzie 2017-07-24 22:35
uff jak dobrze, ze podałem wysoką stwakę i mnie nie przyjeli :D troche sie przejąłęł, ale czytając komentarze dziekuje losowi .
10
Wandzia 2017-07-25 12:32
Z wpisów wynika, że to sami pracownicy robią drugim piekło w firmie? Znając realia to dyrekcja pewnie o niczym nie wie. Czy firma jest zła? Może trzeba coś zmienić?
Yeti 2017-08-04 22:33
Bardzo często zwalniają swoich pracowników. Z tą firmą jest coś nie tak.
13
terefere 2017-08-09 10:10
tak, zmienić - zarząd.
8
Wańka 2017-08-11 18:22
Chyba sie niektórzy zagalopowali. Duża rotacja a firma potrzebuje zaledwie kilka osób. A tak w ogóle to rotacja jest normą.
Ważniaczek 2017-08-13 23:09
Wańka, ogarnij się. Hurtownia kilkuosobowa, a co chwila kogoś zwalniają. Co za bzdury wypisujesz...
7
Ważniaczek 2017-08-13 23:12
Wańka, ogarnij się. Hurtownia kilkuosobowa, a co chwila kogoś zwalniają. Co za bzdury wypisujesz...
5
Witold 2017-08-15 19:58
Tylko dziecko może knapsack, że firma nie dba o pracowników tylko o zyski. Jeśli tak nie będzie to w krótkim czasie pracownicy będą szukać pracy a firmy nie będzie. Czy o to chodzi? Wszystkie działania muszą być podporządkowane dyscyplinie finansowej!!!!
1
Justynka 2017-08-18 21:39
PH z reguły zarabiają na prowizji, dlatego sądzę , że kiepski z Ciebie handlowiec i dostajesz tyle ile sprzedaż.
Joanna 2017-08-21 20:19
Jak obecnie wygląda sytuacja z zatrudnieniem w DLM Sp. z o.o.? Czy rotacja pracowników nadal jest duża?
Kornelia 2017-08-23 12:29
Czytając zarówno negatywne jak i kilka pozytywnych opini na temat firmy w ktorej pracowałam 3 miesiace na stanowisku Managera da Sprzedazy, postanowiłam podzielić sie wrażeniami pracy w DLM.
Zastanawiam sie dlaczego jest tak duzo negatywnych opinii na temat tej firmy? Wydaje mi sie, ze konkurencja wzięła sie ostro do pracy, aby zburzyć wizerunek firmy.
Odnośnie atmosfery w pracy:
-jest bardzo dobra, są stresy, oczywiście, ale ludzie kochani tutaj jak w każdej innej firmie jest pogoń za winikami sprzedaży, więc inaczej niestety nie będzie, taka specyfika branży.
Co do kadry zarządzającej:
- Pan Dariusz, Prezes firmy jest jednym z mądrzejszych ludzi, których miałam okazję spotkać w życiu. Po prostu fajny, ludzki człowiek. Pomimo tego, ze zawiódł sie nie raz na ludziach, jak sam mi powiedział nadal w nich wierzy.
-Pani Magda, wiceprezes, mądra i świetna kobieta.
Wynagrodzenie:
- z czystym sumieniem mogę stwierdzić, ze nie ma drugiej takiej firmy w ktorej płacą premię nawet w sytuacji, kiedy nie wyrobisz planów, a widzą ze sie starałaś.
- dofinansowanie do mieszkania, napiszcie proszę ktora firma pokrywa takie koszty? DLM pokrywa:)
Dlaczego odeszłam:
- po prostu dostałam propozycję pracy na wyższym stanowisku.
Myślę, ze nigdy nie zapomnę współpracy z ta firma, to są fajni mądrzy ludzie, ktorzy mają wizję, idą pod prąd i dlatego też osiągneli taki sukces:)
Pozdrawiam
Paulina 2017-08-23 22:29
Max 2 koła można zarobić jako sprzedawca czy handlowiec nie polecam
7
Drużyna Arsenalu 2017-08-25 14:44
Witajcie , pracowałem w firmie spory okres czasu i mogę się jasno wypowiedzieć. Firma DLM daje bardzo duże możliwości rozwoju , nauki pracy , dzięki której poradzicie sobie praktycznie w każdej pracy niezależnie od branży , oraz wysokie i stabilne zarobki . Na bardzo wysokim poziomie są również narzędzia pracy , dobre auta otrzymują nawet pracownicy magazynu. Oczywiście jest wiele rzeczy wymagających poprawy , ale myślę , że kiedyś kadra zarządzającego i do tego dojdzie. ;)

Osobiście polecam dla osób które chcą oraz mogą poświęcić się pracy -wtedy DLM się odwdzięczy !
7
Waldi 2017-08-25 21:32
Słyszałem, że DLM to dobry pracodawca, czy coś możecie mi dodać?
Witold 2017-08-31 11:18
Gdyby prawdą były niektóre wpisy to DLM szukałby pracowników.
Pablito 2017-09-02 11:46
Popieram zdanie. Niestety firma obiecuje kokosy na rozmowie a w rzeczywistości jest inaczej... w dodatku na umowie jest wyraźnie napisane, że praca w wymiarze 40 godzin tygodniowo a już pierwszego dnia dostałem info, że mam pracować po 10 godzin dziennie + soboty... (usunięte przez administratora) Idealna praca dla pracoholików i dla ludzi, którzy nie mają życia prywatnego.
5
xxxxxx 2017-09-03 19:43
Popieram w 100 % , w Bielsku Białej było to samo.
2
Były pracownik 2017-09-03 21:46
Drogi Zarządzie,
na wstępie chciałbym serdecznie podziękować za daną mi szansę pracy u Państwa, jak i za pełne zaufanie do mojej osoby. Nabyłem u Was bezcenne doświadczenie zawodowe, jak też życiowe - za co jestem dozgonnie wdzięczny.

