Fundacja Familijny Poznań

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 191 ocen.

Fundacja Familijny Poznań
3 191 6 1

Opinie o Fundacja Familijny Poznań

Rodzic

Wszystkim nauczycielom, którzy troszcząc się o dobre imię swojej szkoły , osiągnęli niski poziom , życzę zdrowego dystansu i inteligencji ,aby nie dali się tak łatwo prowokować ... Na ile osoba atakująca nadaje się na badania psuchiatryczne tego nie wiem, ale wiem jedno większe zło zrobiły osoby jej odpisujące , gdyż dali się jej sprowokować i wyrażając takie a nie inne opinie , domniemam, że potwierdzili jej opinię ....

Alicja

@szczęśliwa i sama się zwolniła, skąd informacje o tym, że warunki się różnią? Czy nie ma żadnych wytycznych, ogólnego zapisu odnośnie do wysokości wynagrodzenia czy oferowanych benefitów?

szczęśliwa i sama się zwolniła
@Alicja 24.09.2018 11:45

niestety nie ma..i jest absolutny zakaz rozmawiania pomiędzy pracownikami o wysokosci wynagrodzenia pod grożbą zwolnienia z pracy za naruszenie tajemnicy służbowej.... bo wynagrodzenie to wielka tajemnica. Wszystko wychodzi na jaw, kiedy pracownicy się zintegrują poza pracą i zwyczajowo zaprzyjażnią.... Wszystko- nie tylko kwestie wynagrodzeń. Stąd najczęściej wiadomo. I stąd najczęściej tutaj powstają wpisy i próby ostrzeżenia innych.

zasadnicza
@Alicja 24.09.2018 11:45

Przy określaniu wysokości wynagrodzenia nie bierze się pod uwagę ani stażu pracy , ani stopnia awansu zawodowego :) Nie ma też świadczeń socjalnych :) jest duża rozbieżność między stawkami w szkole publicznej a w fundacji..... Nie traktuje się też sprawiedliwie nauczycieli za P.J pewien P.M spóźniał się do pracy i co...... nic żadnych konsekwencji .....

zapracowana
@szczęśliwa i sama się zwolniła 24.09.2018 18:43

Zdecydowana większość pracodawców nie ujawnia wynagrodzeń pracowników, wynika to z tego, że pracownicy nie wyrażają zgody na ujawnienie wysokości swoich wynagrodzeń, a obowiązkiem pracodawcy jest poszanowanie godności i innych dóbr osobistych pracownika.

szczęśliwa i sama się zwolniła
@zapracowana 25.09.2018 11:26

Jasne. bla bla bla bla . Zatrudnij sie i przekonaj się na własnej skórze . Powodzenia. A wcześniej jedynie zarezerwuj sobie jakieś wczasy regeneracyjne , żebys miała gdzie dojść do siebie po pracy w fundacji :) taka dobra koleżeńska rada :)

Dudek
@szczęśliwa i sama się zwolniła 27.09.2018 09:43

Jestem rodzicem chciałam wysłać moje dzieci do szkoły fundacji , ale jak sami nauczyciele sobie wrzucają na forum i polecają badania psychiatryczne to się boję bać....

Dociekliwy

W zeszłym tygodniu w jednym z zeszytów pojawiło się wklejona kartka z napisanym zadaniem domowym : napisz charakterystykę o Natalii...Zapytałam się dziecka czy on to pisał? Odpowiedzial: przecież ja tak nie umiem pisać, to pisała pani....Kto odpowiada za zatrudnienie w placówkach fundacji?

zaznajomiona z tematem
@Dociekliwy 03.10.2018 18:51

osoby nie mające wykształcenia kierunkowego niestety....

Kumpela
@Dociekliwy 03.10.2018 18:51

(usunięte przez administratora)wyluzuj :)Weź tabletki

Badi
@zaznajomiona z tematem 04.10.2018 16:00

Chyba coś w tym jest.Najgorsze, że cierpią dzieci ....za głupotę dorosłych....a dotacje spływają.....

Dociekliwy
@Kumpela 04.10.2018 16:00

Poziom. Gratulacje

MariAnna
@Dociekliwy 03.10.2018 18:51

A która to szkoła?

