Opinie o Fundacja Familijny Poznań

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fundacja Familijny Poznań

Filip

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?

Olka

Jeśli chodzi o placówki we Wrocławiu, to niestety selekcja negatywna i duża rotacja kadr - kto może szuka pracy gdzie indziej.

Poznanianka
@Wrocławianka 28.03.2018 21:37

Familiny Poznań w Poznaniu też niestety jest beznadziejny.Ponadto cisza i zmowa milczenia jak zapytasz wprost...

Alicja

Jak wygląda obecnie sytuacja w Fundacja Familijny Poznań? Czy firma poszukuje nowych pracowników? Jaka atmosfera panuje w tym miejscu? Czy zespół realnie wspiera nowych pracowników, czy zdani są oni raczej sami na siebie? Czy praca odbywa się również w soboty? @Viola, @Ola - piszecie z perspektywy pracownika, możecie dać bardziej obszerne opinie o firmie, poparte argumentami?

Ząbi
@Alicja 12.03.2018 22:24

Mało jeszcze opini...

Viola

Dlaczego kadry ciągle się tak mylą... ile razy można coś poprawiać.

Ola
@Kaśka 21.02.2018 20:05

Ogarnięci dadzą sobie radę. Ogarnięci :).

Doris

Ja też myślę o załapaniu się w Fundacji do pracy - jak patrzę na ich ofertę szkoleniową (koleżanka pracuje i co chwilę chodzi na świetne szkolenia), widziałam kilka ogłoszeń na oświacie, a gdzie jeszcze można wysyłać cv?

Pucia
@Doris 14.11.2016 09:25

Kobito jesteś podstawiona z fundacji, czy za mocno przymrozilo. Uciekaj gdzie pieprz rośnie... szkolenia.. dobre. Zapłacisz z nawiązką.

Cesia

Pracownice w kadrach mało kompetentne, co zapytać to nic nie wiedzą, ciągle mylą się i przepraszaja, że to ostatni raz. Nikt nie zwraca na to uwagi.

Ircia
@Madzia 08.02.2018 20:24

To chyba masz szczęście, bo ja też się spotkałam i to nie jeden raz.

Ania

Słyszałam od pracownicy ze sprzątaczki jak krzykną na ucznia to wylecą z pracy w trybie natychmiastowym , a nauczycielki w przedszkolu stale karzą dzieci czerwonymi buźkami, dzieci potem cały dzień szlochają i są przygnębione i jest OK nikt nie zwraca uwagi na to ,jak to małe serduszko musi zadręczać się ..... to tylko dzieci muszą się gdzieś wyszaleć

Jurek
@Ania 01.11.2017 17:22

Hej, faktycznie musza gdzieś poszaleć ale jak w tym szaleństwie coś się stanie to do kogo rodzic przyjdzie z awantura. Pamiętaj że my mamy pod obieką 15 do 20 uczniów a w domu rodzic ma 1 lub 2 statystycznie. Dlatego Dyscyplina musi być przede wszystkim dla bezpieczeńsytwa maluchów ale i nauczyciela. Wtedy nie bezie się nikt tlumaczył prokuratorowi że dzieci musza sie wyszaleć.

Regina

Jesteście przekonani, że nie da się napisać coś pozytywnego? Może znajdą się jakieś pozytywy??

szczęśliwa i sama się zwolniła
@Regina 07.12.2017 12:11

niestety... nic dobrego u tego pracodawcy nie znajdziecie. Nic przez wielkie N

Alicja

Kadry beznadzieja....wreszcie ktoś to poruszył ...

Maria

Potwierdzam kadry na bardzo niskim poziomie. Współpraca szkoda słów...

Cesia

W kadrach ciągle się mylą i ciągle coś poprawiają. Za każdym razem dodając że to ostatni raz już. Nikt nie reaguje na to.

jola
@Cesia 23.10.2017 02:34

tak, to prawda

przedszkolanka

we Wrocławskim Guliwerze odradzam pracy, trzeba sie liczyc z tym, że racje ma tylko pani dyr, zdanie innych pracowników w ogole pani dyrektor nie bierze pod uwage. .. Wiecznie wysyłają nas do innych placowek co odbija sie na dzieciach, praktycznie nie ma mozliwosci wyjscia na spacer, bo w grupie 25 dzieci czesto jest 1 pracownik zamiast 2. pani sprzataczka angazowana jest do opieki nad dziećmi, jednym słowem porażka.

nauczycielka
@przedszkolanka 16.08.2017 14:12

Innym odradzasz pracę, a sama siedzisz. Po co piszesz takie bzdury?

