logo Lidl

Lidl

Warszawa

Opinie o Lidl

anonim 2011-05-08 22:10:17
I jeszcze jedno - nadgodziny się zdarzają ale najwięcej zdarzyło mi się siedzieć w pracy 10 godzin. Najczęściej wychodzi się po 8 godzinach, czasem zdarza sikę po 9. Ale nikt nie płacze z tego powodu bo nadgodziny są płatne!
z-ca 2011-05-21 09:56:03
umowa work jest powszechnie stosowana - to taki niby okres probny, jak sie spawdzi to dostaje etat.
aaaa 2011-12-06 12:05:50
hahhha śmieszne jest to co piszesz. W sklepach Lidl nie jest ciekawie i wszyscy pracownicy o tym wiedzą.
gość 2012-02-08 17:46:22
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma,ja pracuje w Intermarche i też mogę powiedzieć coś na ten temat.Wszyscy co pracują w sklepach to im współczuje to po prostu koszmar.
waterfax 2012-09-21 10:26:46
pracuję w lidlu i wyzysk jak wszędzie każą robić za 1300brutto na 3/4 etatu i całych nie dają mało tego starym pracownikom też mają etaty zabierać, Co do worka to zależy jak komu się trafi na ursusie są ludzie co miesiącami ciągną worka i nie mogą się doprosić przejsścia na lidloską umowę mi się trafiło ze dostałam po miesiącu ale tylko dlatego ze miałam przechodzić na obiekt innego krs i jak yrsus ma 1500brutto na początek to mój obiekt docelowy 13000. dyskryminacja i nic więcej
powodzenia w znalezieniu dobrej pracy w tym kraju
Lukasz 2012-11-14 14:54:34
UWAGA! Trwa ogólnokrajowa kampania dla pracowników Lidla ukierunkowana na poprawę warunków pracy w tej sieci handlowej. Wszystkich pracowników zapraszam do kontaktu z NSZZ Solidarność. Kontaktować się może ze mną na adres: l.kopec@solidarnosc.org.pl

Pozdrawiam serdecznie!

Zorganizowani mają lepiej!
Lukasz 2013-01-18 17:02:56
NSZZ "Solidarność" w Lidlu jest już zarejestrowana i rozpoczyna swoją działalność dla pracowników! Zapraszamy wszystkich do przyłączania się!

więcej na: http://www.solidarnosc.org.pl/pl/aktualnosci/jestesmy-w-lidlu.html

Pracownicy kontaktować się ze mną mogą pod adresem: l.kopec@solidarnosc.org.pl
Sebastian 2013-01-22 13:20:24
Do Lidla zostałem zatrudniony w Drudniu 2012 roku, w lutym otrzymałem umowę o pracę na pełny etat. Nie mam zastrzeżń do tej firmy, to że trzeba robić nadgodziny to w handlu prosta sprawa, jednak w Lidlu za nadgodziny płacą. Mówiąc szczerze nie mam najmniejszych zastrzeżeń do tej firmy. A zresztą raczej nikt nie zrozumie co to były za czasy ;-)
Byly pracownik lidla 2013-02-05 20:27:08
Sebastian jak popracujesz 5 miesiecy to moze pogadamy ja pracowalem w lidlu na mysliborskiej i cos moge o tym powiedziec nadgodziny nigdy nie zaplacone oddawane zawsze ale kilka mi tez zniknelo, pensja ok ale Pani kierownik ktora na poczatku mojej pracy byla mila potem okazalo sie ze jest dwulicowa tak jak mi to mowili starzy pracownicy a KRS nie lepszy nie potrafil sie Pani kierownik postawic i slucha jak ona wyzywa pracownikow od nieudacznikow zyciowych ze nikt K nie potrafia itp to po prostu szok nie polecam pracy w tej sieci. Siedzenie po 10-12 godzin to norma. Po 8 h idziesz sie zapytac czy mozesz isc do domu i slyszysz nie dzis siedzicie po 12h i koniec kropka. Jesli musisz tam pracowac pracuj ale nie polecam.
xxx 2013-06-09 18:23:29
ja mam jutro rozmowe na targowku w lidlu na ulicy przy trasieczy ktos mi moze powiedziec jaka tam panuje atmosfera i czy to wszystko co czytam na temat lidla to prawda
Lukasz 2013-06-14 15:07:26
W Lidlu powstała Organizacja Związkowa NSZZ Solidarność! Zachęcamy wszystkich pracowników do przyłączania się! Im nas więcej tym lepiej! Razem możemy więcej!

