Arriva RP sp. z o.o.

Toruń

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 39 ocen.

Opinie o Arriva RP sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Arriva RP sp. z o.o.

ania

Witam. Jestem zbulwersowana tym jak traktuje się pasażerów na dworcu w Toruniu. Dzisiaj koło 13.30 chciałam kupić bilet żeby dojechać do domu. Ponieważ jest ostatni dzień miesiąca kolejka była dosyć długa wiadomo bilety miesięczne ale o 13.30 pani z jednej kasy wyszła sobie na przerwę na pół godz. ponieważ jej się przerwa należy. Ja wszystko rozumiem ale jak jedna osoba wychodzi a jest tyle osób chcących kupić bilet to powinna załatwić zastępstwo a nie zostawić wszystko i sobie wyjść . Jeżeli wy tak traktujecie swoich pasażerów to nie dziwcie się póżniej że coraz mniej osób korzysta z waszych usług.

nik
@Pracownik 03.12.2017 19:29
Może i tak. Niestety ludzi z kas i informacji zwalniają także przygotuje się Pani na kolejki. :) Niedługo w Arrivie będą jeźd...

Nie obrażaj ludzi pracujących w tesco i biedronce. oni zarabiają więcej i to znacznie więcej.

Pasażer
@nik 06.12.2017 17:30
Nie obrażaj ludzi pracujących w tesco i biedronce. oni zarabiają więcej i to znacznie więcej.

Co za kraj. Taka odpowiedzialna robota, a wynagrodzenie na poziomie sprzątaczki. :) Szacunek dla kierowców.

anonymous

Uwielbiam kierowców którzy wyjeżdżają przed czasem. Byłam 2 minuty przed czasem a jednak nie zdążyłam. Mogłam tylko jak idiotka machać odjeżdżającym. Facet się nie zatrzymał chociaż był jeszcze na parkingu.

Pracownik
@anonymous 27.11.2017 06:07
Uwielbiam kierowców którzy wyjeżdżają przed czasem. Byłam 2 minuty przed czasem a jednak nie zdążyłam. Mogłam tylko jak idiotk...

Trzeba się było pod autobus rzucić. Może jakieś odszkodowanie by było jeszcze. :)

Abc

Uprzejmie prosimy o mycie okien autobusów.

Agata

DNO, dużo mułu i jeszcze metr pod tym Arriva. Chce kupić bilet nie da się dogadać z kierowcą... obywatel byłego ZSSR? Teraz dochodzi do tego odebranie mi dojazdu do pracy dzięki zmianom w rozkładach. Gratuluje Arriva, pozbądźcie się pasażerów, mówiących po polsku kierowców tylko zostawcie dworzec i kadrę zarządzającą...

hygdf
@Agata 23.08.2017 00:14
DNO, dużo mułu i jeszcze metr pod tym Arriva. Chce kupić bilet nie da się dogadać z kierowcą... obywatel byłego ZSSR? Teraz do...

a co ty chcesz się dogadywać dziecie drogie - wchodzisz do pojazdu, wydzierasz kierowcy z rąk tę jego niebieską książeczkę i szukasz trasy, którą będziesz przebywać. Wskazujesz mu dokąd chcesz jechać (dobrze też wskazać skąd wyrusza bo może się pogubić) - jak jesteś w ciąży to pokazujesz brzuch, jak jesteś emerytką to laskę wyciągasz zza pazuchy, jak jesteś studentem to i tak nic dla ciebie nie mają prócz drożyzny ;) wszystko w temacie, a gadać to sobie gadaj z mężem w domu albo chłopakiem (jak nie ma to szukać aż się znajdzie) - kierowca jest od prowadzenia pojazdu a nie od gadania. PS I ZAPNIJ PASY JEŚLI TRAFIŁAŚ NA NORMALNE WSPÓŁCZESNE AUTO - TO NIE BOLI A UNIKNIESZ MANDATU I MOŻE NIE ZGINIESZ ALBO NIE ZABIJESZ PASAŻERA KTÓRY SIEDZI PRZED TOBĄ W PRZYPADKU WYPADKU.

Szczera

Jestem bardzo niezadowolona. Bus był zarezerwowany na dziś a w obsłudze pomieszali i bilet dostaliśmy na 23 czyli 3 dni opóźnia.. Wiec zostaliśmy zmuszeni jechać 800 km samochodem osobowym.. Więc szczesze ODRADZAM..!!! Ps. Ciężko się dodzwonić i wyjaśnić dany problem..

fako

Dno i poł metra szlamu ta firma nie powinna funkcjonować tabor kierowcy ceny biletów pobieranie oplaty za bagaż jakość usług punktualność kiła i mogiła może zainteresować ministra transportu

kręcisz coś
@fako 16.07.2017 13:27
Dno i poł metra szlamu ta firma nie powinna funkcjonować tabor kierowcy ceny biletów pobieranie oplaty za bagaż jakość usług pu...

ciekawe - arriva za bagaż nie pobiera opłat ;) co do punktualności - nie do kierowców temat tylko do osób tworzących rozkłady :)

nowy

Czy coś się zmieniło? Bo nie wiem czy warto iść i na ile lojalkę się podpisuje?