Życzę Państwu samych sukcesów, oraz dominacji na rynku światowym - gdyż na polskim jesteście już zdecydowanym liderem.

Serdecznie pozdrawiam.


Krótka wiadomość do reszty.
Nie, nie jestem osobą, która pracowała tutaj miesiąc, czy dwa, jak 99 procent osób dających opinie - tylko przez dłuższy okres czasu.
Nie, nie jestem osobą podstawioną przez zarząd, jak tutaj wypisujecie o każdej osobie, która daje jakąkolwiek pozytywną opinię. Jestem byłym pracownikiem, który w tym momencie napisał OBIEKTYWNĄ opinię, oraz jestem byłym pracownikiem, który widział każdego dnia jak jest traktowany pracownik na każdym stanowisku, bez względu czy był to pracownik magazynu, biura, czy działu sprzedaży. Wielki plus dla DLM za równość w traktowaniu , jak i szanowanie pracowników bez względu na dział, który reprezentują.

Podsumowując,
z pełną odpowiedzialnością polecam pracodawcę DLM Sp. z o.o.
Dlaczego?
- Świetna organizacja,
- jasne i klarowne szkolenia stanowiskowe,
- bardzo dobre warunki pracy,
- wynagrodzenie zawsze czasowo zgodnie z umową,
- solidne premie,
- bardzo dobre narzędzia pracy,
- wysoka kultura osobista.

Zapraszam do dyskusji, z przyjemnością odpowiem szczerze na wszystkie pytania.
3
Ważka 2017-09-04 09:27
Nareszcie ktoś napisał w pełni merytoryczną opinię o firmie. Bez zbędnego narzekania, to po prostu przemawia do ludzi. Nikt nie chce żeby słodzić o firmie.
2
Reginalny 2017-09-07 21:50
Przy tak skrajnych opiniach nowy chętny do pracy w firmie nie będzie wiedział jak jest naprawdę. Może gdyby niektórzy nie próbowali ustawiać według własnego uznania składu zarządu to byliby zadowoleni .
Pitbull 2017-09-07 22:05
Omijać firmę szerokim łukiem. Nikt długo u nich nie zagrzeje miejsca, bo pracowników co chwila wyrzucają lub sami czym prędzej odchodzą z pracy. Bardzo duża rekrutacja na wszystkie hurtownie w Polsce. W Bielsku wyrzucili całą ekipę !(usunięte przez administratora)
9
Ważny 2017-09-10 21:57
Nie mogę zrozumieć jednego. Jeśli jest tak źle jak piszecie to dlaczego nikt nic z tym nie robi? Dla dobra firmy i pracowników powinniście rozmawiać z dyrekcją, zgłosić wszystkie problemy i może to coś zmieni? Czasami warto próbować dla dobra wszystkich.
1
Konrad 2017-09-13 20:16
Jeśli chcesz życie poświęcić na pracę - pracuj w dlm. Jeśli chcesz być szczęśliwy, czuć smak życia a przy okazji zarabiać godnie - szukaj lepszej pracy! :)
4
Wanda 2017-09-13 23:22
Czy może mi ktoś podpowiedzieć coś w temacie pracy dla kierownika drogerii w Bydgoszczy? Jakie firma może mieć wymagania na wstępie? Czy da sie na tej posadzie zarobić godziwie? Może jeszcze powinnam wiedzieć?
1
Anonimowa 2017-09-14 19:26
To właśnie dyrekcja jest największym problem.
4
Były pracownik 2017-09-16 14:40
Droga Mirko,
Jest mi niezmiernie miło, iż zainteresowałaś się moją opinią i postanowiłaś poświęcić swój cenny czas w piątkowy wieczór, w celu zakwestionowania mojego stanowiska dotyczącego pracy w DLM, jak i jego zarządu.
Zacznę od tego, że nie jestem zobligowany, by się Tobie przedstawiać, natomiast z ogromną przyjemnością odpowiem na każde z Twoich pytań.
Dlatego też, aby rozszyfrować moją tożsamość przez zarząd, mogę jedynie podziękować za pomoc i wyrozumiałość m.in. w dniu 23.02.2016.
A co do zarządu o którym wypowiadasz się w sposób sardoniczny. Muszę Ciebie,Twoich kolegów, oraz koleżanki napoić goryczą, ale nikt mi nie zapłacił. Jestem przekonany, że pracowałem od Ciebie dłużej i nie spotkałem się z rzucaniem mięsem w moim kierunku. Co jeszcze? Nie słyszałem, by do jakiegokolwiek pracownika wypowiadali się w sposób nieżyczliwy.

Jeśli jesteś uczciwym, rzetelnym, oraz lojalnym człowiekiem - z czystym sumieniem polecam pracę w DLM na każdym stanowisku!
1
Magda 2017-09-20 14:28
Nie rozumiem tych obelg w kierunku firmy i zarzadu...
Osobiście nie pracuje długo ale z czystym sumieniem mogę polecić prace w tej firmie.
Po krótkim czasie zaproponowano mi awans i dużą podwyżkę :)
Jeśli ktoś chcę pracować, jest sumienny i wykonuje powierzone obowiązki to firma potrafi się odwdzięczyć.
Co do rotacji... chyba normalne, że zarząd chcę stworzyć odpowiedni team, aby każdemu dobrze się pracowało :)
Podsumowując: jesteś traktowany adekwatnie do tego jak podchodzisz do swoich obowiązków :)
Zostaw swoją opinię o DLM Sp. z o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DLM Sp. z o.o.