brak logo

Z. P. I. INDEL SP. Z O.O.

Warszawa

Opinie o Z. P. I. INDEL SP. Z O.O.

buńczuczny 2015-01-10 09:13:50
Ok trochę odbiegliśmy od tematu. A więc tak. Firma jako pracodawca bardzo kiepski. Jeśli chcecie pracować w firmie indel to tylko traktować to jako przystanek na drodze tzn. pracujesz i szukasz roboty gdzie indziej. Straszny wyzysk, nie szanowanie pracownika, pracownicy śmieją się z właściciela nawet powstały anegdoty w firmie na temat właściciela. Właściciel nie ma żadnego autorytetu wśród pracowników. Jest po prostu przez nich traktowany i oszukiwany tak jak on ich traktuje. Gdy się pojawia wśród pracowników malują się uśmieszki na twarzach jedni patrzą się na drugich i się śmieją. Generalnie nie polecam pracy w tej firmie chyba że jako przystanek na drodze lub dla jaj.
2
K.K. 2015-01-10 21:34:42
buńczuczny nie zostaje mi nic inngo jak tylko podziękować BO TO CO NAPISAŁEŚ TO CZYSTA PRAWDA ,ta firemka to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w której okleja się transformatory robione w rpc i sprzedawanie jako swoje, około 40 procent transformatorów jest robione przez inne firmy.
2
Karolina 2015-01-18 15:48:07
Mam jedną radę dla niezadowolonych pracowników firmy INDEL czy jakiejkolwiek innej firmy. Szanuj szefa swego, możesz mieć gorszego. Jednak to On jest Waszym szefem a nie Wy Jego szefami. Pewnie jesteście wierzący i praktykujący... A ładnie to tak kraść i oszukiwać? Trzeba po prostu zwolnić się z pracy i poszukać innej albo wyemigrować ! Zapewniam, że są o wiele gorsze firmy. Sama znam takie!
2
feron 2015-02-01 20:10:04
Jasne. Lecz jeżeli szef nie szanuje ludzi tylko się na nich wyzywa za wieczne wlasne problemy to i on nie może liczyć na szacunek od pracowników. A gdy sądzi ze krzykiem i wprowadzaniem chorej atmosfery w firmie coś zyska to szybciej zostanie w niej sam ... .
3
JURA 2015-02-10 13:56:11
TEN CAŁY SZEF MA CHYBA PROBLEMY EMOCJONALNE
7
stary klient 2015-02-11 00:11:38
Jestem czestym klientem, jak na wolumenie byli jeszcze, miałem kontakt z szefem bezposredni - duzo ( usunięte przez administratora ) zawraca gitare a ( usunięte przez administratora ) z tego jest. Dogadywalem się nt transformatorow, mial wprowadzic do produkcji, olal sprawe...no trudno, gdzie indziej poszedlem. Z chlopakami dogadywalem sie zawsze, cos doradzili, jak nie ma czegos to zawsze jakis zamiennik wyczaruja, albo jak staroc to rabat dadza. Wiec jako klient pochwalam bardzo indela za kultywowanie nawijania transformatorow, jak i pracownikow, lecz patrząc na to co, dzieje sie tutaj, jeżeli jest to prawdą, złość mnie ogarnia. Pamietaj Krzysiek, sam rady nie dasz, pracownicy sa Twoim fundamentem, doceniaj ich. Ja wyznaje ta sama zasade co przedstawilem, zarabiam i moi pracownicy zarabiaja, zależnie od sprzedazy, zawsze są zadowoleni, tak samo ja. Nie wiem jak tam u Was to do konca wyglada ale czytajac komentarze, niewesolo. Liczę na Indela, dobra jakość, dobre ceny, polski produkt, ale czytając to... Gdzie tkwi problem? Rozwiazcie go! Pozdrawiam z pomorskiego ;)
3
feron 2015-02-11 07:17:01
Ciężko powiedzieć gdzie on tkwi. Na pewno problem leży w iracjonalnym zachowaniu Pana K. a też w pracownikach ze przez jego zachowanie przestali go szanować. Jak wiadomo to jest wszystkiego podstawa. Bylem pracownikiem tej firmy jeszcze w 2014r.pamiętam jak to wyglądało.
