dlaczego wasi wolontariusze (?)/ pracownicy (?) łażą po osiedlach (również zamkniętych) i w wieczornych porach niepokoją ludzi? Wczoraj dzwonili nerwowo dzwonkiem i walili w drzwi. Nie tylko moje, bo do innych również. Przestraszyłam się, że może ktoś jest w potrzebie, goniony czy coś. Dlaczego nękacie ludzi, którzy marzą o spokojnym wieczorze, o odpoczynku po pracy? Dlaczego nie łomoczecie w drzwi polityków, urzędników, prezesów, którzy mają więcej pieniędzy i możliwości? Bo mają ochronę? A zwykłym ludziom można zakłócać spokój, mir? Tak są szkoleni czy to ich inicjatywa? Szkoda, że za klamkę nie ciągnęli...
Ale tak właściwie to co chcieli, że do was przychodzili? To chyba nie było jeszcze w godzinach ciszy nocnej?
Zgadzam się z tym, że tak późno do mnie przyszły panie o 20:40, a ja mam małe dziecko i najpierw nie będziemy prosić o pieniądzach czy możemy wejść przy stoliku usiąć i zaczęli wymagać. A jak poprosiłam zastanowić się i poczytać o nich (bo podawać numer konta i dane osobowe nie chcę nieznanym osobam, to zaczęli mówić że to tylko teraz, bo jakieś kod mają i potem wypełnić nie można. Nooo dziwne, jeżeli pomagają to czemu nie można przeczytać najpierw o nich, a potem decydować?!
Może wznieś się ponad Twój spokojny mir i zauważ, że w tym kraju potrzebne jest również Twoje wsparcie, jeśli chcesz żyć w lepszym społeczeństwie, w którym osierocone dzieci nie leżą na dworcach. Nie przekonuje mnie, że tym powinno się zająć Państwo, czy inna instytucja. To nie mury są za to odpowiedzialne, a my ludzie, niezależnie od miejsca w którym pracujemy. Nie chcesz pomóc, to przynajmniej nie przeszkadzaj.
Zgadzam się. Jakiś czas temu zaraz po przejściu z pracy ktoś pukał do moich drzwi. Było to jakoś koło godziny 17:00. Pani nerwowo pukała, myślałam, że może coś się komuś stało. Otworzyłam, pani się ledwo co przedstawiła i dosłownie wparowała mi do korytarza, nawet nie zdążyłam powiedzieć, że dopiero co wróciłam z pracy i chce odpocząć, bo Pani prowadziła właściwie monolog i nie dała mi dojść do słowa. Ok, myślę dam szansę przedstawić po co przyszła. Pani bez zaproszenia weszła do mojego salonu, ale powiedziałam,że wolałabym rozmowę w korytarzu, więc cofnęła się do korytarza i namawiała do wsparcia organizacji. Gdy powiedziałam, że muszę poczytać i się zastanowić widać było, że jej się nie spodobało i namawiała do jakiejś subskrypcji i stałej opłaty, nawet 5 zł miesięcznie. Powiedziałam znowu, że muszę na spokojnie poczytać i się zastanowić a poza tym dopiero co wróciłam z pracy i chce odpocząć i grzecznie Panią wyprosiłam.
Problem nie do końca leży w stowarzyszeniu SOS wioski dziecięce a w jednej z firm, której zlecają promocje. Firma appco Polska (ogólnoświatowa kryptosekta) dostaje pieniądze za każdego przylaczonego w ten sposób darczyńcę. Sposoby, których używają to wyzysk młodych, niedoświadczonych pracowników na umówię o dzieło( zarabiają tylko na prowizji). Jeżeli pukali do Ciebie tak późno to najprawdopodobniej nie byli z Twojego miasta tylko przyjechali na tzw road trip. Jest to wyjazd opłacany przez tychże pracowników- noclegi, wyżywienie i przejazdy po ich stronie. Żeby jakkolwiek im sie to opłacało musza spędzać w terenie dużo dłużej niż zazwyczaj
Ale pracownicy tak z własnej woli jeżdzą za własną kasę, czy to jest jakiś wymóg od pracodawcy, że ileś tych wyjazdów trzeba odbyć? Jest jakaś określona liczba godzin do przepracowania?
Dzisiaj byli u mnie po 20:00, pukając do drzwi. Zaczęły się pytania, odpowiedziałam, że jestem zmęczona i zapoznam się z tematem jeśli mają ulotki. Młody chłopak bezczelnie odpowiedział, że oni są dzisiaj w roli ulotek i on może zostać u mnie. Młoda dziewczyna roześmiała się, że nie poleca, bo on dużo je. Wydaje mi się, że pukając do cudzych drzwi należy się odrobina szacunku. Taka postawa zniechęca do pomocy. Kraków.
