Morele.net

Kraków

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 116 ocen.

Morele.net
4 116 6 1

Opinie o Morele.net

Weronika

@Łukasz, rozumiem, czyli dla osób, które cenią sobie elastyczny czas pracy, firma Morele.net będzie dobrym pracodawcą. Czy byłeś świadkiem sytuacji, że pracownik z przyczyn od siebie niezależnych zmuszony był iść na dłuższe zwolnienie lekarskie? Zastanawia mnie, jak w takiej sytuacji zachowała się firma Morele.net? Pracownik mógł liczyć na wyrozumiałość firmy i to, że nie zostanie później zwolniony? Jeżeli możesz, to napisz, jak to wygląda.

Łukasz
@Weronika 12.10.2018 09:16

Nie słyszałem żeby były z tym problemy to normalna rzecz pracodawca nie ma tu nic do gadania.

Kazimierz
@Łukasz 12.10.2018 11:37

Wiesz może, czy obecnie są jakieś przyjęcia do pracy w firmie Morele.net? Osoba młoda bez doświadczenia zawodowego ma szansę dostać się do pracy w tej firmie? Zostanie odpowiednio przeszkolona, aby wykonywać powierzone obowiązki? Napisz, jak to wygląda.

Weronika

@Maxi, czy są jakieś osoby w firmie Morele.net, które kontrolują wydajność pracowników zatrudnionych na magazynie? W jaki sposób pracodawca weryfikuje, czy w danym miesiącu określony pracownik swoją pracą zasłużył na premie? Napisałeś również, że zdarzają się zwolnienia z dnia na dzień. Wiesz może, czy takie zwolnienia są za jakieś konkretne przewinienia? @Łukasz, wycieczka w ramach dodatku dla pracownika? Jest to wycieczka zagraniczna, czy może w jakieś bliższe miejsca?

Łukasz
@Weronika 27.09.2018 11:51

Są to głównie wycieczki zagraniczne, do praktycznie każdego zakątka świata ale lokalne też się trafiają

Maxi
@Weronika 27.09.2018 11:51

To już chyba pytania do kierownictwa. Pracownicy nie znają zasad naliczania premii i kontroli wydajności. W związku z tym że premie są bardzo zróżnicowane pracownicy często uważają je za nie sprawiedliwe. Większość zatrudnionych ma na umowie najniższa krajowa więc nie ma się co dziwić że każdy liczy na premie. Wycieczki i inne luksusy o których tu mowa to nie dla pracowników magazynu. Ludzie tu są zatrudnieni przez agencje a przez to nie mają takich samych praw jak pracownicy morele. Jeśli chodzi o zwolnienia to raczej bez większego powodu. Często za to że pracownik nie zawsze zostaje w nadgodzinach, że powiedział coś co się nie spodobało koordynatora albo że masz słaba wydajność, szkoda tylko że nikt ci wcześniej olz toba nie rozmawial... Nie dadzą Ci się nawet pożegnać z współpracownikami tylko wyrzucają. W Sosnowcu brakuje szacunku dla zwykłego pracownika. Nowi czasem wytrzymują kilka dni i już ich nie ma.

Weronika

@Łukasz, super! Myślę, że to naprawdę fajny dodatek, który oferuje firma Morele.net. Zastanawia mnie jeszcze ilugodzinny system pracy, obowiązuje w tej firmie? Są to stałe i niezmienne godziny, czy może ustalane jest to według obowiązującego grafiku? Napisz, jak to wygląda.

Łukasz
@Weronika 04.10.2018 11:44

@ Weronika To też zależy od działu ale czas pracy to 8 godzin, często możesz sobie wybrać czy chcesz przychodzić na 7,8 albo 9 (pod tym względem firma jest bardzo elastyczna). Ale tu raczej czasu pracy Ci nie liczą tylko ważne są wyniki, jeśli wyrabiasz swoje KPI to nie musisz nawet przychodzić do pracy (podkreślam że to zależy od działu) .

