logo Lidl

Lidl

Warszawa

Opinie o Lidl

B29 2015-07-05 12:10
Praca wkażdym lidlu w Warszawie (przeszedłem dwa) beznadziejna. Wyjście o czasie mozliwe tylko dzięki PROŚBIE(!!!) na początku zmiany....
3
B29 2015-07-05 12:12
W Warszawie stwka na początek minimalna płaca co jest śmieszne bo koszty utrzymania w stoli wysokie
B29 2015-07-05 13:02
Dlaczego sa kamery w magazynie ???
B29 2015-07-05 13:05
Generalnie godziny są zwrcana, pn przychodzisz do pracy i jak mało towaru i ludzi wychodzisz po 4-5 godzinach (oczywiście dowiadujesz się w danym dniu)
nowypracownik 2015-07-05 16:43
witam,
dostałam się do lidla, co wcale takie łatwe wbrew pozorom nie jest. Zaproponowano mi 3/4 etatu na umowie o pracą od razu, bez żadnego zlecenia, za 2100 brutto, na łapkę przeszło 1500zł. Super myślę, tylko szkoda, że nie cały etat, ale cały już mogę dostać po okresie próbnym się dowiedziałam, wtedy będę miała 2700 brutto, czyli 2 tysie na łapkę. Po roku podwyżka, po dwóch latach druga, co jest w umowie zapisane. Jak za dwa lata tam jeszcze będę, to mam 3200 brutto, 2,5 tysia do ręki za cały etat. Fakt, praca ciężka, ale wiem za co. Płatna jest każda minuta, każda nadgodzina 150%. Jak nie idę na przerwę, to mi doliczają za nią kasę do wypłaty. Do lekarza bez kolejek moge sie dostać z dnia na dzień, do rodzinnego jak i specjalisty, za darmo, w prywatnej przychodni Medicover. Jeszcze nie było świąt, ale jak bedę to bony, paczki dla dzieciaków. Mnie sie podoba, więc nie rozumiem tych komentarzy. Lidl, w porównianiu do innych sklepów, o pracownika dba, tylko trzeba sie wywiązywać z obowiązków, bo tam nie jest plaża. Pozdrawiam wszystkich pracowników:))
18
B29 2015-07-06 10:08
Interesujące ja dostałem umowę odziało którą przedłużano o kolejne miesiące. Nie byłem jedyny. Co miesiąc przychodziła kobieta z WOR-ka i dawała śmieciówkę, pomimo obietnic menadżera że umowa czeka na mnie....
Co do pracy. Pracował ze mną chłopak który przychodził do pracy klika miesięcy na same nocki (tyle towaru). Wychodzenie z pracy w/g grafiku - teoria (czy człowiek nie ma życia prywatnego). Praca w Lidlu tylko w ostateczności !!!!
6
B29 2015-07-13 09:55
- Składka na ZUS w wysokości 5 złotych !!!! (emerytura będzie na cztery piwa zapewne).
- Atmosfera codzinnie kiepska
3
pracuje w lidl w de 2015-07-31 08:03
Witam kolegów i koleżanki z Polski. Od 1 czerwca każdemu pracownikowi w Niemczech lidl podniósł minimalna place do 11,50 euro za godzinę w nagrodę za rzetelną prace. Zaznaczam pracujemy 8 h i mamy do tego godzinę przerwy. Nie wspomnę o rabatach i tańszym życiu jakie my tu mamy.... A wy tak dalej potulnie za 2 EUR na godzinę???
8
ola 2015-08-01 19:00
Witam pracuję w lidlu od 3-mc, mam mieć egzamin może ktoś podpowie jakie są pytania na tym teście.
4
krz.... 2015-12-10 17:25
WITAM

WIDZĘ SĄ DOBRE I ZŁE OPINIE O PRACY TYLKO CZEMU WIĘKSZOŚĆ NIEZADOWOLONYCH NIE PISZE CZEMU SAM ODSZEDŁ LUB ZOSTAŁ ZWOLNIONY ?

