Stelmet

Zielona Góra

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 84 ocen.

Opinie o Stelmet

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stelmet

korki jeleniów

Zakład na Palisadzie : Człowiek nie jest głupi i zastanawia sie jak to to jest że majster przy rozdawaniu pracy to na Patyki daje ,,Dwie" osoby a na grube kołki ,,Jedną" osobę . A co jest najlepsze te same wypłaty dostają to jest sprawiedliwe? (nie tyczy się to kobiet) . Odnośnie do wypłat Znów zaczęły się spadki w płaceniu i to nie mało bo o 200 Zł ale tak kolejne dwie wypłaty i znów pracownik dostanie 1800 zł ale czas pokaże co z pieniędzmi może to jednorazowe zawahanie z tą wypłatą ...

Ciekawy

Witam jak sytuacja wyglada na dzien dzisiejszy ? Jest okej czy lipa pozdro

Nie wiadomy

Zielona góra tartak zarobki 3000tys netto.

niedowiarek
@Nie wiadomy 04.06.2017, 19:41
Zielona góra tartak zarobki 3000tys netto.

chyba brutto

gość
@Andziol 21.08.2017, 18:20
z nadgodzinami czy bez? i na jakim stanowisku?

na pewno z nadgodzinami a jak nie to stanowisko wyżej postawione od pracownika na produkcji

Gość

Czy u was w ZG też jest taki problem żeby znaleźć ludzi do pracy?

Marcin

A jak tam mają kierowcy albo na wózkach.

jaro

to ile osob zwolnili w zg

jaro

jakie są zarobki dodatki itd

xxx

chciałbym się dowiedzieć czy firma daje jakąś dodatkową kasę na święta? czy może jakieś paczki?? Jak wygląda praca planisty produkcji w tej firmie? i ile można zarobić na takim stanowisku?? chodzi mi o zakład w Grudziądzu

lg

witam coś ktoś wie na temat bonów na święta czy będą

zwykly czlowiek

jestem pracownikiem palisad reke trzymają tu pan kaja i kuzmiak wyplaty do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] panowie oczekują cudow robimy na popsutych często nie bezpiecznych maszynach pod grozba ucięcia premii dyrekcja ma to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] no i nas ponadto traktują nas jak smieci glos ma tylko rodzina kuzmiaka licznie zatrudniona w stelmet palisady. dziekuje i proszę o pomoc..

uciszony monter

Podczas rekrutacji obiecują złote góry , więc zwalniasz się ze stabilnego stanowiska i trafiasz do stelmetu ( zakład w Grudziądzu )12, 5 brutto i magiczna premia ile pan sobie życzy 40 , 30 , 60 % tylko la panel o wymiarach ok 2mX 2m musi zejść ze stołu co 180 sekund ( składa się z ok 30 elemętów ) , nie istotne że zakład w rozruch , stoły do zbijania to jedna wielka porażka niemożliwa do naprawy , materiał nie przebrany bardzo często niewymiarowy. Więc bijesz ręcznie 50 gwoździ bo może ktoś zauważy jak bardzo się starasz , i uratujesz premię nie uratujesz jak kogoś nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Bo problemy możesz sobie zgłaszać do woli. EHH nie polecam zakładu w Grudziądzu jeszcze nie teraz ...

terek

A lądowisko w Grudziądzu dla prezesa i jego helikopter jest ?

gallanonim

Wiecie czy w Grudziądzu będą zatrudniać na stanowiskach biurowych ?

ciekawski2

Ha ha ha Stelmet wielka firma tworząca miejsca pracy tylko na stołkach u góry.Nowy kierownik nowy zastępca dyrektora .Zarobki dla pracowników cały czas w dół .Norna 300 lamel =2400 ,płoty powyżej 400 szt.=2700,formatówki =1800,hydromat=2500 stolarnia bez nadgodzin=1600 saba 1700.Kierownik stolarni RAJ na ziemi. 6 w pracy, śniadanie 7,30 pochodzi z zeszytem pod rękę -14 do domu. żadnych po południówek, nocek .Polecam jak chcesz pracować na nierobów

Jura
@ciekawski2 04.10.2016, 13:35
Ha ha ha Stelmet wielka firma tworząca miejsca pracy tylko na stołkach u góry.Nowy kierownik nowy zastępca dyrektora .Zarobki...

O którym kierowniku mowa bo jest ich trochę?

gora

w Grudziądzu porównali nas do małp, że mamy jak małpy robić , bo robimy za wolno

były pracownik

nie ma co się dziwić takie zarobki to normalne te 2tyś jak będzie 20 dni pracujących

maniek

Mr garden grudziadz. Oboz pracy obiecuja 2tys ale jak normy sie zrobi a normy z palca wyssane nie mozliwe do wykonania jedna wielka porazka. Nie polecam.