Boosko

Witam wszystkich... Jak się nazywa kierowca który jeździ mniej więcej o 5.30 rano na Grudziądz on mówi po rosyjsku. Czekam na odpowiedz.

Zołza

Hej. Mam pytanko wiem że nie na temat ale możecie mi napisać jak ma na imię kierowca który jeździ autobusem ariva kierunek Toruń Grudziądz o 13.55. Bardzo ważne to dla mnie. Proszę o najszybsza odpowiedz.

anonim

(usunięte przez administratora)

krysia

dodaj że powinni być doskonale wynagradzani i jeździć sprawnymi i nowoczesnymi autobusami ;)

Marcin

Nie ( usunięte przez administratora ) Za darmo was będą wozić :D Sie nie podoba kup sobie samochód.

elvis

Pazerni zlodzieje , bilet do Cichocinka jest 2 zlote tanszy od biletu do Bydgoszczy dla emerytow od sidemdziesiatki oni mysla ze wszyscy ktorzy korzystaja to kuracjusze .Malo tego autobus y ktore rozwoza ludzi do sanatoriow sa bez bagaznikow na walizki kierowcy laduja do srodka na siedzenia . Tak sie konczy w kazdym kraju kiedy sie prywatyzuje komunikacje .Nawet w USA koleje panstwowe .

On

Jeżeli chodzi o pracę w tej firmie to nikomu nie polecam ponieważ zarobki na początek 9 zł brutto na godzinę plus 3,5zł brutto za godziny jezdne i umowa na 3/4 etatu mimo że w pracy jest się około 190-210 godzin w miesiącu to ma się zapłacone za około 170 godzin ponieważ reszta to przestojowe godziny za które nie płacą albo 4.5 zł. Jeżeli chodzi o autobusy to większość taboru nie powinna już jeździć ze względu na stan techniczny i wiek. Narzekają że brakuje im kierowców, do póki zarobki się nie poprawią to nie będzie chętnych do pracy. Lepiej się obudźcie póki jeszcze czas bo jak tak dalej będzie to nie będzie komu jeździć.

Jędrek

Hehe to i tak dobrze z tym 9.70. :) Stawka godzinowa jest na umowy zlecenia. Ty masz umowę o pracę i masz zarobić najniższą krajową min. 2000 zł brutto. Pzdro

On

Jak to jest skoro teraz najniższa stawka godzinowa wynosi 13 zł brutto a oni ciągle proponują 12,5 zł brutto godziny jezdne i 9,70 godziny przestojowe? Czy to zgodne z kodeksem pracy??!!

dydek

czemu się nie zwolnicie skoro tak was okłamują?

JA
@dydek 08.12.2016 06:10
czemu się nie zwolnicie skoro tak was okłamują?

większość ma podpisaną lojalke i nie może się zwolnić. Wpadli w bagno i wyjśc nie mogą!!

Piotras

Mamy październik i żadnych zmian w firmie. :)

dziki wąż

Co się zmieniło? NIC. Obiecanki tylko, że od listopada będzie lepiej itp itd. Ale wyjdzie jak zawsze. :)

caro

witam ponownie. Czy coś się zmieniło w firmie arrivabus Toruń? Już można do nich aplikować? :) Pozdrawiam

Małysz

Nie wiem dlaczego opinie dodajecie pod tym pracodawcą, skoro "PKSy" to ARRIVA BUS Polsk Sp. z o.o., a temat dotyczy pracodawcy ARRIVA RP Sp. z o.o. zajmującego się przewozami kolejowymi.

Dyzio

Ja już nie jestem ich pracownikiem odeszłem bo za 9,20 brutto ciężko jest wyżyć a siedzisz po 12-15 godz w robocie i wypłaty po 1700

Marek

W pksie nigdy nie będzie dobrze. ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

zyggi

jesli chodzi o kierowcow to bez zmian...brakuje "Lenina" ;]