Iza

pełna zgoda z przedmówcą

brak

Praca w FFP nie jest zła, jest jak każda inna. są w niej plusy i minusy... praca z dyrektor oddziału, każdy wie o którą chodzi, jest natomiast: bardzo zła. sa w tej pracy ludzie, którzy naprawdę lubią to co robią, nie zarabiaja wiele ale samo miejsce, rodzaj, relacje podtrzymują chęc bycia i tworzą te miejsca, ich opinie. niestety do momentu gdy pojawia się pani dyrektor. a z czym sie ona kazdemu bez wzgledu na miejsce oddział kojarzy? z chaosem, z teatrem, z brakiem szacunku, z zastraszaniem, z wprowadzaniem ludzi w bląd, z brakiem odpowiedzi, z robieniem szopki pod katem wylacznie jej stanowiska, brakiem organizacji, bezcelowymi zadaniami itp. itd.. Ta pani psuje od dawna relacje i prace w FFP. Szkoda bardzo, bo to ludzie tworzą FFP nie ona. a oddziały jak i ludzie... nagle znikają.

kicia
@brak 07.06.2017 17:58

Cała Prawda, zastraszanie wymuszanie, KŁAMSTWO KŁAMSTWEM POGANIA , (u mnie przyszła na orzechy ta RUDA wiewiórka, mam w ogrodzie orzecha włoskiego) Praca fajna, jak się w kadrach upomnisz to osiągniesz cel. Nadal ta ruda wiewiórka podjada mi orzechy, może macie jakiś pomysł aby zostawiła mi trochę orzechów.

Marzena

Karty nauczyciela może i nie ma w Fundacji Familijny Poznań, ale za to jest mnóstwo pomocy i wsparcia od dyrekcji i z "góry" fundacji. Jeżeli potrzebujesz materiałów edukacyjnych dla dzieci, to mówisz i masz. Potrzebujesz funduszy na ciekawą wycieczkę lub dodatkowe zajęcia, gry logiczne czy inne wartościowe pomoce, to idziesz do dyrekcji i zaraz dostajesz. Praca u nich to praca dla ambitnych nauczycieli, którzy chcą się rozwijać i PRZEDE WSZYSTKIM CHCĄ DZIAŁAĆ DLA DOBRA DZIECI! Tutaj naprawdę macie dużą swobodę działania, a żaden stary dziad cymbał dyrektor nie będzie Was karał za Wasze ambicje i nie będzie kazał przynosić pisaków czy zabawek z chaty...

Woźna
@nauczycielki z familijnego poznania 05.05.2017 13:03

...sprzątaczki nie trzaskają miotły w kat .... ciężko pracują w każdej szkole , bo powierzchnia do sprzątania nie zmienia się bez względu na ilość dzieci , a w klasach jest coraz mnie j uczni , a nauczyciele ciągle biadolą że tyle pracują , a l;asy nie przekraczają 10 uczni .

Ewa83

Nie pracuję już w Fundacji jakiś czas, ale zdanie na jej temat mam bardzo dobre. Ludzie bardzo w porządku, zarząd bezproblemowy i radosny, przyjemna atmosfera. Jeżeli chodzi o placówki, to też mam dobre zdanie. Pracując miałam częsty kontakt zarówno z nauczycielami i wychowawcami jak i tez z rodzicami dzieciaczków. Moja siostra też oposyła Michasia do poznańskiego Cogito i nigdy nie narzekała. Jak dla mnie fundacja to firma na 5 z plusem!

Alicja

Kto pomoże @lula kula znaleźć odpowiedź?

Ania
@Alicja 17.03.2017 11:38

idz i sama zobacz. Niestety naszą ludzkom przypadłością jest to, że jak coś nam się podoba to się cieszymy i zachowujemy informacje dla siebie a ewentualnie dla najblizszych. A jak nam się coś niespodoba to wchodzimy na kazde możliwe forum i robimy zadymę. Dlatego proponuję nauczyć sie samodzielnego wyciagania wniosków zamiast przeglądania forów czy oglądania wiadomośći w tv (tvp, tvn, trwam i inne). Jeśli naprawde chcesz posłać dziecko do przedszkola to Twoim obowiazkiem jest iść i osobiście wszystko sprawdzić. Tak by postąpił odpowiedzialny rodzic. Pozdrawiam

lula kula

co możecie powiedzieć o przedszkolu "srebrna kotwica" w gdansku? jakims dziwnym trafem nie ma zadnych opinii, a były... proszę o pomoc i info jak prowadzone sa tam zajecia,jak z wyzywieniem,bo mam ogromne watpliwosci

Fundacja Familijny Poznań
@lula kula 05.03.2017 23:27

Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie przedszkolem Srebrna Kotwica. Wszelkie informacje na temat placówki dostępne są na stronie internetowej przedszkola: http://srebrna.familijny.gdansk.pl/. Można także zadzwonić bezpośrednio do sekretariatu lub napisać wiadomość. Jestem przekonany, że pracownicy sekretariatu udzielą Pani wyczerpującej i satysfakcjonującej odpowiedzi :) Poniżej podaję dane kontaktowe: Sekretariat Przedszkola ul. Guderskiego 1 80-180 Gdańsk +48 533 335 951 przedszkole-gdansk@familijny.pl Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia przy wyborze placówki najlepszej dla Pani dziecka! :) Piotr

Alicja

Chcecie dowiedzieć się więcej na tematy Fundacja Familijny Poznań? Wiele informacji znajdziecie pod linkiem - http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,14573,0,0,fundacja :)

ROK MAMA

A który to Logicus? Nasze przedszkole jest cudowne! Panie wyczyniają cuda, sale są wielkie i kolorowe. Nasza rada współpracuje z dyrekcją i wspólnie działamy na rzecz przedszkola. Nie pozwolimy o naszej Rokietnicy powiedziec złego słowa!

