Ostatnio kupilam ciasto z cukierni Michalskich wspaniale.POLECAM
Pani Małgorzata to trucicielka ona truje dzieci, truje ludzi wszędzie ładuje chemię w ciasta w torty sztuczne kremy barwniki . Firma bardzo brudna zaniedbana bardzo widać ze nie są uczciwi zle traktują ludzi...
Mam inne zdanie. Uważam że to nieprawda , Wszystko tam jest naturalne.Bywa czasem tak że na próbie w cukierniach pojawiają się niby cukiernicy co to uważają siebie za mistrzów ale w efekcie powodują masę strat bo np przypalaj ciasta i tworzą samowolnie wyroby których nikt nie potrzebuje jak Poezja waniliowa czy kakaowa a ich ciasta to kicha w tym np. sernik który nie da się pokroić bo rozpada się .Przykładowo Tortoletkę zarzucają przed zalaniem niepotrzebnie galaretką dwukrotnie grzaną i w skutek tego spienioną z pęcherzykami powietrza a pod nią przypadkowo rozrzuconymi połówkami truskawek co finalnie przypomina bardziej pole krwawej bitwy pod Solferino niż ciasto. A tymczasem truskawki powinny być regularnie ułożone przekrojem do spodu a wypukłym bokiem do wierzchu. Tacy ludzie działają irracjonalnie i wszystkie swoje niedoróbki lub błędy żeby ukryć starają się zalać czekoladą i posypać orzechami lub kokosem albo lukrem.. Tacy ludzie nie potrafią powtórzyć swojego wyrobu, każdy kolejny raz wychodził im inny wyrób., Taki solista który myśli że umie a tymczasem knoci i brudzi nie jest osoba pożądana przez pracodawców. Dlatego często narzeka na nich i stale jest bez pracy, bo każda cukiernia ma swoje receptury i zlecenia na konkretne wyroby a tym bardziej przed świętami i nowym rokiem. Autor wpisu co wynika z treści nie kwalifikuje się do gildii cukierników i prawdopodobnie jest inna osobą niż się podaje ( pomywacz, pomocnik lub czyściciel form. Cukiernik to osoba odpowiedzialna która w nieskończoność potrafi powtórzyć swoje wyroby i dzięki temu pozyskuje klientów z cukiernią.
I to się nazywa zdroworozsądkowa opinia. Bardzo Ci dziękuję za tak merytoryczny i wyczerpujący wpis. Widać, że masz ogromną wiedzę w zakresie cukiernictwa. Nie myślałeś, żeby może samemu zatrudnić się w Cukierni Michalscy?
Wszystko to bzdury. Chyba to była najgorsza praca w moim życiu. Jak ktoś nie nadaje się do prowadzenia cukierni nie powinien pracować.
Czytam posty wielu pracowników wylewających pomyje na byłych lub teraźniejszych pracodawców. Dlaczego pytam? Czy pracodawcy są tacy źli - czy może problem leży w nas samych pracownikach. Chcemy dużo zarabiać - a nie chcemy więcej pracować!. Mamy pretensje do pracodawcy o wszystkie niedogodności a często nic nie proponujemy i nic nie wnosimy w zamian. Chcemy dużo zarabiać a niewiele umiemy - i czasami nie chcemy się uczyć. Warto zastanowić się przede wszystkim nad samym sobą zadając pytanie - czy rzeczywiście robię wszystko co mogę dla tego lub innego pracodawcy. Dzisiaj każdy pracodawca chodzi po cienkiej linie - nie dość, że biurokracja rozwinięta do granic absurdu, Rodo, PPK , Tarcze antykryzysowe to również olbrzymia niepewność ekonomiczna i zdrowotna - powinniśmy pomagać a nie krytykować. Łatwo zrzucić winę na pracodawce, państwo czy partię rządzącą - gorzej ujrzeć swoje błędy i pomyłki
Czy cukiernia działa również na dowoz ?
d
d
-
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę
Firma to totalne (usunięte przez administratora), zero szacunku do pracowników, cały czas krytyka i krzyki ze coś się źle zrobiło, nie widzą błędów po swojej stronie tylko wszystkiemu są winni pracownicy. Wypłat nie ma na czas. Dużo nadgodzin. Brak umowy. Nie polecam nikomu kto chciałby się tam zatrudnić.
