Paragon Services Poland

• Jak się u nas pracuje?
  • Co nas wyróżnia?

Jak się u nas pracuje?

Co nas wyróżnia?

TłoTło
  • Skierniewice

5. Opinie o Paragon Services Poland Sp. z o.o.

Opinie o Paragon Services Poland Warszawa

Nie przegap nowości o Paragon Services Poland Sp. z o.o.!

rat exterminator

21.11.2017 00:15

Ten cały donnelley to typowe korpo dla typowych szczurów. Jak ktoś gustuje w takich klimatach, firma będzie w sam raz dla niego. Już sama rekrutacja nastawiona na upokorzenie kandydata. Atmosfera sztywniacka. Nie chciałbym spędzać całego dnia w takim szklanym molochu i współczuję ludziom, którzy tam się męczą. Wymagania jak na dyrektora, a pensja na poziomie średniej warszawskiej, którą można w pierwszym lepszym SSC wyciągnąć. Skądinąd wiem, że kumotorstwo ma się dobrze i przez odpowiednio ustosunkowanego kumpla można wejść do firmy omijając cały ten żałosny proces rekrutacyjny (info z pierwszej ręki). W sumie cieszę się, że mnie tam nie ma. Niech dziecioroby pracują na kredyty mieszkaniowe i prywatne przedszkola, ja nie muszę z siebie robić korpola-pajaca, wolę mieć z takich bekę, a robotę mieć luzacką i niekoniecznie od 9 rano.
    Marta

09.10.2017 11:19

@PAX rozumiem, że potwierdzasz informacje przekazane przez @qwerty. Możesz powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach w firmie? Co jeszcze warto wiedzieć o pracy w RR Donnelley Document Solutions? Każda dodatkowa informacja będzie istotna dla osób, które zastanawiają się nad aplikacją.
    PAX

30.10.2017 21:29

Od lipca wyczekujesz pracy w tej firmie? Czy kierownictwo robi zalosne podchody? ;)
    prawda

10.10.2017 14:41

Jeśli obiecają Ci rozwój, to, że szybko możesz zmienić stanowisko itp - nie licz na to.
    prawda

10.10.2017 14:38

Nie licz na to, że stawka szybko się zmieni i że normy są łatwe do wyrobienia, praca w święta typu 11 listopada to standard
    qwerty

30.09.2017 11:20

Pracowałam tam mniej więcej 2 lata temu, praca dość monotonna, ale ludzie raczej mili, większość wspominam z uśmiechem. Wadą jest brak perspektyw i umowy o pracę (propozycja może pojawić się dopiero gdy będziecie odchodzić), trzeba się też przygotować na pracę w niektóre soboty i święta. Dwóch Kierowników starało się tworzyć miłą atmosferę. Serdeczne uściski dla nich i dla reszty zespołu. Odeszłam po pół roku ze względu na propozycję pracy w zawodzie. Moim zdaniem praca w RRD jest dość lekka, a powtarzalność wykonywanych czynności nie jest taka straszna w miłym towarzystwie, do dziś utrzymuję kontakt z paroma osobami i to te znajomości i przyjaźnie cenię bardziej, niż obecne grzecznościowe "korporacyjne" relacje.

16.08.2017 12:19

Nie ma żadnego rozwoju, jedyne czego się nauczysz to korzystania z klawiatury numerycznej.

16.08.2017 12:19

PAX

02.10.2017 19:28

Proste, że nie ma żadnego rozwoju, a umowa o pracę to nagroda ;) i wyjątek.
    dd

09.03.2017 08:59

Pracowałem tam z 5 lat temu. Praca ciężka, rozwój jest taki - że można nauczyć się szybko pisać na komputerze :). Były jakieś konkursy wewnątrz firmy na inne stanowiska np. kadry. 2 zmiany. od 6 do 14 i od 14 do 22. Takie siedzenie w komputerze męczy wzrok. Wynagrodzenie wtedy jak pracowałem było niskie. Generalnie bardzo miło wspominam tą pracę bo poznałem tam kolegów i przyjaciół z którymi do dziś utrzymuję kontakt.
    werf

10.05.2016 11:43

no ale to w koncu jest tutaj jakas szansa na to zeby dostac po jakims czasie umowe o prace @Dzika klacz?

