STALESIA

• Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń
Kraków - Stalesia
Toruń - STALESIA SP. Z O.O.

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o STALESIA Sp. z o.o.

Opinie o STALESIA Kraków

Nie przegap nowości o STALESIA Sp. z o.o.!

Ireneusz

07.05.2024 10:40

W firmie zakupiłem kolanka stalowe kwasoodporne. Dostawa zgodnie z otrzymaną ofertą. Polecam

04.12.2023 11:44

Witam, widziałam, że kiedyś widniała na takim portalu oferta pracy dla spedytora na międzynarodówkę. Czy te nabory będą w ogóle jeszcze opcjonalne jakoś w najbliższym czasie? Wtedy akurat była to opcja pracy od zaraz. Nie widzę z ostatniego czasu opinii w tym zakresie, zastanawiam się przy tym czy zarobki mogły się jakkolwiek zmienić? Podano wtedy widełki do 9,5 tys

04.12.2023 14:07

Dzień dobry, Bardzo dziękujemy za zainteresowanie pracą w naszej firmie. Na chwilę obecną nie poszukujemy osoby na stanowisko Spedytora. Seredcznie pozdrawiamy

05.05.2023 21:38

12.05.2023 20:27

Szanowny Panie Rozmowa rekrutacyjna jest zawsze przeprowadzana przez dwie osoby: kierownika działu i pracownika działu HR i to on przedstawia warunki zatrudnienia, nie ma, więc możliwości, aby została Panu czy drugiemu z Panów zaproponowana umowa na czas nieokreślony. Okres próbny to okres, kiedy pracownik może w pełni zaprezentować swoje umiejętności. Powinien też skoncentrować się na poznaniu swojego zakresu obowiązków na zajmowanym stanowisku i jak najlepszym wywiązywaniu się z nich. Poddanie ocenie organizacji pracy firmy, której tak naprawdę jeszcze nie zdążył Pan dobrze poznać, organizacji zastępstw podczas urlopów oraz organizacji spotkań biznesowych, czy też kwalifikacji pracujących w nich osób jest daleko posunięte. Wyraża Pan tu swoją opinię dotyczącą pomocy przy przygotowaniu spotkania, w tym „robieniu kanapek” wypowiadając się w imieniu innego pracownika. Rozumiem, że jest to opinia tej osoby i został Pan przez nią upoważniony do zamieszczenia jej tutaj i jest Pan pewien, że nie była to zwykła, codzienna współpraca pomiędzy Paniami?
    Kot

12.05.2023 21:57

Czy trzeba mieć pisemne oświadczenie osoby aby wyrazić swoją opinię? Piszę to co mi się podoba co zauważyłem. Zaprzeczanie wszystkiemu przez Państwa co ja napisałem świadczy tylko o tym że dużo prawdy w tym jest co pisze . Organizacja spotkań biznesowych pracując na monitoringu hahahhaha. Kończąc to karuzele śmiechu wystarczyło mi 3 miesiące aby dokładnie sprawdzić jak działa firma , jak traktuje pracowników i dojść do wniosku że praca w tym miejscu nie ma najmniejszego sensu. Pozdrawiam
    Inna

11.03.2020 08:01

Hej, znów widzę rekrutację do księgowości. Czy tam jest duża rotacja? Czy ktoś pracował w stalesia w biurze w Krakowie? Jak tam jest? Jaka atmosfera, wdrożenie na stanowisko pracy? Dlaczego pracują w godzinach 8-16.30?
    Kandydatka

20.10.2021 13:30

Właśnie ta obowiązkowa przerwa mnie bardzo zniechęciła do tej firmy. Wszyscy teraz dążą do pracy zdalnej i redukcji czasu pracy a tu pół h dłużej xD

19.10.2023 13:10

8 Godzin pracy plus 0.5 g przerwy
    Oliwia

21.09.2023 19:06

8-16:30 z tego co pamiętam to nie można pracować bez przerwy i wychodzić o 16.
    Marvel