Kumpela
@Dociekliwy 04.10.2018 17:02

Jaki komentarz taki poziom odpowiedzi. Pracowałyśmy razem i mamy już Cię dość. Daj nam pracować! Jadem plujesz jak żmija! Współczuje twoim obecnym uczniom.... badania psychiatryczne wśród nauczycieli powinny być obligatoryjne. Wówczas mogłabyś zapomnieć o pracy w zawodzie

Dociekliwy
@Kumpela 04.10.2018 19:49

Jestem rodzicem

Gośka

Tak sobie czytam i czytam te komentarze, atakujące a to dyrektorów, nauczycieli. Wszystko zmierza w Polsce do tego, że zawód nauczyciela umrze śmiercią naturalną. Już teraz pozyskanie ludzi do pracy w tym zawodzie graniczy z cudem. Ataki rodziców i ciągłe niezadowolenie powodują, że nauczyciele nie chcą pracować. Użeranie się z niewychowanymi i rozkapryszonymi uczniami, roszczeniowymi i zawsze lepiej wiedzącymi wszystko rodzicami nie zachęca do pracy w polskiej szkole, czy przedszkolu. Jak nie będzie nauczycieli, to obowiązek edukacji spocznie na rodzicach - będą uczyć w domu. Co wtedy będą pisać na GoWork - u?

Alicja

Dość dużo tu ostatnio wpisów, jednak nie dotyczą one pracodawcy. Czy ktoś może podać więcej konkretów? Jak obecnie wygląda sytuacja? Czy firma oferuje umowę o pracę i benefity pozapłacowe? Może trwają rekrutacje? Czy warto aplikować? Czekam na merytoryczne komentarze dotyczące tego, jak się pracuje w tym miejscu.

szczęśliwa i sama się zwolniła
@Alicja 18.09.2018 23:50

Warunki sa różne. Nie ma reguł. Wolna amerykanka - na każdym ringu / w każdej placówce inaczej. Musisz sama się umówic na rozmowę, przedstawić swoje kwalifikacje i oczekiwania co do pracy i płacy. Rekrutacja jest NON STOP 365 dni w roku od 15 lat- zgadnij dlaczego? Każdy zatrudnia się, przekonuje na własnej skórze jak jest- bo po co słuchać opinii innych- ja też tak mam akurat, że wolałam sama sobie wyrobić opinię- i mówi dziękuje, odchodzę. To nie jest miejsce dla mnie. Bardzo rzadko...bardzo bardzo ... Fundacja kogoś zwalnia... Więc jak Ci się spodoba - to możesz tam pracować do emerytury :) Powodzenia

Wika

Tak coś jest w tych opiniach.Zwalnia się nauczycieli np którzy mają dobre opinie a jako powód podaje się, że dyrekcja straciła zaufanie. Nie liczy się to, że przez rok człowiek pracował dodatkowo na rzecz szkoły. Nie ma też nauczyciel możliwości skontaktowania się z rodzicami bo się nauczycielowi blokuje e- dziennik.

Gośka
@Wika 29.06.2018 05:09

No nie wierzę, że pracodawca traci zaufanie do dobrego nauczyciela, który na dodatek cieszy się dobrą opinią . Chyba, że robi krecią robotę, to się nie dziwię. Też bym nie chciała z kimś takim pracować.

nauczyciel
@Wika 29.06.2018 05:09

Pracuję w fundacyjnej szkole od wielu lat i wiem jedno, jeżeli się kogoś zwalnia to tylko dlatego, że sobie zasłużył. A w sytuacji, w której ktoś nieustannie pod kimś dołki kopie, robi krecią robotę, obsmarowuje całą kadrę, następnie obsmarowuje rodziców a potem znów kadrę (wszystko w zależności co i kiedy i do kogo się mówi) to nie ma się co dziwić, że do takiej osoby się traci zaufanie.

anonymous
@nauczyciel 19.07.2018 16:00

Pracujesz wiele lat to znaczy nie masz swojego zdania..kraczesz jak fundacja każe robisz co fundacja każe.. nie masz własnego stylu i odwagi by mówic swoje zdanie i dlatego pracujesz w fundacji a nie w szkole publicznej gdzie są o wiele lepsze warunki , wolnośc słowa i ogromne zaplecze socjalne.

Miki
@anonymous 20.07.2018 10:15

Równie dobrze można wysnuć wniosek, że pracuje wiele lat ponieważ jest fachowcem ,ma styl, własne zdanie i lepsze warunki niż w szkole państwowej. I osoby, które się wykruszają zazdroszczą tym co zostają i dlatego piszą tutaj takie dyrdymały .