Jak cukiernia sobie radzi? Jesteście otwarci?
Rewelacyjna
@. a jak wyglądają odpowiedzi Cukierni Michalscy na e-maile? Są to wiadomości do pracowników czy klientów? TY jesteś pracownikiem? Możesz powiedzieć na jakim stanowisku pracujesz i jak wygląda Twoja praca?
Niesamowite chamstwo panuje w tej firmie - widać to nawet w odpowiedziach na e-mail
Co sądzicie o nadchodzącej promocji w Cukierni Michalscy z okazji imienin Marcina w dniu 11 listopada z obdarowaniem każdego Marcina darmowym rogalem? http://www.cukierniamichalscy.pl/ Na plus taki zabieg marketingowy? Ktoś z Was skorzysta z promocji?
@bo no taka prawda ze zawsze tak poiwnno byc nie uwazasz?
widze, że to nie pierwszy nie ostatni Klient Michalksiej zrobiony w ciemno ! no cóż Pani Małgorzato czas sie pakować pod most !!!
niestety co do jakości wypieków, to Michalscy bardzo się popsuli. Tydzień temu zakupiłyśmy na Wrocławskiej torcik czekoladowy i czarny las. Biszkopt był suchy, wręcz kamienny, masa smakowała zjełczałym masłem, a sama polewa czekoladowa bez smaku, tylko słodka, mdła. Zwróciłam napoczęty kawałek, albo raczej ostatek ponieważ pani sprzedająca sprzedała mi całość jakiegoś kawałka leżącego z tyłu lady. Nie z całego ciasta leżącego przy szybie. Rozczarowałyśmy się.
Czy Michalscy zmienili nazwę i nazywają się teraz Jonasz? Poszukują pracowników do sklepu sieciowego i na Strzelców 26 prowadzą nabór.Wie ktoś czy to jakaś inna firma czy to jednak dalej Michalscy pod inną nazwą?
nie wiem jak to u Was wygląda konkretnie, ale ja na przykład zastanawiam się nad pracą u nich, owszem przeczytałem już kilka negatywnych opinii, ale wydaje mi się, że są one mocno przesadzone tak naprawdę i tutaj pojawia się już problem, ponieważ nie wydaje mi się, żeby dobrym pomysłem było pisanie opinii pod wpływem emocji.
To ja juz nie wiem co myslec o cukierni Michalscy, bowiem jak widać są i bardzo zadowoleni pracowncy, jak i niezadowoleni. Jak o sobie piszą od momentu rozpoczęcia działalności w 1992 roku Cukiernia Michalscy cieszy się uznaniem klientów dzięki wysokiej jakości wypiekom o wyjątkowym smaku. Z tym sie jeszcze moge zgodzić, ale co do pracy się pogubiłam.
Jako była pracownica z ponad półtorarocznym doświadczeniem śmiało mogę polecić pracę u Michalskich (logo bez korny). Czytając powyższe komentarze chciałam odświeżyć informację dla wszystkich szukających pracy - polecam! Pracuje się za uczciwe pieniądze, nigdy nie zostałam oszukana na pieniądze. Ile się chce pracować tyle się pracuje, dyscyplina jest, aby utrzymac poziom w cukierniach. Wyroby cukiernicze przepyszne, stad łatwo sie poleca klientom. Jezeli komuś zalezy na pracy i dobrze wypelnia swoje obowiązki to nigdy nie ma problemu. Ludzie, szanujcie swoje prace i pracujcie, a nie tylko wymagacie !!!
Właśnie, bo cukiernia Michalscy ma bardzo dobre opinie klientów jesli chodzi o wyroby, szczególnie torty, to mają jakieś problemy?
i @488, interesowałaś się głębiej tym co się stało w Cukierni Michalscy? udało Ci się skontaktować z tamtymi ludźmi?
Od lat współpracuję z Firmą.Mam tylko same dobre wspomnienia. Coś się jednak tam podziało! Telefony osób z którymi dotąd rozmawiałam - milczą lub mają zapchane skrzynki.!!!!????
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Cukiernia Michalscy?
Zobacz opinie na temat firmy Cukiernia Michalscy tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 1.
-
Jak wygląda rekrutacja do firmy Cukiernia Michalscy?
Kandydaci do pracy w Cukiernia Michalscy napisali 4 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.