brak logo

Praxis

Warszawa

Opinie o Praxis

anonim 2008-10-20 11:40:43
Praxis to solidna firma w której moja firma zaopatruje się w materiały
eksploatacyjne. Nie znam warunków jakie tam panują ale z tego co wiem, ekipa nie
zmienia się także podejrzewam że nie jest tam najgorzej.
anonim 2009-02-25 11:15:10
Słowa kojarzące się z Praxis (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... .
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej podobało mi się w Praxis:
Najbardziej nie podobało mi się w Praxis:
2
były pracownik 2010-03-01 11:12:49
do anonima: i tu się mylisz, płacą marnie, premie w (usunięte przez administratora) uznaniowe niestety, mają pozakładane sprawy w sądzie z byłymi pracowikami, ( usunięte przez administratora ) jest koles, który nie wspomaga w żaden sposób handlu, prezeska ( usunięte przez administratora ) żadnej sciezki kariery , ew. tylko dla kuzynów i zaprzyjaźniony
3
anonim 2010-03-27 08:36:18
system utrudniajÄ?cy pracÄ?, kiepskie pensje, niezÅ?a szkoÅ?a życia
1
artur 2010-09-22 19:31:40
jest tam naprawde zle? a ile tam zarabia magazynier0kierowca wózka widłowego? jak zarabiaja tam na magazynie.?
1
były pracownik_2 2011-01-15 22:43:17
Pewnie wyleciałeś z roboty i teraz dajesz złe opinie? A sprawy z byłymi pracownikami zostały oddalone, bo i oskarżenia były bezpodstawne, a zresztą ten były pracownik założył również sprawę swojemu kolejnemu pracodawcy i też przegrał - i o czym to świadczy? że na rynku jest już znany i pracy nie znajdzie
A co do dawania czegokolwiek w kopertach to obłudne kłamstwo.
Dobrze tam gdzie nas nie ma...
pracownik 2012-06-04 13:44:28
no powiem ze ciekawie nie jest nie daja rewelacyjnych pieniedzy na rozmowie sie slyszy o premiach ale nie trzeba sie nastawiac na duze pieniądze poza tym pan prezesunio to straszna szuja i robi pracownikom po zlosci on rzadzi wszystkimi dzialami a kierownicy dzialow nie maja praktycznie nic do gadania musza robic tak jak on im zagra. a premie w kopertach rzeczywiscie sa w postaci bonow jeden dostaje a 10 nie trzeba miec specjalne zaslugi
1
pracownik 2013-06-12 19:02:57
Omijać. Szkoda zdrowia i czasu.
1
info 2013-06-28 22:30:40
Pan prezes faktycznie ma ciezki charakter, popelnie bledy ktorych nie widzi lub nie chce widzec, ciężki charakter, słabo płacą, idz lepiej do Polcanu lub gdzie indziej jak masz mozliwosc,
słaaaabooo , nawet bardzo słaaaabooo
1
pracownik 2013-07-03 00:23:02
"anonim". Zawodzi coś? Zawodzi system średniowiecznej rekrutacji. Za 3M - koleje rekrutacje, a może rekrutantom w to graj?
2
suffo 2013-07-14 08:58:15
Jeżeli ktoś chce się zatrudnić w tej firmie, to tylko na umowe zlecenie,lub pracować na etacie do inwentaryzacji ,potem uciekać daleko.
4
Suffo 2013-07-24 22:22:56
Tak.Pracować do inwentaryzacji na etat ,potem się zwolnić,lub na umowe zlecenie-wtedy nie musisz podpisywać odpowiedzialności materialnej.Zarobki na magazynie to 1700- 3 m-ce,póżniej 100ka więcej,na zlecenie nieco więcej.Praca w zasadzie na drugą zmianę tzn .od 13tej
3
Programista 2013-08-02 16:04:28
Nie polecam. Jest tam taki wszystko wiedzący CESARZ ojjj, ajjj jaki to wszechwiedzący człowiek. Chuck Norris się załamał jak go zobaczył, a Goździkowa zjadła 10kg etopiryny a głowa i tak jej pękła.
Z racji nieograniczonej wiedzy oraz boskich kompetencji pełni rolę prezesa.
Od tysiącleci nie było tam pracownika, którego cezar nie doprowadziłby
do skrajnej psychozy, drgawek, depresji (więcej na psychiczne.choroby.biz).
Ogólnie psychoza na maxa.
4
była pracownica 2013-10-01 13:29:36
anonim - 2013-08-06 11:38:37