05.05.2023 21:15

W dniu rozmowy kwalifikacyjnej którą przeprowadzał kierownik działu monitoringu powiedziano mi jakie będę miał wynagrodzenie na okresie próbnym 3msc. Po okresie próbnym obiecano mi że będzie od razu podwyżka i umowa na czas nieokreślony . Okazało się po 3 miesiącach że nie ma ani podwyżki ani umowy na czas nieokreślony tak jak mi to obiecał kierownik. Sama praca wygląda tak że idzie ci patrzeć w 20 letnie monitory które wyświetlają obraz z kamer na sklepach , kamery też najlepszej jakości 2 FPS człowieka tak zacina że nie da się nic obejrzeć ani co kolwiek sprawdzić oczy bolą od samego patrzenia w tą idealna jakość obrazu. Została także obiecana premia za różnego rodzaju wykonane zadania gdy je wykonałem powiedziano mi że także tej premii nie będzie . Pracownik monitoringu jest od wszystkiego w tej firmie od remontów do robienia kanapeczek dla zarządu hehe. Doszedłem do wniosku że nie ma sensu praca w takim miejscu gdzie jesteś okłamywany na każdym kroku i złożyłem wypowiedzenie. Pomimo tego że firma planowała ze mną długoterminowa współpracę usłyszałem odpowiedź od kierownika działu na moje pytanie "Czemu nie dostałem podwyżki skoro mi obiecaliscie" na to odpowiedział nie wykazał się Pan jako pracownik. Powiedział to człowiek który nie ma żadnego pojęcia o szeroko pojętym monitoringu który nie miał nigdy styczności z montażem i konfiguracja kamer , ale tacy ludzie jak zwykle mają dużo do powiedzenia. Gdy już się zatrudnisz pomimo mojej opinii to spotkasz się z jedynym plusem a są to współpracownicy na dziale monitoringu , będę ich miło wspominał. Z całego serca nie polecam pracy w tej firemce.

22.04.2023 23:02

Bardzo jasne warunki pracy i płacy. Zapewnione szkolenia i pomoc przełożonych oraz pozostałych pracowników poszczególnych działów w firmie. Tu nikt nie zostaje sam. Polecam.
    Grafik

29.10.2022 08:02

Sophie

Przebieg rekrutacji Najpierw zadzwoniła Pani czy chce rozmowę online. Zgodziłam się. Podczas rozmowy dano zadania rekrutacyjne z limitem czasu, który zupełnie był nieadekwatny do ilości zadań. Ledwo zdążyłam cokolwiek zrobić, jednak zadzwoniono, że zapraszają mnie do kolejnego etapu, który już się nie odbył. Stanowisko z opisu przypominało bardziej osobę od wszystkiego niż stricte grafika Pytania Na rozmowie zadano mi pytanie o prawo jazdy. Odpowiedziałam szczerze, że posiadam, ale nie mam auta. Jak przyszło mi przyjechać do Krakowa Pani była w wielkim szoku, że polegam na komunikacji zbiorowej i okazuje się to dla nich problemem

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Nie dostałem pracy

#RozmowaKwalifikacyjna
    #Grafik
    Zainteresowany

30.09.2022 15:41

Jak wygląda atmosfera w pracy? Czy proces wdrożenia nowego pracownika jest przyjazny? Czy jest możliwość pracy zdalnej? Są jakieś benefity dla pracowników?
    Luka

09.09.2022 16:31

Czym właściwie zajmuje się firma? Rurami, odzieżą używana czy transportem? Dość rozbieżne dziedziny.
    Tony

05.09.2022 10:48

Super firma, polecam!
    Zainteresowana

13.06.2022 22:07

Piszę z zapytaniem o pracę w księgowości, jak oceniacie pracę i atmosferę w pracy? Warto wysyłać cv?
    D

04.07.2022 15:50

Pracuję w firmie, bardzo rzadko zdarza mi się zostawać dłużej.
    T

24.07.2022 15:16

A w jakim dziale pracujesz?

