CROWN GROUP

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 324 ocen.

Opinie o CROWN GROUP

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CROWN GROUP

Izydor

Agencja z całą pewnością nie będzie pracowała za nikogo. Weźcie się do pracy i wszyscy będą zadowoleni.

Agnieszka

Myślę że jeśli chodzi o samą agencję jest dobra wypłaty zawsze na czas z chorobowym też nie było nigdy problemów jeśli chodzi o pracę na vetipaku jest trochę gorzej praca ciężką stawka marna czasem brak godzin liniowe rządzą jakby nie wiadomo kim były. Warunki mieszkalne nie są najgorsze chyba że trafi się na bungale nic tylko uciekać! Koordynatorzy jak w każdej innej agencji mają ludzi za nic robią z siebie też Bóg wie kogo na najlepsze firmy wysyłają znajomych bądź rodziny nikogo innego z zewnątrz tam nie dają. Także jeśli nie ma się znajomości w biurze z panem Marcinem Kamilem i Asia trafia się marnie . Pozdrawiam

Crown

Jeśli chodzi o pracę w vetipaku to tragedii nie ma, chociaż ludzie, którzy pracują tam dłużej traktują nowych jak gorszych. Robisz swoją robotę, maszyna stoi to z pretensjami "dlaczego nic nie robisz", nawet jeśli już wszystko jest zrobione to i tak każą Ci COŚ robić, a jak zapytasz co masz robic to odpowiedzą "nie wiem, pozamiataj" mimo, że już było 50 razy sprzątane i jest czysto. Myślą, że jak jesteś tam pierwszy dzień to wszystko już umiesz. Faktycznie, w Oss jest troche lepsza atmosfera, tam w porównaniu do Veghel jak jest posprzątane i wszystko ogarnięte to mozna wyjść wcześniej. Liniowi w Oss zazwyczaj są spoko, znajdą się tacy, którzy jednak przejmują sie tym czy wszystko jest z Tobą ok(zazwyczaj to nie są Polacy), a w Veghel to nikogo to nie obchodzi czy nawet żyjesz, obcodzi ich tylko czy nadążasz i robisz swoją robote, bo przecież "norma". Jeśli ktoś z Was dowie się, że jest możliwość pracy w Dafie (pakowanie części samochodowych w Eindhoven) to jak najbardziej pchajcie się tam. Mimo, że w pierwszej chwili mając do wyboru: pakowanie słodyczy lub części samochodowych, każdy z nas wybrałby 1 opcje to w Dafie jest 100 razy lepiej. A dlaczego tak jest? Może dlatego, że Polacy to zarozumiali egoiści? W Dafie pracują sami Holendrzy i wszyscy się do Ciebie uśmiechają, są mili, dbają o to czy pakując nie jesteś narażony na niebezpieczeństwo itd. Co do biura to tam jeden jest warty drugiego. Z wypłatami nie było problemu, ale był problem z holenderskimi kartami, które nam każą nosić, mimo, że wcześniej nie było o tym mowy. Więc zanim ktoś tam pojedzie radze wziąć zapasowy telefon, ponieważ tam informują ludzi na którą zmiane idą do pracy. Potrafią poinformować o tym pół godziny przed pracą i człowiek cały weekend nie wie na którą zmianę i czy w ogóle idzie do pracy. Co do warunków - jeśli traficie na bungale - współczuję. W Zeeland jest bardzo fajnie, ale tam tylko wzięli tych, których bardziej lubili. Także jeśli nie lubisz przymilać się innym, będziesz gorzej traktowany :)) kaśka z biura - miła na początku, jeśli coś od niej chcesz robi sie strasznie wredna, brak logicznego myślenia, bez jakichkolwiek argumentów "naskakuje" na innych, nie potrafiąc przyznać się do winy. Co do Maćka rozumiem, że jest nowy, ale mógłby chociaż trochę być bardziej rozgarnięty. Spóźnisz się minute - opierdzieli Cię, on spóźni się pół godz - nic się nie stało. Marcin - przyprowadza ludzi do syfiastych bungali i pyta "co? Nie podoba sie?" Jakby takie warunki były dla niego normalnością, jakby syf i smród nie przeszkadzały mu. Kamil - wiecznie uśmiechnięty, jakby chciał swoim uśmiechem powiedzieć wszystkim "i tak umrzesz". Raczej ogarnia wszystkim, żeby codziennie była praca. Myślę, że najmilszy z nich wszystkich (chyba, że to tylko pozory). Ciekawe czy główny szef wie jacy oni są naprawde. Z tego co wiem to sam on jest w porządku, jak była potrzeba to potrafił wynająć ludziom 3 gwiazdkowy hotel i zapewnić częściowe wyżywienie. Mam nadzieję, że ludzie z biura to przeczytają i zastanowią się nad swoim zachowaniem. Nikt nie jest lepszy i nikt nie jest gorszy. Dzięki za uwagę! :D

