Paragon Services Poland

• Jak się u nas pracuje?
  • Co nas wyróżnia?

Jak się u nas pracuje?

Co nas wyróżnia?

TłoTło
  • Ciechanów

5. Opinie o Paragon Services Poland Sp. z o.o.

Opinie o Paragon Services Poland Warszawa

Nie przegap nowości o Paragon Services Poland Sp. z o.o.!

24.06.2026 11:13

Szanowni użytkownicy GoWork!

Jesteśmy wdzięczni za Waszą obecność na naszym profilu. Zależy nam na tym, abyście znaleźli w tym miejscu wartościowe informacje.
    Zapoznajemy się ze wszystkimi treściami, które pojawiają się na naszym profilu i staramy się wyciągać wnioski z konstruktywnej krytyki i rzetelnych dyskusji. W związku z tym prosimy o to, aby publikowane treści były merytoryczne, zgodne z prawdą i formułowane w kulturalny sposób.

Wszelkie wpisy naruszające zasady społeczności, zawierające obraźliwe treści lub szerzące dezinformację, mogą zostać usunięte przez administratora. Swoboda w dzieleniu się informacjami na forum nie oznacza przyzwolenia na szerzenie treści mijających się z faktami, obrażających inne osoby czy naruszających godność i dobre imię.

Jesteśmy otwarci na Wasze sugestie i pytania - Wasze opinie pomagają nam się rozwijać i wspólnie tworzyć lepsze miejsce pracy.

Dziękujemy za Wasze zaangażowanie i konstruktywny udział w dyskusji!

Zespół Paragon Services Poland

06.07.2026 15:08

Dbamy o komfort pracy naszych pracowników
    W trosce o wygodę i ergonomię pracy stale inwestujemy w wyposażenie naszego biura. W ostatnim czasie we wszystkich działach wymieniliśmy krzesła na nowe, zapewniające jeszcze większy komfort podczas codziennych obowiązków.
    Dodatkowo wybrane stanowiska zostały wyposażone w regulowane biurka, które umożliwiają dostosowanie miejsca pracy do indywidualnych potrzeb użytkowników.
    Zadbaliśmy również o zakup poduszek sensorycznych wspierających prawidłową postawę i zwiększających komfort siedzenia.
    News image

24.06.2026 12:13

W ostatnim czasie w firmie zaszło wiele pozytywnych zmian. Widać realne działania w kierunku poprawy warunków pracy, firma zaczęła bardziej słuchać pracowników dzięki regularnym ankietom. Dobrym krokiem byłoby również wprowadzenie kursów językowych, ponieważ znajomość języków jest istotna w tej pracy.
    #GraphicDesigner

08.09.2025 18:59

Firma ma ogromną rotację, głównie (a w sumie tylko) dlatego, że płacą niewiele i nie ma tu żadnego rozwoju. Atmosfera też nie powala, bo to firma, która próbuje udawać wielkie korpo, ale w praktyce wychodzi raczej teatrzyk niż profesjonalne środowisko pracy. Generalnie - nie polecam. Może nie skończysz tu z depresją, ale na pewno czekają cię miesiące frustracji. Traktują ludzi nierówno. Ty możesz wykonywać pracę za pięciu, a obok ktoś będzie wiecznie na przerwie, robił wolno i niedbale, a wypłata? Taka sama, a może i większa, jeśli zna niemiecki. Grafików traktuje się tutaj szczególnie niepoważnie, bo przecież w oczach kierownictwa "to praca dla każdego". Efekt? Zlecenia wymagają coraz wyższej jakości, a zatrudnia się przypadkowe osoby według kryteriów, które wydają się zupełnie oderwane od realiów. Jakość pracy systematycznie spada - ale kogo by to obchodziło. Możesz liczyć na 5500 brutto, w porywach 6000. W firmie często powtarza się, że znajomość języka niemieckiego jest kluczem do awansu. W praktyce wygląda to różnie - czasem na stanowiskach kierowniczych lądują osoby, które korzystają głównie z translatora i nie ma mowy o rozmowie po niemiecku. Co ciekawe też, nie radziły sobie dobrze na niższych stanowiskach - ale jak widać, firma ma swoje własne, niepowtarzalne standardy. Podsumowując: jak pracujesz dobrze, to i tak nic z tego nie masz. Jak pracujesz źle - też nic ci nie grozi, bo firma desperacko trzyma każdego, kto zgodzi się na tak niskie wynagrodzenie. Ta stawka może być w porządku jedynie dla kogoś, kto mieszka z rodzicami i nie ma rachunków do płacenia. Awans? Rozwój? Lepiej nastawić się na wieczną stagnację. A jeśli zachorujesz - nie zdziw się, że nagle będziesz miał spotkanie na ten temat, bo zostało to w tej firmie całkowicie znormalizowane. :) Zagrożą ci tam pewnie nieprzedłużeniem umowy. Jest powód, dla którego duża część zespołu myśli o odejściu lub już odeszła. A firma zdaje się tego nie zauważać i dalej prowadzi rekrutację w stylu "byle szybciej, byle taniej". Premie czy podwyżki? Owszem, pojawiają się, ale tylko w rozmowach. W praktyce zwykle kończy się to na obietnicach, ewentualnie 200 zł brutto - oczywiście, jeśli wcześniej uda ci się przepracować rok. Szkoda tylko, że mało kto tyle tu wytrzymuje, bo trudno opłacić życie obietnicami. Inne rzeczy? Nie licz, że HR ci pomoże w razie potrzeby. Zamiast wsparcia dostaniesz raczej ton pełen pretensji, jakbyś nie był pracownikiem, a uczniem na lekcji wychowawczej. Można się dogadać co do godzin pracy, jak nie ma natłoku zleceń. Ale z plusów to raczej tyle.

24.02.2026 12:34

Podwyżki od 3 lat to były 200 zł brutto albo maksymalnie 500 zł brutto i jak ktoś odchodził, chcąc wyższą podwyżkę, to po prostu mu jej nie dawali. Osoby które tam pracowały 7-8 lat odchodziły z wypłatą 7000 brutto a nawet i mniej. Ta firma to zwykła strata czasu.