Zapraszam na strony: solidarnosclidl.blog.pl
A także na konto fb: facebook.com/SolidarnoscLidl

Zachęcam także do zadawania pytań: l.kopec@solidarnosc.org.pl

Pozdrawiam!
ktos 2013-07-05 17:51:50
nadgodziny są płatne raz na 4 miesiące jak już, najczęściej je zbijają oddają w wolnym albo wypuszczają Cie wcześniej... jak na razie to oni dążą do tego aby wychodzić o czasie a nie zawsze się udaje..
2
ktos 2013-07-05 17:52:00
nadgodziny są płatne raz na 4 miesiące jak już, najczęściej je zbijają oddają w wolnym albo wypuszczają Cie wcześniej... jak na razie to oni dążą do tego aby wychodzić o czasie a nie zawsze się udaje..
Paula 2014-01-16 14:13:35
Zarobki 1800 netto na początku. Od razu umowa o pracę.
5
ciekawy 2014-03-14 20:03:14
czy coś się poprawiło w lidlu w ostatnim czasie ? poprzednie posty nie nastawiają optymistycznie ? może ktoś coś powiedzieć ???
1
Natalia 2014-04-23 10:04:13
Witam,
Przed podjęciem pracy czytałam opinie, i jak w każdym przypadku - zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony.
Niestety - w przypadku Lidl, wszystko się zgadza: 3 osoby + kierownik na zmianie (w sklepie wysokoobrotowym...) rano (usunięte przez administratora) bo dostawa, wieczorem nie ma czasu na wykartonowanie i porządki bo do 20.30 ciągle klienci i 2 kasy czynne non stop.
Najważniejsza jest jednak atmosfera - jeśli traficie na(usunięte przez administratora)kierowników i zastępców - uciekajcie stamtąd, wykończą Was.
sklep jako firma jest nadmiernie kontrolowany, ciągle straszą: dziś rewizor,(usunięte przez administratora)
1
Byly 2014-08-11 20:09:38
Moja przygoda z Lidlem.Przed zatrudnieniem sie poczytalem sobie fora,ale postanowilem sie zatrudnic.Oto fakty: umowa na zlecenie 10zl brutto,jest grafik,bezposredni nadzor pracownika przez kierownikow(w wiec spelnione sa znamiona umowy o prac)Umowe sie podpisuje od razu lub tez czesto w trakcie miesiaca np. po 3-tygodniach.Czas pracy II zmiana czesto do 23.30 lub dluzej nie mozna wyjsc po 8 godzinach.Traktowanie pracownikow jest delikatnie piszac pozostawia wiele do zyczenia,slownistwo kierownikow ogranicza sie do kilku slow:pani zrobi, pani przyniesie nie ma znaczenia ile wysilku sie wklada w prace,zawsze jest zle,pracy jest bardzo duzo.Kierownicy traktuja pracownikow bezprzedmiotowo,jak trafi sie na kierownika,ktory nie panuje nad sklepem to wspolczuje.Praca na kasie:pieniadze sa liczone zliczarka wagowa,nie ma mozliwosci sprawdzenia osobiscie czy jest odpowiednia suma,tak samo przy rozliczaniu,gdy jest roznica,kasjer takze nie moze policzyc recznie gotowki,to kierownik decyduje jakiej sumy brakuje( np.wychodza trzy rozne sumy).Poniewaz czulem sie jak w obozie pracy,postanowilem zakonczyc wspolprace,byc moze trafilem na taki sklep,Czy taka sytuacja jest za zgoda zarzadu tego nie wiem.
1
Byly 2014-08-16 17:58:01
Dziekuje za opinie,prawda jest taka,ze nie wiadomo na jakiego kierownika sie trafi,wiedzialam, jaka jest stawka za godz,ze pracy jest duzo.To co mnie sklonilo do rezygnacji to podejscie kierownika do pracownikow oraz brak podpisanej umowy w tym przypadku zlecenie,odpowiedz kierownika to: nie wiem,byla itd.( do dnia dzisejszego zleceniodawca sie nie zglosil abym taka umowe podpisala )W przypadku II zmiany nikt nie pytal czy moge zostac godzine czy dwie,zostawalam myslalam , ze ktos to doceni(oczywiscie za to placa-umowa zlecenie -teoria).Ale sie mylilam.Takie postepowanie kier,sklepu prowadzi do rezygnacji wartosciowych pracownikow z dalszej pracy.Nikt nie lubi byc "pomiatany" dlatego tez jest taka rotacja pracownikow.Pragne dodac,ze taka sytuacja jest akceptowana przez wyzsze kierowniactwo Lidla,skoro nic sie nie zmienia,albo tez jest brak informacji,ktora jest zatrzymywna miedzy-kierownik sklepu a centrala.Ta droga prosze o wypowiedz bylych pracownikow LIDL na ten temat,mam nadzieje,ze mozna cos zmienic dla przyszlych pracownikown tej Firmy.Mam nadzieje ze nic nie zostanie skasowane przez modertora.Nie wymienie ktorego sklepu to dot. konkretnie,znajduje sie na terenie Warszawy.