Maria
@Miki 20.07.2018 11:38

Niestety Fundacja nie gwarantuje lepszych warunków niż szkoły samorządowe. Pracuje się w nich jak w oświacie, a nie w stylu korporacyjnym. Najwięcej wartościowych nauczycieli odeszło za rzadow paniKa. I nie żałują. Nikt ich nie straszy, że na ich miejsce jest setka innych.

Koło
@Maria 20.07.2018 13:44

Co to za tajemnicza dyrektorka szkoły? Chyba pani Ke

Maria
@Koło 20.07.2018 18:21

Czyżby ona zamiast dbać o dobro dzieci i szkoły bardziej dbała o ego i dobre samopoczucie bliższych ...?

zapracowana
@Miki 20.07.2018 11:38

zgadzam się, też od lat pracuję w FFP i nie narzekam, właśnie zdobyłam kolejny stopień awansu zawodowego. Dla osób z pasją to jest naprawdę dobre miejsce.

Wika
@anonymous 20.07.2018 10:15

W szkole państwowej też mam pracę, dodatki i inne tego typu przywileje. Nic nie muszę mówić, ani dobrze ani źle o Fundacji. Ale trochę niesprawiedliwe jest to, że nauczyciel który stracił pracę przez swoje bezczelne zachowanie teraz podszywa się pod różne osoby i zamieszcza tu dziwne i nieprawdziwe wpisy. Może po prostu warto byłoby się ogarnąć i nie wylewać wiadra pomyj na inne osoby? Jestem na 100 % pewna, że ta osoba, niezależnie od tego czy by pracowała w Fundacji czy u innego pracodawcy, tak samo by się zachowała gdyby została zwolniona. Zresztą......... nie raz zwolniona została. Wniosek jest taki, że nie tylko trzeba uważać u kogo się pracuje ale także kogo się zatrudnia.

anonymous
@Wika 25.07.2018 15:38

czytam z uwagą wszystkie wpisy. wszystkie wpisy negatywne są prawdziwe. wszystkie wpisy pozytywne są od klakierów. nie zostałam zwolniona. pracowałam jako niezależny podwykonawca w wielu wielu wielu placówkach. (usunięte przez administratora) którego musiałam doswiadczać i łzy , które musiałam ocierać..... nie mówię o sobie... dla mnie byli okay- ale o innych piszę- tak więc -przedmoitowe traktowanie człowieka swpowodowało, że zerwałam współpracę.

MariAnna
@Miki 20.07.2018 11:38

Własne zdanie raczej w Fundacji nie jest mile widziane. Chyba że jest w 100 procentach zgodne ze zdaniem szefostwa. Osoby, które się wykruszają na pewno nie zazdroszczą tym, którzy zostali. Wystarczy policzyć uczciwie , ile stracili czasu i pieniędzy. W ogólnym rozrachunku w szkołach samorządowych zarabia się zdecydowanie więcej. Dopiero z perspektywy człowiek widzi, jak przez lata dawał sobą manipulować. Życzę Ci jednak dalszego dobrego mniemania o sobie i o Fundacji. Dopóki Cię nie kopną i zwolnią z dnia na dzień. Na przykład za to wychwalane przez Ciebie własne zdanie.

ja
@Miki 20.07.2018 11:38

hahahahahahahahahaha

Ania

Słyszałam od pracownicy ze sprzątaczki jak krzykną na ucznia to wylecą z pracy w trybie natychmiastowym , a nauczycielki w przedszkolu stale karzą dzieci czerwonymi buźkami, dzieci potem cały dzień szlochają i są przygnębione i jest OK nikt nie zwraca uwagi na to ,jak to małe serduszko musi zadręczać się ..... to tylko dzieci muszą się gdzieś wyszaleć

Jurek
@Ania 01.11.2017 17:22

Hej, faktycznie musza gdzieś poszaleć ale jak w tym szaleństwie coś się stanie to do kogo rodzic przyjdzie z awantura. Pamiętaj że my mamy pod obieką 15 do 20 uczniów a w domu rodzic ma 1 lub 2 statystycznie. Dlatego Dyscyplina musi być przede wszystkim dla bezpieczeńsytwa maluchów ale i nauczyciela. Wtedy nie bezie się nikt tlumaczył prokuratorowi że dzieci musza sie wyszaleć.