Filip

16.04.2026 13:12

Aaa Czyli też nie zatrzymują tych, którzy odchodzą ze względu na kasę. Bo czasami firmy chcą zatrzymać pracowników i wtedy więcej oferują, ale rozumiem że to nie tutaj 🤔
    Fidelis

16.03.2026 22:15

Asystent AI

Cześć, kiedyś szukali osoby na stanowisko Junior Presentation Designer z niemieckim i angielskim. Płacili od 6720 do 7224 zł brutto. Jednym z głównych wymagań była gotowość do pracy zmianowej. Na pewno był plus za brak potrzeby doświadczenia. Dawali premię językową oraz kartę sportową. Mam pytanie do osób, które tam pracowały: jak naprawdę wyglądała praca na zmiany i czy faktycznie można było liczyć na regularną premię? Jak z atmosferą i wsparciem zespołu przy braku doświadczenia?
    #Grafik
    Anonymous

16.04.2026 01:18

Zmiany rotują co miesiąc, możesz albo pracować w trybie zmianowym albo tylko na drugą zmianę (o ile się już coś nie zdążyło zmienić). Premia to jak święty graal, niby każdy słyszał, a mało kto widział. Zależy od wyrobienia targetów, również targetów L4, co jest po prostu chore. Biorąc pod uwagę że na open space panuje wilgotność na poziomie 20% i cały czas ludzie chorują przez to, to firma to wykorzystuje i trzeba mieć żelazną odporność żeby taką premię dostać. Omijać szerokim łukiem, gdybym miał na oku inną robotę to bym się ani chwili nie zastanawiał tylko stąd zwiewał. Aha- jedyne pieniądze jakie w tej firmie można dostać to podwyżka na nowej umowie, ale tu też kokosów się nie zobaczy, max 500 brutto i to dla szczęściarzy.

Asia

16.04.2026 11:21

to jak często firma w ogóle inicjuje rozmowy o podwyżce czy raczej sam musisz o to zabiegać i co z tego wychodzi?
    krok22

20.02.2025 15:36

Strata czasu, wymagania nie wykonalne po czym słyszę "wynagrodzenie zależy od wysiłku pracownika". Fajnie wymyślili.
    Gość

20.02.2025 15:59

Co to znaczy że od wysiłku? Są jakieś wyniki które trzeba osiągnąć?
    Filip

29.01.2026 17:15

Ciekawy sposób na ustalanie wynagrodzenia 🤔 aktualnie są już jakieś widełki jak ktoś się stara o pracę?
    M.

29.01.2026 09:30

Cześć, czy ktoś brał udział w rekrutacji i mógłby opisać jak to wyglądało? Będę wdzięczna!
    Waldi

21.11.2025 16:49

Pojawiło się ogłoszenie na stanowisko rekrutera, ale jak zobaczyłem że firma używa: AI tools, x-ray search, assessment center to już wiem, że mam wzorowy przykład januszexa, który nie działa etycznie tylko metodami korpo w najgorszym tego słowa znaczeniu (!) Ja nie złożyłem aplikacji bo wybieram przede wszystkim firmy które szanują kandydatów a tutaj o ten "Budowanie pozytywnego doświadczenia kandydatów (candidate experience)" po prostu nie tylko trudno- on będzie nierealny (!) Bardzo bardzo red flag, takie firmy już dawno powinny zniknąć z rynku, współczuję desperatom o profilu HR którzy to będą robić... trochę jak wciskanie garnków emerytom i wmawianie że to po prostu e-commerce. NOPE

29.06.2025 15:36

Radek

Przebieg rekrutacji Zacznijmy od tego, że ogłoszenie jest bardzo zdawkowo opisane (ZERO informacji nt. obowiązków/czym będziesz się zajmować) . W odpowiedzi na nie uzyskałem maila z zaproszeniem na spotkanie rekrutacyjne trwające - UWAGA - 2-3 godziny. Zapowiedziano, że będzie się ono odbywać w j. angielskim. Więc tak: pracownik ma rezerwować sobie 2-3 h by jechać, nie wiedząc nawet za bardzo po co? O czym pracodawca chce rozmawiać przez te 2-3 h? No bo chyba nie o zakresie obowiązków, które jasno powinno zostać już w ogłoszeniu. 2-3 h? Serio? Brzmi jak niezapowiadane wcześniej zadanie rekrutacyjne. Jeszcze nigdzie się nie spotkałem z takim brakiem poszanowania dla ubiegających się o pracę "na dzień dobry" . Na szczęście jest Gowork i widzę, że nie warto było w ogóle aplikować :). Pytania Pytanie mam ja: co ma na celu nie wymienianie w ogłoszeniu zakresu obowiązków potencjalnego pracownika i umawianie go na blisko 3-godzinne spotkanie rekrutacyjne w j. angielskim? Przecież w razie braku zainteresowania ofertą tracą czas i pieniądze obydwie strony...

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Nie dostałem pracy

#RozmowaKwalifikacyjna

28.06.2025 19:21

Opinia dotyczy oddziału w Krakowie. Nie polecam zatrudniać się w tej firmie. Bardzo niska kultura biznesowa zarządzających, mnóstwo niezrozumiałych decyzji, które podjęto je bez odpowiedniego uzasadnienia, oparcia w faktach lub analizy konsekwencji.
    Jacek

23.06.2024 12:52

Minęły ze dwa miesiące odkąd ktoś stwierdził ze ogłosili u was zamrożenie podwyżek na dwa lata. nikt po tym nie odszedł? Nie widziałem aktualnej oferty więc sie dziwie
    x

17.10.2024 21:06

Duża fala odejść spowodowana powrotem do biura, dużo osób było zatrudnionych już w czasach pracy zdalnej i kiedy zmieniły się warunki, szukają czegoś lepszego.
    Gość

31.03.2025 15:55

Jak przebiegło to spotkanie? Też zaplanowane 3h?
    XD

17.01.2025 12:21

Żałosne wszystko, co jest w tej firmie zaczynając od Marka, kończąc systemem pracy, oprócz depresji i załamania nerwowego NIC dobrego z tej firmy nie wyniesiecie.
    mieszkaniec_Tworek