2
feniks67 2014-08-24 17:43:14
Maam pytanie---bardzo konkretne--jak się pracuje i wogóle jakie są warunki w Lidlu na Ursynowie przy ul.Pileckiego?
Byly 2014-09-09 17:33:08
Kolego daj sobie spokój z Lidlem,znajdż sobie prace w innej firmie,zarobisz być może mniej,ale bedziesz pracowal spokojniej,tam gdzie jest kierownictwo sklepu jest na poziomnie.
2
Byly 2014-09-09 17:33:54
Kolego daj sobie spokój z Lidlem,znajdż sobie prace w innej firmie,zarobisz być może mniej,ale bedziesz pracowal spokojniej,tam gdzie jest kierownictwo sklepu jest na poziomnie.
1
zarabiamuniemca 2014-11-17 17:24:23
witam, po kilku tygodniach pracy mogę stwierdzić tylko jedno KL LIDL. Ale zamiast marudzić i kulić ogon polecam wybrać się na ul. Lindleya. Tam mieści się PIP. Macie jakieś wątpliwości? Panowie za darmo udzielą porady, podpowiedzą jak napisać skargę. Niech chamy wiedzą, że jest na nich bat i nie są do końca bezkarni. Ludzie, zacznijcie coś robić, to może przestaną traktować was jak bydło robocze! I niech żadna znajda nie mówi mi o której mogę iść do domu. To nie przedszkole, to obóz pracy!
4
koks 2014-12-05 19:45:21
Jak wygląda praca w magazynie w centrum dystrybucyjnym normalnego pracownika magazynu, jaki jest mniej wiecej zarobek i ile trwa takie szkolenie? :)
nina 2014-12-22 14:54:58
zdecydowanie nie polecam, wynagrodzenia nie są płacone na czas, a perspektywa rozwoju jest zerowa. A do tego "promocja" noży w okresie przedświątecznym to totalna klapa, musisz zapłacić kilkaset złotych aby je nabyć, w porównaniu do Lidla - Develey jest organizatorem konkursu, w którym profesjonalne noże FISKARS ma szansę zgarnąć każdy bez wydawania tak olbrzymich sum pieniędzy, sam sprawdź! > (usunięte przez administratora)
Polaczek 2015-02-15 13:44:36
Odradzam pracy w sklepie zarówno na stanowisku kasjer sprzedawca czy z-ca kierownika sklepu. Kasjer- sprzedawca zasuwa najpierw na umowę zlecenie jak dobrze się spiszę dostanie umowę o pracę na 3/4 etatu rzecz jasna zasuwa na cały ale kasę dostaje za 3/4. Jeśli chodzi o kadrę kierowniczą tutaj jest troszkę lepiej ponieważ umowę o pracę dostaję się od razu na cały etat. Ale żeby tak dobrze nie było dostaje się załącznik do umowy że trzeba wyrobić 34-40 h w miesiącu w ramach pensji:) a pensja z-ca wynosi około 3080 brutto. Po odliczeniu tych pięknych nadgodzin na rączkę dostanie się może całe 1400 netto czyste szaleństwo. A z-ca kierownika to nie jest wcale zastępca tylko super kasjer który musi zasuwać jak osioł. Więc jak komuś odpowiadają tak super warunki to zapraszam. W centrum dystrybucji są takie same warunki jak na sklepie. Dziwie się ze na to wszystko pozwala PIP.
7
warszawiak 2015-03-29 23:25:13
nie polecam pracy wlidlu ciezka praca zwlaszcza jak jest sroda to miejsca na nf niedziela tez nie wyjdziesz predzej z pracy jak wszytko bedzie ogarniete i robia przewaznie te same osoby a kazdy bierze te same pienidze to sa wini kierwnicy sklepow oni tak planuja prace do tego 12 palet warzyw no i mopro tico jest co robic fajnie jest przyjsc na 7i siedzic na kasie nie narobisz sie wtedy ale nie kazdy tak ma bo na piecu tezsie trzeba narobic wiec nie polecam tej pracy zastnow sie zanim podejmniesz decyzje