rodzic
@Ania 01.11.2017 17:22

Moje dzieci chodza do jednej z familijnych szkół,jestesmy bardzo zadowoleni my rodzice opinie znajomych tez znamy i jest na plus,nasza szkoła i dzieci bardzo dużo zyskała dzieki fundacji,bardzo sie rozwinęła .Co do sprzątaczek oki jesli krzyczą na dzieci z konkretnego i ważnego powodu to rozumie co innego jak staraja sie zastąpić tym dziecią rodziców i kadre nauczycielską i wpajają im swoje "mądrości".

ula
@rodzic 07.07.2018 13:31

Tylko możne te sprzątaczki wychowały już swoje dzieci , gromadkę w szkole , mają praktykę wieloletnią z dziećmi , a nie sporo dyplomów i certyfikatów i zero podejścia do dzieci i młodzieży , tylko unią się poszyć niby swoja wiedza jak pawie , jakby wszystkie rozumy pozjadały .

Automatyk
@ula 08.09.2018 18:47

Sprzątaczka jest od sprzątania. Trzeba było pójść na studia, a nie się teraz wymądrzać.

Michał
@ula 08.09.2018 18:47

Jezu...puszyć, jeśli już i umieją, a nie umią. To jest elementarna ortografia! Nawet, jeśli jest ktoś sprzątaczką.

Anita

Niestety nawet dobre firmy mają swoich hejterów, którym bardzo podoba się nękanie firmy!!

MariAnna
@Anita 22.08.2018 16:53

Dobra firma obroni się przed hejterami. Familijnemu raczej trudno. Tu, albo dostosujesz się do towarzystwa, które ma w pogardzie innych, albo tobą pogardzają. Wybór należy do ciebie. Do tradycji należy wyśmiewanie za plecami. A przykład idzie z samej góry.

ula

Czy w Waszych placówkach nauczyciele mają gumowe urlopy ?????????????????

Gata

Czy zadawanie pytań jest kopaniem pod panią dyrektor? Przecież najbardziej skuteczna metoda jest wysłanie informacji do kuratorium, także skąd te obawy? To tylko pytania? Ba a może to nie tylko pytania? Ja tam nie wiem , ale jak się uderzy w stół to nożyce się otworzą......

Fabian
@Gata 20.08.2018 16:32

Anka już przestań. Wyluzuj

Dociekliwy

A jak wygląda realizacja zaleceń orzeczeń z poradni psychologiczno-pedagogicznych? Czy dzieci mają zagwarantowane wsparcie? Czy wszystko co jest w zaleceniach jest realizowane? Czy nie ma rozbieżności między rzeczywistością a tym co jest napisane? Czy rodzic dziecka na które jest przyznawana wyższa subwencja może się domagać wglądu w jej rozliczenie? Dlaczego dziecko ma wpisane zajęcia rewalidacyjne a ich nie realizował skoro znany jest przypadek , że w szkole jest nauczyciel z kwalifikacjami? Czy ktoś rozmawiał z tym nauczycielem i jemu zaproponował te zajęcia?

Anna
@Dociekliwy 21.07.2018 15:41

Przecież każdy rodzic dziecka, które posiada orzeczenie otrzymuje opracowany przez zespół IPET. Tam jest wszystko czarne na białym. Jakie zajęcia, kto i kiedy realizuje z dzieckiem. Ponadto rodzice mogą uczestniczyć w spotkaniach zespołu więc są na bieżąco. Nie wierzę, że dziecko nie ma zajęć rewalidacji jeżeli są wskazane jako zalecenie w orzeczeniu. Każdy dyrektor respektuje zapisy w orzeczeniu. A kto ma kwalifikacje do prowadzenia zajęć rewalidacji stwierdza dyrektor, a nie nauczyciel czy rodzic. Widocznie ten nauczyciel nie miał wymaganych kwalifikacji.

Sprawiedliwy
@Anna 22.07.2018 18:42

To oceni już kuratorium przygotowałem stosowne pismo i we wrześniu się możemy zdziwić

teacher
@Sprawiedliwy 29.07.2018 18:44

Jak wszystko będzie zgodnie z prawem i bez zastrzeżeń to przeprosicie anonimowi opluwacze?

Anna
@Sprawiedliwy 29.07.2018 18:44

Z pewnością możesz się zdziwić. To widać gołym okiem, że kopiesz pod dyrektorem dołki.