Weronika

@Gonzo, dziękuję za informację na temat procesu otrzymania urlopu wypoczynkowego w firmie Morele.net. Mam pytanie, firma oferuje zatrudnionym osobom świadczenia dodatkowe w postaci premii bądź nagród do podstawowego wynagrodzenia? Na koniec roku pracownik ma szansę otrzymania np. nagrody rocznej za rzetelną i sumienną pracę? Przedstaw, co wiesz na ten temat.

Maxi
@Weronika 20.09.2018 10:46

Premie są przyznawane ale nie wiadomo za co. W magazynie w Sosnowcu raczej wg upodobania. To samo jest z urlopami, jedni dostają kiedy chcą a wnioski innych są odrzucane bez uzasadnienia. Nie ma z kim na ten temat porozmawiać. Kierownik jest niedostępny a koordynatorzy zbywają ludzi. Premia niby zależna od wydajności ale w jednym miesiącu się ja dostaje w innym nie. Nie można nawet porozmawiać i dowiedzieć się co było nie tak. Premie są także zabierane jak się odmówi zostania w nadgodzinach. Niby są dobrowolne ale są bardzo częste, dowiadujesz się o tym ze trzeba zostać w ostatniej chwili a jak czasem odmówisz to jest już źle. Kombinują z rożnymi systemami, praca za inną stawkę w nadgodzinach itd ale to wszytko nie zbyt jasne. Pracuje już jakiś czas, ale szukam czegoś innego. Praca nie jest ciężka i wszytko byłoby ok gdyby nie kierownictwo. Ja trzymam się z boku bo wiem ze za byle co można wylecieć z dnia na dzień. Chociaż teraz ciągle brakuje ludzi do pracy wiec tak nie zwalniają ale za to potrafią uprzykrzyć prace. Lepiej trzymać się z boku i robić swoje. Nie raz widziałem jak ktoś wyraził niezadowolenie i potem cala "ekipa" o byle co się go czepiała.

Łukasz
@Weronika 20.09.2018 10:46

Z tego co wiem każdy dział ma premie zależna od KPI, są też wyrównania kwartale ale o rocznych premiach nie słyszałem. Za to możesz dostać wycieczkę i to często naprawdę fajne ale to zależy czy zrobisz coś po za swoimi zwykłymi obowiązkami, często jest uznaniowo przyznawana przez kierownictwo za bardzo dobre wyniki.

Weronika

@Łukasz, dziękuję za dalszą aktywność. Interesuje mnie jeszcze kwestia związana z urlopami w firmie Morele.net. Czy bez problemu można otrzymać dzień wolny wtedy, kiedy najbardziej nam on odpowiada? Czy może pracodawca decyduje, w którym okresie pracownik może skorzystać z urlopu wypoczynkowego? Przedstaw, jak to wygląda.

Gonzo
@Weronika 14.09.2018 10:45

ja dostaje kiedy chce :) pewnie zalezy od managera ... oficjalnie jest jednak powiedziane zeby dostosowac sie do potrzeb pracownika

Weronika

@Łukasz, czy pracę w firmie Morele.net oceniłbyś jako stabilną i pewną przyszłościowo? Osoba, która szuka pracy stabilnej może znaleźć w tej firmie to, czego szuka? Czy raczej jest to firma dla osób, które szukają pracy na krótszy okres czasu i zdobycia niezbędnego doświadczenia i umiejętności? Przedstaw swój punkt widzenia w tym temacie.

Łukasz
@Weronika 13.08.2018 14:06

@Weronika to działa tak jak w każdej dużej firmie i głównie zależy od działu oraz twoich umiejętności a jeśli tego brakuje to od zaangażowania. Jeśli będziesz wartościowym pracownikiem który coś od siebie daje a nie tylko wymaga to pewnie znajdziesz stałe i stabilne zatrudnienie i to nie tylko w morele.

Weronika

@Lola, dlaczego przepadały? Było to związane z Twoim przeoczeniem, czy może firma Morele.net niechętnie chciała się rozliczyć z tych dni? Sprecyzuj, proszę, opisaną kwestię. @Łukasz, a jak ocenisz atmosferę pracy, która panuje w tym miejscu? Współpraca z innymi pracownikami była na właściwym poziomie? Z szefostwem również nie miałeś problemów, jeżeli chodzi o dogadywanie się? @TwoyaTata, czyli rozumiem, że robiłeś przelew zagraniczny za zamówionego laptopa w firmie Morele.net? @Paweł, opinie klientów są również mile widziane, ponieważ wątek często również przeglądają osoby, które szukają opinii o firmie jako klient i chcieliby przed złożeniem zamówienia upewnić się, co do jakości usług i produktów danej firmy.