5
jasmina 2015-06-20 07:14:36
CAŁKOWICIE SIĘ ZGADZAM .LIDL-TO [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] CIAGLE NIEZADOWOLENIE PRZELOZONEJ,KRYTYKA UWAGI PONAGLANIE.PO MIESIACU PRACY ZLOZYLAM WYMOWIENIE.
W LIDLU-TRAKTUJA PRACOWNIKA JAK PRZEDMIOT.WYNIES-PRZYNIES-POZAMIATAJ.ZADNEJ POCHWALY,ZERO POMOCY.I W DODATKU-SZPIEGOWANIE/NASYLANIE PRACOWNNIKOW NA SLEDZENIE/.KOSZMAR!!!!!!!
B29 2015-07-05 12:04:35
Bzdura. Mnóstwo osób pracuje umowa o działo (podpisywane jak mówią tylko na miesiąc a poyem przedłużane o kolejny miesiąc)
B29 2015-07-05 12:10:54
Praca wkażdym lidlu w Warszawie (przeszedłem dwa) beznadziejna. Wyjście o czasie mozliwe tylko dzięki PROŚBIE(!!!) na początku zmiany....
B29 2015-07-05 12:12:26
W Warszawie stwka na początek minimalna płaca co jest śmieszne bo koszty utrzymania w stoli wysokie
B29 2015-07-05 13:02:52
Dlaczego sa kamery w magazynie ???
B29 2015-07-05 13:05:07
Generalnie godziny są zwrcana, pn przychodzisz do pracy i jak mało towaru i ludzi wychodzisz po 4-5 godzinach (oczywiście dowiadujesz się w danym dniu)
nowypracownik 2015-07-05 16:43:59
witam,
dostałam się do lidla, co wcale takie łatwe wbrew pozorom nie jest. Zaproponowano mi 3/4 etatu na umowie o pracą od razu, bez żadnego zlecenia, za 2100 brutto, na łapkę przeszło 1500zł. Super myślę, tylko szkoda, że nie cały etat, ale cały już mogę dostać po okresie próbnym się dowiedziałam, wtedy będę miała 2700 brutto, czyli 2 tysie na łapkę. Po roku podwyżka, po dwóch latach druga, co jest w umowie zapisane. Jak za dwa lata tam jeszcze będę, to mam 3200 brutto, 2,5 tysia do ręki za cały etat. Fakt, praca ciężka, ale wiem za co. Płatna jest każda minuta, każda nadgodzina 150%. Jak nie idę na przerwę, to mi doliczają za nią kasę do wypłaty. Do lekarza bez kolejek moge sie dostać z dnia na dzień, do rodzinnego jak i specjalisty, za darmo, w prywatnej przychodni Medicover. Jeszcze nie było świąt, ale jak bedę to bony, paczki dla dzieciaków. Mnie sie podoba, więc nie rozumiem tych komentarzy. Lidl, w porównianiu do innych sklepów, o pracownika dba, tylko trzeba sie wywiązywać z obowiązków, bo tam nie jest plaża. Pozdrawiam wszystkich pracowników:))
5
B29 2015-07-06 10:08:14
Interesujące ja dostałem umowę odziało którą przedłużano o kolejne miesiące. Nie byłem jedyny. Co miesiąc przychodziła kobieta z WOR-ka i dawała śmieciówkę, pomimo obietnic menadżera że umowa czeka na mnie....
Co do pracy. Pracował ze mną chłopak który przychodził do pracy klika miesięcy na same nocki (tyle towaru). Wychodzenie z pracy w/g grafiku - teoria (czy człowiek nie ma życia prywatnego). Praca w Lidlu tylko w ostateczności !!!!
4
B29 2015-07-13 09:55:01
- Składka na ZUS w wysokości 5 złotych !!!! (emerytura będzie na cztery piwa zapewne).
- Atmosfera codzinnie kiepska
1
pracuje w lidl w de 2015-07-31 08:03:47
Witam kolegów i koleżanki z Polski. Od 1 czerwca każdemu pracownikowi w Niemczech lidl podniósł minimalna place do 11,50 euro za godzinę w nagrodę za rzetelną prace. Zaznaczam pracujemy 8 h i mamy do tego godzinę przerwy. Nie wspomnę o rabatach i tańszym życiu jakie my tu mamy.... A wy tak dalej potulnie za 2 EUR na godzinę???
3
ola 2015-08-01 19:00:21
Witam pracuję w lidlu od 3-mc, mam mieć egzamin może ktoś podpowie jakie są pytania na tym teście.
1
krz.... 2015-12-10 17:25:28
WITAM