Sprawiedliwa

UWAGA!!!! zanim zatrudniać się w fundacji sprawdź ile byś zarobił w szkole publicznej.....za etat który wynosi 18 godzin.....

Letnisko

Ludzie są wakacje i co to komu da , że każdy anonimowo wypisuje swoje żale ?

Zainteresowany

Może ktoś słyszał czy fundacja potrzebując pracowników?

Ilaria
@Zainteresowany 25.07.2018 19:44

widziałam ostatnio jakieś ogłoszenia na poznańskim portalu oświatowym dla nauczycieli

Załamana
@Zainteresowany 25.07.2018 19:44

jasne :) to odwieczny problem fundacji.. zawsze i wszędzie wciąż potrzebują pracowników bo jak ktoś inteligenty się skapnie co za "tałatajstwo" wiesz... tu brzydkich wyrazów nie wolno używać- to od razu się zwalnia. Rotacja największa na całym Go work :) :) :)

Załamana
@Ilaria 26.07.2018 08:24

Zawsze i wszędzie. Ogłoszenia cały rok- non stop- choć placówek nie przybybywa....

Teacher
@Załamana 27.07.2018 23:09

Oj przybywa przybywa. Źle węszycie koleżanki ???????? tylko nie pęknięcie z zazdrości? Byłoby szkoda ????????????????takie jak wy nadają życiu barw

Filip

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?

No uwierzcie, że pracownik
@Filip 18.04.2018 21:25

To może ja? Pracuję w FFP od 6 lat. Lubię swoją pracę i ludzi w niej. Bardzo szanuję rodziców i myślę, że współpraca jest ok. Oczywiście, że czasami mam nerwowy dzień, ale któż go z nas nie ma? Gdyby było mi źle, poszukałabym innej pracy. Ja jednak lubię to, co robię.???? Wyluzujcie.

DobrzeRadzaca
@Filip 18.04.2018 21:25

Nic, tu jest gorzej niż beznadzieja... Piszę z perspektywy byłego pracownika. Oszczedz Sobie czasu i zdrowia na te firmę. Jest ona w czołówce tych najgorszych.

Dobrze Zorientowana
@No uwierzcie, że pracownik 19.04.2018 19:50

powszechnie wiadomo , że FFP ma tak złą opinię , że pani dyrektor generalna czyli PaniKa jak ją tu wszyscy nazywają wraz z wiceprezesem załozyli nową fundację bo siara i wstyd pod dawnym szyldem pracować. A Ty pij piwo które oni warzą hahaha Smacznego :)

Algebra
@Filip 18.04.2018 21:25

Jedyni faceci w fundacji FFP jakich znam , którzy pracują dłużej niż 6 lat lat to tylko prezes, wice- prezes i pan Sz. Jest jeszcze kilku facetów oddanych fundacji ale nie pracują w niej 6 lat- Skąd ty się wziąłeś człowieku? Proszę nie podszywaj się pod podrzędnych pracowników i nie siej propagandy . A może nazywasz sie na M,,, i kłamiąc dziękujesz za awans?

Miki
@Filip 18.04.2018 21:25

No może tyle, że w familijnym nie wystarczy przychodzić do pracy. Trzeba pracować. A to już może nie wszystkim się podobać.

Olka

Jeśli chodzi o placówki we Wrocławiu, to niestety selekcja negatywna i duża rotacja kadr - kto może szuka pracy gdzie indziej.

Wrocławianka
@Olka 26.03.2018 15:22

Potwierdzam... Familijny Wrocław jest beznadziejny

Poznanianka
@Wrocławianka 28.03.2018 21:37

Familiny Poznań w Poznaniu też niestety jest beznadziejny.Ponadto cisza i zmowa milczenia jak zapytasz wprost...

Ixi
@Olka 26.03.2018 15:22

Witam. A o którą placówkę chodzi? Bo jest kilka i każda ma innego zarządzającego.

Ewcia
@Olka 26.03.2018 15:22

zmiany kadry, źle wpływają na dzieci.. Kadra zmienia się z miesiąca na miesiąc, rodzice nie są informowani. "lepsze ciocie" uciekają do innych placówek smutne ale prawdziwe

zapracowana
@Ewcia 29.05.2018 14:39

kadra także się zmienia ze względu na zwolnienia lekarskie, urlopy macierzyńskie i wychowawcze. W przedszkolach pracują zazwyczaj młode kobiety, które zakładają rodziny. O tym też warto pamiętać! Nie zawsze odchodzą nauczycielki, bo jest im źle.