06.03.2022 10:11

Czy w STALESIA Sp. z o.o. pracuje się na open space?
    Iga

19.03.2022 08:35

Nie.
    D

04.07.2022 15:51

Pokoje są od 1,2,3,4 osobowe
    Łukasz

03.05.2022 15:54

Pracowalem w tej firmie dłuższy czas, obecnie sytuacja jest nieciekawa. W przeciągu 2,5 miesiąca zwolniło się 9 osób - wszyscy to wykwalifikowani pracownicy. Zarząd i kadra zarządzająca przekazują ich (byłych pracowników) obowiązki pozostałym osobom w nie posiadających do tego wcześniejszego przeszkolenia. Atmosfera w firmie jest ciężka, a do tego dochodzą jeszcze do tego zmienne nastroje, które skutkują częstymi wizytami "na dywaniku". Opinie tutaj zostawiane na bieżąco kasują, żeby potencjalni pracownicy nie dowiedzieli się prawdy. To już 4 podejście... Finansowo nie jest źle, ale psychicznie i czasowo... Musisz być w gotowości 24h/7 - co, kto lubi. Ja nie polecam
    Gosia

20.10.2021 18:12

W Stalesia pracuje od 2018 roku. Atmosfera i ludzie w pracy bardzo pozytywni. Kadra zarządzająca stawia na rozwój swoich pracowników. Zaangażowanie w swoje obowiązki zawsze jest doceniane. Polecam
    B

04.11.2021 21:23

To fajnie, niektórzy dzięki solidnym plecom szybko pną się do góry
    Ola

18.01.2022 19:43

Potwierdzam, firma jest źle zarządzana przez ludzi, którzy nie znają się na zarządzaniu zespołami. Zarobki kiepskie, pracy dużo, stresu dużo, czasami "szefowe" robią kłótnie z byle powodu. Bardzo odradzam prace w tej firmie

23.10.2021 18:41

Czy szukają kogoś na sortownie na Warszowicach, co trzeba zrobić żeby się tam dostać? Wysyłałam CV, ale dostałam informację że nie ma przyjęć.
    Natka

05.12.2021 08:45

A gdzie po nowym roku można składać cv?

10.12.2021 08:06

Dzień dobry CV można złożyć osobiście w biurze (ul. Pszczyńska 140, Warszowice) lub przesłać na adres [email protected]
    Była kandydatka

20.10.2021 12:45

Rekrutacja nieprofesjonalna., jestem zawiedziona i nie polecam. Aplikowałam na marketingowca. Po drugim etapie odpowiedz pozytywna lub negatywna miała być do 2 tygodni, której się nie doczekałam :) Słabo, że obiecują że kandydat dostanie odpowiedź a później brak nawet podziękowania za udział w rekrutacji. Poza tym wszystkie etapy w siedzibie firmy, każdy trwa ok godziny. Na pierwszym etapie rozmowa rozpoczęta od ok 15 min. testu rekrutacyjnego. Dla mnie to niepoważne, że firma zaczyna rozmowę od testów a nie chociaż krótkiego dialogu. Nigdzie się z tym nie spotkałam. Poza tym inne wymagania w ogłoszeniu i bardziej zaawanasowane pytania na teście dot. mocno digital marketingu.

23.10.2021 18:46

Firma jest dobra, wiec mają spore zainteresowanie i sobie wybierają, takie ich prawo.

17.12.2020 18:01

Czy w STALESIA Sp. z o.o. występują paczki/bony świąteczne?