WIDZĘ SĄ DOBRE I ZŁE OPINIE O PRACY TYLKO CZEMU WIĘKSZOŚĆ NIEZADOWOLONYCH NIE PISZE CZEMU SAM ODSZEDŁ LUB ZOSTAŁ ZWOLNIONY ?

ZAPYTAJCIE ICH...

JA PRACOWAŁEM PONAD ROK I BYŁA TO MOJA DRUGA PRACA I MIAŁEM UMOWĘ O PRACĘ NA PEŁEN ETAT W STOLICY I MOGĘ POWIEDZIEĆ ŻE LEKKO NIE BYŁO ALE KASA SPOKO MIAŁEM DO ŁAPKI PONAD 2 TYŚ... A ODSZEDŁEM SAM Z POWODU NIE WIELKICH SPIN KTÓRE ZBYTNIO NIE MIAŁY WPŁYWU NA DECYZJĘ TYLKO ZMĘCZENIE BO NA 2 PRACE NIE POROBISZ DŁUGO....

TERAZ BĘDE CHCIAŁ WRÓCIĆ DO LIDLA I ZOBACZYMY CZY SIĘ DOSTANĘ JAK TAK NAPISZĘ :D

POZDRAWIAM WSZYSTKICH ZADOWOLONYCH Z PRACY NIE KONIECZNIE LEKKIEJ I TYCH MNIEJ ZADOWOLONYCH....

A CO DO NIEROBÓW KTÓRZY PRZYJECHALI Z JAKIEGOŚ ZADUPIA I URWALI SIĘ Z POLA OD RODZINKI POWIEM TAK...