Zapracowana
@Olka 26.03.2018 15:22

Olka 26.03.2018 15:22 kadra się zmienia również dlatego, że w przedszkolach pracują młode kobiety, które korzystają z urlopów macierzyńskich i wychowawczych, nie zawsze zmiana kadry oznacza, że jest źle

Mamuska
@Olka 26.03.2018 15:22

W 2015r była afera we Wrocławiu z chłopcem o imieniu Gabryś w necie można poczytać.. chyba lepiej zastanowić się dwa razy niż oddać dziecko pod ich opiekę...

Anna
@Mamuska 16.07.2018 19:46

Rzeczywiście za sprawą mediów afera była na całą Polskę. Zarzuty wobec opiekunek nie potwierdziły się. To nauczycielki były ofiarami. Te kobiety przeżyły koszmar. Można im tylko współczuć.

Mamuska
@Anna 17.07.2018 21:21

A skąd takie informacje, że się nie potwierdziły...? Familijny tak podaję?

Anna
@Mamuska 18.07.2018 16:51

To nie Familijny podaje. Prokuratura po zbadaniu sprawy nie wszczęła postępowania karnego, a Komisja Dyscyplinarna dla Nauczycieli umorzyła postępowanie. Takie są fakty.

Urszula

Czy aktualnie potrzebujecie może kogoś do pracy?

Ilaria
@Urszula 15.07.2018 12:10

http://fundacjafamilijny.pl/kariera/

Anita

Czy komuś zależy na zdyskredytowanie fundacji.

Załamana
@Anita 24.05.2018 19:24

Fundacja sama się dyskredytuje.. np w zeszłym tygodniu pani dyrekror w Cogito w Poznaniu obiecała przedłużyć umowę na wakacje i początek nowego roku , młodzi ludzie też mają kredyty jak każdy i inne zobowiązania więc to było dla nas ważne, a teraz powysyłała maile z informacją, że jest na urlopie a zarząd fundacji nie wyraził zgody na dalesze zatrudnienie z przyczyn finansowych i niestety ..nic z tego.. przy czym- co łatwo można sprawdzić poszukują na poznańskim serwisie oświatowym- chętnych nauczycieli do pracy w wakacje.. Sprawdziłam..tak..na zlecenie..a pracowników , którzy zwolnili się z innych szkół i zatrudnili w Cogito wysyłają w kosmos... Zero etyki. Nie tylko zawodowej. ZERO ETYKI W OGÓLE.

Dudek
@Załamana 29.05.2018 13:45

Rozumiem Cię mnie jeszcze gorzej potraktowali

Automatyk
@Dudek 29.06.2018 05:10

Fundacja prowadzi też maleńką szkołę na Kujawach i tam jest super! Dyrektorka fajna babeczka, nauczyciele zawsze znajdą czas, jako rodzice spotykamy się tam po poludniu- teraz był super projekt. Jak czytam opinię, to jakby dwie firmy.????

ula
@Automatyk 04.07.2018 18:10

JAK piszesz takie opinie , to zapytaj wszystkich rodziców ...

Automatyk
@ula 05.07.2018 10:19

Z pozycji komputera każdy odważny. Ja przywożę dziecko z innej miejscowości. Nie znam tamtych przedszkoli to nie będę zabierał głosu.

zadowolony rodzic
@Automatyk 04.07.2018 18:10

Popieram ,szkoła na kujawach prowadzona jest super,czy trzeba pytać rodziców? mysle ze zawsze sie znajdzie jakiś niezadowolony ale najlepszym dowodem na to ze jest tam fajnie jest corocznie zwiekszająca sie liczba dzieci w przedszkolu i szkole. jak najbardziej na tak.

anonymous
@Dudek 29.06.2018 05:10

A co Ci zrobili?

Załamana
@Automatyk 04.07.2018 18:10

Teraz na Kujawach będą palić grunty? ... W wielkopolsce i dolnośląskim sa spaleni na maxa ..nie wsponmę o Łodzi od której zaczynali, a w Warszawie prezydent powiedział zdecydowane NIE fundacji

iga
@Załamana 09.07.2018 15:24

Z tego co mi wiadomo to w Warszawie prezydentem jest kobieta. Co za brednie, aż się czytać tego nie chce.