25.11.2024 14:25

Wspominam firmę bardzo dobrze, szczególnie ponieważ: 1. Praca jest przyjemna i mało stresująca. Deadliny wcale nie gonią a dział jakości ma tyle samo czasu na sprawdzenie naszych prac co my na ich wykonanie. 2. Work-life balance. Uwielbiałem dojeżdżać do biura na 6 rano. Co z tego że kładłem się spać o 19 żeby jakoś funkcjonować, ale chociaż omijałem korki! Za to powroty z biura po 22 to coś magicznego... Czasem zdarzało się nawet wracać i o 23, kto nie lubi nocnych przejażdżek po Warszawie? 3. Zespół jest traktowany bardzo równo i fair. Nikt nie ma szans na podwyżkę i awans i jest to każdemu znane od początku. Szanuję taką transparentność. 4. Zaangażowanie managera w sprawy codzienne oraz jego ciągle wsparcie, które jak nigdzie indziej jest widoczne. Inne firmy powinny brać przykład! Szczególnie doceniam kiedy mam rozpisane kiedy mogę wychodzic na papierosa. Dzięki temu rzuciłem palenie!!! Dodatkowo troska o czystość toalet, bezcenna. Od teraz wiem jak załatwiać swoje potrzeby, dziękuję! 5. Powrót do biura - wspaniała decyzja. Ten biznes może być wykonywany 100% zdalnie, ale przecież najważniejsze są kontakty międzyludzkie co w biurze jest widoczne codziennie w uprzejmych spojrzeniach pracowników. Klimatycznie. Konkluzja: Cieszę się że mogłem być częścią tej firmy. Zapamiętam to miejsce do końca życia. Tzn moi lekarze nazywają to traumą, ale ja nazywam to lekcją. Polecam
    Były pracownik VS 2/2

08.11.2024 11:07

Minusy: - stawka: byłem midem, gdybym pracował na pełen etat, miałbym coś koło 6000 brutto. Wiedziałem że spełniam targety uprawniające do awansu na seniora (co wiązałoby się też z podwyżką), wspominałem o tym nie raz na rozmowach kwartalnych, jednak firma nie chciała mnie awansować - brak kasy w budżecie. - zamrożenie podwyżek: firma, jak w moim przypadku, blokowała (lub blokuje dalej, nie wiem) awanse, nawet jeśli ktoś się stara i spełnia kryteria. Wstrzymane zostały również premie kwartalne za wyniki. Jeśli ktoś dostał teraz chociaż minimalną podwyżkę to musiał ją sobie wcześniej naprawdę wyprosić, a to trochę nie tak powinno działać. - brak pracy zdalnej: w czasach gdy wiele firm decyduje się choćby na hybrydę, jest to decyzja bardzo na minus, zwłaszcza że wcześniej firma kilka lat funkcjonowała w trybie zdalnym u większości pracowników i wszystko działało jak trzeba - więc jest to bezpodstawne i bez sensu. Brak wyjątków dla rodziców małych dzieci, osób zamieszkujących poza Warszawą, brak okazjonalnej pracy zdalnej. Śmiech na sali. - dziwne zasady typu zakaz wnoszenia odkrytych kubków na open space, bo jeszcze ktoś rozleje kawę i będzie trzeba prać dywany (serio, jak w przedszkolu xD), zakaz wnoszenia nawet szklanki z wodą bo co jak ktoś zaleje komputer xD i mój ulubieniec: zakaz wnoszenia telefonów na open space w trosce o dane wrażliwe klientów dla których pracujemy xD nie słyszałam o takich praktykach w żadnej innej firmie, no to jest traktowanie pracowników jak dzieci - umowa szkoleniowa: podkreślę że nie jestem w 100% pewny czy to nadal funkcjonuje, ale gdy ja pracowałem, to każdy przy zatrudnieniu podpisywał papierek mówiący o tym, że jeśli zdecyduje się na odejście z pracy w czasie krótszym niż 6 miesięcy od zatrudnienia, to będzie zobowiązany wypłacić firmie 11 tys "kary" za wcześniejsze odejście, że niby to koszty szkolenia. Podkreślam, szkolenia z PowerPointa i wtyczki z dodatkowymi narzędziami, której używa się chyba tylko w Paragonie. - praca pod presją czasu to codzienność, zazwyczaj są to deadliny kilkugodzinne, większość zleceń da się wykonać w deadline bez jakiegoś stresu ale często też przewijają się zlecenia bardziej problematyczne/czasochłonne i wtedy to jest wyścig z czasem. Jeśli kogoś bardzo stresuje taki charakter pracy, to nie polecam. Jeśli tylko trochę to idzie się przyzwyczaić, trzeba sobie wyrobić na to trochę odporność i dystans. - drobiazgowy charakter pracy: praca wymaga naprawdę dużej uważności na detale, dział jakości potrafi przyczepić się o naprawdę małe drobnostki, ciągle powtarzając pracownikom jaka ważna jest wysoka jakość i zadowolenie klienta. Szkoda tylko że wymagając perfekcji i wysokiej jakości, nie wynagradzają tego współmiernie do wysiłku i nie motywują pracowników premiami. Jakość i jakość, ale no nie czarujmy się, to jest firma outsourcingowa dla klienta zagranicznego który chce oszczędzić i wybiera nas, bo mamy niższe koszty pracy. Po prostu. Po co to owijać w opowieści o najwyższej jakości slajdów i wysokich standardach pracy? - enigmatyczne instrukcje: to akurat kwestia niektórych klientów, ale często się zdarza że instrukcja do zlecenia jest taka że w sumie nie wiadomo o co chodzi i domyśl się, a jak się nie dopytasz dokładnie i nie pociągniesz klienta za język by wytłumaczył szczegóły, to potem - jeśli klient będzie niezadowolony - to wina jest po stronie pracownika bo nie dopytał, a nie klienta, który nie potrafi wytłumaczyć czego chce na slajdzie - godziny pracy: 6-22. Standardowo funkcjonują dwie zmiany, 6-14 i 14-22, dodatkowo niektóre osoby mają godziny "środkowe" lub inne niestandardowe, jeśli sobie tak ustalą. Większość pracowników woli pracować rano lub na środkowej zmianie, jest ciągły problem z brakiem pracowników na godziny wieczorne. Nic dziwnego, bo zazwyczaj ludzie średnio przepadają za pracą na drugą zmianę non stop. W wyniku tego na drugiej zmianie jest ciągły nawał pracy, trzeba pracować za kilka osób, mieć ciągły fokus 100%. Serio, wymagać od pracowników kreatywności i skupienia na detalach o tak późnej porze, po kilku godzinach pracy to jest trochę żart. - brak perspektyw na rozwój: jest pewien sufit tego, czego można się nauczyć w tej pracy. Gdy się to ogarnie, to praca staje się bardzo monotonna, polega cały czas na tym samym. To było kiedyś fajne miejsce do pracy, ale mam wrażenie z czasem coś się trochę popsuło. Szkoda, bo gdy zaczynałem pracę to Paragon był super miejscem. Po ogłoszeniu powrotu do biura i zastopowania podwyżek sporo pracowników odeszło, nic dziwnego. Myślę że na ten moment Paragon jest spoko miejscem do pracy żeby nabrać doświadczenia, ale raczej nie by tu zostać na lata.
    Były pracownik VS 1/2