Rodzic dziecka z Logicusa

Omijajcie placówki Familijnego z daleka, mam dziecko w Logicusie i to jest dramat, wieczny problem z nauczycielami (ciągle ich brak, zmieniają się, brak zastępstw), z organizacją pracy, z komunikacją, przepełnionymi grupami, brakiem realizacji założeń programowych. Można wymieniać bez końca. My rodzice jesteśmy bezradni i sfrustrowani, odbyliśmy "tysiące" spotkań z dyrekcją bez skutku. Współczuję pracownikom, bo są na co dzień ofiarami tego chorego układu...

micho

=Ja to się zastanawiam czy jest szansa, żeby teraz podjąć u nich zatrudnienie, nie ukrywam, źe dobrze by się było załapać.

Pati

Jak to bywa jesienią często bywam ostatnio na szkoleniach i powiem, że jestem szczęśliwa, że pracuję w Familijnym! Jak słyszę te nauczycielki z miejskich przedszkoli, że wszystkie pomoce, książki, plansze muszą kupować same bo dyrektorka nie ma kasy to z dumą wracam do mojego przedszkola. Nie mam karty nauczyciela ale mam wszystko czego potrzebuję do pracy aby poszerzać swoje horyzonty i uczyć dzieci. Zastanawiam się dlaczego Ci którzy narzekają nie zmienią placówki. Nie mogę tego powiedzieć rodzicom niektórych z moich dzieciaków ale skoro tak im źle to czego tu szukają?

ula

Teraz jest wrzesień ja zastanawiam się czy nie bedą szukali kogoś nawet na wychowawcę czy tez pomoc nauczyciela zazwyczaj w tych miesiącach wiem,ze szukali

Jolanta

Jeżeli chodzi o wrocławskie oddziały sieci przedszkoli modułowych Familijny Poznań to muszę powiedzieć,że słyszałam głownie dobre opinie,moje 3 znajome pracują tam.Polecam zwłaszcza przedszkole Columbus na Psim Polu,Guliwer na Krzykach oraz Omnibus.Panuje tam miła atmosfera,sympatyczne i kompetentne dyrektorki,są bezpłatne szkolenia,wykwalifikowana kadra. Zarobki nauczycieli też godne oraz dobre warunki pracy (od 2700zł brutto w górę),nauczyciele pracują 30 godzin tygodniowo,mają ferie i wakacje (30 dni roboczych urlopu).Nie narzekają:)Rodzice też chwalą opiekę nad dziećmi.

micho

Wiecie jaka teraz panuje atmosfera w firmie w Opolu? Chciałbym się załapać, bo zależy mi na pracy u nich.

Assa

Wiesz co, no nie jest to jakąś wielką odpowiedzią, przecież czasami nie zwalnia się nikt i wszyscy są szczęśliwi, więc może bez wielkiej przesady w tym względzie, ja uwazam, że warto próbować tutaj w przedszkolu

aska

To było ogłoszenie na pewno na Poznań @e? Bo szukam tego intensywnie i nic nie mogę znaleźć..a ludzie mogą sobie mówić różne rzeczy na temat firmy ale od koleżanki wiem, że warunki są dobre i atmosfera też niczego sobie więc fajnie byłoby się zakręcić

Szukam pracy
@aska 28.07.2016 11:01

Podobno w familijnym przedszkolu przy ul. Bukowskiej w Poznaniu zwolniło się 7 osób wiec może tam zapytać o etat? Tylko daje do myślenia że ktoś zwalnia się masowo...

nauczycielka

a jak z zarobkami?bo nikt nie pisza o tym, ile płacą na rękę za miesiąc?

sarenka
@nauczycielka 28.07.2016 10:02

płacą 2700zł brutto miesięcznie na samym początku,potem zarobki rosną:) 30 dni roboczych urlopu,weekendy,święta wolne,ferie pracuje się w przedszkolu 30godz tygodniowo plus 10 godz na przygotowanie się do zajęć w domu:) atmosfera super,dyrektorka sympatyczna ,a co najważniejsze kompetentna,pedagog z zamiłowania,polecam Omnibus,Columbus,Galileo we Wrocławiu! rodzice też chwalą:)

e

@magma tak teraz na przyklad szukaja pracownika do spraw kard i płac w Poznaniu oferuja wynagrodzenie w kwocie ok. 2.500 zł brutto w okresie próbnym..

Zostaw opinię o Fundacja Familijny Poznań - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fundacja Familijny Poznań