Fundacja Familijny Poznań
3 187

Opinie o Fundacja Familijny Poznań

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fundacja Familijny Poznań

Urszula

Czy aktualnie potrzebujecie może kogoś do pracy?

Anita

Czy komuś zależy na zdyskredytowanie fundacji.

Ilona
@anonymous 11.07.2018 17:13

jest rezydentka, więc może być i prezydentka :)

Olka

Jeśli chodzi o placówki we Wrocławiu, to niestety selekcja negatywna i duża rotacja kadr - kto może szuka pracy gdzie indziej.

Zapracowana
@Olka 26.03.2018 15:22

Olka 26.03.2018 15:22 kadra się zmienia również dlatego, że w przedszkolach pracują młode kobiety, które korzystają z urlopów macierzyńskich i wychowawczych, nie zawsze zmiana kadry oznacza, że jest źle

Maciejka

Czy kontrola też nie przydałaby się w szkole na Fabianowie jeżeli chodzi o subwencje na dzieci z orzeczeniami? Ba a jak wygląda realizacja zaleceń z poradni?

Teresa
@Maciejka 11.07.2018 06:48

@Maciejka 11.07.2018 06:48 w szkole już była kontrola i wypadła pozytywnie

Ania

Słyszałam od pracownicy ze sprzątaczki jak krzykną na ucznia to wylecą z pracy w trybie natychmiastowym , a nauczycielki w przedszkolu stale karzą dzieci czerwonymi buźkami, dzieci potem cały dzień szlochają i są przygnębione i jest OK nikt nie zwraca uwagi na to ,jak to małe serduszko musi zadręczać się ..... to tylko dzieci muszą się gdzieś wyszaleć

rodzic
@Ania 01.11.2017 17:22

Moje dzieci chodza do jednej z familijnych szkół,jestesmy bardzo zadowoleni my rodzice opinie znajomych tez znamy i jest na plus,nasza szkoła i dzieci bardzo dużo zyskała dzieki fundacji,bardzo sie rozwinęła .Co do sprzątaczek oki jesli krzyczą na dzieci z konkretnego i ważnego powodu to rozumie co innego jak staraja sie zastąpić tym dziecią rodziców i kadre nauczycielską i wpajają im swoje "mądrości".

Gregor

Jakie są powody tak częstych zmian? czy szefostwo ma konkretne argumenty?

Kacha
@Gregor 29.06.2018 19:23

Konkretne dobre sobie??? Np. skarga jaka wpłynęła na nauczyciela do kuratorium, ale nauczyciel tej skargi nie dostał do zapoznania się z nią, czy Pani powiedziała, że: ....I nie liczy się co i ile człowiek zrobił, nie liczy się opinia rodziców...Liczą się pierdoły i układy...

Wika

Tak coś jest w tych opiniach.Zwalnia się nauczycieli np którzy mają dobre opinie a jako powód podaje się, że dyrekcja straciła zaufanie. Nie liczy się to, że przez rok człowiek pracował dodatkowo na rzecz szkoły. Nie ma też nauczyciel możliwości skontaktowania się z rodzicami bo się nauczycielowi blokuje e- dziennik.

Alicja

@Anita Z chęcią poznamy też pozytywną stronę pracy w Fundacja Familijny Poznań Podzielisz się nią z nami, proszę? Na swojej stronie http://fundacjafamilijny.pl/kariera/ firma publikuje kilka aktualnych ofert pracy. Ich odpowiedniki znalazłam też w kilku znanych portalach rekrutacyjnych. Czy możecie się z nami podzielić informacjami jak wygląda rekrutacja w Fundacja Familijny Poznań?

Alicja

@No uwierzcie, że pracownik, a jak atmosfera w tym miejscu pracy? Na podstawie jakiej umowy pracuje się w Fundacja Familijny Poznań? @DobrzeRadzaca, długo pracowałaś w tym miejscu? Może jednak znajdziesz jakieś plusy pracy Fundacja Familijny Poznań? @Poznanianka, czy możesz napisać coś więcej o pracy w Fundacja Familijny Poznań? Jak oceniasz warunki oferowane przez tego pracodawcę?

Filip

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?

Algebra
@Filip 18.04.2018 21:25

Jedyni faceci w fundacji FFP jakich znam , którzy pracują dłużej niż 6 lat lat to tylko prezes, wice- prezes i pan Sz. Jest jeszcze kilku facetów oddanych fundacji ale nie pracują w niej 6 lat- Skąd ty się wziąłeś człowieku? Proszę nie podszywaj się pod podrzędnych pracowników i nie siej propagandy . A może nazywasz sie na M,,, i kłamiąc dziękujesz za awans?

Viola

Dlaczego kadry ciągle się tak mylą... ile razy można coś poprawiać.

anonimus
@Ola 06.03.2018 20:56

Ogarnietych wykasuja Ci nie ogarnieci przez zazdrość i układy. Szkoda zdrowia i czasu na tak beznadziejna firmę.

