Witam. Praca przyszła do mnie sama. Pracowałem tam kiedyś i niestety zapamiętam to do końca życia. Nie powiem nic o innych pracownikach bo pewnie już tam nie pracują, uciekli. Ogólnie nie polecam tam pracy (przynajmniej na sprzątaniu) (w nocy i za dnia) w tym miejscu osobą o słabej psychice i słabych nerwach. Pomimo chęci ta "menadżerka" od sprzątania, która pracuje tam od 20 lat chyba albo się wypaliła, albo uwielbia gardzić ludźmi. Stosowałem się do harmonogramu pracy jak maszyna a kiedy wyskakiwało "?" Pytałem o wszystko bo chciałem być niezawodny. Za każdym razem kiedy wyskakiwał "błąd" inspektorki czyli kierowniczki tego działu przysłowiowo uderzały jak w stary telewizor. Porównując siebie do maszyny nawet nie chce mówić o ludzkim szacunku i relacjach, o tym nie ma mowy. Stara "radziecka" maszyna albo działa albo idzie do kosza. I to tobie ma zależeć na tej pracy! Gdzie przemiał jest taki, że prawie codziennie pojawia się nowy pracownik do szkolenia, który pewnie ma stosunek ambiwalentny. Istotą rzeczy jest to, że dobry kierownik dobrego pracownika będzie "trzymał" i szanował, a nie "kasował" jak tych co sami nie wiedzą gdzie są i co robią. Przestrzegam osoby które szanują siebie i swój czas. Chyba że ktoś chce otrzymać szkołę życia i czuje się jak celebryta, tolerując plotki które generuje sama "menadżerka" tego działu. P.S Piszę to w trosce o osoby wrażliwe, bo te przeciętne się zwolnią szybciej niż pracę zaczną.
Witam. Praca przyszła do mnie sama. Pracowałem tam kiedyś i niestety zapamiętam to do końca życia. Nie powiem nic o innych pracownikach bo pewnie już tam nie pracują, uciekli. Ogólnie nie polecam tam pracy (przynajmniej na sprzątaniu) (w nocy i za dnia) w tym miejscu osobą o słabej psychice i słabych nerwach. Pomimo chęci ta "menadżerka" od sprzątania, która pracuje tam od 20 lat chyba albo się wypaliła, albo uwielbia gardzić ludźmi. Stosowałem się do harmonogramu pracy jak maszyna a kiedy wyskakiwało "?" Pytałem o wszystko bo chciałem być niezawodny. Za każdym razem kiedy wyskakiwał "błąd" inspektorki czyli kierowniczki tego działu przysłowiowo uderzały jak w stary telewizor. Porównując siebie do maszyny nawet nie chce mówić o ludzkim szacunku i relacjach, o tym nie ma mowy. Stara "radziecka" maszyna albo działa albo idzie do kosza. I to tobie ma zależeć na tej pracy! Gdzie przemiał jest taki, że prawie codziennie pojawia się nowy pracownik do szkolenia, który pewnie ma stosunek ambiwalentny. Istotą rzeczy jest to, że dobry kierownik dobrego pracownika będzie "trzymał" i szanował, a nie "kasował" jak tych co sami nie wiedzą gdzie są i co robią. Przestrzegam osoby które szanują siebie i swój czas. Chyba że ktoś chce otrzymać szkołę życia i czuje się jak celebryta, tolerując plotki które generuje sama "menadżerka" tego działu. P.S Piszę to w trosce o osoby wrażliwe, bo te przeciętne się zwolnią szybciej niż pracę zaczną.
Jakie są warunki zatrudnienia w Wawel Hotel Development - Hotel Sheraton?
Ta szeroko komentowana i oceniana "niemiła menadżerka" jest naprawdę fajną osobą. Motywuje i przez nią moja wydajność wzrosła. Jeśli nie potrafisz wytrzymać presji pracy w prestiżowym miejscu to zapraszam do żabki. Mogę dać numer do znajomego który prowadzi kilka sklepów i tam na pewno dostaniecie pracę i będziecie mieli luźną atmosferę, będziecie mogli iść raz na 3h na papieroska i zostaniecie poklepani po ramieniu za zrobienie dobrego hot doga. Praca w takim miejscu jak Sheraton wymaga odpowiedniego nastawienia opartego na szacunku do marki i przełożonych. Dlatego jak wam źle to odejdźcie, a jak już to zrobiliście to nie wylewajcie swoich żali (spowodowanych w 99% przypadków przez waszą indolencję i przez to, że tam po prostu nie pasowaliście) publicznie. Elo
Jeśli mówimy o szacunku do marki i przełożonego to ja zapytam na czym ta marka ma się budować? Bo chyba nie na ciągłym braku środków niezbędnych do pracy, wiecznej rotacji pracowników, co wpływa na ich brak. Przełożonych, którzy nie szanują Cię jako człowieka i Twojego czasu prywatnego bo na pierwszym miejscu jest hotel. Jeśli jest praca do zrobienia (a czasem to wychodzi z kwestii braku personelu) musisz zostać dłużej. W sytuacji kiedy masz umowę, nie wypłacają Ci nadgodzin a tylko oddają, dodam jeszcze, że nie kiedy Ty chcesz, ale kiedy im będzie pasowało.