09.04.2016 15:06

16.04.2016 17:57

Jak jakimś cudem dostaniesz umowę o Prace po roku pracy na zlecenie to jakieś tam dodatki są.

17.02.2016 13:21

Ojciec Młodego Mariana

25.02.2016 14:59

Masz rację, co kto lubi:)
    Mlody Marian

04.02.2016 15:03

Moja ulubiona praca! Pracuje tam od 6 miesięcy i nie wyobrażam sobie robić cokolwiek innego! Zawsze jak wstaję rano to myślę jakie emocjonujące wyzwania czekają mnie w pracy! Ponadto kawa, herbata w każde dni bez limitu! A w sobotę pizza :D pozdrawiam ciepło!
    Ojciec Mlodego Mariana

09.02.2016 15:56

Mlody Marian - jesteś robotem? Czy podoba Ci się bycie szwajcarską małpą-klepaczem faktur na umowę zlecenie (może,kiedyś umowa o pracę za 2200 brutto) ?
    ciekawa

30.10.2015 18:40

Tomek jasne, chodziło mi bardziej o potwierdzenie u innych pracowników warunków i obietnic o których się dowiedziałam na rozmowie, w życiu chyba nie naczytałam się tak niepochlebnych i złych opinii o pracodawcy jak o RRD. Jest realna szansa na zwiększenie stawki? Bo to co czytałam w necie było wręcz odstraszające.
    ciekawa

30.10.2015 09:50

Cześć, byłam na rozmowie w RRD. Rozmowa bardzo luźna, dwóch rekruterów, generalnie bardzo przyjemnie. Czytając wcześniejsze wpisy jestem w szoku. Na rozmowie wszystko brzmiało tak kolorowo! W zależności od wyników szybko umowa, zwiększenie stawki, nauka języka online... to wszystko kłamstwo??????? Nawet byłam skłonna spróbować za tą niską stawkę zakładając, że do trzech miesięcy można się wybić. Prośba o komentarz.
    Imigr

12.03.2015 13:03

Czy ktoś podejmował ostatnio u nich pracę i mógłby powiedzieć jak obecnie wygląda sytuacja z nowymi pracownikami, czy będą jakieś przyjęcia czy ludzie raczej nie wymieniają się między sobą? Pracodawca chyba jest względnie dobry, chociaż Warszawa stwarza zdecydowanie dobre warunki do rozwoju siebie i firmy.
    adam

14.04.2015 10:39

Trzymajcie się od tej firmy z daleka!

27.05.2015 11:28

Nie polecam. Praca nierozwojowa, monotonna, bez perspektyw. Wina za brak wyników spychana na siebie pomiędzy działami, decyzyjna jest centrala której nie ma w pl. Umowa zlecenie, za śmieszne pieniądze - słyszałem o dziewczynie której proponowali 1000zł netto + premia (cały etat tyle że na zlecenie), zero szans na awans czy umowę o pracę.

Kontakt - Paragon Services Poland Sp. z o.o.

UL. BITWY WARSZAWSKIEJ 1920 R. 7 02-366 Warszawa

REGON:011901513

Branża główna: Hosting, domeny i Cloud
    niko12

07.01.2015 18:02

Oj tak, zgadzam się z powyższą opinią. SG taka jest, szkoda tylko, że pracownicy nie złożyli pozwu do sądu ws. mobbingu. Wtedy SG tłumaczyła by się przed sądem.
    miles

11.06.2014 18:55

Tak, Pani kierowniczka S uwielbiała dzownić do ludzi po 6.00. Należy uważać na SG ! MOBING MOBING MOBING!!!!
    miko456

18.02.2014 11:08

Pracowałam dość długo w tej firmie... Kierowniczka (usunięte przez administratora)nie nadaje się do tego stanowiska: nerwowa, zero wyrozumiałości, cały czas się czepiała wszystkiego, a sama lepiej nie rozkładała dokumentów do digitalizacji...(usunięte przez administratora).. telefony o 6 rano "wstawaj i przyjdź do pracy"... nie polecam tej firmy, nie ze względu na firmę jako firmę, ale na kierowniczkę (usunięte przez administratora)!
    Ona

02.02.2014 12:26

A praca jest od poniedizałku do piątku? Czyli możesz zarobić 1600zł. A jestm ozliwosc nadgodzin? Jeśli tka czy one sa wiecej płatne? Jaka jest atmosfera pracy?
    Grigor

15.01.2014 21:04

10 zl netto , umowa zlecenie, po miesiącu umowa o prace. norma 600 poprawionych recept na 8 godzin.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Paragon Services Poland?

