Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?
Jeśli chodzi o placówki we Wrocławiu, to niestety selekcja negatywna i duża rotacja kadr - kto może szuka pracy gdzie indziej.
Familiny Poznań w Poznaniu też niestety jest beznadziejny.Ponadto cisza i zmowa milczenia jak zapytasz wprost...
Jak wygląda obecnie sytuacja w Fundacja Familijny Poznań? Czy firma poszukuje nowych pracowników? Jaka atmosfera panuje w tym miejscu? Czy zespół realnie wspiera nowych pracowników, czy zdani są oni raczej sami na siebie? Czy praca odbywa się również w soboty? @Viola, @Ola - piszecie z perspektywy pracownika, możecie dać bardziej obszerne opinie o firmie, poparte argumentami?
Dlaczego kadry ciągle się tak mylą... ile razy można coś poprawiać.
Ja też myślę o załapaniu się w Fundacji do pracy - jak patrzę na ich ofertę szkoleniową (koleżanka pracuje i co chwilę chodzi na świetne szkolenia), widziałam kilka ogłoszeń na oświacie, a gdzie jeszcze można wysyłać cv?
Kobito jesteś podstawiona z fundacji, czy za mocno przymrozilo. Uciekaj gdzie pieprz rośnie... szkolenia.. dobre. Zapłacisz z nawiązką.
Pracownice w kadrach mało kompetentne, co zapytać to nic nie wiedzą, ciągle mylą się i przepraszaja, że to ostatni raz. Nikt nie zwraca na to uwagi.
Słyszałam od pracownicy ze sprzątaczki jak krzykną na ucznia to wylecą z pracy w trybie natychmiastowym , a nauczycielki w przedszkolu stale karzą dzieci czerwonymi buźkami, dzieci potem cały dzień szlochają i są przygnębione i jest OK nikt nie zwraca uwagi na to ,jak to małe serduszko musi zadręczać się ..... to tylko dzieci muszą się gdzieś wyszaleć
Hej, faktycznie musza gdzieś poszaleć ale jak w tym szaleństwie coś się stanie to do kogo rodzic przyjdzie z awantura. Pamiętaj że my mamy pod obieką 15 do 20 uczniów a w domu rodzic ma 1 lub 2 statystycznie. Dlatego Dyscyplina musi być przede wszystkim dla bezpieczeńsytwa maluchów ale i nauczyciela. Wtedy nie bezie się nikt tlumaczył prokuratorowi że dzieci musza sie wyszaleć.
Jesteście przekonani, że nie da się napisać coś pozytywnego? Może znajdą się jakieś pozytywy??
niestety... nic dobrego u tego pracodawcy nie znajdziecie. Nic przez wielkie N
Kadry beznadzieja....wreszcie ktoś to poruszył ...
Potwierdzam kadry na bardzo niskim poziomie. Współpraca szkoda słów...
W kadrach ciągle się mylą i ciągle coś poprawiają. Za każdym razem dodając że to ostatni raz już. Nikt nie reaguje na to.
we Wrocławskim Guliwerze odradzam pracy, trzeba sie liczyc z tym, że racje ma tylko pani dyr, zdanie innych pracowników w ogole pani dyrektor nie bierze pod uwage. .. Wiecznie wysyłają nas do innych placowek co odbija sie na dzieciach, praktycznie nie ma mozliwosci wyjscia na spacer, bo w grupie 25 dzieci czesto jest 1 pracownik zamiast 2. pani sprzataczka angazowana jest do opieki nad dziećmi, jednym słowem porażka.
Innym odradzasz pracę, a sama siedzisz. Po co piszesz takie bzdury?
pełna zgoda z przedmówcą
Praca w FFP nie jest zła, jest jak każda inna. są w niej plusy i minusy... praca z dyrektor oddziału, każdy wie o którą chodzi, jest natomiast: bardzo zła. sa w tej pracy ludzie, którzy naprawdę lubią to co robią, nie zarabiaja wiele ale samo miejsce, rodzaj, relacje podtrzymują chęc bycia i tworzą te miejsca, ich opinie. niestety do momentu gdy pojawia się pani dyrektor. a z czym sie ona kazdemu bez wzgledu na miejsce oddział kojarzy? z chaosem, z teatrem, z brakiem szacunku, z zastraszaniem, z wprowadzaniem ludzi w bląd, z brakiem odpowiedzi, z robieniem szopki pod katem wylacznie jej stanowiska, brakiem organizacji, bezcelowymi zadaniami itp. itd.. Ta pani psuje od dawna relacje i prace w FFP. Szkoda bardzo, bo to ludzie tworzą FFP nie ona. a oddziały jak i ludzie... nagle znikają.
