brak logo

Boels

Warszawa

Opinie o Boels

Grzegorz Maciejak 2009-10-16 23:24:00
Witam zupełnie przypadkowo dowiedziałem się o tej stronie .
Naprawdę jest to pożyteczne środowisko opiniotwórcze , które da możliwość wypowiedzenia się na temat zagadnień związanych z pracą .
A już w najbardziej interesującym zagadnieniu czyli opinii o pracodawcy , jest wyjątkowo pożyteczne.
W moim życiu zawodowym pracowałem dla niejednego pracodawcy .
Skupię się na ostatniej umowie , a dotyczy ona firmy Boels.
Firma Holenderska prowadzona w szczególnie niecodzienny dla Polskich warunków sposób .
Rodzaj działalności jest to firma - Wypożyczalnia maszyn budowlanych - o ogromnym potencjale w zakresie obsługi rynku budowlanego ( praktycznie każda maszyna , która jest potrzebna podczas realizacji projektów budowlanych , jest w Boels dostępna .
Edward Ącki 2010-05-11 21:24:44
No i co wnosisz tą wypowiedzią? Szukasz klientów?
Lolek 2010-08-16 22:22:10
Powiedz jaka atmosfeta, jakie zarobki, jaki sprzęt(nowy/ stary), co z kasą itp..?
Lolek cd.. 2010-08-16 22:23:03
Jaka prowizja ?
1
aleksando 2010-10-01 10:10:14
w Poznaniu jest juz oddzial? szukam roboty
Księ 2010-10-12 20:57:41
Boels otwiera obecnie oddział w Katowicach. Atmosfera jest OK sprzęt pierwsza liga i nie mówię tu o ekstraklasie lecz o Lidze Mistrzów. Konkurencja powinna być czujna.
Pozdrawiam,
zdzih 2011-01-13 21:39:04
powiem szczerze, że słyszałem troszkę o boels.nie proponują wysokiego wynagrodzenia a na temat prowizji to wiem że jest roczna niewidoczna.samochody max skoda octavia najstarszy model, brak pakietu medycznego. a co najważniejsze to podobno Holendrzy to żydzi Europy- resztę sobie dopowiedzcie....
maszyny chyba mają nie tak stare, jak cos wiecej się dowiem to dam znac.
kier 2011-01-29 14:51:49
Cześć
Może ktoś wie jakie jest wynagrodzenie w Boels na stanowisku kierownik lub manager??
ul 2011-02-08 23:09:59
Jak to jest? Z dużych firm, które mają po kilkanaście oddziałów nie znam nikogo czystego, żeby pracował wiele lat, Ci najwytrwalsi w końcu pękają i odchodzą, albo są za uczciwi i wywalają ich ci umoczeni :).
To tylko w Polsce czy na całym świecie tak jest?
Góra sie układa dół do tyrania. Przetrwasz jak pod...lasz. Polska rzeczywistość?
bolo 2011-04-12 12:44:30
No tak, stołki obsadzone. Nie tylko w tej firmie i tej branży. Wystarczy popatrzeć na gowork ile tu firm wazeliny, cwaniactwa, przekrętów - dobre firmy tu raczej nie trafiają - chyba, że złośliwie ktoś cos beknie. Za dużo opinii negatywnych się z powietrza nie bierze...
585 2011-05-26 19:40:51
Odradzam!!!!!!!! Firma krzak!
r. 2011-05-30 14:13:30
Kiedyś tam pracowałem i potwierdzam opinie powyżej.Jest masakra, idioci zarządzają tą firmą.Jeśli ktoś tam chce pracować to max 1500 zl netto i będzie zapierd. za trzech.
tnumc 2011-11-13 13:13:50
Słyszałem, że to rozwojowa firma, ale zarządzana tak sobie. Nie widać ich w istotnych miejscach Polski. Inne firmy z innych państw szybciej zbudowały sieć oddziałów.
eks pert 2012-03-16 21:43:48
Wiem, że ta firma ma duży potencjał, ale kolesie zarządzający nie są asami. Podejście na nabijanie kaski mają, ale tylko dla siebie. Poziom wiedzy o rynku średni. Doświadczenie słabe - typowi karierowicze. Na karierę na niskich stanowiskach nie ma co liczyć. Odradzam.
hans 2012-09-07 21:51:51
Generalnie duży potencjał na placu ludzie są raczej zdegustowani zarządzaniem [usunięte przez administratora] jak było dobrze to się wypinali na klienta a teraz wypinają wiecie co. Zbyt mało handlowców wszyscy dobrzy ludzie myślą o odejściu z ob..u pracy. Mysle, ze [usunięte przez administratora] chyba nie wie co sie tu dzieje. Generalnie zbyt dlugo czekali na otwarcie oddzialow.Na [usunięte przez administratora]. trzeba uwazac przedluzacze. Kasa marna. Na tyle maszyn tzlko dwoch mechanikow porazka. W kryzsie bedzie pakowanie do Holandii, i gowy do ciecia.Nie polecam tej firmy porazka, oszukuja na premiach nie wzplacaja na czas.