Badi
@Załamana 09.07.2018 15:24

Co musi się stać aby w Wielkopolsce powiedziano NIE fundacji???? Przecież z tego co ja DOMNIEMAM fundacja ma swoje słabe punkty, np.realizacja orzeczeń z poradni.Ciekawe jest też jak rozliczne i na co przekazywane są pieniądze z subwencji???

anonymous
@Badi 09.07.2018 18:17

nie wiem... były kontrole..było bardzo dużo nieprawidłowości. Róznice i braki na poziomie 50 tysięcy zostały skwitowane jako drobna pomyłka... Pieniądze zostały szybko zwrócone do miasta i sprawa ucichła.. a spróbuj Ty w zeznaniu PIT się pomylić o 2 złote i masz aferę na sto fajerek

Maciejjkaaa
@anonymous 10.07.2018 09:47

Ba dobre układy mam nadzieję, że wskoczy Kuratorium i sprawdzi realizację orzeczeń

anonymous
@Maciejjkaaa 11.07.2018 06:50

:) :) :)

@Załamana
@Dudek 29.06.2018 05:10

A co ci zrobili?

anonymous
@iga 09.07.2018 15:57

istnieje słowo Prezydentka? buhahaha..neologizmy zawsze mile widziane. A ile placówek prowadzi FFP w Warszawie?

Ilona
@anonymous 11.07.2018 17:13

jest rezydentka, więc może być i prezydentka :)

Maciejka

Czy kontrola też nie przydałaby się w szkole na Fabianowie jeżeli chodzi o subwencje na dzieci z orzeczeniami? Ba a jak wygląda realizacja zaleceń z poradni?

Kujawianka
@Maciejka 11.07.2018 06:48

Jako rodzic chyba mozesz to sparwdzić? Ja się interesuje moim dzieckiem i wiem że Pani dyrektor robi wszystko żeby moja córka rozwijała się jak zdrowe dziecko. I za to jej dziekuję. Córka robi postępy co nas bardzo cieszy. w szkole prowadzonej przez gmine nie miała by tyle szans. A jak sie rodzice nie interesuja to potem tak jest.

Teresa
@Maciejka 11.07.2018 06:48

kontrola w szkole już była i zakończyła się pozytywnie

anonymous
@Maciejka 11.07.2018 06:48

A jak powinna wyglądać?

Teresa
@Maciejka 11.07.2018 06:48

kontrola w szkole już była i wypadła pozytywnie

Teresa
@Maciejka 11.07.2018 06:48

@Maciejka 11.07.2018 06:48 w szkole już była kontrola i wypadła pozytywnie

Gregor

Jakie są powody tak częstych zmian? czy szefostwo ma konkretne argumenty?

Basienka
@Gregor 29.06.2018 19:23

Konkretne argumenty to podobno skargi które wpływają na nauczycieli do kuratorium , ale nauczycielowi tych skarg się nie pokazuje, utratą zaufania przez dyrektora do nauczyciela czyli ...Pierdoły

Kacha
@Gregor 29.06.2018 19:23

Konkretne dobre sobie??? Np. skarga jaka wpłynęła na nauczyciela do kuratorium, ale nauczyciel tej skargi nie dostał do zapoznania się z nią, czy Pani powiedziała, że: ....I nie liczy się co i ile człowiek zrobił, nie liczy się opinia rodziców...Liczą się pierdoły i układy...

Alicja

@Anita Z chęcią poznamy też pozytywną stronę pracy w Fundacja Familijny Poznań Podzielisz się nią z nami, proszę? Na swojej stronie http://fundacjafamilijny.pl/kariera/ firma publikuje kilka aktualnych ofert pracy. Ich odpowiedniki znalazłam też w kilku znanych portalach rekrutacyjnych. Czy możecie się z nami podzielić informacjami jak wygląda rekrutacja w Fundacja Familijny Poznań?

Alicja

@No uwierzcie, że pracownik, a jak atmosfera w tym miejscu pracy? Na podstawie jakiej umowy pracuje się w Fundacja Familijny Poznań? @DobrzeRadzaca, długo pracowałaś w tym miejscu? Może jednak znajdziesz jakieś plusy pracy Fundacja Familijny Poznań? @Poznanianka, czy możesz napisać coś więcej o pracy w Fundacja Familijny Poznań? Jak oceniasz warunki oferowane przez tego pracodawcę?