03.10.2021 21:23

Kryteria premii oraz zasady jej przyznawania są jasno określone i przestrzegane przez pracodawcę TOM w przypadku, kiedy wysokość otrzymanego przez Ciebie wynagrodzenia budzi Twoje wątpliwości, jeżeli byłeś lub jesteś pracownikiem firmy Stalesia, to bardzo proszę o zgłoszenie się do działu kadr, w celu wyjaśnienia ewentualnych niezgodności.
    Tom

06.10.2021 18:35

Dzięki za informacje, już nie pracuje w Stalesi. Zmieniłem na inną, z bardziej przejrzystymi zasadami i obowiązkami

08.07.2021 16:05

Na jakie wsparcie w STALESIA Sp. z o.o. mogą liczyć kobiety w ciąży? Czy przestrzegane są ich prawa wynikające z Kodeksu pracy?

24.09.2021 08:02

Pracownice w ciąży w firmie Stalesia sp. z o. o. w pełni mogą liczyć na wsparcie ze strony pracodawcy a ich prawa są szczególnie chronione zgodnie z przepisami zawartymi w Kodeksie Pracy.
    Elmer

25.09.2021 20:03

Pytanie było na jakie wsparcie to że są chronione prawem to każdy wie.

28.03.2021 18:30

Jaka umowa obowiązuje w STALESIA Sp. z o.o. podczas okresu próbnego?
    nick

06.04.2021 21:08

To chyba zależy od stanowiska, jakie się ma w firmie.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w STALESIA?

Kontakt - STALESIA Sp. z o.o.

Mariana Domagały 19 30-741 Kraków

Branża główna: Moda, projektowanie
    NeverEndingStory

15.02.2021 10:47

Nie polecam nikomu,(usunięte przez administratora) wymagania maja nieziemskie albo zwalniają człowieka bez podania powodu i jak chcesz wyjasnic sprawe o co chodzi to zalewają cie jak śmiecia...Wasze słowa ss nie ważne oni i tak wiedzą lepiej. A dział monitoringu zamiast wyłapywać kradzieże na sklepie to patrzy czy przypadkiem telefon nie odebrałaś albo czy wystarczająco szybko zapieprzasz... (usunięte przez administratora)

15.01.2021 18:59

Witam, czy może ktoś napisać opinię o dziale księgowości? Jak oceniacie tam pracę?
    ona

13.10.2020 18:56

Witam, to najgorsza firma w jakiej pracowałam. Ludzie super(usunięte przez administratora) Wymagania pod sufit, naprawdę nikomu się tam nie nudzi i każdy pracuje dużo, a i tak ciągle coś nie tak jest. Najlepiej jak się po godzinach siedzi(usunięte przez administratora) O podwyżkach można zapomnieć, pakietu socjalnego brak, nic w sumie nie ma. Zarząd zwalnia ludzi ot tak sobie, nieważne czy 1 rok, 5 czy 10 lat się pracuje, wylatuje się z dnia na dzień za nic. Nie polecam pracy w tej firmie.
    lolek

08.01.2021 12:02

To prawda, tak to wygląda!
    alga

11.12.2020 19:49

Sortownia w krakowie - nie polecam. Zimno, bałagan nerwówka!

07.09.2020 18:46

Bardziej angielski biznesowy czy potoczny, podczas rozmowy w STALESIA Sp. z o.o.?
    ala

05.11.2020 20:36

Bardziej potoczny jest wymagany, umożliwiający komunikację.
    Ines

17.09.2020 21:43

Hej. Jak wygląda praca na własnej działalności jeżeli chodzi o prowadzenie sklepu? Dostajecie pracowników czy sami jesteście na sklepie przez 6 dni w tygodniu?
    Nicknick

03.03.2020 18:19

Dlaczego usuwacie wszystkie negatywne komentarze?
    Kierowca

24.01.2020 22:16

(usunięte przez administratora) Kierowca Jazda do 8 godzin ale wozisz po 2-3 tony (worki po 10 kilo) pełno kurzu i samochody czyt. flota fordy z 2012 roku. Sklepy przeważnie pierwsze piętro.. Kasa tyle co w biedronce ale masz wolne weekendy. Sekretariat okej mili ludzie. Jeśli nie boisz się jazdy przeładowanym busem po Polsce i kurzu to praca dla ciebie :)
    dan