J.j

Gowniany zaklad gowniane zarobki gowniany kierownik na palisadzie Omijajcie szerokim lukiem

mrgarden

Już ruszył. Zarobki od 3000 netto w górę

Grudziądz
@mrgarden 27.08.2016, 09:21
Już ruszył. Zarobki od 3000 netto w górę

Od 3000 ale to chyba brutto? Widziałem że jeszcze trwają tam prace budowlane.

Grudziądz

Czy wie ktoś kiedy rusza zakład w Grudziądzu?

robson
@Grudziądz 26.08.2016, 21:51
Czy wie ktoś kiedy rusza zakład w Grudziądzu?

W Listopadzie

robol

Stelmet jet super, super zarobki, super kadra, super sprzet. SUPER!!!!!!

stary pracownik
@robol 13.08.2016, 21:45
Stelmet jet super, super zarobki, super kadra, super sprzet. SUPER!!!!!!

fejk

szukajacy

juz tam zatrudniaja i rusza produkcja? a na jakim stanoisku dali ci taka kase ( PICIUU)

szukajacy

na jakim stanowisku oferują takie zarobki ? jesli morzna wiedziec?

Piciuu

Bylem na rozmowie, mam podpisana umowę przedstepna. Umowa o pracę, przy okresie próbnym na rękę 2000 po okresie próbnym 2300-2500 . Nie wiem czy takie wynagrodzenie będzie na 100% nie mniej jednak jestem zadowolony ze zmiany pracy.. w Grudziądzu ludzie ciężko pracują za psie pieniądze.. w systemie 4 brygadowym i szkodliwych warunkach, zapieprzajac w weekendy mialem 1800-1900 max na rękę.. tutaj mam zaoferowane 2 zmiany i każdy weekend wolny i jeśli takie wynagrodzenie jakie mi zaoferowano będzie napewno to dla mnie bajka

stary pracownik
@Piciuu 25.07.2016, 21:21
Bylem na rozmowie, mam podpisana umowę przedstepna. Umowa o pracę, przy okresie próbnym na rękę 2000 po okresie próbnym 2300-25...

to bajka nigdzie w tej firmie tyle nie dostaniesz nawet jak bys zaliczył 3 soboty to może 2200zł ? i to cud musi być

ciekawy

a na jakim stanowisku pracujesz ?

korki jeleniów

Ja tam pracuje ponad rok i powiem wam że place masakryczne. Nie dość że. 3 zmiany to 2100 zł ze wszystkimi sobotami

ciekawy

dziekuję ci za odpowiedz bardzo mi pomogles oby unas w grudziadzu tez tak płacili jak tam u was. Cięzko jest na montazu pracować na skręcaniu płotków lub peralgoli ?

ciekawy

,,Bonda co masz na myśli mówiąc pseudo akord byś mógł to rozwinąć " bo tu w grudziadzu też powstaje zakład mr garden i pani mi na rozmowie też mówiła o tym akordzie ale bardziej tego mi nie rozrzeżyła Będe wdzieczny za odpowiedz.Szczególnie ten akord jest na montażu

ZORRO
@ciekawy 09.06.2016, 15:32
,,Bonda co masz na myśli mówiąc pseudo akord byś mógł to rozwinąć " bo tu w grudziadzu też powstaje zakład mr garden i pan...

akordu nie ma i nie było . taka rzeczywistość a wypłatę naliczają ile zjedzie z zakładu (niby) bo u nas dużo zjeżdża a zarobek jeszcze mniejszy bo zarobiłem 1800 zł nawet 1900 nie było a robię Parę (!) lat już

Bonda

1 umowa o prace 2 psełdo akord 3 daj sobie spokuj z ta firma.... Zaufaj mi

grudziadz

jak jesteście tak dobrze zorientowani to mam pytania >1 jak wygladają umowy czy to smieciówki czy normalne umowy o prace 2 pytanie to jak to wygląda z tymi normami chodzi mi głownie o stanowiska montażowe jak np skerecanie płotków i peralgoli będe bardzo wdzieczny za odpowiedz

ZORRO

Wątpię zęby płacili 2500 zł jak teraz płacą jak najmniej . Dwa miesiące tremu mojemu znajomemu za 23 dni pracy z sobotami zapłacili 1826 zł a miesiąc później za 22 dni pracy zapłacili 1920 zł . Ostatnio znajomy mówił że jakiś człowiek z biura stał za twoimi plecami z stoperem w reku i liczył ile na minute zrobisz .... To chore ! wiadomo że ludzie nie będą robić za tak mizerne pieniądze .Zaraz ustalą normę że ma się tyle i tyle robić by dostać te wyżyłowane 2000 zł a człowiek niby czym jest Robotem??!! Wyśrubują normy a człowiek będzie się łamać by zarobić ten mizerny hajs . Ludzie zaczęli uciekać z PALISADY bo to śmiech na sali . a w ich miejsce nie ma kogo zatrudnić bo ludzie wiedzą jak płacą na PALISADZIE W JELENIOWIE . Teraz jak wyszło 20 dni pracujących to ludzie pozarabiają ile 1700? i co powiedzą że norma nie zrobiona ? Niech zaczną normalnie płacić to i ludzie zaczną normalnie robić . Dopóki nie zmieni się kierownik na Palisadzie to nic się nie zmieni.