programista ale można zarobić w firmie Praxis na podstawowym stanowisku? czy są osoby które tam pracują na stałe?
tylko te, które nie mają gdzie pójść albo nie maja kwalifikacji... pracują tam po kilka lat za 2000 zl, w ogoe wszystko postawione na glowie...
1
bob 2013-11-24 15:25:00
nie polecam szkoda czasu i zdrowia na tą firmę.
6
anonim 2013-11-30 22:05:09
firma może i solida.. płaca na czas nie zawsze co obiecują ale jest.. prezes wizja średniowiecza w sumie tacy doradcy pani była kadr i płac no i pan w którym w życiu nic nie wyszło a teraz z bratem ciepła posadkę się ma:) ogólnie atmosfera nie ciekawa brak szacunku dla pracownika (pan płaci sługa wykonuje) może kiedyś się zmieni ale narazie minus :(
5
zyczliwy 2014-04-09 19:28:24
ja już tam nie pracuje już od dawna ale powiem co sądzę. więc jak piszą wyżej rzeczywiście prezes wykańcza. kiedyś było lepiej tak z 6 lat temu płaca w miarę adekwatna do pracy teraz jest bardzo zle wszystko robią po kosztach chcą mieć nie banalne zyski premie marne to nie powinno sie nazywac premiami rzeczywiscie sredniowiecze prezes ma klapki na oczach i ma wielkie ego po prostu wie najlepiej.
o systemach motywacyjnych to nigdy nie slyszeli o doskonaleniu systemow zarzadzania tez nie prezes jednak wymysla "cos" co sadzi ze ulatwi prace ale to co wymysli zawsze jest na minus ale on i tak nie zauwaza.
wiec jesli nie chcesz sie rozwijac jesli chcesz byc wazeliniarzem chcesz zarabiac malo nie chcesz miec premii motywacyjnych chcesz tanczyc jak ci zagraja lub chcesz miec najmniej pewna prace to firma wymarzona dla ciebie
3
Były pracownik 2014-10-14 12:41:22
Nigdy nie zdarzyło mi się pracować w gorszej firmie. Dobrze, że trwało to tak krótko. Zarobki bardzo niskie, ludzie wystraszeni i mało kontaktowi. Nie było czasu nawet wypić herbaty a co dopiero mówić o jedzeniu. Jeśli minął czas obiadu około 12 i nie skorzystasz z kuchni to już nie skorzystasz bo jeść można tylko o 12. Zero wprowadzenia do firmy, przedstawienia ludzi itd. Obóz pracy ze sprzętem z lat 80. Szczerze, szczerze odradzam. Piszę poważnie. Ciągłe ogłoszenia ws pracy nie biorą się z nikąd. Ludzie przychodzą i zaraz odchodzą tak jak ja widząc ten motłoch.
1
były pracownik 2014-10-20 15:58:58
Nie była to moja pierwsza firma, w jakiej pracowałem ale to co się tam działo to ciężko opisać, w kilku słowach. Najkrócej mogę powiedzieć, tak: dobrze że już mnie tam nie ma. Nie polecam tej firmy.
1
PP 2014-11-05 11:37:00
Szukają cały czas pracowników, bo "rozbudowują zespół". Czytając Wasze opinie, zastanawiam się, czy jednak to "rozbudowywanie zespołu" nie jest spowodowane rotacją pracowników :?
1
biedronka 2014-11-06 16:33:06
Za prywatną opiekę to chyba sam będziesz musiał zapłacić, a o standardach tej firmy to już dużo tutaj napisano.
1
Były-pracownik 2015-02-13 10:48:47
Proszę omijać tą firmę szerokim łukiem, nie ma sensu iść nawet na rozmowę bo to szkoda czasu.Namydlą oczy kokosami a potem już nie da rady dociec swego. Trochę te opinie że nie ma jak zjeść są przesadzone, ale łatwo nie ma za niską płacę.
1
Razion 2015-03-31 21:24:48
No ale to miejsce jest tlyko po to zeby sie dowiadywac jak to jest pracowac w takiej firmie, a potencjalni kontrahenci juztego nie czytają? no wlasnie jak dla mnie to czytają i jest to bardzo istotna kwestia. pewnie wszyscy wiedza czym sie zajmuej firma, ale moze ktos by wrescei ocenil oferowane przez nich uslugi.
Byly pracownik 2015-10-05 13:40:12
Gorszej firmy nie znam.
4
anonim 2015-10-08 11:40:16
Super firma, mają bardzo duże udziały w rynku i ostro działają w e-commerce. Praca wymaga trochę myślenia ale większość procesów jest zautomatyzowanych.
Były pracownik 2015-10-08 15:13:18
Niskie wynagrodzenie, brak wprowadzenia nowego pracownika w specyfikę firmy, szkolenia wstępnego chociaż, wyzysk. Praca bez odpoczynku, w pośpiechu od 9 do 17. Brak czasu na przerwę i posiłek. Firma zatrzymała się w latach 90 jeśli chodzi o wynagrodzenia, sprzęt, sposób działania. Nie polecam, nie polecam.
4
Bilomag 2015-11-27 21:37:19
W sumie 2500 na rękę jako handlowiec to max co wyciągniecie
atmosfera taka sobie ale da się przeżyć Prezes ma pomysły z dupy
ale trzeba to olewać i robić swoje jest jeszcze Piotrek wizjoner
i ten ma dobre pomysły jest ok taka przeciętna firma w której można się
zaczepić jak nie masz innej pracy za lepszą kasę ale kariery tam nie zrobicie