antyhans 2012-09-11 15:23:56
Generalnie ciężko napisać komukolwiek coś pozytywnego, skoro został z firmy zwolniony, albo z nie własnej woli już nie pracuje. Nie są adekwatne opinie kogoś, kto wyleciał z roboty, a teraz szukając rozsądnych powodów dla samego siebie, szuka winnych wszędzie wokół, aby tylko nie u siebie. Kilku kolesiów z konkurencji, którzy myśleli, że przyjdą do innej firmy z dużym kapitałem \"pokręcić lody\", jak w poprzedniej firmie. A tu się przejechali i szukając argumentów oskarżają innych wokół.Podpisz się imieniem i nazwiskiem, skoro już oskarżasz konkretnych ludzi o cokolwiek. Sugerujesz imiona i nazwiska, zasugeuj swoje.
Zapytajcie tych co pracują, a nie zniesmaczonych, byłych pracowników.
Jak dla mnie takie opnie są kompletnie niewspółmierne i niekompetentne.
1
Bolek 2013-09-19 12:17:37
Ja także coś wiem i pamiętam :)..., ale szczerze muszę potwierdzić, że większość tych "dyrdymałów", jak to nazwałeś, to akurat prawda. Rzecz jasna, że prawda zazwyczaj leży gdzieś po środku, nie mniej jednak zgadzam się z opiniami ripostującymi wiecznych malkontenów, czy ludzi szukających usprawiedliwienia swojej niekompetencji po stronie innych. To kpina i żenada. Wszyscy pracownicy, którzy już nie pracują, nagle mają mnóstwo złego oraz negatywnego do powiedzenia, a jak jeszcze zasilają szeregi, to jest pięknie? I kto tu jest fałszywy? Szczerze? Nie bazujmy na opinii byłych, a na obecnych pracowników.
PO 2013-09-25 08:25:32
Nigdy nie było dobrze i każdy o tym mówił tylko nieliczni chowali głowę w piasek i jak ich d....i to robili dobrą minę do złej gry.
A teraz jak jest siedzicie cicho jak zarząd przyjeżdża, wszystko się nie którym podoba mimo iż po spotkaniu gadają pokątnie.
;-))
virex 2014-02-26 12:34:21
'Loko' nie rozumiem do końca Twojej wypowiedzi. Jeśli masz szanse na angaż to w Boels to się ciesz, a nie piszesz, że nie wiesz co myśleć :)
1
amar 2014-02-28 13:39:22
Boels ma otwarta rekrutację, to kazdy ma szansę, maja oddzielna stronę boelsjobs sie nazywa, fajnie, że polecacie, ale widac trudno się jednak dostać.
marcin 2014-03-26 16:37:52
To może ktoś napisze jak naprawdę wygląda ta rekrutacja, bo trochę mnie przeraza rozmiar firmy Boels.
franek 2014-03-27 20:00:49
Byłem na rozmowie do nowego oddziału w Poznaniu Rozmowa dwu etapowa.Ogólnie pytania dotyczące kariery zawodowej przebieg itp.Kasa 2000/2200 netto jako doradca techniczno - handlowy. Czy warto - nie wiem. za 6 dni pracy to troszkę mało!!!!!!!
mrP 2014-07-11 13:43:08
kasa o której piszesz,jest za 5 dni w tygodniu. A sobota co druga w pracy i płatne jako nadgodziny.
ss 2014-12-07 10:57:15
Praca nawet ok tylko najgorsze jest to ze osoby na tym samym stanowisku maja rozne wynagrodzenia. Czasem nawet okolo 1000 zl.I gdzie tu motywacje znalezc do pracy???
mufasa 2015-02-04 21:18:14
tak prowadza. Wejdz na ich strone, jest zakladka praca.
1
kaja 2015-03-11 12:40:36
tylko nie wiem czy na tym stanowisku Kierowca/Mechanik wynagrodzenie jest proporcjonalne do obowiązków jakie się ma, bo jak patrzyłam na ogłoszenie to było ich całkiem sporo. Mój chłopak zastnawiał się jakiś czas nad tą oferą, ale jednak zrezygnował, bo właśnie powiedział, że nie zapłaca mu dużo za to, miał racje?
kierak 2015-06-09 18:29:32
Hej nie mial racji !!! Ogolnie dobra Firma warto naprawde polecam !!!!
anne 2015-12-18 17:58:47
wynagrodzenie faktycznie nieadekwatne do obowiązków, firma oferuje umowę o pracę co dzisiaj jest rzadkością ale są niespójni co do czasu pracy a faktycznej liczby godzin za które pracownik dostaje wynagrodzenie
XXX 2015-12-18 19:39:53
w boels to łukasz dz. wakłki kręci i zwalnia ludzi niewygodnych znaczy
sprzeciwiasz sie wylatujesz
kierowca 2015-12-19 04:18:31
ekipa spoko oprócz 1 łukasza dz., pracujesz 9 godzin (czasem dłuzej) dostajesz płacone za 8 reszta odbiór he pod znaki zakazu 3,5t wjeżdzasz na własne ryzyko (chyba że sie sprzeciwiasz wtedy but )
he i ubranko robocze dostajesz używane he