Łukasz
@Weronika 07.08.2018 10:06

@Weroniko, @Paweł ma rację, do opinii jest np. opineo, ceneo itd, tam można sprawdzić opinie o sklepie :) Atmosfera w firmie jest ok, nieważne czy rozmawiasz z kierownikiem czy dyrektorem rozmowa jest partnerska, to mi się podoba w porównaniu z corpo poprzednim. Dogadać można się zawsze, przynajmniej ja nie miałem problemu.

TwoyaTata

Kłamcy i (usunięte przez administratora) Zamówiłem laptopa z dodatkami. Po tygodniu, w dzień przewidywanej wysyłki nic się nie działo, nie dostałem żadnego smsa. Więc dzwonię na infolinię, a tam dziocha z łachą: „A ktoś się od nas odzywał? Bo na stronie był błąd i nie ma takiego laptopa, jakiego Pan sobie zamówił...”. Mnie zamurowało. Za 3 dni wyjazd za granicę, zależy mi na otrzymaniu laptopa jak najszybciej, a oni czekają aż ja zadzwonię, żeby mnie o tym poinformować? Później dostałem tańszego laptopa jako propozycję i zostałem okłamany, że na pewno dojdzie w ciągu 3 dni. Po 2 dniach dzwonię, a oni mnie przepraszają, bo mają dużo roboty i mi złożyć laptopa nie zdążą, żenada życia. Co mnie to obchodzi? Ja w sumie czekałem 10 dni, więc chyba powinni pokazać jakieś zaangażowanie? W końcu poprosiłem o zwrot pieniędzy, co przebiegło szybko, ale nie wiem jak mój zagraniczny bank to przeliczył, bo straciłem na tym wszystkim 150zł. Po prostu jedna wielka KPINA, NIE POLECAM, STRZEŻCIE SIĘ LUDZIE!

Paweł
@TwoyaTata 06.08.2018 00:13

Kolego zanim umieścisz opinię sprawdź jaki to serwis, to opinia o pracodawcy od pracowników...

Weronika

@Kiedyś pracowałem, w swojej wypowiedzi na temat pracy w firmie Morele.net wspominasz o nadgodzinach jakie pracownik przepracowywał w tej firmie. W jaki sposób pracodawca rozliczał się z pracownikiem z tych godzin nadliczbowych? Była możliwość, kolejnego dnia wcześniejszego wyjścia z pracy? Czy raczej firma w inny sposób rekompensowała dłuższe pozostanie w pracy?

Lola
@Weronika 24.07.2018 12:25

Niejednokrotnie godziny nadliczbowe przepadały

Łukasz
@Weronika 24.07.2018 12:25

Nadgodziny można odebrać w danym miesiącu (centrala). Z drugiej strony jak się wyrobisz z pracą możesz wyjść wcześniej. Dużo tu zależy od działu inaczej jest na logistyce, IT, netPunkty itd. Ale ja problemów żadnych nigdy nie miałem z rozliczeniem nadgodzin.

Weronika

@Gonzo, zaciekawiłeś mnie informacją odnośnie sekcji sportowych, które są w firmie Morele.net. Możesz przybliżyć działanie opisanej przez Ciebie sekcji? Są to różnego rodzaju zawody sportowe i zajęcia, które są dostępne dla pracowników zatrudnionych w firmie? Opisz, proszę, jak to wygląda szczegółowo.

Łukasz
@Weronika 31.07.2018 08:24

koszykówka, piłka nożna, siatkówka

Aplikujący

Czy zdarzały Wam się sytuację w której Dział HR nie daje jednoznacznej odpowiedzi w sprawie zatrudnienia tłumacząc że decyzje nie są jeszcze podjęte gdyż proces rekrutacyjny nadal trwa.. ? I nadal cisza..