Jacek Mazurkiewicz

Ok, Piotr już wie, że eskimos to ja:) W takim razie sprostowanie do tego co wcześniej pisałem. Z tym paliwem to było tak, że rozmowa Piotra odbyła się nie ze mną tylko z moim zmiennikiem. Zdaje się, że chodziło o to iż czujnik w autobusie rano i wieczorem wskazywał inne wyniki. Piotr chciał tylko sprawdzić czy nie ma wycieku paliwa. Co do stłuczonego klosza za który firma chciała odemnie 1000zł, to skończyło się na pisemnej naganie. Piszę to co prawda po rozmowie z Piotrem, jednak w pewnym momencie przyznałem mu rację. Jak mam być uczciwy do do końca (dlatego podpisuję się swoim imieniem i nazwiskiem). Reszta napisana przeze mnie (eskimos) się zgadza:)

Dyzio

Kitek to był kierownik a nie co teraz się dzieje w firmie. Ciekawe kogo zabolała cała prawda o firmie że większość opinii została usunięta firma boi się że pracownicy w końcu zaczęli mówić głośno co się tu dzieje. A nie kadra menadzerska uważa że jest tak zajefajnie że każdy ucieka z tej firmy. Panuje tu mobbing i każdy dobrze o tym wie, autobusu to złomy zarząd nie daje kasy na naprawę większej liczby wozów, kierowcy traktowani są jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale zapominają o tym że to dzięki nam mają swoje wypłaty. Tu zawsze będzie brakować ludzi do pracy do póki będą te osoby które są obecnie na stanowiskach ponad zwykłym pracownikiem nie będę pisał tu nazwisk bo znowu pewna osoba zacznie bawić się w rutkowskiego a nie przemysłu tego jak się zachowuje na swoim stanowisku. Kitek wracaj i zrób tu porządek a całą tą kadrę wywal na bruk bo tam ich miejsce. Pewne osoby po awansuje o rosły w piórka i darzą po trupach by zrobić w tej firmie karierę ale ludzie już sobie na to nie pozwolą bo już nie które usta zostały otwarte i każdy powie to samo co tu się dzieję więc firma ma się czego bać bo wszystkie brudy wyjdą na jaw. Szkoda tylko że sprawa tych wpisów nie skończyła na policji tak jak groziło się kierowca ja bym bardzo chętnie poszedł i powiedział co tu się dzieję no i chyba za jakoś czas sam się zgłoszę do itd, pip, bo mimo że już tu nie pracuję czuję się oszukany i zastraszany a takiemu traktowaniu pracownika mówię stanowcze Nie!!!!!!

Max

Widocznie jest dobrze w firmie to po co coś zmieniać każdemu pasują zarobki 1400 złoty .Wszyscy dużo mówią że jest źle ale nic się nie robi zeby było lepiej (Arriva ) brakuje tylko Kitka wtedy było lepiej można było z tym kierownikiem chociaż porozmawiać a nie jak teraz

max

NIC TYLKO ZROBIĆ STRAJK MOŻE W TEDY PREZES SIĘ OBUDZI NAWET DZIEDOBRY NIE ODPOWIE Zwykłemu pracownikowi

eskimos
@max 27.01.2016 18:38
NIC TYLKO ZROBIĆ STRAJK MOŻE W TEDY PREZES SIĘ OBUDZI NAWET DZIEDOBRY NIE ODPOWIE Zwykłemu pracownikowi...

Jaki strajk, kiedy jest w firmie 6 związków zawodowych i żaden nie ma reprezentacyjnej ilości członków żeby móc takie coś zorganizować. Oczywiście mogły by się dogadać jakoś, ale ktoś ma w tym interes by tak się nie stało. A propo oskarżania o kradzieże. Dziś dowiedziałem się od kierownika Piotra, że w autobusie którym jeżdżę brakuje 8 litrów ropy (niby sobie jakoś to wyliczył, nie ważnie, że jest sezon zimowy itp). Oskarżenia puki co nie było (niby wyciek), ale kto wie...

Gruzin22

Chciałem sprostować swoją wypowiedź dotyczącą "ITD i braniu łapówek " żle wyraziłem swoje słowa chodziło o to ze przymykają oko na stan techniczny pojazdu powinny zwrócić uwagę pracodawcy na stan autobusów. Reszta co napisałem to prawda. Były pracownk ( Arriva bus, Veolia transport)

Driver

Święte słowa ta firma to jakaś porażka pracowałem tam 3 lata bo.musiałem przez te 3 lata pracowałem więcej niż było mnie w domu a wypłata przy 200 h ledwo 1900zł to o czym.my tu mówimy Pan menadżer dużo obiecuję a gówno robi tylko więcej go widać na papierosie niż przy swojej pracy Pan planista to tylko tylko znazwy tu jest bo inaczej tego nazwać nie można sprzęt jest tak rozjebany że aż strach do nie których wsiadac a kierowcy to podpierdalacze którzy mają układ z menadżerem częste naruszenia czasu pracy kierowcy ja się pytam gdzie jest itd w takim przypadku zero poszanowania pracownika pracownik obwiniany jest za wszystko byle by firma była czysta to jest najgorsza firma w jakiej miałem okazję pracować nie polecam nikomu bo tylko się będziecie wkurwiac

caro

To była rozmowa na stanowisko kierowcy

caro

Wielkie dzięki Eskimos. Przeważyło szalę na "nie". Aczkolwiek rozmowa w sprawie pracy baaardzo miła i "ze jak chce to zrobię nawet 2000 zł". Dzięki. Powodzenia.