Pracownik

Pracowałem poprzez Crown Uitzengroep w vetipaku veghel jak i oss oraz na daf w Eindhoven. Warunki na mieszkaniach? Potrafią być różne, od lepszych po gorsze, najgorzej jest na niektórych bungalach w oss, syf brud i zimno, nawet we wakacyjne ranki w bungalach można zamarznąć, ale można też trafić na lepsze warunki. Jeśli chodzi o pracę to dla faceta najgorzej jest na vetipaku veghel - zapierdol jakich mało. Lepiej jest na oss, zaś dla kobiet odwrotnie. Lżejszą pracę mają na veghel, trudniejszą na oss. Jeśli jesteś na wiekówce polecam pracę na DAF paccar w Eindhoven - atmosfera 10 razy lepsza jak i zarobki wyższe(brak stawki wiekowej, wszyscy aktualnie 9.04 e brutto/h), a ponadto praca lżejsza, nikt Cię nie pogania, bo są tam głównie Holendrzy. Co do ludzi w biurze mam mieszane zdanie, trudno jest z niego cokolwiek wywnioskować. Nawet polecam. Z wypłatami bez problemu. Pozdro.

Siwiec m

Tam taki Kamil w biorze siedzi ktory zwalnia ludzi bez powodu a pozniej w nich kamieniami rzuca nie polecam

tomek

a dzisiaj pracuje ktoś przez Crowna w VEGHEL ? jak tam jest??

Anonimowiec
@tomek 19.06.2017 17:57

Praca potrafi być różna, zależy na jakiej linii jesteś, ale często trafiają się wredne liniowe...zdecydowanie lepsza atmosfera panuje na oss niż na veghel.

red

nie polecam tej agencji, warunki miesz. bardzo lałwe, praca ciezka, a zarobki tez niskie,ok.700 euro miesiecznie za ciezka prace

er

Hej, ale wiecie czy wypłata jest u nich terminowa?

atena
@er 09.10.2016 21:27

Ogolnie przez te 6 tygodni mialam tylko raz problem z wyplata, a konkretnie z jedna dniowka. Niestety o wyrównanie musialam sie prosić 5 tygodni! Po czym oczywiście dostalam tydzien wolnego :) a potem juz im sana podziekowalam bo firma nie warta zachodu

atena
@er 09.10.2016 21:27

Ogolnie przez te 6 tygodni mialam tylko raz problem z wyplata, a konkretnie z jedna dniowka. Niestety o wyrównanie musialam sie prosić 5 tygodni! Po czym oczywiście dostalam tydzien wolnego :) a potem juz im sana podziekowalam bo firma nie warta zachodu

atena

Robota nudna jak nie wiem co, jesli chodzi o ludzi to jedna zmiana jeszcze znosna a druga to masakra, strasznie tępi ludzie i bardzo zarozumiali. I co najważniejsze kasa bez rewelacji, niby sa te zmianowki ale zmiany sa poucinane, nie pracuje sie po 8 godzin wiec i ta zmianowka nic nie daje tak naprawde. W sezonie kiedy pracuje sie po 12 godzin placa tyle samo za nocki co za dniówki. Co do samego biura to tez szalu nie ma, zdarzają sie bledy w wyplatach a o wyrównanie trzeba sie prosić tygodniami. Nie wiem jak niektórzy ludzie mogą tam kilka lat pracować. Chyba sie do niczego innego nie nadają po prostu albo języka nie znają.