5
qaz 2015-04-10 12:54:56
Zgadzam się z powyższymi negatywnymi opiniami na temat tej firmy. Straszny wyzysk (zachowanie szefa względem innych osób), pracownicy nie są szanowani, godziny pracy zawarte w umowie nie są respektowane (praca w godzinach nocnych i w dni wolne od pracy ustawowo!), wypłata nie na czas. Mam nadzieję, że wreszcie dojdzie tam do poważnej kontroli. Ewentualny przyszły pracowniku - zastanów się mocno, czy chcesz wchodzić w TO. Lepiej poczekać trochę dłużej na normalną pracę.
4
krasnystaw 2015-04-13 12:58:48
No to już do inspekcji pracy o godziny pracy i nieterminową wypłatę. Za to porządnie się beka. Do tego dołożyć potężną kontrolę skarbową kilka lat wstecz i po problemie.
3
ABDULKADIR 2015-04-28 14:59:32
Nie polecam pracy w tej firmie ,(usunięte przez administratora)to jakis przygłup i tyle.
2
inspektor 2015-05-11 15:36:39
Czy ktoś może potwierdzić informację o nie respektowaniu godzin pracy i pracy w dni ustawowo wolne od pracy oraz opóźnienia w wypłatach?
1
oscypek 2015-06-01 13:03:32
Kiedyś tam kupowałem ale jak przeczytałem jak traktują pracowników kupuję u konkurencji. Ot tyle. Zniesmaczony jestem, jak można tak traktować ludzi?
4
Romek 2015-06-15 12:35:59
Tzn gdzie teraz kupujesz? Podaj mi jakieś namiary na podobną firmę, w której mógłbym zamówić obudowane trafa. Możesz mi napisać na adres: myslewiecpisze@wp.eu
Firma Indel przez pół roku nie potrafiła przygotować złożonego zamówienia i po trzech niezrealizowanych terminach olałem ich całkowicie.
3
oscypek 2015-06-15 21:24:57
W skierniewicach są trzy firmy króre ci to zrobią dobrze i w terminie.
2
Karramba 2015-07-03 16:30:56
Do Romek zajrzyj np do Eurotrafo Czerwona 5 Skierniewice.
2
robix 2015-10-02 20:23:27
Ten właściciel czytaj bankrut to światowy człowiek bo zakłada skarpetki do sandałów ,a jaki punktualny - potrafi przyjść godzinę lub dwie na spotkanie które sam wyznaczył w sprawie pracy. Wyjmuje stary telefon i wylicza ile się u niego zarobi a to co pokazuje to blef, możesz mieć wrażenie ze negocjujesz stawkę godzinową ale jak przychodzi z umową do podpisania na którą czekasz dwa trzy miesiące stawka jest mniejsza bo niby pan prezes złe policzył, O terminowej pensji zapomnij,gdy przychodzi 10ty dzień miesiąca to on obraca twoimi pieniędzmi kupując towar i dopiero jak go ludziom wciśnie to ci da z wielką łaską twoją wypłatę.Na swoje szczęście robiłem tam chwilę a dokument stwierdzający związek z tym ni by pracodawcą podarłem i pracuję w normalnej firmie którą znalazłem przez znajomych na facebook,u oczywiście w godzinach pracy w tej firmie.p.s. panie K.K. zainwestuj w tik taki bo czuć kupą z pana ust.
3
padre 2015-10-07 11:39:00
klibisz oddaj mi pieniądze , ile mam czekać na wypłatę 2- 3 miesiące ?
4
Michał 2015-10-28 15:51:09
Najniższa krajowa - zapraszamy od zaraz
2
gee 2015-11-06 14:38:32
Jak również nie można liczyć na premię która jest obiecywana w trakcie pracy przyjęcia do firmy.
2
Don 2015-11-08 20:08:14
I nie wiadomo co to jest za Trafo ...? ....czy z dobrego beztlenowego drutu , czy ma solidne mocowania ?

......FIRMY KTÓRE DOBRZE TRAKTUJĄ PRACOWNIKÓW , MAJĄ ZYSKI BEZ WZGLĘDU NA KONIUNKTURĘ !!!!!!.........NA ZACHODZIE JUŻ SIĘ TEGO NAUCZYLI ....///......TUTAJ WYZYSK MA KRÓTKIE , CHAMSKIE NOGI , NOGI UBRANE W BUTY Z GAZETĄ MARKSISTOWSKĄ DLA ZAPCHANIA DZIUR .......