eskimos

caro- nie zastanawiaj się nad pracą w Arriva, bo będziesz żałował. Wszędzie tylko nie PKS. Zarobki ok.1400 zł (wiem, że ludzie gdzieś zarabiają mniej, ale trzeba pamiętać, iż prawko na autobus to wydatek ok. 6000 zł), tabor to prawie same 30-to letnie, psujące się złomy (Toruń nie nadąża z naprawami), chamstwo ze strony kadry kierowniczej i cięgle rosnące wymagania wobec kierowców. Nie dawno się dowiedziałem, że nie dostaję żadnych premii, bo nie noszę ubrań firmowych (takowych nigdy do firmy nie dostałem, ale nikogo to nie obchodzi). Teraz rozpatrują sprawę stłuczonego prze ze mnie klosza tylnego reflektora. Za wymianę na jakiś stary policzyli sobie 1000 zł. Zagroziłem odejściem, to teraz się zastanawiają czy nie zamienić mi to na naganę. Tak czy owak, wszelkie premie (których i tak nie dostaję) szlak trafił. Absurdów w tej firmie jest cała masa. Bareja jakby żył, miałby gotowy scenariusz na film po miesiącu pracy w Arriva :P

caro

witam. mógłby ktoś coś dodać do tematu pracy w arriva Toruń? bo zastanawiam się nad pracą u nich. pozdrawiam

jar

Ja pracuje w Gdansk pólnoc tragedia jeszcze gorzej 1400 wyplaty złomy w ciagu jednego kursu sie rozpadają autobusy masakra zero podwyżek prezesi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tylko kasa i utargi się liczą zero kultury do kierowcy jak cos nawali to ty jestes winny

Barry

Witam Pracuje jako kierowca w Arriva oddział w Toruniu ( PKS ) jednym słowem jak można opisać tą firmę to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ogólnie atmosfera bardzo dobra kierowcy mili i pomocni a co do szefostwa to totalna olewka, olewają wszystko, firma się niczym nie interesuje najważniejszy jest zysk a reszta to tak musi być na 88 wozów które posiadamy to z ręką na sercu około 80% nie powinno wcale jeździć bo są nie sprawne na zgłoszenie żę pojazd jest nie sprawny to menagerowie i dyspozytorzy nic nie robią i każa albo jechać albo się zwolnić. Druga sprawa to zarobki ja pracując 170h z tego mając 150h jezdnych ja otrzymuje wypłatę w wysokości 1400 zł to żałosne !!!!!!! i dla tego bardzo dużo kierowców odeszło w ostatnim roku 2015 w tym ja. Jak zaczynasz kolego/koleżanko pracę w tej firmę zastanów się dwa razy bo ofert dla kierowców jest wiele i na pewno w tej firmie nie dorobisz się a tylko zdrowie stracisz i nerwy.

Max
@Barry 27.02.2015 19:21
Witam Pracuje jako kierowca w Arriva oddział w Toruniu ( PKS ) jednym słowem jak można opisać tą firmę to [usunięte przez ad...

Część zgadza się wszystko tylko zapomniałeś dodać ze kierownik menadżer do jedną osobą za dużo funkcji ma chłop na głowie.Z każdego kierowcę traktują jak złodzieja.samochody sluzbowe mają wszyscy ale ze nie ma taboru sprawnego nikogo nie interesuj strach jeździć żeby do kryminału nie trafić

tom35

anonim - 2009-05-12 15:04:13 Dodaj opinie o Arriva PCC - Szosa Chełmińska 17, 87-100 Toruń. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.chciałbym pracować w firmie Arriva PCC dlatego będę próbował

Marek

Pracuje się całkiem przyjemnie, organizowane są spotkania i wyjazdy integracyjne, wiadomo że znajdą się rzeczy nad którymi trzeba popracować ale cenie sobie pracę w tej firmie (teraz Arriva RP)

lol

Pracuj już w Arriva PCC juz ponad 2 lata inie ma mowy o żadnej podwyżce.Ważne jest to że władza ma premie pokazne i sie szczycą efektywnością. Na podwyższenie kwalifikacji tez nie ma szans:( Więc totalna klapa!!!!!!!!!!

Zostaw opinię o Arriva RP sp. z o.o. - Toruń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Arriva RP sp. z o.o.