Kiedyś aplikowałam
@Aplikujący 19.07.2018 15:21

Ja miałam, a potem nagle został przyjęty ktoś inny, bo miał większe doświadczenie na stanowisko stażysty... żenada

Monia
@Aplikujący 19.07.2018 15:21

jeżeli proces nadal trwa i nie udzielają Ci odpowiedzi tzn że biorą Twoją kandydaturę pod uwagę ale dalej trwają spotkania rekrutacyjne.. to chyba logiczne :)

Aplikujący
@Monia 24.07.2018 08:21

Niby logiczne ale minął grubo ponad miesiąc ;) niby nie dostałem odpowiedzi że mnie nie chcą tylko że trwa proces.. ale z drugiej strony oni ponawiają ciągle te same wakaty.. i zero info co dalej... Miałem nadzieję na zmianę pracy ale w takiej sytuacji nie wiem czy jest na co liczyć..

Gonzo

pracuje i chwale ... mila atmosfera + super ludzie ... no i sa sekcje sportowe na czy mi osobiscie mega zalecy :d

Wiki

Dobremu pracownikowi nie przeszkadza , że to rodzinna firma!!

Kiedyś pracowałem

Odradzam i jeszcze raz odradzam. Całe kierownictwo to jeden wielki układ. Panowie bracia na dwóch stanowiskach kierowniczych. Powiedzcie mi jak tak można. Non stop generowanie nadgodzin. Pan chudy koordynator który ma skończoną tylko podstawówkę brak szacunku do wszystkich! Wszyscy się odbijają w programie, a i tak kierownicy mogą w to ingerować. Zwykłe łamanie prawa. Rekrutacja nie istnieje. Masz ręce i nogi to jesteś przyjęty. Wszyscy ludzie którzy mają głowę na karku odeszli, a to tylko wina kierownictwa. Brak im szkoleń, brak umiejętności. Cały czas jadą na plecach innych i na ich pomysłach. Powodzenia tym co chcą pracować w takim bagnie.

Peso
@Kiedyś pracowałem 26.06.2018 21:46

Jaki dział?

Kiedyś
@Peso 27.06.2018 11:51

Magazyn w Sosnowcu

Weronika

@Monika, a czy wiesz coś o nowych przyjęciach do pracy w firmie Morele.net? Z miłą chęcią poznamy świeże wieści, stąd zapraszam Cię do kolejnej wypowiedzi w tym temacie, nowe informacje będą tu bardzo przydatne dla innych użytkowników, którzy to interesują się pracą w tej firmie.

Piotr

Podpowiedzcie czy warto aplikować? Potrzebują pracowników?

Gowork
@Piotr 18.06.2018 19:47

warto, sprawdź zakładkę KARIERA: https://www.morele.net/info/kariera/

Weronika

@spoko_ludzie tak - to prawda. Atmosfera w pracy jest ważna, bo gdy jest dobra to umila nam pracę każdego dnia. A czy w Morele.net zespół jest młody wiekowo? Jak to się przedstawia? Możesz też napisać coś o benefitach, o które pytałam wyżej?

brzoskwinia
@Weronika 30.09.2017 12:21

Z benefitów jest dofinansowanie do multisporta, zależy też do którego działu pójdziesz, niektóre działy mają jeszcze szkolenia dodatkowo, kursy. Wysyłają na wycieczkę (np jak sprzeda się 1000 Samsungów to Samsung sponsoruje morelom wycieczkę dla 1 osoby i jest decydowane kogo wysłać). Wiekowo raczej większość młodych ludzi, sporo studentów, duża grupka ludzi w okolicy 30, trochę w okolicy 40, ale starszych to nie kojarzę żeby byli.