nowa
@atena 23.08.2016 18:50

Witam mam jechac na cukierki do Weert ,czy to jest ta ta sama firma ,prosze o pilna odpowiedz za nim podpisze umowe.

atena
@nowa 24.08.2016 13:24

Ta o ktorej pisałam mieści sie w Veghel i nazywa sie Vetipak. Jest tez w Oss. O Weert nic nie słyszałam ale ja w Crown pracowałam tylko 6 tygdni wiec moge sie nie orientować do konca.

Pola

Masakra najgorsze biuro w veghel pomylone polki w biurach mysla ze pozjadaly rozmumy naucza sie troche jezyka lub znaja angielski i mysla ze rozumy pozjadaly pani Katarzyna haha to czysty wariatka naadje sie do pluga na Wsi a nie do biura

Kobi

Nie polecam biura Croun jestem w holandi 10 lat niestety moj zaklad zamkneli i zadzwonilam do Croun czekalam na prace dwa miesiace gdy dzwonilam do biura pani kasia zachowywala sie jak Idiotka udawajac wariatke ze nic nie wie ci ludzie tam pracujacy nie nadawaja sie do rozporzadzania ludzmi trzeba to zglosic do szefa tego biura mam nadzieje ze to holender co to zarobkow to tragedia ja zarabialam wiecej 10 lat temu zadnych dodatkow za popoludniowki normalnie oszustwo nic wiecej i Stawka 8,80 na godzine w innych biurach kolo 10 lub 11 euro brutto dziadostwo Polak Polaka oszukuje w Zywo oczy pracownicy w biurze jebnieci najlepiej poprzyjmowali by tylko tych co nie znaja jezyka zeby na nich zerowac gorszego biura nie widzialam

Kasia
@Kobi 13.06.2016 12:51

A moge wiedziec dlaczego zachowywalam sie jak idiotka?

porazka

Witajcie, pracuje na Vetipaku Vegel juz dosc dluuugo. I nie polecam ani crowna ani vetipaku.. ludzie przyjezdzaja, mysla ze zarobia cos a wiadomo jak w Polsce jest, traca piebiadze na przyjazd . A tu siedza na domkach , i zdzieraja z nich kase na soedzenie na bungagalach. Moze i w sezonie jest praca po 12 h. Ale tylko przez 6 7 8 tyg. Nie poooolecam ! Atmosfera w pracy masakra. Wsztstkie liniowe maja sie na bog wie kogo. A sa po zawodowkach bez wyksztalceniaaa. A gnoja sie i gonia jak smiecia za przeproszeniem. Nie polecam ale trzeba sie przekonac na wlasnej skorze. Tragediaaaa! Jedyny plus tobze co sr jest wyplata. 20 lat okolo 160 21 podobnie 22lat 180 cos kolo 23lat chyba 22 po 8 h pracyjac.

onaa233

Zdecydowanie odradzam osobom ,które nigdy nie pracowały fizycznie .Poza tym tak jak ktoś napisał we wcześniejszych komentarzach : poza wysiłkiem fizycznym masz również zrytą psychikę .Robisz co możesz a i tak panny'liniowe'cię poganiają.Ogólnie ostra rywalizacja ,moim zdaniem niewarta nerwów.W ostatniej chwili pisane są smsy czy idziesz do pracy.Dadzą Ci 2 dni pracy w tygodniu a za ubezpiecznie wezmą za cały tydzień po czymzostajesz z marną kasą na jedzenie.