05.03.2019 17:01

hej kto napisze jakie warunki pracy w Krakowie jako sortowacz odzieży na rybitwach bo ciągle się ogłaszają?
    Stefan

06.03.2019 12:49

Trzymaj się od tej firmy z daleka dla własnego zdrowia
    Zdziwiona

27.08.2018 10:00

Dleczego nie dodajecue moich konentarzy???
    Zuzanna

14.03.2018 13:49

@Basia dlaczego nie polecasz? Możesz powiedzieć coś więcej, podając przykłady? Taki krótki komentarz niewiele mówi osobom szukającym opinii o STALESIA Sp. z o.o. na tym wątku. Aktualnie prowadzony jest nabór na pracownika działu handlowego. Czy ktoś z Was pracował w tej firmie na podobnym stanowisku i może powiedzieć jak wyglądają warunki pracy?

27.08.2018 09:45

Próbuje Ci odpisac ale blokują moje komentarze...porażka.
    Tymoteusz

19.03.2018 19:18

Pracowałem jako pracownik monitoringu i nie polecam rekrutacja jak na stanowisko prezesa a później (usunięte przez administratora), co chwile jest rekrutacja na stanowisko pracownika monitoringu nie bez powodu bawią się ludźmi przyjmują zwalniają i zabawa trwa mam nadzieję że ta firma padnie jak każda która nie szanuje swoich pracowników
    Zuzanna

16.03.2017 11:11

Obecnie firma prowadzi rekrutacje na stanowiska między innymi pracownika marketingu i pracownika monitoringu. Co możecie powiedzieć osobom aplikującym o tym jak wygląda praca na tych stanowiskach?
    Tadełusz

27.07.2017 21:43

z krk do Pawłowic to jakieś 140km... jakąś ścieme walisz.

13.01.2018 03:11

A kto powiedzial ze on z Krakowa jechał?? Biga ma duzo sklepow a pracownik monitoringu jest na kilku w ciągu dnia wiec mogl jechac 300km. Wiem bo tam pracowałam ponad 10 lat. Nie polecam...
    bubuś malutki

10.01.2018 19:47

Witam, jakie aktualnie są warunki pracy w Krakowie? Chodzi mi o biura min. kadry i księgowość. Czy warto aplikować? Często pojawiają się ogłoszenia na księgowego - czy jest to związane z takim zapotrzebowaniem, pracownicy rezygnują czy może są zwalniani? Z góry dziękuję za szczerą wypowiedź.
    Flower

17.11.2017 21:34

Witam wszystkich. Czy mógłby ktoś napisać coś o pracy w sortowni odzieży? Jak ta praca wygląda? jakie są warunki? no i czy warto w ogóle się podejmować. Z góry dziękuję za wszystkie informacje.
    Fifi

20.04.2016 12:05

NO jestem w szoku...widzę, że firma stara się ponownie o dobry wizerunek ;) no cóż...oceniaj krakersa po opakowaniu bo w środku jest wszędzie to samo :)
    ola

22.04.2016 20:01

I Ja zgadzam się w 10000000000%
    stal

03.07.2017 22:57

wrażenia po rozmowie rekrutacyjnej w firmie stalesia. Firma w Krakowie zlokalizowana jest na totalnym bezludziu, dojazd autobusem niemożliwy, pozostaje jedynie samochód, ale za te pieniądze co proponują to trzeba by wydawać pół wypłaty na paliwo. atmosfera napięta i sztuczna. politykę firmy określiłbym w skrócie "daj z siebie wszystko za nie wielkie pieniądze"
    kasi

30.12.2016 18:24

Witam!! przeczytajcie opinie na stronie z Żor
    Oleska

02.12.2016 08:19

Będzin, porażka.
    lola

24.11.2016 21:05

Kręgosłup się tylko niszczy w tej pracy

Zostaw merytoryczną opinię o STALESIA Sp. z o.o.