Monika
@Weronika 30.09.2017 12:21

Od niedawna została wprowadzona opieka medyczna oraz ubezpieczenie grupowe :)

Student

"Firma poszukuje do pracy studentów, bo są tanią siłą roboczą (nie trzeba za nich opłacać składek). Ciągłe emitowanie ogłoszeń również nie pod swoją nazwą o czymś świadczy." Mam dokładnie takie samo wrażenie jak Ty. Musi być coś nie tak, skoro ogłoszenie wisi i wisi... jak widać, nawet młodzi myślą i najwidoczniej nie chcą tam pracować. Przecież morele.net nie jest studnią bez dna i nie będzie zatrudniać w nieskończoność, a ogłoszenie wisi dobrych kilka miesiecy, wciąż jest opłacane na nowo. Zdecydowanie podejrzana sprawa

Monika
@Student 11.04.2018 17:19

Nie do końca tak jest, firma po półrocznym okresie pracy daje możliwość zmiany stanowiska pracy wewnątrz firmy z czego pracownicy bardzo chętnie korzystają

Weronika

@anonymous, dziękujemy za Twój wpis. Jak myślisz, co najbardziej wpływa na dobrą atmosferę w firmie Morele.net? Chętnie poznamy również aspekty związane z benefitami, będąc pracownikiem tej firmy można liczyć na szeroki pakiet dodatków płacowych? Chętnie dowiemy się więcej, zachęcam Cię do kolejnego wpisu w tym wątku!

anonymous

Pracuje tutaj pare lat ... polecam zwłaszcza prace w działach handlowym, marketingu i It ... ale generalnie wszedzie atmosfera jest spoko ... imprezy firmowe + dla wybranych wyjazdy zagraniczne... zarzad kladzie nacisk na koleznskosc i otwartosc ... duzo rekrutacji wewnetrznych wiec mozna sie rozwijac ... czasami trochę stresu też jest i zarzad cisnie na wzrost

Ba

Witam, Chciałbym uzyskać informację o zarobkach na początkowym stanowisku: inkubator talentów, dodatkowo jak z możliwością pełnoetatowej pracy tj 8h dziennie, czy mimo elastycznych godzin pracy jest taka możliwość? Pozdrawiam.

anonymous
@Ba 17.05.2018 17:41

Po

Weronika

Dawno nie było tu nowych komentarzy dotyczących pracy w firmie Morele.net, dlatego zachęcam was do odświeżenia tego tematu nowymi wpisami! Z wielką ochotą poznamy informacje związane z rozrostem tego pracodawcy na Polskim rynku, kwestie nowych zatrudnień oraz dodatków socjalnych, na pewno zaciekawią tu wiele osób!

Zainteresowany

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników? Warto aplikować?

gosia
@Zainteresowany 17.05.2018 17:54

szukają - wejdź na stronę kariera, warto aplikować :) https://www.morele.net/info/kariera/

Remik

Nikt nie zmusza studentów do pracy. To jest dla nich nauka praktyczna i powinna być bez wynagrodzenia.

Administrator

Opinie pracowników związane z pracą w Morele.net okazują się być cennymi wskazówkami podczas podejmowania decyzji związanych z zatrudnieniem w przedsiębiorstwie. Wiesz jak wygląda poziom wynagrodzenia w firmie? Dysponujesz informacjami na temat benefitów pozapłacowych? Napisz o tym!

Karola

W sumie dobrze mi się pracowało w morelach. Fajni ludzie, kasa też całkiem ok. Jak musiałam cos zalatwić na studiach to nie było problemu, zgłaszałam tylko i odrabiałam sobie w inny dzień. polecam! ps. imprezy firmowe sa super!

Zenek

Sądzę, że taki spokój na forum to oznaka dobrej pracy.

anonim

(usunięte przez administratora)

tade12

Skąd ta pewność ? I jaki to mobbing stosują ?

spoko_ludzie

Hej! Atmosfera w pracy jest dla mnie bardzo ważna! W morele pracują super ludzie i to się ceni :)

Weronika

Dziękuję za odpowiedź @brzoskwinia, jest to w takim razie dość swobodne i przede wszystkim praktyczne rozwiązanie dla pracownika, w szczególności w tym zawodzie. Skoro już ktoś udzielił mi odpowiedzi, to dopytam jeszcze o inne warunki pracy, np. benefity, Morele.net organizuje coś dodatkowego dla zatrudnionych?

Zostaw opinię o Morele.net - Kraków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Morele.net