Cała Prawda, zastraszanie wymuszanie, KŁAMSTWO KŁAMSTWEM POGANIA , (u mnie przyszła na orzechy ta RUDA wiewiórka, mam w ogrodzie orzecha włoskiego) Praca fajna, jak się w kadrach upomnisz to osiągniesz cel. Nadal ta ruda wiewiórka podjada mi orzechy, może macie jakiś pomysł aby zostawiła mi trochę orzechów.
Karty nauczyciela może i nie ma w Fundacji Familijny Poznań, ale za to jest mnóstwo pomocy i wsparcia od dyrekcji i z "góry" fundacji. Jeżeli potrzebujesz materiałów edukacyjnych dla dzieci, to mówisz i masz. Potrzebujesz funduszy na ciekawą wycieczkę lub dodatkowe zajęcia, gry logiczne czy inne wartościowe pomoce, to idziesz do dyrekcji i zaraz dostajesz. Praca u nich to praca dla ambitnych nauczycieli, którzy chcą się rozwijać i PRZEDE WSZYSTKIM CHCĄ DZIAŁAĆ DLA DOBRA DZIECI! Tutaj naprawdę macie dużą swobodę działania, a żaden stary dziad cymbał dyrektor nie będzie Was karał za Wasze ambicje i nie będzie kazał przynosić pisaków czy zabawek z chaty...
...sprzątaczki nie trzaskają miotły w kat .... ciężko pracują w każdej szkole , bo powierzchnia do sprzątania nie zmienia się bez względu na ilość dzieci , a w klasach jest coraz mnie j uczni , a nauczyciele ciągle biadolą że tyle pracują , a l;asy nie przekraczają 10 uczni .
Nie pracuję już w Fundacji jakiś czas, ale zdanie na jej temat mam bardzo dobre. Ludzie bardzo w porządku, zarząd bezproblemowy i radosny, przyjemna atmosfera. Jeżeli chodzi o placówki, to też mam dobre zdanie. Pracując miałam częsty kontakt zarówno z nauczycielami i wychowawcami jak i tez z rodzicami dzieciaczków. Moja siostra też oposyła Michasia do poznańskiego Cogito i nigdy nie narzekała. Jak dla mnie fundacja to firma na 5 z plusem!
Kto pomoże @lula kula znaleźć odpowiedź?
idz i sama zobacz. Niestety naszą ludzkom przypadłością jest to, że jak coś nam się podoba to się cieszymy i zachowujemy informacje dla siebie a ewentualnie dla najblizszych. A jak nam się coś niespodoba to wchodzimy na kazde możliwe forum i robimy zadymę. Dlatego proponuję nauczyć sie samodzielnego wyciagania wniosków zamiast przeglądania forów czy oglądania wiadomośći w tv (tvp, tvn, trwam i inne). Jeśli naprawde chcesz posłać dziecko do przedszkola to Twoim obowiazkiem jest iść i osobiście wszystko sprawdzić. Tak by postąpił odpowiedzialny rodzic. Pozdrawiam
co możecie powiedzieć o przedszkolu "srebrna kotwica" w gdansku? jakims dziwnym trafem nie ma zadnych opinii, a były... proszę o pomoc i info jak prowadzone sa tam zajecia,jak z wyzywieniem,bo mam ogromne watpliwosci
Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie przedszkolem Srebrna Kotwica. Wszelkie informacje na temat placówki dostępne są na stronie internetowej przedszkola: http://srebrna.familijny.gdansk.pl/. Można także zadzwonić bezpośrednio do sekretariatu lub napisać wiadomość. Jestem przekonany, że pracownicy sekretariatu udzielą Pani wyczerpującej i satysfakcjonującej odpowiedzi :) Poniżej podaję dane kontaktowe: Sekretariat Przedszkola ul. Guderskiego 1 80-180 Gdańsk +48 533 335 951 przedszkole-gdansk@familijny.pl Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia przy wyborze placówki najlepszej dla Pani dziecka! :) Piotr
Chcecie dowiedzieć się więcej na tematy Fundacja Familijny Poznań? Wiele informacji znajdziecie pod linkiem - http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,14573,0,0,fundacja :)
A który to Logicus? Nasze przedszkole jest cudowne! Panie wyczyniają cuda, sale są wielkie i kolorowe. Nasza rada współpracuje z dyrekcją i wspólnie działamy na rzecz przedszkola. Nie pozwolimy o naszej Rokietnicy powiedziec złego słowa!