Wróżki " wszelkie ... mówią , że na krzywdzie ludzkiej niczego się nie zbuduje ..... Dbaj o ludzi , a ZYSKI same przyjdą !
1
fundator 2015-11-20 23:09:53
Czy naprawdę nie można zafundować firmie potężnej kontroli skarbowej i inspekcji pracy? Można tylko trzeba chcieć. Tyle w temacie.
1
AnTom 2015-11-24 14:35:59
można zafundować dużo rzeczy ale wystarczy PIP ... tylko ze to mało da ... wyleje swoją frustrację na pracownikach, jeszcze bardziej spóźni się z wypłatą a idą święta.
to jest człowiek który uważa ze wszystkie problemy firmy są spowodowane zła pracą pracowników a nie tym ze nie umie nią zażądać firmą ani zmotywować pracowników ... . uważa ze krzykiem "ustawi" ludzi a efekt jest odwrotny .
na rozmowie o pracę obiecuje cuda na kiju …. a po kilku dniach już widać jego gołosłowność
1
MICZ 2015-11-24 22:25:21
Żal mi was , nie wiele różnice się od swojego pana - K.K.
2
mniamniusia 2015-12-01 12:13:32
Kiedyś też miałam taką sytuację w firmie. Naszego szefa nauczyła pokory potężna kontrola skarbowa i kara w wysokości 70 tysięcy zł.
1
Mountain 2015-12-01 23:29:37
W tej firmie jest to na porządku dziennym
• taktyka upokorzenia
• nieuzasadniona krytyka
• zniesławienie
• wyśmiewanie
• nieodpowiednie żarty
• obraźliwe gesty
• sarkazm
• publiczne krytykowanie wyglądu
• taktyka zastraszenia
• zakaz robienia przerw pod groźbą utraty pracy
• groźby ustne
• używanie wulgaryzmów
• stosowanie przemocy fizycznej
• przymusowe zostawanie po godzinach pracy
• zastraszanie zwolnieniem z pracy
• taktyka pomniejszenia kompetencji
• taktyka izolacji
• taktyka poniżania
• taktyka utrudniania wykonywania pracy
7
pracownik 2015-12-16 19:39:52
Pracownik nie jest winien swojemu pracodawcy służalczości i posłuszeństwa. Jest mu jedynie winien usługę , za którą otrzymuje zapłatę , będącą nie łaską , lecz zasłużonym wynagrodzeniem. A na problemy z oddechem zalecam halitomin
2
pracownik 2015-12-18 20:49:02
maniecki i czego kłamiesz i co znaczy słowo - kraowa ?
2
pracownik 2015-12-18 21:00:02
a raczej zapytam po ilu nastu latach te niby 2000 netto?, bo napewno to się tam robi ale 200 godzin w miesiącu.Normą jest fakt że bankrut pare minut przed końcem pracy wymyśla jakeś głupoty na swoim niskim pożiomie i trzeba zostać po dwie godziny by to wykonać.P.S.jest promocja na halitomil.
2
XYZ 2015-12-19 13:09:20
czytam to wszystko i się zastanawiam . po co ta dyskusja ... . Firma jest specyficzna płaca średnia w firmie to około 2000 netto z premią chyba ze ja zabierze.
problemy są jak wszędzie czasem przyjedzie w dobrym nastroju i jest OK czasem przyjedzie zły to lepiej się nie odzywać tylko robić swoje by nie doszło do awantury...
uważam ze wieczne jechanie po firmie INDEL mija się z celem, ponieważ tu nie jest problem z firmą ( czyli pracownikami) tylko właścicielem ... chyba zapomniał ze firmę tworzą ludzie a nie on ... .
mali 2015-12-24 14:47:14
Wreszcie parę dni wolnego od krzysia i jego kapusia .