Czy w Wawel Hotel Development - Hotel Sheraton zawierane są umowy zlecenie w okresie próbnym?
Jak wygląda praca na stanowisku cukiernik jest ktoś w stanie opisać jak atmosfera i zarobki ?
Hej Cukiernia to jedna wielka rodzina. Wspaniała atmosfera i rewelacyjny szef z partnerskimi relacjami w zespole. Jeśli chodzi o zarobki to trudno mi się wypowiedzieć. Ogólnie b. polecam. Z reguły jak ktoś przychodzi na praktykę do cukierni to już w niej zostaje ;-)
A może opowiecie tez o tym, ze zmuszacie pracowników do placenia za stolikow gosci, ktorzy uciekli? :) chyba kazdy wie jakie są ceny w hotelach, a zmuszanie pracownikow z NAJNJZSZA (tak, hotel 5gwiazdkowy, a najnizsza stawka tak jak w barze mlecznym czy biedronce na kasie) do zaplaty jest naprawdę ponizej skali, a ponoc taki prestige. Grozby, klamstwa = opowiedzcie o tym :) a ta wspaniala manager zmobilizowala cie? To brzmi jak (usunięte przez administratora) kochana, nie ma nic ambitnego w byciu kelnerką, wiec zastanawiam się czego ta osoba mogla cię nauczyc i do czego zmobilizować. Do szybszej pracy? Do placenia za złodzieja? Moze zmienisz o niej zdanie jak uslyszysz co mowi o tobie i innych casualach. Podsumowujac praca w zabce musi byc o niebo lepsza ;)
Atmosfera w pracy w gastro jest kluczowa, a tutaj ludzie sami kopią dołki pod sobą, są tacy nieprzyjemni!! Ze aż się robi przykro, bo myślisz ze z tobą jest coś nie tak, a szef np. Cię chwali. Większość kelnerów po hotelarskie wiec dla nich to jest już szczyt marzeń xddd i może dlatego są aroganccy. Bardzo dziwne miejsce …
Jakie to typowe. Polskie. Przykre. Dlaczego najwięcej do powiedzenia mają osoby, które zostały zwolnione? Który pracodawca zwalnia dobrych pracowników?! Popatrzcie najpierw na siebie krytycznie, a potem na pracodawców. Weźcie się do pracy i wykonujcie ją rzetelnie, a wtedy awansujecie i będziecie dobrze zarabiać. Nie ma nic za darmo. Łatwo się krytykuje. Radzę założyć własny biznes. Wtedy dacie wszystkim zarobić min. 2000 zł na rękę (koszty pracodawcy to ponad 3 000 zł w tym chorym kraju) i zobaczymy jak długo pociągniecie. Co to za ptak który robi do własnego gniazda? Co to za pies który gryzie rękę, która go karmi? TROCHĘ REFLEKSJI DRODZY PRACOWNICY.
Gołąb. Wiem z doświadczenia. Pozwoliłem im się rozmnażać na balkonie i mam cały zasrany.
Może powiedzcie, że zmuszacie kelnerow do uregulowania rachunkow gości, którzy uciekają :) zatajanie dyspocycji kelnera i zgłaszanie to do HRow przez Manager, ktora nie lubi nawet samej siebie tez jest powodem do dumy :)
To jakaś forma kary, to o czym piszesz z opłacaniem rachunków? I w umowie to było zawarte przed podpisaniem? Ciekawe, co jeśli rachunek wynosi połowę pensji?
Wspomnijcie o tym, że kelnerzy muszą płacić za stoliki osób, ktore wyszły bez płacenia ;)
O czymś takim to jeszcze nigdy nie słyszałam chyba. To niby na umowie jest opisane czy jak? I czy w ogóle często się zdarzają takie sytuacje, bo nigdy nie spotkałam się podczas pracy i to mnie zdziwiło
Po jakim czasie można dostać umowę na stałe w Wawel Hotel Development - Hotel Sheraton?
Ponieważ nie mają wystarczającej ilości kelnerów na zmianie i przy ciężkiej chorobie miałem siebie szukać zastępstwa
Ale czemu Ty miałeś to robić? Umowa Cię obligowała do tego? Ja to myślałam, że pracownik jest odpowiedzialny za samą robotę a nie kadrę
Opinia pozostaje taka jaka była - czyli negatywna już od wielu lat. Pierwszą rzeczą jest fatalne przyjęcie nowego pracownika przez managera zespołu jak i stałe kelnerki. W moim pierwszym dniu pani Manager nawet nie postanowiła mi popatrzeć w oczy, kiedy chciałam podać rękę - dosłownie odwróciła twarz. Dodam, że jest bardzo niemiła i źle traktuje nawet załogę kuchni. Najśmieszniejsze jest to, że nawet inni managerzy odchodzą przez tą osobę. Po dwóch miesiącach mojej pracy w hotelu doszło do nadużycia ze strony jednego z managerów i po całej sprawie postanowiono o zakończeniu współpracy ze mną. Jaki jest morał a) jeśli chcesz pójść do Sheratona to nie bądź tam ambitny i przyjaźnie nastawiony albo po prostu w ogóle tam nie idź :) Podsumowując - nie polecam, bardzo żałuję że straciłam czas, chęci i nerwy na to miejsce.