08.11.2024 11:05

W dziale VS w Paragonie pracowałem kilka lat, odszedłem z powodu obowiązkowego powrotu do biura i zamrożenia podwyżek. Zacznę od plusów. - ludzie: w większości zespół stanowią naprawdę sympatyczne osoby, współpracowników przez cały okres zatrudnienia miałem świetnych co przekłada się na fajną współpracę w zespole - umowa o pracę: miałem na czas nieokreślony, nie wiem na ile to aktualne, bo słyszałem że podobno ostatnio firma nalega na zatrudnianie na zlecenie - standardowy pakiet benefitów - ubezpieczenie na życie, zdrowotne, karty przedpłacone na święta, platforma mybenefit, wczasy pod gruszą, owocowe wtorki xD - team leaderzy i koordynacja - pomocni, zaangażowani, zawsze otrzymywałem pomoc kiedy miałem kłopoty ze zleceniem - elastyczny grafik - mogłem dostosowywać godziny pracy pod swoje potrzeby, miałem też możliwość pracy na niepełny etat, nie wiem czy to nadal tak działa - szkolenie - wystarczy znać w sumie podstawy powerpointa i angielski i wszystkiego można się nauczyć, więc nie trzeba mieć jakiegoś super doświadczenia, spoko praca na start żeby nabrać doświadczenia - work-life balance: kończyłem tu pracę o ustalonej godzinie i narka, nikt nie wywierał na mnie nigdy presji zostania na nadgodzinach, a jeżeli zostawałem to zawsze z własnej woli i mogłem to potem odebrać. Zero telefonów po pracy, myślenia o pracy po pracy.
    vs

24.04.2024 15:51

Kiedyś było to dobre miejsce do pracy, ale obecnie naprawdę gorąco odradzam zatrudnianie sie tutaj. Ostatnio ogłoszono powrót do biur plus zamrożenie podwyżek na trzy lata - nie widzieliśmy ich również ostatnie dwa lata. Pensja 5500 brutto, podwyżki i awanse głównie dla osób, które je sobie skutecznie wyszczekają, bo osoby spełniające wymagania do awansu również mają problemy z doproszeniem się o należne im uznanie. Z powodu niewystarczającej ilości sprzętu praca niemal wyłącznie w trybie 6-14/14-22 - z biura, bez wyjątków nawet dla rodziców maleńkich dzieci. Praca do bólu odpowiedzialna, drobiazgowa i niewybaczająca. Wielu osobom odbija się na psychice, pracownicy często znikają na długich zwolnieniach lekarskich i naprawdę w tym wypadku wierze, ze to nie są nieuzasadnione zwolnienia z lenistwa. Myślę, że w tym momencie mało kto widzi się w tej firmie za rok. Nie polecam również osobom szukającym pracy „na chwilę”, bo przy nawiązaniu współpracy podpisywana jest umowa przewidująca kary za przepracowanie mniej niż 6 miesięcy. Jeden z niewielu plusów to to, że na ten moment w zespole są fajni ludzie, management VS to również osoby do rany przyłóż - niestety, im wyżej, tym gorzej. Krótko mówiąc, zabetonowane, stresujące miejsce bez perspektyw. Czuję wdzięczność za ubiegłe lata, ale, cóż, miło było, ale się skonczyło.
    noshi

09.07.2024 16:00

zastanawiam sie czy serio pracujesz/pracowałes w tym dziale bo to co piszesz to w wiekszości jakieś oderwane od rzeczywistosci ciekawostki :| nigdy nie było informacji o zamrożeniu podwyzek na 3 lata (skąd w ogole takie info?!), praca w godzinach 6-22 wynika z zapotrzebowania klientów, a nie z braku sprzętu.. jak uczą PP od zera to też oczywiste, ze jest umowa lojalnosciowa.. nie znam też pracy która dopuszczała by osoby nieodpowiedzialnie i stawiające na byle jakość .. zwłaszcza w kontakcie z klientem. Firma jak firma czasami jest lepiej czasami gorzej, część osob chodzi na zwolnienia bo potrzebuje, część, bo można łatwo je dostać, czyli jak wszędzie.. powrót do biura jest słaby zwłaszcza w obecnych czasach, wiec szkoda, ze nie ma możliwości chociaż hybrydowej pracy, ja tam im zycze powodzenia, bo w większości to super ekipa, jest kilka leniwych buł, albo reliktów PRLu, ale ogolnie jest spoko.
    vs

20.08.2024 17:02

hej, informacja o zamrożeniu podwyżek pochodzi z meetingu, na którym ogłoszono powrót do biura. pamiętam też, że zamrożenie było argumentowane rozwojem AI, czego nawet nie komentuję

28.07.2024 11:19

angela

12.08.2024 14:54

Tylko nie wiem co tu siedzenie na jakimś l4 ma do psychiatryka od razu a takie słowo padło… a wiadomo co sie dzieje potem z takimi osobami? Możliwe ze firma jest na tyle laskawa ze pozwala im dalej pracować a nie od razu wyrzuca po powrocie?
    Vs