2
liczący na lepsze 2015-12-27 16:52:54
Płaca średnia...te 2 tysie netto - to włóż autorze między pośladki..bądź uszy, jeden kij dla piszącego, gdyż bredzi...2k w indelu dostać to min. 10 lat trzba zaiwaniać i zgadzać się na większość durnych pomysłów pana kk. Generalnie tak, Prezes jest kawałkiem skurwielka, może to kwestia wychowania i wpływu rodziców, którzy na chwilę obecną są do rany przyłóż, a może tego, że go koledzy w szkole traktowali tak, jak sami się domyślacie. Krzysiek nie jest złym chłopakiem, fajnie z nim się czasem gada, lecz tylko, gdy czegoś oczekuje, taki cwaniak ;P Szkoda firmy, fajna zajawka, stara Zatra, teraz iNDEL, zajebioza byłaby, gdyby szanowny Prezes zrozumiał, że nie jest pępkiem, a pracownicy nie są żółtkami... Ludzie stąd chcą pracować, cenią to, że jednak mają u szanownego Prezesa zatudnienie, lecz czy Prezes sam docenia ten fakt? Czy może szanowny Prezes ma to "między uszami"...? Drogi Prezesie doceń to, że zostaliśmy pomimo Twoich "wybuchów", nieszanowania naszego jednak prywatnego czasu i naszego zdrowia - tak psychicznego jak najbardziej...Rozumiemy, że jest ciężko w firmie, lecz czemu nie chcesz z nami o tym rozmawiać? Czemu słyszymy o tym za uszami? Jesteśmy otwarci i chcemy współpracować człowieku - ogarnij się i doceń to, że mimo wszystko dalej tu jesteśmy. Nie chcesz rozmawiać o tym face to face to choć tutaj się odezwij. To w ramach życzeń świątecznych, oby dotarły. Wesołego Alleluja ;)
3
Niebezpieczny 2016-01-08 10:25:47
Dlatego z przykrością to stwierdzę takie firmy nie powinny istnieć. Potężne kontrole z Urzędu Skarbowego, Zusu i PIP a także PIH. Kontrole sprzed kilku lat wstecz. Wysokie mandaty sięgające setek tysięcy złotych. Tylko to potrafi nauczyć pokory takich ludzi jak piszecie. Gdybym tam pracował już dawno zleciłbym kontrolę wyżej wymienionych instytucji.
1
do Antom 2016-01-08 10:52:01
Nie wyleje frustracji nie wyleje. Raz jest mandat drugi trzeci a jak pracodawca się nie stosuje do zaleceń PIP, PIP zawiadamia prokuraturę jest sprawa w sądzie i wtedy już nie jest wcale wesoło.
1
Xyzz 2016-01-11 07:38:18
Człowieku twoja monotonia jest już nudna ... nie raz była rozmowa o kontrolach ... tej firmie nie jest potrzebna kontrola bo nie wiele znajdzie ... a biały mundur z długimi rękawami dla właściciela firmy
Allo Allo 2016-01-11 10:36:57
O czym ty gadasz znasz powiedzenie dajcie mi człowieka a sprawa zawsze się znajdzie? Nie takich fiskus zamykał. Jak czytam takich co się nie boją to śmiać mi się chce. PIP by załatwił raz dwa sprawę z nieterminowymi wypłatami niepłatnymi nadgodzinami itp. Nie wierzysz? Lepiej żebyś nie chciał się przekonać.
Pan ząbek 2016-01-13 15:38:42
Wiecie co ja nie rozumiem czegoś. Skoro firma jest w złej kondycji tak jak piszecie to po kiego grzyba to trzymać zamknąć w pieruny i iść do pracy na etat. Niestety jeśli biznes nie idzie trzeba iść do pracy do kogoś komu biznes poszedł i tyle.
blablabla 2016-01-14 13:21:28
Przeczytałem te opinie o INDELU i zastanawiam sie kto z piszących naprawdę pracowal u nas. Pensja w zakładzie wypłacana na czas - dla umów o pracę. Niestety jest to głównie najniższa krajowa!!! 2000zl to w moich marzeniach. Po ponad 10 latach pracy nie mam. Może w Warszawie tyle mają. W zakładzie nie. Takie życie.
zmiana W PIP 2016-01-27 10:50:36
Weszła ustawa, że PIP może bez zapowiedzi wejść na kontrolę. Wchodzą pokazują legitymację mówią proszę podać dokumenty siadają przy biurku i kontrolują. Zwiększyły się również mandaty. Do tej pory było za jednego pracownika 500-1000zł teraz mogą nałożyć mandat 20 tysięcy zł.
1
blablabla 2016-01-28 13:30:36
Ani jadu ani żadnych żali. Po prostu fakty. Bez sensu smęcić nie lubię. Każdy kto o nas pisze, kto tutaj pisze wie, właściciel firmy to również czyta. Pracuję w zakładzie, bo blisko. Lubiłem tą pracę,klientów, współpracowników. Niestety wszystko się zmienia...