Wkurzony

Ja byłem z Crown-a na vetipaku 3 tygodnie i wróciłem bez pieniędzy i na stratach, bo nie było pracy. Poleciało dużo ludzi i nie wiem po co ściągneli nowych. Daremne

tomek

SIEMA WSZYSTKIM JA MIESZKAŁEM NA HERPEN POWIEM WAM ZE NA MIESZKANIU ELEGANCKO ALE PANI MAGDALENA TROSZECZKE PRZEGINALA JAKO KOORDYNATORKA ...:) ALE TAK OGÓLNIE NIE POWIEM ZADOWOLINY JESTEM I MAM Z TA FIRMA CAŁY CZAS KONTAKT... WIEC JAK CHCECIE COS WIEDZIEC TO PISAC NA E-MAIL tomiii12345@interia.pl

lambada

Odradzam firme. najgorsza jaka znam. jak czlowiek umiera sam sobie musi radzic. Moj narzeczony skrecil kostke. sam musial zapierniczac pod vetipak bo kordynatorowi nei oplacalo się jechac na bungale. maja w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze czlowiek nie moze chodzic... nie wyplacaja chorobowego. z kazdym problemem musi sobie czlowiek radzic sam bo nie znaja zadnego obcego jezyka. jedynie podstawy zeby dogadac sie ile osob potrzeba do roboty. zakwaterowanie katastrofa... wszedzie grzyb zimna woda zimne domki brak ogrzewania a jak ktos na wlasna reke sprobuje podkrecic piec wystawiaja kare za naduzywanie gazu w wysokosci 170 euro... a jak nie bedziesz lizusem to nie bedziesz miec roboty. trzymac sie z daleka

Jack Mróz
@lambada 10.05.2015 20:38

Lambada, Twój komentarz - śmiech na sali. Najlepsze hasło: "jak czlowiek umiera sam sobie musi radzic" :D:D "z kazdym problemem musi sobie czlowiek radzic sam bo nie znaja zadnego obcego jezyka" buhaha, w biurze są Polacy i Holendrzy, z każdym można się dogadać w j. angielskim, niemieckim, polskim i holenderskim - nie no dziewczyno - proponuję cofnąć się do przedszkola. PS. ogrzewanie w maju ??

eR

Ludzie odradzam !!!!!!!!! Wytrzymałem tam 1,5 miesiąca i za ten okres łącznie zarobiłem 1,200 euro brutto. Mieszkania (bungale) na Oss, zasyfione, grzyb i totalna rewolka... Praca na Vetipaku ok, ale żeby tam pracować musisz nie wiem jakie układy mieć z koordynatorem. heh koordynator porażka - nie wiem kto takiego "cymbała" zrobił koordynatorem jak piszę sms że masz na rano na 6 do pracy i w tym samym sms-ie pisze że masz wolne. dzwoniąc do niego aby zapytać się czy w końcu mam na rano czy wolne to kazał mi czytać sms-y ze zrozumieniem... Pilnujcie salarisów jak coś. W biurze w Veghel każde jedno ma nawalone w bani jak cyganka w tobołku :D Nie polecam chyba że chcesz na bungale jechać na wczasy bo więcej spędzisz tam czasu niż wpracy. Na domkuach 3/4 to brudasy których jara smród tygodniowych nie pranych skarpetek...

eR
@eR 08.05.2015 18:11

1200 euro brutto za 1,5 miesiąca :P

Hapek

nikita ile zarobilas za 2 miesiace czy tam 3 miechy pracujac na cukierkach w vetipaku? jak wygladaly warunki mieszkaniowe? powiedz cos wiecej ile CI potracali za domek ubezpieczenie i wgl ? z gory dzieki za pomoc

nikita

witam pracowałam na cukierkach na vetipaku. system 12 godzin jest nieludzki miesiac dwa człowiek da rady ale nie wiecej atmosfera w pracy okropna osoby które sa liniowymi szefuja i panosza sie , zalezy jaka linia sie trafi ale oprocz wysiłku fizycznego psychika siada ,najgorsza praca w jakiej byłam osobą ponizej 21 lat nie opłaca sie absolutnie ta praca na godzine wychodzi niecałe 6 euro a na dodatek mieszkania firmowe duzo kasuja i jestes czasami w 3 osoby w pokoju

Jurek

Jesli ktos ma ochote byc niewolnikiem i robic za grosze to Crown jest idealny,pracowalem to wiem.Szkoda mi tych mlodych ludzi ktorzy w nadzieji na zarobek pchaja sie w takie szambo.