14.08.2024 20:12

Za mojej kadencji było kilka osób na długich zwolnieniach i normalnie wracali do pracy.. to też nie tajemnica że są osoby które l4 traktują jak dodatkowy urlop, albo jak im się nie chce przychodzić, albo cokolwiek innego.
    Susan

03.07.2024 11:07

Przynajmniej nikogo nie zwalniają i płacą na czas, co nie wszędzie jest dziś standardem. Jeśli robisz swoje, to jest to stabilna praca.
    Czlowiek

05.07.2024 21:57

Wspolczuje mocno traumatycznych przezyc i dramatycznych warunkow pracy, jesli uwazasz, ze placenie na czas nie jest standardem w tych czasach. Bo na szczescie jest standardem w tych czasach. Na szczescie.
    Nickita

14.02.2024 16:25

Przeglądając wszystkie opinie o tym miejscu pracy i widząc ze żadna z nich nie jest pozytywna, co cię dalej skłania do aplikowania tutaj? W każdym dziale panuje wyzysk pracowników i nie ma czegoś takiego jak transparencja. Płaca jest śmieszna za oczekiwane umiejętności. Każda inna korporacja płaci kilka tysięcy więcej. Po prostu szukaj lepiej… nie pozdrawiam
    kk

03.01.2024 18:02

Ta firma to (usunięte przez administratora) - praca za najniższą krajową, zajeżdżanie pracowników, ciągłe nadgodziny, praca w weekendy i święta. Każda minuta pracy musi być zarejestrowana w systemie, kierownictwo nie postrzega pracowników jak ludzi tylko jak roboty od lepania 8h w komputer tego samego, perspektywy rozwoju żadne. Najpierw zwalaniają ludzi bo nie ma pracy a potem znowu ich zatrudniają bo nagle roboty jest tyle, że kierownictwu zaczyna palić sie (usunięte przez administratora) że sie nie wyrabiają, komedia. Nie marnujcie swojego czasu na prace (usunięte przez administratora)
    w

27.12.2023 20:50

Nie polecam. Pracowalem w dziale VS. Niemożliwe do wykonania targety, praca w stresie pod OGROMNĄ presja czasu, totalna harówka za niskie pieniadze

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Paragon Services Poland?

Kontakt - Paragon Services Poland Sp. z o.o.

UL. BITWY WARSZAWSKIEJ 1920 R. 7 02-366 Warszawa

REGON:011901513

Branża główna: Hosting, domeny i Cloud

20.12.2023 14:34

Nie stabilne zatrudnienie, złe traktowanie pracowników. Januszeks w kwadracie. Pożałujecie pracując tam.
    Kk

20.09.2023 17:43

Firma kreująca się na poważaną międzynarodową korporację a w rzeczywistości zwykły januszex. Bardzo słabe traktowanie pracowników ( finansowo ale też pod kątem sposobu komunikacji, traktowania.)Arogancja i ciągły pokaz wyższości ze strony kierownictwa
    _smutek

18.09.2023 13:22

Praca w tej firmie nasuwa jedno pytanie - gdzie znajduje się oddział psychiatryczny do którego trafiają pracownicy PCC? Co jakiś czas znikają oni w niewyjaśnionych okolicznościach.(usunięte przez administratora) stosowany przez kierownictwo, niskie zarobki oraz brak udogodnień dla pracowników to tylko niektóre czynniki które prowadzą do depresji, załamań nerwowych i innych chorób psychicznych. Nie polecam pracy tutaj, ponieważ nabierzesz złych doświadczeń już na początku swojej kariery (bo wątpię, że ktoś kto ma już doświadczenie zgodzi się na tutejsze warunki...). Podsumowując: (usunięte przez administratora) nie możesz mieć swojego zdania oraz ignorancja potrzeb, NIE aplikuj.
    marco

15.09.2023 12:23

Praca w tej firmie doprowadziła mnie do depresji i załamania nerwowego. Nikomu nie życzę pracy w tym miejscu.
    veryfacts

14.08.2023 02:15

Wynagrodzenie za prace zmianową to jedna wielka ŻENADA!!! Jestem zdziwiona ze ludzie tak pracują. Managerowie i ich praca żałosna - wieczne nieporozumienia, niekompetentni. Dział jakości to parodia, masz 30 minut na wykonanie zlecenia a jak pojawią się błędy to wielkie zamieszanie i upierdliwe wiadomości od Quality Managera-który sprawdzał to przez cały dzień XD Nie warto sobie psuć zdrowia i pracować w tym ciągłym stresie. Niewdzięczna praca.
    Była pracownica

26.07.2023 18:40

Na moje szczęście już tam nie pracuję. A teraz kilka słów o pracy. Firma po przepracowanym okresie próbnym oferuje niższą stawkę (co dziwne zamiast podwyżki, obniżka) na innym projekcie i pracę zmianową, o której przy zatrudnieniu nie było mowy. Na sali panuje cisza, w kuchni nikt "cześć" nie odpowie. Żadnych rzeczy osobistych nie można mieć przy sobie, telefon i wszystkie rzeczy muszą być zamknięte w szafce. Można codziennie pracować na innym projekcie, co bardzo wybija z rytmu. Uwaga, zwłaszcza pod koniec umowy, jak nie zamierzasz przedłużać, bo się nie zgadza wysokość wynagrodzenia.