W MIEŚCIE TEŻ TRZEBA CIĘŻKO PRACOWAĆ ALBO BYĆ SPRYTNYM I MIEĆ POMYSŁ NA WŁASNE ŻYCIE A NIE LICZYĆ ŻE COŚ SKAPNIE SAMO Z NIEBA :D

PZDR :D
3
slonce 2015-12-12 10:20:16
Nie zgodze sie z tym stwierdzeniem. Pracuje w lidlu juz pare lat i od razu mozna poznac kto jest z Warszawy a kto z ,,pola,, od rodzinki bo to wlasnie te osoby najwiecej robia na sklepie bo sa zwyczajne pracy a ten co przyjdzie z Warszawy to zazwyczaj mu mamusia kazala i na dodatek jest tak delikatny bo nie przyzwyczajony do pracy ze po paru dniach wymieka...
1
latosia 2016-01-01 14:24:17
bo praca w lidlu to mobing
Magda 2016-01-15 10:32:01
Z Warszawy nie można przyjechać. Skoro się mieszka w niej od urodzenia. Ale to prawda wiejskie dziewuchy są leniwe. i tylko patrzą za bogatym mężem z mieszkaniem co by na kupie nie spać w wynajętym mieszkaniu.
1
Krs 2016-01-20 12:02:31
Dla chcących się zatrudnić! Praca na pewno jest ciężka fizycznie, trzeba dużo dźwigać w szybkim tempie lub siedzieć na Kasie 8-10 godzin. Wiele czynności do wykonania w krótkim czasie. Prawie zawsze zostajemy ok. Godziny. Raczej nikt się nie pyta czy możesz zostać. Wiele zależy od kierownictwa. Jak są ogarnięci to i praca idzie sprawnie i wyjść można w miarę o czasie. Prośby co do grafiku raczej są spełniane ale bez przesady. W w-wa pracownik zarabia powyżej 2 tyś. Można się przyzwyczaić ale rotacja jest duża więc praca na pewno nie dla każdego.
a 2016-01-20 12:16:32
Opieka medicover nie jest darmowa tylko zciągają ci z pensji składkę, nadgodziny są wypłacane raz na kwartał więc raczej oddają dni wolne albo puszczają wcześniej do domu. Jak nie pójdziesz na przerwę to doliczaja do czsu pracy. Nadgodziny np. W nocy są płatne 100% ALE oddawane w pierwszej kolejności są właśnie 100 więc żadko kiedy je faktycznie płacą.
1
Kwiatek 2016-02-11 21:50:50
Czy pracownicy na dziale piekarni też muszą pracowac na linii kas?
Czy może ktoś opowiedzieć jak mija dzień na dziale piekarni czy trzeba coś ręcznie wyrabiac ciasto, czy tylko są to produkty mrożone i się je tylko wypieka?
gość 2016-02-14 19:17:04
Kazdy zatrudniający się pracownik jest pracownikiem sklepu czyli jest takim pracownikiem który robi wszystko kasy mixy mrożonki odpiek warzywa i owoce sprzatanie wykładanie towaru itd. Umowa zazwyczaj jest na 3/4 etatu i czasami trzeba zostawać po zamknięciu sklepu tj. 23-24 i trzeba pytać przełożonego czy mozna opuscić juz pracę i czy wszystko co Ci przydzielił jest już skonczone. Wypłata waha się w granicy 2100 brutto do 2.500 brutto na start. Powiem tak praca jest bardzo ciężka jak to w handlu i nie kazdy sie do niej nadaje stąd ta rotacja.
byłam_rozmawiałam 2016-06-21 11:27:20
dają 3.300,00 brutto-to jest dobra stawka?
Łukasz 2016-07-07 19:21:23
A ty dalej szlifujesz niemcom dupska za te euro? Zal mi ciebie kmiocie na dorobku.
nick 2016-08-26 18:16:07
Tyle że po 2 latach jest już 1000 więcej.
edc 2016-09-01 15:42:39
ale to na pewno jest tutaj oferowana umowa o prace czy tylko takie przypuszczenia sa? wiadomo ze na każdym stanwisku może być tez inaczej to zależy tez
Pynek 2016-10-26 08:45:11
Ty chyba żartujesz sobie z tym komentarzem? Myślisz, że ktoś do stolicy przyjedzie pracować do lidla za takie pieniądze? To już lepiej za 12 euro/h robić to samo w Niemczech.. Przy takich cenach nieruchomości w Warszawie ja się dziwię, że ktoś w ogóle chce pracować za taką stawkę..
Zostaw swoją opinię o Lidl - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lidl