Omijajcie placówki Familijnego z daleka, mam dziecko w Logicusie i to jest dramat, wieczny problem z nauczycielami (ciągle ich brak, zmieniają się, brak zastępstw), z organizacją pracy, z komunikacją, przepełnionymi grupami, brakiem realizacji założeń programowych. Można wymieniać bez końca. My rodzice jesteśmy bezradni i sfrustrowani, odbyliśmy "tysiące" spotkań z dyrekcją bez skutku. Współczuję pracownikom, bo są na co dzień ofiarami tego chorego układu...
=Ja to się zastanawiam czy jest szansa, żeby teraz podjąć u nich zatrudnienie, nie ukrywam, źe dobrze by się było załapać.
Jak to bywa jesienią często bywam ostatnio na szkoleniach i powiem, że jestem szczęśliwa, że pracuję w Familijnym! Jak słyszę te nauczycielki z miejskich przedszkoli, że wszystkie pomoce, książki, plansze muszą kupować same bo dyrektorka nie ma kasy to z dumą wracam do mojego przedszkola. Nie mam karty nauczyciela ale mam wszystko czego potrzebuję do pracy aby poszerzać swoje horyzonty i uczyć dzieci. Zastanawiam się dlaczego Ci którzy narzekają nie zmienią placówki. Nie mogę tego powiedzieć rodzicom niektórych z moich dzieciaków ale skoro tak im źle to czego tu szukają?
Teraz jest wrzesień ja zastanawiam się czy nie bedą szukali kogoś nawet na wychowawcę czy tez pomoc nauczyciela zazwyczaj w tych miesiącach wiem,ze szukali
Jeżeli chodzi o wrocławskie oddziały sieci przedszkoli modułowych Familijny Poznań to muszę powiedzieć,że słyszałam głownie dobre opinie,moje 3 znajome pracują tam.Polecam zwłaszcza przedszkole Columbus na Psim Polu,Guliwer na Krzykach oraz Omnibus.Panuje tam miła atmosfera,sympatyczne i kompetentne dyrektorki,są bezpłatne szkolenia,wykwalifikowana kadra. Zarobki nauczycieli też godne oraz dobre warunki pracy (od 2700zł brutto w górę),nauczyciele pracują 30 godzin tygodniowo,mają ferie i wakacje (30 dni roboczych urlopu).Nie narzekają:)Rodzice też chwalą opiekę nad dziećmi.
Wiecie jaka teraz panuje atmosfera w firmie w Opolu? Chciałbym się załapać, bo zależy mi na pracy u nich.
Wiesz co, no nie jest to jakąś wielką odpowiedzią, przecież czasami nie zwalnia się nikt i wszyscy są szczęśliwi, więc może bez wielkiej przesady w tym względzie, ja uwazam, że warto próbować tutaj w przedszkolu
To było ogłoszenie na pewno na Poznań @e? Bo szukam tego intensywnie i nic nie mogę znaleźć..a ludzie mogą sobie mówić różne rzeczy na temat firmy ale od koleżanki wiem, że warunki są dobre i atmosfera też niczego sobie więc fajnie byłoby się zakręcić
Podobno w familijnym przedszkolu przy ul. Bukowskiej w Poznaniu zwolniło się 7 osób wiec może tam zapytać o etat? Tylko daje do myślenia że ktoś zwalnia się masowo...
a jak z zarobkami?bo nikt nie pisza o tym, ile płacą na rękę za miesiąc?
płacą 2700zł brutto miesięcznie na samym początku,potem zarobki rosną:) 30 dni roboczych urlopu,weekendy,święta wolne,ferie pracuje się w przedszkolu 30godz tygodniowo plus 10 godz na przygotowanie się do zajęć w domu:) atmosfera super,dyrektorka sympatyczna ,a co najważniejsze kompetentna,pedagog z zamiłowania,polecam Omnibus,Columbus,Galileo we Wrocławiu! rodzice też chwalą:)
@magma tak teraz na przyklad szukaja pracownika do spraw kard i płac w Poznaniu oferuja wynagrodzenie w kwocie ok. 2.500 zł brutto w okresie próbnym..