Czy warto ubiegać się tam o pracę jako kelner? Opinie są mieszane. Ta niemiła kierowniczka nadal jest w hotelu? Jaka jest pensja na początek? Jak wygląda sprawa z napiwkami, to dla mnie ważne? Ile trwa szkolenie?
Tak, dalej tam pracuje. Napiwki są dzielone przez stalych pracowników i są dzielone nierówno, nieważne czy dostałeś za cały dzień 300, na koniec i tak dostaniesz 30:) przez pierwszy miesiąc możesz pomarzyć, że cokolwiek dostaniesz. Za najniższą krajową lepiej jest pracować w miejscu, w którym jest luz, fajna atmosfera i normalni kierownicy
Chodzi o to że jak klient Ci nawet odpali te trzysta to musisz oddać do wspólnej puli, a potem ją dzielą ale wcale nie po równo? Tak w ogóle to ciekawe jaką umowę się ma w pierwszym miesiącu, kiedy tipów się nie dostaje :/
Tak, musisz wrzucić. uważam, że dzielenie się jest spoko, ale nie w momencie, w którym stali kelnerzy się opierdalali i wychodzili na papieroski, a na koniec sobie biorą większą kwotę. W umowie nie ma nic o tipach i w pierwszym miesiącu tak czy tak nie dostaniesz,.bo taka jest ich zasada
To zupełnie bez sensu. Nie lepiej byłoby gdyby kelnerzy mieli napiwki dla siebie? Wtedy by było chyba sprawiedliwiej, nie? Bo klient sam docenia kogo chce.
Firmy coraz częściej dostrzegają pozytywny wpływ dobrej atmosfery na efektywność pracowników. Czy podobnie jest w Wawel Hotel Development - Hotel Sheraton?
Co jaki czas w Wawel Hotel Development - Hotel Sheraton można ubiegać się o podwyżkę?
Pracowałam jako kelnerka na śniadaniach i ja jestem bardzo zadowolona. Praca jest prosta i przyjemna. Mamy uniformy i nie trzeba myśleć o tym co ubrać. Czasem brakowało ludzi i mieliśmy dużo pracy ale ogólnie jest ok. Trzeba też po angielsku dobrze mówić.
Żeby aplikować na stanowisko kelnerki trzeba mieć wcześniejsze doświadczenie, czy wystarczy krótkie szkolenie, by podjąć pracę? Zastanawia mnie też jak sprawa wygląda z napiwkami. Są one dzielone na cały zespół, czy każda z osób obsługujących gości pracuje na własny rachunek. Będę wdzięczny za odpowiedź.
Ktoś z Was obecnie pracuje w Wawel Hotel Development - Hotel Sheraton? Na jakie warunki zatrudnienia można liczyć? Co możecie doradzić osobom zainteresowanym pracą w tej firmie?
Pracowałem tam przez jakis czas, zwykle nie ma problemu z pracodawcami, ale trzeba być osoba asertywną w nim przypadku jest sie wykorzystywanym na kazdej plaszczyznie
@abc, a próbowałaś samodzielnie kontaktować się z Wawel Hotel Development - Hotel Sheraton, aby dopytać o wynik rekrutacji? Czy na rozmowie rekrutacyjnej miałaś do wykonania jakieś zadania? Jak oceniacie pracę w Wawel Hotel Development - Hotel Sheraton w Krakowie?
Kilka miesięcy temu byłam na rozmowie do Działu Marketingu i sprzedaży (tam się to chyba nazywa Obsługa Bankietów).. rozmowa z Kierowniczką i Panią z HR bardzo długa i szczegółowa. Niestety pomimo zapewnienia o informacji zwrotnej takowej nie otrzymałam.. Wydaje mi się, że Hotel tej klasy nie powinien sobie pozwalać na takie traktowanie kandydatów - dla mnie to kompletnie nieprofesjonalne!
Praca w firmie z taką pozycją na rynku to super fucha. Mają wymagania ale też dobrze płacą.
@redcarpet i udało się wziąć udział w rekrutacji? Jak ona przebiegała? Ile ma etapów? Praktyczne wskazówki na temat pytań, czy tez dodatkowych testów pomoże innym, potencjalnie zainteresowanym osobom.
Jak na teraz wygląda sytuacja na Recepcji ? Na jakie wynagrodzenie może liczyć osoba z doświadczeniem i jaka panuje ogólna atmosfera pomiędzy pracownikami ?
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Wawel Hotel Development - Hotel Sheraton?
Zobacz opinie na temat firmy Wawel Hotel Development - Hotel Sheraton tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 5.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Wawel Hotel Development - Hotel Sheraton?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 5, z czego 1 to opinie pozytywne, 4 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!