Alicja

Jak wygląda obecnie sytuacja w Fundacja Familijny Poznań? Czy firma poszukuje nowych pracowników? Jaka atmosfera panuje w tym miejscu? Czy zespół realnie wspiera nowych pracowników, czy zdani są oni raczej sami na siebie? Czy praca odbywa się również w soboty? @Viola, @Ola - piszecie z perspektywy pracownika, możecie dać bardziej obszerne opinie o firmie, poparte argumentami?

Ząbi
@Alicja 12.03.2018 22:24

Mało jeszcze opini...

Doris

Ja też myślę o załapaniu się w Fundacji do pracy - jak patrzę na ich ofertę szkoleniową (koleżanka pracuje i co chwilę chodzi na świetne szkolenia), widziałam kilka ogłoszeń na oświacie, a gdzie jeszcze można wysyłać cv?

Pucia
@Doris 14.11.2016 09:25

Kobito jesteś podstawiona z fundacji, czy za mocno przymrozilo. Uciekaj gdzie pieprz rośnie... szkolenia.. dobre. Zapłacisz z nawiązką.

Cesia

Pracownice w kadrach mało kompetentne, co zapytać to nic nie wiedzą, ciągle mylą się i przepraszaja, że to ostatni raz. Nikt nie zwraca na to uwagi.

Ircia
@Madzia 08.02.2018 20:24

To chyba masz szczęście, bo ja też się spotkałam i to nie jeden raz.

Regina

Jesteście przekonani, że nie da się napisać coś pozytywnego? Może znajdą się jakieś pozytywy??

szczęśliwa i sama się zwolniła
@Regina 07.12.2017 12:11

niestety... nic dobrego u tego pracodawcy nie znajdziecie. Nic przez wielkie N

Alicja

Kadry beznadzieja....wreszcie ktoś to poruszył ...

Maria

Potwierdzam kadry na bardzo niskim poziomie. Współpraca szkoda słów...

Cesia

W kadrach ciągle się mylą i ciągle coś poprawiają. Za każdym razem dodając że to ostatni raz już. Nikt nie reaguje na to.

jola
@Cesia 23.10.2017 02:34

tak, to prawda

przedszkolanka

we Wrocławskim Guliwerze odradzam pracy, trzeba sie liczyc z tym, że racje ma tylko pani dyr, zdanie innych pracowników w ogole pani dyrektor nie bierze pod uwage. .. Wiecznie wysyłają nas do innych placowek co odbija sie na dzieciach, praktycznie nie ma mozliwosci wyjscia na spacer, bo w grupie 25 dzieci czesto jest 1 pracownik zamiast 2. pani sprzataczka angazowana jest do opieki nad dziećmi, jednym słowem porażka.

nauczycielka
@przedszkolanka 16.08.2017 14:12

Innym odradzasz pracę, a sama siedzisz. Po co piszesz takie bzdury?

Iza

pełna zgoda z przedmówcą

brak

Praca w FFP nie jest zła, jest jak każda inna. są w niej plusy i minusy... praca z dyrektor oddziału, każdy wie o którą chodzi, jest natomiast: bardzo zła. sa w tej pracy ludzie, którzy naprawdę lubią to co robią, nie zarabiaja wiele ale samo miejsce, rodzaj, relacje podtrzymują chęc bycia i tworzą te miejsca, ich opinie. niestety do momentu gdy pojawia się pani dyrektor. a z czym sie ona kazdemu bez wzgledu na miejsce oddział kojarzy? z chaosem, z teatrem, z brakiem szacunku, z zastraszaniem, z wprowadzaniem ludzi w bląd, z brakiem odpowiedzi, z robieniem szopki pod katem wylacznie jej stanowiska, brakiem organizacji, bezcelowymi zadaniami itp. itd.. Ta pani psuje od dawna relacje i prace w FFP. Szkoda bardzo, bo to ludzie tworzą FFP nie ona. a oddziały jak i ludzie... nagle znikają.

kicia
@brak 07.06.2017 17:58

Cała Prawda, zastraszanie wymuszanie, KŁAMSTWO KŁAMSTWEM POGANIA , (u mnie przyszła na orzechy ta RUDA wiewiórka, mam w ogrodzie orzecha włoskiego) Praca fajna, jak się w kadrach upomnisz to osiągniesz cel. Nadal ta ruda wiewiórka podjada mi orzechy, może macie jakiś pomysł aby zostawiła mi trochę orzechów.

Marzena

Karty nauczyciela może i nie ma w Fundacji Familijny Poznań, ale za to jest mnóstwo pomocy i wsparcia od dyrekcji i z "góry" fundacji. Jeżeli potrzebujesz materiałów edukacyjnych dla dzieci, to mówisz i masz. Potrzebujesz funduszy na ciekawą wycieczkę lub dodatkowe zajęcia, gry logiczne czy inne wartościowe pomoce, to idziesz do dyrekcji i zaraz dostajesz. Praca u nich to praca dla ambitnych nauczycieli, którzy chcą się rozwijać i PRZEDE WSZYSTKIM CHCĄ DZIAŁAĆ DLA DOBRA DZIECI! Tutaj naprawdę macie dużą swobodę działania, a żaden stary dziad cymbał dyrektor nie będzie Was karał za Wasze ambicje i nie będzie kazał przynosić pisaków czy zabawek z chaty...