DZIKSON

DO ROZLICZENIA POLECAM KANCELARIE PODATKOWA ANNA KLOSOWSKA LEPIEJ ZAPLACIC WIECEJ ZA ROZLICZENIE NIZ PUZNIEJ BIEGAC BO KTOS COS ZPAPRAL http://rozliczsie.pl/

Wsparcie

Jeśli spotkali się Państwo z naruszeniem swoich praw pracownika lub ich łamaniem należy złożyć skargę: (usunięte przez administratora) Uczynić to można również w języku polskim również formie elektronicznej. Dopuszczalne są także skargi składane anonimowo. Należy poprosić o pomoc gdy pracodawca przetrzymuje nas w swoim obiekcie lub przez niego wynajętym, potrącając z wynagrodzenia pobyt nie oferując nam pracy.

ona

Witam czy orientuje sie może ktoś, czy obecnie potrzebują jeszcze kogos do pracy? I jak wyglądają zarobki dla osób w wieku 21-22 lat ? Na domkach jest internet, wi-fi ?

df

Wyjeżdża ktoś może od nich z biura do pracy na wakacje? jak w ogóle to wszysko wygląda( zarobko, zakwaterowanie, przykładowe prace)?

Ppp
@df 15.07.2013 17:18

Najnowsze zarobki jakie moga byc

agg

juz powoli sie zaczyna a w pelni tak za tydzien do 2 tyg

czarek

wie ktos kiedy zaczyna sie sezon na vetipaku ?

sup

Może ktoś podać mi namiary i strony na pakowanie ?

iwona

hej. Ja się wybieram do pracy w wakacje na pakowanie słodyczy, ale boję się, że rozdzielą mnie z koleżanką a jadę tam pierwszy raz. Może mi ktoś podać dokładną stronę z numerem do nich ?

ktos90

ada - 2013-02-27 14:02:42 a z tego jarografu to moge sie roliczyc czy to crown rozliczal i tylko papier maja ci dac poprostu zebys miał ??Możesz jechac do Crowna do Opola i u nich sie rozliczyc , koszt to chyba 120zł albo mozesz po prosic o wyslanie ci go na maila w tedy go drukujesz lub prosisz o wysyłkę do domu i mozesz isc do innego biura ktore masz blizej.. Ja zawsze rozliczałam sie w Opolu w APNie i nigdy nie bylo problemow.. a rozliczenie na koncie mialam w Maju.. :) Pozdrawiam

ada

a z tego jarografu to moge sie roliczyc czy to crown rozliczal i tylko papier maja ci dac poprostu zebys miał ??

bop

w Polsce to jedna firma, a w Holandii 2 osobne, tak dowiedziałem się w biurze

.....

Czesc. Wiecie może czy istnieje dalej Crown? Czy przeszła ta firma spowrotem na APN ? Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

jackie

a jarografy wydadza jak sie pojedzie do biura?

meggie

biuro mistrz ;/ chcesz cos to sie proś a telefonu im ciezko podnieść ;/ tragediaaa

DZIKSON
@meggie 24.01.2013 12:54

nie tylko ciebie maja na glowie

róża

dzisiaj pytałam o jargrafy - będą początkiem lutego, dowiedziałam się że faktycznie trzeba się upomnieć bo podobno to jest ważny dokument i w ubiegłych latach dużo ludzi zmieniało adresy i jarografy się gubiły na poczcie dlatego wysyłają po potwierdzeniu adresu albo mailem ...