1
anonim 2016-03-16 23:15:54
czy Nova Praxis jest dystrybutorem HP?
Konrad 2016-04-13 21:38:23
Zgadzam się z Maćkiem, pracowałem w NOVA PRAXIS tyle lat i zawsze to rynek gonił nas a nie odwrotnie. Pozdrowienia dla dziewczyn z magazynu.
Marek 2016-08-24 13:46:44
Pracowałem na magazynie dłuższy okres czasu i tragedii nie było. Kiedy głównym kierownikiem został Marek to magazyn zaczął lepiej funkcjonować, inwentaryzacje nie wychodziły na minusie i żaden z pracowników nie musiał bać się o dalsze losy tej całej szopki. Napisałem szopki, bo - firma przyprowadza na inwentaryzację jakiś lamusów, którzy nie ogarniają kartki otrzymanej do ręki i zamiast pomóc to tylko utrudniają pracę. Skoro zacząłem od minusów to: raz zapiernicz, a raz lajty(tego zdecydowanie więcej). Młody pracownik zaczyna od pakowania paczek(lajtowa praca) lub owija palety jak Przemuś(jeśli jesteś retardem). Żeby wybić się wyżej należy chcieć pracować i wykazać się ogarem wszystkiego + podlizywać się tym, którzy 'stoją' nad Tobą wyżej i nic nie robią jak np. Siwy - o tej fałszywej mendzie potem. Aby godnie pracować tutaj należy dużo improwizować i nie dać sobą pomiatać. Większość pracowników to podłe szuje, które plują w Ciebie za Twoimi plecami, ale znajdą się też normalni ludzie(kilku z magazynu Andrzej, Kojot oraz dziewczyny z biura, Darek itp). Atmosfera jest taka na jaką sobie zasłużysz. Magazyn posiada oddzielne pomieszczenie do pakowania tuszy i tonerów..robota dla wafla delfina i reklamacji. Praca przy tym do lekkich nie należy, a temperatury minusowe w zimę i 30+ w lato wołają o inspekcję BHP i zamknięcie tego kołchozu(na głównym magazynie w zime wyglądasz jak eskimos). Osoby na które należy uważąć: Salmonella- miły przed Tobą, hejter za Tobą. Jedzie po wszystkich, ludzie udają że go lubią, bo czasem mu się żart uda, ale to złudzenie. Gdy sobie pójdziesz to leje z Ciebie. Najlepiej z tym wirusem nie gadać, a jak przesadzi zalutować mu w cebule. Siwy: stary jednoręki bandyta, legionista, udaje że jest kierownikiem i jak jesteś głupi to zrobisz to co Ci karze. Najlepiej być miłym dla niego i udawać że się dogadujecie, bo jak sobie u niego przechlapiesz to masz pojechane do końca kariery w praxisie. Adam: wózkowy, mały brudas, ale już kiedyś dostał kose. Jak będzie fikał to zasadzić mu drugą he he. Zgredzik: fajny do pogadania, ale gdy jesteś słoikiem i nie kibicujesz L to się najlepiej nie odzywaj, bo to typowy warszawski dziad i fanatyk, wiecznie niezadowolony, najchętniej by każdego rozjechał rowerem. Kierownictwo jest ogólnie spoko, idzie dogadać się z nimi pod warunkiem, że jesteś dobrym pracownikiem. Główny kierownik wywalczy dla Ciebie premię jeśli będziesz starał się. Zarobki są żenująco niskie jak na stolicę i nie adekwatne do wykonywanej pracy. Prezes woli zatrudniać studentów, starzy pracownicy się nie liczą. Do firmy przyjeżdża codziennie elektronika różnego rodzaju- kręcenie wałków VAT, tak się zarabia. Ameby z handlowego zamiast zejść na dół i zobaczyć czy starczy miejsca na kolejne dostawy papieru mają to w nosie, zamawiają ogromne ilości towaru nie licząc się z brakiem miejsca. Najbardziej szkoda klientów przyjeżdżających po towar, którzy muszą męczyć się z tymi amebami, aby im towar został wydany..paranoja. Minusów jest zdecydowanie za dużo jak na tę firmę, ale tragedii nie ma, da się normalnie pracować pod warunkiem, że nie myśli się o powyższych słowach. Praca jest tylko dla ludzi przejściowych, zostają tylko Ci bez pomysłu na życie lubiący anal i Ci, którzy mają wyższe pensje ze względu na stanowisko czy znajomości. Normalny, ambitny człowiek nie ma szans na lepszą pensje i stanowisko, dlatego najlepsi ludzie poodchodzili. Moja ocena to naciągnięte 2/5, sytuację ratuje kierownictwo walczące z amebami z handlowego i biurowca, atmosfera choć sztuczna to z mistrzem ciętej riposty Jackiem zawsze wesoło, drobne układy, dwuzmianowy system pracy w zależności od wyrobionego miejsca pracy.
5
tpo 2016-09-03 22:51:59
Przecież takie kontrole wśród pracowników są oczywiste @roma, bo wiedzą jak się wszystko odbywa. A podobno nawet wypłata jest terminowa, a przecież dobrze dostawać wynagrodzenie o czasie, bo sporo jest do popłacenia.
Zostaw swoją opinię o Praxis - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Praxis