1
oszukany 2016-02-13 00:22:21
ile tam już robisz??
lukas 2016-02-22 17:59:25
Podobnie tyle co ty :)
2
Ojciec Dyrektor 2016-04-10 22:35:49
Dziękuje K.K. za dobrą szkołę, trzeba uważnie słuchać co mówi i nie odrzucać jego rad. Czasami Szef ma naprawdę genialne pomysły tylko trzeba je przełożyć na praktykę. K.K. jest chaotyczny ,emocjonalny i brakuje mu analitycznego myślenia dlatego potem cała firma cierpi, w ogóle nie słucha dobrych rad księgowych i kierowników. Popełnia błędy np. te jego słynne rozszerzenia wstawiane do klientów ,które zblokowały mu masę kapitału na wiele miesięcy przez co stał się niekonkurencyjny, ponieważ musiał zaciągać drogie kredyty w bankach aby finansować bieżącą działalność oddając cały swój ciężko wypracowany zysk bankom ponadto K.K. przegrzał firmę wystawiając się na wszystkich możliwych targach - nie dostosował wydatków wydawanych na promocje firmy (czytaj targi branżowe i delegacje zagraniczne) do wielkości swojej firmy. K.K. trzeba być realistą i pokutować z pychy , więcej pokory nie trzeba porównywać się z Adamem on jest daleko do przodu wprowadzeniu biznesu w stosunku do Ciebie ma lepszy zespół doradców , a ty nikogo nie słuchasz bo oczywiście jesteś najmądrzejszy. Nie skupiaj się na 5 zł jakie możesz zaoszczędzić na pracowniku bo to błędna droga donikąd , ta twoja słynna akcja z Brzezinami jak ściąłeś im wynagrodzenia o 10% a produkcja spadła ci o 30% i czy wziąłeś z tego lekcję ? Z tego co widzę z wpisów dalej powielasz te same błedy. K.K. patrz gdzie możesz zarobić 5 000 000 i na to poświęć swój cenny czas . Indel to jedna z najlepszych szkół w jakich pracowałem na tamtym etapie mojego rozwoju zawodowego na jakim wtedy się znajdowałem . Polecam pracę w dziale eksportu możesz zwiedzić pół Europy i jeszcze ci za to zapłacą, a jak będziesz uważnie słuchał K.K. to jak wielu mądrych moich poprzedników osiągniesz sukces. Pozdrawiam K.K. i dziękuję mu za czas włożony w mój rozwój.
2
kukliński 2016-04-14 15:43:18
skomentuję powyższy wpis tak: Łehehehehehhhh
3
karramba 2016-04-15 11:19:00
Najlepsze jest to: "ściąłeś wynagrodzenia o 10% a produkcja spadła o 30%" Łahahahahahaha popłakałem się ze śmiechu. Gratuluję tak efektywnego prowadzenia biznesu brawo brawo hehehehhh niestety takich "biznesmenów" w kraju sporo:) Dlatego takie firmy nie powinny istnieć, nie umiesz? Idź pracować do kogoś komu biznes poszedł i ma do tego głowę.
3
konkurencja 2016-04-18 14:52:01
Z chęcią zatrudnię K.K u siebie za najniższą krajową. Zapraszam jak już biznes upadnie.
3
Nikodem Dyzma 2016-09-05 14:56:23
Słuchajcie z kim nie rozmawiam to życzy upadku firmie indel i modli się o to o co tu chodzi?
HTTW 2016-09-06 09:17:58
Oczywiście panie Klibiszu ... zawsze można chwialić własna firmę ... tylko szkoda ze pracowników się nie szanuje a płaci się grosze

tak dla jasności pozytywne opinie są pisane przez szefa firmy ...
1
lolo 2016-09-06 11:15:08
Tak im dobrze idzie a pensje opłakane z tego co ja słyszałem to ledwo przędą
1
fdtyuy 2016-09-16 23:24:36
@ k - jak dla mnie atmosfera jest naprawde jedna z najwazniejszych kwestii, wiec już mi nie pasuje...
1
Rachmistrz 2016-11-17 15:40:41
Spokojnie spokojnie, niedługo takie firmy będą miały nie lada wyzwanie. Od nowego roku zmieniają się przepisy skarbowe. Wchodzi jednolity plik kontrolny. Większość firm niestety upadnie.
3
Zostaw swoją opinię o Z. P. I. INDEL SP. Z O.O. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Z. P. I. INDEL SP. Z O.O.