ZAPYTAJCIE ICH...

JA PRACOWAŁEM PONAD ROK I BYŁA TO MOJA DRUGA PRACA I MIAŁEM UMOWĘ O PRACĘ NA PEŁEN ETAT W STOLICY I MOGĘ POWIEDZIEĆ ŻE LEKKO NIE BYŁO ALE KASA SPOKO MIAŁEM DO ŁAPKI PONAD 2 TYŚ... A ODSZEDŁEM SAM Z POWODU NIE WIELKICH SPIN KTÓRE ZBYTNIO NIE MIAŁY WPŁYWU NA DECYZJĘ TYLKO ZMĘCZENIE BO NA 2 PRACE NIE POROBISZ DŁUGO....

TERAZ BĘDE CHCIAŁ WRÓCIĆ DO LIDLA I ZOBACZYMY CZY SIĘ DOSTANĘ JAK TAK NAPISZĘ :D

POZDRAWIAM WSZYSTKICH ZADOWOLONYCH Z PRACY NIE KONIECZNIE LEKKIEJ I TYCH MNIEJ ZADOWOLONYCH....

A CO DO NIEROBÓW KTÓRZY PRZYJECHALI Z JAKIEGOŚ ZADUPIA I URWALI SIĘ Z POLA OD RODZINKI POWIEM TAK...

W MIEŚCIE TEŻ TRZEBA CIĘŻKO PRACOWAĆ ALBO BYĆ SPRYTNYM I MIEĆ POMYSŁ NA WŁASNE ŻYCIE A NIE LICZYĆ ŻE COŚ SKAPNIE SAMO Z NIEBA :D

PZDR :D
6
slonce 2015-12-12 10:20
Nie zgodze sie z tym stwierdzeniem. Pracuje w lidlu juz pare lat i od razu mozna poznac kto jest z Warszawy a kto z ,,pola,, od rodzinki bo to wlasnie te osoby najwiecej robia na sklepie bo sa zwyczajne pracy a ten co przyjdzie z Warszawy to zazwyczaj mu mamusia kazala i na dodatek jest tak delikatny bo nie przyzwyczajony do pracy ze po paru dniach wymieka...
6
latosia 2016-01-01 14:24
bo praca w lidlu to mobing
4
Magda 2016-01-15 10:32
Z Warszawy nie można przyjechać. Skoro się mieszka w niej od urodzenia. Ale to prawda wiejskie dziewuchy są leniwe. i tylko patrzą za bogatym mężem z mieszkaniem co by na kupie nie spać w wynajętym mieszkaniu.
1
Krs 2016-01-20 12:02
Dla chcących się zatrudnić! Praca na pewno jest ciężka fizycznie, trzeba dużo dźwigać w szybkim tempie lub siedzieć na Kasie 8-10 godzin. Wiele czynności do wykonania w krótkim czasie. Prawie zawsze zostajemy ok. Godziny. Raczej nikt się nie pyta czy możesz zostać. Wiele zależy od kierownictwa. Jak są ogarnięci to i praca idzie sprawnie i wyjść można w miarę o czasie. Prośby co do grafiku raczej są spełniane ale bez przesady. W w-wa pracownik zarabia powyżej 2 tyś. Można się przyzwyczaić ale rotacja jest duża więc praca na pewno nie dla każdego.
2
a 2016-01-20 12:16