16.06.2023 16:10

Rozmowa rekrutacyjna trwa min 2h- na rozmowie jest również zadanie do wykonania. Słuchajcie co osoby rekrutujące mówią o warunkach zatrudnienia, a później dokładnie czytajcie umowę! Na umowie jest zapis o karze pieniężnej za odmówienie wykonania zlecenia (czyli nadgodzin, których jest ogrom, a o których dowiadujesz się od przypadkowych osób po podpisaniu umowy). Praca na openspace, dużo osób, które przeważnie ze sobą nie rozmawiają. Liderzy zespołów preferują żeby była grobowa cisza. Podczas pracy nie można mieć przy sobie nic- torby, plecaki, telefony, cokolwiek- wszystko zostawiane jest w szafce przed wejściem na openspace. Na biurku w zasadzie można mieć tylko wodę w zakręconej butelce. Przerwa do odklikiwania się w systemie- zarówno na jedzenie jak i potrzeby fizjologiczne, do wyjścia poza drzwi biura kolejna lista z wypełnieniem w jakim celu opuszczasz miejsce pracy choćby to była minuta- parodia. Koczowniczy tryb pracy- nikt nie ma swojego stałego miejsca pracy/komputera/biurka (oprócz liderów zespołu ofc)- kto pierwszy ten lepszy i siadasz przy kompie, który aktualnie jest wolny. Praca na 2 zmiany- od 6 do 14 i od 14 do 22, również we wszystkie polskie święta, które wypadają w tygodniu. Szkolenie to fikcja. Nieludzkie targety do wyrobienia w ciągu dnia, które sugerują, że masz siedzieć 8h przed kompem i dorabiać dyrektorów, ale Tobie zapłacą najniższą krajową. Korpo w najgorszym możliwym wydaniu. (usunięte przez administratora) Nad drzwiami powinien wisieć napis "praca czyni wolnym". Naprawdę trzeba się już poddać w życiu żeby tam osiąść. Współczuję sobie jak i każdemu kto tam trafił lub trafi.

29.05.2023 11:47

Czy zdarzają się nadgodziny w Paragon Customer Communication (Warszawa)?
    Takitaki

03.06.2023 08:58

Tak. W dziale dms przez ok 5msc minimum były ciągle nadgodziny i soboty! Ciesze się, że już nie pracuje w tej firmie. Coś okropnego… pracownicy traktowani są jak zwykli robole i to praktycznie za najniższa krajową. Nierówne traktowanie pracowników. Klepanie faktur przez 8h i to najlepiej gdyby siedzieć na miejscu przez 8h i sie nie ruszać.

05.06.2023 12:06

Są nadgodziny, zdarza się że przez kilka miesięcy dzień w dzień są nadgodziny, o których dowiadujesz się 15min przed zakończeniem pracy. Czasami jest to 1h, czasami 2h, oczywiście nie można odmówić, a jak jakimś cudem się uda to na następny dzień będziesz odrabiał nadgodziny. Oczywiście nikt Ci nie zapłaci za nie. Warto dodać, że często nadgodziny są też w soboty, niedziele i święta od pracy.
    Ehe

24.04.2023 19:44

Pieniadze za prace z jezykami niemiecki + angielski w tej firmie to jakis zart. Zarządzanie? Odpowiedz w komenatrzach ponizej.
    Depresja

07.04.2023 13:54

Praca była najgorsza w moim życiu i muszę wiele lat walczyć ze zdrowiem..

17.02.2023 10:11

Na jakie wsparcie w Paragon Customer Communication (Warszawa) mogą liczyć kobiety w ciąży? Czy przestrzegane są ich prawa wynikające z Kodeksu pracy?
    HR

04.04.2023 00:46

Kobiety w ciąży mogą liczyć na natychmiastowe rozwiązanie umowy o pracę/zlecenie.
    Pavel1996

03.04.2023 14:43

Najniższa krajowa za ciągłe nadgodziny, które nie są płatne. Praca w soboty, niedziele. Dodatkowo praca we wszystkie święta. Odradzam to miejsce.
    PracownikVS

30.03.2023 00:26

Niska stawka za kreatywną pracę w systemie zmianowym ze znajomością niemieckiego i angielskiego. Oczekuje się pracy taśmowej mimo wymagających skupienia prac graficznych i analitycznych w dwóch obcych językach. Zero podwyżek, żadnej reakcji pracodawcy na inflację i wzrost cen. Nie warto.
    darwin

06.03.2023 21:56

Praca w tej firmie nie należy do spokojnych, jest ona wymagająca, bywa i tak że przez osiem godzin siedzi się cały czas przed komputerem i wykonuje swoje obowiązku bo tyle ich jest. Każdzy dzień w dziale VS to zagadka, nigdy nie wiesz jak trudne zadanie dostaniesz. Ludzie stwarzają pozór miłych dla siebie. W firmie obecna jest niestety hierarchia i nepotyzm. Niestety brakuje możliwości jakiegokolwiek rozwoju zawodowego, ciągle robi się to samo bez względu na umiejętności czy staż pracy. Zarobki słabe, duża rotacja pracowników. Praca idealna dla studenta by mógł postawić pierwsze kroki zawodowe. Pani manager - stara się, jednak wynagrodzenie ukradło jej empatię. pan manager niezorietowany, 101 zmian na minutę a rezultaty żadne (to nie zarządzanie pgerem w PRLu)
    kandydat

07.09.2022 16:12

Firma chyba szuka kogoś z łapanki.. Samo ogłoszenie jest wątpliwe-nie informują, że jest to praca w świątek, piątek i niedziele w systemie 3 zmianowym 365 dni w roku. Dodatkowo rozczarowanie na wstępie, że w ogłoszeniu napisali, że jest to umowa o pracę, a w rzeczywistości jedyne co mają do zaproponowania to zlecenie na najniższej krajowej. Strata czasu i forsy na bilet lub paliwo.
    Jagodaa

16.02.2023 01:16

Nic się nie zmieniło a nawet pogorszyło. W tym momencie nowa osoba rekrutowana do działu kreatywnego dostaje mniej niż ta która była zatrudniona rok temu. Zarobki w tej firmie to jeden wielki żart!!!

16.02.2023 12:21

Dział kreatywny otworzył się na Kandydatow, którzy posiadają mniej rozwinięte kompetencje językowe i wtedy stawka jest proporcjonalnie niższa - ustalana jednak indywidualnie i zależna od doświadczenia. Ponadto, w przypadku osób, które są gotowe doszlifować język obcy (m.in. po to, by osiągnąć wymagany poziom i tym samym wyższą stawkę) oferowane są szkolenia językowe opłacane przez pracodawcę.