Pracuję jako fondraiser od pewnego czasu w tym stowarzyszeniu i szczerze mogę polecić taką pracę każdemu, a zwłaszcza studentom. Zespół tworzy miłą i wyrozumiałą atmosferę, wypłaty są na czas i przede wszystkim grafik jest bardzo elastyczny. Gorąco polecam osobom, które chcą pracować jednocześnie mając z tyłu głowy, że pomagają zmieniać sytuację w naszym państwie ☺️
Ta praca to jest jakiś żart i scam. Agencje pseudo marketingowe bo za takie się przedstawiają nie mają w rzeczywistości nic wspólnego z marketingiem. Od kiedy domokrążcy zajmują się marketingiem? No właśnie. Przykładem takiej firmy jest ANTS z Krakowa, ul. Kremerowska, zbierają dla różnych organizacji np. Lekarze bez Granic czy właśnie wioski dziecięce. A opinie na wizytówce Google piszą sobie sami XD Generalnie ich celem jest naciągnięcie ludzi głównie starszych na stały przelew z konta. Prowadzą rozmowę jak z dzieckiem, nie pozwalają ci dojść do słowa. Mało tego jednym z pierwszych pytań jest to czy mogą wejść do domu… Działanie na zasadzie “piramidy finansowej” jest dla mnie zwykłą formą (usunięte przez administratora) Kolejne osoby są rekrutowane z obietnicą założenia własnego teamu a potem firmy “marketingowej” Nie polecam
Dokładnie! Byłam na spotkaniu kilka dni temu tak jak wyżej pisałam. To jest zwykły scam a z marketingiem nie mają nic wspólnego. Praca polega na chodzeniu po mieszkaniach i zbieraniu pieniędzy xd
Nawet jeśli praca polega na chodzeniu i zbieraniu kasy od ludzi to faktycznie jest aż tak zła? Ta firma nie istnieje od wczoraj więc myślałem ze to nawet sprawdzona robota bo inaczej pewnie dawno by sie zwinęli
Pracowałem tam i to całkowita prawda. Dodatkowo, pracowników (zazwyczaj bardzo młodych ludzi około 20 roku życia) zachęca się do wyrabiania norm, czyli dwóch kwitów dziennie i zostawania po godzinach, żeby był wynik. Zdążają się dni, że pracownicy chodzą caly dzień i nie zbiorą ani jednego ,,kwita" a firma im za to nie zapłaci. Wciąga się ich z obietnicą, że to firma jak żadna inna z cudowną atmosferą i świetnymi ludźmi. Każdy jak będzie ciężko pracował może otworzyć własną firmę. Na start nowy pracownik jest zarzucany mnóstwem uwagi, opieki i motywujących słów. Potem przygląda się jak inni są nagradzani za osiągnięcia. Nie widzą natomiast co się dzieje jeśli idzie ci trochę gorzej. Troszkę jak sekta
Potwierdzam, już nie mówiąc o tym, że pracuje się 5-6 dni w tygodniu po 12 godzin (nawet w soboty, gdzie nie było tego w ogłoszeniu o pracę XD) na samej prowizji.
Ktoś mi powie jakie tutaj umowy obowiązują? W waszych komentarzach zauważyłam wzmianki o umowie zlecenie czy umowie o dzieło i trochę mnie to zmartwiło. Ale chyba nie da się w nieskończoność pracować na smieciowkach więc zakładam że w końcu dają umowę o pracę...
Nie nie dają umowy o pracę nigdy. Nie ma się też stalego wynagrodzenia, czy podstawy. Płaca ci tyle ile podpiszesz. To możebyć 500 zł miesięcznie a może być 6000. Wszystko zależyod tego jak ci pójdzie. Płacą od ,,kwitka" czyli podpisanej przez klienta umowy opłaty
Nie polecam bo pozniej dostaniesz tylko informacje ze masz chodzic po domach i pukać od drzwi do drzwi żeby jakies naiwne osoby podpisały się i zostawiły kase
Słabe masz podejście do tych osób skoro je w ten sposób nazywasz więc może lepiej faktycznie nie pracować. ta niepewność względem kasy tylko boli ale jeśli ma sie dobre relacje to też więcej umów sie podpisze?
Czemu dobre relacje w niczym nie pomagają? Jeśli tak to już sam nie wiem na co tutaj sie w takim razie stawia. Macie jakieś porady żeby pracowało sie lepiej?
Ci wolontariusze usilnie chcą wejść do mieszkania mimo wcześniejszej odmowy. Próbują wcisnąć comiesięczną subskrypcję i chcą, aby wypełnić kartkę ze wszystkimi danymi (numer konta, wszystkie dane osobowe). Dziś byli w Krakowie w strzeżonym bloku z domofonem. Nie wiem jak się dostali. Następnym razem takie wyłudzanie i próby wejścia do mieszkania skończą się wezwaniem policji.