szukajcy

cikeawy a to ci tyle w grudziadzu zaproponowali taka stawke? zatrudniaja juz tam

Ciekawy

Nie dodałem ze chodzi oczywiscie o kwoty netto

juz nie pracownik
@Ciekawy 02.06.2016, 19:58
Nie dodałem ze chodzi oczywiscie o kwoty netto

człowieku taka kwote to dostaniesz na poczatku i to jest kwota brutto czyli netto to jakies 1800-1900 tak teraz sie zarabia w Stelmecie . to nie to co kiedys ze były inne pieniadze Stelmet zaczyna sie powoli konczyc , a ze maja podpisane umowy to musza sie wywiazac , bo inaczej kara albo całkowita plajta

Ciekawy

Witam ja dostałem u nich oferte pracy na autoklawach. zaoferowali mi na początek 2300zl a po okresie probnym 2500zl. Czy to jest realne wynagrodzenie czy tylko jak wyrobie jakąs norme i dostane premie?

szukajacy

a ja myślę o pracy na produkcji ktoś wie jake są piniądze ?

Maurycy
@szukajacy 01.06.2016, 11:23
a ja myślę o pracy na produkcji ktoś wie jake są piniądze ?

kolego odradzam pracy w tej firmie . I LEPIEJ NIE PYTAJ DLACZEGO .Pozdr

Grudziądz

Myślę o stanowisku na utrzymaniu ruchu,a jakie pieniądze? tego chciałbym się dowiedzieć.

Grudziądz

Ogłoszenia są ale chyba jeszcze nie zatrudniają skoro nikt nie pisze, też jestem ciekawy czy będą dawać takie pieniądze jak obiecują.

chetny

czy ktos wie kiedy będą zatrudniać w grudziadzu ?

Grudziądz

No to widzę że w Grudziądzu pewnie nie będzie lepiej widać że polityka firmy jest taka żeby dać trochę więcej kierownikom którzy będą cisnąć pracowników zarabiających trochę więcej niż najniższa.

pinokio
@Grudziądz 02.05.2016, 09:25
No to widzę że w Grudziądzu pewnie nie będzie lepiej widać że polityka firmy jest taka żeby dać trochę więcej kierownikom którz...

Niestety kolego smutne to , ale prawdziwe wiec nie spodziewaj sie niewiadomo jakich kokosów i zanim pujdziesz tam pracowac to przemysl to sobie dokładnie zebys potem nie załował , i nie słuchaj takich plotek ze ktos pisze ze Stelmet jest nie wiadomo jakim królestwem . N apoczatku to moze ci zapłacą jeden miesiac zeby zdobyc Twoje zaufanie a potem to bedzie ty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a o kase nie pytaj

Grudziądz

Widzę że w istniejących zakładach Stelmetu nie ma rewelacji w zarobkach a w Grudziądzu chcą dać więcej ludziom zarobić?Miejmy nadzieję że tak będzie. Dlatego pytałem czy ktoś już był na rozmowie w Grudziądzu i jakie pieniądze proponują. A zarobki obiecują na stronie od 2000 Netto.

Grudziądz

Czytam opinie o tej firmie i ciekawi mnie jak będą płacić w nowym zakładzie w Grudziądzu bo na stronie internetowej jest duża zakładka na której jest napisane że minimalne zarobki to 2000 netto, ciekawe czy tak będzie czy tylko chcą przyciągnąć ludzi i robić tak jak większość firm w Grudziądzu czyli płacić trochę więcej niż najniższa krajowa. Jeżeli miał już ktoś rozmowę o pracę u nich to może się podzieli się tym jakie pieniądze proponują.

ave szatan

nie polecam firmy Stelmet w Starym Kisielinie ( TARTAK ). Nawet zatrudnieni tu Ukraińcy juz uciekaja. zarobki marne