Viola

Dlaczego kadry ciągle się tak mylą... ile razy można coś poprawiać.

zaznajomiona z tematem
@Viola 17.01.2018 16:10

dlatego , że syfnie płacą, dużo wymagają, siedzieć po godzinach by trzeba ,żeby wszystko dobrze naliczyć a nikt nie chce być frajerem i pracować za uścik dłoni prezesa i wciąż ludzie się zmieniają. nie tylko w kadrach. w całej fundacji

Ola
@zaznajomiona z tematem 19.02.2018 20:38

To chyba trzeba być ostatnim frajerem, żeby jeszcze siedzieć w takiej pracy:) Fundacja słynie z najgorszej opinii w całym Poznaniu i okolicach.

Kaśka
@zaznajomiona z tematem 19.02.2018 20:38

Wydaje mi się, że tam są dwie dziewczyny. Trochę mało jak na cała Fundacje i non stop zmieniających się pracowników..

anonymous
@Ola 21.02.2018 01:05

w Gdańsku też

Ola
@Kaśka 21.02.2018 20:05

Ogarnięci dadzą sobie radę. Ogarnięci :).

anonimus
@Ola 06.03.2018 20:56

Ogarnietych wykasuja Ci nie ogarnieci przez zazdrość i układy. Szkoda zdrowia i czasu na tak beznadziejna firmę.

Alicja

Jak wygląda obecnie sytuacja w Fundacja Familijny Poznań? Czy firma poszukuje nowych pracowników? Jaka atmosfera panuje w tym miejscu? Czy zespół realnie wspiera nowych pracowników, czy zdani są oni raczej sami na siebie? Czy praca odbywa się również w soboty? @Viola, @Ola - piszecie z perspektywy pracownika, możecie dać bardziej obszerne opinie o firmie, poparte argumentami?

Ząbi
@Alicja 12.03.2018 22:24

Mało jeszcze opini...

Doris

Ja też myślę o załapaniu się w Fundacji do pracy - jak patrzę na ich ofertę szkoleniową (koleżanka pracuje i co chwilę chodzi na świetne szkolenia), widziałam kilka ogłoszeń na oświacie, a gdzie jeszcze można wysyłać cv?

rekrutacja
@Doris 14.11.2016 09:25

Zapraszamy: biuro@familijny.pl

nadolny
@Doris 14.11.2016 09:25

Tylko za te szkolenia zapłacisz z własnej kieszeni, znam osobę której przy zwalnianiu się kazali zapłacić za każde po 200zeta po 3-latach pracy

Pucia
@Doris 14.11.2016 09:25

Kobito jesteś podstawiona z fundacji, czy za mocno przymrozilo. Uciekaj gdzie pieprz rośnie... szkolenia.. dobre. Zapłacisz z nawiązką.

Cesia

Pracownice w kadrach mało kompetentne, co zapytać to nic nie wiedzą, ciągle mylą się i przepraszaja, że to ostatni raz. Nikt nie zwraca na to uwagi.

Madzia
@Cesia 23.10.2017 01:39

O to ja się z taką sytuacją nie spotkałam. Zawszę, gdy dzwonię i pytam to Panie mi wszystko wyjaśnią i pomogą. Czego w Twoim przypadku nie wiedziały? Przynajmniej będę wiedzieć o co ich nie pytać :)

Ircia
@Madzia 08.02.2018 20:24

To chyba masz szczęście, bo ja też się spotkałam i to nie jeden raz.

Regina

Jesteście przekonani, że nie da się napisać coś pozytywnego? Może znajdą się jakieś pozytywy??

szczęśliwa i sama się zwolniła
@Regina 07.12.2017 12:11

niestety... nic dobrego u tego pracodawcy nie znajdziecie. Nic przez wielkie N

Alicja

Kadry beznadzieja....wreszcie ktoś to poruszył ...

Maria

Potwierdzam kadry na bardzo niskim poziomie. Współpraca szkoda słów...

Cesia

W kadrach ciągle się mylą i ciągle coś poprawiają. Za każdym razem dodając że to ostatni raz już. Nikt nie reaguje na to.

jola
@Cesia 23.10.2017 02:34

tak, to prawda

Zostaw opinię o Fundacja Familijny Poznań - Poznań

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fundacja Familijny Poznań