Opieka medicover nie jest darmowa tylko zciągają ci z pensji składkę, nadgodziny są wypłacane raz na kwartał więc raczej oddają dni wolne albo puszczają wcześniej do domu. Jak nie pójdziesz na przerwę to doliczaja do czsu pracy. Nadgodziny np. W nocy są płatne 100% ALE oddawane w pierwszej kolejności są właśnie 100 więc żadko kiedy je faktycznie płacą.
3
Kwiatek 2016-02-11 21:50
Czy pracownicy na dziale piekarni też muszą pracowac na linii kas?
Czy może ktoś opowiedzieć jak mija dzień na dziale piekarni czy trzeba coś ręcznie wyrabiac ciasto, czy tylko są to produkty mrożone i się je tylko wypieka?
gość 2016-02-14 19:17
Kazdy zatrudniający się pracownik jest pracownikiem sklepu czyli jest takim pracownikiem który robi wszystko kasy mixy mrożonki odpiek warzywa i owoce sprzatanie wykładanie towaru itd. Umowa zazwyczaj jest na 3/4 etatu i czasami trzeba zostawać po zamknięciu sklepu tj. 23-24 i trzeba pytać przełożonego czy mozna opuscić juz pracę i czy wszystko co Ci przydzielił jest już skonczone. Wypłata waha się w granicy 2100 brutto do 2.500 brutto na start. Powiem tak praca jest bardzo ciężka jak to w handlu i nie kazdy sie do niej nadaje stąd ta rotacja.
1
byłam_rozmawiałam 2016-06-21 11:27
dają 3.300,00 brutto-to jest dobra stawka?
1
Łukasz 2016-07-07 19:21
A ty dalej szlifujesz niemcom dupska za te euro? Zal mi ciebie kmiocie na dorobku.
1
nick 2016-08-26 18:16
Tyle że po 2 latach jest już 1000 więcej.
edc 2016-09-01 15:42
ale to na pewno jest tutaj oferowana umowa o prace czy tylko takie przypuszczenia sa? wiadomo ze na każdym stanwisku może być tez inaczej to zależy tez
Pynek 2016-10-26 08:45
Ty chyba żartujesz sobie z tym komentarzem? Myślisz, że ktoś do stolicy przyjedzie pracować do lidla za takie pieniądze? To już lepiej za 12 euro/h robić to samo w Niemczech.. Przy takich cenach nieruchomości w Warszawie ja się dziwię, że ktoś w ogóle chce pracować za taką stawkę..
1
antek 2016-12-16 07:27
Witam serdecznie.
Jako jeden z byłych pracowników mogę dodać że lidl nie jest najgorszy.
Pamiętam gdy wspomagał akcje smogster.pl która walczyła ze smogiem, nie wiem czy nadal to robią ale chwała im za to.