ZORRO

Śmiech na sali dziś były przelewy na konto i 1826 zł za 22 dni pracy ! Co oni myślą że człowiek będzie chciał pracować >? Kpina ! Trzeba się rozglądać za inną pracą . Nie wiem czy tylko na palisadzie w Jeleniewie walą ludzi po rogach i płacą Jałmużnę czy jak......... ?!!! już od dawna nie płacili jak należy . Coś jest nie tak . Firma stawia nową fabrykę w Grudziądzu kupiła też firmę w Anglii za paręset milionów a ludziom płacą jak najmniej . Nie polecam Tej firmy . Nie dość że była nie dawno inspekcja i niby nic nie wykazała ( A maszyny ledwo kupy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się trzymają) to jeszcze wymagają dużo by robić , a ja się pytam za co ? za 1800 zł ? to w biedronce więcej mają ! Wiadomo nikt się nie wychyli bo kierownictwo na palisadzie wywali z naganą . To to oni potrafią najlepiej . Już były takie osoby co się wychyliły i zostali zwolnieni dyscyplinarnie - powód ? pracownik poszedł do dyrektora ze skargą .... Wiadomo nie mam kokosów w Polsce""" no ale za taką prace i w takiej firmie co się rozwija i kupuje fabryki i stawia (ciężką fizycznie) powinno być lepiej płatne ! --- Co o tym sądzicie ? co radzicie? ?

pocahontas

czytam i czytam i moje oczy patrza ze zdziwieniem na tych co chwala STELMET masakra...pogratulowac moge tym co pisza prawde czyli zarobki kicha,traktowanie pracownikow przez majstrów porazka,a ludzie tyraja jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jeszcze rok temu bez nadgodzin człowiek zarabiał 2850 minimum ,teraz na dzien dzisiejszy jest to maks do 2300,i to ma byc sprawiedliwosc... gdzie w tej chwili sa te pieniadze co byly wtedy??? w kieszeni dyrektora?? majstra?? SZCZEZE POWIEM ZE TEN KTO SZUKA PRACY TO NAJDALEJ OD TEGO ZAKLADU,SPOTKA WAS TYLKO ROZCZAROWANIE .STRATA WASZEGO CENNEGO CZASU.Sa miejsca gdzie was beda traktowali z poszanowaniem i godnoscia ,a ten co ma uprawnienia na wozki/panowie w niemczech przy polskiej granicy operator wozka -1600-2000 euro mc wiec pozostawiam to bez komentarza

szuakm

chce isc do stelmetu jako operator produkcji jaka jest wynagrodzenie na początek ?

jan

Witam chcę iść do stelmetu na wózek jakie jest wynagrodzenie

chl
@jan 23.02.2016, 16:17
Witam chcę iść do stelmetu na wózek jakie jest wynagrodzenie

Mnie (ok. 5 lat doświadczenia + UDT) zaproponowali minimalną płacę. Kpina a nie firma.

Waszek
@jan 23.02.2016, 16:17
Witam chcę iść do stelmetu na wózek jakie jest wynagrodzenie

1780 Netto

grudziadz

tu unas powstaje zakład mrgarden i chciałbym wiedzeic czy praca na maszynie jest cieżka i jak jestem bez doswiadczenia to mam szanse na przyjecie do zakładu i jaka jest stawka na dzien dobry bede wdzieczny za odpowiedz

bary

I rozumieją dadzą podwyżki I zabiorą premie

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Igor

sx""Jaka podwyżka ? to nie ta firma . ludzie uciekają z tego zakładu bo widza co się dzieje . Ukraińców zatrudniają za psi grosz, nie wiem co byś nie robił dużo nie zarobisz . temu do zielonej się przenoszę . ale i tak szukam innej pracy może za granicą . ja potrzebuje pieniędzy mam rodzinę na utrzymaniu . a za te pieniądze utrzymać 4 osoby w tym ja to ciężko

on

tak kolego pracuje w Stelmecie juz ładne pare lat i od poczatku mojej kariery z tra firma nie było podwyzek no chyba ze dla kierownictwa a tak to jeszce patrza jak by tu okracs człowieka z jego ciezko zapracowanych pieniedzy

Igor

Pracuje prawie 3 lata w Stelmecie dokładniej zakład w Jeleniowie (Palisada) zarobki mizerne. Niby im więcej zrobisz to więcej zarobisz? Kto tak powiedział . W Stelmecie dostajesz 1700--2100 maks i to muszą być w tym dwie soboty pracujące. a więcej to zarabia rodzinka kierownictwa a co dziwne też robią na produkcji jak inni lecz do wypłaty 400 złotych więcej .. już nie raz tak było . robiłem z jedną osobą cały miesiąc która ma rodzinę w kierownictwie na Palisadzie a wypłata się różniła moją a jego o 426 zł . Nie ma akordu na palisadzie . nie dadzą zarobić Polakom . a piszą że duże zarobki oferują --bzdura. temu Ukraińców zatrudnili im wystarczy 1500 zł . A przypomnę że kiedyś była AFERA w firmie że kierownictwo na Palisadzie Stelmet faworyzowano swoją rodzinę dając im więcej pieniędzy do wypłaty. temu przenoszę się do Zielonej Góry do stelmetu . Jak możecie to nagłośnicie to .

Zostaw opinię o Stelmet - Zielona Góra

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stelmet