10.11.2022 12:32

Część 2 / 2. 5. Warunki pracy. Typowy open space. Kilkadziesiąt osób na sali. Nie można rozmawiać bo za chwile przychodzi kierownik z pretensją, że utrudniamy pracę innym więc siedzi się przez 8h w ciszy i klepie w klawiaturę. Nie ma przypisanych miejsc do pracownika. Kto pierwszy ten lepszy. Przy niektórych stanowiskach są połamane myszki, monitory nie mają filtra światła, nie mają regulacji wysokości, rozwalone krzesła, które też nie mają żadnej regulacji albo miejsca takie, że za naszymi plecami stoi po cichu kierownik. Wiadome, niektóre stanowiska są lepsze inne gorsze a w praktyce wygląda to tak, że rano jest bitwa między ludźmi kto zajmie lepszy komputer. 6. Kilka kwiatków, które miały tutaj miejsce. - Sprawa, która dotyczyła mnie. W środę przychodzę do pracy i po 1h dowiaduję się, że mam iść do domu bo nie ma dla mnie pracy i mam do odrobienia 7h. W czwartek rano dostaje telefon, że mam wziąć urlop bo nie ma dla mnie pracy. W piątek rano dostaje telefon, że mam wcześniej przyjść do pracy bo jest dużo do zrobienia. - 15 minut przerwy z zegarkiem w ręku jak przekroczymy o 1 minutę to trzeba się tłumaczyć kierownikowi. - Wyjście do łazienki na kartę magnetyczną, kiedyś była sytuacja, że pracownik musiał tłumaczyć się ze zbyt długiego korzystania z toalety. - Kiedyś była sytuacja, że jakiemuś pracownikowi cudem udało się zachować nadgodziny, za które miał mieć zapłacone to kilka miesięcy czekał na przelew. - Czasami po przyjściu punktualnie do pracy dowiadujemy się, że nie można wejść do budynku bo nie działa winda albo drzwi są zablokowane więc czekamy ~2h na korytarzu, ze które oczywiście nie mamy płacone i po czekaniu 2h i tak później pracujemy 8h. - Podobna sytuacja, w środku dnia jest awaria systemu, nie pracujemy przez 2h, nie mamy płacone za to i w efekcie w pracy spędzamy 10h, a wynagrodzenie mamy za 8h. - Zdarza się, że będąc na dłuższym urlopie dostajemy telefon czy jesteśmy w stanie przerwać urlop i przyjść do pracy bo są zaległości. - Jeśli jesteśmy w gronie szczęśliwców i możemy pracować zdalnie to jak fizycznie w biurze są nadgodziny 1h to my zdalnie musimy robić 1,5h. - Oczywiście istnieje tutaj grupa wzajemnej adoracji, która jest traktowana w sposób szczególny. Oni pracują tylko na rano, oni nie muszą robić nadgodzin, oni pracują zdalnie, oni zawsze dostają premie, oni mają urlopy w wakacyjne miesiące. - Jak ktoś przyjdzie na umowę zlecenie to może się zdarzyć, że w jakimś miesiącu nie będzie w ogóle pracować albo wyrobi ~40h miesięcznie. - Pracę docelowo rozpoczynamy o 14:00. O 12:45 dostajemy telefon, że mamy być w pracy na 13:00. Mimo, że fizycznie nie jest możliwe abyśmy zdążyli bo np. Mieszkamy godzinę drogi od pracy to i tak musimy się z tego tłumaczyć. - Jeśli po godzinach pracy nie odbierzemy telefonu od kierownictwa to następnego dnia musimy się z tego tłumaczyć. - Mimo, że grafiki są z miesięcznym wyprzedzeniem to często zdarza się, że z dnia na dzień dowiadujemy się, że zamiast 14-22 to pracujemy 11-19 i nikogo nie interesuję, że mamy już inne plany. 7. Podsumowanie. Czy w takim razie w tej pracy jest coś pozytywnego? Myślę, że powyższa lista jest na tyle treściwa, że obraz tej firmy jest oczywisty. Jak są jakieś pytania to śmiało odpowiem.

15.12.2022 08:10

Proszę usunąć gdyż opinia się zdublowała.
    KLEOPTRA

10.11.2022 11:52

10.11.2022 16:14

Dziękujemy za szczegółowy komenatrz. Bardzo zależy nam na opinii Pracowników, która może pomóc nam ulepszać nasze miejsce pracy. Przykro nam, że zostaje Pani z takimi wrażeniami, jednak chcielibyśmy odnieść się do kilku kwestii: 1. Wynagrodzenie zasadnicze ustalane jest indywidualnie i zależne jest od stażu, wyników i indywidualnego wkładu pracy. 2. Telefony w sprawie obecności wykonywane są wyłącznie do osób, które pomimo ustaleń grafikowych nie stawiają się w pracy. 3. Praca w państwowe dni wolne dotyczy wybranych projektów, w zakresie których wymaga tego aktualna sytuacja operacyjna. Godziny nadliczbowe co do zasady wynikają z wyjątkowych potrzeb pracodawcy, w związku z tym pracownik nie może ich odmówić zgodnie z umową, natomiast kierownictwo jest otwarte na prośby pracowników. Zachęcamy do otwartej komunikacji, wszystkie ustalenia odbywają się na bazie indywidualnej. 4. Kodeks pracy dyktuje pierwszeństwo odbioru godzin przed wypłatą ich, natomiast rozliczenie nadgodzin odbywa się z końcem okresu rozliczeniowego. 5. Umowę zlecenie charakteryzuje duża mobilność, w związku z tym przepracowane godziny mogą się różnić w poszczególnych miesiącach, w zależności od dostępności Zleceniobiorcy i zapotrzebowania Zleceniodawcy. 6. Sprzęt jest wymieniany na bieżąco i w pełni sprawny. Monitory posiadają regulację wysokości bądź podstawkę, co więcej na indywidualną prośbę pracownika zapewniamy dodatkowe wyposażenie. Ostatnio zamówiliśmy biurko z regulacją wysokości na prośbę jednego z pracowników. Rozmowy nie są zabronione, o ile prowadzone są w sposób niezakłócający pracy innych osób. 7. Sytuacja z oczekiwaniem na usunięcie usterki jest opisana niezgodnie ze stanem faktycznym. W dniu 29 stycznia miała miejsce awaria wind w budynku. Dwugodzinny czas oczekiwania na naprawę został wliczony do czasu pracy. 8. Zlecenie większej liczby nadgodzin osobom pracującym zdalnie ma na celu umożliwienie zakończenia pracy w podobnym czasie 9. Kwestia grupy pracowników „traktowanych w sposób szczególny” nie jest zgodna z realiami. Zasady Premii kwartalnej są komunikowane przed rozpoczęciem okresu premiowego. Wyniki poszczególnych osób są monitorowane na bieżąco i komunikowane każdego tygodnia. Premia wypłacana jest osobom, które spełniły stawiane kryteria. 10.Harmonogram pracy jest komunikowany z odpowiednim wyprzedzeniem i z zastrzeżeniem możliwości wystąpienia zmian (wyjątkowe potrzeby pracodawcy). Pozdrawiamy!
    KLEOPTRA