Pozdrawiam i życzę wszystkim udanych świąt :))
Nowy 2016-12-25 18:32
Cześć, mam kilka pytań do ludzi pracujących w centrach dystrybucyjnych, ewentualnie do tych, co byli na rozmowach o pracę do nowego CD w Będzinie (może wiecie więcej, niż ja).
1. Jak wygląda praca wózkowego wysokiego składu?
Czy wozi się całe palety, czy trzeba też dużo nosić, przekładać? Czy jest dużo pracy fizycznej, czy raczej się jeździ? Co jeszcze ciekawego?
2. Jak to do końca jest z nadgodzinami?
Podobno pracuje się aż się dzień skończy ;) (czyli po 8,10,12g), a potem wolne jak pracy jest mniej w rozliczeniu czteromiesięcznym. Jak to faktycznie wygląda? Czy te godziny nie znikają jakoś :D Martwię się tym "systemem pracy".
Skoro umowa jest na 130g, jak to wygląda? Mamy rozliczenie 4miesięczne, czyli mamy 4x130=520g w cztery miesiące?
scoti 2017-01-05 15:49
Ostatnio kilka razy kupiłem w Lidlu ziemniaki nie pakowane , które są podstawą w polskiej kuchni i są one do niczego, bo po obraniu mają w środku kilka czarnych gniazd. Nie jest to odosobniony przypadek, bo w zeszłym roku było to samo. Po interwencji otrzymałem po 2 miesiącach informację, że sprawdzono to u producenta/dostawcy i nie wykryto partii o takim opisie i przesłanych zdjęciach. W tej chwili zrezygnowałem z zakupów i stwierdzam, że jakość warzyw i owoców pogorszyła się , a Lidel stał się "ciuchlandią" i sklepem z mydłem i powidłem.
5
Mietek 2017-02-23 09:47
witam mam mozaikowość podjęcia pracy w sklepie Lidl jako pracownik sklepu .sklep mieści się w warszawie na brudnie jak sie tam pracuje ?
czytając opinie jestem zniechęcony ze jest tak źle .... proszę o szczerą opinie
Sylwia 2017-03-01 11:35
Mam pytanie jak wyglada badanie u lekarza medycyny pracy w Warszawie?
Sylwia 2017-03-01 11:39
Mam pytanie jak wyglada badanie u lekarza medycyny pracy w Warszawie?
Drick 2017-03-07 16:03
Nie... z pewnością lepiej szlifowa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za półdarmo, ale SWOIM. Prawdziwy z Ciebie PATRIOTA. Fakt że w niektórych krajach zachodnich można lepiej zarobić nikogo nie hańbi, jeśli wyjedzie tam pracować. Hańbą jest fakt że w innych krajach minimalna płaca pozwala na więcej niż tylko przeżycie swoim obywatelom. A my nie możemy sobie odłożyć na dzieci czy ludzką emeryturę. Ale sądząc po Twoim komentarzu daleki jesteś od takiego myślenia. Nie wytykam innym że dążą do utrzymania komfortowego poziomu życia (czyli większych zarobków) nawet kosztem wyjechania na obczyznę. Sam pracowałem za granicą kilka lat i mimo co najmniej pięciokrotnie wyższych zarobków wiem że to kosztuje wiele wyrzeczeń... chyba że wyjedziesz z rodziną...
1
Martyna 2017-03-12 19:39
To jest portal dla pracowników bądź przyszłych pracowników a nie miejsce na skargi i zażalenia klientów. Masakra jakas.
Xyz 2017-04-01 19:18
Przerwa rzecz święta. 12 godzin bez jedzenia to chyba cyborg wytrzyma.
1
Lady 2017-05-03 16:25
MMoja koleżanka cały czas mi mówi, że jak pracowała w lidlu w 2015 to dostawala na rękę 2500zl. Przepracowala tam kilka miesięcy. I teraz pytanie: to możliwe czy wciska mi ki?
1
Rozczarowany 2017-05-19 19:35
Byłem ostatnio na rozmowie o pracę w dwóch Lidlach, na Conrada i Kasprowicza.
Przebieg wyglądał praktycznie identycznie tak samo, przedstawienie oferty pracy, parę informacji o Lidlu po czym oprowadzano nas po całym sklepie przekazując w tym czasie jakie będą nasze obowiązki.
Po czym nastąpiły rozmowy indywidualne, tam standard czyli opowiedzenie o sobie w kilku słowach itp. itd.