pozdrawiam pracowników BOELS oprócz lukasz dz.
i niech mi któryś napisze że to kłamstwo
zonk 2016-01-11 19:58:36
Panowie... Wszystko fajnie ze dzielicie sie swoimi opiniami na temat pracy w Boels natomiast warto moze przemyslec czy operowanie inicjałami jest na miejscu. Podajecie imiona i pierwsze litery nazwisk, a sami sie podpisujecie... "Disney"...
Przypominam praca to nie piaskownica.

1
Emil Drabik 2016-05-01 18:12:08
Witam, pracowałem w tej firmie jako kierowca i powiem szczerze że była to moja najlepsza praca w karierze. Mam nadzieję że uda mi się jeszcze kiedyś wrócić na to stanowisko i polecam je każdemu komu się chce pracować, a lenie lepiej niech zostaną w domu. Największym plusem są ludzie z którymi przyszło mi pracować, warunki pracy są przejrzyste i ustalone na samym początku. Naprawdę polecam tą pracę kumatym ludziom. Pozdrawiam wszystkich pracowników, a w szczególności Łukasza, Mariusza,Bartka, Smerfa i Roberta.
1
Leon 2016-05-30 11:01:12
A jak wygląda sytuacja w oddziale Gliwice, ktoś może wie, pracował ktoś czy pracuje nadal, jaka atmosfera współpracy, jakie środowisko, wynagrodzenie. Warto składać do nich papiery?
antonio 2016-06-14 21:51:56
Praca w dawnej centrali to byla przyjemnosc, pracowalem tam chwile, ale podobno to co sie dzieje teraz w tej firmie to jest parodia. /szkoda bo jest tam kilku fajnych ludzi z pasją.
pracownik 2016-08-14 21:06:00
Witam
Boels nie zatrudnia na zlecenie. Tylko umowa o pracę.
P.S
Kierowcy mają wypłacone nadgodziny
mechanik 2016-09-07 08:36:24
@pracownik

Jestem mechanikiem. Boels w Gliwicach szuka kogoś, ale od ponad pół roku już wisi ogłoszenie.
Wiesz coś na ten temat? Przez pół roku nie mogli znaleźć nikogo na śląsku, kto zna się na mechanice (w co nie chce mi się wierzyć), czy po prostu warunki, które oni oferują są tak kiepskie?
Marek 2016-10-19 22:37:45
Mechanik sprzętu i elektronarzędzi ma w pracy dość dobrze
lolek 2016-11-25 13:22:38
z tego co się dowiedziałem Boels nie szuka mechanika na już natychmiast.stąd fakt, że ogłoszenie wisiało tak długo. i dalej sie rozgladaja bo nie maja pospiechu
Zostaw swoją opinię o Boels - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Boels