10.11.2022 11:53

Część 1 / 2 bo się nie mieści tak długa opinia. Przepracowałam na umowie o pracę w firmie PCC Paragon 2 lata w dziale DMS - przetwarzanie faktur. W związku z czym mogę podzielić się spostrzeżeniami i tym co dzieje się w tym dziale. Będzie długo ale myślę, że informacje będą pomocne. 1. Wynagrodzenie Po 2 latach pracy, 2 awansach i łącznie 4 podwyżkach wynagrodzenie na poziomie 3600 brutto. Niektóre podwyżki były w kwocie 150 brutto. Więcej tutaj nie trzeba dodawać. 2. Czas pracy. Praca dwuzmianowa. Grafik na miesiąc do przodu. Bywają sytuacje, że co tydzień pracuje się na inną zmianę. Często dochodzi do sytuacji, że praca jest w soboty. O czym pracownik dowiaduje się w piątek po południu lub nawet w sobotę rano. Samo wytłumaczenie, że wtedy nie jest się w stanie pracować – nie wystarczy. Trzeba dokładnie wyjaśnić dlaczego, np. Pokazać bilety pociągowe, że wtedy będzie się poza Warszawą lub przesłać harmonogram zajęć z uczelni, że wtedy ma się zajęcia. Jeśli jakimś sposobem uda nam się nie pracować w sobotę to zostaniemy poinformowani, że mamy ten dzień odrobić – absurd, odrabianie soboty na umowie o pracę przy 5 dniowym tygodniu pracy. Kilka razy w roku zdarza się, że praca jest też w niedzielę – sytuacja podobna, nie ma możliwości odmówić. W styczniu była sytuacja, że w ciągu całego miesiąca były tylko 3 dni bez pracy – 3 niedziele. Czyli z pracującymi weekendami i nadgodzinami jakieś ~255h miesięcznie. 3. Dni wolne od pracy. Ze względu na charakter pracy wszystkie polskie, państwowe dni wolne od pracy w tej firmie są pracujące. Wszystkie. Oczywiście później taki dzień jest do odbioru, w praktyce wygląda to tak, że nie można go odebrać w poniedziałek lub piątek i kierownictwo samo nam ustala, że ten dzień odbieramy w środku tygodnia. 4. Nadgodziny. Rozliczane są w okresie kwartalnym. Sytuacja wygląda tak, że pracownik 15 min przed zakończeniem pracy dowiaduje się, że ma zostać godzinę dłużej. Tak samo jak przy sobotach – nie da się odmówić. Jeśli jakimś sposobem ktoś nie zostanie to na następny dzień będzie miał do odrobienia nadgodziny. Czasami kierownictwo z góry mówi, że przez najbliższy miesiąc codziennie są nadgodziny i wtedy nie ma możliwości odmówić bo przecież wszyscy wiedzieli z wyprzedzeniem. Oczywiście dzień w dzień rano po godzinie 5:00 dostaje się smsa, że dzisiaj są nadgodziny. Bywają miesiące, że dzień w dzień są nadgodziny. Jeśli jakim sposobem uda nam się wyjaśnić, że mamy też inne obowiązki i w danym tygodniu nie jesteśmy w stanie robić nadgodzin to na moim przykładzie – zostałam poinformowana, że przyszły tydzień pracuję po 10h aby odrobić nadgodziny. Nadgodziny nigdy nie są wypłacane. Nigdy. Prędzej czy później pracownik zostanie zmuszony do odebrania ich. Jeśli jakimś sposobem nie odbierze ich to w magiczny sposób przechodzą na przyszły okres rozliczeniowy i wtedy i tak je odbierze. W praktyce wygląda to tak, że czasami da się dogadać i odebrać kiedy nam pasuje ale to rzadko. Pracownik o godzinie 12:10 dowiaduje się, że pracuje do godziny 12:00 i dzisiaj odbiera nadgodziny i ma iść do domu. Pracownicy są tutaj tak postrzegani, że po wyjściu z pracy wrócą do domu i tylko czekają aby znowu wrócić do pracy. Nieważne, że ktoś ma życie prywatne. Nie ma pracy masz iść wcześniej do domu, jest za dużo pracy masz zostać dłużej. Ciąg dalszy w kolejnej opinii.

10.11.2022 16:13

10.11.2022 12:32

X

31.10.2022 17:25

Jedyny plus to umowa o prace. Minusow za to jest wiecej - praca w sobote, najniższa krajowa, 3 dniowe szkolenia przygotowujące do pracy, wyplacane za male wyplaty, slaba atmosfera, problem z wzieciem wolnego, dziwne zapisy w umowie, obgadywanie ludzi za plecami, brak pomocy ze strony przelozonych, premie dostaja w kolko te same osoby ktore robia najmniej
    kurczak

02.11.2022 00:16

Pan napisal ze sa premie. Zalezy tez o jaki dzial Ci chodzi. Premie sa za wyniki na przyklad za odpisywanie na maila w okreslona ilosc sekund takze torche chore :)
    Xx

05.11.2022 18:49

Nie ma dodatków:) utrzymać z tej pensji się nie da

Zostaw merytoryczną opinię o Paragon Services Poland Sp. z o.o.