W końcu nastąpiła odpowiedz, co prawda mailowo a miała być telefonicznie ale to taki szczegół i tam była decyzja odmowna, no przyznam szczerze że jestem trochę a nawet bardzo rozczarowany ponieważ uważam że wypadłem dobrze podczas rozmowy kwalifikacyjnej a do tego co ważne jestem dyspozycyjny czasowo i mam doświadczenie pracy w sklepie.
Po przełknięciu tej smutnej wiadomości postanowiłem sprawdzić kto mnie "pokonał" bo akurat tak się składa że zapamiętałem wszystkie twarze podczas rozmowy i jak się okazało w obu przypadkach była to osoba z co najmniej po 40stce a nawet możliwie i po 50tce, nie postawna, nie atrakcyjna itp.
I kolejny raz się zdenerwowałem i uświadomiłem sobie iż nie było warto było tam jechać ;)
Dodam że sam mam 23 lata, jestem wysoki i dobrze zbudowany i mam doświadczenie a jednak woleli jakiś oblechów.
Widocznie i w Lidlu trzeba mieć znajomości ;)
2
Mefisto 2017-05-22 13:16
Żona pracuje w Lidlu na Conrada, bez żadnych znajomości. Samo twoje stwierdzenie że ludzie po 40 to obecny świadczy o tobie, a narcyzm w wypowiedzi wystarczy żeby stwierdzić że raczej brak doświadczenia zdecydowal o tym że się nie nadawales.
7
ja 2017-06-01 11:31
Albo doświadczenie bo wygląd to nie wszystko.
1
Toyota 2017-06-02 22:40
Ja też chciałam spróbować pracy w Lidlu i spróbowałam masakra, jak traktuje się pracownika myślę że w obozach mieli lepiej. Na przywitanie Pani menadzer bedąc w tym dniu na urlopie ale na zakupach przywitała mnie machając przed moimi oczmi kluczykami od samochodu marki Toyota, czego bardzo nie lubię. Postanowiła zwrócić mi uwagę, że kartony zbiera się do wózka ok. Kiedy ją zapytałam a kim ona jest nie raczyła się przedstawić tylko odeszła. Po paru minutach przyszedł do mnie zastepca kierownika zmiany i powiedział żebym nie zadzierała bo ona już kilku osobom pomogła wspiąć się na zastepców lub kierowników . Ja mu odpowiedziałam ze ja kariery tu nie przyszłam zdobywać tylko pracować i na tym skończyła się nasza rozmowa. Następnego dnia Pani menadzer zaprosiła mnie na rozmowę dopytując się gdzie pracowałam, kiedy jej powiedziałam ze pracowałam w jednm zakładzie 30 lat który juz dziś nie istnieja. Dopytywała w jakim kiedy jej odpowiedziałam a była to duza fabryka, Pani menadzer odpowiedziała mi co to takiego bo ona nie słyszała i tu mnie szlak trafił. Jak to nie zna Pani jej odpowiedz była że nie, moja z kolei to skąd Pani przyjechała odpowiedziała mi. Wiec ja jej na to że w jej miejscowości była filia mojego zakładu była bardzo zdziwiona. Dalej popracowałam dwa tygodnie i poprostu zwolniłam się nie będę niewolnikiem u siebie w kraju i w mieście. Ganiają to tu to tam raz sprzatasz a za chwilę musisz usiąść na kasie ok obsłużysz dwie osoby i juz schodzisz bo trzeba iść na piekarnię jeszcze nie zdążysz wstawić pieczywa juz wołają cię na kasy i tak wkółko. Jestem bardzo zdziwiona ze taka firma a niestać ich na zatrudnienie firmy która dbała by o czystość. Pracownicy sami muszą sprzątać cały sklep , zaplecze, wc, magazyn. Dla mnie jest to ochydne jak można od sprzatania odejść i usiąść na kasie z brudnymi rękami bo niema czasu by wyjść i umyć ręce. Przestałam robić tam zakupy jak się napatrzyłam w jakim syfie jest towar króry trafia na pułki to przechodzi ludzkie pojęcie. Gdyby ludzie wiedzieli to nikt by tam nie kupił. Za taką charówę to ta pensja jest nędzna. Jeśli ktoś ma zdrowie i chce być niewolnikiem
6
Rozczarowany 2017-06-17 16:47
Ja mam doświadczenie i o tym wyraźnie napisałem w poprzednim poście.
Kłania się tutaj czytanie ze zrozumieniem.
1
Magda 2017-06-28 11:42
Lidl na ulicy Pileckiego z powodu braku personelu zamienił się w obóz pracy szkoda że po mimo takich pięknych reklam rzeczywistość jest inna ludzie padają jak mrówki bo zapierdzielaja za trzech a menadżer i tak stwierdzi że za wolno większość dziewczyny albo chce się przenieść albo pójdzie na L4 a wystarczy zatrudnić parę osób więcej by było ok.... Ale po co przecież wydajność menadżerowi spadnie.