12.08.2013 12:33

Nie.

06.08.2013 16:49

Wydaje mi się, że oni zwracają głównie uwagę na wydajnośc pracy, czyli jeżeli nie obijasz się i wykonujesz te ich normy to raczej Cie nie zwolnią.

31.07.2013 17:46

Ja tam robiłem 2 miesiące, adres na Al. Jerozolimskich niedaleko Marriotu, praca jak praca, siedzenie głównie w papierkach, moją kierowniczką była (usunięte przez administratora) wymagająca ale generalnie spoko była, fajną (usunięte przez administratora) miała. (usunięte przez administratora) . Firma ok, ale dużych zarobków się raczej nie spodziewajcie. Acha , i monitorują wydajnośc pracownika, kto ile zrobił w danym czasie, czyli jak chcecie się utrzyma to nie ma 'przestojów' hehehe.
    marysia

19.06.2013 23:17

nie wiem jak tam jest teraz, ale kilka lat temu jak ja tam pracowałam to było fatalnie. (usunięte przez administratora) Zwalnia ludzi z godziny na godzinę
    jaa

30.05.2013 10:22

Byłam niedawno u nich na rozmowie w Warszawie. Rozmawiała ze mną jakaś recepcjonistka, która w ogóle nie była w niczym zorientowana. Nawet jak pytałam na czym ma polegać ta praca to nie wiedziała co odpowiedzieć! Ciągle coś kręciła. To ma być rekrutacja? Co to za firma? Żenada!!!
    Natalia

12.09.2011 15:14

(usunięte przez administratora) człowieku. Nawet nie pytaj. Poczytaj w sieci.
    jaś

31.08.2011 17:23

naprawdę tak jest? naprawdę tak mało płacą? ile jest w tym prawdy a ile zawiści i kłamstwa? jestem ciekaw opinii obiektywnych, bo nie wierzę że firma nie ma plusów.
    komplet

19.03.2010 17:11

PORAŻKA!!!!!! Ta Firma to istne (usunięte przez administratora)

03.06.2009 19:12

jak jest duzo pracy wstrzymywane sa urlopy a o dniu wolnym mozna zapomniec,chocby sie walilo i palilo,sa przydzialy jak w przedszkolu i trzeba czekac w kolejce. Jak ktos taki dzien wolny wezmie,bo naprawde potrzebuje lub wypadnie mu cos waznego z dnia na dzien,to pozniej w pracy ma przechlapane,(usunięte przez administratora) ma zagwarantowany w pierwszej kolejnosci. Najgorsze sa nagodziny,np na dwie godziny przed wyjsciem do domu dowiadujemy sie,ze pracujemy do oporu.

03.06.2009 18:56

firma prowadzi wieczna rekrutacje,trzeba zachrzaniac jak glupi osiol przy komputerze,po tygodniu oczy wysiadaja i sa przekrwione jak po nocnej libacji,trzeba szybko wprowadzac dane,zeby wyrobic norme,patrza na zegarek ile razy kto wychodzi i na jak dlugo do lazienki, ta firma to(usunięte przez administratora) i bardzo malo placa,bo okolo 1150 zl netto miesiecznie,to porazka jakas,do tego (usunięte przez administratora) ze strony kierowniczki i jej bliskich wspolpracownikow,nie da sie wytrzymac,opierdziel zbiera sie dla 'zasady' bezpodstawnie,zero pochwal czy jakiejkolwiek sprawiedliwosci,atmosfera tak stresujaca,ze mozna osiwiec

Zostaw merytoryczną opinię o Paragon Services Poland Sp. z o.o.