To nie wolontariusze, oni realnie na tym zarabiają - na podpisaniu polecenia zapłaty.
Skąd masz pewność w jaki sposób pracownicy są wynagradzani? Dobrze byłoby mieć jasność co do samych warunków, bo może chętny się znajdzie.
Jako były Fundraiser potwierdzam-zarabiałem tylko od ilości poleceń zapłaty, zero podstawy. (usunięte przez administratora)
Tonący okręt, niekompetentne dyrektorki i kierowniczki w biurze krajowym. Kariery budowane po trupach, konflikty na górze obserwowane przez wszystkich pracowników jak słaby serial. Drogie panie, polecam trochę dyskrecji i profesjonalizmu. Toksyczna atmosfera i przedpotopowe podejście do zespołu. Żenada.
Brzmi słabo ale mało konkretnie coś to opisane jak dla mnie. skąd niby ta cala toksyczność sie bierze? O jakie akcje chodzi?
Nie precyzujecie w czym konkretnie widzicie problem nawet po tym jak zostało o to zadane pytanie. :/ Możliwe, że tych konfliktów na samej górze jednak nie ma?
Nie widać by w ostatnim czasie ktokolwiek wspominał o podwyżkach. :( Czy są przewidywane?
Trafiłem tu przeglądając właśnie wystawione ogłoszenie. Niestety firma w której do niedawna pracowałem spłatała mi mało zabawny żart dając wypowiedzenie tuż przed tym, kiedy powinienem przejść na umowę o pracę na stałe. Tutaj zaznaczono w treści oferty umowę o pracę, tylko jak szybko oferowana jest umowa o pracę na czas nieokreślony?
piszecie tu że nie dają nikomu stałej umowy ani podstawy to ja sie zastanawiam czy da się dłużej popracować. Są sytuacje gdzie zwalniają bo ktoś nie dowozi wyników np ? Robiłam kiedyś na dzieło w innej firmie to nie mieli problemu żeby zwalniać... :/
Nie wzbudza zaufania fakt, że należy podpisać zobowiązanie darczyńcy od razu, bez czasu do namysłu. Powiedziałam wolontariuszom (pracownikom (?), którzy odwiedzili mnie w domu, że nie podpisuję niczego ot tak, na kolanie i potrzebuję czasu, żeby dokładnie sprawdzić fundację i zapoznać się z danymi. Niestety, ale spotkałam się z niezadowoleniem i wciskaniem kitu, że pomoc na zasadzie subskrypcji jest możliwa tylko tu i teraz przez podanie swoich danych - ale, jak sprawdziłam, można to zrobić przez internet. Mają dość dużo zagrań typu komplementy i skracanie dystansu, ale jednak niezadowolenie z odmowy i prośby o numer konta bądź ulotkę, żeby zrobić przelew samodzielnie. Tez spotkałam sie z komentarzem o Idze Świątek, która wpłaciła 300 tys. oraz o reszcie sąsiadów, którzy ochoczo zgodzili sie na subskrypcję. Śmierdzi…
Siema tak czy siak pracy tutaj jest legalna, prawda? niektórzy narzekacze tutaj chyba lekko to podwazaja i po prostu wole mieć pewność żeby potem faktycznie sie nie przejechać bo myślałem o wysłaniu papierów
Odwiedził mnie miły chlopak, przekonywał o tym że to legalne i on nie oszukuję itp. Natomiast wpraszanie się do domu, konieczność wypełniania umow darowizn. Masakra!
A co ci niby na rozmowie powiedzieli najpierw ze czym będziesz sie zajmował? Ja bym sie kłócił zwłaszcza jakby na umowie było jeszcze całkiem inaczej
Już dowiedziałem sie ze podobno nie dają umowy o pracę a szkoda bo ja na stabilna robotę liczę. Ale nawet jeśli to sa osoby które latami współpracują i nie mogą narzekać?
Specjalista ds. Social Mediów Naprawdę ma podróże służbowe? Pierwszy raz się chyba z takim wymogiem spotkałam w ogloszeniu na moje stanowisko w zawodzie. I nic nie wspomnieli czy dają auto chociaż, czy może swoim trzeba jeździć? Tylko o prawo jazdy.
Byłam na spotkaniu na to samo stanowisko. Jedyne co mogę powiedzieć to to (usunięte przez administratora) Owszem są wyjazdy firmowe, ale tylko po to aby chodzić po domach i zbierać subskrybcje w innych miastach bo w tych samych często ludzie mają ich dość. Również aplikowałam na to stanowisko i to był żart.