3
Kasia 2017-07-03 06:43
Też pracowałam na Pileckiego i mogę potwierdzić że jest tam dramat ludzie ciągle zostają po godzinach by nadrobić braki personelu przy takim sklepie powinna być wystarczająca obsada lecz prawda jest taka że człowiek robi tam za czterech i. Ma dość po tygodniu takiego obozu pracy nie polecam. Rada dla menadżera by zatrudnił więcej ludzi bo dojdzie do tego że sam będzie tam pracował.... Dziwne że centrala nie widzi problemu
4
Magda 2017-07-05 17:44
Ja chcę iść do Lidla na Pożaryskiego...ktoś cos może bliżej powiedzieć o tym sklepie ..bardzo proszę
Edyta 2017-07-26 11:51
@Lady być może pracowała także w weekendy, może były jakieś premie.@Kasia może zostawali po godzinach, bo chcieli więcej zarobić? a Ty tez zostawałaś po godzinach?
Admin 2017-07-26 22:23
Ja pracuję w lidlu, wróciłam do lidla drugi raz. Nie wyobrażam sobie pracy w innym miejscu. Jeżeli ktoś jest wolny i nie wyrabia się z tym aby być na piecu i na kasie to faktycznie to nie jest praca dla niego. Ale Lidl dba o pracowników, dobrych docenia dając im szansę na awans, socjal jest bardzo dobry. Jak się dba o swoje interesy to można tam góry przenosić a uważam że 3250, brutto to naprawdę bardzo dużo jak na start, w porównaniu z innymi dyskontami.
2
Aga 2017-08-21 11:36
Jak PS który przychodzi do pracy na bani może zostać ZKS-em ???.......trzeba pracować na Ursynowie ☺
1
pawelszab 2017-09-04 12:01
Uwaga na zakup narzedzi firmy prakside.
Lidll nie ma serwisu pogwarsncyjnego na ten sprzęt.
Edyta 2017-09-13 15:54
@Admin widzę, że jesteś zadowolona z pracy w Lidl. Czy mogłabyś powiedzieć coś więcej o warunkach pracy? Jaka panuje atmosfera? Czy są jakieś podwyżki? Właśnie rekrutują na stanowisko PRACOWNIK SKLEPU - PEŁNY ETAT. W ofercie napisali, że zapewniają umowę o pracę na min. 12 miesięcy, brak okresu próbnego, atrakcyjne zarobki oraz gwarantowany wzrost wynagrodzenia, bezpłatną, prywatną opiekę medyczną dla Ciebie i Twojej rodziny. Czy ktoś zastanawia się nad podjęciem pracy tutaj?
Edyta 2017-09-27 14:48
@Nightmare na forum nie możesz nikogo obrażać. Zapoznaj się z regulaminem forum http://www.gowork.pl/regulamin zanim pozostawisz swoją opinię. Zachęcam wszystkich forumowiczów do przeczytania wywiadu z PR manager Lidl Polska, który znajduje się na stronie http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,7234,wywiad-anna-biskup
1
Gryzelda 2017-09-30 22:30
Chłopaku pisz po polsku !!!.
Ewe 2017-10-05 18:06
Hej, czy ktoś wie jakie zarobki ma Z-ca Kierownika i co należy do jego obowiązków? Z góry dziękuję :)
Edyta 2017-10-06 15:57
@Ewe jeżeli chodzi o zarobki to często zależy od zdobytego doświadczenia. Jeśli chodzi o obowiązki to w ofercie napisali, że do zadań Zastępcy Kierownika należy: Zarządzanie sprzedażą na terenie sklepu, Zapewnienie funkcjonowania obiektu zgodnie z wewnętrznymi standardami, Organizowanie i nadzorowanie pracy zespołu, Przygotowywanie zamówień towaru, Wspieranie managera sklepu i zastępców w ich codziennych obowiązkach, Praca na sali sprzedaży i dbanie o zadowolenie klientów. Czy zamierzasz może aplikować?
gonia 2017-10-09 21:37
Rozumiem ,ze jesteś rozczarowany ale widocznie masz niską kulturę osobistą skoro tak się wyrażasz o drugim człowieku ,każdy ma rachunki do zapłacenia ty egoisto a czterdzieści lat też kiedyś będziesz miał ,pozdrawiam zarozumiałego człowieka.
Zostaw swoją opinię o Lidl - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lidl