Woźna
@nauczycielki z familijnego poznania 05.05.2017 13:03

...sprzątaczki nie trzaskają miotły w kat .... ciężko pracują w każdej szkole , bo powierzchnia do sprzątania nie zmienia się bez względu na ilość dzieci , a w klasach jest coraz mnie j uczni , a nauczyciele ciągle biadolą że tyle pracują , a l;asy nie przekraczają 10 uczni .

Ewa83

Nie pracuję już w Fundacji jakiś czas, ale zdanie na jej temat mam bardzo dobre. Ludzie bardzo w porządku, zarząd bezproblemowy i radosny, przyjemna atmosfera. Jeżeli chodzi o placówki, to też mam dobre zdanie. Pracując miałam częsty kontakt zarówno z nauczycielami i wychowawcami jak i tez z rodzicami dzieciaczków. Moja siostra też oposyła Michasia do poznańskiego Cogito i nigdy nie narzekała. Jak dla mnie fundacja to firma na 5 z plusem!

Alicja

Kto pomoże @lula kula znaleźć odpowiedź?

Ania
@Alicja 17.03.2017 11:38

idz i sama zobacz. Niestety naszą ludzkom przypadłością jest to, że jak coś nam się podoba to się cieszymy i zachowujemy informacje dla siebie a ewentualnie dla najblizszych. A jak nam się coś niespodoba to wchodzimy na kazde możliwe forum i robimy zadymę. Dlatego proponuję nauczyć sie samodzielnego wyciagania wniosków zamiast przeglądania forów czy oglądania wiadomośći w tv (tvp, tvn, trwam i inne). Jeśli naprawde chcesz posłać dziecko do przedszkola to Twoim obowiazkiem jest iść i osobiście wszystko sprawdzić. Tak by postąpił odpowiedzialny rodzic. Pozdrawiam

lula kula

co możecie powiedzieć o przedszkolu "srebrna kotwica" w gdansku? jakims dziwnym trafem nie ma zadnych opinii, a były... proszę o pomoc i info jak prowadzone sa tam zajecia,jak z wyzywieniem,bo mam ogromne watpliwosci

Fundacja Familijny Poznań
@lula kula 05.03.2017 23:27

Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie przedszkolem Srebrna Kotwica. Wszelkie informacje na temat placówki dostępne są na stronie internetowej przedszkola: http://srebrna.familijny.gdansk.pl/. Można także zadzwonić bezpośrednio do sekretariatu lub napisać wiadomość. Jestem przekonany, że pracownicy sekretariatu udzielą Pani wyczerpującej i satysfakcjonującej odpowiedzi :) Poniżej podaję dane kontaktowe: Sekretariat Przedszkola ul. Guderskiego 1 80-180 Gdańsk +48 533 335 951 przedszkole-gdansk@familijny.pl Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia przy wyborze placówki najlepszej dla Pani dziecka! :) Piotr

Alicja

Chcecie dowiedzieć się więcej na tematy Fundacja Familijny Poznań? Wiele informacji znajdziecie pod linkiem - http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,14573,0,0,fundacja :)

ROK MAMA

A który to Logicus? Nasze przedszkole jest cudowne! Panie wyczyniają cuda, sale są wielkie i kolorowe. Nasza rada współpracuje z dyrekcją i wspólnie działamy na rzecz przedszkola. Nie pozwolimy o naszej Rokietnicy powiedziec złego słowa!

Rodzic dziecka z Logicusa

Omijajcie placówki Familijnego z daleka, mam dziecko w Logicusie i to jest dramat, wieczny problem z nauczycielami (ciągle ich brak, zmieniają się, brak zastępstw), z organizacją pracy, z komunikacją, przepełnionymi grupami, brakiem realizacji założeń programowych. Można wymieniać bez końca. My rodzice jesteśmy bezradni i sfrustrowani, odbyliśmy "tysiące" spotkań z dyrekcją bez skutku. Współczuję pracownikom, bo są na co dzień ofiarami tego chorego układu...

micho

=Ja to się zastanawiam czy jest szansa, żeby teraz podjąć u nich zatrudnienie, nie ukrywam, źe dobrze by się było załapać.

Pati

Jak to bywa jesienią często bywam ostatnio na szkoleniach i powiem, że jestem szczęśliwa, że pracuję w Familijnym! Jak słyszę te nauczycielki z miejskich przedszkoli, że wszystkie pomoce, książki, plansze muszą kupować same bo dyrektorka nie ma kasy to z dumą wracam do mojego przedszkola. Nie mam karty nauczyciela ale mam wszystko czego potrzebuję do pracy aby poszerzać swoje horyzonty i uczyć dzieci. Zastanawiam się dlaczego Ci którzy narzekają nie zmienią placówki. Nie mogę tego powiedzieć rodzicom niektórych z moich dzieciaków ale skoro tak im źle to czego tu szukają?

Zostaw opinię o Fundacja Familijny Poznań - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fundacja Familijny Poznań