ktos09

Jeśli chodzi o Jarography to raczej musisz sobie sam zadzwonić do Crowna i sie prosić.. albo wysyłają potem listownie albo na maila wysla ci to.. bo są bardzo wygodni... kiedyś wysyłali do domu do końca lutego mieli czas czy jakoś tak... a teraz trzeba się prosić [usunięte przez moderatora] o dostanie swojego rozliczenia.. ; /

heyly

ja osobiscie zmieniam biuro nie powiem złego słowa z płatnosciami wszystko ok w terminie i w ogole co chcesz to koordynator Ci pomoże bynajmniej ja nie miałam problemów z nią a ploty chodziły rożne ;) nie taki diabeł straszny. ale pieniądze na veti nie warte czasami tego. Domki w wysokim standardzie tylko że ludzie nie dbają to inna bajka. Plus to że jak masz patologie na domku to wiadomo dogadac się ciezko

heyly

'pakowanie cukierków' czyli vetipak zalezy jaka linia na niektórych jest troche prze... ale do wszystkiego da sie przyzwyczaić ;) osobiscie podziwiam ludzi którzy tam pracują długo długo;) oczywiście jak wszędzie są "polaczki" ktorzy Ci umilą życie tzw liniowi grupa ludzi co ma się za Bogów tam a tez zaczynali jak kazdy na byle czym, żałośni są niektórzy ale nie ma co się dawać jechac po sobie rządzić sobie może szefowa zmiany a nie szary pracownik. No mówię domek plus ubezp. to 90 e tyg wypłata dla ososby 20-21 lat na veti to 160 e przy 8h dziennie

pl

kiedy crown wysyła jarografy? wysyłaja poczta czy w ogóle nie wysylaja i trzeba sie upominac???

Adam

:) najlepiej bym chciał się dowiedzieć od nich czegoś, ale dodzownić się do biura grniczy z cudem :O a na maile też odpisać "nie mają czasu" :P

zzzXz

oboje macie rację z tym, Adamie odliczyć musisz jeszcze koszty zakwaterowania i ubezpieczenia

hayly

byłam z Crowna to wiem ;) nie chcesz nie wierz proste- jedź i sie przekonaj że kokosów nie zarobisz tam :) 900e miesięcznie ? jakiś lewy kalkulator masz chyba. Bo tak, gwarantują Ci 6,18 brutto czyli na łapke masz jakies 4,5 ;) koleżanka ma teraz tygodniowo 158e wiec wiesz... wyżyw sie z tego to zostaje Ci 120 x 4 tyg= ... masz swoje 900e chyba w 2 miechy POZDRO

Adam

160e ? tylko ? jak patrzyłem na stronie pewnej niby kalkulator to wyszlo jakies 900e netto juz samego zarobku odliczajac jedzenie itp to wychodzi jakos 750e ? wiec nie wiem juz sam czemu/komu wierzyć ;/

Roberty
@Adam 14.01.2013 19:45

Wiesiolek co poszukaj robots w Polsce iz w holandii jest wiekowka do 23lat takze bedziesz pracowala zapomoge 70e tug po odciagnieciu bundala war unkind kiczowe nie ma Internet TV polskiego sklep 3km od cempingu brak pralki kosztuje 4 euro 1 prania

heyly

jak pracujesz 8 h dziennie to tygodniówka dla os 20letniej wyjdzie ok 160e plus minus,. po odjeciu mieszkania i ubezpieczenia. mieszkanie wychodzi ok 70 e + ubezpieczenie 20

oiu

[usunięte przez moderatora] prawda, stawka wynosi 6 brutto

prawdziwek

Stawka wiekowa w Holandii dla osoby 20 letniej to € 5,44 brutto {€ 4,67netto}

Adam

A ktoś może powiedzieć jakie mn. zarobki dla osoby 20 letniej ? :) nie musi być dokładnie tylko ile mn sięzarabia a dodatkowo jeszcze koszt mieszkania tam i ubezpieczenia :) z Góry dziękuję wam kochani :)

meggie

tam są samo młodzi to nie ma co sie bać ;) vetipak to vetipak a crown to crawn kto był to wie co i jak sie ma do czego heh ;)

marinaf

hej, czy jedzie ktoś jakoś na dniach na pakowanie słodyczy? ja idę jutro do biura do opola podpisać umowę, ale chcę wiedzieć, że nie będę sama młoda ;] pozdrawiam Gosia, 20l.

nik

Nowy nabor na "cukierki" 7 stycznia - Veghel/Oss Jak tam jakies nowe klimaty czy ogolnie w dalszym ciagu warto wyjechac z CROWN?

Zostaw opinię o CROWN GROUP

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CROWN GROUP