Prawda to że nawet pół stówki za godzinę u nich się zarabia? Gdzie indziej tyle się dostanie teraz. Pytanie tylko czy za takie pieniądze mają realne oczekiwania co do ludzi, ale o wielkich rotacjach nie słyszałam raczej.
Odwiedziła nas dzisiaj młoda dziewczyna ,bardzo natrętna pewna siebie i arogancka Mucha!!! Nie chciała słuchać, że niemamy czasu remont itp wepchała się na siłę w buciorach na "minutkę, dwie" Zaczęła opowiadać jak to pomagają dzieciom ,emocjonalne rozgrywki to ich strategia .Kazała podać nr konta ,podpisać umowe , polecenie zapłaty, bo to tylko 1zł dziennie ,że mogę zrezygnować w każdej chwili z subskrybcji. Powiedziałam ,że mogę pomóc ale napewno nie na ich i takich warunkach .Gdy powiedziałam ,że napewno nie w ten sposób to oczywiście się obraziła, że "nie chce pomóc ". Bo przecież " Iga Świątek wpłaciła im aż 300tyś ,ale ani zlotowka nie poszla na dzieci ,tylko ktoś sobie za to kupił samochód" Bo uwaga" takie duze kwoty ich nie interesują wolą mniejsze co miesiac" !!!???? To jak taka fundacja może być wiarygodna ??? dla mnie nie jest i nigdy nie będzie!!! Powiedziałam, że najpierw muszę sprawdzić tę " fundacje " ,więc strzeliła focha i wyszła nie zamykając za sobą nawet drzwi. Działanie tej" firmy " jest dla mnie mocno podejrzane , na wiadomości w messenger nikt nie odpowiada mimo ,że są odczytane .I słyszałam też ,że wcale nie można zrezygnować z subskrybcji jak to twierdziła ta młoda, że w każdej chwili można!!! Uwazajcie, nie podpisujcie niczego!!!
Jeśli nawet faktycznie pozyskiwanie darczyńców zlecano innym firmom, to teraz szukają Fundraisera dla siebie za 32,00–52,00 zł brutto / h. Na umowę zlecenie. Bonusy za wyniki mają być wliczone w stawkę godzinową. Jeśli więc z tego wynika różnica w widełkach stawki, to co trzeba zrobić, by mieć tę maksymalną kwotę? Wykonalne, opłacalne? Zważywszy na mobilny charakter pracy.
Witam.Dostałam zaproszenie na rozmowę Młodsza Księgowa. Mam pytanie w ogłoszeniu jest napisane,że praca hybrydowa. Ile dni trzeba pracować z biura? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
Wiadomo, na ile na zastępstwo potrzebują tego pedagoga? Napisali tylko, że jest taka umowa i że na okres zastępstwa, ale nie napisali, na jak długo. Czyli można mówić o miesiącach czy latach? Chcę wiedzieć, kiedy mam być dyspozycyjna.
Hej! Zostałem zaproszony na rozmowę jako asystent wychowawcy. Powiecie coś o zarobkach, godzinach pracy oraz tego jakich pytan mogę się spodziewać na rozmowie?
W sieci znalazłam ofertę pracy na stanowisko specjalisty ds. programów lojalnościowych. Czytam, że obowiązkowe jest posługiwanie się językiem angielskim w stopniu komunikatywnym. Czy poziom B2 będzie wystarczający? Widzę, że pracuje się w systemie hybrydowym. W takim razie, ile dni można przeznaczyć na pracę z domu?
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w SOS Wioski Dziecięce w Polsce - Warszawa
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w SOS Wioski Dziecięce w Polsce
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w SOS Wioski Dziecięce w Polsce?
Zobacz opinie na temat firmy SOS Wioski Dziecięce w Polsce tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 12.
Jakie są opinie pracowników o pracy w SOS Wioski Dziecięce w Polsce?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 8, z czego 3 to opinie pozytywne, 4 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
- Al. Wilanowska 309 A
02-665 Warszawa - NIP: 5261033254 KRS: 0000056901
Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.
(real users)
Pozostałe - sprzedaż detaliczna - Warszawa i okolice
- Renata Paczewska Erpepe
- Insolutions Aleksander Kacz
- Agnieszka Wilk-Sawecka Kwiaty Agnieszka Wilk-Sawecka
- Window Films Sp. z o.o.
- Tukan-3 s.c. Jaworski Wojciech Sokołowska Elżbieta
- Dariusz Sobczak Darpol
- Marina System Financial Sp. z o.o.
- Sklep Spożywczo-Przemysłowy Majka Dariusz Baumgart
- Wanda Zapadka
- Agnieszka Fejfer Lamax
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |